אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה התמודדות ✔הדרכה למטפלים, מבוא לטיפול בחרדות, מבוא להתמודדות עם פחד, שיטה לטפל בחרדות, איך לטפל בפחדים? נוסחה לטיפול בתחושות רעות, נוסחה לטיפול...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖶 הדרכה למטפלים, מבוא לטיפול בחרדות, מבוא להתמודדות עם פחד, שיטה לטפל בחרדות, איך לטפל בפחדים? נוסחה לטיפול בתחושות רעות, נוסחה לטיפול ברגשות רעים, הדרכה למאמנים אישיים, ללמוד לטפל באנשים, דוגמה לטיפול רגשי קוגניטיבי, חרדת קהל, חרדת במה, פחד במה, פחד קהל, איך לטפל בחרדה? ניתוח סיבתיות, בדיקת סיבתיות
וכאן אבאר איך בעצם מטפלים בתחושות רעות מסוגים שונים? מהי דרך הטיפול בסוגים שונים של תחושות רעות? מהן תחושות רעות? מהם הסוגים השונים של התחושות הרעות? איך נוצרות תחושות רעות? ואיך עובד המנגנון של הטיפול בתחושות הרעות באופן כללי? ועוד.

ובאופן יותר ספציפי, אתן דוגמה לאיך לטפל בפחד וחרדה, עד שהם נעלמים. כאשר הניתוח הוא ניתוח לדוגמה בלבד. ז"א, שיכול להיות שאתה לדוגמה עם אותו הפחד בדיוק, תצטרך לנתח אותו אחרת, וכל אדם לגופו. ועבור זה יש את האפשרות של הפגישה האישית והטיפול האישי. אבל אעפ"כ זוהי דוגמה לדרך חשיבה ולאיזה שאלות ניתן לשאול כדי להבין את תת המודע של הפחד ואיך לטפל בחרדה ובפחד וכולי.

ולצורך העניין הפעם ננתח לדוגמה את אחד הסוגים של החרדה החברתית, שבא לידי ביטוי ב: פחד לנאום / חרדת קהל / פחד במה / פחד מעמידה בפני קהל / חרדת במה. אז איך ניגשים לנושא הזה? ומה היא שיטת הטיפול בפחד הזה, כפחד לדוגמה.


אז ראשית כל יש להבין, מה זה בעצם פחד? פחד, זה סוג של תחושה רעה. והדרך להבין ולטפל בפחד, היא בדיוק כמו שמבינים ומטפלים בכל תחושה רעה אחרת. ואיך מטפלים בתחושה רעה?

אז ראשית יש להבין, מהי תחושה רעה? אז זה הולך כך: יש 2 סוגים של תחושות, תחושות טובות ותחושות רעות (ויש גם תחושה של לא משנה / לא אכפת לי / אפתיות, שלא נתייחס אליה כאן).

אך מהן תחושות טובות / רעות, ממה הן נובעות? אז זה הולך כך: כל בן אדם בזמן נתון, יש לו 2 מחשבות בראש שלו. 1 - מה הוא חושב שקורה לו במציאות שלו ברגע מסוים. 2 - מה הוא חושב שהוא רוצה שיקרה לו במציאות שלו באותו הרגע. וכאשר מה שהאדם חושב שקורה, תואם את מה שהוא חושב שהוא רוצה שיקרה, אז טוב לו. וכאשר האדם חושב שקורה ההפך / שונה ממה שהוא רוצה שיקרה, אז רע לו. וככל שהאדם בטוח יותר שיש יותר התאמה או חוסר התאמה, בין מה שהוא רוצה שיקרה לבין מה שקורה, כך יותר טוב / רע לו בהתאם.

והתחושות הרעות והטובות, מתחלקות ל 3 חלקים. עבר, הווה, עתיד. כאשר התחושות הרעות שנובעות מדברים שקרו בעבר, יקראו לצורך העניין: טראומה נפשית / חרטה / זיכרון שלילי / רגשות אשם וכיו"ב. ורגשות רעים שנובעים ממשהו שקורה בהווה, יקראו לצורך העניין: יאוש / דיכאון / עצבנות / מתח / לחץ / כעס / עצבים / חוסר רוגע וכיו"ב. ורגשות רעים שקשורים למשהו ששייך לעתיד, יקראו: פוביה / חשש / פחד / דאגה / חרדה / פרנויה / פאניקה וכיו"ב. כאשר בעצם, המילים השונות מתארות עוצמות שונות והיבטים שונים של סוג הרע, עבר / הווה / עתיד.

וזה בעצם אומר, שרע בזמן עבר, הוא בעצם כאשר מה שאתה חושב שקרה בעבר, שונה ממה שאתה חושב שהיית רוצה שיקרה בעבר. ורע בזמן הווה, הוא כאשר מה שאתה חושב שקורה, שונה ממה שאתה חושב שאתה רוצה שיקרה. ורע בזמן עתיד, הוא כאשר, מה שאתה חושב שיקרה, שונה ממה שאתה חושב שאתה רוצה שיקרה.

לדוגמה: אתה חושב שמרביצים לך + אתה חושב שאתה כרגע היית רוצה עבר אחר שבו לא הרביצו לך = רע מהעבר / טראומה וכולי. או לדוגמה, אתה חושב שמרביצים לך כרגע + אתה כרגע חושב שאתה רוצה הווה אחר, שבו לא מרביצים לך כרגע = רע מהווה / כעס / לחץ וכולי. או לדוגמה, אתה חושב שירביצו לך בעתיד + אתה חושב שאתה לא רוצה שירביצו לך בעתיד = רע מהעתיד / פחד / חרדה וכולי.


ואחרי שהבנו את זה, אז איך בעצם מטפלים בתחושה רעה באופן כללי? אז כפי שהבנו, יש 2 גורמים שאחראים לתחושה הרעה שלך. מה שאתה חושב שקרה / קורה / יקרה, ומה שאתה היית רוצה שיקרה בעבר / הווה / עתיד.

ולכן, בשלב הראשון לפני הכל, כאשר רע לך, שלב ראשון עליך לאתר, את התנגדות הרצון, דהיינו, להבין, מה אתה חושב שקורה ומה אתה חושב שאתה רוצה שיקרה. או במילים אחרות, מהי תפישת המציאות שלך ומהי תפישת הרצון שלך.

ואיך לדעת לאתר את התנגדות הרצון שיוצרת את תחושת הרע? ומי אמר שתמיד יש התנגדות רצון, אולי בעצם התחושה הרעה היא אקראית ובלי סיבה? ומה לעשות אם אתה לא יודע מהי התנגדות הרצון שלך? את כל זה כבר הסברתי במקומות אחרים.

ואבהיר, שבלי שתמצא את תפישת המציאות שלך שמתנגדת לתפישת הרצון שלך, בלי זה אין אפשרות לעבור לשלב הבא. ועוד אוסיף, שאם תענה תשובה נכונה חלקית / לא נכונה / שגויה, באיתור שלך את הסיבה שבגללה רע לך, דהיינו, אם לא תענה תשובה נכונה באופן מלא, ל - מהי תפישת המציאות שלך (מה שאתה חושב שקורה) שמתנגשת בתפישת הרצון העצמי שלך (מה שאתה חושב שאתה רוצה), הרי שיתכן שגם לא תצליח לטפל בתחושה הרעה שלך, ועליך ללמוד למצוא את התנגדות הרצון שיוצרת אצלך את התחושה הרעה.

ואחרי שמצאת את מה שאתה חושב שקורה ואת מה שאתה חושב שאתה רוצה שיקרה, עכשיו הדרך לטפל בתחושה הרעה, היא לבדוק, מהי האמת?! ולברר את האמת ואת כל האמת ורק את האמת, עד שהתחושה הרעה תעלם ב 100%, כל תחושה רעה מכל סוג, אם ובמידה ותרצה להעלים אותה ואם ובמידה ותחקור אותה עד הסוף שלה, כפי שאסביר כאן.

