אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טיפול בתחושות רעות ✔הדרכה למטפלים, מבוא לטיפול בחרדות, מבוא להתמודדות עם פחד, שיטה לטפל בחרדות, איך לטפל בפחדים? נוסחה לטיפול בתחושות רעות, נוסחה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨הדרכה למטפלים, מבוא לטיפול בחרדות, מבוא להתמודדות עם פחד, שיטה לטפל בחרדות, איך לטפל בפחדים? נוסחה לטיפול בתחושות רעות, נוסחה לטיפול ברגשות רעים, הדרכה למאמנים אישיים, ללמוד לטפל באנשים, דוגמה לטיפול רגשי קוגניטיבי, חרדת קהל, חרדת במה, פחד במה, פחד קהל, איך לטפל בחרדה? ניתוח סיבתיות, בדיקת סיבתיות
וכאן אבאר איך בעצם מטפלים בתחושות רעות מסוגים שונים? מהי דרך הטיפול בסוגים שונים של תחושות רעות? מהן תחושות רעות? מהם הסוגים השונים של התחושות הרעות? איך נוצרות תחושות רעות? ואיך עובד המנגנון של הטיפול בתחושות הרעות באופן כללי? ועוד.

ובאופן יותר ספציפי, אתן דוגמה לאיך לטפל בפחד וחרדה, עד שהם נעלמים. כאשר הניתוח הוא ניתוח לדוגמה בלבד. ז"א, שיכול להיות שאתה לדוגמה עם אותו הפחד בדיוק, תצטרך לנתח אותו אחרת, וכל אדם לגופו. ועבור זה יש את האפשרות של הפגישה האישית והטיפול האישי. אבל אעפ"כ זוהי דוגמה לדרך חשיבה ולאיזה שאלות ניתן לשאול כדי להבין את תת המודע של הפחד ואיך לטפל בחרדה ובפחד וכולי.

ולצורך העניין הפעם ננתח לדוגמה את אחד הסוגים של החרדה החברתית, שבא לידי ביטוי ב: פחד לנאום / חרדת קהל / פחד במה / פחד מעמידה בפני קהל / חרדת במה. אז איך ניגשים לנושא הזה? ומה היא שיטת הטיפול בפחד הזה, כפחד לדוגמה.


אז ראשית כל יש להבין, מה זה בעצם פחד? פחד, זה סוג של תחושה רעה. והדרך להבין ולטפל בפחד, היא בדיוק כמו שמבינים ומטפלים בכל תחושה רעה אחרת. ואיך מטפלים בתחושה רעה?

אז ראשית יש להבין, מהי תחושה רעה? אז זה הולך כך: יש 2 סוגים של תחושות, תחושות טובות ותחושות רעות (ויש גם תחושה של לא משנה / לא אכפת לי / אפתיות, שלא נתייחס אליה כאן).

אך מהן תחושות טובות / רעות, ממה הן נובעות? אז זה הולך כך: כל בן אדם בזמן נתון, יש לו 2 מחשבות בראש שלו. 1 - מה הוא חושב שקורה לו במציאות שלו ברגע מסוים. 2 - מה הוא חושב שהוא רוצה שיקרה לו במציאות שלו באותו הרגע. וכאשר מה שהאדם חושב שקורה, תואם את מה שהוא חושב שהוא רוצה שיקרה, אז טוב לו. וכאשר האדם חושב שקורה ההפך / שונה ממה שהוא רוצה שיקרה, אז רע לו. וככל שהאדם בטוח יותר שיש יותר התאמה או חוסר התאמה, בין מה שהוא רוצה שיקרה לבין מה שקורה, כך יותר טוב / רע לו בהתאם.

והתחושות הרעות והטובות, מתחלקות ל 3 חלקים. עבר, הווה, עתיד. כאשר התחושות הרעות שנובעות מדברים שקרו בעבר, יקראו לצורך העניין: טראומה נפשית / חרטה / זיכרון שלילי / רגשות אשם וכיו"ב. ורגשות רעים שנובעים ממשהו שקורה בהווה, יקראו לצורך העניין: יאוש / דיכאון / עצבנות / מתח / לחץ / כעס / עצבים / חוסר רוגע וכיו"ב. ורגשות רעים שקשורים למשהו ששייך לעתיד, יקראו: פוביה / חשש / פחד / דאגה / חרדה / פרנויה / פאניקה וכיו"ב. כאשר בעצם, המילים השונות מתארות עוצמות שונות והיבטים שונים של סוג הרע, עבר / הווה / עתיד.

וזה בעצם אומר, שרע בזמן עבר, הוא בעצם כאשר מה שאתה חושב שקרה בעבר, שונה ממה שאתה חושב שהיית רוצה שיקרה בעבר. ורע בזמן הווה, הוא כאשר מה שאתה חושב שקורה, שונה ממה שאתה חושב שאתה רוצה שיקרה. ורע בזמן עתיד, הוא כאשר, מה שאתה חושב שיקרה, שונה ממה שאתה חושב שאתה רוצה שיקרה.

לדוגמה: אתה חושב שמרביצים לך + אתה חושב שאתה כרגע היית רוצה עבר אחר שבו לא הרביצו לך = רע מהעבר / טראומה וכולי. או לדוגמה, אתה חושב שמרביצים לך כרגע + אתה כרגע חושב שאתה רוצה הווה אחר, שבו לא מרביצים לך כרגע = רע מהווה / כעס / לחץ וכולי. או לדוגמה, אתה חושב שירביצו לך בעתיד + אתה חושב שאתה לא רוצה שירביצו לך בעתיד = רע מהעתיד / פחד / חרדה וכולי.


ואחרי שהבנו את זה, אז איך בעצם מטפלים בתחושה רעה באופן כללי? אז כפי שהבנו, יש 2 גורמים שאחראים לתחושה הרעה שלך. מה שאתה חושב שקרה / קורה / יקרה, ומה שאתה היית רוצה שיקרה בעבר / הווה / עתיד.

ולכן, בשלב הראשון לפני הכל, כאשר רע לך, שלב ראשון עליך לאתר, את התנגדות הרצון, דהיינו, להבין, מה אתה חושב שקורה ומה אתה חושב שאתה רוצה שיקרה. או במילים אחרות, מהי תפישת המציאות שלך ומהי תפישת הרצון שלך.

ואיך לדעת לאתר את התנגדות הרצון שיוצרת את תחושת הרע? ומי אמר שתמיד יש התנגדות רצון, אולי בעצם התחושה הרעה היא אקראית ובלי סיבה? ומה לעשות אם אתה לא יודע מהי התנגדות הרצון שלך? את כל זה כבר הסברתי במקומות אחרים.

ואבהיר, שבלי שתמצא את תפישת המציאות שלך שמתנגדת לתפישת הרצון שלך, בלי זה אין אפשרות לעבור לשלב הבא. ועוד אוסיף, שאם תענה תשובה נכונה חלקית / לא נכונה / שגויה, באיתור שלך את הסיבה שבגללה רע לך, דהיינו, אם לא תענה תשובה נכונה באופן מלא, ל - מהי תפישת המציאות שלך (מה שאתה חושב שקורה) שמתנגשת בתפישת הרצון העצמי שלך (מה שאתה חושב שאתה רוצה), הרי שיתכן שגם לא תצליח לטפל בתחושה הרעה שלך, ועליך ללמוד למצוא את התנגדות הרצון שיוצרת אצלך את התחושה הרעה.

