אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה למה לעשות דברים? ✔למה לעשות דברים? לא מוצא עניין בדברים, למה ללכת לעבוד? למה לעשות משהו? בשביל מה לעשות משהו? למה לא להתאבד? מה משמעות החיים? בשביל...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
4:28למה לעשות דברים? לא מוצא עניין בדברים, למה ללכת לעבוד? למה לעשות משהו? בשביל מה לעשות משהו? למה לא להתאבד? מה משמעות החיים? בשביל מה לחיות? מה טוב בחיים? בשביל מה להתאמץ? למה לקום בבוקר?
למה בכלל לקום בבוקר לעבודה?

אדם שואל "למה בכלל לקום בבוקר לעבודה, בשביל מה להתאמץ, מה זה נותן לי בכלל?" כאשר שאלה כזו עולה, היא מייצגת תחושה עמוקה של חוסר משמעות וחוסר מוטיבציה בחיים. האדם מתקשה להבין את הערך או התועלת במאמץ שהוא משקיע. בכל תשובה אפשרית לשאלות מסוג זה קיימת מלכודת: כל סיבה שתינתן תוביל מיד לשאלה נוספת "ומה התועלת בכך?". למשל, אם התשובה תהיה "כדי לממש את עצמך", התגובה תהיה "ולמה אני צריך לממש את עצמי?", וכך הלאה. האדם נמצא במצב בו אף תשובה לא נתפסת אצלו כבעלת משמעות מספקת.

מהי המלכודת בשאלה "בשביל מה לעשות משהו"?

המלכודת בשאלה "בשביל מה לעשות משהו?" היא שכל תשובה מובילה מיד לשאלה חדשה. למשל, אם אומרים לו "כדי שיהיה לך טוב", הוא מיד יאמר "ולמה אני צריך שיהיה לי טוב?". זה מעגל אינסופי של שאלות ותשובות שאינן מספקות את האדם. זה מצב בו הוא לכאורה אינו מוצא משמעות או סיבה מספיק טובה לכלום, אך כאן קיימת נקודה קריטית וחשובה: עצם השאלה נובעת מכך שלאדם רע. אם לא היה לו רע, הוא לא היה מחפש סיבות לפעול ולא היה שואל "בשביל מה?". השאלה היא ביטוי לחוסר שביעות הרצון שלו מהמצב הקיים.

למה אדם שטוען שאין סיבה לעשות כלום, עדיין מרגיש רע?

כשמישהו אומר "אני לא מבין למה אני צריך לעבוד, אין לזה משמעות בשבילי", ניתן לשאול אותו שאלה חשובה: "האם העבודה עצמה עושה לך רע?". סביר מאוד שהוא יגיד "כן, רע לי, אני סובל כשאני עובד". למה חשוב לשים לב לזה? כי אם הוא אומר שהפעילות עצמה גורמת לו לסבל, הרי שהוא בהכרח כן מייחס משמעות למשהו בחיים, כי לא ניתן להרגיש רע ללא השוואה לדבר אחר שנחשב לטוב. לדוגמה, אם אדם אומר "קשה לי בעבודה כי אני מתעייף, כי זה מאמץ גדול מדי, כי זה בזבוז זמן", פירוש הדבר שבעיניו יש מצב טוב יותר, למשל מנוחה, חוסר מאמץ, או ניצול טוב יותר של הזמן.

כיצד מחשבה שמשהו הוא רע, מוכיחה שיש משמעות לחיים?

כדי להרגיש שרע לנו, אנו חייבים להאמין שיש משהו טוב יותר. למשל, אדם שמרגיש שרע לו בעבודה כי הוא "מבזבז את הזמן", מוכיח שבשבילו קיים מצב שבו הוא אינו מבזבז את הזמן, וזה מצב טוב עבורו. בעצם, בכל פעם שאדם חש אי נחת או כאב ממשהו, זה מעיד שהוא מאמין שקיים מצב טוב יותר, בעל משמעות רבה יותר עבורו. אילו לא הייתה משמעות לשום דבר, לא ניתן היה לחוש רע משום דבר.

מה אפשר לומר לאדם שלא מוצא משמעות בשום דבר?

כאשר אדם אומר "בשביל מה לי לעשות משהו?" אפשר לשאול אותו האם העשייה עצמה גורמת לו סבל או רק שהוא לא מוצא משמעות בעשייה זו. כמעט תמיד האדם יענה שהוא סובל מהעשייה. אם הוא היה נמצא במצב שבו הוא פשוט לא מוצא סיבה אבל גם לא סובל, הרי שהיה במצב נייטרלי וטוב יחסית. אך אם הוא אומר "זה עושה לי רע", פירוש הדבר שיש לו מחשבה על מצב טוב יותר, מצב של חוסר סבל או של שמחה כלשהי. מכאן ניתן להסיק שכן קיימת עבורו משמעות מסוימת לחיים, והוא פשוט אינו מודע לה או לא מייחס לה מספיק חשיבות.

