אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה איך לקחת אחריות בזוגיות? ✔קונפליקט זוגי, קנאה במערכת יחסית, מי צריך לקחת אחריות בזוגיות? מי אחראי לכך שרע לך בזוגיות? אחריות אישית בזוגיות, אחריות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
קונפליקט זוגי, קנאה במערכת יחסית, מי צריך לקחת אחריות בזוגיות? מי אחראי לכך שרע לך בזוגיות? אחריות אישית בזוגיות, אחריות על הרגשות של בני הזוג, לקיחת אחריות על הרגשות של בני הזוג, מי צריך להשתנות בקונפליקט זוגי? גישור זוגי
איך להתמודד נכון עם קנאה בזוגיות?

קנאה בזוגיות היא נושא מורכב שנוגע בשני צדדים מרכזיים: הצד של האדם שמקנא, והצד של האדם שמקנאים לו. אליעד כהן מסביר שכדי להתמודד עם קנאה בזוגיות בצורה נכונה, יש להבין תחילה מה היא קנאה ומה המהות שלה.

מהי המהות האמיתית של קנאה בזוגיות?

המהות של קנאה בזוגיות היא מצב שבו אדם נמצא במערכת יחסים והוא מצפה להרגיש טוב בעקבות התנהגות מסוימת של בן או בת הזוג. לדוגמה, אישה שמצפה להרגיש אהובה ובטוחה בקשר, תחווה קנאה כאשר בן הזוג שלה ידבר או יחייך לנשים אחרות, משום שהתנהגותו מערערת אצלה את תחושת הביטחון ומייצרת אצלה הרגשה של חוסר הערכה או חוסר אהבה.

אליעד כהן מציג את התופעה משני היבטים שונים:
  1. ההיבט של האדם שמקנא - כיצד עליו להתמודד עם תחושות הקנאה.
  2. ההיבט של האדם שמקנאים לו - כיצד עליו להגיב ולהתמודד עם בן או בת זוג שמקנאים.
כיצד ניתן להתמודד עם קנאה על ידי שינוי אצל האדם שמקנאים לו?

גישה אחת אומרת שהאחריות למצב נמצאת אצל האדם שמקנאים לו. על פי גישה זו, האדם שמקנאים לו הוא שצריך לשנות את התנהגותו כדי להרגיע את הקנאה של בן או בת הזוג. לדוגמה, גבר שבת הזוג שלו מקנאת לו, יכול לעשות את הדברים הבאים כדי להפחית את תחושות הקנאה שלה:
  • להעניק לה יותר אהבה, הערכה ופרגון.
  • להקשיב לה יותר ולהראות לה שהיא חשובה.
  • להגביל או לצמצם אינטראקציות עם נשים אחרות כדי לספק לה תחושת ביטחון.
  • ליצור גבולות ברורים באינטראקציות שלו עם ידידות, כדי שבת הזוג תרגיש בטוחה ורגועה יותר.
בגישה זו, האדם שמקנאים לו אחראי במידה רבה על הרגשות של הצד השני ומנסה ליצור מצב שבו בן או בת הזוג ירגישו טוב יותר, בטוחים יותר, ופחות חשופים לקנאה.

כיצד ניתן להתמודד עם קנאה על ידי שינוי אצל האדם המקנא?

הגישה השנייה מתמקדת דווקא באחריות של האדם שחווה את הקנאה עצמה. על פי גישה זו, האדם המקנא הוא זה שצריך להתמודד עם התחושות הפנימיות שלו ולשנות את עצמו, מכיוון שהרגשות שהוא חווה לא נגרמים בהכרח בגלל התנהגות בן הזוג, אלא בגלל בעיות פנימיות שלו, כמו פחדים, חוסר ביטחון עצמי או טראומות עבר.

הדרכים לשינוי עצמי אצל האדם המקנא הן:
  • חיזוק הביטחון העצמי והפחתת התלות הרגשית בבן או בת הזוג.
  • התמודדות וטיפול בטראומות עבר הקשורות לבגידה, נטישה או חוסר ביטחון.
  • למידת שליטה עצמית על רגשות וקבלת אחריות רגשית אישית.
  • הפחתת הציפייה שבן או בת הזוג ימלאו את כל הצרכים הרגשיים שלהם.
הגישה הזו מניחה שלא ניתן לצפות מבן הזוג להתאים את התנהגותו בצורה מוחלטת לצרכים הרגשיים של האדם המקנא, ולכן עליו ללמוד להתמודד עם רגשותיו באופן עצמאי.

מי באמת אחראי בקונפליקט זוגי שקשור לקנאה?

אליעד כהן מדגיש שאין תשובה חד - משמעית לשאלה מי אחראי למצב או מי אשם בו. האמת היא שבדרך כלל שני הצדדים אחראים במידה מסוימת, ובמצבים רבים יש צורך לאזן בין שתי הגישות.

לדוגמה, בני הזוג יכולים:
  • לקיים תקשורת פתוחה כדי להבין מה בדיוק מפריע לכל אחד.
  • ליצור הסכמות משותפות על התנהגויות רצויות ואסורות בקשר.
  • לפתח הבנה שהרגשות של כל אחד הם תוצאה של התנהגות האחר, אך גם של התפיסות והבעיות הפנימיות של כל אחד מהם.
לכן, הפתרון האידיאלי במצבים של קנאה הוא שילוב בין שתי הדרכים: האדם שמקנאים לו יכול לשנות מעט את ההתנהגות שלו ולספק יותר ביטחון ותחושת ערך לצד השני, ובמקביל האדם המקנא יכול לעבוד על עצמו כדי להיות פחות תלוי רגשית ולפתח ביטחון עצמי פנימי.

איך קנאה בזוגיות היא דוגמה ליחס שלנו כלפי המציאות בכלל?

אליעד כהן מסביר כי ההתמודדות עם קנאה בזוגיות משקפת למעשה את מערכת היחסים של האדם עם המציאות בכלל. אדם שאינו מרוצה מהמציאות יכול לבחור באחת משתי גישות:
  • לנסות לשנות את המציאות כדי שתתאים לרצונותיו.
  • לשנות את עצמו ואת התפיסות שלו, כדי להרגיש טוב גם כשהמציאות לא משתנה.
לדוגמה, אדם חולה יכול לרצות להבריא (שינוי המציאות), אך הוא גם יכול לשנות את הגישה שלו ולהרגיש טוב יותר גם במצבו הנוכחי. באותו אופן בדיוק, אדם בזוגיות יכול להחליט האם לשנות את בן הזוג או לשנות את עצמו.

