אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מוח ✔הקצנה לצורך שכנוע, טיפים לשכנוע, איך לשכנע? איך לשתול מחשבה? איך לעשות אוטוסוגסטיה? איך לשכנע את עצמך? איך לשמור על הדיאטה? איך ליצור מוטיבציה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
הקצנה לצורך שכנוע, טיפים לשכנוע, איך לשכנע? איך לשתול מחשבה? איך לעשות אוטוסוגסטיה? איך לשכנע את עצמך? איך לשמור על הדיאטה? איך ליצור מוטיבציה? איך המוח חושב? שכנוע עצמי
איך לשכנע באמצעות הקצנת ודאות?

אליעד כהן מסביר לעומק שיטה פסיכולוגית פשוטה אך יעילה, שמטרתה לשכנע אחרים או אפילו את עצמך, על ידי שימוש בעיקרון של אי - הוודאות הטבעית של המוח האנושי. הבסיס לשיטה הוא ההנחה שהמוח לא מסוגל להיות בטוח בשום דבר במאה אחוז. אם ניקח כל רעיון בעולם ונדרוש מאדם להיות בטוח בו במאה אחוז, ללא שום ספק וללא שום אפשרות שיחשוב אחרת בעתיד, התשובה שתתקבל תמיד תהיה "אני לא באמת בטוח".

כאשר רוצים לשכנע אדם ברעיון מסוים, במיוחד כאשר הוא חושב את ההפך, הדרך שאליעד מציע היא פשוטה: צריך לקחת את הרעיון המנוגד, זה שאותו אדם מאמין בו כרגע, ולשאול אותו: "האם אתה בטוח במאה אחוז שזה נכון? האם אתה בטוח במאה אחוז שאין שום אפשרות שאתה טועה?". כך למשל, אם יש חבר שלא רוצה לצאת איתנו ואנחנו רוצים לשכנע אותו לבוא, נוכל לשאול אותו: "אתה בטוח במאה אחוז שאין לך בכלל חשק לצאת? אתה בטוח שאין שום אפשרות קטנה שאולי בכל זאת בא לך?". מה שקורה במוח האדם ברגע ששואלים אותו שאלות כאלה, הוא מתחיל לבדוק עם עצמו ומגלה מיד שהוא לא באמת בטוח לגמרי, וזה מאפשר לשנות את דעתו בקלות רבה יותר.

איך להתמודד עם מניפולציית הקצנת ודאות?

אליעד כהן מדגיש שכדי להתמודד עם הטכניקה הזו, חשוב מאוד להיות מודעים אליה ולהכיר את המנגנון הפסיכולוגי שעומד מאחוריה. אם מישהו שואל אותך: "האם אתה בטוח ב - 100% שאתה רוצה לעשות כך וכך?", הדרך להתגונן היא פשוטה - להכיר בכך שאתה לא חייב להיות בטוח לחלוטין כדי להמשיך לחשוב את מה שאתה חושב או לעשות את מה שאתה רוצה לעשות. לדוגמה, אם שואלים אותך: "אתה בטוח שלא תשרף בגיהנום אחרי שתמות?", התגובה הנכונה היא "אני לא בטוח ב - 100%, אבל אני עדיין חושב שזה יותר הגיוני לי לחשוב כך". כלומר, עצם קיום הספק לא מחייב לשנות את הדעה.

כיצד להשתמש בשיטה לשכנוע עצמי?

השיטה לא מתאימה רק לשכנוע אחרים, אלא גם לשכנוע עצמי. אם למשל מישהו נמצא בדיאטה ורוצה להימנע מאכילת עוגה, אבל הוא מתקשה להתאפק, הוא יכול להשתמש בשיטה הזו על עצמו ולשאול: "האם אני בטוח ב - 100% שאני רוצה לאכול את העוגה הזאת? האם אין שום אפשרות שאני בעצם לא רוצה לאכול אותה?". השאלה הזו יוצרת ספקות לגבי הוודאות הראשונית של הרצון, ומאפשרת לאדם לקבל החלטה שלא לאכול את העוגה מתוך הבנה שהוא לא בטוח לחלוטין שזה מה שהוא רוצה.

איך מתמודדים כשהמוח משתמש בשיטה הזו לרעה?

אליעד מסביר שהמוח שלנו לפעמים משתמש בשיטה זו דווקא כדי למנוע מאיתנו לפעול או לקבל החלטות. לדוגמה, אם אדם רוצה להתחיל עסק חדש או לעשות פעולה מסוימת, המוח יכול לשאול: "אתה בטוח שאתה רוצה להקים עסק? אתה בטוח שאתה לא תתחרט על כך?". השאלות האלה יוצרות ספק ואי - וודאות שמשתקות את האדם. במקרים כאלה, הדרך להתמודד עם המוח היא לתקוף את המחשבה עצמה בחזרה. לדוגמה, אפשר לשאול את המוח: "אתה בטוח שאני חייב להיות בטוח כדי לעשות את זה? אולי מספיק שאני רוצה לעשות את זה אפילו ב - 2% יותר מאשר לא רוצה, כדי שזה יהיה לגיטימי שאפעל כך?". הטכניקה של "הפוך על הפוך" זו מאפשרת לאדם להתקדם למרות הספק.

מה ההבדל בין החלטה שמבוססת על ודאות לבין החלטה שמבוססת על רוב יחסי?

אליעד מסביר בצורה מאוד מפורטת את ההבדל בין שתי דרכים לקבל החלטות:
  • הדרך הראשונה מבוססת על ודאות מוחלטת - האדם עושה פעולה רק אם הוא בטוח ב - 100% שהוא רוצה אותה.
  • הדרך השנייה והנכונה יותר לפי...
שלום לכולם הפעם אני רוצה לתת טיפ בנושא של שכנוע גם בנושא של שכנוע עצמי וגם בנושא של שכנוע של אחרים, גם להסביר איך לשכנע לתת איזו שיטה מאוד מאוד ספציפית וגם להסביר איך להתגונן מהשיטה הזאת להסביר גם איך היא פועלת וגם איך להתגונן מהשיטה הזאת. אז השיטה הולכת ככה, השיטה מבוססת על הרעיון שאומר שהמוח לא מסוגל להיות בטוח בשום דבר, אוקי זאת אומרת כל רעיון בעולם שניקח שבן אדם חושב אותו אם נשאל אותו "האם אתה בטוח בכך ב100%" אם בן אדם יחפור עם עצמו "האם אני ב100% ללא כל ספק, ללא כל צילו של ספק האם אני בטוח בכך" התשובה תהיה "לא", דהיינו, "אני לא באמת בטוח בכך" בכל דבר שהוא ככל שמקצינים כל רעיון בעולם כאשר בן אדם יבדוק, ככל שמקצינים את רמת הביטחון של האדם הנדרשת ביחס לאותו רעיון כך האדם יהיה פחות בטוח באותו רעיון.

מה זה אומר בפרקטיקה זה אומר בפרקטיקה שאם לדוגמה רוצים לשכנע מישהו להסכים לרעיון מסוים ואותו בן אדם כמובן חושב את אותו הדבר ההפך מה שבעצם צריך לעשות זה לשאול אותו "האם אתה בטוח ב100% שההפך נכון", לדוגמה שנגיד רוצים ללכת לאיפשהו רוצים לצאת נגיד יש בן אדם שלא רוצה לצאת אז בעצם אנחנו רוצים לשכנע אותו שלצאת זה טוב ואותו בן אדם חושב שלצאת זה לא טוב או אפילו בא נאמר שלאותו בן אדם יש לו ספק אם לצאת זה טוב או לצאת זה לא טוב ואנחנו נגיד רוצים לשכנע אותו לצאת, אוקי אז מה שצריך לעשות במקרה כזה לדוגמה אחת האפשרויות זה לשאול את אותו בן אדם "אתה בטוח ב100% שאתה לא רוצה לבוא איתנו, אתה בטוח ב100% שאין לך חשק לצאת איתנו, אתה בטוח ב100% שאין אפשרות שאולי בא לך לבוא איתנו".

