אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להבין את המציאות ✔מהי משמעות? המשמעות של המשמעות, איך לנתח תהליכים? חיפוש משמעות, השתקפות עצמית, להסתכל בשכל שיש בכל דבר, איך להבין את המציאות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
מהי משמעות? המשמעות של המשמעות, איך לנתח תהליכים? חיפוש משמעות, השתקפות עצמית, להסתכל בשכל שיש בכל דבר, איך להבין את המציאות? להפוך מחוייב לאפשרי, להפוך אפשרי למחוייב
האם המשמעות שאנו נותנים לדברים היא אמיתית או מומצאת?

הרעיון שאליעד מציג הוא שהמשמעות שאנו נותנים לכל דבר בחיינו אינה יכולה להיות מוחלטת, אלא תמיד תהיה יחסית. המשמעות שאנו מוצאים בכל סיפור, אירוע או אפילו תחושה היא רעיון בלבד, ולכל רעיון יש רעיון הפוך לו. לדוגמה, אם בת הזוג שלך אומרת לך "אני אוהבת אותך", אתה יכול לתת לזה משמעות חיובית: "היא רוצה לראות אותי ולהיות איתי". מצד שני, אפשר לפרש את זה גם כמשהו שלילי: "היא כבר לא צריכה לראות אותי כי היא כבר מסופקת". המשמעות היא תמיד יחסית כי תמיד קיימות אפשרויות שונות, ולעולם לא ניתן להגיע לוודאות מוחלטת על המשמעות.

למה לא קיימת משמעות מוחלטת?

משמעות מוחלטת היא רעיון שאינו נתון לשום ספק ושאי אפשר לשאול עליו יותר שאלות. אך כל משמעות שהשכל שלנו מייצר מבוססת על הנחות יסוד יחסיות. לכן כל משמעות שהמוח יכול להבין היא יחסית, ואי אפשר להגיע למשמעות מוחלטת בשום דרך. לדוגמה, אם נקרא סיפור ונסיק ממנו מסקנה כמו "לא תמיד מה שאני מצפה לו קורה", אפשר באותה מידה לטעון בדיוק את ההיפך: "תמיד מה שאני מצפה לו יקרה". ולכן שתי המשמעויות יכולות להיות נכונות באותה מידה, מכיוון ששניהם רעיונות יחסיים בלבד.

מדוע התודעה שלנו מחפשת משמעות?

אליעד מסביר שהתודעה שלנו מחפשת משמעות כי היא חווה חיסרון. כל מושג שאנו מנסים להבין נשען על מושג אחר, וכך הלאה עד אינסוף, ולכן לעולם איננו יכולים לחוש שהבנו דבר כלשהו במלואו. אם אפילו מילה אחת איננו מבינים במאה אחוז, איננו יכולים להבין סיפור שלם באופן מוחלט. כתוצאה מכך, אנו חשים חיסרון פנימי, ומתחילים לחפש משמעות כדי למלא את אותו חיסרון. אך המשמעות שאנו מוצאים תמיד תהיה יחסית ולא תוכל להביא אותנו להבנה מוחלטת.

מה קורה כשאנחנו מחפשים את המשמעות של המשמעות?

כאשר אנו שואלים "מה המשמעות של המשמעות?", אנחנו למעשה נכנסים לתהליך של בדיקת כל הנחות היסוד שלנו. למשל, אם אנו מוצאים לסיפור משמעות מסוימת, אנו יכולים להמשיך ולשאול מה המשמעות של אותה משמעות, וכך להמשיך הלאה עד שלא נמצא עוד תשובות. בסוף התהליך הזה, נגלה שאין משמעות מוחלטת לשום דבר ושכל המשמעויות מבוססות על הרעיון הבסיסי שיש הבדל בין "יש" ל"אין". אבל אפילו ההבדל הזה עצמו אינו מוחלט, כי אפשר לשאול: "מי אמר שבאמת יש הבדל בין יש לאין?"

איך למצוא משמעות אישית בכל סיפור?

אליעד מציג את הרעיון שכל סיפור שאנו קוראים או חווים בחיינו למעשה מדבר עלינו באופן אישי. למשל, כאשר אנו קוראים על ילדים שמשחקים בחוף הים, עלינו לשאול את עצמנו: "איפה הילדים האלה בתוכי? איפה חוף הים בתוכי?" כך, כל דבר שמתרחש הוא למעשה שיקוף של משהו שמתרחש בתוך התודעה שלנו. אפילו כשקורה אירוע שנראה אמיתי, כמו תאונה ברחוב, עלינו להתייחס אליו כסיפור ולשאול "איפה התאונה הזו בתוכי?" זה יאפשר לנו לחקור את התודעה שלנו לעומק ולהבין את עצמנו טוב יותר.

איך להפוך דבר מחויב לאפשרי ודבר אפשרי למחוייב?

בדרך כלל אנו מתייחסים למציאות כמוחלטת (למשל, "יש כאן קיר"), ולסיפורים כדברים אפשריים ולא מוחלטים ("פיל מעופף"). כדי להגיע לשלמות, עלינו להתחיל לראות את הממשי כאפשרי ואת האפשרי כממשי. לדוגמה, לראות את הקיר כ"רעיון...
מהי משמעות? המשמעות של המשמעות, איך לנתח תהליכים? חיפוש משמעות, השתקפות עצמית, להסתכל בשכל שיש בכל דבר

שאלה: האם המשמעות שאני נותן לדברים היא אמיתית או שאני רק ממציא את המשמעות?

אליעד: לדוגמא, אתה לוקח סיפור ומוצא לו משמעות, אתה עדיין יכול לשאול, מה המשמעות של המשמעות? המשמעות שאתה נותן גם היא סיפור, ולכן אפשר לשאול, מה המשמעות של המשמעות עצמה? מאחורי כל משמעות, אפשר לשאול, ומה יש מאחוריה?

בגדול הנושא פשוט, יש מוחלט ויש יחסי. דבר מוחלט זה דבר שאתה לא יכול לשאול עליו יותר אף שאלה, ויחסי שאתה יכול לשאול עליו עוד שאלות.

כול דבר שאתה מבין אותו בשכל, הוא יחסי ולא מוחלט. עצם זה שהמוח שלך מבין אותו, לפי הנחות יסוד של המוח, זה כבר יחסי ולא מוחלט. ולכן לא משנה איזה משמעות ניתן, היא תמיד תהיה יחסית.

לדוגמא, קראת סיפור והגעת להבנה, שלא תמיד כל מה שאתה מצפה יקרה. מה ההפך שלו? שתמיד יקרה כל מה שאני מצפה. אני טוען שמהסיפור שקראת אתה יכול להשיג את שני המסקנות.

