אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לא לשנוא את העבודה ✔התמכרות לעבודה, וורקוהוליזם, האם להיות מכור לעבוד? האם להתמכר לעבודה? האם כדאי להיות וורקוהוליק? תופעת ההתמכרות לעבודה, מכורים...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
התמכרות לעבודה, וורקוהוליזם, האם להיות מכור לעבוד? האם להתמכר לעבודה? האם כדאי להיות וורקוהוליק? תופעת ההתמכרות לעבודה, מכורים לעבודה, הזדהות עם העבודה, האם לעבוד קשה? Workaholic, למה לעבוד קשה? האם להיות וורקוהוליק?
האם כדאי לעבוד קשה או להשקיע מינימום בעבודה?

בהרצאה זו, אליעד כהן עוסק בשאלה מרכזית של ההתמודדות עם עבודה: האם כדאי להשקיע את כל האנרגיה בעבודה, להיות "וורקוהוליק" ולעבוד קשה, או שמא כדאי להשקיע מינימום ולהימנע מלהתמסר לעבודה מעבר לנדרש. הוא מציע שתי גישות מרכזיות שמתארות את אפשרויות הבחירה בעבודה.

האפשרות הראשונה היא לעבוד מינימום, להשקיע רק מספיק כדי לא להיפלט מהמקום העבודה, ולא יותר מזה. הגישה הזו שואפת להימנע מהמון עבודה מיותרת, תוך שמירה על גבולות ברורים, כך שהעובד לא שקע בעבודתו מעבר לנדרש.

האפשרות השנייה היא להשקיע את כל מה שיש, לעבוד מעל ומעבר, ולתת יותר ממה שמתבקש. אליעד מסביר שבעוד שזו גישה שיכולה להוביל לעבודה ארוכה יותר ולשעות נוספות, היתרון שלה טמון בהזדהות של העובד עם מטרות העבודה והרגשת שייכות למקום. כשעובדים מתוך הזדהות, המשמעות והסיפוק גדלים, אף אם העבודה דורשת יותר מאמץ.

מהם היתרונות והחסרונות של כל גישה?

היתרון בגישה הראשונה, שבה העובד מבצע את העבודה במינימום, הוא שמירה על אנרגיה אישית, פחות מתח ועומס. זה גם מאפשר לעובד להימנע מהתחושת כלא של עבודה שהוא לא באמת מתחבר אליה. אך, החיסרון הוא שהעובד עלול להרגיש תקוע בעבודה שמרוקנת ממנו את האנרגיה, ועשוי לפתח תחושת ריקנות או חוסר עניין.

הגישה השנייה, שבה העובד משקיע יותר, דורשת יותר זמן ואנרגיה. זה עלול להרגיש כאילו העובד מנוצל, במיוחד אם לא מתוגמל כראוי. מצד שני, היתרון הוא שהעובד מרגיש סיפוק אישי, נהנה מהעשייה ומזדהה עם מטרת העבודה. הוא לא מרגיש "כלא" בעבודתו, אלא מוצא בה משמעות, אף אם זה דורש ממנו יותר.

האם קיימת "קומבינה" או דרך ביניים?

אליעד מסביר שאין פתרון פשוט או חד משמעי. אין טכניקות קסם שיכולות לשנות את התמונה באופן מוחלט. העובד יכול לשנות מקום עבודה או להתאים את סביבת העבודה כך שיתאים יותר לערכים האישיים שלו. אך השאלה המרכזית תמיד תהיה: האם להרגיש "כחלק מהמקום" ולהשקיע את כל האנרגיה, או לנצל את הזמן כדי להימנע מלעבוד קשה מדי ולהתמקד במינימום דרישות.

החשיבות של ההיבט הרגשי בעבודה

אליעד מבהיר שההיבט הרגשי בעבודה הוא קריטי. אדם שעובד רק בשביל הכסף ולא מזדהה עם מטרת העבודה או עם הלקוחות, יחווה את עבודתו כעומס. הוא ירגיש כאילו הוא חי בעבודת כלא, וללא תחושת שייכות או מחויבות. לעומת זאת, אם העובד מצליח להזדהות עם מטרת העבודה ולראות את הערך בה, הוא יחווה את העבודה כמשמעותית יותר, גם אם זה דורש ממנו להשקיע יותר.

דוגמת תפוחי האדמה

כדוגמה מוחשית, אליעד מציג את המקרה של עבודה פשוטה כמו קילוף תפוחי אדמה. עובד יכול לבחור לראות את המשימה כעבודה סתמית ולא להתאמץ בה, או שהוא יכול להזדהות עם המטרה ולעבוד מתוך רצון אמיתי להועיל לאחרים. אם העובד רואה את העבודה כשליחות, הוא ימצא בה יותר משמעות ויהיה מוכן להשקיע בה יותר, גם אם זה דורש יותר זמן ומאמץ.

האם לעבוד אחרי שעות העבודה הרגילות?

אליעד מציע דוגמה נוספת של עבודה בשעות נוספות. אם המנהל מתקשר אחרי שעות העבודה, העובד יכול לבחור לא לענות ולקבוע גבולות, או להיענות ולתת את המענה הנדרש. בחירה ראשונה יכולה להוריד את העומס באופן מיידי, אך היא עשויה להוביל לחוסר שייכות למקום העבודה. מצד שני, אם העובד עונה וממשיך לעבוד מעבר לשעות העבודה, הוא עשוי להרגיש מנוצל, אך גם ירגיש שהמקום אכפת לו, ובסופו של דבר יהנה יותר מהעשייה.

האיזון הנכון

בסופו של דבר, המסר של אליעד הוא שאין תשובה חד משמעית לשאלה אם לעבוד יותר או פחות. כל אדם צריך למצוא את האיזון המתאים לו, בהתאם למטרותיו האישיות ולתחושת הסיפוק שהוא מוצא בעבודתו. אליעד מדגיש שההצלחה טמונה לא רק בכמות העבודה, אלא גם בהזדהות האישית עם מטרת העבודה ותחושת השייכות למקום.
האם כדאי לעבוד כמה שפחות או להשקיע את כל האנרגיה במקום העבודה?