דהיינו, מה אנחנו בעצם עושים אנחנו לוקחים את הרעיון שאנחנו לא רוצים שהבן אדם יחשוב אותו ומצמידים אליו רמת וודאות מאוד גדולה שואלים את אותו בן אדם "אתה בטוח בזה שזה ככה וככה", עכשיו אוטומטית ברגע שעושים כזה דבר המוח אומר "וואלה אני לא בטוח", "לא בטוח, יפה אז בוא איתנו". עכשיו אם אנחנו לדוגמה יודעים שמישהו לא רוצה לעשות משהו מסוים והוא בטוח בכך שהוא באמת לא רוצה לעשות את הדבר הזה אז במקרה כזה לדוגמה אנחנו לא נשאל אותו "האם אתה בטוח" כי אנחנו יודעים מראש שהוא יגיד "כן אני בטוח", אז מה עושים אז שואלים אותו "האם אתה בטוח בזה ב100% האם אין שום אפשרות שיכול להיות שתחשוב אחרת" דהיינו, מקצינים את רמת הוודאות הנדרשת מאותו בן אדם כדי להזדהות עם הרעיון הספציפי.

ומי שישים לב יש פה עוד איזה היבט מסוים שזה לא רק לשאול את הבן אדם "האם אתה בטוח" זה גם לשאול אותו "האם אין אפשרות", לדוגמה לא רק לשאול את הבן אדם "האם אתה בטוח שאתה לא רוצה לבוא איתנו" לשאול אותו "האם אתה בטוח שאין אפשרות שאתה רוצה לבוא איתנו" כי "אין אפשרות" הרבה יותר קל לבן אדם להגיד "לא בא לי לבוא" מאשר שהבן אדם יגיד לעצמו "אין אפשרות שאני רוצה לבוא איתכם". אוקי אז בקיצור אני אחזור על הפרינציפ עוד פעם לוקחים את הרעיון שאנחנו רוצים שהבן אדם לא יחשוב אותו, אנחנו רוצים שהבן אדם לא ירצה לעשות משהו מסוים או לא יחשוב משהו מסוים ואז אנחנו מציגים את הרעיון הזה ושואלים "האם אתה בטוח שבמאה אחוז שזה ככה, האם יכול להיות שתיאורטית תחשוב אחרת, האם אתה בוודאות מוחלטת חושב שאין סיכוי שככה וככה" אוטומטית בן אדם לא יכול להיות בטוח בשום דבר ולכן זה מקל עלינו לגרום לו לחשוב את ההפך.

עכשיו מה השיטה פה שעובדת, הנושא הוא פשוט ברגע ששואלים בן אדם האם אתה בטוח שככה וככה ברגע ששואלים אותו את השאלה הזאת אוטומטית שותלים לו במוח מחשבה שבעצם אומרת לו, יש פה סוג של מניפולציה שבעצם אומרת לו "תקשיב זה יהיה בסדר אם תעשה את מה שאתה רוצה לעשות", שאנחנו לא רוצים שהוא יעשה "יהיה בסדר בתנאי שאתה בטוח שככה וככה". מה זאת אומרת אני אסביר בעיקרון בן אדם לא בטוח בשום דבר למרות שיש אנשים שהם בטוחים שהם בטוחים גם בזה הם לא בטוחים ובוא נניח שגם מה שאני אומר עכשיו זה לא בטוח אבל זה לא סותר את זה שגם הם לא בטוחים אוקי אז בגדול בן אדם לא בטוח בשום דבר, עכשיו לפי מה בן אדם מחליט החלטות לפי מה בן אדם מחליט מה לחשוב וכו' בסופו של דבר בן אדם חושב שמשהו מסוים נכון לא בגלל שהוא בטוח שזה נכון אלא בגלל שהוא יותר חושב שזה נכון מאשר שהוא חושב שזה לא נכון.

זאת אומרת מספיק שבן אדם ב51% חושב שמשהו מסוים זה נכון הוא ילך עם זה, יכול להיות שיהיו לו ספקות אבל עדיין הוא בסוף ילך עם זה למה כי ב51% הוא חושב את מה שהוא חושב, לדוגמה נגיד בן אדם רוצה לאכול את העוגה ורוצה גם לא לאכול את העוגה בן אדם בדיאטה לדוגמה גם רוצה לאכול את העוגה וגם לא רוצה לאכול את העוגה בסוף אם הוא יחליט לאכול את העוגה זה לא בגלל שהוא בטוח שהוא רוצה לאכול את העוגה זה בגלל שהוא באופן יחסי יותר רוצה לאכול את העוגה מאשר לא רוצה לאכול אותה. אוקי זאת אומרת ההחלטות בסופו של דבר מתקבלות לאו דווקא לפי ביטחון של 100% אחוז אלא לפי ביטחון של אחוז אחד יותר מאשר ההפך ולכן כששואלים בן אדם לדוגמה בן אדם נגיד בדיאטה, אוקי והוא רוצה לאכול נגיד את העוגה ואנחנו רוצים שהוא לא יאכל את העוגה ואז לדוגמה נגיד שואלים אותו "אתה בטוח ב100% שאתה רוצה לאכול את העוגה הזאת", עכשיו מה בעצם עשינו לו פה שתלנו לו מחשבה בראש שאומרת לו "זה יהיה בסדר שתאכל את העוגה הזאת רק אם אתה בטוח ב100% שאתה רוצה לאכול אותה", אבל האמת שזה לא נכון כי מצד האמת הוא יכול לאכול את העוגה והתשובה שאמורה להתקבל היא "אני לא בטוח במאה אחוז שאני רוצה לאכול את העוגה אבל עדיין אני יותר רוצה לאכול אותה מלא רוצה לאכול אותה".

אוקי זאת אומרת שימו לב יש שתי דרכים לקבל החלטה דרך אחת אומרת "אני יותר רוצה את זה ולכן אני עושה את זה" דרך שניה אומרת "אני בטוח שאני רוצה את זה ולכן אני עושה את זה", אוקי כששואלים בן אדם "האם אתה בטוח שככה וככה" זה בעצם לשתול לו מחשבה שאומרת לו "אתה צריך לקבל את ההחלטה רק אם אתה בטוח שככה וככה" אבל זה לא בהכרח נכון. עכשיו אותו דבר מי שהבין את מה שאמרתי אז ככה בעצם גם אפשר להתגונן מהדבר הזה נגיד שמישהו "מה אתה בטוח שאתה ככה וככה", "לא אני לא בטוח" אוקי אבל אני גם לא חייב להסכים איתו אני יכול להגיד "אני לא בטוח אבל עדיין אני לא רוצה את זה" כאילו גם אם יש ספק זה עדיין לא אומר שחייבים להסכים עם הצד השני, מישהו שואל אותך "אתה בטוח שאחרי שתמות לא תישרף בגיהנום" נגיד, "לא אני לא בטוח בזה אבל זה עדיין יותר הגיוני לי" לדוגמה. אוקי כל מיני רעיונות כאלה ואחרים ולכן צריך לשים לב שכל רעיון הלוגיקה של השיטה הזאת היא די פשוטה, אוקי כל רעיון בעולם אם שואלים בן אדם "האם אתה בטוח ב100% ללא כל צל צילו של ספק ושל שום אפשרות אי פעם שתחשוב אחרת" שום בן אדם בעולם לא יכול להיות בשום רעיון בעולם להיות בטוח בו ונכלל בזה את מה שאני אומר כרגע וכו' וזה כבר נושא אחר.

