אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לרזות ✔הקצנה לצורך שכנוע, טיפים לשכנוע, איך לשכנע? איך לשתול מחשבה? איך לעשות אוטוסוגסטיה? איך לשכנע את עצמך? איך לשמור על הדיאטה? איך ליצור מוטיבציה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
הקצנה לצורך שכנוע, טיפים לשכנוע, איך לשכנע? איך לשתול מחשבה? איך לעשות אוטוסוגסטיה? איך לשכנע את עצמך? איך לשמור על הדיאטה? איך ליצור מוטיבציה? איך המוח חושב? שכנוע עצמי
איך לשכנע באמצעות הקצנת ודאות?

אליעד כהן מסביר לעומק שיטה פסיכולוגית פשוטה אך יעילה, שמטרתה לשכנע אחרים או אפילו את עצמך, על ידי שימוש בעיקרון של אי - הוודאות הטבעית של המוח האנושי. הבסיס לשיטה הוא ההנחה שהמוח לא מסוגל להיות בטוח בשום דבר במאה אחוז. אם ניקח כל רעיון בעולם ונדרוש מאדם להיות בטוח בו במאה אחוז, ללא שום ספק וללא שום אפשרות שיחשוב אחרת בעתיד, התשובה שתתקבל תמיד תהיה "אני לא באמת בטוח".

כאשר רוצים לשכנע אדם ברעיון מסוים, במיוחד כאשר הוא חושב את ההפך, הדרך שאליעד מציע היא פשוטה: צריך לקחת את הרעיון המנוגד, זה שאותו אדם מאמין בו כרגע, ולשאול אותו: "האם אתה בטוח במאה אחוז שזה נכון? האם אתה בטוח במאה אחוז שאין שום אפשרות שאתה טועה?". כך למשל, אם יש חבר שלא רוצה לצאת איתנו ואנחנו רוצים לשכנע אותו לבוא, נוכל לשאול אותו: "אתה בטוח במאה אחוז שאין לך בכלל חשק לצאת? אתה בטוח שאין שום אפשרות קטנה שאולי בכל זאת בא לך?". מה שקורה במוח האדם ברגע ששואלים אותו שאלות כאלה, הוא מתחיל לבדוק עם עצמו ומגלה מיד שהוא לא באמת בטוח לגמרי, וזה מאפשר לשנות את דעתו בקלות רבה יותר.

איך להתמודד עם מניפולציית הקצנת ודאות?

אליעד כהן מדגיש שכדי להתמודד עם הטכניקה הזו, חשוב מאוד להיות מודעים אליה ולהכיר את המנגנון הפסיכולוגי שעומד מאחוריה. אם מישהו שואל אותך: "האם אתה בטוח ב - 100% שאתה רוצה לעשות כך וכך?", הדרך להתגונן היא פשוטה - להכיר בכך שאתה לא חייב להיות בטוח לחלוטין כדי להמשיך לחשוב את מה שאתה חושב או לעשות את מה שאתה רוצה לעשות. לדוגמה, אם שואלים אותך: "אתה בטוח שלא תשרף בגיהנום אחרי שתמות?", התגובה הנכונה היא "אני לא בטוח ב - 100%, אבל אני עדיין חושב שזה יותר הגיוני לי לחשוב כך". כלומר, עצם קיום הספק לא מחייב לשנות את הדעה.

כיצד להשתמש בשיטה לשכנוע עצמי?

השיטה לא מתאימה רק לשכנוע אחרים, אלא גם לשכנוע עצמי. אם למשל מישהו נמצא בדיאטה ורוצה להימנע מאכילת עוגה, אבל הוא מתקשה להתאפק, הוא יכול להשתמש בשיטה הזו על עצמו ולשאול: "האם אני בטוח ב - 100% שאני רוצה לאכול את העוגה הזאת? האם אין שום אפשרות שאני בעצם לא רוצה לאכול אותה?". השאלה הזו יוצרת ספקות לגבי הוודאות הראשונית של הרצון, ומאפשרת לאדם לקבל החלטה שלא לאכול את העוגה מתוך הבנה שהוא לא בטוח לחלוטין שזה מה שהוא רוצה.

איך מתמודדים כשהמוח משתמש בשיטה הזו לרעה?

אליעד מסביר שהמוח שלנו לפעמים משתמש בשיטה זו דווקא כדי למנוע מאיתנו לפעול או לקבל החלטות. לדוגמה, אם אדם רוצה להתחיל עסק חדש או לעשות פעולה מסוימת, המוח יכול לשאול: "אתה בטוח שאתה רוצה להקים עסק? אתה בטוח שאתה לא תתחרט על כך?". השאלות האלה יוצרות ספק ואי - וודאות שמשתקות את האדם. במקרים כאלה, הדרך להתמודד עם המוח היא לתקוף את המחשבה עצמה בחזרה. לדוגמה, אפשר לשאול את המוח: "אתה בטוח שאני חייב להיות בטוח כדי לעשות את זה? אולי מספיק שאני רוצה לעשות את זה אפילו ב - 2% יותר מאשר לא רוצה, כדי שזה יהיה לגיטימי שאפעל כך?". הטכניקה של "הפוך על הפוך" זו מאפשרת לאדם להתקדם למרות הספק.

מה ההבדל בין החלטה שמבוססת על ודאות לבין החלטה שמבוססת על רוב יחסי?

אליעד מסביר בצורה מאוד מפורטת את ההבדל בין שתי דרכים לקבל החלטות:
  • הדרך הראשונה מבוססת על ודאות מוחלטת - האדם עושה פעולה רק אם הוא בטוח ב - 100% שהוא רוצה אותה.
  • הדרך השנייה והנכונה יותר לפי...
שלום לכולם הפעם אני רוצה לתת טיפ בנושא של שכנוע גם בנושא של שכנוע עצמי וגם בנושא של שכנוע של אחרים, גם להסביר איך לשכנע לתת איזו שיטה מאוד מאוד ספציפית וגם להסביר איך להתגונן מהשיטה הזאת להסביר גם איך היא פועלת וגם איך להתגונן מהשיטה הזאת. אז השיטה הולכת ככה, השיטה מבוססת על הרעיון שאומר שהמוח לא מסוגל להיות בטוח בשום דבר, אוקי זאת אומרת כל רעיון בעולם שניקח שבן אדם חושב אותו אם נשאל אותו "האם אתה בטוח בכך ב100%" אם בן אדם יחפור עם עצמו "האם אני ב100% ללא כל ספק, ללא כל צילו של ספק האם אני בטוח בכך" התשובה תהיה "לא", דהיינו, "אני לא באמת בטוח בכך" בכל דבר שהוא ככל שמקצינים כל רעיון בעולם כאשר בן אדם יבדוק, ככל שמקצינים את רמת הביטחון של האדם הנדרשת ביחס לאותו רעיון כך האדם יהיה פחות בטוח באותו רעיון.

