אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה כיצד להתמודד עם פחדים? ✔הדרכה למטפלים, מבוא לטיפול בחרדות, מבוא להתמודדות עם פחד, שיטה לטפל בחרדות, איך לטפל בפחדים? נוסחה לטיפול בתחושות רעות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨הדרכה למטפלים, מבוא לטיפול בחרדות, מבוא להתמודדות עם פחד, שיטה לטפל בחרדות, איך לטפל בפחדים? נוסחה לטיפול בתחושות רעות, נוסחה לטיפול ברגשות רעים, הדרכה למאמנים אישיים, ללמוד לטפל באנשים, דוגמה לטיפול רגשי קוגניטיבי, חרדת קהל, חרדת במה, פחד במה, פחד קהל, איך לטפל בחרדה? ניתוח סיבתיות, בדיקת סיבתיות
וכאן אבאר איך בעצם מטפלים בתחושות רעות מסוגים שונים? מהי דרך הטיפול בסוגים שונים של תחושות רעות? מהן תחושות רעות? מהם הסוגים השונים של התחושות הרעות? איך נוצרות תחושות רעות? ואיך עובד המנגנון של הטיפול בתחושות הרעות באופן כללי? ועוד.

ובאופן יותר ספציפי, אתן דוגמה לאיך לטפל בפחד וחרדה, עד שהם נעלמים. כאשר הניתוח הוא ניתוח לדוגמה בלבד. ז"א, שיכול להיות שאתה לדוגמה עם אותו הפחד בדיוק, תצטרך לנתח אותו אחרת, וכל אדם לגופו. ועבור זה יש את האפשרות של הפגישה האישית והטיפול האישי. אבל אעפ"כ זוהי דוגמה לדרך חשיבה ולאיזה שאלות ניתן לשאול כדי להבין את תת המודע של הפחד ואיך לטפל בחרדה ובפחד וכולי.

ולצורך העניין הפעם ננתח לדוגמה את אחד הסוגים של החרדה החברתית, שבא לידי ביטוי ב: פחד לנאום / חרדת קהל / פחד במה / פחד מעמידה בפני קהל / חרדת במה. אז איך ניגשים לנושא הזה? ומה היא שיטת הטיפול בפחד הזה, כפחד לדוגמה.


אז ראשית כל יש להבין, מה זה בעצם פחד? פחד, זה סוג של תחושה רעה. והדרך להבין ולטפל בפחד, היא בדיוק כמו שמבינים ומטפלים בכל תחושה רעה אחרת. ואיך מטפלים בתחושה רעה?

אז ראשית יש להבין, מהי תחושה רעה? אז זה הולך כך: יש 2 סוגים של תחושות, תחושות טובות ותחושות רעות (ויש גם תחושה של לא משנה / לא אכפת לי / אפתיות, שלא נתייחס אליה כאן).

אך מהן תחושות טובות / רעות, ממה הן נובעות? אז זה הולך כך: כל בן אדם בזמן נתון, יש לו 2 מחשבות בראש שלו. 1 - מה הוא חושב שקורה לו במציאות שלו ברגע מסוים. 2 - מה הוא חושב שהוא רוצה שיקרה לו במציאות שלו באותו הרגע. וכאשר מה שהאדם חושב שקורה, תואם את מה שהוא חושב שהוא רוצה שיקרה, אז טוב לו. וכאשר האדם חושב שקורה ההפך / שונה ממה שהוא רוצה שיקרה, אז רע לו. וככל שהאדם בטוח יותר שיש יותר התאמה או חוסר התאמה, בין מה שהוא רוצה שיקרה לבין מה שקורה, כך יותר טוב / רע לו בהתאם.

והתחושות הרעות והטובות, מתחלקות ל 3 חלקים. עבר, הווה, עתיד. כאשר התחושות הרעות שנובעות מדברים שקרו בעבר, יקראו לצורך העניין: טראומה נפשית / חרטה / זיכרון שלילי / רגשות אשם וכיו"ב. ורגשות רעים שנובעים ממשהו שקורה בהווה, יקראו לצורך העניין: יאוש / דיכאון / עצבנות / מתח / לחץ / כעס / עצבים / חוסר רוגע וכיו"ב. ורגשות רעים שקשורים למשהו ששייך לעתיד, יקראו: פוביה / חשש / פחד / דאגה / חרדה / פרנויה / פאניקה וכיו"ב. כאשר בעצם, המילים השונות מתארות עוצמות שונות והיבטים שונים של סוג הרע, עבר / הווה / עתיד.

וזה בעצם אומר, שרע בזמן עבר, הוא בעצם כאשר מה שאתה חושב שקרה בעבר, שונה ממה שאתה חושב שהיית רוצה שיקרה בעבר. ורע בזמן הווה, הוא כאשר מה שאתה חושב שקורה, שונה ממה שאתה חושב שאתה רוצה שיקרה. ורע בזמן עתיד, הוא כאשר, מה שאתה חושב שיקרה, שונה ממה שאתה חושב שאתה רוצה שיקרה.

לדוגמה: אתה חושב שמרביצים לך + אתה חושב שאתה כרגע היית רוצה עבר אחר שבו לא הרביצו לך = רע מהעבר / טראומה וכולי. או לדוגמה, אתה חושב שמרביצים לך כרגע + אתה כרגע חושב שאתה רוצה הווה אחר, שבו לא מרביצים לך כרגע = רע מהווה / כעס / לחץ וכולי. או לדוגמה, אתה חושב שירביצו לך בעתיד + אתה חושב שאתה לא רוצה שירביצו לך בעתיד = רע מהעתיד / פחד / חרדה וכולי.


ואחרי שהבנו את זה, אז איך בעצם מטפלים בתחושה רעה באופן כללי? אז כפי שהבנו, יש 2 גורמים שאחראים לתחושה הרעה שלך. מה שאתה חושב שקרה / קורה / יקרה, ומה שאתה היית רוצה שיקרה בעבר / הווה / עתיד.

ולכן, בשלב הראשון לפני הכל, כאשר רע לך, שלב ראשון עליך לאתר, את התנגדות הרצון, דהיינו, להבין, מה אתה חושב שקורה ומה אתה חושב שאתה רוצה שיקרה. או במילים אחרות, מהי תפישת המציאות שלך ומהי תפישת הרצון שלך.

ואיך לדעת לאתר את התנגדות הרצון שיוצרת את תחושת הרע? ומי אמר שתמיד יש התנגדות רצון, אולי בעצם התחושה הרעה היא אקראית ובלי סיבה? ומה לעשות אם אתה לא יודע מהי התנגדות הרצון שלך? את כל זה כבר הסברתי במקומות אחרים.

ואבהיר, שבלי שתמצא את תפישת המציאות שלך שמתנגדת לתפישת הרצון שלך, בלי זה אין אפשרות לעבור לשלב הבא. ועוד אוסיף, שאם תענה תשובה נכונה חלקית / לא נכונה / שגויה, באיתור שלך את הסיבה שבגללה רע לך, דהיינו, אם לא תענה תשובה נכונה באופן מלא, ל - מהי תפישת המציאות שלך (מה שאתה חושב שקורה) שמתנגשת בתפישת הרצון העצמי שלך (מה שאתה חושב שאתה רוצה), הרי שיתכן שגם לא תצליח לטפל בתחושה הרעה שלך, ועליך ללמוד למצוא את התנגדות הרצון שיוצרת אצלך את התחושה הרעה.