איך להימנע ממניפולציות של "אתה אשם שרע לי" או "את אשמה שרע לי"?

אליעד מזהיר מפני המניפולציה של הטלת כל האחריות הרגשית על בן או בת הזוג. בני זוג לעיתים מאשימים את הצד השני בכך שרע להם, בטענה שאם השני ישתנה, הם ירגישו טוב. הוא מסביר שזו תפיסה לא נכונה ומטעה, מכיוון שגם האדם עצמו יכול להשתנות וכך להרגיש טוב יותר, ללא תלות בשינוי אצל בן הזוג.

לסיכום - כיצד להתמודד עם קנאה בזוגיות?

לסיכום, אליעד כהן מבהיר שהדרך הטובה ביותר להתמודד עם קנאה היא גישה מאוזנת, שבה שני בני הזוג לוקחים אחריות אישית ופועלים לשינוי משותף והבנה הדדית, מבלי להאשים אחד את השני באופן מוחלט. השילוב בין אחריות אישית של כל צד לבין תקשורת פתוחה והסכמות זוגיות, הוא המפתח להתמודדות נכונה ובריאה עם קנאה בזוגיות.
איך להתמודד עם קנאה זוגית?

כאשר אדם נמצא בתוך מערכת יחסים זוגית והוא חווה תופעה של קנאה - בין אם הוא המקנא ובין אם הוא זה שמקנאים לו - עולה השאלה כיצד נכון להתמודד עם קנאה בזוגיות. לדוגמה, גבר שנמצא עם בחורה והיא מקנאה לו, מפריע לה שהוא מדבר עם נשים אחרות או שהיא חשה חוסר ביטחון כאשר מישהי מפלרטטת איתו.

שני הצדדים של הקנאה בזוגיות

בקנאה זוגית ישנם שני צדדים עיקריים:
  • הצד של האדם המקנא - איך להתמודד עם רגשות הקנאה ולהבין מה עומד מאחוריהם?
  • הצד של האדם שמקנאים לו - כיצד להתמודד עם בן / בת זוג קנאי וכיצד להגיב למצב?
מהי המהות של קנאה?

קנאה נובעת מכך שאחד מבני הזוג נמצא במערכת יחסים, והוא מצפה להרגיש תחושות מסוימות חיוביות מהקשר. לדוגמה, בחורה רוצה להרגיש אהובה, מוערכת ובטוחה, והיא מצפה שהגבר שלה יספק לה את ההרגשה הזו דרך היחס שלו אליה. כאשר היא רואה התנהגות מסוימת של בן הזוג - כמו שהוא מדבר עם נשים אחרות, מחייך אליהן או מישהי מפלרטטת איתו - היא חווה חוסר ביטחון, מה שמתפרש אצלה כקנאה.

שתי דרכים להתמודד עם קנאה

אפשר לגשת להתמודדות עם קנאה משני כיוונים:
  • העברת האחריות אל האדם שמקנאים לו
  • העברת האחריות אל האדם המקנא
העברת האחריות לאדם שמקנאים לו

במקרה זה, האחריות למצב מוטלת על האדם שמקנאים לו. ההנחה היא שהוא צריך לשנות את התנהגותו כדי שבת הזוג שלו תרגיש בטוחה יותר. לדוגמה:
  • לאהוב את בת הזוג יותר
  • לפרגן לה ולהראות לה שהיא מיוחדת
  • להקשיב לה יותר
  • לצמצם אינטראקציות עם נשים אחרות או לשים להן גבולות ברורים
  • לתת לה יותר תשומת לב וביטחון בקשר
הרעיון כאן הוא שהגבר, או האדם שמקנאים לו, לוקח אחריות על הרגשות של בן / בת הזוג שלו ומנסה להפחית את חוויית הקנאה על ידי מתן תשומת לב רבה יותר והתאמה לצרכים הרגשיים של הצד השני.

העברת האחריות לאדם המקנא

גישה אחרת אומרת שהאדם שחווה קנאה צריך לקחת אחריות על רגשותיו ולהתמודד איתם מבפנים. זאת אומרת:
  • להבין שהתחושות שלו לא בהכרח נובעות מהתנהגות בן / בת הזוג, אלא מהפחדים האישיים שלו
  • לעבוד על חיזוק הביטחון העצמי
  • להתמודד עם טראומות עבר שקשורות לבגידה, נטישה או חוסר ביטחון
  • להיות פחות תלוי רגשית בבן / בת הזוג
  • לפתח גישה של אמון ולמידת שליטה עצמית על הרגשות
הגישה הזו אומרת שלא ניתן לצפות מבן הזוג לשנות את כל התנהגותו כדי שבן הזוג המקנא ירגיש טוב יותר, אלא שהאדם המקנא צריך ללמוד להתמודד עם רגשותיו באופן עצמאי.

איזו גישה נכונה יותר?

אין תשובה חד - משמעית לשאלה מי אחראי למצב ואיך בדיוק נכון לפתור את הקנאה. כל מערכת יחסים היא ייחודית, ולפעמים יש צורך למצוא איזון בין הגישות. לדוגמה:
  • האדם שמקנאים לו יכול לעשות מאמץ לתת יותר תשומת לב ולהגביר את תחושת הביטחון של בן / בת הזוג
  • האדם המקנא יכול במקביל לעבוד על עצמו ולנסות להבין מה גורם לו לקנא ואיך הוא יכול לשנות את דפוסי החשיבה שלו
  • שני בני הזוג יכולים להגיע להסכמות ולתקשורת פתוחה כדי להפחית את חוויית הקנאה
קנאה בזוגיות כהשתקפות לקשר שלנו עם המציאות

הנושא של קנאה בזוגיות הוא למעשה דוגמה למשהו רחב יותר - מערכת היחסים של האדם עם המציאות בכלל.

