אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה למה טוב לי? ✔לקבל את הטוב כברור מאליו, למה טוב לי? למה רע לי? למה אני מרגיש משהו? מודעות עצמית, להבין את עצמך, לא אכפת לי כשרע לי ✔ למה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
3:45לקבל את הטוב כברור מאליו, למה טוב לי? למה רע לי? למה אני מרגיש משהו? מודעות עצמית, להבין את עצמך, לא אכפת לי כשרע לי
למה אנשים מקבלים את הטוב כמובן מאליו ולא שואלים שאלות?

אליעד כהן מסביר שבדרך כלל, כשאדם נתקל במצבים טובים, הוא מקבל אותם כמובן מאליו, בלי לחקור מדוע הם מתרחשים. לדוגמה, אם אדם מקבל הודעה שהוא חייב כסף, הוא מיד יחקור ויבדוק מדוע קיבל את הדרישה הזאת. הוא יתעניין, ישאל, ואולי אפילו יערב אנשי מקצוע כמו עורכי דין כדי לבדוק את הנושא. לעומת זאת, אם הוא יקבל הודעה הפוכה שמגיע לו כסף, רוב הסיכויים שהוא לא יבדוק אותה לעומק. אם נאמר לו שזכה בירושה או סכום משמעותי, הוא יקבל את זה כמובן מאליו ולא יחקור אם אכן מגיע לו הכסף, או אם הייתה טעות בזהות או אי הבנה. רק כאשר קורה משהו שלילי, האדם מתחיל לחקור ולשאול שאלות, אך כשקורה דבר טוב, הוא פשוט נהנה ממנו ולא שואל שאלות.

מה הבעיה בקבלת דברים טובים ללא הבנה?

אליעד כהן מזהיר מההרגל לקבל דברים טובים ללא חקירה, משום שההרגל הזה הופך לבעייתי כאשר מגיעים מצבים רעים. אדם שמתרגל לקבל טוב מבלי להבין את הסיבה לכך, ימצא את עצמו חסר אונים כשהמצב יהפוך לשלילי. הטוב יכול להפוך לרע ברגע שיילקח מהאדם, ולכן חשוב שהאדם יבין מדוע הטוב עושה לו טוב, וכך יבין גם מדוע הרע עושה לו רע. אליעד מדגיש כי אם האדם לא יחקור ולא יבין את הסיבות כשהוא במצב טוב, אז כשהמצב יהפוך לרע, הוא כבר לא יוכל להבין מדוע רע לו, כי הוא לא פיתח מודעות לסיבות של מצבו מלכתחילה.

האם חייבים להבין למה טוב לנו?

אליעד כהן מציע שתי אפשרויות שאדם יכול לבחור ביניהן: הראשונה היא לא להתעניין ולא לשאול שאלות כלל, לא על הטוב ולא על הרע, ופשוט לקבל הכל כפי שהוא. האפשרות הזו, לדבריו, לגיטימית, וניתן לחיות כך בשקט ובשלווה. אך האפשרות השנייה, והיותר נפוצה בקרב אנשים, היא שכאשר רע להם הם פתאום שואלים שאלות, מתעוררים ומנסים להבין מדוע המצב נהיה רע, בעוד שכשהיה להם טוב הם לא שאלו שאלות ולא התעניינו כלל.

איך מנצלים את חוסר השאלות שלנו לטובת מניפולציות?

אליעד כהן משתמש בדוגמה על אנשים דתיים ומסביר כיצד מנצלים את חוסר השאלות לטובת מניפולציות רגשיות ואמוניות. לדוגמה, כאשר אדם דתי או רב אומר לך "שמור מצוות ויהיה לך טוב, אלוהים אוהב אותך ודואג לך", אתה לא שואל שאלות. אתה מקבל זאת כפי שזה, כי זה נוח לך וטוב לך להאמין בזה. אך כאשר המצב משתנה לרעה, ואותו אלוהים לכאורה כועס עליך בשל חטאים שעשית, אתה פתאום שואל שאלות, אבל זה כבר מאוחר מדי - נפלת במלכודת, והסיבה לכך היא שהסכמת לקבל את הטוב מבלי להבין אותו קודם לכן.

האם דת קיימת רק בתחום הדתי, או גם בתחומים אחרים?