משמעות מוחלטת פירושו, דבר שכאשר אתה מגיע אליו, אתה לא יכול לשאול אולי הוא לא נכון? כל הרעיונות שהגעת אליהם תמיד תוכל לשאול, אולי הם לא נכונים? ולכן לא יכולה להיות משמעות אמיתית לדבר. כי אין דבר כזה - משמעות אמיתית.

למה אף פעם לא יכולה להיות משמעות אמיתית לסיפור? כי שום משמעות היא לא אמיתית באופן מוחלט.

זה אומר שכול המשמעויות שאתה נותן לדברים, למשל אשתך אומרת לך, אני אוהבת אותך, אתה נותן לזה משמעות. אשתך אומרת לך, אני שונאת אותך, גם לזה אתה נותן משמעות - המשמעות שאתה נותן לזה היא לא מוחלטת היא יחסית.

אם תתאמץ אתה יכול לחשוב שאם היא אמרה לך שהיא שונאת אותך אז היא לא רוצה לראות אותך, אבל אולי זה בגלל שהיא נפגעה ממך, ואם היא נפגעה ממך, אז יש לה רגשות כלפך, ואז היא כן רוצה לראות אותך יותר.

או שתגיד, שאשתך אמרה שהיא אוהבת אותך, אז זה סימן שהיא רוצה לראות אותך, אבל אולי הפוך, שאם היא אוהבת אותך, היא כבר לא מרגישה צורך לראות אותך, כי יש לה חיסרון מלא, והיא עכשיו רוצה לא לראות אותך כדי להתגעגע אליך.

שאלה: האם שניהם נכונים באותה מידה

אליעד: כן, הרעיון הוא שיש אין סוף משמעויות אפשריות. מה זה משמעות? משמעות זה רעיון. רעיון שאומר משהו, ולכל רעיון יש רעיון שנגדי לו. אתה בסך הכל לוקח סיפור שזה גם רעיון ומחבר אליו רעיונות אחרים.

למשל אשתך אומרת לך שהילדה בוכה. מה זה אומר? שזה רעיון שבשכל שלך אתה יכול לחשוב, הילדה שלי בוכה והילדה שלי לא בוכה. ועכשיו אתה חושב, הילדה שלי בוכה, זה רעיון, אתה חושב שהיא באמת בוכה, אבל היא לא באמת בוכה, המוח שלך באמת חושב שהיא בוכה.

יש אותך תודעה ויש אין סוף רעיונות / אפשרויות, ואחת האפשרויות אומרת שהילדה שלך בוכה, ואחת האפשרויות אומרת שהילדה שלך לא בוכה, ואחת האפשרויות אומרת שהילדה שלך בוכה חצי. כשאתה רואה קיר, מה זה אומר, שאתה כרגע מזדהה עם הרעיון שאומר שיש פה קיר. ואם אני מאוד מזדהה איתו אז יש פה קיר. ואם אני לא מזדהה איתו אז במקום (ללא קיר) אני לא רואה קיר, אבל זה לא אומר שבאמת אין כאן קיר, אני כרגע לא רואה פה קיר. אולי יש קיר ואני לא רואה אותו.

זה אומר שכול המחשבות שלנו זה רק סוג של רעיונות. יש רעיון מוחשי, ויש רעיון מוחשי פחות, גם להגיד אני מרגיש את זה, זה גם סוג של רעיון.

מה ההבדל בין אני מדמיין את זה לבין אני מרגיש את זה? שניהם רעיונות, יש רעיון שאומר מרגיש ויש רעיון שאומר אני מדמיין.

כאשר אתה קורא סיפור, מה זה סיפור? זה הרבה רעיונות שמתחברים יחד לרעיון כללי שנקרא סיפור.

כי הסיפור מורכב מהרבה מושגים וכל מושג הוא רעיון, אז סיפור זה הרבה רעיונות שהופכים להיות רעיון אחד.

למה שאתה בכלל תחפש משמעות? כי התודעה שלך חווה חיסרון, כי המושגים לא ברורים לך עד תומם, למה? כי כל מושג נשען על מושג אחר, ובסוף אנחנו נשענים על שום דבר.

ואם בסוף אתה נשען על שום דבר, אז אתה לא יכול לחוש שהבנת במאה אחוז את הסיפור. כי אתה אפילו לא יכול להבין דבר אחד מהסיפור במאה אחוז.

אם אפילו מילה אחת מהסיפור אתה לא יכול להבין במאה אחוז, אז איך תבין את הסיפור במאה אחוז? ולכן התודעה שלך מחפשת משמעות.

ומה זה משמעויות? זה גם רעיונות יחסיים. ותכלס מה עשית? לקחת עוד רעיונות יחסיים והדבקת אותם לסיפור. אבל זה לא אומר שזאת באמת המשמעות. וזה לא אומר שיש בכלל באמת משמעות.

לא רק שהמשמעות שאתה מוצא לסיפור לא באמת אמיתית, מי אמר שבכלל יש משמעות מוחלטת?

מה זה משמעות מוחלטת? רעיון שאין לו ההפך, רעיון שהוא מוחלט, שאין שונה ממנו, שכולם חייבים להסכים איתו, ואין דבר כזה.

מה זה אומר? שכאשר אתה קורא סיפור, כל המשמעויות שאתה מוצא בו הם יחסיות, ולמשמעויות יש רבדים, ואתה תפקידך "במרכאות" לחפש את המשמעות של המשמעות, של המשמעות, של המשמעות, עד שתגיע לשום מקום. וכשתגיע לשום מקום, ממילא אתה לא יכול להתקדם, ואז הגעת למשמעות המוחלטת.

מה המשמעות שיש בכל הדברים? המשמעות היא היש והאין. אם תיקח את כל הסיפורים, ותנסה להגיע לשורש שלהם, תראה שיש הבדל בין מה שיש לבין מה שאיננו. ואם תשאל, ומה המשמעות של יש הבדל בין יש לאין, מה זה אומר? תגיד, אני לא יודע אם בכלל יש הבדל בין יש לאין, ואז אתה לא יכול להמשיך את המשחק.

רק בהבדל שבין יש לאין רק שם נגמר החיפוש.

שאלה: לפי מה אנו מחליטים לתת משמעות כזאת ולא אחרת?

אליעד: זאת שאלה כמו לפי מה אני מחליט החלטות באופן כללי?

שאלת, לפי מה אני מחליט איזה משמעות לתת לסיפור הזה? תראה איך השאלה בנויה. מה השורש שלה? לפי מה אני מחליט לתת משמעות לסיפורים?

לפי מה אני מחליט איזה משמעות לתת לדברים? לפי מה אני מחליט איזה משמעות יש לדברים? לפי מה אני מחליט החלטות?

השורש הוא לפי מה אני מחליט? ומה השורש של זה? מה אני? האם אני קיים בכלל?

והשורש של זה, לפי מה? מי מחליט דברים? מה קיים? ואם תבין מה קיים, תבין מה אני? לפי מה אני מחליט איזה משמעות?