ובפועל, עליך לברר מהי האמת, האם באמת מה שאני חושב שקורה, אכן קורה. והאם מה שאני חושב שאני רוצה שיקרה, אכן אני רוצה את זה. שזה נקרא, להטיל ספק במציאות + להטיל ספק ברצון.

לדוגמה, אתה מרגיש רע. למה אתה מרגיש רע? מה אתה חושב שקורה? + מה אתה חושב שהיית רוצה שיקרה אחרת? תשובה: אני חושב שלא אוהבים אותי + אני חושב שאני רוצה שיאהבו אותי. תפישת המציאות שלך היא שלא אוהבים אותך ותפישת הרצון שלך היא שאתה רוצה שיאהבו אותך.

אז עכשיו עליך לשאול את עצמך כך: אני חושב שלא אוהבים אותי. האם באמת לא אוהבים אותי? האם זאת האמת / כל האמת / אך ורק האמת? ואולי ההפך המוחלט הוא הנכון, אולי אוהבים אותי הכי בעולם? מה האמת? וזה נקרא להטיל ספק בתפישת המציאות. כאשר יש לשים לב, גם להיבט של, אולי ההפך המוחלט הוא הנכון, שהוזכר כאן לעיל.

כמו כן בנוסף עליך לשאול את עצמך כך: אני חושב שאני רוצה שיאהבו אותי. האם באמת אני רוצה שיאהבו אותי? האם זאת האמת / כל האמת / אך ורק האמת? ואולי ההפך המוחלט הוא הנכון, אולי אני לא רוצה בכלל שיאהבו אותי ואני אפילו רוצה שרק ישנאו אותי? מה האמת? וזה נקרא להטיל ספק ברצון. כאשר גם כאן יש לשים לב, גם להיבט של, אולי ההפך המוחלט הוא הנכון, שהוזכר כאן לעיל.

ויש לשים לב לכך, שהרעיון הוא לברר את מידת האמיתות של המחשבה. כי לא כל מחשבה היא אמת או שקר באופן חד משמעי. אלא לפעמים מחשבה היא נכונה באחוז מסוים, מהיבט מסוים בלבד, וצריך לראות ולהבין את זה באופן מדוייק. ז"א השאלה האם זאת האמת ש X, פירושה, האם ועד כמה זאת האמת ש X.

ומה לשאול קודם, האם קודם להטיל ספק ברצון או קודם להטיל ספק במציאות? תשובה: יש יתרונות לזה ולזה. והסברתי את זה במקומות אחרים. אז לצורך העניין כרגע, לא זה לא משנה.

ואיך מטילים ספק? ואיך ללמוד להטיל ספק? ואיזה שאלות לשאול כאשר מטילים ספק? ואיך לדעת מה ההפך המוחלט של המחשבה שלך? את כל זה הסברתי במקומות אחרים

ואחרי שמטילים ספק במציאות וברצון, כמובן שמתקבלות תשובות כלשהן. כגון לדוגמה שיכולה להתקבל תשובה שאומרת, שכן, לא אוהבים אותי. וכן, אני רוצה שיאהבו אותי. אלא שמכאן מתקדמים עוד יותר פנימה, ושואלים, מי אמר שזה נכון מה שאני חושב שקורה ושאני רוצה? האם אני חייב לחשוב כך, שבאמת קורה ושבאמת אני רוצה את מה שאני חושב שקורה ושאני חושב שאני רוצה? האם מה שאני חושב זה באמת מדוייק ב 100%, או שמא זאת לא כל האמת? וכולי.

וכל תשובה שמתקבלת, גם עליה מטילים ספק, האם זאת אכן כל האמת. לדוגמה: נניח שהתשובה לשאלה האם באמת לא אוהבים אותי, היא, כן באמת לא אוהבים אותי. וההוכחה לכך היא שאנשים לא רוצים לדבר איתי. אז על זה אנחנו נמשיך לתחקר ולשאול, האם באמת אנשים לא רוצים לדבר איתי?! האם זה שאנשים לא רוצים לדבר איתי, האם זה אומר בהכרח שאנשים לא אוהבים אותי?!

או לדוגמה, אני רוצה שיאהבו אותי, כי זה עושה לי טוב. אז נשאל, האם באמת זה שאוהבים אותי, מחייב את זה שזה יעשה לי טוב?! האם אני חייב לרצות שיאהבו אותי?! האם אני יכול להרגיש טוב גם בלי שיאהבו אותי?! ולמה בכלל אני רוצה להרגיש טוב?! וכך הלאה עוד שאלות נוספות, שגם אותן צריך לדעת לשאול, בעיקר ע"פ הנוסחה הבאה, שהולכת כך:


איך מנתחים סיבתיות של סיבה ותוצאה. אם מישהו חושב ש X הוא הסיבה של Y, עליו לשאול את עצמו. 1 - האם X מחייב את התוצאה Y, או שאפשרי ש X יוביל לתוצאה שונה / הפוכה מ Y. 2 - האם Y הוא בהכרח תוצאה של X, אולי הוא תוצאה גם של X וגם של משהו אחר, או רק של משהו אחר. 3 - מה הסיבה של X עצמו, האם X הכרחי.


ועכשיו נעבור לצורך העניין לאיך מנתחים פחד באופן כללי. אז פחד, הוא בעצם רע, עתידי. אז כמו שברע של ההווה, אנחנו אמורים להטיל ספק ברצון ולהטיל ספק במציאות כפי שהוסבר לעיל, כך גם לגבי פחד עתידי. אמורים שלב ראשון לזהות את התנגדות הרצון. ושלב שני להטיל ספק ברצון ובמציאות.

ז"א, שאם בהווה אני שואל, האם זה באמת קורה מה שאני חושב שקורה, אז על העתיד נשאל, האם זה באמת יקרה מה שאני חושב שיקרה?! ואם בהווה אני שואל, האם אני באמת רוצה את מה שאני חושב שאני רוצה שיקרה, אז על העתיד נשאל, האם אני באמת רוצה שבהכרח יקרה דווקא מה שאני חושב שאני רוצה שיקרה?!

וגם כאן צריך באופן כללי לדעת, האם ומתי מומלץ להטיל ספק ברצון או במציאות או גם וגם. וכפי שהסברתי במקומות אחרים. אבל כאן מוסברת הדרך באופן כללי.

ועכשיו נחזור לדוגמה המקורית, של ניתוח חרדת קהל / חרדת במה. אז מהו בעצם פחד קהל / פחד במה? תשובה: זו בעצם תחושה רעה, מסוג של פחד עתידי. וכפי שאמרנו בשלב הראשון צריך לזהות את התנגדות הרצון. ז"א למצוא את מה שאני חושב שיקרה, שמתנגש ושלא תואם את מה שאני רוצה שיקרה.

כי אם מישהו חושב שיש לו חרדת דיבור בפני קהל, סתם כך בלי סיבה, שסתם כך יש לו בעיה עם עמידה מול קהל ועם דיבור מול קהל, הרי שבעצם אין לאן להתקדם לגבי טיפול בחרדת קהל הזאת. וכן, נכון שבאמת יש היבט שאומר שהחרדה מופיעה סתם כך בלי סיבה ובאופן אקראי לגמרי. אבל התייחסתי לזה במקומות אחרים. וכאן לצורך הטיפול בפחד עמידה מול קהל, לשם כך צריך להניח שיש לכך סיבה מסוימת. שיש התנגדות רצון כלשהי. שהאדם חושב שיקרה משהו + האדם חושב שהוא לא רוצה שהדבר הזה יקרה. ושמכך נובע הפחד הופעה מול קהל וכולי.

ולכן, שלב ראשון נשאל את האדם שאומר שרע לו, בצורה של פחד קהל, למה רע לך? מהי התנגדות הרצון שלך? מה אתה חושב שיקרה לך אם תדבר מול קהל, ושבמקביל אתה חושב שאתה לא רוצה שיקרה לך, כאשר תדבר בפני קהל.

