אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לחקור ✔איך ליצור אמון עם שותפים עסקיים? איך לגרום למישהו להאמין לך? איך לבנות אמון עם לקוח? איך לבנות אמון עם שותפים? לגרום למישהו לשאול אותך שאלות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
איך ליצור אמון עם שותפים עסקיים? איך לגרום למישהו להאמין לך? איך לבנות אמון עם לקוח? איך לבנות אמון עם שותפים? לגרום למישהו לשאול אותך שאלות, ללמד מישהו מה לשאול אותך, לגרום למישהו לשאול אותך שאלות, לעודד מישהו לחקור אותך
איך לגרום לשותף עסקי לסמוך עליך?

כאשר מנהלים משא ומתן עסקי או מעוניינים לרכוש את האמון של שותף עסקי, אחת הדרכים היעילות ביותר לעשות זאת, לפי אליעד כהן, היא לעודד את האדם השני לשאול שאלות וללמד אותו כיצד לחשוד בך באופן מודע ומבוקר.

למה כדאי ללמד מישהו לחשוד בך?

אליעד מסביר שאם אתה רוצה ליצור אמון אמיתי עם שותף עסקי, עליך לא לפחד מהספקות או החשדות שיש לו כלפיך. להיפך, מומלץ לך דווקא לעודד אותו לשאול אותך שאלות רבות ככל האפשר. באופן טבעי, אנשים שנוטים לשקר או להסתיר מידע יעדיפו להימנע משאלות רבות כדי לא להיתפס בשקרים שלהם. לכן, כאשר אתה אומר לשותף הפוטנציאלי:

"כדאי לך לשאול אותי את השאלה הזאת והזאת"

אתה למעשה משדר לו ביטחון ואמינות.

המסר שאתה מעביר הוא שאין לך שום דבר להסתיר, ושאתה אפילו מעוניין שיבדקו אותך בצורה יסודית.

איך לגרום לשותף לשאול אותך את השאלות הנכונות?

כאשר אדם מחפש שותף עסקי, הוא לא תמיד יודע אילו שאלות עליו לשאול כדי לוודא את האמינות ואת האיכות של הצד השני. לכן, כאשר אתה מנחה אותו אילו שאלות כדאי לו לשאול, אתה למעשה נותן לו כלים לבחון אותך.

לדוגמה, אפשר לומר לשותף פוטנציאלי:

- "כשאתה בוחר שותף עסקי, כדאי לך לשאול אותו לגבי הניסיון שלו בתחום המסוים הזה".

- "כשאתה מחפש ספק או שירות מסוים, כדאי לך לבדוק את ההיבטים האלו והאלו".

כאשר הוא רואה שאתה מעודד אותו לבדוק אותך ואת המתחרים, אתה מוכיח לו שאתה בטוח לחלוטין במה שאתה מציע. בנוסף, כאשר הוא ילך למתחרים שלך וישאל אותם את אותן שאלות, ייתכן שהתשובות שיקבל יהיו פחות משכנעות משלך, מה שיגביר עוד יותר את האמון שלו בך.

למה עידוד שאלות יוצר מערכת אמון?

כאשר אתה מדריך מישהו אילו שאלות לשאול אותך, אתה בעצם מעניק לו ערך, מידע, ועזרה פרקטית. הוא כבר מתחיל להרגיש שקיבל ממך משהו בעל ערך - עצה, הכוונה, הכשרה כיצד לבחון אנשים, ספקים או שירותים. בעצם העובדה שהאדם השני שואל אותך את השאלות שהמלצת לו לשאול, הוא כבר נכנס לתפקיד של "תלמיד" שלך, והדבר יוצר אצלו תחושת אמון באופן טבעי.

אליעד מסביר שעצם העובדה שהוא ממלא אחר ההנחיה שלך, מעידה שהוא כבר נותן בך אמון ברמה מסוימת, ולכן הסיכוי שירגיש בנוח להתקדם איתך לשיתוף פעולה גדול יותר.

איך אתה הופך למוביל בתהליך קבלת ההחלטות של השותף?

כאשר אתה מנחה את השותף העסקי הפוטנציאלי לגבי השאלות שהוא צריך לשאול, אתה בעצם הופך למוביל תהליך החשיבה שלו. במובן הפסיכולוגי, אתה מנהל את השיחה ואת קבלת ההחלטות שלו.

לדוגמה, אם תאמר לו "כדאי לך לשאול אותי את השאלה הזאת, " ובפועל הוא עושה זאת, אתה כבר יצרת דינמיקה שבה הוא מקשיב לעצות שלך ומונחה על ידך.

כך, באופן לא מודע, הוא כבר רואה אותך כבעל סמכות, אדם שכדאי להקשיב לו ולסמוך עליו.

זו דרך מאוד מתוחכמת ויעילה ליצירת אמון עסקי בצורה טבעית.

למי השיטה הזאת מתאימה במיוחד?

השיטה שאליעד מציג מתאימה בעיקר לאנשים ולארגונים שבאמת מאמינים במוצר, בשירות, או באיכות שלהם. מי שבטוח בעצמו ואין לו מה להסתיר, ירצה דווקא שהשותף העסקי ישאל כמה שיותר שאלות ויבחן אותו לעומק.

לעומת זאת, אנשים לא אמינים, רמאים או שקרנים יעדיפו להימנע ככל האפשר מהשאלות, כי הם חוששים לחשוף דברים לא נעימים עליהם.

