אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לא להיכנס לחרדה ✔איך לא לפחד מטילים? איך לא לפחד להיפגע מטילים? איך לא לפחד מהמצב הבטחוני? איך לא לפחד ממלחמה? איך לא לפחד באזעקה? איך לא לפחד...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨איך לא לפחד מטילים? איך לא לפחד להיפגע מטילים? איך לא לפחד מהמצב הבטחוני? איך לא לפחד ממלחמה? איך לא לפחד באזעקה? איך לא לפחד בממד? איך לא להיכנס לפחד מהמוות? חרבות ברזל, איך לא לפחד ממתקפת טילים? לא חייב לפחד, התקפי חרדה קיצונית, לוחמה פסיכולוגית, טרור נפשי, טרור פסיכולוגי, להיכנס לממד בזמן אזעקה, מלחמה בטרור, לוחמה תודעתית, התראה על התקפת טילים, פגיעה מטילים, להתגונן מטילים, להיכנס לפאניקה להיפגע מטילים, לבחור כמה לפחד, פגיעה נפשית, פגיעה פיזית
וכאן נסביר, איך לא לפחד מהמצב הבטחוני ואיך לא לפחד מאזעקות / טילים מאירן וכיו"ב. ואיך להתמודד עם התקפי חרדה בזמן התקפת טילים? ואיך להתמודד עם פחד מתרחישי קיצון? ונסביר האם כדאי להיכנס לממד? ועוד.

ויש בזה כל מיני היבטים והמון נקודות מבט. לדוגמה: יש את נקודת המבט של שום דבר לא משנה, שמה זה משנה מה יקרה וכולי. ויש את נקודת המבט של סיכוי סיכון, דהיינו, שהסיכוי למות בתאונת דרכים יותר גדול פי כמה וכמה, מאשר מהסיכוי להיפגע ממלחמת טילים, מהמון סיבות וכולי. אבל כאן ניתן עוד נקודת מבט חשובה שכדאי להתבונן בה.

והעניין הוא, שהסבל מתחלק ל 2 חלקים. הדבר הרע עצמו שקורה לאדם בפועל, זה חלק אחד. והחלק השני, זה הסבל שיש לאדם, מכך שהוא מפחד שהולך לקרות לו דבר רע, שזה חלק שני. לדוגמה: בן אדם שמפחד ממתקפת טילים, הוא סובל בראש ובראשונה מהפחד שיש לו להיפגע מהטילים. ובנוסף, הוא יכול לסבול או לא לסבול אם בפועל הוא יפגע מהטילים. ואלו 2 חלקים שונים של הסבל.

ואם טיל בפועל פוגע באדם, האם הגיוני שהאדם יסבול מכך? נניח שכן. אבל הפחד להיפגע מהטיל, האם האדם מחויב לסבול ממנו? תשובה: לא בהכרח.

ונזכיר את דבריי רבי נחמן מברסלב שאמר https://breslev.eip.co.il/?key=520 שיש שני סוגים של סבל וייסורים. יש את הייסורים שיש לאדם בגוף הפיזי שלו, שמהם יותר הגיוני לסבול. וגם איתם יש דרכים שונות איך להתמודד עם כאב פיזי וכולי. אבל יש גם את הייסורים שהם מחוץ לגוף, דהיינו, שהאדם סובל מדברים שקורים מחוץ לגוף שלו. שהם יותר נובעים מחיסרון הדעת שיש לאדם.

וכמובן שיש בזה המון היבטים. וכמובן שהחיים כאן ומשמעות החיים, מבוססת על פחד. ובלי פחד אין חיים. ומשמעות החיים נובעת מהרצון. והרצון יוצר פחד. ובלי שום פחד, אין שום רצון ואין שום משמעות לחיים וכולי. ולכן בהחלט כן הגיוני לפחד ברמה מסוימת, כי זאת משמעות החיים, הרצון שיוצר את הפחד.

ומצד האמת, עוצמת הסבל של האדם תלויה בעיקר בכמה הוא מזדהה עם הרצון שלו, בלי קשר לשאלה אם הסבל הוא בסוף הפיזי שלו או בנפש שלו. אבל זה עניין אחר.

אבל ברמת העיקרון ניתן להבין, כי יש את הסבל ממה שבאמת קורה בפועל באופן ממשי. ויש את הסבל מכך שהאדם מפחד ממה שיכול לקרות לו בעתיד. או שהוא סובל ממה שכבר קרה לו בעבר. וכמו שאמר מי שאמר "הציפיה למוות קשה מהמוות עצמו". דהיינו, הפחד שהאדם מפחד למות, הוא קשה יותר מאשר המוות עצמו.

וכאשר מישהו מרביץ לך, האם הגיוני שתנסה להתנגד לו? או שתתן לו להרביץ לך? כנראה שהגיוני שתתנגד לו. דהיינו, אם מישהו יורה עליך טילים, האם הגיוני להיכנס לממד בזמן אזעקה וכולי? כן, יש בזה היגיון, כמו שהגיוני להסתכל לצדדים לפני שעוברים את הכביש. לא בהכרח באותה הרמה, אבל כן, גם זה הגיוני. והגיוני לעבוד היום, כדי שיהיה לך אוכל מחר או בפנסיה בעוד הרבה שנים. הכל הגיוני ברמה כזו או אחרת.

אבל האם הגיוני שהבן אדם יהרוס לעצמו את החיים היום בעבודה קשה, כדי שבפנסיה החיים שלו לא יהרסו מעבודה קשה? זה כנראה פחות הגיוני.

וכאשר הטרור מנהל מלחמה נגד האויב, ובמקרה הזה האויב הוא אנחנו תושבי מדינת ישראל, הרי שהמלחמה נגדנו היא בכמה רמות. יש את הרמה הפיזית, שבפועל יורים עלינו טילים, כדי לפגוע בנו פיזית, כמו שמסופר במגילת אסתר "להשמיד להרוג ולאבד את כל היהודים ביום אחד". אז האם הגיוני להיכנס לממד ברגע שיש אזעקה וכולי? כן, ברמה מסוימת כנ"ל.

