אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לאכול מתוק ✔איך להפסיק לרצות משהו? איך להפסיק לעשן? איך לדכא חשק מיני? תשוקה מינית, דחף מיני, תשוקה למתוק, רצון למתוק, חשק למתוק, הפסקת עישון,...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
4:47איך להפסיק לרצות משהו? איך להפסיק לעשן? איך לדכא חשק מיני? תשוקה מינית, דחף מיני, תשוקה למתוק, רצון למתוק, חשק למתוק, הפסקת עישון, שיטות מכירה, אומנות השכנוע, NLP
איך אפשר לדכא רצון לעישון או תשוקה מינית?

כשמישהו רוצה לדכא את הרצון שלו לדבר מסוים, כמו חשק לעישון, חשק מיני, או תשוקה למשהו מתוק, ישנן מספר דרכים לעשות זאת. תחילה, אליעד כהן מסביר את הגישה הידועה: אנשים מחפשים להרגיש טוב ולהימנע מתחושות רעות. לכן, אם ניצור התניה חזקה וברורה שהדבר אותו האדם רוצה גורם לו לנזק או לכאב רב יותר מההנאה שהוא מפיק ממנו, או אם ניצור התניה שהוא יקבל תגמול חיובי משמעותי אם יפסיק לעשות זאת, אז האדם באופן טבעי ייטה להפסיק.

עם זאת, אליעד כהן מציין שיש שתי דרכים נוספות להתמודד עם דחפים וחשקים מעבר לגישה הכללית הזאת.

מהן שתי הדרכים הנוספות לדכא חשק או דחף למשהו?

הדרך הראשונה שאליעד כהן מתאר, היא להבין מדוע האדם בכלל רוצה את אותו הדבר. לדוגמה, אם אדם רוצה סיגריה או ממתק, יש לבדוק מה בדיוק החיסרון הרגשי או הפיזי שאותו הדבר ממלא אצלו. לאחר שמבינים את שורש הרצון, אפשר להשתמש במספר אפשרויות:
  • אפשר להציע לאדם דרך חלופית למלא את אותו חיסרון, כך שהוא לא יצטרך להמשיך בדבר המזיק או הלא רצוי עבורו. למשל, אם אדם מעשן כדי להירגע, אפשר ללמד אותו דרכי רגיעה אחרות.
  • אפשר להסביר לו שהוא כלל אינו זקוק לאותו הדבר שהוא חושב שהוא זקוק לו, ולגרום לו להבין שהצורך עצמו הוא אשליה.
  • אפשר להבהיר לו בצורה ברורה שהפעולה שהוא עושה כרגע לא באמת פותרת את הצורך הפנימי שלו, והיא בעצם חסרת תועלת לחלוטין.
לדוגמה, אם האדם מעשן כדי לברוח מתחושת בדידות, אפשר להסביר לו שהסיגריה בשום אופן לא פותרת את הבדידות. אם האדם יבין לעומק שבזמן שהוא מעשן, הבדידות נשארת בדיוק כפי שהייתה, ואף מתגברת לפעמים, אז הוא באופן טבעי יפסיק לעשן. זה קורה לא בגלל שלא אכפת לו מתחושת הבדידות, אלא משום שהבין שהעישון אינו מועיל לפתרון הבעיה.

איך אפשר לשכנע מישהו להפסיק פעולה מזיקה?

אליעד כהן מדגים שכשאדם רעב, הוא לא ילך לאכול חול או לשתות נפט, כי ברור לו שפעולות אלו לא ימלאו את הצורך האמיתי שלו (הרעב). זה ברור מאליו. לכן, באותו אופן, אם אדם יבין בצורה ברורה שפעולה מסוימת לא ממלאת את הצורך שלו (כמו עישון שלא ממלא את הצורך בביטחון, רגיעה או חיבור), הוא יפסיק לבצע את הפעולה חסרת התועלת הזו.

כמו כן, ניתן לגרום לאדם להפסיק פעולה על ידי הבנה עמוקה של החיסרון שהפעולה כביכול ממלאת אצלו. אם הוא יבין לעומק שהפעולה שלו לא באמת נותנת לו שום יתרון רגשי או פסיכולוגי, הוא לא ימצא בה עוד ערך ולכן הוא יפסיק אותה מעצמו.

מדוע לפעמים האדם ממשיך בפעולה למרות חוסר התועלת שלה?

אליעד כהן מתייחס לאמירה "זה מה יש" שאנשים לפעמים אומרים כשהם לא מצליחים להיגמל מהרגל כלשהו. לפי הסברו, אמירה כזאת מגיעה רק משום שלא הצליחו להסביר לאדם מספיק לעומק את חוסר התועלת בפעולה שלו. אם ההסבר היה עמוק וברור מספיק, האדם לא היה נשאר עם התחושה ש - "זה מה יש". הוא היה מבין שאין טעם בפעולה, והיה מפסיק לעשותה.

איך קשורה תפיסת המהות והצורה לנושא הרצון והחשק?

אליעד כהן מסביר גם הקשר רחב יותר של הנושא לדיון הפילוסופי על "מהות וצורה". כאשר מבינים את הרובד העמוק שהמהות מחייה את הכל, קל יותר לשנות את הרצון והחשק, כי מבינים שהצורות השונות (הרצונות הספציפיים כמו עישון, אוכל או מין) אינן מחויבות בפני עצמן. אם האדם מבין לעומק שהצורה (הרצון המסוים) לא מחויבת, אז קל לו יותר לשנות או לוותר על הצורה הזו. ככל שאדם מבין שהמהות היא זו שמעניקה חיים ומשמעות לכל הדברים, כך קל יותר לוותר על צורות חיצוניות שהן רק ביטוי חלקי וזמני לאותה מהות. זהו רובד נוסף של הבנה עמוקה שיכול להוביל לשחרור מרצונות כפייתיים.

מהי נקודת הסיום בתהליך של דיכוי החשק או הרצון?