התלבטות נפוצה היא האם כדאי להשקיע מעל ומעבר בעבודה, או שמא לעבוד כמה שפחות כדי לא "לבזבז" כוחות מעבר למה שמשלמים. יש שתי אפשרויות מרכזיות:

1. לעבוד כמה שפחות, רק כדי שלא יפטרו.

2. לעבוד במלוא המרץ ולתת את כל מה שאפשר, גם כשזה מעבר להגדרת התפקיד.

מהם היתרונות והחסרונות של כל גישה?

יש יתרונות בגישה של להשקיע כמה שפחות: זה חוסך מאמץ והופך את המשימות לפחות מעיקות. מצד שני, מי שמתרגל לעבוד מעט עלול לגלות שהוא "כלוא" בעבודה שלא באמת מעניינת אותו. הוא מגיע בכל בוקר למקום העבודה מתוך תחושת חובה גרידא, בלי הזדהות עם המטרה ובלי אכפתיות כלפי הלקוחות או העמיתים. כך העובד מרגיש שהוא עובד יותר, משום שהוא סופר כל דקה בתפקיד שהוא לא באמת מתחבר אליו.

בגישה של להשקיע ולתת מעל ומעבר, יש סיכון לעבוד יותר שעות ואולי אפילו ללא תגמול נוסף. אולם היתרון הוא שהאדם מפתח תחושת שייכות והנאה מהעשייה. כשהוא מזדהה עם מטרת העסק וחש שבאמת אכפת לו מהתוצר הסופי או מהלקוחות, הוא עלול לעבוד יותר בפועל, אבל מרגיש פחות שהוא עובד, כי הוא נהנה ומוצא ערך במה שהוא עושה.

כיצד דוגמת קילוף תפוחי האדמה ממחישה את העניין?

אדם שמקלף תפוחי אדמה יכול לבחור אם להתייחס למשימה כאל תפקיד סתמי או כאל שליחות שבה הוא עוזר לאנשים לקבל תפוח אדמה מקולף. מי שאומר לעצמו "לא מעניין אותי התפוחי אדמה, לא מעניין אותי הלקוח, אני כאן רק בשביל הכסף", מוצא את עצמו בכלא של עבודה יומית שהוא לא מעוניין בה באמת. לעומתו, מי שאומר "אני באמת רוצה שלאנשים יהיה תפוח אדמה מקולף ונוח לאכילה, חשוב לי להועיל להם", יחוש סיפוק ויהנה יותר מעשייתו, גם אם היא דורשת מאמץ רב יותר.

מה המשמעות של לתת מעבר לשעות העבודה הרגילות?

לדוגמה, אם אחרי השעה חמש בערב מתקשרים מהמשרד בעשר בלילה, אפשר להחליט לא לענות ("כי כבר סיימתי את יום העבודה שלי"), או לענות ולהתייחס לבעיה בעניין אמיתי. מי שבוחר לא לענות חוסך אנרגיה באותו רגע, אבל נשאר מנותק מהמטרה הכללית של המקום שבו הוא עובד. מי שבוחר לענות עשוי לכאורה להרגיש שמנצלים אותו, אולם הוא משכנע את עצמו שמה שקורה בעבודה כן חשוב לו. כך צורת החשיבה הזו מחדירה בו תחושה של שותפות, גורמת לו להתעניין יותר ולהפיק סיפוק רב יותר מהעבודה.

האם אין כאן קומבינה או דרך ביניים?

למעשה אין פתרון מוחלט. אדם יכול לחפש עבודה חדשה, לשנות סביבת עבודה או לחפש לקוח אחר (אם הוא עצמאי). אולם בכל סביבה שאליה יגיע, הוא יתמודד עם אותה התלבטות: האם לתת מעצמו אקסטרה ולהפוך את העבודה לחלק מתשוקותיו, או להסתפק במינימום ולעבור את היום בניתוק רגשי. אין פה "טריק" חד משמעי: לעבוד מעט משאיר לאדם זמן וכוח לעצמו, אבל הופך את השעות בעבודה לפחות מספקות, לעבוד הרבה דורש כוחות, אך מעניק תחושת הנאה ושייכות גדולה יותר.

למה חשוב לזכור את ההיבט הרגשי בעבודה?

מי שעובד רק בשביל הכסף ולא באמת אכפת לו מהלקוחות או מהמשימות, מוצא את עצמו מרגיש כורח גדול יותר. הוא ירגיש בכל רגע שהוא "נמצא בכלא" ועושה דבר שלא באמת מעניין אותו. לעומת זאת, מי שבאמת מזדהה עם הפעולות שהוא עושה, יכול אף לרצות לעבוד גם ללא תוספת תשלום, כי הוא מוצא בכך מטרה חשובה או סיפוק פנימי. במקרים כאלה, האדם "עובד יותר" אך בעצם מרגיש שהוא "עובד פחות", כי הוא מפיק הנאה אמיתית מהעשייה.

