אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להיות מכור לעבוד ✔התמכרות לעבודה, וורקוהוליזם, האם להיות מכור לעבוד? האם להתמכר לעבודה? האם כדאי להיות וורקוהוליק? תופעת ההתמכרות לעבודה, מכורים...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
התמכרות לעבודה, וורקוהוליזם, האם להיות מכור לעבוד? האם להתמכר לעבודה? האם כדאי להיות וורקוהוליק? תופעת ההתמכרות לעבודה, מכורים לעבודה, הזדהות עם העבודה, האם לעבוד קשה? Workaholic, למה לעבוד קשה? האם להיות וורקוהוליק?
האם כדאי לעבוד קשה או להשקיע מינימום בעבודה?

בהרצאה זו, אליעד כהן עוסק בשאלה מרכזית של ההתמודדות עם עבודה: האם כדאי להשקיע את כל האנרגיה בעבודה, להיות "וורקוהוליק" ולעבוד קשה, או שמא כדאי להשקיע מינימום ולהימנע מלהתמסר לעבודה מעבר לנדרש. הוא מציע שתי גישות מרכזיות שמתארות את אפשרויות הבחירה בעבודה.

האפשרות הראשונה היא לעבוד מינימום, להשקיע רק מספיק כדי לא להיפלט מהמקום העבודה, ולא יותר מזה. הגישה הזו שואפת להימנע מהמון עבודה מיותרת, תוך שמירה על גבולות ברורים, כך שהעובד לא שקע בעבודתו מעבר לנדרש.

האפשרות השנייה היא להשקיע את כל מה שיש, לעבוד מעל ומעבר, ולתת יותר ממה שמתבקש. אליעד מסביר שבעוד שזו גישה שיכולה להוביל לעבודה ארוכה יותר ולשעות נוספות, היתרון שלה טמון בהזדהות של העובד עם מטרות העבודה והרגשת שייכות למקום. כשעובדים מתוך הזדהות, המשמעות והסיפוק גדלים, אף אם העבודה דורשת יותר מאמץ.

מהם היתרונות והחסרונות של כל גישה?

היתרון בגישה הראשונה, שבה העובד מבצע את העבודה במינימום, הוא שמירה על אנרגיה אישית, פחות מתח ועומס. זה גם מאפשר לעובד להימנע מהתחושת כלא של עבודה שהוא לא באמת מתחבר אליה. אך, החיסרון הוא שהעובד עלול להרגיש תקוע בעבודה שמרוקנת ממנו את האנרגיה, ועשוי לפתח תחושת ריקנות או חוסר עניין.

הגישה השנייה, שבה העובד משקיע יותר, דורשת יותר זמן ואנרגיה. זה עלול להרגיש כאילו העובד מנוצל, במיוחד אם לא מתוגמל כראוי. מצד שני, היתרון הוא שהעובד מרגיש סיפוק אישי, נהנה מהעשייה ומזדהה עם מטרת העבודה. הוא לא מרגיש "כלא" בעבודתו, אלא מוצא בה משמעות, אף אם זה דורש ממנו יותר.

האם קיימת "קומבינה" או דרך ביניים?

אליעד מסביר שאין פתרון פשוט או חד משמעי. אין טכניקות קסם שיכולות לשנות את התמונה באופן מוחלט. העובד יכול לשנות מקום עבודה או להתאים את סביבת העבודה כך שיתאים יותר לערכים האישיים שלו. אך השאלה המרכזית תמיד תהיה: האם להרגיש "כחלק מהמקום" ולהשקיע את כל האנרגיה, או לנצל את הזמן כדי להימנע מלעבוד קשה מדי ולהתמקד במינימום דרישות.

החשיבות של ההיבט הרגשי בעבודה

אליעד מבהיר שההיבט הרגשי בעבודה הוא קריטי. אדם שעובד רק בשביל הכסף ולא מזדהה עם מטרת העבודה או עם הלקוחות, יחווה את עבודתו כעומס. הוא ירגיש כאילו הוא חי בעבודת כלא, וללא תחושת שייכות או מחויבות. לעומת זאת, אם העובד מצליח להזדהות עם מטרת העבודה ולראות את הערך בה, הוא יחווה את העבודה כמשמעותית יותר, גם אם זה דורש ממנו להשקיע יותר.

דוגמת תפוחי האדמה

כדוגמה מוחשית, אליעד מציג את המקרה של עבודה פשוטה כמו קילוף תפוחי אדמה. עובד יכול לבחור לראות את המשימה כעבודה סתמית ולא להתאמץ בה, או שהוא יכול להזדהות עם המטרה ולעבוד מתוך רצון אמיתי להועיל לאחרים. אם העובד רואה את העבודה כשליחות, הוא ימצא בה יותר משמעות ויהיה מוכן להשקיע בה יותר, גם אם זה דורש יותר זמן ומאמץ.

האם לעבוד אחרי שעות העבודה הרגילות?