לסיכום, על פי אליעד כהן, ברגע שאדם יבין בצורה בהירה וחד - משמעית שהפעולה המזיקה או הלא רצויה אינה עוזרת לו בשום אופן, ואינה נותנת לו שום יתרון אמיתי, הוא יפסיק לבצע אותה באופן טבעי. זהו תהליך שמשלב הבנה עמוקה של הסיבה לרצון, של החלופות האפשריות למימוש הצורך, ושל הבנת חוסר התועלת המוחלט של הפעולה המזיקה.
עכשיו נניח נגיד שמישהו יש לו חשק לסיגריות עכשיו נניח נגיד שרוצים לדכא נגיד חשק מיני חשק לעישון, חשק מתוק חשק למשהו מסוים איך עושים את זה אז כמובן בא נתחיל מהדבר הידוע כמובן בן אדם רוצה להרגיש טוב ולא רע אם ניצור לו התניה שמה שהוא רוצה עושה לו מאוד רע יותר מהטוב שזה נותן לו או שניצור לו התניה שאם הוא יפסיק את זה הוא יקבל משהו מאוד טוב יותר מהטוב שזה נותן לו כרגע אז הוא יפסיק את זה. זה מחויב אבל השאלה היא חוץ מזה יש עוד איזה שתי וריאציות שתי דרכים להסתכל על זה.

ש: להחליש לו את הרצון.

אליעד: נכון אז איך מחלישים לו את הרצון מה זה אומר?

ש: אני עוד לא מספיק מומחית מול הרצון בשביל לענות על זה מצטערת.

אליעד: אוקי אז בעיקרון יש פה עוד שתי וריאציות כשמישהו רוצה משהו ורוצים לנתק אותו מזה אז חוץ מהתשובה הגנרית שאומרת תגרום לו להבין למה אם הוא יעשה את זה זה יהיה מאוד רע יותר מהטוב שיש לו או למה אם הוא יפסיק את זה יהיה לו מאוד טוב יותר מהטוב שיש לו יש עוד שתי גישות שאפשר לקחת אותן, אפשר לבדוק למה הוא רוצה את מה שהוא רוצה והאם זה שהוא משיג וזה שמה שהוא עושה אם זה ממלא לו את מה שהוא רוצה.

ואז אפשרי לגרום לבן אדם לדוגמה לדכא לו נגיד חשק מיני חשק לסיגריות חשק למתוק על ידי ששואלים אותו "אוקי למה אתה רוצה את זה" ואז אפשר או לנטרל את זה או להשיג את זה בדרכים אחרות או לנטרל בכלל את הרצון לאותם דברים או שגם בלי זה אפשר לדכא לו את החשק על ידי שמסבירים לו שמה שהוא עושה לא פותר לו את החיסרון שהוא מחפש מלכתחילה.

ש: אז הוא נשאר עם הכן.

אליעד: לא יודע אבל זה דיכא לנו את החשק לזה.

ש: לא יודע ניתן להגיד זה מה יש.

אליעד: לא כשהוא אומר "זה מה יש" זה בגלל שלא הצלחת להסביר לו שזה לא פותר את זה.

ש: לגמרי אולי אבל 80% אולי כן.

אליעד: לא אם תסביר לו שזה לא נותן לו כלום אז הוא.

ש: כלום?

אליעד: כלום כמו שכשאתה רעב, אתה נגיד רעב האם בגלל שאתה רעב אתה אוכל חול לא כי אתה אומר "לא יעזור לי" האם בגלל שאתה רעב אתה אומר נגיד אתה שותה הרבה נגיד.

ש: נפט.

אליעד: נפט גם לא נכון לא אבל נפט נגיד שזה מזיק אבל הרעיון, בוא ניתן דוגמה אחרת נגיד שאתה רעב אוקי בוא ניתן דוגמה אחרת נגיד שאתה רעב האם יש היגיון שבגלל שאתה רעב אתה תלך ואתה בבית שלך תתחיל לעבור ממקום למקום לשבת ממקום למקום?

ש: לא.

אליעד: לא, ניסיתי לתת דוגמה נגיד הוא יכול להגיד "נפט אני לא שותה כי זה יגרום לי נזק" אבל נגיד אבל אתה לא תעשה פעולה שלא גורמת לך נזק אלא אם כן אתה חושב שהיא תביא לך תועלת. זאת אומרת כשאנחנו רוצים שמישהו יפסיק לעשות משהו בודקים למה הוא רוצה לעשות את זה ואז אחרי שגילינו למה הוא רוצה לעשות את זה עכשיו אפשר לגרום לו להפסיק לעשות את הפעולה בכמה דרכים או שנגיד לו "אוקי אתה יכול להשיג את זה בדרך אחרת" וניתן לו איזה תמריץ חיובי או שלילי כדי להשיג את זה בדרך אחרת או שנגיד לו "אתה בכלל מה שאתה רוצה להשיג אתה בכלל לא צריך את זה" או שגם נסביר לו שמה שאתה עושה לא ממלא לך את מה שאתה רוצה.

ואם בן אדם היה מבין שזה שהוא מעשן זה בשום פנים ואופן לא גורם לו נגיד להתנתק מהצרות שלו אם הוא היה מבין את זה וחווה את זה, אם נגיד היינו מצליחים נגיד הוא אומר "רע לי כי אני מרגיש לבד" והיינו איכשהו גורמים לו להדהד לו בראש את המחשבה "אני לבד" עד כדי כך שגם כשהוא היה מעשן הוא עדיין היה נשאר באותה תחושה של לבד אז הוא גם היה מפסיק לעשן, לא בגלל שהוא פתר את תחושת ה - "לבד" לא בגלל שלא אכפת לו להיות לבד אלא בגלל שהוא הבין שהעישון לא נותן לו שום פתרון ל - "לבד".

ש: השאלה א' איך עושים את זה ו - ב' אולי הוא.

אליעד: אני מסביר לך את הדרכים עכשיו להיכנס פנימה עושים עוד דרכים. מה אתה אומר?

ש: כן אני אומר זה בדיוק אבל לחבר את זה לדיון הקודם שמצד זה שהמהות מחייה את הכל יש לזה פתרון מצד זה שהצורה מחייה את עצמה אין לזה פתרון.