מה זה אומר בפרקטיקה זה אומר בפרקטיקה שאם לדוגמה רוצים לשכנע מישהו להסכים לרעיון מסוים ואותו בן אדם כמובן חושב את אותו הדבר ההפך מה שבעצם צריך לעשות זה לשאול אותו "האם אתה בטוח ב100% שההפך נכון", לדוגמה שנגיד רוצים ללכת לאיפשהו רוצים לצאת נגיד יש בן אדם שלא רוצה לצאת אז בעצם אנחנו רוצים לשכנע אותו שלצאת זה טוב ואותו בן אדם חושב שלצאת זה לא טוב או אפילו בא נאמר שלאותו בן אדם יש לו ספק אם לצאת זה טוב או לצאת זה לא טוב ואנחנו נגיד רוצים לשכנע אותו לצאת, אוקי אז מה שצריך לעשות במקרה כזה לדוגמה אחת האפשרויות זה לשאול את אותו בן אדם "אתה בטוח ב100% שאתה לא רוצה לבוא איתנו, אתה בטוח ב100% שאין לך חשק לצאת איתנו, אתה בטוח ב100% שאין אפשרות שאולי בא לך לבוא איתנו".

דהיינו, מה אנחנו בעצם עושים אנחנו לוקחים את הרעיון שאנחנו לא רוצים שהבן אדם יחשוב אותו ומצמידים אליו רמת וודאות מאוד גדולה שואלים את אותו בן אדם "אתה בטוח בזה שזה ככה וככה", עכשיו אוטומטית ברגע שעושים כזה דבר המוח אומר "וואלה אני לא בטוח", "לא בטוח, יפה אז בוא איתנו". עכשיו אם אנחנו לדוגמה יודעים שמישהו לא רוצה לעשות משהו מסוים והוא בטוח בכך שהוא באמת לא רוצה לעשות את הדבר הזה אז במקרה כזה לדוגמה אנחנו לא נשאל אותו "האם אתה בטוח" כי אנחנו יודעים מראש שהוא יגיד "כן אני בטוח", אז מה עושים אז שואלים אותו "האם אתה בטוח בזה ב100% האם אין שום אפשרות שיכול להיות שתחשוב אחרת" דהיינו, מקצינים את רמת הוודאות הנדרשת מאותו בן אדם כדי להזדהות עם הרעיון הספציפי.

ומי שישים לב יש פה עוד איזה היבט מסוים שזה לא רק לשאול את הבן אדם "האם אתה בטוח" זה גם לשאול אותו "האם אין אפשרות", לדוגמה לא רק לשאול את הבן אדם "האם אתה בטוח שאתה לא רוצה לבוא איתנו" לשאול אותו "האם אתה בטוח שאין אפשרות שאתה רוצה לבוא איתנו" כי "אין אפשרות" הרבה יותר קל לבן אדם להגיד "לא בא לי לבוא" מאשר שהבן אדם יגיד לעצמו "אין אפשרות שאני רוצה לבוא איתכם". אוקי אז בקיצור אני אחזור על הפרינציפ עוד פעם לוקחים את הרעיון שאנחנו רוצים שהבן אדם לא יחשוב אותו, אנחנו רוצים שהבן אדם לא ירצה לעשות משהו מסוים או לא יחשוב משהו מסוים ואז אנחנו מציגים את הרעיון הזה ושואלים "האם אתה בטוח שבמאה אחוז שזה ככה, האם יכול להיות שתיאורטית תחשוב אחרת, האם אתה בוודאות מוחלטת חושב שאין סיכוי שככה וככה" אוטומטית בן אדם לא יכול להיות בטוח בשום דבר ולכן זה מקל עלינו לגרום לו לחשוב את ההפך.

עכשיו מה השיטה פה שעובדת, הנושא הוא פשוט ברגע ששואלים בן אדם האם אתה בטוח שככה וככה ברגע ששואלים אותו את השאלה הזאת אוטומטית שותלים לו במוח מחשבה שבעצם אומרת לו, יש פה סוג של מניפולציה שבעצם אומרת לו "תקשיב זה יהיה בסדר אם תעשה את מה שאתה רוצה לעשות", שאנחנו לא רוצים שהוא יעשה "יהיה בסדר בתנאי שאתה בטוח שככה וככה". מה זאת אומרת אני אסביר בעיקרון בן אדם לא בטוח בשום דבר למרות שיש אנשים שהם בטוחים שהם בטוחים גם בזה הם לא בטוחים ובוא נניח שגם מה שאני אומר עכשיו זה לא בטוח אבל זה לא סותר את זה שגם הם לא בטוחים אוקי אז בגדול בן אדם לא בטוח בשום דבר, עכשיו לפי מה בן אדם מחליט החלטות לפי מה בן אדם מחליט מה לחשוב וכו' בסופו של דבר בן אדם חושב שמשהו מסוים נכון לא בגלל שהוא בטוח שזה נכון אלא בגלל שהוא יותר חושב שזה נכון מאשר שהוא חושב שזה לא נכון.

זאת אומרת מספיק שבן אדם ב51% חושב שמשהו מסוים זה נכון הוא ילך עם זה, יכול להיות שיהיו לו ספקות אבל עדיין הוא בסוף ילך עם זה למה כי ב51% הוא חושב את מה שהוא חושב, לדוגמה נגיד בן אדם רוצה לאכול את העוגה ורוצה גם לא לאכול את העוגה בן אדם בדיאטה לדוגמה גם רוצה לאכול את העוגה וגם לא רוצה לאכול את העוגה בסוף אם הוא יחליט לאכול את העוגה זה לא בגלל שהוא בטוח שהוא רוצה לאכול את העוגה זה בגלל שהוא באופן יחסי יותר רוצה לאכול את העוגה מאשר לא רוצה לאכול אותה. אוקי זאת אומרת ההחלטות בסופו של דבר מתקבלות לאו דווקא לפי ביטחון של 100% אחוז אלא לפי ביטחון של אחוז אחד יותר מאשר ההפך ולכן כששואלים בן אדם לדוגמה בן אדם נגיד בדיאטה, אוקי והוא רוצה לאכול נגיד את העוגה ואנחנו רוצים שהוא לא יאכל את העוגה ואז לדוגמה נגיד שואלים אותו "אתה בטוח ב100% שאתה רוצה לאכול את העוגה הזאת", עכשיו מה בעצם עשינו לו פה שתלנו לו מחשבה בראש שאומרת לו "זה יהיה בסדר שתאכל את העוגה הזאת רק אם אתה בטוח ב100% שאתה רוצה לאכול אותה", אבל האמת שזה לא נכון כי מצד האמת הוא יכול לאכול את העוגה והתשובה שאמורה להתקבל היא "אני לא בטוח במאה אחוז שאני רוצה לאכול את העוגה אבל עדיין אני יותר רוצה לאכול אותה מלא רוצה לאכול אותה".

אוקי זאת אומרת שימו לב יש שתי דרכים לקבל החלטה דרך אחת אומרת "אני יותר רוצה את זה ולכן אני עושה את זה" דרך שניה אומרת "אני בטוח שאני רוצה את זה ולכן אני עושה את זה", אוקי כששואלים בן אדם "האם אתה בטוח שככה וככה" זה בעצם לשתול לו מחשבה שאומרת לו "אתה צריך לקבל את ההחלטה רק אם אתה בטוח שככה וככה" אבל זה לא בהכרח נכון. עכשיו אותו דבר מי שהבין את מה שאמרתי אז ככה בעצם גם אפשר להתגונן מהדבר הזה נגיד שמישהו "מה אתה בטוח שאתה ככה וככה", "לא אני לא בטוח" אוקי אבל אני גם לא חייב להסכים איתו אני יכול להגיד "אני לא בטוח אבל עדיין אני לא רוצה את זה" כאילו גם אם יש ספק זה עדיין לא אומר שחייבים להסכים עם הצד השני, מישהו שואל אותך "אתה בטוח שאחרי שתמות לא תישרף בגיהנום" נגיד, "לא אני לא בטוח בזה אבל זה עדיין יותר הגיוני לי" לדוגמה. אוקי כל מיני רעיונות כאלה ואחרים ולכן צריך לשים לב שכל רעיון הלוגיקה של השיטה הזאת היא די פשוטה, אוקי כל רעיון בעולם אם שואלים בן אדם "האם אתה בטוח ב100% ללא כל צל צילו של ספק ושל שום אפשרות אי פעם שתחשוב אחרת" שום בן אדם בעולם לא יכול להיות בשום רעיון בעולם להיות בטוח בו ונכלל בזה את מה שאני אומר כרגע וכו' וזה כבר נושא אחר.

