אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה איך להאשים מישהו בלי שהוא יפגע? איך לגרום למישהו לקחת אחריות? איך לגרום למישהו להאשים את עצמו? איך לגרום למישהו לא להתגונן? איך להעביר ביקורת בצורה נכונה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
3:40איך להאשים מישהו בלי שהוא יפגע? איך לגרום למישהו לקחת אחריות? איך לגרום למישהו להאשים את עצמו? איך לגרום למישהו לא להתגונן? איך להעביר ביקורת בצורה נכונה? איך לקחת אחריות בהעברת ביקורת? איך לא לגרום למישהו לתקוף אותך?
איך להאשים מישהו בלי שהוא ייפגע?

כאשר מנסים להעביר ביקורת או להאשים מישהו במשהו, רוב האנשים נוטים להגן על עצמם ולהחזיר האשמות נגדיות. לדוגמה, אם תגיד למישהו: "אתה פגעת בי" או "אתה אשם", רוב הסיכויים שתגובתו תהיה התגוננות ואף יטען שאתה אשם ולא הוא. לכן, כדי להאשים אדם אחר באופן שיגרום לו לקחת אחריות ולא להיפגע, יש להשתמש בדרך עקיפה ועדינה יותר, שמונעת את הצורך שלו להתגונן.

מהי הדרך הנכונה להעביר ביקורת בלי לעורר התנגדות?

הדרך שאליעד כהן מציע להעברת ביקורת, מבלי לעורר התנגדות, היא לשנות את צורת הניסוח כך שהאחריות על התחושות השליליות תהיה על הדובר ולא על הצד השני. במקום להגיד "אתה פגעת בי" או "אתה מדבר בצורה לא יפה", כדאי להגיד "אני נפגעתי ממך" או "לא נעים לי הצורה שבה דיברת אליי". כך, האחריות עוברת מהצד השני אליך, ואתה לא מאשים אותו ישירות, אלא מתאר כיצד אתה מרגיש בעקבות התנהגותו.

מדוע עדיף לומר "אני נפגעתי" ולא "אתה פגעת בי"?

כאשר אתה אומר "אני נפגעתי ממך", אתה מציג את הבעיה כתחושה שלך ולא כהאשמה. זה גורם לאדם שמולך להרגיש פחות מותקף, מה שמפחית את הצורך שלו להתגונן. כאשר אדם לא מרגיש מותקף, הסיכוי שהוא יקשיב, יבין ויקח אחריות על ההתנהגות שלו עולה משמעותית.

לדוגמה, אם אדם דיבר אליך בצורה שפגעה בך, במקום לומר לו "למה אתה מדבר אליי ככה? זה מעליב!", תוכל לומר: "תקשיב, אני יודע שלא התכוונת לפגוע, אבל האופן שבו דיברת גרם לי להרגיש לא בנוח. אולי תוכל לנסות לדבר אליי אחרת?". דרך זו מעוררת אמפתיה ומגבירה את הסיכוי שהאדם השני יבין את הטעות ויתנצל.

למה חשוב לקחת אחריות אישית כשמעבירים ביקורת?

אליעד מדגיש שאם אתה מעוניין שהאדם השני ייקח אחריות, אתה חייב קודם כל לקחת אחריות על הרגשות שלך. כאשר אתה אומר משפטים כמו "אני כועס ממה שעשית", במקום לומר "אתה מכעיס אותי", אתה בעצם מראה לאדם השני שאתה מודע לכך שהתגובה שלך היא באחריותך, מה שמפחית את התגובה ההגנתית שלו.

אם תגיד "אתה מעצבן אותי", האדם השני עלול להחזיר לך את ההאשמה ולומר "לא, אתה זה שמעצבנים אותו". לעומת זאת, אם תגיד "אני מתעצבן ממה שעשית", אתה מפנה את תשומת הלב אל התחושות שלך, מה שגורם לצד השני להיות יותר פתוח להקשבה ולהבנה של התנהגותו.

איך אפשר להעביר מסר בלי לעורר תחושת אשמה אצל האדם השני?

דרך נוספת שאליעד מציע היא להוסיף אמפתיה והנחות חיוביות לגבי כוונת האדם האחר. למשל, לומר משפטים כמו: "אני יודעת שלא התכוונת לפגוע", או "ברור לי שלא עשית את זה בכוונה, אני פשוט רגישה מאוד". הגישה הזו מעבירה מסר שאינך מאשים אותו בכוונת זדון, אלא מבהיר את התחושות שלך באופן אישי ורגיש. כך, האדם השני נוטה להיות פחות תוקפני ויותר פתוח לשנות את התנהגותו בעתיד.

מדוע מחמאה לפני ביקורת לא תמיד עובדת?

אנשים רבים חושבים שאם יחמיאו למישהו לפני שיעבירו ביקורת, זה ירכך את התגובה שלו. אליעד מסביר שזו לא בהכרח שיטה יעילה, כי ברגע שתעביר ביקורת בצורה ישירה ("אתה לא בסדר"), גם אם קודם החמאת לו, הוא עדיין יתנגד ויתגונן. לכן הדרך האמיתית למנוע התגוננות היא לשנות את הצורה שבה אתה מציג את הדברים, ולהשתמש במונחים של רגשות אישיים ושל אחריות אישית, כפי שהודגם.

מה לעשות אם אתה רוצה שמישהו ייקח אחריות על הטעות שלו?

אם אתה רוצה שאדם ייקח אחריות, עליך להתמקד בכך שאתה מציג את המצב כמשהו שמשפיע עליך באופן אישי, ולא להציג זאת כהאשמה. במקום להגיד "אתה תמיד שוכח דברים!", תגיד: "זה מפריע לי כשדברים נשכחים, האם אתה חושב שאפשר לעשות משהו לגבי זה?". כך אתה מציע לצד השני דרך פעולה קונקרטית והוא נוטה לקחת אחריות ולמצוא פתרונות במקום להתגונן ולהאשים אותך בחזרה.

סיכום מרכזי של הרעיון: איך להעביר ביקורת נכון?

