אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה למה האדם לא רוצה לסבול? ✔התאמת החוויה להבנה, למות ברעב, סיבת הרצון, למה האדם לא רוצה לסבול, DNA, למה לא לקבל את המציאות - פרומו ✔ מה המשמעות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
התאמת החוויה להבנה, למות ברעב, סיבת הרצון, למה האדם לא רוצה לסבול, DNA, למה לא לקבל את המציאות
מה המשמעות האמיתית של התאמת החוויה להבנה, לפי אליעד כהן?

אליעד כהן מסביר לעומק את הרעיון המרכזי של התאמת החוויה להבנה. הוא מדגיש כי האדם חייב להגיע למצב שבו הוא חווה באופן רגשי, פיזי וממשי את ההבנה השכלית שיש לו. האדם יכול להבין בשכל שלו שהבעיה אינה נמצאת במציאות, אלא ברצון שלו לשנות את המציאות, אבל כל עוד הוא לא מרגיש את זה רגשית וחווייתית - הוא עדיין יסבול.

אליעד נותן דוגמה מעשית של אדם שמבין בשכל שהבעיה היא לא בכך שנופלת עליו תקרה, אלא בכך שהוא לא רוצה שהתקרה תיפול עליו. האדם מבין זאת אינטלקטואלית, אך בפועל, כשהתקרה נופלת עליו, הוא עדיין כועס על התקרה ולא באמת חווה את ההבנה השכלית שלו. אליעד מסביר שהפער בין ההבנה לבין החוויה בפועל הוא מה שגורם לאדם להמשיך לסבול.

איך אליעד מסביר את הקשר בין הרצון של האדם לסבול לבין ה - DNA?

אליעד מסביר שהאדם מנסה למצוא כל הזמן אשמים חיצוניים לבעיות שלו - מציאות חיצונית, אנשים אחרים, או אפילו משהו שנראה פנימי, כמו ה - DNA שלו. הוא נותן דוגמה של אדם שאומר שהוא סובל בגלל ה - DNA שלו, כי יש בתוכו מערכת חוקים הישרדותית שמכריחה אותו לרצות דברים מסוימים ולהימנע מאחרים.

אבל אליעד מחדד שה - DNA הוא בסך הכל תיאור חלקי מאוד של מה שמנהל את האדם, ולמעשה האדם משתמש במושג הזה כדי לזרוק את האחריות למשהו שנמצא כביכול מחוץ לשליטתו. האדם אומר "אני לא אשם, ה - DNA שלי אשם." אבל למעשה, ה - DNA זה הוא עצמו, ולכן הוא חייב להודות שהוא האשם האמיתי בכך שהוא לא רוצה את המציאות כפי שהיא. לפי אליעד, האדם צריך להבין לעומק שהבעיה נמצאת בתוכו, ולא משנה איך הוא קורא לזה - DNA, רצון, אופי, תכונות אופי - זה תמיד חוזר אליו עצמו.

מה הסיבה האמיתית שהאדם לא רוצה לסבול לפי ההסבר של אליעד?

אליעד ממשיך לשאול את המשתתפים בשיחה מדוע הם באמת לא רוצים לסבול. הוא מסביר שכשאדם אומר שהוא לא רוצה משהו, הוא חייב לבדוק לעומק מה הסיבה האמיתית לכך. למשל, אם האדם אומר שהוא רוצה שילדיו יהיו מאושרים, אליעד שואל אותו שוב ושוב - למה באמת זה מפריע לך שהם לא מאושרים? אם האדם לא מצליח למצוא את התשובה האמיתית לכך, הוא לעולם לא ישתחרר מהסבל שהוא חווה מכך שילדיו לא תמיד מאושרים.

אליעד מחדד עוד יותר ואומר שהאדם סובל כי הוא פשוט לא מקבל את המציאות. האדם יוצר תמונה אידיאלית בראש של איך המציאות צריכה להיראות - ילדים מאושרים, גוף בריא, עבודה מסוימת - וכל פעם שהמציאות לא מתאימה לתמונה הזאת, הוא סובל. אם האדם היה מבין לעומק שהבעיה היא ברצון שלו שהמציאות תהיה שונה, הוא היה מפסיק לסבול.

למה האדם לא מצליח לחוות את המציאות כפי שהיא באמת?

