אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מחשבות חיוביות ✔איך לחשוב חיובי? חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, איך לא לחשוב שלילי? מחשבות רעות, מחשבות טובות, להתחבר לטוב, להאמין לטוב, מחשבה חיובית...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
9:10איך לחשוב חיובי? חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, איך לא לחשוב שלילי? מחשבות רעות, מחשבות טובות, להתחבר לטוב, להאמין לטוב, מחשבה חיובית, מחשבות חיוביות
איך להפסיק לחשוב שלילי ולהתחיל לחשוב חיובי באמת?

אנשים רבים מבינים שהרגשות שלהם מושפעים מהחשיבה שלהם, ושמחשבות חיוביות יוצרות תחושה טובה, בעוד מחשבות שליליות מובילות לתחושות שליליות. אך לעיתים, כשאדם מנסה להילחם בשליליות על ידי מחשבות חיוביות בכוח, הוא עלול להרגיש גרוע יותר. זה קורה כי המוח שלו פשוט לא מאמין למחשבות החיוביות האלה, ולכן מתנגד להן ומחזק דווקא את השליליות.

למה קשה לאנשים שליליים להאמין למחשבות חיוביות?

אנשים שנמצאים במצב שלילי מאוד נוטים להטיל ספק במחשבות החיוביות כאשר אלו עולות במוחם. הם נצמדים לפתע לאמת ומתחילים לשאול שאלות כמו "מי אמר שזה נכון? אולי זה בכלל לא טוב, אולי זה לא מספיק טוב, אולי זה לא מושלם?". כלומר, המוח שלהם פוסל מחשבות חיוביות בקלות, בעוד המחשבות השליליות מתקבלות אצלם כאמת מובנת מאליה.

לדוגמה, אם מישהו מנסה לשכנע את עצמו שהעבודה שלו טובה או שהוא יצליח בה, המוח עשוי להתנגד ולהציג טיעונים נגדיים, וכך הוא לא מצליח להרגיש טוב. כאשר אדם בזוגיות מנסה לחשוב שהזוגיות שלו טובה, המוח ימצא מיד סיבות למה היא דווקא לא טובה, וכך האדם נשאר בתחושה שלילית.

מה הטעות של אנשים שמנסים לחשוב חיובי בכוח?

הטעות המרכזית היא שאנשים מנסים ישר "לחשוב חיובי", במקום להפסיק קודם כל את המחשבות השליליות. אי אפשר להכריח את המוח להאמין למחשבות חיוביות כשהוא עדיין מאמין בשליליות. המאמץ להאמין במשהו חיובי בכוח, בלי להפסיק להאמין במחשבות השליליות קודם לכן, מתיש את האדם ומוביל לכך שהוא נשאר בתחושה שלילית ואף מחמיר אותה.

מה הדרך הנכונה להפסיק את השליליות ולהתחיל לחשוב חיובי?

השיטה הנכונה היא קודם כל להפסיק לחשוב שלילי. בשלב הראשון צריך להגיע למצב נייטרלי, שבו האדם לא בטוח שהמחשבה השלילית נכונה. כאשר מופיעה מחשבה שלילית, צריך פשוט להטיל בה ספק. למשל, אם המחשבה היא "אני לא אצליח בעבודה", האדם צריך לשאול את עצמו: "מי אמר שזה נכון? אולי זה לא נכון?". המטרה היא להגיע לנקודה שבה האדם אומר לעצמו "אני לא יודע". כשאדם כבר לא בטוח שהמחשבה השלילית היא אמת, הוא נפתח יותר לקבלת מחשבות חיוביות.

רק אחרי שהמחשבות השליליות נחלשות, יש מקום להכניס מחשבות חיוביות. חשוב להדגיש שכאשר מגיעות מחשבות חיוביות, יש לתת להן מקום ולא להטיל בהן ספק כמו שנהוג לעשות. בשיטה זו האדם שובר את הדפוס שבו רק המחשבות השליליות נתפסות כאמינות.

איך השיטה הזאת עובדת בתחום הזוגיות?

אם אדם מרגיש שהזוגיות שלו רעה, הוא לא צריך להכריח את עצמו לחשוב שהזוגיות טובה. במקום זאת, עליו להטיל ספק במחשבות השליליות שלו: "אולי הזוגיות לא באמת גרועה כמו שנדמה לי? אולי הסיבות שאני חושב שהזוגיות לא טובה אינן נכונות?". כשאדם כבר לא בטוח לגמרי שהזוגיות שלו גרועה, התחושה הרעה פוחתת, ויש הזדמנות למחשבות חיוביות לעלות באופן טבעי, בלי שיצטרך להיאבק בהן.

מדוע לא חייבים לאהוב את עצמך, אלא רק להפסיק לשנוא?

הרבה אנשים מנסים לשכנע את עצמם במחשבות חיוביות כמו "אני אוהב את עצמי", "אני בעל ערך", אבל אינם מצליחים להאמין בזה, כי הם עדיין שקועים בשליליות. הדרך הנכונה היא קודם כל פשוט להפסיק לשנוא את עצמך, להפסיק להאמין במחשבות כמו "אני חסר ביטחון" או "אין לי ערך". כאשר אדם מגיע למצב נייטרלי שבו הוא לא שונא את עצמו, הוא יכול להתחיל לבנות בהדרגה אמונה חיובית. בשלב זה, יהיה לו הרבה יותר קל לקבל את המחשבות החיוביות האלו בלי להטיל בהן ספק.

למה לא כדאי לרדוף אחרי הטוב אלא לברוח קודם מהרע?

אנשים נוטים לנסות לרדוף אחרי הטוב כשעדיין לא ברחו מהרע. הם רוצים להכניס חיוביות לחייהם, אך הם עדיין תקועים במחשבות שליליות. זה דומה למישהו שנחנק ומנסה ישר לחנוק את מי שחונק אותו במקום פשוט להשתחרר מהחניקה קודם. הדרך הטובה יותר היא קודם כל לברוח מהרע, להשתחרר מהמחשבות השליליות, ורק אחר כך לאפשר לטוב לבוא באופן טבעי וקל יותר.

סיכום מעשי של השיטה לחשיבה חיובית:
  • אל תנסה בכוח לחשוב חיובי, אלא קודם כל תפסיק להאמין למחשבות שליליות.
  • כשהמחשבות השליליות מגיעות, הטל בהן ספק עד שתגיע למצב נייטרלי של "אני לא יודע".
  • כשמגיעה מחשבה חיובית, אל תטיל בה ספק ותאפשר לה להיכנס בצורה טבעית.
  • אל תנסה לאהוב את עצמך בכוח, פשוט הפסק לשנוא את עצמך.
  • אל תתאמץ לפתח ביטחון עצמי, אלא קודם כל הפסק להרגיש חסר ביטחון.
  • אל תרדוף אחרי הטוב כשהרע עדיין קיים - קודם כל בריחה מהרע, ואז הטוב יגיע לבד.
איך לגרום למישהו לחשוב חיובי?

