אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לקיחת אחריות ✔קונפליקט זוגי, קנאה במערכת יחסית, מי צריך לקחת אחריות בזוגיות? מי אחראי לכך שרע לך בזוגיות? אחריות אישית בזוגיות, אחריות על הרגשות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
קונפליקט זוגי, קנאה במערכת יחסית, מי צריך לקחת אחריות בזוגיות? מי אחראי לכך שרע לך בזוגיות? אחריות אישית בזוגיות, אחריות על הרגשות של בני הזוג, לקיחת אחריות על הרגשות של בני הזוג, מי צריך להשתנות בקונפליקט זוגי? גישור זוגי
איך להתמודד נכון עם קנאה בזוגיות?

קנאה בזוגיות היא נושא מורכב שנוגע בשני צדדים מרכזיים: הצד של האדם שמקנא, והצד של האדם שמקנאים לו. אליעד כהן מסביר שכדי להתמודד עם קנאה בזוגיות בצורה נכונה, יש להבין תחילה מה היא קנאה ומה המהות שלה.

מהי המהות האמיתית של קנאה בזוגיות?

המהות של קנאה בזוגיות היא מצב שבו אדם נמצא במערכת יחסים והוא מצפה להרגיש טוב בעקבות התנהגות מסוימת של בן או בת הזוג. לדוגמה, אישה שמצפה להרגיש אהובה ובטוחה בקשר, תחווה קנאה כאשר בן הזוג שלה ידבר או יחייך לנשים אחרות, משום שהתנהגותו מערערת אצלה את תחושת הביטחון ומייצרת אצלה הרגשה של חוסר הערכה או חוסר אהבה.

אליעד כהן מציג את התופעה משני היבטים שונים:
  1. ההיבט של האדם שמקנא - כיצד עליו להתמודד עם תחושות הקנאה.
  2. ההיבט של האדם שמקנאים לו - כיצד עליו להגיב ולהתמודד עם בן או בת זוג שמקנאים.
כיצד ניתן להתמודד עם קנאה על ידי שינוי אצל האדם שמקנאים לו?

גישה אחת אומרת שהאחריות למצב נמצאת אצל האדם שמקנאים לו. על פי גישה זו, האדם שמקנאים לו הוא שצריך לשנות את התנהגותו כדי להרגיע את הקנאה של בן או בת הזוג. לדוגמה, גבר שבת הזוג שלו מקנאת לו, יכול לעשות את הדברים הבאים כדי להפחית את תחושות הקנאה שלה:
  • להעניק לה יותר אהבה, הערכה ופרגון.
  • להקשיב לה יותר ולהראות לה שהיא חשובה.
  • להגביל או לצמצם אינטראקציות עם נשים אחרות כדי לספק לה תחושת ביטחון.
  • ליצור גבולות ברורים באינטראקציות שלו עם ידידות, כדי שבת הזוג תרגיש בטוחה ורגועה יותר.
בגישה זו, האדם שמקנאים לו אחראי במידה רבה על הרגשות של הצד השני ומנסה ליצור מצב שבו בן או בת הזוג ירגישו טוב יותר, בטוחים יותר, ופחות חשופים לקנאה.

כיצד ניתן להתמודד עם קנאה על ידי שינוי אצל האדם המקנא?

הגישה השנייה מתמקדת דווקא באחריות של האדם שחווה את הקנאה עצמה. על פי גישה זו, האדם המקנא הוא זה שצריך להתמודד עם התחושות הפנימיות שלו ולשנות את עצמו, מכיוון שהרגשות שהוא חווה לא נגרמים בהכרח בגלל התנהגות בן הזוג, אלא בגלל בעיות פנימיות שלו, כמו פחדים, חוסר ביטחון עצמי או טראומות עבר.

הדרכים לשינוי עצמי אצל האדם המקנא הן:
  • חיזוק הביטחון העצמי והפחתת התלות הרגשית בבן או בת הזוג.
  • התמודדות וטיפול בטראומות עבר הקשורות לבגידה, נטישה או חוסר ביטחון.
  • למידת שליטה עצמית על רגשות וקבלת אחריות רגשית אישית.
  • הפחתת הציפייה שבן או בת הזוג ימלאו את כל הצרכים הרגשיים שלהם.
הגישה הזו מניחה שלא ניתן לצפות מבן הזוג להתאים את התנהגותו בצורה מוחלטת לצרכים הרגשיים של האדם המקנא, ולכן עליו ללמוד להתמודד עם רגשותיו באופן עצמאי.

מי באמת אחראי בקונפליקט זוגי שקשור לקנאה?

אליעד כהן מדגיש שאין תשובה חד - משמעית לשאלה מי אחראי למצב או מי אשם בו. האמת היא שבדרך כלל שני הצדדים אחראים במידה מסוימת, ובמצבים רבים יש צורך לאזן בין שתי הגישות.

לדוגמה, בני הזוג יכולים:
  • לקיים תקשורת פתוחה כדי להבין מה בדיוק מפריע לכל אחד.
  • ליצור הסכמות משותפות על התנהגויות רצויות ואסורות בקשר.
  • לפתח הבנה שהרגשות של כל אחד הם תוצאה של התנהגות האחר, אך גם של התפיסות והבעיות הפנימיות של כל אחד מהם.
לכן, הפתרון האידיאלי במצבים של קנאה הוא שילוב בין שתי הדרכים: האדם שמקנאים לו יכול לשנות מעט את ההתנהגות שלו ולספק יותר ביטחון ותחושת ערך לצד השני, ובמקביל האדם המקנא יכול לעבוד על עצמו כדי להיות פחות תלוי רגשית ולפתח ביטחון עצמי פנימי.

איך קנאה בזוגיות היא דוגמה ליחס שלנו כלפי המציאות בכלל?

אליעד כהן מסביר כי ההתמודדות עם קנאה בזוגיות משקפת למעשה את מערכת היחסים של האדם עם המציאות בכלל. אדם שאינו מרוצה מהמציאות יכול לבחור באחת משתי גישות:
  • לנסות לשנות את המציאות כדי שתתאים לרצונותיו.
  • לשנות את עצמו ואת התפיסות שלו, כדי להרגיש טוב גם כשהמציאות לא משתנה.
לדוגמה, אדם חולה יכול לרצות להבריא (שינוי המציאות), אך הוא גם יכול לשנות את הגישה שלו ולהרגיש טוב יותר גם במצבו הנוכחי. באותו אופן בדיוק, אדם בזוגיות יכול להחליט האם לשנות את בן הזוג או לשנות את עצמו.

איך להימנע ממניפולציות של "אתה אשם שרע לי" או "את אשמה שרע לי"?

אליעד מזהיר מפני המניפולציה של הטלת כל האחריות הרגשית על בן או בת הזוג. בני זוג לעיתים מאשימים את הצד השני בכך שרע להם, בטענה שאם השני ישתנה, הם ירגישו טוב. הוא מסביר שזו תפיסה לא נכונה ומטעה, מכיוון שגם האדם עצמו יכול להשתנות וכך להרגיש טוב יותר, ללא תלות בשינוי אצל בן הזוג.

לסיכום - כיצד להתמודד עם קנאה בזוגיות?

לסיכום, אליעד כהן מבהיר שהדרך הטובה ביותר להתמודד עם קנאה היא גישה מאוזנת, שבה שני בני הזוג לוקחים אחריות אישית ופועלים לשינוי משותף והבנה הדדית, מבלי להאשים אחד את השני באופן מוחלט. השילוב בין אחריות אישית של כל צד לבין תקשורת פתוחה והסכמות זוגיות, הוא המפתח להתמודדות נכונה ובריאה עם קנאה בזוגיות.
איך להתמודד עם קנאה זוגית?

כאשר אדם נמצא בתוך מערכת יחסים זוגית והוא חווה תופעה של קנאה - בין אם הוא המקנא ובין אם הוא זה שמקנאים לו - עולה השאלה כיצד נכון להתמודד עם קנאה בזוגיות. לדוגמה, גבר שנמצא עם בחורה והיא מקנאה לו, מפריע לה שהוא מדבר עם נשים אחרות או שהיא חשה חוסר ביטחון כאשר מישהי מפלרטטת איתו.

