אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה למה לשאול למה? ✔למה לשאול למה? שיטות לטיפול במחשבות רעות, איך להיפטר ממחשבות רעות? איך לטפל בפחדים? שאלות למטופלים, מה לשאול את עצמך? איך לטפל...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
3:19למה לשאול למה? שיטות לטיפול במחשבות רעות, איך להיפטר ממחשבות רעות? איך לטפל בפחדים? שאלות למטופלים, מה לשאול את עצמך? איך לטפל בחרדות? פחד מבדידות, שיטות טיפוליות
למה חשוב לשאול "למה" כשמתמודדים עם מחשבות שליליות?

כאשר בן אדם סובל ממחשבות שליליות או פחדים, אחת העצות הנפוצות היא לשאול "למה". לדוגמה, אם מישהו מפחד להיות לבד, יגידו לו לשאול את עצמו "למה אני מפחד להיות לבד?". פעמים רבות, האדם ינסה לשאול את השאלה הזו, ולא ימצא לכך תשובה. הוא ישאל שוב ושוב, יגיע לתשובות כמו "אני לא יודע", או "ככה זה מרגיש לי", אבל לא יצליח להגיע לתשובה מספקת וברורה. אליעד כהן מעלה את השאלה המרכזית - מה התועלת בלהמשיך ולשאול "למה" כשאין תשובה ברורה או משכנעת?

מה קורה כאשר ממשיכים לשאול "למה" ללא תשובה?

כשאדם שואל "למה" שוב ושוב ולא מוצא תשובה, הוא עלול לחשוב שאין בכך טעם, ולהרגיש שהוא מבזבז את זמנו. אליעד מסביר שישנה דווקא תועלת גדולה מאוד בהמשך השאלות, גם כאשר לא מתקבלת תשובה ישירה. התועלת הזו מתחלקת לשני תרחישים אפשריים:
  • אפשרות ראשונה היא למצוא סיבה מסוימת. במצב כזה, האדם יוכל לבחון את הסיבה הזו, לשאול עליה שוב "למה", וכך להתקדם בהבנת המחשבה או החרדה שלו עד שיגיע לסיבה עמוקה יותר. הוא יכול לקבל או להטיל ספק בסיבה זו, וכך להחליש את הכוח של המחשבה או החרדה.
  • האפשרות השנייה היא לא למצוא סיבה כלל. כאשר האדם שואל שוב ושוב ולא מצליח למצוא שום סיבה הגיונית או מוצדקת לפחד או למחשבה השלילית, מתרחש תהליך פנימי משמעותי. ככל שהוא יהיה בטוח יותר שאין באמת סיבה לפחד, כך תיחלש עוצמת החרדה או הפחד שלו. במילים אחרות, החוסר בתשובה מובהקת הוא עצמו תהליך שמחליש את הפחד או החרדה.
מהו התהליך הפנימי שמתרחש כאשר אין תשובה ברורה?

אליעד מדגים את הרעיון באמצעות דוגמה פשוטה. נניח ששואלים אדם "למה שלא תפחד מהדינוזאור שנמצא פה?". האדם יענה מיד "למה שאני אפחד ממנו? אין סיבה". באותו אופן, אם אדם מפחד להיות לבד ולא מוצא שום סיבה אמיתית ומוחלטת לפחד, הוא יוכל, בתהליך של חקירה עצמית מתמדת, להגיע לאותו מצב של אי - פחד מוחלט. עצם ההבנה שאין סיבה מהותית או מוחלטת לפחד הופכת את הפחד לפחות מאיים ופחות משמעותי.

מדוע חשוב להיחשף לבעיה בזמן ששואלים "למה"?

אחת הדוגמאות שאליעד מציג היא המצב שבו אדם מחליט להיחשף לבעיה שלו באופן מודע כדי להבין אותה לעומק. למשל, אם האדם מפחד להיות לבד, הוא ינסה דווקא להיות לבד באופן מכוון, מתוך תקווה להבין את הסיבה לפחד. כשהוא עושה זאת, בהתחלה הוא אולי ימשיך לפחד, אבל ככל שהוא יעמיק בחקירה העצמית, הוא עשוי לגלות שאין באמת סיבה מוצדקת לפחד שלו. עצם ההיחשפות הזו, שמטרתה מציאת סיבה, עשויה להוביל להחלשת הפחד או החרדה. לפיכך, השאלה "למה" אינה רק שאלה פילוסופית או תיאורטית, אלא תהליך של התמודדות מעשית עם החרדה או הפחד.

האם תמיד חייבת להיות סיבה לפחד?

נקודה נוספת שמעלה אליעד היא ההתייחסות של האדם לפחדים או למחשבות שליליות כאילו חייבת להיות להן סיבה. חלק משמעותי בתהליך של שאלת "למה" הוא לגלות שבמקרים רבים מאוד, אין באמת סיבה מוצדקת או אמיתית לפחד. המסקנה הזו עשויה לשחרר את האדם מהחרדה, בדיוק כפי שהוא לא פוחד מדברים אחרים שאין להם סיבה הגיונית לפחד מהם, כמו עציץ או דינוזאור דמיוני.

