אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה יעוץ ✔השקעות למתחילים, מה לעשות עם הכסף? 16 שאלות למשקיעים, תכנון פיננסי, יעוץ פיננסי, איך להשקיע כסף? איפה להשקיע כסף? איך להפוך כסף לעוד כסף...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨השקעות למתחילים, מה לעשות עם הכסף? 16 שאלות למשקיעים, תכנון פיננסי, יעוץ פיננסי, איך להשקיע כסף? איפה להשקיע כסף? איך להפוך כסף לעוד כסף? איך למנף כסף? איך לבחון השקעה כספית? סוגים של השקעות, השקעה בשוק ההון, השקעה בבורסה, רכישת מניות, השקעה בנדלן, רכישת דירה למגורים, רכישת דירה להשקעה, רכישת דירה להשכרה, רכישת קרקע, רכישת מטח, השקעה במטח, רכישת ביטקוין, השקעה לפנסיה, איפה להשקיע את הכסף? בורסה, שוק ההון, הכנסה פאסיבית, השקעות כספיות, להקים עסק
והפעם אדבר על עולם ההשקעות הכספיות. ואסביר על סוגי השקעות שונים, איך חושב משקיע חכם? אילו שיקולים צריכים לעשות כאשר נכנסים להשקעה? מה ההבדלים בין אפיקי ההשקעה השונים ובין אפשרויות ההשקעה השונות? ועוד.

סוגים של השקעות כספיות:

אז ברמת העיקרון, ישנם המון סוגים של השקעות כספיות. להלן האפשרויות המרכזיות:

* השקעות בשוק ההון / השקעות בבורסה לניירות ערך, שבהן אפשרי להשקיע במניות / להשקיע במדדים / להשקיע באגרות חוב / מסחר באופציות וכולי.

* השקעות בנדלן, שבהן אפשרי להשקיע ברכישת דירה להשקעה / רכישת בית לשיפוץ ומכירה / רכישת דירה להשכרה לטווח ארוך / טווח קצר / airbnb / רכישת נדלן מסחרי / רכישת קרקע חקלאית וכולי.

* השקעה בעסקים, שבה האדם משקיע בהקמת עסק / שותפות בעסק / מניות בעסק פרטי / חברה ציבורית וכולי.

* לימודים והשכלה - שהאדם משקיע כסף בללמוד מקצוע / להשיג תואר אקדמי / ללמוד התפתחות אישית וכל כיו"ב, מה שאמור להגדיל את היכולת של האדם לעשות כסף ולהרוויח כסף בעתיד.

*השקעות במטבעות, החל מהשקעה במטח של דולרים ועד השקעה בביטקוין.

* השקעה בסחורות, החל מזהב / נפט או כל סחורה אחרת ועד השקעות אלטרנטיביות / השקעות טכנולוגיות, לדוגמה השקעה ב NFT, השקעות פסיביות כאלו ואחרות ועוד. בקיצור, המון סוגים של השקעות.


שאלות של משקיעים:

ולהלן טעימה קצרה על קצה המזלג, של חלק קטן מהשאלות שיכולות להיות למי שרוצה להשקיע כסף. שאלות שנובעות מכמות האפשרויות הכמעט אין סופית, להשקיע כסף בדרכים שונות.

אז השאלות הנשאלות הן רבות. לדוגמה: מהי ההשקעה הכי טובה? איך לבחון השקעה? מה צריך לקחת בחשבון לפני שמשקיעים כסף או זמן ששווה כסף, באפיק השקעה כלשהו? איך לדעת איזו השקעה מתאימה לך?

השקעה בנדלן - האם להשקיע כסף בנדלן? האם לרכוש דירה בפריסייל? האם לרכוש דירה יד שניה להשקעה? או אולי לרכוש דירה לשפץ אותה ולמכור אותה? או אולי לרכוש דירה לפצל אותה ולהשכיר אותה? או אולי לרכוש דירה ולהשכיר אותה כמו שהיא? או אולי לרכוש משרדים להשקעה? ואולי לרכוש מרלוגים להשכרה (מרלוג = מרכז לוגיסטי)? ואולי בכלל לרכוש קרקע חקלאית ולחכות להפשרה שלה? ואולי לרכוש קרקע חקלאית ולעשות לה שינוי תבע? ואולי לרכוש קרקע שיש לה תבע מאושרת לבניה, ולתכנן ולבנות עליה? ואולי להצטרף לקבוצת רכישה? ואולי להיכנס לתחום היזמות? ואולי לתחום ההתחדשות העירונית / פינוי בינוי וכיו"ב?

ואם כבר להשקיע בנדלן, אז איפה הכי כדאי להשקיע בנדלן, באיזה אזור? האם בארץ? אולי בחול? איפה בחול? באיזו דרך להשקיע? אם בארץ, איפה לקנות? איך לדעת מה לקנות? ואיך לשלם, האם במבצעי 20 80 או אולי בהלוואת קבלן עדיף? ואולי עדיף להקדים תשלומים כדי לקבל פטור מהצמדה למדד תשומות הבניה? ואולי כדאי לדחות תשלומים ולעשות משהו אחר עם הכסף? ועל שם מי לרשום את הנכס? ומה המשמעויות של המיסוי / מס רכישה / מס שבח / תיווך וכיו"ב? ואיזה עוד עלויות יש שאתה לא יודע שאתה לא יודע עליהן?

ואולי בכלל עדיף להשקיע במניות נדלן בבורסה במקום להתעסק ישירות עם הנדלן? אבל באיזו דרך להשקיע במניות הנדלן, האם בחברות ספציפיות, או אולי במדד חברות הנדלן? ואיך בדיוק להשקיע, דרך מי ואיך וכמה ולמה?

וממי בכלל אפשרי לקבל יעוץ? האם ממתווך דירות? האם מאיש המכירות במשרד המכירות? האם בקבוצות משקיעים? האם לשאול חברים? מה הכי נכון לעשות?

השקעה בשוק ההון - האם להשקיע כסף בשוק המניות? האם להשקיע במסחר יומי במניות או להשקיע במסחר ארוך טווח? האם לרכוש מניות ספציפיות או לרכוש רק מדדים? האם להשקיע בבורסה בארץ או אולי להשקיע כסף בוול סטריט / הבורסה בארצות הברית? ואולי להשקיע גם בבורסה באירופה? ואולי בשווקים המתפתחים? ואם להשקיע כסף בבורסה בארהב, האם להשקיע כסף במדד הנאסדק או אולי במדד הסנופי 500 (אס אנד פי 500) או אולי במדד הדאו ג'ונס או אולי במדד אחר? האם וכמה פיזור תיק השקעות לעשות? כמה לפזר את ההשקעה במניות? ואולי לרכוש את מדד המניות העולמי? ואם לרכוש בחול, האם לרכוש ישירות בחול בדולרים, או לרכוש בארץ צמוד לדולר או בארץ בניטרול ההצמדה לדולר / גידור מטח באמצעות קרנות מנוטרלות מטח?

ואולי בכלל לעשות גם שורטים על שוק המניות? ואולי בכלל להתעסק במסחר באופציות? ואולי להתעסק במינוף פי 3 כדי לעשות עוד יותר כסף פי 3 כאשר עולה נכס הבסיס? ואולי בכלל כדאי לרכוש רק אגרות חוב ומשהו יותר סולידי? ואולי בכלל לרכוש רק קרן כספית בלבד? אבל איזו קרן כספית כדאי לרכוש? ואם אגרת חוב, אז איזו אגרת חוב כדאי לרכוש?

וממי בכלל אפשרי לקבל יעוץ? האם מהיועץ בבנק? או אולי יועץ חיצוני? או ללמוד לבד? ועל מי בכלל אפשרי לסמוך? ואיפה לנהל את הכסף? ומה רמת הסיכון של בית השקעות חיצוני או לשים את הכסף בבנק? ואולי בכלל להסתפק בפקמ בבנק?

השקעה בלימודים - מה כדאי ללמוד? איזה תחום כדאי ללמוד? איפה אפשרי לעשות הכי הרבה כסף? האם המקצוע הזה ישרוד בעתיד? מה הסיכוי למצוא בו עבודה? האם אני אהנה מהעבודה? האם אצליח בתחום הזה?