שני הצדדים של הקנאה בזוגיות

בקנאה זוגית ישנם שני צדדים עיקריים:
  • הצד של האדם המקנא - איך להתמודד עם רגשות הקנאה ולהבין מה עומד מאחוריהם?
  • הצד של האדם שמקנאים לו - כיצד להתמודד עם בן / בת זוג קנאי וכיצד להגיב למצב?
מהי המהות של קנאה?

קנאה נובעת מכך שאחד מבני הזוג נמצא במערכת יחסים, והוא מצפה להרגיש תחושות מסוימות חיוביות מהקשר. לדוגמה, בחורה רוצה להרגיש אהובה, מוערכת ובטוחה, והיא מצפה שהגבר שלה יספק לה את ההרגשה הזו דרך היחס שלו אליה. כאשר היא רואה התנהגות מסוימת של בן הזוג - כמו שהוא מדבר עם נשים אחרות, מחייך אליהן או מישהי מפלרטטת איתו - היא חווה חוסר ביטחון, מה שמתפרש אצלה כקנאה.

שתי דרכים להתמודד עם קנאה

אפשר לגשת להתמודדות עם קנאה משני כיוונים:
  • העברת האחריות אל האדם שמקנאים לו
  • העברת האחריות אל האדם המקנא
העברת האחריות לאדם שמקנאים לו

במקרה זה, האחריות למצב מוטלת על האדם שמקנאים לו. ההנחה היא שהוא צריך לשנות את התנהגותו כדי שבת הזוג שלו תרגיש בטוחה יותר. לדוגמה:
  • לאהוב את בת הזוג יותר
  • לפרגן לה ולהראות לה שהיא מיוחדת
  • להקשיב לה יותר
  • לצמצם אינטראקציות עם נשים אחרות או לשים להן גבולות ברורים
  • לתת לה יותר תשומת לב וביטחון בקשר
הרעיון כאן הוא שהגבר, או האדם שמקנאים לו, לוקח אחריות על הרגשות של בן / בת הזוג שלו ומנסה להפחית את חווית הקנאה על ידי מתן תשומת לב רבה יותר והתאמה לצרכים הרגשיים של הצד השני.

העברת האחריות לאדם המקנא

גישה אחרת אומרת שהאדם שחווה קנאה צריך לקחת אחריות על רגשותיו ולהתמודד איתם מבפנים. זאת אומרת:
  • להבין שהתחושות שלו לא בהכרח נובעות מהתנהגות בן / בת הזוג, אלא מהפחדים האישיים שלו
  • לעבוד על חיזוק הביטחון העצמי
  • להתמודד עם טראומות עבר שקשורות לבגידה, נטישה או חוסר ביטחון
  • להיות פחות תלוי רגשית בבן / בת הזוג
  • לפתח גישה של אמון ולמידת שליטה עצמית על הרגשות
הגישה הזו אומרת שלא ניתן לצפות מבן הזוג לשנות את כל התנהגותו כדי שבן הזוג המקנא ירגיש טוב יותר, אלא שהאדם המקנא צריך ללמוד להתמודד עם רגשותיו באופן עצמאי.

איזו גישה נכונה יותר?

אין תשובה חד - משמעית לשאלה מי אחראי למצב ואיך בדיוק נכון לפתור את הקנאה. כל מערכת יחסים היא ייחודית, ולפעמים יש צורך למצוא איזון בין הגישות. לדוגמה:
  • האדם שמקנאים לו יכול לעשות מאמץ לתת יותר תשומת לב ולהגביר את תחושת הביטחון של בן / בת הזוג
  • האדם המקנא יכול במקביל לעבוד על עצמו ולנסות להבין מה גורם לו לקנא ואיך הוא יכול לשנות את דפוסי החשיבה שלו
  • שני בני הזוג יכולים להגיע להסכמות ולתקשורת פתוחה כדי להפחית את חוויית הקנאה
קנאה בזוגיות כהשתקפות לקשר שלנו עם המציאות

הנושא של קנאה בזוגיות הוא למעשה דוגמה למשהו רחב יותר - מערכת היחסים של האדם עם המציאות בכלל.