אליעד: זה נכון מהצד זה שהצורה מחייה את עצמה אז יכול להיות שצורה מחויבת בעיני האדם וזהו אבל זה לא מחויב שהיא מחויבת, נכון אבל רק שתזכור שלהגיד שהצורה מחייה את עצמה זה כי מהיבט מסוים נגיד זה שכל יותר גדול מהמהות מחייה את הכל כי המהות מחייה את הכל זה משהו יותר הגיוני מהצורה מחייה את עצמה, למרות שבסוף שניהם הגיוניים. בא נגיד ככה מהצד שזה הגיוני שהמהות מחייה את הכל אז זה פחות הגיוני שהצורה מחייה את עצמה זה משפט יותר מדויק. טוב הבנו?
לגרום למישהי הרגלים המהות היא לדבר כפייתיות מה הוא רוצה טורדנות כפייתית תחושה של חיסרון האם בגלל טיפול ב ocd nlp אוהב מתוק אוהבת מתוק אוכל מתוק אוכלת מתוק אוכלת מתוקים אומנות אומנות המכירה אומנות השכנוע אומנות שכנוע איך לדכא חשק איך לדכא חשק מיני איך להפסיק איך להפסיק לעשן איך להפסיק לרצות איך להפסיק לרצות משהו אכילה אובססיבית אכילה כפייתית אכילה רגשית אכילת מתוק אכילת מתוקים אמנות המכירה אמנות השכנוע אנורקסיה בולימיה בולמיה גמילה מעישון דחף דחף מיני דחפים דחפים מיניים דיאטה הנאה מינית הפסקת עישון הפרעות אכילה הפרעת אכילה הרזיה השכנוע השמנה השמנה הרזיה השמנת יתר התמכרות לאוכל התמכרות לאכילה התמכרות למתוק התמכרות לסיגריות התמכרות לעישון התרגשות מינית חרמנות חשק חשק למתוק חשק מיני טעם מתוק יחסי מין יחסים מיניים יצר המין יצר מיני ירידה במשקל כיבוש מיני כיבושים מיניים כמיהה למתוק לאכול מתוק לדכא חשק לדכא חשק מיני להפסיק להפסיק לעשן להפסיק לרצות להפסיק לרצות משהו לעשות סקס לעשן לרדת במשקל לרזות לרצות לרצות משהו לרצות סקס מין מיניות מכור למתוק מכור לסיגריות מכור לעישון מכורה למתוק מכירה מניעת עישון משיכה מינית מתוק נלפ סיגריה סיגריות סיפוק מיני סקס עודף משקל עוררות מינית עישון עישון סיגריות פעילויות מיניות פעילות מינית צורך במתוק קשר מיני קשרים מיניים רגש מיני רגשות מיניים רצון רצון למין רצון למתוק רצון לסקס שיטות שיטות מכירה שיטת מכירה שיטת מכירות שכנוע שכנוע nlp תאווה למתוק תשוקה תשוקה למתוק תשוקה מינית
איך לא לאכול את העוגה? איך לשמור על המשקל? איך לשמור על הדיאטה? איך לשמור על תזונה נכונה? איך לרדת במשקל? ירידה במשקל, שמירה על המשקל, אכילת יתר, איך לא לאכול מתוק? התמכרות למתוק, חלק 1
איך לא לאכול את העוגה? איך לשמור על המשקל? איך לשמור על הדיאטה? איך לשמור על תזונה נכונה? איך לרדת במשקל? ירידה במשקל, שמירה על המשקל, אכילת יתר, איך לא לאכול מתוק? התמכרות למתוק, חלק 1
... לא לאכול את העוגה? איך לשמור על המשקל? איך לשמור על הדיאטה? איך לשמור על תזונה נכונה? איך לרדת במשקל? ירידה במשקל, שמירה על המשקל, אכילת יתר, איך לא לאכול מתוק? התמכרות למתוק, חלק 1 אליעד כהן מסביר בהרצאה זו כיצד להתמודד עם הקושי לשמור על דיאטה ולהימנע מאכילת יתר, ובעיקר מתוקים. הוא מציג דרך חשיבה מעמיקה על המניעים והסיבות שמובילים אותנו לאכילה מיותרת, במיוחד כשמדובר במזון מתוק, ומסביר איך ניתן לפתח מודעות ולבצע בחירות מדויקות יותר. מדוע כל כך קשה להתמיד בדיאטה? הבעיה המרכזית בהתמדה בדיאטה, על פי אליעד, טמונה בהנחות יסוד שגויות של רבים לגבי אוכל, ... למשל, אדם יכול לאכול סוכריות מסוימות כל יום ועדיין לרדת במשקל אם יצרוך פחות קלוריות מכלליות במהלך היום, בעוד שאדם יכול לאכול אוכל בריא בכמויות מופרזות ולהשמין. האם אכילת מתוקים גורמת להשמנה? לפי אליעד, לא ניתן לקבוע באופן חד משמעי כי אכילת מתוקים גורמת להשמנה. הוא מסביר כי אם אדם אוכל עוגה מדי פעם, אין לכך בהכרח השפעה מיידית על המשקל. הבעיה האמיתית היא תדירות וכמויות האכילה. אדם שיאכל עוגה פעם בשבוע לא בהכרח ישמין, אבל אם יאכל אותה כל יום, כן. הבעיה אינה במתוק עצמו, אלא בכמויות ובאופן האכילה. אליעד מציין כי כל אכילה היא תוצאה של חישוב שנעשה במוחנו בין התועלת המיידית (ההנאה מאכילה) לבין הנזק העתידי (עלייה במשקל). איך להתמודד עם הפיתוי לאכול מתוק? הפתרון שמציע אליעד הוא לשאול את עצמך כמה שאלות חשובות כשאתה נתקל בפיתוי. למשל: - האם העוגה באמת לא בריאה? (תשובה: היא לא הכי בריאה, אבל גם לא הכי גרועה). - האם העוגה באמת ... האחרון, יש תמיד את הבחירה לא לבלוע אותו. הבחירה היא בידינו כל הזמן, והשאלה היא מה אנו באמת רוצים: הנאה מיידית או תוצאה ארוכת טווח. איך לא להרגיש רע אחרי שאוכלים מתוק? אליעד מדגיש כי אין צורך להרגיש רע אחרי שאוכלים עוגה, כל עוד אנחנו שלמים עם הבחירה שלנו. הבחירה לאכול מתוק צריכה להתבצע מתוך מודעות מלאה לכך שהאדם בחר את ההנאה המיידית וההשלכות שלה על המשקל. כשאנחנו מבינים את הבחירה שלנו, אנחנו יכולים להיות שלמים איתה ולא להרגיש רע אחרי האכילה. ... לאכול עוגה מדי פעם ולרדת במשקל, בתנאי שמבצעים זאת בצורה מדודה ומבינים