בשורה התחתונה, לפי אליעד כהן, המפתח להעברת ביקורת באופן שלא יגרום לצד השני להתגונן, הוא תמיד לקחת אחריות אישית על התחושות והרגשות שלך, ולהימנע מהאשמות ישירות. כשאתה לוקח אחריות ומבהיר לצד השני שאתה מבין שלא הייתה לו כוונה רעה, אתה פותח את הדלת לשיח פתוח ומכבד, ומגדיל משמעותית את הסיכוי לכך שהוא ייקח אחריות וישנה את התנהגותו.
עכשיו אם אתה רוצה להאשים מישהו במשהו ואתה תגיד לו שהוא אשם שהוא לא בסדר רוב הסיכויים שמה הוא יגיד לך.

ש: אתה אשם.

אליעד: לא נכון אתה אשם בסדר יפה, עכשיו בהנחה שאתה רוצה להאשים מישהו במשהו ואתה רוצה להגדיל את הסיכוי שהוא יקח אחריות או שיקשיב למה שאמרת מה איך עושים את זה אתה רוצה להאשים אותו.

ש: מחמיאים לו.

אליעד: לא יעזור תחמיא לו ברגע שזה הוא ירד עליך בחזרה, בקיצור אם רוצים להאשים מישהו במשהו ורוצים שהוא יקח אחריות על מה שאתה מעיר לו מה הדרך לעשות את זה אז אני אתן לכם עצה נגיד שמישהו דיבר אלייך בצורה ש...?

ש: לא נעימה לי.

אליעד: יפה בצורה שלא נעימה לך ואת רוצה להגיד לו דיברת אלי בצורה?

ש: שלא נעימה לי.

אליעד: יפה ואנחנו רוצים להגדיל את הסיכוי שהוא יגיד לך אני מתנצל יפה אז מה השיטה השיטה היא כזאת אם אתה תדבר עם הבן אדם השני כמו שהיא דיברה יש סיכוי גבוה שיגידו לך שמתנצלים.

ש: שאתה אשם.

אליעד: לא נכון שמתנצלים למה כי היא אמרה הוא דיבר אלי בצורה שלא נעימה לי היא לא אמרה הוא דיבר בצורה לא יפה אם אתה תגיד למישהו אתה פגעת בי רוב הסיכויים שהוא יגיד לך לא נכון אם אתה תגיד לו תקשיב אני נפגעתי ממך יש יותר סיכוי שהוא יגיד לך אני מתנצל כי אתה לא מאשים אותו אתה אומר אני נפגעתי ממך יש "אתה מדבר בצורה לא יפה" ויש "אתה מדבר בצורה שלא נעימה לי לא מאשים אותך אתה לא אשם בכלום אני לי לא נעים הצורה הזאת" יש יותר סיכוי שמישהו יגיד לך כן אתה צודק אם אתה תיקח אחריות על עצמך אם אתה תאשים את עצמך בזה שרע לך יש יותר סיכוי שהשני ישתתף איתך אבל אם אתה תזרוק את זה על ההוא פגע בי "אתה פוגע בי אתה מעצבן אותי אתה מכעיס אותי" רוב הסיכויים שזה יהיה ההפך בכלל "את מאשימה אותי את רודפת אותי" סיפורים.

אבל זה יהיה "תקשיב אני יודעת שלא הייתה לך כוונה לפגוע אני מניחה שלא הייתה לך כוונה לפגוע אני יודעת שלא התכוונת לפגוע אני יודעת שאני רגישה רגישות יתר לא משנה מה אני לי כרגע הפריע איך שהתנסחת מה אתה מציע לעשות מה אתה חושב מה אתה אומר יש אפשרות שתשתדל לדבר אחרת" יכול להיות סיכוי הרבה יותר גבוה שיגידו לך כן, זאת אומרת שאתה צריך לקחת אחריות על זה שהרגשת רע במקום "אתה הכעסת אותי אני כעסתי על מה שעשית" במקום "פגעת בי אני נפגעתי ממה שאמרת" במקום "למה אתה כזה מעצבן אני מתעצבן ממה שאת עושה" קח אחריות אם תזרוק את זה על מישהו אחר יזרקו את זה עליך בחזרה. הבנו?

ש: כשאתה אומר אני מתעצבן ממה שאת עושה.