כאשר אדם לא מרוצה מהמציאות, הוא יכול לבחור באחת משתי גישות:
  • לנסות לשנות את המציאות כדי שתתאים לו
  • לנסות לשנות את עצמו כדי להרגיש טוב יותר גם כאשר המציאות לא משתנה
לדוגמה, אדם שחולה יכול לרצות לשנות את מצבו הבריאותי, אבל הוא גם יכול לשנות את דרך החשיבה שלו כדי להרגיש טוב יותר גם במצבו הנוכחי.
התמודדות עם קנאה זוגית, אתה אשם שרע לי, את אשמה שרע לי, בת זוג קנאית, בן זוג קנאי, ידידים בזוגיות, ידידות בזוגיות, קשיים במערכת יחסים, מי אשם בכך שיש מריבה בזוגיות? טיפול זוגי
מטופלים לשנות התנהגות לקיחת אחריות האם לשנות התמודדות עם רגשות רגוע בת זוג התאמצות ביטחון עצמי חלקי יכול לרצות נטישה אחריות אחריות אישית אחריות אישית בזוגיות אחריות בזוגיות אחריות על הרגשות אחריות על הרגשות של בני הזוג אחריות על רגשות איך לקחת אחריות בזוגיות אימון זוגות אימון זוגי אימון זוגיות אימון לזוגות בזוגיות בני זוג גישור גישור זוגי גישור לזוגות הסרת אחריות הסרת אחריות אישית בזוגיות הרגשה התגברות על קנאה התמודדות עם קנאה זוגיות זוגיות אחרי טיפול בקנאה טיפול זוגות טיפול זוגי טיפול לזוגות יועץ זוגי ייעוץ זוגי ייעוץ לזוגות לגשר להסיר אחריות להשתנות להתגבר על קנאה להתמודד עם קנאה לקחת לקחת אחריות לקחת אחריות בזוגיות לקיחת אחריות לקיחת אחריות בזוגיות לקיחת אחריות על הרגשות לקיחת אחריות על הרגשות של בני הזוג לקנא לקנא באחרים מאמן זוגי מגשר מגשר זוגי מטפל זוגי מי אחראי מי אחראי לכך שרע לך בזוגיות מי צריך להשתנות מי צריך להשתנות בקונפליקט זוגי מי צריך לקחת אחריות בזוגיות מערכות יחסים מערכת מערכת יחסים מתמודדים עם קנאה צריך להשתנות צריך לקחת קונפליקט קונפליקט זוגי קונפליקטים קינאה קנאה קנאה במערכת יחסית קנאה ורכושנות קנאות רגש רגשות רגשות של בני הזוג רע לך בזוגיות שינויים תחושה תחושות
זוגיות - הכל כולל הכל על זוגיות - רשימת כל הנושאים
... איך לפתח זוגיות? איך לפתח זוגיות טובה? איך לפתח שיחה בזוגיות? איך לצאת ממשבר זוגי? איך לצאת מתקיעות זוגית? איך לקחת אחריות בזוגיות? איך לשמור על הזוגיות? איך לשמור על התשוקה בזוגיות לאורך זמן? איך לשמור על זוגיות טובה לאורך ... בזוגיות לפתח זוגיות לפתח זוגיות טובה לפתח קשר זוגי לפתח שיחה בזוגיות לצאת ממשבר זוגי לצאת מתקיעות זוגית לקחת אחריות בזוגיות לקיחת אחריות בזוגיות לרצות זוגיות לרצות להיות בקשר זוגי לשדר חולשה בזוגיות לשמור על האהבה בזוגיות ...
אחריות אישית במערכות יחסים, למה לא טוב לי? האם אני אשם? האם לקחת אחריות או להסיר אחריות? האם להאשים את עצמך או להאשים מישהו אחר? מי אשם בזוגיות? האם להסיר אחריות? אחריות אישית בזוגיות, לקחת אחריות בזוגיות, מתי להסיר אחריות?
אחריות אישית במערכות יחסים, למה לא טוב לי? האם אני אשם? האם לקחת אחריות או להסיר אחריות? האם להאשים את עצמך או להאשים מישהו אחר? מי אשם בזוגיות? האם להסיר אחריות? אחריות אישית בזוגיות, לקחת אחריות בזוגיות, מתי להסיר אחריות?
... אישית במערכות יחסים, למה לא טוב לי? האם אני אשם? האם לקחת אחריות או להסיר אחריות? האם להאשים את עצמך או להאשים מישהו אחר? מי אשם בזוגיות? האם להסיר אחריות? אחריות אישית בזוגיות, לקחת אחריות בזוגיות, מתי להסיר אחריות? האם להאשים את עצמי או את בן הזוג כשמשהו בזוגיות לא עובד? אליעד כהן מסביר שכאשר אדם נמצא במערכת יחסים זוגית שמשהו בה לא מסתדר, לעיתים קרובות הוא תוהה ... לשקול להאשים את הצד השני. אבל אם החיים שלך מלאים בבעיות, כדאי לך לבדוק איפה האחריות האישית שלך נמצאת וכיצד אתה יכול להשתפר בעצמך. אחריות אישית בזוגיות האם אני אשם בזוגיות? מתי לקחת אחריות בזוגיות? איך להפסיק להאשים אחרים? למה רע לי בזוגיות? האם להסיר אחריות במערכת יחסים? ...
אלימות מילולית בזוגיות, חוסר פירגון בזוגיות, אלימות מילולית בין בני זוג, גבר מכה מילולית, גבר אלים מילולית, אלימות מילולית במשפחה, גבר אלים נפשית, אישה מוכה מילולית, אישה מוכה נפשית
אלימות מילולית בזוגיות, חוסר פירגון בזוגיות, אלימות מילולית בין בני זוג, גבר מכה מילולית, גבר אלים מילולית, אלימות מילולית במשפחה, גבר אלים נפשית, אישה מוכה מילולית, אישה מוכה נפשית