כיצד ניתן לצאת ממצב של חוסר משמעות וחוסר רצון לפעול?

אם אדם מודה שהוא סובל או מרגיש רע, הפתרון עבורו הוא לברר לעומק מהו הדבר שהוא תופס כטוב ושאליו הוא רוצה להגיע. עליו לשאוף להשיג את אותו מצב טוב. אם הוא יחליט לוותר על המצב הטוב הזה, הוא גם לא ירגיש יותר סבל מהעשייה הנוכחית. למשל, אם העבודה קשה לו כי הוא מאמין שנוחות או פנאי הם מצב טוב יותר, יש לו שתי אפשרויות:
  • לשאוף להגיע לאותו מצב טוב (נוחות, מנוחה).
  • לוותר לחלוטין על השאיפה לנוחות, וכך העבודה לא תיתפס עוד כרעה.
הסבל שלו נובע מהפער בין הרצוי (נוחות, פנאי) למצוי (מאמץ, עבודה קשה). אם יסגור את הפער, הסבל יתפוגג.

איך להתייחס לתחושת חוסר המשמעות בחיים?

אין תשובה מוחלטת לשאלה "בשביל מה לעבוד?", וגם לא לשאלה "בשביל מה לחיות?". השאלות האלה תמיד יהיו חסרות תשובה מוחלטת, כי משמעות היא תמיד יחסית למשהו. כשאדם אומר שאין משמעות לכלום, כדאי להצביע בפניו על כך שעצם הסבל שלו מוכיח שהוא כן מאמין שיש משמעות כלשהי למשהו, אחרת לא היה מרגיש סבל בכלל. כאשר האדם מודע לכך, הוא יכול להתחיל לפעול מתוך הבנת הערך היחסי שהוא מעניק לדברים בחייו.

מה הקשר בין תחושת רע למטרות בחיים?

קשר ישיר מתקיים בין תחושת רע לבין מטרות בחיים. תחושת הרע מעידה באופן ישיר על קיומן של מטרות שהאדם אינו משיג. אילו לא היו לאדם מטרות או רצונות, לא היה קיים סבל כלל. תחושת הסבל או אי שביעות הרצון מצביעה על מטרות נסתרות או גלויות שהאדם מחזיק בהן. זיהוי אותן מטרות יכול לסייע לאדם לצאת מהמלכודת של תחושת חוסר משמעות.
עכשיו בא בן אדם ואומר בשביל מה לי לקום בבוקר לעבודה מה זה נותן לי בשביל מה להתאמץ מה זה נותן ומה זה נותן לי, נכון אז מה אומרים לו מה המלכודת פה הוא אומר לך אני לא מבין בשביל מה אני חי בשביל מה אני עובד, בשביל מה אני עושה את זה בשביל מה אני עושה את הדברים האלה, עכשיו מה המלכודת שיש לנו פה שכל דבר שאתה תגיד לו זה בשביל משהו הוא יגיד לך וזה בשביל מה, נכון תגיד לו "בשביל זה" הוא יגיד לך "וזה בשביל מה, בשביל לממש את עצמך, בשביל מה אני צריך לממש את עצמי, בשביל שיהיה לי טוב בשביל מה אני צריך שיהיה לי טוב מה אני צריך את זה בכלל".

נכון אז קודם כל יש לנו פה מלכודת עכשיו מה אנחנו יודעים אבל שאם לא היה לו רע הוא לא היה שואל בשביל מה, נכון אבל שימו לב למשהו מעניין כשמישהו אומר "בשביל מה לי לעשות למה אני צריך לעבוד לא מבין בכלל בשביל מה לי ללכת לעבוד" מה אפשר לשאול אותו "תגיד לי אתה לא מבין בשביל מה ללכת לעבוד" הוא יגיד "לא, לא מבין, אתה חושב שיצא לך משהו מללכת לעבוד" הוא יגיד "לא אני לא מבין מה יוצא לי מזה בכלל, אבל תגיד לי משהו ואם אתה הולך לעבוד זה גם עושה לך רע? כן זה גם עושה לי רע, למה זה עושה לך רע? כי..." ואז מביא סיבה "כי אני זה קשה לי כי פה כי שם".

עכשיו שימו לב אם הוא אמר שכשהוא הולך לעבוד זה עושה לו רע סימן שיש לו מטרה בשביל מה לעבוד, אתם הבנתם את זה מה את הבנת?

ש: כן בטח.

אליעד: מה אתה הבנת?

ש: כי יש לו כי.

אליעד: לא אתה הבנת מה אני אמרתי בא בן אדם אומר "אני לא מבין בכלל בשביל מה לי לעבוד בשביל מה זה ובשביל מה זה" עכשיו אין תשובה לשאלה בשביל מה לעבוד אין תשובה מוחלטת לשאלה הזאת אין תשובה בשביל מה לחיות אין תשובה, "תגיד אבל קשה לך" הוא אומר "כן קשה לי" עכשיו אם הוא אומר "כן קשה לי" זה אומר בוודאות שהוא חושב שיש סיבה למה לעשות דברים.

