אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לסמוך ✔עצות ויועצים, בחירת יועץ, בחירת מנטור, לבחור יועץ, לסמוך על היועץ, איך לא ליפול עם נוכלים? איך לבחון איש מקצוע? איך לדעת האם זה איש מקצוע...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
עצות ויועצים, בחירת יועץ, בחירת מנטור, לבחור יועץ, לסמוך על היועץ, איך לא ליפול עם נוכלים? איך לבחון איש מקצוע? איך לדעת האם זה איש מקצוע? איך לזהות נוכלים? איך לזהות שקרנים? איך לזהות שרלטנים? למה לשאול למה? סוגים של יועצים
איך אפשר לדעת אם יועץ באמת חכם או שרלטן?

הדרך לדעת אם יועץ הוא אמיתי או שרלטן טמונה בשאלה אחת פשוטה: "למה?" השאלה הזו, שנשמעת בסיסית, היא המפתח שמאפשר להבין אם אדם מבין את תחום ההתמחות שלו, או אם הוא פשוט ממציא תשובות חסרות בסיס.

כאשר אדם נותן עצה או מציע פתרון כלשהו, חשוב לשאול אותו שוב ושוב: "למה?" זה יכול להיות בשאלות כגון: "למה אתה מציע את הפתרון הזה?" "למה אתה חושב שזה יעזור?" "מה הקשר בין הפעולה שתציע לתוצאה הצפויה?" השאלות האלו לא רק עוזרות להבין את ההיגיון שמאחורי העצה, אלא גם חושפות את עומק הידע של היועץ.

למה "למה" נחשבת למילת הקסם?

השאלה "למה" מסייעת לחשוף את עומק הידע של היועץ. יועץ שמבין את התחום שבו הוא עוסק ישמח להסביר ולפרט כל פרט ופרט. לעומת זאת, יועץ שמגיב בחוסר סבלנות או מנסה להימנע מתשובות מפורטות עלול להסתיר חוסר ידע או ניסיון. שאלה זו לא נועדה רק לערער את סמכות היועץ, אלא לאפשר הבנה מעמיקה של העצה כדי להבטיח שההחלטה שתתקבל תהיה מבוססת על היגיון ולא על סמכות.

איך כדאי לשאול "למה" ולמה להתעמק בתשובה?

חשוב לשאול את השאלה "למה?" בצורה עניינית וממוקדת. אם התשובה של היועץ היא כללית מדי או לא מספקת, יש להמשיך ולשאול שאלות כגון: "למה זה ככה?", "מה ההיגיון מאחורי זה?" ו"למה זה לא עובד בדרך אחרת?". יועץ טוב לא רק יסביר, אלא גם יתעקש שאתם תבינו את מה שהוא מסביר. אם הוא לא רוצה שתשאלו שאלות, זה סימן שייתכן שהוא מסתיר מידע.

איזו דוגמה יש למצב יומיומי שבו שואלים "למה"?

ניקח לדוגמה מוסכניק שממליץ להחליף מנוע בעקבות רעש ברכב. במקום לקבל את ההמלצה באופן אוטומטי, יש לשאול אותו שאלות כגון: "למה צריך להחליף את המנוע?", "איך הרעש קשור למנוע?" ו"למה זה פתרון נכון?" אם המוסכניק יכול להסביר את הקשר בצורה ברורה ומנומקת, זה סימן שהוא מבין את המצב ויכול להציע פתרון יעיל.

מה החשיבות של הבנת ההיגיון שמאחורי העצה?

כשהבנתם את ההיגיון מאחורי העצה, האחריות נשארת בידיים שלכם. אתם לא מקבלים את ההמלצה בעיניים עצומות, אלא מפעילים שיקול דעת עצמאי. ברגע שאתם מבינים את "למה" מאחורי כל החלטה, אתם יכולים להיות בטוחים יותר שההחלטה היא הנכונה. יועץ אמיתי לא רק ייתן לכם עצה, אלא גם ילמד אתכם כיצד להבין את ההיגיון שלה כדי שתוכלו לקבל החלטות מדויקות בעתיד.

מדוע יועץ מסוים עלול להילחץ מהשאלה "למה"?

ישנם אנשים שמבססים את סמכותם על חזות חיצונית: תעודות, חליפה, או קהל מעריצים. כאשר אתם שואלים אותם "למה?", אתם חושפים את חוסר הידע האמיתי שלהם, ולכן הם עשויים להימנע מלספק תשובות עמוקות או להימנע מלספק הסברים מנומקים. לעיתים הם ינסו להפעיל מניפולציות רגשיות או להפעיל סמכות חיצונית כדי שתאמינו להם, מבלי לבדוק את עוצמת ההיגיון שמאחורי העצה.

איך השאלה "למה" קשורה לדוגמאות על חדר כושר ומתמטיקה?

במכון כושר, למשל, אם מדריך אומר "אל תעשה ככה, זה דופק את הברכיים", חשוב לשאול אותו "למה זה דופק את הברכיים?" ו"למה התנועה הזו מזיקה?" תשובות ברורות ומנומקות מעידות על ידע עמוק, בעוד שאי - יכולת להסביר את הקשר עשויה להצביע על חוסר ידע או על הימצאות בשדה נוחות שולי.

בלימודים אקדמיים, כמו מתמטיקה, השאלה "למה?" עוזרת להבין לא רק את הדרך בה פועלים, אלא גם את העקרונות שמאחורי הפתרון. זה הופך את הלימוד לא רק למשחק עם נוסחאות, אלא להבנה עמוקה של תחום הלימוד.

איך קשורה השאלה "למה" לסיפורי אלוהים ומשה רבנו?

השאלה "למה?" תופסת גם בהקשרים רוחניים. למשל, בסיפור יציאת מצרים, במקום לקבל את הציווי על פיו יש להאמין במה שנאמר, ניתן לשאול: "למה זה קרה כך?" "למה אלוהים הוציא אותנו ממצרים?" או "למה לא ניתן לראות את אלוהים ישירות?" אנשים רבים מקבלים את הסיפורים האלה באופן עיוור מבלי לשאול את השאלות העמוקות, דבר שעשוי למנוע מהם הבנה אמיתית של מה שמתרחש.

מה קורה כשרוצים להיות חכמים באמת ולא להאמין בצורה עיוורת?

כדי להיות חכמים באמת, יש לשאול "למה?" בכל תחום, גם כשמדובר במורים רוחניים, יועצים או כל אדם אחר. מי שרוצה להאמין רק בגלל סמכות חיצונית, לא יוכל לפתח הבנה אמיתית. חכמה אמיתית נוצרת כאשר אנחנו שואלים שאלות, מחפשים הסברים ומבינים את התשובות. יועץ אמיתי ייהנה מלספק תשובות וללמד אתכם את ההיגיון מאחורי ההמלצות.

לסיכום

לסיכום, השאלה "למה?" היא כלי חשוב לבדיקת אמינותו של יועץ או מומחה, והיא מאפשרת לנו להבין אם יש עומק בהמלצותיהם או אם מדובר בנוכלות. כשאנחנו שואלים "למה?", אנחנו לא רק מבקשים תשובות, אלא גם בונים את יכולת השיפוט שלנו כדי לקבל החלטות מושכלות. יועץ אמיתי ישמח שתשאלו אותו שאלות וינסה להסביר לכם את כל הפרטים עד שתבינו את ההיגיון מאחורי העצה.
איך אפשר לדעת אם יועץ באמת חכם או שרלטן?