אליעד אומר שהאדם לא מצליח לחוות את המציאות כפי שהיא באמת, משום שהוא תמיד משקר לעצמו שהוא מקבל אותה. האדם אומר "אני מקבל את המציאות, הכל בסדר, " אבל בפועל הוא לא באמת מרגיש כך. הוא נותן דוגמה שבה האדם מאחר לפגישה ואומר לעצמו שהוא מקבל את המצב, אך בפנים הוא עדיין כועס ומתוסכל מכך שהוא מאחר.

הבעיה האמיתית היא שהאדם לא מודה באמת, שהוא עצמו לא רוצה לקבל את המצב. כל עוד האדם לא יהיה כנה לגמרי עם עצמו ויודה שהוא באמת לא מקבל את המציאות - הוא לעולם לא יוכל לשנות את החוויה שלו ולהשתחרר מהסבל.

מהי הדרך שאליעד מציע כדי להפסיק לשקר לעצמך?

הדרך שאליעד מציע לאדם היא קודם כל להודות בפני עצמו באופן מוחלט ואמיתי שהוא סובל ושהוא זה שאחראי לסבל שלו. האדם חייב להפסיק להאשים אחרים או את המציאות ולהתחיל להסתכל פנימה לתוך עצמו. הוא חייב להבין שאין שום דבר מחוץ לו שגורם לסבל - לא ה - DNA, לא ההורים, לא הילדים, לא העבודה ולא שום דבר אחר.

אליעד מדגים זאת בעזרת דוגמה פשוטה: אם נופלת עליך אבן, הבעיה אינה באבן, אלא בכך שאתה לא רוצה שהאבן תיפול עליך. האדם חייב להפנים שהבעיה היא תמיד בפנים, תמיד בתוכו, לעולם לא בחוץ.

האם יש פתרון מוחלט לסבל האנושי לפי אליעד כהן?

לפי אליעד, הפתרון המוחלט לסבל האנושי הוא התאמה מוחלטת...
שאלה: שמתי לב שאני מתעתע בעצמי, שאני אומר שאני רוצה כסף כדי שיהיה לי ראש שקט, אבל למעשה אני עושה לעצמי בלגן בראש בגלל הכסף.

אליעד: אתה בורא בעיה שלא קיימת עבור בעיה אחרת שלא קיימת וכך אתה מסתובב במעגלים סביבם. בא נתחיל מהתחלה, מה מונע ממך להיות בשלמות? אם היית אלוהים, מה היית משנה במציאות? שתבינו, השאלה הזאת היא כדי שתבינו מה הסיבה שאתה לא מרגיש שאתה אלוהים.

שאלה: אני הייתי גורם לעצמי להבין מה קורה פה.

אליעד: האם זה באמת מה שאתה רוצה? האם מציק לך באמת למה אתה חי? תן דוגמה לדבר קטן שמציק לך. לא דבר מופשט, אתה יכול להגיד בגלל שאני קיים אני לא חווה שלמות, אבל זה מופשט. אז בא נשאל מה הדבר שאתה הכי מוטרד ממנו?

שאלה: בגלל שאני מרגיש שאני מבזבז את הזמן, עושה דברים שאני לא מרגיש איתם טוב. למשל שחקתי באינטרנט משחקים מטופשים, ואני לא מרגיש טוב עם זה.

אליעד: שים לב, האם זה עובדה שהמשחקים מטופשים? זוהי פרשנות. למעשה שיקרת את עצמך. אתה אומר, למה שאני סתם ייהנה, בא נגיד שהם משחקים מטופשים, למעשה אמרת שהאזור הזה של המציאות דפוק. למשל כרגע אתה יושב ליד המשחק, ומשחק, ובוא נראה מה הבעיה. לא להגיד שאין בעיה, אלא לראות מה ההרגשה שאתה משחק. אז מה הבעיה בזה שאתה משחק?

שאלה: יש בתוכי מחשבה שאני רוצה להפסיק, ואני לא יכול להפסיק. המשחק תופס אותי.

אליעד: למעשה אתה רוצה לשנות את המציאות ולא מצליח. אז למעשה אתה לא יכול לשנות את המציאות, ולכן אתה כועס. אז מה מציק לך עם המשחק?

שאלה: הייתי צריך לסיים משהו בעבודה, ולא הצלחתי. אני צריך לסיים את המסמך כדי לקבל משכורת.