ואחרי שמצאת את מה שאתה חושב שקורה ואת מה שאתה חושב שאתה רוצה שיקרה, עכשיו הדרך לטפל בתחושה הרעה, היא לבדוק, מהי האמת?! ולברר את האמת ואת כל האמת ורק את האמת, עד שהתחושה הרעה תעלם ב 100%, כל תחושה רעה מכל סוג, אם ובמידה ותרצה להעלים אותה ואם ובמידה ותחקור אותה עד הסוף שלה, כפי שאסביר כאן.

ובפועל, עליך לברר מהי האמת, האם באמת מה שאני חושב שקורה, אכן קורה. והאם מה שאני חושב שאני רוצה שיקרה, אכן אני רוצה את זה. שזה נקרא, להטיל ספק במציאות + להטיל ספק ברצון.

לדוגמה, אתה מרגיש רע. למה אתה מרגיש רע? מה אתה חושב שקורה? + מה אתה חושב שהיית רוצה שיקרה אחרת? תשובה: אני חושב שלא אוהבים אותי + אני חושב שאני רוצה שיאהבו אותי. תפישת המציאות שלך היא שלא אוהבים אותך ותפישת הרצון שלך היא שאתה רוצה שיאהבו אותך.

אז עכשיו עליך לשאול את עצמך כך: אני חושב שלא אוהבים אותי. האם באמת לא אוהבים אותי? האם זאת האמת / כל האמת / אך ורק האמת? ואולי ההפך המוחלט הוא הנכון, אולי אוהבים אותי הכי בעולם? מה האמת? וזה נקרא להטיל ספק בתפישת המציאות. כאשר יש לשים לב, גם להיבט של, אולי ההפך המוחלט הוא הנכון, שהוזכר כאן לעיל.

כמו כן בנוסף עליך לשאול את עצמך כך: אני חושב שאני רוצה שיאהבו אותי. האם באמת אני רוצה שיאהבו אותי? האם זאת האמת / כל האמת / אך ורק האמת? ואולי ההפך המוחלט הוא הנכון, אולי אני לא רוצה בכלל שיאהבו אותי ואני אפילו רוצה שרק ישנאו אותי? מה האמת? וזה נקרא להטיל ספק ברצון. כאשר גם כאן יש לשים לב, גם להיבט של, אולי ההפך המוחלט הוא הנכון, שהוזכר כאן לעיל.

ויש לשים לב לכך, שהרעיון הוא לברר את מידת האמיתות של המחשבה. כי לא כל מחשבה היא אמת או שקר באופן חד משמעי. אלא לפעמים מחשבה היא נכונה באחוז מסוים, מהיבט מסוים בלבד, וצריך לראות ולהבין את זה באופן מדוייק. ז"א השאלה האם זאת האמת ש X, פירושה, האם ועד כמה זאת האמת ש X.

ומה לשאול קודם, האם קודם להטיל ספק ברצון או קודם להטיל ספק במציאות? תשובה: יש יתרונות לזה ולזה. והסברתי את זה במקומות אחרים. אז לצורך העניין כרגע, לא זה לא משנה.

ואיך מטילים ספק? ואיך ללמוד להטיל ספק? ואיזה שאלות לשאול כאשר מטילים ספק? ואיך לדעת מה ההפך המוחלט של המחשבה שלך? את כל זה הסברתי במקומות אחרים

ואחרי שמטילים ספק במציאות וברצון, כמובן שמתקבלות תשובות כלשהן. כגון לדוגמה שיכולה להתקבל תשובה שאומרת, שכן, לא אוהבים אותי. וכן, אני רוצה שיאהבו אותי. אלא שמכאן מתקדמים עוד יותר פנימה, ושואלים, מי אמר שזה נכון מה שאני חושב שקורה ושאני רוצה? האם אני חייב לחשוב כך, שבאמת קורה ושבאמת אני רוצה את מה שאני חושב שקורה ושאני חושב שאני רוצה? האם מה שאני חושב זה באמת מדוייק ב 100%, או שמא זאת לא כל האמת? וכולי.

וכל תשובה שמתקבלת, גם עליה מטילים ספק, האם זאת אכן כל האמת. לדוגמה: נניח שהתשובה לשאלה האם באמת לא אוהבים אותי, היא, כן באמת לא אוהבים אותי. וההוכחה לכך היא שאנשים לא רוצים לדבר איתי. אז על זה אנחנו נמשיך לתחקר ולשאול, האם באמת אנשים לא רוצים לדבר איתי?! האם זה שאנשים לא רוצים לדבר איתי, האם זה אומר בהכרח שאנשים לא אוהבים אותי?!

או לדוגמה, אני רוצה שיאהבו אותי, כי זה עושה לי טוב. אז נשאל, האם באמת זה שאוהבים אותי, מחייב את זה שזה יעשה לי טוב?! האם אני חייב לרצות שיאהבו אותי?! האם אני יכול להרגיש טוב גם בלי שיאהבו אותי?! ולמה בכלל אני רוצה להרגיש טוב?! וכך הלאה עוד שאלות נוספות, שגם אותן צריך לדעת לשאול, בעיקר ע"פ הנוסחה הבאה, שהולכת כך:


איך מנתחים סיבתיות של סיבה ותוצאה. אם מישהו חושב ש X הוא הסיבה של Y, עליו לשאול את עצמו. 1 - האם X מחייב את התוצאה Y, או שאפשרי ש X יוביל לתוצאה שונה / הפוכה מ Y. 2 - האם Y הוא בהכרח תוצאה של X, אולי הוא תוצאה גם של X וגם של משהו אחר, או רק של משהו אחר. 3 - מה הסיבה של X עצמו, האם X הכרחי.


ועכשיו נעבור לצורך העניין לאיך מנתחים פחד באופן כללי. אז פחד, הוא בעצם רע, עתידי. אז כמו שברע של ההווה, אנחנו אמורים להטיל ספק ברצון ולהטיל ספק במציאות כפי שהוסבר לעיל, כך גם לגבי פחד עתידי. אמורים שלב ראשון לזהות את התנגדות הרצון. ושלב שני להטיל ספק ברצון ובמציאות.

ז"א, שאם בהווה אני שואל, האם זה באמת קורה מה שאני חושב שקורה, אז על העתיד נשאל, האם זה באמת יקרה מה שאני חושב שיקרה?! ואם בהווה אני שואל, האם אני באמת רוצה את מה שאני חושב שאני רוצה שיקרה, אז על העתיד נשאל, האם אני באמת רוצה שבהכרח יקרה דווקא מה שאני חושב שאני רוצה שיקרה?!

וגם כאן צריך באופן כללי לדעת, האם ומתי מומלץ להטיל ספק ברצון או במציאות או גם וגם. וכפי שהסברתי במקומות אחרים. אבל כאן מוסברת הדרך באופן כללי.

ועכשיו נחזור לדוגמה המקורית, של ניתוח חרדת קהל / חרדת במה. אז מהו בעצם פחד קהל / פחד במה? תשובה: זו בעצם תחושה רעה, מסוג של פחד עתידי. וכפי שאמרנו בשלב הראשון צריך לזהות את התנגדות הרצון. ז"א למצוא את מה שאני חושב שיקרה, שמתנגש ושלא תואם את מה שאני רוצה שיקרה.

