אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה יועץ ✔השקעות למתחילים, מה לעשות עם הכסף? 16 שאלות למשקיעים, תכנון פיננסי, יעוץ פיננסי, איך להשקיע כסף? איפה להשקיע כסף? איך להפוך כסף לעוד כסף...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨השקעות למתחילים, מה לעשות עם הכסף? 16 שאלות למשקיעים, תכנון פיננסי, יעוץ פיננסי, איך להשקיע כסף? איפה להשקיע כסף? איך להפוך כסף לעוד כסף? איך למנף כסף? איך לבחון השקעה כספית? סוגים של השקעות, השקעה בשוק ההון, השקעה בבורסה, רכישת מניות, השקעה בנדלן, רכישת דירה למגורים, רכישת דירה להשקעה, רכישת דירה להשכרה, רכישת קרקע, רכישת מטח, השקעה במטח, רכישת ביטקוין, השקעה לפנסיה, איפה להשקיע את הכסף? בורסה, שוק ההון, הכנסה פאסיבית, השקעות כספיות, להקים עסק
והפעם אדבר על עולם ההשקעות הכספיות. ואסביר על סוגי השקעות שונים, איך חושב משקיע חכם? אילו שיקולים צריכים לעשות כאשר נכנסים להשקעה? מה ההבדלים בין אפיקי ההשקעה השונים ובין אפשרויות ההשקעה השונות? ועוד.

סוגים של השקעות כספיות:

אז ברמת העיקרון, ישנם המון סוגים של השקעות כספיות. להלן האפשרויות המרכזיות:

* השקעות בשוק ההון / השקעות בבורסה לניירות ערך, שבהן אפשרי להשקיע במניות / להשקיע במדדים / להשקיע באגרות חוב / מסחר באופציות וכולי.

* השקעות בנדלן, שבהן אפשרי להשקיע ברכישת דירה להשקעה / רכישת בית לשיפוץ ומכירה / רכישת דירה להשכרה לטווח ארוך / טווח קצר / airbnb / רכישת נדלן מסחרי / רכישת קרקע חקלאית וכולי.

* השקעה בעסקים, שבה האדם משקיע בהקמת עסק / שותפות בעסק / מניות בעסק פרטי / חברה ציבורית וכולי.

* לימודים והשכלה - שהאדם משקיע כסף בללמוד מקצוע / להשיג תואר אקדמי / ללמוד התפתחות אישית וכל כיו"ב, מה שאמור להגדיל את היכולת של האדם לעשות כסף ולהרוויח כסף בעתיד.

*השקעות במטבעות, החל מהשקעה במטח של דולרים ועד השקעה בביטקוין.

* השקעה בסחורות, החל מזהב / נפט או כל סחורה אחרת ועד השקעות אלטרנטיביות / השקעות טכנולוגיות, לדוגמה השקעה ב NFT, השקעות פסיביות כאלו ואחרות ועוד. בקיצור, המון סוגים של השקעות.


שאלות של משקיעים:

ולהלן טעימה קצרה על קצה המזלג, של חלק קטן מהשאלות שיכולות להיות למי שרוצה להשקיע כסף. שאלות שנובעות מכמות האפשרויות הכמעט אין סופית, להשקיע כסף בדרכים שונות.

אז השאלות הנשאלות הן רבות. לדוגמה: מהי ההשקעה הכי טובה? איך לבחון השקעה? מה צריך לקחת בחשבון לפני שמשקיעים כסף או זמן ששווה כסף, באפיק השקעה כלשהו? איך לדעת איזו השקעה מתאימה לך?

השקעה בנדלן - האם להשקיע כסף בנדלן? האם לרכוש דירה בפריסייל? האם לרכוש דירה יד שניה להשקעה? או אולי לרכוש דירה לשפץ אותה ולמכור אותה? או אולי לרכוש דירה לפצל אותה ולהשכיר אותה? או אולי לרכוש דירה ולהשכיר אותה כמו שהיא? או אולי לרכוש משרדים להשקעה? ואולי לרכוש מרלוגים להשכרה (מרלוג = מרכז לוגיסטי)? ואולי בכלל לרכוש קרקע חקלאית ולחכות להפשרה שלה? ואולי לרכוש קרקע חקלאית ולעשות לה שינוי תבע? ואולי לרכוש קרקע שיש לה תבע מאושרת לבניה, ולתכנן ולבנות עליה? ואולי להצטרף לקבוצת רכישה? ואולי להיכנס לתחום היזמות? ואולי לתחום ההתחדשות העירונית / פינוי בינוי וכיו"ב?

ואם כבר להשקיע בנדלן, אז איפה הכי כדאי להשקיע בנדלן, באיזה אזור? האם בארץ? אולי בחול? איפה בחול? באיזו דרך להשקיע? אם בארץ, איפה לקנות? איך לדעת מה לקנות? ואיך לשלם, האם במבצעי 20 80 או אולי בהלוואת קבלן עדיף? ואולי עדיף להקדים תשלומים כדי לקבל פטור מהצמדה למדד תשומות הבניה? ואולי כדאי לדחות תשלומים ולעשות משהו אחר עם הכסף? ועל שם מי לרשום את הנכס? ומה המשמעויות של המיסוי / מס רכישה / מס שבח / תיווך וכיו"ב? ואיזה עוד עלויות יש שאתה לא יודע שאתה לא יודע עליהן?

ואולי בכלל עדיף להשקיע במניות נדלן בבורסה במקום להתעסק ישירות עם הנדלן? אבל באיזו דרך להשקיע במניות הנדלן, האם בחברות ספציפיות, או אולי במדד חברות הנדלן? ואיך בדיוק להשקיע, דרך מי ואיך וכמה ולמה?

וממי בכלל אפשרי לקבל יעוץ? האם ממתווך דירות? האם מאיש המכירות במשרד המכירות? האם בקבוצות משקיעים? האם לשאול חברים? מה הכי נכון לעשות?

השקעה בשוק ההון - האם להשקיע כסף בשוק המניות? האם להשקיע במסחר יומי במניות או להשקיע במסחר ארוך טווח? האם לרכוש מניות ספציפיות או לרכוש רק מדדים? האם להשקיע בבורסה בארץ או אולי להשקיע כסף בוול סטריט / הבורסה בארצות הברית? ואולי להשקיע גם בבורסה באירופה? ואולי בשווקים המתפתחים? ואם להשקיע כסף בבורסה בארהב, האם להשקיע כסף במדד הנאסדק או אולי במדד הסנופי 500 (אס אנד פי 500) או אולי במדד הדאו ג'ונס או אולי במדד אחר? האם וכמה פיזור תיק השקעות לעשות? כמה לפזר את ההשקעה במניות? ואולי לרכוש את מדד המניות העולמי? ואם לרכוש בחול, האם לרכוש ישירות בחול בדולרים, או לרכוש בארץ צמוד לדולר או בארץ בניטרול ההצמדה לדולר / גידור מטח באמצעות קרנות מנוטרלות מטח?

ואולי בכלל לעשות גם שורטים על שוק המניות? ואולי בכלל להתעסק במסחר באופציות? ואולי להתעסק במינוף פי 3 כדי לעשות עוד יותר כסף פי 3 כאשר עולה נכס הבסיס? ואולי בכלל כדאי לרכוש רק אגרות חוב ומשהו יותר סולידי? ואולי בכלל לרכוש רק קרן כספית בלבד? אבל איזו קרן כספית כדאי לרכוש? ואם אגרת חוב, אז איזו אגרת חוב כדאי לרכוש?

וממי בכלל אפשרי לקבל יעוץ? האם מהיועץ בבנק? או אולי יועץ חיצוני? או ללמוד לבד? ועל מי בכלל אפשרי לסמוך? ואיפה לנהל את הכסף? ומה רמת הסיכון של בית השקעות חיצוני או לשים את הכסף בבנק? ואולי בכלל להסתפק בפקמ בבנק?

השקעה בלימודים - מה כדאי ללמוד? איזה תחום כדאי ללמוד? איפה אפשרי לעשות הכי הרבה כסף? האם המקצוע הזה ישרוד בעתיד? מה הסיכוי למצוא בו עבודה? האם אני אהנה מהעבודה? האם אצליח בתחום הזה?

השקעה בהקמת עסק - איזה עסק כדאי להקים? באיזה תחום? איך כדאי להיכנס לעסק הזה? כמה כסף לשים בעסק הזה? האם לפתוח עסק לבד או עם שותף? כמה אחוזים לתת לשותף? האם להקים חברה בע"מ או אולי עוסק מורשה או אולי עוסק פטור או אולי להיות שכיר? האם לעשות תוכנית עסקית? איך לגשת לזה?

השקעות אחרות - ואולי בכלל כדאי לקנות מטבעות? אולי להשקיע בדולרים? ואולי להשקיע באירו ולקנות יורו? ואולי כדאי לקנות ביטקוין או איזה מטבע אחר חדש? ואולי לקנות NFT ?ואולי להשקיע בהלוואות חברתיות / מימון המונים / P2P? ואולי משהו אחר? ועוד המון שאלות נוספות.

אז איך לדעת מה כדאי לך לעשות עם הכסף שלך? מה מתאים לך? מה הכי טוב עבורך?


מהי השאלה הראשונה שצריכים לשאול לפני שמשקיעים כסף במשהו כלשהו?

אז ברמת העיקרון יש כל מיני שיקולים, שאפשרי ושכדאי לבדוק, לפני שנכנסים להשקעה כלשהי. ובהתאם לכך אפשרי לדעת מהי מידת ההתאמה של כל השקעה, לכל משקיע. כי ההשקעה צריכה להתאים לך באופן אישי ספציפי בהתאם לצרכים הספציפיים שלך ובהתאם לאפשרויות הספציפיות שלך. ותכף אפרט חלק מהשיקולים שכדאי לעשות לפני שנכנסים להשקעה כלשהי.

אבל, אם אתה רוצה להשקיע כסף, כדאי שקודם כל תשאל את עצמך את השאלה הבאה:

מהי מטרת ההשקעה הכספית? מה המטרה שבגללה אתה רוצה להשקיע כסף?

אז בעיקרון יש המון סיבות אפשריות למה בן אדם יכול לרצות להשקיע כסף. לדוגמה:

* אפשרי להשקיע כסף - כדי לשמור על ערך הכסף, מפני שחיקת ערך הכסף בגלל האינפלציה וירידת ערך הכסף.

* אפשרי להשקיע כסף - כדי להתעשר וכדי לעשות כמה שיותר כסף מהכסף הקיים / למנף את הכסף הקיים / לתת לכסף לעבוד בשבילך.

* אפשרי להשקיע כסף - כדי לחסוך כסף לפנסיה / לשעת חרום / ליום שחור / לירושה לילדים / למטרה ספציפית / להגשמת חלום כלשהו.