אבל זאת לא כל האמת. כי כל האמת היא, שהטרור רוצה לפגוע בנו, לא רק באמצעות פגיעה פיזית, אלא גם באמצעות פגיעה נפשית. והטרור יורה טילים, כדי לפגוע בנו פיזית, אבל גם נפשית. באמצעות הפחדה של תושבי מדינת ישראל. ולפעמים, הטרור יורים עלינו טילים לאזורים לא מיושבים, בכוונה, כדי לא לפגוע בנו פיזית, אלא רק כדי לפגוע בנו נפשית. כי הם יודעים שאם הם יפגעו בנו פיזית, אז נהיה חייבים להגיב וכולי. אבל על פגיעה נפשית, מדינת ישראל פחות מגיבה, גם בגלל כיפת ברזל וכולי.

ונשאל שוב, אם מישהו מרביץ לך, האם הגיוני להתגונן ממנו? אם מישהו יורה עליך טילים, האם הגיוני להיכנס לממד כדי להתגונן מכך? נניח שכן. אבל אם מישהו מנסה לפגוע בך נפשית ולגרום לך לפגיעה נפשית, לגרום לך לסבול מפחד מטילים, לגרום לך לפחד מהתקפת טילים, האם הגיוני להתגונן גם מהפגיעה הנפשית הזאת? או שהגיוני להתגונן רק מפגיעה פיזית של טילים, אבל לא משנה אם תיפגע מהפחד להיפגע מטילים?!

והרעיון הוא, שצריכים להבין, שיש על אזרחי מדינת ישראל, שני איומים. איום אחד הוא פיזי, ואיום שני הוא נפשי. והפגיעה יכולה להיות פיזית, מטילים. אבל היא גם יכולה להיות נפשית, מהפחד להיפגע מהטילים. כי הפחד גורם לנזקים, קשים, נפשיים וגם פיזיים. הפחד פוגע באדם גם ברמה הפיזית, כידוע. והאדם מביא על עצמו מחלות פיזיות ונפשיות קשות, בגלל הפחד והלחץ שיש לו. ובהתקפה של אירן / חיזבאללה / חמאס וכיו"ב, אפשרי גם להיפגע פיזית אבל גם להיפגע נפשית, מהפחד, לחץ, טראומה, חרדה וכולי.

כך שצריכים להתגונן, גם מפני הפגיעה הפיזית מהטילים, אבל גם מהפגיעה הנפשית מהפחד מהטילים, גם ממנה צריכים להתגונן. ואני מזכיר, שהפגיעה הנפשית מהפחד מטילים, גורמת גם לפגיעה פיזית, בטווח הזמן הבינוני והארוך. ואנשים מביאים על עצמם מחלות פיזיות ונפשיות, בגלל הפחדים שיש להם.

ולדוגמה, ליהנות מזוגיות, זה טוב. אבל לפחד לאבד את הזוגיות, זה רע. וליהנות מהחיים זה טוב, אבל לפחד למות זה רע. וההנאה מהחיים, באה עם מחיר של הפחד לאבד את החיים והפחד למות. ומי שיותר מידי נהנה מהחיים, הוא סובל יותר מידי מהפחד למות. והרעיון הוא, שלפעמים ההנאה מהחיים, עולה יותר מאשר המחיר של הפחד לאבד את החיים. ולפעמים, הסבל לאבד את הדבר, יותר גדול מההנאה שהדבר עצמו מביא. כמו פחד לאבד ילדים, פחד לאבד הורים וכיו"ב, שזה פחד שהסבל שלו, יכול להיות יותר גדול מההנאה שהאדם מקבל מההורים / ילדים שלו וכיו"ב.

וכאשר האדם שומע אזעקה, או התראה על התקפת טילים וכיו"ב, עליו לדעת שהוא יכול גם להיפגע נפשית ולא רק פיזית. ועליו להתגונן גם נפשית ולא רק פיזית. ואם הטיל לא פגע בך, אבל הפחד מהטיל פגע בך, הרי שאתה נפגעת במלחמה. ובדיוק כמו שצריכים להילחם בטילים עצמם, כך צריכים להילחם בפחד מהטילים.

ובנוסף, יש כמובן את כלי התקשורת / כלי התשקורת, שיש לחלק אינטרס להפחיד את האנשים, מהמון סיבות. החל מסיבות של רייטינג, כי זה מעלה את הרייטינג ואנשים מרותקים למסך, כאשר הם מפחדים. ובנוסף יש להם גם אינטרס מוצדק או שלא, להפיל את הממשלה וככל שאנשים יותר יפחדו, ככה יש יותר סיכוי שהם יצליחו להפיל את הממשלה, בצדק או שלא, שזה כמובן נושא אחר (האם ביבי אשם).

בשורה התחתונה, כמו שהאדם מבין שיש מולו סכנה להיפגע מטילים, הוא צריך להבין שיש מולו גם סכנה להיפגע מהפחד מהתקפת טילים. וצריכים להתגונן גם מפני הפחד עצמו. ונכון, שבמובן מסוים, ככל שהאדם פחות מפחד מהטילים, ככה יש יותר סיכוי שהוא יפגע מהם, אבל עדיין, מי שעושה הכל כדי לא להיפגע מהטילים, אומנם הוא לא ניפגע מהטילים, אבל הוא נפגע מהפחד מהטילים וגם זאת פגיעה נפשית וגם פיזית כנ"ל.

ואפשרי להרוס לאדם את החיים, לא רק באמצעות לפגוע בו בטילים, אלא גם באמצעות להרוס לו את החיים, שהוא לא יישן בלילה, כי הוא מפחד מאזעקה וכיו"ב.

