אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מערכות יחסים ✔קונפליקט זוגי, קנאה במערכת יחסית, מי צריך לקחת אחריות בזוגיות? מי אחראי לכך שרע לך בזוגיות? אחריות אישית בזוגיות, אחריות על הרגשות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
קונפליקט זוגי, קנאה במערכת יחסית, מי צריך לקחת אחריות בזוגיות? מי אחראי לכך שרע לך בזוגיות? אחריות אישית בזוגיות, אחריות על הרגשות של בני הזוג, לקיחת אחריות על הרגשות של בני הזוג, מי צריך להשתנות בקונפליקט זוגי? גישור זוגי
איך להתמודד נכון עם קנאה בזוגיות?

קנאה בזוגיות היא נושא מורכב שנוגע בשני צדדים מרכזיים: הצד של האדם שמקנא, והצד של האדם שמקנאים לו. אליעד כהן מסביר שכדי להתמודד עם קנאה בזוגיות בצורה נכונה, יש להבין תחילה מה היא קנאה ומה המהות שלה.

מהי המהות האמיתית של קנאה בזוגיות?

המהות של קנאה בזוגיות היא מצב שבו אדם נמצא במערכת יחסים והוא מצפה להרגיש טוב בעקבות התנהגות מסוימת של בן או בת הזוג. לדוגמה, אישה שמצפה להרגיש אהובה ובטוחה בקשר, תחווה קנאה כאשר בן הזוג שלה ידבר או יחייך לנשים אחרות, משום שהתנהגותו מערערת אצלה את תחושת הביטחון ומייצרת אצלה הרגשה של חוסר הערכה או חוסר אהבה.

אליעד כהן מציג את התופעה משני היבטים שונים:
  1. ההיבט של האדם שמקנא - כיצד עליו להתמודד עם תחושות הקנאה.
  2. ההיבט של האדם שמקנאים לו - כיצד עליו להגיב ולהתמודד עם בן או בת זוג שמקנאים.
כיצד ניתן להתמודד עם קנאה על ידי שינוי אצל האדם שמקנאים לו?

גישה אחת אומרת שהאחריות למצב נמצאת אצל האדם שמקנאים לו. על פי גישה זו, האדם שמקנאים לו הוא שצריך לשנות את התנהגותו כדי להרגיע את הקנאה של בן או בת הזוג. לדוגמה, גבר שבת הזוג שלו מקנאת לו, יכול לעשות את הדברים הבאים כדי להפחית את תחושות הקנאה שלה:
  • להעניק לה יותר אהבה, הערכה ופרגון.
  • להקשיב לה יותר ולהראות לה שהיא חשובה.
  • להגביל או לצמצם אינטראקציות עם נשים אחרות כדי לספק לה תחושת ביטחון.
  • ליצור גבולות ברורים באינטראקציות שלו עם ידידות, כדי שבת הזוג תרגיש בטוחה ורגועה יותר.
בגישה זו, האדם שמקנאים לו אחראי במידה רבה על הרגשות של הצד השני ומנסה ליצור מצב שבו בן או בת הזוג ירגישו טוב יותר, בטוחים יותר, ופחות חשופים לקנאה.

כיצד ניתן להתמודד עם קנאה על ידי שינוי אצל האדם המקנא?

הגישה השנייה מתמקדת דווקא באחריות של האדם שחווה את הקנאה עצמה. על פי גישה זו, האדם המקנא הוא זה שצריך להתמודד עם התחושות הפנימיות שלו ולשנות את עצמו, מכיוון שהרגשות שהוא חווה לא נגרמים בהכרח בגלל התנהגות בן הזוג, אלא בגלל בעיות פנימיות שלו, כמו פחדים, חוסר ביטחון עצמי או טראומות עבר.

הדרכים לשינוי עצמי אצל האדם המקנא הן:
  • חיזוק הביטחון העצמי והפחתת התלות הרגשית בבן או בת הזוג.
  • התמודדות וטיפול בטראומות עבר הקשורות לבגידה, נטישה או חוסר ביטחון.
  • למידת שליטה עצמית על רגשות וקבלת אחריות רגשית אישית.
  • הפחתת הציפייה שבן או בת הזוג ימלאו את כל הצרכים הרגשיים שלהם.
הגישה הזו מניחה שלא ניתן לצפות מבן הזוג להתאים את התנהגותו בצורה מוחלטת לצרכים הרגשיים של האדם המקנא, ולכן עליו ללמוד להתמודד עם רגשותיו באופן עצמאי.

מי באמת אחראי בקונפליקט זוגי שקשור לקנאה?

אליעד כהן מדגיש שאין תשובה חד - משמעית לשאלה מי אחראי למצב או מי אשם בו. האמת היא שבדרך כלל שני הצדדים אחראים במידה מסוימת, ובמצבים רבים יש צורך לאזן בין שתי הגישות.

לדוגמה, בני הזוג יכולים:
  • לקיים תקשורת פתוחה כדי להבין מה בדיוק מפריע לכל אחד.
  • ליצור הסכמות משותפות על התנהגויות רצויות ואסורות בקשר.
  • לפתח הבנה שהרגשות של כל אחד הם תוצאה של התנהגות האחר, אך גם של התפיסות והבעיות הפנימיות של כל אחד מהם.
לכן, הפתרון האידיאלי במצבים של קנאה הוא שילוב בין שתי הדרכים: האדם שמקנאים לו יכול לשנות מעט את ההתנהגות שלו ולספק יותר ביטחון ותחושת ערך לצד השני, ובמקביל האדם המקנא יכול לעבוד על עצמו כדי להיות פחות תלוי רגשית ולפתח ביטחון עצמי פנימי.

איך קנאה בזוגיות היא דוגמה ליחס שלנו כלפי המציאות בכלל?