* אפשרי להשקיע כסף - כדי ליצור מקור הכנסה פאסיבית שלא מצריכה עבודה / שמצריכה פחות עבודה / שמאפשרת לצאת לחופש כלכלי.

* אפשרי להשקיע כסף - בשביל הריגוש שיש באפשרות להתעשר ולהביא את המכה עם מזל או שכל.

* אפשרי להשקיע כסף - בגלל fomo / פחד מהחמצה / פחד לאבד הזדמנות לעשות כסף קל / פחד לפספס את הרכבת ולהישאר מאחור.

* אפשרי להשקיע כסף - בגלל שאסור לתת לכסף להישחק / אסור לתת לכסף לנוח בעובר ושב, אלא חייבים לתת לכסף לעבוד לפחות כדי לשמור על הערך שלו או כדי למנף אותו וכולי.

* אפשרי להשקיע כסף - גם בשביל השעמום וכדי ליצור מקור תעסוקה ועניין חדשים, ליהנות מהמשחק של ההשקעה וכולי.

במילים אחרות: יכולות להיות כל מיני סיבות שונות, לכך שבן אדם ירצה להשקיע כסף. וכל סוג השקעה, יכול להתאים יותר או פחות, לסיבה שבגללה האדם רוצה להשקיע כסף. וכדאי להבין, מה המטרה שבגללה אתה רוצה להשקיע כסף. ובהתאם לזה להתאים את סוג ההשקעה הכספית, למטרות האישיות שלך של ההשקעה הכספית שלך.


16 שאלות לשאול לפני כל השקעה:

עכשיו, אחרי שהבנו מה המטרה / מטרות שבגללן אתה רוצה להשקיע כסף, עכשיו כדאי לשאול גם את השאלות הבאות, ביחס לכל אפשרות השקעה שאתה שוקל אותה.

אז להלן שאלות שכדאי לבחון איתן, כל אפשרות השקעה כספית שעומדת לפניך.

ואתחיל ברמת הכותרות של השאלות ואחר כך אסביר אותן יותר לעומק. להלן השאלות:

מה הסיכוי?

1- כמה כסף אפשרי להרוויח בהשקעה הזאת?

2 - מה הסיכוי להרוויח את הרווח הזה?

3 - תוך כמה זמן אפשרי לפגוש את הכסף / לראות את הרווח הזה?

4 - מה פוטנציאל הצמיחה והגידול של ההשקעה?

מה הסיכון?

5 - כמה כסף אפשרי להפסיד בהשקעה?

6 - מה הסיכוי להפסיד את הכסף בהשקעה?

7 - מה התנודתיות של ההשקעה?

8 - מה הנזילות של ההשקעה?

9 - מה רמת הסטרס של ההשקעה?

10 - מה הסיכוי לעשות טעויות בדרך ולהפסיד כסף?

11 - כמה כאב ראש / התעסקות שוטפת יש בהשקעה?

שאלות כלליות:

12 - כמה הסיכוי / סיכון תלוי במזל או בשכל?

13 - האם הסיכוי הוא תוצאה של ייצור ערך אמיתי או בועה?

14 - מי סוג המשקיעים, שמשקיעים באפיק ההשקעה הזה?

15 - איך ההשקעה תשפיע על ההתפתחות האישית שלך, שאינה קשורה לכסף?

16 - כמה אתה סומך על שיקול דעתך בנושא?


ועכשיו, אסביר יותר לעומק את השאלות האלו:

אז בהתחלה נשאל שאלות על הסיכוי ועל פוטנציאל הרווח של ההשקעה:


1- כמה כסף אפשרי להרוויח בהשקעה הזאת?

מה פוטנציאל הרווח של ההשקעה? כמה כסף אפשרי לעשות בהשקעה הזאת אם היא תצליח? על כמה כסף מדובר? כמה כסף בפועל? מה סכום הכסף שאפשרי להרוויח כאן? מה שיעור הרווח הנומינלי? דהיינו, איזה סכום כספי בפועל אפשרי לעשות כאן? איזה רווח ריאלי אפשרי לעשות כאן? דהיינו, מה יהיה הרווח שתקבל בפועל, פחות ירידת ערך הכסף בגלל האינפלציה? מה אחוז התשואה ביחס להון העצמי? כמה תשואה באחוזים אפשרי לעשות על הכסף, ביחס להשקעה המקורית שלך / ביחס להון העצמי שלך?

איך ההשקעה הזאת במידה והיא תצליח, איך היא תשפיע על העתיד הפיננסי שלך? האם ההשקעה הזאת שומרת על ערך הכסף מפני אינפלציה? האם ההשקעה הזאת יכולה לגרום לך להתעשר בגדול? האם ההשקעה הזאת יכולה לגרום לך להפסיק לעבוד לחלוטין? האם ההשקעה הזאת יכולה להוציא אותך לפנסיה ולא לעבוד יותר לעולם?

במילים אחרות, כמה כסף אפשרי לעשות כאן בפועל? באופן ריאלי? באחוזים? ואיך סכום הרווח הכספי הזה, ישנה לך את החיים?


2 - מה הסיכוי להרוויח את הרווח הזה?

מה אחוז הסיכוי להרוויח בהשקעה? מה הסיכוי שתעשה את הרווח שאתה יכול לעשות בהשקעה הזאת? האם במאה אחוז שתעשה את הרווח המקסימלי? באיזה אחוז סיכוי תעשה רווח קטן? באיזה אחוז סיכוי תעשה רווח גדול? מה הסיכוי שתרוויח סכום כזה או אחר? מה אחוז הסיכוי לרווח X? מה אחוז הסיכוי לרווח Y?


3 - תוך כמה זמן אפשרי לפגוש את הכסף / לראות את הרווח הזה?

תוך כמה זמן תעשה את הרווח? תוך כמה זמן תיפגש עם הכסף? מתי תראה את הכסף? מתי תוכל ליהנות מהרווחים? דהיינו, נניח שאתה יכול להרוויח 10% שנתי על הכסף, ונניח שיש וודאות של 100% שתעשה את הרווח הזה. אבל באיזה טווח זמן תרוויח את הרווח הזה. האם באופן מיידי? האם אתה מתחיל לראות רווחים כבר בהתחלה או רק אחרי הרבה זמן? תוך כמה זמן, תראה את הרווחים? תוך כמה זמן תוכל להשתמש בכסף שתרוויח? האם יש פירות גם לאורך הדרך? לדוגמה הכנסה משכירות / דבידנד / רווחים לאורך הדרך, או רק בסוף הדרך / אחרי הרבה זמן?


4 - מה פוטנציאל הצמיחה והגידול של ההשקעה?

מה פוטנציאל הגדילה של ההשקעה שלך? נניח שההשקעה שלך תצליח, האם ואיך היא תשפיע על ההשקעה הבאה שלך? להיכן אפשרי לצמוח עם ההשקעה הזאת? האם ההשקעה הזאת יכולה להוציא אותך מהלופ? האם ההשקעה הזאת יכולה להוציא אותך ממרוץ העכברים? איך ההצלחה / ההפסד בהשקעה הזאת, יכול להשפיע על ההשקעה הבאה שלך?

לדוגמה, יש השקעות שאתה צובר בהן ידע וניסיון באמצעות ההשקעה, מה שמגדיל את הסיכוי שלך בהשקעה הבאה שלך לעשות עוד יותר כסף, בגלל מה שלמדת בהשקעה הזאת. יש השקעות שהן סוג של כרטיס כניסה לתחום מסוים, אבל הן רק השקעות כרטיס כניסה. אחר כך עוברים מהן להשקעות אחרות. יש השקעות שיש בהן אפקט "ריבית דריבית" ויש כאלו שלא.

אז: מה פוטנציאל הגדילה והצמיחה של ההשקעה שלך? לדוגמה פוטנציאל גדילה של הקמת עסק שיכול להתפתח למעצמה כלכלית, ביחס לפוטנציאל גדילה וצמיחה של לחסוך כסף בפקמ בבנק?


עד כאן הכל היה בעיקר חשיבה על התרחישים הטובים, על הסיכויים הטובים לעשות כסף בהשקעה. עכשיו ננסה לחשוב גם על התרחישים הרעים / הפחות טובים. ולכן עכשיו נשאל שאלות גם על הסיכון ועל פוטנציאל ההפסד של ההשקעה:

5 - כמה כסף אפשרי להפסיד בהשקעה?

מה הסיכון שיש בהשקעה? כמה כסף אפשרי להפסיד בהשקעה הזאת? איזה סכום כסף אפשרי להפסיד בהשקעה? האם אפשרי להפסיד את כל ההשקעה? האם אפשרי להפסיד רק את הרווחים של ההשקעה? האם אפשרי רק לא להרוויח אבל גם לא להפסיד? האם אפשרי לשמור על הקרן ועל ההון העצמי של ההשקעה? האם יש תרחיש שתהיה חייב יותר כסף מאשר ההשקעה הראשונה שלך? אולי אתה ממונף? אולי לקחת הלוואה לצורך ההשקעה שלך? האם אתה יכול להפסיד יותר כסף מאשר ההון העצמי שלך? האם אתה משעבד נכסים נוספים לטובת ההשקעה הכספית הזאת?

האם אפשרי להפסיד מעבר לשחיקת הכסף על ידי האינפלציה? מה הסיכוי בכלל לאינפלציה? כמה אחוזים מדובר? כמה כסף אפשרי להפסיד באחוזים מהכסף שהשקעת? מה ההפסד הריאלי (בהתחשבות באינפלציה)? מה ההפסד הנומינלי?

איך הפסד בהשקעה הזאת ישפיע על החיים שלך? איך ההשקעה הזאת ביחס להון העצמי שלך שאתה לא משקיע אותו? כמה כסף מההון העצמי שלך באופן כללי, אתה מסכן בהשקעה הזאת? מה יקרה לך בכל מובן שהוא אם תפסיד את הסכום הזה? כמה כסף אתה יכול להרשות לעצמך לאבד?

ונניח שתפסיד כסף, האם ההפסד יהיה רק על הנייר (הפסד על הנייר = אם לא מכרת לא הפסדת), דהיינו, שאם תמשיך להחזיק את ההשקעה הזאת, אז אולי / בוודאות תוכל להחזיר את ההשקעה שלך, או שאם הפסדת, אז הלך הכסף לחלוטין ואין מה לעשות כדי להחזיר את ההשקעה. מה הסיכוי לאבד את הכל?

מה יקרה לך בכל מובן שהוא אם ילך כל הכסף? קצת מהכסף?


6 - מה הסיכוי להפסיד את הכסף בהשקעה?

מה הסיכוי באחוזים, להפסיד את כל הכסף / חלק מהכסף / יותר מכל הכסף? מה הסיכוי שיקרו תרחישים רעים? כמה באמת אתה מבין בזה? מה באמת אתה יודע על זה?


