אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לנהל ✔אמנות השיחה, איך מנהלים שיחה? לפתח שיחה, איך לדבר עם אנשים? איך מנהלים שיחת חולין? לנהל שיחה מעניינת, שיחה עם בחורה, שיחה עם גבר, נושאי שיחה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
אמנות השיחה, איך מנהלים שיחה? לפתח שיחה, איך לדבר עם אנשים? איך מנהלים שיחת חולין? לנהל שיחה מעניינת, שיחה עם בחורה, שיחה עם גבר, נושאי שיחה בדייט, כישורי ניהול שיחה, סמול טוק
איך לפתח שיחה מעניינת בצורה טבעית?

כדי לפתח שיחה עם אנשים באופן טבעי, אליעד מסביר שצריך להכיר קודם כל את החוקיות של השיחה. פיתוח שיחה זה לא סתם "תתחיל לדבר", אלא מדובר במיומנות שניתן לפרק לשלבים ברורים. הוא מדגים זאת באמצעות מצב שבו ילדה יוצאת לדייט ומפחדת שלא יהיה לה על מה לדבר עם הבחור, ואמא שלה מציעה לה להתחיל לדבר על מזג האוויר כי זה נושא כללי ורוב האנשים מתעניינים בו.

למה נושא כללי לא תמיד מספיק לפיתוח שיחה?

אליעד מחדד את העניין: לדבר על נושא כללי זה רק שלב ראשון. השאלה האמיתית היא איך מתקדמים משם, איך מפתחים את השיחה מעבר ל"שלום" ולמזג האוויר. השלב הבא אחרי פתיחת השיחה הראשונית הוא להבין את החוקיות של התפתחות השיחה עצמה, כלומר, איך לאלתר תגובות באופן טבעי.

מה החוקיות לאלתור תגובות בשיחה?

החוקיות שאליעד מציג היא לקחת כל משפט שהאדם השני אומר ולחלק אותו לנושאים ואסוציאציות. לכל מילה ומשפט ישנן אסוציאציות אפשריות רבות שאפשר לפתח מהן שאלות או תגובות חדשות. הוא נותן דוגמה ממשית מתוך השיחה עצמה: כשהוא שאל מישהי "מה את לא יודעת?" בעקבות התגובה שלה "אני לא יודעת כלום". זה אפשר לו לפתוח נתיבים חדשים בשיחה על בסיס התגובה שלה, אפילו אם היא לא ממש משתפת פעולה.

אילו תרגילים אפשר לעשות כדי לפתח מיומנות של שיחה?

כדי לשפר את מיומנויות ניהול השיחה, אליעד מציע שני תרגילים מעשיים וברורים:
  • תרגיל ראשון: לקחת מילים אקראיות ולכתוב להן אסוציאציות רבות ככל האפשר. לדוגמה, אם לוקחים את המילה "כובע", האסוציאציות יכולות להיות "טמבל", "כיפה", "קור", "חום" וכדומה. כך אדם יכול להתרגל לחשיבה אסוציאטיבית שמסייעת ליצירת שיחה זורמת.
  • תרגיל שני: ללמוד לשאול שאלות על כל מילה ומשפט. לוקחים שוב מילה אקראית כמו "מאוורר" וחושבים איזה שאלות אפשר לשאול עליה: "אתה משתמש במאוורר או במזגן?", "איזו עוצמת רוח המאוורר נותן?", "האם המאוורר מספיק לך בקיץ?", וכן הלאה.
איך שואלים שאלות נכונות בשיחה?

אליעד מסביר ששאלות הן המפתח המרכזי להארכת שיחה. הוא מדגים כיצד ניתן להמיר כל משפט שהאדם השני אומר לסיפור שלם בראש, ואז לשאול שאלות על כל פרט בסיפור. לדוגמה, אם מישהו אומר "אתמול הייתי בים", השאלות הפוטנציאליות הן: "מתי היית שם?", "עם מי היית?", "מה עשית בים?", "היית בים ביום או בלילה?", וכדומה. כך למעשה, כל משפט הופך לפתח לשיחה חדשה.

איך יודעים על איזה נושא כדאי להתמקד?

חשוב גם לזהות על אילו נושאים האדם השני רוצה לדבר. אליעד מסביר שיש סימנים פשוטים: אדם מרחיב על נושאים שמעניינים אותו ומצמצם על כאלה שלא מעניינים אותו. לדוגמה, אם מישהו אומר "אני עובד ולומד באוניברסיטה", ואם הוא אומר רק "עובד" במילה אחת ו"לומד" בכמה מילים, אז סביר להניח שנושא הלימודים מעניין אותו יותר. מי שמנהל שיחה בצורה נכונה, יבחר לשאול על הלימודים ולא על העבודה.

איך להעביר מנושא לנושא בשיחה?

עוד מיומנות שאליעד מציג היא היכולת להעביר מנושא לנושא לפי מטרת השיחה. הוא נותן דוגמה ברורה: אם רוצים לדעת את השם של אמא של האדם השני, צריך לבנות דרך עדינה להגיע לזה. אם האדם...
עכשיו השאלה היא כזאת אוקי בא נראה מה תענו נגיד שמישהו שואל אותך איך לפתח שיחה בפשוט אז מה את יכולה להגיד לו פשוט תדבר איתו לדבר איתם כאילו כן אבל בכל זאת מה החוקיות של פיתוח שיחה.

ש: תמצא נושא תתחיל תמצא נושא.

אליעד: מצאנו איך אני אמצא נושא.

ש: אם אני מכירה את הבן אדם אני יודעת מה מעניין אותו.

אליעד: כן יותר מזה הבן שלך עכשיו בא אלייך נגיד הבן שלך בא, הבת שלך באה אלייך אומרת לך "תקשיבי אני עכשיו יוצאת לדייט עם בחור אני מפחדת שלא יהיה לי מה לדבר איתו" מה את אומרת לה לעשות.

ש: והיא יודעת מה התחומי עניין שלו?

אליעד: עוד לא יודעת.

ש: כלום היא לא יודעת עליו?

אליעד: כלום.

ש: אז לדבר על מזג האוויר זה הכי בטוח.

אליעד: זה את אומרת לה דברי איתו על מזג האוויר את אומרת לה "תקשיבי לכי תראי חדשות תראי מה מזג האוויר".

ש: ואז תתחילי משם כן להתחיל מנושא.

אליעד: היא אומרת "מה אני אדבר איתו על מזג האוויר אוקי ואז נדבר על מזג האוויר והוא יגיד לי שלא מעניין אותו מזג האוויר ומה נעשה".

ש: ואז משמה תתחיל להתגלגל בשיחה להתחיל עם משהו שהוא רוב האנשים יהיה להם קשר.

אליעד: טוב שנייה עכשיו השאלה מה את לא עונה למה שאני שאלתי כי אני שאלתי איך להתגלגל בשיחה זאת בעצם השאלה הבנת השאלה היא קודם כל תגידי לו שלום זה כבר פתחתם בשיחה יפה הלאה מילה ראשונה שלום אוקי, הלאה איך מפתחים את השיחה איך מפתחים שיחה מה החוקיות של זה מה שנראה טריוויאלי לא בהכרח טריוויאלי יש אנשים שלהם זה לא ברור להם אין להם תשובה הם לא יודעים איך עושים את זה, מה אתה צוחק.

ש: אתה בוחר נושא אני עדיין חוזרת לזה.

אליעד: תבחר נושא.

ש: אני חושבת בראש שלי על נושא.

אליעד: כן ומתחיל לדבר איתה על הנושא מה אני אגיד לה על הנושא הזה.