... מילולית בזוגיות, חוסר פירגון בזוגיות, אלימות מילולית בין בני זוג, גבר מכה מילולית, גבר אלים מילולית, אלימות מילולית במשפחה, גבר אלים נפשית, אישה מוכה מילולית, אישה מוכה נפשית מהם סוגי האלימות המילולית והנפשית בזוגיות וכיצד הם משפיעים על בני הזוג? במהלך ההרצאה, אליעד מתאר את ההבדלים בין כאב פיזי לבין כאב נפשי, תוך התמקדות בתפיסות של אלימות מילולית בזוגיות. הוא מתחיל את השיחה בשאלה אם האלימות הפיזית או הנפשית גרועות יותר, ומסביר את ההשפעה של כל אחת מהן. בהקשר זה, הוא מציין כי בעוד שכביכול הכאב ... הכאב הנפשי (כמו השפלה, קללות או חוסר פירגון) עשוי להיות קשה לא פחות, ולעיתים אף גרוע יותר. אליעד מפרט על האופן שבו בני הזוג עשויים להגיב לפגיעות פיזיות ונפשיות, ומדגיש את ההתנגדות הרצונית לכאב. הוא טוען כי לפעמים אדם יעדיף לספוג כאב פיזי, אך לא יסכים לכאב נפשי שגורם לו להשפלה. ... נובעת לא רק מהכאב עצמו, אלא מהתחושה של פגיעות בכבוד ובערך העצמי. כמו כן, אליעד משווה את ההשפעות של התנהגות אלימה בין בני זוג: לעיתים גבר שמקלל את האישה או פוגע בה מילולית עשוי להתפרש ככזה שעדיין אכפת לו, לפחות במובן שבו הוא מביע רגשות כלפי האישה. לעומת זאת, גבר שלא מביע שום ... שכן לפעמים ההתנהגות הזו עשויה להיתפס כפגיעה עמוקה יותר מאשר אלימות מילולית ישירה. בנוסף, אליעד מדבר על המצבים בהם בני זוג יכולים להימנע מקבלת כאב נפשי או פיזי על ידי שינוי האופן שבו הם תופסים את הכאב ואת משמעותו. הוא מציין כי במקרים מסוימים, אנשים עשויים ללמוד להמעיט בכאב ... שנובעת ממנו, כמו תחושת שליטה או חוויית ניתוק מהמציאות המכבידה. האם אלימות מילולית תמיד נחשבת גרועה יותר מאלימות פיזית בזוגיות? אליעד מציין כי למרות שכביכול אלימות פיזית נתפסת כגרועה יותר לפי חוקים חברתיים (כגון בחוקי המדינה), ישנם מצבים בהם אלימות מילולית או נפשית ... פירגון, עשויות להיות הרסניות לא פחות מאשר פגיעות פיזיות. בהקשר הזה, הוא מציין את החשיבות של תחושת הערך העצמי והכבוד במערכת זוגית. כאשר אחד מבני הזוג מרגיש שהוא נשחק נפשית על ידי השני, זה יכול להוביל לתחושת ניכור, בידוד וכאב נפשי מתמשך, שלעיתים יימשך הרבה יותר מהכאב הפיזי שנגרם כתוצאה מאלימות גופנית. כיצד ניתן להבין את ההשפעה של חוסר פירגון בזוגיות? חוסר פירגון, לדברי אליעד, לא תמיד נתפס כאלימות ישירה, אך בהחלט עשוי להוות מכה לא פחות חמורה. אליעד מציין כי חוסר אכפתיות או חוסר התייחסות מצד אחד מבני הזוג יכול להיות חמור מאוד, שכן הוא עשוי לגרום תחושת בידוד, חוסר קיום ואף אובדן זהות למי שלא מקבל את הפירגון שהוא זקוק לו. חוסר ההתייחסות הזה יכול להיות כל כך חמור, עד שבני הזוג עשויים להתחיל להרגיש כאילו הם אינם קיימים בעיני השני. מהי הדרך בה ניתן להתמודד עם כאב נפשי וכיצד ניתן להמעיט בהשפעתו? לסיום, אליעד מציין כי הדרך להתמודד ... ממורכבות רגשית או ממחשבות, ניתן לעיתים לשנות את האופן שבו אנו רואים את המצב, וכך להמעיט בכאב הנפשי. אלימות מילולית בזוגיות חוסר פירגון בזוגיות אלימות מילולית בין בני זוג גבר מכה מילולית אלימות נפשית בזוגיות ...
דייטים, איך להתמודד עם חסרונות בבן זוג? יתרונות בבן זוג, איך לבנות זוגיות? לשמור על הזוגיות, בעיות בזוגיות, איך למצוא בן זוג מושלם? איך למצוא בת זוג מושלמת? הכרויות, להכיר בחורה, להכיר בן זוג
דייטים, איך להתמודד עם חסרונות בבן זוג? יתרונות בבן זוג, איך לבנות זוגיות? לשמור על הזוגיות, בעיות בזוגיות, איך למצוא בן זוג מושלם? איך למצוא בת זוג מושלמת? הכרויות, להכיר בחורה, להכיר בן זוג
... איך להתמודד עם חסרונות בבן זוג? יתרונות בבן זוג, איך לבנות זוגיות? לשמור על הזוגיות, בעיות בזוגיות, איך למצוא בן זוג מושלם? איך למצוא בת זוג מושלמת? הכרויות, להכיר בחורה, להכיר בן זוג איך להתמודד עם חסרונות בבן הזוג? כאשר רואים חסרונות באדם שאיתו רוצים להיות בקשר זוגי, אחת הבעיות הנפוצות היא הנטייה להדגיש חסרונות באופן אוטומטי. לדוגמה, כשמציעים ... כלכלי לא טוב, או שלא ירצה עוד ילדים, או שאינו מחפש קשר רציני. הבעיה מתחילה בכך שיש לאדם ציפייה לא ריאלית שלא יהיו חסרונות בכלל בבן הזוג. אליעד מסביר שהגישה הנכונה היא להבין מראש שתמיד יהיו חסרונות בכל אדם ובכל קשר זוגי. אם מחפשים שלמות מוחלטת, התוצאה תהיה תמיד אכזבה. האם אפשר להיפטר לחלוטין מהחסרונות בזוגיות? לפי אליעד, אין דרך להיפטר לחלוטין מהחסרונות בזוגיות. כאשר מנסים להעלים את החיסרון לחלוטין, תמיד יהיה כישלון, כי החיסרון הוא חלק בלתי נפרד מכל מציאות זוגית . לכן, במקום לנסות להיפטר מהחסרונות, צריך ללמוד לקבל אותם בפרופורציה. האדם ... להתמודד בצורה בריאה יותר עם חסרונות, כי היא אינה מצפה לשלמות. האם יתרונות גדולים יכולים להעלים חסרונות? אליעד מדגיש שגם כאשר לבן הזוג יש יתרונות