אנשים שרוצים להרגיש טוב מבינים לרוב שהרגשות שלהם מושפעים מהמחשבות שלהם. אם הם חושבים חיובי - הם מרגישים טוב, ואם הם חושבים שלילי - הם מרגישים רע. אבל מה קורה כשהם חושבים שלילי ורוצים להרגיש טוב? הם מנסים לחשוב חיובי, אך לפעמים זה פשוט לא עובד. למעשה, ככל שהם מנסים בכוח לחשוב חיובי, הם עלולים להרגיש רע יותר, כי המוח שלהם לא באמת מאמין למחשבות החיוביות שהם מנסים להכניס.

הבעיה של אנשים שליליים עם מחשבות חיוביות

כאשר אנשים נמצאים במצב שלילי מאוד, אפילו אם תבוא להם מחשבה חיובית, הם עלולים להטיל בה ספק. הם פתאום נאחזים באמת ושואלים את עצמם: "מי אמר שזה נכון? אולי זה לא באמת טוב? אולי זה לא מספיק טוב?" זאת אומרת, על המחשבות השליליות הם מאמינים בקלות, אבל על מחשבות חיוביות הם לא מאמינים באותה מידה. הם פתאום מחפשים הוכחות, מפרקים את החיובי, מטילים בו ספק ובסוף חוזרים שוב למחשבות השליליות.

מה הפתרון? קודם כל, לא לחשוב שלילי

במקום לנסות ישר לחשוב חיובי, צריך להתחיל מלנקות את הראש ממחשבות שליליות. לא חיובי ולא שלילי - קודם כל נייטרלי. זה אומר שבאה מחשבה שלילית, השלב הראשון הוא לא להילחם בה עם מחשבה חיובית, אלא פשוט להטיל בה ספק: "מי אמר שזה נכון? אולי ההפך הוא הנכון?".

למה לא ישר לנסות לחשוב חיובי?

הבעיה בלהכריח את עצמך לחשוב חיובי היא שהמוח שלך לא מאמין לזה. נניח שמישהו אומר לעצמו: "אני אצליח בעבודה", אבל הוא לא באמת מאמין בזה, אז זה לא באמת יעזור לו. המוח יתנגד ויביא את כל הסיבות לכך שהוא לא יצליח. לכן, במקום ישר להכניס מחשבות חיוביות ולנסות להאמין בהן, קודם כל צריך להפסיק להאמין למחשבות השליליות.

למשל, אם מישהו חושב: "אני לא אצליח בעבודה", קודם כל הוא צריך לשאול את עצמו: "מי אמר שזה נכון? אולי זה לא נכון?". כשהוא מגיע למצב של "אני לא יודע", כלומר, הוא כבר לא בטוח שהמחשבה השלילית נכונה, זה המקום להתחיל לבנות מחשבות חיוביות. ואז, אם באה מחשבה חיובית - לא להטיל בה ספק. כלומר, לשבור את הדפוס שבו רק המחשבות השליליות נראות אמינות, ואילו החיוביות נראות מפוקפקות.

איך זה עובד בזוגיות?

נניח שמישהו נמצא בזוגיות והוא מרגיש שהיא לא טובה לו. הוא רוצה לשכנע את עצמו שהזוגיות כן טובה לו, אבל כשהוא מנסה לחשוב מחשבות חיוביות - זה לא עובד. המוח שלו לא מאמין לזה. אז מה עושים? קודם כל מפסיקים להאמין למחשבות השליליות. כלומר, במקום לחשוב "הזוגיות שלי גרועה", אפשר להתחיל לשאול: "למה אני חושב שהזוגיות גרועה? אולי זה לא באמת נכון? אולי זה דווקא כן טוב?". עצם העובדה שהוא לא בטוח שהזוגיות גרועה כבר מחלישה את התחושה הרעה.

אל תכריח את עצמך לאהוב את עצמך - פשוט תפסיק לשנוא את עצמך

הרבה אנשים מנסים לחשוב מחשבות כמו "אני אוהב את עצמי", "אני מעריך את עצמי", "אני אדם בעל ערך" - אבל אם הם לא באמת מאמינים בזה, זה לא עוזר. עדיף לא לנסות ישר לאהוב את עצמך, אלא קודם כל פשוט להפסיק לשנוא את עצמך. במקום להגיד "אני אוהב את עצמי", עדיף להגיד: "אני לא שונא את עצמי". במקום לנסות להרגיש בעל ביטחון עצמי, עדיף קודם כל פשוט להפסיק להרגיש חסר ביטחון.

אם מצליחים להגיע לנקודה שבה אין שנאה עצמית ואין חוסר ביטחון - זה כבר שיפור משמעותי. ואז, כשהמחשבות החיוביות יגיעו, יהיה יותר קל להאמין להן.

אל תרדוף אחרי הטוב - פשוט תברח מהרע

אנשים לפעמים עושים טעות כשהם מנסים ישר לחפש את הטוב, כשהם עדיין תקועים בשלילי. במקום זה, עדיף קודם כל להפסיק את הרע, להגיע למצב של נייטרליות, ורק אז לאפשר למחשבות הטובות להגיע בלי להילחם בהן.

דימוי: איך יוצאים מזה?

זה כמו שמישהו חונק אותך, ואתה מנסה לחנוק אותו בחזרה - אבל אתה עדיין בעצמך נחנק. במקום להתאמץ ישר להכות בחזרה, קודם כל עדיף לצאת מהחניקה, ואז לחשוב איך לתקוף. באותו אופן, אם מישהו נמצא בתוך מחשבות שליליות, במקום ישר לנסות לדחוף מחשבות חיוביות, עדיף קודם כל להפסיק את השליליות. אחרי שזה קורה, כבר יהיה קל יותר לחשוב חיובי באופן טבעי.

סיכום: איך להגיע למחשבות חיוביות?
  • במקום לנסות לחשוב חיובי - קודם כל תפסיק לחשוב שלילי.
  • כשבאה מחשבה שלילית - אל תנסה להיאחז בחיובי, אלא קודם כל תטיל בה ספק.
  • אל תכריח את עצמך להאמין למחשבות חיוביות - אלא קודם כל תגיע למצב של "אני לא יודע" לגבי השלילי.
  • כשבאה מחשבה חיובית - אל תטיל בה ספק, תן לה מקום.
  • במקום לנסות ישר לאהוב את עצמך - פשוט תפסיק לשנוא את עצמך.
  • אל תנסה ישר לפתח ביטחון עצמי - קודם כל תדאג שלא יהיה לך חוסר ביטחון.
  • אל תרדוף אחרי הטוב - פשוט תברח מהרע, והטוב כבר יבוא לבד.
עכשיו יש עוד קטע עם אנשים שרוצים להרגיש טוב ונניח שהם מבינים שאם הם מרגישים טוב או רע זה תלוי במה שהם חושבים שאם הם חושבים חיובי יהיה טוב חושבים שלילי יהיה רע להם ואז הם חושבים שלילי ורע להם ואז הם רוצים להרגיש טוב אז מה הם עושים הם מנסים לחשוב חיובי. כן עכשיו אז כמובן שיש את מה שדברנו שכשאתה מנסה לחשוב חיובי אתה מרגיש עוד יותר רע מזה שאתה שלילי אבל השאלה היא פרקטית איך בן אדם יכול לחשוב חיובי נגיד שבן אדם אומר "אני רוצה לחשוב מחשבות חיוביות" או נגיד אנחנו רוצים לגרום לבן אדם לחשוב מחשבות חיוביות איך מביאים בן אדם למצב שהוא חושב חיובי.