ואחרי שמצאת את מה שאתה חושב שקורה ואת מה שאתה חושב שאתה רוצה שיקרה, עכשיו הדרך לטפל בתחושה הרעה, היא לבדוק, מהי האמת?! ולברר את האמת ואת כל האמת ורק את האמת, עד שהתחושה הרעה תעלם ב 100%, כל תחושה רעה מכל סוג, אם ובמידה ותרצה להעלים אותה ואם ובמידה ותחקור אותה עד הסוף שלה, כפי שאסביר כאן.

ובפועל, עליך לברר מהי האמת, האם באמת מה שאני חושב שקורה, אכן קורה. והאם מה שאני חושב שאני רוצה שיקרה, אכן אני רוצה את זה. שזה נקרא, להטיל ספק במציאות + להטיל ספק ברצון.

לדוגמה, אתה מרגיש רע. למה אתה מרגיש רע? מה אתה חושב שקורה? + מה אתה חושב שהיית רוצה שיקרה אחרת? תשובה: אני חושב שלא אוהבים אותי + אני חושב שאני רוצה שיאהבו אותי. תפישת המציאות שלך היא שלא אוהבים אותך ותפישת הרצון שלך היא שאתה רוצה שיאהבו אותך.

אז עכשיו עליך לשאול את עצמך כך: אני חושב שלא אוהבים אותי. האם באמת לא אוהבים אותי? האם זאת האמת / כל האמת / אך ורק האמת? ואולי ההפך המוחלט הוא הנכון, אולי אוהבים אותי הכי בעולם? מה האמת? וזה נקרא להטיל ספק בתפישת המציאות. כאשר יש לשים לב, גם להיבט של, אולי ההפך המוחלט הוא הנכון, שהוזכר כאן לעיל.

כמו כן בנוסף עליך לשאול את עצמך כך: אני חושב שאני רוצה שיאהבו אותי. האם באמת אני רוצה שיאהבו אותי? האם זאת האמת / כל האמת / אך ורק האמת? ואולי ההפך המוחלט הוא הנכון, אולי אני לא רוצה בכלל שיאהבו אותי ואני אפילו רוצה שרק ישנאו אותי? מה האמת? וזה נקרא להטיל ספק ברצון. כאשר גם כאן יש לשים לב, גם להיבט של, אולי ההפך המוחלט הוא הנכון, שהוזכר כאן לעיל.

ויש לשים לב לכך, שהרעיון הוא לברר את מידת האמיתות של המחשבה. כי לא כל מחשבה היא אמת או שקר באופן חד משמעי. אלא לפעמים מחשבה היא נכונה באחוז מסוים, מהיבט מסוים בלבד, וצריך לראות ולהבין את זה באופן מדוייק. ז"א השאלה האם זאת האמת ש X, פירושה, האם ועד כמה זאת האמת ש X.

ומה לשאול קודם, האם קודם להטיל ספק ברצון או קודם להטיל ספק במציאות? תשובה: יש יתרונות לזה ולזה. והסברתי את זה במקומות אחרים. אז לצורך העניין כרגע, לא זה לא משנה.

ואיך מטילים ספק? ואיך ללמוד להטיל ספק? ואיזה שאלות לשאול כאשר מטילים ספק? ואיך לדעת מה ההפך המוחלט של המחשבה שלך? את כל זה הסברתי במקומות אחרים

ואחרי שמטילים ספק במציאות וברצון, כמובן שמתקבלות תשובות כלשהן. כגון לדוגמה שיכולה להתקבל תשובה שאומרת, שכן, לא אוהבים אותי. וכן, אני רוצה שיאהבו אותי. אלא שמכאן מתקדמים עוד יותר פנימה, ושואלים, מי אמר שזה נכון מה שאני חושב שקורה ושאני רוצה? האם אני חייב לחשוב כך, שבאמת קורה ושבאמת אני רוצה את מה שאני חושב שקורה ושאני חושב שאני רוצה? האם מה שאני חושב זה באמת מדוייק ב 100%, או שמא זאת לא כל האמת? וכולי.

וכל תשובה שמתקבלת, גם עליה מטילים ספק, האם זאת אכן כל האמת. לדוגמה: נניח שהתשובה לשאלה האם באמת לא אוהבים אותי, היא, כן באמת לא אוהבים אותי. וההוכחה לכך היא שאנשים לא רוצים לדבר איתי. אז על זה אנחנו נמשיך לתחקר ולשאול, האם באמת אנשים לא רוצים לדבר איתי?! האם זה שאנשים לא רוצים לדבר איתי, האם זה אומר בהכרח שאנשים לא אוהבים אותי?!

או לדוגמה, אני רוצה שיאהבו אותי, כי זה עושה לי טוב. אז נשאל, האם באמת זה שאוהבים אותי, מחייב את זה שזה יעשה לי טוב?! האם אני חייב לרצות שיאהבו אותי?! האם אני יכול להרגיש טוב גם בלי שיאהבו אותי?! ולמה בכלל אני רוצה להרגיש טוב?! וכך הלאה עוד שאלות נוספות, שגם אותן צריך לדעת לשאול, בעיקר ע"פ הנוסחה הבאה, שהולכת כך:


איך מנתחים סיבתיות של סיבה ותוצאה. אם מישהו חושב ש X הוא הסיבה של Y, עליו לשאול את עצמו. 1 - האם X מחייב את התוצאה Y, או שאפשרי ש X יוביל לתוצאה שונה / הפוכה מ Y. 2 - האם Y הוא בהכרח תוצאה של X, אולי הוא תוצאה גם של X וגם של משהו אחר, או רק של משהו אחר. 3 - מה הסיבה של X עצמו, האם X הכרחי.


ועכשיו נעבור לצורך העניין לאיך מנתחים פחד באופן כללי. אז פחד, הוא בעצם רע, עתידי. אז כמו שברע של ההווה, אנחנו אמורים להטיל ספק ברצון ולהטיל ספק במציאות כפי שהוסבר לעיל, כך גם לגבי פחד עתידי. אמורים שלב ראשון לזהות את התנגדות הרצון. ושלב שני להטיל ספק ברצון ובמציאות.

ז"א, שאם בהווה אני שואל, האם זה באמת קורה מה שאני חושב שקורה, אז על העתיד נשאל, האם זה באמת יקרה מה שאני חושב שיקרה?! ואם בהווה אני שואל, האם אני באמת רוצה את מה שאני חושב שאני רוצה שיקרה, אז על העתיד נשאל, האם אני באמת רוצה שבהכרח יקרה דווקא מה שאני חושב שאני רוצה שיקרה?!

וגם כאן צריך באופן כללי לדעת, האם ומתי מומלץ להטיל ספק ברצון או במציאות או גם וגם. וכפי שהסברתי במקומות אחרים. אבל כאן מוסברת הדרך באופן כללי.

ועכשיו נחזור לדוגמה המקורית, של ניתוח חרדת קהל / חרדת במה. אז מהו בעצם פחד קהל / פחד במה? תשובה: זו בעצם תחושה רעה, מסוג של פחד עתידי. וכפי שאמרנו בשלב הראשון צריך לזהות את התנגדות הרצון. ז"א למצוא את מה שאני חושב שיקרה, שמתנגש ושלא תואם את מה שאני רוצה שיקרה.