וכאן לצורך הסימולציה, נניח שהתשובה של האדם תהיה, אני חושב שכאשר אני אדבר בפני קהל, אני ארגיש לחץ + אני לא רוצה להרגיש לחץ. ולכן אני מפחד לדבר מול קהל. כאשר בעצם תפישת המציאות העתידית היא, שאני חושב שאני ארגיש לחץ כאשר אנאם בפני אנשים + תפישת הרצון העתידית היא, שאני חושב שאני לא ארצה להרגיש לחץ כאשר אנאם בפני אנשים. ומאחר שיש התנגדות רצון עתידית, בין מה שאני חושב שיקרה, לבין מה שאני חושב שאני רוצה שיקרה, ממילא אני מרגיש רע עתידי, שנקרא חרדת קהל.

אז כפי שאמרנו, עכשיו צריך להטיל ספק ברצון ולהטיל ספק במציאות. דהיינו, לשאול, האם באמת ועד כמה אני חושב שארגיש לחץ כאשר אהיה מול קהל? והאם באמת ועד כמה אני חושב שאני לא רוצה להרגיש את הלחץ הזה?

אבל כדי להגיע לכל ההיבטים האפשריים של העניין הזה, לשם כך נעבוד עם הנוסחה שהוצגה כאן קודם, לבדיקת סיבתיות. ז"א שיש לנו כאן תהליך של סיבה ותוצאה. כאשר התוצאה היא החרדת במה / חרדת קהל. והסיבה לכך היא, מה שצוין קודם. שזאת המחשבה שאומרת שארגיש לחץ מול קהל ושאני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל.


ולכן עכשיו נשאל את 3 השאלות הבאות:

1 - האם הסיבה מחייבת את התוצאה. האם זה שאני חושב שאני ארגיש לחץ מול קהל, ושאני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל, האם זה מחייב אותי לפחד לעמוד מול קהל?

2 - האם התוצאה מתחייבת מהסיבה. האם זה שאני מפחד לדבר לפני קהל, האם זה באמת נובע מהסיבה שצוינה לעיל, או שמא יש סיבה אחרת / נוספת / שונה?

3 - מה מחייב את הסיבה. דהיינו, האם זה שאני חושב שארגיש לחץ ו + זה שאני חושב שאני לא רוצה להרגיש לחץ, האם זה אכן מחויב והכרחי לחשוב כך שזה יקרה + שאני לא רוצה שזה יקרה? האם זאת כל האמת וכולי?


והתשובות שנגיע אליהן יהיו כדלקמן:

1 - האם זה שאני חושב שאני ארגיש לחץ מול קהל, ושאני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל, האם זה מחייב אותי לפחד לעמוד מול קהל?

תשובה: כן! מאחר שאם אני חושב שיקרה משהו שאני לא רוצה שיקרה, אז מחויב שארגיש פחד.

2 - האם זה שאני מפחד לדבר לפני קהל, האם זה באמת נובע מהסיבה שצוינה לעיל, או שמא יש סיבה אחרת / נוספת / שונה?

תשובה: כאן יכול להיות שהתשובה תהיה שכן, דהיינו, שזאת הסיבה היחידה. אבל יכול להיות שתהיה עוד תשובה, כגון לדוגמה, אני חושב שיצחקו עלי ואני לא רוצה שיצחקו עלי. אני חושב שאני אתבלבל ואגמגם ואני לא רוצה להתבלבל ולגמגם. וכיו"ב עוד סיבות שיכולות לגרום לחרדת במה ולפחד מפני קהל הזה. וכרגע נתייחס לעניין כאילו זאת אכן הסיבה היחידה. אבל במציאות, אם יש עוד סיבות שיוצרות את הפחד לנאום בפני קהל, צריך עבור כל אחת מהן, לעשות את התהליך שאנחנו עושים עבור הסיבה שהוצגה כאן.

3 - האם זה שאני חושב שארגיש לחץ ו + זה שאני חושב שאני לא רוצה להרגיש לחץ, האם זה אכן מחויב והכרחי לחשוב כך שזה יקרה + שאני לא רוצה שזה יקרה? האם זאת כל האמת וכולי?

תשובה: גם כאן כמובן יתכנו תשובות שונות. אבל נניח לצורך העניין שהתשובה תהיה, כן, אני חושב שארגיש לחץ, ואני חושב שאני לא רוצה להרגיש לחץ.


ואיך מתקדמים מכאן?

עכשיו בעצם נמשיך לחקור את הסיבה של הסיבה. ונשאל:

1 - מה הסיבה לכך שאני חושב שארגיש לחץ מול קהל?

2 - מה הסיבה שאני חושב שאני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל?


והתשובות שיתקבלו יהיו:

1 - מה הסיבה לכך שאני חושב שארגיש לחץ מול קהל?

תשובה אופיינית לדוגמה: כי אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל ולכן אני ארגיש לחץ כאשר אדבר בפני קהל.

2 - מה הסיבה שאני חושב שאני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל?

תשובה לדוגמה: כי אני מפחד שיראו שאני לחוץ.

ואזכיר שוב, שאם חוקרים משהו ולא יודעים מה התשובה, מה לעשות? ואיך לדעת לשאול את השאלה המדויקת? את זה הסברתי במקומות אחרים וצריך ללמוד את זה מסודר. אבל כאן מוצג תהליך לדוגמה באופן כללי.


ועכשיו בעצם נציב את התשובות בנוסחה הקודמת, ונמשיך לחקור את הסיבתיות שהוצגה כאן. כי בעצם קיבלנו כאן 2 משפטים חדשים של סיבה ותוצאה.

משפט 1:

תוצאה: אני חושב שארגיש לחץ מול קהל.

סיבה: אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל.

משפט 2:

תוצאה: אני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל.

סיבה: אני מפחד שיראו שאני לחוץ.

ולכן ניקח לדוגמה את משפט 1 שאומר: תוצאה: אני חושב שארגיש לחץ מול קהל. סיבה: אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל. ונשאל עליו את 3 השאלות הבאות:

1 - האם זה ש - אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל, מחייב את זה ש - אני חושב שארגיש לחץ מול קהל?

2 - האם זה ש - אני חושב שארגיש לחץ מול קהל, האם זה באמת רק בגלל ש - אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל? אולי יש סיבות נוספות / אחרות לכך?

3 - למה ומה הסיבה ש - אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל?

ובנוסף ניקח את משפט 2 שאומר: תוצאה: אני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל. סיבה: אני מפחד שיראו שאני לחוץ. ונשאל גם עליו את 3 השאלות הבאות:

1 - האם זה ש - אני מפחד שיראו שאני לחוץ, מחייב את זה ש - אני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל? או שאולי יכול להיות שלמרות שאני מפחד שיראו שאני לחוץ, עדיין לא בהכרח שלא ארצה להרגיש לחץ מול קהל? כי אולי יש דרך וסיטואציה כלשהי, שלמרות שאני לא רוצה שיראו שאני לחוץ, עדיין אפשרי שבכל זאת אני כן ארצה או שלא ישנה לי אם אני ארגיש לחוץ מול הקהל.

ואבהיר: כל רצון ניתן להסתכל עליו בצורה של: רוצה / לא רוצה / לא משנה. לדוגמה: אני רוצה שיצחקו עלי. אני לא רוצה שיצחקו עלי. לא משנה לי אם יצחקו עלי.

ולכן בדוגמה הנ"ל אמרנו, האם הכרחי שזה שאני לא רוצה שיראו שאני לחוץ, האם זה מכריח אותי לא לרצות להרגיש לחוץ מול קהל. אולי אפשרי שלמרות שאני לא ארצה שיראו שאני לחוץ, עדיין מסיבה כלשהי, ארצה או שלא יהיה אכפת לי, אם ארגיש לחץ מול הקהל.

2 - האם זה ש - אני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל, האם זה באמת רק בגלל ש - אני מפחד שיראו שאני לחוץ? אולי יש סיבות נוספות / אחרות לכך שאני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל? כי צריך לאתר גם אותן ולטפל גם בהן.