אם תבין מה קיים, תקבל תשובה לכל השאלות שלך. ואם לא תבין מה קיים, לא תוכל למצוא תשובה מוחלטת לאף שאלה.

שים לב שהלכנו לשורש שהוא, מה קיים?

עד שלא תבין מה זה אני, מה זה מחליט, מה זה משמעות, מה זה סיפור? אז לא תוכל להבין לפי מה אתה מחליט.

זוהי מורכבות של דברים יותר בסיסיים.

שאלה: האם יש משמעויות שהם יותר אמיתיות?

אליעד: גם מה שאתה אומר עכשיו זה גם רק רעיון. זה שאתה חושב שיש הבדלי משמעויות זה עצמו רעיון וגם אם תגיד שזה יותר משמעותי מזה, זה גם רעיון.

מה האמת? שבאופן יחסי אתה צודק, אפשר להגיד שיש ואפשר להגיד שאין. זה הכל יחסי, לא מוחלט.

שאלה: האם זה שאני מחפש משמעויות, האם זה מקרב את האדם לאמת?

אליעד: אם תגיע למצב שכאשר תיקרא ספר, אתה תבין שהוא כתוב עליך, זה סימן שהבנת את עצמך ואתה עושה את רצונו של אלוהים.

רבי נחמן אומר שאתה צריך להגיע למצב, שכול ספר שתפתח לא רק שזה יעניין אותך, אלא אתה תבין שזה כתוב עליך בכלל. אם למשל אתה פותח ספר בישול למשל, ואומר, מה זה קשור אלי? זה סימן שעדיין לא הבנת.

כאשר אתה קורא סיפור, אתה צריך להבין שהסיפור עצמו מספר עליך, ודבר שני, שהספר מספר על מה שקרה לך כל החיים, ואפילו מספר מה שקורה לך עכשיו, ועל מה שיקרה לך בעתיד וכו'.

מה זה נקרא מספר עליך, בסוף כאשר אתה קורה סיפור עליך לעצור ולבדוק, להתבונן ולשאול למשל, איפה הילדים בתוכי? איפה החוף ים בתוכי? הסיפור הוא למעשה עליך ובסיפור עצמו יש תשובות לכל השאלות שלך.

למשל אתה הולך ברחוב, ויש לך איזה התלבטות ואתה לא יודע מה לעשות, אתה מסתכל הצידה ורואה משהו כתוב, ומבין דרך מה שכתוב מה עליך לעשות.

או אתה לא יודע מה לעשות, אתה עוצר שנייה, הולך לשמוע שני אנשים, ודרך מה שהם דברו אתה יודע מה לעשות.

זה לא מוחלט כי תמיד יש הפך, אך אתה יכול לראות שמאחורי כל שיחה בעולם, אתה יכול לראות שמאחוריה יש שכל שהוא התשובה לשורש של ההתלבטות שלך בכל נושא שהוא.

תחשוב שאתה אלוהים, לפני בריאת העולם, ואז הוא מחליט לברוא את העולם, ולשים אותך שם. לקחת את עצמו, לחלק את עצמו לאין סוף חלקים ואחד מהם זה אתה. ואז אתה כאלוהים, מראש מתכנן לכתוב ספר שיהיה כתוב בו על חיות, על איך לחיות ואפילו איך לחזור להיות אלוהים.

בעצם מי כתב את העיתון הזה? אלוהים. אלוהים בכבודו ובעצמו כתב פה ספר, לא כתב את העיתון העורך של העיתון, העורך של העיתון הוא עט, מי שכותב את העיתון הוא רק עט, המשמעות של הכתוב נמצאת אצל הכותב ולא אצל העט.

כשאתה אומר עורך העיתון לא התכוון לזה, אבל עורך העיתון הוא רק העט של אלוהים. לכן השאלה היא האם אלוהים התכוון לזה ולא העורך?

מי כתב את העיתון? לא הבורא, אתה בכבודך ובעצמך כתבת את זה פעם.

אתה פעם היית אלוהים, האם אתה מבין את זה?

אנחנו למעשה בסוג של חלום, ואלוהים כותב אותנו, כרגע אלוהים חושב את העיתון, הוא כרגע יוצר את העיתון.

זאת אומרת שהאני הגדול שלך אולי כרגע מעביר לך מסר, בכל אופן מה שנכתב לא סתם נכתב. אלוהים שזה אתה, כותב עכשיו את העיתון, למי? לעצמך. האני העליון גורם לאני התחתון להתחבר לעיתון למשל.

כאשר אלוהים כותב משהו, הוא כותב את הראש שלו, אז בעיתון הזה יש את השכל של אלוהים. זה אומר שעליך להתייחס לכל דבר ביראת כבוד.

למשל הילדה שלך הלכה ונפלה, מצד אחד אתה יכול להגיד שיש פה מסר מאלוהים ולא סתם היא נפלה, ומצד שני אתה יכול להגיד אין כאן שום משמעות. אתה יכול להתייחס לדברים בכל המשמעות ואתה יכול גם לראות שלדברים אין משמעות.

למשל אתה שומע שהילדה שלך מספרת לאשתך שמישהו בגן גנב לה את הצעצוע, אתה יכול לבדוק היכן הילדה שלי בתוכי, איפה אמא שלה בתוכי, איפה הצעצוע בתוכי, איפה הילד בתוכי, ואיפה אני יכול לראות את הסיטואציה הזאת בתוכי, ומה אני לומד מזה עלי?

כך אתה צריך לראות לא רק את הסיפורים, אלא גם את מה שנראה לך אמיתי. למשל, אתה הולך ברחוב ורואה תאונה, אם אני אקרא לך עכשיו סיפור על תאונה, אתה תשאל איפה זה בתוכי? אבל גם מה שאתה רואה במו עיניך זה רק סיפור, למציאות האמיתית תתיחס אליה כמו לסיפור

אם אני אגיד לך אתה יודע שזה שכואבת לך הרגל זה רק רעיון, אבל אתה לא מאמין בזה, אז אומרים לך שתתייחס לסיפור ולממשי באותה צורה ואז אתה יכול לראות את הממשי כמופשט.

ומה ההיפוך? שאם אתה רואה את זה שכואבת לך הרגל כרעיון, אז אם מספרים לך על פיל מעופף, זה מציאותי לגביך כמו שיש פה קיר.

ואז אתה מגיע לשיוויון, שאין בעיניך הבדל בין פיל מעופף לבין כואבת לי הרגל. אלו שתי רעיונות בסך הכל, ואם אני מתיחס לרגל הכואבת כאמיתית אז אני מתיחס גם לפיל המעופף כאמיתי, הוא נמצא ביקום מקביל.