כי אם מישהו חושב שיש לו חרדת דיבור בפני קהל, סתם כך בלי סיבה, שסתם כך יש לו בעיה עם עמידה מול קהל ועם דיבור מול קהל, הרי שבעצם אין לאן להתקדם לגבי טיפול בחרדת קהל הזאת. וכן, נכון שבאמת יש היבט שאומר שהחרדה מופיעה סתם כך בלי סיבה ובאופן אקראי לגמרי. אבל התייחסתי לזה במקומות אחרים. וכאן לצורך הטיפול בפחד עמידה מול קהל, לשם כך צריך להניח שיש לכך סיבה מסוימת. שיש התנגדות רצון כלשהי. שהאדם חושב שיקרה משהו + האדם חושב שהוא לא רוצה שהדבר הזה יקרה. ושמכך נובע הפחד הופעה מול קהל וכולי.

ולכן, שלב ראשון נשאל את האדם שאומר שרע לו, בצורה של פחד קהל, למה רע לך? מהי התנגדות הרצון שלך? מה אתה חושב שיקרה לך אם תדבר מול קהל, ושבמקביל אתה חושב שאתה לא רוצה שיקרה לך, כאשר תדבר בפני קהל.

וכאן לצורך הסימולציה, נניח שהתשובה של האדם תהיה, אני חושב שכאשר אני אדבר בפני קהל, אני ארגיש לחץ + אני לא רוצה להרגיש לחץ. ולכן אני מפחד לדבר מול קהל. כאשר בעצם תפישת המציאות העתידית היא, שאני חושב שאני ארגיש לחץ כאשר אנאם בפני אנשים + תפישת הרצון העתידית היא, שאני חושב שאני לא ארצה להרגיש לחץ כאשר אנאם בפני אנשים. ומאחר שיש התנגדות רצון עתידית, בין מה שאני חושב שיקרה, לבין מה שאני חושב שאני רוצה שיקרה, ממילא אני מרגיש רע עתידי, שנקרא חרדת קהל.

אז כפי שאמרנו, עכשיו צריך להטיל ספק ברצון ולהטיל ספק במציאות. דהיינו, לשאול, האם באמת ועד כמה אני חושב שארגיש לחץ כאשר אהיה מול קהל? והאם באמת ועד כמה אני חושב שאני לא רוצה להרגיש את הלחץ הזה?

אבל כדי להגיע לכל ההיבטים האפשריים של העניין הזה, לשם כך נעבוד עם הנוסחה שהוצגה כאן קודם, לבדיקת סיבתיות. ז"א שיש לנו כאן תהליך של סיבה ותוצאה. כאשר התוצאה היא החרדת במה / חרדת קהל. והסיבה לכך היא, מה שצוין קודם. שזאת המחשבה שאומרת שארגיש לחץ מול קהל ושאני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל.


ולכן עכשיו נשאל את 3 השאלות הבאות:

1 - האם הסיבה מחייבת את התוצאה. האם זה שאני חושב שאני ארגיש לחץ מול קהל, ושאני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל, האם זה מחייב אותי לפחד לעמוד מול קהל?

2 - האם התוצאה מתחייבת מהסיבה. האם זה שאני מפחד לדבר לפני קהל, האם זה באמת נובע מהסיבה שצוינה לעיל, או שמא יש סיבה אחרת / נוספת / שונה?

3 - מה מחייב את הסיבה. דהיינו, האם זה שאני חושב שארגיש לחץ ו + זה שאני חושב שאני לא רוצה להרגיש לחץ, האם זה אכן מחויב והכרחי לחשוב כך שזה יקרה + שאני לא רוצה שזה יקרה? האם זאת כל האמת וכולי?


והתשובות שנגיע אליהן יהיו כדלקמן:

1 - האם זה שאני חושב שאני ארגיש לחץ מול קהל, ושאני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל, האם זה מחייב אותי לפחד לעמוד מול קהל?

תשובה: כן! מאחר שאם אני חושב שיקרה משהו שאני לא רוצה שיקרה, אז מחויב שארגיש פחד.

2 - האם זה שאני מפחד לדבר לפני קהל, האם זה באמת נובע מהסיבה שצוינה לעיל, או שמא יש סיבה אחרת / נוספת / שונה?

תשובה: כאן יכול להיות שהתשובה תהיה שכן, דהיינו, שזאת הסיבה היחידה. אבל יכול להיות שתהיה עוד תשובה, כגון לדוגמה, אני חושב שיצחקו עלי ואני לא רוצה שיצחקו עלי. אני חושב שאני אתבלבל ואגמגם ואני לא רוצה להתבלבל ולגמגם. וכיו"ב עוד סיבות שיכולות לגרום לחרדת במה ולפחד מפני קהל הזה. וכרגע נתייחס לעניין כאילו זאת אכן הסיבה היחידה. אבל במציאות, אם יש עוד סיבות שיוצרות את הפחד לנאום בפני קהל, צריך עבור כל אחת מהן, לעשות את התהליך שאנחנו עושים עבור הסיבה שהוצגה כאן.

3 - האם זה שאני חושב שארגיש לחץ ו + זה שאני חושב שאני לא רוצה להרגיש לחץ, האם זה אכן מחויב והכרחי לחשוב כך שזה יקרה + שאני לא רוצה שזה יקרה? האם זאת כל האמת וכולי?

תשובה: גם כאן כמובן יתכנו תשובות שונות. אבל נניח לצורך העניין שהתשובה תהיה, כן, אני חושב שארגיש לחץ, ואני חושב שאני לא רוצה להרגיש לחץ.


ואיך מתקדמים מכאן?

עכשיו בעצם נמשיך לחקור את הסיבה של הסיבה. ונשאל:

1 - מה הסיבה לכך שאני חושב שארגיש לחץ מול קהל?

2 - מה הסיבה שאני חושב שאני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל?


והתשובות שיתקבלו יהיו:

1 - מה הסיבה לכך שאני חושב שארגיש לחץ מול קהל?

תשובה אופיינית לדוגמה: כי אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל ולכן אני ארגיש לחץ כאשר אדבר בפני קהל.

2 - מה הסיבה שאני חושב שאני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל?

תשובה לדוגמה: כי אני מפחד שיראו שאני לחוץ.

ואזכיר שוב, שאם חוקרים משהו ולא יודעים מה התשובה, מה לעשות? ואיך לדעת לשאול את השאלה המדויקת? את זה הסברתי במקומות אחרים וצריך ללמוד את זה מסודר. אבל כאן מוצג תהליך לדוגמה באופן כללי.


ועכשיו בעצם נציב את התשובות בנוסחה הקודמת, ונמשיך לחקור את הסיבתיות שהוצגה כאן. כי בעצם קיבלנו כאן 2 משפטים חדשים של סיבה ותוצאה.

משפט 1:

תוצאה: אני חושב שארגיש לחץ מול קהל.

סיבה: אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל.

משפט 2:

תוצאה: אני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל.

סיבה: אני מפחד שיראו שאני לחוץ.

ולכן ניקח לדוגמה את משפט 1 שאומר: תוצאה: אני חושב שארגיש לחץ מול קהל. סיבה: אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל. ונשאל עליו את 3 השאלות הבאות:

1 - האם זה ש - אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל, מחייב את זה ש - אני חושב שארגיש לחץ מול קהל?

2 - האם זה ש - אני חושב שארגיש לחץ מול קהל, האם זה באמת רק בגלל ש - אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל? אולי יש סיבות נוספות / אחרות לכך?