אוקי ולכן כאשר רוצים עוד פעם לגרום למישהו לשנות את דעתו פשוט לוקחים את מה שאנחנו רוצים שהוא לא יחשוב ואנחנו שואלים אותו "אתה בטוח בזה ב100% תגיד לי אין שום אפשרות שאת טועה, יכול להיות שאולי תחשוב אחרת" כל מיני ניסוחים כאלה ואחרים שבעצם שותלים לו את המחשבה "זה בסדר שתחשוב את זה רק אם אתה בטוח", הדרך להתגונן מזה היא בדיוק הפוכה על ידי זה שאומרים "כן גם אם אני לא בטוח אני עדיין לא רוצה את זה". עכשיו מה שהסברתי עכשיו זה היה בעצם איך לשכנע מישהו אחר ובעצם איך להיזהר כאשר מישהו מנסה להפעיל עליך מניפולציה אוקי אבל מצד האמת בן אדם יכול ליישם את השיטה הזאת גם על עצמו נגיד לדוגמה בן אדם רוצה לא לאכול, בן אדם נגיד בדיאטה והוא רוצה לא לאכול את העוגה והמוח שלו אומר לו "תאכל את העוגה" אז מה שבן אדם יכול לעשות כדי לגרום לעצמו לא לאכול את העוגה ולשמור על הדיאטה זה לשאול את עצמו "האם אני בטוח ב100% שאני רוצה לאכול את העוגה" אין אפשרות שהמוח יגיד "כן", אוקי ואם בן אדם אומר "כן שאלתי את עצמי אם אני בטוח והמוח אמר כן" אז הוא לא מספיק שאל את עצמו האם הוא בטוח כי אם הוא היה אומר לעצמו "האם יכול להיות שאי פעם אחשוב אחרת האם בכל ליבי בכל מאודי אני מאמין שזה כך ולא אחרת" התשובה אף פעם לא יכולה להיות "כן" כי המוח לא יכול להיות אף פעם בטוח בשום דבר.

אוקי שזה נושא בפני עצמו אבל לכן מה שאני בעצם בא להגיד כשבן אדם יש לו שתי מחשבות והבן אדם רוצה לחשוב מחשבה אחת יותר ממחשבה אחרת הוא יכול לשכנע את עצמו בדיוק בשיטה הזאת נגיד שהמוח אומר לו "תאכל את העוגה", "אתה בטוח ב100% שאתה רוצה לאכול את העוגה". נגיד דוגמה אחרת נגיד שבן אדם רע לו מאיזה משהו נגיד בן אדם פיטרו אותו אוקי ועכשיו רע לו, בן אדם רוצה שלא יהיה לו רע אז מה שבן אדם יכול לעשות המוח אומר לו "פיטרו אותך זה רע" בן אדם יכול לשאול את עצמו "אני בטוח ב100% שאם פיטרו אותי זה רע, 100% בטוח אין בזה שום דבר טוב אין שום אפשרות שיצא מזה דבר טוב, אני בטוח ב100%" עכשיו מה האמת שבשביל שבן אדם ירגיש רע הוא לא צריך להיות בטוח שזה רע מספיק שהוא יותר חושב שזה רע מאשר טוב והנה הוא מרגיש רע, זאת אומרת בן אדם שפיטרו אותו אם הוא היה חושב שזה יותר טוב מרע היה לו טוב באופן יחסי ואם הוא היה חושב שזה יותר רע מטוב רע לו באופן יחסי אבל מה שבן אדם יכול לעשות ברגע שרע לו במשהו לשאול את עצמו "אני בטוח ב100% שזה ככה ולא אחרת", עכשיו השאלה "האם אני בטוח שזה ככה ולא אחרת" אוטומטית היא מנטרלת את המחשבה ואז הבן אדם יכול לחשוב "טוב אז אני עושה את ההפך".