בסופו של דבר, אליעד מדגיש כי שאלת "למה" באופן מתמיד ומעמיק אינה פעולה חסרת טעם, אלא תהליך חיוני ויעיל במיוחד בהתמודדות עם פחדים, חרדות ומחשבות אובססיביות. עצם ההבנה שהחרדה או הפחד אינם מבוססים על סיבה אמיתית היא זו שמאפשרת לאדם להשתחרר מהם.
עכשיו השאלה היא כזאת לפעמים בן אדם שואל למה ולמה אתם מכירים את זה, זאת אומרת בן אדם נגיד יש לו מחשבה שלילית ואז אומרים לו "המחשבה השלילית שלך מה שאתה צריך לעשות זה לשאול למה אתה חושב את זה, למה יש לך את החרדה למה אתה מפחד מזה למה יש לך את ההתנהגות האובססיבית הזאת" והשאלה הנשאלת היא למה לשאול למה כשאין תשובה, נגיד בן אדם מפחד להיות לבד ואז אומרים לו "תשאל את עצמך למה אני מפחד להיות לבד".

ואז הוא שואל את עצמו "למה אני מפחד להיות לבד?" והוא אומר "לא יודע לא רוצה להיות לבד" ואומרים לו "אין דבר כזה לא יודע, תשאל למה אני מפחד להיות לבד" והוא שואל עוד פעם ועוד פעם ולא מוצא תשובה. עכשיו השאלה היא למה שהוא ימשיך לשאול למה גם כשהוא לא מוצא תשובה "אז מה לנצח אני אשאל למה ואם אני לא אמצא תשובה אף פעם אז מה אני תמיד אשאל למה ולמה, מה זה לאיפה זה מוביל איך זה פתר לי את הבעיה, אני שואל כבר שלושה ימים למה ולא מוצא למה".

ש: אפשר עוד עשרה ימים ואז תרגיש שאולי אין תשובה כזאת אולי תפסיק לפחד בגלל זה כי לא מצאת תשובה.

אליעד: יפה זה לא אולי אז התשובה היא כזאת בן אדם שואל למה משתי סיבות הסוף של השאלה למה זה אחד משתיים או שתמצא את הסיבה ואז נשאל גם עליה למה או שנקבל את הסיבה או שנטיל בה ספק נמשיך עליה לשאול למה או שלא תמצא סיבה ואם אתה תהיה בטוח שאין סיבה מאחר שאתה בן אדם סיבתי אתה תפסיק לפחד מזה. לדוגמה נגיד בן אדם נגיד מפחד להיות לבד "למה אתה מפחד להיות לבד? לא יודע, למה ולמה? אוקי כי משהו מסוים".

"אוקי המשהו מסוים הזה אתה מקבל אותו אתה כאילו מקבל אותו וזהו ובגללו אתה מוכן לפחד להיות לבד?" אם כן אז כן אם לא גם עליו למה, עכשיו אם לא תמצא סיבה אז בעצם זה שבן אדם שואל למה ולמה ולא מוצא סיבה עצם זה שאתה לא מוצא סיבה זה גם כן התקדמות ככל שתשאל יותר פעמים למה ולא תמצא סיבה זה מזעזע בתוכך את האמונה שזה חייב להיות ככה, לכן יש תועלת לשאול למה גם כשלא מוצאים תשובה.

ש: גם זה כאילו כלי שהוא פחות יפחד לפגוש את הבעיה שהוא הולך להתמודד איתה כדי למצוא תשובה אז הוא ירצה להיחשף לבעיה יותר כדי אולי למצוא את התשובה ואז ככה זה בעצם תיפתר הבעיה.

אליעד: שמה?

ש: נגיד הוא מפחד להיות לבד אז הוא יגיד "טוב בוא נהיה לבד כדי להבין למה".

אליעד: אוקי.

ש: ואז הוא לא מוצא תשובה אז הוא יגיד "טוב בוא נהיה יותר לבד כדי למצוא" עד שהוא יגיד "טוב" זה כאילו.