את המחירים והתועלות של כל פעולה. אם האכילה נעשית בצורה מאוזנת, עם פעילות גופנית מתאימה, ניתן לאכול מתוקים ולשמור על משקל תקין. כיצד להתמודד עם תחושת חוסר שליטה מול אוכל? אליעד מציין כי תחושת חוסר השליטה מול אוכל אינה בהכרח נכונה. אנחנו לא חסרי שליטה, אלא פשוט מקבלים את ההחלטות שלנו בצורה חפוזה ולא מודעת. הפתרון הוא להיות מודעים יותר למה שאנחנו עושים ולהבין שכל פעולה היא תוצאה של בחירה חופשית. סיכום הדרך להתמודד עם הפיתוי לאכול מתוק ולשמור על דיאטה היא להבין את הבחירות שלנו, להיות מודעים למחירים ולתועלות של כל פעולה, ולבצע בחירות מאוזנות. כל אחד יכול לשלוט בתזונה שלו, כל עוד הוא מבין את מניעי הבחירות שלו ומתמודד עם הצורך הרגשי בצורה מודעת. איך להפסיק לאכול מתוק? איך לשמור על דיאטה לאורך זמן? האם אפשר לאכול עוגה ולרדת במשקל? התמכרות למתוקים וטיפול איך לרדת במשקל בלי לסבול? איך לשלוט באכילה רגשית? איך לשמור על הדיאטה ולהפסיק לאכול מתוקים? אליעד כהן מסביר כיצד להתמודד עם הקושי לשמור על דיאטה ולהימנע מאכילת יתר, ובעיקר מדבר על הקושי של אנשים להפסיק לאכול מתוקים ולהתמיד בירידה במשקל. בשיחה מפורטת זו, הוא מציג דרך חשיבה מעמיקה המסבירה מדוע אנשים מתקשים לעמוד בפיתויים, כגון אכילת עוגה, ואיך ניתן להתמודד עם מצבים אלה. מדוע כל כך קשה ... או לחלופין, לאכול כמות עצומה של אוכל בריא ולהשמין. כלומר, הכמות קובעת יותר מסוג המזון. לכן, האמונה שאכילת מזון לא בריא תמיד גורמת להשמנה אינה נכונה באופן מוחלט. האם אכילת מתוקים גורמת להשמנה? אליעד כהן מסביר שאכילת עוגה או ממתקים אינה גורמת להשמנה באופן ישיר וחד - משמעי. אנשים מאמינים שאם יאכלו מתוק, הם בהכרח ישמינו, אך בפועל, הכל תלוי בכמות ובתדירות. מי שאוכל עוגה מדי פעם לא בהכרח ישמין, ומי שאוכל כל יום כמות גדולה - כן ישמין. כלומר, הבעיה אינה במתוק עצמו, אלא בכמויות ובאופן האכילה. למה קשה לאכול בצורה מאוזנת ולשמור על דיאטה? אחד הדברים שאליעד מדגיש הוא שרוב האנשים לא מדויקים בחישובים שהם עושים לגבי התועלת והנזק שבאכילת מזון מסוים. הם מרגישים שהם רוצים לאכול משהו מתוק כי הוא עושה להם טוב באותו הרגע. אליעד מסביר שהמוח עושה בכל רגע חישוב פשוט: הוא מחשב את התועלת המיידית (הנאה מיידית) מול הנזק העתידי (השמנה אפשרית), וברגע שבו ההנאה המיידית גבוהה יותר - האדם יאכל את המתוק. איך אפשר להפסיק לאכול מתוק באופן מוגזם? הפתרון שאליעד מציע הוא לבדוק מה באמת קורה באותו הרגע במוח: כאשר אדם עומד מול עוגה, הוא צריך לשאול את עצמו כמה שאלות ברורות: האם העוגה באמת לא בריאה? התשובה תהיה ... לא לבלוע אותו. הוא ממליץ להיות מודעים לכך שכל בחירה מגיעה עם מחיר - תועלת והפסד. אם אתה אוכל עוגה, אתה אולי מפסיד את ההזדמנות לרדת במשקל. אם אתה בוחר לאכול פחות מתוקים, אתה מרוויח ירידה במשקל אך אולי מפסיד הנאה מיידית. מה אפשר לעשות כדי לא להרגיש רע אחרי שאוכלים מתוק? הנקודה החשובה שאליעד מדגיש היא שצריך להבין שכל בחירה היא בסדר גמור. הבעיה היא לא בעצם הבחירה לאכול עוגה, אלא בפרשנות שנותנים לכך. אתה צריך להיות שלם עם הבחירה שלך: להבין ... אחרת. האם אפשר גם לאכול עוגה וגם לרדת במשקל? אליעד מציין שאפשר בהחלט לאכול עוגה ולרדת במשקל, אך זה דורש מודעות והבנה של הבחירות שלך. אפשר לבחור באכילה מדודה של מתוקים תוך איזון עם פעילות גופנית מתאימה. זה אפשרי לחלוטין, אבל בכל מקרה, יש להבין שישנו מחיר מסוים שצריך לשלם, ואי אפשר לקבל את הכל בלי שום ויתור. כיצד להתמודד עם תחושת חוסר שליטה ... מרגישה בשליטה. מדוע כשאת אוכלת עוגה זו תחושה של חוסר שליטה? בפועל, בכל רגע יש לך בחירה, ואת תמיד עושה בדיוק את מה שאת רוצה. לסיכום, מה הדרך הנכונה להתמודד עם פיתוי לאכול מתוק? אליעד כהן ממליץ להבין לעומק את הבחירות שאנחנו עושים, לשאול את עצמנו את השאלות הנכונות, ולהיות מודעים למחירים ולתועלות של כל פעולה. ברגע שאנחנו מודעים ומדויקים במחשבה שלנו, יהיה לנו קל יותר לבחור באופן מאוזן, בין אם לאכול מתוק או לא, ובין אם לשמור על הדיאטה או ליהנות מהעוגה. איך להפסיק לאכול מתוק? איך לשמור על דיאטה לאורך זמן? האם אפשר לאכול עוגה ולרדת במשקל? התמכרות למתוקים וטיפול איך לרדת במשקל בלי לסבול? איך לשלוט באכילה רגשית? ...
איך לא לאכול את העוגה? איך לשמור על המשקל? איך לשמור על הדיאטה? איך לשמור על תזונה נכונה? איך לרדת במשקל? ירידה במשקל, שמירה על המשקל, אכילת יתר, איך לא לאכול מתוק? התמכרות למתוק, חלק 2
איך לא לאכול את העוגה? איך לשמור על המשקל? איך לשמור על הדיאטה? איך לשמור על תזונה נכונה? איך לרדת במשקל? ירידה במשקל, שמירה על המשקל, אכילת יתר, איך לא לאכול מתוק? התמכרות למתוק, חלק 2