אליעד כהן מרחיב ומסביר שדת אינה מוגבלת רק לתחום המסורתי של דתות. כל דבר שהאדם מאמין בו ללא בדיקה ושאלות, זו למעשה דת. הוא נותן דוגמאות שונות לכך: אדם שמאמין שכסף זה הדבר הכי חשוב וטוב, והוא מקבל כמובן מאליו שכאשר יש לו כסף טוב לו וכשאין לו כסף רע לו - זוהי דת הכסף. אדם שמאמין שאהבת בת זוג או בני זוג היא הדבר החשוב ביותר בחיים, מקבל זאת כמובן מאליו בלי לשאול שאלות - זוהי דת הזוגיות. כך גם דת החברים: אם חברים אוהבים אותו טוב לו, ואם לא - רע לו. אליעד מדגיש כי כל אמונה שהאדם לא בודק ולא שואל עליה שאלות לעומק, הופכת לסוג של דת אישית שלו.

מהן האפשרויות העומדות בפניך בהתמודדות עם טוב ורע?

אליעד כהן מסכם שיש שתי גישות מרכזיות:
  • הגישה הראשונה: לא לשאול שאלות כלל, לא על טוב ולא על רע, ולקבל את המציאות כמו שהיא.
  • הגישה השנייה: לשאול שאלות כבר כאשר טוב לך, ולהבין מדוע טוב לך, כדי שתוכל להבין גם את הסיבות לכך שרע לך בעתיד.
הוא מסביר כי אם האדם יבחר לשאול שאלות רק כאשר רע לו, הוא יגלה שזה מאוחר מדי כי הוא לא הכין את עצמו להבין את המציאות כבר בשלב המוקדם, כאשר עוד היה לו טוב.

מהי "תכלית הידיעה שלא נדע"?

אליעד מסיים את ההסבר במשפט פילוסופי: "תכלית הידיעה שלא נדע מצרות", שמשמעותו היא שלפעמים הידע האמיתי הוא להבין שהפתרון הסופי הוא לחיות במצב שבו האדם לא נאלץ לשאול שאלות, משום שאין בעיה ואין סבל. כלומר, המטרה האמיתית של החכמה והידע היא להגיע למצב שבו האדם לא צריך לשאול שאלות, כי אין לו סיבה לכך.
עכשיו מה שקורה שלפעמים בן אדם קורים לו דברים טובים וכשקורים לו דברים טובים מה נגיד זה דבר טוב, קורה לך לפעמים שיש לך משהו שעושה לך טוב קורה כזה מצב לא יודע פתאום משהו משמח אותך עשית משהו וזה שימח אותך, אוקי עכשיו מה שקורה שבן אדם כשקורה לו דבר טוב הוא חוקר למה זה קורה לי דבר טוב אם עכשיו נגיד בא אליך מכתב "אתה חייב מאה אלף שקל" אתה שואל למה אתה שואל נכון אבל אם עכשיו יבוא אליך מכתב שאומר "אנחנו חייבים לך מאה אלף שקל" תחקור למה אתה תחקור אבל לא כל כך אתה לא תלך לעורך דין "תקשיב תבדוק לי אני רוצה לדעת אם באמת חייבים לי אני לא בטוח אני לא יודע אם זה מגיע לי" אתה תגיד "תביא תראה אין בעיה תביא ונראה אחר כך" נכון מקסימום נגיד התבלבלנו ונבדוק מה לעשות.

נכון ואם עכשיו אתה זכית באיזו ירושה מישהו הוריש לך כסף אתה תבדוק "למה הוא הוריש לי את הכסף אתה בטוח שהוא התכוון אלי, זה מגיע לי אולי הוא התבלבל אולי זה התבלבלות בתעודת זהות" לא תביא אבל אם הם יגידו לך "אדוני מישהו שהיה חייב לך כסף אמר שכל החובות שלו לא שלך הוא מתכחש לחוב" תגיד "מה פתאום מי אמר הוא התבלבל חלה אי הבנה" נכון, זאת אומרת אנשים לא חוקרים דברים טובים עד כאן נכון יפה.