7 - מה התנודתיות של ההשקעה?

מהי רמת היציבות או רמת התנודתיות של ההשקעה?

הסבר: יש השקעות שמביאות X כסף לאורך זמן. אבל התשואה היא רק בממוצע בלבד. דהיינו, שבדרך לתשואה שבסוף הדרך, יש המון תנודתיות ושינויים בערך הכספי של ההשקעה.

לדוגמה אגרת חוב, שבוודאות של כמעט מאה אחוז בעוד X זמן תביא לך תשואה Y, אבל היא יכולה לעלות ולרדת בערך שלה במשך הזמן, גם אם בוודאות בסוף הדרך יגיע הכסף.

או לדוגמה מדד מניות אס אנד פי 500 שלאורך זמן בממוצע עושה X אחוזים לשנה בממוצע, אבל לאורך הדרך הוא יכול לרדת או לעלות בעשרות אחוזים.

כל זה לעומת נכס אחר שאולי מביא פחות תשואה לאורך זמן, אבל אין אפשרות שהוא יפסיד לך כסף באופן נומינלי. לדוגמה פקמ בבנק, שהערך הנומינלי שלו יכול רק לעלות, גם אם הוא נמוך וגם אם תפסיד בו את שחיקת האינפלציה.

ככל שיש יותר שינויים בערך של ההון שלך במשך הדרך, גם אם בסוף במאה אחוז הכסף שלך יהיה שווה יותר, הרי שזה מוגדר כתנודתיות של ההשקעה.

ולמה זה משנה מהי רמת התנודתיות של ההשקעה?

1 - כי יכול להיות שזה יעשה לך לחץ נפשי במשך הדרך, מה שיגרום לך בתרחיש הטוב רק להרגיש רע מירידת ערך הכסף שלך, אבל מה שיגרום לך בתרחיש הרע, למכור את ההשקעה כשהערך שלה יורד, ואז בסיכוי גבוה לאבד את הכסף. בגלל שמכרת בירידות במקום לחכות לעליות שאולי יבואו בהמשך.

2 - בנוסף, יתכן שפתאום תצטרך את הכסף / חלק מהכסף באמצע הדרך מסיבה לא צפויה כלשהי. ואז, כאשר תרצה לממש את הכסף שלך או את חלקו, הרי שיתכן שהשווי שלו יהיה נמוך ותיאלץ להפסיד כסף על ההשקעה או שבכלל יחסר לך כסף ולא יהיה לך מספיק כסף שתצטרך. וזה בגלל שההשקעה תנודתית ולפעמים הערך של ההון שלך יורד, גם אם בסוף הוא יעלה.


8 - מה הנזילות של ההשקעה?

כמה הכסף שלך נשאר נזיל / זמין לשימוש באופן מיידי? מה רמת הנזילות של ההשקעה? כמה ובאיזו מידה הכסף שלך נשאר זמין לשימוש שלך? כמה אתה חופשי להתחרט מחר בבוקר ולצאת מההשקעה? אם מחר לצורך העניין אתה רוצה למכור את המניה שלך / למכור את הבית שלך, כי אתה צריך כסף או כי ככה בא לך, האם באמת זה אפשרי? כמה זה אפשרי? כמה קנס או הפסד תצטרך לשלם אם תרצה לצאת מההשקעה שלך מתישהו לפני שתוכל לצאת ממנה עם רווח? ונניח שהכסף נזיל, איך משפיעה המכירה המיידית שלך של הנכס, על שווי הנכס? האם תיאלץ למכור את הנכס במחיר השוק? או שתצטרך להפסיד כסף, בתמורה לנזילות הזאת?

ונניח שהנכס לא נזיל, האם תוכל לקחת הלוואה כנגד הנכס הזה, במידה ותרצה כסף שכרגע לא נזיל עבורך? או שתהיה חייב לממש את הנכס אם תצטרך כסף? ממי תוכל לקחת הלוואה? באיזה תנאים?

ובאופן כללי, מה הסיכוי שתצטרך להנזיל (להפוך לנזיל) קצת או הרבה כסף לאורך חיי ההשקעה? מה הסיכוי שיקרה משהו בלתי צפוי? האם ואולי יש לך גם קרן חירום? האם יש לך אולי איזו הוצאה צפויה או מה הסיכוי להוצאה בלתי צפויה בהמשך, שתגרום לך להצטרך להשתמש בכסף הזה?


9 - מה רמת הסטרס של ההשקעה?

מה רמת הסטרס של ההשקעה? מהי רמת הלחץ הנפשי שאתה הולך להיות בה לאורך חיי ההשקעה? כמה לחץ נפשי יהיה לך מההשקעה הזאת?

רמת הסטרס של ההשקעה, תלויה בעיקר ברמת הסיכון וברמת התנודתיות של ההשקעה. ככל שיש יותר חוסר וודאות לגבי הסיכוי והסיכון של ההשקעה, ככל שיש יותר תנודתיות בערך של ההשקעה, כך בעצם גדלה רמת הסטרס והמתח הנפשי, של האדם שעושה את ההשקעה. זה לא בהכרח יקרה, אבל בדרך כלל זה מה שקורה.


10 - מה הסיכוי לעשות טעויות בדרך ולהפסיד כסף?

מה הסיכוי שתעשה טעויות בדרך? הרבה משקיעים מפסידים כסף, כי לפעמים ברגע של סטרס, אנשים עושים טעויות בדרך. לדוגמה, קונים כשהבורסה עולה, וכאשר יש מימושים / ירידת ערך מניות, אז הם נכנסים ללחץ ומוכרים, כדי לא להפסיד כסף. ובכך בעצם הם מגדילים את הסיכוי שלהם להפסיד כסף לטווח הרחוק, בהנחה שבטווח הרחוק שוק המניות אמור לתקן כלפי מעלה.

במילים אחרות, מה הסיכוי שתעשה טעויות בדרך, שיגרמו לך לאבד את ההשקעה שלך. זה כמובן תלוי ברמת הסיכון, בכמה כסף אתה יכול להפסיד, בכמה כסף אתה יכול להרוויח, באיזו רמת וודאות, בתנודתיות של ההשקעה, באופי שלך כמשקיע, בפסיכולוגיה שלך, בלחצים הנפשיים שאתה יכול לעמוד בהם, ביחס שלך לכסף, בסיכון שלקחת על עצמך, בניסיון המעשי שלך בתחום הזה / בתחומים אחרים ועוד.


11 - כמה כאב ראש / התעסקות שוטפת יש בהשקעה?

האם ההשקעה שלך היא השקעה פאסיבית / השקעות לעצלנים / השקעה שלא דורשת התעסקות לאורך הדרך, או שהיא מסוג השקעות לחרוצים, השקעה אקטיבית, שדורשת מעקב יום יומי אולי אפילו שעתי, או אולי תחזוקה חודשית או מעת לעת לפי הצורך? כמה תעסוקה נדרשת ממך לאורך הדרך? כמה אתה מבין בתחזוקה של ההשקעה לאורך הדרך? האם אתה חייב להשקיע זמן לאורך הדרך? אולי אפשרי לשלם למישהו שינהל לך את ההשקעה לאורך הדרך? כמה כאב ראש או אולי הנאה, הולכת להיות לך לאורך הדרך של חיי ההשקעה שלך?

בכל אפיק השקעה יש את ההתעסקות האפשרית שלו לאורך הדרך. לדוגמה, יש משקיע פאסיבי בשוק ההון ויש סוחר יומי. יש מי שקונה נכס נדלן ומתעסק עם שוכרים לאורך הדרך ויש מי שנותן לחברת ניהול לנהל את זה או שהוא בכלל מוכר את הדירה למישהו אחר אחרי האכלוס ועובר להשקעה הבאה. כל השקעה מתאפיינת ברמת ההתעסקות השוטפת שהיא מביאה איתה.


ועכשיו, נשאל עוד כמה שאלות כלליות, שיעזרו לך להבין טוב יותר את ההשקעה שלך:

12 - כמה הסיכוי / סיכון תלוי במזל או בשכל?

כמה זה שכל או מזל? האם בהשקעה הזאת אתה סומך יותר על השכל שלך, או על המזל שלך? בדרך כלל, עדיף יותר לסמוך על השכל מאשר על המזל. החלשים סומכים על המזל, החזקים סומכים על השכל שלהם. האם יש היגיון אמיתי לכך שההשקעה שלך תצליח, או שאתה בעיקר סומך על המזל ועל האינטואיציה שלך, שערך הנכס שלך יעלה? האם בדקת את הנושא לעומק, או שאתה רק מאמין ללב שלך או למישהו אחר כלשהו?


13 - האם הסיכוי הוא תוצאה של ייצור ערך אמיתי או בועה?

האם הרווח הכספי שאתה צופה להרוויח, האם הוא תוצאה של יצירת ערך אמיתי לעולם או שהוא תוצאה של בועה / פיקציה וכיו"ב?

נסה להבין, האם אתה הולך לעשות כסף, מכך שאתה מייצר ערך אמיתי למישהו אמיתי (לדוגמה לבנות בית למגורים / להשכיר למישהו בית / לפתח ולמכור מוצר ממשי ללקוחות אמיתיים)? האם אתה הולך לעשות כסף, מכך שלדוגמה אתה שותף בחברה שמייצרת ערך אמיתי (לדוגמה חברה שמייצרת ערך אמיתי ללקוחות אמיתיים)? או שאולי אתה הולך לעשות כסף, מכך שהערך של הנכס שאתה מחזיק יעלה, בגלל FOMO של אנשים, בגלל תופעת העדר, בגלל שכולם מאמינים שהערך של הנכס יעלה, בגלל פחד מהחמצה, בגלל כשל שוק, בגלל אפקט המחסור (לדוגמה ביטקוין) וכיו"ב?

האם ההשקעה הכספית שלך, מייצרת ערך אמיתי למישהו, ויצירת הערך היא זו שמייצרת את הרווח הכספי? או שמדובר על איזו בועה שאולי עושה הרבה כסף, אבל היא מבוססת על "עסקי אוויר" / "לופט געשעפט" / "בקבוק אוויר בשקל" (מרחוב סומסום: https://www.youtube.com/watch?v=pjUjPG3eElc) / "מכירת בורות" (למכור בורות: https://www.youtube.com/watch?v=EVyYDU9zUgI) וכל כיו"ב. מה שמגדיל את הסיכוי לכך שהבועה תתפוצץ לאורך הזמן ותאבד יותר מהערך שלה?

במידה וההשקעה שלך כן מייצרת ערך, האם מדובר על ערך קבוע, לדוגמה מכירת מוצרי מזון, או שאולי מדובר על ערך זמני וטרנדי בלבד, לדוגמה מכירת ספינרים / פוקימון גו / NFT /בייבליידס או משהו טרנדי כלשהו, שסופו לעבור מהעולם, רק עוד לא ידוע מתי?