3 - למה ומה הסיבה ש - אני מפחד שיראו שאני לחוץ? האם אני חייב לפחד מזה שיראו שאני לחוץ? למה אני מפחד מזה שיראו שאני לחוץ? האם באמת יראו שאני לחוץ?


ועכשיו לתשובות אפשריות שיתקבלו לשאלות הנ"ל:

1 - האם זה ש - אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל, מחייב את זה ש - אני חושב שארגיש לחץ מול קהל?

תשובה: כן! כי אם באמת אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל, אז מצד ההגדרה מתחייב שארגיש לחץ כאשר אדבר מול הקהל.

2 - האם זה ש - אני חושב שארגיש לחץ מול קהל, האם זה באמת רק בגלל ש - אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל? אולי יש סיבות נוספות / אחרות לכך?

תשובה: כן! כי בעצם להגיד אני מרגיש לחוץ ואני ארגיש לחץ, זה אותו הדבר בדיוק.

או במילים אחרות, המשפט הזה, שאומר: תוצאה: אני חושב שארגיש לחץ מול קהל. סיבה: אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל. הוא משפט...
להירגע מה לעשות אם לא להאשים את עצמך התאמה להרגיש פחד רגוע הנחות היסוד פחד קהל בצורה מסודרת התנסות להטיל ספק בתפישת המציאות איך לטפל איך לטפל בחרדה איך לטפל בחרדות איך לטפל בפחד איך לטפל בפחדים אימון אימון אישי אימונים אנשים בדיקת סיבתיות דוגמאות דוגמה דוגמה לטיפול דוגמה לטיפול רגשי דוגמה לטיפול רגשי קוגניטיבי הדרכה הדרכה למאמנים הדרכה למאמנים אישיים הדרכה למטפלים הרגשה הרגשת התמודדות התמודדות עם פחד התמודדות עם פחדים חוויה חוויות חווית חרדה חרדות חרדת חרדת במה חרדת קהל טיפול טיפול בחרדה טיפול בחרדות טיפול בפחד טיפול בפחדים טיפול ברגשות טיפול ברגשות רעים טיפול בתחושות רעות טיפול נגד חרדה טיפול נגד חרדות טיפול רגשי טיפול רגשי קוגניטיבי טיפולים טיפולים נגד חרדה טיפולים נגד חרדות להתאמן להתמודד להתמודד עם פחד להתמודד עם פחדים לטיפול לטיפול בחרדות לטיפול בפחד לטיפול בפחדים לטפל לטפל באנשים לטפל בחרדה לטפל בחרדות לטפל בפחד לטפל בפחדים ללמוד ללמוד לטפל ללמוד לטפל באנשים למידה מאמן מאמן אישי מאמנים מאמנים אישיים מבוא מבוא להתמודדות מבוא להתמודדות עם פחד מבוא לטיפול מבוא לטיפול בחרדות מטופל מטופלים מטפל מטפלים מפחד ממנו נוסחאות נוסחה נוסחה לטיפול נוסחה לטיפול ברגשות רעים נוסחה לטיפול בתחושות רעות ניתוח ניתוח סיבתיות סיבה ותוצאה סיבתיות פחד פחד במה פחד קהל פחדים פסיכולוגיה קוגניטיבית קוגניטיבי רגש רגשות רגשות רעים רגשיות שיטה שיטה לטפל בחרדות תחושה תחושות תחושות רעות תחושת
איך להתמודד עם...? התמודדות עם... - רשימת נושאים להתמודדות בחיים, רשימה של נושאים להתמודדות בחיים - עם מה אתה מתמודד? איך להתמודד עם כל דבר בחיים?
... להתמודד עם...? התמודדות עם... - רשימת נושאים להתמודדות בחיים, רשימה של נושאים להתמודדות בחיים - עם מה אתה מתמודד? איך להתמודד עם כל דבר בחיים? איך להתמודד? איך להתמודד אם אני אוהב אותה אבל לא נמשך אליה? איך להתמודד ב איך להתמודד בראיון? איך להתמודד עם איך להתמודד עם ocd? איך להתמודד עם אובדן? איך להתמודד עם אובססיה רגשית? איך להתמודד עם אוטיזם ופיגור שכלי? איך להתמודד עם אוטיזם עם פיגור קשה? איך להתמודד עם אכזבה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם אלימות? איך להתמודד עם אנשים רעים? איך להתמודד עם אסון? איך להתמודד עם אתגרים? איך להתמודד עם בגידה? איך להתמודד עם בגידה בזוגיות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם בדידות רגשית? איך להתמודד עם בוס שתלטן? איך להתמודד עם ביטחון? איך להתמודד עם ביטחון? איך להתמודד עם ביטחון עצמי? איך לה
אובדן ושכול, איך להמשיך הלאה? התמודדות עם אובדן ילד, התמודדות עם פרידה, התמודדות עם אבל, התמודדות עם אובדן במשפחה, התמודדות הורים עם אובדן ילד, התמודדות עם שכול, התמודדות עם מוות של חיית מחמד, התמודדות עם נכות
אובדן ושכול, איך להמשיך הלאה? התמודדות עם אובדן ילד, התמודדות עם פרידה, התמודדות עם אבל, התמודדות עם אובדן במשפחה, התמודדות הורים עם אובדן ילד, התמודדות עם שכול, התמודדות עם מוות של חיית מחמד, התמודדות עם נכות
... ושכול, איך להמשיך הלאה? התמודדות עם אובדן ילד, התמודדות עם פרידה, התמודדות עם אבל, התמודדות עם אובדן במשפחה, התמודדות הורים עם אובדן ילד, התמודדות עם שכול, התמודדות עם מוות של חיית מחמד, התמודדות עם נכות איך להתמודד עם שכול ואובדן? אובדן ושכול הם חלקים טבעיים מחיי האדם, אך הם מציבים אתגרים רגשיים עמוקים. התמודדות עם אובדן, בין אם מדובר במוות של אדם אהוב, פרידה זוגית, פיטורים, או אובדן בריאות, דורשת גישה מורכבת ורגישה. אליעד כהן מסביר את הדרך להתמודד עם הכאב העמוק הזה, תוך שהוא מציע דרכי התמודדות שנראות על פני השטח כלא פשוטות. האם יש הבדל בין אובדן של הורה לאובדן של ילד? אליעד מציין את העובדה כי כאשר הורים מאבדים את ... למה אמפתיה מקלה אך אינה פותרת את הכאב? אחת הדרכים הנפוצות ביותר שבהן מישהו מנסה להתמודד עם אובדן היא על ידי קבלת אמפתיה מהסובלים. השיחה עם חברים או בני משפחה שמבינים את הכאב יכולה להקל במידה מסוימת, שכן תחושת ההבנה היא צעד ... לא יכולה להחזיר את התחושה הממשית של הימצאות האדם בחיים. מהי התשובה העמוקה יותר להתמודד עם אובדן? אליעד מציע פתרון עמוק יותר להתמודדות עם אובדן. לדעתו, כשאדם מתאבל על אדם שנפטר, הוא לא מתגעגע רק לאדם עצמו, אלא לתחושות הרגשיות שהוא קיבל ממנו - כמו אהבה, ביטחון, ... התנגדות? הצעה זו עשויה לעורר התנגדות קשה, משום שהיא מציגה את האובדן כמשהו שניתן להתמודד איתו, ולא כתחושת חוסר מוחלטת. כאשר אדם מאבד מישהו אהוב, הוא עלול להרגיש שההוראה לראות את האובדן כהזדמנות צמיחה ומילוי פנימי מערערת את תחושת האבל והכאב. אך לדעת אליעד, זוהי הדרך להתמודדות האמיתית והעוצמתית ביותר. האם אובדן הוא תמיד הזדמנות לצמיחה? לפי אליעד, אובדן, למרות היותו כואב מאוד, עשוי להיות הדבר הכי טוב ... תחושת הביטחון והיציבות מבפנים, במקום להיות