ואחרי שמבינים שיש כאן 2 סכנות, עכשיו צריך למצוא נקודת איזון. שהיא לדוגמה, להיכנס למרחב מוגן וכיו"ב, אבל לנסות להירגע. לעשות את ההשתדלות שלא להיפגע אבל לא לאכול סרטים מלהיפגע, כי מה הסיכוי שניפגע ואם ניפגע אז מה?! ומי שלא אכפת לו להיפגע, לא יסבול אם הוא יפגע. במובן שאי אפשר להכריח את הבן אדם לסבול מפגיעה מטילים, אם הוא יחשוב שלא אכפת לו להיפגע מהם.

וברמת העיקרון, איך אפשרי לפחד פחות מטילים? תשובה: זה גם על ידי שהאדם לומד להבדיל בין עובדה לפירוש. כי הפחד מהטיל, הוא על הפירוש, שאולי תיפגע. אתה סובל בגלל הפירוש שיש אפשרות שתיפגע. אבל אתה לא נפגע כרגע בפועל פיזית. ואלו ייסורים מחוץ לגוף כנ"ל.

ונקודת האיזון היא, להפריד בין עניין ההשתדלות המעשית, לבין הסטרס הנפשי שיש מהטילים עצמם. שהוא לא מחויב. ואפשרי להתגונן מטילים, גם בלי להיכנס לפאניקה להיפגע מטילים.

ובהיבט הדתי, למי שמאמין לא מפחד, יש את ההשתדלות הפיזית ההשתדלות הגשמית, להיכנס לממד ויש את הפחד הנפשי, שהוא נובע מחוסר אמונה ומחוסר ביטחון, שהכל טוב ושהכל לטובה והכל בהשגחה פרטית ומה שצריך לקרות יקרה וכולי (ע"ע ביטחון והשתדלות).

ויש בזה עוד עניינים, שהאדם צריך להבין שהוא זה שבוחר לפחד. כי האדם בוחר את הרצון שלו. והאדם בוחר לרצות לא להיפגע מהטילים וכולי. שזה כמובן עוד עניין אחר.

ויש גם את העניין של התבואה המשוגעת שסיפר רבי נחמן מברסלב https://breslev.eip.co.il/?key=2562 שהאדם צריך לזכור שהוא בתוך בית משוגעים. ויש גם את העניין של https://breslev.eip.co.il/?key=2207 "אֶת זֶה תְּקַבְּלוּ מֵאִתִּי שֶׁלּא לְהַנִּיחַ עַצְמוֹ לְהָעוֹלָם לְהַטְעוֹת, שֶׁלּא יַטְעֶה אוֹתוֹ הָעוֹלָם... מֵאַחַר שֶׁאֵין הָעוֹלָם הַזֶּה כְּלוּם" וגם כאן https://breslev.eip.co.il/?key=69 "כָּל הַצָּרוֹת וְהַיִּסּוּרִים וְהַגָּלוּת, אֵינוֹ אֶלָּא לְפִי עֵרֶךְ חֶסְרוֹן הַדַּעַת. וּכְשֶׁנִּשְׁלָם הַדַּעַת, אֲזַי נִשְׁלָם כָּל הַחֶסְרוֹנוֹת" וכיו"ב בעוד מקומות.

לסיכום: בזמן מלחמה, יש 2 סכנות. יש סכנה להיפגע מהטילים, סכנה פיזית, להיפגע פגיעה פיזית, מה שנקרא מלחמה קונבנציונלית. אבל יש גם מלחמה תודעתית, מלחמה לא קונבנציונלית, לוחמה פסיכולוגית, לוחמה בלתי קונבנציונלית, שבה יש איום וסכנה שהאדם יפגע מהפחד להיפגע מטילים. שגם ממנה צריכים להתגונן.

ובמובן מסוים, המאמר הזה מגדיל את רמת הסטרס של האדם. כי עכשיו האדם מבין שהוא נתון גם תחת סכנה של הפחד להיפגע, שגם זו סכנה בפני עצמה. אבל זאת האמת. כי המטרה היא שהאדם יבין שיש כאן 2 אויבים. והוא חוטף מכות של פחד, והוא יכול להתמודד גם עם הפחד, גם תוך כדי זה שהוא נכנס לממד.

ויש מי שיקצין ויאמר, שהוא בוחר להתמודד רק עם הפגיעה מטילים, ונותן לפחד לפגוע בו. דהיינו, הוא ימשיך לפחד בצורה קיצונית ובתמורה, יקטין את הסיכוי שלו להיפגע מטילים. כי הוא יעבור לגור בבונקר, כמו שנסראללה חי בו, לפני שהוא מת בבונקר שלו.

ויש מי שיקצין ויאמר, שהוא בוחר להתמודד רק עם הפחד להיפגע מהטילים, והוא בוחר להתעלם מאזעקות וכיו"ב, ולא אכפת לו להיפגע משום דבר. וזה מגדיל את הסיכוי לכך שהוא יפגע מהטילים עצמם, אבל הוא כנראה לא יפגע מהסבל שיש מהפחד להיפגע מהטילים.

דהיינו, שיש כאן 2 סכנות וכל אחד בוחר את האיזון שהוא רוצה איך לאזן את ההתמודדות שלו עם 2 הסכנות. כי יש אנשים שלא מבינים שגם הפחד להיפגע מהטילים, גם הוא עצמו פגיעה נפשית בפני עצמה. ולכן חשוב להבהיר שיש כאן גם סכנה של הפחד להיפגע ולא רק של הפגיעה עצמה.

ואיך לפחד פחות להיפגע מטילים? ואיך לא לפחד בכלל להיפגע מטילים? זה עניין אחר בפני עצמו, איך להתמודד עם פחדים בכללי https://anxiety-treatment.eip.co.il וזה עניין אחר.