עכשיו מה שקורה אצל אנשים שהם מספיק שליליים שכשהם מנסים לחשוב חיובי הם כל כך שליליים שכשבאה אליהם מחשבה חיובית הם מתחילים גם להטיל בזה ספק הם פתאום מתחילים להיצמד לאמת "מי אמר שזה נכון ומי אמר שזה טוב", מרוב השליליות כי הוא אומר "טוב בא נראה מה טוב בזה" אבל פתאום הם נצמדים לאמת "אולי זה לא טוב ואולי זה לא מספיק טוב אבל זה לא מושלם" על הרע הם מאמינים על הטוב הם לא מאמינים.

מה שבן אדם צריך לעשות כדי לחשוב חיובי זה קודם כל לא לחשוב שלילי קודם כל לנסות לא לחשוב שלילי, תנקה את הראש לא חיובי לא שלילי "לא רוצה חיובי לא רוצה שלילי קודם כל רוצה". עכשיו מה זה אומר פרקטית באה מחשבה שלילית לשאול אולי ההפך הוא הנכון כמו שהסברנו קודם בנושא של הטלת הספק אולי ההפך הוא הנכון.

ש: אולי ההפך הוא הנכון זה לא מה שאתה אומר, אולי ההפך הוא הנכון זה כבר מוריד עליהם משקולת יותר כבדה.

אליעד: לא אין לי בעיה "אולי ההפך הוא הנכון" על השלילי אל תנסה לראות מה טוב בזה.

ש: לא אבל אם אתה אומר מה טוב בזה זה ההפך.

אליעד: אני אסביר אני מבין מה אתה אומר שנייה, בשביל לחשוב בשביל להרגיש טוב אתה צריך להאמין במשהו חיובי שתהיה לך מחשבה שאומרת "זה טוב וזה רק טוב", נגיד בן אדם נגיד מרגיש שהוא לא יצליח בעבודה ואז הוא שואל את עצמו "איך אני משכנע את עצמי שאני אצליח בעבודה" אז אני אומר לפני "איך אני", עכשיו אז הוא מנסה טוב "אני אולי" אז הוא מנסה לשכנע את עצמו שהוא יצליח בעבודה והוא לא מאמין לזה המוח לא מאמין שהוא יצליח בעבודה.

אז אני אומר קודם כל זה שאתה מנסה לשכנע את עצמך שתצליח בעבודה ולהיות עם ביטחון עצמי וכל העניינים קודם כל בא תיקח את המחשבה שאומרת "אני לא אצליח בעבודה" קודם כל תנסה לחסל אותה "מי אמר שהיא נכונה אולי היא לא נכונה". אבל אני אסביר מה המהות של מה שאני אומר פה המהות של מה שאני אומר פה היא אל תנסה ישר להיאחז במחשבה הטובה אל תנסה להכריח את המוח שלך לחשוב טוב אל תנסה להכריח את המוח שלך לחשוב חיובי, למה זה לא עובד? קודם כל תראה שאתה לא חושב שלילי מבחינתי תהיה בנייטרלי אחרי שתהיה בנייטרלי שאתה לא יודע כלום "טוב אני לא יודע אם אני אצליח או אכשל אוקי עכשיו תשתוק" עכשיו אם באה מחשבה טובה אל תטיל בה ספק באה מחשבה ראה תטיל בה ספק. שימו לב עוד פעם בן אדם.

ש: ליירט רק את הרעות.

אליעד: כן אבל אני אומר בהתחלה, אני רוצה לחדד עוד פעם נקודה אם בן אדם רוצה לחשוב חיובי נגיד בן אדם נגיד נמצא בזוגיות נניח אוקי ונניח נגיד שהוא לא טוב לו בזוגיות הוא ממורמר ונניח שהוא רוצה לשכנע את עצמו שטוב לו בזוגיות ואז הוא שואל את עצמו "איך אני יכול לשכנע את עצמי שהזוגיות הזאת טובה לי" ואז הוא מנסה לחשוב מחשבות חיוביות וזה לא עובד לו המוח לא נדבק, המחשבות החיוביות לא נדבקות אליו.

אז אני אומר בתור התחלה אל תתאמץ כרגע לחשוב שהזוגיות הזאת טובה לך קודם כל בוא נתמקד בזה שכשאתה חושב שהיא לא טובה לך נטיל בזה ספק כי אל תכריח את עצמך להאמין לטוב כי בשביל שתוכל ליהנות בזוגיות אתה צריך לחשוב שהיא טובה ואתה צריך גם להאמין למחשבות האלה אז אל תתחיל מההתחלה מבן אדם שמאמין למחשבות הרעות "טוב איך אני עכשיו גם חושב את המחשבות הטובות וגם מאמין להם" אל תתחיל משם.

קודם כל כשהמוח אומר לך "הזוגיות לא טובה, למה היא לא טובה? כי צוחקים עלי, אולי לא צוחקים עלי אולי יותר טוב שצוחקים עלי, אולי זה שצוחקים עלי זה הופך את זה לטוב" מבחינתי תגיד "לא יודע", טוב מבחינתי שה - output בסוף יהיה "ואני לא יודע אם זה יותר טוב או לא טוב". בוא קודם כל ניקח אותך מהאמונה ברע ל - "לא יודע" אחר כך ברגע שאתה ב - "לא יודע" עכשיו פתאום יבואו מחשבות טובות ואז אל תטיל בהם ספק זה הכל.

אבל אם בן אדם ישר מנסה להכריח את עצמו לקחת מחשבות טובות ולהאמין להם, איך אתה יכול להאמין להם מאיפה תאמין להם אין לך כוח להאמין להם כי באופן פוזיטיבי להאמין למחשבה זה בעייתי, עדיף להטיל ספק ברע וכשבאה מחשבה טובה פשוט לא להטיל בה ספק. אתם מבינים יש בן אדם שהוא כבר באיזה מיומנות שהוא יכול לקחת איזה מחשבה ולשכנע את עצמו שהיא נכונה הוא יכול להגיד "יש פה פיל" ולשכנע את עצמו שיש פה פיל.

אוקי בהנחה שהבן אדם לא במצב כזה אז קודם כל בתור התחלה אל תתמקד איך לחשוב טוב, אל תתמקד בלחשוב חיובי תתמקד איך לא לחשוב שלילי, קודם כל כאשר ממש רע לך קודם כל תחסל את זה ותבוא למצב של השווה או הנייטרלי, אם אתה לא מצליח לא להאמין למחשבות הרעות מאיפה יהיה לך את האנרגיה והכוח להביא מחשבות טובות ועוד להאמין להן כי גם צריך להאמין למחשבות הטובות, קודם כל בוא נחליש את הרע שתתנקה תתנקה מהמחשבות הרעות או יחסית תתנקה מהמחשבות הרעות.