כי אם מישהו חושב שיש לו חרדת דיבור בפני קהל, סתם כך בלי סיבה, שסתם כך יש לו בעיה עם עמידה מול קהל ועם דיבור מול קהל, הרי שבעצם אין לאן להתקדם לגבי טיפול בחרדת קהל הזאת. וכן, נכון שבאמת יש היבט שאומר שהחרדה מופיעה סתם כך בלי סיבה ובאופן אקראי לגמרי. אבל התייחסתי לזה במקומות אחרים. וכאן לצורך הטיפול בפחד עמידה מול קהל, לשם כך צריך להניח שיש לכך סיבה מסוימת. שיש התנגדות רצון כלשהי. שהאדם חושב שיקרה משהו + האדם חושב שהוא לא רוצה שהדבר הזה יקרה. ושמכך נובע הפחד הופעה מול קהל וכולי.

ולכן, שלב ראשון נשאל את האדם שאומר שרע לו, בצורה של פחד קהל, למה רע לך? מהי התנגדות הרצון שלך? מה אתה חושב שיקרה לך אם תדבר מול קהל, ושבמקביל אתה חושב שאתה לא רוצה שיקרה לך, כאשר תדבר בפני קהל.

וכאן לצורך הסימולציה, נניח שהתשובה של האדם תהיה, אני חושב שכאשר אני אדבר בפני קהל, אני ארגיש לחץ + אני לא רוצה להרגיש לחץ. ולכן אני מפחד לדבר מול קהל. כאשר בעצם תפישת המציאות העתידית היא, שאני חושב שאני ארגיש לחץ כאשר אנאם בפני אנשים + תפישת הרצון העתידית היא, שאני חושב שאני לא ארצה להרגיש לחץ כאשר אנאם בפני אנשים. ומאחר שיש התנגדות רצון עתידית, בין מה שאני חושב שיקרה, לבין מה שאני חושב שאני רוצה שיקרה, ממילא אני מרגיש רע עתידי, שנקרא חרדת קהל.

אז כפי שאמרנו, עכשיו צריך להטיל ספק ברצון ולהטיל ספק במציאות. דהיינו, לשאול, האם באמת ועד כמה אני חושב שארגיש לחץ כאשר אהיה מול קהל? והאם באמת ועד כמה אני חושב שאני לא רוצה להרגיש את הלחץ הזה?

אבל כדי להגיע לכל ההיבטים האפשריים של העניין הזה, לשם כך נעבוד עם הנוסחה שהוצגה כאן קודם, לבדיקת סיבתיות. ז"א שיש לנו כאן תהליך של סיבה ותוצאה. כאשר התוצאה היא החרדת במה / חרדת קהל. והסיבה לכך היא, מה שצוין קודם. שזאת המחשבה שאומרת שארגיש לחץ מול קהל ושאני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל.


ולכן עכשיו נשאל את 3 השאלות הבאות:

1 - האם הסיבה מחייבת את התוצאה. האם זה שאני חושב שאני ארגיש לחץ מול קהל, ושאני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל, האם זה מחייב אותי לפחד לעמוד מול קהל?

2 - האם התוצאה מתחייבת מהסיבה. האם זה שאני מפחד לדבר לפני קהל, האם זה באמת נובע מהסיבה שצוינה לעיל, או שמא יש סיבה אחרת / נוספת / שונה?

3 - מה מחייב את הסיבה. דהיינו, האם זה שאני חושב שארגיש לחץ ו + זה שאני חושב שאני לא רוצה להרגיש לחץ, האם זה אכן מחויב והכרחי לחשוב כך שזה יקרה + שאני לא רוצה שזה יקרה? האם זאת כל האמת וכולי?


והתשובות שנגיע אליהן יהיו כדלקמן:

1 - האם זה שאני חושב שאני ארגיש לחץ מול קהל, ושאני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל, האם זה מחייב אותי לפחד לעמוד מול קהל?

תשובה: כן! מאחר שאם אני חושב שיקרה משהו שאני לא רוצה שיקרה, אז מחויב שארגיש פחד.

2 - האם זה שאני מפחד לדבר לפני קהל, האם זה באמת נובע מהסיבה שצוינה לעיל, או שמא יש סיבה אחרת / נוספת / שונה?

תשובה: כאן יכול להיות שהתשובה תהיה שכן, דהיינו, שזאת הסיבה היחידה. אבל יכול להיות שתהיה עוד תשובה, כגון לדוגמה, אני חושב שיצחקו עלי ואני לא רוצה שיצחקו עלי. אני חושב שאני אתבלבל ואגמגם ואני לא רוצה להתבלבל ולגמגם. וכיו"ב עוד סיבות שיכולות לגרום לחרדת במה ולפחד מפני קהל הזה. וכרגע נתייחס לעניין כאילו זאת אכן הסיבה היחידה. אבל במציאות, אם יש עוד סיבות שיוצרות את הפחד לנאום בפני קהל, צריך עבור כל אחת מהן, לעשות את התהליך שאנחנו עושים עבור הסיבה שהוצגה כאן.

3 - האם זה שאני חושב שארגיש לחץ ו + זה שאני חושב שאני לא רוצה להרגיש לחץ, האם זה אכן מחויב והכרחי לחשוב כך שזה יקרה + שאני לא רוצה שזה יקרה? האם זאת כל האמת וכולי?

תשובה: גם כאן כמובן יתכנו תשובות שונות. אבל נניח לצורך העניין שהתשובה תהיה, כן, אני חושב שארגיש לחץ, ואני חושב שאני לא רוצה להרגיש לחץ.


ואיך מתקדמים מכאן?

עכשיו בעצם נמשיך לחקור את הסיבה של הסיבה. ונשאל:

1 - מה הסיבה לכך שאני חושב שארגיש לחץ מול קהל?

2 - מה הסיבה שאני חושב שאני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל?


והתשובות שיתקבלו יהיו:

1 - מה הסיבה לכך שאני חושב שארגיש לחץ מול קהל?

תשובה אופיינית לדוגמה: כי אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל ולכן אני ארגיש לחץ כאשר אדבר בפני קהל.

2 - מה הסיבה שאני חושב שאני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל?

תשובה לדוגמה: כי אני מפחד שיראו שאני לחוץ.

ואזכיר שוב, שאם חוקרים משהו ולא יודעים מה התשובה, מה לעשות? ואיך לדעת לשאול את השאלה המדויקת? את זה הסברתי במקומות אחרים וצריך ללמוד את זה מסודר. אבל כאן מוצג תהליך לדוגמה באופן כללי.


ועכשיו בעצם נציב את התשובות בנוסחה הקודמת, ונמשיך לחקור את הסיבתיות שהוצגה כאן. כי בעצם קיבלנו כאן 2 משפטים חדשים של סיבה ותוצאה.

משפט 1:

תוצאה: אני חושב שארגיש לחץ מול קהל.

סיבה: אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל.

משפט 2:

תוצאה: אני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל.

סיבה: אני מפחד שיראו שאני לחוץ.

ולכן ניקח לדוגמה את משפט 1 שאומר: תוצאה: אני חושב שארגיש לחץ מול קהל. סיבה: אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל. ונשאל עליו את 3 השאלות הבאות:

1 - האם זה ש - אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל, מחייב את זה ש - אני חושב שארגיש לחץ מול קהל?

2 - האם זה ש - אני חושב שארגיש לחץ מול קהל, האם זה באמת רק בגלל ש - אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל? אולי יש סיבות נוספות / אחרות לכך?