אליעד כהן מסביר כי ההתמודדות עם קנאה בזוגיות משקפת למעשה את מערכת היחסים של האדם עם המציאות בכלל. אדם שאינו מרוצה מהמציאות יכול לבחור באחת משתי גישות:
  • לנסות לשנות את המציאות כדי שתתאים לרצונותיו.
  • לשנות את עצמו ואת התפיסות שלו, כדי להרגיש טוב גם כשהמציאות לא משתנה.
לדוגמה, אדם חולה יכול לרצות להבריא (שינוי המציאות), אך הוא גם יכול לשנות את הגישה שלו ולהרגיש טוב יותר גם במצבו הנוכחי. באותו אופן בדיוק, אדם בזוגיות יכול להחליט האם לשנות את בן הזוג או לשנות את עצמו.

איך להימנע ממניפולציות של "אתה אשם שרע לי" או "את אשמה שרע לי"?

אליעד מזהיר מפני המניפולציה של הטלת כל האחריות הרגשית על בן או בת הזוג. בני זוג לעיתים מאשימים את הצד השני בכך שרע להם, בטענה שאם השני ישתנה, הם ירגישו טוב. הוא מסביר שזו תפיסה לא נכונה ומטעה, מכיוון שגם האדם עצמו יכול להשתנות וכך להרגיש טוב יותר, ללא תלות בשינוי אצל בן הזוג.

לסיכום - כיצד להתמודד עם קנאה בזוגיות?

לסיכום, אליעד כהן מבהיר שהדרך הטובה ביותר להתמודד עם קנאה היא גישה מאוזנת, שבה שני בני הזוג לוקחים אחריות אישית ופועלים לשינוי משותף והבנה הדדית, מבלי להאשים אחד את השני באופן מוחלט. השילוב בין אחריות אישית של כל צד לבין תקשורת פתוחה והסכמות זוגיות, הוא המפתח להתמודדות נכונה ובריאה עם קנאה בזוגיות.
איך להתמודד עם קנאה זוגית?

כאשר אדם נמצא בתוך מערכת יחסים זוגית והוא חווה תופעה של קנאה - בין אם הוא המקנא ובין אם הוא זה שמקנאים לו - עולה השאלה כיצד נכון להתמודד עם קנאה בזוגיות. לדוגמה, גבר שנמצא עם בחורה והיא מקנאה לו, מפריע לה שהוא מדבר עם נשים אחרות או שהיא חשה חוסר ביטחון כאשר מישהי מפלרטטת איתו.

שני הצדדים של הקנאה בזוגיות

בקנאה זוגית ישנם שני צדדים עיקריים:
  • הצד של האדם המקנא - איך להתמודד עם רגשות הקנאה ולהבין מה עומד מאחוריהם?
  • הצד של האדם שמקנאים לו - כיצד להתמודד עם בן / בת זוג קנאי וכיצד להגיב למצב?
מהי המהות של קנאה?

קנאה נובעת מכך שאחד מבני הזוג נמצא במערכת יחסים, והוא מצפה להרגיש תחושות מסוימות חיוביות מהקשר. לדוגמה, בחורה רוצה להרגיש אהובה, מוערכת ובטוחה, והיא מצפה שהגבר שלה יספק לה את ההרגשה הזו דרך היחס שלו אליה. כאשר היא רואה התנהגות מסוימת של בן הזוג - כמו שהוא מדבר עם נשים אחרות, מחייך אליהן או מישהי מפלרטטת איתו - היא חווה חוסר ביטחון, מה שמתפרש אצלה כקנאה.

שתי דרכים להתמודד עם קנאה

אפשר לגשת להתמודדות עם קנאה משני כיוונים:
  • העברת האחריות אל האדם שמקנאים לו
  • העברת האחריות אל האדם המקנא
העברת האחריות לאדם שמקנאים לו

במקרה זה, האחריות למצב מוטלת על האדם שמקנאים לו. ההנחה היא שהוא צריך לשנות את התנהגותו כדי שבת הזוג שלו תרגיש בטוחה יותר. לדוגמה:
  • לאהוב את בת הזוג יותר
  • לפרגן לה ולהראות לה שהיא מיוחדת
  • להקשיב לה יותר
  • לצמצם אינטראקציות עם נשים אחרות או לשים להן גבולות ברורים
  • לתת לה יותר תשומת לב וביטחון בקשר
הרעיון כאן הוא שהגבר, או האדם שמקנאים לו, לוקח אחריות על הרגשות של בן / בת הזוג שלו ומנסה להפחית את חווית הקנאה על ידי מתן תשומת לב רבה יותר והתאמה לצרכים הרגשיים של הצד השני.

העברת האחריות לאדם המקנא

גישה אחרת אומרת שהאדם שחווה קנאה צריך לקחת אחריות על רגשותיו ולהתמודד איתם מבפנים. זאת אומרת:
  • להבין שהתחושות שלו לא בהכרח נובעות מהתנהגות בן / בת הזוג, אלא מהפחדים האישיים שלו
  • לעבוד על חיזוק הביטחון העצמי
  • להתמודד עם טראומות עבר שקשורות לבגידה, נטישה או חוסר ביטחון
  • להיות פחות תלוי רגשית בבן / בת הזוג
  • לפתח גישה של אמון ולמידת שליטה עצמית על הרגשות
הגישה הזו אומרת שלא ניתן לצפות מבן הזוג לשנות את כל התנהגותו כדי שבן הזוג המקנא ירגיש טוב יותר, אלא שהאדם המקנא צריך ללמוד להתמודד עם רגשותיו באופן עצמאי.

איזו גישה נכונה יותר?