אליעד מציע דוגמה נוספת של עבודה בשעות נוספות. אם המנהל מתקשר אחרי שעות העבודה, העובד יכול לבחור לא לענות ולקבוע גבולות, או להיענות ולתת את המענה הנדרש. בחירה ראשונה יכולה להוריד את העומס באופן מיידי, אך היא עשויה להוביל לחוסר שייכות למקום העבודה. מצד שני, אם העובד עונה וממשיך לעבוד מעבר לשעות העבודה, הוא עשוי להרגיש מנוצל, אך גם ירגיש שהמקום אכפת לו, ובסופו של דבר יהנה יותר מהעשייה.

האיזון הנכון

בסופו של דבר, המסר של אליעד הוא שאין תשובה חד משמעית לשאלה אם לעבוד יותר או פחות. כל אדם צריך למצוא את האיזון המתאים לו, בהתאם למטרותיו האישיות ולתחושת הסיפוק שהוא מוצא בעבודתו. אליעד מדגיש שההצלחה טמונה לא רק בכמות העבודה, אלא גם בהזדהות האישית עם מטרת העבודה ותחושת השייכות למקום.
האם כדאי לעבוד כמה שפחות או להשקיע את כל האנרגיה במקום העבודה?

התלבטות נפוצה היא האם כדאי להשקיע מעל ומעבר בעבודה, או שמא לעבוד כמה שפחות כדי לא "לבזבז" כוחות מעבר למה שמשלמים. יש שתי אפשרויות מרכזיות:

1. לעבוד כמה שפחות, רק כדי שלא יפטרו.

2. לעבוד במלוא המרץ ולתת את כל מה שאפשר, גם כשזה מעבר להגדרת התפקיד.

מהם היתרונות והחסרונות של כל גישה?

יש יתרונות בגישה של להשקיע כמה שפחות: זה חוסך מאמץ והופך את המשימות לפחות מעיקות. מצד שני, מי שמתרגל לעבוד מעט עלול לגלות שהוא "כלוא" בעבודה שלא באמת מעניינת אותו. הוא מגיע בכל בוקר למקום העבודה מתוך תחושת חובה גרידא, בלי הזדהות עם המטרה ובלי אכפתיות כלפי הלקוחות או העמיתים. כך העובד מרגיש שהוא עובד יותר, משום שהוא סופר כל דקה בתפקיד שהוא לא באמת מתחבר אליו.

בגישה של להשקיע ולתת מעל ומעבר, יש סיכון לעבוד יותר שעות ואולי אפילו ללא תגמול נוסף. אולם היתרון הוא שהאדם מפתח תחושת שייכות והנאה מהעשייה. כשהוא מזדהה עם מטרת העסק וחש שבאמת אכפת לו מהתוצר הסופי או מהלקוחות, הוא עלול לעבוד יותר בפועל, אבל מרגיש פחות שהוא עובד, כי הוא נהנה ומוצא ערך במה שהוא עושה.

כיצד דוגמת קילוף תפוחי האדמה ממחישה את העניין?

אדם שמקלף תפוחי אדמה יכול לבחור אם להתייחס למשימה כאל תפקיד סתמי או כאל שליחות שבה הוא עוזר לאנשים לקבל תפוח אדמה מקולף. מי שאומר לעצמו "לא מעניין אותי התפוחי אדמה, לא מעניין אותי הלקוח, אני כאן רק בשביל הכסף", מוצא את עצמו בכלא של עבודה יומית שהוא לא מעוניין בה באמת. לעומתו, מי שאומר "אני באמת רוצה שלאנשים יהיה תפוח אדמה מקולף ונוח לאכילה, חשוב לי להועיל להם", יחוש סיפוק ויהנה יותר מעשייתו, גם אם היא דורשת מאמץ רב יותר.

מה המשמעות של לתת מעבר לשעות העבודה הרגילות?

לדוגמה, אם אחרי השעה חמש בערב מתקשרים מהמשרד בעשר בלילה, אפשר להחליט לא לענות ("כי כבר סיימתי את יום העבודה שלי"), או לענות ולהתייחס לבעיה בעניין אמיתי. מי שבוחר לא לענות חוסך אנרגיה באותו רגע, אבל נשאר מנותק מהמטרה הכללית של המקום שבו הוא עובד. מי שבוחר לענות עשוי לכאורה להרגיש שמנצלים אותו, אולם הוא משכנע את עצמו שמה שקורה בעבודה כן חשוב לו. כך צורת החשיבה הזו מחדירה בו תחושה של שותפות, גורמת לו להתעניין יותר ולהפיק סיפוק רב יותר מהעבודה.

האם אין כאן קומבינה או דרך ביניים?

למעשה אין פתרון מוחלט. אדם יכול לחפש עבודה חדשה, לשנות סביבת עבודה או לחפש לקוח אחר (אם הוא עצמאי). אולם בכל סביבה שאליה יגיע, הוא יתמודד עם אותה התלבטות: האם לתת מעצמו אקסטרה ולהפוך את העבודה לחלק מתשוקותיו, או להסתפק במינימום ולעבור את היום בניתוק רגשי. אין פה "טריק" חד משמעי: לעבוד מעט משאיר לאדם זמן וכוח לעצמו, אבל הופך את השעות בעבודה לפחות מספקות, לעבוד הרבה דורש כוחות, אך מעניק תחושת הנאה ושייכות גדולה יותר.