3 - למה ומה הסיבה ש - אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל?

ובנוסף ניקח את משפט 2 שאומר: תוצאה: אני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל. סיבה: אני מפחד שיראו שאני לחוץ. ונשאל גם עליו את 3 השאלות הבאות:

1 - האם זה ש - אני מפחד שיראו שאני לחוץ, מחייב את זה ש - אני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל? או שאולי יכול להיות שלמרות שאני מפחד שיראו שאני לחוץ, עדיין לא בהכרח שלא ארצה להרגיש לחץ מול קהל? כי אולי יש דרך וסיטואציה כלשהי, שלמרות שאני לא רוצה שיראו שאני לחוץ, עדיין אפשרי שבכל זאת אני כן ארצה או שלא ישנה לי אם אני ארגיש לחוץ מול הקהל.

ואבהיר: כל רצון ניתן להסתכל עליו בצורה של: רוצה / לא רוצה / לא משנה. לדוגמה: אני רוצה שיצחקו עלי. אני לא רוצה שיצחקו עלי. לא משנה לי אם יצחקו עלי.

ולכן בדוגמה הנ"ל אמרנו, האם הכרחי שזה שאני לא רוצה שיראו שאני לחוץ, האם זה מכריח אותי לא לרצות להרגיש לחוץ מול קהל. אולי אפשרי שלמרות שאני לא ארצה שיראו שאני לחוץ, עדיין מסיבה כלשהי, ארצה או שלא יהיה אכפת לי, אם ארגיש לחץ מול הקהל.

2 - האם זה ש - אני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל, האם זה באמת רק בגלל ש - אני מפחד שיראו שאני לחוץ? אולי יש סיבות נוספות / אחרות לכך שאני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל? כי צריך לאתר גם אותן ולטפל גם בהן.

3 - למה ומה הסיבה ש - אני מפחד שיראו שאני לחוץ? האם אני חייב לפחד מזה שיראו שאני לחוץ? למה אני מפחד מזה שיראו שאני לחוץ? האם באמת יראו שאני לחוץ?


ועכשיו לתשובות אפשריות שיתקבלו לשאלות הנ"ל:

1 - האם זה ש - אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל, מחייב את זה ש - אני חושב שארגיש לחץ מול קהל?

תשובה: כן! כי אם באמת אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל, אז מצד ההגדרה מתחייב שארגיש לחץ כאשר אדבר מול הקהל.

2 - האם זה ש - אני חושב שארגיש לחץ מול קהל, האם זה באמת רק בגלל ש - אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל? אולי יש סיבות נוספות / אחרות לכך?

תשובה: כן! כי בעצם להגיד אני מרגיש לחוץ ואני ארגיש לחץ, זה אותו הדבר בדיוק.