השקעה בהקמת עסק - איזה עסק כדאי להקים? באיזה תחום? איך כדאי להיכנס לעסק הזה? כמה כסף לשים בעסק הזה? האם לפתוח עסק לבד או עם שותף? כמה אחוזים לתת לשותף? האם להקים חברה בע"מ או אולי עוסק מורשה או אולי עוסק פטור או אולי להיות שכיר? האם לעשות תוכנית עסקית? איך לגשת לזה?

השקעות אחרות - ואולי בכלל כדאי לקנות מטבעות? אולי להשקיע בדולרים? ואולי להשקיע באירו ולקנות יורו? ואולי כדאי לקנות ביטקוין או איזה מטבע אחר חדש? ואולי לקנות NFT ?ואולי להשקיע בהלוואות חברתיות / מימון המונים / P2P? ואולי משהו אחר? ועוד המון שאלות נוספות.

אז איך לדעת מה כדאי לך לעשות עם הכסף שלך? מה מתאים לך? מה הכי טוב עבורך?


מהי השאלה הראשונה שצריכים לשאול לפני שמשקיעים כסף במשהו כלשהו?

אז ברמת העיקרון יש כל מיני שיקולים, שאפשרי ושכדאי לבדוק, לפני שנכנסים להשקעה כלשהי. ובהתאם לכך אפשרי לדעת מהי מידת ההתאמה של כל השקעה, לכל משקיע. כי ההשקעה צריכה להתאים לך באופן אישי ספציפי בהתאם לצרכים הספציפיים שלך ובהתאם לאפשרויות הספציפיות שלך. ותכף אפרט חלק מהשיקולים שכדאי לעשות לפני שנכנסים להשקעה כלשהי.

אבל, אם אתה רוצה להשקיע כסף, כדאי שקודם כל תשאל את עצמך את השאלה הבאה:

מהי מטרת ההשקעה הכספית? מה המטרה שבגללה אתה רוצה להשקיע כסף?

אז בעיקרון יש המון סיבות אפשריות למה בן אדם יכול לרצות להשקיע כסף. לדוגמה:

* אפשרי להשקיע כסף - כדי לשמור על ערך הכסף, מפני שחיקת ערך הכסף בגלל האינפלציה וירידת ערך הכסף.

* אפשרי להשקיע כסף - כדי להתעשר וכדי לעשות כמה שיותר כסף מהכסף הקיים / למנף את הכסף הקיים / לתת לכסף לעבוד בשבילך.

* אפשרי להשקיע כסף - כדי לחסוך כסף לפנסיה / לשעת חרום / ליום שחור / לירושה לילדים / למטרה ספציפית / להגשמת חלום כלשהו.

* אפשרי להשקיע כסף - כדי ליצור מקור הכנסה פאסיבית שלא מצריכה עבודה / שמצריכה פחות עבודה / שמאפשרת לצאת לחופש כלכלי.

* אפשרי להשקיע כסף - בשביל הריגוש שיש באפשרות להתעשר ולהביא את המכה עם מזל או שכל.

* אפשרי להשקיע כסף - בגלל fomo / פחד מהחמצה / פחד לאבד הזדמנות לעשות כסף קל / פחד לפספס את הרכבת ולהישאר מאחור.

* אפשרי להשקיע כסף - בגלל שאסור לתת לכסף להישחק / אסור לתת לכסף לנוח בעובר ושב, אלא חייבים לתת לכסף לעבוד לפחות כדי לשמור על הערך שלו או כדי למנף אותו וכולי.

* אפשרי להשקיע כסף - גם בשביל השעמום וכדי ליצור מקור תעסוקה ועניין חדשים, ליהנות מהמשחק של ההשקעה וכולי.

במילים אחרות: יכולות להיות כל מיני סיבות שונות, לכך שבן אדם ירצה להשקיע כסף. וכל סוג השקעה, יכול להתאים יותר או פחות, לסיבה שבגללה האדם רוצה להשקיע כסף. וכדאי להבין, מה המטרה שבגללה אתה רוצה להשקיע כסף. ובהתאם לזה להתאים את סוג ההשקעה הכספית, למטרות האישיות שלך של ההשקעה הכספית שלך.


16 שאלות לשאול לפני כל השקעה:

עכשיו, אחרי שהבנו מה המטרה / מטרות שבגללן אתה רוצה להשקיע כסף, עכשיו כדאי לשאול גם את השאלות הבאות, ביחס לכל אפשרות השקעה שאתה שוקל אותה.

אז להלן שאלות שכדאי לבחון איתן, כל אפשרות השקעה כספית שעומדת לפניך.

ואתחיל ברמת הכותרות של השאלות ואחר כך אסביר אותן יותר לעומק. להלן השאלות:

מה הסיכוי?

1- כמה כסף אפשרי להרוויח בהשקעה הזאת?

2 - מה הסיכוי להרוויח את הרווח הזה?

3 - תוך כמה זמן אפשרי לפגוש את הכסף / לראות את הרווח הזה?

4 - מה פוטנציאל הצמיחה והגידול של ההשקעה?

מה הסיכון?

5 - כמה כסף אפשרי להפסיד בהשקעה?

6 - מה הסיכוי להפסיד את הכסף בהשקעה?

7 - מה התנודתיות של ההשקעה?

8 - מה הנזילות של ההשקעה?

9 - מה רמת הסטרס של ההשקעה?

10 - מה הסיכוי לעשות טעויות בדרך ולהפסיד כסף?

11 - כמה כאב ראש / התעסקות שוטפת יש בהשקעה?

שאלות כלליות:

12 - כמה הסיכוי / סיכון תלוי במזל או בשכל?

13 - האם הסיכוי הוא תוצאה של ייצור ערך אמיתי או בועה?

14 - מי סוג המשקיעים, שמשקיעים באפיק ההשקעה הזה?

15 - איך ההשקעה תשפיע על ההתפתחות האישית שלך, שאינה קשורה לכסף?

16 - כמה אתה סומך על שיקול דעתך בנושא?


ועכשיו, אסביר יותר לעומק את השאלות האלו:

אז בהתחלה נשאל שאלות על הסיכוי ועל פוטנציאל הרווח של ההשקעה:


1- כמה כסף אפשרי להרוויח בהשקעה הזאת?

מה פוטנציאל הרווח של ההשקעה? כמה כסף אפשרי לעשות בהשקעה הזאת אם היא תצליח? על כמה כסף מדובר? כמה כסף בפועל? מה סכום הכסף שאפשרי להרוויח כאן? מה שיעור הרווח הנומינלי? דהיינו, איזה סכום כספי בפועל אפשרי לעשות כאן? איזה רווח ריאלי אפשרי לעשות כאן? דהיינו, מה יהיה הרווח שתקבל בפועל, פחות ירידת ערך הכסף בגלל האינפלציה? מה אחוז התשואה ביחס להון העצמי? כמה תשואה באחוזים אפשרי לעשות על הכסף, ביחס להשקעה המקורית שלך / ביחס להון העצמי שלך?

איך ההשקעה הזאת במידה והיא תצליח, איך היא תשפיע על העתיד הפיננסי שלך? האם ההשקעה הזאת שומרת על ערך הכסף מפני אינפלציה? האם ההשקעה הזאת יכולה לגרום לך להתעשר בגדול? האם ההשקעה הזאת יכולה לגרום לך להפסיק לעבוד לחלוטין? האם ההשקעה הזאת יכולה להוציא אותך לפנסיה ולא לעבוד יותר לעולם?

במילים אחרות, כמה כסף אפשרי לעשות כאן בפועל? באופן ריאלי? באחוזים? ואיך סכום הרווח הכספי הזה, ישנה לך את החיים?


2 - מה הסיכוי להרוויח את הרווח הזה?

מה אחוז הסיכוי להרוויח בהשקעה? מה הסיכוי שתעשה את הרווח שאתה יכול לעשות בהשקעה הזאת? האם במאה אחוז שתעשה את הרווח המקסימלי? באיזה אחוז סיכוי תעשה רווח קטן? באיזה אחוז סיכוי תעשה רווח גדול? מה הסיכוי שתרוויח סכום כזה או אחר? מה אחוז הסיכוי לרווח X? מה אחוז הסיכוי לרווח Y?