... שמירה על המשקל, אכילת יתר, איך לא לאכול מתוק? התמכרות למתוק, חלק 2 איך לא לאכול את העוגה? איך לשמור על המשקל? אליעד כהן עוסק בסוגיית ההתמודדות עם הפיתויים הקולינריים, ... איך אהבה עצמית משפיעה על ההתמכרות למתוק? אליעד מציע דרך להבין איך האכילה נגרמת לא רק על ידי הרצון לאכול את העוגה, אלא גם מתוך רצון פנימי להרגיש ... ללא תנאים. איך להשתחרר מהתלות באכילת מתוק או באישור החברה? אליעד מציע שאלות פשוטות אך מעמיקות, כמו האם זה באמת טעים לי? או האם זה עושה לי טוב?, כדי ... אם לאכול או לא. איך להפסיק לאכול מתוק? התמכרות למתוק איך לשמור על דיאטה? איך לשמור על תזונה נכונה? איך לאהוב את עצמך בלי תנאים? למה ... איך אהבה עצמית משפיעה על ההתמכרות למתוק? אליעד מסביר את המנגנון הפסיכולוגי שבאכילת עוגה, שלפיו כאשר האדם אוכל עוגה למרות שהוא רוצה לרזות, הוא ... ללא תנאי. איך להשתחרר מהתלות באכילת מתוק או באישור החברה? אליעד כהן מציע דרך להשתחרר מההתמכרות למתוק ומאישור חברתי דרך שאלת שאלות פשוטות אך עמוקות: בכל פעם שרוצים לאכול משהו לא בריא, לשאול האם זה באמת טעים ... טוען שהדרך האמיתית להשתחרר מההתמכרות למתוק ומהחשש להשמין היא להכיר בכך שאין באמת חוסר שליטה - הכל נובע מבחירות פנימיות שהאדם עושה, גם אם אינן מודעות ... בכל פעם מחדש. איך להפסיק לאכול מתוק? התמכרות למתוק איך לשמור על דיאטה? איך לשמור על תזונה נכונה? איך לאהוב את עצמך בלי תנאים? למה ...
מתוק או מר, למה אתה נהנה לאכול מתוק, הנאה מאכילת מתוק
מתוק או מר, למה אתה נהנה לאכול מתוק, הנאה מאכילת מתוק
מתוק או מר, למה אתה נהנה לאכול מתוק, הנאה מאכילת מתוק למה אתה באמת נהנה מאכילת מתוק? אנשים רבים חווים הנאה גדולה כשאוכלים מאכלים מתוקים, אך לרוב לא מבינים לעומק מהי בעצם אותה תחושת ההנאה. אליעד כהן מציג בהרצאה הסבר מפורט ועמוק בנושא הנאה מאכילת מתוק, תוך פירוק התחושה לגורמים ומראה שמאחורי כל הנאה כזו מסתתרת התפיסה שלנו. לדוגמה, נניח שאדם אוכל חטיף מתוק . בשנייה הראשונה הוא מרגיש מתיקות ברורה בפה, והוא מרגיש טוב עם הטעם. אבל אם ינסה להתעמק ולהבין מה ... לתחושת ההנאה הזו, הוא ימצא שלא באמת ברור לו מה זה מתוק. האם המתוק נמצא בחטיף עצמו, או שמא מדובר בפרשנות של האדם עצמו לחוויה שהוא עובר כרגע? הרי אם נעצור לרגע ... שנובעת מהתפיסה האישית של האדם. אין במאכל עצמו מתוק, אלא יש בו חומר מסוים שהחושים שלנו מתרגמים כתחושה מתוקה. האם המתיקות באמת קיימת במאכל עצמו? כדי ... מציג מצב שבו האדם לפתע מאבד את תחושת ההנאה מהמאכל המתוק. לדוגמה, לפעמים אדם יכול לאכול חטיף אהוב במיוחד, אבל ברגע שהוא נעצר ושואל את עצמו למה בדיוק הוא ... את הדברים. למה התבוננות פנימית הורסת את ההנאה מהמתוק? כאשר אדם אוכל דבר מתוק, הוא נהנה כי הוא אינו מתבונן בתחושה לעומק. אבל ברגע שהוא מתחיל לחשוב על כך, הוא יכול להרגיש שההנאה ... שההנאה נמצאת דווקא בחוסר ההבנה, בחוסר המודעות לכך שהמתוק אינו אלא תחושה פנימית שלנו. ככל שאדם יותר מודע לכך שההנאה היא סובייקטיבית ונמצאת רק בתוכו, כך היא ... לא יכול לקחת אותה ממנו. מה באמת גורם לך ליהנות מאוכל מתוק או מר? אליעד כהן מסביר שהגורם האמיתי שמייצר את ההנאה הוא האמונה והתפיסה שהמתוק קיים באמת בצורה מוחשית מחוץ לאדם. כאשר אדם מרגיש מתוק או מר, הוא מרגיש שהתחושה הזו היא אובייקטיבית, שהוא תלוי בה. ברגע שהוא מאמין בכך, הוא הופך להיות ... של התפיסה הפנימית שלו, הוא משתחרר מהתלות הזו. המתוק, המר, או כל תחושה אחרת, כבר אינם שולטים בו, אלא הוא שולט בהם. למה מתוק עושה לנו טוב? האם מתיקות היא תחושה אמיתית? למה אנשים מפחדים לאבד את ההנאה? האם תחושת ההנאה היא ...
איך לעמוד בהחלטה? איך לקבל החלטה ולעמוד בה? למה קשה לקבל החלטה? לא מצליח לשמור על הדיאטה, לא מצליח להפסיק לעשן, שינוי התנהגותי, למה קשה להבין מה אני רוצה? איך להיצמד להחלטה? הפסקת עישון, ירידה במשקל
איך לעמוד בהחלטה? איך לקבל החלטה ולעמוד בה? למה קשה לקבל החלטה? לא מצליח לשמור על הדיאטה, לא מצליח להפסיק לעשן, שינוי התנהגותי, למה קשה להבין מה אני רוצה? איך להיצמד להחלטה? הפסקת עישון, ירידה במשקל
... דרך חשיבה וקשה לשנות את זה. אליעד: בא בן אדם אמר שלום אני מעכשיו מפסיק לעשן מפסיק לאכול מתוק סבבה והוא לא מצליח לעמוד בזה, למה הוא לא מצליח לעמוד בזה כי גם כשהוא החליט הוא לא החליט בלב שלם למה הוא לא החליט בלב שלם כי הוא ... לעצמו את האמת. אליעד: למה אבל למה מההתחלה שנייה, בא בן אדם אומר טוב מעכשיו אני לא אוכל מתוק ואז הוא אוכל מתוק נכון אז זה לא הפתרון אוקי מה הפתרון הנוסף תקשיב תשאל את עצמך באמת למה אתה רוצה לאכול מתוק מה הסיבות מה ההיגיון מה היתרונות מה החסרונות ואז או שתגיע למסקנה שזה בסדר לאכול מתוק ולא תהיה לך בעיה או שתגיע למסקנה שאתה לא רוצה לאכול מתוק ולא תהיה בעיה כי אתה באמת לא תרצה לאכול מתוק. ש: יש מאמץ. אליעד: לא רק בגלל המאמץ זאת האמת? ש: לא א אולי אין לו שכל לעשות את העבודה הזאת. אליעד: זה מה שאמרת מאמץ. ש: לא אין ...