התשובה מבוססת על הרעיון שכדי לבדוק את האמינות והמקצועיות של אדם שנותן עצה, צריך לשאול אותו שוב ושוב "למה?". כאשר מישהו נותן עצה או קובע שצריך לעשות משהו מסוים, כדאי לבקש ממנו הסבר מפורט: למה הוא חושב שזה הפתרון, מה הקשר בין הסיבה לתוצאה, איך הדברים מסתדרים מבחינה הגיונית, ולמה לא לבחור בדרך אחרת. ככל שתשאלו יותר "למה?" ותתעמקו בהסברים, כך תוכלו לגלות אם הוא באמת מבין לעומק את הנושא או שהוא רק "מחרטט" ונשען על סמכות חיצונית כמו תעודות על הקיר, חליפה ועניבה, או קהל מעריצים.

למה "למה" נחשבת למילת הקסם?

מפני שדרך השאלה "למה?" אפשר לחשוף את עומק הידע האמיתי של היועץ. יועץ שמשמח אותו שאתם שואלים "למה?" ורוצה להרחיב ולהסביר עוד ועוד, מעיד על כך שיש לו ידע מבוסס, היגיון סדור, והוא מעוניין שתבינו את העצה ולא רק תבצעו אותה באופן עיוור. לעומת זאת, יועץ שנסער מכך שאתם חוקרים אותו, או שדוחף שתאמינו לו בלי לשאול, עלול להסתיר חוסר ידע או אפילו להיות נוכל שמחפש שליטה באחרים.

איך כדאי לשאול "למה" ולמה להתעמק בתשובה?

מומלץ לשאול "למה?" בצורה עניינית ולהבין היטב את תשובתו של היועץ. אם הוא עונה תשובה כללית, יש להמשיך ולשאול שוב: "למה התוצאה הזו נגרמת?", "למה החלק הזה מקושר לבעיה?" וכדומה. חשוב לא לשאול "למה?" סתם כמו תוכי, אלא לוודא שבאמת מבינים את ההסבר ומנסים לבדוק אם הוא עקבי. יועץ טוב גם ירצה לבדוק אם הבנתם אותו נכון, מפני שרק כך תוכלו להשתמש בעצה באופן מדויק.

איזו דוגמה יש למצב יומיומי שבו שואלים "למה"?

דוגמה אחת היא מצב שבו יש רעש ברכב ומוסכניק מציע להחליף את המנוע. אם אתם רוצים לוודא שהפתרון הנכון הוא באמת להחליף מנוע, יש לשאול אותו: "למה צריך להחליף את המנוע? איך זה קשור לרעש? למה הרעש מעיד על תקלה כזאת?" וכן הלאה. אם הוא עונה בטענות מדויקות ומוכן להסביר עוד ועוד, כנראה שהוא יודע על מה הוא מדבר. אם לעומת זאת הוא מתעצבן: "למה אתה לא סומך עליי? יש לי ניסיון, אני מומחה!" - זה סימן שעלול להיות שהוא מנסה להסתיר חוסר ידע.

מה החשיבות של הבנת ההיגיון שמאחורי העצה?

כשאתם מבינים את ההיגיון של העצה, אתם הופכים את האחריות שלכם לגבוהה יותר. אתם כבר לא פועלים כמי "שסומכים על היועץ" בעיניים עצומות, אלא מפעילים שיקול דעת משלכם. יועץ הגון יעדיף להסביר לכם את ההיגיון, כי רק כך תוכלו באמת "לדוג בעצמכם" ולא להסתמך על עצה סגורה ומוכנה מראש שעלולה להתפרש לא נכון בסיטואציות אחרות. אם אתם רק מבצעים צעד כלשהו כי "היועץ אמר", אתם נותנים לו את כל האחריות. אבל אם הבנתם היטב את ה"למה?" - האחריות בידיים שלכם, ולרוב אלו בדיוק היועצים שתרצו להתייעץ איתם.

מדוע יועץ מסוים עלול להילחץ מהשאלה "למה"?

ישנם אנשים שבונים את הסמכות שלהם על הופעה חיצונית: תעודות, קהל מעריצים, סממנים חיצוניים כמו עניבה וחליפה, או שם מותג כלשהו (לדוגמה, שמות של שיטות כמו NLP או אחרות). כשאתם שואלים "למה?" אתם בעצם בודקים את התוכן מעבר לחזות החיצונית. אם מדובר במתחזה או במישהו שפשוט לא מבין עד הסוף, הוא ינסה להרחיק אתכם משאלות עומק. הוא יעדיף שתישארו במצב של אמונה עיוורת במקום שיהיה לכם ביטחון בתהליך הגיוני.

איך השאלה "למה" קשורה לדוגמאות על חדר כושר ומתמטיקה?

במכון כושר, יש מי שאומר "אל תעשה ככה, כי זה דופק לך את הברכיים". מי שחוקר ביסודיות ישאל: "למה זה דופק את הברכיים? למה כשהברכיים עוברות את קצות האצבעות זה מזיק? למה עומס גדול יותר פוגע?" וכן הלאה. אם למדריך אין תשובות ברורות, כנראה הוא לא באמת מבין וסתם מעביר שמועה ששמע בעצמו.

בלימודי מתמטיקה, אם רואים נוסחה חדשה, כדאי מאוד לחקור "למה היא כתובה דווקא כך? למה הפתרון הזה עובד? למה בדיוק אלה השלבים ולא אחרים?". ככל ששואלים "למה?" ומבינים לעומק, הופכים לחכמים יותר ולא רק ל"ממלאי נוסחאות" בצורה עיוורת.

איך קשורה השאלה "למה" לסיפורי אלוהים ומשה רבנו?

נאמר שאנשים לא שואלים "למה?" כאשר מספרים להם סיפור על אלוהים שהוציא מישהו ממצרים או נתן תורה. הם לא חוקרים: "למה הבאת אותנו למצרים מלכתחילה? למה צריך להאמין בך בגלל שקרתה יציאה ממצרים? למה אי אפשר לראות אותך? למה חייבים מתווך כמו משה רבנו?" וכן הלאה. היעדר שאלת "למה?" הופך אנשים לכאלה שמאמינים ללא בדיקה, בלי לוודא שהם מבינים את ההיגיון שמאחורי הסיפור או הציווי. לפי ההסבר הזה, אדם יכול לתהות בכל דבר ולשאול עוד ועוד שאלות, אבל פעמים רבות מסביבה לא מעודדים אותו לכך.

מה קורה כשרוצים להיות חכמים באמת ולא להאמין בצורה עיוורת?

מי שמעוניין להגיע לחכמה אמיתית, ישאל תמיד "למה?" ולא יסמוך על תעודות או מעמד חברתי. הוא ידרוש הסברים מפורטים, יבקש להבין את הקשר בין הסיבה לתוצאה, וישווה גרסאות שונות של עצות כדי להבין מה מביא לתוצאה הטובה ביותר. אנשים שמוכנים לחשוף בפניכם את ההיגיון ולא מסתפקים בדרישה שתאמינו להם, הם לרוב היועצים האמיתיים שכדאי להקשיב להם.