ש: נכון.

אליעד: למה?

ש: כי אם הוא אומר אני לא עושה את זה כי זה וזה אז הוא עושה את זה כדי לקבל את ההפך של זה.

אליעד: יפה זה לא בדיוק בא נחדד את זה בא נחדד כאילו מה שאמרת זה נכון אבל לא ניסחת את זה מדויק, זאת אומרת כזה דבר בן אדם שאומר "בשביל מה לי לעשות ובשביל מה לי לעשות" מה הוא בעצם אומר לך הוא אומר לך "תקשיב כל מה שתגיד לי אין לזה משמעות, אוקי אתה מבחינתך אין לזה משמעות" הוא אומר "לא אין משמעות אין משמעות" אבל אם אין שום משמעות בעיניך לשום דבר אם שום דבר בעיניך הוא לא בעל ערך אז אתה גם לא יכול להרגיש רע משום דבר כי טוב ורע זה רק ביחס למשהו, אם נגיד בן אדם אומר אני לא רוצה שיכאב לי אוקי אז אם משהו מגדיל את הסיכוי שיכאב לי זה רע ואם הוא מקטין את הסיכוי שיכאב לי זה טוב נגיד.

אבל אם בן אדם אומר "תקשיב כל דבר" נגיד שאני אגיד לו "אתה יודע למה אתה עובד כי אם אתה תעבוד יהיה לך כסף ואז אתה לא תהיה רעב ואז לא יכאב לך" הוא יגיד "טוב מה אכפת לי אם יכאב לי, אוקי מבחינתך אין משמעות לכלום כאילו שום דבר הוא לא מטרה ראויה בפני עצמה? לא שום דבר הוא לא מטרה ראויה בפני עצמה, אוקי תגיד לי ולעבוד עושה לך רע? כן עושה לי רע, למה עושה לך רע?" עכשיו כדי להרגיש רע צריך להיות שיש משהו שאתה חושב שהוא טוב שביחס אליו זה רע.

אם אתה אומר "רע לי כי אני מבזבז את הזמן שלי, ולמה לבזבז את הזמן מה זאת אומרת לבזבז את הזמן מה אכפת לך? כי אני מתאמץ כי אני עייף, אז מה זאת אומרת מה אכפת לך שאתה עייף כי אם אין משמעות לכלום גם זה לא משנה אם אתה עייף או לא עייף זה לא משנה שום דבר", זאת אומרת אם אתה אומר רע לי כי משהו זאת אומרת שיש לך בראש מחשבה שמשהו טוב אם משהו טוב אז ביחס אליו תמשיך לעשות את הפעולות.