ומה רמת האיזון המומלצת, איך לאזן בין הרצון לא להיפגע פיזית, לבין הרצון לא לפחד להיפגע פיזית? זה כמובן עוד עניין. אבל המסר כאן הוא, לזכור, שצריכים ללמוד לפחד פחות, ללמוד לא לפחד, להבין שלפחד זה נזק כמו שלהיפגע ממשהו זה נזק. להיות עני, זה סבל. אבל גם לפחד להיות עני, זה סבל. ולהיות חולה, זה סבל. אבל גם לפחד להיות חולה, זה סבל וכולי.

ולכן צריכים ללמוד לראות בפחד מפגיעה מטילים אויב בפני עצמו, כמו שרואים בפגיעה עצמה אויב בפני עצמה. בהצלחה!
לאבד בעל להציג עובדה כפירוש ללמוד לפחד פחות להתמודד עם פחד מתרחישי קיצון לא להיכנס לחרדה קשיים עובדה פירוש צרות מוות של גבר להגיב מוות של בן משפחה אופי קיצוני אזעקה איך לא להיכנס איך לא להיכנס לחרדה איך לא להיכנס לפחד איך לא להיכנס לפחד מהמוות איך לא לפחד איך לא לפחד באזעקה איך לא לפחד בממד איך לא לפחד להיפגע איך לא לפחד להיפגע מטילים איך לא לפחד מהמצב איך לא לפחד מהמצב הבטחוני איך לא לפחד מטילים איך לא לפחד ממלחמה איך לא לפחד ממלחמות איך לא לפחד ממתקפת טילים אישיות קיצונית בזמן אזעקה בחירה ה 7 באוקטובר הגזמה המוות המצב הבטחוני הקצנה השביעי באוקטובר השביעי לאוקטובר התגוננות התקף התקף חרדה התקפי התקפי חרדה התקפי חרדה קיצונית התקפים התקפת התקפת חרדה התקפת טילים התראה על התקפת טילים חרבות ברזל חרדה חרדה קיצונית חרדות חרדות קיצוניות חשיבה מוקצנת חשיבה קיצונית טרור טרור נפשי טרור פסיכולוגי לא חייב לפחד לא להיכנס לא להיכנס לחרדה לא להיכנס לפחד לא להיכנס לפחד מהמוות לא לפחד לא לפחד באזעקה לא לפחד בממד לא לפחד להיפגע לא לפחד להיפגע מטילים לא לפחד מהמצב לא לפחד מהמצב הבטחוני לא לפחד מטילים לא לפחד ממלחמה לא לפחד ממתקפת טילים לבחור לבחור כמה לפחד להגזים להוציא מפרופורציה להיכנס לחרדה להיכנס לממד להיכנס לממד בזמן אזעקה להיכנס לפאניקה להיכנס לפאניקה להיפגע להיכנס לפאניקה להיפגע מטילים להיכנס לפחד להיפגע להיפגע מטילים להקצין להתגונן להתגונן מטילים לוחמה פסיכולוגית לוחמה תודעתית לפחד לפחד באזעקה לפחד בממד לפחד להיפגע מטילים לפחד מהמצב הבטחוני לפחד מטילים לפחד ממתקפת טילים מוות מחדל ה 7 באוקטובר מחדל ה 7 לאוקטובר מחדל השביעי באוקטובר מחדל השביעי לאוקטובר מלחמה מלחמה בטרור מלחמות מתקפת טילים נפש נפשית פאניקה פגיעה פגיעה מטילים פגיעה נפשית פגיעה פיזית פחד פחד באזעקה פחד בממד פחד להיפגע פחד להיפגע מטילים פחד מהמוות פחד מהמצב פחד מהמצב הבטחוני פחד מוות פחד מטילים פחד ממלחמה פחד ממתקפת טילים פחד מקיצוניות פחדים פחדים מהמוות פסיכולוג פסיכולוגי פסיכולוגיה פסיכולוגיות פסיכולוגים פסיכולוגית קיצוני קיצוניות תודעה
חרדות - איזו עזרה ראשונה לתת לאדם חרדתי? איך להרגיע חרדה ופחד?
... הנל נכון גם לגבי האדם עצמו ביחס לעצמו. כאשר האדם מגיע למצב של חרדה כלשהי, הדבר הטוב ביותר שאפשר לעשות, זה לא להיכנס לחרדה מכך שהאדם נמצא בחרדה. כי טבע האדם הוא לפחד מכך שהוא מפחד, ולכעוס על כך שהוא כועס, ולהיות בלחץ מכך שהוא ...
חרדה חברתית - חרדה חברתית אצל ילדים, טיפול בחרדה חברתית, פחד קהל, פחד חברתי, הפרעת חרדה חברתית, ביישנות וחוסר ביטחון עצמי
... הפנימית הזאת, מאפשרת לאדם, כן להתנהג בצורה ראויה ברמה החברתית החיצונית. אבל בתוכו לא להיכנס לחרדה ופרנויה חברתית או לפחד חברתי כלשהו, מההבנה שלו, שאולי הוא יעשה איזו טעות ברמה ...
איך לא לפחד מכישלון? איך להרגיש חופשי עם אנשים? איך לא לפחד מאנשים? איך לא להילחץ מאנשים? איך לא להתבייש מאנשים? איך להרגיש בנוח עם אנשים? איך לא לפחד להיפגע מאנשים? חרדה חברתית, איך להאמין בעצמי?
איך לא לפחד מכישלון? איך להרגיש חופשי עם אנשים? איך לא לפחד מאנשים? איך לא להילחץ מאנשים? איך לא להתבייש מאנשים? איך להרגיש בנוח עם אנשים? איך לא לפחד להיפגע מאנשים? חרדה חברתית, איך להאמין בעצמי?