בסופו של דבר, המסר הוא שאין תשובה אחת נכונה. שתי הגישות לגיטימיות, אבל חשוב להבין את ההשלכות של כל בחירה: אדם שמשקיע מעט אולי ירוויח מנוחה בטווח הקצר, אך יחווה חוסר סיפוק. אדם שמשקיע הרבה עלול לפעמים להרגיש שמנצלים אותו, אולם בו זמנית ירגיש מעורב ונהנה יותר. אין כאן קומבינות פשוטות: כל אחד צריך להחליט עד כמה הוא מזדהה עם מקום העבודה או העסק, ובכך לבחור את נקודת האיזון עבורו.
התמודדות עם התמכרות לעבודה, לעבוד במה שאתה אוהב, בחירת מקצוע, כמה להשקיע בעבודה? האם לתת שינצלו אותך? איך לא לעבוד קשה? כמה קשה לעבוד? תעבוד במה שאתה אוהב, לעסוק בדבר שאתה אוהב, לעבוד בעבודה שאוהבים, לעבוד כמה שפחות, לעבוד בעבודה קלה, לנצל את הבוס, לעבוד בשירות לקוחות, איך לאהוב את העבודה? איך לאהוב את מקום העבודה? איך להתנהל במקום עבודה? למה כדאי לאהוב את העבודה? איך לעבוד כמה שפחות? איך לא לעבוד הרבה? איך לעבוד בקלות? למה לעבוד בחינם? האם לעבוד בחינם? רצון לתת, רצון לקבל, למה להשקיע בלקוחות? למה לאהוב את העבודה? האם להשקיע בעבודה? האם להשקיע בעסק? האם להשקיע בלקוחות? למה להשקיע במקום העבודה? למה להשקיע בעבודה? איך לא לשנוא את העבודה? איך להפסיק לעבוד?
לנצל את הזמן בלי תשובה ארוחות מיתוסים הרגשה של שייכות משימה מקום ללא זמן שותפויות התמודדות עם התמכרויות האם להיות מכור לעבוד יתרון מול חיסרון workaholic גמילה גמילה מהתמכרויות גמילה מהתמכרות האם כדאי להיות וורקוהוליק האם להיות וורקוהוליק האם להיות מכור לעבוד האם להתמכר לעבודה האם לעבוד קשה הוליזם הזדהות הזדהות עם העבודה התמכרויות התמכרות התמכרות לעבודה וורקוהוליזם וורקוהוליק טיפול בהתמכרויות טיפול בהתמכרות להזדהות להזדהות עם העבודה להיגמל להיגמל מהתמכרויות להיגמל מהתמכרות להיות וורקוהוליק להיות מכור להיות מכור לעבוד להתמכר להתמכר לעבודה לטפל בהתמכרויות לטפל בהתמכרות למה לעבוד קשה לעבוד לעבוד קשה מכור מכור לעבוד מכורים לעבודה עבודה קושי קשיים תופעת ההתמכרות לעבודה
התייעלות / סדר וארגון / סדר בחיים - כיצד לעבוד *במהירות* בצורה רגועה ובלי לחץ?
... סדר וארגון סדר בחיים - כיצד לעבוד במהירות בצורה רגועה ובלי לחץ? מי שיתבונן בעניין יראה, שככל שהאדם מסוגל לעשות את מעשיו בצורה מהירה יותר, כך הוא מסוגל להשיג את ... כיצד יכול האדם ללמוד לעשות את מעשיו בצורה מהירה, ולהשיג את התוצאות הטובות ביותר, ועדיין להישאר רגוע, בלי להרגיש תחושה של לחץ כלשהו? ואיך בכלל אפשר ליצור עבודה מהירה, בלי תחושה של לחץ? ומי שיתבונן בעניין יראה, שיש בעולם שלנו המון דברים שפועלים בצורה מהירה, בלי שום מאבק ובלי שום לחץ. והכל ... ובנוסף הוא גם רגוע, ובנוסף הוא גם משיג את התוצאות בצורה מהירה. והשאלה היא, איך בעצם יכול האדם לשפר את המיומנות האישית שלו? ואיך יכול האדם ללמד את עצמו לעבוד ולעשות את הדברים בצורה מהירה, בלי מאמץ ובלי טעויות עד כמה שאפשר? והתשובה היא, כי המיומנות של האדם, תלויה בעד כמה הוא עושה את מעשיו ופעולותיו בצורה מסודרת ומובנית. ומי שרוצה ללמוד לעשות את מעשיו בצורה מהירה ובלי טעויות, עליו ללמד את עצמו, לעבוד בצורה מסודרת. והמהות של לעבוד בצורה מסודרת, היא הסדר שיש לאדם במחשבות שלו, כאשר הוא עובד. ובטרם נסביר את משמעות הסדר במחשבות, נסביר, כיצד להגיע לסדר במחשבות. וכדי להגיע לסדר במחשבות, לשם כך על האדם לנסות להיות יותר מסודר, בדברים הממשיים שסביבו. דהיינו, ברמה המעשית על האדם להשתדל שסביבת העבודה שלו תהיה יותר מסודרת. ועל האדם לשבת בצורה מסודרת על הכסא. ועל האדם לשים לב לכך, ששולחן העבודה שלו מסודר. ולמרות שנדמה לאדם שהדברים האלו הם לא חשובים, הרי שכל הבלגאן שיש סביבו של האדם בעולם הממשי, הוא לא מאפשר לאדם להגיע ... של האדם רוגע. כי כדי שהמחשבה של האדם תהיה מסוגלת להירגע ולהיות בישוב הדעת, לשם כך המחשבה של האדם צריכה להיות מסוגלת, להגדיר את מה שהיא רואה. וכאשר האדם עובד בסביבה לא מסודרת, הדבר הזה לא נותן לו רוגע ושקט נפשי למחשבות שלו. כי המחשבה של האדם, כל הזמן צריכה להתאמץ, להירגע מהבלגאן שיש סביבה. וחוסר הסדר שיש סביב האדם בעולם הממשי, הוא יוצר אצל האדם חוסר סדר במחשבות שלו. וכאשר אנחנו מדברים על סביבת עבודה מסודרת, הכוונה היא, לא רק לסביבת העבודה, אלא בכלל לסדר באופן כללי בדברים של האדם. כי כאשר האדם לא חי בצורה מסודרת בחייו הפרטיים, על ידי זה החוסר סדר הזה, משרה עליו אוירה ותחושה של חוסר סדר במחשבות שלו, גם בעבודה. ומי שרוצה לשפר את המיומנות שלו ולעשות סדר במחשבות שלו, עליו בשלב הראשון, לנסות לעשות סדר בדברים הקטנים. וסדר בדברים הקטנים, ...