עכשיו מה שקורה לכם אם אתם לא חוקרים דברים טובים שאז אתה מתרגל שקורים לך דברים ואתה לא מבין למה ואז העונש על זה שאז פתאום קורים גם דברים רעים ואתה לא מבין למה, לכן אני אומר שבן אדם צריך לשאוף להבין למה כשמשהו עושה לך טוב למה זה עושה לי טוב כי הטוב הזה יהפוך לך לרע בעוד שלוש דקות למה ברגע שיקחו לך אותו נהיה לך רע, אם לא תבין למה טוב לך אחר כך לא תבין למה רע לך.

עכשיו יש לך שתי אופציות אופציה אחת אומרת תקשיב לא אכפת לי למה טוב לי ולא אכפת לי למה רע לי לגיטימי סע לשלום הכל בסדר רע לי כי רע לי טוב לי כי טוב לי לא אכפת לי מכלום אבל אם כשרע לך אתה אומר "למה רע לי מה רע לי מה הסיבה שרע לי, מה ההיגיון אני רוצה לצאת מזה רוצה להבין את זה" אדוני התעוררת מאוחר מדי כשהיה לך טוב היית צריך לשאול את השאלות.

כשהרבי אומר לך בוא תשמור מצוות ותראה כמה גן עדן תראה שבת איזה יופי זה כמה יהיה לך טוב אתה לא שואל שאלות אלוהים אוהב אותך דואג לך אתה לא שואל "מי אמר שהוא אוהב אותי מי אמר שהוא דואג" אתה לא שואל זה טוב לך להאמין בזה ואז אחר כך יגידו לך "אדוני אבל האלוהים הזה אמר עכשיו אלוהים לא אוהב אותך כי עשית איזה עבירות, מי מה למה איך" אדוני אבל אתה תפסו אותך צדו אותך כשאמרו לך אל תדאג אלוהים שומר עליך אלוהים אוהב אותך" צדו אותך בטוב ואז אחר כך שמו לך את הרע.

אבל כולם דתיים למה כי אתה דתי כל אחד יש לו את הערך שלו אחד מאמין בדת של הדתיים אחד מאמין בדת הכסף הוא אומר אם יש לי כסף זה טוב אם אין לי כסף זה רע, אחד דת הבחורה אם הבחורה אוהבת אותי זה טוב אם היא לא אוהבת אותי זה רע, אחד בדת החברים אם חברים אוהבים אותי זה טוב אם לא אוהבים אותי זה רע זאת דת אתה מאמין זאת האמונה שלך אתה לא שואל למה מי אמר מי זה לא שואל ככה זה וזהו ככה אתה מאמין ככה חונכתי מגיל קטן ככה אתה מאמין.

בקיצור גם כשטוב לך תנסה להבין למה או שגם כשרע לך אל תנסה להבין למה זה שתי האופציות או כשרע לך "לא אכפת לי למה רע לי" או "כשטוב לי אני רוצה להבין למה טוב לי". הבנו?

ש: תכלית הידיעה שלא נדע.