3 - תוך כמה זמן אפשרי לפגוש את הכסף / לראות את הרווח הזה?

תוך כמה זמן תעשה את הרווח? תוך כמה זמן תיפגש עם הכסף? מתי תראה את הכסף? מתי תוכל ליהנות מהרווחים? דהיינו, נניח שאתה יכול להרוויח 10% שנתי על הכסף, ונניח שיש וודאות של 100% שתעשה את הרווח הזה. אבל באיזה טווח זמן תרוויח את הרווח הזה. האם באופן מיידי? האם אתה מתחיל לראות רווחים כבר בהתחלה או רק אחרי הרבה זמן? תוך כמה זמן, תראה את הרווחים? תוך כמה זמן תוכל להשתמש בכסף שתרוויח? האם יש פירות גם לאורך הדרך? לדוגמה הכנסה משכירות / דבידנד / רווחים לאורך הדרך, או רק בסוף הדרך / אחרי הרבה זמן?


4 - מה פוטנציאל הצמיחה והגידול של ההשקעה?

מה פוטנציאל הגדילה של ההשקעה שלך? נניח שההשקעה שלך תצליח, האם ואיך היא תשפיע על ההשקעה הבאה שלך? להיכן אפשרי לצמוח עם ההשקעה הזאת? האם ההשקעה הזאת יכולה להוציא אותך מהלופ? האם ההשקעה הזאת יכולה להוציא אותך ממרוץ העכברים? איך ההצלחה / ההפסד בהשקעה הזאת, יכול להשפיע על ההשקעה הבאה שלך?

לדוגמה, יש השקעות שאתה צובר בהן ידע וניסיון באמצעות ההשקעה, מה שמגדיל את הסיכוי שלך בהשקעה הבאה שלך לעשות עוד יותר כסף, בגלל מה שלמדת בהשקעה הזאת. יש השקעות שהן סוג של כרטיס כניסה לתחום מסוים, אבל הן רק השקעות כרטיס כניסה. אחר כך עוברים מהן להשקעות אחרות. יש השקעות שיש בהן אפקט "ריבית דריבית" ויש כאלו שלא.

אז: מה פוטנציאל הגדילה והצמיחה של ההשקעה שלך? לדוגמה פוטנציאל גדילה של הקמת עסק שיכול להתפתח למעצמה כלכלית, ביחס לפוטנציאל גדילה וצמיחה של לחסוך כסף בפקמ בבנק?


עד כאן הכל היה בעיקר חשיבה על התרחישים הטובים, על הסיכויים הטובים לעשות כסף בהשקעה. עכשיו ננסה לחשוב גם על התרחישים הרעים / הפחות טובים. ולכן עכשיו נשאל שאלות גם על הסיכון ועל פוטנציאל ההפסד של ההשקעה:

5 - כמה כסף אפשרי להפסיד בהשקעה?

מה הסיכון שיש בהשקעה? כמה כסף אפשרי להפסיד בהשקעה הזאת? איזה סכום כסף אפשרי להפסיד בהשקעה? האם אפשרי להפסיד את כל ההשקעה? האם אפשרי להפסיד רק את הרווחים של ההשקעה? האם אפשרי רק לא להרוויח אבל גם לא להפסיד? האם אפשרי לשמור על הקרן ועל ההון העצמי של ההשקעה? האם יש תרחיש שתהיה חייב יותר כסף מאשר ההשקעה הראשונה שלך? אולי אתה ממונף? אולי לקחת הלוואה לצורך ההשקעה שלך? האם אתה יכול להפסיד יותר כסף מאשר ההון העצמי שלך? האם אתה משעבד נכסים נוספים לטובת ההשקעה הכספית הזאת?

האם אפשרי להפסיד מעבר לשחיקת הכסף על ידי האינפלציה? מה הסיכוי בכלל לאינפלציה? כמה אחוזים מדובר? כמה כסף אפשרי להפסיד באחוזים מהכסף שהשקעת? מה ההפסד הריאלי (בהתחשבות באינפלציה)? מה ההפסד הנומינלי?

איך הפסד בהשקעה הזאת ישפיע על החיים שלך? איך ההשקעה הזאת ביחס להון העצמי שלך שאתה לא משקיע אותו? כמה כסף מההון העצמי שלך באופן כללי, אתה מסכן בהשקעה הזאת? מה יקרה לך בכל מובן שהוא אם תפסיד את הסכום הזה? כמה כסף אתה יכול להרשות לעצמך לאבד?

ונניח שתפסיד כסף, האם ההפסד יהיה רק על הנייר (הפסד על הנייר = אם לא מכרת לא הפסדת), דהיינו, שאם תמשיך להחזיק את ההשקעה הזאת, אז אולי / בוודאות תוכל להחזיר את ההשקעה שלך, או שאם הפסדת, אז הלך הכסף לחלוטין ואין מה לעשות כדי להחזיר את ההשקעה. מה הסיכוי לאבד את הכל?

מה יקרה לך בכל מובן שהוא אם ילך כל הכסף? קצת מהכסף?


6 - מה הסיכוי להפסיד את הכסף בהשקעה?

מה הסיכוי באחוזים, להפסיד את כל הכסף / חלק מהכסף / יותר מכל הכסף? מה הסיכוי שיקרו תרחישים רעים? כמה באמת אתה מבין בזה? מה באמת אתה יודע על זה?


7 - מה התנודתיות של ההשקעה?

מהי רמת היציבות או רמת התנודתיות של ההשקעה?

הסבר: יש השקעות שמביאות X כסף לאורך זמן. אבל התשואה היא רק בממוצע בלבד. דהיינו, שבדרך לתשואה שבסוף הדרך, יש המון תנודתיות ושינויים בערך הכספי של ההשקעה.

לדוגמה אגרת חוב, שבוודאות של כמעט מאה אחוז בעוד X זמן תביא לך תשואה Y, אבל היא יכולה לעלות ולרדת בערך שלה במשך הזמן, גם אם בוודאות בסוף הדרך יגיע הכסף.

או לדוגמה מדד מניות אס אנד פי 500 שלאורך זמן בממוצע עושה X אחוזים לשנה בממוצע, אבל לאורך הדרך הוא יכול לרדת או לעלות בעשרות אחוזים.

כל זה לעומת נכס אחר שאולי מביא פחות תשואה לאורך זמן, אבל אין אפשרות שהוא יפסיד לך כסף באופן נומינלי. לדוגמה פקמ בבנק, שהערך הנומינלי שלו יכול רק לעלות, גם אם הוא נמוך וגם אם תפסיד בו את שחיקת האינפלציה.

ככל שיש יותר שינויים בערך של ההון שלך במשך הדרך, גם אם בסוף במאה אחוז הכסף שלך יהיה שווה יותר, הרי שזה מוגדר כתנודתיות של ההשקעה.

ולמה זה משנה מהי רמת התנודתיות של ההשקעה?

1 - כי יכול להיות שזה יעשה לך לחץ נפשי במשך הדרך, מה שיגרום לך בתרחיש הטוב רק להרגיש רע מירידת ערך הכסף שלך, אבל מה שיגרום לך בתרחיש הרע, למכור את ההשקעה כשהערך שלה יורד, ואז בסיכוי גבוה לאבד את הכסף. בגלל שמכרת בירידות במקום לחכות לעליות שאולי יבואו בהמשך.

2 - בנוסף, יתכן שפתאום תצטרך את הכסף / חלק מהכסף באמצע הדרך מסיבה לא צפויה כלשהי. ואז, כאשר תרצה לממש את הכסף שלך או את חלקו, הרי שיתכן שהשווי שלו יהיה נמוך ותיאלץ להפסיד כסף על ההשקעה או שבכלל יחסר לך כסף ולא יהיה לך מספיק כסף שתצטרך. וזה בגלל שההשקעה תנודתית ולפעמים הערך של ההון שלך יורד, גם אם בסוף הוא יעלה.


8 - מה הנזילות של ההשקעה?