האם אתה חושב שההשקעה שלך, מייצרת ערך אמיתי לעולם, לדוגמה צורך במקומות דיור / תרופות וכיו"ב, או שאתה משקיע במשהו שמייצר עוד "זבל" בעולם, לדוגמה השקעה במשהו שמבחינתך מספק לאנשים "זבל" כלשהו לצריכה? עד כמה יש ערך אמיתי מאחורי ההשקעה שלך, כך שיש יותר סיכוי שהיא תהיה יציבה?

האם ומה הערך המוסף לעולם, שאתה מביא עם ההשקעה שלך? האם אתה משקיע במשהו שמקדם איזו אג'נדה שאתה מאמין בה / עושה טוב בעולם? או שאתה משקיע במשהו שהופך כסף או זבל לעוד יותר זבל ועוד יותר כסף?


14 - מי סוג המשקיעים, שמשקיעים באפיק ההשקעה הזה?

מה מאפיין ותכונות האופי של המשקיעים בערוץ ההשקעה הזה? האם המשקיעים בערוץ ההשקעה הזה, הם אנשים צעירים? בעלי ניסיון? חכמים? אנשי עסקים? שמבינים את עולם ההשקעות? שכבר חוו ירידות והפסדים בשוק? שמאמינים בכסף קל? שמאמינים בעבודה קשה? אנשים שמחפשים לעשות את המכה? אנליסטים שסומכים על השכל שלהם? מהמרים שסומכים על המזל שלהם? מה האופי של מי שמשקיע בערוץ ההשקעה שאתה רוצה להיכנס אליו?

דרך זה תוכל להבין יותר טוב את המקום שאליו אתה אולי הולך.


15 - איך ההשקעה תשפיע על ההתפתחות האישית שלך, שאינה קשורה לכסף?

איך ההשקעה תתרום להתפתחות האישית שלך באופן שאינו קשור לכסף? איך ההשקעה שלך, תשפיע על המימוש העצמי שלך? על הלמידה שלך? האם היא אך ורק השקעה בכסף שיהפוך לעוד כסף? האם היא בעיקר עבודה שחורה? האם יש בה למידה? האם יש בה התפתחות אישית? מה אתה מקבל מההשקעה הזאת, חוץ מאשר כסף ועוד כסף ועוד יותר כסף? איך ההשקעה הזאת משפיעה על השכל שלך? על האושר שלך? על שמחת החיים שלך? האם ואיך היא משפיעה על האופי שלך? על ההתפתחות האישית שלך?

מה הסיכוי שהיא תגרום לך למימוש עצמי? מה הסיכוי שהיא תביא לך אושר? או שאולי היא תביא לך רק פחד לאבד את הכסף שתרוויח? או רק פחד לאבד את הכסף עד שתרוויח את הכסף?

האם תרוויח משהו ברמה האישית, גם אם תפסיד כסף? לדוגמה, למידה, שכל, מוח, יכולת חשיבה? או שאם הלך הכסף, אז רק נזק יצא מזה?

האם תקבל מההשקעה התעסקות חיובית שאתה נהנה להתעסק איתה גם בלי קשר לכסף, או שאתה עושה את ההשקעה ואת ההתעסקות סביבה רק בשביל הכסף?

מה יוצא לך מההשקעה, שאינו קשור לכסף? במידה ותרוויח וגם במידה ותפסיד את הכל, מה יצא לך שלא קשור לכסף?


16 - כמה אתה סומך על שיקול דעתך בנושא?

כמה אתה מבין את ההשקעה? כמה ניסיון בפועל יש לך בהשקעה הזאת? כמה ידע מקצועי יש לך בהשקעה הזאת? האם אתה מכיר אנשים שהצליחו וגם נכשלו בהשקעה הזאת? האם אתה יודע מה הטעויות שעשו אלו שנכשלו? האם אתה יודע למה ומה הסיבה שהם עשו את הטעויות שהם עשו? האם אתה יודע מה לעשות כדי לא לטעות כמו החכמים שניסו לפניך להצליח אבל טעו?

כמה וודאות יש לך לגבי התרחישים הטובים / הרעים של ההשקעה? כמה אתה יודע מה אתה לא יודע? האם אתה באמת מבין את רמת הסיכון / רמת הסיכוי, של ההשקעה הזאת או שאתה אולי פועל מחמדנות / פחד מהחמצה / פנטזיות שקריות / אופטימיות יתר, ואתה בסיכוי גבוה הולך להידפק בקטן או בגדול?

האם זה כבר קרה לך שהרווחת או שהפסדת כסף / הרבה כסף, בתחום הזה או בתחום אחר? האם אתה מדבר מניסיון או רק מדמיון? האם באמת פעם הפסדת כסף ואתה יודע איך תתמודד עם הפסד כספי, על פי ניסיון שלך, או רק על פי הדמיון שלך? האם יתכן שבזמן אמת תגיב אחרת אם תפסיד כסף? האם יתכן שבזמן אמת לא תדע להתמודד עם תנודתיות בערך ההשקעה שלך? האם יתכן שתראה את ערך הכסף שלך יורד ותמכור בהפסד? האם אתה מדבר מניסיון או מדמיון?

ובאופן כללי, כמה אתה טועה בשיקול דעתך באופן כללי? כמה באופן כללי אתה יכול לסמוך על האינטואיציה שלך באופן כללי? כמה טעויות אתה עושה באופן כללי? כמה פעמים המוח שלך מטעה אותך? כמה פעמים חשבת שמשהו יצליח והוא הצליח או נכשל? כמה אתה באמת יכול לסמוך על עצמך?.


לסיכום:

עולם ההשקעות הוא עולם שלם, עם המון אפשרויות והמון חישובים אפשריים.

מה המטרות והצרכים שלך?

כאשר רוצים להשקיע כסף, כדאי לנסות להבין, מה המטרה האישית שלך בהשקעה הכספית? מה אתה מנסה להשיג בהשקעה הכספית שלך? האם חופש כלכלי מוחלט, או רק עוד כמה שקלים? האם ואיך אתה מצפה שההשקעה הכספית תשנה את החיים שלך? באיזו מהירות? באיזו תנודתיות? באיזו רמת סיכון? באיזו רמת לחץ? באיזו רמת התעסקות? באיזו השפעה על החיים שלך? מה אתה מצפה לקבל מההשקעה שלך? באיזו רמת סיכון? באיזו רמת סיכוי? כמה כסף אתה רוצה לסכן? כמה כסף אתה יכול לסכן?

מה אפשרויות ההשקעה שלך?

עכשיו, אחרי שהבנו את המטרות שלך, עכשיו צריכים לבחון ולראות מה אפשרויות ההשקעה שלך בפועל באופן כללי, לפי כמות הכסף שלך, היכולת שלך לקחת מימון נוסף, לדוגמה משכנתא או הלוואה לכל מטרה וכיו"ב, מה הנכסים שכבר רשומים על שמך, מה המשמעויות המיסויות של כל השקעה (שיקולי מיסים / מס רווחי הון / מס הכנסה / מס רכישה / מס שבח / מס ירושה וכיו"ב) עבורך וכולי.

איך כל אפשרות מתאימה לצרכים שלך?

עכשיו, אחרי שברור מה המטרות שלך ומה האפשרויות שלך, עכשיו צריך לראות על כל אפשרות השקעה, האם ואיך היא מתאימה לצרכים שלך בהשקעה. כי כל כיוון השקעה, יש בו המון אפשרויות שונות, שכדאי להבין מה האפשרות הספציפית הכי טובה עבורך. וככה אפשרי לעשות השקעות חכמות ולקוות לטוב.


וכמובן שכמו תמיד אזכיר ואומר, שההשקעה הכי טובה היא להשקיע בעצמך. דהיינו, לפתח את המוח שלך ואת האופי שלך ואז לייצר ערך אמיתי לאנשים ולעשות מזה הרבה כסף ולהתעשר מזה. במקביל לזה שתהיה מאושר בזכות השיפור שלך בשכל ובאופי שלך.