אליעד: תכלית הידיעה שלא נדע מצרות.
למה אתה למה זה קורה לי לא אוהבים אותי הכל בסדר חכמה הכחשה למה היא הכי חשוב הדתיים כסף תחושה אני מרגיש אני מרגיש משהו ברור מאליו הרגשה חוויה חוויות טוב לי לא אכפת לי לא אכפת לי כשרע לי להבין להבין את להבין את עצמי להבין את עצמך למה אני למה אני מרגיש למה אני מרגיש משהו למה טוב למה טוב לי למה רע למה רע לי לקבל את לקבל את הטוב לקבל את הטוב כברור מאליו מודעות מודעות עצמי מודעות עצמית מרגיש רגישות רגש רגשות רע לי תחושה תחושות
למה רע לי? איך לדעת למה רע לי? איך לדעת מה הסיבה שרע לי? למה אני מרגיש רע? למה טוב לי? למה אני מרגיש טוב? איך להבין את עצמי? מודעות עצמית, לשאול למה רע לי, לשאול למה טוב לי, לחקור את הרצון, לפתח מודעות עצמית
למה רע לי? איך לדעת למה רע לי? איך לדעת מה הסיבה שרע לי? למה אני מרגיש רע? למה טוב לי? למה אני מרגיש טוב? איך להבין את עצמי? מודעות עצמית, לשאול למה רע לי, לשאול למה טוב לי, לחקור את הרצון, לפתח מודעות עצמית
... רע לי? איך לדעת למה רע לי? איך לדעת מה הסיבה שרע לי? למה אני מרגיש רע? למה טוב לי? למה אני מרגיש טוב? איך להבין את עצמי? מודעות עצמית, לשאול למה רע לי, לשאול למה טוב לי, לחקור את הרצון, לפתח מודעות עצמית איך נוכל לדעת למה רע לנו? כאשר אנו חווים תחושת רע, ... אנחנו לא יודעים למה רע לנו. כדי למנוע מצב כזה, ישנן דרכים אפקטיביות שניתן לנקוט בהן. אם אדם שואל את עצמו בצורה עקבית למה טוב לי? בכל פעם שטוב לו, הוא מפתח מודעות עצמית שתסייע לו להבין את מקור תחושותיו. השאלה למה טוב לי? יכולה להיגרם מכל סיבה פשוטה כמו מצב רוח טוב, תחושה של סיפוק או שמחה. כאשר נשאלת השאלה ... לו, כך יהיה לו קל הרבה יותר לזהות את הסיבה. מה קורה אם לא נשאל את השאלה הזו? לעומת זאת, כאשר אנחנו לא שואלים את עצמנו למה טוב לי? בזמן שטוב לנו, אנו מונעים מעצמנו את ההזדמנות להבין את המקורות הפנימיים של הרגשות ... רע בצורה הרבה יותר מודעת ועם הבנה רחבה יותר של עצמו. למה רע לי? מה עושים כשלא יודעים למה רע? כיצד לפתח מודעות עצמית? למה טוב לי? איך להתמודד עם רגשות שליליים? איך להבין את עצמי? מה לעשות כשלא מבינים את מקור הרגשות? ...
איך לנתח רגש? איך להוציא מישהו מהראש? איך להבין למה אני רוצה משהו? איך להפסיק לרצות משהו? למה אני מתגעגע אליה? למה רע לי בלעדיה? למה אני רוצה שיאהבו אותי? למה רע לי בלי לעשן? למה סיגריות עושות לי טוב?
איך לנתח רגש? איך להוציא מישהו מהראש? איך להבין למה אני רוצה משהו? איך להפסיק לרצות משהו? למה אני מתגעגע אליה? למה רע לי בלעדיה? למה אני רוצה שיאהבו אותי? למה רע לי בלי לעשן? למה סיגריות עושות לי טוב?
... כמו: למה רע לי בלי האקסית? ולמה טוב לי איתה?. אליעד כהן מסביר ששתי שאלות אלו נראות דומות אבל למעשה הן שונות לגמרי. אדם שמנסה להבין את המקור לתחושותיו צריך לשאול את עצמו באופן ברור ונפרד את שתי ... האלו: למה רע לי בלעדיה? למה טוב לי איתה? לדוגמה, אם אדם מגלה שרע לו בלעדיה כי הוא מרגיש חסר ערך עצמי, ואילו איתה הוא מרגיש בעל ערך עצמי, חשוב להמשיך ולשאול עוד שאלות מעמיקות יותר. השאלה ... לדוגמה: למה רע לי לבד ולמה טוב לי עם חברים? למה רע לי כשאני לא מעשן ולמה טוב לי כשאני כן מעשן? למה רע לי כשאני רעב ולמה טוב לי כשאני אוכל? הוא נותן דוגמה פרקטית: אדם מרגיש חוסר משמעות כשהוא לבד, ומרגיש משמעות כשיש לו חברים. במקום להסתפק בהבנה שטוב לו