אוקי ולכן כאשר רוצים עוד פעם לגרום למישהו לשנות את דעתו פשוט לוקחים את מה שאנחנו רוצים שהוא לא יחשוב ואנחנו שואלים אותו "אתה בטוח בזה ב100% תגיד לי אין שום אפשרות שאת טועה, יכול להיות שאולי תחשוב אחרת" כל מיני ניסוחים כאלה ואחרים שבעצם שותלים לו את המחשבה "זה בסדר שתחשוב את זה רק אם אתה בטוח", הדרך להתגונן מזה היא בדיוק הפוכה על ידי זה שאומרים "כן גם אם אני לא בטוח אני עדיין לא רוצה את זה". עכשיו מה שהסברתי עכשיו זה היה בעצם איך לשכנע מישהו אחר ובעצם איך להיזהר כאשר מישהו מנסה להפעיל עליך מניפולציה אוקי אבל מצד האמת בן אדם יכול ליישם את השיטה הזאת גם על עצמו נגיד לדוגמה בן אדם רוצה לא לאכול, בן אדם נגיד בדיאטה והוא רוצה לא לאכול את העוגה והמוח שלו אומר לו "תאכל את העוגה" אז מה שבן אדם יכול לעשות כדי לגרום לעצמו לא לאכול את העוגה ולשמור על הדיאטה זה לשאול את עצמו "האם אני בטוח ב100% שאני רוצה לאכול את העוגה" אין אפשרות שהמוח יגיד "כן", אוקי ואם בן אדם אומר "כן שאלתי את עצמי אם אני בטוח והמוח אמר כן" אז הוא לא מספיק שאל את עצמו האם הוא בטוח כי אם הוא היה אומר לעצמו "האם יכול להיות שאי פעם אחשוב אחרת האם בכל ליבי בכל מאודי אני מאמין שזה כך ולא אחרת" התשובה אף פעם לא יכולה להיות "כן" כי המוח לא יכול להיות אף פעם בטוח בשום דבר.

אוקי שזה נושא בפני עצמו אבל לכן מה שאני בעצם בא להגיד כשבן אדם יש לו שתי מחשבות והבן אדם רוצה לחשוב מחשבה אחת יותר ממחשבה אחרת הוא יכול לשכנע את עצמו בדיוק בשיטה הזאת נגיד שהמוח אומר לו "תאכל את העוגה", "אתה בטוח ב100% שאתה רוצה לאכול את העוגה". נגיד דוגמה אחרת נגיד שבן אדם רע לו מאיזה משהו נגיד בן אדם פיטרו אותו אוקי ועכשיו רע לו, בן אדם רוצה שלא יהיה לו רע אז מה שבן אדם יכול לעשות המוח אומר לו "פיטרו אותך זה רע" בן אדם יכול לשאול את עצמו "אני בטוח ב100% שאם פיטרו אותי זה רע, 100% בטוח אין בזה שום דבר טוב אין שום אפשרות שיצא מזה דבר טוב, אני בטוח ב100%" עכשיו מה האמת שבשביל שבן אדם ירגיש רע הוא לא צריך להיות בטוח שזה רע מספיק שהוא יותר חושב שזה רע מאשר טוב והנה הוא מרגיש רע, זאת אומרת בן אדם שפיטרו אותו אם הוא היה חושב שזה יותר טוב מרע היה לו טוב באופן יחסי ואם הוא היה חושב שזה יותר רע מטוב רע לו באופן יחסי אבל מה שבן אדם יכול לעשות ברגע שרע לו במשהו לשאול את עצמו "אני בטוח ב100% שזה ככה ולא אחרת", עכשיו השאלה "האם אני בטוח שזה ככה ולא אחרת" אוטומטית היא מנטרלת את המחשבה ואז הבן אדם יכול לחשוב "טוב אז אני עושה את ההפך".