אליעד: לא משנה הפואנטה פה לא מה שאת עושה "אני את יודעת מה שאת עושה מעצבן אותי אני מתעצבן ממה שאת עושה לא את מעצבנת אותי אני מתעצבן מזה אני נפגע מזה אני מרגיש פגוע לא אתה פוגע בי", "אתה פוגע בי" מה פוגע בך אולי אתה פוגע בי בכלל "אני נפגעתי מזה לי זה מפריע".
להאשים לדבר איך לגרום למישהי פשוט לגרום לבחורה שלילי ההפך הוא פגע בי להתגונן לשכנע מישהו כועס אחריות אחריות אישית אחריות בהעברת ביקורת איך לא לגרום איך לא לגרום למישהו איך לגרום איך לגרום לה איך לגרום לו איך לגרום לו לקחת איך לגרום למישהו איך לגרום למישהו לא איך לגרום למישהו להאשים את עצמו איך לגרום למישהו לקחת אחריות איך לגרום למישהי איך להאשים מישהו איך להאשים מישהו בלי שהוא יפגע איך להעביר איך להעביר ביקורת איך להעביר ביקורת בצורה נכונה איך לקחת איך לקחת אחריות איך לשכנע מישהו אני לא אוהב את עצמי אני לא אוהבת את עצמי אני שונא את עצמי אני שונאת את עצמי אשם אשמה ביקורת ביקורת בצורה נכונה בצורה נכונה האשמה עצמית הלקאה עצמית הסרת אחריות העברת ביקורת התגוננות כעס עצמי לא אוהב את עצמי לא אוהבת את עצמי לא לגרום לא לגרום למישהו לא לגרום למישהו לתקוף אותך לא להאשים את עצמי לא להאשים את עצמך לא להתגונן לא לכעוס על עצמי לא לכעוס על עצמך לא לפגוע בה לא לפגוע בו לא לפגוע במישהו לא לפגוע במישהי לא לשנוא את עצמי לא לשנוא את עצמך לגרום לגרום לאישה לגרום לבחור לגרום לבחורה לגרום לגבר לגרום לה לגרום לו לגרום למישהו לגרום למישהו לא לגרום למישהו לא להתגונן לגרום למישהו להאשים את עצמו לגרום למישהו לקחת אחריות לגרום למישהו לתקוף אותך לגרום למישהי להאשים להאשים את עצמו להאשים את עצמי להאשים את עצמך להאשים מישהו להאשים מישהו בלי שהוא יפגע להלקות את עצמי להלקות את עצמך להסיר אחריות להעביר להעביר ביקורת להעביר ביקורת בצורה נכונה להתגונן לכעוס על עצמי לכעוס על עצמך למישהו לא להתגונן למישהו להאשים את עצמו לקחת לקחת אחריות לקחת אחריות בהעברת ביקורת לקיחת אחריות לשכנע מישהו לשכנע מישהו לא לשנוא את עצמי לשנוא את עצמך שונא את עצמי שונאת את עצמי שנאה עצמית
למה אני בזוגיות רעה? למה רע לי בזוגיות? למה אני לא מצליח שתהיה לי זוגיות טובה? למה בן הזוג שלי לא מכבד אותי? למה הוא בוגד בי? למה הוא לא אוהב אותי כמו שאני אוהבת אותו? למה היא לא אוהבת אותי כמו שאני אוהב אותה? למה רע לי איתה? למה רע לה איתי? למה בת הזוג שלי לא מכבדת אותי? איך להשיג זוגיות טובה, איך לקחת אחריות בזוגיות? איך להרגיש טוב בזוגיות? אחריות אישית בזוגיות
... אותי כמו שאני אוהבת אותו? למה היא לא אוהבת אותי כמו שאני אוהב אותה? למה רע לי איתה? למה רע לה איתי? למה בת הזוג שלי לא מכבדת אותי? איך להשיג זוגיות טובה, איך לקחת אחריות בזוגיות? איך להרגיש טוב בזוגיות? אחריות אישית בזוגיות זוגיות רעה רע לך בזוגיות, במאה אחוז מהמקרים זה תוצאה של זה שאתה עצמך בן אדם רע שמנסה ...
האם אני לוקח אחריות? הזדהות עם דמות הקורבן, אמפטיה טיפולית, להאשים מישהו אחר, הזדהות עם הקורבן, אמפטיה בטיפול, איך לדעת מי אשם? להאשים את עצמך, לקחת אחריות, אני תמיד אשם, הזדהות עם החלש, לקחת אחריות, בחירת מטפל זוגי
האם אני לוקח אחריות? הזדהות עם דמות הקורבן, אמפטיה טיפולית, להאשים מישהו אחר, הזדהות עם הקורבן, אמפטיה בטיפול, איך לדעת מי אשם? להאשים את עצמך, לקחת אחריות, אני תמיד אשם, הזדהות עם החלש, לקחת אחריות, בחירת מטפל זוגי
... אני לוקח אחריות? הזדהות עם דמות הקורבן, אמפטיה טיפולית, להאשים מישהו אחר, הזדהות עם הקורבן, אמפטיה בטיפול, איך לדעת מי אשם? להאשים את עצמך, לקחת אחריות, אני תמיד אשם, הזדהות עם החלש, לקחת אחריות, בחירת מטפל זוגי האם אני לוקח אחריות? כיצד אני יכול לדעת אם אני מזדהה עם דמות הקורבן? לקיחת אחריות היא נושא חשוב מאוד בהתפתחות האישית שלנו, ואחת השאלות המרכזיות היא עד כמה אנחנו לוקחים אחריות על חיינו. שאלת המפתח כאן היא: איך אנחנו מגיבים כשמישהו מספר לנו סיפור שבו הוא טוען שנעשה לו עוול? האם אנחנו מקבלים ... יכול להיות שהוא שותף לחלק מהבעיה? אליעד מדבר על כך שכאשר אנו ישר רואים את האדם כקורבן מוחלט, זו אינדיקציה לכך שאנו לא לוקחים אחריות, אלא שוכחים לראות את חלקנו במצבים. מהי הדרך המיטבית להגיב כשמישהו מספר לי על עוול? כמובן, ייתכן ונכון יהיה לתמוך ... סיפור קשה, אבל השאלה היא מהי התחושה הראשונית שלנו? אם אנו ישר מזדהים עם הקורבן, זה עשוי להצביע על כך שאנחנו מסירים אחריות גם מחיינו שלנו. אליעד מציע לחשוב בצורה ביקורתית: האם ייתכן שמה שסיפר אותו אדם אינו כל האמת? האם הוא משקר או מציג תמונה חד צדדית? הסכנה שבהזדהות אוטומטית עם ... הם מטפלים גרועים בזמן טיפול, אליעד מציין שמטפל טוב לא יזדהה מיד עם המטופל ויאמר אתה מסכן. מטפל טוב יבדוק תמיד את האחריות של המטופל במצב שבו הוא