הבנו יש המון פרספקטיבות אבל תזכרו כשמישהו אומר בשביל מה לעשות משהו אפשר לשאול אותו "תגיד וזה גם רע לך לעשות את זה או רק אתה לא יודע בשביל מה" עכשיו מאה אחוז שהוא יגיד "רע לי לעשות את זה", מאה אחוז שהוא לא יבוא מתוך מקום שאומר "אתה יודע לא רע לי לעשות את זה אבל כאילו אין לי רצון לעשות את זה" כי אם הוא היה במצב כזה מצבו היה טוב כי אז הוא היה בא נייטרלי אבל רוב הסיכויים שהוא יגיד רע לי, למה רע לך כי יכול להיות לך רע רק אם אתה חושב שיש משהו טוב אז תגיד לי מה טוב לך ואז תשאף להשיג את הטוב ואם אתה תוותר על הטוב הזה שעושה לך את הרע גם לא יהיה לך רע להמשיך ללכת לעבוד.
מנוחה נייטרלי נייטרליות חוסר משמעות להרגיש רע לא רוצה עשייה לשים לב ל חוויה מטרות שאיפות אובדנות בחיים בשביל מה להתאמץ בשביל מה לחיות בשביל מה לעשות משהו החיים התאבדויות התאבדות התאמצות חיים טוב בחיים טיפול באובדנות טיפול בהתאבדות טיפול בנטיות אובדניות לא להתאבד לא מוצא עניין לא מוצא עניין בדברים להתאבד להתאמץ לחיות לטפל באובדנות לטפל בהתאבדות ללכת ללכת לעבוד למה לא להתאבד למה ללכת לעבוד למה לעשות למה לעשות דברים למה לעשות משהו למה לקום בבוקר לעשות דברים לעשות משהו לקום בבוקר מה טוב בחיים מה לעשות מה משמעות החיים מהות החיים מוצא עניין בדברים מחשבות אובדניות מטרת החיים משמעות משמעות החיים נטיות אובדניות עניין רוצה להתאבד רצון להתאבד תכלית החיים
אושר - למה כל כך קשה להיות מאושר?
אושר - למה כל כך קשה להיות מאושר?
... יודע מה באמת מביא אותך לאושר. תבין את עצמך, אל תשנה כלום, רק תבין את עצמך. שלב ראשון תבין מה אתה באמת רוצה, שלב שני תבין מה יביא אותך למצב הזה? מה מקרב אותך לאושר? אם הרצון החזק והיחיד זה אושר, אז למה לעשות דברים שלא מקרבים אותך אל האושר? ואם יש רצון אחר, תבדוק מהו? אל תגיד שאתה רוצה להיות מאושר, זה לא ...
להיות מאושר תמיד, אושר נצחי, עשייה לשם עשייה, עשייה לשם שמיים, מהו אושר בשלמות? אחדות הסיבה והתוצאה, ליהנות בחיים, ליהנות מהדרך אל האושר, סוד האושר, לשמה ושלא לשמה
להיות מאושר תמיד, אושר נצחי, עשייה לשם עשייה, עשייה לשם שמיים, מהו אושר בשלמות? אחדות הסיבה והתוצאה, ליהנות בחיים, ליהנות מהדרך אל האושר, סוד האושר, לשמה ושלא לשמה
... עושה דברים. שאלה: אך זה תמיד מתוך רצון. אליעד: לא, זה ללא רצון, ואם זה מתוך רצון, זה מתוך רצון ללא חיסרון. שאלה: האם יש דבר כזה? אליעד: אם יש דבר כזה, אז יש אפשרות לעשות ללא אינטרס. שאלה: למה לעשות דברים רק לשם עשייה? אליעד: האם אתה לא ...
התייעלות רעה, למה כדאי לעשות דברים בצורה לא יעילה? למה לא כדאי להיות יעיל? למה כדאי לעשות דברים בדרך הארוכה ביותר? מוטיבציה לחוסר יעילות, מוטיבציה להיות לא יעיל, מוטיבציה לעשות דברים לאט, לא לעשות כלום, בעד חוסר יעילות
התייעלות רעה, למה כדאי לעשות דברים בצורה לא יעילה? למה לא כדאי להיות יעיל? למה כדאי לעשות דברים בדרך הארוכה ביותר? מוטיבציה לחוסר יעילות, מוטיבציה להיות לא יעיל, מוטיבציה לעשות דברים לאט, לא לעשות כלום, בעד חוסר יעילות
... עצירה, חשיבה, והרחבת המודעות העצמית. המטרה האמיתית היא לא בהכרח להגיע ליעד, אלא לעצור ולחקור למה בכלל יש יעד, למה צריך להגיע אליו, ומה באמת חשוב - הדרך או התוצאה? למה לעשות דברים בצורה לא יעילה? איך להתמודד עם לחץ ותחושת דחיפות? מדוע חשוב ... דחיפות? מהו כוח ההרגל וכיצד ניתן להשתחרר ממנו? איך למצוא משמעות בתהליכים ולא רק בתוצאות? מדוע חשוב לפעמים לעצור ולשאול שאלות? כיצד לתרגל מודעות ושליטה במחשבות? למה לעשות דברים בצורה לא יעילה? מה רע בלהיות יעיל? ממה נובעת יעילות? איזה נזק ...
למה לא כדאי לאהוב את עצמי בלי תנאים? למה לא כדאי שלא יהיה אכפת לי ממה שחושבים עלי? למה לא כדאי להיות מאושר בלי תנאים? מה חושבים עלי? למה טוב לפחד? למה כדאי שיהיה אכפת לך ממה שחושבים עליך? למה כדאי לשנוא את עצמי?