ש: כן נושא שהוא משהו שרוב הסיכויים שיהיה לו גם כן איזה עניין בזה או שהוא גם יש לו איזה קצת ידע ואז אנחנו יכולים.

אליעד: לדוגמה נגיד.

ש: "שמעת אתמול הוא בחדשות את אבו מאזן עם שמלה אשתו על שמלה".

אליעד: יפה איך מפתחים מזה שיחה?

ש: הנה עכשיו כבר התחלנו עכשיו הוא מגיב נכון אני שלחתי פניה.

אליעד: נכון כן אבל איך אני אדע מה להגיב אני עכשיו מציג לך את השואל איך אני אדע מה להגיב אין בעיה העליתי את הנושא הוא הגיב תגובה אבל איך אני אדע מה להגיד עכשיו אני לא יודע מה להגיד.

ש: אז עכשיו צריך לאלתר בהתאם לזה.

אליעד: אז השאלה היא איך לאלתר זאת השאלה מה התשובה?

ש: לא יודעת מה יש לזה חוק פה.

אליעד: "את יכולה לשוחח איתי בואי נפתח שיחה" איך מפתחים שיחה.

ש: לא יודעת תנסה עלי.

אליעד: אוקי יפה מה את לא יודעת?

ש: אני לא יודעת אתה יכול לנסות לפתח איתי שיחה.

אליעד: לא אני מבין אני שואל מה את לא יודעת אמרת שאת לא יודעת מה את לא יודעת?

ש: כלום.

אליעד: את לא יודעת כלום בשום נושא את אילמת?

ש: לא.

אליעד: אז למה מהנהנת בראש למה את לא אומרת לא?

ש: לא.

אליעד: מה לא לא שמה?

ש: לא אילמת.

אליעד: אוקי נכויות אחרות גם נכויות אחרות אין אוקי, מה את חושבת על הנושא של פיתוח שיחה?

ש: אין לי דעה.

אליעד: מה זאת אומרת אין לך דעה התנסית פעם בלפתח שיחה שוחחת פעם עם מישהו?

ש: שוחחתי פעם.

אליעד: עם מי שוחחת מתי זה היה?

ש: עם מישהו פעם.

אליעד: אמרת פעם מתי זה היה?

ש: היום.

אליעד: היום זה לא פעם אצלך פעם והיום זה אותו דבר כאילו זה קרה לפני הרבה שעות?

ש: לא.

אליעד: זה קורה פעם בשאת מפתחת שיחה?

ש: כן.

אליעד: אוקי ואיך ידעתי את זה כי למשהו שקרה היום קראת פעם.

ש: אבל זה לא נראה כמו שיחה.

אליעד: מה דיברתם תתפלאי הנה אנחנו מפתחים שיחה.

ש: זאת לא שיחה זה תחקיר.

אליעד: תגידי לי אנחנו בינתיים משוחחים טוב בוא נעצור פה, היא התחילה בלא יודעת נכון תוך כדי שיחה התחילה לפתח איתי שיחה מה איך אני פיתחתי את השיחה מה היה המבנה של השיחה.

ש: אתה התייחסת לכל דבר שהיא אמרה.

אליעד: נכון עכשיו שנייה מה החוקיות של זה?

ש: אני לא יודעת איזה חוקיות?

אליעד: לא יש בזה לוגיקה בלפתח שיחה יש לוגיקה זה לא סתם בא נדבר יש היגיון איך מפתחים שיחה זה לא סתם מפתחים שיחה, ההיגיון פשוט לוקחים את מה שהבן אדם השני אמר שזה משפטים או התנהגויות נגיד שהיא שתקה אני גם התייחסתי לשתיקה שלה כאילו איזה משפט אמרתי לה מה את אילמת כי הנהנה בראש כאילו אז את אילמת כאילו היא דיברה אבל בגדול לוקחים את המשפט שהבן אדם אמר מחלקים אותו למילים גוזרים ממנו נושאים ואז כל נושא יש אסוציאציות, נגיד שהיא אומרת אני לא יודעת כלום ואז מזה לקחתי "לא יודעת וכלום" אמרתי אוקי מה אני אשאל אותה על המילה "לא" על המילה "יודעת" על המילה "כלום" או על ה - "לא יודעת" אוקי "לא יודעת" איזה שאלות אני יכול להביא על המילה "לא יודעת" או איזה אסוציאציות קופצות לראש על המילה "לא יודעת" אני אומר אוקי מה את לא יודעת סתם.

שאלתי מה את לא יודעת היא אמרה המילה "אני לא יודעת כלום" אז שאלתי אותה מה את לא יודעת פיתחתי שיחה על זה שהיא לא יודעת זהו ואז נגיד היא אמרה דיברתי עם מישהו פעם אמרתי בוא ניתפס למילה "פעם" אמרתי מתי זה היה פעם מי זה המישהו, עוד פעם הרעיון זה לקחת המבנה שלו בהנחה שבונים תוכנת מחשב והתוכנת מחשב צריכה לפתח איתך שיחה מה האלגוריתם שאומר לו תפתח שיחה אתה לא יכול להגיד לו תפתח איתו שיחה צריך לבנות לו פקודות איך לפתח שיחה אז אני מסביר אתה אומר לו קח את המשפט שהבן אדם אמר תזהה בתוכו נגיד נושאים ואז תביא מהמאגר שלך מאיזה מאגר כלשהו קודם תביא איזה משפטים שמתייחסים לנושא שהוא דיבר.

עכשיו זה יכול להיות שאלות טריוויאליות של מה איפה למה מתי כמה האם זה תמיד האם זה רק ככה האם זה גם ככה האם אתה בטוח בזה כל מיני כאלה סתם כל דבר שזה כאילו כבר לא צריך מאגר, הוא אמר משפט "פעם" אתה בטוח שזה פעם אולי זה לא פעם מתי זה היה פעם כמה זה היה פעם סתם אני עכשיו ממציא כי זה לא נכון כאילו תחבירית אבל בגדול זה לקחת דברים שהוא אמר ולהתייחס אליהם זה הכל. עכשיו החוכמה היא גם לדעת לזהות למה הדבר שהבן אדם השני אמר למה להתייחס ולמה לא להתייחס סתם נגיד כשבן אדם על נושא לפעמים אפשר לזהות שהוא לא רוצה לדבר על הנושא הזה הוא העלה את הנושא הזה נגיד בקצרה.

אז לפעמים אפשר להגיד אוקי למה נגיד לדוגמה נגיד שואלים מישהו מה אתה עושה בחיים אז נגיד הוא אומר "אני עובד ולומד באוניברסיטה זה וזה" על המילה "עובד" הוא אמר מילה אחת על המילה "לומד" הוא אמר שלוש מילים אז אולי הוא רוצה לפרט על הלומד אולי הוא לא רוצה לפרט על העובד, עכשיו מי שפיקח שם לב לזה והוא יודע לאיפה לנתב את השיחה בוא ננתב את השיחה ללומד לא לעובד מישהו שהוא טיפש אז הרבה פעמים הוא יגיד "טוב הוא אמר לי שהוא עובד במילה אחת ושהוא לומד בחמש מילים בוא נחקור אותו על העובד" אבל אם הוא היה כל כך רוצה לדבר על העובד הוא היה אומר "אני עובד בחברה זה וזה בתור זה וזה" למה הוא לא אמר את זה.