נמצא. הוא ישאל את המטופל: האם יש לך חלק בבעיה הזו? או מה אתה יכול ללמוד מזה?. אם מטפל מזדהה מיד עם הקורבן ומפגין אמפתיה חסרת גבולות, אז הוא ככל הנראה לא מחפש את האמת ומזיק למטופל. האם אני תמיד מחפש את האחריות שלי? הכלל שעוזר לנו לצמוח ולהתפתח הוא תמיד לשאול את עצמנו: איך אני אשם? כשיש בעיה או סיפור של עוול, תמיד עלינו לחפש את האחריות האישית שלנו. אליעד מדגיש את המשפט של רבי נחמן פסול לך - הפסולת תהיה שלך, כלומר, כל פעם שאנחנו רואים רע במישהו אחר, כדאי לבדוק את עצמנו: אולי אנחנו נושאים באחריות לכך? איך להתקדם בחיים? כדי להתקדם ולהשתפר בחיים, תמיד עלינו לבחון את האחריות שלנו במצב. כאשר אנחנו שומעים סיפור של עוול, אם אנחנו ישר מזדהים עם הקורבן, זה סימן שאנחנו מסירים אחריות. לעומת זאת, אם נבדוק את עצמנו, נשאל אם יש לנו חלק בתוצאה, אז נוכל לשלוט טוב יותר בחיינו ולצמוח. לסיכום: לקיחת אחריות היא הדרך לשלוט בחיים ההמלצה המרכזית של אליעד היא תמיד לקחת אחריות, גם על מה שאנחנו לא בטוחים בו. ככל שנזדהה פחות עם דמות הקורבן, נשאל יותר שאלות ונתבונן במצבים בעיניים ביקורתיות, כך נוכל להתקדם, להיות יותר בשליטה ולהפוך את חיינו לטובים יותר. לקיחת אחריות דמות הקורבן אמפתיה בטיפול האמת מול קורבנות מדומים הסכנה בהזדהות אוטומטית לקיחת אחריות על החיים שלך: איך לזהות את מידת האחריות שלך? השאלה המרכזית היא: עד כמה אתה לוקח אחריות על חייך, ועד כמה אתה מסיר מעצמך אחריות? כיצד ניתן לדעת זאת? ישנן דרכים שונות לבחון זאת, ואחת מהן נוגעת לתגובתך כאשר אתה שומע על אדם שעבר חוויה קשה - אונס, ... - מהי התגובה הראשונית שעולה בך? האם אתה מזדהה מיד עם הכאב שלו, רואה אותו כקורבן מוחלט, או שאתה בוחן את הדברים באופן ביקורתי ושואל האם ואיפה הוא עצמו היה אחראי למה שקרה? ככל שאתה יותר מזדהה עם הקורבן, כך אתה מסיר אחריות אם ברפלקס שלך, באופן אוטומטי וללא בדיקה, אתה מקבל את סיפורו של האדם כעובדה מוגמרת ורואה בו קורבן חסר שליטה לחלוטין, ...
2 שיטות טיפול בטראומת אונס, יתרונות וחסרונות בלהאשים מישהו אחר בצרות שלך, 2 שיטות טיפול בקורבנות, איך לטפל בטראומה? להאשים אחרים, לקחת אחריות, קורבנות הזנות, קורבנות אונס, קורבנות התעללות, קורבנות כתות, יוצאי כתות
2 שיטות טיפול בטראומת אונס, יתרונות וחסרונות בלהאשים מישהו אחר בצרות שלך, 2 שיטות טיפול בקורבנות, איך לטפל בטראומה? להאשים אחרים, לקחת אחריות, קורבנות הזנות, קורבנות אונס, קורבנות התעללות, קורבנות כתות, יוצאי כתות
... שיטות טיפול בטראומת אונס, יתרונות וחסרונות בלהאשים מישהו אחר בצרות שלך, 2 שיטות טיפול בקורבנות, איך לטפל בטראומה? להאשים אחרים, לקחת אחריות, קורבנות הזנות, קורבנות אונס, קורבנות התעללות, קורבנות כתות, יוצאי כתות מהו היגיון או תועלת בלהאשים מישהו אחר בטראומה? ההתמודדות עם פגיעות, כמו אונס או פגיעות אחרות, היא מורכבת וכוללת לא רק את ... שלנו היא לטפל בנזקי הנפש, כלומר, לפרק את המחשבות השליליות ולהפחית את הסבל שהוא חווה בעקבות האירוע. אחד הפתרונות שמציעים הוא להוריד את האחריות מהנפגע ולהגיד לו: אתה לא אשם, זה מישהו אחר אשם. הרציונל מאחורי זה הוא להוריד את רגשות האשמה של הנפגע, על ידי שלילת הבחירה החופשית ממנו. כאשר אנו אומרים לאדם שנפגע, שאין לו שליטה על מה שקרה לו, אנחנו בעצם משדרים לו שאין לו סיבה להאשים את עצמו. הבעיה היא שגישה זו לא תמיד מועילה. נכון, הכעס על עצמו לא נשאר, אך במקום ... מקבע את עצמו בתפקיד של נפגע. גישה זו אינה עוזרת לו להשתקם ולהתפתח, אלא רק מזינה את תחושת הקורבנות. האלטרנטיבה האפקטיבית יותר היא לא להאשים את הפוגע, אלא לעזור לנפגע לשנות את הדרך בה הוא רואה את עצמו ואת האירוע. במקום להתמקד ... חוסר אונים או בושה, אפשר לעזור לה לחזק את תחושת השליטה שלה, ולפתח קבלה עצמית, כך שהיא תוכל להחלים ולהמשיך בחיים בלי תלות בשאלה אם הפוגע אשם או לא. השלכות נוספות של התפיסה הקורבנית אחת הבעיות העמוקות בגישה של האשמת הפוגע היא שהיא ... באירועים שהם עברו, הם יוכלו להתחיל תהליך של ריפוי אמיתי ולהתפתח מעבר לחוויות הטראומטיות. טיפול בטראומה התמודדות עם כאב נפשי שחרור מאשמה לקיחת אחריות אישית התגברות על אירועים קשים התשובה לשאלה האם יש היגיון או תועלת בלהאשים מישהו אחר כאשר אנו מנסים לעזור למי שנפגע היא מורכבת, ויש להבין אותה במספר רבדים. ההתמודדות עם ... היא לטפל בנזקי הנפש שנגרמו לו, כלומר, לפרק את המחשבות השליליות ולהפחית את הסבל שהוא חווה בעקבות האירוע. הלוגיקה מאחורי אמירת אתה לא אשם אחת הדרכים הנפוצות להתמודד עם מחשבות שליליות היא להוריד את האחריות מהנפגע. אנו אומרים לו: אתה לא אשם, זה מישהו אחר אשם. הרציונל מאחורי זה הוא פשוט - אם לנפגע אין בחירה חופשית, אזי אין לו על מה להרגיש אשם. לדוגמה, אם אומרים לאישה שנאנסה שהיא לא אשמה - הרי זה מפני שאנו משדרים לה שאין לה אחריות על מה שקרה. הבעיה היא שהטיעון הזה מבוסס על שלילת הבחירה החופשית של הנפגע. אנו אומרים לו: לא יכולת לעשות דבר, זה היה קורה לכל אחד, ובכך למעשה מעבירים את האחריות למישהו אחר. אולם בכך, במקום לפתור את הבעיה, אנו רק מנתבים את הרגשות השליליים כלפי ... כלומר, - יוצרים שנאה כלפיו. האם זה באמת מועיל? מצד אחד, הטכניקה של האשמת גורם חיצוני יכולה להקל באופן זמני על הנפגע, כיוון שהוא לא מאשים את עצמו. מצד שני, הכעס שלו לא באמת נעלם - הוא פשוט מועבר כלפי הפוגע. כלומר, הבחורה שנאנסה, במקום לכעוס על עצמה ולחוש חוסר ערך, מפנה את כל הכעס כלפי האנס. אך בפועל, הכעס עדיין קיים והוא לא באמת נפתר. אם נלך צעד נוסף קדימה, הרי שאם נאמר שאין לאף אחד בחירה חופשית - לא רק לנפגע אלא גם לפוגע - נגיע למסקנה שגם הפוגע לא אשם במעשיו, כי גם הוא היה תוצאה של נסיבות חייו. כלומר, אם לנפגע לא הייתה בחירה חופשית, גם לפוגע לא הייתה, ולכן אי אפשר להטיל עליו אחריות מוסרית מוחלטת. האלטרנטיבה היותר טובה במקום להאשים את הפוגע, יש דרך טובה יותר לעזור למי שנפגע: לשנות את הפרשנות של הנפגע על מה שקרה לו. ... לשקם את תחושת השליטה שלה. אם היא חשה בושה, יש לעבוד איתה על קבלה עצמית. כלומר, במקום להילחם בעבר, יש להתמקד בהווה ובעתיד - כיצד ניתן לגרום לה לחיות חיים מלאים ושלמים, ללא תלות במה שקרה לה. השלכות נוספות של התפיסה הקורבנית אחת הבעיות ... עצמו בתפקיד של נפגע, ואינו מחפש דרכים להשתקם ולהתקדם. למעשה, יש גישות טיפוליות המבוססות על כך שמלמדים את הנפגעים אתם לא אשמים, זה הפוגע אשם, אך הן עלולות להוביל למצב שבו הנפגעים חיים עם כעס ושנאה תמידיים, במקום למצוא בתוכם כוח ... אלא שהוא יגיע למצב של קבלה מוחלטת, שבו אין בתוכו התנגדות פנימית למה שקרה. המסקנה היא שכדי לעזור באמת לנפגעים, אין צורך לגרום להם להאשים מישהו אחר. במקום זאת, יש לשנות את הדרך שבה הם רואים את עצמם ואת חווייתם, ולהוביל אותם למקום ...
אחריות אישית במערכות יחסים, למה לא טוב לי? האם אני אשם? האם לקחת אחריות או להסיר אחריות? האם להאשים את עצמך או להאשים מישהו אחר? מי אשם בזוגיות? האם להסיר אחריות? אחריות אישית בזוגיות, לקחת אחריות בזוגיות, מתי להסיר אחריות?
אחריות אישית במערכות יחסים, למה לא טוב לי? האם אני אשם? האם לקחת אחריות או להסיר אחריות? האם להאשים את עצמך או להאשים מישהו אחר? מי אשם בזוגיות? האם להסיר אחריות? אחריות אישית בזוגיות, לקחת אחריות בזוגיות, מתי להסיר אחריות?
אחריות אישית במערכות יחסים, למה לא טוב לי? האם אני אשם? האם לקחת אחריות או להסיר אחריות? האם להאשים את עצמך או להאשים מישהו אחר? מי אשם בזוגיות? האם להסיר אחריות? אחריות אישית בזוגיות, לקחת אחריות בזוגיות, מתי להסיר אחריות? האם להאשים את עצמי או את בן הזוג כשמשהו בזוגיות לא עובד? ... לא מסתדר, לעיתים קרובות הוא תוהה את מי להאשים - את עצמו או את בן הזוג. במצב כזה, תמיד קיימת אפשרות להאשים כל צד, כי מבחינה תאורטית כל צד אחראי במידה מסוימת. ... איך שביעות רצון כללית משפיעה על הטלת אחריות בזוגיות? בחיים קיימות אינספור מערכות יחסים - לא רק ... בחייו, הוא יכול להרשות לעצמו יותר בקלות להאשים אדם אחר בבעיות בתוך הזוגיות. במילים אחרות, אם ... באופן כללי - אז הגיוני יותר שתטיל אחריות על עצמך כשאתה נתקל בבעיות בזוגיות. מדוע? משום שאם ... אותך גם אחרי הזוגיות הנוכחית. האם נכון להסיר אחריות ולהטיל אותה על בן הזוג? אליעד מסביר שלהאשים את בן הזוג זה למעשה להסיר אחריות מעצמך ולהגיד: הפתרון לא אצלי אלא אצלו. אתה בעצם ... לשלוט בסיטואציה למישהו אחר. אמנם אפשר להאשים את הצד השני עד אינסוף - אפשר אפילו לנקוט בצעדים ... שיש לך. לדוגמה, אדם יכול להגיד שהוא לא אשם בבעיות הבריאות שלו, ולהאשים את הגנטיקה שלו, אבל זה לא יעזור לו להבריא או ... להתקדם בשום תחום בחיים. מתי באמת כדאי לקחת אחריות על בעיות בזוגיות? לפי אליעד, כשאתה לא מרוצה מהרבה ... הדבר הכי נכון לעשות הוא להסתכל פנימה, לקחת אחריות על עצמך, ולראות איך אתה יכול להשתפר. לעומת זאת, אם ... וזו הזדמנות שאפשר להרשות לעצמך להטיל אחריות על בן הזוג. מה קורה כשממשיכים להאשים את בן הזוג במקום לקחת אחריות? אליעד מציין שכשמאשימים את בן הזוג כל הזמן, אפשר אמנם לשחרר את עצמך מרגשות אשמה, אבל אז האדם יוצא לחיים האמיתיים ומתמודד עם אותן ... איפה אתה יכול להשתפר, במקום להמשיך להאשים אחרים. כך האדם יוכל להתקדם ולהתפתח באמת. האם ... הכללית בחיים, כדי להעריך היכן ממוקמת רוב האחריות. בסיכום, אליעד כהן מציע כלי מחשבתי פרקטי מאוד: אם ...
לסלוח, איך לסלוח למי שפגע בך? איך אפשר לסלוח למי שפגע בך? איך לסלוח על בגידה? איך לסלוח למי שהתעלל בך? איך לקחת אחריות רגשית? מהי לקיחת אחריות רגשית? איך לקחת אחריות על הרגשות שלך? איך לסלוח למישהו שעשה לך רע? סליחה