אליעד מציין כי גם אדם לא ישר יכול להשתמש בטכניקה הזו בצורה מניפולטיבית, על ידי כך שהוא מנחה את הצד השני לשאול רק שאלות "בטוחות", שאלות שהוא כבר הכין מראש את התשובות להן. אך זו לא הנקודה המרכזית, והשימוש האופטימלי והחיובי בטכניקה הוא דווקא כאשר יש לך אמונה אמיתית באיכות המוצר או השירות שאתה מציע.

סיכום והמלצה מעשית ליצירת אמון עסקי אמיתי:

כדי לבנות מערכת אמון אמיתית עם שותפים עסקיים, אליעד מציע:

- עודדו אותם לשאול אתכם כמה שיותר שאלות.

- הסבירו להם במדויק אילו שאלות כדאי להם לשאול אתכם ואת המתחרים שלכם.

- הציגו ביטחון ואמינות על ידי כך שאתם לא חוששים להיבדק ולהיחשף לכל ביקורת.

- צרו דינמיקה שבה הם מרגישים שאתם מנהלים ומובילים את השיחה, ומספקים להם ערך כבר בשלב הבדיקה הראשונית.

על ידי פעולה זו, אתם יוצרים מערכת אמון חזקה, שבה השותף העסקי מרגיש שהוא יכול לסמוך עליכם באופן טבעי ואינטואיטיבי.
איך לגרום לשותף עסקי לסמוך עליך?

שלום חברים, אם אתם נמצאים במשא ומתן עם מישהו ורוצים שהוא יסמוך עליכם, ישנן דרכים רבות לעשות זאת. אחת מהשיטות הפחות שגרתיות, אך היעילות ביותר, היא ללמד אותו איך לחשוד בכם.

ללמד את השותף העסקי איך לחשוד בכם

כן, זה אולי נשמע פרדוקסלי, אבל כדי שהשותף ירגיש ביטחון לגביכם, כדאי ללמד אותו אילו שאלות עליו לשאול אתכם. לדוגמה, אם הוא מתלבט לגבי עבודה איתכם, תוכלו לומר לו:

"אם הייתי במקומך ומחפש שותף, הייתי שואל את השאלה הזו והזו."

כך אתם נותנים לו כיוון ברור כיצד לבדוק אתכם.

למה זו עצה טובה?

רמאים ואנשים לא אמינים מעדיפים שלא ישאלו אותם יותר מדי שאלות, כי הם עלולים להיחשף. לעומת זאת, אדם ישר ובטוח במוצר או בשירות שלו דווקא ירצה שהלקוח או השותף הפוטנציאלי ישאל כמה שיותר שאלות, משום שאין לו מה להסתיר. כמובן, יש מניפולציות מתוחכמות יותר שבהן אדם יכול לעודד שאלות, אבל לא את השאלות הנכונות - אך זה כבר נושא אחר.

איך זה עובד בפועל?

1. תנו לשותף את הכלים לבדוק אתכם

כשהוא רואה שאתם מעודדים אותו לשאול שאלות ואפילו מנחים אותו אילו שאלות כדאי לשאול, זה משדר ביטחון ואמינות. לדוגמה, אם הוא מחפש שותף עסקי, אתם יכולים לומר לו:

- "כשאתה בוחר שותף, כדאי לך לשאול את זה ואת זה."

- "אם אתה קונה טלוויזיה, כדאי לשאול כך וכך."

- "אם אתה בוחר ספק, כדאי לבדוק את הדברים האלו."

כך אתם לא רק גורמים לו להרגיש שהוא מקבל עצה טובה, אלא גם נותנים לו קריטריונים לבדוק אחרים - וייתכן שהמתחרים שלכם לא יעמדו באותם קריטריונים כמו שאתם כן.

2. אתם יוצרים מערכת אמון תוך כדי תהליך

ברגע שהוא שואל אתכם את השאלות שאתם הצעתם, הוא למעשה כבר סומך עליכם. אתם אלו שהנחתם אותו בתהליך, והבאתם אותו לנקודה שבה הוא משתמש במידע שלכם, מה שיוצר תחושת ביטחון.

3. אתם למעשה מובילים את תהליך קבלת ההחלטות שלו

בכך שאתם מראים לו איך לבדוק אתכם ואת המתחרים שלכם, אתם בעצם מעצבים את תהליך החשיבה שלו. אם אתם באמת טובים, התשובות שלכם יהיו טובות יותר מהתשובות של המתחרים - וזה רק יגביר את הסיכוי שהוא יבחר בכם.

למי השיטה הזו מתאימה?

השיטה הזו מועילה במיוחד לאנשים שמציעים מוצר או שירות איכותי באמת, ואינם חוששים משאלות. אם אתם טובים במה שאתם עושים, תנו לשותף העסקי לשאול את כל השאלות שהוא רוצה - ואפילו עזרו לו להבין מה לשאול.

לעומת זאת, מי שאינו אמין, יכול לנצל את העיקרון הזה בצורה אחרת - לכוון אנשים לשאלות מסוימות ולהימנע מהשאלות הבעייתיות עבורו. אך זו כבר טכניקה שונה ופחות רלוונטית לדיון שלנו כאן.

לסיכום

אם אתם רוצים לבנות אמון, עודדו את האדם שמולכם לשאול שאלות - והרבה.

- הראו לו אילו שאלות כדאי לשאול.

- הפכו אותו לאדם שמרגיש בטוח בזכותכם.

- תנו לו את הכלים לבדוק אתכם ואת המתחרים שלכם.

אם אתם טובים במה שאתם עושים, המתחרים שלכם לא יעמדו בתחרות, ואתם תנצחו באמון של הלקוח או השותף הפוטנציאלי שלכם.