דחפים וחשקים, איך להתגבר על דחף? איך להתגבר על חשק? התמכרות לסוכר, התמכרות לסיגריות, התמכרות לעישון, גמילה מסוכר, מכוני גמילה, איך להיגמל מהתמכרות? איך להפסיק התמכרות? איך לשלוט בדחפים? איך לנטרל דחף? גמילה מדחפים
דחפים וחשקים, איך להתגבר על דחף? איך להתגבר על חשק? התמכרות לסוכר, התמכרות לסיגריות, התמכרות לעישון, גמילה מסוכר, מכוני גמילה, איך להיגמל מהתמכרות? איך להפסיק התמכרות? איך לשלוט בדחפים? איך לנטרל דחף? גמילה מדחפים
... איך להתמודד עם דחפים והתמכרויות? דחפים הם תחושות חזקות שמניעות את האדם לפעול בדרך מסוימת, גם כאשר יש רצון הפוך להימנע מאותה פעולה. לדוגמה, דחף לאכול מתוק עשוי להתנגש עם רצון לשמור על דיאטה, דחף לעשן מול רצון להפסיק לעשן, או דחף לכעוס מול ... במקביל, כמו כן לעשות מול לא לעשות. איך מתמודדים עם זה? האם כדאי להדחיק דחפים? רבים מנסים להתמודד עם דחפים בעזרת הדחקה - לדוגמה, כשמישהו רוצה לאכול משהו מתוק אך משקר לעצמו ואומר אני לא רוצה את זה, זה לא מעניין אותי. פעולה כזו יוצרת סתירה ... בשקר עצמי? הטעות הבסיסית בניסיון לשקר לעצמך היא שהאדם מספר לעצמו סיפור שקרי, כאילו אין לו רצון כלל לבצע את הפעולה. למשל, אדם שמנסה לאכול פחות מתוק אך משקר לעצמו ואומר אני בכלל לא רוצה מתוק, במקום להכיר בכך שהוא כן רוצה אותו אך מוותר כי הוא מעדיף לשמור על דיאטה. הדחף לאכול את המתוק ימשיך להתקיים, ואם בסופו של דבר יתפוס את האדם בשעת חולשה, הוא יאכל אותו וימצא את עצמו במבוכה פנימית, מבלי להבין מדוע. מה עלינו לעשות במקום לשקר? במקום לשקר לעצמנו, מומלץ להכיר באמת הפנימית: אני מאוד רוצה לאכול את המתוק, אך אני מעדיף להימנע מזה כי אני רוצה לשמור על הבריאות. כך, אדם מכיר בשני הרצונות ... בחירה מודעת ולא מכוח שקר. האם לומר את האמת באמת גורם נזק? יש אנשים שמפחדים להודות באמת כי הם חוששים מההשלכות של ההבנה. לדוגמה, אדם שעומד בפני דחף לאכול מתוק עשוי לחשוש שאם יכיר בכך שהוא רוצה לאכול, הוא יפנה לאכול בלי שליטה. אולם, אמירת האמת דווקא מאפשרת לאדם להבין את המחיר של הרצון, ולהגיב בצורה שיקול דעת מחושבת. אם אדם מבין שהוא רוצה את המתוק אך בוחר להימנע כי המחיר כבד מדי, הוא יבחר באופן מודע ולא מתוך פחד או שליטה חיצונית. ... בחיי היומיום? דחף הוא תחושה חזקה המניעה לבצע פעולה מסוימת, גם אם קיימת במקביל תשוקה או צורך הפוך להימנע מאותה פעולה. למשל, אפשר להרגיש דחף עז לאכול מתוק בו זמנית עם רצון חזק להימנע מאכילת מתוק (כדי לשמור על דיאטה). דוגמאות נפוצות נוספות הן הדחף לעשן מול הרצון להפסיק לעשן, ... לא לעשות. מדוע לא כדאי להדחיק את העובדה שיש לנו דחף? אנשים רבים מנסים לגבור על הדחף בדרך של הדחקה או שקר עצמי, למשל להגיד אני בכלל לא רוצה את המתוק הזה, הוא מגעיל אותי - בשעה שבפנים הם יודעים שהם כן רוצים אותו. פעולה כזו יוצרת סתירה ... מהי הטעות הבסיסית בניסיון לשקר לעצמך? אחת הטעויות הנפוצות היא שהאדם מספר לעצמו סיפור שקרי, כאילו אין לו רצון כלל לבצע את הפעולה. לדוגמה, מי שרוצה לאכול מתוק אך בו זמנית רוצה לשמור על דיאטה, עלול להגיד אין לי שום דחף למתוק, זה בכלל דוחה אותי. לכאורה, השקר הזה נועד להצדיק את ההימנעות, אבל בפועל הוא מחליש ... המוח לא ישתכנע לאורך זמן, ויש סיכוי לחזרה פתאומית וחזקה יותר לעישון. מהי האלטרנטיבה לשקר ולהדחיק? במקום לשקר, כדאי להכיר באמת: - אני מאוד רוצה לאכול מתוק, אבל בו זמנית אני מעדיף לשמור על הבריאות והדיאטה. - כן, אני רוצה לעשן כי התרגלתי לזה ... אחרת. במקרה כזה, משיגים רק החלפת בעיה בבעיה אחרת. למה אמירת האמת פותרת את הבעיה מהשורש? 1. כי אינך מזייף את הסיבות להימנעות: אתה לא אומר אני לא אוכל מתוק כי אינני רוצה בו, אלא אני לא אוכל מתוק כי יש לי רצון חזק יותר שלא לאכול. 2. כי המוח אינו חש מרומה: אם באחד הימים עולה הרצון לאכול מתוק , אין סתירה פנימית. להפך, האדם יכול להגיד נכון, אני עדיין רוצה לאכול, אבל היום אני ... הוא משיג חופש אמיתי לקבל החלטות לפי אמת פנימית ולא לפי שקר. כך אפשר להימנע מתסכולים ארוכי טווח. מה בנוגע לסיטואציות מורכבות יותר? בדומה לדוגמה עם המתוק והעישון, אפשר להסתכל גם על סיטואציות אחרות: הפחד להתחיל שיחה עם אדם שמוצא חן בעיניך, ... הפנימיות להיחשף, מאשר לצבור שקרים והדחקות שיטלטלו את חייך בכיוונים לא צפויים. דחפים הדחקה קומבינות התמודדות עם חרדות שינוי הרגלים מכוני גמילה חשק לאכול מתוק, חשק לעשן, גמילה והיצמדות לאמת, גמילה שקרית, גמילה אמיתית, התמכרות והדחקה, הדחקת ...