לסלוח, איך לסלוח למי שפגע בך? איך אפשר לסלוח למי שפגע בך? איך לסלוח על בגידה? איך לסלוח למי שהתעלל בך? איך לקחת אחריות רגשית? מהי לקיחת אחריות רגשית? איך לקחת אחריות על הרגשות שלך? איך לסלוח למישהו שעשה לך רע? סליחה
... איך לסלוח למי שהתעלל בך? איך לקחת אחריות רגשית? מהי לקיחת אחריות רגשית? איך לקחת אחריות על הרגשות שלך? איך לסלוח למישהו שעשה לך ... אליעד כהן מסביר את המושג של לקיחת אחריות רגשית, שהוא המפתח המרכזי לסליחה אמיתית. הרעיון הוא ... שלילית, וזו הבחירה שלך. מה זה לקיחת אחריות רגשית ואיך היא קשורה לסליחה? לקיחת אחריות רגשית פירושה שאתה מבין ומקבל שהתחושות השליליות שלך הן באחריותך בלבד. אדם שפגע בך עשה פעולה כלשהי, אך את הבחירה ... מתנאים חיצוניים. אך אדם שלומד לקחת אחריות מבין שיש הפרדה בין מה שקרה במציאות לבין איך הוא בוחר להגיב אליה רגשית. מהי הסרת אחריות רגשית ולמה אנשים נוטים להסיר אחריות? הסרת אחריות רגשית היא ההפך מלקיחת אחריות. זה מצב שבו אדם מאשים באופן ישיר את הפעולה או האדם ... רע כי היא בחרה לבגוד בך, זו הסרת אחריות רגשית. ההסבר לכך הוא שאתה כביכול מאמין שאין לך שליטה ... מציין שרוב האנשים מתרגלים להסיר אחריות רגשית, מכיוון שזה נוח יותר מאשר להתמודד עם התחושה שאתה ... שום אדם אחר. איך אפשר בפועל לקחת אחריות רגשית ולסלוח על פגיעה? כדי לקחת אחריות רגשית ולסלוח, אליעד מציע לך להתחיל לחקור לעומק את ... אחרת. מה אם בכל זאת קשה לקחת אחריות רגשית מלאה? אליעד מדגיש שהוא לא ממליץ לך דווקא להסיר אחריות או דווקא לקחת אחריות, וגם לא להאשים את עצמך או את האחר. אלא הוא מדבר על מצב ... רוצה לסלוח, אין לך ברירה אלא לקחת אחריות מלאה על הרגשות שלך. אם אתה מאשים מישהו אחר, לא תוכל באמת לסלוח לו. רק ברגע שתגיד: אני אחראי ... שלך, ולכן אין לך על מי לכעוס. לקחת אחריות רגשית, מבחינת אליעד, זה להבין שכל כאב רגשי הוא תוצאה ... הזו. מה המשמעות העמוקה של לקיחת אחריות רגשית לפי אליעד כהן? המשמעות העמוקה היא להבין שהרגשות שלך לא כפויים עליך. לקיחת אחריות רגשית היא בעצם לקחת אחריות מלאה על חייך ועל התגובות שלך למה שקורה סביבך. כשאתה מבין את זה, אתה מפסיק להאשים את העולם בכאב שלך, מה שנותן לך תחושת שליטה ואפשרות ... שלך. איך לסלוח למי שפגע בך? לקיחת אחריות רגשית האם אפשר לסלוח על בגידה? איך לשחרר כעסים? מהי אחריות רגשית? איך להתמודד עם פגיעה רגשית? איך להפסיק להיפגע ...
אחריות אישית, מהי לקיחת אחריות שהיא הסרת אחריות? מהי הסרת אחריות בצורה של לקיחת אחריות? סוגים של לקיחת אחריות, איך לקחת אחריות? אחריות ניהולית, לקחת אחריות ולהתפטר, האחריות של ביבי, אחריות ניהולית, מי שקלקל יתקן? מי שהרס יתקן?
אחריות אישית, מהי לקיחת אחריות שהיא הסרת אחריות? מהי הסרת אחריות בצורה של לקיחת אחריות? סוגים של לקיחת אחריות, איך לקחת אחריות? אחריות ניהולית, לקחת אחריות ולהתפטר, האחריות של ביבי, אחריות ניהולית, מי שקלקל יתקן? מי שהרס יתקן?
אחריות אישית, מהי לקיחת אחריות שהיא הסרת אחריות? מהי הסרת אחריות בצורה של לקיחת אחריות? סוגים של לקיחת אחריות, איך לקחת אחריות? אחריות ניהולית, לקחת אחריות ולהתפטר, האחריות של ביבי, אחריות ניהולית, מי שקלקל יתקן? מי שהרס יתקן? מה ההבדל בין לקיחת אחריות לבין הסרת אחריות? המושגים לקיחת אחריות והסרת אחריות יכולים להיראות דומים, אבל למעשה יש ביניהם הבדל משמעותי. אליעד כהן מסביר כי לקיחת אחריות משמעותה להכיר בעובדה שאתה חלק מהסיבה לכך שמשהו קרה, או במילים פשוטות: להודות שאתה חלק מהגורמים שהביאו להתרחשות מסוימת. לעומת זאת, הסרת אחריות משמעותה להימנע מהכרה בכך שאתה הגורם או חלק מהגורמים לאותו אירוע, ולהפיל את האשמה על אחרים או על נסיבות חיצוניות. לדוגמה, אם אדם זרק גפרור והבית נדלק בעקבות זאת, לקיחת אחריות תהיה להודות: הבית נדלק כי זרקתי את הגפרור. הסרת אחריות לעומת זאת, תהיה אמירה בסגנון: זה לא אני, זה לא אשמתי, מישהו אחר אשם, אולי מי שהשאיר את הגפרורים בכלל אחראי. כלומר, האדם מנסה להתנער מתפקידו ... של אדם הראשון וחווה מגן עדן: כאשר אלוהים שאל את אדם מדוע אכל מהתפוח, אדם לא לקח אחריות, אלא הפיל את האשמה על חווה, והיא בתורה הפילה את האשמה על הנחש. זאת דוגמה קלאסית להסרת אחריות והתחמקות מהכרה באשמה. אדם הראשון מאשים את חווה, והיא מאשימה את הנחש, וכך כל אחד נמנע מלקיחת אחריות אמיתית למעשיו. איך לקיחת אחריות יכולה להיות למעשה הסרת אחריות? אליעד מסביר נקודה מורכבת: לפעמים אנשים אומרים אני לוקח אחריות מלאה, אך בפועל האמירה הזאת היא הסרת אחריות במסווה של
האשמה עצמית טובה, מה טוב בלהאשים את עצמך? למה כדאי להאשים את עצמך? לקיחת אחריות, איך לקחת אחריות? שנאה עצמית והאשמה עצמית, אני גורם לדברים לקרות, להסיר אחריות, ווינר או לוזר, איך חושבים אנשים מצליחנים? איך להצליח בגדול?