אליעד: אז למעשה המסמך לא מטריד אותך, אלא המשכורת שלא תקבל בגלל שאינך גומר את המסמך. ולמעשה אתה לא צריך כסף עכשיו, אלא הכסף שתקבל עכשיו, תצטרך אותו בעוד שנתיים. אז מה קורה עכשיו, אתה מפחד שבעוד שנתיים לא יהיה לך מה לאכול.

נגיד, עברו שנתיים, בבנק הגעת למינוס, לא נשאר לך כסף בבנק, אין לך מה לאכול, ואתה לא מסיים את המסמך, אלא ממשיך לשחק, אז מה אתה לחוץ? מה הבעיה? למה אתה סובל?

שאלה: אני יכול למות, או שאני יהיה חולה. אני לא רוצה להיות רעב.

אליעד: למשל אתה ממש רעב, והמשחק חזק ממך, ואתה לא אוכל, אז אתה כועס על עצמך. אני מנסה להבין, מה מציק לך בתמונה, אתה אדם רעב שמעדיף לשחק, אז מה מפחיד אותך? מה, לא מתאים לך למות מתוך משחק? אתה אומר, מתאים לי יותר, לעבוד קשה כל החיים, ואחר למות בגיל מבוגר ממחלה. אבל בכל מקרה אתה תמות, אז מה זה משנה איך ומתי תמות?

אז עכשיו אתה לא חווה שלמות, כי אתה כועס על עצמך שאתה לא עובד אלא משחק. אז מה מציק לך. בא נקצין את זה, אתה קשור לכסא, ולא נותנים לך לאכול, אז מה הבעיה? אתה סובל בגלל שאתה לא אוכל, למה? הבעיה היא לא באוכל, אלא הבעיה היא שאתה לא רוצה את המצב. אם לא תשתחרר מהפחד הזה, למות ברעב, אף פעם אתה לא תהנה. כל זמן שבעינייך, אתה חושב שיכול להיות שאתה תמות ברעב, הפחד הזה תמיד יציק לך. למה באמת אתה רוצה לאכול? יש סיבה למה אתה אוכל.

שאלה: כי אני לא רוצה את הרצון של הרעב, ולכן אני אוכל.

אליעד: יש כמה תרחישים, האחד - אתה רעב ומשחק עד שתמות, האפשרות השנייה שאתה בוחר לאכול, אפשרות שלישית שאתה עובד וגומר את המסמך, אבל השאלה היא, האם אתה בוחר את מה שאתה עושה, האם אתה בהשתוות?

שאלה: לא, אני עושה דברים מתוך לחץ.

אליעד: אז לא אתה בוחר את הרצון. אני רוצה שתגיע למצב, שאתה בוחר את הרצון שלך, שאתה בוחר לשחק ולא לאכול. למעשה זה המצב של אלוהים, כי הוא בוחר, ולכן החקירה, שאתה תתבונן ותראה שאתה בוחר את הרצון וכן בוחר את המציאות. אתה תרגיש רע בגלל שאתה לא אוכל, אבל אם אתה תרגיש רע בגלל שרצית, לא תסבול.

בא נחזור אליך, אתה מפחד שיהיה מצב שאתה קיים, ויהיה לך רצון שלא יתאים למציאות. אז במקום שתגדיר את הלבושים, אנחנו נכנסים לשורש. כל זמן שאתה נאחז בלבושים של הפחד שלך ולא מבין שהתשובה הנכונה היא, רצון שלא מתאים למציאות אז לא נוכל להתקדם קדימה ולחקור את הרצון. האם כשרע לך, האם אתה מבין שרע לך בגלל מה שקורה, או שאתה מבין שרע לך בגלל הרצון שלך. אם זה בגלל מה שקורה, אז אתה מפחד שיקרה משהו רע, אבל אם קורה לך משהו רע ואתה מבין שזה רק בגלל שאתה לא רוצה את מה שקורה אז נוכל להתקדם בהבנה.

כשאתה אומר שרע לך, האם זה בגלל שאתה מבין שרע לך, בגלל שאתה לא רוצה את מה שקורה. אם עכשיו תיפול עליך התקרה, האם תכעס על התקרה או שתבין שאתה לא רוצה שהתקרה תיפול. להגיד שיש בעיה בתקרה ולא בך, זה נקרא לשקר. ההבנה הנכונה היא שתרצה לרצות את המציאות כמו שהיא, ולא משנה מה יקרה. תבקש מאלוהים מצב שכול מה שיקרה אתה תרצה אותו.