כמה הכסף שלך נשאר נזיל / זמין לשימוש באופן מיידי? מה רמת הנזילות של ההשקעה? כמה ובאיזו מידה הכסף שלך נשאר זמין לשימוש שלך? כמה אתה חופשי להתחרט מחר בבוקר ולצאת מההשקעה? אם מחר לצורך העניין אתה רוצה למכור את המניה שלך / למכור את הבית שלך, כי אתה צריך כסף או כי ככה בא לך, האם באמת זה אפשרי? כמה זה אפשרי? כמה קנס או הפסד תצטרך לשלם אם תרצה לצאת מההשקעה שלך מתישהו לפני שתוכל לצאת ממנה עם רווח? ונניח שהכסף נזיל, איך משפיעה המכירה המיידית שלך של הנכס, על שווי הנכס? האם תיאלץ למכור את הנכס במחיר השוק? או שתצטרך להפסיד כסף, בתמורה לנזילות הזאת?

ונניח שהנכס לא נזיל, האם תוכל לקחת הלוואה כנגד הנכס הזה, במידה ותרצה כסף שכרגע לא נזיל עבורך? או שתהיה חייב לממש את הנכס אם תצטרך כסף? ממי תוכל לקחת הלוואה? באיזה תנאים?

ובאופן כללי, מה הסיכוי שתצטרך להנזיל (להפוך לנזיל) קצת או הרבה כסף לאורך חיי ההשקעה? מה הסיכוי שיקרה משהו בלתי צפוי? האם ואולי יש לך גם קרן חירום? האם יש לך אולי איזו הוצאה צפויה או מה הסיכוי להוצאה בלתי צפויה בהמשך, שתגרום לך להצטרך להשתמש בכסף הזה?


9 - מה רמת הסטרס של ההשקעה?

מה רמת הסטרס של ההשקעה? מהי רמת הלחץ הנפשי שאתה הולך להיות בה לאורך חיי ההשקעה? כמה לחץ נפשי יהיה לך מההשקעה הזאת?

רמת הסטרס של ההשקעה, תלויה בעיקר ברמת הסיכון וברמת התנודתיות של ההשקעה. ככל שיש יותר חוסר וודאות לגבי הסיכוי והסיכון של ההשקעה, ככל שיש יותר תנודתיות בערך של ההשקעה, כך בעצם גדלה רמת הסטרס והמתח הנפשי, של האדם שעושה את ההשקעה. זה לא בהכרח יקרה, אבל בדרך כלל זה מה שקורה.


10 - מה הסיכוי לעשות טעויות בדרך ולהפסיד כסף?

מה הסיכוי שתעשה טעויות בדרך? הרבה משקיעים מפסידים כסף, כי לפעמים ברגע של סטרס, אנשים עושים טעויות בדרך. לדוגמה, קונים כשהבורסה עולה, וכאשר יש מימושים / ירידת ערך מניות, אז הם נכנסים ללחץ ומוכרים, כדי לא להפסיד כסף. ובכך בעצם הם מגדילים את הסיכוי שלהם להפסיד כסף לטווח הרחוק, בהנחה שבטווח הרחוק שוק המניות אמור לתקן כלפי מעלה.

במילים אחרות, מה הסיכוי שתעשה טעויות בדרך, שיגרמו לך לאבד את ההשקעה שלך. זה כמובן תלוי ברמת הסיכון, בכמה כסף אתה יכול להפסיד, בכמה כסף אתה יכול להרוויח, באיזו רמת וודאות, בתנודתיות של ההשקעה, באופי שלך כמשקיע, בפסיכולוגיה שלך, בלחצים הנפשיים שאתה יכול לעמוד בהם, ביחס שלך לכסף, בסיכון שלקחת על עצמך, בניסיון המעשי שלך בתחום הזה / בתחומים אחרים ועוד.


11 - כמה כאב ראש / התעסקות שוטפת יש בהשקעה?

האם ההשקעה שלך היא השקעה פאסיבית / השקעות לעצלנים / השקעה שלא דורשת התעסקות לאורך הדרך, או שהיא מסוג השקעות לחרוצים, השקעה אקטיבית, שדורשת מעקב יום יומי אולי אפילו שעתי, או אולי תחזוקה חודשית או מעת לעת לפי הצורך? כמה תעסוקה נדרשת ממך לאורך הדרך? כמה אתה מבין בתחזוקה של ההשקעה לאורך הדרך? האם אתה חייב להשקיע זמן לאורך הדרך? אולי אפשרי לשלם למישהו שינהל לך את ההשקעה לאורך הדרך? כמה כאב ראש או אולי הנאה, הולכת להיות לך לאורך הדרך של חיי ההשקעה שלך?

בכל אפיק השקעה יש את ההתעסקות האפשרית שלו לאורך הדרך. לדוגמה, יש משקיע פאסיבי בשוק ההון ויש סוחר יומי. יש מי שקונה נכס נדלן ומתעסק עם שוכרים לאורך הדרך ויש מי שנותן לחברת ניהול לנהל את זה או שהוא בכלל מוכר את הדירה למישהו אחר אחרי האכלוס ועובר להשקעה הבאה. כל השקעה מתאפיינת ברמת ההתעסקות השוטפת שהיא מביאה איתה.


ועכשיו, נשאל עוד כמה שאלות כלליות, שיעזרו לך להבין טוב יותר את ההשקעה שלך:

12 - כמה הסיכוי / סיכון תלוי במזל או בשכל?

כמה זה שכל או מזל? האם בהשקעה הזאת אתה סומך יותר על השכל שלך, או על המזל שלך? בדרך כלל, עדיף יותר לסמוך על השכל מאשר על המזל. החלשים סומכים על המזל, החזקים סומכים על השכל שלהם. האם יש היגיון אמיתי לכך שההשקעה שלך תצליח, או שאתה בעיקר סומך על המזל ועל האינטואיציה שלך, שערך הנכס שלך יעלה? האם בדקת את הנושא לעומק, או שאתה רק מאמין ללב שלך או למישהו אחר כלשהו?


13 - האם הסיכוי הוא תוצאה של ייצור ערך אמיתי או בועה?

האם הרווח הכספי שאתה צופה להרוויח, האם הוא תוצאה של יצירת ערך אמיתי לעולם או שהוא תוצאה של בועה / פיקציה וכיו"ב?

נסה להבין, האם אתה הולך לעשות כסף, מכך שאתה מייצר ערך אמיתי למישהו אמיתי (לדוגמה לבנות בית למגורים / להשכיר למישהו בית / לפתח ולמכור מוצר ממשי ללקוחות אמיתיים)? האם אתה הולך לעשות כסף, מכך שלדוגמה אתה שותף בחברה שמייצרת ערך אמיתי (לדוגמה חברה שמייצרת ערך אמיתי ללקוחות אמיתיים)? או שאולי אתה הולך לעשות כסף, מכך שהערך של הנכס שאתה מחזיק יעלה, בגלל FOMO של אנשים, בגלל תופעת העדר, בגלל שכולם מאמינים שהערך של הנכס יעלה, בגלל פחד מהחמצה, בגלל כשל שוק, בגלל אפקט המחסור (לדוגמה ביטקוין) וכיו"ב?

האם ההשקעה הכספית שלך, מייצרת ערך אמיתי למישהו, ויצירת הערך היא זו שמייצרת את הרווח הכספי? או שמדובר על איזו בועה שאולי עושה הרבה כסף, אבל היא מבוססת על "עסקי אוויר" / "לופט געשעפט" / "בקבוק אוויר בשקל" (מרחוב סומסום: https://www.youtube.com/watch?v=pjUjPG3eElc) / "מכירת בורות" (למכור בורות: https://www.youtube.com/watch?v=EVyYDU9zUgI) וכל כיו"ב. מה שמגדיל את הסיכוי לכך שהבועה תתפוצץ לאורך הזמן ותאבד יותר מהערך שלה?

במידה וההשקעה שלך כן מייצרת ערך, האם מדובר על ערך קבוע, לדוגמה מכירת מוצרי מזון, או שאולי מדובר על ערך זמני וטרנדי בלבד, לדוגמה מכירת ספינרים / פוקימון גו / NFT /בייבליידס או משהו טרנדי כלשהו, שסופו לעבור מהעולם, רק עוד לא ידוע מתי?