אז עוד פעם קודם כל הלוגיקה של פיתוח שיחה זה לקחת מה שהבן אדם אמר לקחת את המשפטים ועליהם קודם כל לשאול שאלה, עכשיו כתרגיל לאנשים שרוצים לדעת לפתח שיחה התרגיל הוא כדלקמן לוקחים מילה אקראית במילון ורושמים אסוציאציות נגיד המילה שולחן.

ש: אני רוצה לרשום את זה.

אליעד: אוקי זה המיומנות פיתוח שיחה תרשמי אבל תנסי לזכור את זה, עכשיו מה שלכם אולי זה נראה פשוט או מה שזה לא יהיה זה לא פשוט יש אנשים שזה לא פשוט להם.

ש: אינטואיטיבית אתה עושה את זה.

אליעד: אני לא עושה את זה אינטואיטיבית סתם, אני אומר ככה קודם כל תרגיל ראשון במיומנות פיתוח שיחה קח מילים ותכתוב מה האסוציאציות שעולות לך בקשר למילה לדוגמה כובע איזה אסוציאציות קופצות לך.

ש: טמבל.

אליעד: טמבל הלאה מה עוד?

ש: כיפה.

אליעד: כיפה הלאה מה עוד?

ש: קר.

אליעד: קור נכון הלאה.

ש: חם.

אליעד: נכון אוקי לדוגמה יפה דרך אגב מה הקשר בין לחם לרבין לסוודר תן לי אסוציאציה שמתחברת ללחם לרבין ולסוודר.

ש: רבין אהב לאכול לחם בחורף.

אליעד: וחוץ מזה יפה לחם זה כיכר כיכר לחם רבין כיכר רבין ולמה לובשים סוודר כי קר כי קר כיכר אוקי, עכשיו שלב ראשון אסוציאציות למה אסוציאציות.

ש: זה מהחידה השבועית לילד.

אליעד: עכשיו שנייה למה לובשים סוודר?

ש: כי קר.

אליעד: כי קר איזה גאונות עכשיו תסתכלי דבר ראשון צריך אסוציאציות למה בן אדם שהמוח שלו על המילה x נגיד בית אין לו אסוציאציות אז הוא לא יכול לפתח שיחה קודם כל צריך כי המחשבה גם ככה עובדת איך עובדת המחשבה מהאסוציאציות בן אדם רואה בית ישר קופץ לו משהו שקשור לבית הוא רואה זה קשור לזה אוקי קודם כל תביא לי עשר אסוציאציות למילים סתם קח מילים תביא להם עשר אסוציאציות, עכשיו שלב הבא תרגיל הבא במיומנות פיתוח שיחה הוא בוא תלמד לשאול שאלות בהנחה שרוצים לפתח שיחה השיחה מתפתחת באמצעות שאלות כי אם אין שאלות השיחה נגמרת ככל שיהיו יותר סימני שאלה בסוף משפטים ככה השיחה תהיה יותר ארוכה לא בהכרח יותר טובה לא בהכרח שאנחנו רוצים לפתח שיחה אבל ככל שיותר משפטים הסתיימו בסימן שאלה ככה השיחה תהיה יותר ארוכה בהנחה שהמטרה היא שתהיה ארוכה.

כי שאלות הן פתח לתשובות ולכל שאלה יכולות להיות גם כמה תשובות אז מה שעושים לוקחים משפטים לדוגמה נגיד מאוורר איזה שאלה אתה יכול לשאול על מאוורר, אתה איתנו?

ש: כן.

אליעד: יפה עכשיו אנחנו עושים תרגיל אחר קח מילה ותשאל עליה שאלות מאוורר איזה שאלה אתה יכול לשאול על מאוורר אז איך יודעים איזה שאלה אפשר לשאול על מאוורר אז קודם כל שואלים על אסוציאציות איזה אסוציאציות יש לך למאוורר איזה אסוציאציות נגיד.

ש: רוח.

אליעד: יפה איזה שאלה אנחנו יכולים לגזור נגיד שהמאוורר ורוח איזה שאלה יכולים לשאול ביחס לזה נגיד?

ש: זה מספיק כדי לקרר בחום הזה המאוורר.

אליעד: לא נגיד שאנחנו רוצים להביא נגיד מאוורר ורוח ואנחנו רוצים לחבר שאלה שתוביל מהמאוורר לרוח לדוגמה נגיד איזו עוצמה של רוח נגיד איזה עוצמת רוח, זרוק לי עוד אסוציאציה נגיד על מאוורר קיץ נגיד.

ש: קיץ.

אליעד: אוקי נגיד מתי אתה מדליק את המאוורר כל הקיץ יש לך מאוורר רק בקיץ, נגיד מאוורר מזגן מה אתה מעדיף להשתמש במאוורר או במזגן אוקי נגיד מאוורר נגיד לדוגמה זה מאוורר עומד או מאוורר על הקיר אוקי עוד פעם כשהוצאתי מאוורר נגיד עומד טוב רגע אז הוא עומד או לא עומד, הבנו עכשיו עוד פעם יש פה עוד כל מיני מהלכים אבל בגדול שלב ראשון זה קודם כל שיהיה אסוציאציות בן אדם בלי אסוציאציות לא יכול לפתח שיחה.

ש: אני רוצה להבין אני צריכה עכשיו לקחת להתאמן לשבת להסתגר בחדר יומיים ולהתחיל לעשות אסוציאציות על מילים?

אליעד: כן.

ש: מה אני צריכה לעשות?

אליעד: כן את צריכה להביא מילה לקחת אקראי מילה לכי לגוגל תחפשי מילון עם מילים אקראי מילה או סתם לפתוח לראות טלוויזיה להגיד "אוקי אני לוקחת שלוש המילים הראשונות כל מילה אני רושמת איזה אסוציאציות יש לי" לא מילות תחביר "אני אתה הן הם" מילים נגיד נושאים למרות שגם "אני אתה" גם זה לפעמים נושא שיחה נגיד שמישהו אומר "אני הלכתי רגע אז אני אז גם אולי אני הלכתי אז אולי עוד מישהו הלך" אפשר לפתח שיחה גם על המילה "אני" בכלל אבל בגדול קודם כל שיהיה לך קודם כל מה זה מזכיר לי, עכשיו המה זה מזכיר לי יש פה מהות בעניין מה זה מזכיר לי אני אסביר לכם עוד משהו כשמישהו אומר משפט בן אדם צריך לשאול את עצמו מה הבנתי ממה שהוא אמר אני אתן לך דוגמה אני רגע אסיים את הנוסחה "מה הבנתי ממה שהוא אמר" ואז לשאול את עצמו "האם מחויב שמה שהבנתי זה נכון האם זה בהכרח נכון לא".

לבודד בין מה ששמעת שאמרו לך לבין הפירושים שפירשת ואז בעצם הטווח שבין המרחק שיש בין מה שאמרו לך לבין מה שהבנת עליו אתה יכול לפתח שיחה באמצעות שאלות שמאמתות את מה שהבנת, לדוגמה נגיד שאני אומר לך משפט נגיד "אתמול הייתי בים" נניח מה את מבינה מזה קודם כל מה אמרתי.

ש: אתמול היית בים.

אליעד: יפה אמרתי עוד משהו חוץ מזה?

ש: לא.

אליעד: לא יפה עכשיו רגע בואי נעצור מישהו אמר לך "אתמול הייתי בים" אוקי עכשיו מה את חושבת מה את מפרשת את מה שהוא אמר מה את יכולה לפרש?

ש: אני יכולה נגיד להגיד מתי זה היה בשעות היום.