אחרי שהתנקית מהמחשבות הרעות עכשיו יש איזו מחשבה טובה אתה אל תטיל בה ספק והנה אתה נמצא על חיובי אבל אני אומר עוד פעם האנשים לפעמים עושים טעות הם מנסים לחשוב חיובי והם נדפקים, הם שליליים יש להם מחשבות שליליות גישה שלילית ואז בן אדם שואל "איך אני יכול תמיד לראות את הטוב ואיך אני יכול תמיד להיות אופטימי, איך אני יכול להעריך את עצמי איך אני יכול לאהוב את עצמי" אדוני אל תעריך את עצמך ואל תאהב את עצמך אבל תהיה אופטימי.

קודם כל בא נתחיל בזה שלא תהיה פסימי קודם כל בא נתחיל בזה שאל תרד על עצמך, קודם כל בא נתחיל בזה שאל תשנא את עצמך אחר כך בא נתחיל בזה מבחינתי אז זה אומר "אז מה אני לא יאהב את עצמי?" לא אל תאהב את עצמך ואל תשנא את עצמך אל תעשה טוב אל תאהב את עצמך, קודם כל בא נתחיל בזה שלא תשנא את עצמך. עכשיו אחרי "שוואלה אני לא שונא את עצמי וגם לא אוהב את עצמי" אוקי סבבה עכשיו רגוע יפה, עכשיו בוא נבנה משהו בוא עכשיו נבנה משהו עכשיו כשתבוא אליך איזו מחשבה טובה תאמר לך "אוקי תגיד לי יכול להיות שככה וככה" מחשבה טובה "כן, אוקי יש בזה היגיון? כן, יפה תאמין לה סע עם זה" אל תטיל ספק.

אבל אם בן אדם ישר מנסה "איך אני משכנע את עצמי שיש לי ביטחון איך אני משכנע את עצמי שיש לי ערך" מאיפה אתה יכול לשכנע את עצמך שיש לך ערך כאילו אתה כל כולך שקוע במחשבות שליליות מאיפה תצליח להאמין למשהו טוב. הבנו את הסיפור קודם כל תטיל ספק ברע תעבור לנייטרלי אחר כך נתקדם קדימה.

ש: כן תלוי להקטין את המשקולת כל הטוב.

אליעד: זה לא ברור מאליו כי הבן אדם רע לו והוא כל כך רוצה להרגיש טוב שהוא אומר "לא אני חייב לחשוב טוב" אבל אין לו כוח לחשוב טוב ואז הוא לא מצליח לחשוב טוב כי הוא לא מאמין לטוב ואז יש לו עוד פעם בעיות. לכן אל תנסה לחשוב חיובי תנסה לא לחשוב שלילי אל תנסה לאהוב את עצמך תנסה לא לשנוא את עצמך, אם לא תשנא את עצמך דהיינו, אל תנסה להעריך את עצמך תנסה לא לא להעריך את עצמך, אל תנסה שיהיה לך ביטחון תנסה שלא יהיה לך חוסר ביטחון לא צריך שיהיה לך ביטחון מספיק שלא יהיה לך חוסר ביטחון גם עם זה אפשר לעבוד.

"ומאיפה אני יכול להרגיש שיש לי ביטחון" לא צריך אין לך ביטחון זה גם בסדר אבל בא נבדוק שגם אין לך חוסר ביטחון, בא ניקח את החוסר ביטחון שלך ננטרל אותו ומה שיהיה יהיה אבל לא "טוב איך אני מפתח ביטחון" מאיפה תביא עכשיו ביטחון כי צריך להאמין למשהו גם צריך לייצר מספיק מחשבות חיוביות וגם צריך להאמין להן מאיפה תביא עכשיו תייצר אותן ותאמין להן הרי אתה שקוע במחשבות שליליות. הבנו את הסיפור אל תרדוף אחרי הטוב תברח מהרע לא יהיה רע יהיה נייטרלי אחר כך נבנה משהו חדש.

ש: זה מזכיר לי.

אליעד: רגע עוד משפט אחד, זה כמו נגיד אנשים.

ש: אני אתן לך דוגמה.

אליעד: כן.

ש: מישהו חונקים אותו והוא רוצה הוא אומר "לא אני רוצה לחנוק כאילו את זה שחונק אותי" אומרים לו "חכה רגע קודם כל תצא מהחניקה הזאת ותנסה לחנוק אותו".