3 - למה ומה הסיבה ש - אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל?

ובנוסף ניקח את משפט 2 שאומר: תוצאה: אני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל. סיבה: אני מפחד שיראו שאני לחוץ. ונשאל גם עליו את 3 השאלות הבאות:

1 - האם זה ש - אני מפחד שיראו שאני לחוץ, מחייב את זה ש - אני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל? או שאולי יכול להיות שלמרות שאני מפחד שיראו שאני לחוץ, עדיין לא בהכרח שלא ארצה להרגיש לחץ מול קהל? כי אולי יש דרך וסיטואציה כלשהי, שלמרות שאני לא רוצה שיראו שאני לחוץ, עדיין אפשרי שבכל זאת אני כן ארצה או שלא ישנה לי אם אני ארגיש לחוץ מול הקהל.

ואבהיר: כל רצון ניתן להסתכל עליו בצורה של: רוצה / לא רוצה / לא משנה. לדוגמה: אני רוצה שיצחקו עלי. אני לא רוצה שיצחקו עלי. לא משנה לי אם יצחקו עלי.

ולכן בדוגמה הנ"ל אמרנו, האם הכרחי שזה שאני לא רוצה שיראו שאני לחוץ, האם זה מכריח אותי לא לרצות להרגיש לחוץ מול קהל. אולי אפשרי שלמרות שאני לא ארצה שיראו שאני לחוץ, עדיין מסיבה כלשהי, ארצה או שלא יהיה אכפת לי, אם ארגיש לחץ מול הקהל.

2 - האם זה ש - אני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל, האם זה באמת רק בגלל ש - אני מפחד שיראו שאני לחוץ? אולי יש סיבות נוספות / אחרות לכך שאני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל? כי צריך לאתר גם אותן ולטפל גם בהן.

3 - למה ומה הסיבה ש - אני מפחד שיראו שאני לחוץ? האם אני חייב לפחד מזה שיראו שאני לחוץ? למה אני מפחד מזה שיראו שאני לחוץ? האם באמת יראו שאני לחוץ?


ועכשיו לתשובות אפשריות שיתקבלו לשאלות הנ"ל:

1 - האם זה ש - אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל, מחייב את זה ש - אני חושב שארגיש לחץ מול קהל?

תשובה: כן! כי אם באמת אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל, אז מצד ההגדרה מתחייב שארגיש לחץ כאשר אדבר מול הקהל.

2 - האם זה ש - אני חושב שארגיש לחץ מול קהל, האם זה באמת רק בגלל ש - אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל? אולי יש סיבות נוספות / אחרות לכך?

תשובה: כן! כי בעצם להגיד אני מרגיש לחוץ ואני ארגיש לחץ, זה אותו הדבר בדיוק.