אין תשובה חד - משמעית לשאלה מי אחראי למצב ואיך בדיוק נכון לפתור את הקנאה. כל מערכת יחסים היא ייחודית, ולפעמים יש צורך למצוא איזון בין הגישות. לדוגמה:
  • האדם שמקנאים לו יכול לעשות מאמץ לתת יותר תשומת לב ולהגביר את תחושת הביטחון של בן / בת הזוג
  • האדם המקנא יכול במקביל לעבוד על עצמו ולנסות להבין מה גורם לו לקנא ואיך הוא יכול לשנות את דפוסי החשיבה שלו
  • שני בני הזוג יכולים להגיע להסכמות ולתקשורת פתוחה כדי להפחית את חוויית הקנאה
קנאה בזוגיות כהשתקפות לקשר שלנו עם המציאות

הנושא של קנאה בזוגיות הוא למעשה דוגמה למשהו רחב יותר - מערכת היחסים של האדם עם המציאות בכלל.

כאשר אדם לא מרוצה מהמציאות, הוא יכול לבחור באחת משתי גישות:
  • לנסות לשנות את המציאות כדי שתתאים לו
  • לנסות לשנות את עצמו כדי להרגיש טוב יותר גם כאשר המציאות לא משתנה
לדוגמה, אדם שחולה יכול לרצות לשנות את מצבו הבריאותי, אבל הוא גם יכול לשנות את דרך החשיבה שלו כדי להרגיש טוב יותר גם במצבו הנוכחי.
התמודדות עם קנאה זוגית, אתה אשם שרע לי, את אשמה שרע לי, בת זוג קנאית, בן זוג קנאי, ידידים בזוגיות, ידידות בזוגיות, קשיים במערכת יחסים, מי אשם בכך שיש מריבה בזוגיות? טיפול זוגי
מטפל קושי להרגיש בטוח גישה נכונה התמודדות עם קנאה בזוגיות אליעד אמון השתקפות אישה קנאה תחושה של אחריות אחריות אישית אחריות אישית בזוגיות אחריות בזוגיות אחריות על הרגשות אחריות על הרגשות של בני הזוג אחריות על רגשות אימון זוגות אימון זוגי אימון זוגיות אימון לזוגות אישית בזוגיות בני הזוג בני זוג גישור גישור זוגי גישור לזוגות הסרת אחריות הסרת אחריות אישית בזוגיות הרגשה הרגשה של הרגשת התגברות על קנאה התמודדות עם קנאה זוגי זוגיות חוויה חוויה של חוויות חוויות של חווית טיפול בקנאה טיפול זוגות טיפול זוגי טיפול לזוגות יועץ זוגי ייעוץ זוגי ייעוץ לזוגות לגשר להסיר אחריות להשתנות להתגבר על קנאה להתמודד עם קנאה לקחת לקחת אחריות לקחת אחריות בזוגיות לקיחת אחריות לקיחת אחריות בזוגיות לקיחת אחריות על הרגשות לקיחת אחריות על הרגשות של בני הזוג לקנא לקנא באחרים מאמן זוגי מגשר מגשר זוגי מהי קנאה מטפל זוגי מי אחראי מי אחראי ל מי אחראי לכך שרע לך בזוגיות מי צריך להשתנות מי צריך להשתנות בקונפליקט זוגי מי צריך לקחת אחריות בזוגיות מערכות יחסים מערכת מערכת יחסים מתמודדים עם קנאה על הרגשות צריך צריך להשתנות צריך לקחת קונפליקט קונפליקט זוגי קונפליקטים קינאה קנאה קנאה במערכת יחסית קנאה ורכושנות קנאות רגש רגש של רגשות רגשות של רגשות של בני הזוג רע לך בזוגיות שינויים תחושה תחושה של תחושות תחושות של תחושת
מערכות יחסים הרסניות, מערכות יחסים במשפחה, מערכות יחסים מתעללות, מערכות יחסים בעבודה, השתקפות עצמית, מערכת יחסים רעילה, מערכת יחסים אלימה, מערכת יחסים לא בריאה, לא אוהבים אותי, לא מכבדים אותי, לא מעריכים אותי, מערכת יחסים במשבר
מערכות יחסים הרסניות, מערכות יחסים במשפחה, מערכות יחסים מתעללות, מערכות יחסים בעבודה, השתקפות עצמית, מערכת יחסים רעילה, מערכת יחסים אלימה, מערכת יחסים לא בריאה, לא אוהבים אותי, לא מכבדים אותי, לא מעריכים אותי, מערכת יחסים במשבר
מערכות יחסים הרסניות, מערכות יחסים במשפחה, מערכות יחסים מתעללות, מערכות יחסים בעבודה, השתקפות עצמית, מערכת יחסים רעילה, מערכת יחסים אלימה, מערכת יחסים לא בריאה, לא אוהבים אותי, לא מכבדים אותי, לא מעריכים אותי, מערכת יחסים במשבר למה מערכות היחסים שלי לא עובדות? הרבה אנשים סובלים מקשיים וממערכות יחסים הרסניות בכל תחומי החיים: בזוגיות, במשפחה, בעבודה, עם ההורים, הילדים, המעסיק או אפילו השכנים. נקודה מרכזית שאליעד מדגיש היא שבמקום להתמקד בקשיים מול האנשים שסביבנו, עדיף לבחון את מערכת היחסים שיש לנו עם עצמנו. למעשה, הבעיות במערכות היחסים החיצוניות הן בדרך כלל השתקפות ישירה של הקשיים הפנימיים שיש לנו עם עצמנו. איך אפשר לפתור בעיות במערכות יחסים דרך השתקפות עצמית? לדוגמה, אם אדם מתלונן שהבת זוג שלו לא מעריכה אותו, הוא צריך לעצור ולשאול את עצמו: האם אני מעריך את עצמי?. אם הילדים ... אינו מאמין שמגיע לו יחס טוב יותר. האם זה תמיד אשמתי אם מערכות היחסים שלי לא טובות? אליעד מציין כי לא תמיד כל הבעיות נפתרות לחלוטין על