איך לא לפחד מכישלון? איך להרגיש חופשי עם אנשים? איך לא לפחד מאנשים? איך לא להילחץ מאנשים? איך לא להתבייש מאנשים? איך להרגיש בנוח עם אנשים? איך לא לפחד להיפגע מאנשים? חרדה חברתית, איך להאמין בעצמי? איך להתמודד עם הפחד מכישלון ולהיות חופשי מול אנשים? אנשים רבים חווים פחד מכישלון וחשש מהתגובות של הסביבה, במיוחד כשהם נמצאים בחברה של אנשים חדשים או כשהם רוצים להביע את עצמם בחופשיות. בשיחה זו, אליעד כהן מסביר לעומק ובצורה מפורטת כיצד ניתן להתמודד עם תחושת הפחד, החרדה החברתית, הבושה והמבוכה שאנחנו מרגישים בסיטואציות חברתיות שונות. האם כדאי לעוף על עצמך גם אם אתה לא בטוח שתצליח? אליעד כהן מתייחס למצב שבו אדם רוצה להרגיש בטוח ... יכול לשאול את עצמו מה הסיכון האמיתי שיקרה משהו גרוע. חשוב לוודא האם המחשבה השלילית היא אמת או שהיא רק דמיון שלילי. אם זו רק דאגה מוגזמת, אפשר להשתחרר ממנה על ידי זיהוי האמת, אבל אם זאת האמת, צריך לקבל אותה כמציאות אפשרית. מדוע פחד מכישלון קשור לאמונה בעצמך? אליעד מדגיש קשר חשוב: אם אדם חווה רגשי נחיתות או ... שבמקביל האדם גם משקר לעצמו לכיוון ההפוך. למשל, אדם שמרגיש אני לא שווה, כנראה שבשלב מסוים הוא שיקר לעצמו והגזים בהערכת היכולות שלו. כל הגזמה לחיוב (אני הכי טוב, אני הכי מוצלח) עלולה להפוך מהר מאוד למחשבה שלילית (אני כישלון, אני לא שווה). הדרך להתמודד עם זה, לפי אליעד, היא להפסיק לשקר לעצמך, לא לטובה ולא לרעה. ... שזה נכון, אך גם להפסיק להגיד אני גרוע אם אין לכך בסיס אמיתי. עדיף להיצמד לאמת במחשבות ובאמונות הפנימיות, וכך אפשר למנוע הרבה מאוד סבל נפשי וחרדות חברתיות. כיצד להתגבר על חרדה חברתית ומחשבות שליליות בסיטואציות חברתיות? כאשר אדם מפחד לדבר בסיטואציה חברתית כי הוא חושש מתגובה שלילית או מכך שיתבזה, אליעד ממליץ לו לבדוק את האמת של המחשבות שלו. למשל, אם הוא חושב אם אדבר עכשיו יזלזלו בי, הוא צריך לשאול את עצמו: מה הסיכוי שהדבר הזה באמת יקרה? האם זו מחשבה אמיתית או פחד מוגזם? לדברי אליעד, ההתמודדות צריכה להיות בעזרת חשיבה הגיונית: להבין שאולי הוא יצליח ואולי לא, ואכן קיימת האפשרות להתבזות. אם האדם מוכן לקבל את שתי האפשרויות האלו, הוא יכול להתמודד יותר בקלות עם הסיטואציה. אם הוא מנסה להכריח את עצמו להאמין באופן מלא שיצליח וכולם יאהבו אותו, הוא מכין לעצמו קרקע לפחד וללחץ מוגבר, כי הוא יודע שזה לא אמת, ואז הוא נכנס ללחץ גדול יותר. האם אפשר להפסיק לחלוטין לפחד? לפי אליעד כהן, אדם אינו יכול להגיע למצב שבו הוא לגמרי חופשי ופשוט לא מפחד בשום צורה, אלא אם הוא באמת צמוד לאמת לחלוטין. אין אפשרות להגיע למצב שבו אדם חופשי להגיד כל דבר ... הזמן, הוא חייב לקבל שיכול להיות גם מצב של דכדוך. מי שרוצה לחוות רק תחושות טובות ללא השליליות, ימצא שזה בלתי אפשרי. איך לפעול נכון כדי לא לפחד מהתגובות של אחרים? אליעד מסביר שכאשר אדם מבין ומוכן לכך שהוא עלול להיכשל או לחוות תגובה שלילית, הפחד כבר פוחת. כמו אדם שמבין שיש סיכון לתאונת דרכים, אבל נוהג בזהירות בהתאם לכך. הפחד לא נעלם לחלוטין, אבל הוא הופך להרבה יותר נשלט ומאוזן, מפני שהאדם כבר לא מצפה להצלחה מובטחת וגם לא מפחד באופן מוגזם מכישלון אפשרי. בשורה התחתונה, אליעד כהן מסביר שהמפתח לחופש אמיתי מול אנשים ולהתגברות על הפחדים הוא להיצמד תמיד לאמת. כאשר אדם מחפש רק את האמת, גם אם היא לא תמיד נעימה, הוא ... חזק יותר ומפסיק להיות תלוי בפחדים ובדמיונות שלו. האמת משחררת אותו מפחד, ומאפשרת לו לפעול ולהצליח בכל מצב, ללא קשר לתוצאות. איך להפסיק לפחד מכישלון? איך להרגיש בנוח עם אנשים? איך להתמודד עם חרדה חברתית? איך להאמין בעצמי באמת? האם כדאי לעוף על עצמי? איך להפסיק להתבייש מאנשים? האם אפשר להשתחרר לגמרי מפחד? ...
פחד להיפגע והתאהבות, האם מי שמפחד להיפגע יכול למצוא אהבה? האם אפשר לפחד להיכשל ולהצליח? האם חייב לא לפחד להיפגע כדי להצליח? פחד להיפגע ומערכות יחסים, פחד להיפגע בזוגית, פחד להתאהב ולהיפגע, טיפול בפחד להיפגע, להחזיר אקס
פחד להיפגע והתאהבות, האם מי שמפחד להיפגע יכול למצוא אהבה? האם אפשר לפחד להיכשל ולהצליח? האם חייב לא לפחד להיפגע כדי להצליח? פחד להיפגע ומערכות יחסים, פחד להיפגע בזוגית, פחד להתאהב ולהיפגע, טיפול בפחד להיפגע, להחזיר אקס