האם אתה חושב שההשקעה שלך, מייצרת ערך אמיתי לעולם, לדוגמה צורך במקומות דיור / תרופות וכיו"ב, או שאתה משקיע במשהו שמייצר עוד "זבל" בעולם, לדוגמה השקעה במשהו שמבחינתך מספק לאנשים "זבל" כלשהו לצריכה? עד כמה יש ערך אמיתי מאחורי ההשקעה שלך, כך שיש יותר סיכוי שהיא תהיה יציבה?

האם ומה הערך המוסף לעולם, שאתה מביא עם ההשקעה שלך? האם אתה משקיע במשהו שמקדם איזו אג'נדה שאתה מאמין בה / עושה טוב בעולם? או שאתה משקיע במשהו שהופך כסף או זבל לעוד יותר זבל ועוד יותר כסף?


14 - מי סוג המשקיעים, שמשקיעים באפיק ההשקעה הזה?

מה מאפיין ותכונות האופי של המשקיעים בערוץ ההשקעה הזה? האם המשקיעים בערוץ ההשקעה הזה, הם אנשים צעירים? בעלי ניסיון? חכמים? אנשי עסקים? שמבינים את עולם ההשקעות? שכבר חוו ירידות והפסדים בשוק? שמאמינים בכסף קל? שמאמינים בעבודה קשה? אנשים שמחפשים לעשות את המכה? אנליסטים שסומכים על השכל שלהם? מהמרים שסומכים על המזל שלהם? מה האופי של מי שמשקיע בערוץ ההשקעה שאתה רוצה להיכנס אליו?

דרך זה תוכל להבין יותר טוב את המקום שאליו אתה אולי הולך.


15 - איך ההשקעה תשפיע על ההתפתחות האישית שלך, שאינה קשורה לכסף?

איך ההשקעה תתרום להתפתחות האישית שלך באופן שאינו קשור לכסף? איך ההשקעה שלך, תשפיע על המימוש העצמי שלך? על הלמידה שלך? האם היא אך ורק השקעה בכסף שיהפוך לעוד כסף? האם היא בעיקר עבודה שחורה? האם יש בה למידה? האם יש בה התפתחות אישית? מה אתה מקבל מההשקעה הזאת, חוץ מאשר כסף ועוד כסף ועוד יותר כסף? איך ההשקעה הזאת משפיעה על השכל שלך? על האושר שלך? על שמחת החיים שלך? האם ואיך היא משפיעה על האופי שלך? על ההתפתחות האישית שלך?

מה הסיכוי שהיא תגרום לך למימוש עצמי? מה הסיכוי שהיא תביא לך אושר? או שאולי היא תביא לך רק פחד לאבד את הכסף שתרוויח? או רק פחד לאבד את הכסף עד שתרוויח את הכסף?

האם תרוויח משהו ברמה האישית, גם אם תפסיד כסף? לדוגמה, למידה, שכל, מוח, יכולת חשיבה? או שאם הלך הכסף, אז רק נזק יצא מזה?

האם תקבל מההשקעה התעסקות חיובית שאתה נהנה להתעסק איתה גם בלי קשר לכסף, או שאתה עושה את ההשקעה ואת ההתעסקות סביבה רק בשביל הכסף?

מה יוצא לך מההשקעה, שאינו קשור לכסף? במידה ותרוויח וגם במידה ותפסיד את הכל, מה יצא לך שלא קשור לכסף?


16 - כמה אתה סומך על שיקול דעתך בנושא?

כמה אתה מבין את ההשקעה? כמה ניסיון בפועל יש לך בהשקעה הזאת? כמה ידע מקצועי יש לך בהשקעה הזאת? האם אתה מכיר אנשים שהצליחו וגם נכשלו בהשקעה הזאת? האם אתה יודע מה הטעויות שעשו אלו שנכשלו? האם אתה יודע למה ומה הסיבה שהם עשו את הטעויות שהם עשו? האם אתה יודע מה לעשות כדי לא לטעות כמו החכמים שניסו לפניך להצליח אבל טעו?

כמה וודאות יש לך לגבי התרחישים הטובים / הרעים של ההשקעה? כמה אתה יודע מה אתה לא יודע? האם אתה באמת מבין את רמת הסיכון / רמת הסיכוי, של ההשקעה הזאת או שאתה אולי פועל מחמדנות / פחד מהחמצה / פנטזיות שקריות / אופטימיות יתר, ואתה בסיכוי גבוה הולך להידפק בקטן או בגדול?

האם זה כבר קרה לך שהרווחת או שהפסדת כסף / הרבה כסף, בתחום הזה או בתחום אחר? האם אתה מדבר מניסיון או רק מדמיון? האם באמת פעם הפסדת כסף ואתה יודע איך תתמודד עם הפסד כספי, על פי ניסיון שלך, או רק על פי הדמיון שלך? האם יתכן שבזמן אמת תגיב אחרת אם תפסיד כסף? האם יתכן שבזמן אמת לא תדע להתמודד עם תנודתיות בערך ההשקעה שלך? האם יתכן שתראה את ערך הכסף שלך יורד ותמכור בהפסד? האם אתה מדבר מניסיון או מדמיון?

ובאופן כללי, כמה אתה טועה בשיקול דעתך באופן כללי? כמה באופן כללי אתה יכול לסמוך על האינטואיציה שלך באופן כללי? כמה טעויות אתה עושה באופן כללי? כמה פעמים המוח שלך מטעה אותך? כמה פעמים חשבת שמשהו יצליח והוא הצליח או נכשל? כמה אתה באמת יכול לסמוך על עצמך?.


לסיכום:

עולם ההשקעות הוא עולם שלם, עם המון אפשרויות והמון חישובים אפשריים.

מה המטרות והצרכים שלך?

כאשר רוצים להשקיע כסף, כדאי לנסות להבין, מה המטרה האישית שלך בהשקעה הכספית? מה אתה מנסה להשיג בהשקעה הכספית שלך? האם חופש כלכלי מוחלט, או רק עוד כמה שקלים? האם ואיך אתה מצפה שההשקעה הכספית תשנה את החיים שלך? באיזו מהירות? באיזו תנודתיות? באיזו רמת סיכון? באיזו רמת לחץ? באיזו רמת התעסקות? באיזו השפעה על החיים שלך? מה אתה מצפה לקבל מההשקעה שלך? באיזו רמת סיכון? באיזו רמת סיכוי? כמה כסף אתה רוצה לסכן? כמה כסף אתה יכול לסכן?

מה אפשרויות ההשקעה שלך?

עכשיו, אחרי שהבנו את המטרות שלך, עכשיו צריכים לבחון ולראות מה אפשרויות ההשקעה שלך בפועל באופן כללי, לפי כמות הכסף שלך, היכולת שלך לקחת מימון נוסף, לדוגמה משכנתא או הלוואה לכל מטרה וכיו"ב, מה הנכסים שכבר רשומים על שמך, מה המשמעויות המיסויות של כל השקעה (שיקולי מיסים / מס רווחי הון / מס הכנסה / מס רכישה / מס שבח / מס ירושה וכיו"ב) עבורך וכולי.

איך כל אפשרות מתאימה לצרכים שלך?

עכשיו, אחרי שברור מה המטרות שלך ומה האפשרויות שלך, עכשיו צריך לראות על כל אפשרות השקעה, האם ואיך היא מתאימה לצרכים שלך בהשקעה. כי כל כיוון השקעה, יש בו המון אפשרויות שונות, שכדאי להבין מה האפשרות הספציפית הכי טובה עבורך. וככה אפשרי לעשות השקעות חכמות ולקוות לטוב.


וכמובן שכמו תמיד אזכיר ואומר, שההשקעה הכי טובה היא להשקיע בעצמך. דהיינו, לפתח את המוח שלך ואת האופי שלך ואז לייצר ערך אמיתי לאנשים ולעשות מזה הרבה כסף ולהתעשר מזה. במקביל לזה שתהיה מאושר בזכות השיפור שלך בשכל ובאופי שלך.