אתה בדרך כלל רואה את הסיפור כאפשרי, דמיוני, לא אמיתי - ואת המציאות אתה...
מציאות אמיתית להתנגד אמא נחמן להבין את המציאות רבי נחמן תכנון השתוות לא יודע מה לעשות לא רוצה סיפורים איך להבין איך להבין את איך להבין את המציאות איך לנתח איך לנתח תהליך איך לנתח תהליכים אפשרי אפשרי או מחוייב אפשרי ומחוייב אפשרי למחוייב אפשרי מחוייב המציאות המשמעות של המשמעות של המשמעות השכל שיש בכל דבר השתקפות השתקפות עצמית חיפוש חיפוש משמעות כיצד לנתח להבין להבין את להבין את המציאות להסתכל להסתכל בשכל להסתכל בשכל שיש בכל דבר להפוך להפוך אפשרי למחוייב להפוך מחוייב להפוך מחוייב לאפשרי לנתח לנתח תהליך לנתח תהליכים מהי משמעות מחויב מחוייב מחוייב או אפשרי מחוייב אפשרי מחוייב ואפשרי מחוייב לאפשרי מציאות משמעות משמעות של שיש בכל דבר שכל שיש בכל דבר תהליך תהליכים
הסוד של רצון אין סופי - איך *לראות* את התמונה המלאה? איך להבין את *כל* המציאות?
... להשיג את הדבר שאותו האדם רוצה להשיג. ואם ניקח את כל הרצונות האפשריים ונדרג אותם עפ רמת הקושי להשיג אותם, בראש הרשימה יהיה הרצון של האדם לראות את התמונה המלאה ולהבין את המציאות בשלמות. וכפי שאמרנו, כדי להיות מאושר באמת, מוכרח האדם להבין את המציאות בשלמות. אבל אין שום אפשרות בעולם שהאדם יבין את המציאות בשלמות. דהיינו, אמרנו בעצם שרמת הקושי להבין את המציאות בשלמות, היא אין סופית. דהיינו, אין לה סוף ואין שום פתרון איך יכול האדם להבין את המציאות בשלמות. ולכן רמת הקושי היא אין סופית. אבל, ההבנה שהקושי להבין את המציאות הוא אין סופי ללא פתרון, היא בעצם גם רמז לאדם איך הוא כן יכול להבין את המציאות בשלמות. כי מי שרוצה להשיג נחשק ומטרה שהקושי להשיג אותה הוא אין סופי, עליו גם לרצות להשיג אותה ברצון אין סופי. פירוש: כי מי שרוצה לראות את כל התמונה המלאה, ולהבין את המציאות בשלמות, ולגלות את הסוד מהי הסיבה הראשונה ומהי התכלית של החיים, ומי שרוצה להיות מאושר באמת, עליו לשם כך להשתמש ברצון אין סופי להבין את המציאות בשלמות. כי לאדם יש רצונות שונים. ומי שרוצה להבין את המציאות בשלמות, מאחר שמדובר כאן על משימה עם קושי אין סופי, לכן ... המציאות. והתנאי היחיד לגלות את האמת המוחלטת והמושלמת של המציאות, היא על ידי זה שיש לאדם רצון אמיתי להבין את האמת של המציאות. כי האמת לא סובלת את השקר. ומי שרוצה להבין את המציאות , ועדיין תוך כדי זה יש לו גם עוד רצונות נוספים, על ידי זה הרצון שלו להבין את המציאות, הוא לא רצון אמיתי. ולמרות שהאדם כן רוצה באמת להבין את המציאות, הרי שהאמת הזאת של האדם היא לא אמת אין סופית. והאמת של המציאות היא אמת אין סופית. ומי שרוצה להבין את האמת של המציאות, עליו לרצות להבין את המציאות ברמת אמת אין סופית. ורצון ברמת אמת אין סופית, פירושו שהאדם מגיע לעוצמת רצון שכזו, שברגע אחד כל כוח הרצון של האדם כולו, הוא אך ורק להבין את המציאות. שזה רצון אין סופי, שברגע אחד בודד יש אך ורק רצון אחד ויחיד להבין את המציאות בלבד, ללא שום רצון אחר נוסף. כי כל זמן שהאדם רוצה להבין את המציאות, אבל רוצה גם עוד רצון אחר, הרי שהרצון של האדם להבין את המציאות, הוא לא רצון אין סופי. כי תמיד יש אצל האדם בתוך הרצון שלו עוד רצונות אחרים. אבל כאשר הרצון של האדם הוא רצון אין סופי, דהיינו, שכל מה שהאדם רוצה זה אך ורק להבין את המציאות, על ידי זה האדם יוצר כלי קיבול להבין את המציאות בצורה אין סופית. וכאשר האדם יוצר כלי קיבול אין סופי להבין את השכל האמיתי של המציאות, אז בבת אחת בפחות מרגע אחד האדם מבין את המציאות כולה בשלמות. דהיינו, שאז האדם מקבל שכל חדש שגורם לו להבין את המציאות ולקבל תשובות לכל השאלות שיש לו. ונסכם: הסוד של הדרך איך ... שלו, שהוא רצון יותר אמיתי ויותר חזק. ועל ידי זה האדם לומד איך לחזק את הרצון שלו. ועל ידי זה בסופו של דבר האדם מגלה את הדרך איך להיות מסוגל לרצות ברצון אין סופי להבין את המציאות. ואז האדם מבין את המציאות בשלמות ונכנס לגן עדן ומתחיל את החיים הטובים באמת... ...
הסוד של האמת האובייקטיבית - מהו הסוד שאותו *לא* יודעים *כל* הפילוסופים / חכמי הרוח?
... שמי שרוצה לחיות טוב, עליו ראשית כל לנסות להבין את מערכת החוקים והכוחות שבתוכה הוא חי. דהיינו, כל בר דעת מבין, שכדי לחיות טוב, על האדם ראשית כל לנסות להבין את המציאות, שבתוכה הוא פועל וחי וכולי. ורוב בני האדם בעולם לא מאושרים. וזה משום שהם מתעסקים בעשייה, במקום בהתבוננות. וסוף מעשה במחשבה תחילה. אבל אצל רוב העולם, ... בהבנת מערכת החוקים והכוחות שלפיה פועלת המציאות. דהיינו, הבנת השכל האחד והחוק האחד שלפיו המציאות פועלת. והחכם שעיניו בראשו, הוא מתמקד כל הזמן בלנסות להבין את המציאות טוב יותר. כי ככל שהאדם מבין טוב יותר את המציאות, וככל שהאדם משקיע יותר את הזמן ואת המחשבה שלו בלנסות להבין את עצמו ואת העולם וכולי, כך האדם חוסך מעצמו מאמצים מיותרים, ולא רודף אחרי שטויות שלא מביאות לו כלום. ומי שהוא פיקח, הוא משקיע את זמנו בלנסות להבין את המציאות. עד שהאדם מגיע להבנה ככ גדולה של המציאות, עד שהוא רואה את הטוב שיש בכל דבר, והופך להיות מאושר. והנה, כדי שהאדם