למידע נוסף, ניתן לחפש באינטרנט ביטויים כמו:

- איך ללמד מישהו לשאול שאלות

- איך ליצור אמון עם אנשים

- איך לבנות קשרי עבודה מוצלחים

שיהיה בהצלחה!
פגישת היכרות, לעודד מישהו לבדוק אותך, ללמד מישהו איך לשאול אותך שאלות, איך לשדר אמון? ללמד מישהו לחשוד בך, לגרום למישהו לסמוך עליך
פרדוקסים טלויזיה החלטה לגרום לו מומלץ לרכוש חשד להשתמש בטכניקה הלקוח סמכותיות תעדוף איך לבנות איך לבנות אמון איך לבנות אמון עם לקוח איך לבנות אמון עם שותפים איך לגרום איך לגרום לה איך לגרום לו איך לגרום למישהו איך לגרום למישהו להאמין איך לגרום למישהו להאמין לך איך לגרום למישהי איך ליצור איך ליצור אמון איך ליצור אמון עם שותפים עסקיים איך לשכנע מישהו אמון אמון עם לקוח אמון עם שותפים אמונה חקירות לבנות אמון לבנות אמון עם לקוח לבנות אמון עם שותפים לגרום לגרום לאישה לגרום לבחור לגרום לבחורה לגרום לגבר לגרום לה לגרום לו לגרום למישהו לגרום למישהו להאמין לגרום למישהו להאמין לך לגרום למישהו לשאול אותך שאלות לגרום למישהי להאמין להאמין לך לחקור ליצור ליצור אמון ליצור אמון עם שותפים עסקיים ללמד ללמד מישהו מה לשאול אותך למידה לעודד לעודד מישהו לעודד מישהו לחקור אותך לקוח לקוחות לשאול לשאול אותך שאלות לשאול שאלות לשכנע מישהו לשכנע מישהו להאמין לשכנע מישהו להאמין לך מה לשאול נאמנות עסק עסקים שאלה שאלות שותפות שותפים שותפים עסקיים
האם אפשר לגלות את הסיבה של רצון בלי לחקור את הרצון בצורה ישירה? איך לחקור רצון בלי לחקור אותו? איך להבין את הרצון בצורה עקיפה? איך לחקור רצון גם כשיש פחד לחקור את הרצון? מפחד לחקור למה אני מפחד למות, חקירת שורש הרצון
האם אפשר לגלות את הסיבה של רצון בלי לחקור את הרצון בצורה ישירה? איך לחקור רצון בלי לחקור אותו? איך להבין את הרצון בצורה עקיפה? איך לחקור רצון גם כשיש פחד לחקור את הרצון? מפחד לחקור למה אני מפחד למות, חקירת שורש הרצון
... אפשר לגלות את הסיבה של רצון בלי לחקור את הרצון בצורה ישירה? איך לחקור רצון בלי לחקור אותו? איך להבין את הרצון בצורה עקיפה? איך לחקור רצון גם כשיש פחד לחקור את הרצון? מפחד לחקור למה אני מפחד למות, חקירת שורש הרצון האם אפשר לחקור רצון בלי לחקור אותו ישירות? אליעד כהן מציג בהרצאתו שאלה מרכזית שעוסקת בחקירת רצון בצורה עקיפה: האם אפשר לגלות את הסיבה האמיתית והעמוקה של רצון מסוים, מבלי לחקור ישירות את הרצון עצמו? ההרצאה מתמקדת בעיקר בדוגמה של פחד למות, מצב שבו האדם רוצה להבין למה הוא מפחד למות, אך הפחד עצמו מונע ממנו לחקור את הנושא בצורה ישירה. מה המשמעות של חקירת רצון עקיפה? אליעד כהן מסביר את הרעיון של חקירת רצון עקיפה באמצעות דוגמה פשוטה וברורה: נניח שאדם מפחד לחקור את הפחד שלו למות. באופן טבעי, כדי להבין למה הוא מפחד למות, הוא אמור להיכנס לעומק הפחד הזה. אך מאחר והוא מפחד לעשות זאת, הוא שואל את עצמו האם יש אפשרות להבין ... אלא שבאופן וודאי של 100%, אם האדם חוקר מספיק לעומק רצונות אחרים, הוא יגיע לשורש עמוק שממנו נובעים גם הרצונות שהוא חושש לחקור ישירות. הוא מסביר את העיקרון כך: מכיוון שכל הרצונות נובעים מאותו מקור פנימי עמוק, לא משנה איזה רצון האדם בוחר לחקור, כל עוד הוא יעמיק ויסודי מספיק, הוא יגיע בסופו של דבר לשורש שממנו נובעים כל הרצונות. לכן, גם אם הוא יבחר שלא לגעת ישירות ברצון שמפחיד אותו, חקירה עקיפה תוביל אותו להבנת הסיבה העמוקה של אותו רצון. האם יש עדיפות לחקור רצון באופן ישיר או עקיף? בהרצאה עולה שאלה נוספת לגבי העדיפות של חקירת רצון ישירה לעומת עקיפה. אליעד מבהיר שזו שאלה אחרת ונפרדת. לדבריו, הוא אינו עוסק בשאלה מה קל יותר או מה עדיף, אלא מתמקד בנקודה חשובה אחת: אפשר להגיע להבנת הסיבה העמוקה של רצון מסוים גם אם האדם בוחר במודע שלא לחקור אותו באופן ישיר. הוא מציין כי לפעמים יותר קל לחקור דווקא נושא אחר מאשר לגעת בנושא הרגיש, אך בשום שלב אין סתירה בין השיטות. מה החשיבות של כנות בחקירת רצונות עקיפה? אליעד כהן מוסיף תנאי משמעותי נוסף להצלחת ... מה המסקנה המרכזית לגבי חקירת הרצון? המסקנה של אליעד היא שכל הרצונות של האדם מחוברים לשורש אחד מרכזי. לכן, גם אם אדם חושש לחקור רצון מסוים, הוא עדיין יכול להגיע להבנתו אם יבחר לחקור רצונות אחרים בצורה עמוקה, כנה ועקבית. הוא מסביר שהמטרה אינה בהכרח להתמודד ישירות עם הפחד הכי גדול, אלא להבין שלבסוף הכל מתחבר למקום פנימי אחד שדרכו אפשר להבין ...