כסף, לחסוך כסף, עבודה, לטייל בעולם, פרויקטים, חוסר שלמות רגשית עם החלטה, לעבוד, להפסיק לעבוד
כסף, לחסוך כסף, עבודה, לטייל בעולם, פרויקטים, חוסר שלמות רגשית עם החלטה, לעבוד, להפסיק לעבוד
... לחסוך כסף, עבודה, לטייל בעולם, פרויקטים, חוסר שלמות רגשית עם החלטה, לעבוד, להפסיק לעבוד מדוע קיימת תחושת חוסר שלמות בהחלטות לגבי ... סביב נושאים כמו חיסכון כסף, עבודה, וטיולים בעולם, מגיעה מכך שאנשים מנסים ... לחופש, בפועל רוצה להשתחרר מהעבודה, מהשגרה, או מחוסר הנוחות שהוא חווה ... איך ראוי להתייחס לחיים ולעבודה לפי אליעד כהן? אליעד מציע שצריך לראות את ... יפתור את הבעיות שלי? האם להפסיק לעבוד ישחרר אותי מסבל? למה תמיד אני רוצה ...
לאהוב את העבודה, לעבוד בעבודה שאתה אוהב, ליהנות מהעבודה, למה האדם אוהב את העבודה
לאהוב את העבודה, לעבוד בעבודה שאתה אוהב, ליהנות מהעבודה, למה האדם אוהב את העבודה
... את העבודה, לעבוד בעבודה שאתה אוהב, ליהנות מהעבודה, למה האדם אוהב את העבודה האם באמת אפשר לאהוב את העבודה ולא להרגיש שעובדים? הרבה אנשים מכירים את האמרה: תמצא עבודה שאתה אוהב ולא תצטרך לעבוד עוד יום אחד בחייך. אליעד כהן בוחן את האמירה הזו לעומק, במטרה להבין אם היא נכונה, ואם אכן אפשר להגיע למצב שבו האדם אוהב את העבודה שלו עד כדי כך שאינו מרגיש שהוא עובד כלל. התפיסה הזו נשמעת אידיאלית לרבים: אם אתה נהנה מהעבודה שלך, אתה לא חווה קושי או מאמץ, אלא רק סיפוק והנאה. אך אליעד טוען שהעניין הרבה יותר מורכב מזה, ומפרק אותו לפרטים הקטנים ביותר. למה אנשים אומרים שהם לא עובדים אלא נהנים מהעבודה? אליעד מביא דוגמה של אדם שאומר שהוא אוהב את העבודה שלו, ושהוא קם בבוקר בהתלהבות, כי הוא עוזר לאחרים ונהנה לראות אנשים שמחים. האדם הזה אומר שהוא אינו מרגיש שהוא עובד, אלא עושה משהו שנותן לו סיפוק רגשי, הנאה ותחושת משמעות. אליעד מסביר שהאדם הזה, למעשה, לא אוהב באמת את העבודה עצמה, אלא את התחושה הטובה שהוא מקבל ממנה. במילים אחרות, האדם אוהב את העבודה רק משום שהוא מקבל דרכה משהו אחר: רגש, סיפוק או תחושה טובה כלשהי. אם הוא היה יכול לקבל את אותה תחושה של סיפוק או הנאה בדרך קלה ופשוטה יותר, למשל, בלחיצת כפתור בבוקר, סביר להניח שהיה בוחר בכך ולא ממשיך ללכת לעבוד. האם היית ממשיך לעבוד אם היית יכול להשיג את אותה תחושת סיפוק בדרך אחרת? אליעד מציע לאדם לחשוב על מצב שבו בבוקר הוא היה יכול לשתות שתי כוסות מים ולקבל את אותה תחושה טובה, סיפוק ומשמעות שהוא מקבל מהעבודה, למשך כל היום. במקרה כזה, האדם כבר לא היה זקוק לעבודה כדי להרגיש טוב. אליעד מסביר שרוב האנשים היו מוותרים על העבודה אם הם היו יכולים להשיג את אותה תחושה טובה בצורה פשוטה וקלה. מכאן עולה שהאדם לא באמת אוהב את העבודה, אלא את התחושות שהעבודה מייצרת אצלו. מה המשמעות של לאהוב את העבודה באמת לפי אליעד? אליעד מתייחס להבחנה דקה וחשובה בין שני סוגי אהבה לעבודה: אהבה לעבודה בגלל התוצאה או התועלת שהאדם מפיק ממנה (סיפוק רגשי, כסף, הכרה). אהבה לעבודה בפני עצמה, בלי קשר לתוצאה או לתועלת חיצונית שהיא נותנת. רוב האנשים נמצאים בקטגוריה הראשונה: הם עובדים כדי להשיג משהו אחר, למשל, סיפוק רגשי, כסף, תחושת משמעות, או ריגוש. לכן, הם לא באמת אוהבים את ה
חיים בתוך חלום, מציאות מדומה וירטואלית, חלום או מציאות, לישון או להיות ער, לעבוד תוך כדי שינה, אוהבים לישון, חלומות
חיים בתוך חלום, מציאות מדומה וירטואלית, חלום או מציאות, לישון או להיות ער, לעבוד תוך כדי שינה, אוהבים לישון, חלומות