למה לא כדאי לאהוב את עצמי בלי תנאים? למה לא כדאי שלא יהיה אכפת לי ממה שחושבים עלי? למה לא כדאי להיות מאושר בלי תנאים? מה חושבים עלי? למה טוב לפחד? למה כדאי שיהיה אכפת לך ממה שחושבים עליך? למה כדאי לשנוא את עצמי?
... אהבה עצמית ללא תנאים נשמעת אידיאלית, אך למעשה, אם תאהב את עצמך לחלוטין ללא תנאים, לא תהיה לך שום מוטיבציה לפעול. מדוע לאכול? מדוע לשתות? מדוע לעשות דבר כלשהו אם טוב לך כפי שאתה? בעולם שבו אנשים רודפים אחר הצלחה, כסף, כבוד ומעמד, תחושה של שלמות מוחלטת ללא צורך חיצוני תפגע ביכולת שלך ...
מאמץ / הנאה - ממה נובע מאמץ? איך להתאמץ כמה שפחות? איך לחסוך מאמץ מיותר?
... הנאה - ממה נובע מאמץ? איך להתאמץ כמה שפחות? איך לחסוך מאמץ מיותר? ובו יתבאר העניין של מאמץ הכרחי ומאמץ מיותר. איך נוצר מאמץ? ואיך לחסוך ... יעילות יותר וקלות יותר להשיג את המטרות שלו. ככל שהדרך קלה יותר לביצוע, כך היא כרוכה בפחות מאמץ. יחד עם זאת, לפעמים האדם לא מוצא דרך קצרה יותר להשיג את המטרות שלו. והשאלה היא, איך אפשר להקטין את המאמץ, גם כאשר לא מוצאים דרך אחרת קצרה יותר? ואם נתבונן על מהותו של המאמץ, נראה, כי המאמץ, לא תלוי במה שהאדם עושה, אלא במה שהאדם מרגיש, ביחס למה שהוא עושה. המאמץ, הוא ... באמצעותו משהו אחר בעתיד. וככל שהמטרה שאליה רוצה האדם להגיע, רחוקה יותר ממה שהוא עושה, כך האדם מרגיש יותר תחושה של מאמץ. וככל שהמטרה מתקרבת יותר אל האדם, כך הוא מרגיש פחות תחושה של מאמץ ויותר תחושה של הנאה. וזה בעצם אומר, שאם יצליח האדם להבין, איזה מטרות הוא משיג, מעצם זה שהוא הולך בדרך, הרי שהוא ייהנה גם מהדרך ויחסוך מעצמו תחושה של מאמץ. והדבר דומה, לאדם שנוסע בדרך ונהנה מהנוף שיש בדרך אל המטרה. כאשר האדם מוצא איזה משהו טוב גם בדרך אל המטרה, על ידי זה האדם מרגיש הנאה, גם בדרך אל המטרה, ועל ידי זה הוא פחות מרגיש מאמץ. עד כדי כך, שלפעמים האדם ככ נהנה מהדרך אל המטרה, עד שהוא ממציא מטרה, רק כדי ללכת בדרך... ואיך אפשר למצוא דברים טובים גם בדרך אל המטרה? תשובה: על ידי זה שהאדם מנסה להבין איזה תועלת יוצאת לו, מעצם זה שהוא הולך בדרך, כגון לדוגמה: לימוד. ...
מאמץ. ממה נובע? מי אינו צריך להתאמץ? איך ליהנות ממאמץ?
... ממה נובע? מי אינו צריך להתאמץ? איך ליהנות ממאמץ? מאמצים. מאמץ = עבודה קשה ברגע מסוים שאמורה להשיג תכלית אחרת ברגע אחר. מאמץ נוצר רק כאשר האדם אינו יודע כיצד להשיג את אותו הדבר ללא מאמץ. האדם רוצה להשיג תכלית כלשהי. אם הוא אינו יודע איך להשיג אותה בקלות, אז הוא צריך להתאמץ. מי אינו צריך להתאמץ? תשובה: מי שיודע איך להשיג את התכלית בקלות. ידיעה חוסכת מאמץ. מאמץ = מאבק בין שני גורמים. הגורם המתאמץ אל מול המציאות. חוסר התאמה = מאמץ. אם הכל עובד חלק בהרמוניה, אין צורך במאמץ. כיצד אפשר להגיע למצב של אין ... בסוף ולא מתאמץ להשיג את מה שאינו רוצה. ידיעה = הבנת כל התהליך כולו, החל מרגע העשייה עד השגת התכלית הסופית. כאשר מבינים את התהליך כולו בשלמות, זה מאפשר לחסוך מאמץ. מי שרוצה לא להתאמץ, עליו לחקור בשכלו ולגלות את התכלית הסופית של המאמץ. התכלית הסופית = התכלית הסופית של כל התכליות. לכל פעולה יש תכלית. לכל תכלית גם יש תכלית. על האדם לדעת ולזכור תמיד את התכלית הסופית של כל מעשיו. כאשר האדם מבין מהי התכלית הסופית, עליו לחקור גם אותה. לחקור את התכלית הסופית = לנסות להבין מה מונע ממנה להתקיים כבר ברגע הזה כפי שהוא. לדוגמה: האדם מבין שהתכלית הסופית שלו היא להרגיש הנאה. על האדם לשאול את עצמו, מה מונע ממנו ליהנות באותה רמת הנאה שתהיה לו בסוף, כבר ברגע הזה. על האדם לחקור מה מונע ממנו את ההנאה המלאה ברגע הזה. בסופו של דבר האדם מגלה, כי התכלית הסופית של כל מה שהוא רוצה, הכל כבר קיים ברגע הזה בשלמות. כאשר האדם מתחבר לטוב האמיתי שיש ברגע הזה, הדבר הזה גורם לו להפסיק להתאמץ. להפסיק להתאמץ = לא לחוות תחושה של מאמץ מאבק. זא אם ישנו מאמץ, הרי שהמאמץ הוא עצמו הנאה. מאמץ יכול להיחשב להנאה, רק אם הוא עצמו התכלית הסופית. כל זמן שהמאמץ נועד כדי להשיג תכלית כלשהי, הרי שהמאמץ עצמו אינו הנאה. ליהנות מהמאמץ = ליהנות מעצם הקושי מאמץ ללא שום קשר לתוצאה שלו. המאמץ עצמו הוא התכלית. מי מסוגל ליהנות מעצם המאמץ? רק מי שמוצא את הטוב שיש בכל רגע. הטוב שיש בכל רגע = הטוב שאינו קשור לרגע הקודם הבא. כאשר האדם מבין את הטוב הזה, ממילא גם המאמץ הוא עצמו התכלית והנאה = שלמות. ...