או במילים אחרות, המשפט הזה, שאומר: תוצאה: אני חושב שארגיש לחץ מול קהל. סיבה: אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל. הוא משפט...
להלקות את עצמי הדרכה לא אוהבים אותי עקרונות יתרון מרביץ הגברת הביטחון העצמי לטפל להרגיש רע לשאול את עצמך איך לטפל איך לטפל איך לטפל בחרדה איך לטפל בחרדות איך לטפל בפחד איך לטפל בפחדים אימון אימון אישי אימונים בדיקת סיבתיות דוגמה לטיפול דוגמה לטיפול רגשי דוגמה לטיפול רגשי קוגניטיבי הדרכה הדרכה למאמנים הדרכה למאמנים אישיים הדרכה למטפלים הרגשה התמודדות התמודדות עם פחד התמודדות עם פחדים חרדה חרדות חרדת חרדת במה חרדת קהל טיפול טיפול בחרדה טיפול בחרדות טיפול בפחד טיפול בפחדים טיפול ברגשות טיפול ברגשות רעים טיפול בתחושות רעות טיפול נגד חרדה טיפול נגד חרדות טיפול רגשי טיפול רגשי קוגניטיבי טיפולים טיפולים נגד חרדה טיפולים נגד חרדות להתאמן להתמודד להתמודד עם פחד להתמודד עם פחדים לטיפול לטפל לטפל באנשים לטפל בחרדה לטפל בחרדות לטפל בפחד לטפל בפחדים ללמוד ללמוד לטפל ללמוד לטפל באנשים למידה מאמן מאמן אישי מאמנים מאמנים אישיים מבוא מבוא להתמודדות מבוא להתמודדות עם פחד מבוא לטיפול מבוא לטיפול בחרדות מטופל מטופלים מטפל מטפלים נוסחאות נוסחה נוסחה לטיפול נוסחה לטיפול ברגשות רעים נוסחה לטיפול בתחושות רעות ניתוח סיבתיות סיבה ותוצאה סיבתיות פחד פחד במה פחד קהל פחדים פסיכולוגיה קוגניטיבית קוגניטיבי רגש רגשות רגשות רעים שיטה שיטה לטפל בחרדות תחושה תחושות תחושות רעות
טיפול / לטפל - הכל כולל הכל על טיפול / לטפל - רשימת כל הנושאים
... ברגשות טיפול ברגשות רעים טיפול ברזון טיפול ברזון קיצוני טיפול בשורש הבעיה טיפול בשורש החרדה טיפול בשחזור זיכרון טיפול בשעמום טיפול בתחושות רעות טיפול בתלונות של לקוחות טיפול בתשישות נפשית טיפול בתת מודע טיפול דינמי טיפול היפנוטי ...
שאלות מתוך נפרדות, לשאול בלי נפרדות, לשאול פנימה, לשאול החוצה, איך לטפל בחרדה, טיפול בחרדה, למה יש חרדה
שאלות מתוך נפרדות, לשאול בלי נפרדות, לשאול פנימה, לשאול החוצה, איך לטפל בחרדה, טיפול בחרדה, למה יש חרדה
... פנימה, לשאול החוצה, איך לטפל בחרדה, טיפול בחרדה, למה יש חרדה האם אפשר לשאול שאלות בלי נפרדות? לפי ההסבר של אליעד כהן, אי אפשר לשאול ... בנפרדות. איך הרעיון הזה קשור לטיפול בחרדה? אליעד כהן ממחיש את הרעיון באמצעות דוגמה מתחום החרדות. הוא מסביר שכשאדם סובל מחרדה ומנסה לפתור אותה באופן חיצוני, הוא בדרך כלל רק מחזק את החרדה. למשל, אם מישהו מפחד שלא יהיה לו כסף והולך לעבוד בגלל הפחד הזה, הוא בעצם אומר ... יהיה לי כסף. בכך הוא מחזק את החרדה. במקום זאת, אליעד מציע דרך אחרת: אם אתה מפחד ממשהו, אל תחפש מיד פתרון, אלא ... מאחוריו. כיצד נכון להתמודד עם חרדה לפי אליעד כהן? הדרך שאליעד מציע להתמודד עם חרדה היא לא לחפש לה פתרון חיצוני, אלא לבדוק את החרדה עצמה. במקום לחשוב מיד איך להיפטר מהפחד, יש לבדוק את ההנחות שמייצרות את הפחד. ... הזו אתה פונה פנימה, פוגש את החרדה ולא מתחמק ממנה. כך אתה מפרק אותה מהיסוד ומגלה שלפעמים הבעיה עצמה לא קיימת או ... של אליעד כהן להגיע לאמת ולטפל בחרדות? הדרך שאליעד מציג היא דרך פנימית לחלוטין. במקום לחפש פתרונות בחוץ, ... לשלום פנימי וגם להתמודד עם חרדות באופן יסודי. איך להתמודד עם חרדה מהשורש? לשאול שאלות פנימה או החוצה? האם אפשר לשאול שאלות בלי נפרדות? איך לחפש את האמת בלי להסתבך? למה יש חרדה? איך מטילים ספק בשכל? טיפול בחרדות לפי אליעד כהן ש: האם אפשר לשאול שאלות שלא מניחות נפרדות אם לא איך להמשיך לחפש את ... דוגמה נגיד בן אדם יש לו איזו חרדה למשהו עכשיו אם הוא מתחיל לחפש פתרונות לחרדה מה הוא בעצם עושה מחזק את החרדה בעיקרון, תראה ברעיון זה אותו תהליך. מה הוא שאל, מה הבן אדם שאל הבן אדם שאל האם ... בוא את אותו דבר נעשה אותו על חרדות, בן אדם שואל האם אפשר לנסות ללכת לטיפול לצאת מחרדות או למצוא פתרון לצאת מחרדות בלי לחזק את החרדות עצמן התשובה אי אפשר כי אם יש לך חרדה נגיד שאתה מפחד שלא יהיה לך כסף ואתה הולך לעבוד, מה אתה מחזק את הפחד מלאבד את ... אומרת כל דבר שאתה עושה כדי להתמודד עם פחד אתה בעצם אומר לעצמך בראש שהפחד מוצדק, נגיד שאתה מפחד שלא יהיה לך כסף אתה הולך לעבוד ...
חרדות, פחדים, איך לטפל בפחד? איך לטפל בחרדה? איך נוצר פחד? איך נוצרת חרדה? למה יש פחד? למה יש חרדה? איך לנטרל חרדות? איך לנטרל פחד? איך להתמודד עם חרדה? איך להתמודד עם פחד?
חרדות, פחדים, איך לטפל בפחד? איך לטפל בחרדה? איך נוצר פחד? איך נוצרת חרדה? למה יש פחד? למה יש חרדה? איך לנטרל חרדות? איך לנטרל פחד? איך להתמודד עם חרדה? איך להתמודד עם פחד?
חרדות, פחדים, איך לטפל בפחד? איך לטפל בחרדה? איך נוצר פחד? איך נוצרת חרדה? למה יש פחד? למה יש חרדה? איך לנטרל חרדות? איך לנטרל פחד? איך להתמודד עם חרדה? איך להתמודד עם פחד? איך נוצרת חרדה? איך לטפל בחרדה? חרדה היא מצב נפשי המהווה תגובה לפחד, אך כשמדובר בחרדה, מדובר לעיתים בתחושת פחד מיותרת או ... השאלה המתעוררת היא איך אנחנו יכולים להרגיש פחד ממצבים שאין בהם באמת איום מוחשי, ובכך נוצר מצב של חרדה. הדיון מתחיל בשאלה של אדם שזיהה שהוא נכנס למצב של חרדה. הוא מתאר איך המחשבה על מצב מסוים גרמה לו לפתח תחושות חרדה, ואז כשהוא הסיח את דעתו למחשבה אחרת, החרדה חלפה. לדברי אליעד, יש שני מרכיבים עיקריים שגורמים לחרדה: הראשון הוא המחשבה על מה שהולך לקרות, והשני הוא רצון להימנע ממה שאנחנו לא רוצים שיקרה. במילים אחרות, חרדה נובעת מהמחשבה על משהו שלדעתנו עשוי לקרות בעתיד, ולא בהכרח מהמקרה עצמו שקרה. אדם יכול להימצא בחרדה אם הוא חושב על מצב מסוים שהוא לא רוצה ... המצב, כלומר, לקבל את המחשבה שהוא הולך למות, או להתנגד לה, כלומר, לחשוב שהוא לא רוצה למות. במצב של חרדה, המוח לא מפסיק להקפיץ את המחשבה הזו שוב ושוב, דבר שמייצר את תחושת החרדה. לאחר מכן, ישנה שאלה נוספת, איך אפשר להפסיק את החרדה? התשובה היא לשנות את הדרך בה אנו רואים את המצב. אם אדם חושב שהוא הולך למות, אבל לא אכפת לו אם ימות, אז למעשה, הוא מפסיק להיות בחרדה. אם הוא מקבל את המחשבה או מאמץ את האפשרות של מוות, החרדה נעלמת. כדי להתמודד עם החרדה, אליעד מציע להימנע מהתנגדות למחשבות, אלא ללמוד לשאול את עצמנו שאלות מהותיות: מה אני חושב שיקרה? ו - מה אני לא רוצה שיקרה? הכרה בכך שהחרדה לא בהכרח מייצגת את המציאות, ושלא כל מחשבה שמגיעה לנו היא בהכרח אמיתית, יכולה להפחית את תחושת החרדה. איך להתמודד עם פחד וחרדה? השלב הראשון בהבנת פחד וחרדה הוא להכיר את המנגנון שמפעיל אותן. ...