מידע נוסף אפשרי לראות כאן: השקעות / שוק ההון / נדלן / קריירה / לימודים אקדמיים / להקים עסק / לעשות כסף / הכנסה פאסיבית / לעשות כסף ועוד כל שאר התכנים שיש באתר. בהצלחה.
לשמור על ערך הכסף סיכוי סיכון שכל חזקים איך להיות מיליונר איך להשקיע כסף בבורסה ציר המקום משרדים להשקעה היגיון בית השקעות חיצוני להישאר 16 שאלות למשקיע איך לבחון השקעה איך לבחון השקעה כספית איך להפוך איך להפוך כסף לעוד כסף איך להשקיע איך להשקיע את הכסף איך להשקיע כסף איך למנף כסף איפה להשקיע את הכסף איפה להשקיע כסף בורסה ביטקוין בית השקעות במה להשקיע את הכסף דירה דירה להשכרה דירה להשקעה דירה למגורים הכנסה הכנסה פאסיבית הכנסה פסיבית הכנסות הקמת עסק השקעה השקעה בבורסה השקעה במטח השקעה בנדלן השקעה בשוק ההון השקעה כספית השקעה לפנסיה השקעות השקעות כספיות השקעות למתחילים יועץ יעוץ יעוץ פיננסי כסף כסף בבורסה כסף בשוק ההון לבחון להפוך להקים עסק להרוויח כסף בבורסה להרוויח כסף בשוק ההון להשקיע להשקיע את הכסף להשקיע בבורסה להשקיע בשוק ההון להשקיע כסף למנף למתחילים לעשות כסף בבורסה לעשות כסף בשוק ההון לפתוח עסק לשאול לשאול שאלות לתכנן מה לעשות עם הכסף מה לעשות עם כסף משקיע משקיעים נדלן סוגים סוגים של השקעות עסק עסקים פנסיה פתיחת עסק רכישת ביטקוין רכישת דירה רכישת דירה להשכרה רכישת דירה להשקעה רכישת דירה למגורים רכישת מטח רכישת מניות רכישת קרקע שאלה שאלות שאלות למשקיע שוק ההון תכנון תכנון פיננסי
יעוץ ויועצים, איזה יעוץ הכי טוב? סוגים של יעוץ, יעוץ מעשי, יעוץ פרקטי, יעוץ תיאורטי, סגנונות של יועצים, איך לבחור יועץ? איך לבחור מאמן? איך לבחור מנטור? ללמוד לדוג, ללמד מישהו לדוג, לתת למישהו דגים, בניית תוכנית אימון, תוכנית תזונה
יעוץ ויועצים, איזה יעוץ הכי טוב? סוגים של יעוץ, יעוץ מעשי, יעוץ פרקטי, יעוץ תיאורטי, סגנונות של יועצים, איך לבחור יועץ? איך לבחור מאמן? איך לבחור מנטור? ללמוד לדוג, ללמד מישהו לדוג, לתת למישהו דגים, בניית תוכנית אימון, תוכנית תזונה
יעוץ ויועצים, איזה יעוץ הכי טוב? סוגים של יעוץ, יעוץ מעשי, יעוץ פרקטי, יעוץ תיאורטי, סגנונות של יועצים, איך לבחור יועץ? איך לבחור מאמן? איך לבחור מנטור? ללמוד לדוג, ללמד מישהו לדוג, לתת למישהו דגים, בניית תוכנית אימון, תוכנית תזונה מה זה ייעוץ פרקטי והאם הוא תמיד טוב? ייעוץ פרקטי, כפי שאליעד כהן מסביר, הוא סוג של ייעוץ שנותן לאדם הוראות ברורות ומדויקות לגבי מה עליו לעשות בכל שלב ושלב. כלומר, היועץ מספק פעולות ספציפיות שיש לבצע כדי לפתור בעיה או להשיג מטרה מסוימת. לדוגמה, אם מדובר באימונים בחדר כושר, היועץ יאמר לך בדיוק איזה תרגילים לבצע, כמה סטים, כמה חזרות, ובאיזה משקל. אם מדובר בתזונה, הוא ייתן לך תפריט מדויק של מה לאכול ומתי. ייעוץ כזה נראה מאוד נוח, משום שהוא חוסך זמן ומאפשר קבלת פתרונות מיידיים. עם זאת, אליעד מדגיש שבמקרים רבים ייעוץ מסוג זה יכול להיות מאוד בעייתי. הסיבה לכך היא שההצלחה לא תמיד תלויה בפעולות המעשיות שאתה עושה, אלא במחשבה שלך ובגישה ... אדם שואל איך לגרום לבת הזוג שלו לאהוב אותו יותר, לא תמיד הפעולה הספציפית שיבצע היא המפתח להצלחה, אלא השינוי הפנימי במחשבה ובגישה כלפי בת הזוג וכלפי עצמו. מדוע ייעוץ מעשי לפעמים הוא גרוע מאוד? לפי אליעד כהן, ייעוץ מעשי יכול להיות גרוע כאשר הוא מתעלם מן ההיגיון ומהתמונה הכללית של המצב. אדם שקיבל הנחיות מה לעשות, בלי להבין למה הוא עושה ... יותר מאמץ וזמן ללמוד. אבל התוצאה שלה היא שתוכל בעתיד להתמודד בצורה עצמאית וטובה יותר עם מצבים חדשים, ולהשיג תוצאות הרבה יותר טובות לאורך זמן. במקום להיות תלוי ביועץ שיגיד לך בדיוק מה לעשות, אתה תלמד לחשוב לבד ולקבל החלטות בעצמך בצורה מושכלת. איך לבחור יועץ, מאמן או מנטור מתאים? לפי אליעד, הבחירה ביועץ או במנטור תלויה במה שאתה מחפש: פתרון קצר טווח או פתרון לטווח הארוך. אם יש לך בעיה נקודתית או חד פעמית, שאין לך עניין שתופיע שוב או להבין אותה לעומק, ייעוץ פרקטי הוא מספק וקל יותר לקבל. למשל, אם המקרר בבית התקלקל, אין טעם ללמוד טכנאות מקררים, פשוט כדאי לקבל הוראות פשוטות לתיקון. לעומת זאת, אם מדובר בבעיה שחוזרת שוב ושוב או בתחומים משמעותיים כמו עסקים, אימוני כושר, מערכות יחסים או תזונה, כדאי מאוד לבחור ביועץ או במנטור שמסוגל ללמד אותך את ההיגיון מאחורי הפעולות. אליעד משתמש בדוגמת הדייג כדי להמחיש זאת היטב: עדיף ללמוד לדוג מאשר ... הנוסף בלמידה של העקרונות וההיגיון מאחורי הפעולות שאתה מבצע. התוצאה תהיה שתדע להתמודד עם כל מצב באופן יעיל וחכם יותר. מתי כדאי להבין את ההיגיון ומתי מספיק ייעוץ מעשי? ככלל, לפי אליעד, ייעוץ מעשי בלבד מתאים רק לבעיות קטנות, נקודתיות או זמניות, שאין לך רצון להעמיק בהן. בכל בעיה גדולה, מתמשכת, יומיומית, או ... חייך בצורה הרבה יותר חכמה ואפקטיבית. איך להתאמן בחדר כושר? איך לאכול נכון? מתי ללמוד לדוג? איך לבחור תרגילים? מתי להתמקד בפרקטיקה? איך להצליח בעסקים? ממי לקבל עצות? מהו ייעוץ פרקטי ומה היתרונות והחסרונות שלו? ההרצאה עוסקת בהבדל בין ייעוץ פרקטי לבין ייעוץ תאורטי, ומדוע לא תמיד ייעוץ מעשי הוא הפתרון הטוב ביותר. ייעוץ פרקטי מתאר עצות מעשיות שמכוונות למעש ולביצוע של פעולות מוגדרות, כלומר, מה לעשות בדיוק בשלב הבא. מדובר ב
תהליכים בארגון, תהליכים בעסק, איך לאפיין תהליך בארגון? איך לדעת מה התהליך הנכון לארגון? איך לנתח תהליך בעסק? אפיון תהליך ארגוני, אפיון תהליכים בעסק, איך להגדיר תהליך בצורה נכונה? איך לנתח תהליך ארגוני? איך לחשוב בלי אילוצים? איך לאפיין תהליך ארגוני? איך לנתח תהליך עסקי? איך להתמודד עם חוסר תקשורת בין העובדים? אילוצים באפיון תהליך עסקי, אילוצים באפיון תהליך ארגוני, יעוץ ארגוני, יעוץ לארגונים, יעוץ עסקי, יעוץ למנכלים, יעוץ אסטרטגי לארגונים