כאשר אדם לא מרוצה מהמציאות, הוא יכול לבחור באחת משתי גישות:
  • לנסות לשנות את המציאות כדי שתתאים לו
  • לנסות לשנות את עצמו כדי להרגיש טוב יותר גם כאשר המציאות לא משתנה
לדוגמה, אדם שחולה יכול לרצות לשנות את מצבו הבריאותי, אבל הוא גם יכול לשנות את דרך החשיבה שלו כדי להרגיש טוב יותר גם במצבו הנוכחי.
התמודדות עם קנאה זוגית, אתה אשם שרע לי, את אשמה שרע לי, בת זוג קנאית, בן זוג קנאי, ידידים בזוגיות, ידידות בזוגיות, קשיים במערכת יחסים, מי אשם בכך שיש מריבה בזוגיות? טיפול זוגי
גורמים קנאה בזוגיות הרגשה לחייך בריאות ידידות בזוגיות העלאת ביטחון עצמי קבלת החלטות תוצאות להתמודד עם תחושות ללא פיתרון אחריות אחריות אישית אחריות אישית בזוגיות אחריות בזוגיות אחריות על הרגשות אחריות על הרגשות של בני הזוג אחריות על רגשות אימון זוגות אימון זוגי אימון זוגיות אימון לזוגות אישית בזוגיות בני הזוג בני זוג גישור גישור זוגי גישור לזוגות הסרת אחריות הסרת אחריות אישית בזוגיות הרגשה הרגשות של התגברות על קנאה התמודדות עם קנאה זוגי זוגיות חוויה חוויות טיפול בקנאה טיפול זוגות טיפול זוגי טיפול לזוגות יועץ זוגי ייעוץ זוגי ייעוץ לזוגות לגשר להסיר אחריות להשתנות להתגבר על קנאה להתמודד עם קנאה לקחת לקחת אחריות לקחת אחריות בזוגיות לקיחת אחריות לקיחת אחריות בזוגיות לקיחת אחריות על הרגשות לקיחת אחריות על הרגשות של בני הזוג לקנא לקנא באחרים מאמן זוגי מגשר מגשר זוגי מהי קנאה מטפל זוגי מי אחראי מי אחראי ל מי אחראי לכך שרע לך בזוגיות מי צריך להשתנות מי צריך להשתנות בקונפליקט זוגי מי צריך לקחת אחריות בזוגיות מערכות יחסים מערכת מערכת יחסים מתמודדים עם קנאה על הרגשות צריך צריך להשתנות צריך לקחת קונפליקט קונפליקט זוגי קונפליקטים קינאה קנאה קנאה במערכת יחסית קנאה ורכושנות קנאות רגש רגשות רגשות של בני הזוג רע לך בזוגיות שינויים תחושה תחושות
אחריות אישית, מהי לקיחת אחריות שהיא הסרת אחריות? מהי הסרת אחריות בצורה של לקיחת אחריות? סוגים של לקיחת אחריות, איך לקחת אחריות? אחריות ניהולית, לקחת אחריות ולהתפטר, האחריות של ביבי, אחריות ניהולית, מי שקלקל יתקן? מי שהרס יתקן?
אחריות אישית, מהי לקיחת אחריות שהיא הסרת אחריות? מהי הסרת אחריות בצורה של לקיחת אחריות? סוגים של לקיחת אחריות, איך לקחת אחריות? אחריות ניהולית, לקחת אחריות ולהתפטר, האחריות של ביבי, אחריות ניהולית, מי שקלקל יתקן? מי שהרס יתקן?
אחריות אישית, מהי לקיחת אחריות שהיא הסרת אחריות? מהי הסרת אחריות בצורה של לקיחת אחריות? סוגים של לקיחת אחריות, איך לקחת אחריות? אחריות ניהולית, לקחת אחריות ולהתפטר, האחריות של ביבי, אחריות ניהולית, מי שקלקל יתקן? מי שהרס יתקן? מה ההבדל בין לקיחת אחריות לבין הסרת אחריות? המושגים לקיחת אחריות והסרת אחריות יכולים להיראות דומים, אבל למעשה יש ביניהם הבדל משמעותי. אליעד כהן מסביר כי לקיחת אחריות משמעותה להכיר בעובדה שאתה חלק מהסיבה לכך שמשהו קרה, או ... להודות שאתה חלק מהגורמים שהביאו להתרחשות מסוימת. לעומת זאת, הסרת אחריות משמעותה להימנע מהכרה בכך שאתה הגורם או חלק מהגורמים לאותו ... חיצוניות. לדוגמה, אם אדם זרק גפרור והבית נדלק בעקבות זאת, לקיחת אחריות תהיה להודות: הבית נדלק כי זרקתי את הגפרור. הסרת אחריות לעומת זאת, תהיה אמירה בסגנון: זה לא אני, זה לא אשמתי, ... וחווה מגן עדן: כאשר אלוהים שאל את אדם מדוע אכל מהתפוח, אדם לא לקח אחריות, אלא הפיל את האשמה על חווה, והיא בתורה הפילה את האשמה על הנחש. זאת דוגמה קלאסית להסרת אחריות והתחמקות מהכרה באשמה. אדם הראשון מאשים את חווה, והיא מאשימה את הנחש, וכך כל אחד נמנע מלקיחת אחריות אמיתית למעשיו. איך לקיחת אחריות יכולה להיות למעשה הסרת אחריות? אליעד מסביר נקודה מורכבת: לפעמים אנשים אומרים אני לוקח אחריות מלאה, אך בפועל האמירה הזאת היא הסרת אחריות במסווה של לקיחת אחריות. במצב כזה האדם כביכול מודה באשמה, אבל למעשה אינו משנה דבר ... פסיכולוגית: האדם טוען שהוא אחראי, אך באותו רגע ממש הוא מסיר אחריות, משום שהוא מתעקש להישאר בעמדת כוח ולא לבצע שינוי אמיתי. ... אבל יש אנשים שאומרים אני אחראי לכך שהתמונה נפלה, ולכן אני לוקח אחריות מלאה ומחליט שהמסמר הזה, שאינו מתאים, הוא זה שימשיך להחזיק את התמונה. כך, לכאורה הוא לקח אחריות, אך בפועל הוא ממשיך ליצור את הבעיה במקום לפתור אותה, וזו בדיוק המשמעות של לקיחת אחריות שהיא למעשה
לקיחת אחריות ניהולית, מי אשם במשבר הקורונה? השקר של ליצמן, השקר של ביבי, האם ליצמן אשם במשבר הקורונה? למה להאשים רק את עצמך? למה לקחת אחריות על עצמך? לקיחת אחריות של אלוהים, רק אני אשם, רק אתה אשם, אל תאשים אף אחד
לקיחת אחריות ניהולית, מי אשם במשבר הקורונה? השקר של ליצמן, השקר של ביבי, האם ליצמן אשם במשבר הקורונה? למה להאשים רק את עצמך? למה לקחת אחריות על עצמך? לקיחת אחריות של אלוהים, רק אני אשם, רק אתה אשם, אל תאשים אף אחד
לקיחת אחריות ניהולית, מי אשם במשבר הקורונה? השקר של ליצמן, השקר של ביבי, האם ליצמן אשם במשבר הקורונה? למה להאשים רק את עצמך? למה לקחת אחריות על עצמך? לקיחת אחריות של אלוהים, רק אני אשם, רק אתה אשם, אל תאשים אף אחד מהו השקר של ליצמן ומדוע זה חשוב לקחת אחריות? ההרצאה מתחילה בהסבר על השקר של ליצמן. אליעד כהן מציין שלרוב, כשמדברים על השקר של ליצמן, האנשים מניחים שמדובר בביקורת עליו או ... ששם את ליצמן בתפקיד המנהל את המערכת הבריאותית במהלך משבר הקורונה הוא האחראי לבעיות שנוצרו. לדעתו, מי ששולל את אחריותו של המנהל, ומתעקש להאשים את העובד, מפספס את הנקודה המרכזית. ההסבר על השקר הוא כזה: ליצמן הוא לא הבעיה, אלא המשטר שמינה אותו לתפקיד. אליעד כהן מציין כי כשמישהו מתפקד כראש מערכת, המנהל העליון הוא זה שנושא באחריות למצב - גם אם העבודה מבוצעת בצורה לא טובה. כהן משווה את המצב לאדם שנתן לנהג ללא רישיון לנהוג ברכבו. כשמתרחש תאונה, הוא לא יכול להאשים ... כי לא מדובר בהכרח בבחירה בין ביבי לגנץ, אלא על כך שהעם היה צריך לעשות יותר כדי להימנע מבחירה ביבי. המשמעות של הלקיחת אחריות היא שהעם לא עשה את המאמץ המקסימלי להימנע מבחירת המנהיגים הקיימים. כהן טוען כי גם מי שלא בחר בביבי אחראי, משום שלמרות שיכול היה להימנע מבחירה כזו, הוא לא עשה את המאמץ הדרוש. ככה נוצר מצב שבו לא רק המנהיגים אחראים, אלא גם האזרחים. לקיחת אחריות על החיים - המפתח להתפתחות אישית לסיום, כהן מעביר מסר עוצמתי על לקיחת אחריות אישית. הוא מדבר על איך כל אחד מאיתנו אחראי על חייו, רגשותיו, בחירותיו ותפיסת עולמו. במקום להאשים אחרים - כמו ביבי או ליצמן - יש ללמוד לקחת אחריות על המציאות שלנו. הוא מסביר שכאשר אדם מבין שהאחריות היא בידיו, הוא יכול להתחיל לשלוט במחשבותיו ורגשותיו ולהתמודד בצורה טובה יותר עם החיים. אליעד כהן מדגיש את חשיבותה של תפיסת ... אחרים - אלא רק את עצמך. זו הדרך בה מתנהלים אלוהים, שמאשים רק את עצמו, וכך גם כל אדם יכול ללמוד מהתפיסה האלוהית לקחת אחריות מוחלטת על מעשיו. לקיחת אחריות אישית השקר של ליצמן הקורונה והמשבר הפוליטי מי אחראי למשבר הקורונה? אחריות ניהולית תפיסת אלוהים ולקיחת אחריות ההשלכות של הבחירה ביבי ...