למה חשוב לזכור את ההיבט הרגשי בעבודה?

מי שעובד רק בשביל הכסף ולא באמת אכפת לו מהלקוחות או מהמשימות, מוצא את עצמו מרגיש כורח גדול יותר. הוא ירגיש בכל רגע שהוא "נמצא בכלא" ועושה דבר שלא באמת מעניין אותו. לעומת זאת, מי שבאמת מזדהה עם הפעולות שהוא עושה, יכול אף לרצות לעבוד גם ללא תוספת תשלום, כי הוא מוצא בכך מטרה חשובה או סיפוק פנימי. במקרים כאלה, האדם "עובד יותר" אך בעצם מרגיש שהוא "עובד פחות", כי הוא מפיק הנאה אמיתית מהעשייה.

בסופו של דבר, המסר הוא שאין תשובה אחת נכונה. שתי הגישות לגיטימיות, אבל חשוב להבין את ההשלכות של כל בחירה: אדם שמשקיע מעט אולי ירוויח מנוחה בטווח הקצר, אך יחווה חוסר סיפוק. אדם שמשקיע הרבה עלול לפעמים להרגיש שמנצלים אותו, אולם בו זמנית ירגיש מעורב ונהנה יותר. אין כאן קומבינות פשוטות: כל אחד צריך להחליט עד כמה הוא מזדהה עם מקום העבודה או העסק, ובכך לבחור את נקודת האיזון עבורו.
התמודדות עם התמכרות לעבודה, לעבוד במה שאתה אוהב, בחירת מקצוע, כמה להשקיע בעבודה? האם לתת שינצלו אותך? איך לא לעבוד קשה? כמה קשה לעבוד? תעבוד במה שאתה אוהב, לעסוק בדבר שאתה אוהב, לעבוד בעבודה שאוהבים, לעבוד כמה שפחות, לעבוד בעבודה קלה, לנצל את הבוס, לעבוד בשירות לקוחות, איך לאהוב את העבודה? איך לאהוב את מקום העבודה? איך להתנהל במקום עבודה? למה כדאי לאהוב את העבודה? איך לעבוד כמה שפחות? איך לא לעבוד הרבה? איך לעבוד בקלות? למה לעבוד בחינם? האם לעבוד בחינם? רצון לתת, רצון לקבל, למה להשקיע בלקוחות? למה לאהוב את העבודה? האם להשקיע בעבודה? האם להשקיע בעסק? האם להשקיע בלקוחות? למה להשקיע במקום העבודה? למה להשקיע בעבודה? איך לא לשנוא את העבודה? איך להפסיק לעבוד?
חוסר עניין איך לעבוד כמה שפחות בוס התמודדות עם התמכרות לעבודה שאלה מתח להשקיע בעסק הגדרות עסוק בדבר שאתה אוהב לחפש עבודה שעות עבודה workaholic גמילה גמילה מהתמכרויות גמילה מהתמכרות האם כדאי להיות האם כדאי להיות וורקוהוליק האם להיות האם להיות וורקוהוליק האם להיות מכור לעבוד האם להתמכר לעבודה האם לעבוד קשה הוליזם הזדהות הזדהות עם העבודה התמכרויות התמכרות התמכרות לעבודה וורקוהוליזם וורקוהוליק טיפול בהתמכרויות טיפול בהתמכרות כדאי להיות כדאי להיות וורקוהוליק להזדהות להזדהות עם העבודה להיגמל להיגמל מהתמכרויות להיגמל מהתמכרות להיות וורקוהוליק להיות מכור להיות מכור לעבוד להתמכר להתמכר לעבודה לטפל בהתמכרויות לטפל בהתמכרות למה לעבוד קשה לעבוד לעבוד קשה מה לעבוד מכור מכור לעבוד מכורים לעבודה עבודה קושי קשיים תופעת ההתמכרות לעבודה
וורקוהוליזם / התמכרות לעבודה - איך להיגמל מוורקוהוליזם והתמכרות לעבודה?
... על חשבון דברים אחרים וכיוב. והשאלה הנשאלת היא, איך נגמלים מהתמכרות לעבודה, ואיך אפשר לצאת ממצב כזה? ובטרם נשיב על השאלה, נבהיר, כי לא כל התמכרות לעבודה, היא רעה. וזכותו של האדם להיות מכור לעבודה, כל זמן כמובן שהוא לא פוגע בעצמו וכולי. ואם כיף לאדם לעבוד, יותר מאשר לעשות דברים ... לבריאותו משפחתו וכיוב, שעליהן הוא לא יכול לוותר. במקרה כזה, באפשרותו של האדם לוותר בצורה מודעת על הדברים שאותם נותנת לו העבודה, בשביל לעמוד בהתחייבויות האחרות שלו. וכמו שאפשר להיות מכור לעבודה, כך אפשר גם לוותר על דברים שהעבודה נותנת, בשביל דברים אחרים שצריך לעשות. וכמובן, ...
הפרעות קשב וריכוז, ADHD, הפרעת קשב וריכוז אצל ילדים, הפרעת קשב וריכוז אצל מבוגרים, חוסר ריכוז, חינוך ילדים
... על מה שמציק לו בתת המודע שלו. (מה שיוצר גם, התמכרות לעבודה וורקוהוליזם. שהאדם הופך להיות מכור לעבודה Workaholic, כדי לברוח ממחשבות טורדניות וכיוב). ולפעמים, תת המודע של האדם, לא נותן לו להדחיק את מה שמציק לו. ...