תלוי בגורם החיצוני. מהי הדרך הנכונה להתמודד עם אובדן? הדרך הנכונה להתמודד עם אובדן היא להבין שהתשובות לא נמצאות באחרים או בזיכרונותיהם, אלא פנימה, בתוך עצמך. יש ללמוד לזהות את התחושות שהייתה לך בעטיין של האדם ... ולמצוא דרכים להשיג את אותן תחושות בעצמך, מבלי להיות תלוי בגורם חיצוני. איך להתמודד עם שכול? איך להתמודד עם פרידה? איך לאהוב את עצמך בלי תלות חיצונית? איך להרגיש שמחה ומשמעות מבפנים? איך להתגבר על צער וכאב? איך אפשר להתבונן בשאלה של אובדן ושכול? התמודדות עם שכול ואובדן, כמו אובדן של ילד, הורה או אדם אהוב אחר, כוללת גם מצבים של פרידה זוגית, פיטורים מעבודה או אובדן בריאות (כמו הפיכה ... לא באמת פותרת את תחושת החיסרון העמוק שנוצר. איך קשורים מתקשרים נוכלים לנושא של התמודדות עם שכול? יש אנשים שמבקשים עזרה ממתקשרים הטוענים שהם מדברים עם המתים. מתקשרים אלו (שכונו כאן נוכלים) אומרים לאבלים הילד שלך חי ... נשאר, עדיין חסרה החוויה הממשית שלו בחיי היום - יום. מהי התשובה העמוקה יותר להתמודדות עם אובדן? מעבר לאמפתיה או לניסיונות דמיוניים להרגיש שהנפטר עדיין כאן, יש תשובה עמוקה יותר: להבין שכל מה שהאובדן נתן לך אפשר, ... פנימיות, אפשר לנסות לייצר אותן גם בלי אותו אדם. איפה אפשר להמשיך וללמוד על התמודדות עם אובדן? יש שמציעים לחפש מידע רחב יותר על הנושא: איך להתמודד עם אובדן, איך להתמודד עם שכול, איך להתמודד עם מוות או פרידה, איך להתמודד עם נכות, איך להרגיש טוב לבד וכדומה. כל אלו מכוונים לאותו שורש - לנסות להבין את הסיבות האמיתיות לכאב, ואז לראות איך למלא את החסכים באופן פנימי. איך להתמודד עם שכול? איך לה
התמודדות עם אובדן של בן משפחה, התמודדות עם מוות של הורה, התמודדות עם פטירה, התמודדות עם פרידה מבן זוג, התמודדות עם פטירת בעל, התמודדות עם פטירת אשה, התמודדות עם אובדן ילד, חלק 2
התמודדות עם אובדן של בן משפחה, התמודדות עם מוות של הורה, התמודדות עם פטירה, התמודדות עם פרידה מבן זוג, התמודדות עם פטירת בעל, התמודדות עם פטירת אשה, התמודדות עם אובדן ילד, חלק 2
התמודדות עם אובדן של בן משפחה, התמודדות עם מוות של הורה, התמודדות עם פטירה, התמודדות עם פרידה מבן זוג, התמודדות עם פטירת בעל, התמודדות עם פטירת אשה, התמודדות עם אובדן ילד, חלק 2 איך להתמודד עם אובדן של בן משפחה? ההרצאה עוסקת בהתמודדות עם אובדן של בני משפחה, לרבות התמודדות עם מוות של הורה, פטירה של בעל או אשה, וכן אובדן של ילד. הנושא המרכזי של ההרצאה הוא כיצד להתמודד עם אובדן קשה ובמיוחד, כיצד למנוע את הפגיעה הרגשית הנמשכת ולהתמודד עם הצער והבדידות. מהן הדרכים להתמודדות עם אובדן של בן זוג? במהלך ההרצאה, אליעד דיבר על ... הרגשיים הנובעים מפטירת בן זוג. הוא הציע שדרך אחת להתמודד היא לא לשקוע רק בזיכרונות. הוא הוסיף שעלינו לפתח את ... חדשים. אם נתמקד בהיבטים חיוביים, זה יכול להקל על ההתמודדות . האם ניתן להתחיל חיים חדשים לאחר אובדן? אליעד נתן ... לפתוח דף חדש ולהתחיל חיים חדשים. אליעד הציע למי שמתמודד עם אובדן להתמקד בפרויקט אישי חדש, תחביב או יעד שיביא ... כל אחד צריך למצוא את הדרך שמתאימה לו. כיצד אפשר להתמודד עם געגועים? כחלק מהתמודדות עם געגועים, אליעד הציע לנסות ולחשוב על החיים ... דבר רע. מה שחשוב הוא להמשיך הלאה ולמצוא את הדרכים להתמודד עם הכאב. מהי ההתמודדות הרגשית עם אובדן ילד? ההרצאה גם מתמקדת בהתמודדות עם אובדן של ילד, שהיא אחת ההתמודדויות הקשות ביותר. אליעד הדגיש את הצורך בהבנה שכולנו ... אבל יש צורך להפיק מהם גם כוח לשינוי ולהתפתחות. ההתמודדות עם אובדן הילד היא אישית מאוד, אך כל אדם יכול ... להסתכל על העתיד ולא להיתקע רק במציאות הנוכחית. התמודדות עם אובדן איך להתמודד עם אובדן ילד? איך להתחיל חיים חדשים אחרי אובדן? האם אפשר להתגבר על געגועים? התמודדות עם מוות של בן זוג תהליך ההתמודדות עם מוות ...
התמודדות עם אובדן של בן משפחה, התמודדות עם מוות של הורה, התמודדות עם פטירה, התמודדות עם פרידה מבן זוג, התמודדות עם פטירת בעל, התמודדות עם פטירת אשה, התמודדות עם אובדן ילד, חלק 1
התמודדות עם אובדן של בן משפחה, התמודדות עם מוות של הורה, התמודדות עם פטירה, התמודדות עם פרידה מבן זוג, התמודדות עם פטירת בעל, התמודדות עם פטירת אשה, התמודדות עם אובדן ילד, חלק 1
התמודדות עם אובדן של בן משפחה, התמודדות עם מוות של הורה, התמודדות עם פטירה, התמודדות עם פרידה מבן זוג, התמודדות עם פטירת בעל, התמודדות עם פטירת אשה, התמודדות עם אובדן ילד, חלק 1 איך להתמודד עם אובדן של בן משפחה? הרצאה זו עוסקת בתהליכי ההתמודדות עם אובדן של בן משפחה, בין אם מדובר בפטירה של הורה, פרידה מבן זוג, או אובדן של ילד. אליעד מציע כלים להתמודד עם התחושות המורכבות של עצב, בידוד, ושאלות על המשמעות לאחר אובדן. לאורך ההרצאה, נידונות שאלות רבות הקשורות לשכול, לבחירה כיצד להתמודד עם כאב האובדן, והקשרים בין האדם הסובל לאנשים סביבו. כיצד נוודא שלא נשארים בת ערובה של העבר? האם אפשר להרגיש שמחה לאחר אובדן? מהי הדרך הנכונה להתמודד עם בדידות לאחר אובדן? כיצד אנו יכולים לשנות את הגישה שלנו לעצב ולמצוא משמעות חדשה? האם כדאי להסתכל על המציאות בעיניים שונות אחרי אובדן? אליעד מציין כי על מנת להתמודד עם אובדן, יש להגדיר את הסבל ולראות אותו בצורה ברורה. הוא מציין כי תחושות של שכול ועצב עשויות ... למקום שבו אנחנו בוחנים מחדש את כל תחומי החיים שלנו. אחת הגישות המרכזיות בהרצאה היא הצורך לשאול את עצמנו מה אני רוצה? כדי למצוא את הדרך להתמודדות, ולא להישאר בתפיסה של אני לא יכול לשנות את מה שקרה. ההרצאה כוללת שיחות ודיונים על איך ניתן לבחור את הדרך בה נתמודד עם הכאב. אליעד מעלה את השאלה האם נרצה להרגיש שמחה שוב, ומסביר כי ישנן שתי דרכים אפשריות: השמחה שמובילה לתחושת מלאות, או השמחה הנגרמת מהתמודדות עם כאב. הוא מדגיש את הצורך לבחור ולהבין שאפשר להרגיש טוב מחדש, גם