... אילוצים באפיון תהליך עסקי, אילוצים באפיון תהליך ארגוני, יעוץ ארגוני, יעוץ לארגונים, יעוץ עסקי, יעוץ למנכלים, יעוץ אסטרטגי לארגונים והפעם נשיב לשאלה, איך לדעת מה הדרך הכי נכונה לנהל תהליך מסוים בתוך הארגון? דהיינו, שלפעמים מנסים ... של כוח האדם שבארגון, שבסופו של דבר יצטרך ליישם את התהליך. והעצה שלי אומרת, כאשר מנסים להבין ולאפיין את התהליך הארגוני בצורה הטובה ביותר, אז צריכים לחשוב שלצורך העניין אין שום בעיית ...
יעוץ עם מאה אחוז התחייבות לתוצאות, יעוץ עם תעודת אחריות לתוצאות, טיפול עם אחריות לתוצאות, בחירת יועץ עסקי עם התחייבות לתוצאות, יעוץ עסקי עם מאה אחוז אחריות לתוצאות, איך לבחור חברת יעוץ עסקי? בחירת מנטור
יעוץ עם מאה אחוז התחייבות לתוצאות, יעוץ עם תעודת אחריות לתוצאות, טיפול עם אחריות לתוצאות, בחירת יועץ עסקי עם התחייבות לתוצאות, יעוץ עסקי עם מאה אחוז אחריות לתוצאות, איך לבחור חברת יעוץ עסקי? בחירת מנטור
יעוץ עם מאה אחוז התחייבות לתוצאות, יעוץ עם תעודת אחריות לתוצאות, טיפול עם אחריות לתוצאות, בחירת יועץ עסקי עם התחייבות לתוצאות, יעוץ עסקי עם מאה אחוז אחריות לתוצאות, איך לבחור חברת יעוץ עסקי? בחירת מנטור מהו ייעוץ עסקי באחריות ואיך לבחור יועץ עסקי נכון? הסוגיה של ייעוץ עסקי עם התחייבות לתוצאות מעוררת שאלות רבות לגבי האפשרות להבטיח הצלחה בעולם העסקי. ייעוץ עסקי באחריות הוא נושא מורכב, שמבדיל בין שני סוגים עיקריים של יועצים: יועצים שנותנים עצות, אך אינם לוקחים אחריות על התוצאה, ויועצים המתחייבים להצלחה ומבטיחים תוצאות מסוימות. כל גישה שונה בתכלית מבחינת המחיר, ההשקעה בסיכון של היועץ, וכיצד נמדדות הצלחות. מה ההבדל בין ייעוץ עסקי רגיל לייעוץ עסקי באחריות? ייעוץ עסקי רגיל: יועץ כזה מעניק עצות ומספק חוות דעת מקצועית, אך לא לוקח אחריות על תוצאות הפעולות שבעל העסק ינקוט בעקבות העצות. בדרך כלל, זהו ייעוץ במחיר נמוך יותר משום שאין כאן סיכון מצד היועץ, והוא לא צפוי להיפגע אם התוצאות לא יושגו. ייעוץ עסקי באחריות: כאן מדובר במציאות בה היועץ לא רק מציע עצות אלא גם מתחייב שהתוצאה תהיה חיובית. היועץ מבטיח שבמידה והעצות ייושמו כראוי, העסק יגדל ויביא תוצאות חיוביות - בין אם זה גידול בהכנסות, רווחים או מספר הלקוחות. בשל הנטילת סיכון מצד היועץ, לרוב ידרוש היועץ תשלום גבוה יותר על השירות. האם באמת ניתן להבטיח הצלחה? השאלה המרכזית היא האם ניתן באמת להבטיח הצלחה בכל מקרה. הצלחה עסקית תלויה במגוון רחב של גורמים, חלקם חיצוניים כמו תנאי השוק, תחרות, ומצבים בלתי צפויים (כמו משברים כלכליים), כך שייתכן כי אפילו העצות הטובות ביותר לא יובילו לתוצאות מבוקשות. לכן, יש להכיר את המגבלות שבעניין ולוודא שההגדרה של הצלחה היא ברורה וחד משמעית. האם ההצלחה נמדדת ...
התייעלות בעבודה, איך להתייעל בעבודה? ייעול עובדים, איך לייעל את העובדים? לשכנע עובדים, שכנוע עובדים, יעוץ ארגוני, יעוץ למנהלים, יעוץ לנהל עובדים, אימון למנהלים, יעוץ למנהלים, שכנוע אנשים
התייעלות בעבודה, איך להתייעל בעבודה? ייעול עובדים, איך לייעל את העובדים? לשכנע עובדים, שכנוע עובדים, יעוץ ארגוני, יעוץ למנהלים, יעוץ לנהל עובדים, אימון למנהלים, יעוץ למנהלים, שכנוע אנשים
... בעבודה, איך להתייעל בעבודה? ייעול עובדים, איך לייעל את העובדים? לשכנע עובדים, שכנוע עובדים, יעוץ ארגוני, יעוץ למנהלים, יעוץ לנהל עובדים, אימון למנהלים, יעוץ למנהלים, שכנוע אנשים איך לשכנע עובדים להתייעל בלי ליצור התנגדות? כשמנהלים שואפים לשפר את היעילות של העובדים שלהם, לעיתים קרובות נוצרת התנגדות פנימית אצל העובדים עצמם. לפי ... עובדים להתייעל? ייעול עובדים ללא התנגדות איך ליצור מוטיבציה אצל עובדים? כיצד לשפר יעילות בעבודה? מדוע עובדים מתנגדים לשינוי? יעוץ ארגוני למנהלים ...
שיטה לשליטה ברגשות, יעוץ למטפלים, שחרור מרגשות, טיפול בפחד, טיפול בכעס, איך לטפל באנשים? איך לשנות רגשות? יעוץ לפסיכולוגים, יעוץ להורים, יעוץ למורים, לבדוק הנחות יסוד, ללמוד אימון אישי
שיטה לשליטה ברגשות, יעוץ למטפלים, שחרור מרגשות, טיפול בפחד, טיפול בכעס, איך לטפל באנשים? איך לשנות רגשות? יעוץ לפסיכולוגים, יעוץ להורים, יעוץ למורים, לבדוק הנחות יסוד, ללמוד אימון אישי
... לשליטה ברגשות, יעוץ למטפלים, שחרור מרגשות, טיפול בפחד, טיפול בכעס, איך לטפל באנשים? איך לשנות רגשות? יעוץ לפסיכולוגים, יעוץ להורים, יעוץ למורים, לבדוק הנחות יסוד, ללמוד אימון אישי איך להיפטר מתחושה רעה בשיטה פשוטה? כאשר אדם מרגיש תחושה רעה ... ובכעס? מה לעשות אם אי אפשר להטיל ספק ברגש? איך לשנות רגשות שליליים? יעוץ למטפלים ומאמנים אישיים ...
ללמוד גישור משפחתי, ללמוד לגשר, איך לגשר בין אנשים? מגשר משפחתי, טיפול משפחתי, מגשר משפחה, ללמוד לשכנע אנשים, יעוץ למגשרים, יעוץ למאמנים, יעוץ למטפלים, יעוץ משפחתי
ללמוד גישור משפחתי, ללמוד לגשר, איך לגשר בין אנשים? מגשר משפחתי, טיפול משפחתי, מגשר משפחה, ללמוד לשכנע אנשים, יעוץ למגשרים, יעוץ למאמנים, יעוץ למטפלים, יעוץ משפחתי
... לגשר, איך לגשר בין אנשים? מגשר משפחתי, טיפול משפחתי, מגשר משפחה, ללמוד לשכנע אנשים, יעוץ למגשרים, יעוץ למאמנים, יעוץ למטפלים, יעוץ משפחתי איך לגשר בין דעות מנוגדות? כאשר מנסים לגשר בין אנשים, בין אם מדובר בגישור משפחתי בין הורים לילדים או בין בני זוג, חשוב להבין תחילה את ... לפשרה, והסברה מעמיקה של החסרונות והיתרונות בכל דעה. גישה זו מיועדת למגשרים משפחתיים, יועצים, מאמנים, מטפלים וכל מי שעוסק בגישור בין אנשים. איך לגשר בין אנשים? איך לנהל גישור משפחתי? איך להפחית מחויבות של אנשים לדעותיהם? איך לשכנע אנשים ...
תגמול עובדים, ניהול עובדים, בעיות בשיווק, אימון למנהלים, יעוץ למנהלים, איך לנהל עובדים? איך לתגמל עובדים? קונפליקטים בארגון, בעיות בארגון, יעוץ עסקי, יעוץ לעסקים, יעוץ ארגוני, לשכנע עובדים