הישות הראשונה, האחדות של המציאות, אלוהים עצמו, הזדהות עם האחדות הראשונה
הישות הראשונה, האחדות של המציאות, אלוהים עצמו, הזדהות עם האחדות הראשונה
... הראשונה, האחדות של המציאות, אלוהים עצמו, הזדהות עם האחדות הראשונה מהי הישות הראשונה ומה משמעות האחדות של המציאות? הישות הראשונה שאליעד כהן מדבר עליה היא האחדות של המציאות, שהיא גם נקראת בשם אלוהים. בכל מקום שבו נאמר ... אומר אני, הוא בדרך כלל מזדהה עם הגוף שלו, ובמקרה זה הוא בהחלט לא הישות הראשונה. גם הזדהות עם התודעה עצמה אינה נחשבת כהזדהות עם הישות הראשונה. ההזדהות הנכונה היחידה, לדעת אליעד, היא הזדהות עם האחדות של המציאות, שהיא הישות הראשונה באמת. מה ההבדל בין הזדהות עם הגוף להזדהות עם התודעה? אליעד כהן מבהיר כי רוב האנשים, כאשר הם אומרים אני, מתכוונים לגוף שלהם. כלומר, הם תופסים את עצמם כאותו גוף פיזי שנמצא במרחב מסוים ובזמן מסוים. אליעד מסביר שהגוף ... הראשונה המוחלטת. גם כאשר האדם מזדהה עם התודעה שלו, המודעות, המחשבה, עדיין מדובר בהזדהות שהיא מוגבלת. התודעה היא אמנם פחות מוחשית ומוגבלת מן הגוף, אך עדיין יש לה גבולות. היא תופסת דברים מסוימים ולא תופסת דברים אחרים, היא משתנה, ולכן גם התודעה אינה יכולה להיות הישות הראשונה שהיא מוחלטת ואינסופית באמת. לכן, לדברי אליעד כהן, ההזדהות המוחלטת והשלמה היא זו שבה האדם תופס עצמו כאחדות המוחלטת של המציאות, כישות הראשונה שאין לה גבולות ושום הגדרה שניתן להגביל אותה באמצעותה. מדוע אי אפשר להגדיר את הישות ... מפני שכל הגדרה תסתור את טבעה הבלתי מוגדר של אותה ישות מוחלטת. כיצד יכול אדם להזדהות עם הישות הראשונה? אליעד כהן מסביר שהתהליך שאדם צריך לעבור הוא קודם כל להבין מהי אותה ישות ראשונה. כלומר, עליו להבין לעומק מדוע הוא לא הגוף, מדוע הוא לא התודעה, ולמה שום דבר מוגבל אינו יכול להיות הוא באמת. רק אחרי שהאדם מבין זאת לעומק, הוא יכול להתחיל להזדהות עם אותה ישות ראשונה, מוחלטת ואינסופית. התהליך הוא תהליך של חקירה עמוקה, שבו האדם מפרק את התפיסות השגויות שלו לגבי עצמו ולגבי המציאות, עד אשר הוא נשאר עם הידיעה הברורה שהדבר היחיד שאפשרי באמת הוא אותה אחדות אינסופית וחסרת גבולות. ההזדהות הזאת אינה סתם רעיון או מחשבה מופשטת, היא מציאותית מאוד עבור מי שעובר את התהליך הזה בצורה שלמה. מדובר במצב שבו האדם חווה את עצמו בפועל כאחדות מוחלטת עם כל מה שיש, ללא שום ... אלוהים, הכוונה היא בדיוק לאותה ישות ראשונה וחסרת ההגדרה שעליה דיבר. המשמעות של הזדהות עם אלוהים, על פי אליעד, היא בעצם ההבנה שאין כל הבדל בין האדם עצמו לבין אותה אחדות מוחלטת. אלוהים, במובן זה, הוא לא ישות חיצונית נפרדת מן האדם, אלא הוא המהות האמיתית והיחידה שקיימת, ואיתה האדם אמור להזדהות בצורה מוחלטת. מהי הישות הראשונה? איך מזדהים עם האחדות של המציאות? האם לאלוהים יש הגדרה? מדוע הגוף והתודעה אינם אני האמיתי? כיצד מגיעים להזדהות מוחלטת עם המציאות? מה המשמעות האמיתית של אלוהים? ...
בחירה חופשית, דיכאון מהעדר בחירה חופשית, אין רצון אם אין בחירה, רצון עצמי לא עצמי, הזדהות עם הרצון העצמי
בחירה חופשית, דיכאון מהעדר בחירה חופשית, אין רצון אם אין בחירה, רצון עצמי לא עצמי, הזדהות עם הרצון העצמי