אליעד: לא תעצרי אני לא שאלתי איך את הופכת את זה לשאלות אני שואל שאלה אחרת עכשיו מישהו אומר לך "אתמול הייתי בים" עד כאן בסדר עכשיו ספרי לי מה הוא אמר לך אמר לך שאתמול הוא היה בים עכשיו תבני סיפור סביב המילים אתמול הייתי בים תספרי לי סיפור מה יכול להיות שקרה שם תפתחי לי את זה אני אתן לך דוגמה זה כמו נגיד בבית הספר אומרים לך הנושא הוא אתמול הייתי בים עכשיו תכתבי על זה חיבור של כמה שורות ואז הוא אומר לך "אתמול הייתי בים" מה יכול להיות אז בא ניקח מילה מילה יש "אתמול" אנחנו יכולים לבנות משהו על המילה אתמול אנחנו יכולים לבנות משהו על "הייתי, רק אתה היית עוד אנשים היו, בים באיזה ים מה עשית בים מה זה אומר הייתי בים", אוקי אז תספרי לי את כשהוא אמר לך הייתי בים מה יכול להיות שקרה שם סתם תמציאי משהו.

ש: אתמול הייתי בים.

אליעד: הוא אמר לך אתמול הייתי בים מה קופץ לך בראש?

ש: קופץ לי בראש שהוא היה בלילה בים והוא ישב בחוף הים והקשיב לאדוות הגלים.

אליעד: אוקי לאדווה החרישית של הגלים אוקי שנייה יפה, עכשיו מה הוא אמר לך הוא אמר לך אתמול הייתי בים את בראש שלך כבר דמיינת שזה היה בלילה שהוא ישב שם ושהוא הקשיב לגלים נכון עכשיו בואי נהפוך את זה לשאלות לדוגמה "אתמול הייתי בים" מה אמרת בלילה אז בעצם.

ש: מתי.

אליעד: רגע שנייה בדיוק אז בלילה זה בעצם תשובה לשאלה מתי האם מחויב שאתמול זה היה בלילה לא אז מה אנחנו בעצם יכולים לשאול אותו מתי היית בים נכון, עכשיו את אמרת הוא ישב והקשיב לגלים זאת תשובה לאיזה שאלה.

ש: אז מה עשית בים.

אליעד: יפה האם מחויב שהוא ישב והקשיב לגלים לא "אז מה עשית בים" אז מצאנו שאלה, עוד פעם לקחנו את מה שהוא אמר המצאנו פירוש בדקנו האם הפירוש מחויב או לא מחויב האם הפירוש בהכרח נכון או לא הוא לא בהכרח נכון אוקי ואז לדוגמה אני מדמיין שהוא היה בים והוא שחה רגע הוא בהכרח שחה הוא לא בהכרח שחה בים אוקי אז אפשר לשאול שאלה "האם שחית בים" זה הכל וככה בעצם מצאנו שאלות, אוקי אז שלב ראשון אסוציאציות שלב שני למצוא שאלות.