כי חבריו מעניקים לו משמעות, ... צורך לבדוק את הצד השני של למה טוב לי איתה. זאת משום שאם הבעיה הבסיסית תיפתר, תחושת הטוב שנובעת מהתלות באדם השני תאבד מחשיבותה. לעומת זאת, אם האדם מתמקד רק בשאלה למה טוב לו עם מישהו או משהו, ... השאלות: למה רע לי בלי X? ולמה טוב לי עם X?. לנתח לעומק את התשובות ולשאול: האם זה הכרחי? האם אפשר לשנות את זה?. להתמקד במיוחד בשאלה למה רע לי? כדי להגיע לפתרון השורשי. הוא מסביר שהתהליך לא ... כלל קשה יותר מחקירת השאלה למה טוב לי?. עם זאת, הוא מציין שזו הדרך היעילה ביותר, מפני שרק בירור מעמיק ומדויק של הסיבה לרגש השלילי יוביל לפתרון אמיתי, יציב וארוך טווח. לסיכום, הדרך האפקטיבית ... 1. למה רע לי בלעדיה? 2. למה טוב לי איתה? שתי השאלות הללו נראות דומות, אך למעשה הן שונות בתכלית. לדוגמה, אדם יכול לגלות כי רע לו בלעדיה כי הוא מרגיש חסר ערך עצמי, אך טוב לו איתה כי היא ... בחיים: - למה רע לי לבד? ולמה טוב לי עם חברים? - למה רע לי כשאני לא מעשן? ולמה טוב לי כשאני כן מעשן? - למה רע לי כשאני רעב? ולמה טוב לי כשאני אוכל? למה חשוב יותר לחקור את תחושת הרע מאשר את תחושת הטוב? כאשר רוצים לפתור בעיה רגשית ולצאת ממנה, עדיף להתמקד בשאלה למה רע לי? ולא בשאלה למה טוב לי? . הסיבה לכך היא שאם נבין למה רע לנו, ונפתור את זה, הצורך בדבר שעושה לנו טוב כבר לא יהיה הכרחי. לדוגמה, אם אדם מבין שרע לו כשהוא לבד כי הוא מרגיש חוסר ... זאת, אם יתמקד רק בשאלה למה טוב לי עם חברים?, הוא עשוי לגלות שהם מעניקים לו משמעות, אך זה לא פותר את הבעיה הבסיסית - מה הוא עושה כשהם אינם. איך ליישם את השיטה בפועל? 1. שואלים למה רע לי בלי משהו, ולמה טוב לי איתו. 2. מנתחים כל תשובה לעומק ושואלים: האם זה הכרחי? האם אפשר לשנות את זה? 3. מתמקדים בעיקר בלמה רע לי? כי זו השאלה שתעזור לנו לפתור את הבעיה מהשורש. ... למה רע לי? קשה יותר מחקירת למה טוב לי?, אך היא הדרך היעילה ביותר להשתחרר מדפוסים רגשיים מגבילים ולהתקדם לעבר חופש רגשי אמיתי. איך להפסיק להתגעגע לאקסית? איך להתמודד עם בדידות? איך להפסיק ... למה רע לי בלעדיה שאלה שנייה למה טוב לי איתה הבנתם את זה, כשבן אדם חוקר נושא כגון אקסית שהוא נפרד מהאקסית ורע לו או איזה משהו דומה והוא מנסה להבין הוא צריך לשאול שתי שאלות שאלה ראשונה למה כשאני ... למה רע לי בלעדיה שאלה שניה למה טוב לי איתה, נלביש את זה על משהו אחר למה רע לי כשאני לבד למה טוב לי כשאני עם חברים זה שתי שאלות שונות זה לא בדיוק אותו דבר למה רע לי כשאני לא מעשן למה טוב לי כשאני כן מעשן למה רע לי כשאני לא אוכל למה טוב כשאני כן אוכל זה שאלות שונות. למה רע כשאתה לא מעשן למה טוב לך כשאתה כן מעשן זאת לא אותה שאלה זה שאלות שונות ... שתנסה להבין את זה המידע של למה טוב לי כשאני איתה יכול לעזור לך להבין איך להרגיש טוב גם בלעדיה או יכול לעזור לך לא להתגעגע יכול להיות מלא דברים אבל עדיין יש פרט יותר חשוב יותר חשוב להבין למה רע לי בלעדיה מאשר להבין למה טוב לי איתה, למה כי אם אתה הולך על למה רע לי בלעדיה ואתה תוקף את זה אם תפתור את זה זה לא משנה למה טוב לי איתה אין לזה משמעות כבר ללמה טוב לי איתה או לא טוב לי איתה אין לזה משמעות. לעומת זאת אם אתה תגלה למה טוב לך איתה זה לא פתר לך את זה שרע לך בלעדיה איפה אתה יכול יותר מהר לפרוץ החוצה אז עוד ... לעומת זאת אם אתה תחקור את למה טוב לי איתה יכול להיות שתגלה שטוב לך איתה מסיבה מסוימת יכול להיות שתגלה שבכלל איתה לא טוב לך אבל זה לא פתר את זה שרע לך בלעדיה. ולכן צריך לשים לב שזה שתי שאלות ... יש למה רע לי בלי זה ויש למה טוב לי עם זה יש למה רע לי בלי לעשן ויש למה טוב לי עם לעשן זה לא אותה שאלה זה שאלות שונות ועדיף להתמקד בשאלה למה רע לי בלי לעשן כי אם תפתור את זה אז זה כבר לא רלוונטי למה טוב לך עם לעשן. מה הבנת? ש: שצריך ...