ידי שינוי פנימי, אך הוא מדגיש שברובם הגדול של המקרים (99.9%), ברגע שאדם יהיה שלם עם עצמו ויטפל בבעיות האישיות שלו, מערכות היחסים החיצוניות שלו ישתפרו משמעותית. השינוי ביחס שהאדם מקבל מסביבתו הוא תוצר ישיר של שינוי פנימי שהוא עושה בתוכו. הוא מדגיש שאין זה משנה אם מדובר במערכת יחסים רעילה, מערכת יחסים מתעללת, מערכת יחסים אלימה או מערכת יחסים במשבר, תמיד כדאי לבדוק קודם כל את מערכת היחסים הפנימית שיש לנו עם עצמנו לפני שניגשים לפתור את הבעיות מול אחרים. מה לעשות כשאני מרגיש שלא אוהבים אותי? כאשר אדם מרגיש באופן קבוע שלא ... של האדם אינה עם אחרים אלא עם עצמו. כאשר הוא ישפר את מערכת היחסים הפנימית שלו, כמעט כל הבעיות החיצוניות ייפתרו באופן טבעי, וכתוצאה מכך מערכות היחסים שלו יהפכו לבריאות וטובות יותר. איך מתייחסים אלי? איך אני מתייחס לעצמי? לקחת אחריות במערכת יחסים בעיות במערכות יחסים כעס במערכות יחסים ריצוי במערכות יחסים ניצול במערכות יחסים תקשורת בין אישית, איך מתייחסים אלי? איך אני מתייחס לעצמי? בגידה במערכת יחסים, נרקיסיסט במערכת יחסים, להאשים את עצמי, לקחת אחריות בזוגיות, לקחת אחריות במערכת יחסים, גבולות ב
מערכות יחסים בין אישיים, למה מישהו מתייחס אליך בצורה מסוימת? מערכות יחסים במשפחה, למה מישהו לא מכבד אותך? למה מישהו מתנהג בצורה מסוימת? יחסי הורים וילדים, יחסים בין בני זוג, יחסים זוגיים, התנהגות ילדותית, התנהגות לא בוגרת
מערכות יחסים בין אישיים, למה מישהו מתייחס אליך בצורה מסוימת? מערכות יחסים במשפחה, למה מישהו לא מכבד אותך? למה מישהו מתנהג בצורה מסוימת? יחסי הורים וילדים, יחסים בין בני זוג, יחסים זוגיים, התנהגות ילדותית, התנהגות לא בוגרת
מערכות יחסים בין אישיים, למה מישהו מתייחס אליך בצורה מסוימת? מערכות יחסים במשפחה, למה מישהו לא מכבד אותך? למה מישהו מתנהג ... של ילד ולהתנהל כמו אדם עצמאי ובוגר באמת. אי אפשר לקבל חופש ועצמאות של מבוגר כשנוח לך, ובמקביל לדרוש פינוקים ועזרה של ילד. איך המסרים הסותרים משפיעים על מערכות יחסים אחרות? אליעד כהן מרחיב את הרעיון ומסביר שהבעיה של המסרים הסותרים איננה ייחודית רק ליחסי הורים וילדים, אלא היא נפוצה כמעט בכל מערכת יחסים בין אנשים. כאשר אדם מציג את עצמו בדרך מסוימת, ... ומתלונן שאחרים רואים בו כספונסר. אליעד מסביר שאם מישהו מתייחס אליכם בדרך שלא מוצאת חן בעיניכם, חשוב שתבדקו את עצמכם איפה אתם משדרים שמגיע לכם היחס הזה. בכל מערכת יחסים, בין אם זה בבית, בעבודה, בזוגיות או במשפחה, ... לסביבה. אם אדם מתייחס לעצמו כאל חסר ערך או מתנהג בצורה ילדותית, הסביבה מגיבה בהתאם. איך ניתן לשנות את הדינמיקה של יחסים בעייתיים? אליעד כהן מדגיש שכדי לשנות את מערכת היחסים, בין אם בין הורה לילד או בכל מערכת אחרת, צריך ... בלי ליהנות מהטבות של ילד קטן. הוא מציע לכל אדם שנתקל ביחס שלא נעים לו לבדוק איך הוא עצמו מציג את עצמו, איזה דמות הוא מגלם מול אחרים ואיזה מסרים הוא משדר. כל מערכת יחסים אפשר לשנות אם משנים את הדרך שבה מציגים את עצמנו, מתוך הבנה שהיחס של הסביבה הוא תגובה ישירה למה שאנחנו מקרינים החוצה. סיכום והמלצות מעשיות לשיפור יחסים במשפחה ובמערכות יחסים בכלל לסיכום, אליעד כהן מדגיש ששינוי מערכות יחסים מתחיל מבפנים. להורה שרוצה שהילד יתנהג בבגרות ... באמת, לקבל על עצמו אחריות ולא לדרוש הטבות של ילד. העיקרון הכללי הוא: היחס שאתה מקבל הוא תוצאה של היחס שאתה מעניק לעצמך ולדרך שבה אתה מציג את עצמך לסביבה. לשיפור מערכות יחסים בין הורים לילדים או בכל תחום אחר, מומלץ לבחון ... העצמית, לבדוק איפה אתם מעבירים מסרים סותרים, ולתקן אותם כדי לקבל יחס שתואם את הציפיות שלכם. למה מישהו מתנהג בצורה ילדותית? מריבות בין הורים לילדים מסרים סותרים במערכות יחסים איך לגרום לאנשים לכבד אותך? בעיות בין הורים וילדים למה לא מתייחסים אליי בכבוד? איך לשפר מערכות יחסים במשפחה? המריבה הנפוצה ביותר בין הורים לילדים ... לצפות שההורים יתנו לך את החופש של אדם עצמאי, כאשר אתה ממשיך ליהנות מהזכויות של ילד. השלכות רחבות יותר הדינמיקה הזו לא מתקיימת רק בין הורים וילדים - זה קורה בכל מערכת יחסים. אדם שמתייחס לעצמו כחסר אונים, יתפלא למה ... את המושגים: איך לגרום לאנשים