אליעד: למרות שיש גם היגיון שאומר שאם תתחיל לחנוק אותו תוך כדי שהוא חונק אותך אז אולי הוא ישחרר את החניקה שלו, זה נכון אבל מה האמת שיחסית זה יותר קשה, בהכרח יותר קשה? לא יודע נתתי עוד כיוון אם מישהו מרגיש שיש לו שליליות והוא ישר מביא את החיובי וזה עוזר לו סבבה, אתה לא מצליח להיצמד לחיובי? קודם כל בוא תצא מהשלילי אחר כך נתקדם לחיובי.
מאמץ בן אדם רע הצלחה העצמת ביטחון עצמי להיות בטוח בעצמך לאהוב את עצמך בלי תנאים איך יוצאים בטוח בעצמי לבנות ערך עצמי בעיית ביטחון עצמי לטפל ב אוסידי איך לא לחשוב איך לא לחשוב שלילי איך לחשוב איך לחשוב חיובי התחברות חיוביות חשיבה חשיבה חיובית חשיבה שלילית טוב להאמין לא לחשוב לא לחשוב שלילי להאמין להאמין לטוב להתחבר להתחבר לטוב לחשוב לחשוב חיובי לחשוב שלילי מחשבה מחשבה חיובית מחשבה שלילית מחשבות מחשבות חיוביות מחשבות טובות מחשבות רעות מחשבות שליליות שלילי שליליות
חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות
חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות ובו יתבאר העניין של חשיבה חיובית וגם של החשיבה השלילית. ויתבארו היתרונות והחסרונות של החשיבה החיובית והחשיבה השלילית? ויתבאר, מהי דרך החשיבה הטובה ביותר? ועוד. וראשית נגדיר, מהי חשיבה חיובית ומהי חשיבה שלילית. והעניין בפשוטו הוא, כי יש בעולם שלנו, גם דברים חיוביים וגם דברים שליליים. ולחשוב חיובי פירושו, להסתכל על הדברים החיוביים ועל ההיבטים החיוביים והטובים של הדבר. ולחשוב שלילי פירושו, להסתכל על הדברים השליליים ועל הדברים הרעים שיש בדבר. וכפי שכבר ביארתי יותר מפעם אחת, ראשית כל יש לזכור, כי חיובי ושלילי, הם רק בעיני המתבונן. זא, כי מצד האמת האובייקטיבית בשלמות, אין שום דבר רע או טוב בעולם. כי טוב או רע, וחיובי או שלילי, זה רק ביחס למה שהאדם רוצה וביחס למה שהאדם מגדיר. אבל כאשר הכל אובייקטיבי לגמרי, בלי שום נגיעה אישית רצון אישי העדפה אישית, הרי שממילא, אין שום דבר חיובי או שלילי. כך שראשית כל יש לזכור, שמבחינה אובייקטיבית, אין שום משמעות לחשיבה חיובית או לחשיבה שלילית. משום, שאין בעולם שלנו, שום דבר חיובי או דבר שלילי. כי הכל טוב ורע באותה המידה ממש. ורק בעיני המתבונן, יש טוב ורע, וממילא יש יתרונות וחסרונות, ואז יש מחשבות חיובית וגם מחשבות שליליות וכולי. ומבחינה סובייקטיבית ואישית, דהיינו, כאשר האדם שופט את המציאות שלנו, מנקודת המבט של ההעדפות האישיות שלו, הרי שבכל דבר שיש בעולם, יש בו גם ... יש בו גם יתרונות כלשהם וגם חסרונות כלשהם, לפי נקודות המבט שיש באדם באותו הרגע, ולפי ההזדהות היחסית שלו איתם. ולחשוב חיובי פירושו, שהאדם בוחר להסתכל רק על הדברים החיוביים שיש במציאות שלו, במקום להסתכל יותר, על הדברים השליליים שיש במציאות שלו. והיתרון של החשיבה החיובית, הוא די ברור. והוא, שכאשר האדם חושב על דבר רע, הרי שהוא מרגיש רע. וברגע שהאדם חושב על דבר טוב, הרי שהוא מרגיש טוב. וברגע שהאדם מסתכל על איזה דבר, והוא רואה בו חסרונות ויתרונות, הרי שאם האדם יחשוב חיובי , ויסתכל על היתרונות של הדבר, הרי שהוא ירגיש יותר טוב, מאשר אם הוא יחשוב שלילי, ויסתכל על החסרונות של הדבר. כי האדם מרגיש טוב או רע, לפי מה שהוא שופט את המציאות. ואם ... האדם מסתכל על היתרונות של הדבר, הרי שהוא מסתכל על הדברים הטובים, וממילא הוא מרגיש טוב. אבל יש גם חיסרון מאוד גדול בחשיבה חיובית ובאדם שרגיל לחשוב חיובי. והוא, שהחשיבה החיובית, לא באמת הופכת את המציאות לחיובית, אלא היא רק מדחיקה את הרע שיש במציאות, וגורמת לו להתפרץ אחכ, בצורה חזקה הרבה יותר. והרעיון, הוא פשוט מאוד. והוא, שבכל דבר בעולם, מנקודת מבט נייטרלית, אין בו טוב או רע כנל. אבל מנקודת מבט סובייקטיבית, בכל דבר בעולם, תמיד יש בו, גם טוב וגם רע כלשהו. וככל שהאדם מתאמץ יותר לחשוב יותר חיובי, כך הוא בעצם גורם לעצמו לשנוא יותר את המציאות, על כך שיש בה גם דברים רעים. כי מי שלא חושב חיובי תמיד, אלא חושב גם שלילי או רק שלילי, הוא לא סובל ככ מהדברים הרעים שיש במציאות. כי הוא לא מתכחש אליהם. אבל מי שחושב רק חיובי, ומי שמנסה לחשוב רק חיובי ורק מחשבות חיוביות, ולא מוכן לחשוב מחשבות שליליות, הרי שלמרות שהוא כאילו מרגיש יותר טוב, הרי שבעצם הוא גורם לכך, שיהיה לו הרבה יותר קשה, להכיל גם את הרע שיש במציאות שלנו. והמסר הוא פשוט. והוא, שככל שהאדם מנסה יותר לחשוב חיובי ולהתרחק מחשיבה שלילית, כך בעצם הוא סובל יותר מכל דבר רע שהוא רואה בחיים שלו, כאשר הוא לא מצליח ל
חשיבה חיובית, fake it till you make it, דמיון מודרך, מחשבות חיוביות, לחשוב חיובי, אוטוסוגסטיה, אושר מזוייף, אושר אמיתי, חשיבה שלילית, לחשוב שלילי
חשיבה חיובית, fake it till you make it, דמיון מודרך, מחשבות חיוביות, לחשוב חיובי, אוטוסוגסטיה, אושר מזוייף, אושר אמיתי, חשיבה שלילית, לחשוב שלילי
חשיבה חיובית, fake it till you make it, דמיון מודרך, מחשבות חיוביות, לחשוב חיובי, אוטוסוגסטיה, אושר מזוייף, אושר אמיתי, חשיבה שלילית, לחשוב שלילי האם חשיבה חיובית באמת יוצרת מציאות חיובית? הרעיון Fake it till you make it, או בעברית לזייף עד שתצליח, נחשב נפוץ בתרבות הפופולרית של התפתחות אישית וחשיבה חיובית. ההנחה הרווחת היא שאם אדם מתנהג כאילו כבר השיג את מה שהוא רוצה, בסופו של דבר הדבר יהפוך למציאות. ... ומוגבלים. מה ההבדל בין חשיבה חיובית אמיתית לחשיבה חיובית מזויפת? אליעד מסביר שחשיבה חיובית מזויפת (Fake it till you make it) יכולה לעבוד, אך רק באופן מוגבל ובצורה יחסית. אם אדם נמצא בדיכאון ... יחסית, ההתנהגות החיובית המזויפת עשויה לשפר את הרגשתו בפועל. האם דמיון מודרך וחשיבה חיובית מספיקים להשגת אושר אמיתי? אליעד מתייחס גם לשיטות כגון דמיון מודרך ואוטוסוגסטיה (שכנוע עצמי חיובי). הוא מסביר כי שיטות אלו פועלות דרך חזרה על מחשבות חיוביות באופן שיטתי. הן יכולות לגרום לאדם להאמין בדברים חדשים, כמו להאמין שהוא חכם, מוצלח או מאושר. המוח ... שהאדם ינסה לחזור על מחשבה חיובית או דמיון מסוים, עדיין יישאר פער בין המציאות לבין התפיסה שלו, וזה עלול לגרום לתחושה של זיוף פנימי, ... הדרך הנכונה להשתמש בחשיבה חיובית ובדמיון מודרך? הדרך הנכונה לפי אליעד להשתמש בשיטות אלו היא להשתמש בהן באופן יחסי, מתוך הבנה שהן ... אליעד כהן מציג כי חשיבה חיובית, דמיון מודרך, ואפילו Fake it till you make it יכולים להיות יעילים באופן יחסי, אך אסור לשכוח שמדובר ... מחשבות חיצוניות. האם חשיבה חיובית עובדת באמת? איך עובד fake it till you make it? דמיון מודרך ואושר אמיתי ההבדל בין אושר מזויף לאושר אמיתי למה חשיבה חיובית לא תמיד עוזרת? ...