פחד להיפגע והתאהבות, האם מי שמפחד להיפגע יכול למצוא אהבה? האם אפשר לפחד להיכשל ולהצליח? האם חייב לא לפחד להיפגע כדי להצליח? פחד להיפגע ומערכות יחסים, פחד להיפגע בזוגית, פחד להתאהב ולהיפגע, טיפול בפחד להיפגע, להחזיר אקס מהם הגורמים לפחד להיפגע בזוגיות, ואיך זה משפיע על הצלחה אישית? הפחד להיפגע הוא תחום חשוב ומאתגר במערכות יחסים ובחיים בכלל. אדם שפוחד להיפגע, הוא אדם שבסיס המחשבה שלו הוא צורך בקביעות ובביטחון מלא. השאלה המרכזית היא האם פחד זה מונע הצלחה או לא. ... למצוא קשר זוגי מאושר ויציב? התשובה היא שכן, אך זה תלוי בגישה האישית של אותו אדם ובאופן שבו הוא מתמודד עם הפחדים הללו. מה המשמעות של פחד להיפגע בזוגיות? פחד להיפגע בזוגיות מתבטא בכך שאדם לא מוכן לקבל מצבים שבהם המציאות לא מתאימה לו או לא תואמת את הציפיות שלו. לדוגמה, ... מהכישלון, ולכן יימנע מלהתנסות במצבים שבהם הוא עלול להיתקל באכזבה. מדובר בהימנעות מלקחת סיכונים. האם אפשר להצליח בזוגיות כאשר פוחדים להיפגע? האם אדם שמפחד להיפגע יכול להצליח במערכת יחסים? התשובה היא כן, אך בדרך כלל זה יקרה רק אם אדם זה יקבל את הסיכון ויתחיל לפתח קשר ... גישה אפשרית, אבל היא מגבילה את הסיכוי שהקשר יתפתח בצורה טבעית. אדם כזה יפחד לנקוט בצעד הראשון ולא יוכל להיכנס לזוגיות בצורה פתוחה. למה פחד להיפגע חוסם הצלחה? במציאות, פחד להיפגע הוא לא רק מכשול בזוגיות, אלא גם בתחום הקריירה והעסקים. אם אדם מפחד להיכשל, הוא לעולם לא יוכל להצליח, משום ... פחד זה למעשה מביא למצב שבו אדם לא מוכן לפתח קשרים, לא מוכן לנסות דברים חדשים, וכך הוא נמנע מהסיכוי להצליח בכלל. מה עדיף - להסתכן ולהיפגע או להימנע? השאלה הגדולה היא האם עדיף לקחת סיכון ולהיות מוכן להיפגע, או להימנע מהסיכון ולשלם את המחיר של בידוד רגשי. כל אדם בוחר את הדרך בה הוא בוחר להתמודד עם פחדים אלו. אם ... להישאר לבד ולסבול ממחסור בקשרים רגשיים עמוקים. מאידך, אם הוא ייקח סיכון, יש סיכוי שהוא יפגע, אך גם סיכוי שהוא יצליח. איך להתמודד עם פחד להיפגע? הדרך להתמודד עם פחד להיפגע היא להבין את החיים בצורה ריאליסטית ולמצוא יציבות פנימית. אם אדם רואה את החיים כמשחק, הוא מבין שהכל זמני, ולא כדאי להיתקע עם פחדים שמונעים ממנו להתקדם. במקום לשאול איך לא להיפגע בכלל - עדיף לשאול איך ניתן להפחית את הסיכון להיפגע ולהתנהל בזהירות ובחכמה. לסיכום, מי שרוצה להצליח בחיים ובזוגיות חייב להיות מוכן לקחת סיכונים. לא ניתן להבטיח שלא ייפגעו, אבל ניתן ללמוד כיצד להתמודד עם הכאב בצורה טובה יותר. מי שמחפש ביטחון מוחלט עשוי להישאר במקום, ללא התקדמות. פחד להיפגע איך להתגבר על פחד בזוגיות איך לחזור לאקס איך לפתח ביטחון עצמי איך להתמודד עם פחד מכישלון האם פחד להיפגע מונע הצלחה? האם אדם שאינו מוכן להיפגע יכול להצליח בחיים? לדוגמה, אם מישהו לא רוצה לחוות אכזבות בזוגיות, האם הוא יוכל למצוא זוגיות מאושרת ויציבה? התשובה היא שכן, אך זה תלוי בגישה שלו, ובואו נבין למה. מה המשמעות של לא מוכן להיפגע? כאשר אדם אומר שהוא לא מוכן להיפגע, הוא בעצם אומר שהוא לא מוכן לקבל מצב שבו המציאות לא תהיה כפי שהוא רוצה. לדוגמה, גבר שאומר: אני לא רוצה ... שאומר: אני לא רוצה להקים עסק ולהיכשל. במילים אחרות, הוא לא מוכן לקחת סיכונים אם אין לו ודאות מוחלטת לתוצאה חיובית. האם ניתן להצליח בלי להיפגע? אדם שמפחד להיפגע מחפש ודאות מוחלטת לפני שהוא פועל. אם נחזור לדוגמת הזוגיות, ייתכן שהוא ימצא קשר עם מישהי שתתחיל איתו, תאהב ...
פחד מדחייה, פחד לקבל לא, פחד מכישלון, איך לא להיפגע מאחרים? איך לא להיפגע ממה שחושבים עליך? איך לא לפחד להתחיל עם בחורה? איך לא לפחד מביקורת? איך לא לפחד להיפגע? איך לקבל את עצמי? לאהוב את עצמי, מה חושבים עלי? ביטחון עצמי
פחד מדחייה, פחד לקבל לא, פחד מכישלון, איך לא להיפגע מאחרים? איך לא להיפגע ממה שחושבים עליך? איך לא לפחד להתחיל עם בחורה? איך לא לפחד מביקורת? איך לא לפחד להיפגע? איך לקבל את עצמי? לאהוב את עצמי, מה חושבים עלי? ביטחון עצמי