טיפול בדמיון מודרך, טיפול בטראומה, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, טיפול בפוביה, איך לא לפחד? פחד מכלבים, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות, איך לטפל בחרדה? איך לטפל בפחד? מטפל בדמיון מודרך
טיפול בדמיון מודרך, טיפול בטראומה, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, טיפול בפוביה, איך לא לפחד? פחד מכלבים, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות, איך לטפל בחרדה? איך לטפל בפחד? מטפל בדמיון מודרך
טיפול בדמיון מודרך, טיפול בטראומה, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, טיפול בפוביה, איך לא לפחד? פחד מכלבים, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות, איך לטפל בחרדה? איך לטפל בפחד? מטפל בדמיון מודרך איך דמיון מודרך יכול לטפל בפחדים וחרדות? אליעד כהן מסביר לעומק כיצד טיפול בדמיון מודרך יכול לעזור בהתמודדות עם פחדים, חרדות, פוביות, וטראומות. הנקודה המרכזית היא שאם אדם ייקח סיטואציה שמעוררת בו פחד וידמיין אותה לפרטי פרטים, כולל את כל התוצאות האפשריות והרעות ביותר, אז הוא יפסיק לפחד מאותה סיטואציה במציאות. מדוע הדמיון צריך להיות מפורט עד הסוף כדי להפסיק לפחד? אליעד ... לא הייתה מלאה - כלומר, הם לא חוו את כל האפשרויות הרעות שיכלו לקרות. מכיוון שנשאר ספק, האדם ממשיך לחשוש מהתוצאות האפשריות שטרם התנסה בהן. לכן, עצם החוויה בפועל אינה מבטלת את הפחד אם לא נחוותה במלואה. למה אנשים מפחדים להיפגש עם אותו כאב מחדש? לשאלה מדוע אנשים נמנעים מלחזור על חוויית כאב שכבר התנסו בה, אליעד מסביר כי האדם אינו חושש מהכאב עצמו אלא מתוצאות לא ידועות או מתוצאות גרועות יותר שהוא חושב שעלולות להתרחש. לדוגמה, אם אדם היה יודע בוודאות שהחוויה תסתכם בכאב בלבד ושלא יהיו תוצאות נוספות, לא היה לו אכפת לחוות את הכאב שוב. אך הפחד נובע מכך שהאדם אינו בטוח בתוצאות, והספק הזה הוא מה שמייצר את הפחד. איך חקירה עצמית יכולה לפתור כל פחד? אליעד טוען שכדי להשתחרר לחלוטין מפחד יש לחקור אותו עד הסוף, ... פנימית כזו, הוא בסופו של דבר מגיע למצב של לא יודע - ושם צריך להמשיך ולחקור עוד, עד שיגיע להבנה שאין שום תוצאה גרועה באמת, ושאין סיבה אמיתית לפחד. האם מקור כל הפחדים הוא פחד מהמוות? אחת ההנחות שהועלתה בשיחה היא שהבסיס לפחדים רבים הוא הפחד מהמוות. אליעד מדגים זאת ... כי הוא מפחד למות, עליו לשאול את עצמו למה אני מפחד למות? כשממשיכים לחקור את הפחד מהמוות עד הסוף, מגלים שהסיבה היא הפחד מלא ידוע. ככל שאדם יחווה בדמיון את כל התרחישים של המוות, כולל תוצאות כמו לאבד קיום או לפגוש את אלוהים ולהיזרק לגיהנום, הוא יגלה שאין באמת תוצאה שממנה צריך לפחד. האם החקירה העצמית הזו מתאימה לכל פחד? אליעד מדגיש כי שיטת החקירה העצמית הזו מתאימה לכל סוג של פחד. לא משנה היכן ... לפחד. ההגעה לנקודה הסופית, שבה כבר אין שום אפשרות נוספת לפחד ממנה, תביא לפתרון מוחלט של הפחד. האם ההתמודדות עם הפחד תגרום לאובדן צלם אנוש? אליעד מתייחס לחשש של אדם שעלול לאבד את צלם האנוש שלו בעקבות ההתמודדות הזו. לטענתו, אכן עלולה להתרחש איבוד ... שאין לו בחירה, הוא יבין שהוא למעשה לא קיים, ויחד עם ההבנה הזאת הפחד ייעלם לחלוטין. מה הפתרון לכל פחד וחרדה לפי אליעד כהן? הפתרון המוצע על ידי אליעד לכל סוג של פחד, חרדה או פוביה הוא ברור וחד: על האדם לחקור לעומק את האמונות והפחדים שלו. כל עוד קיימת תחושת רע לי, על האדם לבדוק האם מה שהוא חושב הוא באמת נכון. אם האדם בטוח באמיתות מחשבותיו ב - 100%, אין סיבה שיחוש פחד או רע, ואם הוא אינו בטוח - עליו להמשיך ולחקור את עצמו, עד שהספק יעלם. איך לה
איך לשכנע אנשים? האם להביע הזדהות? איך לגרום למישהו לשמוח? איך לטפל בחרדה? הבעת הזדהות, ראפור, דומה נמשך לדומה, דומה נמשך לשונה, הפכים נמשכים, ניגודים משלימים
איך לשכנע אנשים? האם להביע הזדהות? איך לגרום למישהו לשמוח? איך לטפל בחרדה? הבעת הזדהות, ראפור, דומה נמשך לדומה, דומה נמשך לשונה, הפכים נמשכים, ניגודים משלימים
... לשכנע אנשים? האם להביע הזדהות? איך לגרום למישהו לשמוח? איך לטפל בחרדה? הבעת הזדהות, ראפור, דומה נמשך לדומה, ... כהן מציג היא כיצד ניתן לשכנע אנשים ולהשפיע עליהם במצבי רוח שונים - בין אם מדובר באדם עצוב, בחרדה , או אפילו שמח. הרעיון המרכזי הוא להבין שישנן ... מסוימים, דווקא התנגדות נחרצת תסייע לילד להשתחרר מהפחד שלו מהר יותר. מה לעשות כשאדם מביע חרדה או עצב? כאשר אדם מביע חרדה או עצב, אליעד מסביר שצריך לבחון את שתי ... כל אדם שונה, ולכן צריך לבדוק בכל רגע ובכל סיטואציה מה עובד טוב יותר: הזדהות או התנגדות. אין נוסחה אחת מוחלטת, אלא מודעות ורגישות לתגובה של האדם שמולנו. איך לשכנע אנשים? האם כדאי להזדהות עם אדם עצוב? איך לגרום למישהו לשמוח? איך להתמודד עם חרדה? דומה נמשך לדומה או להפך? איך לגרום לאנשים ...
בעיות התנהגות אצל ילדים, מרגיש שכולם נגדו, איך לחנך ילדים? איך להבין ילדים? איך לטפל בפחדים? איך לטפל בפוביות? פחד מליצנים, טיפול בפחדים, הפרעת התנהגות, בעיה התנהגותית
בעיות התנהגות אצל ילדים, מרגיש שכולם נגדו, איך לחנך ילדים? איך להבין ילדים? איך לטפל בפחדים? איך לטפל בפוביות? פחד מליצנים, טיפול בפחדים, הפרעת התנהגות, בעיה התנהגותית
... מרגיש שכולם נגדו, איך לחנך ילדים? איך להבין ילדים? איך לטפל בפחדים? איך לטפל בפוביות? פחד מליצנים, טיפול בפחדים , הפרעת ... שהוא רואה בעצמו. לדוגמה, אם הילד שלם עם עצמו, אין סיבה שירגיש שכל העולם נגדו, כי הוא לא ... לילד להבין מה באמת קורה במציאות, ומה רק דמיוני או תוצאה של הפחדים שלו. מה לעשות כשילד פוחד ... מייצג לילד משהו בלתי צפוי או לא מוכר, ולכן הוא נכנס לחרדה . אליעד מסביר שיש לבדוק מה ... ולהפסיק לראות את הסביבה כמקור של איום מתמיד. איך להתמודד עם פחדים אצל ילדים? למה הילד חושב שכולם נגדו? פחד מליצנים טיפול איך להבין ילד עם בעיית התנהגות? ...