מידע נוסף אפשרי לראות כאן: השקעות / שוק ההון / נדלן / קריירה / לימודים אקדמיים / להקים עסק / לעשות כסף / הכנסה פאסיבית / לעשות כסף ועוד כל שאר התכנים שיש באתר. בהצלחה.
סוגים של השקעות כספיות פחד לאבד הזדמנות הלוואות חברתיות למה אנשים עושים טעויות לפתח ולמכור מוצר מתווך דירות פחד לעשות כסף מהיר סיכון או סיכוי יכולות קוגניטיביות מוצר ממשי 16 שאלות למשקיע איך לבחון השקעה איך לבחון השקעה כספית איך להפוך איך להפוך כסף לעוד כסף איך להשקיע איך להשקיע את הכסף איך להשקיע כסף איך למנף כסף איפה להשקיע את הכסף איפה להשקיע כסף בורסה ביטקוין בית השקעות במה להשקיע את הכסף דירה דירה להשכרה דירה להשקעה דירה למגורים הכנסה הכנסה פאסיבית הכנסה פסיבית הכנסות הקמת עסק השקעה השקעה בבורסה השקעה במטח השקעה בנדלן השקעה בשוק ההון השקעה כספית השקעה לפנסיה השקעות השקעות כספיות השקעות למתחילים יועץ יעוץ יעוץ פיננסי כסף כסף בבורסה כסף בשוק ההון לבחון להפוך להקים עסק להרוויח כסף בבורסה להרוויח כסף בשוק ההון להשקיע להשקיע את הכסף להשקיע בבורסה להשקיע בשוק ההון להשקיע כסף למנף למתחילים לעשות כסף בבורסה לעשות כסף בשוק ההון לפתוח עסק לשאול לשאול שאלות לתכנן מה לעשות עם הכסף מה לעשות עם כסף משקיע משקיעים נדלן סוגים סוגים של השקעות עסק עסקים פנסיה פתיחת עסק רכישת ביטקוין רכישת דירה רכישת דירה להשכרה רכישת דירה להשקעה רכישת דירה למגורים רכישת מטח רכישת מניות רכישת קרקע שאלה שאלות שאלות למשקיע שוק ההון תכנון תכנון פיננסי
איך לבחור יועץ? לאיזה יועץ להקשיב? איך לדעת איזו עצה חכמה? על איזה יועץ לסמוך, איך לבדוק את היועץ? סוגים של יועצים, סוגים של מטפלים, יועץ חכם, יועץ טיפש, איך לדעת למי להקשיב? לאיזו עצה להקשיב? איך לדעת מה לבחור? איך להחליט?
איך לבחור יועץ? לאיזה יועץ להקשיב? איך לדעת איזו עצה חכמה? על איזה יועץ לסמוך, איך לבדוק את היועץ? סוגים של יועצים, סוגים של מטפלים, יועץ חכם, יועץ טיפש, איך לדעת למי להקשיב? לאיזו עצה להקשיב? איך לדעת מה לבחור? איך להחליט?
... לבחור יועץ? לאיזה יועץ להקשיב? איך לדעת איזו עצה חכמה? על איזה יועץ לסמוך, איך לבדוק את היועץ? סוגים של יועצים, סוגים של מטפלים, יועץ חכם, יועץ טיפש, איך לדעת למי להקשיב? לאיזו עצה להקשיב? איך לדעת מה לבחור? איך להחליט? איך לבחור יועץ מתאים ומתי לסמוך על העצה שלו? כאשר אנו עומדים מול החלטה קשה או בעיה מורכבת, אנחנו עשויים להתייעץ עם כמה יועצים שונים. כל יועץ יכול להציע פתרון שונה, ואנחנו ניצבים בפני השאלה: איך להחליט לאיזו עצה להקשיב? לפי אליעד כהן, חשוב להבין שיש מספר דרכים להעריך את איכות העצה ואת מידת האמינות של היועץ עצמו. מדוע להימנע מיועץ שממהר לתת תשובה? אליעד מסביר שכאשר יועץ ממהר לתת לך תשובה מיידית ללא העמקה, זה סימן ברור לכך שהתשובה שלו כנראה אינה מדויקת מספיק. יועץ כזה לרוב מעוניין להיראות חכם ולהצדיק את עצמו כיועץ מומחה. לכן הוא לא לוקח את הזמן הדרוש כדי להבין את הבעיה שלך לעומק. לדוגמה, אם שאלת יועץ מה לעשות אחרי פרידה מאשתך, ויועץ אחד מיד אמר לך: תנתק איתה קשר, ויועץ אחר אמר לך: הצע לה נישואין מחדש, אלו תשובות שטחיות ומהירות מדי. לעומת זאת, יועץ שלישי ששאל אותך מדוע נפרדתם? האם היו סיבות נוספות מלבד בגידה? - הוא היועץ שכדאי יותר להקשיב לו, משום שהוא מנסה להבין את המורכבות של המצב שלך לפני שהוא מייעץ. איך לזהות יועץ חכם לעומת יועץ טיפש? אליעד מבחין בין שני סוגי יועצים באופן ברור:
בחירת יועץ מומחה, איך לבחור יועץ? איך לבחור מטפל זוגי? איך לבחור יועץ להחזרת אקסים? איך לבחור יועץ זוגי? קריאת מחשבות על ידי יועצים, לקרוא את המחשבות של האקסית, לקרוא את המחשבות של בני הזוג, אמפתיה של יועץ, בחירת מטפל
בחירת יועץ מומחה, איך לבחור יועץ? איך לבחור מטפל זוגי? איך לבחור יועץ להחזרת אקסים? איך לבחור יועץ זוגי? קריאת מחשבות על ידי יועצים, לקרוא את המחשבות של האקסית, לקרוא את המחשבות של בני הזוג, אמפתיה של יועץ, בחירת מטפל
... יועץ מומחה, איך לבחור יועץ? איך לבחור מטפל זוגי? איך לבחור יועץ להחזרת אקסים? איך לבחור יועץ זוגי? קריאת מחשבות על ידי יועצים, לקרוא את המחשבות של האקסית, לקרוא את המחשבות של בני הזוג, אמפתיה של יועץ, בחירת מטפל איך לבחור יועץ מומחה? בחירת יועץ יכולה להיות משימה מורכבת, במיוחד כשמדובר ביועצים בתחומים רגישים כמו יועץ זוגי, מגשר, או יועץ להחזרת אקסים. השאלה המרכזית היא כיצד ניתן להעריך את איכות הייעוץ שהיועץ מספק ואיך לדעת אם הצעותיו מתאימות ומועילות. בהרצאה זו, אליעד כהן מסביר כיצד ניתן לזהות יועץ טוב ומתי כדאי להימנע מקבלת עצה ממישהו שאינו באמת מבין את המצב. מה עדיף: יועץ ששומע אותך או יועץ שמבקש מידע נוסף? הסיטואציה הראשונה היא כאשר אתה מספר ליועץ על הבעיה שלך והוא מיד נותן לך עצה מבוססת רק על המידע ששמעה ממך. הסיטואציה השנייה היא כאשר היועץ לא רק שומע אותך, אלא גם מבקש לשוחח עם הצד השני המעורב בסיטואציה - בן הזוג, האקסית, הלקוח או כל צד נוסף. אליעד כהן טוען שביועץ שמבקש מידע נוסף יש יותר סיכוי שיתקבל ייעוץ מדויק יותר, שכן יועץ כזה מסוגל להבין את הסיטואציה בצורה מקיפה יותר, בעוד שיועץ המבסס את עצותיו על צד אחד בלבד יכול להעניק ייעוץ מוטה ולא אובייקטיבי. היכולת לקרוא את המחשבות של הצד השני השאלה מתעוררת כיצד יועץ יכול להבין את הצד השני כאשר אין לו גישה ישירה אליו, לדוגמה במקרה של יועץ זוגי שלא יכול לשוחח עם האקסית שלך. התשובה לכך היא שהיועץ המומחה מסוגל לקרוא את המצב דרך הסיפור שאתה מספר לו. אם היועץ באמת מבין את הדינמיקה של המצב, הוא יוכל לשער במדויק כיצד הצד השני חושב ומרגיש, אפילו מבלי לדבר איתו ישירות. אם אתה מספר על האקסית שלך, והיועץ מצליח לומר בדיוק את הדברים שהיא אמרה לך או מרגישה מבלי לשוחח איתה, זה מעיד על הבנה עמוקה ...
מומחה בתחומו, ממי לקבל עצות בכל תחום? טעויות בבחירת יועץ, ממי לא לקבל עצות? שיקולים בבחירת יועץ, טעויות של יועצים, טעויות בקבלת עצות, באיזה תחום אתה מומחה? לקבל יעוץ ממומחה, איך לבחור יועץ? איך בוחרים יועץ טוב?
מומחה בתחומו, ממי לקבל עצות בכל תחום? טעויות בבחירת יועץ, ממי לא לקבל עצות? שיקולים בבחירת יועץ, טעויות של יועצים, טעויות בקבלת עצות, באיזה תחום אתה מומחה? לקבל יעוץ ממומחה, איך לבחור יועץ? איך בוחרים יועץ טוב?
... בתחומו, ממי לקבל עצות בכל תחום? טעויות בבחירת יועץ, ממי לא לקבל עצות? שיקולים בבחירת יועץ, טעויות של יועצים , טעויות בקבלת עצות, באיזה תחום אתה מומחה? לקבל יעוץ ממומחה, איך לבחור יועץ? איך בוחרים יועץ טוב? ממי כדאי לקבל ייעוץ בכל תחום? כאשר אדם זקוק לייעוץ בנושא מסוים, השאלה המרכזית היא האם לפנות ... שתפנה לרופא שמתמחה בדיוק בתחום הבעיה שלך ולא למישהו שרק מבין ברפואה באופן כללי או שמתמחה בתחום רפואי אחר. אילו טעויות עושים אנשים בבחירת יועץ? אחת הטעויות הנפוצות ביותר היא שאנשים חושבים שאם אדם הוא מומחה בתחום מסוים, הוא כנראה יכול לייעץ להם גם בתחומים אחרים. לדוגמה, אדם פונה למומחה בכלכלה כדי לקבל ממנו עצה רפואית או משפטית, רק כי הוא מניח שאותו מומחה בכלכלה הוא בעל שכל מספיק גדול שיוכל לייעץ בכל תחום אחר. ההיגיון אומר שאם האדם ... שכל תחום דורש ידע ספציפי, ניסיון והבנה ייחודית. אליעד מסביר שלדוגמה, ייתכן שאדם הוא מומחה גדול בתורה ובהלכות, אך אין זה אומר שיהיה חכם לייעץ בנושאים משפטיים או כלכליים. באותו האופן, ... מומחיות, עדיין צריך לבדוק בקפידה באיזה תחום בדיוק הוא מומחה. זה שיש למישהו קיר מלא בתעודות לא אומר בהכרח שהוא מומחה בתחום הספציפי שאתה מתייעץ עליו. אדם יכול להיות מבריק וגאון בתחום ... אחר. מדוע גם המומחים עצמם טועים ומטעים? טעות נוספת שאליעד מציין היא שהמומחים עצמם עלולים לחשוב בטעות שמומחיות בתחום אחד מקנה להם יכולת לייעץ בתחומים אחרים. לדוגמה, רופא כללי שמנסה לייעץ באופן ספציפי על מחלת עיניים, עלול לתת עצות מוטעות כי הוא לא מתמחה ספציפית בתחום זה. זה נכון גם לגבי עורכי דין שמייעצים בתחומים משפטיים שאינם תחומי ההתמחות שלהם. הטעות הזאת נפוצה מאוד גם אצל האנשים שמקבלים את הייעוץ. הם עלולים לחשוב בטעות שאם האדם מומחה בתחום מסוים, הוא בוודאי יהיה בעל ידע וכישורים לייעץ בכל התחומים. אליעד מדגיש שוב ושוב, שזה פשוט לא נכון, ולפעמים אפילו עלול להיות מסוכן. איך לבחור נכון את היועץ שלך? הדרך הנכונה לבחור יועץ טוב, לפי אליעד, היא קודם כל לוודא באופן יסודי שהיועץ אכן מתמחה בדיוק בתחום שבו אתה מבקש ייעוץ. בנוסף, תמיד כדאי להפעיל את החשיבה העצמאית שלך. גם אם אתה מקבל ייעוץ מאדם מוכר ובעל מוניטין, לעולם אל תיקח את דבריו כמובן מאליו. תפעיל את השכל שלך, תבדוק בעצמך את המידע ואל תסמוך בעיניים עצומות על אף אחד. בסיכומו של דבר, אליעד אומר שכדי לקבל ייעוץ טוב ומועיל, עליך להיות זהיר ומודע מאוד לגבי התחום הספציפי שבו היועץ מתמחה, ולא להניח שהצלחה בתחום אחד מצביעה ...