חקירת רגשות ופחדים לא רציונליים, איך לחקור פחד לעומק? דוגמה לניתוח רגשי, איך לחקור רגשות מפחידים? איך לחקור פחד מוגזם? איך לדעת למה אני מפחד? איך לדעת ממה נובע הפחד? איך לעשות רציונליזציה של הרגשות? איך לשלוט ברגשות מפחידים? איך נוצרת טראומה? איך מתמודדים עם פחדים לא הגיוניים? איך לחקור רגשות שליליים? למה צעקות מפחידות אותי? למה אני מפחד מצעקות? למה אני מפחד כשצועקים עלי? פחד מצעקות? פחד מהרמת קול, פחד מרעשים חזקים, איך לשנות הרגלי חשיבה?
... רגשות ופחדים לא רציונליים, איך לחקור פחד לעומק? דוגמה לניתוח רגשי, איך לחקור רגשות מפחידים? איך לחקור פחד מוגזם? איך לדעת למה אני מפחד? איך לדעת ממה נובע הפחד? איך לעשות רציונליזציה של הרגשות? איך לשלוט ברגשות מפחידים? איך נוצרת טראומה? איך מתמודדים עם פחדים לא הגיוניים? איך לחקור רגשות שליליים? למה צעקות מפחידות אותי? למה אני מפחד מצעקות? למה אני מפחד כשצועקים עלי? פחד מצעקות? פחד מהרמת קול, פחד מרעשים ... קשר לצעקות קולניות. לדוגמה, מישהו לוחץ לו את היד, או שמישהו ברחוב נכנס לטריטוריה שלו, הוא חש פחד וסכנה, מפחד להיות מותקף פיזית. אז נמשיך לחקור, אולי יש כאן שורש אחר. אולי אין במוח התניה שגויה שצעקות = אלימות, אבל כן יש התניה שגויה, שפגיעה פיזית = סוף העולם. ניתוח של סיכוי ... אלא אולי הוא נובע מחישוב שגוי של הסיכון בלהיפגע פיזית. בו בחישוב שגוי של הסיכוי להיפגע פיזית, ברמת פגיעה שלא ניתן להכיל אותה. לכן, צריכים לחקור, נניח שכן תיפגע פיזית, מה לדעתך עלול לקרות, ואם זה יקרה, אז מה? מה האמת מאחורי הפחד? ושוב, כל השאלות האלו, עוזרות כמו נשק, לעשות ... של הפחד - החשש מפגיעה פיזית. לזהות את המצבים שבהם הפחד מופיע ולשאול שאלות שמפרקות את ההתניה, כמו האם באמת האדם הזה מתכוון לפגוע בי פיזית? לחקור מה הסיכון האמיתי של הפגיעה הפיזית: גם אם יפגעו בי, האם זו באמת קטסטרופה? מה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות? לתרגל את השאלות האלה שוב ... שאלות ביקורתיות על כל רגש שלילי כדי להפוך תגובות אוטומטיות לתגובות מודעות יותר. איך נוצרת טראומה? איך מתמודדים עם פחדים לא הגיוניים? איך לחקור רגשות שליליים? איך להתגבר על פחד מפגיעה פיזית? למה צעקות מפחידות אותי? איך לשנות הרגלי חשיבה טראומטיים? מהי התניה אוטומטית ואיך ...
האם ככל שהאדם חוקר יותר את המחשבות הרעות שלו לעומק, ככה הם יותר נחלשות וככה הוא ירגיש פחות רע או יותר טוב? עד להיכן ולאיזה עומק צריכים לחקור, כדי שמחשבות רעות ייעלמו? האם אפשר להרגיש פחות רע דרך חקירה של מחשבות רעות? כמה עמוק צריך לחקור כדי שלא יכאב? מה המטרה של החקירה? האם צריך להגיע לסוף? האם אפשר לחשוב על מחשבה בלי מחשבה קודמת? איך הרע נעלם דרך החקירה? למה חקירת מחשבות מחלישה פחדים? האם יש סוף לחקירה פנימית? כמה עמוק לחקור?
... המחשבות הרעות שלו לעומק, ככה הם יותר נחלשות וככה הוא ירגיש פחות רע או יותר טוב? עד להיכן ולאיזה עומק צריכים לחקור, כדי שמחשבות רעות ייעלמו? האם אפשר להרגיש פחות רע דרך חקירה של מחשבות רעות? כמה עמוק צריך לחקור כדי שלא יכאב? מה המטרה של החקירה? האם צריך להגיע לסוף? האם אפשר לחשוב על מחשבה בלי מחשבה קודמת? איך הרע נעלם דרך החקירה? למה חקירת מחשבות מחלישה פחדים? האם יש סוף לחקירה פנימית? כמה עמוק לחקור? האם יהיה נכון לומר, שככל שהאדם חוקר יותר את המחשבות הרעות שלו לעומק, ככה הם יותר נחלשות וככה הוא ירגיש פחות רע או יותר טוב? עד להיכן ולאיזה עומק צריכים לחקור, כדי שמחשבות רעות ייעלמו? אז ברמת העיקרון, מי שיחקור עד הסוף של אין הבדל בין יש לאין, הוא יגיע לנקודת ה 0 ששם זה ... מרגישים טוב או רק שלא מרגישים רע? זה כמובן עניין אחר בפני עצמו ויש בזה כל מיני אפשרויות. אז לאיזה עומק צריכים לחקור כדי לא להרגיש רע? תשובה: כמה שתרצה עד שיספיק לך לפי רצונך להחליש