אוקי עכשיו צריך...
לגרום למישהו לשכנע בטוח במאה אחוז שיטות שכנוע שאלות עד הסוף איך לשתול מחשבות טכניקות לגרום למישהו להסכים טיפים להימנע הסוף אוטוסוגסטיה אופי קיצוני איך המוח איך המוח חושב איך לגרום לעצמי איך לגרום לעצמך איך ליצור איך ליצור מוטיבציה איך לעשות איך לעשות אוטוסוגסטיה איך לשכנע איך לשכנע את עצמי איך לשכנע את עצמך איך לשמור איך לשמור על הדיאטה איך לשתול איך לשתול מחשבה איך לשתול מחשבות אישיות קיצונית אכילה אובססיבית אכילה כפייתית אכילה רגשית אנורקסיה בולימיה בולמיה דיאטה דיאטות הגזמה המוח המוח חושב הפרעות אכילה הפרעת אכילה הקצנה הקצנה לצורך שכנוע הרזיה השמנה השמנה הרזיה השמנת יתר התמכרות לאוכל התמכרות לאכילה חשיבה מוקצנת חשיבה קיצונית טיפים טיפים לשכנוע ירידה במשקל כיצד המוח חושב כיצד ליצור מוטיבציה לגרום לעצמי לגרום לעצמך להגזים להוציא מפרופורציה להקצין ליצור ליצור מוטיבציה לעשות אוטוסוגסטיה לרדת במשקל לרזות לשכנע לשכנע את עצמי לשכנע את עצמך לשמור לשמור על דיאטה לשמור על הדיאטה לשתול לשתול מחשבה לשתול מחשבות מוח מוטיבציה מחשבה מחשבות סוגסטיה סוגסטיות עודף משקל צורך קיצוניות שכנוע שכנוע עצמי שתילת מחשבות
דיאטה, לרדת במשקל, תזונה נכונה, ירידה במשקל, הפרעת אכילה, לאכול בריא, לשמור על המשקל, לרזות, השמנה, הרזיה
דיאטה, לרדת במשקל, תזונה נכונה, ירידה במשקל, הפרעת אכילה, לאכול בריא, לשמור על המשקל, לרזות, השמנה, הרזיה ובו יתבאר העניין של דיאטה ושל תזונה נכונה. ויתבאר, למה קשה לאדם לעשות דיאטה ולשמור על המשקל? ולמה קשה לאדם, לאכול בריא ולשמור על תזונה נכונה? ומה צריך האדם לעשות, כדי להתמודד עם השמנה וכדי לרזות ולרדת במשקל? ותוך כדי זה יתבאר גם, מה המניע הרגשי החזק ביותר של האדם? ויתבאר העניין של החופש הנפשי שהאדם מחפש, ועוד. ובעניין הרזיה ירידה במשקל ותזונה נכונה, יש בעניין הזה שני היבטים. ואחד, הוא ההיבט הרפואי הבריאותי, והשני הוא ההיבט ... כי יש בו רכיבים מסוימים, שהגוף מכור אליהם. והאדם, קשה לו לרדת במשקל ולעשות דיאטה של תזונה נכונה, בגלל הסיבה הזאת, שהגוף שלו צריך חומרים מסוימים. ובהיבט הזה לא נעסוק כאן. אבל כן נעסוק כאן, בהיבט הנפשי והפסיכולוגי של האדם, שקשה לו לשמור על המשקל ולשמור על תזונה נכונה. כי הסיבה המרכזית שבגללה קשה לאדם לעשות דיאטה או לשמור על המשקל, היא לאו דווקא סיבה בריאותית רפואית פיזית, אלא היא דווקא סיבה של בריאות נפשית. כי לפעמים יש לאדם הפרעות אכילה. והפרעת אכילה יכולה להיות בגלל הפרעה נפשית, שגורמת לאדם לאכילה רגשית. ואכילה רגשית פירושה, שהאדם אוכל מסיבות רגשיות, ולא מסיבות בריאותיות הישרדותיות. וכידוע לכל, לא חסרות סיבות רגשיות, לכך שהאדם יאכל אוכל לא בריא, ולכך שהאדם יפסיק את הדיאטה שלו, ויאכל כמה שבא לו. כי האכילה, היא מספקת לאדם, סוג של אהבה, וסוג של תחושת שובע כללית, ועוד כל מיני ... נוספת. והיא, שהסיבה המרכזית והפנימית ביותר לכך שהאדם מתקשה לשמור על הדיאטה שלו ועל תזונה נכונה, היא כמובן רגשית. אבל הסיבה הרגשית החזקה ביותר שבגללה האדם מרגיש שהוא ממש מוכרח לאכול את ה
דיאטה, לרדת במשקל, תזונה נכונה, ירידה במשקל, הפרעת אכילה, לאכול בריא, לשמור על המשקל, לרזות, השמנה, הרזיה
דיאטה, לרדת במשקל, תזונה נכונה, ירידה במשקל, הפרעת אכילה, לאכול בריא, לשמור על המשקל, לרזות, השמנה, הרזיה
דיאטה, לרדת במשקל, תזונה נכונה, ירידה במשקל, הפרעת אכילה, לאכול בריא, לשמור על המשקל, לרזות, השמנה, הרזיה למה כל כך קשה לעשות דיאטה? הסיבה המרכזית לכך שקשה לאנשים לעשות דיאטה אינה נובעת אך ורק מההיבט הפיזיולוגי של התזונה, אלא בעיקר מההיבט הפסיכולוגי. אנשים מתקשים לעמוד בדיאטה משום שבמהותה, הדיאטה מציבה גבולות והגבלות, והם מתנגדים לתחושת הצמצום וההכרח שהיא יוצרת. אדם במהותו שואף לחופש ... אלוהים, לפי ההסבר, היא מצב שאין בו גבולות או איסורים, שבו האדם חופשי לחלוטין לעשות כרצונו ללא שום מגבלות. כאשר אדם מתחיל דיאטה, הוא בעצם אומר לעצמו אסור לי לאכול, וזה יוצר מיד התנגדות פנימית. התגובה הפנימית הזו גורמת לו דווקא לרצות לעשות את מה שאסור, כדי להרגיש חופש ושליטה על חייו. לדוגמה, אם אדם אוכל מזון שאינו בריא והוא יודע שזה מזיק לו, הוא עשוי להמשיך לעשות זאת דווקא, כצורה של התנגדות פנימית לתחושה של ... עוד יותר, דווקא בגלל תחושת המרדנות כנגד הגבול. איך התלות באוכל דומה לתלות בזוגיות? הסיבה הפסיכולוגית לכך שקשה להתמיד בדיאטה דומה לקושי להישאר בזוגיות מתוך פחד להישאר לבד. מי שמרגיש שהוא חייב להיות בזוגיות, בדרך כלל ... אם האדם היה מרגיש טוב ונינוח גם במצב שבו הוא לבד, היה לו קל יותר לבחור להיות בזוגיות, כי הוא לא היה תלוי בה. כך גם בדיאטה: אם האדם מרגיש חופשי לאכול כל מה שהוא רוצה, יהיה לו קל יותר לבחור באכילה בריאה מרצונו. מדוע אוכל הוא לא רק מזון? קיים קושי נוסף בתהליך של שמירה על דיאטה בריאה, והוא שהאוכל עבור אנשים רבים אינו רק מזון פיזיולוגי אלא גם מזון רגשי ונפשי. אוכל מהווה ... יחסים עשוי לאכול כדי למלא את הריק שהוא חש, כיוון שהאכילה מעניקה לו תחושה זמנית של סיפוק ומילוי רגשי. לכן, כשהוא מנסה לעשות דיאטה, הוא מתמודד לא רק עם האיסור הפיזיולוגי על מזונות מסוימים, אלא גם עם הקושי לוותר על המילוי הרגשי שהאוכל מעניק לו. איך תחושת חופש פנימית עוזרת בדיאטה? המפתח להצלחה בשמירה על דיאטה לאורך זמן, לפי אליעד, הוא לפתח תחושת חופש פנימי עמוקה. ככל שהאדם מרגיש פחות מחויב, כפוי ... אם הוא יאכל גם לא בריא, דווקא הוא יוכל לאכול בריא מתוך בחירה חופשית ורצון אמיתי, ולא מתוך תחושת כפייה. איך להגיע למצב שבו דיאטה נעשית