איך לבחור יועץ מקצועי? איך לזהות יועץ מקצועי? איך לזהות מטפל טוב? איך לזהות מנטור טוב? איך לזהות איש מקצוע? איך לבחור מאמן אישי? איך לבחור קאוצר? שקרים של מנטורים, שקרים של יועצים, שקרים של מאמנים, מניפולציות של מנטורים
איך לבחור יועץ מקצועי? איך לזהות יועץ מקצועי? איך לזהות מטפל טוב? איך לזהות מנטור טוב? איך לזהות איש מקצוע? איך לבחור מאמן אישי? איך לבחור קאוצר? שקרים של מנטורים, שקרים של יועצים, שקרים של מאמנים, מניפולציות של מנטורים
... לבחור יועץ מקצועי? איך לזהות יועץ מקצועי? איך לזהות מטפל טוב? איך לזהות מנטור טוב? איך לזהות איש מקצוע? איך לבחור ... אישי? איך לבחור קאוצר? שקרים של מנטורים, שקרים של יועצים, שקרים של מאמנים, מניפולציות של מנטורים איך לבחור יועץ מקצועי או מטפל טוב? ההבנה כיצד לבחור יועץ מקצועי או מטפל טוב היא נושא חשוב במיוחד, משום שלפעמים אדם נופל קורבן למניפולציות ... להבין כמה עקרונות בסיסיים: מדוע חשוב מקור הסמכות של היועץ? כאשר יועץ מקצועי מספק עצות, הוא צריך להיות מסוגל להסביר את ההיגיון שמאחורי עצותיו. יועץ אמיתי יוכל להסביר בדיוק מדוע הוא ממליץ על פתרון מסוים, איך הוא פועל, ואילו אפשרויות נוספות קיימות. מצד שני, יועץ שאינו באמת מומחה ינסה להפעיל מניפולציות על המטופל או הלקוח, במקום להסביר באופן ברור ומפורט את ההיגיון של העצות שהוא מציע. לדוגמה, אם רופא ממליץ על תרופה מסוימת, הוא אמור להסביר כיצד היא פועלת ... רופא 20 שנה, תסמוך עליי. מהי הדרך הטובה ביותר לבחון יועץ? הדרך הטובה ביותר לבחון יועץ או מטפל היא לשים לב אם הוא מסוגל להסביר את ההיגיון מאחורי מה שהוא מציע. אם יועץ או מטפל עונים בצורה כזו שהם לא יכולים להסביר את הרציונל של העצה, אלא רק מבקשים ממך לסמוך עליהם, זו נורה אדומה. יועץ טוב לא רק ייתן פתרונות, אלא יפרט את הדרך בה הוא הגיע אליהם ויסביר את הצעדים שהוא ... לא תמיד מבטיחה ידע עמוק או הבנה אמיתית של התחום. יועץ אמיתי לא צריך להיתלות בתעודות בלבד. הוא צריך להיות מסוגל להסביר בצורה ברורה כל פרט ופרט בעצות שהוא נותן, ולספק הסברים בהירים ומסודרים. אדם שמסתמך בעיקר על תעודות על הקיר כדי ... איך מניפולציות של מנטורים עובדות? מנטורים, גורואים ויועצים מסוימים נוטים להשתמש במניפולציות כדי לגרום לאנשים להאמין בהם, גם אם אין להם ... הוא דיבר עם אלוהים, ולכן יש להקשיב לו. כאשר מנטור או יועץ טוען שעליך להאמין לו רק בגלל שהוא בעל סמכות כלשהי, זו אינדיקציה לכך שהוא פועל ... אומר, עליך להיות חשדן. מהי המסקנה? כאשר אתה בוחר יועץ, מטפל או מנטור, חשוב מאוד לבדוק אם הוא מסוגל להסביר בצורה ברורה את ההיגיון שמאחורי העצות שהוא נותן. אם הוא מבקש ממך לסמוך עליו בלבד, או משתמש בתעודות בלבד כסמכות, ייתכן שהוא מנסה להפעיל מניפולציות. יועץ טוב צריך להיות מסוגל להסביר כל פרט בעצותיו, ולהסביר את הצעדים שהוא מציע בצורה מדויקת וברורה. איך לזהות שרלטנים? איך לזהות ... איך לבחור איש מקצוע? מניפולציות של מנטורים איך לזהות יועץ מקצועי או מטפל טוב? כאשר אדם מחפש יועץ, מטפל, מנטור או איש מקצוע, הוא עלול להיתקל גם בשרלטנים, בנוכלים ובאנשים שאינם ... להבין מספר עקרונות בסיסיים. מדוע מקור הסמכות של היועץ חשוב? כאשר יועץ אמיתי מספק עצות, הוא אמור להיות מסוגל להסביר את ההיגיון שמאחוריהן. לעומת זאת,
עצות ויועצים, בחירת יועץ, בחירת מנטור, לבחור יועץ, לסמוך על היועץ, איך לא ליפול עם נוכלים? איך לבחון איש מקצוע? איך לדעת האם זה איש מקצוע? איך לזהות נוכלים? איך לזהות שקרנים? איך לזהות שרלטנים? למה לשאול למה? סוגים של יועצים
עצות ויועצים, בחירת יועץ, בחירת מנטור, לבחור יועץ, לסמוך על היועץ, איך לא ליפול עם נוכלים? איך לבחון איש מקצוע? איך לדעת האם זה איש מקצוע? איך לזהות נוכלים? איך לזהות שקרנים? איך לזהות שרלטנים? למה לשאול למה? סוגים של יועצים
עצות ויועצים, בחירת יועץ, בחירת מנטור, לבחור יועץ, לסמוך על היועץ, איך לא ליפול עם נוכלים? איך לבחון איש מקצוע? איך לדעת האם זה איש מקצוע? איך לזהות נוכלים? איך לזהות שקרנים? איך לזהות שרלטנים? למה לשאול למה? סוגים של יועצים איך אפשר לדעת אם יועץ באמת חכם או שרלטן? הדרך לדעת אם יועץ הוא אמיתי או שרלטן טמונה בשאלה אחת פשוטה: למה? השאלה הזו, שנשמעת בסיסית, היא המפתח שמאפשר להבין אם אדם מבין את תחום ההתמחות שלו, או אם הוא פשוט ממציא תשובות חסרות בסיס. כאשר אדם נותן עצה או מציע פתרון כלשהו, חשוב לשאול אותו שוב ושוב: למה? זה יכול להיות בשאלות כגון: למה אתה מציע את הפתרון הזה? למה אתה חושב שזה יעזור? מה הקשר בין הפעולה שתציע לתוצאה הצפויה? השאלות האלו לא רק עוזרות להבין את ההיגיון שמאחורי העצה , אלא גם חושפות את עומק הידע של היועץ. למה למה נחשבת למילת הקסם? השאלה למה מסייעת לחשוף את עומק הידע של היועץ. יועץ שמבין את התחום שבו הוא עוסק ישמח להסביר ולפרט כל פרט ופרט. לעומת זאת, יועץ שמגיב בחוסר סבלנות או מנסה להימנע מתשובות מפורטות עלול להסתיר חוסר ידע או ניסיון. שאלה זו לא נועדה רק לערער את סמכות היועץ, אלא לאפשר הבנה מעמיקה של העצה כדי להבטיח שההחלטה שתתקבל תהיה מבוססת על היגיון ולא על סמכות. איך כדאי לשאול למה ולמה להתעמק בתשובה? חשוב לשאול את השאלה למה? בצורה עניינית וממוקדת. אם התשובה של היועץ היא כללית מדי או לא מספקת, יש להמשיך ולשאול שאלות כגון: למה זה ככה?, מה ההיגיון מאחורי זה? ולמה זה לא עובד בדרך אחרת?. יועץ טוב לא רק יסביר, אלא גם יתעקש שאתם תבינו את מה שהוא מסביר. אם הוא לא רוצה שתשאלו שאלות, זה סימן שייתכן שהוא מסתיר מידע. איזו דוגמה יש למצב יומיומי שבו ... המצב ויכול להציע פתרון יעיל. מה החשיבות של הבנת ההיגיון שמאחורי העצה? כשהבנתם את ההיגיון מאחורי העצה, האחריות נשארת בידיים שלכם. אתם לא מקבלים את ההמלצה בעיניים עצומות, אלא מפעילים שיקול דעת עצמאי. ברגע שאתם מבינים את למה מאחורי כל החלטה, אתם יכולים להיות בטוחים יותר שההחלטה היא הנכונה. יועץ אמיתי לא רק ייתן לכם עצה, אלא גם ילמד אתכם כיצד להבין את ההיגיון שלה כדי שתוכלו לקבל החלטות מדויקות בעתיד. מדוע יועץ מסוים עלול להילחץ מהשאלה למה? ישנם אנשים שמבססים את סמכותם על חזות חיצונית: תעודות, חליפה, או קהל מעריצים. כאשר אתם שואלים אותם למה?, אתם חושפים את חוסר ... חיצונית כדי שתאמינו להם, מבלי לבדוק את עוצמת ההיגיון שמאחורי העצה. איך השאלה למה קשורה לדוגמאות על חדר כושר ומתמטיקה? במכון כושר, למשל, אם מדריך אומר אל תעשה ככה, זה דופק את הברכיים, חשוב לשאול אותו למה זה דופק את ... חכמים באמת, יש לשאול למה? בכל תחום, גם כשמדובר במורים רוחניים, יועצים או כל אדם אחר. מי שרוצה להאמין רק בגלל סמכות חיצונית, לא יוכל לפתח הבנה אמיתית. חכמה אמיתית נוצרת כאשר אנחנו שואלים שאלות, מחפשים הסברים ומבינים את התשובות. יועץ אמיתי ייהנה מלספק תשובות וללמד אתכם את ההיגיון מאחורי ההמלצות. לסיכום לסיכום, השאלה למה? היא כלי חשוב לבדיקת אמינותו של יועץ או מומחה, והיא מאפשרת לנו להבין אם יש עומק בהמלצותיהם או אם מדובר בנוכלות. כשאנחנו שואלים למה?, אנחנו לא רק מבקשים תשובות, אלא גם בונים את יכולת השיפוט שלנו כדי לקבל החלטות מושכלות. יועץ אמיתי ישמח שתשאלו אותו שאלות וינסה להסביר לכם את כל הפרטים עד שתבינו את ההיגיון מאחורי העצה. איך לזהות שקרנים ושרלטנים? איך לבחור יועץ או מנטור? למה לא להאמין באף אחד? איך להבין את העצה לפני שפועלים? מה זה למה ולמה זו מילת הקסם? איך לזהות איש מקצוע אמיתי? איך לקבל עצות בצורה נכונה? איך אפשר לדעת אם