יהיה מאושר, לשם כך עליו להבין את המציאות. ולהבין את המציאות, פירושו שהאדם רואה את הדברים כפי מה שהם. ולראות את הדברים כפי מה שהם, היינו לראות את האמת. כי האמת היא הדברים כפי מה שהם. כי האמת מייצגת תיאור של ... שהם לא האמת עצמה, דהיינו, שהם לא התיאור האמיתי שמשקף את המצב האמיתי של המציאות, הרי שהאדם עדיין עוד לא הגיע אל האמת האובייקטיבית והרי שהאדם עדיין לא מבין את המציאות בשלמות. לדוגמא: מי שיתבונן יראה, כי לכל אירוע שמתרחש בעולם, יש לו סיבה מדוע הוא קרה. ומי שרוצה להבין את המציאות בשלמות, עליו להבין את הסיבה האמיתית שבגללה מתרחשים כל האירועים בעולם. וכל זמן שהאדם עדיין לא רואה עין בעין ולא מבין בשלמות את הסיבה הראשונה שבגללה מתרחשים כל האירועים בעולם, בדיוק בצורה שבה הם מתרחשים בכל רגע ורגע ובכל פרט ופרט, הרי שהאדם עדיין לא מבין את המציאות בשלמות. וחוסר הבנת המציאות בשלמות, יוצר חוסר אושר וכולי. ולכן מי שהוא פיקח, הוא מחפש תמיד את האמת, ומנסה בכל דבר לגלות את האמת ולראות ולהבין את הדברים ... גם אם האדם מחובר ב100% לנקודת האמת האישית שלו, דהיינו, גם אם האדם באמת משתמש בכל השכל שלו ובכל הרגש שלו ובכל האינסטינקטים שלו ובכל החושים שלו כדי להבין את המציאות, הרי שעדיין כל הבנה של האדם את המציאות, היא תמיד תהיה מוגבלת ליכולות התפישה של האדם. ומאחר שהתפישה של האדם את המציאות היא תמיד מוגבלת ליכולות ... מה שהיא. אלא שאין לאדם מושג איך להבין את ההסבר הזה. כי כפי שאמרנו כל תפישת המציאות על ידי האדם, היא לעולם הייתה ולעולם תהיה סובייקטיבית. כי האדם יכול להבין את המציאות , אך ורק עפ השכל שלו. וגם אם האדם ממש ירצה להבין את המציאות שלא עפ השכל שלו, הרי שהדבר הזה בלתי אפשרי במציאות. כי ההבנה מתרחשת ואפשרית רק באמצעות השכל רגש יכולת תפישה של האדם עצמו. והאדם עצמו לעולם לא יכול להבין את המציאות, שלא באמצעות הכלים שעומדים לרשותו, שהם השכל רגש וכולי. ומאחר שהכלים האלו מוגבלים, ומאחר שהאדם עצמו לא יכול לתפוש ולחשוב שום מחשבה רגש, שלא באמצעות כלי הקיבול שלו, הרי שלעולם האדם מוגבל להבין את המציאות, אך ורק בהתאם למגבלות התפישה האנושית שלו. וגם אילו תיאורטית היה יכול האדם להחליף את השכל שלו לשכל חזק יותר וכיוב, הרי שעדיין האדם היה מוגבל להבין את המציאות, אך ורק לפי יכולות התפישה האישית והסובייקטיבית שלו. כי כל שכל שיהיה לאדם, תמיד יהיה שכל אחר גדול עוד יותר. ותמיד תפישת האמת על ידי האדם, היא תמיד מוגבלת ליכולות התפישה של הכלים של האדם עצמו. וכדי שהאדם יוכל להבין את המציאות כפי מה שהיא באמת, לשם כך האדם צריך להגיע למצב שבו תהיה לו יכולת תפישה אין סופית ובלתי מוגבלת. כי אילו לדוגמא היה יכול האדם להכיל בתוך מחשבתו את האין ... מהי הסיבה הראשונה של כל הסיבות, או מהי התוצאה האחרונה של כל התוצאות. אך מאחר שיכולת התפישה של האדם היא לעולם סופית ולא אין סופית, לכן האדם לעולם מוגבל להבין את המציאות אך ורק בצורה סובייקטיבית בלבד. וזאת אחת מהשאלות הקשות ביותר, שאיתה מנסים להתמודד כל חכמי החכמים בעולם וכל הפילוסופים וכל חכמי הרוח וכל המורים הרוחניים. כי כולם משתוקקים להיות מאושרים ולהבין את המציאות בשלמות, דהיינו, לראות את האמת האובייקטיבית. אבל זה דבר שהוא בלתי אפשרי, כי יכולת התפישה של האדם, היא תמיד סובייקטיבית, כי היא תמיד מוגבלת ליכולות התפישה ... איתה, אלא גם אין לאדם יכולת להבין מהי תפישה אין סופית. כי האדם לא מסוגל אפילו לא לדמיין את מהותה של התפישה האין סופית. ונמצא אם כן, כי האדם מוגבל להבין את המציאות אך ורק בצורה סובייקטיבית בלבד עפ יכולות התפישה האישית שלו. וכאן יש שאלה גדולה, כי מצד אחד האדם רוצה להיות מאושר, וכדי להיות מאושר צריך להבין את המציאות בשלמות כפי מה שהיא. אך מה יעשה האדם שיכולת התפישה שלו היא מוגבלת והיא תמיד תישאר סובייקטיבית? וכאן יש סוד גדול, והוא כי יש דרך שבה יכול האדם להשיג ... שלו, כיצד ניתן לתפוס אמת אובייקטיבית. כי האמת היא תמיד סובייקטיבית כי היא תמיד אך ורק לפי יכולת התפישה של האדם. אך אף על פי כן יש כאן סוד והוא שיש דרך להבין את המציאות בשלמות, דהיינו, לגלות את הסוד של האמת האובייקטיבית, ועל ידי זה יכול האדם להיות מאושר באמת. אך מי יודע את הסוד הזה? ומי יודע ומי יכול לגלות את הדרך איך ... בצורה סובייקטיבית, את האמת האובייקטיבית. דהיינו, איך יכול האדם להגיע למצב שבו לא יהיה הבדל בין יכולת התפישה האנושית שלו, לבין יכולת התפישה שנדרשת כדי להבין את המציאות בשלמות כפי מה שהיא. וכדי שהאדם עצמו יזכה לזה, לשם כך על האדם לשפר את יכולת התפישה שלו עפ שכלו של החכם האמיתי. כי יכולת התפישה של החכם האמיתי, היא יכולת התפישה היחידה שמאפשרת לאדם להכיל את האמת האובייקטיבית של המציאות. ומי שרוצה לחיות טוב באמת ולהיות מאושר באמת, על ידי זה שהוא יבין את המציאות באמת, עליו לחפש חכם אמיתי שכזה שיש לו יכולת תפישה שכלית אין סופית, שמאפשרת לו לתפוס במחשבתו את האמת האובייקטיבית של המציאות, בלי להיות מוגבל ליכולת ...
אין שכל, הדרך הקצרה ביותר, אל תחפש את האמת, אל תנסה להבין את המציאות