... חופשית, דיכאון מהעדר בחירה חופשית, אין רצון אם אין בחירה, רצון עצמי לא עצמי, הזדהות עם הרצון העצמי האם קיימת בחירה חופשית או שאין בחירה כלל? אליעד כהן מסביר בהרחבה על מושג הבחירה החופשית, ... לא באמת של האדם עצמו, הוא רק ביטוי של תוכנה כלשהי - תהליך שהאדם עצמו אינו באמת שולט בו או בוחר בו באופן מודע. כיצד הזדהות עם הרצון משפיעה על חוויית החיים? ההסבר של אליעד נוגע גם לנושא ההזדהות עם הרצון העצמי. הוא טוען שכאשר האדם מאמין שהרצון שלו הוא אישי, הוא למעשה נמצא במצב של הזדהות - מצב שבו הוא מתייחס לרצון כאילו הוא שלו. הזדהות זו יוצרת תחושה של בחירה וחופש, אך היא גם גורמת לאדם לסבול, משום שהאדם מייחס חשיבות יתר להחלטות שהוא כביכול מקבל באופן אישי. אליעד מציין שברגע שהאדם מבין שהרצון שלו אינו אישי, הוא מפסיק להזדהות איתו. כתוצאה מכך, האדם מגיע לתחושה של שחרור מוחלט. במצב זה, הוא כבר אינו חווה דיכאון או סבל מכך שאין לו ... הופכת להיות מקור לשחרור ולהבנה עמוקה של טבע המציאות. האם יש בחירה חופשית? דיכאון מהעדר בחירה חופשית מהו רצון עצמי? הזדהות עם הרצון העצמי האם הרצון הוא אישי או לא אישי? ...
הספר להיות אלוהים - רגשות אשמה - מהו שורשם, גאווה אמיתית וגאווה שקרית, הזדהות עם האני הנפרד, לקיחת אחריות
הספר להיות אלוהים - רגשות אשמה - מהו שורשם, גאווה אמיתית וגאווה שקרית, הזדהות עם האני הנפרד, לקיחת אחריות
... להיות אלוהים - רגשות אשמה - מהו שורשם, גאווה אמיתית וגאווה שקרית, הזדהות עם האני הנפרד, לקיחת אחריות מהו השורש האמיתי של רגשות אשמה? אליעד כהן מסביר ... באשמתי). לכן, גאווה ואשמה אינן הפכים אלא תלויות זו בזו, ונובעות מאותה טעות בסיסית של ההזדהות עם האני הנפרד. מהי גאווה אמיתית ומהי גאווה שקרית? אליעד כהן מבחין בין שני סוגים ... האישיות בלבד, והוא חווה אשמה אמיתית על כישלונותיו, מתוך תחושת אחריות אישית מוגבלת. איך הזדהות עם האני הנפרד יוצרת רגשות אשמה? אליעד כהן מדגים כיצד הזדהות חלקית עם הנפרדות יוצרת רגשות אשמה. אם אדם חווה הזדהות רק עם החלק הנפרד שלו, הוא תופס את עצמו כאחראי להחלטותיו בלבד. לדוגמה, אם מישהו רוצח אדם אחר, האדם לא יחוש אשמה אלא אם יחשוב שהאירוע קשור אליו אישית. האדם שחווה הזדהות מלאה עם המציאות, מבין שהכל באחריותו, ולכן לא חש אשמה מוגבלת, אלא מבין לעומק את ... מבט של שלמות ואחדות, כדי להפסיק לסבול. מה מקור רגשות אשמה? גאווה אמיתית מול גאווה שקרית הזדהות עם האני הנפרד איך להשתחרר מרגשות אשמה? מהי תפיסת אחדות המציאות? ...
רצון עצמי - הזדהות רצונית - הזדהות, עם הרצון העצמי
... עצמי - הזדהות רצונית - הזדהות , עם הרצון העצמי ובו יתבאר העניין של האדם, שמזדהה עם הרצונות של עצמו. ומי שיתבונן יראה, כי לא ממש ברור, כיצד יכול האדם, לא להזדהות עם הרצונות של עצמו? וברור שהאדם מזדהה עם הרצון של עצמו. וכל מהותו של הרצון העצמי, היא שהאדם מזדהה עם הרצון ומרגיש שהרצון הזה שייך לו. אז מהו העניין, של ההזדהות עם הרצון? והעניין הוא, כי האדם סובל, רק בגלל הרצון העצמי שלו עצמו. כי האדם, לא סובל מכך שרצונו של אדם אחר לא מתמלא. וגם כאשר האדם סובל, מכך שרצונו של האדם האחר לא ... הרי שכל הרצונות שבעולם, הם הרצון העצמי של האדם. וממילא לא שייך להזדהות יותר, דווקא עם רצון כזה או רצון אחר. ומנקודת המבט, שבה אלוהים מחייה את האדם ואת הרצון העצמי שלו, גם מנקודת המבט הזו, הרצון הוא לא באמת של האדם. כי כאשר הכל אחד, לא שייך ...
יחסי הורים וילדים, סבל של ילד, סבל שנובע מהזדהות רגשית
יחסי הורים וילדים, סבל של ילד, סבל שנובע מהזדהות רגשית
... הורים וילדים, סבל של ילד, סבל שנובע מהזדהות רגשית למה הורים סובלים כשהילד שלהם סובל? אליעד כהן מסביר בהרצאה את הסיבות שבגללן הורים חווים סבל כשהילדים שלהם סובלים. הסיבה המרכזית שהוא מציג היא ההזדהות הרגשית. כאשר אדם מזדהה עם אדם אחר, הוא למעשה מדמיין את עצמו באותו מצב קשה של האדם השני, ומכיוון שהוא מדמיין את עצמו באותו מצב קשה, ... אותו במצוקה, מדמיינת את עצמה נמצאת באותה מצוקה, ואז סובלת באופן אישי. כלומר, הסבל שלה נובע מהזדהות רגשית עמוקה ומהתחושה שהיא חסרת יכולת