בקלות? כדי להגיע למצב שבו הדיאטה אינה מלווה בתחושת סבל והתנגדות, צריך האדם לשחרר את עצמו מהמחשבה שהוא חייב לעשות דיאטה או חייב לאכול בריא. ברגע שהוא יבין לעומק שגם אם יאכל לא בריא זה בסדר, הוא ישיג תחושת חופש ... מתמלאים בחיים. אנשים רבים אוכלים כדי למלא חוסרים רגשיים, כגון אהבה, הערכה עצמית, או תחושת ביטחון. לכן, כשאדם מנסה לעשות דיאטה, הוא נתקל גם בהתמודדות הרגשית והפסיכולוגית מול החוסרים הללו, דבר שמוסיף לקושי בתהליך ההרזיה. לסיכום, איך להצליח לשמור על דיאטה לאורך זמן? הדרך היעילה ביותר להצליח לשמור על דיאטה לאורך זמן היא להגיע למקום פנימי שבו האדם מרגיש שהוא לא חייב שום דבר. ברגע שאין לו התנגדות ... שהאדם יותר משוחרר מבפנים, כך הוא מסוגל יותר בקלות להטיל על עצמו מגבלות חיצוניות, מתוך בחירה ולא מתוך כפייה. למה קשה לעשות דיאטה? איך להתמיד בדיאטה לאורך זמן? מדוע אוכל משמש נחמה רגשית? איך להשתחרר מאכילה רגשית? מה הקשר בין חופש פנימי להרזיה? למה דווקא אסור גורם לנו לרצות יותר? איך להפוך
לחזור להיות אלוהים - למה אתה עושה, למה אתה רוצה, למה אתה, מה אתה, מה ישנו, ומה איננו
לחזור להיות אלוהים - למה אתה עושה, למה אתה רוצה, למה אתה, מה אתה, מה ישנו, ומה איננו
... כחלק מתודעה אחת, שהיא הוא עצמו. איך אליעד מסביר את הקונפליקט בין הרצון לרזות לבין האכילה? אליעד מסביר שכל קונפליקט פנימי - למשל בין הרצון לאכול לבין הרצון לרזות - נובע מכך שהאדם משקר לעצמו לגבי מה שהוא ... גורם לכך שכרגע יהיה לי רצון? שאלה: אני רוצה לשאול, איך זה שאני רוצה להיות רזה, ואז הולכת לחנות וקונה את העוגה ואוכלת בלי שארצה? אליעד: את מתארת התנהגות, אני רוצה לרזות ואני אוכלת. את רוצה תענוג, והתוצאה היא שאת אוכלת עוגה. יש גם רצון להיות רזה. עכשיו אני שואל אותך, מדוע את רוצה לרזות? כי יש לך חוסר, ותנסי להתבונן מדוע יש לך ... כאשר תביני, את תראי שיהיה לך הכי טוב בעולם. לדוגמה, את רוצה גם לאכול וגם לרזות, רע לך בגלל שיש לך קונפליקט בתוך הרגשות. ...
אליעד כהן, מצא את ההבדלים, דיאטה, תזונה בריאה, פסיכולוגים, אימון אישי, שיטות רוחניות, עייפות בעבודה, לעבוד או לנוח
אליעד כהן, מצא את ההבדלים, דיאטה, תזונה בריאה, פסיכולוגים, אימון אישי, שיטות רוחניות, עייפות בעבודה, לעבוד או לנוח
... כהן, מצא את ההבדלים, דיאטה, תזונה בריאה, פסיכולוגים, אימון אישי, שיטות ... אין לי מוטיבציה לעשות דיאטה לא באמת מתכוון שהוא אינו רוצה לעשות דיאטה בכלל, אלא שיש בו שני רצונות מנוגדים. הוא רוצה גם לאכול וגם לרזות, אך כרגע, הרצון לאכול מעט יותר חזק ולכן הוא מתוסכל מהמצב. ... למשל, אדם שמתקשה לעשות דיאטה ילך לפסיכולוג או מאמן אישי, ושם הוא יעבור תהליך שנועד לגרום לו לרצות לרזות יותר מאשר לאכול. לכאורה, מדובר בפתרון מוצלח, אבל אליעד ... בחופשיות אך גם לעשות דיאטה, ירשום את כל הסיבות למה זה טוב לאכול בחופשיות (תחושת ... ואת כל הסיבות למה זה רע (השמנה, חוסר שליטה, תחושת אשם). לאחר מכן עליו לחקור כל סיבה ... לעבוד או לנוח? האם לעשות דיאטה זה טוב? כיצד להתמודד עם עייפות בעבודה? מהי הדרך לשקט ...
תזונה ודיאטות, מה יותר חשוב איכות המזון או כמות המזון? האם לבנות תפריט תזונה? מה הכי חשוב לירידה במשקל? צריכת קלוריות, סוגי דיאטות, האם קלוריה שווה לקלוריה? האם כל הקלוריות שוות? דיאטת ספירת קלוריות, למה לא לספור קלוריות? סוגי דיאטה
תזונה ודיאטות, מה יותר חשוב איכות המזון או כמות המזון? האם לבנות תפריט תזונה? מה הכי חשוב לירידה במשקל? צריכת קלוריות, סוגי דיאטות, האם קלוריה שווה לקלוריה? האם כל הקלוריות שוות? דיאטת ספירת קלוריות, למה לא לספור קלוריות? סוגי דיאטה
תזונה ודיאטות, מה יותר חשוב איכות המזון או כמות המזון? האם לבנות תפריט תזונה? מה הכי חשוב לירידה במשקל? צריכת קלוריות, סוגי דיאטות, האם קלוריה שווה לקלוריה? האם כל הקלוריות שוות? דיאטת ספירת קלוריות, למה לא לספור קלוריות? סוגי דיאטה האם יותר חשוב לאכול פחות או לאכול בריא? כאשר ניגשים לשאלה מה יותר חשוב בירידה במשקל - איכות המזון או כמות המזון - צריך תחילה להבין שמדובר בשני היבטים שונים המשפיעים על הגוף שלנו בדרכים שונות. אליעד מדגיש שמצד אחד, ברור שכמות המזון היא קריטית כי אם תאכל הרבה מדי תעלה במשקל, ואם תאכל מעט מדי תרד במשקל. מצד שני, איכות המזון משפיעה על הרכב הגוף ועל הבריאות באופן כללי, ולכן אי אפשר להתעלם גם ממנה. אליעד ממליץ לבחון את הנושא לעומק דרך ההיגיון והשכל, בלי להסתפק בסיסמאות פשטניות. האם ירידה במשקל תלויה רק בכמות הקלוריות? אליעד מסביר שיש שתי אסכולות מרכזיות בתחום התזונה והדיאטה: האסכולה הראשונה אומרת שירידה במשקל תלויה רק בכמות הקלוריות. אם הכנסת פחות קלוריות ממה שהגוף שלך הוציא, אתה תרד במשקל. אם הכנסת יותר קלוריות, אתה תעלה במשקל. לכאורה זו גישה מאוד פשוטה וברורה - לא משנה מה תאכל, משנה רק כמה תאכל. האסכולה השנייה אומרת שלא רק הכמות חשובה, אלא בעיקר מה אכלת. יש מזונות שמעודדים השמנה, מזונות שמעודדים הרזיה, ומזונות שמשפיעים על הורמונים ורמות אנרגיה באופן אחר. אליעד מסביר בהרחבה שאי אפשר לומר שרק אחת מהאסכולות צודקת לחלוטין. הוא מציע ניסוי מחשבתי פשוט: אם אדם לא יאכל כלל, ברור שירד במשקל. אם אדם יאכל בלי הפסקה, ברור שיעלה במשקל, גם אם יאכל רק חסה. לכן ברור לחלוטין שכמות המזון משפיעה על המשקל. מצד שני, אם אדם יאכל כמות גדולה של עוגיות או כמות גדולה של חסה, ברור שהתוצאות יהיו שונות לגמרי - כי בעוגיות יש יותר קלוריות. לכן ברור שגם סוג המזון משפיע על המשקל ועל הרכב הגוף. מה הקושי במדידת קלוריות ומדוע לא מומלץ לספור