אוקי עכשיו צריך...
ללמוד חשיבה טיפים ניסיון אליעד מה הוא רוצה איך לעשות אוטוסוגסטיה היא אוהבת אותו לשכנע מישהו לקבל החלטה חוסר ודאות אוטוסוגסטיה אופי קיצוני איך המוח איך המוח חושב איך לגרום לעצמי איך לגרום לעצמך איך ליצור איך ליצור מוטיבציה איך לעשות איך לעשות אוטוסוגסטיה איך לשכנע איך לשכנע את עצמי איך לשכנע את עצמך איך לשמור איך לשמור על הדיאטה איך לשתול איך לשתול מחשבה איך לשתול מחשבות אישיות קיצונית אכילה אובססיבית אכילה כפייתית אכילה רגשית אנורקסיה בולימיה בולמיה דיאטה דיאטות הגזמה המוח המוח חושב הפרעות אכילה הפרעת אכילה הקצנה הקצנה לצורך שכנוע הרזיה השמנה השמנה הרזיה השמנת יתר התמכרות לאוכל התמכרות לאכילה חשיבה מוקצנת חשיבה קיצונית טיפים טיפים לשכנוע ירידה במשקל כיצד המוח חושב כיצד ליצור מוטיבציה לגרום לעצמי לגרום לעצמך להגזים להוציא מפרופורציה להקצין ליצור ליצור מוטיבציה לעשות אוטוסוגסטיה לרדת במשקל לרזות לשכנע לשכנע את עצמי לשכנע את עצמך לשמור לשמור על דיאטה לשמור על הדיאטה לשתול לשתול מחשבה לשתול מחשבות מוח מוטיבציה מחשבה מחשבות סוגסטיה סוגסטיות עודף משקל צורך קיצוניות שכנוע שכנוע עצמי שתילת מחשבות
קשר מוח שריר, mind muscle connection, קשר שריר מחשבה מה זה, איך לפתח קשר שריר מחשבה? מה נותן קשר מוח שריר? פיתוח קשר מוח שריר, איך לפתח קשר מוח שריר? איך לפתח קשר בין המוח לבין השריר? מה זה קשר מוח לשריר? אימון למתקדמים
קשר מוח שריר, mind muscle connection, קשר שריר מחשבה מה זה, איך לפתח קשר שריר מחשבה? מה נותן קשר מוח שריר? פיתוח קשר מוח שריר, איך לפתח קשר מוח שריר? איך לפתח קשר בין המוח לבין השריר? מה זה קשר מוח לשריר? אימון למתקדמים
קשר מוח שריר, mind muscle connection, קשר שריר מחשבה מה זה, איך לפתח קשר שריר מחשבה? מה נותן קשר מוח שריר? פיתוח קשר מוח שריר, איך לפתח קשר מוח שריר? איך לפתח קשר בין המוח לבין השריר? מה זה קשר מוח לשריר? אימון למתקדמים מה זה קשר מוח - שריר ומה זה Mind-Muscle Connection? קשר מוח - שריר (Mind-Muscle Connection או קשר שריר - מחשבה) הוא מושג שמתאר את היכולת של המתאמן להרגיש ולשלוט בפעולת השריר בזמן ביצוע תרגיל מסוים. ... מציין כי מחקרים מצביעים על כך שקשר מוח - שריר כשלעצמו לא תורם ישירות לגידול במסת השריר, מאחר והשריר מתפתח לפי הגירוי המכאני ולא לפי מחשבות המתאמן. עם זאת, הקשר מוח - שריר יכול לסייע למתאמן לבצע את התרגילים בצורה מדויקת יותר, וכך להוביל לאימון אפקטיבי, איכותי ובריא יותר. מהם היתרונות של קשר מוח - שריר? אליעד כהן מפרט מגוון רחב של יתרונות חשובים לפיתוח קשר מוח - שריר: האימון הופך למעניין ומהנה יותר, מפני שהמתאמן מרגיש את התנועות בצורה ברורה יותר ולא פועל באופן רובוטי. המתאמן יכול לוודא שהוא עובד ... המדויק על השריר. איך מפתחים קשר מוח - שריר? אליעד כהן מציג שיטה מפורטת וברורה לפיתוח קשר מוח - שריר: להפסיק להתאמן לתקופה קצרה כדי להתחיל מאפס. ללמוד ולהכיר היטב את האנטומיה של השרירים בגוף: איפה כל שריר מתחיל ואיפה הוא נגמר (תחל ... את השריר באופן מדויק. כיצד קשר מוח - שריר מסייע בביצוע נכון של תרגילים מורכבים? אליעד מדגיש כי כאשר מבצעים תרגילים מורכבים כמו סקוואט, דדליפט או לחיצת חזה ללא קשר מוח - שריר, המתאמן מסתכן בכך ששרירים מסוימים יגנבו את העומס מהשרירים אותם הוא רוצה לפתח. לעומת זאת, מי שיש לו קשר מוח - שריר טוב יכול להבטיח שהשריר אותו הוא מעוניין לאמן אכן יקבל את עיקר המאמץ. לדוגמה, ניתן לוודא שבעת ביצוע לחיצת חזה, שרירי החזה הם שיספגו ... או הכתף הקדמית. מה הקשר בין קשר מוח - שריר למניעת פציעות באימון? אליעד מסביר שקשר מוח - שריר מגן מפציעות, מאחר שהוא מאפשר למתאמן לחוש באופן ברור מתי העומס עובר לשרירים ולמפרקים שאינם מיועדים לספוג את העומס. המתאמן מודע מתי ... לשלוט בקצב ובטווח התנועה באמצעות קשר מוח - שריר? אליעד כהן מציין כי בעזרת קשר מוח - שריר, המתאמן יכול לשלוט בקצב התנועה (מהיר או איטי), ולוודא שהשריר מתאמץ ולא הגוף כולו. הוא יכול גם לבחור באיזה חלק של טווח התנועה לעבוד ... משקולות? אליעד מזכיר שכאשר יש קשר מוח - שריר חזק במיוחד, אפשר לבצע סימולציה מוחית של האימון ללא משקל אמיתי, ולגרום לשריר להתכווץ ולהימתח, אף על פי שאין שימוש במשקל. אמנם זו ... החזרות? אליעד טוען כי בעזרת קשר מוח - שריר אין צורך בתכניות אימון קבועות מראש. המתאמן יכול לדעת לבד בדיוק כמה משקל הוא צריך לשים, כמה סטים לבצע, כמה חזרות נחוצות, ואפילו כמה ... Mind-Muscle Connection? איך לפתח קשר מוח - שריר? מה היתרונות של קשר שריר - מחשבה? איך להרגיש את השריר באימון? איך למנוע פציעות באימון כושר? אימון לכשל וקשר מוח - שריר איך לשמור על טווח תנועה נכון באימון? האם יש יתרונות לקשר מוח שריר? איך עוזר mind muscle connection? איך לשמור על מתח בשריר? כמה חזרות לעשות? כמה סטים לעשות? כמה משקלי עבודה להרים באימון? איך לבנות ...
שטיפת מוח, שתילת מחשבות עצמית, איך לשתול לעצמך מחשבה? איך לעשות לעצמך שטיפת מוח? מסרים לתת מודע, מסרים בפרסומות בטלביזיה, שכנוע עצמי, אוטוסוגסטיה, מסרים סמויים בפרסומות, מהי שטיפת מוח חברתית? איך עובדת שטיפת מוח? השפעת פרסומות
שטיפת מוח, שתילת מחשבות עצמית, איך לשתול לעצמך מחשבה? איך לעשות לעצמך שטיפת מוח? מסרים לתת מודע, מסרים בפרסומות בטלביזיה, שכנוע עצמי, אוטוסוגסטיה, מסרים סמויים בפרסומות, מהי שטיפת מוח חברתית? איך עובדת שטיפת מוח? השפעת פרסומות
שטיפת מוח, שתילת מחשבות עצמית, איך לשתול לעצמך מחשבה? איך לעשות לעצמך שטיפת מוח? מסרים לתת מודע, מסרים בפרסומות בטלביזיה, שכנוע עצמי, אוטוסוגסטיה, מסרים סמויים בפרסומות, מהי שטיפת מוח חברתית? איך עובדת שטיפת מוח? השפעת פרסומות מהי שטיפת מוח וכיצד היא פועלת? שטיפת מוח היא תהליך שבו אנו מכניסים למוח של האדם מידע מסוים, לעיתים מידע שיכול להיות שגוי, אך הוא נקלט מבלי שהאדם עבר חקירה מעמיקה או ניתוח לוגי. המידע נקלט מתוך אמונה עיוורת או מתוך ... כך, אנו יכולים להחדיר רעיונות למחשבותיו של אדם, כשלא תמיד הוא מודע לכך שהוא נחשף להם או לשפיטת המידע הזה. כיצד ניתן לבצע שטיפת מוח? שטיפת מוח לא בהכרח דורשת פעולה אגרסיבית, אלא היא יכולה להתרחש בצורה עקבית ובהדרגה. אחד מהדרכים לשטוף מוח היא חזרה על רעיון מספר פעמים עד שהאדם מתחיל להאמין בו, גם אם הוא לא עשה חקירה או בדיקה אובייקטיבית. לדוגמה, אם נרצה לשכנע מישהו שתרנגול הוא חיה קדושה, נוכל