גדולים, כמו כסף רב, מראה מושך או תכונות טובות במיוחד, היתרונות עצמם ... להיראות שטחי. אין יתרון מוחלט שאין בו צד שלילי, לכן אסור לצפות שהיתרונות יכסו על החסרונות באופן מוחלט. מה לעשות כאשר הרצונות של בני הזוג שונים? כששני אנשים נפגשים ולכל אחד מהם רצונות שונים (למשל אחד רוצה קשר רציני והאחר ... דברים אחרים שהוא רוצה מהקשר. אליעד מסביר שלא ניתן לדעת מראש מה יקרה, ולכן צריך לבדוק בפועל. איך להתמודד עם חוסר ודאות ופחדים בזוגיות? אליעד מדגים זאת באמצעות אישה שחוששת שהגבר איתו היא יוצאת רוצה רק סקס. ... עצם הבדיקה מאפשרת להירגע, להבין את המצב בצורה ברורה יותר, ולהחליט באופן שקול האם להמשיך בקשר. האם אפשר להגיע להחלטה מוחלטת לגבי זוגיות? אליעד מבהיר שאין החלטה מוחלטת או נכונה אבסולוטית בנושא של זוגיות. אם מישהו מחפש תשובה חד - משמעית וודאית לגבי האם להישאר לבד או להיכנס לזוגיות, הוא לעולם לא ימצא אותה. כל החלטה שנלקחת כוללת בתוכה אי - ודאות. לכן, המטרה היא לא לחפש את ההחלטה המושלמת אלא ללמוד איך להיות שלם עם ההחלטה שמתקבלת. איך להרגיש שלמים עם ההחלטה לגבי בן זוג? אליעד מדגים כי תחושת השלמות לגבי ההחלטה קשורה ליכולת לראות שהמצבים השונים לא באמת שונים בצורה משמעותית. למשל, לחיות לבד או בזוגיות יכול להיות בעל משמעות דומה מבחינת תחושת האושר. האדם צריך להתאמן בחשיבה ... נובעת מחוסר ריכוז. כשהאדם מאבד ריכוז, הוא מדמיין שמציאות אחרת טובה יותר ממה שיש לו כרגע, ולכן הוא רוצה כל הזמן להחליף דברים - בן זוג, עבודה, דירה וכו. הוא מדמה זאת לאדם ששתה אלכוהול, והמציאות נראית לו כפולה ומבלבלת. ... שאין באמת הבדל משמעותי ביניהן. ככל שמתאמנים לראות שהדברים דומים במהותם, מתפתח הרגל של ריכוז ותפיסה נכונה של המציאות. האם אהבה בזוגיות יכולה להשתנות? אליעד מדגיש שאהבה המבוססת על תכונות כמו אופי, אמון וערכים משותפים לא תשתנה בקלות. אך הוא גם מזהיר שאם האדם מפסיק להרגיש שאוהבים אותו או מפסיק לאהוב את בן הזוג, הזוגיות תשתנה בהכרח. כלומר, בסיס הקשר הוא הדדי, כל עוד האדם מרגיש ... הוא יישאר בקשר. אך אם התחושה הזו משתנה, הקשר יפגע. איך להפסיק לחפש פתרונות חיצוניים לאושר? אליעד מבהיר שהרצון המתמיד להחליף בן זוג או עבודה נובע מתחושה פנימית של חוסר סיפוק. הדרך לפתור זאת היא להבין שהאושר תלוי ... מתאמן לראות שהפתרון הוא אצלו ולא מחוץ לו, הוא יפסיק לחפש כל הזמן פתרונות חדשים ויוכל ליהנות מהקיים. איך להתמודד עם חסרונות בזוגיות? האם אפשר למצוא בן זוג מושלם? איך להרגיש שלמים עם החלטה
בעיות בתקשורת בין אישית, קצר בתקשורת, איך להבין אנשים? איך לתקשר עם אנשים? מערכות יחסים, חינוך ילדים, איך להבין ילדים? בעיות בתקשורת בין בני זוג, בעיות בזוגיות, חינוך ילדים
בעיות בתקשורת בין אישית, קצר בתקשורת, איך להבין אנשים? איך לתקשר עם אנשים? מערכות יחסים, חינוך ילדים, איך להבין ילדים? בעיות בתקשורת בין בני זוג, בעיות בזוגיות, חינוך ילדים
... איך להבין אנשים? איך לתקשר עם אנשים? מערכות יחסים, חינוך ילדים, איך להבין ילדים? בעיות בתקשורת בין בני זוג, בעיות בזוגיות, חינוך ילדים איך לפתור בעיות בתקשורת בין - אישית? בעיות בתקשורת בין אישית נוצרות לרוב מכיוון שאנשים לא מצליחים להבין את עצמם ואת האחרים. אנשים ... עצמם מתקשים לתקשר בצורה יעילה וברורה, הן במערכות יחסים זוגיות והן בחינוך ילדים. אליעד כהן מסביר את השורש לבעיות האלו וכיצד ניתן לפתור אותן לעומק. מדוע קשה להבין את מה שאנשים באמת רוצים לומר? כאשר ... להבין את האחרים, בין אם זה הילד שלו או בן הזוג שלו, למעשה מתקשה להבין את המחשבות, הרצונות והחסרונות של עצמו. לכן, הדרך האמיתית לשיפור התקשורת הבין - אישית היא דרך חקירה עצמית והבנה עמוקה יותר של עצמנו. ... את המקור, יגיע השקט. איך חקירה עצמית משפרת מערכות יחסים? חקירה עצמית מאפשרת לנו להבין טוב יותר לא רק את עצמנו אלא גם את האחרים. לפי אליעד, אדם שחקירה עצמית היא חלק מחייו, ישפר באופן אוטומטי את היכולת שלו לתקשר עם ... פנימית שלנו עם עצמנו. לכן, כאשר יש בעיה במערכת יחסים , צריך קודם כל לשאול שאלות כמו: למה הרצון של האחר מפריע לי?, האם מה שאני חושב זו עובדה או רק פירוש שלי?. ככל שנדע לענות על שאלות אלו לגבי עצמנו, כך ... תהיה טובה יותר. איך להבין אנשים? בעיות בזוגיות איך לתקשר עם הילדים? שיפור תקשורת בין אישית איך להבין את עצמי? למה קשה לי לתקשר עם אנשים? מה הסיבה לבעיות בתקשורת? ...