אותן? אליעד מתאר את הבעייתיות הגדולה שיש בספירת קלוריות מדויקת: קל לחשב כמה קלוריות נמצאות באוכל ... בלתי אפשרית, ובנוסף לכך, זו גם לא הדרך הטבעית להתנהל עם אוכל. מה החיסרון של תפריטי תזונה? אליעד טוען שלמרות שתפריט תזונה מאוזן יכול לסייע בירידה במשקל ובהשגת יעדים תזונתיים ובריאותיים, הוא לא אידיאלי: תפריט תזונה מתעלם מהצרכים המשתנים של הגוף לאורך היום. אכילה לפי תפריט לא טבעית כי היא מאלצת אותך לאכול גם כשאתה לא רעב או להישאר רעב כשאתה צריך עוד אוכל. אדם קדמון לא ... לאכול. למה עדיף להתמקד בסיבה ולא בתוצאה? אליעד מדגיש עיקרון חשוב מאוד, שנכון לא רק בתזונה אלא בכל תחום בחיים: להתמקד בסיבה ולא בתוצאה: המשקל והרכב הגוף הם תוצאה של מה שאתה אוכל, ומה שאתה אוכל תלוי בתחושות שלך, בהבנה שלך ובבחירות שלך. במקום להתעסק בכמה קלוריות אתה אוכל, תבדוק איזה מאכלים נותנים לך ... מאפשרת לך להיות יותר מחובר לתחושות הטבעיות של הגוף שלך במקום להילחם בו. מה הקשר בין תזונה להצלחה בחיים? אליעד מסביר שאותו עיקרון של להתמקד בסיבה ולא בתוצאה תקף בכל תחומי החיים. למשל: ההצלחה בעסק תלויה רק בפעולות שעשית, אך הפעולות שעשית תלויות במה ... רק בהתנהגות שלך בפועל, אך ההתנהגות הזאת נובעת מאיך שאתה חושב ומרגיש. לכן, בדיוק כמו בתזונה, עדיף להשקיע בללמוד את היסודות וההיגיון שמאחורי הדברים ולא להתמקד רק בתוצאה עצמה. לסיכום, מה הגישה המומלצת לתזונה בריאה ומאוזנת? אליעד מסכם שהדרך הכי טובה והכי טבעית היא ללמוד אילו מאכלים גורמים לך לשובע מתמשך, אילו מאכלים נותנים לך אנרגיה לאורך זמן, ואילו מאכלים תומכים ... ובריאות אופטימליים. במקום להילחם עם ספירת קלוריות, עדיף להתחבר לתחושות הגוף ולבחור באכילה נכונה שמשרתת את הצרכים האישיים שלך בצורה הטובה ביותר. האם קלוריות מ
זוגיות מעצימה, 2 סוגים של בני זוג, התאמה זוגית עתידית, האם הזוגיות מעצימה אותך? העצמה בזוגיות, זוגיות טובה בעתיד, בן זוג מעצים, בת זוג מעצימה, איך זוגיות יכולה להעצים אותך? איך זוגיות יכולה להרוס אותך? התפתחות אישית וזוגיות
זוגיות מעצימה, 2 סוגים של בני זוג, התאמה זוגית עתידית, האם הזוגיות מעצימה אותך? העצמה בזוגיות, זוגיות טובה בעתיד, בן זוג מעצים, בת זוג מעצימה, איך זוגיות יכולה להעצים אותך? איך זוגיות יכולה להרוס אותך? התפתחות אישית וזוגיות
... ולהשתנות, יתכן כי מדובר בזוגיות שלא תומכת בהתקדמותך האישית. לדוגמה, אם את רוצה לפתח קריירה והוא לא תומך בכך, או אם את רוצה לרזות אך הוא לא מעודד אותך, זו עשויה להיות בעיה. מה החשיבות של בן זוג שאוהב ... שהבן זוג יאהב את מי שאני רוצה להיות? לכל אדם יש שאיפות לשינוי ולהתפתחות. יש מי שהוא כרגע, ויש מי שהוא רוצה להיות בעתיד: אדם שמן שרוצה לרזות, אדם חסר השכלה שרוצה להיות משכיל, אדם מעשן שרוצה להפסיק לעשן, אישה ...
דיאטה, ספורט, תזונה נכונה, לשמור על המשקל, לאכול נכון, ירידה במשקל, אכילה רגשית, אכילה כפייתית, חוסר מוטיבציה, פעילות גופנית, לרדת במשקל, לשמור על המשקל, בעיות אכילה, טיפול בהפרעת אכילה
דיאטה, ספורט, תזונה נכונה, לשמור על המשקל, לאכול נכון, ירידה במשקל, אכילה רגשית, אכילה כפייתית, חוסר מוטיבציה, פעילות גופנית, לרדת במשקל, לשמור על המשקל, בעיות אכילה, טיפול בהפרעת אכילה
דיאטה, ספורט, תזונה נכונה, לשמור על המשקל, לאכול נכון, ירידה במשקל, אכילה רגשית, אכילה כפייתית, חוסר מוטיבציה, פעילות גופנית, לרדת במשקל, לשמור על המשקל, בעיות אכילה, טיפול בהפרעת אכילה איך אפשר באמת לרדת במשקל ולשמור עליו? אליעד מסביר שהמפתח האמיתי לירידה במשקל ולשמירה עליו מתבסס על שני ... אנרגיה (קלוריות) לגוף. הוצאת יותר אנרגיה (פעילות גופנית וספורט). לדבריו, המנגנון הפשוט הוא שאם תכניסו פחות אנרגיה ממה שהגוף שורף, תרדו במשקל. מצד שני, אם תכניסו יותר, תעלו במשקל. לא משנה באיזו שעה אוכלים, ... שמה שמשנה בפועל זו הכמות הכוללת של הקלוריות הנכנסות והיוצאות מהגוף ולא השעה ביום שבה צורכים אותן. לדוגמה, אדם שאוכל שלושה המבורגרים יכול לרדת במשקל אם הוא יוציא יותר אנרגיה מהכמות שהוא הכניס. לעומת זאת, אדם שאוכל סלט יכול לעלות במשקל אם הכמות שאכל גדולה ... אנרגיה והוצאתה, והאיכות של המזון רק משפיעה על האופן שבו הגוף מפרק אותו ועל תחושת הרעב והשובע. מדוע אוכלים כשלא רעבים ומה אפשר לעשות עם אכילה רגשית? אליעד מסביר שלאכול כשלא רעבים זה לא בהכרח בעייתי בפני עצמו. אנשים רבים אוכלים מתוך דחף רגשי - אכילה רגשית, שמטרתה להתמודד עם ... פלסטלינה: אם אדם מכניס חתיכת פלסטלינה לתוך כדור ומוציא אותה אחר כך, הגודל הכולל של הכדור לא משתנה. כך, אם האדם אוכל יותר אבל מוציא בהתאם, משקלו לא יעלה. לעומת זאת, אם הוא מכניס יותר פלסטלינה ממה שהוא מוציא, הכדור יגדל, כלומר, הוא יעלה במשקל. איך האיכות של המזון משפיעה על הירידה במשקל? אליעד מבהיר שאמנם עיקרון ... איכות המזון כן חשובה. מזונות פחות בריאים מתפרקים בצורה אחרת, משפיעים על תחושת השובע ועל היכולת להרגיש מלאים לאורך זמן. לדוגמה, אדם שאוכל מזון לא בריא כנראה ירגיש צורך לאכול יותר כיוון שהוא פחות שבע. כתוצאה מכך, איכות המזון משפיעה גם על כמות המזון שצריך כדי להרגיש שובע לאורך זמן. מה הקשר בין תחושת רעב לירידה במשקל? אליעד מסביר שחשוב להבין שזה בסדר להרגיש מעט רעבים מדי פעם. אנשים שרוצים לרדת במשקל צריכים להיות מוכנים לחוות תחושת רעב מסוימת מדי פעם, ולא לפחד מזה. אם כל הזמן אוכלים רק עד תחושת שובע מלאה, זה מקשה על ירידה במשקל, כי תחושת שובע מלאה לרוב ... שבעים מכמויות קטנות יותר, צריך להרגיל את הגוף לאכול פחות לאורך זמן, גם אם בהתחלה תחושת הרעב גדולה יותר. מדוע אנשים לא מצליחים לשמור על דיאטה לאורך זמן? לפי אליעד, אנשים לא מצליחים לשמור על דיאטה מכיוון שהגבלת האכילה נתפסת ... לתחושת סבל ותחושה שהם לא יכולים ליהנות ממה שהם רוצים. הוא מדגיש שככל שיש יותר קונפליקטים פנימיים סביב נושא האכילה, כך קשה יותר לשמור על דיאטה. לדוגמה, אדם יכול להחליט ... שצריך להתפשר - או לאכול פחות או לעשות יותר ספורט, או לשלב את שניהם יחד. לדבריו, ההחלטה כמה להתאמץ ובאיזה מחיר תלויה במידת הרצון של האדם לרדת במשקל. מה הקשר בין חוסר מוטיבציה לפעילות גופנית והשמנה? אליעד מציג סיבה נוספת לקושי בשמירה על המשקל - חוסר מוטיבציה לפעילות ... מוטיבציה, אבל בפועל הוא לא עושה ספורט כי הוא לא באמת רוצה מספיק. לדברי אליעד, השאלה החשובה שצריך לשאול את עצמך היא: כמה אני באמת רוצה לרזות או ל