לסיכום, בכל תחום שבו מקבלים עצה - רפואי, טכני, רגשי, רוחני או כל תחום אחר - השאלה "למה?" היא המפתח. אדם שיש לו ידע אמיתי וכוונות טובות, ישמח להרחיב ולהסביר גם בפעם העשירית. אדם שנלחץ או מתחמק, יתמקד לרוב בנראות החיצונית או בדרישה שתאמינו לו בעיניים עצומות. מומלץ להמשיך ולשאול "למה?" עד שמתקבלת תחושה ברורה שהבנו את כל ההיגיון שביסוד העצה.
סוגים של עצות, למה לא להאמין לאף אחד? מי יבקש ממך להאמין לו? מקור הסמכות של המטפל, תעודות על הקיר, לימודים אקדמיים, השכלה פורמאלית, אל תאמין תבין, ללמוד לדוג, להאכיל אותך דגים, איך להבין את העצה יותר טוב? איך להיות בטוח שהבנת את העצה? איך לבחור יועץ? שקרים של מנטורים, שקרים של יועצים, איך לבחור מאמן? איך לבחור מנטור? איך לבחור גורו? איך לזהות מנהיג כת? למה העצה היא כך ולא אחרת? למה דווקא ככה? למה זה ככה ולא אחרת? לא יראני האדם וחי, משה רבנו, להאמין בצדיק, מי יעודד אותך לשאול שאלות? מי מפחד משאלות? מי לא אוהב שאלות? מי אוהב שאלות? מי שונא שאלות? איך לזהות שקרים? איך לזהות מניפולציות? איך לזהות חכם אמיתי? איך לזהות איש אמת?
אחריות רמאות מניפולציות רגשיות מה אתה חושב רוחני לחקור יכול להיות עקרונות מותג להחליף איך להיות בטוח שהבנת את העצה איך לא ליפול איך לא ליפול עם איך לא ליפול עם נוכלים איך לבחון איש מקצוע איך לדעת איך לדעת אם איך לדעת האם איך לדעת האם זה איש מקצוע איך לזהות איך לזהות נוכלים איך לזהות שקר איך לזהות שקרים איך לזהות שקרן איך לזהות שקרנים איך לזהות שרלטנות איך לזהות שרלטנים איש מקצוע בחירה בחירת יועץ בחירת מנטור האם זה יועץ יועצים יעוץ כיצד לזהות שקר לא ליפול עם לא ליפול עם נוכלים לבחון איש מקצוע לבחור לבחור יועץ לדעת לדעת האם לדעת האם זה איש מקצוע לזהות לזהות נוכלים לזהות שקר לזהות שקרים לזהות שקרן לזהות שקרנים לזהות שרלטנות לזהות שרלטנים ליפול ליפול עם נוכלים למה לשאול למה לשאול למה לסמוך לסמוך על היועץ לרמות לשאול לשאול למה לשאול שאלות מה לשאול מנטור מנטורים מנטורינג מקצוע מרמה נוכל נוכלות נוכלים סוגים סוגים של יועצים עצות עצות ויועצים רמאות רמאי רמאים שקרן שקרנים שרלטנות שרלטנים
אינטואיציה / תחושת בטן / להקשיב ללב / להקשיב לרגש / אינסטינקט, האם להקשיב ללב? האם להקשיב לאינטואיציה? האם להקשיב לתחושת בטן? האם לסמוך על האינטואיציה? האם להקשיב לתחושת בטן? האם ללכת אחרי הלב? האם לסמוך על תחושת הבטן? האם לסמוך על הלב? האם לסמוך על הרגש? האם לסמוך על האינטואיציה? כמה לסמוך על האינטואיציה? איך לשפר את האינטואיציה? מתי אפשר לסמוך על אינטואיציה? איך לאזן בין אינטואיציה לחשיבה רציונלית, תחושה פנימית, ידיעה אינסטינקטיבית, דחף פנימי
... תחושת בטן להקשיב ללב להקשיב לרגש אינסטינקט, האם להקשיב ללב? האם להקשיב לאינטואיציה? האם להקשיב לתחושת בטן? האם לסמוך על האינטואיציה? האם להקשיב לתחושת בטן? האם ללכת אחרי הלב? האם לסמוך על תחושת הבטן? האם לסמוך על הלב? האם לסמוך על הרגש? האם לסמוך על האינטואיציה? כמה לסמוך על האינטואיציה? איך לשפר את האינטואיציה? מתי אפשר לסמוך על אינטואיציה? איך לאזן בין אינטואיציה לחשיבה רציונלית, תחושה פנימית, ידיעה אינסטינקטיבית, דחף פנימי וכאן אסביר, האם וכמה הגיוני לסמוך על אינטואיציה תחושת בטן להקשיב ללב להקשיב לרגש וכיוב? או שעדיף לא להקשיב לאינטואיציה ובמקום זה להקשיב לשכל, לנתח כל דבר לעומק וכולי? אז נשאל כך, האם הגיוני לסמוך על מישהו שנותן לך עצה כלשהי? תשובה: תלוי מי המישהו, מה התחום שבו ... איתו? כמה אתה לא רוצה לטעות? וכולי. הכל תלוי בהקשר וכל מקרה לגופו של עניין. אז לגבי אינטואיציה, האם הגיוני לסמוך עליה? תשובה: כל מקרה לגופו. ואני אסביר. ברמת העיקרון אם אתה רוצה לדעת האם באמת אתה יכול לסמוך על האינטואיציה שלך, אתה צריך לבדוק עם השכל שלך לעומק, את האינטואיציה שלך, ובהתאם לזה לנסות להבין, האם ועד כמה אתה יכול לסמוך על האינטואיציה שלך. בפועל זה אומר, שעליך לקחת החלטות שאתה מקבל ... לדעתך הן נכונות אחרי שאתה חוקר אותן לעומק עם השכל שלך. ובהתאם לזה אתה יכול לדעת את האמת, האם ועד כמה אתה יכול לסמוך על תחושת הבטן שלך. לדוגמה: אם אתה מקבל החלטות לפי תחושת בטן ואחר כך כשאתה בודק אותך, מתברר לך שתמיד אתה טועה, הרי שתמיד כדאי לך לא לסמוך על תחושת הבטן שלך. ואם מתברר לך שב 75% מהמקרים אתה מרוצה מהאינטואיציה שלך, אז זה אומר שמבחינתך אתה יכול לסמוך ב 75% על האינטואיציה שלך. זה כל העניין כולו. וכמובן שבאופן כללי, ... אחרים. או מצבים רגשיים, שיכולים להשפיע על תחושת הבטן שלך וכיוב. או שיש נושאים יותר קריטיים, שבהם לא כדאי לך לסמוך על האינטואיציה שלך וכולי. כמו כן אוסיף, כי בפועל, האדם תמיד גם ... ותמיד יש גם חלק של אמונה וגם חלק של שכל וזה כמובן עוד עניין אחר בפני עצמו. במילים אחרות, השאלה היא, לא האם לסמוך על האינטואיציה, אלא כמה לסמוך על האינטואיציה. וכאן התשובה היא, שזה בהתאם לבדיקות שאתה עושה מעת ... במילים אחרות, תתייחס לאינטואיציה שלך, ככלי עבודה, שאתה בודק אותו לפעמים עם השכל שלך, כדי לדעת האם וכמה אתה יכול לסמוך עליו או לא. האם אתה יכול לסמוך על בקרת השיוט ברכב שלך ועל המערכת לשמירת נתיב ברכב שלך? ואם ... לעשות כיוון פרונט לרכב שלך, שנוסע עקום? בקיצור, מעת לעת אתה בודק את המערכת ורואה האם ובאיזה מקרים וכמה אתה יכול לסמוך עליה? בדיוק כך לגבי אינטואיציה תחושת בטן להקשיב לרגש וכולי. כל מקרה לגופו. מעת לעת בדוק את תחושות הבטן שלך. ותראה האם וכמה אתה באמת יכול לסמוך עליהן. ומי שרוצה לדעת איך הוא יכול לשפר את האינטואיציה שלו לכך שהוא יוכל תמיד לסמוך עליה מה הוא צריך לעשות? תשובה: הדרך לכך עוברת רק דרך השכל. ...