תגמול עובדים, ניהול עובדים, בעיות בשיווק, אימון למנהלים, יעוץ למנהלים, איך לנהל עובדים? איך לתגמל עובדים? קונפליקטים בארגון, בעיות בארגון, יעוץ עסקי, יעוץ לעסקים, יעוץ ארגוני, לשכנע עובדים
... עובדים, ניהול עובדים, בעיות בשיווק, אימון למנהלים, יעוץ למנהלים, איך לנהל עובדים? איך לתגמל עובדים? קונפליקטים בארגון, בעיות בארגון, יעוץ עסקי, יעוץ לעסקים, יעוץ ארגוני, לשכנע עובדים איך לתגמל עובדים כשהתוצאות שלהם תלויות בעובדים אחרים? בהרצאה זו מסביר אליעד כהן כיצד לתגמל עובדים כאשר תוצאות ... מספר דרכי התמודדות אפשריות: להגדיר תקופת חפיפה שבה המנהל החדש ילמד את כל מה שנדרש מהמנהל היוצא. לוודא שהמנהל הישן נשאר זמין להתייעצות לאורך תקופה מוגדרת, במיוחד אם מדובר במשימות מורכבות. לקבוע ישיבות קבועות בהן המנהל הישן והחדש יושבים יחדיו ודנים במשימות ... מהשורש, גם אם הדבר דורש יותר זמן ומאמץ. גישה זו מובילה לשיפור אמיתי ומתמשך בארגון. איך לתגמל עובדים? ניהול קונפליקטים בארגון ייעוץ למנהלים איך להתמודד עם אגו בעבודה? כיצד לשפר שיתוף פעולה בארגון? בעיות סנכרון בין מחלקות כיצד להגדיר נכון תפקידים בארגון? ...
רעיון לכסף, רעיון לעסק, רעיון להקמת עסק, רעיון להמציא פטנט, רעיון לעשות כסף, האם אפשרי לעשות כסף מרעיון? איך לדעת האם העסק יצליח? האם כדאי לי להקים עסק? יעוץ לסטארטאפים, איך לבנות תוכנית עסקית? איך לעשות כסף? יעוץ ליזמים, יעוץ להקמת עסק, שיטות לעשות כסף, בניית תוכנית עסקית, בדיקת היתכנות כלכלית, סוגי הוצאות בעסק, האם להקים עסק? כדאיות הקמת עסק, איך להרוויח כסף? יש לי פטנט, האם כדאי לי לפתוח עסק? פתיחת עסק, איך עושים כסף? יעוץ עסקי לסטארטאפים
... האם אפשרי לעשות כסף מרעיון? איך לדעת האם העסק יצליח? האם כדאי לי להקים עסק? יעוץ לסטארטאפים, איך לבנות תוכנית עסקית? איך לעשות כסף? יעוץ ליזמים, יעוץ להקמת עסק, שיטות לעשות כסף, בניית תוכנית עסקית, בדיקת היתכנות כלכלית, סוגי הוצאות בעסק, האם להקים עסק? כדאיות הקמת עסק, איך להרוויח כסף? יש לי פטנט, האם כדאי לי לפתוח עסק? פתיחת עסק, איך עושים כסף? יעוץ עסקי לסטארטאפים והפעם נסביר במידה ואתה רוצה לעשות כסף ובמידה ויש לך רעיון איך לעשות כסף, איך לבדוק את הרעיון שלך לעשות כסף? איך לנתח את ...
יעוץ פוליטי, נאום ביבי נתניהו לבקשת חסינות, נאום בני גנץ תגובה לנאום ביבי, יעוץ פוליטי לביבי נתניהו, יעוץ פוליטי לכחול לבן, איך לגרום לאנשים לבחור בך? איך לשכנע מצביעים להצביע לך? איך להיות מנהיג? כתיבת נאום פוליטי, פוליטיקה
יעוץ פוליטי, נאום ביבי נתניהו לבקשת חסינות, נאום בני גנץ תגובה לנאום ביבי, יעוץ פוליטי לביבי נתניהו, יעוץ פוליטי לכחול לבן, איך לגרום לאנשים לבחור בך? איך לשכנע מצביעים להצביע לך? איך להיות מנהיג? כתיבת נאום פוליטי, פוליטיקה
יעוץ פוליטי, נאום ביבי נתניהו לבקשת חסינות, נאום בני גנץ תגובה לנאום ביבי, יעוץ פוליטי לביבי נתניהו, יעוץ פוליטי לכחול לבן, איך לגרום לאנשים לבחור בך? איך לשכנע מצביעים להצביע לך? איך להיות מנהיג? כתיבת נאום פוליטי, פוליטיקה איך אפשר לשדרג נאומים פוליטיים ולגייס ... שאלה: מהי ההמלצה האחרונה שניתנת למי שרוצה מידע נוסף? כולם מוזמנים לחפש באתר הרלוונטי ולהעמיק בנושאים כמו ייעוץ פוליטי, ניתוח רעיונות, איך לדרבן אנשים לבחור בך וכולי. מוסבר שוב שהעיקר הוא שהבוחר לא יעבוד על עצמו ושבסופו של דבר כולנו אלוהים וכולנו שווים, אבל בו - זמנית ... ראש ממשלה? שיטות שכנוע פוליטיות, שיטות שכנוע של פוליטיקאים, חוק החסינות, סיקור חיובי, שכנוע פרסונאלי, יעוץ לביבי נתניהו, יעוץ לבני גנץ, יעוץ לכחול לבן, יעוץ לליכוד, ניתוח ראיון פוליטי, מי הלקוחות שלך? לדבר ללקוחות שלך, איך להיבחר לראשות הממשלה? שכנוע פוליטי, גוש הימין, גוש השמאל, בקשת חסינות לראש הממשלה, ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על השקעות למתחילים, מה לעשות עם הכסף? 16 שאלות למשקיעים, תכנון פיננסי, יעוץ פיננסי, איך להשקיע כסף? איפה להשקיע כסף? איך להפוך כסף לעוד כסף? איך למנף כסף? איך לבחון השקעה כספית? סוגים של השקעות, השקעה בשוק ההון, השקעה בבורסה, רכישת מניות, השקעה בנדלן, רכישת דירה למגורים, רכישת דירה להשקעה, רכישת דירה להשכרה, רכישת קרקע, רכישת מטח, השקעה במטח, רכישת ביטקוין, השקעה לפנסיה, איפה להשקיע את הכסף? בורסה, שוק ההון, הכנסה פאסיבית, השקעות כספיות, להקים עסק
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: יעוץ, האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? למה יש רע בעולם? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? איך להיות הכי חכם בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש בחירה חופשית? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? מי ברא את אלוהים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? האם יש משמעות לחיים? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: יעוץ, איך להתמודד עם גירושין? איך להשיג ביטחון עצמי? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למצוא זוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפרש חלומות? איך להצליח בזוגיות? איך לחנך ילדים? איך לקבל החלטות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשפר את הזיכרון? איך לשנות תכונות אופי? איך להיגמל מהימורים? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך ליצור אהבה? איך לשתול מחשבות? איך לעשות יותר כסף? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? דיכאון? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן עסקי מומלץ, אימון אישי לתזונה נכונה, טיפול רגשי בנושאי יעוץ - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2734 שניות - עכשיו 04_07_2025 השעה 19:24:03 - wesi1