עכשיו איך מביאים את השאלות את השאלות עצמן מביאים או באמצעות השאלות הכלליות של איפה מתי למה כמה ומוצאים שאלות שישמעו הגיוניות או מעבר לזה כפי שתיארתי עכשיו פשוט...
רוצה לשפר אני מדמיין להבין יכול להיות אני רוצה לדעת מטרה בחורות אמת דייטים מהות סימן שאלה איך לדבר איך לדבר עם אנשים איך מנהלים שיחה איך מנהלים שיחת חולין אישה אמנות השיחה בדייט בחורה בחורות גבר דייט דייטים דייטינג כישורי ניהול כישורי ניהול שיחה כישורים לדבר לדבר עם אנשים לנהל לנהל שיחה לנהל שיחה מעניינת לפתח לפתח שיחה מחלות מנהל מנהלים נושאי שיחה נושאי שיחה בדייט ניהול ניהול שיחה ניהול שיחות נשים סמול טוק פיתוח פיתוח שיחה שיחה שיחה בדייט שיחה מעניינת שיחה עם אישה שיחה עם בחור שיחה עם בחורה שיחה עם גבר שיחה עם מישהי שיחת חולין
לנהל, להיות מנהל, האם כל אחד מתאים להיות מנהל? מי מתאים להיות מנהל? האם כדאי להיות מנהל? האם כדאי ללמוד לנהל? איך להצליח בתפקיד ניהולי? איך ללמוד לנהל? איך לנהל עובדים? איפה ללמוד ניהול? האם אני מתאים להיות מנהל? לימודי מנהיגות
לנהל, להיות מנהל, האם כל אחד מתאים להיות מנהל? מי מתאים להיות מנהל? האם כדאי להיות מנהל? האם כדאי ללמוד לנהל? איך להצליח בתפקיד ניהולי? איך ללמוד לנהל? איך לנהל עובדים? איפה ללמוד ניהול? האם אני מתאים להיות מנהל? לימודי מנהיגות
לנהל, להיות מנהל, האם כל אחד מתאים להיות מנהל? מי מתאים להיות מנהל? האם כדאי להיות מנהל? האם כדאי ללמוד לנהל? איך להצליח בתפקיד ניהולי? איך ללמוד לנהל? איך לנהל עובדים? איפה ללמוד ניהול? האם אני מתאים להיות מנהל? לימודי מנהיגות האם כל אחד יכול להיות מנהל? אליעד כהן מתחיל את ההרצאה בדיון על השאלה האם כל אדם יכול להיות מנהל. הוא מציין שיש דעות שונות בנושא: יש שמאמינים שניהול הוא תכונה מולדת שיכולה להתפתח רק אצל אנשים מסוימים, ויש המאמינים שניהול הוא דבר שניתן ללמוד. אליעד מציע גישה שונה, ולדבריו כל אדם נולד להיות מנהל. הוא מדגיש שמנהל טוב לא רק שאמור לדעת לנהל אחרים, אלא גם את עצמו, וזו המשמעות האמיתית של ניהול. מהו ניהול עצמי וכיצד הוא קשור לניהול אחרים? אליעד מדבר על החשיבות של ניהול עצמי כחלק בלתי נפרד מהיכולת לנהל אחרים. הוא מסביר כי ניהול עצמי הוא תהליך שבו אדם לומד לנהל את משימותיו, סדרי עדיפויותיו, ולהתמודד עם קונפליקטים פנימיים. כאשר אדם מצליח לנהל את עצמו בצורה אפקטיבית, הוא בהכרח ידע לנהל גם אחרים, שכן הניהול של אחרים הוא למעשה ניהול של משאבים, אנשים ומצבים, כפי שעושים כאשר מנהלים את עצמנו. האם כל אדם חייב להגיע לשלמות ב
ניהול, סוד הניהול, להיות מנהל, ללמוד לנהל, להיות מנהל מוצלח, להצליח לנהל, לנהל אנשים, לנהל עובדים, לנהל ארגון, ניהול אנשים, ניהול עובדים, ניהול צוות עובדים, מנטורינג למנהלים, אימון מנהלים, יעוץ למנהלים, מיומנויות ניהוליות
ניהול, סוד הניהול, להיות מנהל, ללמוד לנהל, להיות מנהל מוצלח, להצליח לנהל, לנהל אנשים, לנהל עובדים, לנהל ארגון, ניהול אנשים, ניהול עובדים, ניהול צוות עובדים, מנטורינג למנהלים, אימון מנהלים, יעוץ למנהלים, מיומנויות ניהוליות
ניהול , סוד הניהול, להיות מנהל, ללמוד לנהל, להיות מנהל מוצלח, להצליח לנהל, לנהל אנשים, לנהל עובדים, לנהל ארגון, ניהול אנשים, ניהול עובדים, ניהול צוות עובדים, מנטורינג למנהלים, אימון מנהלים, יעוץ למנהלים, מיומנויות ניהוליות מהו הסוד האמיתי לניהול מוצלח? הדרך הטובה ביותר ללמוד לנהל אנשים בצורה נכונה ולהיות מנהל מוצלח היא קודם כל ללמוד לנהל את עצמך בצורה הטובה ביותר. אליעד כהן מסביר בהרצאה באופן מפורט שיכולת הניהול שלך תלויה ישירות ביכולתך לנהל את עצמך, בעיקר ביחס למטרות האישיות שלך שאינן קשורות כלל לאנשים אחרים. ככל שתהיה מסוגל להשיג את המטרות האישיות שהצבת לעצמך, במיוחד את המטרות המאתגרות ביותר, כך תהיה מסוגל לנהל טוב יותר אנשים אחרים. איך ניהול עצמי משפיע ישירות על יכולת הניהול שלך? אליעד כהן מדגיש כי אין קיצורי דרך ואין פתרונות קסם בניהול אנשים. הוא מבהיר שכל קושי שאתה נתקל בו בניהול אחרים, משקף בדיוק את הקושי שיש לך בניהול עצמי. הוא נותן הסבר מפורט ואומר שאם אתה נתקל בקושי גדול לנהל עובד מסוים או מצב ספציפי, תוכל לבדוק ולראות שהקושי הזה הוא בדיוק אותו הקושי שיש לך מול עצמך, בתחום אחר או במצב אחר. לדבריו, אין הבדל עקרוני בין הקושי בלנהל עובדים לקושי ב
ניהול / לנהל / מנהל - הכל כולל הכל על ניהול / לנהל / מנהל - רשימת כל הנושאים
ניהול לנהל מנהל - הכל כולל הכל על ניהול לנהל מנהל - רשימת כל הנושאים ניהול ניהול אנשים ניהול בני משפחה ניהול דיון ניהול דיונים ניהול דיונים בפייסבוק ניהול הזמן ניהול זמן ניהול זמן בארגון ניהול זמן יעיל ניהול זמן נכון ניהול כסף ניהול כעס ניהול כעסים ניהול לקוחות ניהול מנהלים ניהול מנהלים בארגון ניהול משא ומתן ניהול משא ומתן מתוחכם ניהול משא ומתן עם אויב ניהול משא ומתן עסקי ניהול נכון ניהול סיכונים ניהול סיכונים פיננסיים ניהול עובדים
אימון למנהלים, סוד ניהול העובדים, איך לנהל אנשים? איך לנהל עובדים? איך לנהל בני אדם? עובדים הם בני אדם, עובד כרובוט אנושי, איך ללמוד לנהל? איך להיות מנהל? איפה ללמוד ניהול? סודות הניהול, איך להצליח בניהול? איך להצליח לנהל?
אימון למנהלים, סוד ניהול העובדים, איך לנהל אנשים? איך לנהל עובדים? איך לנהל בני אדם? עובדים הם בני אדם, עובד כרובוט אנושי, איך ללמוד לנהל? איך להיות מנהל? איפה ללמוד ניהול? סודות הניהול, איך להצליח בניהול? איך להצליח לנהל?