ספקים ונותני שירות, למה לא לסמוך על הספקים שלך? למה לא לסמוך על נותני שירות? איך לנהל עסק? לסמוך על העובדים, אינטרסים בניהול עסקים, על מי אפשר לסמוך בעסקים? למה לסמוך רק על עצמך? לסמוך על נותן שירות, לסמוך על ספק, אימון לעסקים
ספקים ונותני שירות, למה לא לסמוך על הספקים שלך? למה לא לסמוך על נותני שירות? איך לנהל עסק? לסמוך על העובדים, אינטרסים בניהול עסקים, על מי אפשר לסמוך בעסקים? למה לסמוך רק על עצמך? לסמוך על נותן שירות, לסמוך על ספק, אימון לעסקים
... ונותני שירות, למה לא לסמוך על הספקים שלך? למה לא לסמוך על נותני שירות? איך לנהל עסק? לסמוך על העובדים, אינטרסים בניהול עסקים, על מי אפשר לסמוך בעסקים? למה לסמוך רק על עצמך? לסמוך על נותן שירות, לסמוך על ספק, אימון לעסקים למה לא לסמוך על ספקים ונותני שירות בעיניים עצומות? כאשר מנהלים עסק, אחד הגורמים החשובים ביותר להצלחתו הוא עבודה עם ... נכון גם לגבי עובדים פנימיים בעסק שלך, שלא תמיד ידאגו לאינטרס שלך באותו האופן שבו אתה דואג לו. אז על מי אפשר לסמוך בעסקים? האמת היא שבניהול עסק, הדרך הטובה ביותר היא לסמוך בעיקר על עצמך ולוודא שכל פרט מתנהל כפי שצריך. אמנם ניתן להיעזר באנשים אחרים, אך אין להניח שהם יפעלו ... עבודה עם ספקים ונותני שירות כיצד לנהל עובדים בעסק אחריות אישית בעסקים הימנעות מטעויות עסקיות נפוצות למה לא לסמוך על ספקים ונותני שירות בעיניים עצומות? כאשר אתה מנהל עסק, יש לך ספקים ונותני שירות שאמורים לעזור לך ... שלך - גם הם, בסופו של דבר, פועלים מתוך אינטרס אישי ולא בהכרח ידאגו לעסק שלך כמו שאתה היית רוצה. אז על מי אפשר לסמוך בעסקים? האמת היא שבניהול עסקי, הדרך הטובה ביותר לפעול היא לסמוך בעיקר על עצמך ולוודא שכל פרט מתנהל כפי שצריך. אמנם ניתן להיעזר באנשים אחרים, אבל אין להניח שהם דואגים ...
לסמוך, על מי אפשר לסמוך? האם אפשר לסמוך על מישהו? איך לדעת אם אפשר לסמוך על מישהו? על מי לא לסמוך? מה הסימנים שאפשר לסמוך על מישהו? חשדנות, למה אני לא סומך על מישהו? האם מישהו בוגד בי? למה מישהו לא סומך עלי? אמון במערכות יחסים
לסמוך, על מי אפשר לסמוך? האם אפשר לסמוך על מישהו? איך לדעת אם אפשר לסמוך על מישהו? על מי לא לסמוך? מה הסימנים שאפשר לסמוך על מישהו? חשדנות, למה אני לא סומך על מישהו? האם מישהו בוגד בי? למה מישהו לא סומך עלי? אמון במערכות יחסים
לסמוך, על מי אפשר לסמוך? האם אפשר לסמוך על מישהו? איך לדעת אם אפשר לסמוך על מישהו? על מי לא לסמוך? מה הסימנים שאפשר לסמוך על מישהו? חשדנות, למה אני לא סומך על מישהו? האם מישהו בוגד בי? למה מישהו לא סומך עלי? אמון במערכות יחסים איך לדעת אם אפשר לסמוך על מישהו? האמון במערכות יחסים הוא נושא רגיש ומורכב, והוא מבוסס על מספר גורמים. אחת השאלות המרכזיות היא איך לדעת אם אפשר לסמוך על מישהו? כאשר אנו בוחנים את השאלה הזו, יש כמה גורמים שיכולים לשפוך אור על הנושא. האם אפשר לסמוך על מישהו אם הוא לא סומך עליך? תשובה ראשונה לשאלה היא לבדוק האם האדם השני סומך ... בידך את אמונו. אם הוא לא סומך עליך, יכול להיות שהוא לא רואה אותך כחבר אמיתי, ולכן יהיה קשה להניח שנוכל לסמוך עליו. זה יכול להיות בגלל פחד או חשש שהוא לא מודע לו, או בגלל שהוא חושב שבסופו של ... אמון שבפועל אינם אמיתיים, אלא רק נועדו להפעיל עליך השפעה. למה אני לא סומך על מישהו? הסיבה שבגללה אדם עשוי לא לסמוך על מישהו היא לעיתים קרובות פחד או חוסר ביטחון אישי. פחד כזה יכול לנבוע מחוויות ... כלפי האדם עצמו. תהליך יצירת האמון הוא לא מיידי וכולל זמן, פעולה מדבר ויכולת להוכיח את עצמך. איך לגרום למישהו לסמוך עליך? כדי לגרום למישהו לסמוך עליך, חשוב להראות לו שאתה באמת רואה בו חבר ושאתה מסור לו. אמון נבנה דרך מעשים ... בהרגשות של אחרים, המפתח להצלחה הוא יצירת סביבה שבה האדם השני מרגיש שאתה אמין ושאתה אכפת לך ממנו. האם אפשר לסמוך על מישהו? מניפולציות במערכות יחסים איך לדעת אם אפשר לסמוך על מישהו? נתינת אמון חשדנות במערכות יחסים איך אפשר לדעת אם אפשר לסמוך על מישהו? האמון במערכות יחסים הוא נושא מורכב עם היבטים רבים. אחת הדרכים לבחון אם אפשר לסמוך על מישהו היא לשאול את עצמך האם הוא סומך עליך. אם אדם לא סומך עליך, זה יכול להצביע על כך שהוא לא רואה בך חבר אמיתי, ובמקרים כאלה לא תמיד יהיה לך סיבה לסמוך עליו. איך בודקים אם מישהו סומך עליך? אם מישהו לא סומך עליך, זה יכול להיות בגלל ... הוא לא רואה בך חבר אמיתי. כאשר אדם לא סומך עליך, זה יכול להצביע על כך שהוא חושב שאתם לא חברים, ולכן קשה יהיה לסמוך עליו, כי אם היה רואה בך חבר אמיתי, היה בוטח בך. לפעמים, אנשים מפרשים את המציאות ... אותה. אם הם חושבים שמשהו מסוים הוא נכון, הם מניחים שגם אחרים חושבים אותו דבר, וזה לא תמיד המצב. האם אפשר לסמוך על מישהו אם הוא לא סומך עליך? אם אדם לא סומך עליך, אין סיבה שאתה תסמוך עליו. זאת ... להיות בגלל שהאדם השני לא הפגין כנות או יושר כלפיך, מה שמוביל אותך לפתח חוסר אמון כלפיו. איך לגרום למישהו לסמוך עליך? כדי לגרום למישהו לסמוך עליך, חשוב להראות לו שאתה באמת רואה בו חבר, שאתה מסור ונאמן. זה דורש זמן ואמינות, כי אמון לא נבנה על סמך מילים בלבד, אלא על פי המעשים והכנות שלך לאורך זמן. אמון במערכות יחסים איך לדעת אם אפשר לסמוך על מישהו נתינת אמון חשדנות במערכות יחסים מניפולציות במערכות יחסים השתקפות עצמית, ...
על מי אפשר לסמוך? אין לנו על מי להישען, על מי לסמוך? לסמוך על עצמך, לסמוך על אחרים, לסמוך על האמת, להטיל ספק, לתת אמון, נתינת אמון, ספקות בחיים
על מי אפשר לסמוך? אין לנו על מי להישען, על מי לסמוך? לסמוך על עצמך, לסמוך על אחרים, לסמוך על האמת, להטיל ספק, לתת אמון, נתינת אמון, ספקות בחיים