כסף, איך לשכנע את עצמך? לרצות להרוויח כסף, איך ליצור מוטיבציה לעשות כסף? מוטיבציה להרוויח כסף, להיות עשיר, לעשות הרבה כסף, להיות מיליונר, לרצות כסף, חוק המשיכה, לעשות יותר כסף
כסף, איך לשכנע את עצמך? לרצות להרוויח כסף, איך ליצור מוטיבציה לעשות כסף? מוטיבציה להרוויח כסף, להיות עשיר, לעשות הרבה כסף, להיות מיליונר, לרצות כסף, חוק המשיכה, לעשות יותר כסף
... רוצה לעשות כסף אבל יותר מזה את רוצה משהו אחר, גם זה יכול להיות. היה אחד שמאוד רצה להיות רזה אבל הוא גם רצה לאכול. הוא גם לא רצה לרוץ על הליכון. אז מי בסוף הכריע? מה שהוא רצה יותר, רצה לנוח, שזה לא לעשות ספורט + רצה לאכול + רצה לרזות. מה הוא רצה יותר? לאכול. ש: יופי. אני רוצה לעשות כסף. אליעד: תעשי. ש: איך אני עושה? אליעד: תדפיסי. טוב, בואי אני אתן ...
איך לא לאכול את העוגה? איך לשמור על המשקל? איך לשמור על הדיאטה? איך לשמור על תזונה נכונה? איך לרדת במשקל? ירידה במשקל, שמירה על המשקל, אכילת יתר, איך לא לאכול מתוק? התמכרות למתוק, חלק 2
איך לא לאכול את העוגה? איך לשמור על המשקל? איך לשמור על הדיאטה? איך לשמור על תזונה נכונה? איך לרדת במשקל? ירידה במשקל, שמירה על המשקל, אכילת יתר, איך לא לאכול מתוק? התמכרות למתוק, חלק 2
... לא לאכול את העוגה? איך לשמור על המשקל? איך לשמור על הדיאטה? איך לשמור על תזונה נכונה? איך לרדת במשקל? ירידה במשקל, שמירה על המשקל, אכילת יתר, איך לא לאכול מתוק? התמכרות למתוק, חלק 2 איך לא לאכול את העוגה? איך לשמור על המשקל? אליעד כהן עוסק בסוגיית ההתמודדות עם הפיתויים הקולינריים, במיוחד עם עוגות מתוקות, ולמה קשה לאנשים לעמוד בפיתוי ... דבר, אם התלבטות לא הייתה ארוכה או כבדת משקל , האדם פשוט יקבל את ההחלטה ויתנהג לפי רצונו האמיתי. כך גם בנוגע לאוכל, ההתלבטות היא קצרה ומעטה, וההחלטה לאכול את העוגה ... מודע. למה אנחנו רוצים להיראות טוב ולא להשמין? אליעד שואל מדוע אנשים לא רוצים להשמין, והשאלה מצריכה התבוננות מעמיקה יותר. יש אנשים שמאמינים שעדיף להיות רזים משום שזה מייצג בריאות או יפה בעיני החברה. אליעד מציין שמבחינת התשובה המיידית, אדם יכול לא להסכים להשמין מתוך רצון להיראות טוב, אך בסופו של דבר הסיבה יכולה להיות גם חברתית, כמו הצורך להרגיש טוב עם עצמך ולקבל הערכה מהסביבה. ... רע כי הוא מאמין שאכילת העוגות תוביל להשמנה, אך אליעד טוען שהבעיה האמיתית היא לא בהשמנה עצמה, אלא בכך שהאדם מבקש להיות אהוב ולקבל הערכה מהחברה על פי המראה החיצוני. כאשר אנחנו פועלים מתוך רצון לקבל תשומת לב, ... טוב יותר. איך אהבה עצמית משפיעה על ההתמכרות למתוק? אליעד מציע דרך להבין איך האכילה נגרמת לא רק על ידי הרצון לאכול את העוגה, אלא גם מתוך רצון פנימי להרגיש טוב עם עצמך גם ... אם לאכול או לא. איך להפסיק לאכול מתוק? התמכרות למתוק איך לשמור על דיאטה? איך לשמור על תזונה נכונה? איך לאהוב את עצמך בלי תנאים? למה אני אוכל כשאני לא רעב? למה אנחנו לא מצליחים לעמוד בפיתוי של עוגה? אליעד ... עוגה מתוקה, והקושי להתאפק ולשמור על תזונה נכונה. הוא מסביר שברגעים מסוימים יש תחושה של חוסר שליטה, למשל כאשר חולפים ליד עוגת שמרים מפתה, וקיים קול פנימי ... רגע. למה אנחנו רוצים להיראות טוב ולא להשמין? אליעד נכנס לעומק הנושא ושואל מדוע האדם אינו רוצה להשמין. התשובה המיידית היא כי זה לא יפה. אך כאשר נשאל מדוע זה לא יפה, התשובה היא שלעיתים זה בגלל החברה, ולעיתים בגלל התחושה ... טובה לאחרים - כלומר, היא מאמינה שאם תשמין, היא לא תהיה דוגמה טובה עבור המתאמנות שלה. מכאן נובע הלחץ לשמור על משקל תקין. מה באמת מפריע לנו באכילת יתר? אליעד שואל באופן ישיר - מה יקרה אם מישהו יאכל 10 עוגות, מדוע זה באמת מפריע לו? ... מרגיש רע, אידיאולוגית, כי הוא לא רוצה להשמין. כלומר, התחושה הרעה אינה מגיעה מהעוגה עצמה, אלא מכך שהאדם מאמין שאכילת עוגה תגרום להשמנה, וההשמנה נתפסת כדבר שלילי. אבל אליעד מסביר שבאופן עמוק יותר, הבעיה אינה ההשמנה, אלא הרצון לזכות באהבת החברה ובאהבה עצמית שמבוססת על מראה חיצוני. האם היינו רוצים להיראות טוב גם אם היינו לבד בעולם? ... אותה. מכאן אליעד מסיק שהמניע לשמור על משקל תקין הוא בעיקר חברתי ופחות פנימי. איך אהבה עצמית משפיעה על ההתמכרות למתוק? אליעד מסביר את המנגנון הפסיכולוגי שבאכילת עוגה, שלפיו כאשר האדם אוכל עוגה למרות שהוא רוצה
מקרה טיפולי, מנגנון הדחקה רגשית, למה לא אוהבים אותי? למה שמישהו ירצה להיות שמן? רוצה להיות שמן, מנגנון הכחשה עצמית, מודעות עצמית, ירידה במשקל, דימוי עצמי, הערכה עצמית, דיאטה, ביטחון עצמי
מקרה טיפולי, מנגנון הדחקה רגשית, למה לא אוהבים אותי? למה שמישהו ירצה להיות שמן? רוצה להיות שמן, מנגנון הכחשה עצמית, מודעות עצמית, ירידה במשקל, דימוי עצמי, הערכה עצמית, דיאטה, ביטחון עצמי