... מדחייה, פחד לקבל לא, פחד מכישלון, איך לא להיפגע מאחרים? איך לא להיפגע ממה שחושבים עליך? איך לא לפחד להתחיל עם בחורה? איך לא לפחד מביקורת? איך לא לפחד להיפגע? איך לקבל את עצמי? לאהוב את עצמי, מה חושבים עלי? ביטחון עצמי מהם הגורמים לפחד מדחייה ואיך להתמודד איתם? בהרצאה זו, אליעד כהן עוסק בפחד מדחייה ... מדבר על פחדים הקשורים לדחייה חברתית, תחושת כישלון, פחד להיפגע ממה שאחרים חושבים עלינו, ועוד. הוא מדבר בעיקר על איך לא להיפגע מאחרים, איך להתמודד עם פחדים ובעיקר איך לא לחשוש ממה שיגידו עלינו ... אליעד כהן מדגיש את החשיבות של אהבה עצמית בקשר לפחדים הללו. ככל שלבני אדם יש יותר אהבה עצמית, כך הם פחות יפחדו מדחייה. ... שאם אדם סובל מקונפליקטים פנימיים, יש לו יותר סיכוי להיפגע מדחייה חיצונית, כי יש לו בתוכו מאגר של רגשות שליליים כלפי עצמו. ... עליהם ולשנות אותם. התהליך הזה יכול לעזור לו לא להיפגע ממילים ומעשים של אחרים, ולסייע לו להוריד את רגשות השנאה העצמית ... להתמודד עם פחד מכישלון? מה הקשר בין הערכה עצמית לפחדים חברתיים? איך לא להיפגע מדחייה חיצונית? איך להתמודד עם ביקורת? איך לא לפחד לקבל ביקורת? איך לא לפחד להיכשל? איך לא לפחד מכישלון? איך להיות יותר אמיץ? איך לא להיות רגיש? איך לא להיפגע מאנשים? איך להתמודד עם חרדה חברתית? איך להתמודד עם פחד גישה? איך להתמודד עם פחד מאנשים? ...
אושר אפשרי, הנוסחה לאושר, הנוסחה להיות מאושר, איך להפוך מחויב לאפשרי? אפשרי או מחויב, מה באמת אפשרי? מה באמת מחויב? מחויב המציאות, אפשרי המציאות, לא חייב לפחד, לא חייב לרצות, חלק 2
אושר אפשרי, הנוסחה לאושר, הנוסחה להיות מאושר, איך להפוך מחויב לאפשרי? אפשרי או מחויב, מה באמת אפשרי? מה באמת מחויב? מחויב המציאות, אפשרי המציאות, לא חייב לפחד, לא חייב לרצות, חלק 2
... מחויב לאפשרי? אפשרי או מחויב, מה באמת אפשרי? מה באמת מחויב? מחויב המציאות, אפשרי המציאות, לא חייב לפחד, לא חייב לרצות, חלק 2 איך להפוך מחויב ... איך להתמודד עם תחושת חוסר ערך? איך להשתחרר ממחויבים בחיים? האם הכל אפשרי באמת? מה גורם לסבל נפשי? האם מחויב המציאות קיים? איך ... נחזור למחויב הבסיסי של אם אני אחשוב שהכל אפשרי אז איך אני אבחר נגיד בואי נחזור לשם, את חייבת לבחור עכשיו למה אני אומר בואי נחזור לשם כי ... מחויב אתה בום, לא נכון אפשרי. עכשיו זה תהליך של אימון בירי כמו אימון בירי, אימון באומנויות לחימה כל דבר עשרות שנים התאמנת להפוך דברים ...
אושר אפשרי, הנוסחה לאושר, הנוסחה להיות מאושר, איך להפוך מחויב לאפשרי? אפשרי או מחויב, מה באמת אפשרי? מה באמת מחויב? מחויב המציאות, אפשרי המציאות, לא חייב לפחד, לא חייב לרצות, חלק 1
אושר אפשרי, הנוסחה לאושר, הנוסחה להיות מאושר, איך להפוך מחויב לאפשרי? אפשרי או מחויב, מה באמת אפשרי? מה באמת מחויב? מחויב המציאות, אפשרי המציאות, לא חייב לפחד, לא חייב לרצות, חלק 1
... אפשרי, הנוסחה לאושר, הנוסחה להיות מאושר, איך להפוך מחויב לאפשרי? אפשרי או מחויב, מה באמת אפשרי? מה באמת מחויב? מחויב המציאות, אפשרי המציאות, לא חייב לפחד , לא חייב לרצות, חלק 1 מה ההבדל בין מחויב לאפשרי ואיך זה משפיע ... יהפוך את המחשבה לאפשרית ויאמר לעצמו: אפשרי שיאהבו אותי ואפשרי שלא, מיד הוא יחוש שחרור ומתח יפחת. להפוך משהו ממחויב לאפשרי משחרר מתחושת הכפייה, הלחץ והחרדה שנובעים מהרצון שדבר מסוים יקרה. כיצד לזהות את המושגים ... כאפשרי. הוא מדגיש שברגע שהאדם יחווה את האמת העמוקה הזו, שאין באמת שום דבר שמחויב שיקרה, הוא יחווה תחושה עמוקה של שחרור. לדוגמה, אליעד מציע לחשוב על מצב קיצוני, כמו מחר יהרגו אותך, ואז לומר לעצמך שזה אפשרי שזה טוב או רע באותה המידה. המשמעות היא שאין חשיבות מוחלטת לדבר, וכך האדם יוכל להשתחרר לחלוטין מלחץ וחרדה. מהו הקשר בין מחויב למצבי לחץ וחרדה? לפי אליעד, לחץ וחרדה נובעים מהאמונה שהאדם חייב דבר מסוים. האדם משוכנע שהוא חייב להשיג מטרות מסוימות בחיים, וזה יוצר אצלו לחץ מתמיד. אם האדם יבין שאין שום דבר מחויב, ושהכל הוא רק אפשרות, הוא יצליח לשחרר את הלחץ והחרדה, כיוון שהאפשרויות הופכות להיות שוות בעיניו. לדוגמה, ... המחויבות, הפסיק לסבול והתחיל לחיות בשלווה אמיתית. איך להתמודד עם תחושת חוסר שליטה אם הכל אפשרי? שאלה נפוצה שאליעד נשאל בהרצאה היא: אם הכל אפשרי, איך אוכל לבחור? התשובה של אליעד פשוטה: הבחירה נעשית דווקא כאשר אין מחויבות. ... מתוך פחד או הכרח. הוא מסביר שתחושת השליטה שהאדם מחפש היא רק תחושה מדומה, וההבנה שהכל אפשרי מאפשרת שחרור מהצורך בשליטה. לדוגמה, כאשר האדם חושב: אני חייב לבחור מה לעשות, עליו לשאול את עצמו למה חייב?, ולראות שזה רק רעיון ... אז הוא באמת מבין את המשמעות העמוקה של הרעיון שהכל אפשרי. מה ההבדל בין מחויב לאפשרי? איך להפוך מחויב לאפשרי? מה זה מחויב המציאות? איך להשתחרר מתחושת לחץ וחרדה? האם באמת הכל אפשרי? איך להתמודד עם פחד מחוסר שליטה? מהי ...