להטיל ספק בטוב, להטיל ספק ברע, למה טוב לי? למה רע לי? מה נכון לשאול? לא להאמין בטוב, לא להאמין ברע, חשיבה חיובית רעה, חשיבה שלילית, לא לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות רעות, מחשבות רעות
להטיל ספק בטוב, להטיל ספק ברע, למה טוב לי? למה רע לי? מה נכון לשאול? לא להאמין בטוב, לא להאמין ברע, חשיבה חיובית רעה, חשיבה שלילית, לא לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות רעות, מחשבות רעות
... ספק בטוב, להטיל ספק ברע, למה טוב לי? למה רע לי? מה נכון לשאול? לא להאמין בטוב, לא להאמין ברע, חשיבה חיובית רעה, חשיבה שלילית, לא לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות רעות, מחשבות רעות האם כדאי לבדוק רק למה רע לי או גם למה טוב לי? השאלה המרכזית שאליעד כהן דן בה היא האם כאשר אדם בודק את עצמו, עליו לבדוק רק למה רע לו או שכדאי ... מופיע. באופן דומה, הטוב והרגע מופיעים מאותו מקור, ולכן בדיקת הטוב יכולה להוביל להבנת הרע. למה אסור להאמין לחשיבה חיובית בלבד? אליעד כהן מציג ביקורת משמעותית על החשיבה החיובית, ומבהיר שחשיבה חיובית לכאורה, היא בעצם שלילית במהותה. הוא מדגים זאת באמצעות הדוגמה הידועה של חצי הכוס המלאה או הריקה. לפי החשיבה החיובית המקובלת, אדם אמור להתרכז בחלק המלא של הכוס ולהיות מאושר מכך. אבל אליעד טוען שבכך שהאדם מתרכז רק בחצי המלא של הכוס, הוא בעצם לא בודק לעומק האם החצי הריק באמת רע. ... להתעלם ממנו, במקום לבדוק לעומק אם החלק הריק של הכוס אכן רע או אולי הוא לא רע כלל. אליעד מבהיר שכאשר אדם חושב מחשבות חיוביות, הוא בעצם מייצר אוטומטית מחשבות שליליות. למשל, כאשר אדם חושב איזה כיף לי שאני בריא, הוא בעצם אומר לעצמו במקביל כמה רע יהיה לי אם אהיה חולה. המחשבה החיובית לכאורה, הופכת לשלילית כיוון שהיא מצביעה על פחד ממצב נגדי שיקרה בעתיד או על צער ממקרה נגדי שקרה בעבר. למה כל מחשבה חיובית מסתירה בתוכה גם מחשבה שלילית? אליעד כהן מסביר שבעולם קיימים רק שני סוגים של דיבורים ומחשבות: או דיבור על חיסרון (רע לי, חסר לי) או דיבור שמביע סיפוק (טוב לי, יש ... אומר קודם לא היה לי כסף, וזה היה רע, או בעתיד יכול להיות שלא יהיה לי כסף, וזה יהיה רע. מכאן נובע שכל אמירה חיובית נושאת בתוכה גם אמירה שלילית, סמויה או גלויה. אליעד משתמש בדוגמה נוספת כדי להמחיש את הרעיון: כשאדם אומר איזה כיף לי שהצלחתי במשהו, הוא בעצם מודה בכך שאם לא היה מצליח זה ... האמיתי של הטוב והרגע, ולשחרר את עצמו מתלות חיצונית. לסיכום, אליעד כהן ממליץ באופן ברור לא להאמין אוטומטית למחשבות חיוביות ולא להתמקד רק בשלילי, אלא לבדוק לעומק את שני הצדדים, כי רק כך אפשר להשתחרר מהתלות בשניהם ולהבין את המנגנון האמיתי שמפעיל את הרצונות ואת התחושות שלנו. למה להטיל ספק בחשיבה חיובית? איך לבדוק למה טוב לי? האם חשיבה חיובית רעה? למה כל מחשבה חיובית היא שלילית? איך להפסיק להיות תלוי בטוב וברע? ...
איך לחשוב חיובי? מהי חשיבה חיובית? איך לראות את חצי הכוס המלאה? לראות את חצי הכוס הריקה, לחשוב מחשבות חיוביות, התמודדות עם כאב, השכל של החתול, אופטימיות, פסימיות, צום תשעה באב
איך לחשוב חיובי? מהי חשיבה חיובית? איך לראות את חצי הכוס המלאה? לראות את חצי הכוס הריקה, לחשוב מחשבות חיוביות, התמודדות עם כאב, השכל של החתול, אופטימיות, פסימיות, צום תשעה באב
... לחשוב חיובי? מהי חשיבה חיובית? איך לראות את חצי הכוס המלאה? לראות את חצי הכוס הריקה, לחשוב מחשבות חיוביות, התמודדות עם כאב, השכל של החתול, אופטימיות, פסימיות, צום תשעה באב מה ההבדל בין חשיבה חיובית לחשיבה שלילית? חשיבה חיובית היא היכולת לראות את היתרונות והדברים הטובים במצבים שונים, לעומת חשיבה שלילית שבה האדם רואה בעיקר את החסרונות ואת הצד הרע של הדברים. אליעד כהן מסביר שכדי לחשוב בצורה חיובית, האדם צריך שני דברים מרכזיים: הוא צריך לרצות לחשוב חיובי, והוא חייב לדעת איך לחשוב חיובי. הרצון לבדו לא מספיק, משום שאדם יכול מאוד לרצות לחשוב בצורה חיובית, אך אם אין לו את הכלים והידע להפוך חיסרון ליתרון, הוא לא יצליח בכך. איך לפתח את המיומנות של חשיבה חיובית? כדי לפתח חשיבה חיובית, אליעד מדגיש שני שלבים עיקריים. השלב הראשון הוא לרצות לחשוב חיובי, כלומר, שתהיה מוטיבציה ... למשל, אם לא היה לנו כאב, אולי היינו מזניחים בעיה גדולה יותר. היכולת הזו של ראיית היתרונות מתוך המצבים הפחות נעימים היא מיומנות שיש לתרגל באופן קבוע. מה הקשר בין חשיבה חיובית לבין ראיית חצי הכוס המלאה? אליעד מסביר שראיית חצי הכוס המלאה היא ביטוי לחשיבה חיובית, והיא לא מבוססת על שקר או ... על ההבנה שיש צדדים נוספים לסיפור. במקום לומר אני לא מבין, ניתן לומר אני לא מבין מספיק. כך האדם מתרגל להכיר בכך שהמציאות אינה שלילית באופן מוחלט, אלא יש בה מרכיבים חיוביים ושליליים בו זמנית. לדוגמה, כאשר ... מה שהוא כן מבין. לעומת זאת, אם הוא יאמר אני לא מספיק מבין, הוא מתרגל לראות את שני הצדדים: הוא מודע לכך שיש דברים שהוא מבין וכאלו שהוא עדיין לא. כך נוצר איזון המוביל לחשיבה חיובית ומאוזנת יותר. האם חשיבה חיובית יכולה להפוך להגנה פסיכולוגית? אליעד מסביר שיש אנשים שבוחרים להיות אופטימיים וחיוביים כצורת התמודדות או כמנגנון הגנה מפני הפחד או אי - היכולת להתמודד עם מצבים שליליים. הם למעשה משתמשים בחשיבה חיובית לא כי הם באמת רואים את ... רע בעולם. לדוגמה, אדם שנוסע לחול ומפחד שהמטוס יתרסק, מנסה לשכנע את