בסוף האדם צריך להגיע לחוויה, שכמו שאלוהים רוצה שהשמש תזרח, כך האדם ירצה את מה שקורה. כדי להתקדם אנחנו צריכים לעשות התאמה בין השכל לרגש. אם אתה לא מבין שהבעיה היא בך, אלא חושב שהבעיה בחוץ, אז לא נוכל להתקדם. הבעיה היא רק בך.

כשקורה משהו רע, אתה צריך להבין שהבעיה היא שאתה לא רוצה את זה, ולכן צריך לבדוק עם השכל, ממה אתה מפחד? או האם יש משהו רע במציאות?

שאלה: שאני לא עובד במה שאני רוצה, אין לי סיפוק מהעבודה, אני לא נהנה מהעבודה.

אליעד: למה אתה לא נהנה מהעבודה?

שאלה: אני לא אדון לעצמי.

אליעד: למשל עכשיו אתה עובד בפרך, מה הבעיה? למה אתה לא רוצה? הסבל הוא שאתה לא רוצה, אז למה אתה לא מרוצה ממה שאתה עובד? האדם כל כך דפוק שהוא לא יכול להגיד שמשהו לא בסדר אצלו. האם אתה מבין שאתה הבעייתי פה? עצם זה שאתה לא מקבל את המציאות, זה מה שגורם לך לסבל. אם אתה אלוהים עכשיו מה היית משנה?

שאלה: הייתי מחליף עבודה.

אליעד: למה רק עבודה, למה שלא תבקש הכל. אפשר להינות מהחיים גם בלי עבודה. האם קיימת אפשרות תיאורטית שתעשה עבודה שאתה לא אוהב, אבל אתה תהיה שמח בזה שאתה לא אוהב את העבודה? רע לך, אבל אתה רוצה את הרע, אתה נמצא לפני הרע. יש שני רבדים, הרובד החיצוני שאתה לא רוצה את העבודה, והרובד הפנימי שאתה רוצה את המציאות כפי שהיא.

אני שוב שואל למה אתה לא רוצה את העבודה שלך?

שאלה: זה האופי שלו או ה - DNA.

אליעד: אני לא קונה את זה, לאדם יש אין סוף אפשרויות, יש אנשים שהיו נהנים בעבודה הזאת, כך שיש אפשרות ליהנות מעבודה זו, אז אני שואל אותו שוב, מדוע הוא לא נהנה מהעבודה שלו? הוא יכל להגיע למצב שהוא כן רוצה את עבודתו, אז מדוע הוא לא רוצה את העבודה שלו? הוא כרגע לא חווה שלמות, אני שואל אותו, למה? הוא אומר בגלל שהוא לא מרוצה מהעבודה. אני טוען, שאם הוא יבין למה הוא לא מרוצה מהעבודה, יהיה לו טוב בחיים בשלמות.

כרגע יש מציאות, והתודעה שלו לא חווה שלמות, אפילו שאתה אומר שזה בגלל ה - DNA, אני אומר שאפילו שהוא יבין מדוע ה - DNA חווה כך, הוא גם יגיע לשלמות. לכן ה - DNA לא פותר את הבעיה. נחזור אליך שוב, אתה לא מרוצה מהעבודה, למה?

שאלה: כי יש מנהלים שמכתיבים לי מה לעשות.

אליעד: יש הרבה אנשים שרוצים שיהיו עליהם מנהלים, אז למה אתה לא כזה? אתה סובל בגלל שאתה לא רוצה שיהיו עליך מנהלים. אתה בא בטענות למציאות שאתה לא רוצה שיהיו עליך מנהלים, אז למה אתה לא רוצה שיהיו עליך מנהלים? אתה במצב שלא יכול לשנות את המציאות, ובכל זאת אתה רואה בעיה ואתה סובל. אז למה אתה לא מרוצה מהעבודה?

שאלה: אני יושב יותר מדי, עובד 9 שעות ביום

אליעד: אז מה הבעיה?

שאלה: הריכוז, אני מרוכז מחשבתית וזה קשה לי.