מה הכי חשוב בגמילה מהתמכרויות? הפסקת התמכרות, שינוי הרגלים, איך לשכוח מישהו? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לרפא הפרעה נפשית? איך לרפא מחלה נפשית? איך להצליח בדיאטה? במה תלוי אם תצליח להיגמל? להפסיק לעשן, אכילת מתוק, OCD
מה הכי חשוב בגמילה מהתמכרויות? הפסקת התמכרות, שינוי הרגלים, איך לשכוח מישהו? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לרפא הפרעה נפשית? איך לרפא מחלה נפשית? איך להצליח בדיאטה? במה תלוי אם תצליח להיגמל? להפסיק לעשן, אכילת מתוק, OCD
... איך לרפא מחלה נפשית? איך להצליח בדיאטה? במה תלוי אם תצליח להיגמל? להפסיק לעשן, אכילת מתוק, OCD מה הכי חשוב בגמילה מהתמכרויות? הדבר המרכזי בתהליך של גמילה מהתמכרויות או הפסקת התנהגות לא רצויה הוא לא להתמקד בהפסקת ... העדפת אלטרנטיבה שתספק את הצורך במקום להילחם בהרגל המזיק. למשל, אם אדם רוצה להפסיק לאכול מתוק, במקום להתרכז במחשבות כמו אני לא אוכל מתוק או אסור לי לאכול מתוק, צריך לחשוב על אלטרנטיבה, כמו אכילת חסה. השאלה היא, למה אני אוכל מתוק? אם התשובה היא רעב, אז כדאי להתרכז במזון בריא כמו חסה, ולמלא את הצורך ברעב באמצעות המזון החדש במקום הממתק. החשיבה הזו משנה ... שההתנהגות היא רק סימפטום של צורך פנימי שלא מולא. לדוגמה, אדם שעובר על דיאטה עשוי לאכול מתוק מתוך תחושת רעב או מתוך צורך ריגשי, כמו פיצוי על מתח. אם אדם מנסה להפסיק את ההתנהגות של אכילת מתוק מבלי להבין את הצורך שמאחוריה, הוא עלול להיכשל ולחזור להתנהגות הישנה. במקום להיאבק בהרגל עצמו, עדיף להבין את הסיבה האמיתית ... הצורך בדרכים אחרות. איך דוגמת החסה עוזרת להבין את הרעיון? כשהאדם שואל את עצמו למה אני אוכל מתוק?, ופותח את האפשרות למאכל חלופי כמו חסה, הוא לא נלחם במתוק אלא ממלא את הצורך בצורה בריאה. אם מדובר ברעב, החסה תמלא את הצורך הזה באופן טבעי, בלי צורך להילחם במתוק. זהו פתרון פרואקטיבי שנעזר בחלופה חיובית. כיצד זה עובד לגבי עישון? אם אדם רוצה להפסיק לעשן, הטעות הגדולה היא להתמקד רק בהפסקת ... שלא רוצים, אלא להתמקד במשהו אחר שרוצים לעשות במקום. לדוגמה, אם מישהו רוצה להפסיק לאכול מתוק, הטעות הנפוצה היא לחשוב כל הזמן אני לא רוצה לאכול מתוק או אסור לי לאכול מתוק. במקום זאת, כדאי להתמקד במה כן אוכלים, כמו חסה, ולהתחיל להתרגל לאפשרות החדשה הזו. כשממלאים את הצורך (למשל תחושת רעב), כבר לא נשאר מקום למתוק. למה לא כדאי להילחם ישירות בהרגל הלא רצוי? הפעולה או ההתנהגות הלא רצויה (כמו אכילת מתוק) היא רק סימפטום של צורך פנימי עמוק יותר, כמו רעב או רצון לפיצוי רגשי. אם מתעקשים להילחם רק במתוק בלי לטפל בצורך, הוא עלול לחזור או לגרום לתסכול. במקום זאת, בודקים למה אני עושה את זה? וממלאים את הצורך בדרך אחרת (למשל אכילת חסה במקום מתוק). איך דוגמת החסה עוזרת להבין את הרעיון? כשמישהו מחליט להפסיק לאכול מתוק, חשוב לזהות מה הסיבה שבגללה הוא פונה למתוק: אם הוא רעב, עדיף להחליט על מאכל חלופי, כמו חסה, ולהתחיל לחשוב איך אני אוכל יותר חסה? במקום לחשוב איך אני לא אוכל מתוק? . אם הוא לחוץ או עצבני, יכול להיות שצריך פעילות אחרת שתפיג את המתח. ברגע שמתמקדים בחלופה חיובית ומיישמים אותה בפועל, ההתנהגות ...
גמילה מהתמכרויות, איך להיגמל מהתמכרות? טעויות בטיפול בהתמכרויות, להפסיק לעשן, גמילה מהימורים, גמילה מפורנוגרפיה, דיאטה, להפסיק התמכרות, להיגמל מהימורים, הפסקת עישון, התמכרות אובססיבית לאקסית, התמדה, לופ מחשבתי
גמילה מהתמכרויות, איך להיגמל מהתמכרות? טעויות בטיפול בהתמכרויות, להפסיק לעשן, גמילה מהימורים, גמילה מפורנוגרפיה, דיאטה, להפסיק התמכרות, להיגמל מהימורים, הפסקת עישון, התמכרות אובססיבית לאקסית, התמדה, לופ מחשבתי
... לך בלהמר מה היתרונות שיש לך במשהו בלאכול מתוק מה היתרונות בוא נרשום, עכשיו אם אתה תפספס ואתה תגיד טוב אם אני עכשיו מה אני ... נפתח רגע למה נגיד אתה מכור נגיד למתוק כי חברה שלך עזבה אותך אין בעיה וכשאני אוכל מתוק סבבה לי, אוקי עד כאן זה נשמע הגיוני בוא ניכנס לעומק היא עזבה אותך כן ... בעצם האפשרי הפך להיות מחויב, אפשרי לאכול מתוק ואפשרי לא אתה אומר לא אני חייב לאכול מתוק אז מעצם האפשרי אפשרי לאכול מתוק לא חייב אפשרי להמר לא חייב אפשרי לעשות זה לא חייב אבל אתה אומר לא אני חייב ... בעיה אחרת. הוא נגיד בדיכאון אז הוא מכור למתוק כדי לפתור את הדיכאון אבל זאת קומבינה זה לא באמת פותר את הדיכאון אבל האופי ...
פוליאמוריה, יחסים פתוחים, פוליגמיה, מונוגמיה, מוסד הנישואין, יחסים מונוגמים, מערכת יחסים פתוחה, בגידות בזוגיות, חילופי זוגות, סקס, יחסי מין, ריבוי פרטנרים מיניים, מחוייבות מינית, זוגיות פתוחה, מערכות יחסים פוליאמוריות