או במילים אחרות, המשפט הזה, שאומר: תוצאה: אני חושב שארגיש לחץ מול קהל. סיבה: אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל. הוא משפט...
מתחייבת מהסיבה הרגשה נפשית אשמה מבוא עד הסוף להתקדם עבר הווה עתיד פחד מעמידה להגיע אני מפחד מזה איך להתמודד עם חרדה איך להתמודד עם חרדות איך להתמודד עם פחד איך להתמודד עם פחדים איך לטפל איך לטפל בחרדה איך לטפל בחרדות איך לטפל בפחד איך לטפל בפחדים אימון אימון אישי אימונים בדיקת סיבתיות דוגמה לטיפול דוגמה לטיפול רגשי דוגמה לטיפול רגשי קוגניטיבי הדרכה הדרכה למאמנים הדרכה למאמנים אישיים הדרכה למטפלים הרגשה התמודדות התמודדות עם פחד התמודדות עם פחדים חרדה חרדות חרדת במה חרדת קהל טיפול טיפול בחרדה טיפול בחרדות טיפול בפחד טיפול בפחדים טיפול ברגשות טיפול ברגשות רעים טיפול בתחושות רעות טיפול נגד חרדה טיפול נגד חרדות טיפול רגשי טיפול רגשי קוגניטיבי טיפולים טיפולים נגד חרדה טיפולים נגד חרדות כיצד להתמודד עם פחדים להתאמן להתמודד להתמודד עם פחד להתמודד עם פחדים לטיפול לטפל לטפל באנשים לטפל בחרדה לטפל בחרדות לטפל בפחד לטפל בפחדים ללמוד ללמוד לטפל ללמוד לטפל באנשים למידה מאמן מאמן אישי מאמנים מאמנים אישיים מבוא מבוא להתמודדות מבוא להתמודדות עם פחד מבוא לטיפול מבוא לטיפול בחרדות מטופל מטופלים מטפל מטפלים נוסחאות נוסחה נוסחה לטיפול נוסחה לטיפול ברגשות רעים נוסחה לטיפול בתחושות רעות ניתוח סיבתיות סיבה ותוצאה סיבתיות פחד פחד במה פחד קהל פחדים פסיכולוגיה קוגניטיבית קוגניטיבי רגש רגשות רגשות רעים שיטה שיטה לטפל בחרדות תחושה תחושות תחושות רעות
פחדים חזקים, התקף חרדה, איך לזהות פחד לא אמיתי? איך לזהות פחד שקרי? איך להתמודד עם פחד לא הגיוני? איך לדעת אם הפחד אמיתי? מה הסיכוי שזה פחד פרנואידי? מה הסיכוי שהפחד דמיוני? מה הסיכוי שהפחד שקרי? מה הסיכוי שהפחד לא אמיתי?
פחדים חזקים, התקף חרדה, איך לזהות פחד לא אמיתי? איך לזהות פחד שקרי? איך להתמודד עם פחד לא הגיוני? איך לדעת אם הפחד אמיתי? מה הסיכוי שזה פחד פרנואידי? מה הסיכוי שהפחד דמיוני? מה הסיכוי שהפחד שקרי? מה הסיכוי שהפחד לא אמיתי?
... חזקים, התקף חרדה, איך לזהות פחד לא אמיתי? איך לזהות פחד שקרי? איך להתמודד עם פחד לא הגיוני? איך לדעת אם הפחד אמיתי? מה הסיכוי שזה פחד פרנואידי? מה הסיכוי שהפחד דמיוני? מה הסיכוי שהפחד שקרי? מה הסיכוי שהפחד לא אמיתי? איך להתמודד עם פחדים מאוד חזקים? כאשר אדם חווה פחד חזק, אחת השאלות ... לא אומר שהדבר לא יקרה, אך ככל שאתה יותר לא רוצה שזה יקרה, כך גדל הסיכוי שהמחשבה שלך אינה נכונה. מנגנון ההגנה של המוח גורם לך לראות את הסכנה גם כשאין בה ממש. איך להתמודד עם פחדים חזקים? כדי להתמודד עם פחדים חזקים, יש מספר שלבים שיכולים לעזור: להגדיר ... אם יש סימנים אמיתיים לפחד או אם זה רק דמיון שלי. לזכור שככל שאני פחות רוצה שמשהו יקרה, כך יש סיכוי יותר גבוה שאני אדמיין שהוא קורה. לחקור את הנושא לעומק וללמוד כיצד להתמודד עם פחדים על ידי קבלת מידע נוסף. איך להתמודד עם פחדים חזקים? איך לזהות פחדים מדומיינים? איך נוצרות הפרעות נפשיות? שיטות להתמודדות עם חרדות ופוביות איך להתמודד עם פחדים מאוד חזקים? כאשר אדם חווה פחד חזק, לעיתים קשה ... אבל ככל שאתה יותר לא רוצה שזה יקרה, כך גדל הסיכוי שהמחשבה שלך לגבי התרחשותו אינה נכונה. זאת משום שמנגנון ההגנה של המוח עלול לגרום לך לראות סכנה גם כשאין בה ממש. איך להתמודד עם פחדים חזקים? להגדיר במדויק ממה אני מפחד. לשאול את ... סימנים לכך שהפחד מוצדק, או שמא זה רק הדמיון שלי. להזכיר לעצמי שככל שאני פחות רוצה שדבר מסוים יקרה - כך אני נוטה יותר לדמיין שהוא מתרחש. לחקור את הנושא לעומק וללמוד כיצד להתמודד עם פחדים על ידי מידע נוסף. למידע נוסף איך להתמודד עם פחדים חזקים? איך לזהות פחדים מדומיינים? איך נוצרות ...
חרדה, פחד, למה אני מפחד? למה אני חרד? למה אני בחרדה? פחד מדחייה בזוגיות, פחד מדחייה חברתית, פחד להיפגע, חוסר ערך עצמי, איך להתמודד עם פחד? איך להתמודד עם חרדה? חרדה חברתית
חרדה, פחד, למה אני מפחד? למה אני חרד? למה אני בחרדה? פחד מדחייה בזוגיות, פחד מדחייה חברתית, פחד להיפגע, חוסר ערך עצמי, איך להתמודד עם פחד? איך להתמודד עם חרדה? חרדה חברתית
... למה אני חרד? למה אני בחרדה? פחד מדחייה בזוגיות, פחד מדחייה חברתית, פחד להיפגע, חוסר ערך עצמי, איך להתמודד עם פחד? איך להתמודד עם חרדה? חרדה חברתית מהם הגורמים והדרכים להתמודד עם חרדה? ההרצאה מתמקדת בניתוח של חרדה ופחד, ומבוססת על תהליכים קוגניטיביים ... של התנסויות שליליות מהעבר, כמו דחייה חברתית שגרמה לאדם להאמין כי הוא לא ראוי להיות מקובל או אהוב. כיצד להתמודד עם פחדים וחרדות? הדרך להתמודד עם פחדים, לפי אליעד, היא לא לברוח מהם, אלא להבין אותם ולהתמודד איתם ישירות. הוא מדגיש את החשיבות לא להימנע ממצבים שמעוררים חרדה, אלא להיחשף אליהם בצורה ... פחד זה הוא תוצאה של חוסר ביטחון עצמי, שבו אדם מאמין שאם הוא נדחה, זה יעיד על חוסר ערך אישי. כדי להתמודד עם פחד זה, על האדם להבין שאחרים אינם יכולים להכתיב את ערכו העצמי. פחד מדחייה לא נובע מהתנהגות של אחרים, אלא מהמקום הפנימי שלנו שמרגיש חוסר ערך. האם פחד ... עיוות קוגניטיבי שמוביל אותנו להאמין כי הדחייה מאנשים מעידה על חוסר ערך אישי. הוא מדגיש כי הדרך להתמודד עם פחד זה היא להבין את הערך העצמי שלנו ולהבין שגם אם אדם דוחה אותנו, זה לא קשור לערך שלנו כיצורים אנושיים. מהי הדרך להפסיק לברוח מהפחד? ההרצאה מציינת את ... אנו בורחים מהפחדים שלנו, אנחנו בעצם מחזיקים אותם במקום ומונעים מהם להתפוגג. הוא מציין כי הדרך להתמודד עם פחדים היא לא להימנע מהם, אלא להיחשף אליהם ולתת להם מקום להתפוגג מעצמם. לדוגמה, פחד מדחייה בזוגיות או פחד להיפגע נעלם רק כאשר אנו מוכנים להתמודד עם הפחד הזה ישירות ולהבין שהוא לא באמת מסוכן כפי שאנחנו תופסים אותו. האם הפחד נובע מהמציאות או מהתפיסה שלנו? אליעד מציין כי הרבה פעמים הפחדים שלנו אינם ... מסוימת. שינוי תפיסה וחשיבה לגבי עצמנו והמציאות סביבנו הוא חלק חשוב בהתמודדות עם פחדים וחרדות. כיצד להתמודד עם פחדים מתוך תהליך קוגניטיבי? במהלך ההרצאה, אליעד מציע טכניקות קוגניטיביות לשינוי תפיסת הפחד. אחת מהן היא לעשות עבודה פנימית, שאלות עצמאיות של למה ... את הפחד ולהתמודד איתו בצורה מודעת. לסיכום, כיצד מתמודדים עם פחדים וחרדות בצורה אפקטיבית? הדרכים להתמודד עם פחדים וחרדות הן על ידי התמודדות ישירה עם הפחדים, הבנתם לעומק וניתוקם מהרגשות החזקים שמלווים אותם. אליעד מציין כי פחדים מתחילים להתרקם כאשר יש לנו תחושת ... ממנו. בדרך הזו, הפחד מתפוגג ונותן מקום לשלווה ולביטחון פנימי. חרדה חברתית פחד מדחייה בזוגיות? איך להתמודד עם פחד? פחדים ותפיסות עצמיות טכניקות להפחתת חרדה מהם הגורמים לחרדה? ...