אליעד: האם זה מחויב המציאות שאתה תאהב או לא תאהב את הריכוז?

שאלה: זה לא מחויב.

אליעד: תשאל את עצמך, מדוע אני לא רוצה להיות מרוכז? אני טוען שאתה סתם סובל. אז למה אתה לא רוצה את המצב שאתה צריך להתרכז? מה באמת מציק לך שם?

שאלה: אני לא יודע.

אליעד: אם אתה לא יודע, אז אתה גם לא יודע למה אתה רוצה, ואתה לא יודע מה התכלית.

שאלה: התכלית שלי היא להיות שמח.

אליעד: האם אתה שמח תמיד? בא נחזור אליך, למה אתה לא רוצה את המציאות, שאתה מתאמץ בצורת ריכוז יתר על המידה? הפסקה.

אם נופלת עליך אבן, האם הבעיה בך או באבן? אתה צריך להבין שהבעיה היא לא באבן, אלא הבעיה בך, צריך לחבר את הרגש להבנה. אחרת אתה יכול להבין עד מחר שאתה אלוהים, אבל זה לא עוזר לך, צריך לחבר את ההבנה עם הרגש, עד שתגיע למצב, שאם קורה לך משהו רע, אתה מבין וחווה שזה בגלל שאתה לא רוצה את המציאות, ולא בגלל שום דבר אחר.

שאלה: הבנו את זה.

אליעד: האם אתה חווה את זה ברגש? לא. לכן אנו עוסקים בזה כאן, כדי לברר את המחשבות. בא נעבור למישהו אחר. האם אתה חווה עכשיו שלמות? אם היית אלוהים, מה היית משנה במציאות?

שאלה: שהילדים שלי יהיו מאושרים. להיות יותר חכם.

אליעד: למה אתה לא מבקש שכול מה שתרצה תקבל? תהיה אמיתי, זה מה שאתה באמת רוצה. בא ניקח את הילדים. למה אכפת לך מהילדים שיהיו מאושרים? אלוהים אומר לך, אני מוכן לשנות את המציאות, רק תגיד לי מה הבעיה שהילדים שלך לא מאושרים?

אתה בא לאלוהים בתלונות, מפריע לך שהילדים לפעמים מאושרים ולפעמים לא, לכן תסביר מדוע אתה לא רוצה את המציאות? מדוע אתה רוצה לשנות את המציאות, כדי שהם יהיו תמיד מאושרים? אם לא תמצא הסבר, אתה תסבול, כי תראה שהם סובלים ואתה לא רוצה את זה.

שאלה: אני לא יודע.

אליעד: תתרכז טוב, האם אתה באמת לא יודע? אם באמת לא תדע, אז תהיה כלי קיבול להמשיך הלאה. האם מבחינתך יש אולי תיאוריה שתסביר מדוע אתה רוצה שהם לא יסבלו?

שאלה: יש אולי עוד תיאוריה.

אליעד: אז תדע לך, שזה מה שמונע ממך להגיע לגדול יותר. אז בא ניקח את כל התיאוריות ונבדוק אותם ונראה מה אמת ומה שקר.