לכבד אותך, למה לא מכבדים אותי, איך לגרום לאנשים לא לזלזל בי, הורים וילדים, איך לגרום לילדים להקשיב לך, בעיות בין הורים וילדים, מערכות יחסים ועוד. בהצלחה! מריבות בין אחים, מריבות במשפחה, מריבות בזוגיות, מריבות במקום העבודה, מריבות במערכות יחסים, למה ההורים מתערבים בחיי ילדיהם? מעורבות הורים בחיי ילדיהם, תפקיד ההורים, שיח עם הורים, יתרונות וחסרונות של מעורבות הורים, קושי בגידול ילדים, יחסי הורים ילדים בוגרים, ההורים מעורבים, מערכות יחסים בעבודה, ריבים עם ההורים, ריבים עם הילדים, ... בצורה ילדותית? למה מישהו מתנהג בצורה לא בוגרת? האם ההורים צריכים להתערב במריבות ילדיהם? אופי של אישה מוכה, אופי של גבר מוכה, רוצה ממני רק סקס, רוצה ממני רק כסף, מערכות יחסים אלימות, מערכות יחסים בגיל ההתבגרות, מערכות יחסים הרסניות, מערכות יחסים בין הורים לילדים, מערכות יחסים בין אחים, מערכות יחסים בין אנשים, בן אדם לא בוגר, יחסי הורים ומתבגרים, ... לכבד אותך? איך לגרום לאנשים לכבד אותך? איך לגרום לאנשים להתייחס אליך בכבוד? לכבד את עצמך, להתייחס לעצמך בכבוד, מסרים סותרים בין הורים לילדים, מסרים סותרים במערכות יחסים, מסרים מנוגדים במערכות יחסים, התנהגות ילדותית אצל ילדים, למה אני לא בוגר? ...
מערכות יחסים, חושב שמנסים לעשות לך רע, קשיים במערכות יחסים, קונפליקטים במערכות יחסים, בעיות במערכות יחסים, התמודדות עם מערכות יחסים, להתמודד במערכות יחסים
מערכות יחסים, חושב שמנסים לעשות לך רע, קשיים במערכות יחסים, קונפליקטים במערכות יחסים, בעיות במערכות יחסים, התמודדות עם מערכות יחסים, להתמודד במערכות יחסים
מערכות יחסים, חושב שמנסים לעשות לך רע, קשיים במערכות יחסים, קונפליקטים במערכות יחסים, בעיות במערכות יחסים, התמודדות עם מערכות יחסים, להתמודד במערכות יחסים איך להתמודד עם תחושה שמישהו מנסה להרע לך? כאשר אדם נמצא במערכת יחסים - בין אם זו זוגיות, שותפות עסקית או מערכת יחסים חברתית - לעיתים קרובות עולה תחושה שהצד השני פועל מתוך כוונות רעות, ... במקרה זה, אליעד מציע מספר פתרונות אפשריים: להחליט לקבל את העובדה שהאדם השני חושב כך, ולהפסיק לנסות לשנות את דעתו. להפסיק להיות בקשר איתו, אם המחיר של מערכת היחסים איתו גבוה מדי עבורך. להפסיק לתת חשיבות למחשבות שלו כלפיך, ולאפשר לו ... למה האדם השני חושב שאתה רוצה להרע לו, ואם אפשר - לשנות זאת. אם לא ניתן לשנות את מחשבותיו, מומלץ ללמוד לקבל את המצב ולהפסיק להתעסק בכך. הבנת ציפיות במערכות יחסים ניהול קונפליקטים במערכות יחסים איך להתמודד עם תחושת פגיעות? הכוונות טובות מול פרשנות רעה איך לשכנע אדם בכוונותיך הטובות? מה לעשות כשמישהו חושב שרוצים להרע לו? איך להתמודד עם תחושת הם מנסים לעשות לי רע במערכות יחסים? כאשר אדם נמצא במערכת יחסים, בין אם מדובר בזוגיות, שותפות עסקית או מערכת יחסים חברתית, לפעמים הוא עלול להרגיש כי הצד השני מנסה להרע לו, למרות ... כפי שהוא. אם אתה מוכן לקבל שהוא חושב שאתה מנסה להרע לו, אין צורך לשנות את דעתו. אתה יכול להמשיך לחיות את חייך ולהתמקד בכוונותיך האישיות. הבנת ציפיות במערכות יחסים ניהול קונפליקטים במערכות יחסים כיצד להתמודד עם תחושת פגיעות הכוונות טובות מול פרשנות רעה כן מה ... היא ש... אליעד: איזה? ש: השאלה שלי. אליעד: אוקי כבר נלחצתי אמרת שיש שאלה, כן? ש: ממה זה נובע ואיך לטפל בזוג או בת זוג. אליעד: בן אדם שאתה נמצא איתו במערכת יחסים כלשהי, נגיד שותף עסקי בחברה או בעסק. ש: כן, הוא חושב על הדברים שאתה ... בא נדבר נגיד עליך לדוגמה, נגיד אתה המציאות עושה לך משהו היא מנסה לעשות לך טוב ואתה חושב שהמציאות באה לעשות לך רע נגיד לדוגמה, כן יכול להיות, אתה נמצא במערכת יחסים במציאות? ש: כן. אליעד: גם המציאות אומרת אני באה, אני עושה לו טובה, ...
זוגיות, מערכות יחסים, הקשבה במערכת יחסים, למה לא מקשיבים לי? איך לגרום למישהו להקשיב לך? חוקים של מערכות יחסים, תקשורת בין אישית
זוגיות, מערכות יחסים, הקשבה במערכת יחסים, למה לא מקשיבים לי? איך לגרום למישהו להקשיב לך? חוקים של מערכות יחסים, תקשורת בין אישית
... מערכות יחסים, הקשבה במערכת יחסים , למה לא מקשיבים לי? איך לגרום למישהו להקשיב לך? חוקים של מערכות יחסים , תקשורת בין אישית למה אנשים מקשיבים פחות לבן הזוג ככל שעובר הזמן? בהתחלת הזוגיות, כשבני הזוג נמצאים בשלב ...