אליעד: אני התמקדתי בלמה לשאול למה, מה התועלת בלהמשיך לשאול למה כשאין תשובה? תשובה כי אם תשאל מספיק פעמים למה או שתמצא תשובה או שעצם זה שתהיה בטוח שאין תשובה זה יגרום לך לא לפחד מזה יותר כי עובדה שאתה לא מפחד, כי אם אני אגיד לך "למה שלא תפחד מהדינוזאור שנמצא פה? למה שאני אפחד ממנו, תפחד ממנו" כי למה שאתה תפחד ממנו, "למה שלא תפחד מהעציץ? למה שאני אפחד מהעציץ" אתה רואה כשאין סיבה אתה לא מפחד "אז למה שאתה תפחד להיות לבד? לא אבל זה לא אותו דבר, למה זה לא אותו דבר תסביר לי למה זה לא אותו דבר".
לא מצליח למצוא לטפל בפחדים אני מפחד להיות לבד לא יודע למה איך לטפל בחרדה שאלות להפסיק לפחד הגיוני איך לטפל דמיונות התמודדות עם פחדים וחרדות איך להיפטר איך להיפטר ממחשבות רעות איך לטפל איך לטפל בחרדה איך לטפל בחרדות איך לטפל בפחד איך לטפל בפחדים בדידות בודד בודדה חרדה חרדה מחרדה חרדות טיפול טיפול בחרדה טיפול בחרדות טיפול במחשבות טיפול נגד חרדה טיפול נגד חרדות טיפולי טיפולים טיפולים נגד חרדה טיפולים נגד חרדות להיפטר להיפטר ממחשבות רעות לטיפול לטפל לטפל בחרדה לטפל בחרדות לטפל בפחד לטפל בפחדים למה לשאול למה לשאול למה לשאול לשאול את עצמי לשאול את עצמך לשאול למה לשאול שאלות מה לשאול מה לשאול את עצמי מה לשאול את עצמך מחשבות מחשבות רעות מטופל מטופלים מטפל פחד פחד מבדידות פחד מחרדה פחד מפחד פחד משאלות פחדים שאלה שאלות שאלות להתבוננות שאלות למטופלים שיטות שיטות טיפול שיטות טיפוליות שיטות לטיפול שיטות לטיפול במחשבות שיטות לטיפול במחשבות רעות
למה - עד מתי צריך לשאול למה ומה הסיבה?
למה - עד מתי צריך לשאול למה ומה הסיבה?
... אותן, עקב הבנת האחדות. לסיום, אליעד מאחל למאזיניו יום של הבנת המציאות באמת ובאופן מלא, מתוך המשך חקירה בלתי פוסקת. למה לשאול שאלות? מהי הסיבה לקיום המציאות? איך להגיע להבנת האחדות? מדוע לשאול למה בלי הפסקה? מהי הנפרדות במציאות? ...
טיפול פסיכולוגי בחרדה, שיטות לטיפול בחרדה ודיכאון, פסיכולוגים, טיפולים פסיכולוגיים, חשיבה חיובית, טיפול בהפרעות חרדה
טיפול פסיכולוגי בחרדה, שיטות לטיפול בחרדה ודיכאון, פסיכולוגים, טיפולים פסיכולוגיים, חשיבה חיובית, טיפול בהפרעות חרדה ובו יתבאר, למה ומדוע, לפעמים, טיפול פסיכולוגי בחרדה, לא באמת עוזר, אלא רק מזיק? ולמה, חלק מהטיפולים הפסיכולוגיים בחרדה ודיכאון וכיוב, למה הם לא באמת עוזרים לאדם, אלא רק ... כי כאשר מדובר על נזק שנגרם לאדם מטיפול פסיכולוגי בחרדה, או מטיפול נגד חרדה מכל סוג שהוא (מלבד הטיפול בחרדה שיתבאר להלן), הרי שהכוונה היא, שלמרות שכלפי חוץ נראה לפעמים שהטיפול בחרדה עובד, והאדם מתרגל להאמין בעצמו, לחזק את האמונה העצמית ... שאעפכ נגרם לאדם נזק קשה מאוד, מהטיפולים הפסיכולוגיים האלו. נזק, שבטווח הארוך, מכניס את האדם להתקפי חרדה ולהפרעות חרדה קשות, הרבה יותר מאשר אלו שהיו לו, לפני הטיפול הפסיכולוגי. ולמה לפעמים טיפול פסיכולוגי בחרדה וכיוב, גורמים לאדם נזק ויוצרים אצלו הפרעות חרדה עמוקות בתת המודע שלו? משום, שכל השיטות (מלבד השיטה שאבאר להלן) שיש בעולם לטיפול נגד חרדה, כולן גורמות לאדם להיאחז באיזו אמונה כלשהי. כדי, לחפות על האמונה, שיוצרת אצלו את הפרעת החרדה. וכאשר האדם מתחיל להאמין באיזה דבר, כדי להתגבר על הפרעת החרדה שלו, הרי שבעצם הוא רק מדחיק את ה
פחד פוסט טראומטי, טיפול בפחד טיסה, טיפול בטראומה, שיטות לטיפול בפחדים, לטפל בטראומה, התמודדות עם פוסט טראומה, לטפל בפחד מטיסות, להתמודד עם טראומה, מפחד לטוס, לא מפחד לטוס
פחד פוסט טראומטי, טיפול בפחד טיסה, טיפול בטראומה, שיטות לטיפול בפחדים, לטפל בטראומה, התמודדות עם פוסט טראומה, לטפל בפחד מטיסות, להתמודד עם טראומה, מפחד לטוס, לא מפחד לטוס