במשך היום יש כל הזמן דברים שמטרידים אותך. למשל, אתה...
לשקר לעצמך השכל לא לכעוס על עצמי להיות שמח אלוהים בגלל שאתה לא רוצה רוצה את הרע לשנות את המציאות ליהנות מחויב המציאות יכול להיות dna הבנה המציאות הרגשה הרצון התאמת החוויה התאמת החוויה להבנה לא לקבל לא לקבל את המציאות לא מובן מאליו לא רוצה לסבול למה האדם לא רוצה לסבול למה לא לקבל למה לא לקבל את המציאות למות למות ברעב לסבול לקבל את המציאות מוות מציאות סבל סיבת הרצון רגש רגשות רוצה לסבול רעב רצון תחושה תחושות
רצון לסבול, איך לא לשקר בלי להתאמץ בכלל, לשנוא את הדרך אל המטרה, לשנוא כסף, השטן שאתה
רצון לסבול, איך לא לשקר בלי להתאמץ בכלל, לשנוא את הדרך אל המטרה, לשנוא כסף, השטן שאתה
... מוחלט, שבו הוא כבר לא חייב דבר, לא סובל דבר, ואינו זקוק לדבר. האדם מבין שהוא אלוהים עצמו, הכלום המוחלט, וזה השחרור האמיתי מהסבל ומהרצונות. למה האדם רוצה לסבול? איך לא לשקר לעצמך? מהו השטן? למה האדם לא רוצה לסבול באמת? מה המשמעות של שנאת כסף? איך להשתחרר מהרצונות? מה זה אלוהים האמיתי? ...
הסוד של מהות האושר - מהו הסוד שאותו *לא* יודעים מורי הדרך אל האושר? חלק 2
... עד לדרגה כזו שבה האדם יהיה מסוגל לחוות את הטוב שיש בכל סוגי הרגשות שיש בעולם. שאז ורק אז האדם משוחרר מהסבל. משום שאז הסבל כבר לא מפחיד את האדם. כי כאשר האדם לא רוצה לסבול, הרי שמה שהוא באמת רוצה, זה להפסיק את הרצון שלו שמתנגד לתחושת הסבל. וכמו שאושר אמיתי פירושו להעלים את הרצון להיות מאושר, וכמו שהצלחה אמיתית ...
הסוד של הרצון - מהו הרצון הפנימי ביותר של האדם? מהו שורש הרצון של האדם?
... והרצון הזה עצמו נובע מרצון אחר פנימי יותר שהאדם לא רוצה להרגיש את הכאבים של הצמא. וזה נובע מרצון אחר פנימי יותר שהאדם לא רוצה לסבול. וזה נובע מרצון אחר פנימי יותר שהאדם רוצה להרגיש טוב וכולי... וכל רצון שיש לאדם, נובע מרצון אחר פנימי יותר. ויש רצון אחד, שהוא מניע את כל הרצונות של האדם, וממילא ...
קונפליקטים פנימיים - כיצד להימנע מקונפליקט פנימי בין הרצונות שלך?
...עם עצמו לגבי מה לעשות כל הזמן. המאבק הפנימי לגבי מה לעשות, וחוסר הוודאות והיכולת לקבל החלטה חד משמעית, נובע אך ורק מכך שהאדם רחוק מהפנימיות של המציאות. הן של עצמו והן שסביבו. חוסר היכולת להחליט יכול להיות הן בגלל שהאדם לא יודע מה הוא באמת רוצה. או בגלל שהאדם לא יודע מהי המהות האמיתית של המציאות שמולו, ולכן הוא אינו יודע האם היא מתאימה לו. בכל מקרה, כאשר האדם מתחבר לרצון הפנימי שלו, על ידי זה הקונפליקטים בין הרצונות השונים נעלמים, ועל ידי זה קל לקבל...
רצון / כוח הרצון / אין דבר העומד בפני הרצון - האם אתה מספיק רוצה? מהו רצון מספיק?
...שהרצון אינו מספיק חזק. לרצות מספיק משהו = לא לרצות שום דבר אחר מבלעדיו. לרצות מספיק משהו = כאשר שום דבר אחר מלבד הדבר אינו חשוב לאדם. אם יש כמה דברים שחשובים לאדם, הרי שהוא אינו רוצה מספיק את הדבר הספציפי. אם כל כוח הרצון של האדם רוצה אך ורק X, אז כיצד זה שיש עוד דברים אחרים שחשובים לאדם? כאשר האדם רוצה X בשלמות, זה מצב שבו שום דבר אחר מלבד ה X אינו חשוב לאדם. רצון מספיק, אינו מאפשר שיהיה לאדם כמה דברים שחשובים לו. רצון חזק = כאשר שום דבר אינו חשוב...
רצון לרצות / כוח הרצון - מהו רצון לרצות? איך להשתמש בכוח הרצון בצורה נכונה?
... את הרצון הזה, מהי הסיבה הפנימית של הרצון הזה. כך צריך לקחת את כל הרצונות ולחקור אותם לעומקם, לברר מהי הסיבה שבגללה האדם רוצה את רצונותיו. אל תקבל שום רצון כמובן מאליו. נסה להבין עד הסוף ובשלמות מלאה מדוע אתה רוצה את רצונותיך, עד שתגיע לרצון הראשון באמת שממנו באים כל הרצונות. כאשר האדם מבין את הרצון הראשון שלו, באותו הרגע כל ...
אין דבר העומד בפני רצון! כוח הרצון - מהי מהותו? מתי אין דבר העומד בפני הרצון?