להטיל ספק בטוב, להטיל ספק ברע, למה טוב לי? למה רע לי? מה נכון לשאול? לא להאמין בטוב, לא להאמין ברע, חשיבה חיובית רעה, חשיבה שלילית, לא לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות רעות, מחשבות רעות
להטיל ספק בטוב, להטיל ספק ברע, למה טוב לי? למה רע לי? מה נכון לשאול? לא להאמין בטוב, לא להאמין ברע, חשיבה חיובית רעה, חשיבה שלילית, לא לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות רעות, מחשבות רעות
... ספק בטוב, להטיל ספק ברע, למה טוב לי? למה רע לי? מה נכון לשאול? לא להאמין בטוב, לא להאמין ברע, חשיבה חיובית רעה, ... רעות, מחשבות רעות האם כדאי לבדוק רק למה רע לי או גם למה טוב לי? השאלה המרכזית שאליעד כהן דן בה היא האם כאשר אדם בודק את עצמו, עליו לבדוק ... מבחינתו, וכך הוא חושף את התלות שלו בהצלחה. איך אפשר לבדוק למה טוב לי בפועל? כדי להמחיש איך אפשר לבדוק למה טוב, אליעד מציג דוגמה של אדם שזכה ... משהו עמוק יותר על עצמו. לעומת זאת, אם האדם ישאל את עצמו: למה טוב לי שזכיתי בפיס? הוא יתחיל לחשוף את התלות שלו בכסף, את הפחד שייקחו לו את הכסף, ... לעומק וליהנות ממנה בלבד, אך אליעד טוען שכדאי לשאול גם אז: למה טוב לי?, האם הייתי יכול להיות מאושר גם בלי זה?, וכך לחשוף את השורש האמיתי של הטוב ... ואת התחושות שלנו. למה להטיל ספק בחשיבה חיובית? איך לבדוק למה טוב לי? האם חשיבה חיובית רעה? למה כל מחשבה חיובית היא שלילית? איך להפסיק להיות ...
מפחד להשתגע, מפחד לאבד שליטה, מפחד לפגוע במישהו, מפחד להרוג מישהו, מפחד לפגוע בילדים, מפחד מפעולה לא הגיונית, מפחד מאובדן שליטה, מפחד להתאבד, מפחד לפגוע בעצמי, מפחד לפגוע באחרים, מחשבה טורדנית
מפחד להשתגע, מפחד לאבד שליטה, מפחד לפגוע במישהו, מפחד להרוג מישהו, מפחד לפגוע בילדים, מפחד מפעולה לא הגיונית, מפחד מאובדן שליטה, מפחד להתאבד, מפחד לפגוע בעצמי, מפחד לפגוע באחרים, מחשבה טורדנית
... שתפחד שאם תשתגע תעשה את זה? כי השתגעתי, אבל אם תשתגע אתה יכול לעשות עוד הרבה דברים למה דווקא אתה מפחד מזה. מפה לשם משם לפה אם אתה רוצה להפסיק לעשן אתה צריך לשאול את עצמך למה טוב לי לעשן אם אתה רוצה להפסיק לעשות משהו אתה רוצה להפסיק לתלוש את השערות מהראש אתה צריך לשאול את עצמך למה טוב לי לתלוש את השערות מהראש ואם יש לך מחשבה טורדנית שאומרת לך ...
אל הורות, אל הוריים, פחד להביא ילדים, פחד מאמהות, פחד מהורות, לא רוצה להביא ילדים, לא רוצה ילדים, פחד להיפגע, פחד להתאהב, פחד מלידה, בחירה בחיים ללא ילדים, זוגיות ללא ילדים, נשים שלא רוצות ילדים, לא רוצות להיות אמהות
אל הורות, אל הוריים, פחד להביא ילדים, פחד מאמהות, פחד מהורות, לא רוצה להביא ילדים, לא רוצה ילדים, פחד להיפגע, פחד להתאהב, פחד מלידה, בחירה בחיים ללא ילדים, זוגיות ללא ילדים, נשים שלא רוצות ילדים, לא רוצות להיות אמהות