פוליגמיה, מונוגמיה, פוליאמוריה, מערכת יחסים פתוחה, זוגיות מוצלחת, מערכת יחסים פתוחה, ריבוי בני זוג, קשר פתוח, למה בוגדים? מערכות יחסים פתוחים, התמודדות עם בגידה בזוגיות
פוליגמיה, מונוגמיה, פוליאמוריה, מערכת יחסים פתוחה, זוגיות מוצלחת, מערכת יחסים פתוחה, ריבוי בני זוג, קשר פתוח, למה בוגדים? מערכות יחסים פתוחים, התמודדות עם בגידה בזוגיות
... מונוגמיה, פוליאמוריה, מערכת יחסים פתוחה, זוגיות מוצלחת, מערכת יחסים פתוחה, ריבוי בני זוג, קשר פתוח, למה בוגדים? מערכות יחסים פתוחים, התמודדות עם בגידה בזוגיות מה ההבדלים בין פוליגמיה, מונוגמיה, ופוליאמוריה? בהרצאה, אליעד דן בהבדלים בין מערכות יחסים שונות כגון פוליגמיה, מונוגמיה, פוליאמוריה ומערכות יחסים פתוחות. הוא מתחיל בהגדרות הבסיסיות של מונוגמיה ופוליגמיה. מונוגמיה מתארת קשר בין שני אנשים בלבד, בעוד פוליגמיה מתארת קשר שבו אדם אחד מקיים קשרים עם כמה בני זוג. אליעד מסביר שכל אחד מהקשרים מבוסס על רצונותיו של הפרט ועל הצורך במילוי אותם רצונות דרך מערכת יחסים אינטימית. המהות של פוליגמיה ומונוגמיה אליעד מדבר על המהות של פוליגמיה ומונוגמיה, ומסביר כי המונוגמיה מבוססת על מערכת יחסים בין שני אנשים שממלאים את רצונותיהם זה לזה. לעומת זאת, פוליגמיה כוללת את הצורך של אדם להרגיש שהרצונות שלו מסופקים על ידי מספר בני זוג. הוא מבצע השוואה בין שני המונחים בהיבט של מילוי הרצונות האישיים, ומסביר כי אף אחד מהצורות האלה לא בהכרח מספק את כל הרצונות במלואם, אלא כל אחד מהם מספק את הרצונות באופן חלקי. היתרונות והחסרונות של פוליגמיה ומונוגמיה ההרצאה עוסקת גם ביתרונות ובחסרונות של כל מערכת יחסים. אליעד מציין כי במערכת מונוגמית יש יותר נטייה להרגיש בלעדיות וביטחון, אך מצד שני, יש לחץ לספק את כל הרצונות של בן הזוג. במערכת פוליגמית, יש לאדם את האפשרות לחפש ולמצוא את רצונותיו אצל בני זוג שונים, אך מצד שני יש תחושת חוסר ביטחון או פגיעות כי אין תמיד קשר בלעדי. פוליאמוריה ומערכות יחסים פתוחות אליעד מדבר גם על פוליאמוריה, שהיא גישה לפיה אדם יכול לאהוב באופן רומנטי כמה אנשים בו זמנית. הוא משווה את זה למערכות יחסים פתוחות, שבהן בני הזוג מסכימים לקיים קשרים מיניים עם אחרים, אך בלי בהכרח להיות קשורים רגשית לאנשים אחרים. המפתח בפוליאמוריה הוא היכולת לאהוב יותר מאדם אחד בצורה רגשית. היחס לבגידות במערכות יחסים נושא הבגידה עולה בהרצאה כאשר אליעד מדבר על האתגרים שהזוגיות המונוגמית נתקלת בהם. אם אדם אינו מצליח למלא את כל הרצונות של בן הזוג, זה יכול להוביל לחיפוש אחר מישהו אחר שיענה על הצרכים האלה. הוא מסביר כי בגידה נובעת פעמים רבות מהרגשה של חוסר שביעות רצון ומחוסר מילוי של הרצונות האישיים, ושהפתרון הוא לא בהכרח חיפוש אחר בן זוג חדש, אלא היכולת להתמודד עם הצרכים בתוך מערכת היחסים הנוכחית. האם מערכת יחסים פתוחה יכולה להיות פתרון? אליעד מציע שמערכת יחסים פתוחה עשויה להיות פתרון לבעיה של חוסר סיפוק במערכות יחסים מונוגמיות. הוא מציין כי במערכת כזו, כל אחד מהצדדים יכול לממש את רצונותיו במקביל לקשר הזוגי. עם זאת, אליעד מדגיש כי כל מערכת כזו דורשת רמות גבוהות של אמון וכנות בין
איך לטפל בהתנגדויות? שינוי עמדות, דיאלקטיקה, טיפול בהתנגדויות, ויכוח בין דתי לאתאיסט, ויכוח בין דתי לחילוני, ויכוח בין בני זוג, ויכוח בין הורים וילדים, אומנות הויכוח, דיבייט, רטוריקה, חלק 1
איך לטפל בהתנגדויות? שינוי עמדות, דיאלקטיקה, טיפול בהתנגדויות, ויכוח בין דתי לאתאיסט, ויכוח בין דתי לחילוני, ויכוח בין בני זוג, ויכוח בין הורים וילדים, אומנות הויכוח, דיבייט, רטוריקה, חלק 1
... לחילוני, ויכוח בין בני זוג, ויכוח בין הורים וילדים, אומנות הויכוח, דיבייט, רטוריקה, ... לדתיים, ויכוחים בין בני זוג, הורים וילדים, דיבייטים ורטוריקה. אליעד מסביר כיצד ניתן ... חשיבות ההתמודדות עם קונפליקטים פנימיים כדי לטפל בקונפליקטים חיצוניים. מהו טיפול בהתנגדויות? טיפול בהתנגדויות מתחיל בהבנת הקונפליקט בין שני צדדים. התנגדות, כפי שמסביר אליעד, היא קונפליקט שנוצר כאשר אדם אחד מתנגד לדעה או לפעולה של אדם אחר. דוגמה לכך ... הקשר בין ההתנגדות לקונפליקטים פנימיים? אליעד מסביר כי היכולת להתמודד עם התנגדויות ... של אדם להתמודד עם קונפליקטים פנימיים. מי שלא מצליח להסתדר עם עצמו, לא יוכל להסתדר עם ... שבה ניתן לפתור את הקונפליקטים שנוצרים בעקבותיה. כיצד להתמודד עם קונפליקט במהלך שיחה? היכולת להתמודד עם קונפליקט בשיחה תלויה בהבנה מעמיקה של מה שמניע את כל צד בדיון. אם למשל ... שטענתך שגויה, אפשר לקחת את הטענה של הצד השני ולהסביר למה הוא צודק בהיבטים מסוימים ובזמן ... ובכך לצמצם את הקונפליקט. איך להתמודד עם התנגדויות? מהי דיאלקטיקה? איך לשנות עמדות ... אומנות הויכוח? מהם הקונפליקטים הפנימיים? ...