... למנהלים, סוד ניהול העובדים, איך לנהל אנשים? איך לנהל עובדים? איך לנהל בני אדם? עובדים הם בני אדם, עובד כרובוט אנושי, איך ללמוד לנהל? איך להיות מנהל? איפה ללמוד ניהול? סודות הניהול, איך להצליח בניהול? איך להצליח לנהל? מה הדבר הכי חשוב בניהול עובדים? הדבר הכי חשוב בניהול עובדים הוא להבין שעובדים הם בני אדם, וכדי להצליח בניהול, צריך להבין את המוח האנושי. עובדים הם למעשה סוג של רובוט אנושי, שפועל על פי מערכת הפעלה קבועה שמטרתה להרגיש טוב ולהימנע מהרגשה רעה. ניהול מוצלח של עובדים הוא בעצם ניהול מוצלח של בני אדם, ולכן מי שרוצה לנהל עובדים צריך ללמוד לעומק כיצד עובד המוח האנושי באופן כללי. האם עובדים הם באמת רובוטים אנושיים? כן, לפי ההסבר של אליעד, עובדים הם סוג של רובוטים ... לא כדאי לחפש שיטות ניהול מיוחדות לעובדים? אליעד מדגיש שלא צריך לחפש שיטות מיוחדות לניהול עובדים, אלא פשוט להבין שמדובר בבני אדם רגילים, וללמוד באופן כללי כיצד עובד המוח האנושי. ניסיון למצוא שיטות ספציפיות לתמרץ או לתגמל עובדים הוא חסר ... איך יכול להיות שמנהל לא יודע לנהל עובדים? לא ייתכן מצב שבו מנהל לא מבין בני אדם ובכל זאת מצליח בניהול עובדים. מי שלא טוב במערכות יחסים בין - אישיות, לדוגמה, ביחסים עם בני הזוג, עם הילדים או עם לקוחות, יתקשה מאוד לנהל עובדים בצורה מוצלחת. תקשורת בין - אישית לקויה היא הבסיס לכישלון בניהול עובדים, מכיוון שניהול עובדים תלוי לחלוטין ביכולת של המנהל להבין ולתקשר עם בני אדם אחרים. איך בדיוק לומדים לנהל עובדים טוב יותר? לפי אליעד, הדרך היעילה ביותר ללמוד לנהל אנשים אחרים היא ללמוד איך המוח של בני האדם פועל. במקום לחפש שיטות ניהול נקודתיות, יש ללמוד ולהבין כיצד נוצרים רגשות, מחשבות, רצונות, פחדים, מוטיבציות, וכל שאר התהליכים הפסיכולוגיים והרגשיים שמניעים בני אדם. ידע זה ...
ניהול למנהלים, האם כל אחד מתאים לנהל? האם כל אחד מתאים להיות מנהל? איך להצליח בתור מנהל? איך להיות מנהל טוב? מהו אופי של מנהל מוצלח? איך להיות מנהל מוצלח? האם אני מתאים לנהל? האם אני מתאים להיות מנהל? למה כל אחד הוא מנהל?
ניהול למנהלים, האם כל אחד מתאים לנהל? האם כל אחד מתאים להיות מנהל? איך להצליח בתור מנהל? איך להיות מנהל טוב? מהו אופי של מנהל מוצלח? איך להיות מנהל מוצלח? האם אני מתאים לנהל? האם אני מתאים להיות מנהל? למה כל אחד הוא מנהל?
ניהול למנהלים, האם כל אחד מתאים לנהל? האם כל אחד מתאים להיות מנהל? איך להצליח בתור מנהל? איך להיות מנהל טוב? מהו אופי של מנהל מוצלח? איך להיות מנהל מוצלח? האם אני מתאים לנהל? האם אני מתאים להיות מנהל? למה כל אחד הוא מנהל? האם כל אחד מתאים להיות מנהל? איך להיות מנהל טוב? לפי אליעד כהן, כל אדם, ללא יוצא מן הכלל, מתאים להיות מנהל. המנהל הטוב הוא אדם שמצליח לנהל את עצמו, שכן ניהול עצמי הוא היסוד לכל ניהול מוצלח של אחרים. מה זה ניהול עצמי? לנהל את עצמך פירושו לדעת לקבוע מטרות ולנהל את המשאבים העומדים לרשותך להשגתן. כל אדם, ללא קשר למספר הידיים או האצבעות שיש לו, יכול ללמוד לנהל את עצמו בצורה טובה יותר. ניהול עצמי לא שונה מניהול עסק - פשוט מדובר בניהול של יותר משאבים ויותר מטרות. הקשר בין ניהול עצמי לניהול עסק אם אתה לא מצליח לנהל את עצמך בצורה מושלמת, זה אומר שלא תצליח לנהל עסק או צוות. ניהול עסק הוא בדיוק כמו ניהול עצמי, רק עם יותר אנשים ומטרות. העובדים הם המשאבים שלך, ויש לדעת כיצד לתקשר איתם ו
ניהול עובדים בארגון, ניהול מנהלים, איך לנהל מנהלי משנה? איך לנהל סגני מנהל? למה חשוב למנהל להיות גם פועל? למה חשוב למנהל לרדת לשטח? איך לנהל שרשרת ניהולית? איך לנהל את המנהלים שתחתיך? למה חשוב למנהל ללכלך את הידיים?
ניהול עובדים בארגון, ניהול מנהלים, איך לנהל מנהלי משנה? איך לנהל סגני מנהל? למה חשוב למנהל להיות גם פועל? למה חשוב למנהל לרדת לשטח? איך לנהל שרשרת ניהולית? איך לנהל את המנהלים שתחתיך? למה חשוב למנהל ללכלך את הידיים?
ניהול עובדים בארגון, ניהול מנהלים, איך לנהל מנהלי משנה? איך לנהל סגני מנהל? למה חשוב למנהל להיות גם פועל? למה חשוב למנהל לרדת לשטח? איך לנהל שרשרת ניהולית? איך לנהל את המנהלים שתחתיך? למה חשוב למנהל ללכלך את הידיים? למה חשוב שמנהל ירד לשטח ויבצע את עבודת הפועלים? מנהלים רבים שואלים את עצמם איך לנהל עובדים בצורה הטובה ביותר, כיצד לוודא שההיררכיה בארגון שלהם מתפקדת היטב, וכיצד לוודא שהמנהלים שתחתם עושים את עבודתם כראוי. אליעד כהן מסביר את החשיבות של יציאת המנהל לשטח, לביצוע ממשי של העבודה הפשוטה, עבודת הפועלים עצמם. לדבריו, מנהל טוב חייב מדי פעם ללכלך את הידיים ולרדת מהקומה הניהולית אל קומת הייצור או הביצוע. הסיבה לכך היא שיש דברים שניתן להבין רק דרך ניסיון ישיר ולא דרך דיווחים של מנהלים אחרים. איך ירידה לשטח עוזרת להבין את המציאות בארגון? ככל שהמנהל רחוק יותר מהפועל הפשוט ומהשטח, כך גדלה הסבירות שפרטים ... בארגונים גדולים, ישנה היררכיה המורכבת ממנהלים בכירים, מנהלי ביניים, ראשי צוותים, סגנים, ועד לפועלים פשוטים. אליעד ... שרואים משם ולא רואים מכאן נכונה במיוחד בניהול ארגוני. מנהל שנשען על דיווחים בלבד מסתכן בכך שהדיווחים לא יהיו מדויקים ... בשטח. מה המשמעות הפרקטית של ללכלך את הידיים בניהול עובדים? אליעד מסביר שעל מנהל לבצע בפועל, מעת לעת, את העבודה של העובדים הכי פשוטים ... דוגמאות מפורטות: אם אתה קבלן בניין בכיר שמנהל עובדים רבים, צא לשטח ועבוד בפועל עם פועלי הבניין. אל תסתפק ... קירות ותעשה את הפעולות שהם עושים. אם אתה מנהל מחלקת רכב, שב עם עובדי המחלקה שעושים הזמנות טלפוניות ...
ניהול דיונים בפייסבוק, איך לנהל דיונים יעילים? איך לנהל דיון ביעילות? איך להתווכח בצורה יעילה? ויכוחים בפייסבוק, איך לנהל דיונים עם עצמך? טרולים חכמים, להתווכח עם אנשים טיפשים, איך להבין את עצמך? חכם יותר ממשוגעים
ניהול דיונים בפייסבוק, איך לנהל דיונים יעילים? איך לנהל דיון ביעילות? איך להתווכח בצורה יעילה? ויכוחים בפייסבוק, איך לנהל דיונים עם עצמך? טרולים חכמים, להתווכח עם אנשים טיפשים, איך להבין את עצמך? חכם יותר ממשוגעים
ניהול דיונים בפייסבוק, איך לנהל דיונים יעילים? איך לנהל דיון ביעילות? איך להתווכח בצורה יעילה? ויכוחים בפייסבוק, איך לנהל דיונים עם עצמך? טרולים חכמים, להתווכח עם אנשים טיפשים, איך להבין את עצמך? חכם יותר ממשוגעים איך לנהל דיון יעיל בפייסבוק? אליעד כהן מסביר כי רבים מהדיונים בפייסבוק מסתיימים ללא הסכמה או מסקנה ממשית, ומתאפיינים בעיקר בחילופי מהלומות, ויכוחים מתמשכים ואף חסימות הדדיות. ... כלשהי, הבנה או מסקנה משותפת, ולא רק להתנצח או להחליף מילים. אליעד ממליץ לנהל דיון בצורה יעילה באמצעות מספר עקרונות: לפני שמתחילים להגיב על דבריו של אדם אחר, כדאי תחילה לוודא שהבנתם אותו נכונה. לדוגמה, לשאול מה הבנת מדבריי? ורק אז להתקדם הלאה. ... פשוטים יותר, לדון בהם שלב אחר שלב ולהגיע להסכמה בהדרגה. מה הקשר בין יכולת לנהל דיונים עם אחרים לבין ניהול דיון עם עצמך? אליעד כהן טוען שמי שלא מצליח לנהל דיונים בצורה יעילה עם אחרים, למעשה לא יודע לנהל דיון יעיל עם עצמו. הוא מציין שרוב האנשים חושבים שקל להם לדבר עם עצמם ושהבעיה תמיד נמצאת אצל הצד השני, אך האמת היא שאם קשה להם לנהל דיון עם אדם אחר - בוודאות יש להם בעיות דומות בדיון פנימי עם