טיפים לדייט, טיפים למערכות יחסים, טיפול בחרדה בדייט, ליצור כימיה בדייט, לגרום לבחורה להרגיש בנוח, טיפים להכרויות, NLP בדייט, ליצור אווירה נעימה בדייט, איך ליצור כימיה? NLP להכרויות
טיפים לדייט, טיפים למערכות יחסים, טיפול בחרדה בדייט, ליצור כימיה בדייט, לגרום לבחורה להרגיש בנוח, טיפים להכרויות, NLP בדייט, ליצור אווירה נעימה בדייט, איך ליצור כימיה? NLP להכרויות
... ולאדם יהיה קל יותר לשתף. כמו כן, חשוב להבין שזאת לא טכניקה שמתאימה לכל מצב, וההצלחה תלויה בכמה אתה מצליח לשדר מסרים ברורים שנכנסים ללב האדם. כיצד להתמודד עם פחדים בלתי ידועים? כשהאדם לא מצליח להגיד ממה הוא פוחד, אליעד מציע לדבר על פחדים כלליים ולנסות להסביר שלא כל פחד מבוסס על סיבה מוצדקת. הוא מציע לא לפחד להפנות את תשומת ... והשדרים שאנחנו משתמשים בהם כדי לגרום לאדם להרגיש בנוח. איך לגרום לבחורה להרגיש בנוח בדייט? טיפים לדייטים ולהכרויות הסודות לכימיה טובה בדייטים איך להתמודד עם פחדים בדייטים? כיצד לשדר אהבה ללא תנאים? איך לגרום לאנשים להרגיש בנוח ולשדר אהבה ללא תנאים בדייט? ההרצאה עוסקת בכמה טיפים על איך ליצור כימיה בדייטים ולגרום לאנשים להרגיש ... שהפחדים הם רק אשליה ושאין צורך להילחץ. כל הזמן יש לזכור שההצלחה תלויה בכמה אתה מצליח לשדר עמדות ברורות ורגועות שמובילות להרגשה נוחה וביטחון עצמי. כיצד להתמודד עם פחדים בלתי ידועים? כאשר אדם לא מצליח להצביע על הפחדים שלו, אליעד מציע לשוחח עם האדם על פחדים כלליים שכולנו נתקלים בהם, ולחפש את הדרך להעביר את המסר שאין כל סיבה לפחד ... האדם לא יפחד, הוא יכול להתמודד עם כל סיטואציה בצורה רגועה וביטחונית. אם אתה לא יודע מהו הפחד של האדם, השיחה צריכה להתמקד באמונה הכללית שכל אחד יכול להתמודד עם פחדיו מבלי להיגרם נזק, ושחשוב להבין את הפחדים, אבל אין חובה לתת להם לשלוט. האם כל התיאוריות שקשורות לפחדים עוזרות תמיד? אליעד מסביר שלא תמיד כל התיאוריות עובדות בפועל, ויש סיטואציות שבהן למרות שיש לך ידע תיאורטי, אתה לא תמיד יודע להתמודד עם הפחדים של האדם בצורה שתחולל שינוי מידי. מה שחשוב יותר הוא איך אתה יכול לעזור לאדם לשדר לעצמו את המסר של אהבה עצמית והבנה שהיא בסדר כפי שהיא, גם אם יש לה פחדים או חששות. איך לגרום לבחורה להרגיש בנוח בדייט? טיפים לדייטים ולהכרויות הסודות לכימיה טובה בדייטים איך להתמודד עם פחדים בדייטים? כיצד לשדר אהבה ללא תנאים? אז מה אתה שואל עוד פעם? ש: על בחורה שיוצאים איתה והיא מסתכלת רואה שאני יוצא איתה ומסתכלת אלי בחרדה. אליעד: אז אתה שואל, הוא שואל כזה ...
בן 10 סודו של האומניטריקס 3, אחדות הצופה עם המציאות, חושך, מניעות, קשיים, התמודדות, להכריח את אלוהים
... ללא תלות בתשובות חיצוניות. כיצד להתמודד עם פחדים וקשיים שמופיעים בדרך הרוחנית? אליעד מתאר כיצד להתמודד עם פחדים וקשיים, באמצעות התבוננות ישירה בהם. במקום לברוח מפחד, יש להתקרב אליו, להיכנס פנימה לעומק ולחקור אותו. לדוגמה, אם אדם מפחד ממוות של ... אשליה זמנית בלבד. מי אני? איך להתמודד עם פחדים? מהו האני המתבונן? איך להגיע לאחדות? מה המשמעות של חושך רוחני? מה ההבדל בין שכל רגיל ללא רגיל? איך אפשר להכריח את אלוהים? ...
פחד מהלא נודע, פחד מזיקנה, פחד מהמוות, פחד מהעולם הבא, פחד מאחרי המוות, פחד מגיהנום, טיפול בחרדה, פחד ממה שיהיה, פחד מהעתיד, פחד ממקום חדש, טיפול בחרדות, התמודדות עם חרדה
פחד מהלא נודע, פחד מזיקנה, פחד מהמוות, פחד מהעולם הבא, פחד מאחרי המוות, פחד מגיהנום, טיפול בחרדה, פחד ממה שיהיה, פחד מהעתיד, פחד ממקום חדש, טיפול בחרדות, התמודדות עם חרדה
... לאדם יש תחושת חוסר שליטה על מה שיקרה, והוא נותר עם תחושות של חרדה ושאלות רבות שגורמות לו להימנע מלהתמודד עם פחדיו. מה ניתן לעשות כדי להתמודד עם פחדים לא נודעים? הפחדים הללו מייצגים למעשה את הפחד מהלא נודע. בפתרון שמוצע, צריך ... להפחית את החרדה מפני עתיד לא ידוע, משום שהפחד הגדול ביותר נובע דווקא מהתנגדות ללקבל את המציאות. כיצד להתמודד עם פחדים מהעתיד? במהלך השיחה ישנה התמקדות בשאלה כיצד להתמודד עם פחדים מהעתיד. הפחדים הללו יכולים להתבטא במחשבות של מה יקרה אם, אך הפתרון ... או על מה שיקרה לאחר מותו. השאלה המעסיקה את האדם היא מה יקרה אם הוא יישכח את הדברים שלמד על מנת להתמודד עם פחדיו. אליעד מציע שהפחדים יתפוגגו כאשר האדם ידע לקבל את המציאות כפי שהיא, מבלי ... עם מצבים בהם אין לו שליטה מוחלטת, כמו פחדים שקשורים לעתיד. אין כל אפשרות לחזות מה יקרה בעתיד, וכדי להתמודד עם הפחדים הללו יש לקבל את המציאות כפי שהיא, ולהבין שאין דרך לדעת בוודאות מה יקרה ...
ללמוד להיות לבד, ללמוד להשתעמם, ללמוד לא לעשות כלום, מהו הפחד הגדול ביותר? איך לפתור את כל הבעיות בחיים? איך לא לפחד בחיים? איך להתמודד עם הלבד? מה לעשות בהתבודדות? איך לא לפחד מהלבד? איך לא לפחד מבדידות? ויפאסנה, איך להירגע?
ללמוד להיות לבד, ללמוד להשתעמם, ללמוד לא לעשות כלום, מהו הפחד הגדול ביותר? איך לפתור את כל הבעיות בחיים? איך לא לפחד בחיים? איך להתמודד עם הלבד? מה לעשות בהתבודדות? איך לא לפחד מהלבד? איך לא לפחד מבדידות? ויפאסנה, איך להירגע?