חינוך ילדים, לקיחת אחריות אצל ילדים, ללמד ילד לקחת אחריות, הורים וילדים, ילד לוקח אחריות, לקנות פלאפון לילדים, אהבה לילדים, אהבה ללא תנאים, איך לחנך ילדים? איך לגדל ילדים?
חינוך ילדים, לקיחת אחריות אצל ילדים, ללמד ילד לקחת אחריות, הורים וילדים, ילד לוקח אחריות, לקנות פלאפון לילדים, אהבה לילדים, אהבה ללא תנאים, איך לחנך ילדים? איך לגדל ילדים?
... ילדים, לקיחת אחריות אצל ילדים, ללמד ילד לקחת אחריות, הורים וילדים, ילד לוקח אחריות, לקנות פלאפון לילדים, אהבה לילדים, אהבה ללא תנאים, איך לחנך ילדים? איך לגדל ילדים? איך ללמד ילד לקחת אחריות באופן מעשי? ההרצאה עוסקת בנושא המורכב של חינוך ילדים לאחריות ומביאה דוגמה מפורטת של ילד שאיבד את הפלאפון שלו. אליעד כהן מדגיש לאורך ההרצאה את החשיבות של הבנת המושג לקיחת אחריות לא רק כהצהרה מילולית אלא כפעולה ממשית עם השלכות מעשיות. דרך הסיפור על הילד שאיבד את הפלאפון, אליעד מסביר לעומק מדוע האופן שבו ההורה מגיב לאירוע ישפיע ישירות על יכולת הילד לקחת אחריות בעתיד. מהי המשמעות האמיתית של לקיחת אחריות אצל ילדים? אליעד מסביר שלקיחת אחריות אמיתית מתרחשת כאשר הילד מבין שלכל פעולה שלו יש תוצאות ושלכל תוצאה יש מחיר ... מלוות במעשים. אם הילד איבד פלאפון, למשל, הוא צריך להרגיש את המחיר של האובדן בדרך כזו או אחרת, ולא רק לומר אני אחראי. איך הסיפור על הפלאפון ממחיש את לקיחת האחריות? בסיפור שתואר בהרצאה, הילד איבד את הפלאפון כאשר היה בדרך למשחק ספורט עם ... היו מורכבות: הילד החליף בגדים במהירות, הפלאפון היה איתו אך הוא לא שם לב מספיק כדי לזכור איפה בדיוק הניח אותו. בסיטואציה הזו, אליעד מפרק את מושג האחריות לכמה שאלות מרכזיות: האם הילד אחראי כי הפלאפון היה שלו? האם המאמן אחראי כי לחץ על הילדים להחליף בגדים מהר? האם ההורה אחראי כי לא לימד מספיק את הילד לשמור על חפציו? האם בכלל האחריות היא של הסביבה, של החברים, או אולי של אלוהים - נסיבות חיצוניות שאין לנו שליטה עליהן? אליעד מדגיש שהפרשנות לאירוע משתנה בהתאם לזווית שממנה מסתכלים, וכדי לחנך ילד לאחריות, ההורה חייב להחליט איזה מסר הוא רוצה להעביר. האם כדאי להורה לקנות פלאפון חדש לילד ... מתוך רצון להראות לילד אהבה וחוסר תנאים. אליעד מסביר שלגישה זו יש יתרונות, כי הילד עשוי להרגיש שהוא אהוב בכל מצב, אך מצד שני, הילד עלול לא ללמוד מזה לקחת אחריות כי אין השלכות שליליות לאובדן. גישה שנייה, אהבה עם תנאים: ההורה לא קונה פלאפון מיד, או שהוא דורש השתתפות חלקית של הילד בקניית פלאפון חדש. בצורה כזו, הילד לומד שיש מחיר למעשים שלו, וזו הדרך האמיתית לקחת אחריות. אליעד ממליץ על הדרך הזו בתור החינוך היעיל ביותר לאחריות, כיוון שהיא מדמה בצורה טובה יותר את החיים האמיתיים. אליעד מסביר שאהבה ללא תנאים ... מסוים לעולם המציאותי שבו תמיד יש מחיר למעשים. בעולם האמיתי, החברה בדרך כלל לא נותנת שום דבר בחינם ולא מעניקה הזדמנויות בלתי מוגבלות. לכן, לחנך ילד לאחריות זה במידה רבה ללמד אותו לשלם מחירים אמיתיים עבור מעשיו. איך ההורה יכול להדגים לקיחת אחריות אישית בצורה נכונה? אליעד מציין שלפעמים ההורה יכול להראות לילד דוגמה של לקיחת אחריות, אך זה צריך להיעשות בזהירות. ההורה יכול לקחת אחריות על טעויות שהוא עצמו עושה, אך אל לו לקחת אחריות על טעויות של הילד באופן אוטומטי. אם ההורה לוקח אחריות על טעות של הילד, הילד עלול להתרגל להעביר את האחריות הלאה, מה שיגרום לו להאשים אחרים בבעיות שלו בעתיד. ההורה צריך להדגים לקיחת אחריות אישית במצבים שאין לילד אינטרס אישי בהם, למשל, בסיטואציה שבה ההורה לוקח אחריות על טעות שלו מול אדם אחר, ולא במצב שבו הילד עצמו מעורב ישירות. כיצד להתמודד ... המכשיר. אם ההורה מחליט לקנות פלאפון חדש ויקר, אליעד מציע לדרוש השתתפות משמעותית של הילד, ביחס לעלות של המכשיר החדש, כדי שהילד יבין שיש קשר בין אחריותו האישית למחיר שהוא צריך לשלם. אליעד מסכם בכך שגישה חינוכית נכונה היא לשלב בין אהבה לילד לבין גבולות ברורים. הוא מבהיר שהילד חייב לחוש באופן ישיר שהבחירות שלו מובילות לתוצאות ממשיות, כדי שיגדל להיות אדם שלוקח אחריות אמיתית בחייו. איך לחנך ילד לאחריות? לקיחת אחריות אצל ילדים לקנות פלאפון לילד? מה זה אהבה ללא תנאים? האם לתת לילד כל מה שהוא רוצה? איך להתמודד עם מניפולציות של ילדים? הורים וילדים לקיחת אחריות ...
לסלוח, איך לסלוח למי שפגע בך? איך אפשר לסלוח למי שפגע בך? איך לסלוח על בגידה? איך לסלוח למי שהתעלל בך? איך לקחת אחריות רגשית? מהי לקיחת אחריות רגשית? איך לקחת אחריות על הרגשות שלך? איך לסלוח למישהו שעשה לך רע? סליחה
לסלוח, איך לסלוח למי שפגע בך? איך אפשר לסלוח למי שפגע בך? איך לסלוח על בגידה? איך לסלוח למי שהתעלל בך? איך לקחת אחריות רגשית? מהי לקיחת אחריות רגשית? איך לקחת אחריות על הרגשות שלך? איך לסלוח למישהו שעשה לך רע? סליחה