עצמם. לדבריו, בתוך כל אדם ישנם קולות פנימיים מנוגדים וקונפליקטים, שחלקם אפילו קשים יותר לניהול מאשר דיון עם אנשים אחרים. אם אדם לא יודע להגיע להסכמה בדיון חיצוני, הוא לא באמת יודע לנהל דיון פנימי באופן עמוק ויסודי. איך לנהל דיון עם עצמך באופן יעיל? אליעד מציין שכדי לנהל דיון פנימי יעיל, האדם צריך להיות מסוגל להקשיב לעצמו, להכיר בכל הקולות והסתירות הפנימיות שלו, ולנסות להבין את עצמו לעומק. כאשר מנהלים דיון עם אדם אחר, מתאמנים למעשה על יכולות אלו, כיוון שכשמישהו אחר שואל שאלות, הוא מלמד אותך לשאול שאלות פנימיות ביקורתיות יותר על עצמך. אדם שלא מסוגל לנהל דיון עם אחרים, גם לא ידע איך להקשיב לעומק לקולות פנימיים שבתוכו. איך להתמודד עם אנשים שלא מבינים אותנו בדיון? אליעד ממליץ לקחת אנשים שקשה לך לדבר איתם, ולנסות להתאמץ ... ומשם להמשיך לרעיונות מורכבים יותר בצורה בהירה ומסודרת. סיכום ומסקנות כדי לנהל דיונים יעילים בפייסבוק או עם עצמך, צריך ללמוד להקשיב לעומק, לפרק רעיונות מורכבים לפשוטים, ולהגיע להסכמות הדרגתיות. בנוסף, יש לנצל דיונים עם אנשים שקשה לך איתם כהזדמנות להתפתחות אישית והבנה עצמית עמוקה יותר. אם אינך מסוגל לנהל דיון יעיל עם אחרים, הדבר מעיד על קושי פנימי בניהול קונפליקטים אישיים עמוקים. איך לנהל דיון יעיל בפייסבוק? ניהול קונפליקטים פנימיים למה קשה לי לדבר עם אחרים? איך לפרק רעיונות מורכבים? איך לנהל דיון עם עצמי? איך להגיע להסכמה בוויכוח? האם אני מבין את עצמי באמת? ...
ניהול ארגוני, אימון מנהלים, טיפים למנהלים, איך להצליח בתור מנהל? תפקידו של המנהל, לתת את המשימות שלך לעובדים, איך להצליח לנהל? לתת משימות לעובדים, תפקידו של המנהל לנהל, מה התפקיד של המנהל? לנהל או לעבוד, ללמוד לנהל, יעוץ ארגוני
ניהול ארגוני, אימון מנהלים, טיפים למנהלים, איך להצליח בתור מנהל? תפקידו של המנהל, לתת את המשימות שלך לעובדים, איך להצליח לנהל? לתת משימות לעובדים, תפקידו של המנהל לנהל, מה התפקיד של המנהל? לנהל או לעבוד, ללמוד לנהל, יעוץ ארגוני איך להצליח בתור מנהל ולמה חשוב לחלק משימות לעובדים? כדי להצליח בתור מנהל, אליעד כהן ממליץ על גישה ברורה ופשוטה: בכל פעם שיש משימה שעליך לבצע כמנהל, יש לשאול את עצמך אילו חלקים במשימה הם כאלה שרק אתה יכול לבצע, ואילו חלקים אחרים אפשר להעביר לעובדים שלך בארגון. הרעיון המרכזי כאן הוא שהמנהל לא אמור לבצע את כל המשימות בעצמו, אלא דווקא לחלק אותן לאנשים אחרים ולשמור לעצמו את התפקידים שהכי חשובים, קריטיים או שאף עובד אחר לא יכול לבצע ... הזו במקום שאני אעשה אותה? אם התשובה היא כן, המשימה או החלק הרלוונטי צריך לעבור אליו. רק לאחר שהעובדים בארגון סיימו לבצע את כל מה שביכולתם, אתה כמנהל צריך להיכנס לתמונה ולסגור את הדברים האחרונים - אותם הדברים שהעובדים אינם יכולים לבצע בעצמם. לדוגמה, נניח שיש משימה בארגון, ונדמה לך שרק אתה ... לבצע את 10% האחרונים, החשובים ביותר, שרק אתה יכול לעשות. הדבר נכון אפילו למשימות שנראות תחילה שרק אתה מסוגל לבצע - תמיד כדאי לבדוק שוב. למה הזמן של המנהל שווה הרבה יותר מזמנם של העובדים? אליעד מדגיש נקודה קריטית: הזמן של המנהל חשוב הרבה יותר מאשר הזמן של העובדים. הוא יכול להיות חשוב פי מאה, פי אלף או אפילו פי מיליון מהזמן של העובדים, מכיוון שהתפקיד המרכזי של המנהל הוא לנהל את הארגון עצמו. לכן, עדיף לך כמנהל שתהיה לך שעה פנויה, בזמן שהעובדים שלך יעבדו מאה שעות, מאשר שאתה תבצע בעצמך עבודה שהעובדים יכולים לבצע. אם אתה עובד במקום העובדים, אתה בעצם מבזבז את המשאב הכי יקר וחשוב בארגון - הזמן שלך כמנהל. לדוגמה, נניח שיש לך פרויקט גדול שדורש הרבה שעות עבודה. במקום לעבוד 100 שעות בעצמך, תן לעובדים שלך לבצע את רוב העבודה - כל מה שאפשרי - ואתה תגיע רק בסוף לביצוע ההשלמות הנדרשות. כך תחסוך לעצמך זמן יקר שבו תוכל להתמקד במשימות ניהול, תכנון ואסטרטגיה. מהו היתרון של חלוקת משימות נכונה בארגון? חלוקת משימות נכונה מאפשרת למנהל להתפנות לעיסוקים קריטיים שקשורים בפיתוח העסק, שיפור התהליכים, קבלת החלטות אסטרטגיות והובלת הארגון כולו קדימה. כך למעשה, כאשר אתה מאפשר לעובדים לבצע את המשימות, אתה מתפנה לפעולות המורכבות והחשובות באמת, כגון ניהול הארגון, זיהוי הזדמנויות חדשות וקידום מטרות עסקיות ארוכות טווח. מה לעשות בפועל עם כל משימה חדשה שמגיעה אליך כמנהל? הצעד הראשון בכל משימה חדשה הוא תמיד לשאול: האם ואילו חלקים במשימה שלי מישהו אחר בארגון יכול לבצע במקומי? אליעד ממליץ להקפיד ליישם את השאלה הזו תמיד, כהרגל ניהולי קבוע. בצורה זו, אתה שומר לעצמך את היכולת לנהל את הארגון בצורה מיטבית, במקום להיות עובד נוסף בארגון. אליעד ממליץ על הגישה הבאה בפועל: בדוק אילו חלקים מהמשימה אפשר להעביר לעובדים אחרים. העבר ... שיכול לבצע אותה. גם אם נדמה לך שהמשימה מסובכת או ייחודית מדי, תמיד שווה לבדוק שוב. ככל שיותר חלקים של המשימות יבוצעו על ידי עובדים אחרים, כך לך כמנהל יהיה זמן רב יותר לעסוק בניהול עצמו - המשימה החשובה ביותר של כל
המנהל בארגון, התייעלות ניהולית, לנהל או לעבוד, תפקידו של המנהל בארגון, מה התפקיד של המנהל? האם לעשות את העבודה של העובד או לנהל את העובד? מתי לנהל את העובד ומתי לעשות את העבודה של העובד? ניהול עובדים לא יעיל, יעילות בניהול עובדים
המנהל בארגון, התייעלות ניהולית, לנהל או לעבוד, תפקידו של המנהל בארגון, מה התפקיד של המנהל? האם לעשות את העבודה של העובד או לנהל את העובד? מתי לנהל את העובד ומתי לעשות את העבודה של העובד? ניהול עובדים לא יעיל, יעילות בניהול עובדים
המנהל בארגון, התייעלות ניהולית, לנהל או לעבוד, תפקידו של המנהל בארגון, מה התפקיד של המנהל? האם לעשות את העבודה של העובד או לנהל את העובד? מתי לנהל את העובד ומתי לעשות את העבודה של העובד? ניהול עובדים לא יעיל, יעילות בניהול עובדים מהו תפקידו של המנהל בארגון? תפקידו של המנהל בארגון הוא לנהל את העובדים ולוודא שהם מבצעים את עבודתם בצורה היעילה ביותר. המנהל לא אמור לבצע את העבודה בעצמו, אלא להנחות ולנהל את העובד. הבעיה מתחילה כאשר לעיתים ניהול העובד מצריך זמן ומאמץ רבים יותר מאשר לבצע את המשימה בעצמו. האם המנהל אמור לעשות את העבודה של העובד? העקרון המרכזי הוא שהמנהל לא צריך לעשות את העבודה של העובד, אלא לנהל את העובד ולוודא שהוא מבצע את המשימות שלו. המנהל שונה מהעובד בכך שהוא אחראי על תיאום משימות, הנחות והכוונה. אם המנהל מבצע את העבודה בעצמו, הוא לא יכול לנהל את העובדים ביעילות. המנהל נדרש להשקיע את זמנו בניהול, ולא בביצוע המשימות של העובדים. כיצד על המנהל לפעול כאשר עליו להסביר לעובד כיצד לבצע את העבודה? לעיתים, תפקיד המנהל כולל הדרכה והסברים לעובד כיצד לבצע את המשימות. זהו חלק מהניהול, שכן העובד לא תמיד יודע כיצד לבצע את העבודה בצורה הטובה ביותר. אך לעיתים המנהל מוצא את עצמו מסביר את אותם הדברים מספר פעמים, מה שגוזל ממנו זמן. השאלה היא האם הזמן שהמנהל משקיע בהסברים משתלם בטווח הארוך. האם על המנהל להדריך את העובד אם זה לוקח יותר זמן מאשר לבצע את העבודה בעצמו? כאשר המנהל משקיע זמן בהסברת עבודה לעובד, עליו לשקול האם זהו צעד לטווח הארוך. לפעמים, ה