... מי אפשר לסמוך? אין לנו על מי להישען, על מי לסמוך? לסמוך על עצמך, לסמוך על אחרים, לסמוך על האמת, להטיל ספק, לתת אמון, נתינת אמון, ספקות בחיים האם אפשר באמת לסמוך על מישהו או משהו בחיים? השאלה המרכזית שאליעד כהן מעלה בהרצאה היא על מי או על מה אפשר לסמוך בחיים. לפי אליעד, התשובה לכך מורכבת מאוד ותלויה בגילוי ... ובבדיקה עמוקה של כל הנחות היסוד שלנו. האם אפשר לסמוך על החושים ועל השכל שלנו? אליעד מסביר שבעיקרון, יש שתי ... אכן אומרים לנו את האמת באופן מלא, ובמצב זה ניתן לסמוך עליהם לחלוטין. האפשרות השנייה היא שהחושים והשכל מטעים אותנו או מבלפים אותנו, ואז כמובן אי אפשר לסמוך עליהם באופן מוחלט. כדי לדעת על מי לסמוך, האדם צריך לברר את האמת לעומקה. אם אדם בודק ובוחן את ... שהחושים והשכל אומרים לו הם אמת, הוא יכול לבחור לסמוך על אותם חלקים ספציפיים. מצד שני, אם התברר לו שהחושים ... אותו, הוא עדיין יכול לבחור לשקר לעצמו ולהמשיך לסמוך עליהם, אבל הוא עושה זאת במודע. מה המשמעות של לסמוך באופן מוחלט על משהו או מישהו? אליעד כהן מסביר שלסמוך זו מילה גדולה, כי כדי לסמוך על משהו באופן מלא ומוחלט, אתה חייב להיות בטוח במאה ... מה שהחושים והשכל שלנו אומרים, בפועל אי אפשר לסמוך על שום דבר או אדם באופן מוחלט. הוא נותן דוגמה לאנשים ... היה מקבל בשלווה כל מצב כפי שהוא. למה אי אפשר לסמוך אפילו על אלוהים? אליעד מתאר שהסיבה לכך שאי אפשר לסמוך אפילו על אלוהים, היא שאין ודאות מוחלטת שאותו אלוהים ... לטובתנו אך בדרך שנתפסת לנו כרעה, ולכן לא ניתן לסמוך עליו שיפעל תמיד בהתאם לציפיות שלנו. הוא מציין גם שאנשים שמפחדים לסמוך על עצמם לעיתים קרובות פונים לסמוך על אלוהים, מתוך חשש לקחת אחריות על עצמם ועל החלטותיהם. ... כאשר נאמר להם שגם על אלוהים לא ניתן באמת לסמוך במובן שהם חשבו. מה המסקנה הסופית לגבי האפשרות לסמוך? המסקנה שאליעד מגיע אליה היא שאין על מי לסמוך באופן מוחלט, לא על אנשים, לא על השכל, לא על החושים ... לא על אלוהים. הוא מדגיש משפט מוכר אין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמיים, אך מפריך גם את המשפט הזה ומסביר שאפילו לא ניתן לסמוך על אותו אבינו שבשמיים במובן המקובל. כל זה מוביל להבנה הפנימית של האדם שאין לו למעשה על מי לסמוך מלבד האמת עצמה, ורק לאחר בירור מלא של האמת ניתן יהיה ... כזו האדם חייב להיות פתוח לאפשרות שהוא לא יכול לסמוך על שום דבר, וזהו הצעד הראשון לגילוי האמת המוחלטת. האם אדם יכול לבחור במודע לסמוך על משהו שידוע לו שהוא שקר? כן, אליעד מדגים שהאדם יכול ... שהשכל או החושים שלו לא אמינים, הוא יכול להחליט לסמוך עליהם בכל זאת, אך הוא צריך לדעת שהוא בוחר בשקר באופן ...
על מי לסמוך? על מי לא לסמוך? על מי אפשר לסמוך? מה האינטרס של מישהו? לסמוך על אלוהים, לסמוך על עצמך, שכר ועונש, ככה עלה ברצונו, כך עלה במחשבה לפני, תפילה לאלוהים, שמירת מצוות
על מי לסמוך? על מי לא לסמוך? על מי אפשר לסמוך? מה האינטרס של מישהו? לסמוך על אלוהים, לסמוך על עצמך, שכר ועונש, ככה עלה ברצונו, כך עלה במחשבה לפני, תפילה לאלוהים, שמירת מצוות
... מי לסמוך? על מי לא לסמוך? על מי אפשר לסמוך? מה האינטרס של מישהו? לסמוך על אלוהים, לסמוך על עצמך, שכר ועונש, ככה עלה ברצונו, כך עלה במחשבה לפני, תפילה לאלוהים, שמירת מצוות האם אפשר לסמוך על מישהו בלי לדעת את האינטרס שלו? אליעד כהן פותח את ההרצאה בשאלה מהותית על האפשרות לסמוך על אדם מבלי לדעת את האינטרס האמיתי שלו. הוא משתמש בדמות בשם פיטר בליש מתוך הסדרה משחקי הכס, כדוגמה ... שלא ניתן לדעת באמת את מניעיו. פיטר בליש הוא דמות זיקית, שאי אפשר לדעת מה באמת הוא רוצה, ולכן אי אפשר לסמוך עליו. למשל, גם אם הוא אומר שיגן עליך ומציע לך את כל הצבא שלו, עדיין קיימת האפשרות שברגע האמת הוא יפנה נגדך, כי לא ברור מה המניע העמוק שלו. לפי אליעד, חשוב להבין שהיכולת לסמוך על אדם קשורה לידיעה מה באמת מניע אותו, מה האינטרסים שלו, ומה הוא רוצה באמת להשיג. אם לא ברור מה האדם רוצה, יש סכנה תמידית שהוא יפעל נגד האינטרס שלך, אפילו מבלי שתדע או תצפה לכך מראש. האם ניתן לסמוך על אלוהים ומה האינטרס של אלוהים? אליעד ממשיך לשאלה הבאה - האם ניתן לסמוך על אלוהים. הוא מסביר שבאופן עקרוני לאלוהים לא יכול להיות אינטרס. אליעד מפרט: מה זה אינטרס? אינטרס ... בלתי מוגבל לחלוטין, ולכן אינו יכול להיות בעל שיקולים או אינטרסים שמגבילים את בחירותיו. לפיכך, אי אפשר לסמוך על אלוהים שיפעל לטובתך או לרעתך, כי אין לו שום אילוץ או חובה. אליעד מחדד את הנקודה ואומר שגם אם ... אותו לקיים הבטחות. הוא יכול תמיד להחליט אחרת, ופשוט להגיד כך עלה ברצוני. למי אפשר לפנות אם אי אפשר לסמוך על אלוהים? הבעיה שאליעד מציג היא שאם אי אפשר לסמוך על אלוהים, אז לא ברור למי לפנות בשעת צרה, או למי אפשר להתפלל או לבקש עזרה. אנשים רבים ממציאים ... בעל אינטרסים מוגדרים, והוא לא אוהב אותך יותר מאחרים, וגם לא מחויב כלל לעזור או לתמוך בך. האם אפשר לסמוך על עצמך? אליעד מעלה גם שאלה נוספת: האם אפשר בכלל לסמוך על עצמך? הוא מסביר שרוב האנשים מאמינים שהם יודעים מה טוב עבורם, אבל לא מבינים לעומק את האינטרסים ... על האדם לברר היטב מה באמת מניע אותו, מה האינטרסים הפנימיים שלו, וכך הוא יוכל לפעול בצורה נכונה יותר ולסמוך על עצמו בצורה אמתית. לסיכום, על מי באמת אפשר לסמוך? הנקודה המרכזית שאליעד מעביר בהרצאה היא החשיבות העצומה של הבנת האינטרסים. לא ניתן באמת לסמוך על מישהו (כולל אלוהים ואפילו על עצמך) בלי להבין לעומק את האינטרסים שלו. לכן, המפתח להחלטות נכונות ... הרצונות, והמניעים האמיתיים - גם שלך וגם של האחרים. האם אלוהים באמת דואג לך? ככה עלה ברצונו האם אפשר לסמוך על עצמי? מה האינטרס של אלוהים? שכר ועונש ביהדות האם אלוהים אוהב אותך יותר מאחרים? למי אפשר לפנות ...