אחרי פרידה קשה. מהו תהליך ההתמודדות האישי עם מוות של בן זוג? אליעד עוסק בהיבטים שונים של ההתמודדות עם המוות של בן זוג, כולל השאלות של אם כדאי להמשיך הלאה או לא. אחד הנושאים המרכזיים הוא ההתמודדות עם הבדידות שבאה לאחר האובדן. אליעד מסביר שתחושת הבדידות היא לא רק תוצאה של היעדרות של האדם שנפטר, אלא גם נובעת מההתרגלות שלנו לחיות יחד עם מישהו אחר. הוא מציין כי כל אדם עשוי להתמודד בצורה שונה עם תחושת הבדידות, וחשוב להכיר את התחושות הללו. עוד נושא שעלה בהרצאה היה איך להימנע ... לא לשוב למצבו הקודם, אלא לחפש דרך חדשה לגמרי להרגיש טוב, למרות הכאב. הוא מציע שחשוב להבין שהכאב, למרות שהוא בלתי נמנע, עשוי להפוך לאומץ להתמודד עם מה שיבוא לאחר מכן. האם הכאב הוא סיבה להישאר בעצב? בהמשך, אליעד מציע שכשאנחנו שואלים את עצמנו מה אני רוצה? אנחנו יכולים להבין את הקשר בין הכאב לבין הדרך שבה אנו מתמודדים איתו. הוא מציין כי יש אנשים שהכאב של אובדן משאירן בבת ערובה - הם לא מצליחים להפסיק להתעסק בזיכרונות, במקום להמשיך הלאה. אליעד מציע לא להיתקע במעגל של סבל ולהתמקד בכך שכולנו מסוגלים לבחור להתמודד עם הכאב בדרך שיכולה להוביל אותנו לצמיחה אישית. כיצד להתמודד עם אובדן ילד? באופן כללי, ההתמודדות עם אובדן ילד נתפסת כאובדן הקשה ביותר, ובמהלך ההרצאה אליעד מדגיש את הצורך להתמודד עם העצב בצורה ברורה. הוא מציין שצריך להבין את תהליך השכול בצורה מאוד כנה, ולשאול את עצמנו איך ... היא להבין את תחושת האובדן, ואז לבחור איך להתייחס אליה כך שהיא לא תחסום אותנו. איך לשנות את המחשבות על האובדן? אליעד מציין שתהליך ההתמודדות צריך לכלול גם את השאלה איך נוכל לשנות את הגישה שלנו כלפי האובדן. האם אנחנו רוצים להיתקע בתפיסות הישנות שלנו או לחפש דרכים חדשות להתמודד ולהרגיש טוב יותר עם מה שקרה? במהלך ההרצאה, הוא מסביר כי לכל אחד יש את האפשרות לבחור לא רק איך להתמודד עם המצב, אלא גם איך לחשוב על המצב. איך להתמודד עם אובדן? מהו תהליך הה
התמודדות עם מחלה קשה, התמודדות עם אסון לא רגיל, התמודדות עם תאונת דרכים, התמודדות עם מחלת הסרטן, למה זה קורה לי? למה זה מגיע לי? צרת רבים, למה דווקא אני? התמודדות עם נכות, קנאה באנשים אחרים, איך לא לקנא באחרים? צרות של אחרים
התמודדות עם מחלה קשה, התמודדות עם אסון לא רגיל, התמודדות עם תאונת דרכים, התמודדות עם מחלת הסרטן, למה זה קורה לי? למה זה מגיע לי? צרת רבים, למה דווקא אני? התמודדות עם נכות, קנאה באנשים אחרים, איך לא לקנא באחרים? צרות של אחרים
התמודדות עם מחלה קשה, התמודדות עם אסון לא רגיל, התמודדות עם תאונת דרכים, התמודדות עם מחלת הסרטן, למה זה קורה לי? למה ... מגיע לי? צרת רבים, למה דווקא אני? התמודדות עם נכות, קנאה באנשים אחרים, איך לא ... רע שלא קורה לאחרים. למשל, אדם שמתמודד עם פרידה יכול להתנחם בכך שזו צרה נפוצה, אך ... רבים חצי נחמה. אך אליעד מדגיש שההתמודדות האמיתית עם התחושה הזו מתחילה בהבנת ... בתחומים אחרים של החיים. איך להתמודד עם קנאה באנשים שנראים שמחים יותר? אליעד כהן ... אני? איך לא לקנא באחרים? איך להתמודד עם מחלה קשה? למה דברים רעים קורים לאנשים ... קורים לי אסונות יותר מאנשים אחרים? התמודדות עם סבל ייחודי, למה רק אני סובל? למה ... מאחרים? למה לכולם טוב ורק לי רע? התמודדות עם מחלה נדירה, התמודדות עם מחלה בלעדית, למה נדפקתי? למה ...
כעס, ניהול כעסים, להתמודד עם כעס, התמודדות עם מצבי לחץ, לכבוש כעס, התמודדות עם לחץ, התמודדות עם כעסים, התמודדות עם מצבי לחץ, התמודדות עם חוסר אונים, איך נוצר כעס
כעס, ניהול כעסים, להתמודד עם כעס, התמודדות עם מצבי לחץ, לכבוש כעס, התמודדות עם לחץ, התמודדות עם כעסים, התמודדות עם מצבי לחץ, התמודדות עם חוסר אונים, איך נוצר כעס
... ניהול כעסים, להתמודד עם כעס, התמודדות עם מצבי לחץ, לכבוש כעס, התמודדות עם לחץ, התמודדות עם כעסים, התמודדות עם מצבי לחץ, התמודדות עם חוסר אונים, איך נוצר כעס איך להתמודד עם כעס שנובע מחוסר אונים? כעס נוצר פעמים רבות מחוויית חוסר אונים, שבה האדם ... להימנע מהכעס, ולהתאמן על מצבים אלו. בכך, אליעד מכוון את האדם לגלות נקודות חדשות, מצבי ביניים שבהם הוא יכול להתאמן, במטרה להגדיל את הכוח הפנימי שלו להתמודד עם מצבים קשים יותר. מהי הגישה של אליעד להתמודדות עם הכעס עצמו? אליעד מציע שתי אפשרויות להתמודדות עם כעס: אפשרות ראשונה היא ללמוד לקבל את העובדה שאתה כועס ולהרגיש בנוח ... הוא היה רוצה להגיע במקום לכעוס. מוצא מצבים שבהם הוא כן מצליח לשלוט בכעס, ולומד מהם איך להרחיב את היכולת הזאת למצבים נוספים. לסיכום, אליעד מלמד שכדי להתמודד ביעילות עם כעס, לחץ וחוסר אונים, יש לגלות מהו הדבר המדויק ביותר שמפריע לך, לקבל ולהכיר את התחושות שלך לעומקן, ולהשתמש במודעות הזאת כדי להפוך אותן לכוח חיובי במקום למכשול. איך להתמודד עם כעס? איך להתגבר על חוסר אונים? ניהול כעסים התמודדות עם לחץ נפשי כיצד לכבוש את הכעס? איך להישאר רגוע במצבי לחץ? מדוע אנשים ...
התמודדות עם פרידה מבת זוג, געגועים לאקסית, התמודדות עם פרידה מבן זוג, מתגעגע לאקסית, דרכי התמודדות עם פרידה, התמודדות עם כאב פרידה, מתגעגע לחברה שלי, געגועים לאהוב
התמודדות עם פרידה מבת זוג, געגועים לאקסית, התמודדות עם פרידה מבן זוג, מתגעגע לאקסית, דרכי התמודדות עם פרידה, התמודדות עם כאב פרידה, מתגעגע לחברה שלי, געגועים לאהוב