... בתוך חלום, מציאות מדומה וירטואלית, חלום או מציאות, לישון או להיות ער, לעבוד תוך כדי שינה, אוהבים לישון, חלומות מהי ההבדל בין מציאות לבין חלום? ... הטכנולוגית - שמה שמבחינים בו במציאות יכול להיות כל דבר, אין הבחנה ברורה האם מה שאנחנו חווים הוא מציאות אמיתית או שמא רק נדמה לנו כי אנחנו חווים אותה. האם אפשר לעבוד תוך כדי שינה? הרבה פעמים, אליעד מתאר את העבודה האינטלקטואלית או הפיזית של האדם גם במצבים שבהם הוא נמצא בשינה. לדוגמה, הוא מדבר על אנשים שעושים פעולות מתוך שינה, אך לא בהכרח מודעים למה שהם עושים. הוא מציין כי גם בעת השינה, הגוף עובד - אולי זה לא מודע באופן ישיר, אבל ישנם תהליכים רבים שיכולים להתרחש כשאנחנו ... שזהו זמן שבו הם מתנתקים מהמציאות הקיומית והיום - יומית שלהם. תהליך השינה מאפשר לאדם לפתח תחושת רוגע ושלווה, וזה לא בהכרח נובע מהמנוחה הפיזית של הגוף אלא מהעובדה שהוא עובר למצב של תודעה אחרת, עולם חלומי שבו הוא חופשי לחלום ולהתנסות ללא ... לתודעה שלנו, שאפילו כאשר אנחנו חווים חלום, התודעה שלנו עדיין מעורבת ביצירת החוויה הזו. הוא מדבר על כך שההבדל בין חוויית השינה לבין חוויית הערות איננו בהכרח בעובדה שיש לנו תחושות שונות או בהרגשה של מקום וזמן, אלא בזה שבמהות, התודעה נשארת ... להיות מצב שבו אנחנו מבינים את עצמנו בצורה טובה יותר בעזרת תהליכים כמו שינה וחלום. מהי מציאות מדומה? האם חלום הוא מציאות אחרת? מה הקשר בין חלום לשינה? איך העבודה מתבצעת בשינה? מהו כוח התודעה בשינה? ...
לא לעבוד בכלל, ללכת לעבוד בגלל שאתה פושע, עבודה כדי לכפר על העוונות, לא לאכול, לא לשתות
לא לעבוד בכלל, ללכת לעבוד בגלל שאתה פושע, עבודה כדי לכפר על העוונות, לא לאכול, לא לשתות
לא לעבוד בכלל, ללכת לעבוד בגלל שאתה פושע, עבודה כדי לכפר על העוונות, לא לאכול, לא לשתות מדוע אנשים הולכים לעבודה ומה הקשר בין עבודה לפשעים? אליעד כהן מסביר את הרעיון המורכב של לא לעבוד בכלל מול עבודה בגלל פשע. רוב האנשים חושבים שהם הולכים לעבודה כדי להרוויח כסף, כדי להתפרנס, אך לפי אליעד הסיבה האמיתית היא אחרת לחלוטין. האדם לא הולך לעבוד משום שהוא צריך כסף או משום שהוא רוצה לעשות משהו טוב, אלא הוא הולך לעבוד כי הוא פושע. זה אומר שלפי אליעד, כל העבודה שהאדם עושה היא בעצם סוג של עונש או כפרה על החטאים ועל ... מתאר מצב שבו האדם מתעורר בבוקר ומשוכנע שהוא יוצא לעבודתו הרגילה, אבל בעצם הוא הולך לכפר על הפשעים שלו, כלומר, על העמדות הלא נכונות שהוא מחזיק בהן בחיים. העבודה היא למעשה עונש. העונש הוא לא סתם שהאדם עובד, אלא גם שהוא צריך להתאמץ, להתייגע ולהתמודד עם קשיים וטרדות. אם האדם היה נקי מפשעים ומחטאים, הוא לא היה זקוק לעבודה בכלל. העבודה היא אינדיקציה ברורה לכך שהאדם איננו צדיק אמיתי. מדוע עצם האכילה והשתייה מוגדרת כסוג של עבודה? אליעד מרחיב את הרעיון ומסביר שגם עצם הפעולות הבסיסיות כמו אכילה ושתייה הן בעצם סוג של עבודה. למה אדם צריך לאכול כל כמה שעות? משום שהוא פושע. אם הוא ... לא היה צורך בכך בכלל. האכילה החוזרת, התלות באוכל, העובדה שהאדם חייב להפסיק את פעילויותיו כדי לאכול, לשתות או לנוח, כל ... חוסר צדקות, של חוסר שלמות. מה משמעות הרעיון של לא לעבוד בכלל לפי אליעד כהן? המצב האידאלי לפי אליעד הוא מצב שבו אדם לא צריך לעבוד בכלל, לא צריך לאכול בכלל ולא צריך לשתות בכלל. מדובר על דרגה ... טבע הקיום שלו, ולגבי טבע הטוב והרע. הרעיון של לא לעבוד בכלל פירושו מצב של שלמות פנימית טוטאלית, שאין בה שום תנודה ... שהסיבה היחידה לכך שהאדם עדיין צריך לאכול ולשתות, לעבוד ולנוח, היא שהוא עדיין לא הגיע להבנה האמיתית לגבי מהות ... באמת את המציאות, הוא היה יוצא לחלוטין מכל סוגי העבודה, גם מאלו הבסיסיים ביותר. כיצד אדם יכול להגיע למצב שבו לא יצטרך לעבוד, לאכול או לשתות בכלל? אליעד כהן מסביר שהמצב הזה הוא אפשרי ... אליעד כהן מדגיש שכל פעולה, גם הפשוטה ביותר, כמו עבודה, אכילה או שתייה, היא עדות לכך שהאדם לא הגיע להבנה מוחלטת של המציאות. כל זמן שהאדם עדיין עובד , הוא למעשה עדיין משלם על הפשעים שלו. במילים אחרות, החיים כפי ... לגמרי ולהגיע למצב של חופש מוחלט מכל צורך. למה צריך לעבוד בכלל? מהי עבודה לפי אליעד כהן? כיצד להפסיק לעבוד? מדוע אנשים צריכים לאכול ולשתות? מה הקשר בין
כסף, עבודה, למה עובדים, כפרת עוונות, הכל נוצר מעצמו, לעבוד או לא לעבוד, צעיר או זקן, עבד או מלך
כסף, עבודה, למה עובדים, כפרת עוונות, הכל נוצר מעצמו, לעבוד או לא לעבוד, צעיר או זקן, עבד או מלך