פוליאמוריה, יחסים פתוחים, פוליגמיה, מונוגמיה, מוסד הנישואין, יחסים מונוגמים, מערכת יחסים פתוחה, בגידות בזוגיות, חילופי זוגות, סקס, יחסי מין, ריבוי פרטנרים מיניים, מחוייבות מינית, זוגיות פתוחה, מערכות יחסים פוליאמוריות
... החיים, בצורה מלאה ושלמה, ללא תחושה של החמצה. מה ניתן ללמוד מהדוגמה של אכילת שוקולד? אליעד מביא דוגמה פשוטה מעולם האוכל כדי להמחיש את הרעיון: אם אדם אוהב לאכול מתוק, האם זה אפשרי שכל פעם שהוא רוצה מתוק הוא יאכל אך ורק שוקולד חלב ולא שום דבר אחר? כנראה שלא, כי באופן ... בלבד לכל החיים, או שמא טבע האדם מחפש גיוון ושינוי. אנלוגיה לאוכל ולצורך בגיוון נניח שיש אדם שאוהב מאוד שוקולד חלב. האם אפשרי שכל חייו, בכל פעם שהוא רוצה לאכול מתוק, הוא יאכל אך ורק שוקולד חלב? סביר להניח שלא, כי לאורך זמן אנשים מחפשים גיוון. מצד שני, האם אפשרי שכל פעם שהוא רוצה לאכול מתוק, הוא יאכל אך ורק שוקולד (במגוון סוגים)? זה כבר אפשרי יותר. ...
הספר להיות אלוהים - האני ושורש הרצון - איך נוצר הרצון איך נוצר האני של האדם, ממה מורכב הרצון + האני, חלק 1
הספר להיות אלוהים - האני ושורש הרצון - איך נוצר הרצון איך נוצר האני של האדם, ממה מורכב הרצון + האני, חלק 1
... גם למה האדם רוצה שהטוב יופיע דווקא בצורה מסוימת. הוא נותן דוגמה לאדם שרוצה לאכול מתוק - הוא רוצה דווקא שוקולד ולא תפוח. ההבנה למה דווקא שוקולד יכולה לעזור לאנשים להבין את עצמם טוב יותר ואולי אף להתמודד ... למה טוב ורע, אבל השאלה הנוספת היא, למה טוב בצורה מסוימת? שאלה: לדוגמה, בא לי לאכול מתוק, אבל דווקא בצורת שוקולד ולא תפוח. אליעד: נכון, אם תביני את זה אולי תוכלי לעזור לאנשים לרדת במשקל, אולי? ואם ...
אהבה / זוגיות / אהבה עצמית / התאהבות - מהי אהבה? איך לאהוב? איך להתאהב? איך ליצור אהבה?
... אחרים). אבל בכל מקרה, המסר הוא, שהאהבה של האדם כלפי כל דבר בעולם, תלויה באם ועד כמה הוא רוצה את אותו הדבר או לא, לפי הרצון שלו באותו הרגע. כי אם האדם רוצה כרגע לאכול מתוק , אז הוא אוהב מתוק . ואם הוא כרגע לא רוצה לאכול מתוק מסיבה כזו או אחרת, אז הוא לא יאהב מתוק וכולי. וכנל, התאהבות נוצרת, כאשר תת המודע של האדם, מרגיש, שהישות שמולו, גורמת לו להרגיש טוב. דהיינו, לחוות שלמות עצמית ומילוי עצמי, של הרצון העצמי. והאדם שונא ... שהוא אומר שהוא רוצה. ולפעמים, כאשר ממלאים את רצונו של האדם, כפי מה שהוא אמר שהוא רוצה, לפעמים פוגעים בו ברמה הפנימית במה שהוא באמת רוצה. לדוגמה: אם מביאים לבן אדם אוכל מתוק ומשמין. שהוא יכול לשנוא את זה שממלא את רצונו, למרות שהוא עצמו ביקש את האוכל המשמין והלא בריא. ולמה? כי הוא היה יותר רוצה שלא ימלאו את הרצון שלו לאכול אוכל לא ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך להפסיק לרצות משהו? איך להפסיק לעשן? איך לדכא חשק מיני? תשוקה מינית, דחף מיני, תשוקה למתוק, רצון למתוק, חשק למתוק, הפסקת עישון, שיטות מכירה, אומנות השכנוע, NLP
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: לאכול מתוק, איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם לחץ? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לאכול מתוק, איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להיות מאושר ושמח? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לא להישחק בעבודה? איך לעשות יותר כסף? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך לחנך ילדים? איך לשתול מחשבות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להעריך את עצמך? איך לפרש חלומות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בראיון עבודה? איך לנהל את הזמן? איך לשנות תכונות אופי? איך להעביר ביקורת בונה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להיות הכי חכם בעולם? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש משמעות לחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש או אין אלוהים? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה העולם קיים? האם יש בחירה חופשית? למה לא להתאבד? האם לדומם יש תודעה? מה המשמעות של החיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם באמת הכל לטובה? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מי ברא את אלוהים? האם הכל אפשרי? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? בשביל מה לחיות? האם אפשר לדעת הכל? איך להנות בחיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי למנהלים, מאמן לזוגיות, מאמן אישי בתל אביב בתחום לאכול מתוק - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3628 שניות - עכשיו 25_05_2025 השעה 02:14:55 - wesi1