פשוט לחזור על המשפט תרנגול הוא חיה קדושה שוב ושוב. כל חזרה כזו מגבירה את הסיכוי שהמוח יקבל את הרעיון הזה, ויתחיל להאמין בו כאמת. דרכים נוספות לשטיפת מוח הן על ידי הצגת רעיונות שמבוססים על הרעיון המרכזי שאנחנו רוצים להחדיר לאדם. לדוגמה, במקום לומר ישירות שתרנגול הוא חיה קדושה, אפשר לשאול את האדם מה יקרה אם תרנגול הוא חיה ... או חזה עוף הוא מאכל קדוש. ככל שהאדם נחשף יותר ויותר לרעיונות שמבוססים על עקרונות מסוימים, הוא עלול להתחיל להאמין בהם. איך שטיפת מוח מתבצעת דרך פרסומות ותקשורת? אחת הדוגמאות הבולטות לשטיפת מוח היא פרסומות בטלוויזיה. לדוגמה, כאשר גבר רואה פרסומת לרכב, ובפרסומת מופיעה אישה יפה, הוא יכול להתחיל לקשר את היופי של האישה לרכישת הרכב. המסר הסמוי של הפרסומת הוא שכשיש לך ... הוא ודאי טוב. כאשר אדם נחשף שוב ושוב לשחקן שמקבל כבוד והערכה, הוא יכול להתחיל להאמין שצריך להיות מפורסם כדי שיעריכו אותו. כך שטיפת מוח עובדת - היא לא תמיד בהצגת רעיונות ישירים, אלא ברעיונות שמבוססים על הנחות יסוד. לדוגמה, כל פעם שמישהו רואה פרסומת שמציגה אדם מפורסם או מושא הערצה, הוא לא רק עובר שטיפת מוח לגבי הדימוי של אותו אדם, אלא גם מתחיל להאמין שהפופולריות היא דבר חשוב ומשמעותי. מהם האתגרים ששטיפת מוח מציבה לנו? כאשר אנו נחשפים לשטיפת מוח, אנחנו עלולים להאמין ברעיונות שמבוססים על הנחות יסוד שגויות. פעמים רבות, אנחנו לא בודקים את מה שאנחנו רואים או שומעים, ואנחנו לא תמיד שואלים את עצמנו אם ההנחות שעליהן מבוסס ... הם אכן נכונות. עלינו להכיר בעובדה שבמקרים רבים, הרעיונות ששטופים לנו לא תמיד מבוססים על עובדות אמיתיות. איך ניתן למנוע שטיפת מוח? הדרך המועילה ביותר למנוע שטיפת מוח היא על ידי פיתוח מודעות לסוגיות שעומדות בבסיס הרעיונות שאנחנו נחשפים אליהם. במקום לקבל את הרעיון כפי שהוא, חשוב לשאול את עצמנו: האם הרעיון נכון? האם יש לו בסיס עובדי? האם ... הוא מבוסס נכונות? האם המסרים שאני נחשף אליהם הם אובייקטיביים או שיש להם מטרה לכוון אותי לאמונה מסוימת? לא תמיד קל להימנע משטיפת מוח, כי התקשורת והפרסומות עמוסות במסרים שמנסים להוביל אותנו למקום מסוים. אך כאשר נשאל את השאלות הנכונות ונתחיל להבין את ההנחות שמבוססות על הרעיונות שאנחנו נחשפים אליהם, נוכל להימנע מכך ולהיות פחות חשופים להשפעות בלתי מודעות. סיכום שטיפת מוח היא כלי רב עוצמה שיכול להיות מנוצל לשכנוע עצמי או לאחרים. על אף שהיא יכולה להיות חיובית כשהיא מנוהלת בצורה נבונה, היא גם יכולה להיות מזיקה אם לא בודקים את התקפות של הרעיונות שמועברים לנו. לכן חשוב להיות מודע לתהליך הזה ולבחון היטב את הרעיונות וההנחות שמסביבם. שטיפת מוח? אוטוסוגסטיה שכנוע עצמי פרסומות ומסרים סמויים הנחות יסוד השתלות מחשבות מהי שטיפת מוח וכיצד היא פועלת? איך בן אדם יכול לבצע לעצמו שטיפת מוח או למישהו אחר? מהי בכלל שטיפת מוח, וכיצד היא פועלת? כמו כן, איך ניתן למנוע מעצמנו לעבור שטיפת מוח מבלי שנשים לב לכך? מהי שטיפת מוח? שטיפת מוח היא תהליך שבו מכניסים למוח של האדם מידע מסוים, שאינו בהכרח נכון, מבלי שהוא עובר חקירה מעמיקה, התבוננות או ניתוח לוגי. במקום זאת, המידע נקלט מתוך אמונה עיוורת. כל רעיון שאנו מאמצים יכול להתקבל דרך הבנה והסקת מסקנות, או לחלופין דרך אמונה בלתי מבוססת. כיצד ניתן לבצע שטיפת מוח? אם נניח שמישהו רוצה לגרום לאדם אחר להאמין כי תרנגולים הם חיה קדושה, ניתן להשתמש בכמה שיטות: לחזור על הרעיון שוב ושוב - אם נחזור שוב ושוב על הקביעה תרנגול הוא חיה קדושה, ... הצורך לאסוף נוצות תרנגול ולתלות אותן בבית או להימנע מאכילת חזה עוף, הוא עשוי לקבל את הנחת היסוד ולהאמין בה באופן טבעי. כיצד שטיפת מוח פועלת ביומיום? דוגמאות לשטיפת
שטיפת מוח / לחץ חברתי - איך להתמודד עם שטיפת מוח או לחץ חברתי?
שטיפת מוח לחץ חברתי - איך להתמודד עם שטיפת מוח או לחץ חברתי? בעולם שלנו קיימים סוגים שונים של שטיפת מוח. ומצד האמת, רוב בני האדם עברו תהליך של שטיפת מוח . כי חלק גדול מההרגלים החברתיים, הם סוג של שטיפת מוח. וחלק גדול מהאמונות של האדם, שורשן בשטיפת מוח חברתית. ויש גם את שטיפת המוח של ערוצי הפרסום השונים, שמנסים לשכנע את האדם לקנות כל מיני מוצרי צריכה שונים וכיוב. ויש גם שטיפת מוח במקרים קיצוניים יותר. כגון במקרים של כתות וכיוב, שבהם בדכ מעבירים את חברי הכת, תהליך של שטיפת מוח, שבו מנסים לשתול להם במחשבה שלהם, את צורת המחשבה של ... מצד האמת כל אחד ואחד, יש אצלו סוג מסוים של שטיפת מוח. כי כל הרגלי המחשבה של האדם, הם שטיפת מוח. וגם אפילו האדם עושה לעצמו שטיפת מוח. כי כאשר האדם מתרגל לחשוב בצורה כלשהי, הרי שגם זה סוג של שטיפת מוח וקיבעון מחשבתי. ומי שמנסה להצליח באיזה עניין, והוא ... לא יוצלח, הרי שזה מצב שבו האדם עשה לעצמו שטיפת מוח, לחשוב שהוא כבר לא יכול להצליח. וכל הרגל מחשבתי שיש לאדם, הוא סוג של שטיפת מוח. והשאלה הנשאלת היא, כיצד יכול האדם להתמודד כאשר הוא ... לעשות עליו מניפולציה רגשית או שכלית ולשטוף לו את המוח. וכיצד יכול האדם להשתחרר מהקיבעון המחשבתי שלו, ולוודא ... בצורת החשיבה כל מיני דברים, שהשורש שלהם הוא בשטיפת מוח כזו או אחרת? וגם, איך יכול האדם להתמודד במצבים שבהם הוא מרגיש שמופעל עליו לחץ חברתי, שגם הוא סוג של שטיפת מוח? והתשובה היא, כי יש כאן שתי דרכים להתמודד. והדרך הראשונה היא, על ידי זה שהאדם עושה לעצמו שטיפת מוח נגדית. כי האדם לא יכול לחשוב על שני דברים בבת אחת. ואף ... מה לא. וכאשר האדם מרגיש שמישהו מנסה לשטוף לו את המוח באיזה רעיון, האדם פשוט יכול לבחור לחשוב על משהו אחר. ... אחר, והאדם נאלץ מסיבות כלשהן, כן להקשיב לשטיפת המוח שמנסים לעשות לו. ובנוסף, השיטה הנל, לא ממש עוזרת לגבי איך לצאת משטיפת מוח סמויה שכבר שתלו אותה אצל האדם. והדרך החזקה יותר, היא על ידי זה שהאדם עושה שטיפת מוח אמיתית, לשטיפת המוח שעושים לו. כי יש חומר ניקוי מאוד חזק, שלא משנה כמה ... של לכלוך מחשבתי. וכאשר מישהו מנסה לעשות לאדם שטיפת מוח, אין שום בעיה בכך ששוטפים לאדם את המוח, אלא הבעיה היא בכך ששוטפים לו את המוח במקום בחומר ניקוי, בחומר לכלוך. כי אלו ששוטפים לאדם את המוח, הם מזבלים לאדם את המחשבה שלו, בכל מיני שטויות. והאדם באמת צריך לשטיפת מוח, מכל הרגלי המחשבה שנמצאים אצלו בגלל שטיפות מוח שהוא עבר. והאמת, היא שטיפת
שטיפת מוח - האם אליעד כהן עושה שטיפת מוח? ומי צריך שיעשו לו שטיפת מוח?