...יש את הכוח החזק ביותר על האדם. האדם אינו יכול לעשות שום דבר בלי שירצה לעשות זאת. וכן האדם אינו יכול שלא לעשות את מה שבאמת ברצונו לעשות. הדרך היחידה של האדם לא לעשות משהו שהוא רוצה, היא רק על ידי זה שיש לו רצון אחר חזק יותר שיגרום לו לא לעשות את הפעולה. כח הרצון = הכוח שמניע את האדם. הפתגם אומר: אין דבר העומד בפני הרצון. האם זאת האמת? מתי הפתגם הזה נכון? תשובה: הפתגם אין דבר העומד בפני הרצון, נכון רק כאשר כל כוח הרצון של האדם מתאחד = רצון אין סופי...
פרדוקס הרצון - האם אפשר להפסיק לרצות? האם אפשר להעלים את הרצון העצמי?
... מתרחש, שהאדם מבין ויודע באמת שהכל טוב מצד האמת = הרצון נעלם מעצמו = שלמות. הבהרה: חשוב רק להבהיר את הדבר הברור מאליו, כי מוות של הגוף אינו משחרר את התודעה עצמה מהרצון. גם כאשר התודעה נפרדת מהגוף, גם אז היא ממשיכה לחוות רצון כלשהו. אאכ האדם הגיע לשלמות הנל. ...
אלוהים - חלק 6 - כל יכול + סיבת הסיבות / בורא הסיבה והרצון הראשונים?!
...הוא כל יכול + אלוהים ברא את הסיבות עצמן לבריאת העולם. הסבר: אלוהים הוא כל יכול. והוא היה יכול שלא לברוא את העולם בכלל. אלוהים עצמו ברא את הרצון של עצמו לברוא את העולם, ואלוהים עצמו ברא את הסיבות של עצמו לברוא את העולם. ומשום כך הוא ברא את העולם. אך באותה המידה אלוהים היה יכול שלא לברוא את הסיבות שלו עצמן ואת הרצון שלו עצמו. סוף טיעון. הפרכה: נשאל: מהי הסיבה שבגללה אלוהים ברא את הסיבות של עצמו? נשאל גם: האם אלוהים רצה לברוא את הרצון של עצמו? אם נאמר...
אין דבר העומד בפני הרצון - האם ומתי אין דבר שעומד בפני הרצון?
...דבר שעומד בפני הרצון? תשובה: אכן אין דבר העומד בפני הרצון. כל דבר בעולם שאותו ירצה האדם בשלמות, הוא יוכל להשיג אותו. אבל בתנאי אחד, והוא שעל האדם לרכז ולמקד את כל כוח הרצון שלו רק בנקודה אחת. כאשר האדם רוצה משהו ותוך כדי זה יש לו עוד רצונות אחרים שגם אותם הוא רוצה, הרי שלא כל כוח הרצון שלו ממוקד בדבר אחד, ולא בהכרח שהרצון שלו יתממש. ככל שהאדם רוצה משהו בצורה יותר חזקה, כך הוא מגדיל את הסיכוי שזה יקרה. אך העוצמה של אין דבר העומד בפני הרצון, אפשרית...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על התאמת החוויה להבנה, למות ברעב, סיבת הרצון, למה האדם לא רוצה לסבול, DNA, למה לא לקבל את המציאות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: למה האדם לא רוצה לסבול?, איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להשיג איזון נפשי? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? דיכאון? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: למה האדם לא רוצה לסבול?, איך לנהל את הזמן? איך להיגמל מהימורים? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשפר את הזיכרון? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לחנך ילדים? איך להאמין בעצמך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך למצוא זוגיות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בראיון עבודה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לעשות יותר כסף? איך להעריך את עצמך? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפרש חלומות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשתול מחשבות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצר העולם? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש או אין אלוהים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם הכל אפשרי? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש בחירה חופשית? מה המשמעות של החיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה יש רע בעולם? האם יש אמת מוחלטת? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצר העולם? מי ברא את אלוהים? האם לדומם יש תודעה? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע וסבל בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא רטוריקה, מאמן אישי קואצ'ינג, אימון אישי בתחום למה האדם לא רוצה לסבול - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.7031 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 02:46:40 - wesi1