אין שכל, הדרך הקצרה ביותר, אל תחפש את האמת, אל תנסה להבין את המציאות
... שכל, הדרך הקצרה ביותר, אל תחפש את האמת, אל תנסה להבין את המציאות מהי הדרך הקצרה ביותר להבנת המציאות? ההרצאה עוסקת ברעיון של אין שכל כדרך להבנת המציאות בצורה הקצרה ביותר. אליעד כהן מציג את הרעיון שהשימוש בשכל הוא מקור הבעיות של האדם, וכי הפסקת הניסיון להבין את המציאות מובילה לשחרור מסבל. לדבריו, כל ניסיון לחפש את האמת רק מסבך את האדם וגורם לו להיתקע בשאלות שאינן ניתנות לפתרון. מדוע השכל הוא מקור הבעיות? אליעד כהן מסביר שהשכל מחפש הסברים ... לאדם לחוש חוסר מנוחה. לכן, כדי להגיע לשחרור אמיתי, יש להפסיק לתת לשכל לשלוט ולנסות להבין את המציאות. מה קורה כשאדם מפסיק לחפש את האמת? כאשר האדם מפסיק לחפש את האמת, הוא מפסיק לסבול. הוא כבר לא עסוק בלנסות להבין למה דברים קורים, אלא פשוט חווה את המציאות כפי שהיא. אליעד כהן ... מחפש אחר פתרונות שכליים לכל חוויותיו. לסיכום ההרצאה של אליעד כהן מדגישה שהניסיון להבין את המציאות בעזרת השכל מוביל לתסבוכות מיותרות ולסבל. הדרך הקצרה ביותר להגיע לשחרור היא להפסיק לחפש את האמת ולהפסיק לנסות להבין את המציאות. בכך, האדם משתחרר ממעגל הסבל ומשיג שלווה פנימית אמיתית. מהי הדרך הקצרה ביותר להבנת המציאות? כיצד השכל גורם לבעיות? למה עדיף לא לחפש את האמת? איך להשתחרר מהסבל? מה קורה כשמפסיקים להבין את המציאות? מהי הדרך הקצרה ביותר להבנת המציאות? ההרצאה עוסקת ברעיון של אין שכל כדרך להבנת המציאות בצורה הקצרה ביותר. אליעד כהן מציג את הרעיון שהשימוש בשכל הוא מקור הבעיות של האדם, וכי הפסקת הניסיון להבין את המציאות מובילה לשחרור מסבל. לדבריו, כל ניסיון לחפש את האמת רק מסבך את האדם וגורם לו להיתקע בשאלות שאינן ניתנות לפתרון. מדוע השכל הוא מקור הבעיות? אליעד כהן מסביר שהשכל מחפש הסברים ... לאדם לחוש חוסר מנוחה. לכן, כדי להגיע לשחרור אמיתי, יש להפסיק לתת לשכל לשלוט ולנסות להבין את המציאות. מה קורה כשאדם מפסיק לחפש את האמת? כאשר האדם מפסיק לחפש את האמת, הוא מפסיק לסבול. הוא כבר לא עסוק בלנסות להבין למה דברים קורים, אלא פשוט חווה את המציאות כפי שהיא. אליעד כהן ... מחפש אחר פתרונות שכליים לכל חוויותיו. לסיכום ההרצאה של אליעד כהן מדגישה שהניסיון להבין את המציאות בעזרת השכל מוביל לתסבוכות מיותרות ולסבל. הדרך הקצרה ביותר להגיע לשחרור היא להפסיק לחפש את האמת ולהפסיק לנסות להבין את המציאות. בכך, האדם משתחרר ממעגל הסבל ומשיג שלווה פנימית אמיתית. מהי הדרך הקצרה ביותר להבנת המציאות? כיצד השכל גורם לבעיות? למה עדיף לא לחפש את האמת? איך להשתחרר מהסבל? מה קורה כשמפסיקים להבין את המציאות?
להבין את המציאות כפי מה שהיא לפני כל ההגדרות
להבין את המציאות כפי מה שהיא לפני כל ההגדרות
להבין את המציאות כפי מה שהיא לפני כל ההגדרות מה זה אומר להבין את המציאות לפני כל ההגדרות? להבין את המציאות כפי מה שהיא לפני כל ההגדרות, משמעותו להתבונן על העולם ועל עצמך בצורה נקייה מכל הנחות מוקדמות, דעות או הגדרות. אליעד כהן מסביר שבדרך כלל, אנשים חיים בתוך הגדרות, שהם אלו שנותנות משמעות לכל חווית החיים שלהם. ההגדרות הן כמו מסננים דרכם האדם חווה את המציאות. לכן, להבין את המציאות לפני כל ההגדרות פירושו לחזור אל המקור, אל הדבר הבסיסי והראשוני ביותר, לפני שנתנו לו שם, לפני שיצרנו לו מסגרת או משמעות מסוימת. כיצד הגדרות ... הוא בעצם מתייחס לתחושה מסוימת על בסיס הגדרה פנימית של מהו כעס. הוא לקח תחושה גולמית של מציאות מסוימת, ושם עליה תגית של כעס. אבל להבין את המציאות לפני ההגדרה זה לחוות את התחושה הזו ללא תווית, ללא כותרת. כשהאדם מנסה להבין את עצמו ללא הגדרות, הוא למעשה מתבונן על התחושות והרגשות שלו באופן ...
להבין את המציאות, נחישות לדעת את האמת, לשאול למה
להבין את המציאות, נחישות לדעת את האמת, לשאול למה
להבין את המציאות, נחישות לדעת את האמת, לשאול למה איך להבין את המציאות ולפתח נחישות לדעת את האמת? אליעד כהן מדבר על ... שהשאלות שאדם שואל את עצמו משפיעות ישירות על רמת ההבנה שלו ועל הדרך שבה הוא תופס את העולם. למה חשוב להבין את המציאות? אליעד מסביר כי כל אדם פועל מתוך רצון להבין את המציאות שבה הוא נמצא. כאשר אדם לא מבין את העולם שסביבו, ... קיומו ואת העולם בו הוא חי. הוא מציין שזו לא רק שאלה אינטלקטואלית, אלא צורך רגשי קיומי. כאשר אדם אינו מבין את המציאות, הוא מתחיל לחוות תחושת סבל פנימי שמקורה במצוקה ... זה יוצר חוסר נוחות ותסכול. הנחישות לא לוותר על חיפוש האמת היא זו שמובילה לידע פנימי עמוק ואמיתי. איך להבין את המציאות? למה חשוב לשאול למה? איך להפסיק לשקר לעצמך? מה הקשר בין חוסר ידיעה לסבל? איך להגיע לאמת מוחלטת? איך להבין את המציאות ולפתח נחישות לדעת את האמת? אליעד כהן מסביר על ... שהשאלות שאדם שואל את עצמו משפיעות ישירות על רמת ההבנה שלו ועל הדרך שבה הוא תופס את העולם. למה חשוב להבין את המציאות? אליעד טוען כי כל אדם פועל מתוך רצון להבין את המציאות שבה הוא נמצא. כל חוסר הבנה יוצר תחושת בלבול או ... מלהעמיק. אולם מי שבאמת רוצה להבין, חייב להיות מוכן לשאול שוב ושוב, גם אם זה יוצר חוסר נוחות. איך להבין את המציאות? למה חשוב לשאול למה? איך להפסיק לשקר לעצמך? מה ...