התחייבות לתוצאות, מי מתחייב לתוצאות? מאה אחוז הצלחה, כמה פגישות צריך? כמה טיפולים צריך? שקרים של יועצים, שקרים של מטפלים, שקרים של מנטורים, שקרים של מאמנים, בחירת יועץ, בחירת מטפל, בחירת מאמן, בחירת מנטור, לבחור יועץ
התחייבות לתוצאות, מי מתחייב לתוצאות? מאה אחוז הצלחה, כמה פגישות צריך? כמה טיפולים צריך? שקרים של יועצים, שקרים של מטפלים, שקרים של מנטורים, שקרים של מאמנים, בחירת יועץ, בחירת מטפל, בחירת מאמן, בחירת מנטור, לבחור יועץ
... טיפולים צריך? שקרים של יועצים, שקרים של מטפלים, שקרים של מנטורים, שקרים של מאמנים, בחירת יועץ, בחירת מטפל, בחירת מאמן, בחירת מנטור, לבחור יועץ האם התחייבות לתוצאות תמיד אמיתית? הרצאה של אליעד כהן עוסקת בסוגיה של התחייבות לתוצאות במסגרת ייעוץ או טיפול, במיוחד בתחום הייעוץ העסקי, הבריאותי או הנפשי. מדובר בשאלה האם ניתן להסתמך על התחייבות לתוצאה או האם מדובר בהבטחות שקריות. ככלל, רבים מעדיפים לקבל ייעוץ ממישהו שמתחייב לתוצאות, כיוון שזה מעניק להם תחושת ביטחון. לעיתים קרובות, יועצים, מאמנים או מטפלים מציעים הצלחה מובטחת כדי למשוך לקוחות. אולם, אליעד טוען שזו פעמים רבות מניפולציה, כיוון שתוצאות רבות, במיוחד בתחומים כמו ייעוץ עסקי, לא תלויות רק במטפל או יועץ אלא גם בלקוח עצמו ובנסיבות חיצוניות. כיצד מתחייבים לתוצאה? אליעד מסביר שהתחייבות לתוצאה יכולה להיות בעייתית כאשר תוצאה מסוימת תלויה במשהו שאינו בשליטת היועץ בלבד. לדוגמה, יועץ עסקי יכול להתחייב שהכנסות של בעל עסק יוכפלו, אך זה תלוי במגוון גורמים כמו מצב השוק, התנאים החיצוניים ויכולת הלקוח. הוא מחדד את ההבדל בין התחייבות על תוצאה הנמצאת בשליטת היועץ לבין התחייבות על תוצאה המושפעת גם מהלקוח. האם התחייבות לתוצאות היא רמאות? כאשר יועץ או מטפל מתחייב לתוצאה שלא תלויה רק בו, אליעד טוען באופן חד משמעי שזו רמאות. לדוגמה, אם יועץ מתחייב שתהיה לך הצלחה בעסק, אך לא יכול לשלוט על כל הגורמים החיצוניים והפנימיים, אז מדובר בהבטחה מופרזת. אליעד מציין שמצב כזה יכול להיווצר כאשר היועץ לוקח כסף מראש, אך לא מסוגל להבטיח את התוצאה הנדרשת. תוצאות ואחריות אישית לפי אליעד, הדרך הנכונה היא לקחת אחריות אישית ולזכור שבסופו של דבר, כל תוצאה, בין אם ... עסקית, תלוית גם במקבל הייעוץ, לא רק במטפל או יועץ. אליעד ממליץ להימנע מהתחייבויות שקריות ולהעדיף יועץ שדוגל בכנות ובקביעת ציפיות ריאליות. ההונאה שבקביעת הצלחה ב - 100% אליעד מתאר מצב שבו יועץ טוען שהשיטה שלו מצליחה ב - 100%, אך למעשה הוא לא יכול להתחייב שהלקוח יבצע את כל ההנחיות כראוי. תוצאה לא תלויה רק במטפל, אלא גם בתשומת הלב, ההבנה והמעש של מקבל הייעוץ. הוא מביא את הדוגמה של הכנת חביתה - אם תעשה בדיוק את מה שנאמר לך, תקבל חביתה. אך במקרים כמו טיפול בבעיות נפשיות, לא ניתן להבטיח 100% הצלחה כי ישנם הרבה ... שאינן תלויות לחלוטין ביועץ. הוא מציע לבחון את המצב ולהבין האם ההצלחה תלויה אך ורק ביועץ או אם היא תלויה גם במקבל הייעוץ. יועץ שמתחייב על תוצאה שניתן לשלוט בה אך ורק הוא, הוא יועץ שניתן לבחון את התחייבותו בצורה מדויקת יותר. סיכום בסופו של דבר, אליעד מציין כי לא ניתן להסתמך על התחייבויות לתוצאה מלאה או מיידית, במיוחד אם התוצאה תלויה גם במקבל הייעוץ . אם יועץ מתחייב לתוצאה כזו, חשוב להיות ערני ולהבין שההבטחה עשויה להיות רמאות. כדי להימנע מטעויות, כדאי לבחור יועץ שמדבר בכנות ומבצע תחזית ריאלית על סמך יכולותיו והנסיבות. התחייבות לתוצאות שקרים של מנטורים לקחת אחריות שיטות שקריות ייעוץ כנה האם לקבל ייעוץ ממי שמתחייב לתוצאות או ממי שלא מתחייב לתוצאות? הפעם נדבר על נושא של אנשים שמקבלים ייעוץ מגורמים שונים, כמו תזונאי או
איך לענות לשאלות קשות בראיון? בוזי הרצוג, איך להתראיין לטלוויזיה? איך להתראיין נכון? איך לענות לשאלות בראיון? יועץ אסטרטגי, יועץ פוליטי, יועץ תקשורת, יעוץ אישי למנהלים, ניתוח ראיון, פרזנטציה
איך לענות לשאלות קשות בראיון? בוזי הרצוג, איך להתראיין לטלוויזיה? איך להתראיין נכון? איך לענות לשאלות בראיון? יועץ אסטרטגי, יועץ פוליטי, יועץ תקשורת, יעוץ אישי למנהלים, ניתוח ראיון, פרזנטציה
... לשאלות בראיון? יועץ אסטרטגי, יועץ פוליטי, יועץ תקשורת, יעוץ אישי למנהלים, ניתוח ראיון, פרזנטציה איך להתמודד עם שאלות קשות בראיון טלוויזיה? כאשר אליעד כהן מנתח את הריאיון הטלוויזיוני של יצחק (בוזי) הרצוג בתכנית פגוש ... בראיונות פוליטיים יועץ אסטרטגי לתקשורת ניתוח ראיונות טלוויזיה כיצד לשפר מיומנויות פרזנטציה? ...
בחירת יועץ עסקי, האם חשובה כימיה בין אישית עם היועץ העסקי? האם חשוב האופי של המאמן העסקי? איך לבחור יועץ עסקי? ממי לקבל יעוץ עסקי? האם חשובה תקשורת אישית עם היועץ העסקי? התחברות אישית עם היועץ העסקי, ממי לקבל עצות? אופי של מנטור
בחירת יועץ עסקי, האם חשובה כימיה בין אישית עם היועץ העסקי? האם חשוב האופי של המאמן העסקי? איך לבחור יועץ עסקי? ממי לקבל יעוץ עסקי? האם חשובה תקשורת אישית עם היועץ העסקי? התחברות אישית עם היועץ העסקי, ממי לקבל עצות? אופי של מנטור
... יועץ עסקי, האם חשובה כימיה בין אישית עם היועץ העסקי? האם חשוב האופי של המאמן העסקי? איך לבחור יועץ עסקי? ממי לקבל יעוץ עסקי? האם חשובה תקשורת אישית עם היועץ העסקי? התחברות אישית עם היועץ העסקי, ממי לקבל עצות? אופי של מנטור האם חשוב להתחבר אישית ליועץ העסקי שלך? אחת השאלות המרכזיות בבחירת יועץ עסקי היא עד כמה חשובה הכימיה הבין - אישית והאופי של היועץ, והאם נכון לבחור יועץ שתוכל לראות בו חבר טוב. אליעד כהן מסביר שמצד אחד, כאשר אתה מתחבר ליועץ באופן אישי, התקשורת ביניכם יכולה להיות פשוטה, קלה ונוחה יותר, מה שעשוי להקל על תהליך קבלת הייעוץ. אך מצד שני, התחברות אישית יכולה להוות מכשול ואף לגרום לנזק ממשי. מדוע התחברות אישית ליועץ עלולה להזיק לך? כאשר אתה מתחבר בקלות לאדם מסוים, זה בדרך כלל אומר שיש ביניכם דמיון באופי ובצורת החשיבה. אך דווקא הדמיון הזה יכול להיות הבעיה העיקרית ... מסביר שאם אתה מתחבר ליועץ שלך כי הוא דומה לך באופי, הרי שזה בדיוק האופי שהוביל אותך למצב שבו אתה זקוק לעזרה. לפיכך, אם אתה בוחר יועץ עסקי רק על סמך התחברות אישית, קיים סיכוי גבוה שהוא סובל מאותן בעיות בדיוק כמו שלך, ולכן לא באמת יוכל לעזור לך ואף יכול להחריף את הבעיות שלך. לדוגמה, ... או פסיבי, ותחפש יועץ שתוכל להתחבר אליו ושיהיה דומה לך באופיו, ייתכן שתבחר בטעות ביועץ שגם הוא סובל מאותן בעיות. במקרה כזה, במקום לעזור לך לפרוץ את הגבולות, היועץ עלול לחזק את הבעיות שלך, משום שהוא בעצמו סובל מאותם דפוסי חשיבה והתנהגות. כיצד לבחור נכון את היועץ העסקי? אליעד כהן מבהיר שהשיקול המרכזי בבחירת יועץ עסקי צריך להיות רמת המקצועיות שלו ולא האופי או הכימיה האישית ביניכם. הוא מביא מספר דוגמאות להמחשת הרעיון: כאשר אתה חולה וזקוק לניתוח, אתה תחפש את ... לתקשורת אישית עם היועץ העסקי? אליעד מדגיש שלמרות שתקשורת אישית טובה יכולה לעזור לך להבין בקלות את הייעוץ, התקשורת היא רק כלי ולא המטרה הסופית. המטרה היא לקבל את הייעוץ הטוב ביותר שיסייע לך בפועל. הוא נותן כדוגמה מצב שבו היועץ מדבר בשפה זרה, כמו סינית, ואז ממליץ למצוא מתורגמן מקצועי שיתרגם עבורך. גם אם התקשורת הישירה קשה, עדיף לקבל את העצה הטובה ביותר ולהיעזר באדם נוסף שיסייע לך להבין אותה, מאשר לבחור יועץ נוח שקל לתקשר איתו, אך לא באמת יעזור לך. הוא מבהיר שהעדיפות הראשונה שלך צריכה להיות המקצועיות. תוכל תמיד למצוא דרכים יצירתיות להתגבר על מגבלות התקשורת אם היועץ באמת יכול לספק לך את התובנות הכי טובות בתחום שאתה זקוק לעזרה בו. מה לגבי אמפתיה בתהליך הייעוץ? אליעד מסביר שגם אמפתיה של יועץ עסקי או מטפל כלפיך, שלכאורה נראית כמו דבר חיובי, יכולה לגרום לנזק. כאשר המטפל או ה
לימודי יעוץ, לימודי אימון, לימודי טיפול, האם ללמוד יעוץ? האם אני יכול להיות יועץ? האם אני מתאים להיות מאמן? האם אני יכול לטפל באנשים? ללמוד אימון אישי, לימודי קאוצינג, ללמוד קאוצינג, לימודי NLP, מאמן NLP, מאסטר NLP, מקצועות היעוץ
לימודי יעוץ, לימודי אימון, לימודי טיפול, האם ללמוד יעוץ? האם אני יכול להיות יועץ? האם אני מתאים להיות מאמן? האם אני יכול לטפל באנשים? ללמוד אימון אישי, לימודי קאוצינג, ללמוד קאוצינג, לימודי NLP, מאמן NLP, מאסטר NLP, מקצועות היעוץ