את התחושה הרעה שלך. זה יכול להיות קצת או הרבה ... טוב יותר באמצעות חקירת מחשבות רעות לעומק? אליעד כהן מתחיל את ההרצאה עם השאלה המרכזית: האם ככל שאדם מעמיק לחקור את מחשבותיו השליליות, התחושות הרעות ייחלשו והוא ירגיש טוב יותר? התשובה של אליעד לכך מורכבת וכוללת מספר רמות של ... מתפוגגת אינו מבטיח תחושה חיובית אוטומטית, אלא בעיקר מצב נייטרלי של אפס תחושות שליליות. עד איזה עומק צריך לחקור כדי להרגיש טוב? אליעד מציין שאין גבול חד - משמעי לשאלה כמה עמוק צריך לחקור. זהו עניין אישי לחלוטין שתלוי בצרכיו של האדם וברצונו להגיע לשחרור רגשי. אם אדם חוקר מעט וזה מספיק לו כדי להקל על הכאב - זה יהיה מספיק עבורו. אחרים יצטרכו לחקור הרבה יותר עמוק כדי לחוות את אותו שחרור רגשי. הוא מסכם זאת כך: כמה שתרצה, עד שיספיק לך לפי רצונך להחליש את התחושה ... מתאר סיטואציה שבה קיללו אותו והוא מרגיש רע מאוד. אליעד מנחה אותו לשאול למה זה גורם לי להרגיש רע? ואם ימשיך לחקור, הוא עשוי להבין שזה נוגע לפחד עמוק יותר, כמו להרגיש שאני אפס או שאין טעם לחיים. אך ככל שהחקירה תימשך, האדם יגיע ... את האדם למצב רגשי של שחרור פנימי עמוק, ללא תלות בשינוי מעשי של נסיבות חייו. איך להפחית תחושות רעות? עד כמה לחקור מחשבות שליליות? למה חקירת מחשבות מחלישה פחדים? האם יש סוף לחקירה פנימית? איך מחשבה יוצרת רגש שלילי? מה המשמעות ... שפשוט לא מרגישים כלום, וזה מצב אחר לגמרי. הוא מחדד את ההבדל בין תחושת טוב לבין תחושת לא רע. כמה עמוק צריך לחקור כדי שלא יכאב? לדברי אליעד: כמה שתרצה עד שיספיק לך לפי רצונך להחליש את התחושה הרעה שלך. כלומר, אין כלל אחיד - כל אדם, לפי כמה שהוא רוצה לחקור, יגיע לעומק אחר של פתרון. יש אנשים שהחקירה המועטה תספיק להם כדי להירגע, ויש כאלה שיצטרכו להעמיק הרבה יותר כדי ... מחיי היומיום - בחורה שנפרדו ממנה דוגמה שנותן אליעד עוסקת בבחורה שנפרדו ממנה והיא מרגישה רע. אם היא תתחיל לחקור למה רע לה, היא תגיד - כי הוא עזב אותי. ואם תחקור עוד, תגיד - כי הוא מזכיר לי את אמא שלי שגם לא אהבה אותי. כלומר, ... דווקא נהיה רע יותר, לפעמים פחות. אבל ככל שמתמידים, מתקרבים לנקודה שבה הפירושים מתפוררים. לדוגמה: אם תתמיד בלחקור - יהיה לך פחות פחד. מה הדוגמה של הפחד מהקללה? אדם מתאר שחבר קילל אותו, והוא הרגיש נורא. אליעד מדריך אותו לשאול: ... - תגיע לסוף של אין הבדל בין יש לאין. מה ההבדל בין חקירה לתיקון? חשוב להבין שהמטרה איננה לפתור את הבעיה אלא לחקור אותה. זה לא תיקון במובן המעשי של שינוי המציאות, אלא חקירה שמובילה לשחרור רגשי פנימי. האם זה כמו תחום הבריאות ...
מה הסיבה האמיתית? למה רע לך? לחקור את הרצון, סיבתיות, סיבה ותוצאה, סיבה מחייבת, סיבה מאפשרת, איך לחקור רגשות? איך לחקור רצונות? איך להבין את עצמך? מודעות עצמית, התבוננות פנימית
מה הסיבה האמיתית? למה רע לך? לחקור את הרצון, סיבתיות, סיבה ותוצאה, סיבה מחייבת, סיבה מאפשרת, איך לחקור רגשות? איך לחקור רצונות? איך להבין את עצמך? מודעות עצמית, התבוננות פנימית
... הסיבה האמיתית? למה רע לך? לחקור את הרצון, סיבתיות, סיבה ותוצאה, סיבה מחייבת, סיבה מאפשרת, איך לחקור רגשות? איך לחקור רצונות? איך להבין את עצמך? מודעות ... בחיים? הוא מסביר בצורה מפורטת את הצורך לחקור לעומק את הסיבות לרגשות ולרצונות ... שהסיבה האמיתית היא אחרת, ועליו להמשיך לחקור פנימה. מה ההבדל בין סיבה מחייבת ... זו אינה סיבה מחייבת אלא מאפשרת. איך לחקור את הסיבות לתחושות ולרצונות בצורה ... מה הסיבה האמיתית לכך שרע לי? איך לחקור רגשות ורצונות? מהי סיבה מחייבת ...
לימודי ארכיאולוגיה, לימודי היסטוריה, איך הכל התחיל? חפירות ארכיאולוגיות, ארכיאולוגים, היסטוריונים, לחקור את הסיבה הראשונה, למצוא את הסיבה הראשונה, לחקור את העבר, לחקור את המציאות