התמודדות עם פרידה מבת זוג, געגועים לאקסית, התמודדות עם פרידה מבן זוג, מתגעגע לאקסית, דרכי התמודדות עם פרידה, התמודדות עם כאב פרידה, מתגעגע לחברה שלי, געגועים לאהוב איך להתמודד עם תחושת החסר אחרי פרידה מבת הזוג? התחושה הקשה ביותר אחרי פרידה מבת זוג היא תחושת החסר - אותו געגוע עמוק שנוצר לאחר שהקשר מסתיים. לפי אליעד ... להבין שיש עוד אפשרויות להתמודד עם החסך, ולגלות דרכים אחרות למלא אותו. מה המשמעות של הפרדה בין המהות לבין הצורה בפרידה? אליעד מסביר בפירוט את המושגים של מהות וצורה. המהות היא ... קשה באותו אדם. לכן, כדי להתמודד עם הכאב, חשוב לבצע תהליך הפרדה בין המהות לצורה. לדוגמה, אם אדם חושב שהדרך היחידה להרגיש אהוב היא שהאקסית תרצה אותו, הוא הופך את האקסית (הצורה) ... תרגול יום - יומי מחזק את ההתמודדות עם הפרידה? אליעד כהן ממליץ על תרגול מחשבתי קבוע של הבחנה בין מהות וצורה בחיי היומיום. הוא נותן דוגמה נוספת: אם אדם קם בבוקר כדי ללכת ... שהאדם מתרגל זאת, הוא יוכל להתמודד טוב יותר עם כאב הפרידה. האם תחושת הכאב היא חלק הכרחי בהתמודדות עם פרידה? לפי אליעד, הכאב שמופיע לאחר פרידה הוא לא דבר שלילי לחלוטין. למעשה, הכאב יכול להיות כלי להתפתחות עצמית, כי דרך הכאב, האדם יכול ... את מעגל האפשרויות כדי להתמודד עם געגועים? כשאדם מתגעגע רק לאקסית ורוצה רק אותה, הוא מצמצם את טווח האפשרויות להתמודד עם הכאב. לכן, אליעד ממליץ לפתוח את הראש ולחפש דרכים נוספות למלא את המהות. ברגע שהאדם מבין שישנן אפשרויות נוספות רבות למלא את החסר, תחושת הכאב ... בזמן אמת. כך בדיוק גם בהתמודדות עם האקסית: ככל שיש יותר דרכים חלופיות להרגיש אהוב או בעל ערך, האדם פחות סובל ויותר חופשי. לסיכום, אליעד מדגיש שהדרך המהותית להתמודד עם פרידה היא ללמוד להפריד בין המהות (תחושה פנימית של אהבה, ערך, ביטחון) לבין הצורה (האקסית עצמה), ולתרגל זאת בכל תחומי החיים. כיצד להתמודד עם געגועים לאקסית? מהם החסכים שנוצרים מפרידה? איך להפריד בין מהות לצורה? דרכים להקל על כאב פרידה מהי משמעות המהות והצורה? איך להתמודד עם פרידה מבן זוג? כיצד להפסיק את הכאב לאחר פרידה? איך להתמודד עם געגועים לאקסית ולהתמודד עם פרידה? בהרצאה זו, אליעד כהן עוסק בנושאים של פרידה, געגועים לאקסית, וכיצד להתמודד עם תחושת החסר והכאב שמגיעים לאחר מערכת יחסים. במהלך השיחה, הוא מציע דרכים מעשיות להתמודדות עם הכאב ועם תחושת החוסר הנגרמת מהפרידה, ומפרט על המהות והצורה של תחושות אלו. מהם החסכים של פרידה ואיך להתמודד איתם? השלב הראשון שהוזכר בהרצאה הוא זיהוי והגדרה של החסך שנוצר בעקבות הפרידה. אליעד מסביר שבני אדם חווים חסך לאחר פרידה, תחושת חוסר שמשפיעה על ... איך אפשר להרחיב את אופציות ההתמודדות? בהמשך, אליעד מציע להגדיל את האופציות הזמינות שלנו במקום להתמקד באדם אחד בלבד. כאשר אדם מתמקד רק באופציה אחת (החזרה של האקסית או האקס), ... פנימית. מהם הכלים המעשיים להתמודד עם תחושת החוסר? לסיום, אליעד מציע מספר כלים מעשיים להתמודדות עם תחושת החסר. הוא מדבר על תהליכים מחשבתיים שיכולים לעזור לנו להבין טוב יותר את תחושותינו ולהתמודד עם הגעגועים והכאב. זה כולל הבנת המהות מאחורי הצורה, שינויים בגישה כלפי הכאב, ותרגול של חיפוש משמעות ואופציות אחרות להרגיש טוב. כיצד להתמודד עם געגועים לאקסית? מהם החסכים שנוצרים מפרידה? איך להפריד בין מהות לצורה בתחושת החסר? האם הכאב מפרידה הוא חלק מהתהליך? דרכים להתמודד עם תחושת החסר לאחר פרידה? ...
בעיות בריאות, התמודדות עם מחלה, התמודדות עם כאב, יחס גוף נפש, טיפול בסרטן, התמודדות עם סרטן, תרופה לכל מחלה, להתמודד עם סרטן, להתמודד עם בעיית בריאות, להתמודד עם כאב
בעיות בריאות, התמודדות עם מחלה, התמודדות עם כאב, יחס גוף נפש, טיפול בסרטן, התמודדות עם סרטן, תרופה לכל מחלה, להתמודד עם סרטן, להתמודד עם בעיית בריאות, להתמודד עם כאב
... בריאות, התמודדות עם מחלה, התמודדות עם כאב, יחס גוף נפש, טיפול בסרטן, התמודדות עם סרטן, תרופה לכל מחלה, להתמודד עם סרטן, להתמודד עם בעיית בריאות, להתמודד עם כאב איך להתמודד עם בעיות בריאות וכאבים ללא סבל? אליעד כהן מסביר שהתמודדות עם בעיות בריאותיות, כאב, או מחלות כמו סרטן, אינה שונה במהותה מהתמודדות עם כל בעיה אחרת בחיים. כל בעיה - בין אם זה כאב גב, מחלה קשה כמו סרטן, או אפילו רעב ... בפועל. כאשר אדם נתקל בכאב או מחלה, מה שגורם לו לסבל אינו רק המצב הגופני עצמו, אלא העובדה שהמציאות אינה תואמת את רצונו. אליעד מדגיש שהדרך להתמודד עם בעיות מסוג זה תלויה קודם כל בהבנת המנגנון שיוצר את הסבל. כאשר מתעורר רצון באדם והוא לא ... שהכאב לא יהיה קיים, בעוד במציאות הכאב קיים. לדבריו, כל כאב, קטן או גדול, הוא אותו מנגנון: האדם רוצה משהו, זה לא קורה, ולכן הוא סובל. האם התמודדות עם כאב פיזי שונה מבעיות אחרות? למרות שבפועל נדמה שכאב פיזי שונה מאוד מבעיות אחרות, אליעד מסביר שהדרך לפתור או להתמודד איתו זהה להתמודדות עם כל חיסרון אחר בחיים. הוא מדגים שאם לאדם אין כסף לקנות טלוויזיה, הוא יכול פשוט להתרגל לחיות בלי טלוויזיה. באותו אופן, אם האדם סובל מכאב גב שלא ניתן לרפא אותו, גם כאן הוא יכול להתרגל למצב זה. לדבריו, הסיבה שאנשים מתקשים להתמודד עם כאב גופני יותר מאשר עם חיסרונות אחרים, היא תפיסה מוטעית שזהו משהו מיוחד או יוצא דופן. מה לעשות כשאי אפשר לפתור את הבעיה הבריאותית? אליעד מציג שלוש אפשרויות מרכזיות להתמודדות עם בעיות שאין להן פתרון מיידי: לקבל את הסבל כפי שהוא, כלומר, להשלים עם המציאות שבה ... אלא לכל תחום בחיים. האם צריך להבין את מקור הבעיה כדי לפתור אותה? אליעד מבהיר שלא בהכרח צריך להבין את המקור או את השורש של בעיה גופנית כדי להתמודד איתה. למרות שלפעמים אנשים מתמקדים בשאלה למה יש לי כאב? או מה השורש של המחלה שלי?, לדבריו, הבנה זו אינה תמיד נחוצה או מועילה לפתרון. מה שחשוב באמת זה איך להתמודד עם הבעיה כפי שהיא עכשיו. עם זאת, אליעד לא שולל לגמרי את האפשרות שלעיתים הבנת המקור תסייע ... פתרון מלא. בסופו של דבר, אליעד חוזר על הרעיון שכל מחלה, כאב, או בעיה אחרת אינה אלא פער בין מה שאדם רוצה לבין מה שיש בפועל. ברגע שאדם יבין ויתמודד עם הרצונות שלו או עם תפיסתו את המציאות, הוא יוכל לשנות את חוויתו לגבי כל דבר בחייו - כולל התמודדות עם מחלות קשות או כאבים כרוניים. איך להתמודד עם כאב כרוני? האם אפשר להבריא מסרטן ללא תרופות? כיצד להפסיק לסבול מכאבים? מה הקשר בין גוף ...