... איך לפתור את כל הבעיות בחיים? איך לא לפחד בחיים? איך להתמודד עם הלבד? מה לעשות בהתבודדות? איך לא לפחד מהלבד? איך לא לפחד מבדידות? ויפאסנה, איך להירגע? כיצד להתמודד עם פחדים ולחצים ולהרגיש פחות רע בחיים? ההרצאה עוסקת בהתמודדות עם פחדים ולחצים שונים בחיים, ובאחת השאלות המרכזיות שגורמת לרבים להרגיש לא רגועים - כיצד ללמוד להתמודד עם הפחד הגדול ביותר של האדם? אליעד כהן מדבר על פחדים קיומיים שמניעים אותנו בחיים, ובמיוחד את הפחד להיות לבד. מהו הפחד הגדול ביותר של ... נוכל להבין עד כמה עצם הימצאות לבד עם עצמך יכול להיתפס כעינוי נפשי קשה. הכלא והבדידות הופכים לכלי עונש חזק ביותר, ובני האדם סובלים ממנו בצורה קשה מאוד. כיצד להתמודד עם הפחד מבדידות? אם הבדידות היא איום כל כך חזק, הדרך להתמודד איתה היא ללמוד כיצד להיות לבד מבלי להרגיש רע. אליעד כהן מציע תרגול שיכול לשמש כתרגול חשוב בהתמודדות עם פחדים ולחצים, ובמיוחד להתמודד עם הפחד הגדול ביותר - הפחד להיות לבד. אחת הדרכים להתמודד עם הפחד הזה היא לבצע סימולציה של מצב מוות, על מנת להרגיש מהי תחושת הבדידות והחיים ללא כל גירויים חיצוניים. כהן מציע שיטה פשוטה: שכב ... של מה יקרה אם אהיה לבד?. בכך הוא מפסיק להרגיש את האיום של בדידות בלתי ניתנת לשאת, ומחזק את נפשו. סיכום: כיצד להתגבר על פחדים? לימוד להיות לבד הוא כלי חשוב להתמודדות עם פחדים ולחצים. ככל שאדם מתרגל יותר את היכולת להיות עם עצמו מבלי לחפש עיסוק חיצוני, כך הוא נעשה חזק יותר מבחינה נפשית. כל אחד יכול ... גם להיכנס למצב של התבודדות מוחלטת, מבלי להתעסק בגירויים חיצוניים. תרגול זה לא רק שמפחית פחדים וחרדות, אלא גם מאפשר לאדם להכיר את עצמו בצורה עמוקה יותר. איך להתמודד עם פחדים? איך להיות לבד מבלי להרגיש רע? דרכים לשיפור הרוגע והשלווה הנפשית. כיצד להפחית לחץ ודאגות בחיים? התמודדות עם פחדים ולחץ: ... להימנע מהתחושה שהם לבד. אפילו במצבים של חרדה ודיכאון, פעמים רבות השורש טמון בפחד התת - מודע מבדידות מוחלטת, מהידיעה שבסוף, אולי, נישאר לבד עם עצמנו. כיצד להתמודד עם הפחד מבדידות? אם הפחד להיות לבד הוא כל כך משמעותי, אזי הפתרון להתמודדות עם פחדים ולחצים רבים הוא ללמוד כיצד להיות לבד, מבלי להרגיש רע. מי שילמד כיצד לשהות לבד עם עצמו, מבלי צורך בהסחות דעת חיצוניות, יגלה שהוא פחות מושפע מפחדים וחרדות. תרגול להיות לבד: סימולציה של מוות אחת הדרכים היעילות ביותר להתמודדות עם הפחד הזה היא ליצור סימולציה של מצב של מוות. איך עושים זאת? שכב על המיטה ללא תנועה, כמו אדם מת. כבה את האור או שים כיסוי עיניים כדי ... ומפתח ביטחון עצמי עמוק יותר. הוא לומד לשלוט בפחדים ובחרדות שמקורם בפחד מבדידות. סיכום: כיצד להתגבר על הפחדים? לימוד להיות לבד הוא אחד הכלים החשובים ביותר להתמודדות עם פחדים ולחצים בחיים. ככל שאדם מתרגל יותר את היכולת לשהות עם עצמו, ללא צורך בהסחות דעת, כך הוא הופך לחזק יותר נפשית ופחות תלוי ... למשך שעות, בלי טלוויזיה, בלי טלפון, בלי שום הסחה. תרגול זה יגרום לאדם להכיר את עצמו בצורה עמוקה יותר, ובסופו של דבר יפחית משמעותית את הפחדים שמנהלים אותו. כיצד להתמודד עם פחדים? איך להיות לבד מבלי להרגיש רע? דרכים לשיפור הרוגע והשלווה הנפשית. כיצד להפחית לחץ ודאגות בחיים? ...
מפחד לקבל חרדה, מפחד מהתקף חרדה, טראומה מחרדה, פחד מחרדה, חושש לקבל חרדה, תסמינים של חרדה, מפחד להתעלף, מפחד למות, חרדה משתקת, טיפול בחרדה, טראומה אחרי חרדה
מפחד לקבל חרדה, מפחד מהתקף חרדה, טראומה מחרדה, פחד מחרדה, חושש לקבל חרדה, תסמינים של חרדה, מפחד להתעלף, מפחד למות, חרדה משתקת, טיפול בחרדה, טראומה אחרי חרדה
... אם אחווה שוב התקף חרדה? מחזקת את הפחד עד לרמה של הפרעה בתפקוד היומיומי. כתוצאה מכך, האדם יכול לנסות להימנע מכל דבר שמזכיר לו את האירוע הטראומטי. איך להתמודד עם הפחד שהחרדה תחזור? ישנן שתי דרכים עיקריות להתמודד עם החשש לחוות שוב התקף ... על הפחתת הפחד מפני החרדה עצמה. אם האדם אינו מוכן לקבל את האפשרות לחוות חרדה שוב, וגם לא מוכן לעבוד על הפחדים או הכעסים שלו ביומיום, אזי הוא ייאלץ להתמודד עם פחד מתמשך מהתקפי חרדה עתידיים. לכן מומלץ תמיד לעבוד על שתי הגישות יחד. ... לטפל בשורשי הפחדים והכעסים שמובילים ללחצים יומיומיים, לצד קבלת האפשרות של חזרה של התקף החרדה עצמו, כדי להחליש את הפחד ממנו. חרדה כללית והתקפי חרדה כיצד להתמודד עם פחדים יומיומיים התמודדות עם מחשבות טורדניות שיטות להפחתת לחץ וכעס איך ... עד כדי תחושות כבדות שמפריעות לאדם לתפקד כרגיל. חלק מהאנשים מנסים לברוח ממצבים שבהם חוו בעבר חרדה, מתוך אמונה שזו הדרך למנוע את החוויה הקשה. כיצד ניתן להתמודד עם הפחד מפני חזרתה של החרדה? בשיחה עולה כי קיימות שתי גישות עיקריות להתמודדות עם הפחד שחרדה תחזור: הקטנת הסיכוי לחוות חרדה על פי גישה זו, יש לבחון מהם הגורמים ... שנמצאים בשורש החרדות (כלומר לעבוד על כעסים ועל פחדים יומיומיים), ומצד שני להבין שהחרדה עצמה אינה דבר מסוכן כפי שלפעמים נדמה. חרדה כללית והתקפי חרדה כיצד להתמודד עם פחדים יומיומיים התמודדות עם מחשבות טורדניות שיטות להפחתת לחץ וכעס איך ...
איך לא לפחד לקבל החלטות? איך לקבל החלטות בקלות? איך ללמוד לקבל החלטות? איך ללמוד להחליט? למה קשה להחליט? למה קשה לקבל החלטה? פחד מהחמצה, fomo, איך להתמודד עם פחד להחליט? למה אני לא מסוגל להחליט?
איך לא לפחד לקבל החלטות? איך לקבל החלטות בקלות? איך ללמוד לקבל החלטות? איך ללמוד להחליט? למה קשה להחליט? למה קשה לקבל החלטה? פחד מהחמצה, fomo, איך להתמודד עם פחד להחליט? למה אני לא מסוגל להחליט?
... לא לפחד לקבל החלטות? איך לקבל החלטות בקלות? איך ללמוד לקבל החלטות? איך ללמוד להחליט? למה קשה להחליט? למה קשה לקבל החלטה? פחד מהחמצה, fomo, איך להתמודד עם פחד להחליט? למה אני לא מסוגל להחליט? למה אנשים מפחדים לקבל החלטות? הקושי בקבלת החלטות ... איך כל אפשרות תשפיע על איכות החיים. דרך זו של קבלת החלטות בצורה מובנית מפחיתה את חוסר הוודאות והפחד מחרטה, ומקנה תחושת שליטה וביטחון בתהליך. איך להתמודד עם פחד מצמצום האפשרויות? כאשר אדם יודע בבירור איזו אפשרות טובה עבורו, אך עדיין מתקשה לקבל ... ופיתוח תחושה פנימית טובה שאינה תלויה בהחלטות חיצוניות בלבד, כל אדם יכול ללמוד כיצד לקבל החלטות בקלות וביטחון. איך לנהל שיקולים בקבלת החלטות מורכבות כיצד להתמודד עם פחדים וחוסר ודאות מהי בחירה חופשית וכיצד היא משפיעה עלינו איך להחליט בלי להתחרט ... לאבד אפשרויות או מהפחד לצמצם את עצמך, מומלץ לחזק את היכולת להרגיש טוב ללא תלות כה גבוהה בהחלטה הספציפית. איך לנהל שיקולים בקבלת החלטות מורכבות כיצד להתמודד עם פחדים וחוסר ודאות מהי בחירה חופשית וכיצד היא משפיעה עלינו איך להחליט בלי להתחרט ...