להבין את אלוהים, להבין את המציאות, להבין את עצמך, למה אלוהים ברא את העולם? למה העולם קיים? איך נוצרת מחשבה? להיצמד לאמת, לראות את האמת
להבין את אלוהים, להבין את המציאות, להבין את עצמך, למה אלוהים ברא את העולם? למה העולם קיים? איך נוצרת מחשבה? להיצמד לאמת, לראות את האמת
... את אלוהים, להבין את המציאות , להבין את עצמך, למה אלוהים ברא את העולם? למה ... שממחיש את החשיבות של ההבנה העצמית בדרך לגילוי האמת. מהי התבוננות אמיתית ומה המטרה שלה? אחת הטעויות של אנשים שמנסים להבין את המציאות היא שהם מתבוננים מתוך הנחה שהתבוננותם נכונה. ... את אלוהים כבלתי מוגדר. מכאן עולה הסתירה: ברגע שמגדירים משהו כבלתי מוגדר, זו בעצמה כבר הגדרה. אליעד טוען שהדרך הנכונה להבין את המציאות או את אלוהים היא להבין קודם כל את הדברים ... מוגדר, כי ברגע שאתה מדבר עליו, אתה כבר הגדרת אותו ולכן הכנסת אותו לתחום ההבנה שלך. בסופו של דבר, אליעד מסביר שהדרך להבין את המציאות, את אלוהים ואת עצמנו, מתחילה תמיד בהבנת ... כאשר נעשה זאת בצורה יסודית, נוכל לראות את האמת בצורה ברורה. איך להבין את אלוהים? מהי התבוננות עצמית אמיתית? האם אפשר להבין את המציאות? איך נוצרת מחשבה? איך להיצמד לאמת? למה ...
גן עדן / גיהנום - מדוע בקצה גיהנום נמצא גן עדן? למה בקצה גיהנום מחכה גן עדן?
... את ההיגיון של המציאות, הרי שהוא היה רוצה את המציאות כפי מה שהיא וממילא הוא לא היה מרגיש רע. ואם האדם כן מבין את המציאות ועדיין לא מרוצה ממנה, הרי שזה משום, שהוא לא מבין את הסיבה הטובה, שבגללה המציאות היא כפי מה שהיא. ואם האדם כן מבין את ... חלקי. והרי שהוא לא מבין מספיק טוב את הטוב של המציאות כפי מה שהיא. וכל הרע שהאדם מרגיש, שורשו בכך שהאדם לא מבין את המציאות. כאשר קורה לאדם משהו נגד רצונו, והוא לא מבין למה לא קרה אחרת כפי מה שהוא רוצה, וכאשר האדם מרגיש שהוא היה יכול לעשות את ... זאת, בתחתית הגהנום נמצא גן עדן ובסוף הכל חייב להתהפך לטובה בהכרח. והעניין הוא, כי האדם מטבעו כל הזמן מנסה להבין את המציאות. ובפרט כאשר רע לאדם, שאז הוא עוד יותר מנסה להבין את המציאות, כדי לנסות להתחבר למציאות ולהרגיש טוב. וכאשר האדם מגיע להבנה של המציאות, על ידי זה הוא מרגיש טוב. וככל שרמת ההבנה של האדם את המציאות גדולה יותר, כך האדם מרגיש טוב יותר. וכאשר האדם מנסה להבין את המציאות, לפעמים הוא מגיע למקומות, שבהם הוא מרגיש שהוא עוד יותר לא מבין את המציאות. הדבר דומה לאדם רגיל, שינסה להבין את השכל של האדם החכם או הטיפש ביותר בעולם. הניסיון להבין ולהתחבר לצורת המחשבה של האדם ... לשנות קצת את צורת המחשבה המקובלת, ועל ידי זה אפשר להבין כל דבר קשה שיש במציאות. והתהליך הזה שבו האדם מנסה להבין את המציאות, יש לו סוף בהכרח. ובסופו בהכרח הכל מתהפך לטובה. כי כאשר האדם מנסה להבין ולהבין את המציאות, בסופו של התהליך יכולות לקרות אחת משתי אפשרויות. אפשרות אחת היא, שהאדם אכן יבין את הכל ואז ממילא הוא הגיע אל השלום המיוחל עם המציאות. אפשרות השנייה היא, שבסופו של התהליך האדם לא יבין את המציאות בכלל, וגם אז יגיע השלום המיוחל. ונסביר: אם נתבונן נראה, כי הסיבה שבגללה האדם מרגיש רע, היא לא רק בגלל שהוא לא מבין את המציאות, אלא היא דווקא גם בגלל שהוא כן מבין את המציאות. מדוע? תשובה: רע יכול להיווצר רק על ידי זה שהאדם רוצה אחרת מאשר מה שקורה. וככל שהאדם חכם יותר, כך יש לו דעה יותר עצמאית ... ככל שהאדם חכם יותר, כך קיימת אפשרות גדולה יותר להתנגשות, בין הרצון שלו לבין המצב של המציאות. אם האדם לא היה מבין את המציאות בכלל, דהיינו, אם היה האדם מרגיש שהוא לא מבין שום דבר, ממילא הוא לא היה שיפוטי לגבי המציאות, וממילא היה מקבל את הכל ... את המציאות, וכן לגבש דעה שיפוטית כלשהי לגבי המציאות. אך מחמת שהשכל של האדם הוא לא מושלם, לכן הוא לא תמיד מבין את המציאות בשלמות. וכאשר האדם מבין קצת את המציאות אך לא מבין אותה בשלמות, על ידי זה נדמה לאדם שהוא חכם יותר מאשר המציאות, ובנוסף ... כפי מה שהיא, ועל ידי זה הוא מרגיש רע. ומצד האמת, כדי להרגיש טוב אפשר גם לבחור בדרך, שבה האדם לא מנסה בכלל להבין את המציאות. ויש לאדם בחירה חופשית מלאה, לבחור האם לנסות להבין את המציאות, או לקבל אותה גם בלי להבין אותה. וכאשר האדם מנסה להבין את המציאות, וכאשר האדם מגיע לנקודות, שבהן הוא לא מצליח להבין את המציאות בצורת המחשבה שלו, אז, בסופו של דבר, או שהוא כן מצליח להבין את צורת המחשבה הנכונה, שבאמצעותה אפשר להבין את כל המציאות, ... דבר לגבי המציאות, ואז הוא ממשיך לחיות במציאות כרגיל אך בלי שום שיפוטיות. בכל מקרה, בסוף התהליך של הניסיון להבין את המציאות, מגיעה נקודה שבה הערבוב של ההבנה וחוסר ההבנה של האדם את המציאות נגמר. וכאשר האדם נמצא בכל אחד מהקצוות של הבנה שלמה או אי הבנה בכלל, אז ממילא הכל מתהפך לטובה. ונסכם: כאשר האדם מרגיש רע, באפשרותו לבחור לא לנסות להבין את המציאות, אלא לקבל אותה כפי מה שהיא. או כן לנסות להבין את המציאות, כדי לקבל אותה כפי מה שהיא. וכאשר האדם מבין את המציאות, על ידי זה הוא מרגיש טוב יותר. וכאשר האדם מגיע לנקודות, שבהן הוא לא מסוגל להבין את המציאות בצורת המחשבה שלו, אז בסופו של דבר, או שזה יגרום לו לא לנסות יותר להבין את המציאות, או שזה יגרום לו לשנות את צורת המחשבה שלו וכן להבין את המציאות. אך בכל אחת מהדרכים, בסופו של דבר האדם בהכרח מגיע לקבלה שלמה של המציאות ומרגיש טוב. ...