הצלחה חברתית, מערכות יחסים, להצליח חברתית, כישורים חברתיים, למגנט אנשים, להיות מקובל חברתית, אישיות ממגנטת, כריזמה, למשוך אליך אנשים, אישיות מושכת, להיות אהוב על כולם, תכונות מושכות, אישיות מושכת, להיות חברתי, להתקדם חברתית
הצלחה חברתית, מערכות יחסים, להצליח חברתית, כישורים חברתיים, למגנט אנשים, להיות מקובל חברתית, אישיות ממגנטת, כריזמה, למשוך אליך אנשים, אישיות מושכת, להיות אהוב על כולם, תכונות מושכות, אישיות מושכת, להיות חברתי, להתקדם חברתית
... חברתית, מערכות יחסים, להצליח חברתית, כישורים חברתיים, למגנט אנשים, להיות מקובל ... שלך ומרגישים שאתה מוסיף להם ערך, הם ירצו להיות סביבך. כדי ללמוד עוד על מערכות יחסים, יצירת קשרים חברתיים, שיפור מיומנויות תקשורת והצלחה חברתית, חפשו באתר EIP.co.il. איך לפתח מערכות יחסים בריאות? איך ליצור חברים חדשים? איך להיות אדם אהוב ומוערך? איך ... חברתי? כך תהפכו לאנשים כריזמטיים, תכונות אישיות, מגנטיות אנושית, איך לשפר מערכת יחסים? איך להיות מגנט חברתי? איך להצליח במערכות יחסים? טיפים לדייט, על מה לחשוב בדייט? על מה לדבר בדייט? מגנט אנושי, ... ביקורת חיובית, לא חשוב מה אומרים חשוב איך אומרים, יופמיזם, להיות פוליטיקאי, מערכות יחסים במשפחה, מערכות יחסים בעבודה, איך להיות חברותי יותר? איך יוצרים קשרים חברתיים? איך ... לגרום לאנשים לרצות לדבר איתך? איך לגרום למישהו להתגעגע אליך? קשרים חברתיים, מערכות יחסים חברתיות, מקובלות חברתית, להתקדם חברתית, תקשורת חברתית, להיות ...
מערכות יחסים, לתת כבוד, לא לכבד, לשמוח בשמחת האחר, לזלזל במישהו, להעריך אחרים, לפרגן, לתת יחס טוב, לתת יחס רע, חוסר פרגון, חוסר הערכה
מערכות יחסים, לתת כבוד, לא לכבד, לשמוח בשמחת האחר, לזלזל במישהו, להעריך אחרים, לפרגן, לתת יחס טוב, לתת יחס רע, חוסר פרגון, חוסר הערכה
מערכות יחסים, לתת כבוד, לא לכבד, לשמוח בשמחת ... להיות המתנה האמיתית עבורו. מה הנחות היסוד של אנשים לגבי מערכות יחסים? אנשים רבים מניחים באופן שגוי שיש ... פחות פגיע, פחות תלותי ויותר יציב מבחינה רגשית. כיצד לבנות מערכות יחסים טובות ובריאות יותר? אליעד מסביר שהדרך הטובה ביותר לבנות מערכות יחסים בריאות היא לא להיות תלויים בפידבק ... להיות מועילים, והסוד הוא לא להיות תלוי בשום סוג של יחס. מערכות יחסים בריאות הן אלה שבהן אנשים אינם ... אליהם בדרך מסוימת. כך כל אחד יכול להיות חופשי יותר במערכות היחסים שלו, ולקיים קשרים משמעותיים בלי ...
להסתדר עם אנשים, מערכות יחסים, יחסי אנוש, תקשורת בין אישית, קונפליקטים בזוגיות, קונפליקטים בזוגיות, קונפליקטים בחברה, הרמוניה עם המציאות, הדרך אל האושר, איך להיות מאושר?
להסתדר עם אנשים, מערכות יחסים, יחסי אנוש, תקשורת בין אישית, קונפליקטים בזוגיות, קונפליקטים בזוגיות, קונפליקטים בחברה, הרמוניה עם המציאות, הדרך אל האושר, איך להיות מאושר?
... עם אנשים, מערכות יחסים, יחסי אנוש, תקשורת בין אישית, קונפליקטים בזוגיות, קונפליקטים בזוגיות, קונפליקטים בחברה, הרמוניה עם המציאות, הדרך אל האושר, איך להיות מאושר? איך אפשר להסתדר עם אנשים ולהגיע להרמוניה במערכות יחסים? ההרצאה עוסקת באחת השאלות המרכזיות בחיי האדם: כיצד להסתדר עם אנשים וליצור מערכות יחסים טובות. אליעד כהן מסביר שהיכולת להסתדר עם אנשים קשורה ישירות ליכולת להסתדר עם המציאות כולה. כלומר, אם אדם יודע להסתדר עם האנשים סביבו, הוא גם מסוגל להסתדר עם ... עם האתגרים שמזמנת לו המציאות. האם חיפוש אחר האמת מפריע להסתדר עם אחרים? אליעד מדבר על אנשים שמקדישים את עצמם לחיפוש האמת אך במערכות היחסים שלהם יש קונפליקטים מרובים. מדובר באנשים שמנסים להיצמד לאמת, אך במקום להבין את הזולת, הם מוצאים את עצמם מריבים ומתנשאים. אליעד מסביר כי זהו מצב סותר: איך ... שסובלים מהם קונפליקטים. מי שמבין את המציאות לעומק יכול להסתדר עם כל סוגי האנשים, ולהימנע מקונפליקטים מיותרים. המפתח להצלחה במערכות יחסים טמון בהבנה פנימית, קבלת השונות של הזולת, והיכולת לראות את הדברים מפרספקטיבות שונות. איך להסתדר עם אנשים? מה הקשר בין מערכות יחסים לבין הבנה עצמית? איך להגיע להרמוניה