רצון לסבול - מי שלא מוכן להתאמץ קצת, מתאמץ הרבה - אלא אם כן...
... לסבול - מי שלא מוכן להתאמץ קצת, מתאמץ הרבה - אלא אם כן... מי שלא מוכן להתאמץ קצת, מתאמץ הרבה - אלא אם כן הוא באמת, לא מוכן להתאמץ, אפילו לא קצת. כי מי שלא מוכן להתאמץ קצת, אז הוא מתעצל, ואז הוא מתאמץ אחכ עוד יותר הרבה, בגלל התוצאות הכושלות של מעשיו. כך שמי שלא רוצה להתאמץ בכלל, צריך להיות מוכן להתאמץ, כדי לא להתאמץ בכלל. אבל מי שבאמת לא רוצה להתאמץ בכלל, דהיינו, שהוא ממש סובל מכל טיפת מאמץ כלשהי, עד כדי כך שהאדם ... לא להיות קיים, מאשר להיות קיים ולהתאמץ קצת, הוא זוכה להיות קיים, וגם לא להתאמץ בכלל. כי האדם מקבל, בדיוק את מה שהוא רוצה. ומצד האמת, האדם מתאמץ ... כי מאמץ, הוא כאשר האדם רחוק מהתכלית ומהמטרה הסופית שלו. והאדם תמיד רחוק מהמטרה הסופית שלו, שהיא להיות מאושר בשלמות. והאדם, הוא לעולם לא מאושר ... מלמדים את האדם, ליהנות מהדרך אל המטרה. וזאת הסיבה שהאדם סובל, משום שהוא נהנה מהדרך אל המטרה. כי האדם מקבל תמיד, בדיוק את מה שהוא רוצה. ומי שלא רוצה את הדרך אל המטרה כלל, שאז כמובן לא שייך שהוא ייהנה ממנה כלל, הוא זוכה להגיע אל המטרה. והרעיון הוא, שכל מי שעושה משהו, בשביל להשיג משהו אחר, הוא מתאמץ, ... כלל משום דבר. ומי שבאמת לא רוצה להתאמץ בכלל, זה אומר בעצם, שהוא לא מסוגל להפיק אפילו לא טיפת הנאה אחת, משום דבר. כי הכל זה מאמץ, למען מטרה בלתי מושגת. ומי שבאמת לא רוצה להתאמץ בכלל, ממילא זה אומר שהוא לא יצליח ליהנות משום דבר שיש בדרך, כי הוא באמת רוצה רק את המטרה עצמה, כי הוא שונא את הדרך לגמרי. ומי שנהנה מהדרך אל המטרה, הרי שהוא מפיק הנאה גם מהדרך, ולכן הוא תמיד נשאר בדרך, ולא מגיע אל המטרה. ועל האדם להיות איש אמת. וזה בסדר גמור לסבול, אם אתה באמת רוצה את ... של דבר, מי שבאמת לא ירצה להתאמץ כלל, אלא להיות תמיד בשלמות, יזכה לזה בשלמות. כי האדם תמיד מקבל, ...
צריך או לא צריך, האם באמת צריך להתאמץ להבין את המציאות, להחליף צריך אחד בצריך אחר
צריך או לא צריך, האם באמת צריך להתאמץ להבין את המציאות, להחליף צריך אחד בצריך אחר
... לא צריך, האם באמת צריך להתאמץ להבין את המציאות, להחליף צריך אחד בצריך אחר האם באמת צריך להתאמץ להבין את המציאות? אנשים רבים חיים בתחושה מתמדת של לחץ וחרדה שנובעים מכך שהם מאמינים שצריך לעשות דברים מסוימים. אליעד כהן מציג גישה שונה לגמרי ומאתגרת את התפיסה המקובלת לגבי המונח צריך. הוא מסביר שאין דבר כזה שבאמת צריך לעשות משהו . לפי אליעד, כל המושג צריך הוא המצאה מלאכותית שהאדם מכניס לעצמו, ובפועל הוא לא חייב שום דבר. ... הזה. זה שינוי קטן אך מהותי בתפיסה: האדם לא צריך שום דבר, אלא רק מעדיף או רוצה לעשות דברים מסוימים. מדוע אנשים מרגישים שהם צריכים להבין דברים? אליעד מסביר שהאדם מגיע להרצאה כי הוא רוצה ... טוב או כדי להשיג מטרה מסוימת. אבל האמת, על פי אליעד, היא שהאדם לא באמת חייב להבין דבר. זו רק העדפה שלו. הצורך בהבנה ... אם האדם רוצה להשיג מטרה כלשהי במהירות, הוא מאמין שהוא צריך להתאמץ ולהבין אותה. אך למעשה, ההתאמצות הזו היא בחירה אינדיבידואלית ולא חובה אבסולוטית. אליעד מדגיש ... הוא מתאמץ או לא. אם המטרה חשובה לאדם מספיק, הוא יעדיף להתאמץ, אבל הוא עדיין לא צריך לעשות זאת במובן של הכרח אובייקטיבי. האם צריך הוא רק הרגל מחשבתי? אליעד ... להרגיש שהם חייבים לעשות משהו. הוא מדגים זאת בשיחה בה האדם מודה שהוא אינו אוהב את תחושת