שטיפת מוח - האם אליעד כהן עושה שטיפת מוח? ומי צריך שיעשו לו שטיפת מוח?
שטיפת מוח - האם אליעד כהן עושה שטיפת מוח? ומי צריך שיעשו לו שטיפת מוח? האם אליעד כהן עושה שטיפת מוח? אליעד כהן מתייחס לטענה שהוא עושה לאנשים שטיפת מוח, ומבהיר כי מי שטוען זאת מוזמן לבדוק את דבריו לגופם ולהוכיח ... אדם מגיב בטענות אישיות כמו אתה גאוותן או אתה עושה שטיפת מוח, הוא למעשה מוכיח כי אין לו יכולת להתמודד עניינית עם ההיגיון ... העולם, המציאות שבה אנחנו חיים, היא זו שעושה לאדם שטיפת מוח קבועה, ושהוא בסך הכל מנסה לנקות את השטיפה השלילית הזו. מדוע האדם זקוק לשטיפת מוח לפי אליעד כהן? אליעד כהן טוען שהמוח של האדם מלוכלך מאוד בשקרים, בשיגעונות, בטיפשות ... בתקווה שמשהו יצליח לחדור פנימה. מדוע הדת היהודית היא שטיפת המוח הגדולה ביותר? אליעד כהן מדגיש כי מעבר לשטיפת המוח האנושית הרגילה, קיימת שטיפת מוח עמוקה וחזקה עוד יותר שנעשית על ידי הדת היהודית. הוא מכנה את ... כבר עכשיו והכל אחד כבר עכשיו. איך האדם יכול להיחלץ משטיפת המוח הזו? אליעד מדגיש שהדרך היחידה להשתחרר משטיפת המוח הקשה הזו, בין אם היא אנושית ובין אם היא דתית, היא על ידי שטיפת מוח הפוכה וחזקה עוד יותר. האדם חייב לשפוך על עצמו כמויות עצומות ... הם נמצאים אל גן עדן של אמת מוחלטת. האם אליעד כהן עושה שטיפת מוח? איך לצאת משטיפת מוח דתית? מדוע הדת היא שקר גדול? מהי המחלה האנושית הקשה ביותר? ...
שטיפת מוח, למה שטיפת מוח לא עוזרת, הספקות שיש לאדם, שטיפת המוח שיש בעולם
שטיפת מוח, למה שטיפת מוח לא עוזרת, הספקות שיש לאדם, שטיפת המוח שיש בעולם
שטיפת מוח, למה שטיפת מוח לא עוזרת, הספקות שיש לאדם, שטיפת המוח שיש בעולם למה שטיפת מוח לא באמת יכולה להעלים ספקות? שטיפת מוח היא ניסיון להחדיר לאדם רעיון או אמונה מסוימת באופן שחוזר על עצמו, עד שהאדם משתכנע לחלוטין. אליעד כהן מסביר שגם כאשר אדם עושה לעצמו שטיפת מוח, הוא לעולם לא יכול להגיע לביטחון מוחלט ונטול ספק. בכל מצב, גם כאשר האדם בטוח באמת מסוימת, תמיד יישאר לו ספק ... כלל, היא רק כאשר האדם מגיע אל האמת המוחלטת, ששם אין מקום לשום ספק או מחשבה אחרת. שטיפת מוח אף פעם לא מביאה למצב זה, ולכן תמיד תיכשל ביצירת ביטחון מלא. איך העולם סביבנו שוטף לנו את המוח באופן מתמיד? אליעד כהן מסביר שבעולם בו אנו חיים קיימת שטיפת מוח מתמדת דרך הטלוויזיה, התקשורת והסביבה. לדוגמה, כאשר בטלוויזיה מזהירים אותנו סע בזהירות, כי בדרך יש סכנה, זאת שטיפת מוח סמויה. הם מנסים לשכנע אותך שאם לא תיזהר, משהו רע יקרה. למעשה, כל פרסום, חדשות ואזהרות שמשודרות כל הזמן הן צורה של שטיפת מוח שמחדירה לאדם רעיון מסוים כאילו הוא מוחלט. דוגמה נוספת שנותן אליעד היא תופעת הטרור וההפחדה הציבורית. כשהתקשורת מציגה את הטרור כדבר רע ומסוכן, זוהי גם סוג של שטיפת מוח. הציבור כולו מסכים מיד שזה רע, בלי לחשוב שאולי יש דרך אחרת לראות את הדברים. לדוגמה, אולי אפשר לחשוב שהמטרה ... אך מטרתה להראות כיצד תמיד קיימת אופציה נוספת לחשוב. האם באמת רע למות או שמדובר בשטיפת מוח נוספת? אליעד כהן ממשיך ומסביר שהמחשבה שמוות הוא רע היא בעצם תוצאה של שטיפת מוח שעברנו מהסביבה ומהחברה. אנחנו חיים מתוך ההנחה שמוות הוא דבר רע שצריך להימנע ממנו. אך זו רק אמונה שנוצרה עקב שטיפת מוח מתמדת. הוא נותן כדוגמה כתות מסוימות שבהן אנשים מאמינים שהמוות הוא מטרה רצויה ושחיובי למות. עבור אותם אנשים, ... אחרת ממה שנחשב כמקובל מעידה על כך שהרעיונות שיש לנו לגבי מה טוב ומה רע הם תוצאה של שטיפת מוח חברתית. האם ההתאבדות באמת משנה משהו? בהמשך, אליעד כהן מדגיש רעיון נוסף לגבי ההתאבדות: אם אדם מתאבד כי הוא ... אפשר באמת לברוח מהמציאות. כל הרעיונות הללו מצביעים על כך שכל ניסיון לברוח באמצעות שטיפת מוח, או אפילו בריחה קיצונית כמו התאבדות, לא פותר את הבעיה הבסיסית של אי - הוודאות לגבי המציאות. למה תמיד תישאר אופציה לחשוב אחרת? אליעד כהן מסכם ואומר שבכל מצב, לא משנה כמה חזקה תהיה שטיפת המוח, תמיד תישאר אופציה לחשוב אחרת. כל עוד האדם יכול אפילו במעט לפקפק, הרי שהשטיפה לא הצליחה עד הסוף. לכן, כדי להגיע למצב של ודאות מוחלטת, יש צורך להגיע להבנה אמיתית של המציאות, ולא להסתמך על שטיפת מוח או שכנוע עצמי. מהי שטיפת מוח? למה שטיפת מוח לא עובדת? האם יש ודאות מוחלטת? למה יש ספקות בחיים? האם ההתאבדות היא פתרון? למה החברה שוטפת לנו את המוח?
זיכרון, שכחה, איך המוח זוכר? איך עובד זיכרון? המוח זוכר את מה שחשוב, זיכרון אקראי, זיכרון סיבתי, מוח יעיל, מוח לא יעיל, אבולוציה, למה אני שוכח דברים? למה אני לא מצליח לזכור? מהי יעילות? מהו זיכרון יעיל? לזכור דברים, חלק 2
זיכרון, שכחה, איך המוח זוכר? איך עובד זיכרון? המוח זוכר את מה שחשוב, זיכרון אקראי, זיכרון סיבתי, מוח יעיל, מוח לא יעיל, אבולוציה, למה אני שוכח דברים? למה אני לא מצליח לזכור? מהי יעילות? מהו זיכרון יעיל? לזכור דברים, חלק 2
... שכחה, איך המוח זוכר? איך עובד זיכרון? המוח זוכר את מה שחשוב, זיכרון אקראי, זיכרון סיבתי, מוח יעיל, מוח לא יעיל, אבולוציה, למה אני שוכח דברים? למה אני לא מצליח לזכור? מהי יעילות? מהו זיכרון יעיל? לזכור דברים, חלק 2 האם יש מוח יעיל ומוח לא יעיל? אליעד כהן מסביר שהנחת היסוד הראשונה היא שאין מוח יעיל ומוח לא יעיל בנפרד. לדבריו, זהו אינו מצב של מוח אחד טוב ואחר גרוע, אלא שבכל מוח קיימים שני סוגים של תפקוד - יעיל ולא יעיל. אין מוח שמטבעו חלש או חזק, אלא ישנם מצבים שבהם אותו מוח הוא יעיל יותר או פחות. האדם יכול להיות יעיל מאוד ... כהן מגדיר יעילות בצורה ברורה: יעילות היא המצב שבו משיגים מטרה באמצעות הדרך שדורשת את כמות המשאבים הנמוכה ביותר. זה אומר שמוח יעיל הוא מוח שזוכר דברים בצורה אופטימלית כדי לשרת את המטרה המרכזית - הישרדות. מוח יעיל הוא כזה שיודע לבחור מה לזכור מתוך כל המידע ... על הישרדות האדם. מה ההבדל בין זיכרון סיבתי לזיכרון אקראי? אליעד מסביר שישנם שני סוגי זיכרון במוח האדם: זיכרון סיבתי: החלק היעיל של המוח. מדובר בזיכרון ששומר את המידע שיש לו חשיבות או משמעות ברורה להישרדות או לקיום האדם. זהו זיכרון שמונחה על ידי סיבתיות - המוח מעריך איזה מידע יהיה שימושי בעתיד ושומר אותו. זיכרון אקראי: החלק הלא יעיל של המוח. זוהי צורת זיכרון ששומרת מידע באופן רנדומלי, ללא קשר ... למשל, לזכור את השם של מתמודד זניח מתוכנית טלוויזיה כמו ארץ נהדרת או האח הגדול. הזיכרון הזה אינו בהכרח קשור להישרדות או לתועלת. כיצד המוח מחליט מה