... איך אפשר לסלוח למי שפגע בך? איך לסלוח על בגידה? איך לסלוח למי שהתעלל בך? איך לקחת אחריות רגשית? מהי לקיחת אחריות רגשית? איך לקחת אחריות על הרגשות שלך? איך לסלוח למישהו שעשה לך רע? סליחה איך אפשר לסלוח למי שפגע בך באמת? כדי לסלוח למישהו שפגע בך, אליעד כהן מסביר את המושג של לקיחת אחריות רגשית, שהוא המפתח המרכזי לסליחה אמיתית. הרעיון הוא להבין שהכאב והסבל שאתה מרגיש הם תוצאה של בחירה פנימית שלך, ולא רק ... בכוח, אלא הפעולה שלו גרמה לך להגיב רגשית בצורה שלילית, וזו הבחירה שלך. מה זה לקיחת אחריות רגשית ואיך היא קשורה לסליחה? לקיחת אחריות רגשית פירושה שאתה מבין ומקבל שהתחושות השליליות שלך הן באחריותך בלבד. אדם שפגע בך עשה פעולה כלשהי, אך את הבחירה להרגיש רע עשית אתה. אליעד מסביר שזה נשמע מוזר לרוב האנשים, כיוון שאנחנו ... שהסבל שלנו נובע באופן ישיר מפעולות של אחרים או מתנאים חיצוניים. אך אדם שלומד לקחת אחריות מבין שיש הפרדה בין מה שקרה במציאות לבין איך הוא בוחר להגיב אליה רגשית. מהי הסרת אחריות רגשית ולמה אנשים נוטים להסיר אחריות? הסרת אחריות רגשית היא ההפך מלקיחת אחריות. זה מצב שבו אדם מאשים באופן ישיר את הפעולה או האדם האחר ברגשותיו השליליים. לדוגמה, אם אשתך בגדה בך ואתה טוען שאתה חייב להרגיש רע כי היא בחרה לבגוד בך, זו הסרת אחריות רגשית. ההסבר לכך הוא שאתה כביכול מאמין שאין לך שליטה על רגשותיך - אם היא לא הייתה בוחרת לבגוד, לא היית נפגע, ולכן הרגשות שלך הם באשמתה. אליעד מציין שרוב האנשים מתרגלים להסיר אחריות רגשית, מכיוון שזה נוח יותר מאשר להתמודד עם התחושה שאתה אחראי לרגשותיך. למה אנחנו לא חייבים להרגיש רע כשמישהו פוגע בנו? ... תראה שהתחושה השלילית שלך לא נכפית עליך על ידי שום אדם אחר. איך אפשר בפועל לקחת אחריות רגשית ולסלוח על פגיעה? כדי לקחת אחריות רגשית ולסלוח, אליעד מציע לך להתחיל לחקור לעומק את המשמעות של הפגיעה עבורך. למשל, אם אשתך בגדה בך ואתה מרגיש שזה אומר ... כך תגלה שאתה יכול לבחור לפרש אחרת את המצב ולהרגיש אחרת. מה אם בכל זאת קשה לקחת אחריות רגשית מלאה? אליעד מדגיש שהוא לא ממליץ לך דווקא להסיר אחריות או דווקא לקחת אחריות, וגם לא להאשים את עצמך או את האחר. אלא הוא מדבר על מצב ספציפי שבו אתה רוצה לסלוח באמת. אם ביום - יום אתה לא רוצה לסלוח ... או לתקוף בחזרה - זה עניין נפרד, אבל ברגע שאתה רוצה לסלוח, אין לך ברירה אלא לקחת אחריות מלאה על הרגשות שלך. אם אתה מאשים מישהו אחר, לא תוכל באמת לסלוח לו. רק ברגע שתגיד: אני אחראי להרגיש רע, אני אחראי ... על מישהו אחר. אתה לא מאשים את האחר ברגשות שלך, ולכן אין לך על מי לכעוס. לקחת אחריות רגשית, מבחינת אליעד, זה להבין שכל כאב רגשי הוא תוצאה של הפרשנות שלך, וזה בידיים שלך בלבד לשנות את הפרשנות הזו. מה המשמעות העמוקה של לקיחת אחריות רגשית לפי אליעד כהן? המשמעות העמוקה היא להבין שהרגשות שלך לא כפויים עליך. לקיחת אחריות רגשית היא בעצם לקחת אחריות מלאה על חייך ועל התגובות שלך למה שקורה סביבך. כשאתה מבין את זה, אתה מפסיק להאשים את העולם בכאב שלך, מה שנותן לך תחושת ... לכל מי שפגע בך, כי אתה כבר לא רואה בו אחראי לכאב שלך. איך לסלוח למי שפגע בך? לקיחת אחריות רגשית האם אפשר לסלוח על בגידה? איך לשחרר כעסים? מהי אחריות רגשית? איך להתמודד עם פגיעה רגשית? איך להפסיק להיפגע מאחרים? ...
לקיחת אחריות, לקחת אל כל האחריות כולה על עצמך כמו אלוהים, לא להאשים אחרים, לקחת אחריות כאלוהים
לקיחת אחריות, לקחת אל כל האחריות כולה על עצמך כמו אלוהים, לא להאשים אחרים, לקחת אחריות כאלוהים
לקיחת אחריות, לקחת אל כל האחריות כולה על עצמך כמו אלוהים, לא להאשים אחרים, לקחת אחריות כאלוהים מה המשמעות של לקחת אחריות מלאה על הכל כמו אלוהים? הרעיון המרכזי שאליעד כהן מציג הוא לקחת אחריות מלאה ומוחלטת על כל דבר שקורה, ממש כפי שאלוהים אחראי לכל. בדרך כלל, בני האדם רגילים להעביר את האחריות לבעיותיהם ולמציאות חייהם לאחרים או לנסיבות חיצוניות. כשקורה להם משהו רע או לא רצוי, האדם תמיד ... הנהג השני אשם, מצב הכביש לא היה טוב, ואף פעם לא ייקח על עצמו את מלוא האחריות. תמיד קיימת נטייה לחפש אשמים מחוץ לעצמנו, מכיוון שקבלת אחריות מלאה נתפסת כדבר שלילי או בלתי אפשרי. מדוע בני אדם לא מסוגלים לקחת אחריות מלאה על כל מה שקורה להם? אליעד מסביר שאף בן אדם רגיל לא לוקח את כל האחריות באופן מוחלט. האדם יכול לומר לעצמו אני מוכן לקחת אחריות, אך תמיד יוסיף לכך הסתייגויות או יסביר מדוע גם נסיבות אחרות היו שותפות להתרחשות. לדוגמה, אדם יכול להגיד אני לוקח אחריות על התאונה, אבל גם הנהג השני אשם, גם העירייה שלא תיקנה את הכביש. אליעד מדגיש שאין אף אדם בעולם שלוקח באמת אחריות מלאה לגמרי ללא סייגים, ורק אלוהים הוא הדוגמה לאחד שלוקח אחריות מלאה על הכל. מה משמעות לקיחת אחריות כמו אלוהים לפי אליעד כהן? לפי אליעד כהן, לקיחת אחריות מלאה כמו אלוהים פירושה להכיר בכך שכל מה שקורה הוא תוצאה ישירה של רצונך האישי. לא מדובר רק באחריות על פעולותיך האישיות, אלא גם על כל דבר שמתרחש בעולם, כולל אירועים שנראים קשים או רעים, כגון תאונות, ... של אירוע קשה, למשל פשע חמור. האדם הרגיל מרגיש רע כשהוא לוקח על עצמו אחריות לכך, משום שהוא לא מרגיש באמת שזה משהו שהוא רצה שיקרה. אבל אם הוא תופס את עצמו כאלוהים, מנקודת המבט ... מה שקורה הוא תוצאה של הרצון שלו, ולכן אין סיבה להרגיש רע. מדוע תחושת אחריות מלאה כאלוהים מביאה לטוב מוחלט? אליעד מדגיש נקודה חשובה מאוד: הסיבה שבגללה תחושת אחריות מלאה, כמו אלוהים, מביאה לטוב מוחלט, היא שהרע תמיד נובע מהתנגדות למה שקורה. כלומר, האדם מרגיש רע אך ורק משום שהוא לא רוצה את מה שקורה. אם האדם מרגיש שהכל הוא באחריותו ושכל מה שמתרחש זו בדיוק הבחירה האישית שלו, הוא כבר אינו מתנגד לשום דבר. כך כל אירוע הופך למשהו ... כלפי מה שהתרחש, ולכן הוא יחווה תחושה של שלמות. מנקודת מבט זו, האחריות המוחלטת גורמת לכך שהחוויה של המציאות תמיד תהיה חיובית וטובה. איך להגיע לתפיסת עולם של אחריות מוחלטת כמו אלוהים? אליעד מדגיש שהרעיון הוא לא רק לשמוע עליו אלא לחוות אותו באופן ממשי. לא מדובר רק ... אחדות עם המציאות, ולטוב מוחלט. לסיכום, אליעד כהן מסביר את הרעיון של לקיחת אחריות מוחלטת כאלוהים כאמצעי לשחרור מוחלט מסבל, התנגדות או תחושת קורבנות. לקיחת אחריות מוחלטת פירושה לחוות כל דבר במציאות כתוצר ישיר של הרצון האישי שלך, ולכן הכל הופך להיות טוב ושלם לחלוטין. איך לקחת אחריות על החיים? מה זה אומר להיות אלוהים? לקיחת אחריות מלאה כמו אלוהים איך להפסיק להאשים אחרים? האם אפשר להיות אחראי לכל מה שקורה? מדוע הכל טוב כשאתה לוקח אחריות מלאה? לקיחת אחריות מוחלטת על המציאות ...