בזוגיות? למה קשה לנו לקבל אנשים שונים? איך מתמודדים עם קונפליקטים חברתיים? האם אפשר להסתדר עם כל אחד? איך להשתפר בתקשורת בין - אישית? מהי הדרך להסתדר עם אנשים ולהגיע להרמוניה במערכות יחסים? ההרצאה עוסקת באחת השאלות המרכזיות בחיי האדם - איך להסתדר עם אנשים, לשפר מערכות יחסים וליצור תקשורת בין - אישית טובה יותר. אליעד מסביר כיצד ההבנה של מערכות יחסים בין אנשים קשורה באופן ישיר ליכולת שלנו להסתדר עם המציאות עצמה. כלומר, מי שיודע להסתדר עם אנשים, יודע גם להסתדר עם המציאות, ולהיפך. איך קשורה היכולת להסתדר ... עם המציאות. מדוע אנשים שמחפשים את האמת לא בהכרח מסתדרים עם אחרים? ישנם אנשים שמקדישים את חייהם לחיפוש האמת ולהיצמדות אליה, אך במערכות היחסים שלהם הם לא מיישמים את אותם עקרונות. הם מתווכחים, רבים או מתנשאים על אחרים במקום לבדוק את הדברים לעומק ולנסות להבין את הצד השני. אליעד מציין שזוהי סתירה: איך ... לא רוצה להתאמץ, או שיש לו אינטרס שלא להסתדר איתו, אך מבחינה אובייקטיבית - אין סיבה אמיתית לכך. כיצד ההתמודדות עם קונפליקטים במערכות יחסים קשורה לחוויית האושר? אנשים שחווים קשיים במערכות יחסים לרוב חווים גם קשיים פנימיים. כאשר אדם מרגיש שאין לו שליטה על מערכות היחסים שלו, זה סימן לכך שהוא גם לא באמת בשלום עם עצמו ועם המציאות. לכן, שיפור היכולת להסתדר עם אנשים משפר גם את חוויית האושר האישית. ככל שאדם יותר פתוח להבין אחרים ... מי שרוצה להיות מאושר באמת, צריך ללמוד לקבל את כל מה שקורה סביבו, כולל האנשים שקשה לו איתם. איך להסתדר עם אנשים? מה הקשר בין מערכות יחסים לבין הבנה עצמית? איך להגיע להרמוניה בזוגיות? למה קשה לנו לקבל אנשים שונים? איך מתמודדים עם קונפליקטים חברתיים? האם אפשר להסתדר עם כל אחד? איך להשתפר בתקשורת ...
NLP, בלעדיות רגשית, איך לגרום למישהו לאהוב רק אותך? איך לגרום למישהו לרצות רק אותך? איך למנוע בגידה? לרצות אותך באופן בלעדי, מיומנויות חברתיות, מערכות יחסים, זוגיות, אהבה בלעדית
NLP, בלעדיות רגשית, איך לגרום למישהו לאהוב רק אותך? איך לגרום למישהו לרצות רק אותך? איך למנוע בגידה? לרצות אותך באופן בלעדי, מיומנויות חברתיות, מערכות יחסים, זוגיות, אהבה בלעדית
... בלעדיות רגשית, איך לגרום למישהו לאהוב רק אותך? איך לגרום למישהו לרצות רק אותך? איך למנוע בגידה? לרצות אותך באופן בלעדי, מיומנויות חברתיות, מערכות יחסים , זוגיות, אהבה בלעדית איך לגרום למישהו לרצות אותך באופן בלעדי? ההרצאה עוסקת במושג הבלעדיות - איך לגרום למישהו לרצות אותך באופן בלעדי, הן בהקשר של מערכות יחסים זוגיות והן בהקשר של מערכות יחסים עסקיות. כל הנושא סובב סביב שאלת היכולת לגרום לאדם לרצות אותך ... שלם. אם אדם חושב שהצד השני הוא הפתרון המושלם עבורו, הוא עשוי לרצות אותו יותר באופן בלעדי. עם זאת, חשוב להבין שאין פתרון אידיאלי בעולם, כי בכל מערכת יחסים תמיד יהיו חסרונות ויתרונות שמתקיימים בו זמנית. הדרך בה אליעד ... את הדברים היא כזאת - המושג של נפש תאומה או שלמות מוחלטת הוא למעשה אשליה. איך יוצרים תחושת שלמות אצל מישהו? כפי שצוין, האשליה של שלמות חשובה במערכות יחסים. אם אדם מרגיש ששום דבר אחר לא יכול לספק לו את מה שהוא מקבל ממך, ... ולהשתפר, תמיד מרגישים חיסרון כלשהו שצריך למלא. האם ניתן להילחם במושג הבלעדיות? לסיום, אליעד חוזר על רעיון חשוב: אין באמת שלמות מוחלטת. כל מערכת יחסים, עסקית או זוגית, מבוססת על הצורך להרגיש שאין אלטרנטיבה טובה ... שברקע יתעורר הרצון למשהו נוסף. הסוד האמיתי הוא להבין שלמרות כל האשליות, בסופו של דבר אין שלמות מוחלטת, ולכך יש השלכות על כל מהות קיום כל מערכת יחסים. בלעדיות רצונות פסיכולוגיה של מערכות יחסים תאום נפשי מילוי חסרונות עכשיו השאלה היא כזאת, אם אתה רוצה ... רוצה רק אותך. אוקי, זה אפשרי. אבל אם באמת אתה יכול למלא לה את כל הרצונות? לא. האם באמת היא תרצה רק אותך? לא. אבל יש בזה שכל נוסף כי לפעמים במערכות יחסים יש שלב שבו נגיד אתה אומר לבחורה, נגיד אתה יוצא עם מישהי ואז אתה ...
חוקים של מערכות יחסים, תחושת בדידות, נתינה וקבלה, לקבל על מנת לתת, לעזור לחברים, תקשורת בין אישית, אכפתיות מאחרים, עזרה לאחרים, תחושת קרבה, תחושת ריחוק, ליצור חברות