איך לטפל בהתנגדויות? שינוי עמדות, דיאלקטיקה, טיפול בהתנגדויות, ויכוח בין דתי לאתאיסט, ויכוח בין דתי לחילוני, ויכוח בין בני זוג, ויכוח בין הורים וילדים, אומנות הויכוח, דיבייט, רטוריקה, חלק 2
איך לטפל בהתנגדויות? שינוי עמדות, דיאלקטיקה, טיפול בהתנגדויות, ויכוח בין דתי לאתאיסט, ויכוח בין דתי לחילוני, ויכוח בין בני זוג, ויכוח בין הורים וילדים, אומנות הויכוח, דיבייט, רטוריקה, חלק 2
... לטפל בהתנגדויות? שינוי עמדות, דיאלקטיקה, טיפול בהתנגדויות, ויכוח בין דתי לאתאיסט, ויכוח בין דתי לחילוני, ויכוח בין בני זוג, ויכוח בין הורים וילדים, אומנות הויכוח, דיבייט, רטוריקה, חלק 2 איך להתמודד עם התנגדויות בצורה יעילה? כאשר שני אנשים נמצאים בקונפליקט או בוויכוח, לעיתים קרובות מתרחשת תופעה שבה צד אחד מתקשה לשכנע את הצד השני. אליעד כהן מסביר שלפני שנכנסים לוויכוח או ניסיון לשנות את עמדתו של ... כיצד לשנות דעות בוויכוחים? טכניקות שכנוע ושיבוש בדיונים איך לזהות שקר או מניע מוסתר בשיחה? הכוח של אמפתיה והשפעתה על קונפליקטים כיצד להבין את הצד השני כדי להשפיע עליו? איך להתמודד עם קונפליקטים ולשנות עמדות? במצבים של קונפליקט, במיוחד כאשר שני צדדים אינם מסכימים, חשוב להבין את הדרך בה כל צד רואה את הדברים ואת השיקולים המניעים את העמדות. אליעד מציע כי הדרך המומלצת להצלחה בשיחה שבה שני הצדדים לא מסכימים היא להתחיל בהבנת עמדת הצד השני, ורק לאחר מכן להסביר את עמדתך. במקרה של קונפליקט בין שני אנשים, קיימת גישה שבה אתה מנסה להראות לצד השני שאתה מבין אותו, אפילו אם אתה לא מסכים עם דעתו. אחת הדרכים להשגת תוצאה חיובית היא לשדר ... ביותר. כיצד לשנות דעות בוויכוחים טכניקות שכנוע ושיבוש בדיונים איך לזהות שקר או מניע מוסתר בשיחה הכוח של אמפתיה והשפעתה על קונפליקטים כיצד להבין את הצד השני כדי להשפיע עליו מה השאלה שלך? ש: אוקי השאלה היא כזאת כשאתה בקונפליקט. אליעד: כשמישהו בקונפליקט בוא ניתן טיפ יש אני יש אתה יש הם, יש אנחנו יש מישהו יש בדרך כלל לא יודע, אם אתה אומר משהו שהוא לדעתך נכון בדרך כלל תגיד כשמישהו, אם זה רלוונטי רק אלינו תגיד אנחנו אם זה רלוונטי אליך תגיד אני אלי אז אתה, אתה מדבר באופן גנרי תגיד כשמישהו. ש: אוקי כשמישהו נמצא בקונפליקט עם מישהו אחר. אליעד: כן. ש: ומישהו א מבין ומסביר גם. אליעד: חושב שהוא מבין. ש: חושב שהוא מבין. אליעד: כן. ש: למה השני טוען את הטענה שלו. ... אליעד: אם יש לך מאוד כוח אז. ש: גם אצלנו אצלי אבל אם יש לו רצון. אליעד: אם יש לך כוח מאוד מאוד חזק, אתה פשוט מנסה לזרוק את האחריות עליו שתלוי ברצון שלו ואני מנסה להסביר שזה תלוי בכוח שלך. ש: אוקי לא אני אומר מתי השיטות למשל נגיד יש מישהו. אליעד: מישהו עכשיו ביומיום ... הוא יירגע ואז אני אקח לו את זה או לא אני אסור לי לתת לו את זה כי אם אני אתן לו את זה הוא יכול להשאיר את זה אצלו צריך ישר לקחת לו את זה. זה כמו באומנויות לחימה יש אומנות לחימה שאומרת לך תהדוף את המכה ויש אומנות לחימה שאומרת לך תזרום עם המכה תספוג את המכה תוביל את המכה, ...
נמצא עם אחת וחושב על אחרת, געגועים לאקס בתוך זוגיות, מה טוב בזה שאין רע בלי טוב? מחשבות על הקשר הקודם, למה אני מתגעגע? השוואה בין בני זוג, האם טוב לי בקשר הזה? האם הזוגיות הזאת טובה לי? מחשבות על האקסית
נמצא עם אחת וחושב על אחרת, געגועים לאקס בתוך זוגיות, מה טוב בזה שאין רע בלי טוב? מחשבות על הקשר הקודם, למה אני מתגעגע? השוואה בין בני זוג, האם טוב לי בקשר הזה? האם הזוגיות הזאת טובה לי? מחשבות על האקסית