... עבודה, למה עובדים, כפרת עוונות, הכל נוצר מעצמו, לעבוד או לא לעבוד, צעיר או זקן, עבד או מלך למה בני אדם עובדים בשביל כסף? אנשים שואלים למה הכסף לא גדל על העצים, ולמעשה זו שאלה עמוקה יותר, מדוע אנשים בכלל הולכים לעבוד. אליעד כהן מציג את העניין באמצעות סיפור של רבי נחמן מברסלב על אדם עשיר וקמצן שהגיע אליו אדם עני ורעב, שביקש אוכל. העשיר אמר לעני שאם הוא רוצה לאכול עליו לעבוד אצלו, לחטוב עצים ולסדר אותם. העני הסכים ועבד כל היום, ובסופו חזר לעשיר וביקש אוכל עבור העבודה שעשה. העשיר שלח אותו למקום אחר שבו ניתן לו אוכל בחינם, ובזמן שאכל, התלונן העני על המאמץ שעשה בעבודה. ואז שאל אותו העשיר, למה אתה מתלונן שעבדת עבור האוכל? הרי עכשיו אתה אוכל בחינם. הדוגמה הזו מראה שאנשים רגילים לחשוב שהמאמץ שהם עושים נדרש כדי לקבל את מה שהם רוצים, אבל לפעמים מתברר שהעבודה לא באמת קשורה ישירות לתוצאה. האם באמת חייבים לעבוד בשביל להרגיש טוב? אנשים נוטים לחשוב שאם רק יהיה להם כסף, הם לא יצטרכו לעבוד. אליעד כהן מדגיש שזה לא נכון, כי גם כשיש לאדם הרבה כסף, הוא עדיין עובד בצורה מסוימת. העבודה היא לא בהכרח במובן הרגיל של משרה בשכר, אלא כל פעולה שאדם עושה כדי לשמור על מצבו הקיים, או כדי ליהנות יותר. לדוגמה, גם בילוי עם חברים הוא סוג של עבודה, כי האדם עושה את הפעולה מתוך רצון להשיג הנאה או לשמור על המצב שבו הוא נהנה. אליעד אומר שלא משנה כמה כסף יש לאדם, כל עוד הוא לא מרגיש שלמות פנימית, הוא ימשיך לעבוד כדי להגיע לשלמות הזאת. העבודה בעצם מייצגת רצון בלתי פוסק של האדם להרגיש טוב או להימנע מכאב. מה ההבדל בין צעיר לזקן ביחס לעבודה? אליעד כהן מסביר את ההבדל בין אדם זקן לאדם צעיר. זקן, לפי ההסבר שלו, הוא אדם שחושב שההווה שלו הוא תוצאה של מאמצים קודמים. כלומר, הוא מאמין שיש קשר סיבתי ברור בין מה שעשה בעבר לבין המצב שלו בהווה. האדם הזקן סובל, כי הוא כל הזמן עובד כדי להבטיח עתיד טוב יותר. לעומת זאת, האדם הצעיר הוא זה שחווה שהמציאות מתחדשת בכל רגע מחדש. האדם הצעיר לא חושב שהעבר שלו קובע את ההווה, אלא חווה את הכל כמתרחש מאליו, ללא סיבה. בפרספקטיבה כזו, אין סבל מהעבודה כי הוא לא מרגיש שהוא באמת עובד. הוא חי את הרגע בהבנה עמוקה שכל המציאות נוצרת עכשיו מעצמה. האם העולם הוא סיבה ותוצאה או נוצר מעצמו? אליעד כהן מציג שתי תפיסות עיקריות לגבי העולם והעבודה. לפי התפיסה הראשונה, העולם הוא סיבה ותוצאה. כלומר, כל פעולה שלנו גוררת תוצאה מסוימת, ולכן אם האדם רוצה משהו, הוא חייב לעשות פעולות שישיגו את התוצאה. לפי התפיסה השנייה, הכל נוצר מעצמו בכל רגע מחדש, ללא קשר למה שהאדם עשה או לא עשה בעבר. בתפיסה זו, העבודה הופכת לחסרת משמעות, כי אין קשר בין העבר להווה. הכל מתרחש ברגע זה בלבד. מדוע אנשים חווים סבל בעבודה? הסבל של אנשים מעבודה נובע מכך שהם חיים בתפיסה של סיבה ותוצאה, שבה הם חייבים להשקיע מאמץ כדי להגיע לתוצאה הרצויה. לדוגמה, אדם שמאמין שהוא חייב לעבוד קשה כל החודש כדי לקבל משכורת מרגיש את המאמץ והסבל שבכך. לפי אליעד כהן, הסבל הוא בעצם עונש שנובע מהתפיסה ... אלא האדם מעניש את עצמו בעצם החשיבה שהעולם פועל במנגנון של סיבה ותוצאה. כאשר אדם מבין שכל מה שיש לו הוא תוצאה של המציאות שמתחדשת ברגע הזה, אז הוא מפסיק לסבול מעבודה. מה המשמעות של כפרת עוונות לפי אליעד כהן? אליעד כהן מציג את הרעיון שכפרת העוונות היא ההבנה שהסבל שהאדם חווה ... הטעות או הטיפשות היא לחשוב שהוא חייב לעשות משהו כדי לקבל משהו אחר. כאשר הוא יבין שהכל קורה מעצמו, אז יפסיק לחוש את הסבל שנובע מתפיסות שגויות. האם אלוהים עצמו עובד? אליעד מסביר שגם אלוהים, לפי המשל שלו, עובד, ואפילו עובד קשה יותר מכל אדם. אבל ה
עבודה, מוטיבציה בעבודה, חוסר חשק לעבוד, חוסר מוטיבציה, לעבוד או לא לעבוד, טיפש או חכם