עצמו שהכל יהיה טוב למרות הפחד, כי הוא לא מסוגל להכיר באמת שיש סיכוי שדברים רעים יקרו. אליעד מציין שחשיבה חיובית מהסוג הזה לא תמיד יעילה, כי ברגע שמגיע מצב שאותו אדם לא מסוגל לראות בו את הטוב, החשיבה החיובית שלו קורסת. לכן חשוב לפתח מתודולוגיה אמיתית של ראיית הטוב ברע, ולא רק להישען על אינסטינקט או על תגובה אוטומטית. מה הקשר בין חשיבה חיובית לבין האמת? אליעד מסביר שהחשיבה החיובית האמיתית חייבת להיות מבוססת ... לחשוב היא לא להתעלם מהפחד אלא להכיר בכך שיש סיכוי קטן שהמטוס יתרסק. כלומר, יש לקחת את המציאות, את העובדות הקיימות, ומתוכן לבחור את הגישה הטובה ביותר. מה המשמעות של חשיבה חיובית יחסית לעומת חשיבה חיובית מוחלטת? חשיבה חיובית יחסית היא לראות את הטוב בדברים מסוימים, לעומת חשיבה חיובית מוחלטת, שמטרתה להשיג תחושה של שלמות מוחלטת. לפי אליעד, חשיבה חיובית יחסית יכולה לשפר מצב רוח ולהעניק אושר מסוים, אך לעולם לא תוביל את האדם אל האושר המוחלט. מי שרוצה להגיע לאושר מוחלט צריך לוותר על החשיבה החיובית היחסית ולחתור להבנת המציאות ... בית המקדש. אליעד אומר שאם האדם באמת היה רוצה לראות את הטוב באופן מוחלט, הוא לא היה רק צם פעם בשנה, אלא היה עושה שינוי אמיתי במעשיו, כדי להחזיר את בית המקדש. לכן חשיבה חיובית יחסית היא רק פתרון זמני, ...
תחשוב טוב יהיה טוב, תחשוב חיובי יהיה חיובי, יהיה בסדר, יהיה טוב, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות, חשיבה אופטימית, חשיבה נכונה
תחשוב טוב יהיה טוב, תחשוב חיובי יהיה חיובי, יהיה בסדר, יהיה טוב, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות, חשיבה אופטימית, חשיבה נכונה
... טוב יהיה טוב, תחשוב חיובי יהיה חיובי, יהיה בסדר, יהיה טוב, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות, חשיבה אופטימית, חשיבה נכונה מדוע כשמנסים לעודד מישהו לפעמים זה רק מחמיר את מצבו? פעמים רבות אנשים מנסים לעודד חבר שנמצא במצב קשה על ידי אמירות כמו יהיה בסדר, אל תדאג, תחשוב חיובי, אך לפי אליעד כהן, דווקא הניסיון לעודד בדרך זו יכול להחמיר את המצב ולגרום לאותו אדם להיות בדיכאון או בחרדה גדולים יותר. מדוע זה קורה? מה באמת ... עצמי ובין אם על ידי עידוד מאחרים, רק מחמיר את החרדה והדיכאון, ולכן מומלץ לבחון האם בכלל קיימת בעיה אמיתית ולא להניח מראש שהמציאות חייבת להיות כפי הרצון. מדוע חשיבה חיובית יכולה להזיק? איך להתמודד עם חרדה ומחשבות שליליות? מה הבעיה במשפט יהיה בסדר? למה עידוד יכול לגרום ללחץ גדול יותר? האם באמת יש בעיה? איך להפחית ... מלחיץ אותך, זה מה שיקרה? קיימים שני מחויבים. או להחליש לך את הרצון או לגרום לך להאמין שהמציאות תהיה כרצונך. כשמישהו אומר לך, אל תדאג, יהיה טוב, יהיה בסדר, תחשוב חיובי , תסתדר, למעשה הוא מחליש אצלך את הספק, אבל מחזק בך את הרצון שהמציאות חייבת להיות כרצונך, אבל במקרה זה יהיה לך יותר רע כי אינך בטוח שהמציאות תהיה ...
מחשבות שליליות, מחשבות רעות, מחשבות אובדניות, מחשבות טורדניות, מחשבות מציקות, מחשבות חיוביות, דיכאון, יאוש, חרדה חברתית, חוסר אהבה עצמית, חוסר ביטחון עצמי, עצבות, שמחה
מחשבות שליליות, מחשבות רעות, מחשבות אובדניות, מחשבות טורדניות, מחשבות מציקות, מחשבות חיוביות, דיכאון, יאוש, חרדה חברתית, חוסר אהבה עצמית, חוסר ביטחון עצמי, עצבות, שמחה
... שליליות, מחשבות רעות, מחשבות אובדניות, מחשבות טורדניות, מחשבות מציקות, מחשבות חיוביות, דיכאון, יאוש, חרדה חברתית, חוסר אהבה עצמית, חוסר ביטחון עצמי, ... של החרדה והדיכאון. הוא חייב לדבר אמת מוחלטת, לא לערבב שקר או להגזים, כי רק כך הוא יכול להתקדם לשלבים חיוביים יותר. לדוגמה, במקום לומר אף פעם שום דבר לא מצליח לי, יש לדייק לאולי ...
איך לטפל במחשבה שלילית? איך להטיל ספק? איך להיות מאוזן? איך לראות את האמת? לקחת בפרופורציה, איך להירגע? איך לא לחשוב בשחור או לבן? שחור לבן, פרופורציות, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות
איך לטפל במחשבה שלילית? איך להטיל ספק? איך להיות מאוזן? איך לראות את האמת? לקחת בפרופורציה, איך להירגע? איך לא לחשוב בשחור או לבן? שחור לבן, פרופורציות, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות
... לטפל במחשבה שלילית? איך להטיל ספק? איך להיות מאוזן? איך לראות את האמת? לקחת בפרופורציה, איך להירגע? איך לא לחשוב בשחור או לבן? שחור לבן, פרופורציות, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות איך להתמודד עם מחשבות שליליות? איך להטיל ספק ולמצוא פרופורציות? כאשר אדם מתמודד עם מחשבה שלילית, השאלה הראשונה היא כיצד ...
איך לחשוב חיובי? איך לראות את הטוב? איך למצוא את הטוב? איך לא לחשוב שלילי? חשיבה חיובית, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות, חשיבה שלילית
איך לחשוב חיובי? איך לראות את הטוב? איך למצוא את הטוב? איך לא לחשוב שלילי? חשיבה חיובית, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות, חשיבה שלילית
... לחשוב חיובי? איך לראות את הטוב? איך למצוא את הטוב? איך לא לחשוב שלילי? חשיבה חיובית, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות, חשיבה שלילית איך לחשוב חיובי גם כשקורים דברים רעים? כשקורים לאדם דברים רעים, אחת הדרכים היעילות ביותר לחשוב חיובי היא למצוא את הקשר הסיבתי בין האירוע הרע לבין הדברים שהוא הכי רוצה להשיג בחייו. אליעד כהן מסביר ששיטת החשיבה הזאת מבוססת על כך שהאדם ייקח כל אירוע שלילי וינסה לראות בו דווקא משהו חיובי, על ידי קישור האירוע הרע באופן ישיר או עקיף למטרות המרכזיות של חייו. לדוגמה, אם מישהו נפצע, התגובה הטבעית שלו ... הפציעה נתפסת כמשהו שלילי שמפריע לו ליהנות או להגשים מטרות. אליעד מדגים שהדרך הנכונה להתמודד עם זה בצורה חיובית היא לשאול שאלות ממוקדות מאוד: איך זה שנפצעתי יכול לקדם אותי בדברים שאני הכי רוצה בחיים? הוא מציע ממש לכתוב ... עובדת על בסיס הרעיון שהמוח מחפש באופן טבעי את מה שרע, כי זה קל ונוח יותר, אבל אם מתאמצים במודע למצוא קשר חיובי, אפשר