לזכור ומה לא? אליעד מתאר שהמוח עובר על כל מידע חדש ושואל את עצמו באופן תמידי אם כדאי לזכור אותו או לא. כשהמוח עובד ביעילות, הוא מבצע את השיקולים הללו במהירות ... אמיתית. מנגד, כשהוא פחות יעיל, הוא בוחר באופן אקראי, ולעיתים שומר מידע חסר משמעות לכאורה. הוא נותן דוגמה נוספת: בעת צפייה בחדשות, המוח צריך להחליט על כל פרט מידע שהוא שומע - האם לזכור או לשכוח? מוח יעיל יזכור רק את המידע שהוא חשוב או בעל השפעה ישירה, בעוד שמוח פחות יעיל יזכור מידע ללא סיבה ברורה או הגיונית. האם המוח תמיד עובד בצורה יעילה או לא יעילה? לפי אליעד, אין מצב שבו המוח הוא לחלוטין יעיל או לחלוטין לא יעיל. שני החלקים, היעיל והלא יעיל, קיימים תמיד בו זמנית. האדם יכול להיות יעיל מאוד לפרק זמן מסוים ולאחר מכן להפוך ללא יעיל, וההיפך. המוח תמיד מכיל בתוכו שילוב של שני המצבים הללו, כאשר היחס ... ידי הציפייה או החשיבות המדומה שהאדם מייחס למידע באותו רגע. איך ייתכן ששוכחים דברים חשובים מאוד? אליעד מציין שישנה סתירה לכאורה בתפיסת המוח היעיל. לעיתים, למרות שהמידע חשוב מאוד, אנו ... שלך לפני התפילה, היא כדי שלא תשכח את שמך בעולם הבא. אפילו את הדבר הכי בסיסי וחשוב, כמו השם שלך, ניתן לשכוח. הסיבה לכך היא שבאותו רגע המוח מחליט שיש דברים דחופים או חשובים יותר לזכור. לסיכום, ... איך אנו זוכרים ושוכחים מידע במהלך החיים. למה אני שוכח דברים? איך עובד הזיכרון? מהו זיכרון יעיל? מה זה זיכרון סיבתי? זיכרון אקראי איך המוח מחליט מה לזכור? מהי יעילות בזיכרון? ...
מה המהות של השאלה? לכל שאלה יש מהות, השורש של השאלה, איך להבין שאלה? דוגמה לניתוח שאלה, החוקיות של השאלה, איך למצוא תשובה לשאלה? מוח מהיר, מוח איטי, האם יש בחירה חופשית? אקראי או סיבתי
מה המהות של השאלה? לכל שאלה יש מהות, השורש של השאלה, איך להבין שאלה? דוגמה לניתוח שאלה, החוקיות של השאלה, איך למצוא תשובה לשאלה? מוח מהיר, מוח איטי, האם יש בחירה חופשית? אקראי או סיבתי
... למצוא תשובה לשאלה? מוח מהיר, מוח איטי, האם יש בחירה חופשית? אקראי או סיבתי מהי ... שואל, למשל, האם יש מוח שחושב או מבין את המציאות יותר מהר ממוח אחר? ... על השימוש במילה מוח, והסביר שהשאלה במקור הייתה אם יש מוח שמבין יותר מהר את החוקיות של המציאות. מדוע לא ... יותר? כי כשמדברים על מוח, הדגש הוא על מבנה ביולוגי או מבנה בסיסי מולד, ... (פירוש פשוט). האם יש מוח מסוים (ברמת המבנה הביולוגי, הגנטי או הפיזיקלי) ... מולד או מובנה במבנה המוח של האדם, שגורם לו להבין דברים מהר ... בחירה אם להיוולד עם מוח מהיר או איטי, אז אין לו בחירה חופשית. אם האדם ... לכן השאלה, אם המוח מהיר או איטי היא בעצם ביטוי לשאלה עמוקה: מי ... בסיסית יותר. האם יש מוח שחושב מהר יותר? מהי המהות של השאלה? האם יש ...
זיכרון, שכחה, איך המוח זוכר? איך עובד זיכרון? המוח זוכר את מה שחשוב, זיכרון אקראי, זיכרון סיבתי, מוח יעיל, מוח לא יעיל, אבולוציה, למה אני שוכח דברים? למה אני לא מצליח לזכור? מהי יעילות? מהו זיכרון יעיל? לזכור דברים, חלק 1
זיכרון, שכחה, איך המוח זוכר? איך עובד זיכרון? המוח זוכר את מה שחשוב, זיכרון אקראי, זיכרון סיבתי, מוח יעיל, מוח לא יעיל, אבולוציה, למה אני שוכח דברים? למה אני לא מצליח לזכור? מהי יעילות? מהו זיכרון יעיל? לזכור דברים, חלק 1
... שכחה, איך המוח זוכר? איך עובד זיכרון? המוח זוכר את מה שחשוב, זיכרון אקראי, זיכרון סיבתי, מוח יעיל, מוח לא יעיל, אבולוציה, למה אני שוכח דברים? למה אני לא מצליח לזכור? מהי יעילות? מהו זיכרון יעיל? לזכור דברים, ... בשל דחיפות אחרת, מה שמוכיח שהזיכרון מסדר את עצמו לפי מה שנתפס באותו רגע כחשוב יותר או דחוף יותר. איך המוח מחליט מה לזכור ומה לשכוח? אליעד מדמה את הזיכרון לבית עם מקום מוגבל. אדם יאחסן בבית את הדברים שבהם הוא ... פרטים לשמור. דברים שאנו משתמשים בהם לעיתים קרובות יישמרו בזיכרון בקלות, ודברים אחרים יידחקו החוצה. המוח שלנו פועל באופן יעיל לפי סולם עדיפויות, ומחליט מה לזכור ומה לשכוח בהתאם לתועלת שהזיכרון יביא לו. מהו ... כדי לקבל כסף - בהתחלה הוא זוכר שהסיבה לאמירת בוקר טוב היא קבלת הכסף, אך אם הוא עושה זאת באופן קבוע, המוח שלו מפסיק לזכור את הסיבה (הכסף) ומתמקד רק בפעולה עצמה (בוקר טוב). המוח עושה זאת כדי לחסוך באנרגיה ולהיות יעיל. לעומת זאת, זיכרון אקראי הוא זיכרון שאין לו סיבה או תכלית ברורה, ולכן המוח מתקשה יותר לזכור אותו. אליעד נותן דוגמה של פעולה שבאמצעה האדם שוכח מה הוא התכוון לעשות כי המטרה לא הייתה ... שלנו לחיות בעולם. מה הקשר בין שכחה ליעילות הזיכרון? אליעד טוען ששכחה היא תוצר הכרחי של יעילות. המוח נדרש לזכור רק מה שנחוץ להישרדות ולפעילות השוטפת, ולכן הוא משמיט את הפרטים הפחות חיוניים. המוח מנסה לצמצם פעולות כפולות ומיותרות. למשל, אם אדם מבין שאמירת בוקר טוב לבוס בהכרח גוררת קבלת כסף, המוח יפסיק לזכור את הכסף כפרט נפרד ויזכור רק את הפעולה עצמה, כיוון שהסיבה והפעולה נתפסות כאחד. מדוע המוח לפעמים משכיח מאיתנו את הרצון המקורי? אליעד מציג מצב שבו אדם רודף אחרי מטרה ארוכת טווח, ובמהלך הדרך, מתוך ... לשכוח שבמקור רצה להיות מאושר ומתחיל לרדוף אחרי הכסף כמטרה עצמאית. לפי אליעד, זו תוצאה של הנטייה של המוח לחסוך אנרגיה על ידי התמקדות רק במה שנתפס כרלוונטי באופן מיידי. מה הקשר בין שכחה לתת - מודע? אליעד מציין ... איך השכחה מאפשרת לאדם להתפתח ולחיות? לסיכום, אליעד כהן מדגיש ששכחה היא חלק בלתי נפרד מתפקודו היעיל של המוח ומיכולתו של האדם להתקדם בחיים. בלי היכולת לשכוח, האדם היה נשאר תקוע במקומו ולא מצליח להתגבר על זיכרונות ... להשתנות ולהתפתח. איך עובד זיכרון? למה אני שוכח דברים? מהו זיכרון יעיל? האם שכחה טובה או רעה? איך המוח מחליט מה לזכור? מה זה זיכרון סיבתי? איך עובד התת מודע? ...
מחשבה מציקה, מחשבות מציקות, זיכרונות מודחקים, מחשבות טורדניות, מחשבה טורדנית, שטיפת מוח
מחשבה מציקה, מחשבות מציקות, זיכרונות מודחקים, מחשבות טורדניות, מחשבה טורדנית, שטיפת מוח