לעזור לבנה. אליעד כהן ממשיך ומסביר שברגע שהאדם מזדהה עם מישהו אחר, הוא מרגיש כאילו הצרות של ... שהם מדמיינים שהיה קורה להם אם הם עצמם היו באותה סיטואציה של הילד. מהו הפתרון לסבל של הורים מהזדהות עם ילדיהם? אליעד כהן מסביר שהפתרון לסבל שנובע מהזדהות רגשית הוא להגיע למצב שבו אדם מדמיין את עצמו במצב שלילי כלשהו, אבל לא חווה לחץ מהדמיון הזה. כלומר, להצליח להפריד בין עצם המחשבה על ... עם סיטואציות קשות הקשורות לאנשים שהוא אוהב, כמו הילדים שלו. איך דוגמת הצמחונות קשורה להבנת ההזדהות הרגשית? אליעד כהן משתמש בדוגמת הצמחונות כדי להסביר בצורה מוחשית יותר מה קורה כאשר אדם מזדהה עם סבל של מישהו אחר. כאשר אדם בוחר ... שהוא מזדהה עם בעלי החיים, מדמיין את עצמו במקומם, חווה את כאבם ולכן בוחר להימנע מלאכול אותם. ההזדהות הזו גורמת לו לחוות סבל, כי הוא מדמיין את עצמו באותו כאב של בעלי החיים. בצורה דומה, כאשר הורה מזדהה עם הסבל של הילד שלו, הוא בעצם מדמיין את עצמו במקומו וסובל בעצמו מהסיטואציה. מה הקשר בין הזדהות רגשית לבין תחושת חוסר אונים? לפי אליעד, ההזדהות הרגשית יוצרת אצל האדם תחושת חוסר אונים. זאת משום שכאשר האדם מדמיין את עצמו במצב של הסבל של הילד או של בעל החיים, הוא מדמיין גם את ... פרה, יראה כיצד מי שמגדל אותו גם שוחט אותו בסוף, ויבין שזה המצב שלו בחיים - אז הוא ישלים עם העובדה הזו ולא יסבול כשיראה את אותו הדבר קורה לאחרים. כלומר, רק הבנה מלאה והשלמה מוחלטת עם המציאות של סבל וחוסר שליטה, מאפשרות לאדם להפסיק להזדהות באופן שלילי ולסבול בעצמו. לדוגמה, אם האדם מבין שהוא עצמו במצב דומה לאותה פרה, והוא גם השוחט שלה, כלומר, הוא שותף למציאות הזו בכל ... את המצב הזה כדבר בלתי נסבל, אלא כחלק טבעי מהמציאות. לסיכום, ההרצאה של אליעד כהן מדגישה את העובדה שהסבל שהורים חווים כשהם רואים את ילדיהם סובלים נובע בעיקר מהזדהות רגשית ומחוסר השלמה עם מצבי סבל במציאות. הדרך להפסיק את הסבל הזה היא להבין את המציאות במלואה, להשלים איתה, ולראות את הסבל לא כטרגדיה אישית אלא כחלק טבעי של החיים. איך להתמודד עם סבל של ילד? מהי הזדהות רגשית? למה הורים מרגישים חוסר אונים? איך להפסיק לסבול ממצבם של אחרים? מה הקשר בין צמחונות להזדהות רגשית? ...
חיבור רגשי, ניתוק רגשי, התנתקות רגשית, הזדהות רגשית, התחברות רגשית, להדחיק רגשות, הדחקה רגשית
חיבור רגשי, ניתוק רגשי, התנתקות רגשית, הזדהות רגשית, התחברות רגשית, להדחיק רגשות, הדחקה רגשית
... רגשי, ניתוק רגשי, התנתקות רגשית, הזדהות רגשית, התחברות רגשית, להדחיק רגשות, הדחקה רגשית מהי התנתקות רגשית והאם היא באמת מועילה? המושג התנתקות רגשית נשמע לפעמים חיובי מכיוון שהוא מאפשר לאדם להתרחק ... פשוט נייטרלי. אליעד מדגיש שזה לא ניתוק, אלא התחברות למקום רגשי פנימי רחב יותר. כיצד מתבצעת חקירה פנימית שמובילה לחיבור רגשי? אליעד נותן דוגמה פשוטה כדי להמחיש כיצד עובדת חקירה פנימית עמוקה שמובילה לחיבור רגשי. למשל, אם אדם אומר שהוא רוצה לשתות חלב, אפשר לשאול אותו מדוע הוא רוצה לשתות חלב. הוא יענה שהוא פשוט רוצה לשתות חלב, אבל אם ... רוצה את זה. אבל בעצם קיימת בתוכו גם האפשרות הפוכה של לומר אני רוצה את זה, ומכאן להתחיל ליהנות גם מהסבל. הנקודה שאליעד מדגיש היא שלא מדובר בשקר או בהכחשה, אלא ההפך - ההזדהות עם סבל בלבד היא הכחשה של האמת הרחבה יותר. אדם יכול בו זמנית להרגיש שכואב לו מאוד ושהוא לא רוצה את הכאב, וגם להרגיש את ההפך: שיש בו מקום פנימי שכן יכול ליהנות או ... משנה מה האדם מרגיש כרגע. זו הנקודה המאפשרת חיבור רגשי מלא ושלם, כי האדם מתחבר גם למקום שבו אין הבדל בין הכאב להנאה, בין הטוב לרע, ובין האחדות לנפרדות. איך לשנות