הכפייה שבמילה צריך. לכן אליעד ממליץ ... במקום לומר אני צריך לעשות משהו, עדיף להגיד אני מעדיף לעשות את זה. זה שינוי שיכול לשנות את התחושה של האדם מן היסוד, מפני שהוא ... הזו יכולה להפחית משמעותית את הסבל בחיים. הוא מסביר שכל סבל מגיע מהאמונה שיש משהו שצריך להיות אחרת ממה שהוא עכשיו. ברגע ... ולחוות שינוי עמוק ומשמעותי באופן שבו האדם חווה את עצמו ואת חייו. האם באמת צריך להתאמץ? איך להשתחרר מהלחץ של צריך? איך להפחית סבל בחיים? מה ההבדל בין צריך לרוצה? האם צריך להבין את ... להפסיק להרגיש שחייבים לעשות משהו?
התפתחות רוחנית, תלוי בך או לא תלוי בך, האם להתאמץ, התקדמות רוחנית, במי זה תלוי, בחירה חופשית
התפתחות רוחנית, תלוי בך או לא תלוי בך, האם להתאמץ, התקדמות רוחנית, במי זה תלוי, בחירה חופשית
... רוחנית, תלוי בך או לא תלוי בך, האם להתאמץ, התקדמות רוחנית, במי זה תלוי, בחירה חופשית האם התפתחות רוחנית תלויה בך או לא תלויה בך? אליעד כהן מסביר את סוגיית ההתפתחות הרוחנית והשאלה המהותית, האם ההתקדמות תלויה באדם עצמו או שהיא לא תלויה בו בכלל. הדיון המרכזי הוא סביב השאלה: האם עלי להשקיע יותר מאמץ, או שהמאמץ שלי כלל אינו משנה?. עצם השאלה הזו, לפי אליעד, היא בעלת משמעות עמוקה בפני עצמה, והיא עצמה מהווה סוג של מנוע שמקדם את האדם מבחינה רוחנית. אליעד מדגיש כי עצם התהייה הזו - האם אני צריך להתאמץ או לא - היא הצורה הפנימית של השאלה העמוקה יותר, מי אני?. כאשר האדם שואל את עצמו אם עליו להשקיע יותר מאמץ כדי להתקדם רוחנית, הוא למעשה מביע את השאלה בשפה שונה אך דומה לשאלה הקיומית המהותית: מי זה שמתקדם? מי עושה את הפעולה? האם זה אני או כוח אחר?. התשובה לשאלה הזו, כפי שאליעד מציין, מתחלקת לשלושה היבטים ... של האדם בתהליך ההתפתחות שלו, היא הצעד האמיתי בדרך אל התפתחות עמוקה יותר. התהייה האם להתאמץ? משקפת למעשה את הקונפליקט הפנימי והעמוק יותר של האדם: האם הוא באמת הגורם המניע של המציאות שלו או שהמציאות פועלת בצורה ... אחר תשובה לשאלה מי אני?. ההסבר שאליעד נותן לכך שהשאלה עצמה היא מקדמת הוא שהשאלה האם להתאמץ? מובילה את האדם להתבוננות פנימית. דרך השאלה הזו, האדם מגיע להכרה בשאלות עמוקות יותר - האם קיימת בכלל בחירה חופשית? האם ... תלוי בו לחלוטין? ההתמודדות עם השאלה הזו, לפי אליעד, היא הכרחית ומהווה נקודת ציון משמעותית בדרך להתקדמות רוחנית אמיתית. בהסבריו, אליעד לא ממהר להכריע לטובת תשובה אחת בלבד, אלא מציין שהאמת כוללת את שלושת ההיבטים בו זמנית: ההתקדמות תלויה בך, אינה תלויה בך, ובמקביל אין לכך משמעות אמיתית. ההתעסקות בשאלה זו, לפי אליעד, היא המפתח להבנה רחבה ועמוקה יותר של המציאות ושל טבעו של האדם. הוא מדגיש כי כל אחת ... ועל המציאות, וכך גם להעמקה בהתפתחות הרוחנית שלו. האם התפתחות רוחנית תלויה בי? האם להתאמץ כדי להתקדם רוחנית? האם קיימת בחירה חופשית בהתפתחות רוחנית? איך להתקדם רוחנית? מי אני באמת? ...
רצון לסבול, איך לא לשקר בלי להתאמץ בכלל, לשנוא את הדרך אל המטרה, לשנוא כסף, השטן שאתה
רצון לסבול, איך לא לשקר בלי להתאמץ בכלל, לשנוא את הדרך אל המטרה, לשנוא כסף, השטן שאתה
... לסבול, איך לא לשקר בלי להתאמץ בכלל, לשנוא את הדרך אל המטרה, לשנוא כסף, השטן שאתה למה האדם סובל, והאם הוא באמת רוצה להפסיק לסבול? אליעד כהן מסביר בהרצאה זו ... לסבול באופן מוחלט. אם היה באמת רוצה להפסיק לסבול, לא היה מוכן לקבל שום פתרון חלקי או תהליך ארוך, אלא היה רוצה להפסיק את הסבל מיד ובאופן מוחלט. מה המשמעות של להיות אמיתי עם עצמך, ולמה האדם משקר? נקודה מרכזית נוספת בהרצאה היא שהאדם סובל כי הוא משקר ... לא באמת מתנגד לו באופן מוחלט. ההבנה שהאדם חייב להגיע אליה היא שהוא לא באמת מחויב לסבל, והוא יכול בכל רגע להחליט לא לקבל את הסבל ולהפסיק לשקר לעצמו. מה משמעות הסבל בהקשר של עבודה ופעולות יומיומיות? אליעד מרחיב ומסביר שגם פעולות שגרתיות כמו