ניהול שיחות, ניהול דיונים, ניהול פגישות, איך לנהל שיחה? איך להתכונן לשיחה? איך להתכונן לפגישה? איך להתכונן לדיון? איך לנהל דיון? איך לנהל פגישה? שיחה זורמת, שיחה מנוהלת, פגישה זורמת, פגישה ממוקדת, לזרום או להתמקד, יעוץ ארגוני
ניהול שיחות, ניהול דיונים, ניהול פגישות, איך לנהל שיחה? איך להתכונן לשיחה? איך להתכונן לפגישה? איך להתכונן לדיון? איך לנהל דיון? איך לנהל פגישה? שיחה זורמת, שיחה מנוהלת, פגישה זורמת, פגישה ממוקדת, לזרום או להתמקד, יעוץ ארגוני
ניהול שיחות, ניהול דיונים, ניהול פגישות, איך לנהל שיחה? איך להתכונן לשיחה? איך להתכונן לפגישה? איך להתכונן לדיון? איך לנהל דיון? איך לנהל פגישה? שיחה זורמת, שיחה מנוהלת, פגישה זורמת, פגישה ממוקדת, לזרום או להתמקד, יעוץ ארגוני איך לנהל פגישה - מתוכננת או זורמת? כאשר מנהלים פגישה, חשוב לשים לב לכך שפגישה יכולה להתנהל בשני אופנים שונים, בדומה לטיול. האופן הראשון הוא כמו טיול ספונטני, ... של זרימה טבעית. אפשרות נוספת היא שהפגישה תיראה כלפי חוץ כפגישה זורמת וספונטנית, אך בפועל מנהל הפגישה מחזיק סדר פנימי וברור לגבי לאן הוא רוצה להגיע ומהם היעדים. ... מדברים בפגישה, ומה מטרת הדיון בכל נושא. לקבוע מראש את הסדר ההגיוני של הנושאים, כך שהפגישה תתנהל בצורה יעילה, ברורה ומובנת. לוודא שבסיום כל נושא נעשה סיכום ביניים ... לחץ של זמן. כלומר, יש לשלב בין ספונטניות לבין תכנון מראש, בהתאם למטרות ולסוג הפגישה. איך לנהל שיחה מתוכננת שנראית זורמת? לעיתים כדאי ליצור מצב שבו השיחה תיראה זורמת, אך בפועל היא תהיה מתוכננת היטב. זה אומר שמי שמנהל את השיחה מחזיק בראשו סדר פנימי ברור: הוא יודע לאן הוא רוצה להגיע, ... לסגנון השיחה שבו הם נמצאים, וכתוצאה מכך משתמשים בסגנון לא מתאים. לדוגמה, אנשים רבים מנהלים פגישה מסודרת ונוקשה, בזמן שהיה עדיף שתהיה זורמת, או להפך - מנהלים פגישה זורמת מדי, כשהיה עדיף דווקא סדר ברור. לכן, הדבר החשוב ביותר הוא להיות מודע מראש: האם עדיף לנו לנהל שיחה מאורגנת וברורה, או דווקא לנהל שיחה פתוחה וספונטנית, או לשלב בין שתיהן. בשורה התחתונה, ככל שתהיו מודעים לאפשרויות האלה, תוכלו לנהל פגישות ושיחות בצורה טובה יותר, שתוביל לתוצאות יעילות, ברורות וממוקדות. איך להתכונן לפגישה? פגישה מתוכננת או פגישה זורמת? סדר יום לפגישה ניהול דיונים סיכום נושאים בפגישה איך לנהל שיחה ממוקדת? ניהול שיחות אפקטיבי ניהול פגישה - מאורגנת או זורמת? כאשר מנהלים פגישה, חשוב לשים לב שהפגישה יכולה להתנהל בשתי צורות עיקריות - בדומה לטיול. טיול יכול להיות ספונטני, שבו ... חופש ביטוי והבנה מעמיקה יותר של הצד השני. שילוב בין פגישה מובנית לפגישה זורמת כאשר מנהלים פגישה, חשוב להיות מודעים לשני הסגנונות ולבחור את הגישה ... בפגישה מובנית, אך כדאי להשאיר בה גם מקום לזרימה טבעית. מצד שני, גם שיחה זורמת יכולה להיות מנוהלת היטב אם יש בראש סדר כלשהו שמנחה את ההתקדמות שלה. ניהול נכון של פגישה מסודרת אם בוחרים לקיים פגישה מסודרת, ישנם כמה כללים ... שאלות פתוחות? להימנע מקפיצות מנושא לנושא מבלי לוודא שסיימנו לדון בנושא הקודם. פגישה שאינה מנוהלת היטב עלולה להסתיים בתחושת בלבול וחוסר מיקוד. לא נדיר להגיע לסוף ... היטב. כלומר, בעוד שהשיחה יכולה להיראות כאילו היא מתקדמת באורח חופשי, למעשה, יש סדר בראש של מנהל הפגישה, והוא יודע לאן הוא רוצה להוביל את הדיון. כיצד להימנע מבזבוז ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אמנות השיחה, איך מנהלים שיחה? לפתח שיחה, איך לדבר עם אנשים? איך מנהלים שיחת חולין? לנהל שיחה מעניינת, שיחה עם בחורה, שיחה עם גבר, נושאי שיחה בדייט, כישורי ניהול שיחה, סמול טוק
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: לנהל, איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? דיכאון? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם בדידות? כעס ועצבים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לנהל, איך להצליח בראיון עבודה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשנות תכונות אופי? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם גירושין? איך לא להישחק בעבודה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחנך ילדים? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לפרש חלומות? איך ליצור אהבה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בזוגיות? איך לשפר את הזיכרון? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להאמין בעצמך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצר העולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? בשביל מה לחיות? האם יש משמעות לחיים? האם אפשר לדעת הכל? האם יש אמת מוחלטת? איך להיות מאושר? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש בחירה חופשית? למה לא להתאבד? האם באמת הכל לטובה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה יש רע בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה העולם קיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה המשמעות של החיים? האם הכל אפשרי? למה יש רע וסבל בעולם? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? אולי אנחנו במטריקס? האם המציאות היא טובה או רעה? מהי תכלית ומשמעות החיים? מי ברא את אלוהים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל אישי, טיפול נפשי, מאמן אישי לקשב וריכוז בנושא לנהל - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3906 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 16:01:40 - wesi1