את ההזדהות עם הכאב לחיבור רגשי מלא? כאשר אדם סובל, הוא מזדהה באופן חלקי בלבד עם המציאות. הוא מזדהה רק עם החלק שמרגיש כאב ודוחה את המצב. אליעד מציע לשנות את נקודת המבט על ידי ... להיות צבוע עם עצמו. האדם הצבוע הוא זה שמציג רק חצי מהמציאות: רע לי. אבל המציאות השלמה היא לא רק רע לי, אלא בו - זמנית גם טוב לי, וגם אין שום הבדל בין הטוב לרע. לכן, ההזדהות השלמה והכנה ביותר עם המציאות היא לראות את כל שלושת ההיבטים האלה יחד ולא רק אחד מהם. לסיכום, מהו חיבור רגשי אמיתי? חיבור רגשי אמיתי הוא לא התכחשות לרגשות שליליים ... הוא מרגיש שזה רע. אך אם הוא יבדוק זאת לעומק, יוכל להבין שהחוויה אינה רק רעה, אלא יש בה גם היבט נייטרלי או אף חיובי. יש שיראו בכך ניתוק רגשי - כיוון שהאדם מתרחק מהזדהות מלאה עם הכאב - אך בפועל מדובר בחיבור רגשי, כיוון שהוא נפתח להיבטים נוספים של החוויה. מהי הדרך להתחבר רגשית באמת? חיבור רגשי משמעותו להיות מודע לכל ההיבטים של ... שליליות? כאשר אדם סובל, הוא יכול לנסות להתחבר לחלק שבו שיכול ליהנות גם מהסבל. לדוגמה, אדם שחווה כאב יכול לזהות בתוכו נקודת מבט שמסוגלת לקבל את הכאב ואף ליהנות ממנו. ההזדהות עם הכאב נוצרת כאשר האדם אומר אני לא רוצה את זה, אך קיימת אפשרות הפוכה שבה יוכל לזהות רצון שכן לקבל את החוויה. האם כל מה שקורה הוא בעד או נגד הרצון שלנו? ישנן שתי ... של האחדות. 3. אין הבדל בכלל בין החוויות - הן כולן שוות. איך ניתן לשנות את תפיסת הסבל? כאשר אדם כואב לו, זה מפני שהוא מזדהה עם ההיבט של הכאב והסבל. אך ניתן בו זמנית להזדהות עם היבט נוסף שאומר שזהו רק חלק מהשלם. כאשר מסתכלים על החוויה כולה - הכאב, ההנאה והאחדות שביניהם - ניתן להגיע לתחושת חיבור רגשי אמיתי ולא להישאר בהזדהות חד - צדדית עם הכאב בלבד. איך להתחבר רגשית גם לרגשות שליליים? מהי הדרך להבין את הרגשות לעומק? כיצד חקירה פנימית עוזרת להתמודד עם רגשות? האם ניתן לחוות כאב בצורה ... קיימים אבל יש את ההיבט השלישי שאומר שאין הבדל בכלל. עכשיו אם אתה כואב לך זה כי אתה מזדהה עם זה שאתה הגוף ושאתה לא רוצה את הכאבים ושיש לך כאבים אבל בו זמנית אתה יכול להזדהות עם עוד פרספקטיבות, כמו שבן אדם אומר מה אני אהיה צבוע אני אגיד שטוב לי אני אומר לא אל תהיה צבוע, עכשיו אתה צבוע כי עכשיו אתה אומר שרע לך אל תהיה צבוע, תגיד גם רע ...
גוף ונפש, בריאות הגוף, נפש בריאה בגוף בריא, תזונה בריאה, הזדהות רגשית, יחסי גוף נפש, הזדהות עם הגוף, איזון גוף נפש
גוף ונפש, בריאות הגוף, נפש בריאה בגוף בריא, תזונה בריאה, הזדהות רגשית, יחסי גוף נפש, הזדהות עם הגוף, איזון גוף נפש
... ונפש, בריאות הגוף, נפש בריאה בגוף בריא, תזונה בריאה, הזדהות רגשית, יחסי גוף נפש, הזדהות עם הגוף, איזון גוף נפש האם תזונה בריאה באמת משפיעה על האושר הנפשי? השאלה המרכזית שאליעד דן בה היא האם תזונה בריאה משפיעה על המצב הנפשי ועל ... להיות בריא לחלוטין אך עדיין להיות מדוכא, או לחלופין, הוא יכול להיות חולה מאוד ובכל זאת לחוש תחושות של שמחה ואושר עמוק. הסיבה לכך נעוצה בהזדהות האדם עם הגוף שלו ועם הנפש שלו. מה המשמעות של הזדהות עם הגוף או עם הנפש? אליעד מסביר שהשאלה המהותית היא במה האדם מזדהה. ככל שאדם מזדהה יותר עם הגוף שלו, כך המצב הגופני משפיע יותר על האושר שלו. לדוגמה, אם האדם מרגיש כאב בגופו והוא מזדהה עם הכאב הזה, הוא יחווה סבל. לעומת זאת, אם האדם פחות מזדהה עם הגוף, הוא יסבול פחות מהכאב הפיזי. ההזדהות יכולה להיות בכמה רמות שונות, אותן אליעד מונה לפי היררכיה של מחויבות ואפשרות: הזדהות עם הרכוש - האדם חושב שהרכוש שלו זה הוא עצמו. לדוגמה, אם נשרף לו העסק, הוא חש כאילו הוא עצמו נשרף. הזדהות עם הגוף - האדם מרגיש שכל כאב גופני הוא כאב אישי שלו. הזדהות עם התודעה (הנפש) - האדם אינו מזדהה עם הגוף או עם הרכוש, אלא עם התודעה שלו, כלומר, הוא מושפע מדברים שמפריעים לנפש שלו ולאו דווקא לגוף. חוסר הזדהות מוחלט - אדם שמזדהה רק עם המהות האחדותית של המציאות, ואז לא משנה לו כלום ברמת הגוף או הנפש. הוא נמצא מעבר לסבל ולאושר רגילים. האם הזדהות משפיעה על מידת הסבל שאדם חווה? אליעד מציג את הרעיון שככל שאדם מזדהה יותר עם משהו מסוים, כך הוא יסבול יותר כאשר אותו דבר ייפגע. לדוגמה, אם יש ... עם ילדיו מאשר עם עצמו, ולכן הוא יסבול הרבה יותר אם ילדיו יפגעו מאשר אם הוא עצמו ייפגע. מכאן נובע שכמות הסבל או האושר שאדם חש תלויה בעומק ההזדהות שלו עם הדבר שנפגע. איך ניתן להפחית את מידת ההזדהות? כדי להשתחרר מהסבל, אליעד ממליץ לבצע תרגול יומיומי פשוט, של שאלת השאלה: האם הדבר הזה הוא מחויב או אפשרי?. כלומר, האדם צריך לבדוק לגבי כל דבר שמטריד אותו, האם הדבר חייב להיות כך או שמדובר באפשרות בלבד. ככל שהאדם יבין יותר שדברים אינם מחויבים אלא אפשריים, כך הוא יפחית את רמת ההזדהות איתם, ובהתאם לכך יסבול פחות מהם. לדוגמה, כאשר מישהו נפגע מדבר שנאמר עליו, עליו לשאול את עצמו: האם הפרשנות הזאת היא מחויבת או אפשרית?. ככל ... מוחלט, להרגיש את האחדות הפנימית, ולהישאר במצב מאוזן ושמח - גם במצב הגופני והנפשי הכי גרוע. האם תזונה משפיעה על אושר נפשי? איך להפחית הזדהות עם הגוף? מה הקשר בין דיכאון להתפתחות רוחנית? איך להתמודד עם תחושות שליליות? מה הקשר בין בריאות הגוף לנפש? האם אושר תלוי במצב גופני? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על התמכרות לעבודה, וורקוהוליזם, האם להיות מכור לעבוד? האם להתמכר לעבודה? האם כדאי להיות וורקוהוליק? תופעת ההתמכרות לעבודה, מכורים לעבודה, הזדהות עם העבודה, האם לעבוד קשה? Workaholic, למה לעבוד קשה? האם להיות וורקוהוליק?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: להיות מכור לעבוד, איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? דיכאון? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: להיות מכור לעבוד, איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשתול מחשבות? איך לשנות תכונות אופי? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך ליצור אהבה? איך לקבל החלטות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך להעביר ביקורת בונה? איך לעשות יותר כסף? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחנך ילדים? איך למצוא זוגיות? איך לנהל את הזמן? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בזוגיות? איך לפרש חלומות? איך להאמין בעצמך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לא להישחק בעבודה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם באמת הכל לטובה? למה לא להתאבד? האם יש בחירה חופשית? איך להיות מאושר? האם יש או אין אלוהים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? האם יש משמעות לחיים? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? מה המשמעות של החיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם אפשר לדעת הכל? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להנות בחיים? איך להיות הכי חכם בעולם? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? אולי אנחנו במטריקס? האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קואצ'ינג אישי, אימון אישי להצלחה, מטפל אישי בנושא להיות מכור לעבוד - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3438 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 15:29:31 - wesi1