... וחושב על אחרת, געגועים לאקס בתוך זוגיות, מה טוב בזה שאין רע בלי טוב? מחשבות על הקשר הקודם, למה אני מתגעגע? השוואה בין בני זוג, האם טוב לי בקשר הזה? האם הזוגיות הזאת טובה לי? מחשבות על האקסית למה אני חושב על האקס בתוך זוגיות חדשה? כאשר אדם נמצא בזוגיות חדשה ומגלה שהוא חושב על האקסית, הוא עלול לחוש מבולבל או מתוסכל מכך. אליעד כהן מסביר שמחשבות על הקשר הקודם אינן בהכרח סימן לכך שהקשר ... לא מספיק טוב. אדם יכול להיות בזוגיות טובה ואפילו מצוינת, ועדיין להיזכר בקשר הקודם מסיבות שונות, ולאו דווקא מתוך געגוע אמיתי. מה המשמעות של מחשבות על אקס? אליעד כהן מדגיש ... סתם זיכרון, רצון להשוות בין מערכות היחסים, או אפילו מתוך תחושת פספוס. אך תמיד המחשבה הזו מייצגת משמעות כלשהי עבור האדם שחושב אותה. לדוגמה, אליעד מציין שאדם יכול לחשוב על האקסית מתוך תחושת ... על האקסית אומרות שלא טוב לי בזוגיות? אליעד מסביר שלא תמיד מחשבות על האקסית מעידות על בעיה בזוגיות הנוכחית. הוא נותן דוגמה פשוטה: אם איבדת 100 שקלים ברחוב, וקיבלת במקום זה 200 שקלים, ייתכן שעדיין תחשוב על ה - 100 שקלים שאיבדת. המחשבה ... האובדן או של האירוע עצמו. כך גם בזוגיות - אדם יכול להיות בזוגיות הרבה יותר טובה מהקודמת, ועדיין לחשוב על האקסית בגלל המשמעות הרגשית של הפרידה או של הקשר ההוא. המחשבות האלה לא בהכרח אומרות שהוא רוצה ... סתירה בין געגוע לאקס לבין אהבה לזוגיות הנוכחית? אליעד כהן מסביר שאין בהכרח סתירה. הוא מעלה דוגמה נוספת: אדם יכול להיות בחופשה באילת ולחשוב שהיה רוצה להיות בצפון. זה לא אומר שהוא לא ... אחרת. אדם יכול להיות מרוצה ואוהב בזוגיות הנוכחית, ועדיין לנהל בתוכו מחשבות על האקסית. הבעיה נוצרת כאשר האדם מצפה שלא יהיו לו בכלל מחשבות על משהו אחר - זו ציפייה לשלמות שאינה ... אפשר לרצות משהו אחר בלי לפגוע בזוגיות? אליעד מציין שכשאדם רוצה משהו נוסף שאין בזוגיות שלו כרגע, זה לא בהכרח אומר שהוא לא מרוצה מהזוגיות. הוא נותן דוגמה לכך שאדם יכול לרצות שבת זוגו תבשל טעים יותר, וזה בעצם אומר שהוא מדמיין תכונה שקיימת אצל מישהי אחרת. זה לא אומר שהוא באמת בוגד, אלא שפשוט יש לו רצון טבעי לשפר את המצב. אליעד מוסיף ... שלנו, ובכך לעזור לנו להתקדם לזוגיות טובה יותר ומדויקת יותר לנו. מה טוב בזה שאין טוב בלי רע? בסיום ההרצאה, אליעד מתייחס גם לרעיון שאין טוב בלי רע, ומציין כי אין אפשרות שהחיים יהיו ... בלתי נפרדים, והשאיפה לחיים ללא קונפליקטים אינה אפשרית בעולם המציאותי. לסיכום, אליעד כהן מסביר שמחשבות על האקס בתוך זוגיות הן דבר טבעי, נורמלי ואפילו בעל יתרונות מסוימים, כל עוד האדם מפרש אותן נכון ולא נותן להן להפריע לזוגיות הנוכחית שלו. איך להפסיק לחשוב על האקסית? האם מחשבות על האקס אומרות שאני לא מאושר בזוגיות? געגועים לאקס - מה זה אומר? האם להשוות בין בני זוג זה לגיטימי? מה עושים כשחושבים על מישהו אחר בזוגיות? איך יודעים אם הזוגיות מתאימה לי? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על קונפליקט זוגי, קנאה במערכת יחסית, מי צריך לקחת אחריות בזוגיות? מי אחראי לכך שרע לך בזוגיות? אחריות אישית בזוגיות, אחריות על הרגשות של בני הזוג, לקיחת אחריות על הרגשות של בני הזוג, מי צריך להשתנות בקונפליקט זוגי? גישור זוגי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך לקחת אחריות בזוגיות?, איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם אכזבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם לחץ? דיכאון? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לקחת אחריות בזוגיות?, איך לא להישחק בעבודה? איך לחנך ילדים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להאמין בעצמך? איך לשנות תכונות אופי? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך לפרש חלומות? איך לנהל את הזמן? איך לשפר את הזיכרון? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך למצוא זוגיות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לעשות יותר כסף? איך ליצור אהבה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בזוגיות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בראיון עבודה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש בחירה חופשית? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע בעולם? איך להיות הכי חכם בעולם? מה המשמעות של החיים? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה העולם קיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש משמעות לחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? בשביל מה לחיות? האם לדומם יש תודעה? אולי אנחנו במטריקס? האם יש אמת מוחלטת? האם יש או אין אלוהים? האם באמת הכל לטובה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה לא להתאבד? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא יועץ פילוסופי, אימון אישי לקריירה, ייעוץ פילוסופי בנושאי איך לקחת אחריות בזוגיות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2344 שניות - עכשיו 27_07_2025 השעה 18:05:16 - wesi1