לסמוך - על מי אפשר לסמוך בחיים?
לסמוך - על מי אפשר לסמוך בחיים?
לסמוך - על מי אפשר לסמוך בחיים? על מי אפשר לסמוך בחיים? אליעד כהן עוסק בשאלה המרכזית על מי אפשר לסמוך בחיים?. אנשים רבים סומכים על אנשים אחרים או על הנחות שונות בחייהם, ובכך מסתכנים בטעויות ובסבל. אליעד מסביר שכל הבעיות והצרות של האדם נובעות מכך שהוא מניח ... האדם טעה, כי הוא סמך על דבר שאינו אמיתי. מדוע אי אפשר לסמוך אפילו על השכל של עצמך? אליעד כהן מדגיש נקודה חשובה: אסור לאדם לסמוך על שום דבר, כולל על השכל שלו עצמו. הוא נותן דוגמה לכך שהשכל עלול להטעות: האדם יכול להיות בגן עדן, אבל אם השכל שלו אומר לו שהוא בגיהינום והוא מאמין לכך, אז הוא ... ואינו יכול להיות אינדיקציה ודאית לאמת. על מה באמת אפשר לסמוך בחיים? לפי אליעד, הדבר היחיד עליו אפשר לסמוך הוא האמת. אך מיד עולה השאלה כיצד ניתן לסמוך על האמת אם אי אפשר לסמוך על השכל שיזהה את האמת הזו? אליעד מסביר שאם אדם יחפש את האמת באמת ובאופן יסודי, הוא יגיע להבנה ודאית של האמת המוחלטת. כדי לדעת אם אפשר לסמוך על דבר כלשהו, צריך לבדוק אם קיימת אפשרות אחרת לדבר הזה. אם קיימת אפשרות אחרת, הרי שמה שהאדם חושב כאמת הוא רק אפשרי, ולא מחויב. לכן, הדבר אינו מספיק יציב ואי אפשר לסמוך עליו באמת. כל דבר שהאדם מסוגל לחשוב את ההפך שלו - אינו מוחלט. מה ההבדל בין אפשרי המציאות למחויב המציאות? אליעד מסביר את ההבחנה בין שני סוגים עיקריים של דברים ... אחרת לדבר, הרי שהדבר הוא רק אפשרי המציאות ולא ניתן לסמוך עליו באופן מוחלט. מחויב המציאות - דבר שחייב להיות קיים ולא ניתן לדמיין או לחשוב על מצב שבו הוא אינו קיים. זהו הדבר היחיד שאפשר לסמוך עליו באמת ובצורה מוחלטת. לדוגמה, אם אדם אומר האמת היא X, עליו לשאול את עצמו בכנות האם הוא יכול לחשוב או לדמיין מצב שבו האמת אינה X אלא משהו אחר. אם כן, הרי שזו אמת לא מוחלטת אלא רק אפשרית, ולכן אסור לסמוך עליה באופן מוחלט. אדם שסומך על אמת כזו מסתמך בעצם על השכל המוגבל שלו ועל הוכחות לוגיות, שתמיד ניתן להפריכן באמצעות אפשרות מנוגדת. כיצד אפשר להפריך כל טענה של ... אין למה להשוות את האמת הזו, ולכן היא היחידה שאפשר לסמוך עליה. קשה להסביר את האמת המוחלטת במילים, כי אין לה ניגוד ואין לה חלופה. אליעד מסכם ואומר שכדי להגיע לאמת המוחלטת, על האדם לבדוק כל דבר שהוא מאמין בו, ולשאול ... ישנה רק אמת אחת שאין לה הפך, שהיא הדבר היחיד שעליו אפשר לסמוך באמת. לסמוך אמת מוחלטת אפשרי המציאות מחויב המציאות השכל והאמת לסמוך - על מי אפשר לסמוך בחיים? הנושא שעליו דיבר אליעד הוא על השאלה על מי אפשר לסמוך בחיים?. בהסברו, הוא מציין שאנשים סומכים על אחרים מסיבות שונות, אך כל הצרות של האדם נובעות פעמים רבות מכך שהוא מניח הנחות שגויות. הדוגמה הראשונה שניתנה היא מצב ... שאינו אמיתי. העיקרון המנחה של אליעד הוא שעל מה אפשר לסמוך? על האמת בלבד. הוא טוען שאין אפשרות לסמוך על אף אחד בעולם, אפילו לא על השכל של עצמו, מכיוון שהשכל יכול להטעות את האדם. לדוגמה, השכל של האדם יכול להוביל אותו למסקנה שהוא נמצא במקום רע מאוד, כמו ... בגלל שהוא מאמין למה שהשכל שלו אומר לו. הדבר היחיד שאפשר לסמוך עליו, לפי אליעד, הוא האמת. אך השאלה היא איך אפשר לדעת אם משהו הוא אמת או לא, אם האדם לא יכול לסמוך על השכל שלו? איך אדם יוכל לדעת אם משהו הוא אמיתי או לא אם הוא לא יכול לסמוך על עצמו? ההמלצה היא, שכל אדם שיחפש את האמת באמת, יצליח בסופו של דבר להגיע להבנה ולהכרה של האמת. השאלה החשובה היא לשאול את עצמך האם אפשר לסמוך על דבר מה. אם יש לך ספק, סימן שאין לך תשובה מוחלטת, ולכן אינך יכול לסמוך על הדבר הזה. כל עוד אתה יכול לחשוב על הפוך ממה שאתה מאמין, זה אומר שאין לך ודאות אמיתית, והדבר הזה לא מהווה אמת מוחלטת. אליעד מסביר את ההבחנה בין שתי ישויות: ... בלבד. השכל של האדם, כמו כל דבר אחר, הוא מוגבל, ולכן אין לסמוך עליו כהוכחה לנכונות של משהו. אם אדם טוען שהאמת שלו היא מחויבת, ואין שום אפשרות להפך, אז ניתן לשאול אותו אם יש משמעות לאמת הזו. אם יש משמעות לדבריו, אז בהכרח ... להוכיח את ההפך שלו. הנקודה המרכזית היא שהאדם לא יכול לסמוך על שום דבר במציאות כל עוד הדבר לא מחויב למציאות. כל דבר אחר הוא אפשרות בלבד. בסופו של דבר, על האדם לשאול את עצמו בכל תחום בחיים, האם זה מחויב המציאות או שאולי ...
לסמוך, על מי אסור לסמוך? על מי לא לסמוך? מה האינטרסים של מישהו? סוכן כפול, ניגוד אינטרסים, מה האינטרסים של אלוהים? למה אלוהים ברא את העולם? למה אלוהים נתן את התורה? מה האינטרס שלי? למה אני רוצה משהו? למה אני רוצה להרגיש טוב?
לסמוך, על מי אסור לסמוך? על מי לא לסמוך? מה האינטרסים של מישהו? סוכן כפול, ניגוד אינטרסים, מה האינטרסים של אלוהים? למה אלוהים ברא את העולם? למה אלוהים נתן את התורה? מה האינטרס שלי? למה אני רוצה משהו? למה אני רוצה להרגיש טוב?