התקרבנות, להיות קורבן, 2 סיבות למה מאשימים אחרים, איך לא להיות קורבן? האם כדאי להאשים אחרים? דמות הקורבן, נרקיסיזם בזוגיות, סחיטה רגשית, האשמת הקורבן, אחריות הקורבן, להאשים את עצמך, הסרת אחריות, לקיחת אחריות, טיפול בטראומת אונס
התקרבנות, להיות קורבן, 2 סיבות למה מאשימים אחרים, איך לא להיות קורבן? האם כדאי להאשים אחרים? דמות הקורבן, נרקיסיזם בזוגיות, סחיטה רגשית, האשמת הקורבן, אחריות הקורבן, להאשים את עצמך, הסרת אחריות, לקיחת אחריות, טיפול בטראומת אונס
... להיות קורבן, 2 סיבות למה מאשימים אחרים, איך לא להיות קורבן? האם כדאי להאשים אחרים? דמות הקורבן, נרקיסיזם בזוגיות, סחיטה רגשית, האשמת הקורבן, אחריות הקורבן, להאשים את עצמך, הסרת אחריות, לקיחת אחריות, טיפול בטראומת אונס למה אנשים מרגישים קורבן ומאשימים אחרים? אליעד כהן מסביר כי אנשים הופכים את עצמם לקורבנות כאשר הם חווים דבר רע שלא רצו שיקרה. מצב זה גורם להם להאשים מישהו אחר כדי להרגיש פחות אשמים בעצמם ולהפחית מהכאב והאחריות שהם מרגישים כלפי מה שקרה להם. אנשים מאשימים אחרים בשני מצבים עיקריים: כשהם באמת משוכנעים שמישהו ... אשם כי זה מקל עליהם רגשית. מהן הסיבות לכך שאנשים מאשימים אחרים בצרות שלהם? אליעד מתאר שתי סיבות עיקריות להאשמת אחרים: סיבה רציונלית - אנשים חושבים באופן הגיוני שהאחריות לא מוטלת עליהם אלא על מישהו אחר. סיבה רגשית - אנשים מרגישים רע לגבי עצמם ולא רוצים להוסיף על הסבל ... שמאשימה את התוקף. בשני המקרים קיימת נטייה להאשים מישהו אחר גם כי יש היגיון בדבריהם וגם כי יש להם אינטרס רגשי בכך. איך אנשים מנצלים את דמות הקורבן כדי להימנע מאחריות? אליעד כהן נותן דוגמה לאדם שנתפס בגניבה וצורח גנב גנב כדי להטעות אחרים לחשוב שהוא הקורבן. הטקטיקה הזו מאפשרת לו להסיט את החשד מעצמו אל האחר. אנשים עושים זאת כדי להימנע מאחריות וכדי להיראות חפים מפשע, למרות שהם בעצמם אשמים. האם זה נכון להאשים אחרים ומה ההשלכות של כך? אליעד כהן ... את הבעיה עצמה. לדוגמה, אם גנבו לך כסף, גם אם אתה מאשים את הגנב, עדיין אין לך כסף. לכן, האשמה של מישהו אחר לא באמת פותרת את הבעיה המקורית. יתרה מזאת, כאשר אנשים לא לוקחים אחריות, הם גם לא פועלים לשינוי אמיתי במצבם. מה הדרך הנכונה להתמודד עם תחושת הקורבן? אליעד מדגיש כי הדרך הנכונה להתמודד עם תחושת הקורבן היא לקחת אחריות על המצב ועל הרגשות שלך. הוא מצטט מדברי רבי נחמן מברסלב שאמר: פסול לך, הפסולת תהיה שלך, כלומר, על האדם תמיד לקחת אחריות על כל הרע שהוא רואה וחווה בחייו. כאשר אתה מאשים אחרים, אתה משאיר את עצמך בעמדה של חולשה וחוסר אונים. רק על ידי לקיחת אחריות ניתן לשנות את המצב. מהי המשמעות של לקיחת אחריות על אירועים שליליים, כמו אונס או ניצול בכתות? אליעד מסביר שלקיחת אחריות לא משמעותה שאתה אשם במה שקרה לך, אלא שאתה אחראי על איך שאתה מרגיש לאחר האירוע. למשל, במקרה של אישה שנאנסה, היא אמנם לא אחראית לאונס עצמו, אך היא כן אחראית על איך שהיא מתמודדת עם הטראומה שנגרמה לה. אם היא לוקחת אחריות על הרגשות שלה, היא יכולה להתחיל לרפא את עצמה. כיצד יש לטפל בנפגעי כתות או טראומות אונס? לדברי ... להגיד לאדם אתה לא אשם כי מישהו אחר אשם, עדיף להגיד אתה לא אשם כי הערך שלך לא תלוי במה שקרה לך. איך אפשר לדעת מי באמת אשם במצב? אליעד מדגיש כי מי שאינו לוקח שום אחריות על מצב נתון, בדרך כלל הוא האשם העיקרי. מי שמאשים את כל העולם ולא בודק את החלק שלו בבעיה, רוב הסיכויים ... האדם ישאל את עצמו: האם באמת הייתי חסר אונים לגמרי במצב? האם אדם אחר במצבי היה פועל אחרת? מה החלק שלי במצב הזה? מה יכולתי לעשות אחרת כדי למנוע את המצב? איך אני יכול לקחת אחריות עכשיו ולהתמודד עם התוצאות? אליעד מדגיש כי לקיחת אחריות עוזרת לאנשים לפתור בעיות, לצאת ממצבי תקיעות ולהתקדם בחיים. האם יש מצבים שבהם באמת אין בחירה חופשית ואין אשמה? אליעד מציין כי במצבים קיצוניים, כמו כאשר אדם מותקף פיזית ללא אפשרות להתנגד, האחריות של האדם שנפגע נמוכה או אפסית. עם זאת, עדיין יש אחריות על הרגש ועל ההתמודדות עם האירוע. האם לקחת אחריות או להאשים אחרים? לפי אליעד, הבחירה המועדפת היא תמיד לקחת אחריות. זה לא אומר להאשים את עצמך, אלא לקחת אחריות אמיתית על הרגשות שלך, הפירושים שלך והתגובות שלך לאירוע, וכך לפעול באופן פעיל לשינוי המצב הרגשי והמציאותי שלך. איך להפסיק להיות קורבן? האם כדאי להאשים אחרים? לקיחת אחריות על רגשות מהי סחיטה רגשית? איך לטפל בטראומת אונס? נרקיסיזם בזוגיות איך להתמודד עם תחושת אשמה? לקחת אחריות, אדם הראשון, הגירוש מגן עדן, הקוזאק הנגזל, יוצאי כתות, נפגעי כתות, קורבנות כתות, קורבנות המתחזים, נפגעי המתחזים, נפגעי התחזות, להסיר אחריות, טיפול בטראומת אונס, להאשים אחרים, איך להתמודד עם טראומה? מי באמת אשם? איך לדעת מי אשם? אנסו אותי, ... בן זוג נרקיסיסט, אני לא אשם, מישהו אחר אשם, בת זוג נרקיסיסטית, פסל לך, הפסלת תהיה שלך, האשמה עצמית, אין לי בחירה חופשית, לא הייתה לי בחירה חופשית, אני לא אשמה, אחריות רגשית, אחריות על הרגשות, בחירה חופשית רגשית, 2 שיטות טיפול בקורבנות, קורבנות הזנות, קורבנות אונס, קורבנות התעללות, האם אני אשם? האם אני אשמה? מה האחריות שלי? לקיחת אחריות, האם לקחת אחריות? כמה
לקחת אחריות רגשית, חרדת נטישה, חרדת עזיבה, תלות רגשית, פחד רגשי, איך להתמודד עם חרדה? לקיחת אחריות, התמודדות עם מחשבות שליליות, מחשבה טורדנית, איך לבחור להרגיש טוב?
לקחת אחריות רגשית, חרדת נטישה, חרדת עזיבה, תלות רגשית, פחד רגשי, איך להתמודד עם חרדה? לקיחת אחריות, התמודדות עם מחשבות שליליות, מחשבה טורדנית, איך לבחור להרגיש טוב?