עבודה, מוטיבציה בעבודה, חוסר חשק לעבוד, חוסר מוטיבציה, לעבוד או לא לעבוד, טיפש או חכם למה לפעמים אין לך חשק ללכת לעבודה? לפעמים אנשים מרגישים שאין להם חשק לקום בבוקר לעבודה. במצב כזה, הם מנסים להכריח את עצמם ללכת, אולי מתוך אמונה שאם כבר יגיעו לעבודה, מצב הרוח ישתפר. אבל עצם זה שאין לאדם חשק ללכת לעבודה זו לא בעיה אישית, אלא תוצאה טבעית של המציאות. בעבודה, כמו בכל דבר בחיים, קיימים תמיד גם יתרונות וגם חסרונות. אין מצב בחיים שבו יהיה משהו מושלם לחלוטין בלי חסרונות כלל. אם אדם יבחר לעבוד, יהיה לו טוב מסיבות מסוימות ורע מסיבות אחרות, ואם הוא יבחר שלא לעבוד, המצב יהיה דומה: גם טוב וגם רע מסיבות אחרות. הסיבה לתחושה זו היא פשוטה - כל מצב הוא סוג של צמצום. אדם לא יכול להיות בשני מקומות בו זמנית או לחוות ... אחר. האם תחושת חוסר החשק בעבודה היא בעיה אישית או טבעית? כאשר אדם מרגיש חוסר חשק או חוסר מוטיבציה לעבוד, הוא עלול לחשוב שמשהו לא בסדר אצלו. אבל לפי אליעד, התחושה הזו היא טבעית לחלוטין. לא מדובר בפגם אישי או בבאג במערכת, אלא במציאות אוניברסלית שקיימת ... שזה לא כך, או אפילו אם יחליף מקום עבודה, תמיד בסופו של דבר הוא ימצא חיסרון מסוים. הפתרון האמיתי היחיד הוא להגיע למצב פנימי של חוויית אחדות - מצב שבו האדם מבין שהכל אחד, ואז הוא יכול ... ניתן להגיע לשוויון בין הרצון לעבוד לרצון לא לעבוד? אליעד מסביר שכדי לפתור את הבעיה מהשורש, יש להגיע להשתוות פנימית. לדוגמה, אדם שמתעורר בבוקר ואין לו חשק לקום לעבודה, נמצא במצב של התלבטות בין שני צדדים מנוגדים: הצד שרוצה ללכת לעבודה בגלל יתרונות מסוימים, והצד שרוצה להישאר בבית בגלל יתרונות אחרים. הדרך להשתוות פנימית, היא להגיע להבנה עמוקה שכל היתרונות הקיימים בעבודה קיימים גם בבית, וכל החסרונות בעבודה קיימים גם בבית, ולהפך. כלומר, האדם צריך להגיע למצב שבו מבחינתו אין באמת הבדל בין שני המצבים, ואז הוא יכול לבחור בצורה חופשית באמת. אליעד מדגיש ... שההבדלים בין דברים - כמו בין עבודה לבית, או בין טיפשות לחכמה - הם לא הבדלים מהותיים, אלא רק צורות שונות של אותה מהות. למשל, אם אדם נעלב או סובל מכך שאמרו לו שהוא טיפש, הדרך ... שאדם אחד יצר. כשאדם מפסיק להזדהות עם ההבחנה הזו, הוא משתחרר מהסבל. אליעד מדגיש דרך נוספת שבה אפשר להתמודד עם ביקורת: לעשות רשימה של כל החסרונות שהאדם מזהה בעצמו ולעבוד עליהם בעצמו, במקום לחכות לאחרים שיעירו לו. כאשר הוא מכיר בחסרונותיו ומפסיק להזדהות איתם, אף אחד לא יוכל לפגוע בו או לאיים עליו. זו דרך מעשית להשתחרר מתחושת חוסר הערך. האם ההשתוות הפנימית בין כל המצבים אפשרית באופן מוחלט? אליעד ... איך להתמודד עם חוסר חשק לעבודה? כיצד ליצור מוטיבציה פנימית בעבודה? מה הפתרון לתחושת חוסר מוטיבציה? למה כל דבר בחיים מכיל חסרונות? כיצד להתמודד עם ביקורת והשפלות? האם עדיף להיות חכם או טיפש? איך להגיע לתחושת אחדות פנימית? שאלה: בקשר לעבודה, לפעמים אני מרגיש שאין לי חשק לעבוד, ואם אני אגיד לעצמי ללכת לעבוד, אני אולי כן ייהנה ב
הנעה לעבודה, מוטיבציה, התחדשות, חוסר מוטיבציה לעבוד, להכיל את ההפכים, לשקר באופן מודע, חוסר חשק, קונפליקט פנימי
הנעה לעבודה, מוטיבציה, התחדשות, חוסר מוטיבציה לעבוד, להכיל את ההפכים, לשקר באופן מודע, חוסר חשק, קונפליקט פנימי
... לעבודה , מוטיבציה, התחדשות, חוסר מוטיבציה לעבוד, להכיל את ההפכים, לשקר באופן מודע, חוסר חשק, קונפליקט פנימי איך יוצרים מוטיבציה לעבודה כשאין חשק לעבוד? אחת הבעיות המרכזיות שקשורות למוטיבציה בעבודה או בפעילות כלשהי, היא התחושה הפנימית שאין באמת חשק או רצון אמיתי לעשות את הדברים. כאשר אנשים חווים חוסר ... אדם שיושב בבית ולא מוצא סיבה טובה מספיק לקום ולעבוד , מרגיש רע אם הוא צריך להמציא שקר (חיי יהיו מושלמים רק אם אעבוד) כדי להכריח את עצמו לעשות משהו. איך אפשר לפתור את הקונפליקט הפנימי של המוטיבציה? אליעד טוען שהדרך היחידה לפתור ... הפנימי. הדוגמה שהוא נותן היא של אדם שקם בבוקר לעבודה. אותו אדם צריך להאמין במידה מסוימת שיש טעם לעבוד. אבל אם האדם חושב במאה אחוז שהמציאות מושלמת כפי שהיא - הוא לא יעבוד. מצד שני, אם הוא חושב שהמציאות לחלוטין לא מושלמת - הוא ירגיש רע כי הוא מחויב לשנות את העולם. רק כאשר הוא יבין ... חווה את שני הצדדים ביחד. איך ליצור מוטיבציה כשאין חשק לעבוד? איך להתמודד עם קונפליקט פנימי? מהי אמת מוחלטת? איך לחוות התחדשות בחיים? איך להפסיק לשקר לעצמך? איך להכיל ...
עבודה קשה, מנוחה, לעבוד או לנוח, שכל או רגש, קונפליקט רגשי, עבד של הרצון, לטחון מים, להתאמץ לא להתאמץ, חופש מוחלט
עבודה קשה, מנוחה, לעבוד או לנוח, שכל או רגש, קונפליקט רגשי, עבד של הרצון, לטחון מים, להתאמץ לא להתאמץ, חופש מוחלט