האם הכל הגיוני? האם השכל מוגבל? האם ניתן להבין כל דבר? איך להבין כל דבר? איך להבין את אלוהים? האם ניתן להבין את אלוהים? איך להבין דברים? האם ניתן להבין את המציאות?
האם הכל הגיוני? האם השכל מוגבל? האם ניתן להבין כל דבר? איך להבין כל דבר? איך להבין את אלוהים? האם ניתן להבין את אלוהים? איך להבין דברים? האם ניתן להבין את המציאות?
... להבין את אלוהים? איך להבין דברים? האם ניתן להבין את המציאות? האם הכל הגיוני? האם השכל מוגבל? איך להבין את המציאות? ההרצאה עוסקת בשאלות העמוקות ... סביבנו. אליעד מתחיל בתשובה לשאלה אם אפשר להבין את המציאות , ומסביר שהשכל האנושי מוגבל. ... השכל שלנו הוא סופי. הוא שואל אם ניתן באמת להבין את המציאות האינסופית באמצעות שכל סופי, ...
איך להיות אלוהים? למה לפתח את השכל? איך להבין את המציאות? איך לשלוט במציאות? פרדוקסים במציאות, צורה או מהות, האם אתה אלוהים? לפתח את החשיבה, פרדוקס החלל הפנוי
איך להיות אלוהים? למה לפתח את השכל? איך להבין את המציאות? איך לשלוט במציאות? פרדוקסים במציאות, צורה או מהות, האם אתה אלוהים? לפתח את החשיבה, פרדוקס החלל הפנוי
... להיות אלוהים? למה לפתח את השכל? איך להבין את המציאות? איך לשלוט במציאות? פרדוקסים במציאות, צורה או מהות, האם אתה אלוהים? לפתח את החשיבה, פרדוקס החלל הפנוי איך להיות אלוהים? איך לפתח את השכל ולהבין את המציאות? ההרצאה מתחילה בשאלה מה אתה רוצה? כשאליעד כהן מציע לדון בנושאים של להיות אלוהים, הבנת המציאות ושליטה במציאות. המטרה היא להבין את התפיסה של אדם ... לנו. בשיחה על מהות, אליעד שואל את המשתתפים אם הם יכולים להסכים שמהות היא כל מה שצורם את המציאות, ושישנן דרכים להבין את המציאות מעבר לצורות הספציפיות. הדיאלוג נמשך כשאליעד שואל את השאלות המרכזיות: האם אני אלוהים? והאם אני שולט בהכל?. הוא מציין שיש הוכחות סותרות לכך, מה שמוביל לחשיבה פילוסופית עמוקה על איך להבין את המציאות ולשלוט בה. לקראת סיום, אליעד מציע כי בשביל להבין את כל התהליכים בעולם, על האדם לפתח את השכל באופן כזה שהוא יוכל להבין את כל התהליכים, כולל את ...
צריך או לא צריך, האם באמת צריך להתאמץ להבין את המציאות, להחליף צריך אחד בצריך אחר
צריך או לא צריך, האם באמת צריך להתאמץ להבין את המציאות, להחליף צריך אחד בצריך אחר
... או לא צריך, האם באמת צריך להתאמץ להבין את המציאות , להחליף צריך אחד בצריך אחר האם באמת צריך להתאמץ להבין את המציאות? אנשים רבים חיים בתחושה מתמדת של לחץ וחרדה שנובעים מכך שהם מאמינים שצריך לעשות דברים מסוימים. אליעד כהן מציג גישה ... בחיים? מה ההבדל בין צריך לרוצה? האם צריך להבין את המציאות? למה אנשים מרגישים לחץ? איך להפסיק להרגיש שחייבים לעשות משהו? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מהי משמעות? המשמעות של המשמעות, איך לנתח תהליכים? חיפוש משמעות, השתקפות עצמית, להסתכל בשכל שיש בכל דבר, איך להבין את המציאות? להפוך מחוייב לאפשרי, להפוך אפשרי למחוייב
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: להבין את המציאות, איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? דיכאון? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: להבין את המציאות, איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשנות תכונות אופי? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשפר את הזיכרון? איך לשתול מחשבות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך להאמין בעצמך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לקבל החלטות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לפרש חלומות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך ליצור אהבה? איך להיגמל מהימורים? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בזוגיות? איך למצוא זוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: אולי אנחנו במטריקס? איך נוצר העולם? למה לא להתאבד? איך להיות מאושר? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם לדומם יש תודעה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה יש רע בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש משמעות לחיים? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? האם הכל אפשרי? האם המציאות היא טובה או רעה? למה העולם קיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם באמת הכל לטובה? מי ברא את אלוהים? האם יש או אין אלוהים? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן לכלכלת המשפחה, מאמן פרטי, הדרכה בתחום להבין את המציאות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2500 שניות - עכשיו 28_05_2025 השעה 06:05:15 - wesi1