... פוסט טראומטי, טיפול בפחד טיסה, טיפול בטראומה, שיטות לטיפול בפחדים, לטפל בטראומה, התמודדות עם פוסט טראומה, לטפל בפחד מטיסות, להתמודד עם טראומה, מפחד לטוס, לא מפחד לטוס מהם שיטות טיפול בפחדים ובפוסט - טראומה? ההרצאה עוסקת בטיפול בפחדים ובפוסט - טראומה, עם דגש על פחד מטיסה. אליעד מסביר את הדרך בה אנו יכולים להתמודד עם פחדים, במיוחד פחדים כמו פחד מטיסות, בעזרת שיטות טיפוליות שונות. המטרה העיקרית היא להבין את הפחד, לזהות את מקורו ולמצוא את הדרך המתאימה ביותר לטפל בו. מהו פחד וכיצד הוא נוצר? אליעד מתחיל בהסבר מהו פחד, ואיך הוא נוצר במוח. הוא מסביר שלפני שניגשים לטיפול, יש להבין את מנגנון הפחד. הפחד נגרם ממחשבות שנבנות בראשנו, שלפעמים מבוססות על מצבים לא אמיתיים. לדוגמה, אדם שמפחד מטיסה עשוי לחשוב שהמטוס יפול, ובכך הוא מייצר סיפור פנימי שמגביר את הפחד. אליעד מציין שגם אם ישנו טיפול שמפחית את הפחד באופן זמני, לפעמים הפחד יעלה מחדש אם האדם יפנה לאותם סיטואציות רגשיות מבעבר. איך אפשר לטפל בפחדים בצורה יעילה? הטיפול בפחדים מתחיל בהבנה מהו הפחד, מהיכן הוא נובע, ואיך הוא משפיע על האדם. אליעד מציין כי אחד הכלים הפופולריים לטיפול בפחד הוא דמיון מודרך. בטיפול זה, המטופל מתבקש לדמיין סיטואציה בה הוא חווה את הפחד אך בצורה חיובית - למשל לדמיין את עצמו טס במטוס בצורה רגועה ולא לחוצה. זהו תהליך של שינוי אסוציאציות למצב המפחיד, על ידי הצגת תרחישים חדשים שמייצרים תחושות חיוביות. עם זאת, אליעד מציין כי טיפול זה לא תמיד מספיק, ולעיתים יש צורך בשיטות נוספות. מדוע טיפול רגיל לפחדים לפעמים לא מצליח? לא תמיד טיפול שטחי יספיק. אליעד מסביר שבחלק מהמקרים, הפחדים קשורים לטראומות עבר, כמו חוויות טראומטיות מילדות. ... של פחד בילדות, כמו להישאר סגור בחדר. במקרים כאלה, חשוב להתרכז לא רק בפחד הנוכחי אלא גם בזיכרונות או חוויות ישנות שעשויות להיות קשורות לפחד הזה. מהם הצעדים בטיפול עמוק וממוקד? כדי לטפל בצורה יסודית, אליעד מציין כי יש לפתח טיפול שנוגע לשורש הפחד. הטיפול העמוק לא עוסק רק בשטח, אלא גם בניתוח התחושות העמוקות שמלוות את הפחד. כאשר אדם חושש לטוס, לדוגמה, המטרה היא לא רק להפחית את תחושת החרדה בזמן הטיסה, אלא גם להבין את התחושות הרגשיות שצצות במהלכה. כל טיפול מעמיק כזה מצריך זמן, סבלנות והבנה של כל הרבדים הרגשיים שקשורים לפחד. האם אפשר לפתח טיפול שמתמודד עם הפחד בצורה יסודית יותר? כאשר אדם חווה פחד ממושך וחזק, אליעד מציין שיש צורך בטיפול עמוק יותר, שכולל עבודה עם מחשבות ורגשות במטרה להבין את שורש הפחד. לפעמים, טיפול שטחי לא מצליח כי הפחד משולב עם טראומות פסיכולוגיות נוספות, ולכן יש צורך בטיפול שיפנה גם לרבדים אלה. אליעד מדגיש שהפחדים עשויים להיעלם אם המטופל מבין את המקור הפנימי שלהם, מה שיביא לשחרור ממצב הפחד. מהו התהליך שמנחה את ה
שיטות לטיפול בטראומה, איך למחוק זיכרון? איך לטפל בטראומה? להצליח להתחבר לרגשות, ניתוק רגשי, טיפול בדמיון מודרך, מחיקת זיכרון רע, צמחונות, התעללות בבעלי חיים, טראומה רגשית
שיטות לטיפול בטראומה, איך למחוק זיכרון? איך לטפל בטראומה? להצליח להתחבר לרגשות, ניתוק רגשי, טיפול בדמיון מודרך, מחיקת זיכרון רע, צמחונות, התעללות בבעלי חיים, טראומה רגשית
שיטות לטיפול בטראומה, איך למחוק זיכרון? איך לטפל בטראומה? להצליח להתחבר לרגשות, ניתוק רגשי, טיפול בדמיון מודרך, מחיקת זיכרון רע, צמחונות, התעללות ... דוגמה של אדם ששומע דלת נטרקת ומיד נזכר ביריות שחווה בעבר, דבר שגורם לו מצוקה נפשית. הטראומה ממשיכה לנהל את חייו של האדם גם שנים ארוכות לאחר שהאירוע התרחש. מדוע חשוב לטפל בטראומה ומה ההשפעה על איכות החיים? לפי אליעד, יש כמה סיבות מרכזיות מדוע חשוב לטפל בטראומה. ראשית, הזיכרון הרע מהאירוע גורם סבל מתמשך ... אדם שחווה דחייה או בגידה בעבר יתקשה לפתח יחסים חדשים כי הוא מפחד לחוות שוב את אותו כאב. הטראומה משפיעה על ההחלטות והפעולות של האדם ומקשה עליו להתקדם קדימה. איך מתבצע הטיפול בטראומה בעזרת דמיון מודרך? אליעד מסביר ששיטת הטיפול המרכזית בטראומה היא דמיון