... תתמקד בצד השלילי, כלומר, בחרדה ובפאניקה שהיא חוששת מהן, אלא רק ברגעים החיוביים שיש לה עם הילד. כשהיא מדמיינת רגע טוב עם הילד, עליה לשאול את עצמה: למה טוב לי כל כך מהילד הזה? מה הוא גורם לי להרגיש? התשובות שיכולות לעלות הן: הוא גורם לי ... לדמיין שטוב לה עם הילד היא צריכה לדמיין את הילד ברגע טוב. וכשהיא מדמיינת את הילד הזה ברגע טוב היא צריכה לשאול את עצמה למה כל כך טוב לי מהילד הזה למה טוב לי ממנו ואז התשובה תהיה ואז יכולות לבוא עוד כל מיני תשובות למה אני כל כך אוהבת את ...
כאב של בגידה, למה בגידה קשה? איך לא להיפגע מבגידה? למה בגידה פוגעת? למה קשה להתמודד עם בגידה? איך להתמודד עם בגידה ברמה הרגשית? איך לא להיכנס לדיכאון מבגידה? איך לסלוח על בגידה? איך לא להיות קורבן בגלל בגידה? בגידה בזוגיות
כאב של בגידה, למה בגידה קשה? איך לא להיפגע מבגידה? למה בגידה פוגעת? למה קשה להתמודד עם בגידה? איך להתמודד עם בגידה ברמה הרגשית? איך לא להיכנס לדיכאון מבגידה? איך לסלוח על בגידה? איך לא להיות קורבן בגלל בגידה? בגידה בזוגיות
... היא לא רוצה רק אותי, הוא לא רוצה רק אותי, רצון לבלעדיות בזוגיות, למה אני רוצה להיות האחד שלה? למה אני רוצה להיות האחת שלו? למה יש רצון לבלעדיות זוגית? מרגיש מושלם איתה, מרגישה מושלמת איתו, למה טוב לי איתה? למה טוב לי איתו? מרגיש שאני לא שווה כלום, מרגישה שאני לא שווה כלום, פגיעה בדימוי עצמי בגלל בגידה, חוסר הערכה עצמית בגלל בגידה, חוסר ביטחון עצמי בגלל בגידה, שנאה עצמית בגלל ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על לקבל את הטוב כברור מאליו, למה טוב לי? למה רע לי? למה אני מרגיש משהו? מודעות עצמית, להבין את עצמך, לא אכפת לי כשרע לי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: למה טוב לי?, איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם עצבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? דיכאון? איך להתמודד עם לחץ? מועקות נפשיות וייאוש? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: למה טוב לי?, איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשתול מחשבות? איך לקבל החלטות? איך להאמין בעצמך? איך לחנך ילדים? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בזוגיות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשנות תכונות אופי? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לנהל את הזמן? איך לשפר את הזיכרון? איך לא להישחק בעבודה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם גירושין? איך לפרש חלומות? איך להיגמל מהימורים? איך לעשות יותר כסף? איך ליצור אהבה? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה המשמעות של החיים? האם המציאות היא טובה או רעה? למה לא להתאבד? איך להיות מאושר? איך להנות בחיים? האם באמת הכל לטובה? למה העולם קיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה יש רע וסבל בעולם? האם הכל אפשרי? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש משמעות לחיים? האם יש או אין אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? האם אפשר לדעת הכל? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? מי ברא את אלוהים? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע בעולם? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי להפרעות קשב, קאוצינג מומלץ, אימון אישי בסקייפ בנושא למה טוב לי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3125 שניות - עכשיו 28_05_2025 השעה 05:05:39 - wesi1