אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה השקעה ✔השקעות למתחילים, מה לעשות עם הכסף? 16 שאלות למשקיעים, תכנון פיננסי, יעוץ פיננסי, איך להשקיע כסף? איפה להשקיע כסף? איך להפוך כסף לעוד כסף...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨השקעות למתחילים, מה לעשות עם הכסף? 16 שאלות למשקיעים, תכנון פיננסי, יעוץ פיננסי, איך להשקיע כסף? איפה להשקיע כסף? איך להפוך כסף לעוד כסף? איך למנף כסף? איך לבחון השקעה כספית? סוגים של השקעות, השקעה בשוק ההון, השקעה בבורסה, רכישת מניות, השקעה בנדלן, רכישת דירה למגורים, רכישת דירה להשקעה, רכישת דירה להשכרה, רכישת קרקע, רכישת מטח, השקעה במטח, רכישת ביטקוין, השקעה לפנסיה, איפה להשקיע את הכסף? בורסה, שוק ההון, הכנסה פאסיבית, השקעות כספיות, להקים עסק
והפעם אדבר על עולם ההשקעות הכספיות. ואסביר על סוגי השקעות שונים, איך חושב משקיע חכם? אילו שיקולים צריכים לעשות כאשר נכנסים להשקעה? מה ההבדלים בין אפיקי ההשקעה השונים ובין אפשרויות ההשקעה השונות? ועוד.

סוגים של השקעות כספיות:

אז ברמת העיקרון, ישנם המון סוגים של השקעות כספיות. להלן האפשרויות המרכזיות:

* השקעות בשוק ההון / השקעות בבורסה לניירות ערך, שבהן אפשרי להשקיע במניות / להשקיע במדדים / להשקיע באגרות חוב / מסחר באופציות וכולי.

* השקעות בנדלן, שבהן אפשרי להשקיע ברכישת דירה להשקעה / רכישת בית לשיפוץ ומכירה / רכישת דירה להשכרה לטווח ארוך / טווח קצר / airbnb / רכישת נדלן מסחרי / רכישת קרקע חקלאית וכולי.

* השקעה בעסקים, שבה האדם משקיע בהקמת עסק / שותפות בעסק / מניות בעסק פרטי / חברה ציבורית וכולי.

* לימודים והשכלה - שהאדם משקיע כסף בללמוד מקצוע / להשיג תואר אקדמי / ללמוד התפתחות אישית וכל כיו"ב, מה שאמור להגדיל את היכולת של האדם לעשות כסף ולהרוויח כסף בעתיד.

*השקעות במטבעות, החל מהשקעה במטח של דולרים ועד השקעה בביטקוין.

* השקעה בסחורות, החל מזהב / נפט או כל סחורה אחרת ועד השקעות אלטרנטיביות / השקעות טכנולוגיות, לדוגמה השקעה ב NFT, השקעות פסיביות כאלו ואחרות ועוד. בקיצור, המון סוגים של השקעות.


שאלות של משקיעים:

ולהלן טעימה קצרה על קצה המזלג, של חלק קטן מהשאלות שיכולות להיות למי שרוצה להשקיע כסף. שאלות שנובעות מכמות האפשרויות הכמעט אין סופית, להשקיע כסף בדרכים שונות.

אז השאלות הנשאלות הן רבות. לדוגמה: מהי ההשקעה הכי טובה? איך לבחון השקעה? מה צריך לקחת בחשבון לפני שמשקיעים כסף או זמן ששווה כסף, באפיק השקעה כלשהו? איך לדעת איזו השקעה מתאימה לך?

השקעה בנדלן - האם להשקיע כסף בנדלן? האם לרכוש דירה בפריסייל? האם לרכוש דירה יד שניה להשקעה? או אולי לרכוש דירה לשפץ אותה ולמכור אותה? או אולי לרכוש דירה לפצל אותה ולהשכיר אותה? או אולי לרכוש דירה ולהשכיר אותה כמו שהיא? או אולי לרכוש משרדים להשקעה? ואולי לרכוש מרלוגים להשכרה (מרלוג = מרכז לוגיסטי)? ואולי בכלל לרכוש קרקע חקלאית ולחכות להפשרה שלה? ואולי לרכוש קרקע חקלאית ולעשות לה שינוי תבע? ואולי לרכוש קרקע שיש לה תבע מאושרת לבניה, ולתכנן ולבנות עליה? ואולי להצטרף לקבוצת רכישה? ואולי להיכנס לתחום היזמות? ואולי לתחום ההתחדשות העירונית / פינוי בינוי וכיו"ב?

ואם כבר להשקיע בנדלן, אז איפה הכי כדאי להשקיע בנדלן, באיזה אזור? האם בארץ? אולי בחול? איפה בחול? באיזו דרך להשקיע? אם בארץ, איפה לקנות? איך לדעת מה לקנות? ואיך לשלם, האם במבצעי 20 80 או אולי בהלוואת קבלן עדיף? ואולי עדיף להקדים תשלומים כדי לקבל פטור מהצמדה למדד תשומות הבניה? ואולי כדאי לדחות תשלומים ולעשות משהו אחר עם הכסף? ועל שם מי לרשום את הנכס? ומה המשמעויות של המיסוי / מס רכישה / מס שבח / תיווך וכיו"ב? ואיזה עוד עלויות יש שאתה לא יודע שאתה לא יודע עליהן?