לקחת אחריות רגשית, חרדת נטישה, חרדת עזיבה, תלות רגשית, פחד רגשי, איך להתמודד עם חרדה? לקיחת אחריות, התמודדות עם מחשבות שליליות, מחשבה טורדנית, איך לבחור להרגיש טוב? איך להתמודד עם חרדה ולקחת אחריות רגשית? בהרצאה זו, אליעד עוסק בנושאים רגישים וחשובים כמו חרדה, פחדים רגשיים, חרדת נטישה, חרדת עזיבה, תלות רגשית ודרכים להתמודד עם מחשבות טורדניות. אליעד מציע גישה חדשנית להתמודדות עם חרדה - לקיחת אחריות רגשית מלאה, הבנת התהליכים הפנימיים שמובילים לחרדה ולתחושות של פחד, ויכולת לשנות את הצורה שבה אנחנו תופסים ... של להבין שהרבה מהפחדים שלנו הם תוצאה של מחשבות שליליות שנוכל לשנות, וכי עלינו לקחת אחריות מלאה על הרגשות שלנו. מהי חרדה וכיצד ניתן להתמודד איתה? אליעד מציע דרך להתמודד עם חרדה על ידי בירור האם ... גם אם היא לא נובעת מהסיטואציה עצמה, אלא מהתפיסה שלנו לגבי הסיטואציה. מהו התהליך של לקיחת אחריות רגשית? לקיחת אחריות רגשית, על פי אליעד, היא תהליך שמתחיל בהבנה שהרגשות שלנו אינם תוצאה של מה שקורה סביבנו, אלא תוצאה של איך ... שכל חרדה, פחד או מחשבה טורדנית ניתן לשנות ולהתמודד איתם בצורה אפקטיבית על ידי לקיחת אחריות אישית על הרגשות והבחירות שלנו. ברגע שנבין שאנחנו אחראים על איך אנחנו מרגישים, נשפר את היכולת שלנו להתמודד ... ונוכל להרגיש טוב יותר באופן כללי. חרדה והשלכותיה איך להתמודד עם מחשבות טורדניות? לקיחת אחריות רגשית מהות החרדה ומה לעשות איתה? הכוח של מחשבות חיוביות פחד ורגשות שליליים איך להרגיש טוב גם במצבים קשים? ...
שנאה עצמית טובה, למה לשנוא את עצמך? למה להאשים את עצמך? רגשות אשמה טובים, למה לקחת אחריות? למה לכעוס על עצמך? כעס עצמי, להתעצבן על עצמך, לעשות לעצמך רע, לקיחת אחריות, בחירה חופשית
שנאה עצמית טובה, למה לשנוא את עצמך? למה להאשים את עצמך? רגשות אשמה טובים, למה לקחת אחריות? למה לכעוס על עצמך? כעס עצמי, להתעצבן על עצמך, לעשות לעצמך רע, לקיחת אחריות, בחירה חופשית
... למה להאשים את עצמך? רגשות אשמה טובים, למה לקחת אחריות? למה לכעוס על עצמך? כעס עצמי, להתעצבן על עצמך, לעשות לעצמך רע, לקיחת אחריות , בחירה חופשית מהי השנאה העצמית הטובה ומה תפקידה? הנושא המרכזי בהרצאה עוסק בשנאה עצמית כמרכיב חיוני לאושר ולעושר. אליעד כהן מסביר כי המפתח להצלחה ... הוא טוען כי רגשות אשמה הם מנגנון המאפשר לאדם לקחת אחריות על מעשיו. כשאדם מאשים את עצמו במצבו, הוא בעצם מבצע פעולה של לקיחת אחריות, שהיא הכרחית כדי לשנות את מצבו. הוא מתאר איך כל תהליך של צמיחה דורש את היכולת לשאול למה אני כאן? ולחפש את התשובה בתוכנו. מה התפקיד של כעס עצמי? אליעד ... עצמו. אדם שאינו מסוגל להתמודד עם טעויותיו או לקחת אחריות על מעשיו, יישאר תקוע במקום. הכעס העצמי, כמו השנאה העצמית, יש לו צדדים חיוביים - הוא יכול להיות תמריץ לשינוי. הוא לא בהכרח שורף את האדם, אלא מביא אותו ... האישיים שלו ולהשתמש בו כדי ללמוד ולהשתפר. לקיחת אחריות - למה זה חשוב? המושג של לקיחת אחריות הוא אחד מהעקרונות המרכזיים בהרצאה. אליעד מציין שללא לקיחת אחריות אישית, אדם לא יכול להגיע לשום מקום. הוא מדבר על כך שאדם שלוקח אחריות על כל תחום בחייו, כולל כל הכישלונות וההצלחות, מסוגל לפתח שליטה עצמית ולהשפיע על מציאות חייו בצורה משמעותית. כשאדם מאשים את עצמו במצבו, הוא בעצם מקבל ... טוען שהכעס וההאשמה כלפי אחרים מסיתים את האדם מלקחת אחריות אישית, ובכך חוסמים את הדרך לשיפור עצמי. האם כל אדם יכול לשנות את עצמו? אליעד מתאר כיצד שינוי עצמי הוא אפשרי, אך דורש התמודדות עם מחשבות ורגשות ... התסכול כשלב חשוב בדרך לשינוי חיובי. הוא מציע לקחת אחריות על תחושת התסכול ולשנות את המחשבות שמובילות אליו. שינוי בתפיסת העולם והקשר עם המציאות יכול להפוך את התסכול למניע לצמיחה ולהצלחה. שנאה עצמית טובה רגשות אשמה טובים לקיחת אחריות כעס עצמי תסכולים בחיים התמודדות עם רגשות הצלחה אישית ...
מנהיגות ואחריות אישית, על מי אסור לסמוך? למה לא לסמוך על מי שאף פעם לא טועה? האם ביבי נתניהו הוא אלוהים? במי לא לתת אמון? למי לא להאמין? סוגים של מנהלים, לקיחת אחריות של אלוהים, אלוהים טוב שדרכו להיטיב, במי לחשוד?
מנהיגות ואחריות אישית, על מי אסור לסמוך? למה לא לסמוך על מי שאף פעם לא טועה? האם ביבי נתניהו הוא אלוהים? במי לא לתת אמון? למי לא להאמין? סוגים של מנהלים, לקיחת אחריות של אלוהים, אלוהים טוב שדרכו להיטיב, במי לחשוד?
... ואחריות אישית, על מי אסור לסמוך? למה לא לסמוך על מי שאף פעם לא טועה? האם ביבי נתניהו הוא אלוהים? במי לא לתת אמון? למי לא להאמין? סוגים של מנהלים, לקיחת אחריות של אלוהים, אלוהים טוב שדרכו להיטיב, במי לחשוד? מדוע לא כדאי לסמוך על מי שאף פעם לא טועה? החיים שלנו מלאים במצבים שבהם אנחנו סומכים על אחרים - בעסקים, ... - כל אחד עשוי לטעות, ובמיוחד כשמדובר במשימות מורכבות. אם אדם לא יכול להוציא את המילים טעיתי או עשיתי טעות, יש סיכון שהוא מסיר את האחריות מטעויותיו ומסוגל לזרוק את האשמה על אחרים, דבר שמצביע על חוסר כנות. מה הבעיה במי שמסיר אחריות? המנהלים או העובדים שמאשימים תמיד את אחרים כשדברים לא הולכים כראוי, אינם לוקחים אחריות אישית. זה בגלל הכלכלה, זה בגלל המנהל הקודם, זה בגלל הבריאות שלי - כל אלו הם תירוצים שמאוד נפוצים. בעבודה או בזוגיות, מצבים כאלו יכולים ליצור מתח מתמשך ... והרע מייחסים אותו למישהו אחר, תופעה זו קיימת גם אצל אנשים אמינים שמחשיבים את עצמם כאחראים לכל ההצלחות ומטילים את כל האחריות על גורמים חיצוניים כשיש כישלונות. הנצחנות ואי - ההכרה בטעות רבי נחמן מאוזיביץ אמר כי הנצחנות אינה סובלת את האמת. המנצח בכל מחיר לא מוכן להודות בטעות, ... הזוגיות ומקשה על פתרון בעיות. מה כדאי ללמוד מכך? לסיום, אליעד מציע שעלינו להיות זהירים מאוד כשאנחנו פוגשים אנשים שמסרבים לקחת אחריות על טעויותיהם. אנשים כאלה יש להם נטייה להסיר כל אחריות מדברים רעים ולהשאיר את הקרדיט לעצמם על כל דבר טוב. יש תמיד לזכור שאדם שלא יכול להודות בטעויותיו או להציע תיקון, לא אמין, ויש להיזהר מלהפקיד בידיו משימות חשובות. לקיחת אחריות הסרת אחריות אלוהים טוב ביבי נתניהו טעות להודות על האמת נצחנות מדוע אנחנו סומכים על אנשים אחרים בחיי היום יום? בחיים קורה לא פעם שהטוב שלנו תלוי באנשים אחרים. אנו ... להודות בטעות או לא. אם הוא לא מסוגל להוציא מהפה את המילים טעיתי, עשיתי טעות, יכולתי לעשות יותר טוב, ואין אצלו מושג של לקיחת אחריות כאשר מתרחשת טעות - מומלץ מאוד לא לסמוך עליו. כיצד בני אדם מתייחסים לטעויות ולצלחות? יש אנשים שמסוגלים להודות כשמשהו לא הצליח. הם יודעים לומר טעיתי ולקחת אחריות. לעומתם, יש מי שבכל פעם שקורה משהו שלילי, הם מטילים את האשמה על מישהו אחר: זו אשמת העובדים, זה בגלל הכלכלה, זה המנהל הקודם, זה בגלל המשפחה או הבריאות, ... אם מישהו מציג את עצמו כמי שאינו טועה לעולם, סביר יותר להניח שהוא מרמה מאשר שהוא מושלם. ברגע