... יעוץ, לימודי אימון, לימודי טיפול, האם ללמוד יעוץ? האם אני יכול להיות יועץ? האם אני מתאים להיות מאמן? האם אני יכול לטפל באנשים? ללמוד אימון אישי, לימודי קאוצינג, ללמוד קאוצינג, לימודי NLP, מאמן NLP, מאסטר NLP, מקצועות היעוץ האם כדאי ללמוד אימון אישי או ייעוץ עסקי? המקצועות של אימון אישי וייעוץ עסקי, כמו גם תחום ה - NLP (תכנות נוירולinguיסטי), עשויים להיראות כפתרון אידיאלי לאנשים שרוצים לעזור לאחרים ולהיות יועצים ומאמנים מצליחים. עם זאת, ... לא מוחשיים. מקצועות מוחשיים הם אלה שבהם אדם מספק שירותים ברורים וניתנים למדידה, כמו חשמלאי, אינסטלטור, נגר, או טבח. לעומת זאת, מקצועות לא מוחשיים, כמו קואוצינג וייעוץ עסקי, עוסקים בהכוונה או ייעוץ לאנשים איך להצליח או לממש את ... למדוד את ההשפעה שלהם ישירות. השאלה היא האם יש ערך אמיתי במקצועות אלה ואם באמת אפשר להבטיח הצלחה לאנשים שלומדים את התחומים הללו. האם כל אחד יכול להפוך להיות מאמן או יועץ? אליעד מציין שכשאנשים פונים ללמוד מקצועות כמו אימון אישי או ייעוץ עסקי מתוך רצון לעזור לאחרים, ... עם זאת, יש הבדל בין לימודים תאורטיים לבין ניסיון מעשי. בסופו של דבר, אנשים רבים שמסיימים קורסים בתחום מוצאים את עצמם עובדים כמורים בקורסים הללו ולא בהכרח כמאמנים או יועצים שמסייעים לאחרים. למעשה, מי שמרוויח כסף בתחום זה הם לרוב המורים שמלמדים איך להיות יועצים או מאמנים, ולא בהכרח התלמידים עצמם. למה אי אפשר להיות יועץ עסקי או מאמן אישי בלי ניסיון ... בתחום, כפי שמובטח לעיתים בקורסים רבים, היא בעייתית. אליעד משתמש בדוגמת מאמן שחייה כדי להמחיש את הבעיה: האם ניתן להיות מאמן שחייה בלי לדעת לשחות? ברור שלא. כדי להיות יועץ עסקי טוב, יש צורך קודם כל בניסיון אמיתי בניהול עסק, בתפעול עובדים, בשיווק, וכולי. רק לאחר התנסות עצמית, יכול אדם ללמד ולהעניק ייעוץ אמיתי בתחום. האם אפשר לעזור לאחרים בלי ניסיון אישי? האם ניתן לעזור לאחרים מבלי לעבור את התהליכים עצמך? כן, אפשר, אבל השאלה היא עד כמה העצות יהיו אפקטיביות ואמיתיות. אם לא חווית את הקשיים שאתה מייעץ לאנשים אחרים כיצד להתמודד איתם, איך תוכל להציע להם פתרונות של ממש? לדוגמה, איך יוכל יועץ לעסקים להדריך אחרים בניהול עסק אם הוא לא ניהל עסק בעצמו? על פי אליעד, עצות כאלו יהיו פחות משמעותיות מאדם שעבר את התהליך בעצמו. האם כל אחד יכול להיות מאמן אישי או יועץ עסקי? לא כל אחד יכול להיות יועץ עסקי או מאמן אישי מוצלח רק על סמך לימודים תאורטיים. אמנם יש מי שמצליחים ללמד ולייעץ בלי ניסיון מעשי, אך זהו מיעוט. רוב המדריכים והמורים בתחום לא באמת מלמדים איך להיות יועצים עסקיים או מאמנים, אלא איך ... את המיומנויות האלה לאחרים. כך נוצר מעגל שבו הרווח האמיתי נוגע לאנשים שמלמדים את הקורסים ולא בהכרח לתלמידים עצמם. מה הדרך הנכונה להפוך למומחה? אם רוצים באמת להיות יועצים טובים או מאמנים אישיים, ... אליעד מסביר שבמקום ללמוד קורסים תאורטיים על ניהול עסק, חשוב ללמוד לעסוק בעסק אמיתי, להתנסות בתהליכים ובקשיים, ולהפיק מהם לקחים. רק לאחר מכן ניתן לעזור לאחרים בעצות טובות ומבוססות. מי באמת מרוויח מהתחום הזה? הכותרת השאלה כאן היא האם המדריכים או המורים עצמם עושים את כספם מייעוץ עסקי אמיתי או מהמכירה של קורסים. אליעד מדגיש שלעיתים קרובות, אלו שמרוויחים מהתחום הם המורים שמלמדים איך להיות יועצים או מאמנים. הם לא בהכרח אנשים שמנהלים עסקים מצליחים או שהתמודדו עם אתגרים עסקיים אמיתיים. המסקנה: אל תעבדו על עצמכם אם אתם רוצים להיות יועצים עסקיים או מאמנים אישיים, אל ... עליכם ללמוד ולהתנסות קודם כל בעצמכם, לעבור את הדרך הקשה, להתמודד עם הפחדים והקשיים שלכם, ולאחר מכן תוכלו לחלוק את הידע והניסיון שלכם עם אחרים. האם כל אחד יכול להיות יועץ עסקי? מה הדרך הנכונה להפוך ...
יעוץ עם מאה אחוז התחייבות לתוצאות, יעוץ עם תעודת אחריות לתוצאות, טיפול עם אחריות לתוצאות, בחירת יועץ עסקי עם התחייבות לתוצאות, יעוץ עסקי עם מאה אחוז אחריות לתוצאות, איך לבחור חברת יעוץ עסקי? בחירת מנטור
יעוץ עם מאה אחוז התחייבות לתוצאות, יעוץ עם תעודת אחריות לתוצאות, טיפול עם אחריות לתוצאות, בחירת יועץ עסקי עם התחייבות לתוצאות, יעוץ עסקי עם מאה אחוז אחריות לתוצאות, איך לבחור חברת יעוץ עסקי? בחירת מנטור
יעוץ עם מאה אחוז התחייבות לתוצאות, יעוץ עם תעודת אחריות לתוצאות, טיפול עם אחריות לתוצאות, בחירת יועץ עסקי עם התחייבות לתוצאות, יעוץ עסקי עם מאה אחוז אחריות לתוצאות, איך לבחור חברת יעוץ עסקי? בחירת מנטור מהו ייעוץ עסקי באחריות ואיך לבחור יועץ עסקי נכון? הסוגיה של ייעוץ עסקי עם התחייבות לתוצאות מעוררת שאלות ... לגבי האפשרות להבטיח הצלחה בעולם העסקי. ייעוץ עסקי באחריות הוא נושא מורכב, שמבדיל בין שני סוגים עיקריים של יועצים: יועצים שנותנים עצות, אך אינם לוקחים אחריות על התוצאה, ויועצים המתחייבים להצלחה ומבטיחים תוצאות ... בתכלית מבחינת המחיר, ההשקעה בסיכון של היועץ, וכיצד נמדדות הצלחות. מה ההבדל בין ייעוץ עסקי רגיל לייעוץ עסקי באחריות? ייעוץ עסקי רגיל: יועץ כזה מעניק עצות ומספק חוות דעת מקצועית, אך לא לוקח אחריות על תוצאות הפעולות שבעל העסק ינקוט בעקבות העצות. בדרך כלל, זהו ייעוץ במחיר נמוך יותר משום שאין כאן סיכון מצד היועץ, והוא לא צפוי להיפגע אם התוצאות לא יושגו. ייעוץ עסקי באחריות: כאן מדובר במציאות בה היועץ לא רק מציע עצות אלא גם מתחייב שהתוצאה תהיה חיובית. היועץ מבטיח שבמידה והעצות ייושמו כראוי, העסק יגדל ויביא תוצאות ... או מספר הלקוחות. בשל הנטילת סיכון מצד היועץ, לרוב ידרוש היועץ תשלום גבוה יותר על השירות. האם באמת ניתן ... (כמו משברים כלכליים), כך שייתכן כי אפילו העצות הטובות ביותר לא יובילו לתוצאות מבוקשות. ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על השקעות למתחילים, מה לעשות עם הכסף? 16 שאלות למשקיעים, תכנון פיננסי, יעוץ פיננסי, איך להשקיע כסף? איפה להשקיע כסף? איך להפוך כסף לעוד כסף? איך למנף כסף? איך לבחון השקעה כספית? סוגים של השקעות, השקעה בשוק ההון, השקעה בבורסה, רכישת מניות, השקעה בנדלן, רכישת דירה למגורים, רכישת דירה להשקעה, רכישת דירה להשכרה, רכישת קרקע, רכישת מטח, השקעה במטח, רכישת ביטקוין, השקעה לפנסיה, איפה להשקיע את הכסף? בורסה, שוק ההון, הכנסה פאסיבית, השקעות כספיות, להקים עסק
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: יועץ, איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? דיכאון? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: יועץ, איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להאמין בעצמך? איך לשפר את הזיכרון? איך לשתול מחשבות? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להעריך את עצמך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לא להישחק בעבודה? איך למצוא זוגיות? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לקבל החלטות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לעשות יותר כסף? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לחנך ילדים? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך להיות מאושר ושמח? איך לנהל את הזמן? איך ליצור אהבה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להעביר ביקורת בונה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להתמודד עם גירושין? איך להיגמל מהימורים ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה העולם קיים? למה לא להתאבד? מה יש מעבר לזמן ולמקום? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה המשמעות של החיים? אולי אנחנו במטריקס? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להנות בחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? מי ברא את אלוהים? האם לדומם יש תודעה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם באמת הכל לטובה? האם יש משמעות לחיים? איך נוצר העולם? איך להיות מאושר? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם הכל אפשרי? האם יש בחירה חופשית? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי להרזיה, מאמן אישי לקשב וריכוז, מאמן פרטי בתחום יועץ - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3203 שניות - עכשיו 04_07_2025 השעה 19:24:03 - wesi1