לסמוך, על מי אסור לסמוך? על מי לא לסמוך? מה האינטרסים של מישהו? סוכן כפול, ניגוד אינטרסים, מה האינטרסים של אלוהים? למה אלוהים ברא את העולם? למה אלוהים נתן את התורה? מה האינטרס שלי? למה אני רוצה משהו? למה אני רוצה להרגיש טוב? לסמוך, על מי אסור לסמוך? על מי לא לסמוך? בשיחה זו, אליעד כהן עוסק בשאלת הסמכות והאמון, תוך שהוא מעלה שאלות פילוסופיות ועמוקות על מהות האינטרסים של אנשים, של אלוהים ושל עצמנו. האם הגיוני לסמוך על מישהו כשלא ברור מה האינטרס שלו? הוא פותח בכך שאדם יכול לבוא ולהציע עזרה, אך אם איננו מבינים את מניעיו, לא ניתן לסמוך עליו. לדוגמה, אם מישהו מציע לך משהו בלא הסבר ברור למה הוא עושה ... הראשונה מציגה סיטואציה בה אדם מציע מתנה, כמו בית, ואינו מסביר את מניעיו. האם זה לא חשוד? למה הוא רוצה להעניק לך בית מתנה? אם אין הסבר ברור לאינטרס שלו, לא ניתן לסמוך עליו. אותו עקרון חל גם במצבים אחרים, כמו למשל אדם שמוכר רכב במחיר נמוך משמעותית מהשווי האמיתי שלו. אם הוא מציע רכב בשווי מיליון שקל במאה אלף, נשאלת השאלה: מה הוא מרוויח מזה? איך אפשר לסמוך על אדם כזה? אליעד כהן ממשיך ומשתף בשאלה רבת ערך: האם יש מישהו ... לא יכול לדעת את מטרותיו של אלוהים, ולכן לא יכול להניח שסומך עליו. הדיאלוג עם הצופה מוביל את אליעד כהן למסקנה, כי אם לא ניתן לדעת את מטרותיו של אלוהים, אין מקום לסמוך עליו. הוא מציין כי כל ניסיון להסביר את מטרותיו של אלוהים, למשל, שבגלל שהוא טוב, הוא ברא את העולם, לא עונה על השאלה: למה אלוהים ברא את העולם? אם הוא כל - יכול, למה הוא צריך כלום? בהמשך, הוא בוחן את השאלה האם אדם יכול לסמוך על עצמו, ומבהיר שלרוב, גם האדם עצמו לא יודע מה האינטרס שלו. לכל אדם יש רצונות, כמו למשל לרצות להרגיש טוב או להיות מאושר, אך מדוע הוא רוצה את זה? מהו האינטרס של האדם בעצמו? אם אדם לא מבין את האינטרס האמיתי שלו, כיצד הוא יכול לסמוך על עצמו? לסיום, אליעד כהן מזמין את הצופים לחשוב על השאלות שהועלו בשיחה, ושם את הדגש על כך שחשוב לא לסמוך על אנשים שאנחנו לא יודעים מה האינטרס שלהם - וגם לא על אלוהים, שכן גם אלוהים לא תמיד מובן או ניתן לחיזוי. מה האינטרס של אלוהים? על מי לא לסמוך? איך לסמוך על עצמנו? למה אלוהים ברא את העולם? מה האינטרס של האדם? ...
הפרעת אישיות, למה אני סומך יותר מידי על אנשים? למה אני סומך על מי שלא צריך לסמוך עליו? למה אני נותן שידפקו אותי? למה אני פראייר? למה אני וותרן? מיזנתרופיה, פילנתרופיה, אופי קיצוני, הומופוביה, לסמוך על אנשים, שחור או לבן
הפרעת אישיות, למה אני סומך יותר מידי על אנשים? למה אני סומך על מי שלא צריך לסמוך עליו? למה אני נותן שידפקו אותי? למה אני פראייר? למה אני וותרן? מיזנתרופיה, פילנתרופיה, אופי קיצוני, הומופוביה, לסמוך על אנשים, שחור או לבן
... אישיות, למה אני סומך יותר מידי על אנשים? למה אני סומך על מי שלא צריך לסמוך עליו? למה אני נותן שידפקו אותי? למה אני פראייר? למה אני וותרן? מיזנתרופיה, פילנתרופיה, אופי קיצוני, הומופוביה, לסמוך על אנשים, שחור או לבן למה אני סומך יותר מדי על אנשים? אליעד כהן ... ובעיני הסביבה לפעמים כתמים או פראייר, וממשיך לתת אמון גם כשזה לא הגיוני. מה הקשר בין לסמוך יותר מדי לבין חשיבה בשחור או לבן? לפי אליעד כהן, אחת הסיבות ... קיצונית או חשיבה בשחור או לבן. אדם כזה חושב שיש לו רק שתי אפשרויות מנוגדות וקיצוניות: לסמוך על כולם ללא יוצא מן הכלל. לא לסמוך על אף אחד בכלל. בגלל שהוא חושב שיש לו רק שתי אופציות אלו, הוא יעדיף לסמוך על כולם, מפני שהאלטרנטיבה נראית לו גרועה יותר. מדוע אדם יעדיף לסמוך על כולם מאשר לא לסמוך על אף אחד? אליעד כהן מסביר שלעיתים אדם מדמיין מצב שבו הוא לא סומך ... הוא יגיע למצב כזה, החיים שלו לא יהיו שווים כלום. במקרה כזה, האדם מעדיף לקחת את הסיכון לסמוך יותר מדי, כי לתפיסתו, הנזק שייגרם לו מאי - אמון מוחלט הוא גדול ... פנימית, ולכן הם מגיבים באופן קיצוני כלפי הצד הנגדי. איך ניתן לשנות אופי קיצוני של לסמוך יותר מדי? אליעד מציע שאם אדם מזהה אצלו התנהגות קיצונית, כגון לסמוך יותר מדי על אנשים, הוא צריך לבדוק בתוך עצמו האם קיימת בתוכו חשיבה ... שהוא לא חייב לבחור בין קיצוניות אחת לשנייה, ויבין שיש דרך אמצעית, הוא יוכל להתחיל לסמוך על אנשים בצורה מאוזנת יותר. במילים אחרות, על האדם לבחון למה הוא פוחד כל כך מהאופציה השנייה - לא לסמוך בכלל, ואז יהיה לו קל יותר למצוא את נקודת האיזון הנכונה. מה הקשר בין לסמוך על אנשים לבין הפרעות נפשיות? אליעד כהן מדגיש כי לעיתים התנהגות ... ומתוך כך להצליח לאזן את עצמם. כאשר האדם יכיר בכך שישנן אפשרויות ביניים, הוא יוכל לסמוך על אחרים בצורה בריאה יותר, לא באופן תמים מדי ולא באופן חשדני ...
איך לסמוך על עצמך? איך לסמוך על הלב? למה אני לא סומך על עצמי? למה אני לא בטוח בעצמי? למה אני לא שלם עם ההחלטה שלי? איך להיות שלם עם החלטה? לשאול שאלה כנה, אינטרסים בחיפוש האמת, לחפש את האמת בלי אינטרס, העדפת תשובה, שוחד עצמי
איך לסמוך על עצמך? איך לסמוך על הלב? למה אני לא סומך על עצמי? למה אני לא בטוח בעצמי? למה אני לא שלם עם ההחלטה שלי? איך להיות שלם עם החלטה? לשאול שאלה כנה, אינטרסים בחיפוש האמת, לחפש את האמת בלי אינטרס, העדפת תשובה, שוחד עצמי
... לסמוך על עצמך? איך לסמוך על הלב? למה אני לא סומך על עצמי? למה אני ... לחפש את האמת בלי אינטרס, העדפת תשובה, שוחד עצמי איך לסמוך על התשובות שהלב שלך נותן לך? אליעד כהן דן בשאלה, איך לסמוך על עצמך ועל התשובות שאתה נותן לעצמך. ... הסיכוי לכך שכאשר המוח שלו ייתן לו תשובה, הוא יוכל באמת לסמוך עליה ולהיות בטוח שהיא נכונה. מהו התנאי לשאלה כנה? אליעד מסביר שכדי לסמוך על התשובות שלך, עליך לשאול שאלות כנות. ... לקבל תשובה ספציפית, אתה מראש משוחד, ואז אינך יכול לסמוך על התשובה שהמוח או הלב שלך נותן לך, כי ... את התשובה לאותו כיוון שאתה רוצה, ובמצב כזה אינך יכול לסמוך על התשובה שאתה מקבל. מה עושים כשלא ... מראש לתשובה מסוימת, הוא יכול להבין מיד מדוע קשה לו לסמוך על התשובה הזו. זה נכון לכל שאלה - בין אם ... היא בעצם סוג של שוחד עצמי, שגורם לכך שהאדם לא יכול לסמוך על התשובה של עצמו, כי היא מוטה. מה ... בלי אינטרס ובלי להעדיף תשובה ספציפית מראש. רק כך תוכל לסמוך באופן מוחלט על התשובה שהמוח או הלב שלך ... שלך יהיה יותר כנה ונטול אינטרסים, כך גדל הסיכוי שתוכל לסמוך על עצמך ולחיות בשלווה פנימית עם ההחלטות והתשובות שלך. איך לסמוך על הלב שלך? איך לקבל החלטות בלי ... לדעת שהחלטה נכונה לך? איך להיות כנה עם עצמך? למה קשה לסמוך על עצמי? ...