איך להסתיר מידע? דיסאינפורמציה, איך לעמוד בחקירה? לוחמה פסיכולוגית, איך לעשות מניפולציה? לנדב מידע, ללמוד איך לשקר? פסיכולוגיה הפוכה, הגנב הנאמן, איך לגרום למישהו לא לחשוד בך? איך לשדר אמינות? איך לשקר למישהו? איך לרמות מישהו? איך להסתיר בגידה? איך להתמודד עם חקירה?
... להסתיר מידע? דיסאינפורמציה, איך לעמוד בחקירה? לוחמה פסיכולוגית , איך לעשות מניפולציה? לנדב מידע, ללמוד איך לשקר? פסיכולוגיה הפוכה, הגנב הנאמן, איך לגרום למישהו לא לחשוד בך? איך לשדר אמינות? איך לשקר למישהו? איך לרמות מישהו? איך להסתיר בגידה? איך להתמודד עם חקירה? וכאן ... לטעות ולהחשיד את עצמך בטעות? ואיך ליצור הטעיה אצל האדם השני? ואיך לנצח בלוחמה פסיכולוגית באמצעות שתילת דיסאינפורמציה? ועוד. והרעיון הוא, כי לפעמים ברצונך להסתיר מידע כלשהו, מאדם אחר, מסיבה כלשהי. ולפעמים יש לאדם האחר חשדות לגבי ... שאולי יש לך אינטרס להסתיר ממנו את המידע שהוא רוצה לדעת. ולכן, ניתן לעשות פסיכולוגיה הפוכה ומניפולציה, שמהותה היא, שעל ידי זה שאתה חושף בפניו מידע שקשור לדבר שאותו הוא רוצה לדעת, מידע שאתה כן מוכן לחשוף בפניו, על ידי זה אתה שותל לו ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לא לפחד מטילים? איך לא לפחד להיפגע מטילים? איך לא לפחד מהמצב הבטחוני? איך לא לפחד ממלחמה? איך לא לפחד באזעקה? איך לא לפחד בממד? איך לא להיכנס לפחד מהמוות? חרבות ברזל, איך לא לפחד ממתקפת טילים? לא חייב לפחד, התקפי חרדה קיצונית, לוחמה פסיכולוגית, טרור נפשי, טרור פסיכולוגי, להיכנס לממד בזמן אזעקה, מלחמה בטרור, לוחמה תודעתית, התראה על התקפת טילים, פגיעה מטילים, להתגונן מטילים, להיכנס לפאניקה להיפגע מטילים, לבחור כמה לפחד, פגיעה נפשית, פגיעה פיזית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: לא להיכנס לחרדה, איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? דיכאון? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? מועקות נפשיות וייאוש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לא להיכנס לחרדה, איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם גירושין? איך לפרש חלומות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשתול מחשבות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לעשות יותר כסף? איך לחנך ילדים? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך ליצור אהבה? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לנהל את הזמן? איך להיגמל מהימורים? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בזוגיות? איך למצוא זוגיות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להנות בחיים? בשביל מה לחיות? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? למה לא להתאבד? איך נוצר העולם? האם הכל אפשרי? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? האם המציאות היא טובה או רעה? מה המשמעות של החיים? למה יש רע וסבל בעולם? איך להיות מאושר? האם באמת הכל לטובה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה יש רע בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מי ברא את אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מהי תכלית ומשמעות החיים? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? האם יש או אין אלוהים? למה העולם קיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? האם לדומם יש תודעה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קואצ'ר לזוגיות, אימון אישי לבני נוער, מגשר בתחום לא להיכנס לחרדה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4561 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 01:07:57 - wesi1