שאנו מזהים שהוא משקר בנוגע לאחריותו על דברים שליליים ותמיד לוקח קרדיט על דברים חיוביים - לא כדאי לסמוך עליו. איך זה קשור לאמונה באלוהים? יש תפיסה רווחת הרואה באלוהים ישות שתמיד עושה רק ... הדבר משפיע על מערכות יחסים יום יומיות? התופעה שבה אחד מבני הזוג או אחד החברים לוקח את כל הקרדיט על ההצלחות ומטיל את כל האחריות על כישלונות על הצד השני, גורמת לחוסר אמון ולמתחים מתמשכים. זה יכול לקרות במקום העבודה עם מנהלים או עמיתים, ובכל סיטואציה שבה אדם לא מוכן לעולם להודות בטעויותיו. מה אפשר ללמוד מכך לסיכום? חשוב להבין שאדם שטוען לעולם שהוא צודק, שלעולם לא טעה, ותמיד מסיר אחריות מדברים שליליים - מעלה חשד של חוסר כנות. כדאי להישמר ולא לשים בו את מבטחנו. מנגד, אדם שכן מודה בטעויותיו ומסוגל לקחת אחריות עשוי לבטא אמינות רבה יותר. לקיחת אחריות הסרת אחריות אלוהים טוב ביבי נתניהו טעות להודות על האמת נצחנות מערכות יחסים האחריות של אלוהים, האם אלוהים עושה רע? למה יש רע בעולם? למה דתיים מצביעים לביבי? למה רק לא ביבי? אלוהים אף פעם לא טועה, ביבי נתניהו אף פעם לא טועה, האם לסמוך על מישהו? הכל לטובה, טעויות של מנהל, אחריות אישית של מנהל, אחריות ניהולית, לקיחת אחריות בזוגיות, הסרת אחריות בזוגיות, להאשים מישהו אחר, להסיר מעצמך אחריות, האם לסמוך על המנהל? האם לסמוך על העובד? אלוהים עושה רק טוב תמיד, בן זוג שמסיר אחריות, בת זוג שמסירה אחריות, לקיחת אחריות בין בני זוג, אישיות נרקיסיסטית, נרקיסיזם בזוגיות, בת זוג נרקיסיסטית, בן זוג נרקיסיסט, מישהו שאף פעם לא טועה, מי שלא עושה לא טועה? תכונת הנצחנות, ...
אחריות אישית בזוגיות - התמודדות עם קנאה בזוגיות, קנאות זוגית, מה המשמעות של לקיחת אחריות בזוגיות? למה זוגות רבים שוב ושוב על אותם נושאים? מהי התמונה המלאה במערכת יחסים? מה הבעיה בהתמקדות רק בהווה בזוגיות? איך צריך להתמודד עם מחשבות שליליות בזוגיות? האם אפשרי להשתנות עבור בן הזוג? מדוע אין פתרון מוחלט לקונפליקטים בזוגיות? מה הגורם המרכזי למריבות חוזרות בזוגיות? איך אפשר באמת לשפר את התקשורת בזוגיות? האם אפשר להפסיק לריב בזוגיות?
אחריות אישית בזוגיות - התמודדות עם קנאה בזוגיות, קנאות זוגית, מה המשמעות של לקיחת אחריות בזוגיות? למה זוגות רבים שוב ושוב על אותם נושאים? מהי התמונה המלאה במערכת יחסים? מה הבעיה בהתמקדות רק בהווה בזוגיות? איך צריך להתמודד עם מחשבות ... בזוגיות? מה הגורם המרכזי למריבות חוזרות בזוגיות? איך אפשר באמת לשפר את התקשורת בזוגיות? האם אפשר להפסיק לריב בזוגיות? מה המשמעות של לקיחת אחריות בזוגיות? אחד הרעיונות המרכזיים שאליעד כהן מציג הוא המשמעות של לקיחת אחריות מלאה בזוגיות. לפי אליעד, לקיחת אחריות מלאה משמעותה להבין שכל מה שקורה לך במערכת היחסים נובע אך ורק ממך. לדוגמה, אם אדם מרגיש פגוע, הוא זה שאחראי לשנות את דפוסי החשיבה וההתנהגות שלו, על מנת לא להיפגע שוב. לפעמים, אם האדם אינו רוצה או אינו יכול לעשות את השינוי הזה, של לקיחת אחריות מלאה על עצמו, אז סביר להניח שהדפוסים יחזרו שוב ושוב, והקונפליקטים יימשכו ללא פתרון. למה זוגות רבים שוב ושוב על אותם נושאים? אליעד מדגיש כי בני זוג רבים שוב ושוב על אותן הבעיות, מכיוון שאף אחד מהם לא באמת לוקח אחריות מלאה על עצמו ועל רגשותיו. במקום זה, הם ממשיכים להאשים את הצד השני, מה שמוביל לכך שהבעיה הבסיסית לעולם אינה נפתרת. אליעד נותן דוגמה של זוג שרב שוב ... את היכולת לדבר על הדברים ללא שיפוט וללא כעס. הוא מציע שבני זוג ינסו לדבר אחד עם השני מתוך הבנה, תוך הסתכלות אובייקטיבית, מבלי להטיל את האחריות על הצד השני. הוא מדגיש כי שיח נקי ללא כעס, הוא הדרך היחידה להגיע להבנה אמיתית במערכת היחסים. איך לקחת אחריות מלאה בזוגיות? מדוע זוגות רבים על אותם דברים? איך להתמודד עם קנאה בזוגיות? למה קשה להשתנות בזוגיות? האם אפשר להפסיק לריב בזוגיות? איך לשפר תקשורת ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על קונפליקט זוגי, קנאה במערכת יחסית, מי צריך לקחת אחריות בזוגיות? מי אחראי לכך שרע לך בזוגיות? אחריות אישית בזוגיות, אחריות על הרגשות של בני הזוג, לקיחת אחריות על הרגשות של בני הזוג, מי צריך להשתנות בקונפליקט זוגי? גישור זוגי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: לקיחת אחריות, איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? דיכאון? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם לחץ? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם עצבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לקיחת אחריות, איך לנהל את הזמן? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בזוגיות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להעריך את עצמך? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור אהבה? איך לחנך ילדים? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיות מאושר ושמח? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפרש חלומות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשתול מחשבות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשפר את הזיכרון? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשנות תכונות אופי? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: אולי אנחנו במטריקס? האם אפשר לדעת הכל? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש או אין אלוהים? האם לדומם יש תודעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצר העולם? האם הכל אפשרי? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? בשביל מה לחיות? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? מה המשמעות של החיים? למה לא להתאבד? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להיות מאושר? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש משמעות לחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? מי ברא את אלוהים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי למתבגרים, אימון עסקי, אימון אישי לבני נוער בתחום לקיחת אחריות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.5313 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 03:31:54 - wesi1