מודרך. בשיטה זו האדם ... הכאב, לחוות אותו באופן מלא ואז לראות את האירוע מזווית אחרת, וכך לשנות את האופן שבו הטראומה משפיעה על האדם בהווה. הוא מדגיש כי השיטה המתאימה תלויה בסוג הטראומה ובמטרת הטיפול - אם רוצים להשתחרר מהכאב או להתחבר מחדש לרגשות. האם ... חיים, כמו פחד מגוקים או מכלבים, לא תמיד קשור לטראומה ישירה, אלא לעיתים קשור לחינוך שקיבל האדם בילדות. אם האדם מבין שהפחד נובע מחינוך, הוא יכול לבצע תהליך דומה לזה של טיפול בטראומה: לחזור בדמיון לאירוע שבו לימדו אותו לפחד, להטיל ספק באמיתות מה שלימדו אותו, ובכך להשתחרר מהפחד. לדוגמה, אם אדם למד בילדותו שהוריו אמרו לו לפחד מגוקים, הוא יכול לחזור לאותו רגע בדמיון, לשאול את עצמו למה זה משנה מה ההורים אומרים? מי אמר שהם צודקים?, ... המבט וההקשר של הטראומה, דבר שישחרר את האדם מהשפעותיה השליליות. בדרך זו האדם יכול לשנות את חייו לטובה, להשתחרר מכאב העבר ולהתחיל לחיות חיים מלאים וחופשיים יותר. איך מטפלים בטראומה? דמיון מודרך לטיפול בטראומה איך למחוק זיכרון רע? איך להשתחרר מפחדים? ... לא ידעו מה לענות הם בטראומה אז הם שותקים זה גם סוג של טראומה, עכשיו הנושא הוא בכל מקרה אבל אצלך זה לא קשור כי את מדברת חופשי. בכל מקרה הנושא הוא כזה טראומות עכשיו למה להיפטר מטראומות ואיך להיפטר מטראומות, אז למה להיפטר מטראומות למה שבן אדם ירצה להיפטר מטראומה? כי רע לו מזה, נגיד לצורך העניין נגיד יש לו ... כרגע תקוע הוא לא מצליח לתת אמון לא מצליח לאהוב לא מצליח לשנוא לא מצליח זה כי יש לו טראומה מהעבר שכשהוא עשה את זה הוא הרגיש רע. עד כאן הבנו, לכן יש מצבים שזה מחויב לטפל בטראומה אתה לא יכול להגיד לבן אדם לדוגמה אז אל תחשוב על ... בבית הספר רציתי מישהי והיא אמרה לי לא כן מה עושים? ש: להטיל ספק בכל הסיפור כל מה שהוא חושב על. אליעד: מדהים עכשיו תסביר לי מה זה אומר פרקטית, מה אתה אומר לו הוא עכשיו בטיפול. ש: היא אמרה לו לא מה אתה חושב שזה אומר על. אליעד: לא ... הוא לא יודע שמה שגרם לו להאמין בזה זו איזה הנחת יסוד מסוימת שמלווה אותו. זה כמו שיש ביהדות משפט שאומר אם פגע בך מנוול זה כאילו אם בן אדם פוגש את היצר הרע ואתה רוצה להיפטר ממנו מה שאתה צריך לעשות זה ללכת ללמוד תורה בבית המדרש ... תלמד תורה היצר הרע יברח אבל יש משפט שאומר אדוני אבל כשאתה הולך ללמוד תורה מי לומד איתך תורה גם היצר הרע גם הוא בא איתך ללמוד תורה, שניכם לומדים תורה ביחד אתה לא יכול להיפטר ממנו כי הוא לומד איתך את התורה, אתה חושב שאתה לומד תורה כדי להיפטר ממנו אבל אז הוא אומר לך תלמד תורה ואז זה בכלל מחזק ...
שיטות לטיפול בטראומה, איך לטפל בטראומה? איך להתמודד עם טראומה? פוסט טראומה מתאונת דרכים, פוסט טראומה אחרי תאונת דרכים, פוסט טראומה לאחר תאונת דרכים, זיכרון טראומטי, חוויה טראומטית
שיטות לטיפול בטראומה, איך לטפל בטראומה? איך להתמודד עם טראומה? פוסט טראומה מתאונת דרכים, פוסט טראומה אחרי תאונת דרכים, פוסט טראומה לאחר תאונת דרכים, זיכרון טראומטי, חוויה טראומטית
שיטות לטיפול בטראומה, איך לטפל בטראומה? איך להתמודד עם טראומה? פוסט טראומה מתאונת דרכים, פוסט טראומה אחרי תאונת דרכים, פוסט טראומה לאחר תאונת דרכים, זיכרון טראומטי, חוויה טראומטית איך ... שבו הוא מפחד באופן קיצוני מכל דבר שמזכיר לו את האירוע הטראומטי. לדוגמה, אדם שהיה מעורב בתאונת דרכים וניצל ממנה, עלול לפתח תגובה של פחד או חרדה מכל מה שקשור לכבישים או לרכבים, ואפילו לשמע הצליל של רכב מתקרב. אליעד כהן מסביר שאחת המטרות של טיפול בטראומה היא להביא את האדם למצב שבו הוא פחות פוחד מכך שהטראומה תחזור על עצמה. המטרה אינה לגרום לו באמת לרצות או לקבל בשלווה את החוויה של התאונה עצמה, אלא להקטין את רמת החרדה והסבל שלו כשהוא נזכר בה או כשהוא נתקל במשהו שמזכיר אותה. איך גורמים לאדם להפחית את הפחד מטראומה? הדרך שאליעד כהן מציע כדי להחליש את הפחד מטראומה ... להפחית לו את הסבל אם יביאו אותו למצב שבו הוא אומר לעצמו שהחוויה של תאונת דרכים אינה הדבר הכי נורא שיכול לקרות. דרך זו מאפשרת לו להפחית את החרדה והסטרס שהוא חווה באופן כללי. איך מתבצע תהליך הטיפול בטראומה? אליעד כהן מתאר תהליך מובנה והדרגתי שבו מתחילים משיחות לא ישירות על הטראומה, אלא מתחילים דווקא בדברים כלליים יותר בחייו של האדם. לדוגמה, מראים ... עדיין לא מסוגל. בהתחלה מתאמנים על משקלים קטנים יותר, ולאט לאט מעלים את רף הקושי, עד שהאדם מסוגל להתמודד בצורה טובה יותר עם המשקל הגדול. גם בטיפול בטראומה, תרגול של התמודדות עם מצבים שונים שבהם המציאות אינה תואמת את רצון האדם מחזק את החוסן הנפשי שלו ומאפשר לו להתמודד בצורה טובה יותר עם הזיכרון הטראומטי. האם המטופל צריך לדעת על תהליך הטיפול מראש? אליעד כהן מציין שלפעמים כדאי לשתף את המטופל בשיטה ובתהליך, אך לא תמיד זה הכרחי. לפעמים עדיף לבצע את התהליך בצורה טבעית, מבלי להסביר מראש למטופל מהי המטרה, ולפעמים אם המטופל מתעניין או מבקש להבין, אפשר להסביר לו בצורה שמתאימה ליכולתו להבין את הדברים ולפי מה שהוא מסוגל להכיל בשלב שבו הוא נמצא. האם אפשר להגיע למצב של חוסר פחד ... את הפחד הזה ל - 50 או לרמה אחרת נמוכה יותר. זו הקלה משמעותית, שמאפשרת לו לנהל חיים טובים יותר ופחות סבל מהזיכרונות והטריגרים לטראומה. למה טיפול כזה עובד גם על התת - מודע? כאשר מתרגלים חשיבה גמישה באופן כללי, כגון ללמד את האדם שזה בסדר שמציאות לא תמיד תואמת את רצונותיו, זה משפיע באופן עקיף גם על התת ... עם חוויות טראומטיות כמו תאונת דרכים. תהליך זה מפחית משמעותית את הסבל והפחד שלו ומעניק לו חופש גדול יותר מחוויות העבר השליליות. איך להתמודד עם חרדות? שיטות לשינוי תפיסת מציאות איך לפתח חוסן נפשי? איך להפחית פחדים? טיפול בטראומה ופוסט טראומה איך ניתן להחליש את הסבל מטראומה? כאשר אדם חווה טראומה, כמו תאונת דרכים, הוא עלול לפתח פחדים ותגובות קשות לכל מה שמזכיר לו את ... ממנה. לדוגמה, אם בתחילת התהליך הוא מדרג את הפחד שלו מ - 1 עד 100 כ - 100, לאחר העבודה הוא יכול לדרג את הפחד כ - 50, מה שמפחית משמעותית את החרדה שלו. איך אפשר להסביר זאת בדימוי? אם אדם אינו מסוגל להרים משקל של 100 קג, ניתן ללמד אותו להרים משקלים קטנים יותר, וכך בהדרגה הוא יוכל להגיע למשקל הכבד ... אדם להתמודד עם אירועים קטנים שמנוגדים לרצונו, הוא מפתח חוסן שמאפשר לו להתמודד עם אירועים גדולים יותר, כולל הטראומה שחווה. האם כדאי לשתף את המטופל בתהליך? זה תלוי במצב ובמטרה. לעיתים עדיף לא להסביר מראש את השיטה, אלא להוביל את האדם דרך ההתנסויות עצמן. במקרים מסוימים, אם האדם מבקש לדעת, ניתן להסביר לו בהתאם לצורך ולמידת ההבנה שלו. סיכום שיטה זו לטיפול בטראומה מבוססת על חיזוק היכולת של האדם להתמודד עם מציאות שלא תמיד תואמת את רצונותיו. דרך תרגול של שינוי חשיבה והתמודדות עם מצבים שונים, ניתן להפחית בהדרגה את הפחד והחרדה מהטראומה, ולגרום לאדם לחיות חיים חופשיים יותר מהשפעות העבר. איך להתמודד עם חרדות? שיטות לשינוי תפיסת מציאות איך לפתח חוסן נפשי? איך להפחית פחדים? טיפול בטראומה ופוסט טראומה עכשיו עוד דבר נניח בן אדם קרתה לו טראומה, מה קרה לו? ש: תאונת דרכים. אליעד: תאונת דרכים אוקי תאונת דרכים שהוא ניצל בה נכון. עכשיו ...
איך לטפל באוסידי? שיטות לטיפול בהתנהגות טורדנית, טיפים למטפלים, טיפים למאמנים, טיפול קוגניטיבי, שינוי התנהגות, איך לשנות התנהגות? התנהגות לא נשלטת, התנהגות לא רצונית, התנהגות כפייתית