... ארכיאולוגים, היסטוריונים, לחקור את הסיבה הראשונה, למצוא את הסיבה הראשונה, לחקור את העבר, לחקור את המציאות מה באמת מעניין אנשים בלימודי ארכיאולוגיה והיסטוריה? אליעד כהן מתייחס לשאלה מדוע אנשים בכלל ... אליעד ממשיך ואומר כי המשיכה לחקור היסטוריה או ארכיאולוגיה אינה רק נוסטלגיה. הוא מציג דוגמה מתחום אחר - חקר המלחמות. אף שאנשים מתעניינים ... שהוא מדגיש: למרות שאפשר להעמיק ולחקור, לעולם לא ניתן להגיע באופן מוחלט לסיבה הראשונה באמת, כי תמיד יש עוד שכבה של חוסר ידיעה. מה הדמיון בין ... לפתור את בעייתו. אך כפי שלא ניתן לחקור עד הסוף את ההיסטוריה באופן מוחלט, כך גם האדם לא יכול תמיד לדעת עד הסוף את הסיבות לכל דבר שקורה לו בחיים. ...
פיתוח החשיבה, לפתח את החשיבה, לפתח את השכל, לחקור כל דבר, לחקור כל נושא, ללמוד מתמטיקה, לימודי מתמטיקה, חשיבה אנליטית, להתעניין בכל דבר, למצוא עניין בכל דבר, ללמוד מכל דבר, שיפור יכולות חשיבה
פיתוח החשיבה, לפתח את החשיבה, לפתח את השכל, לחקור כל דבר, לחקור כל נושא, ללמוד מתמטיקה, לימודי מתמטיקה, חשיבה אנליטית, להתעניין בכל דבר, למצוא עניין בכל דבר, ללמוד מכל דבר, שיפור יכולות חשיבה
... החשיבה, לפתח את החשיבה, לפתח את השכל, לחקור כל דבר, לחקור כל נושא, ללמוד מתמטיקה, לימודי מתמטיקה, חשיבה אנליטית, להתעניין בכל דבר, למצוא ... מציע להתעניין בנושאים ללא אינטרסים, היא כדי לתרגל את המוח להיות חוקר נייטרלי. כשהאדם מתרגל לחקור דברים בלי אינטרס, המוח מתרגל לפעול בצורה נקייה ומדויקת. למשל, תלמיד שלומד מתמטיקה ... כאשר אותו אדם יעמוד מול שאלות חשובות שיש לו אינטרס אישי בתוצאות שלהן, המוח שלו כבר יהיה מאומן לחקור ולבדוק את הדברים בצורה מדויקת ואובייקטיבית יותר. אליעד מדגיש שלכן יש חשיבות רבה ... זה מפתח את החשיבה ומכין את האדם להתמודד עם נושאים מורכבים יותר בעתיד. האם יש נושא שקשה יותר לחקור מנושא אחר? אליעד מסביר כי למעשה אין שום נושא בעולם שהוא קשה או מורכב מדי לחקירה. הטענה שלו היא שכל נושא שאפשר לחקור הוא חלק מהמציאות, ואם אדם רוצה להבין את המציאות כולה, עליו להיות מסוגל לחקור כל דבר. לא צריך לפחד מנושאים שנראים קשים או מורכבים מדי, כמו מתמטיקה מתקדמת, כי ... אדם רוצה להבין את החוקיות הבסיסית של המציאות, את הפרדוקסים של הקיום, אין לו ברירה אלא ללמוד ולחקור כל נושא. אדם לא יכול לטעון שהוא מבין את המציאות אם הוא טוען שיש נושאים שהוא אינו יכול להבין או אינו רוצה לחקור אותם. מדוע כדאי לחקור דברים שאין בהם אינטרס ברור? אליעד מציע להתחיל דווקא מנושאים שאין בהם אינטרס ברור, ... לערב רגשות אישיים או אינטרסים. אם האדם יתחיל בנושאים שבהם אין לו אינטרס אישי, אז כשהוא יגיע לחקור דברים שבהם יש לו אינטרס ברור, הוא כבר יהיה מאומן למצוא את האמת ולהתעלם מההטיות של ... ולכן לא משנה מה חוקרים, כי בכל דבר נמצאת אותה אמת עמוקה. הוא מדגיש שאדם שרוצה להבין באמת צריך לחקור כל דבר שהמציאות מציבה בפניו. לדעתו, כל נושא שאדם חוקר משקף אמת עמוקה של הקיום ושל המציאות עצמה. בשורה התחתונה, החקירה האובייקטיבית והפתיחות לחקור כל דבר היא הדרך האמיתית לפיתוח השכל והחשיבה, ולבסוף היא זו שתאפשר לאדם לפתור את ...
האם הגיוני לחקור דברים גדולים לפני שמבין את הקטנים? להתחיל בקטן או להתחיל בגדול, מאיפה להתחיל? מטרות קטנות או מטרות גדולות, קיצורי דרך, התיקון הכללי, להתחיל מהסוף, לחשוב בקטן, לחשוב בגדול, מה לחקור קודם?
האם הגיוני לחקור דברים גדולים לפני שמבין את הקטנים? להתחיל בקטן או להתחיל בגדול, מאיפה להתחיל? מטרות קטנות או מטרות גדולות, קיצורי דרך, התיקון הכללי, להתחיל מהסוף, לחשוב בקטן, לחשוב בגדול, מה לחקור קודם?
... הגיוני לחקור דברים גדולים לפני שמבין את הקטנים? להתחיל בקטן או להתחיל בגדול, מאיפה להתחיל? מטרות קטנות או מטרות גדולות, קיצורי דרך, התיקון הכללי, להתחיל מהסוף, לחשוב בקטן, לחשוב בגדול, מה לחקור קודם? האם להתחיל לחקור ממטרות קטנות או ממטרות גדולות? הרבה אנשים שואלים מה נכון יותר לחקור קודם - מטרות קטנות ופרקטיות או מטרות גדולות ורוחניות? אליעד כהן מסביר באמצעות דוגמאות והסברים מעמיקים את היתרונות והחסרונות ... מקבל תוצאות מידיות או קרובות, שמעודדות אותו להמשיך ולהעמיק במחקר שלו. לעומת זאת, אם אדם יתאמץ רק על מטרות גדולות מאוד כמו לחקור את המקום והזמן או מי ברא את העולם, יכול להיות שהוא יחקור במשך שנים ולא יגיע לתוצאות. מצב זה עלול להוביל לתסכול