חוקים של מערכות יחסים, תחושת בדידות, נתינה וקבלה, לקבל על מנת לתת, לעזור לחברים, תקשורת בין אישית, אכפתיות מאחרים, עזרה לאחרים, תחושת קרבה, תחושת ריחוק, ליצור חברות
... של מערכות יחסים, תחושת בדידות, נתינה וקבלה, לקבל על מנת לתת, לעזור ... קרבה, תחושת ריחוק, ליצור חברות מהם החוקים של מערכות יחסים ומה המשמעות של נתינה וקבלה? במהלך הרצאה זו, אליעד כהן מציין את החשיבות הרבה של חוקים של מערכות יחסים, במיוחד בתקשורת ובתחושת קרבה. הוא מתאר את התחושות ... אף לא להציע עזרה יכול לשדר ריחוק. חוקים של מערכות יחסים תחושת בדידות נתינה וקבלה במערכות יחסים הבדל בין חברים קרובים לזר הקשרים בין קרבה לתקשורת בין ...
מחמאות, איך להחמיא לאנשים? לייק בפייסבוק, להחניף לאנשים, חנופה, לזלזל באנשים, זלזול באנשים, לפרגן לאנשים, מה זה פירגון? מחמאה אמיתית, מחמאה שקרית, מערכות יחסים, מיומנויות חברתיות
מחמאות, איך להחמיא לאנשים? לייק בפייסבוק, להחניף לאנשים, חנופה, לזלזל באנשים, זלזול באנשים, לפרגן לאנשים, מה זה פירגון? מחמאה אמיתית, מחמאה שקרית, מערכות יחסים, מיומנויות חברתיות
... חנופה, לזלזל באנשים, זלזול באנשים, לפרגן לאנשים, מה זה פירגון? מחמאה אמיתית, מחמאה שקרית, מערכות יחסים, מיומנויות חברתיות מה זה מחמאה ואיך להחמיא לאנשים? הרצאה עוסקת בנושאים שונים שקשורים למחמאות, להחמיא לאנשים, זלזול בהם, חנופה ולמערכות יחסים. ישנם חוקים ודקויות רבות בתקשורת החברתית שנוגעות לפעולה של מחמאה, איך היא מתקבלת ומה משמעותה. מהי מחמאה אמיתית ומתי היא נחשבת לשקרית? כשהם מדברים על מחמאה, הם מסבירים ... לומר אתה הכי יפה בעולם, כיוון שהמחמאה הראשונה נשמעת אמינה יותר ולא מציינת משהו מופרז. איך מערכות יחסים קשורות למחמאות? המרצה מדבר על איך מחמאות משפיעות על מערכות יחסים בין אנשים. היכולת להחמיא בצורה נכונה תורמת רבות למערכת יחסים בריאה. כאשר אתה מחמיא לאדם בצורה כנה ומדויקת, אתה מחזק את הקשר ביניכם ומאפשר לאדם להרגיש מוערך. כשאדם מקבל מחמאה כנה, הוא נוטה להרגיש טוב יותר עם עצמו, וזה עשוי להעצים את מערכת היחסים. מה הקשר בין לייקים בפייסבוק לבין מחמאות? המרצה גם מתאר את הקשר בין לייקים בפייסבוק למחמאות בעולם הדיגיטלי. אנשים שמפיצים לייקים לאנשים אחרים לעיתים עושים זאת כדי לקבל ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על קונפליקט זוגי, קנאה במערכת יחסית, מי צריך לקחת אחריות בזוגיות? מי אחראי לכך שרע לך בזוגיות? אחריות אישית בזוגיות, אחריות על הרגשות של בני הזוג, לקיחת אחריות על הרגשות של בני הזוג, מי צריך להשתנות בקונפליקט זוגי? גישור זוגי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מערכות יחסים, האם הכל אפשרי? בשביל מה לחיות? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצר העולם? האם יש משמעות לחיים? האם יש אמת מוחלטת? למה לא להתאבד? האם יש בחירה חופשית? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם באמת הכל לטובה? האם יש או אין אלוהים? איך להיות מאושר? מה המשמעות של החיים? האם אפשר לדעת הכל? מי ברא את אלוהים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה יש רע בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה העולם קיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה יש רע וסבל בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם לדומם יש תודעה? איך להיות הכי חכם בעולם ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: מערכות יחסים, איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם בדידות? מועקות נפשיות וייאוש? דיכאון? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעריך את עצמך? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם גירושין? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשפר את הזיכרון? איך לשתול מחשבות? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להיות מאושר ושמח? איך לקבל החלטות? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל רגשי, מורה רוחני, ייעוץ נפשי מומלץ בתחום מערכות יחסים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4375 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 23:25:38 - wesi1