איך לטפל באוסידי? שיטות לטיפול בהתנהגות טורדנית, טיפים למטפלים, טיפים למאמנים, טיפול קוגניטיבי, שינוי התנהגות, איך לשנות התנהגות? התנהגות לא נשלטת, התנהגות לא רצונית, התנהגות כפייתית ... אחרת להבין שהטוב הזה לא באמת מושג באמצעות הפעולה שנעשית ועוד אפשריות טיפוליות נוספות. אלא, שבדרך כלל כאשר מישהו רוצה לשנות הרגל, בדכ הוא לא באמת יודע למה הוא עושה את מה שהוא ... למה הוא עושה את ההתנהגות האובססיבית שלו. שרק אחכ יהיה ניתן לעזור לו להיפטר ממנה. והטיפ שאתן הפעם לכך, הוא, שאם ברצונך לעזור לעצמך לגלות את הסיבה של משהו ואם ברצונך לעזור למישהו ... ושתשכנע אותו את עצמך, שיש סיבה להתנהגות הטורדנית וה - או סי די שמנסים להיפטר ממנו. ואיך תשכנע אותו בכך? ואיך תשכנע את עצמך בכך? זאת כבר שאלה אחרת, שהוסברה במקומות אחרים. אבל ... לו משהו טוב כלשהו מההתנהגות שלו. ורק דרך גילוי הסיבה האמיתית, ניתן באמת להיפטר מכל ocd ומכל התנהגות טורדנית כלשהי. ...
גישות טיפוליות, איך לשנות התנהגות? הפרעת התנהגות, שינוי התנהגותי, קלפטומניה, הפרעת אישיות, בעיות נפשיות, יעוץ למאמנים, יעוץ לפסיכולוגים, יעוץ לפסיכיאטרים, איך לטפל באנשים? שיטות לטיפול
גישות טיפוליות, איך לשנות התנהגות? הפרעת התנהגות, שינוי התנהגותי, קלפטומניה, הפרעת אישיות, בעיות נפשיות, יעוץ למאמנים, יעוץ לפסיכולוגים, יעוץ לפסיכיאטרים, איך לטפל באנשים? שיטות לטיפול
... טיפוליות, איך לשנות התנהגות? הפרעת התנהגות, שינוי התנהגותי, קלפטומניה, הפרעת אישיות, בעיות נפשיות, יעוץ למאמנים, יעוץ לפסיכולוגים, יעוץ לפסיכיאטרים, איך לטפל באנשים? שיטות לטיפול מהי הדרך היעילה ביותר לשינוי התנהגותי וטיפול בבעיות נפשיות? אליעד כהן מסביר בצורה מקיפה ויסודית על גישות טיפוליות, וכיצד ניתן לשנות התנהגות בעייתית ולטפל בהפרעות נפשיות שונות. הוא פותח את הנושא דרך דוגמה של אדם עם הפרעת התנהגות, ומחדד את המשמעות של המונח הפרעת התנהגות - התנהגות שנתפסת בעיני החברה כבלתי הגיונית או לא נורמלית. ... הגיונית חיצונית (כגון גניבה) ובעיה פנימית עמוקה יותר של ערך עצמי נמוך, חוסר ביטחון, דיכאון או טראומה רגשית. הוא שואל מה יותר קל לטיפול - הבעיה החיצונית או הבעיה הפנימית? ומבהיר שבאופן כללי קל יותר לטפל בהתנהגות החיצונית מאשר בשורש הפנימי שלה, וזאת מהסיבות הבאות: ההתנהגות החיצונית היא משהו מוחשי וגלוי לעין, שאפשר לנתח אותו באופן לוגי ולהראות לאדם מדוע הוא אינו הגיוני. הבעיה הפנימית כמו חוסר ביטחון או תחושת ערך נמוכה, היא יותר שורשית ועמוקה במערכת הפסיכולוגית של האדם, ולכן הטיפול בה מורכב וממושך יותר. אליעד נותן דוגמה נוספת, בה אדם מגיע למוסך עם שתי תקלות ברכב: תקלה פשוטה ותקלה מורכבת. ברור שהמוסכניק יעדיף לתקן קודם את התקלה הפשוטה, כי היא ... סתם וגם לא סתם, והיכולת להבין זאת מאפשרת לאדם לא להיאחז באופן קיצוני ברצונותיו או בהתנהגויותיו, ובכך להשתחרר מהן. מה יעיל יותר - טיפול בשורש הבעיה או בתסמין החיצוני? לסיכום, אליעד מדגיש שכשצריך להביא תוצאות מהירות, עדיף לטפל בתסמינים ובהתנהגות החיצונית, אבל אם המטרה היא לפתור את כל בעיות החיים מהשורש, יש לטפל דווקא בשורש העמוק. הוא מציין את דברי רבי נחמן שאמר כי במקום לפתור אין סוף בעיות פרטניות, עדיף לפתור את הבעיה השורשית, וכך לפתור את כל הבעיות יחד. איך לשנות התנהגות? מה זה קלפטומניה? טיפול בבעיות נפשיות האם יש התנהגות בלי סיבה? גישות טיפוליות להפרעות אישיות למה אנשים מתנהגים בצורה לא הגיונית? ...
איך נכון לטפל? טיפול זוגי ביחד או בנפרד, טיפול זוגי ביחד או לחוד, שיטות לטיפול זוגי, ללמוד טיפול זוגי, גישור זוגי, בעיות בזוגיות, יעוץ למטפלים, שיטות גישור, הצלחת טיפול זוגי, אימון למטפלים, הדרכת מטפלים
איך נכון לטפל? טיפול זוגי ביחד או בנפרד, טיפול זוגי ביחד או לחוד, שיטות לטיפול זוגי, ללמוד טיפול זוגי, גישור זוגי, בעיות בזוגיות, יעוץ למטפלים, שיטות גישור, הצלחת טיפול זוגי, אימון למטפלים, הדרכת מטפלים