להתמודד עם בעיות רגשיות, טיפול ברגשות רעים, לא רוצה להרגיש רע, להיות מאושר תמיד, תיקון הכללי, התמודדות עם מחשבות רעות, התמודדות עם כעסים, התמודדות עם פחד לאבד שליטה
להתמודד עם בעיות רגשיות, טיפול ברגשות רעים, לא רוצה להרגיש רע, להיות מאושר תמיד, תיקון הכללי, התמודדות עם מחשבות רעות, התמודדות עם כעסים, התמודדות עם פחד לאבד שליטה
להתמודד עם בעיות רגשיות, טיפול ברגשות רעים, לא רוצה להרגיש רע, להיות מאושר תמיד, תיקון הכללי, התמודדות עם מחשבות רעות, התמודדות עם כעסים, התמודדות עם פחד לאבד שליטה איך להתמודד עם אדם קרוב שסובל מבעיה רגשית ומשפיע עליך? כאשר יש אדם קרוב אליך, כגון בן זוג, הורה או קרוב משפחה שסובל ... שלו והוא נעשה עצבני או חרד במיוחד, אתה עשוי להרגיש שהמצב הזה מערער גם את האיזון הרגשי שלך. לפי אליעד, הדרך הנכונה להתמודד עם סיטואציות כאלה היא קודם כל להבין שעצם זה שהאדם השני מעורר בך רגשות מסוימים לא נובע מהתנהגותו באופן ישיר, ... מגיעה מהדחייה עצמה, אלא מכך שיש בך מקום פנימי שמרגיש דחוי מראש, ואותה סיטואציה פשוט עוררה את הרגש הזה בתוכך. המפתח להתמודדות הוא לזהות בתוכך את הרגש המקביל לאותו רגש שמתעורר בעקבות האדם הקרוב, ולהבין אותו לעומק. איך לזהות רגשות שמציפים אותך ולהתמודד איתם בזמן אמת? אליעד מדגיש שכדי להיות מסוגל להתמודד בזמן אמת עם רגשות לא נעימים שמתעוררים בעקבות התנהגות של אנשים אחרים, חשוב לפתח מודעות מתמשכת לרגשות שלך ... מדוע התחושה הזאת עלתה דווקא עכשיו? התרגול של זיהוי רגשות בזמן אמת, באופן קבוע, עוזר לך לפתח מיומנות עמוקה שתאפשר לך להתמודד טוב יותר ברגע שהרגשות האלו מתעוררים במצבים מאתגרים יותר, כמו בעת התקף כעס או חרדה של אדם קרוב. אם לא הצלחת ... בך כמות גדולה של רגשות מנוגדים ומעורבים, כגון אשמה, זלזול, כעס, חרדה או תחושת גועל, קשה לך להבין מאיפה להתחיל ואיך להתמודד עם כל רגש בנפרד. אליעד מציע גישה של תיקון הכללי, כלומר, לא לנסות להתמודד עם כל רגש ורגש בנפרד, אלא לפתח דרך התמודדות אחת וכוללת שתסייע לך להכיל את כל הרגשות באופן כללי. לדוגמה, במקום לשאול איך להתמודד עם בושה? או איך להתמודד עם כעס?, שאל את עצמך: איך אני מתמודד באופן כללי עם רגשות רעים? הרעיון הוא שאם תמצא טכניקה אחת כללית להתמודד עם רגשות שאינם נעימים לך, לא תצטרך לבזבז זמן על התמודדות פרטנית עם כל תחושה שתעלה בך בנפרד. מהו התיקון הכללי לרגשות רעים וכיצד מיישמים אותו? התיקון הכללי ... להכיל מצב שבו המציאות אינה תואמת את רצונו. אם תצליח לפתח מיומנות כללית, טכניקה או תפיסת עולם שבה אתה מסוגל להכיל ולהתמודד עם מצב שהמציאות איננה כרצונך, תוכל להתמודד עם כל סוג של רגש רע באשר הוא. איך להשתחרר מהפחד לאבד שליטה ולהיות תלוי בסביבה? לעיתים אנשים מפחדים לאבד ... להרגיש חסר אונים או חסר ביטחון כאשר אנשים אחרים מתנהגים באופן שהוא לא רוצה או לא יכול לשלוט בו. אליעד מציע שהדרך להתמודד עם פחד כזה היא להבין ולחקור פנימה: למה בכלל אתה מפחד לאבד שליטה? מדוע אתה זקוק לשליטה מוחלטת? עליך להבין ... מיומנות הכלה כללית (תיקון הכללי) ושאלת שאלות עמוקות ופנימיות לגבי הרצונות והציפיות שלך מהחיים. על ידי כך, תוכל להתמודד באופן יעיל ושליו יותר עם רגשות שליליים, בעיות רגשיות, פחדים ותחושות קשות, ולהפוך לפחות תלוי בגורמים חיצוניים. איך להתמודד עם רגשות שליליים? מה לעשות כשמרגישים רע? איך להשתחרר מפחד לאבד שליטה? מהו התיקון הכללי לרגשות? איך להתמודד עם כעס של אדם קרוב? איך להישאר מאוזן רגשית? איך להפסיק להיות מושפע מאחרים? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על הדרכה למטפלים, מבוא לטיפול בחרדות, מבוא להתמודדות עם פחד, שיטה לטפל בחרדות, איך לטפל בפחדים? נוסחה לטיפול בתחושות רעות, נוסחה לטיפול ברגשות רעים, הדרכה למאמנים אישיים, ללמוד לטפל באנשים, דוגמה לטיפול רגשי קוגניטיבי, חרדת קהל, חרדת במה, פחד במה, פחד קהל, איך לטפל בחרדה? ניתוח סיבתיות, בדיקת סיבתיות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: התמודדות, איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? דיכאון? איך להתמודד עם לחץ ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: התמודדות, איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לחנך ילדים? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם גירושין? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך למצוא זוגיות? איך לפרש חלומות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשפר את הזיכרון? איך להאמין בעצמך? איך לעשות יותר כסף? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך להעריך את עצמך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בזוגיות? איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך לקבל החלטות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה יש רע וסבל בעולם? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? איך להיות מאושר? האם יש או אין אלוהים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה העולם קיים? האם אפשר לדעת הכל? למה לא להתאבד? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם המציאות היא טובה או רעה? האם לדומם יש תודעה? האם באמת הכל לטובה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מה המשמעות של החיים? האם יש בחירה חופשית? איך להנות בחיים? מי ברא את אלוהים? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצר העולם? האם הכל אפשרי? למה יש רע בעולם? האם יש משמעות לחיים? בשביל מה לחיות? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא יועץ פילוסופי, אימון אישי קשב וריכוז, מומלץ בנושא התמודדות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 0.7051 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 08:05:30 - wesi1