... מציקה, מחשבות מציקות, זיכרונות מודחקים, מחשבות טורדניות, מחשבה טורדנית, שטיפת מוח למה מחשבות מציקות מופיעות שוב ושוב במוח? המחשבות שמטרידות אנשים הן תופעה נפוצה מאוד, שיכולה להתרחש באמצע החיים היומיומיים, במהלך העבודה או אפילו ברגעים שלווים יחסית. אליעד ... מטריד אותו. מדוע זיכרונות ישנים עדיין מטרידים אותנו? ההסבר שאליעד נותן הוא שלכל מחשבה מטרידה, אפילו אם נדמה שאין בה משמעות ממשית לחיים, ישנה משמעות מסוימת שהמוח עדיין מעניק לה. הסיבה שזה מטריד היא שהמחשבה נוגעת בנקודה רגישה או חסרה, שעדיין לא קיבלה פתרון פנימי מלא. אם לאדם אין ילדים, לדוגמה, והוא חושב על מישהי אחרת שיש לה ילדים, אז ... רצינות שבה הוא מתייחס למטרות אחרות כמו להרוויח כסף או לקנות בית, אז הוא יוכל להגיע למצב שבו מחשבות מטרידות לא ישפיעו עליו. האם כל סוג של מחשבה הוא סוג של שטיפת מוח? אליעד מתייחס גם לנושא של שטיפת מוח. לדבריו, כל מחשבה וכל תפיסה שיש לנו על העולם היא למעשה סוג של שטיפת מוח. אדם שמאמין שדבר אחד הוא טוב יותר מדבר אחר, עבר סוג מסוים של שטיפת מוח. במובן מסוים, אפילו היצמדות לאמת מסוימת, יכולה להיחשב שטיפת מוח. עם זאת, יש הבדל משמעותי בין שטיפת מוח שלילית שבה מתכנתים אדם לפעול בניגוד לרצונו, לבין היכולת להגיע למצב תודעתי נקי שבו האדם חופשי לבחור כיצד לפעול וכיצד לחשוב. המטרה שאליעד מתאר היא לא לשעבד את האדם לאמונה ... שבו הכל שווה בעיניו, ואין יתרונות או חסרונות מוחלטים. איך להפסיק מחשבות טורדניות? למה זיכרונות מודחקים חוזרים? כיצד להתמודד עם מחשבות מציקות? האם אפשר לנקות את המוח ממחשבות? מה הפתרון למחשבה שמטרידה אותי? איך להשתחרר משטיפת מוח? האם אפשר לחיות ללא שיפוטיות? ...
התקרבנות, שעבוד נפשי, שעבוד רוחני, מומחה לכתות, שעבוד כתות, החזקה בתנאי עבדות, החזקה בתנאי שעבוד, שליטה כתות, המתחזים, שליטה במחשבה, בחירה חופשית, סיפורי כתות, נפגעי כתות, יוצאי כתות, שטיפת מוח, כתות פוגעניות, חוק הכתות
התקרבנות, שעבוד נפשי, שעבוד רוחני, מומחה לכתות, שעבוד כתות, החזקה בתנאי עבדות, החזקה בתנאי שעבוד, שליטה כתות, המתחזים, שליטה במחשבה, בחירה חופשית, סיפורי כתות, נפגעי כתות, יוצאי כתות, שטיפת מוח, כתות פוגעניות, חוק הכתות
... רוחני, מומחה לכתות, שעבוד כתות, החזקה בתנאי עבדות, החזקה בתנאי שעבוד, שליטה כתות, המתחזים, שליטה במחשבה, בחירה חופשית, סיפורי כתות, נפגעי כתות, יוצאי כתות, שטיפת מוח, כתות פוגעניות, חוק הכתות מהו שעבוד נפשי וכיצד הוא מתרחש? אליעד כהן פותח את ההרצאה בהגדרת המונחים שעבוד נפשי, שעבוד רוחני ושעבוד מוחי. הוא מסביר את התופעה לעומק וטוען כי העולם מלא באנשים ישרים, אך גם ברבים שהם נוכלים, מתחזים ושרלטנים. לטענתו, ישנם אנשים שמפעילים כתות, מבצעים מניפולציות ועושים שטיפת מוח לאנשים אחרים, ובכך יוצרים מצב של קורבנות. אליעד מתאר כי ישנם שני סוגי קורבנות: סוג אחד הוא קורבנות פיזיים, כגון אדם שנשדד או נגנב, וסוג שני הוא ... או גניבה) האדם אכן חסר אונים, במצבים של שעבוד רוחני או נפשי הטענה מורכבת יותר, משום שקיימת טענה ברורה לבחירה חופשית. האם אפשר לטעון שלאדם אין אחריות בגלל שטיפת מוח? אליעד כהן מסביר כי קיימת הבחנה בין מצבים שאין בהם בחירה חופשית למצבים שיש בהם בחירה חופשית. הוא נותן דוגמאות למקרים בהם אין לאדם בחירה: אם כבלו אותו, ... טוען שיש לאדם אחריות על התנהגותו, על אופיו ועל מעשיו. הוא מציג דוגמאות היסטוריות וחברתיות כמו חיילים נאצים שטוענים שלא היו אחראים למעשיהם משום שהיטלר עשה להם שטיפת מוח, אך מבהיר שהחברה לא מקבלת את הטענה הזו, משום שיש בחירה חופשית, גם אם גדלת בסביבה מסוימת וחונכת בדרך מסוימת. לדבריו, בחירה חופשית היא עיקרון יסוד, ואדם ... ולמניפולציות של מנהיגים כריזמטיים נוטים לתאר את עצמם כקורבנות חסרי שליטה. הוא מבהיר שאותם אנשים, כאשר מראיינים אותם, מספרים כי המנהיג השתלט עליהם, שטף להם את המוח, או שהם לא יכלו להתנגד. אולם לדעתו, מדובר במצג שווא שבו אנשים מסרבים לקחת אחריות על בחירתם. אליעד טוען שאותם אנשים שרצו להשיג טוב בחינם או לחמוק ... להיות קורבן ואיך עושים זאת בפועל? אליעד כהן מסיים את ההרצאה בהמלצה לאנשים לקחת אחריות מלאה על מחשבותיהם, רגשותיהם והחלטותיהם. הוא מבהיר שאין הצדקה לטענות של שטיפת מוח ושיש לאדם תמיד יכולת התנגדות כלשהי. הוא קורא לאנשים להפסיק להיות קורבנות, לא להאשים אחרים במצבם ולהבין שהאחריות מוטלת רק עליהם. לסיכום, הוא מדגיש שאדם שרוצה להצליח חייב להבין שהטוב בחייו צריך להיות תלוי אך ורק בו. מהי שטיפת מוח? כיצד פועלת שליטה בכתות? האם יש בחירה חופשית בכתות? איך להימנע משעבוד נפשי? מה עושים במקרה של ניצול נפשי בכת? האם אפשר לצאת לבד מכת? לקיחת אחריות אישית לקיחת אחריות, איך עובדת כת? איך פועלת כת? לקחת למישהו את הבחירה החופשית, עברתי שטיפת מוח, ציות לפקודות, פקודה בלתי חוקית בעליל, דגל שחור מתנוסס, נרקומנים, שימוש בסמים, היטלר, חייל נאצי, mind control, אחריות הקורבן, אל תהיה קורבן, ניצול ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על הקצנה לצורך שכנוע, טיפים לשכנוע, איך לשכנע? איך לשתול מחשבה? איך לעשות אוטוסוגסטיה? איך לשכנע את עצמך? איך לשמור על הדיאטה? איך ליצור מוטיבציה? איך המוח חושב? שכנוע עצמי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: מוח, איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? דיכאון? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? כעס ועצבים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מוח, איך להצליח בזוגיות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך למצוא זוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשפר את הזיכרון? איך להעביר ביקורת בונה? איך להיות מאושר ושמח? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשתול מחשבות? איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להתמודד עם גירושין? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך להשיג ביטחון עצמי? איך ליצור אהבה? איך להאמין בעצמך? איך להיגמל מהימורים? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפרש חלומות? איך לקבל החלטות? איך לעשות יותר כסף? איך לחנך ילדים ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להיות הכי חכם בעולם? למה יש רע בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצר העולם? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם באמת הכל לטובה? בשביל מה לחיות? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? מה המשמעות של החיים? האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי למנהלים, מאמן אישי טלפוני, אימון אישי לילדים בתחום מוח - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4219 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 19:25:21 - wesi1