האשמה עצמית טובה, מה טוב בלהאשים את עצמך? למה כדאי להאשים את עצמך? לקיחת אחריות, איך לקחת אחריות? שנאה עצמית והאשמה עצמית, אני גורם לדברים לקרות, להסיר אחריות, ווינר או לוזר, איך חושבים אנשים מצליחנים? איך להצליח בגדול?
האשמה עצמית טובה, מה טוב בלהאשים את עצמך? למה כדאי להאשים את עצמך? לקיחת אחריות, איך לקחת אחריות? שנאה עצמית והאשמה עצמית, אני גורם לדברים לקרות, להסיר אחריות, ווינר או לוזר, איך חושבים אנשים מצליחנים? איך להצליח בגדול? למה כדאי להאשים את עצמך כשאתה רוצה להצליח בחיים? אליעד כהן מסביר שמי שמעוניין באמת להצליח בחיים צריך להאשים את עצמו באופן כמה שיותר מלא ואמיתי. זה אומר לקחת אחריות מלאה על הדברים הרעים שקורים לך ולחפש ביושר ובכנות איך אתה עצמך גרמת להם. למשל, אם אתה לא מצליח כלכלית, במקום להאשים אחרים כמו את הבוס שלך, את המשפחה, או את הממשלה, עליך להסתכל פנימה ולהבין איך אתה באופן אישי יצרת את המצב הזה. אליעד מדגיש שאין טעם להאשים את עצמך באשמות שווא, אלא רק בדברים שבאמת קרו ובאמת קשורים אליך. למשל, אם נכשלת בבחינה, במקום להאשים את המורה או את החומר, תחשוב איך אתה היית יכול ללמוד טוב יותר, להשקיע יותר, או לפעול אחרת כדי למנוע את הכישלון. מה המשמעות המדויקת של להאשים את עצמך? להאשים את עצמך זה לומר שאתה הסיבה למה שקורה לך. לדוגמה, אם השכן שלך עושה רעש ומפריע לך, במקום להגיד הוא מפריע לי, עליך לחשוב איך אתה אשם בזה. אולי לא פנית אליו בצורה נכונה, אולי לא חשבת מספיק לפני שבחרת לגור במקום הזה, או אולי יכולת לנהל את המצב אחרת מלכתחילה. המטרה היא שאתה תיקח אחריות על המצב, ואז יש לך כוח אמיתי לשנות אותו. מדוע חשוב להאשים את עצמך באשמות הגיוניות ואמיתיות בלבד? אליעד מסביר שהאשמות חייבות להיות הגיוניות ואמיתיות, כי רק בדרך זו אתה יכול להבין מה עשית לא בסדר וכיצד להשתפר בפועל. לדוגמה, אם ... לא דיברת נכון עם המעסיק. אשמות לא אמיתיות, כמו כל העולם נגדי, לא יקדמו אותך לשום מקום, כי הן לא נותנות לך נקודת שיפור מעשית. מהו היתרון בלהאשים את עצמך גם בדברים לא הגיוניים? אליעד כהן מבהיר שיש יתרון מסוים אפילו בלהאשים את עצמך בדברים לא הגיוניים לחלוטין, משום שזה מאפשר לך להרגיל את המוח שלך לחשוב שאתה משפיע על המציאות סביבך. לדוגמה, אם אתה מאשים את עצמך בכך שירד גשם, אפילו שזה בלתי אפשרי, אתה עדיין שותל במוח שלך את הרעיון שאתה אחראי ויכול לשנות דברים. זו גישה פסיכולוגית שמעניקה לך תחושת שליטה, וזה לכשעצמו עשוי לעזור לך להגביר את הביטחון העצמי שלך באופן כללי. עם זאת, חשוב לזכור שהאשמה לא הגיונית צריכה להיות רק תרגיל מחשבתי ולא הדרך העיקרית לקחת אחריות. מה ההבדל בין להאשים את עצמך לבין לשנוא את עצמך? נקודה נוספת שאליעד מדגיש היא שחשוב מאוד להבדיל בין אשמה עצמית לבין שנאה עצמית. להאשים את עצמך פירושו לומר שאתה הסיבה לדברים הרעים שקורים לך, אבל זה לא אומר שאתה צריך לשנוא את עצמך או ל
אחריות ניהולית, לקחת אחריות כמנהל, למה לא להאשים את העובדים שלך? איך לקחת אחריות על העובדים שלך? מה האחריות של המנהל? איך לנהל עובדים? להאשים את המנהל או להאשים את העובד, מי אחראי המנהל או העובד? הסרת אחריות ניהולית
אחריות ניהולית, לקחת אחריות כמנהל, למה לא להאשים את העובדים שלך? איך לקחת אחריות על העובדים שלך? מה האחריות של המנהל? איך לנהל עובדים? להאשים את המנהל או להאשים את העובד, מי אחראי המנהל או העובד? הסרת אחריות ניהולית מדוע לא כדאי להאשים את העובדים שלך כמנהל? אליעד כהן מסביר שכאשר אדם נמצא בתפקיד ניהולי ומנהל עובדים, עליו להימנע מלהאשים את עובדיו, לא בפני עצמו ולא בפני המנהל שמעליו. להאשים את העובדים ישירות בפניהם עשוי להיות לגיטימי לפעמים, אך בשום פנים ואופן אסור למנהל להאשים אותם מול עצמו או מול ההנהלה הגבוהה יותר. הסיבה לכך היא שהעובדים הם למעשה הכלים של המנהל. אליעד נותן ... פועלת, הרי שאין היגיון להאשים את המקדחה עצמה. אפשר להאשים רק את מי שבחר לקנות אותה, את מי שלא יודע להשתמש בה נכון, או את מי שצריך להחליף אותה. אותו הדבר נכון ... לא מצליח להדריך אותם בצורה נכונה, ובין אם הוא לא מצליח לנהל אותם ביעילות. למה האשמת עובדים היא בעצם הסרת אחריות ניהולית? כאשר מנהל מאשים את עובדיו, הוא למעשה מסיר מעל עצמו את האחריות לכישלון או לתוצאות לא רצויות. לדוגמה, אם הפרויקט נכשל והמנהל מסביר למנהל שמעליו שהסיבה לכך היא חוסר ... כפי שהעובד לא יכול להאשים את הכלי שאיתו הוא עובד, כמו מברג שהתקלקל, מכיוון שהעובד אחראי להביא או לתקן את המברג, כך המנהל לא יכול להאשים את עובדיו - הם הכלים שלו, והאחריות להפעילם כראוי היא אך ורק שלו. לכן, חשוב להבין שכל פעם שמנהל מאשים את העובדים, הוא בעצם אומר זה לא ... יכולתו לנהל. במקום להאשים, המנהל צריך לקחת אחריות מלאה על התוצאות ועל אופן התפקוד של הצוות שלו. מהו הרעיון של אחריות ניהולית לפי אליעד כהן? הרעיון המרכזי של אחריות ניהולית הוא שהמנהל חייב להכיר באחריות המלאה שלו על התפקוד של העובדים. אם הדברים לא מסתדרים, הוא זה שצריך לבדוק איפה הטעות שלו, מה לא ברור ... את ההסבר או את ההדרכה. האחריות הניהולית לא נמצאת אצל העובדים, אלא תמיד אצל המנהל עצמו. אליעד מציין גם שאי אפשר באמת לדעת בצורה חד - משמעית מי אשם כאשר פרויקט לא מצליח: האם זה המנהל שלא יודע לנהל, העובדים שלא מוכנים לקבל את הניהול, או אולי אפילו ... ייתכן בכלל שאף אחד לא אשם, וזה סתם חוסר מזל או צירוף נסיבות. אך מאחר שמטרת המנהל היא שהעסק או הפרויקט יצליח, עליו תמיד לקחת את מלוא האחריות על עצמו. כיצד מנהל צריך להתייחס לעובדים שלו כדי להצליח בתפקיד? אליעד מסביר שהגישה הנכונה של המנהל ...
לקיחת אחריות / לקחת אחריות - למה אני לא מצליח לקחת אחריות? למה קשה לקחת אחריות? איך לקחת אחריות? איך לא להאשים אחרים? שנאה עצמית ולקיחת אחריות אישית
לקיחת אחריות לקחת אחריות - למה אני לא מצליח לקחת אחריות? למה קשה לקחת אחריות? איך לקחת אחריות? איך לא להאשים אחרים? שנאה עצמית ולקיחת אחריות אישית אחת הסיבות לכך שאדם לא לוקח אחריות, היא בגלל שקשה לו לקחת אחריות, קשה ברמה הרגשית וכולי. דהיינו, לקיחת האחריות האישית, גורמת לבן אדם להרגיש רע. והסיבה לכך שלקיחת אחריות עשויה לגרום לבן אדם להרגיש רע, גם היא יכולה לנבוע ממגוון סיבות. סיבה אחת לדוגמה לכך שלבן אדם קשה לקחת אחריות, היא בגלל שמבחינתו של הבן אדם, האחריות מלווה בתחושת אשמה כעס ושנאה עצמית. לדוגמה, אם אני אחראי לכך שקרה משהו, אם אני אחראי לפתור בעיה כלשהי, הרי שאני אשם בכך שהבעיה קרתה וכיוב. ומאחר שהאדם לא רוצה להרגיש אשמה וכעס עצמי וכיוב לכן הוא לא לוקח אחריות. הדרך לפתור את זה, היא על ידי הפרדה, בין תחושת האשמה לבין לקיחת האחריות. אתה יכול להיות אחראי על כך שמשהו קרה, או להיות אחראי לפתור משהו שאתה לא אחראי על כך שהוא קרה, אבל זה לא בהכרח אומר שאתה אשם שאתה אמור לכעוס על עצמך וכיוב. הכעס העצמי הוא תוצאה של פירוש ושיפוטיות של האדם על עצמו. אם שברתי את הכוס, אם אני אחראי לשבירת הכוס, אז אני לא בסדר וכיוב. שזה עניין של פירושים וכיוב. אבל לקיחת האחריות, לא מחויבת להתקיים במקביל לרגשות אשמה כנל. סיבה נוספת לכך שבן אדם לא לוקח אחריות, היא בגלל, שאין לו את היכולת להתמודד עם הבעיה. אני יכול לקחת אחריות, אבל אם אני לא יכול לעשות עם האחריות שלי כלום, אז יהיה לי רק רע מכך שאני אחראי ולא יכול לעשות כלום. שאז האדם מרגיש חסר אונים כעס עצמי וכולי. במילים אחרות, אם אתה לא מסוגל לבצע משימה, אתה לא תהיה מסוגל לקחת עליה אחריות, כי
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך להאשים מישהו בלי שהוא יפגע? איך לגרום למישהו לקחת אחריות? איך לגרום למישהו להאשים את עצמו? איך לגרום למישהו לא להתגונן? איך להעביר ביקורת בצורה נכונה? איך לקחת אחריות בהעברת ביקורת? איך לא לגרום למישהו לתקוף אותך?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לא לגרום למישהו לתקוף אותך, איך להצליח בראיון עבודה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לא להישחק בעבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לעשות יותר כסף? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם גירושין? איך להעביר ביקורת בונה? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לחנך ילדים? איך לשפר את הזיכרון? איך להיות מאושר ושמח? איך לפרש חלומות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להיגמל מהימורים? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לנהל את הזמן? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: לא לגרום למישהו לתקוף אותך, מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש משמעות לחיים? האם לדומם יש תודעה? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? מהי תכלית ומשמעות החיים? אולי אנחנו במטריקס? למה העולם קיים? האם יש אמת מוחלטת? למה לא להתאבד? בשביל מה לחיות? האם באמת הכל לטובה? האם יש בחירה חופשית? מה המשמעות של החיים? איך נוצר העולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להיות מאושר? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להנות בחיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מי ברא את אלוהים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לתזונה נכונה, ייעוץ אישי מומלץ, אימון אישי קואצ'ינג בתחום לא לגרום למישהו לתקוף אותך - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2031 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 16:57:05 - wesi1