... נכון לטפל? טיפול זוגי ביחד או בנפרד, טיפול זוגי ביחד או לחוד, שיטות לטיפול זוגי, ללמוד טיפול זוגי, גישור זוגי, בעיות בזוגיות, יעוץ למטפלים, שיטות גישור, הצלחת טיפול זוגי, אימון למטפלים, הדרכת מטפלים האם כדאי לבצע טיפול זוגי ביחד או בנפרד? אחת השאלות הנפוצות בתחום הטיפול הזוגי היא האם כדאי שהטיפול ייערך לשני בני הזוג יחד, או דווקא לכל אחד מהם בנפרד. אליעד כהן מנתח סוגיה זו בצורה יסודית, מפורטת ... ומסביר שהשאלה האם כדאי לבצע טיפול זוגי ביחד או בנפרד? תלויה קודם כל במטרות הטיפול ובסוג הקונפליקט בין בני הזוג. מהן המטרות האפשריות של טיפול זוגי? אליעד כהן מסביר כי זוגות מגיעים לטיפול עם מטרות שונות: הצלחה להישאר ביחד ולפתור את הבעיות הקיימות. פרידה מסודרת וחלקה, שמטרתה להפחית מתחים ... מהם היתרונות והחסרונות של טיפול זוגי משותף או בנפרד? אליעד מפרט את היתרונות והחסרונות של טיפול משותף ושל טיפול בנפרד: יתרונות טיפול משותף: בני הזוג חשופים לתכנים שהצד השני מציג, מה שיוצר שקיפות ותחושת ביטחון. מונע חששות כמו מדברים מאחורי ... של הצד השני. חסרונות טיפול משותף: קושי לבטא את כל האמת בפני בן הזוג, מחשש לפגיעה או לקונפליקט נוסף. עלול ליצור מצב שבו בני הזוג ... מהתגובה של בן הזוג. יתרונות טיפול בנפרד: מאפשר פתיחות וכנות מלאה של כל אחד מבני הזוג, מכיוון שאין חשש מתגובת בן הזוג. הצדדים יכולים ... כל אחד מבני הזוג. חסרונות טיפול בנפרד: עלול לעורר חשדנות וחוסר אמון (מדברים עלי מאחורי הגב). ייתכן ויגביר את תחושת הניכור בין בני ... להרגיש שהמטפל מוטה נגדו, ושהטיפול אינו נייטרלי. האם ניתן לשלב טיפול משותף ונפרד בצורה יעילה? אליעד כהן מדגיש כי לעיתים הפתרון הטוב ביותר הוא לשלב בין טיפול זוגי משותף לבין טיפול בנפרד. לדבריו, במציאות אידיאלית, בני הזוג צריכים להרגיש שהטיפול נעשה באופן משותף, אך בו זמנית יש דברים שכל אחד מהם צריך להתמודד איתם בנפרד. השילוב הזה מאפשר לשמור על ... להתגבר על החשש מחוסר אמון בטיפול נפרד? אליעד כהן מציע מספר דרכים להתמודד עם החשש של אחד מבני הזוג כאשר הטיפול מתקיים בנפרד: להסביר בצורה כנה ומדויקת מדוע נעשים מפגשים בנפרד, כדי להפחית חשדות. להבטיח ולשקף לצד החושש ... הסופית של אליעד לגבי הטיפול האידיאלי? אליעד כהן מסכם ומציין שה
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על למה לשאול למה? שיטות לטיפול במחשבות רעות, איך להיפטר ממחשבות רעות? איך לטפל בפחדים? שאלות למטופלים, מה לשאול את עצמך? איך לטפל בחרדות? פחד מבדידות, שיטות טיפוליות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה לשאול למה?, האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? אולי אנחנו במטריקס? למה לא להתאבד? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם באמת הכל לטובה? מה המשמעות של החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש משמעות לחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? למה יש רע בעולם? בשביל מה לחיות? מי ברא את אלוהים? איך להנות בחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות מאושר? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: למה לשאול למה?, איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשתול מחשבות? איך לחנך ילדים? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך לשנות תכונות אופי? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להיגמל מהימורים? איך לשפר את הזיכרון? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך להיות מאושר ושמח? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לא להישחק בעבודה? איך לקבל החלטות? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם אכזבות? כעס ועצבים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? דיכאון? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם בדידות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי למנהלים, מטפל התנהגותי קוגניטיבי, אימון אישי קריירה בנושאי למה לשאול למה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2344 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 22:17:37 - wesi1