ולייאוש. עם ... לכישלון גדול יותר. אז מה הגישה הפרקטית לחיים לפי אליעד כהן? אליעד מציע גישה מאוזנת שמשלבת בין הדברים. מצד אחד, כדאי לאדם לחקור נושאים קטנים ומעשיים שייתנו לו תוצאות מידיות ועידוד להמשיך. מצד שני, אין לזנוח את המטרות הגדולות והעמוקות - אך צריך להיות ... להיפצע רוחנית ולהתייאש. אם הם יבחרו רק מטרות קטנות, הם לעולם לא יפתרו את השורש האמיתי של הבעיות שלהם. הגישה הנכונה היא לחקור מטרות קטנות שייתנו לאדם תוצאות ברורות לאורך הדרך, ובמקביל לא לשכוח להתמיד גם בחקירת השאלות הגדולות באמת - מתוך מודעות לקושי ולתהליך הנדרש. להתחיל ממטרות קטנות או גדולות? מהו התיקון הכללי? קיצורי דרך רוחניים איך להשיג מטרות גדולות בחיים? איך לבחור מה לחקור קודם? מה עושים כשאין תוצאות מידיות? האם הגיוני לחקור שאלות גדולות לפני הקטנות? מוטיבציה להתמדה לאורך זמן? התמדה למרות שלא רואה תוצאות, לרצות לראות תוצאה מיידית, שאלה קטנה תשובה גדולה, קומבינה רוחנית, ליקוטי מוהרן חא כט, סדר הלימוד, משקלי עבודה בחדר כושר, איזה נושאים לחקור? קיצורי דרך רוחנית ...
חקירת הרצון והמציאות, להטיל ספק במציאות, להטיל ספק ברצון, איך לחקור את המציאות? איך לחקור את הרצון? מהי חקירת הרצון? מהי חקירת המציאות? איך חקירת הרצון מובילה לחקירת המציאות? ניתוח חקירה עצמית, מודעות עצמית
חקירת הרצון והמציאות, להטיל ספק במציאות, להטיל ספק ברצון, איך לחקור את המציאות? איך לחקור את הרצון? מהי חקירת הרצון? מהי חקירת המציאות? איך חקירת הרצון מובילה לחקירת המציאות? ניתוח חקירה עצמית, מודעות עצמית
... הרצון והמציאות, להטיל ספק במציאות, להטיל ספק ברצון, איך לחקור את המציאות? איך לחקור את הרצון? מהי חקירת הרצון? מהי חקירת המציאות? איך חקירת הרצון מובילה לחקירת ... אדם מרגיש רע כי הוא רוצה שיאהבו אותו, אך המציאות שהוא תופס היא שלא אוהבים אותו מספיק. ניתן לבחור לחקור את המציאות ולשאול שאלות כמו האם באמת אוהבים אותי? או מי אוהב אותי ולמה? מנגד, אפשר לחקור את הרצון ולשאול למה בכלל אכפת לי שאוהבים אותי או לא? או למה חשוב לי לאהוב ... בשאלה האם באמת אין משמעות לחיים כאשר אני לבד? או מה משמעות בכלל?. לאחר שהחקירה הזו מתבצעת, שוב חוזרים לחקור את הרצון עם שאלות חדשות. כך מתקיימת תנועה מתמדת בין שתי החקירות, שבסופן ... נוספת: פחד מבדידות וזוגיות אדם שאומר אני לא רוצה להיות לבד, כי אם אהיה לבד לא תהיה לי משמעות, צריך לחקור את שתי ההנחות הללו. החקירה שואלת גם האם באמת לא תהיה לך משמעות אם תהיה לבד? ... כשאדם מבין לעומק מדוע הוא רוצה משהו, הוא יכול להתחיל לראות את המציאות בצורה חדשה ומדויקת יותר. איך לחקור את הרצון? מהי חקירת המציאות? כיצד להטיל ספק במציאות? איך הרצון משפיע על ...
חקירה רגשית עמוקה, להתחיל מהקל אל הכבד, רמות קושי בחקירה עצמית, מים עמוקים, מים רדודים, שאלות קלות, שאלות קשות, רמות של חקירה עצמית, שלבים בחקירה עצמית, איך לחקור בצורה מסודרת? איך לחקור בסדר הנכון? איך לא להקדים את המאוחר?
חקירה רגשית עמוקה, להתחיל מהקל אל הכבד, רמות קושי בחקירה עצמית, מים עמוקים, מים רדודים, שאלות קלות, שאלות קשות, רמות של חקירה עצמית, שלבים בחקירה עצמית, איך לחקור בצורה מסודרת? איך לחקור בסדר הנכון? איך לא להקדים את המאוחר?
... מים עמוקים, מים רדודים, שאלות קלות, שאלות קשות, רמות של חקירה עצמית, שלבים בחקירה עצמית, איך לחקור בצורה מסודרת? איך לחקור בסדר הנכון? איך לא להקדים את המאוחר? איך להתחיל בחקירה עצמית בצורה נכונה? אליעד כהן מסביר כי בחקירה עצמית, האדם צריך להתחיל לחקור בצורה הדרגתית ומסודרת, מהקל אל הכבד, ולא להיכנס ישר לנושאים עמוקים מדי. כאשר מתחילים לחקור בשאלות פשוטות יותר, יש פחות סיכוי ללכת לאיבוד, ויותר ... יותר בלי ללכת לאיבוד בדרך. כאשר האדם נתקל בבעיה, עליו לפרק את הבעיה למרכיבים פשוטים, ולחקור כל מרכיב בנפרד. במקום לשאול ישר שאלות מופשטות ... להתחיל במים הרדודים ורק לאחר שהאדם בטוח ביכולותיו, להתקדם לעומקים גדולים יותר. כך האדם יכול לחקור את עצמו באופן יעיל, להבין טוב יותר את רגשותיו ... עצמית בצורה נכונה? מהן רמות החקירה העצמית? איך להתמודד עם שאלות קשות בחקירה עצמית? למה חשוב לחקור מהקל אל הכבד? מה המשמעות של חקירה הדרגתית? איך לא ...