עבודה קשה, מנוחה, לעבוד או לנוח, שכל או רגש, קונפליקט רגשי, עבד של הרצון, לטחון מים, להתאמץ לא ... לו לנוח, או לשכל שאומר לו לעבוד. הוא מציין כי המונחים שכל ורגש הם רק ביטויים לתיאור של רצונות סותרים, ומוסיף ... יותר. מה גורם לקונפליקט בין לעבוד לבין לנוח? הקונפליקט מתרחש כאשר לאדם יש רצון מסוים - למשל, רצון לנוח, אך במקביל הוא חש חובה כלשהי לעבוד, מה שיוצר מאבק פנימי. אליעד מדגיש שכדי להבין את הקונפליקט, צריך לזהות מה ... של חוסר מחויבות. מנגד, הרצון לעבוד קשור בתחושת המחויבות או הרצון להשיג מטרה מסוימת. אליעד נותן דוגמה ספציפית של מישהי שחווה התלבטות האם לעבוד או לא לעבוד, ומסביר לה שהדילמה הזו נובעת בעצם משני אינטרסים פנימיים מתחרים: מצד אחד ... אומר שבכל מקרה, האדם תמיד עובד עבור הרצון שלו. הוא מסביר שגם במנוחה, האדם עובד קשה מאוד כדי לממש את הרצון שלו לנוח. הרצון תמיד קיים, תמיד דורש מאמץ ומחויבות, ... לא נמצא במנוחה מוחלטת או בעבודה מוחלטת. האם באמת אפשר להגיע למצב של חופש מוחלט? אליעד מדגיש שיש רמה פנימית ... מבין שכל מה שהוא עושה זו עבודה תמידית לשם סיפוק רצונותיו, ולכן אין באמת מצב של לא לעבוד או לנוח באופן מוחלט. לדוגמה, הוא מתאר מצב שבו מישהו עובד ומתוסכל מכך, ואומר לו לדמיין שהוא נח זמן רב כל כך עד שהוא בעצמו כבר ירצה לעבוד, ואז לחוות מחדש את העבודה כבחירה נעימה. הוא מסביר שככל שאדם יבין לעומק שגם העבודה וגם המנוחה הן בעצם רק סוגים שונים של עבודה עבור הרצון, כך הוא פחות יסבול מהקונפליקט, כי הוא יבין שהמהות זהה. למה אנשים ... מפסיק לראות הבדל מהותי בין עבודה למנוחה, הוא יוצא לחופשי. מה הפתרון האמיתי למאבק בין לעבוד או לנוח? הפתרון האמיתי לפי אליעד הוא להגיע לתפיסה פנימית שבה אין באמת הבדל ... שלו, הוא מבין שבין אם הוא עובד או נח, הוא תמיד פועל על מנת להשיג משהו - סיפוק הרצון. במצב כזה, כל הקונפליקטים ... כי האדם כבר לא רואה את העבודה או את המנוחה כדברים שונים במהותם. אליעד מדגיש שההסתכלות השורשית והעמוקה הזו ... קונפליקט פנימי? מה עדיף לעבוד או לנוח? שכל או רגש איך להחליט? איך להשתחרר מהקונפליקט הרגשי? איך להיות ... זה חופש מוחלט? האם אפשר לא לעבוד בכלל? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על התמכרות לעבודה, וורקוהוליזם, האם להיות מכור לעבוד? האם להתמכר לעבודה? האם כדאי להיות וורקוהוליק? תופעת ההתמכרות לעבודה, מכורים לעבודה, הזדהות עם העבודה, האם לעבוד קשה? Workaholic, למה לעבוד קשה? האם להיות וורקוהוליק?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: לא לשנוא את העבודה, איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? דיכאון? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לא לשנוא את העבודה, איך לקבל החלטות? איך לשנות תכונות אופי? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להאמין בעצמך? איך להיגמל מהימורים? איך להיות מאושר ושמח? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשפר את הזיכרון? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לחנך ילדים? איך למצוא זוגיות? איך להעריך את עצמך? איך לעשות יותר כסף? איך לפרש חלומות? איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לא להישחק בעבודה? איך לשתול מחשבות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש אמת מוחלטת? האם אפשר לדעת הכל? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצר העולם? למה לא להתאבד? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע בעולם? האם הכל אפשרי? בשביל מה לחיות? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש משמעות לחיים? איך נוצר העולם? מי ברא את אלוהים? האם המציאות היא טובה או רעה? אולי אנחנו במטריקס? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה העולם קיים? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם באמת הכל לטובה? מה המשמעות של החיים? איך להיות מאושר? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא פסיכותרפיסט, פסיכותרפיה הוליסטית, קואצ'ר לילדים בנושא לא לשנוא את העבודה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 1.2031 שניות - עכשיו 19_07_2025 השעה 01:34:48 - wesi1