חרדה מתסמיני חרדה, חרדה להשתגע, תסמינים של חרדה, התקפי חרדה, טיפול בחרדה, איך לטפל בחרדה? איך לצאת מחרדה? איך להתמודד עם חרדה? תחושת מחנק בגרון, תחושת מחנק בחזה, טיפול בפחדים
חרדה מתסמיני חרדה, חרדה להשתגע, תסמינים של חרדה, התקפי חרדה, טיפול בחרדה, איך לטפל בחרדה? איך לצאת מחרדה? איך להתמודד עם חרדה? תחושת מחנק בגרון, תחושת מחנק בחזה, טיפול בפחדים
חרדה מתסמיני חרדה, חרדה להשתגע, תסמינים של חרדה, התקפי חרדה, טיפול בחרדה, איך לטפל בחרדה? איך לצאת מחרדה? איך להתמודד עם חרדה? תחושת מחנק בגרון, תחושת מחנק בחזה, טיפול בפחדים איך להתמודד עם חרדה מתסמיני חרדה? חרדה היא תוצאה של פחד ממשהו עתידי שיכול לקרות נגד רצונו של האדם. במקרים רבים, אנשים חווים חרדה בעקבות תסמינים פיזיים כמו לחץ בחזה, דפיקות לב מואצות, תחושת מחנק, סחרחורת או מועקה כללית. תחושות אלו יכולות להיגרם בשל חוויות עבר שהשאירו חותם רגשי, למשל חוויות של חרדה שנגרמה על ידי לחץ כלכלי או בעיות אחרות. אולם, ישנם גם מקרים בהם אדם עלול לפתח חרדה חוזרת בעקבות הפחד שהתסמינים הללו יחזרו, גם אם הסיבה לכך כבר לא קיימת. במקרים כאלה, התסמינים של החרדה יכולים להופיע שוב, כתגובה למחשבות על כך שהם עלולים לחוות את אותה חרדה שוב, גם אם אין שום סיבה ממשית לכך. אדם עלול לפתח פחד מהחרדה עצמה - פחד מהמחשבה על כך שהוא עלול שוב לחוות את התסמינים הללו, מבלי להבין את מקורם או את ההיגיון שמאחוריהם. התוצאה היא שהוא נכנס לחרדה נוספת, שמובילה להופעת אותם תסמינים פיזיים, ובכך הוא נכנס למעגל קסמים של חרדה מתסמינים. האם יש פתרון לחרדה מהחרדה? לכאורה, ישנן שתי דרכים עיקריות לטפל בחרדה כזו. הדרך הראשונה היא לשכנע את האדם שהסיכוי שיתנסו ... השנייה היא לשכנע אותו שגם אם התסמינים יחזרו, אין בהם דבר רע או מסוכן. בדרך כלל, אם אדם מפחד שמא תתרחש חרדה עתידית, ינסו להבין מהו מקור החרדה - האם מדובר ב
למה לשאול למה? שיטות לטיפול במחשבות רעות, איך להיפטר ממחשבות רעות? איך לטפל בפחדים? שאלות למטופלים, מה לשאול את עצמך? איך לטפל בחרדות? פחד מבדידות, שיטות טיפוליות
למה לשאול למה? שיטות לטיפול במחשבות רעות, איך להיפטר ממחשבות רעות? איך לטפל בפחדים? שאלות למטופלים, מה לשאול את עצמך? איך לטפל בחרדות? פחד מבדידות, שיטות טיפוליות
... לשאול למה? שיטות לטיפול במחשבות רעות, איך להיפטר ממחשבות רעות? איך לטפל בפחדים? שאלות למטופלים, מה לשאול את עצמך? איך לטפל בחרדות? פחד מבדידות, שיטות טיפוליות למה חשוב לשאול למה כשמתמודדים עם מחשבות ... תרחישים אפשריים: אפשרות ראשונה היא למצוא סיבה מסוימת. במצב כזה, האדם יוכל לבחון את הסיבה הזו, לשאול עליה שוב למה, וכך להתקדם בהבנת המחשבה או החרדה שלו עד שיגיע לסיבה עמוקה יותר. הוא יכול לקבל או להטיל ספק בסיבה זו, וכך להחליש את הכוח של המחשבה או החרדה. האפשרות השנייה היא לא למצוא סיבה כלל. כאשר האדם שואל שוב ושוב ולא מצליח למצוא שום סיבה הגיונית או מוצדקת לפחד או למחשבה השלילית, ... ככל שהוא יהיה בטוח יותר שאין באמת סיבה לפחד, כך תיחלש עוצמת החרדה או הפחד שלו. במילים אחרות, החוסר ... מובהקת הוא עצמו תהליך שמחליש את הפחד או החרדה. מהו התהליך הפנימי שמתרחש כאשר אין ... האדם יענה מיד למה שאני אפחד ממנו? אין סיבה. באותו אופן, אם אדם מפחד להיות לבד ולא מוצא שום סיבה אמיתית ומוחלטת לפחד, הוא יוכל, בתהליך של ... מצב של אי - פחד מוחלט. עצם ההבנה שאין סיבה מהותית או מוחלטת לפחד הופכת את הפחד לפחות ... לבד באופן מכוון, מתוך תקווה להבין את הסיבה לפחד. כשהוא עושה זאת, בהתחלה הוא אולי ימשיך ... בחקירה העצמית, הוא עשוי לגלות שאין באמת סיבה מוצדקת לפחד שלו. עצם ההיחשפות הזו, שמטרתה מציאת סיבה, עשויה להוביל להחלשת הפחד או החרדה. לפיכך, השאלה למה אינה רק שאלה ... תיאורטית, אלא תהליך של התמודדות מעשית עם החרדה או הפחד. האם תמיד חייבת להיות סיבה לפחד? נקודה נוספת שמעלה אליעד היא ההתייחסות ... או למחשבות שליליות כאילו חייבת להיות להן סיבה. חלק משמעותי בתהליך של שאלת למה הוא לגלות שבמקרים רבים מאוד, אין באמת סיבה מוצדקת או אמיתית לפחד. המסקנה הזו עשויה לשחרר את האדם מהחרדה, בדיוק כפי שהוא לא פוחד מדברים אחרים שאין להם סיבה הגיונית לפחד מהם, כמו עציץ או דינוזאור ... חסרת טעם, אלא תהליך חיוני ויעיל במיוחד בהתמודדות עם פחדים,
התמודדות עם פחד, איך לטפל בפחד? איך לטפל בבעיה? לבדוק מה האמת, אינטרסים בחיפוש האמת, חיפוש האמת ללא אינטרסים, שוחד עצמי, מה הכי נכון לעשות? איך לדעת מה לעשות?
התמודדות עם פחד, איך לטפל בפחד? איך לטפל בבעיה? לבדוק מה האמת, אינטרסים בחיפוש האמת, חיפוש האמת ללא אינטרסים, שוחד עצמי, מה הכי נכון לעשות? איך לדעת מה לעשות?
התמודדות עם פחד, איך לטפל בפחד? איך לטפל בבעיה? לבדוק מה האמת, אינטרסים בחיפוש האמת, חיפוש האמת ללא אינטרסים, שוחד עצמי, מה הכי נכון לעשות? איך לדעת מה לעשות? איך להתמודד עם פחד ולבדוק את האמת? ההתחלה של ההרצאה עוסקת בשאלה מה לעשות כאשר אדם נתקל בפחד. השאלה המרכזית שנשאלת היא מה הגישה הנכונה ביותר להתמודדות עם פחד. התשובה הראשונה היא לנסות להיפתח לפחד, כלומר, להכיר בו ולא להתנגד לו. אך יחד עם זאת, יש לשאול את עצמנו האם הפחד הזה אמיתי או שהוא תוצאה של דמיון או הגזמה. אליעד מציין שצריך לבדוק מה האמת מאחורי הפחד: האם הוא באמת מציאותי, או שמא הוא מופרך? איך לבדוק אם ... השיחה בין הדוברים ממשיכה כשהם מנסים להבין מה הדרך הנכונה להתמודד עם פחד. הדיון סובב סביב שאלה האם עלינו להסתכל על הפחד ולהתמודד איתו, או שמא לבדוק קודם את האמת שמאחוריו. השאלה שהעלו הייתה אם ... לבדוק אם יש סיכון אמיתי - אם לא, אז הפחד הוא חסר בסיס ואין סיבה להמשיך לפחד. הכוונה כאן היא לוודא שלא מתמודדים עם פחד מדמיון. מצד שני, כאשר הפחד אמיתי, יש להכיר בו ולטפל בו בדרך שתוביל לשחרור מהפחד, ולא להכחיש את קיומו. מה המטרה של חיפוש האמת? בהמשך השיחה, הדוברים מבקשים להבהיר את מטרת חיפוש ... יותר. הם מדברים על כך שבמקרים רבים, חיפוש האמת לא תמיד מניב תוצאה מיידית - לעיתים התהליך ידרוש זמן והבנה של מצבו הפנימי של האדם, ולאו דווקא פתרון מיידי או הימלטות מהפחד. אחד מהם מציין ... בפתרון מידי של הפחד, אלא בהבנתו. תשובות לשאלות פנימיות: איך להתמודד עם פחד? בהמשך השיחה יש דגש על חשובת השאלות הפנימיות, כגון: מה האמת לגבי הפחד שלי? במקום לשאול אם הפחד אמיתי או לא. השאלה ... היא מה הפחד מייצג, איזה השפעה יש לו על החיים שלי, ומה ניתן ללמוד ממנו. אליעד מסביר כי לעיתים הפחד הוא כלי שמניע אותנו לפעולה או מונע פעולה מסוימת, ולכן יש לבדוק את ההשפעות של הפחד. ההבדל בין להתמודד עם פחד לבין לברוח ממנו הוא קריטי כאן: כאשר אדם מברח מהפחד, הוא לא בודק את האמת מאחוריו. השאיפה היא לא להימנע מהפחד, אלא להבין ... ממנו. השאיפה היא להבין את האמת מאחורי הפחד ולפעול בהתאם. התמודדות עם פחד איך לבדוק פחד? בדיקת אמת בפחד שוחד עצמי בפחד האם הפחד אמיתי? הבנת פחדים כיצד להיפטר מפחד? ...