... טיפולי, מנגנון הדחקה רגשית, למה לא אוהבים אותי? למה שמישהו ירצה להיות שמן? רוצה להיות שמן, מנגנון הכחשה עצמית, מודעות עצמית, ירידה במשקל, דימוי עצמי, הערכה עצמית, דיאטה, ביטחון עצמי למה אנשים מספרים לעצמם תירוצים ולא מתמודדים עם האמת? אנשים נוטים לספר לעצמם תירוצים שונים כדי להסתיר כאב או קושי פנימי עמוק יותר שהם לא רוצים להתמודד איתו. אליעד ... מנגנון הגנה פסיכולוגי שנועד להגן על האדם מפני האמת הכואבת יותר. למה שמישהו ירצה להיות שמן למרות שזה מפריע לו? אליעד כהן מביא דוגמה לאדם שמספר לעצמו שהוא לא אוהב את עצמו בגלל שהוא שמן. כאשר חוקרים את האדם לעומק, מתברר שהסיבה האמיתית לכך שהוא לא אוהב את עצמו אינה המשקל, אלא משהו אחר לגמרי. הוא משתמש במשקל כסיפור כיסוי כדי לא להתמודד עם דחייה פנימית עמוקה יותר. לדוגמה, כשנשאל אם מפריע לו שבחורה תדחה אותו כי הוא שמן, הוא עונה שלא. כלומר, הוא יודע שעצם היותו שמן הוא לא מה שבאמת מפריע לו, אבל הוא עדיין מתעקש להשתמש בזה כתירוץ. הסיבה שבכל זאת ירצה להישאר שמן היא שכך הוא יכול להאמין שדוחים אותו בגלל המשקל ולא מסיבה פנימית קשה יותר להכרה, כמו תחושה של חוסר ערך פנימי או מחשבה שהוא לא מספיק חכם או לא מספיק טוב. כשהוא יורד במשקל, מתגלה לו שאין לו עוד את התירוץ של לא אוהבים אותי כי אני שמן, והבעיה האמיתית עולה על פני השטח, מה שמביא לו יותר סבל וכאב. לכן, הוא חוזר להיות שמן כדי לחזור ולהחזיק בתירוץ שהבעיה שלו היא חיצונית (משקל) ולא פנימית. מה ההיגיון מאחורי מנגנון ההדחקה הרגשית? ההיגיון הוא שהאדם בוחר באופן לא מודע את הדרך שהכי פחות קשה לו להתמודד איתה. אם אדם מאמין למשל שלא אוהבים אותו כי הוא לא ... אותה או שהוא מרגיש שהוא לא יכול להתמודד איתה ישירות. לכן הוא יוצר סיפור כיסוי כמו עודף משקל, עוני, או תכונה חיצונית אחרת, ומייחס אליה את הסיבה לדחייה שהוא מרגיש מאנשים. כך הוא מרגיש שיש לו שליטה מסוימת על הכאב שלו (אני יכול להיות רזה, ואז יאהבו אותי) או שהוא לפחות מבין למה הוא נדחה, במקום להתמודד עם ההבנה שאין לו שליטה או יכולת לשנות את הסיבה האמיתית לדחייה. איך התופעה מתבטאת בחיי היום - יום? אליעד מביא ... כדי להסתיר את האמת האמיתית שמאחורי מצוקתו. הסיפור מתחיל מאדם שלא אוהב את עצמו כי הוא שמן. כשחוקרים אותו יותר לעומק, מתגלה שלא באמת מפריע לו להיות שמן, אלא שזה רק תירוץ שהוא מספר לעצמו. השאלה שמובילה לגילוי הזה היא: אם מישהי אומרת לך שהיא לא רוצה אותך כי אתה שמן - זה מפריע לך? והוא עונה שלא, כלומר, עצם העובדה שהוא שמן לא באמת מפריעה לו. אבל אם כך, מדוע הוא בכל זאת מספר לעצמו שזה מה שמפריע לו? מדוע הוא מתעקש להאמין שזה העניין? התשובה היא שבאופן לא מודע הוא משתמש במשקל שלו כסיפור כיסוי לתחושת דחייה עמוקה יותר שהוא מנסה להדחיק. הוא בעצם רוצה להאמין שדוחים אותו בגלל משהו חיצוני, כמו משקל, ולא בגלל משהו מהותי יותר, פנימי יותר, שאותו קשה לו יותר לקבל. כדי להבין את המנגנון הזה טוב יותר, מובאת דוגמה נוספת: אדם שחושב שאנשים לא אוהבים אותו כי הוא לא חכם מספיק. זה מכאיב לו מאוד, ולכן הוא מחפש דרך לברוח מהכאב הזה. הוא משמין, כך שאם אנשים לא יאהבו אותו, הוא יוכל לספר לעצמו שזה בגלל המשקל שלו ולא בגלל חוסר החוכמה שהוא חושב שקיימת בו. כך הוא חוסך מעצמו את ההתמודדות עם הכאב האמיתי שלו. הדבר נחשף במיוחד כשבודקים את ההיסטוריה האישית שלו: כשהוא היה שמן, הוא היה בסדר עם עצמו, אבל כשירד במשקל , הוא התחיל להרגיש רע. כלומר, להיות רזה לא שיפר את מצבו הרגשי אלא דווקא החמיר אותו, משום שעכשיו לא הייתה לו יותר את האופציה לומר לא אוהבים אותי כי אני שמן. כשהתברר לו שהבעיה עמוקה יותר, זה היה קשה מדי עבורו להתמודד עם זה, ולכן הוא חזר ל
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על הקצנה לצורך שכנוע, טיפים לשכנוע, איך לשכנע? איך לשתול מחשבה? איך לעשות אוטוסוגסטיה? איך לשכנע את עצמך? איך לשמור על הדיאטה? איך ליצור מוטיבציה? איך המוח חושב? שכנוע עצמי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: לרזות, איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? דיכאון? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לרזות, איך לחנך ילדים? איך להעריך את עצמך? איך לנהל את הזמן? איך להאמין בעצמך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לעשות יותר כסף? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לקבל החלטות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם גירושין? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בזוגיות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשתול מחשבות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשנות תכונות אופי ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצר העולם? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? מי ברא את אלוהים? האם יש משמעות לחיים? איך נוצר העולם? למה לא להתאבד? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? אולי אנחנו במטריקס? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם אפשר לדעת הכל? בשביל מה לחיות? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם לדומם יש תודעה? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם הכל אפשרי? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קואצ'ר, מאמן אישי בתל אביב, מגשר בנושא לרזות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3320 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 14:20:43 - wesi1