לשנות לגמרי את התחושה ואת נקודת המבט. הוא נותן דוגמה כיצד לעשות זאת בפועל: אדם שנפצע ושואל את עצמו איך ... קיימות בעיקר בתפיסה האישית, היא כבר התקדמות חשובה. הצעד הבא שאליעד ממליץ עליו הוא לחפש עוד ועוד נקודות חיוביות באופן יזום, גם אם הן נראות בהתחלה קטנות או חסרות משמעות, כי כל נקודה קטנה חיובית יכולה לשנות את ההרגשה הכללית. אליעד מבהיר שהמטרה שלו כאן אינה בהכרח לתת את הדרך האידיאלית והמוחלטת לאושר, אלא לתת כלי מעשי שיעזור לאנשים שחווים קושי ורוצים להתרגל לחשיבה חיובית. הוא ממליץ להתמקד באופן שיטתי בדברים החיוביים שניתן להפיק מתוך כל סיטואציה שלילית, ובכך לשנות את המבט השלילי למבט חיובי יותר, אפילו במצבים מאתגרים וקשים. איך למצוא במהירות את הטוב בכל מצב? אליעד מסכם ואומר שהמהות של ההסבר שלו היא לעזור לאדם למצוא מהר יותר ובקלות רבה יותר את הצדדים החיוביים בכל דבר שלילי שקורה לו. זו טכניקה פשוטה אך יעילה מאוד, שככל שמתרגלים אותה יותר, היא הופכת לקלה וטבעית יותר לביצוע. השיטה שלו ממוקדת מאוד בראיית הטוב דרך מציאת קשרים סיבתיים הגיוניים בין אירועים שליליים למטרות חיוביות משמעותיות בחיים. הוא מדגיש שלא מדובר כאן רק בחשיבה פשטנית של יהיה בסדר, אלא בטכניקה מתודית ומודעת שמאפשרת ... קבוע, עד שזה יהפוך להרגל אוטומטי ולדרך חיים שתורמת להרגשה טובה ולתחושת שביעות רצון כללית גבוהה יותר. איך לחשוב חיובי? איך לראות את הטוב בכל מצב? מה עושים כשקורה דבר רע? איך לשנות חשיבה שלילית לחיובית? איך להפוך אירוע רע לטוב? עכשיו נושא של חשיבה חיובית אחת השיטות לחשוב חיובי, מי שרוצה לחשוב חיובי מה שצריך לעשות כשקורה לו דבר רע מה הוא צריך לעשות? לראות מה טוב בזה, בסדר אבל יש עצה איך לעשות את זה. מה ... איך זה שקורה לי זה וזה זה יכול בדרך כלשהי לקדם אותי לדבר שאני מאוד רוצה. אם אתה עושה את זה זה יגרום לך לחשוב חיובי, נגיד לדוגמה שאתה נפצע אוקי ואז אתה לוקח אוקי מה הדברים, ואתה אומר איך אני יכול לראות בזה את הטוב, אוקי ... לקדם ליהנות? מצאתי איך זה יקדם ליהנות. איך זה שנפצעת זה יכול לקדם לך את זה שתהיה נגיד x? מצאתי יפה וזה לחשוב חיובי, המהות של מה שאני מספר זה בעצם איך למצוא יותר מהר את הטוב בכל דבר. מה אתה רוצה להגיד? ש: אם יש יותר ... היא שתחפש דברים טובים. אני לא אומר שזאת התשובה האידיאלית איך להרגיש טוב אני רק אומר שבהנחה שאתה רוצה לחשוב חיובי תחפש מה אתה מאוד רוצה מה אתה לא רוצה ותנסה לחבר ביניהם איך זה שקורה משהו שאני לא רוצה הוביל אותי למשהו ...
איך לא להיות מושפע מהסביבה? איך הסביבה משפיעה על האדם? מסרים תת הכרתיים, שתילת מחשבות, חשיבה חיובית, אנשים חיוביים, אנשים שליליים, ממי לקבל עצות? למי לתת עצות? טיפול באנשים, אנשים מוצלחים, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות, השפעת הסביבה על האדם, ממי ללמוד?
... האדם? מסרים תת הכרתיים, שתילת מחשבות, חשיבה חיובית, אנשים חיוביים , אנשים שליליים, ממי לקבל עצות? למי לתת עצות? טיפול באנשים, אנשים מוצלחים, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות, השפעת הסביבה על האדם, ממי ללמוד? וכאן אבאר, איך האדם מושפע מהסביבה שלו, ואיך הסביבה משפיעה ... וכאשר אתה קורא ספר של מישהו חכם, עם חשיבה חיובית ומוצלחת, אתה הופך להיות כמוהו דרך המסרים שמועברים לתת המודע שלך. ואם אתה קורא ספר כלשהו של מישהו דיכאוני, ... תדבר על כל נושא כזה או אחר. כי צורת החשיבה החיובית שלהם, מתבטאת בכל סיפור שהם יספרו לך. אבל תשדל להימנע מלהסתובב עם אנשים שליליים. בפרט אל תנסה להיכנס לנעליים ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לחשוב חיובי? חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, איך לא לחשוב שלילי? מחשבות רעות, מחשבות טובות, להתחבר לטוב, להאמין לטוב, מחשבה חיובית, מחשבות חיוביות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מחשבות חיוביות, איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך למצוא זוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בזוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לקבל החלטות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך ליצור אהבה? איך לשתול מחשבות? איך להאמין בעצמך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם גירושין? איך לא להישחק בעבודה? איך לחנך ילדים? איך להצליח בראיון עבודה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפרש חלומות? איך להעריך את עצמך? איך לשנות תכונות אופי? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשפר את הזיכרון? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: מחשבות חיוביות, איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? כעס ועצבים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? מועקות נפשיות וייאוש? דיכאון? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם לחץ ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש אמת מוחלטת? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה המשמעות של החיים? למה לא להתאבד? האם יש או אין אלוהים? האם המציאות היא טובה או רעה? למה יש רע וסבל בעולם? האם לדומם יש תודעה? האם באמת הכל לטובה? בשביל מה לחיות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש משמעות לחיים? האם הכל אפשרי? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? האם אפשר לדעת הכל? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה יש רע בעולם? איך להיות מאושר? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מי ברא את אלוהים? למה העולם קיים? איך נוצר העולם? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להנות בחיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לדיאטה, אימון אישי להרזיה, קואצ'ר לילדים בנושא מחשבות חיוביות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2969 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 05:39:36 - wesi1