מהקל אל הכבד, סדר הלימוד הנכון, מאיפה להתחיל מודעות עצמית? מה לחקור קודם? נושאים שעומדים ברומו של עולם, איך לחקור את המציאות? איך להבין את הדברים הקשים ביותר? האם יש תועלת להתחיל מהכבד אל הקל? נושאים קלים, נושאים קשים
מהקל אל הכבד, סדר הלימוד הנכון, מאיפה להתחיל מודעות עצמית? מה לחקור קודם? נושאים שעומדים ברומו של עולם, איך לחקור את המציאות? איך להבין את הדברים הקשים ביותר? האם יש תועלת להתחיל מהכבד אל הקל? נושאים קלים, נושאים קשים
... אל הכבד, סדר הלימוד הנכון, מאיפה להתחיל מודעות עצמית? מה לחקור קודם? נושאים שעומדים ברומו של עולם, איך לחקור את המציאות? איך להבין את הדברים הקשים ביותר? האם יש תועלת להתחיל מהכבד אל הקל? נושאים קלים, נושאים קשים האם יש דרך להתחיל לחקור את המציאות מהקל אל הכבד? בהרצאה זו, אליעד כהן מציג את הרעיון ... בסדר שבו אנו בוחרים לגשת אליו, ומדבר על החשיבות של הבנת המציאות בצורה הדרגתית. התחלת השיחה היא בשאלה האם הגיוני שבן אדם יתחיל לחקור את הדברים הגדולים ביותר, את מה שעומד ברומו של עולם, לפני שהוא ... למרות שייתכן שלא יצליח בהתחלה, יוכל לפתח את השרירים כך שבסופו של דבר הוא יוכל להרים גם משקולות קלות יותר. כלומר, יש תועלת בלחקור את הדברים הגדולים קודם, כי זה עשוי לפתוח את השכל ולהביא להבנה ... להתמודד עם נושאים גדולים ומורכבים, הוא עשוי להיתקל בכשלים מנטליים כמו שיגעון, תסכול ואפילו דיכאון. זו הסיבה שהוא ממליץ לפעמים לחקור גם את הנושאים הקטנים, כדי לשמור על יציבות נפשית ולהימנע ממצבים קיצוניים. לסיכום, אליעד ממליץ לחקור את הדברים הגדולים מדי פעם, אך כשמתחילים להרגיש תחושות קשות, יש לחזור אל הבסיס ולחקור את הדברים הפשוטים יותר, שמובילים להבנת עצמך ולבנת המציאות ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך ליצור אמון עם שותפים עסקיים? איך לגרום למישהו להאמין לך? איך לבנות אמון עם לקוח? איך לבנות אמון עם שותפים? לגרום למישהו לשאול אותך שאלות, ללמד מישהו מה לשאול אותך, לגרום למישהו לשאול אותך שאלות, לעודד מישהו לחקור אותך
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: לחקור, איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? דיכאון? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להשיג איזון נפשי? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לחקור, איך לעשות יותר כסף? איך לקבל החלטות? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להאמין בעצמך? איך לשפר את הזיכרון? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם גירושין? איך למצוא זוגיות? איך להעביר ביקורת בונה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשתול מחשבות? איך להיגמל מהימורים? איך להעריך את עצמך? איך לחנך ילדים? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בזוגיות? איך לפרש חלומות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך ליצור אהבה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לדעת אם מישהו מתאים לך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם הכל אפשרי? מי ברא את אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש אמת מוחלטת? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש או אין אלוהים? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש בחירה חופשית? אולי אנחנו במטריקס? למה העולם קיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? בשביל מה לחיות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה לא להתאבד? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם לדומם יש תודעה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך נוצר העולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לירידה במשקל, גישור, מאמן למציאת עבודה בתחום לחקור - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3279 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 00:38:15 - wesi1