פחד לא הגיוני, חרדה פתולוגית, טיפול בחרדה לא הגיוני, טיפול בפחד לא הגיוני, פרנואיד, פרנויה, איך לטפל בפחד? איך לטפל בחרדה? חרדות לא רציונליות, טיפול בפוביה, הפרעה טורדנית כפייתית
פחד לא הגיוני, חרדה פתולוגית, טיפול בחרדה לא הגיוני, טיפול בפחד לא הגיוני, פרנואיד, פרנויה, איך לטפל בפחד? איך לטפל בחרדה? חרדות לא רציונליות, טיפול בפוביה, הפרעה טורדנית כפייתית
... לא הגיוני, חרדה פתולוגית, טיפול בחרדה לא הגיוני, טיפול בפחד לא הגיוני, פרנואיד, פרנויה, איך לטפל בפחד? איך לטפל בחרדה? חרדות לא רציונליות, טיפול בפוביה, הפרעה טורדנית כפייתית מהם הגורמים לפחדים וחרדות לא רציונליות? במהלך ההרצאה, אליעד מתאר את עקרונות הפעולה של פחדים לא הגיוניים וחרדות פתולוגיות, ומסביר כיצד ניתן לטפל בהם. השיחה מתחילה בשאלה כיצד להתמודד עם אדם שסובל מפחד לא רציונלי, כזה שאינו מבוסס על מציאות אובייקטיבית. כיצד ניתן לבדוק את הסיכוי לפחד לא הגיוני? הדרך ... אם הפחד יתממש? שאלת המשמעות של הפחד מספקת כלי נוסף להבין את עוצמת החרדה. אליעד מציין כי לעיתים ישנם אנשים שפשוט מפחדים ממצבים שאין להם סיכון משמעותי. למרות זאת, החשש נשאר אצלם, ללא היגיון ברור. האם ישנה תועלת במניעת ... לא רק את הסיכון, אלא גם את התועלת או החיסרון שנגרמים מההימנעות. מהי החרדה הפתולוגית? לאחר מכן, נדונה החרדה הפתולוגית, שהיא חרדה שמופיעה במצבים שאין בהם איום אמיתי או ממשי. אליעד מציין כי חרדה כזו אינה תוצאה של חישוב תועלת אמיתי, אלא היא חוויה פנימית שהאדם לא תמיד מסוגל להסביר או לשלוט בה. פעמים רבות אנשים עם חרדה פתולוגית מוצאים עצמם מפחדים ממצבים שאינם דורשים פחד, וזה מלווה את פעולתם היומיומית בצורה שמקשה עליהם לתפקד כרגיל. כיצד משפיעה ההבנה של הפחד על ... אם לאדם יש הבנה שהפחד שלו לא תואם את המציאות, השאלה מה יקרה אם יתמודד עם הפחד נראית אחרת. אליעד מציין כי לעיתים קרובות, כאשר האדם מבין שאין סיכון ממשי בפעולה, הוא יכול להפסיק לפחד. לעומת זאת, אם הוא לא מבין את זה, או אם הוא מניח את הפחד על דברים שיכולים להימנע, הפחד נשאר חזק. האם אפשר לטפל בפוביה בצורה פשוטה? הסוגיה של טיפול בפוביה מעלה שאלות רבות על האם ניתן לפתור פחדים בצורה פשוטה או האם יש צורך במאמץ גדול יותר. אליעד טוען שהטיפול יכול להיות פשוט, אם כי הוא מצריך להבין את המבנה הפנימי של המוח ואת המניעים של האדם, כולל ההבנה של חישובי התועלת מול הסיכון. מהן האתגרים בטיפול בחרדה? אליעד עובר לדבר על אתגרים בטיפול בחרדה, במיוחד כאשר מדובר במקרים פתולוגיים. השאלה הגדולה היא איך לעזור לאדם להבין שאין לו מה לפחד, כאשר הפחד הוא חלק מההרגשה שלו. לעיתים, על אף שהפחד בלתי ... להשפיע על ההתנהגות, כי האדם לא מבין את החישובים הפנימיים. האם כל חרדה נחשבת לפתולוגית? לא כל חרדה נחשבת לפתולוגית. ישנם מצבים בהם פחדים יכולים להיות סבירים, אך ישנם גם מקרים שבהם חרדה היא פתולוגית - כלומר, היא לא תואמת את המציאות. אליעד מציין כי אם אדם לא מצליח לתפקד על פי המציאות ולחשוב בצורה רציונלית לגבי הפחדים, אז מדובר בבעיה פתולוגית שמצריכה טיפול. מהן הדרכים בהן ניתן לתקשר עם ילדים הסובלים מ
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על הדרכה למטפלים, מבוא לטיפול בחרדות, מבוא להתמודדות עם פחד, שיטה לטפל בחרדות, איך לטפל בפחדים? נוסחה לטיפול בתחושות רעות, נוסחה לטיפול ברגשות רעים, הדרכה למאמנים אישיים, ללמוד לטפל באנשים, דוגמה לטיפול רגשי קוגניטיבי, חרדת קהל, חרדת במה, פחד במה, פחד קהל, איך לטפל בחרדה? ניתוח סיבתיות, בדיקת סיבתיות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: טיפול בתחושות רעות, איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? דיכאון? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: טיפול בתחושות רעות, איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך ליצור אהבה? איך למצוא זוגיות? איך לחנך ילדים? איך לא להישחק בעבודה? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשתול מחשבות? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להאמין בעצמך? איך להיגמל מהימורים? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשפר את הזיכרון? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להעריך את עצמך? איך לקבל החלטות? איך לשנות תכונות אופי ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם באמת הכל לטובה? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם המציאות היא טובה או רעה? מי ברא את אלוהים? איך להיות מאושר? למה יש רע בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים? למה העולם קיים? האם אפשר לדעת הכל? אולי אנחנו במטריקס? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? בשביל מה לחיות? למה לא להתאבד? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? מה המשמעות של החיים? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? האם הכל אפשרי? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא ייעוץ נפשי מומלץ, אימון אישי לעסקים, אימון אישי לימודים בתחום טיפול בתחושות רעות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2500 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 09:49:56 - wesi1