לאכול, לפתוח ... לבצע מתוך הכרח היא כבר סבל ועבדות. רק כאשר האדם יפסיק לשקר שהוא נהנה מעבודתו, או שהוא מסתפק בכך שהוא סובל רק מעט, יוכל להפסיק את הסבל לחלוטין. מהי המשמעות של לשנוא כסף לפי אליעד כהן? אליעד מסביר שכדי להגיע להבנה המוחלטת של המציאות, האדם חייב לשנוא את הממון, את הכסף, ואת האמצעים שהוא משתמש בהם כדי לשרוד או להשיג את מטרותיו. לפי רבי נחמן, שאותו אליעד מצטט, האדם צריך לשנוא את הכסף באופן מוחלט כדי להשתחרר מהשעבוד אליו. כשהאדם תלוי בכסף או באמצעים אחרים, הוא תמיד סובל כי הוא לא חופשי באמת. הסיבה לכך היא שהכסף הוא תמיד אמצעי למטרה ולא המטרה עצמה. האדם לעולם לא באמת נהנה מהכסף, אלא רק מהסיפוק המדומה שהכסף מעניק לו. כדי להשתחרר באמת, על ... אחת פשוטה: למה האדם רוצה משהו בכלל? הפתרון לכך, לפי אליעד, הוא חקירה פנימית אמיתית. במקום לנסות להבין שאלות גדולות כמו האם יש חיים אחרי המוות? או מה התכלית? , על האדם להתבונן בשאלה הכי פשוטה שיש לו באותו רגע - כמו למה הוא בכלל רוצה לדעת אם יש חיים אחרי המוות. כך הוא יגיע לתשובה האמיתית והמוחלטת. מה המשמעות של ההבנה שאין אלוהים, לפי אליעד כהן? לסיכום, אליעד מציג תפיסה לפיה אלוהים האמיתי אינו קיים ... שהוא אלוהים עצמו, הכלום המוחלט, וזה השחרור האמיתי מהסבל ומהרצונות. למה האדם רוצה לסבול? איך לא לשקר לעצמך? מהו השטן? למה האדם לא רוצה לסבול באמת? מה המשמעות של שנאת כסף? איך להשתחרר מהרצונות? מה זה אלוהים האמיתי? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על למה לעשות דברים? לא מוצא עניין בדברים, למה ללכת לעבוד? למה לעשות משהו? בשביל מה לעשות משהו? למה לא להתאבד? מה משמעות החיים? בשביל מה לחיות? מה טוב בחיים? בשביל מה להתאמץ? למה לקום בבוקר?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: למה לעשות דברים?, איך להצליח בראיון עבודה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשנות תכונות אופי? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בזוגיות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למצוא זוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להעריך את עצמך? איך לשתול מחשבות? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשפר את הזיכרון? איך לעשות יותר כסף? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם גירושין? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור אהבה? איך לנהל את הזמן? איך לחנך ילדים? איך לא להישחק בעבודה? איך לפרש חלומות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: למה לעשות דברים?, איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? דיכאון? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה יש רע בעולם? מי ברא את אלוהים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם המציאות היא טובה או רעה? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש משמעות לחיים? האם יש אמת מוחלטת? איך להיות מאושר? האם יש בחירה חופשית? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם הכל אפשרי? איך נוצר העולם? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש או אין אלוהים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה העולם קיים? למה לא להתאבד? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להנות בחיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם לדומם יש תודעה? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצר העולם? האם באמת הכל לטובה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? אולי אנחנו במטריקס ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי קשב וריכוז, יועץ טיפולי, מאמן אישי לאורח חיים בריא בנושאי למה לעשות דברים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.7803 שניות - עכשיו 19_07_2025 השעה 03:52:00 - wesi1