איך לא להרגיש רע? למה אין רע בלי טוב? האם אפשר להרגיש טוב בלי רע? לכל טוב יש מחיר, למה אני מרגיש רע בלי סיבה? איך הטוב יוצר רע? מה המחיר של להרגיש טוב? איך נוצרת חרדה? איך נוצר פחד? התאהבות, אין ארוחות חינם, אין רע בלי טוב
איך לא להרגיש רע? למה אין רע בלי טוב? האם אפשר להרגיש טוב בלי רע? לכל טוב יש מחיר, למה אני מרגיש רע בלי סיבה? איך הטוב יוצר רע? מה המחיר של להרגיש טוב? איך נוצרת חרדה? איך נוצר פחד? התאהבות, אין ארוחות חינם, אין רע בלי טוב
... יש את המחיר שלו, ויש להבין ולהכיר את המחיר הזה לפני שמתחילים להינות ממנו. מה המחיר של להרגיש טוב? המחיר של תחושת טוב או הנאה יכול להתבטא בסבל עתידי. לדוגמה, כאשר אדם אוהב מישהו, הוא עלול להתמודד עם פחד לאבד אותו או תחושות של עצב אם הקשר יסתיים. המהות היא להבין שלכל תחושה של טוב יש מחיר - לפעמים מחיר רגשי, לפעמים פחדים ... של אותו קשר, וזהו פחד שמגיע יחד עם תחושת האושר. מה המשמעות של התאהבות? המרצה מציין שהתאהבות היא דוגמה קלאסית למחיר של תחושת טוב. כאשר אדם מתאהב, הוא נהנה מהקשר, אך יחד עם זאת הוא עלול להתמודד עם פחד לאבד את האדם שמולו. התאהבות, כמו כל תחושה טובה אחרת, טומנת בחובה את האפשרות לסבל בעתיד, וזהו המחיר שצריך להיות מוכנים ... לחוות אחרי התחושות הטובות, וכך יוכל לבחור אם להיכנס לחוויה או לא. איך לא לסבול? מה הסיבה שרע לי? המחיר של ההתאהבות איך לשמור על איזון רגשי? איך להימנע מכאב רגשי? מהו המחיר של תחושת הצלחה? כיצד להתמודד עם פחדים וחרדות? איך אפשר להרגיש טוב בלי רע? האם יש דרך להרגיש טוב בלי לשלם מחיר או להרגיש רע? ההרצאה מתחילה בשאלה איך ... שהמציאות לא תמיד מציגה את המחירים בצורה ברורה, ולכן עליך לשאול את עצמך תמיד: האם אני מוכן לשלם את המחיר של התחושה הטובה שאני חווה עכשיו? איך להימנע מכאב רגשי? מהו המחיר של תחושת הצלחה? כיצד להתמודד עם פחדים וחרדות? מהם המחירים של התאהבות? איך להבין את המחיר של כל חוויה? איך לא לסבול? למה רע לי? מה הסיבה שרע לי? המחיר ...
איך לא לפחד ממה שיקרה אחרי המוות? איך להתכונן למה שיקרה אחרי המוות? איך לא לפחד מהעתיד? איך לא לפחד מחלומות מפחידים? איך להתמודד עם סיוטים בשינה? טיפול בחלומות מפחידים, איך לא לפחד מהמוות? הכנה למוות, אושר בלי תנאים
איך לא לפחד ממה שיקרה אחרי המוות? איך להתכונן למה שיקרה אחרי המוות? איך לא לפחד מהעתיד? איך לא לפחד מחלומות מפחידים? איך להתמודד עם סיוטים בשינה? טיפול בחלומות מפחידים, איך לא לפחד מהמוות? הכנה למוות, אושר בלי תנאים
... לפחד ממה שיקרה אחרי המוות? אליעד כהן פותח את ההרצאה בשאלה כיצד ניתן להתמודד עם הפחד ממה שיקרה אחרי המוות. פחדים אלה נובעים ... פחדים, פחדים ממוות או רע, יתפסו מקום גם לאחר המוות. אם נמשיך להימנע מלהתמודד עם פחדים במהלך החיים, יש סיכוי שהם יתממשו גם אחרי המוות. אליעד מציע כי על האדם לפתח את הכלים להתמודד עם פחדים אלה כבר במהלך חייו, על מנת לצמצם את השפעתם על חייו, כולל אחרי המוות. כיצד להתמודד עם פחדים והכנה לפחד מהמוות? על פי אליעד, הדרך להתמודד עם פחדים היא לא לברוח מהם, אלא להבין את מקורם ... אין שליטה על המציאות הפנימית במצבים של פחדים או חלומות. מהם הצעדים להתמודדות עם פחדים? הצעדים אליהם אליעד מציע להתקדם הם: - הכירו את הפחדים שלכם, הבינו מהם פחדים אלו אל תברחו מהם. - למדו להתמודד עם פחדים רגשיים ומחשבתיים, כך שגם כשאין שליטה ... ספציפית. איך מתקדמים מכאן? המסקנה היא שכדאי לפתח בתוכנו דרכים עמוקות להתמודד עם פחדים: להכיר את הפחד, להבין ממה בדיוק ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על הדרכה למטפלים, מבוא לטיפול בחרדות, מבוא להתמודדות עם פחד, שיטה לטפל בחרדות, איך לטפל בפחדים? נוסחה לטיפול בתחושות רעות, נוסחה לטיפול ברגשות רעים, הדרכה למאמנים אישיים, ללמוד לטפל באנשים, דוגמה לטיפול רגשי קוגניטיבי, חרדת קהל, חרדת במה, פחד במה, פחד קהל, איך לטפל בחרדה? ניתוח סיבתיות, בדיקת סיבתיות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: כיצד להתמודד עם פחדים?, מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: כיצד להתמודד עם פחדים?, איך להעביר ביקורת בונה? איך לקבל החלטות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשנות תכונות אופי? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בראיון עבודה? איך לעשות יותר כסף? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך למצוא זוגיות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לחנך ילדים? איך להצליח בזוגיות? איך ליצור אהבה? איך להיגמל מהימורים? איך לנהל את הזמן? איך לפרש חלומות? איך להעריך את עצמך? איך לשפר את הזיכרון? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם הכל אפשרי? האם יש משמעות לחיים? אולי אנחנו במטריקס? למה יש רע בעולם? איך נוצר העולם? למה יש רע וסבל בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש אמת מוחלטת? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? למה העולם קיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? מי ברא את אלוהים? האם אפשר לדעת הכל? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה המשמעות של החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להנות בחיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? איך להיות הכי חכם בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? למה לא להתאבד ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לבני נוער, ייעוץ נפשי מומלץ, קואצינג מומלץ בתחום כיצד להתמודד עם פחדים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 0.5781 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 16:25:25 - wesi1