מהי אינטואיציה ותחושת בטן? איך לפתח אינטואיציה רגשית? האם לסמוך על האינטואיציה? האם להקשיב ללב? האם להקשיב לרגש? האם להקשיב לתחושת הבטן? פיתוח אינטואיציה חזקה, לחשוב מהבטן, מתי לא לסמוך על האינטואיציה?
מהי אינטואיציה ותחושת בטן? איך לפתח אינטואיציה רגשית? האם לסמוך על האינטואיציה? האם להקשיב ללב? האם להקשיב לרגש? האם להקשיב לתחושת הבטן? פיתוח אינטואיציה חזקה, לחשוב מהבטן, מתי לא לסמוך על האינטואיציה?
... אינטואיציה ותחושת בטן? איך לפתח אינטואיציה רגשית? האם לסמוך על האינטואיציה? האם להקשיב ללב? האם להקשיב לרגש? האם להקשיב לתחושת הבטן? פיתוח אינטואיציה חזקה, לחשוב מהבטן, מתי לא לסמוך על האינטואיציה? מהי אינטואיציה ותחושת בטן? אליעד כהן מסביר שאינטואיציה היא תחושה פנימית שמנחה אותנו בקבלת החלטות, ללא צורך בחקירה או בדיקה מעמיקה. האינטואיציה ... מקבלת החלטות זוגיות (האם האדם הזה מתאים לי או לא?), החלטות עסקיות (האם כדאי לקנות את המוצר הזה?), ועד החלטות יומיומיות (האם לאכול עכשיו או לחכות?). האם כדאי תמיד לסמוך על האינטואיציה? אליעד כהן טוען שלא תמיד נכון להקשיב אך ורק לאינטואיציה. לדבריו, גם להקשיב לה באופן מוחלט וגם להתעלם ממנה לחלוטין הן גישות בעייתיות. אם אדם פועל ... הרצפה לא בודק בכל רגע נתון אם הרצפה יציבה כי האינטואיציה שלו אומרת לו שזה בסדר. אם היה מנסה לבדוק בכל פעם מחדש, הוא לא היה יכול לפעול בשום תחום בחיים. איך לדעת מתי לסמוך על תחושת הבטן ומתי לבדוק לעומק? אליעד מסביר שככל שההחלטה יותר קריטית וחשובה, כך כדאי לסמוך פחות על תחושת הבטן ולבצע חקירה מעמיקה יותר. לדוגמה, בהחלטה של חיים ומוות יש צורך לבדוק ולחקור יותר מאשר בהחלטה פשוטה כמו איזה אוכל לאכול היום. ככל שהאינטואיציה של האדם הוכיחה את עצמה בעבר, כך כדאי יותר לסמוך עליה. אם מישהו רגיל שהאינטואיציה שלו קולעת בול, אז סביר להניח שגם בעתיד היא תהיה מדויקת יותר. לעומת זאת, אדם שרגיל להתחרט על החלטות שקיבל לפי האינטואיציה, מוטב ... אליעד מדגים שבאופן אידיאלי, האדם אמור להיות מסוגל להרגיש בדיוק כמה להתאמן, אילו תרגילים לעשות ובאיזו עצימות. אך גם כאן, רוב האנשים אינם מספיק מודעים לגופם כדי לסמוך על האינטואיציה בלבד. אנשים רבים או מתאמנים פחות מדי, מתוך עצלות או פחד, או מתאמנים יתר על המידה, מתוך אי - הקשבה לגוף. הפתרון הוא ללמוד לשלב בין הידע המקצועי של מומחים לבין תחושת הגוף. ככל שאדם יכיר את גופו וילמד את המגבלות והיכולות שלו, כך הוא יוכל להתאמן בצורה מדויקת ונכונה יותר. האם ניתן לסמוך על האינטואיציה בהחלטות רפואיות, כמו בסוכרת? אליעד נותן דוגמה לחולה סוכרת שצריך לשמור על רמות סוכר קבועות. מצד אחד, יש הנחיות רפואיות מדויקות, ומצד שני, האדם לפעמים מרגיש אחרת מההמלצות. לדעתו, רק אם האדם באמת מודע ומכיר היטב את גופו, הוא יכול לסמוך על תחושותיו. אם לא, עדיף לפעול לפי ההנחיות. בכל מקרה, במצבים רפואיים עדיף להיות זהיר ולשלב את ההנחיות הרפואיות יחד עם תחושות הגוף, אך לא לסמוך על תחושת בטן בלבד ללא היכרות עמוקה. האם לסמוך על האינטואיציה? איך לפתח תחושת בטן מדויקת? האם להקשיב ללב או להיגיון? אינטואיציה בתזונה ובכושר מתי לא להקשיב לאינטואיציה? איך לקבל החלטות לפי האינטואיציה? האם ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על עצות ויועצים, בחירת יועץ, בחירת מנטור, לבחור יועץ, לסמוך על היועץ, איך לא ליפול עם נוכלים? איך לבחון איש מקצוע? איך לדעת האם זה איש מקצוע? איך לזהות נוכלים? איך לזהות שקרנים? איך לזהות שרלטנים? למה לשאול למה? סוגים של יועצים
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: לסמוך, האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? איך להיות מאושר? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות הכי חכם בעולם? למה יש רע וסבל בעולם? מה המשמעות של החיים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש בחירה חופשית? למה לא להתאבד? למה העולם קיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להנות בחיים? מי ברא את אלוהים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה יש רע בעולם? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם הכל אפשרי? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש או אין אלוהים? האם יש משמעות לחיים? האם המציאות היא טובה או רעה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: לסמוך, איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? דיכאון? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לשתול מחשבות? איך לעשות יותר כסף? איך לשפר את הזיכרון? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להעריך את עצמך? איך לחנך ילדים? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך למצוא זוגיות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בזוגיות? איך לפרש חלומות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיגמל מהימורים? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם גירושין ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לקריירה, יועץ טיפולי, מאמן אישי טלפוני בנושאי לסמוך - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3281 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 11:01:02 - wesi1