ואולי בכלל עדיף להשקיע במניות נדלן בבורסה במקום להתעסק ישירות עם הנדלן? אבל באיזו דרך להשקיע במניות הנדלן, האם בחברות ספציפיות, או אולי במדד חברות הנדלן? ואיך בדיוק להשקיע, דרך מי ואיך וכמה ולמה?

וממי בכלל אפשרי לקבל יעוץ? האם ממתווך דירות? האם מאיש המכירות במשרד המכירות? האם בקבוצות משקיעים? האם לשאול חברים? מה הכי נכון לעשות?

השקעה בשוק ההון - האם להשקיע כסף בשוק המניות? האם להשקיע במסחר יומי במניות או להשקיע במסחר ארוך טווח? האם לרכוש מניות ספציפיות או לרכוש רק מדדים? האם להשקיע בבורסה בארץ או אולי להשקיע כסף בוול סטריט / הבורסה בארצות הברית? ואולי להשקיע גם בבורסה באירופה? ואולי בשווקים המתפתחים? ואם להשקיע כסף בבורסה בארהב, האם להשקיע כסף במדד הנאסדק או אולי במדד הסנופי 500 (אס אנד פי 500) או אולי במדד הדאו ג'ונס או אולי במדד אחר? האם וכמה פיזור תיק השקעות לעשות? כמה לפזר את ההשקעה במניות? ואולי לרכוש את מדד המניות העולמי? ואם לרכוש בחול, האם לרכוש ישירות בחול בדולרים, או לרכוש בארץ צמוד לדולר או בארץ בניטרול ההצמדה לדולר / גידור מטח באמצעות קרנות מנוטרלות מטח?

ואולי בכלל לעשות גם שורטים על שוק המניות? ואולי בכלל להתעסק במסחר באופציות? ואולי להתעסק במינוף פי 3 כדי לעשות עוד יותר כסף פי 3 כאשר עולה נכס הבסיס? ואולי בכלל כדאי לרכוש רק אגרות חוב ומשהו יותר סולידי? ואולי בכלל לרכוש רק קרן כספית בלבד? אבל איזו קרן כספית כדאי לרכוש? ואם אגרת חוב, אז איזו אגרת חוב כדאי לרכוש?

וממי בכלל אפשרי לקבל יעוץ? האם מהיועץ בבנק? או אולי יועץ חיצוני? או ללמוד לבד? ועל מי בכלל אפשרי לסמוך? ואיפה לנהל את הכסף? ומה רמת הסיכון של בית השקעות חיצוני או לשים את הכסף בבנק? ואולי בכלל להסתפק בפקמ בבנק?

השקעה בלימודים - מה כדאי ללמוד? איזה תחום כדאי ללמוד? איפה אפשרי לעשות הכי הרבה כסף? האם המקצוע הזה ישרוד בעתיד? מה הסיכוי למצוא בו עבודה? האם אני אהנה מהעבודה? האם אצליח בתחום הזה?

השקעה בהקמת עסק - איזה עסק כדאי להקים? באיזה תחום? איך כדאי להיכנס לעסק הזה? כמה כסף לשים בעסק הזה? האם לפתוח עסק לבד או עם שותף? כמה אחוזים לתת לשותף? האם להקים חברה בע"מ או אולי עוסק מורשה או אולי עוסק פטור או אולי להיות שכיר? האם לעשות תוכנית עסקית? איך לגשת לזה?

השקעות אחרות - ואולי בכלל כדאי לקנות מטבעות? אולי להשקיע בדולרים? ואולי להשקיע באירו ולקנות יורו? ואולי כדאי לקנות ביטקוין או איזה מטבע אחר חדש? ואולי לקנות NFT ?ואולי להשקיע בהלוואות חברתיות / מימון המונים / P2P? ואולי משהו אחר? ועוד המון שאלות נוספות.

אז איך לדעת מה כדאי לך לעשות עם הכסף שלך? מה מתאים לך? מה הכי טוב עבורך?


מהי השאלה הראשונה שצריכים לשאול לפני שמשקיעים כסף במשהו כלשהו?

אז ברמת העיקרון יש כל מיני שיקולים, שאפשרי ושכדאי לבדוק, לפני שנכנסים להשקעה כלשהי. ובהתאם לכך אפשרי לדעת מהי מידת ההתאמה של כל השקעה, לכל משקיע. כי ההשקעה צריכה להתאים לך באופן אישי ספציפי בהתאם לצרכים הספציפיים שלך ובהתאם לאפשרויות הספציפיות שלך. ותכף אפרט חלק מהשיקולים שכדאי לעשות לפני שנכנסים להשקעה כלשהי.

אבל, אם אתה רוצה להשקיע כסף, כדאי שקודם כל תשאל את עצמך את השאלה הבאה:

מהי מטרת ההשקעה הכספית? מה המטרה שבגללה אתה רוצה להשקיע כסף?

אז בעיקרון יש המון סיבות אפשריות למה בן אדם יכול לרצות להשקיע כסף. לדוגמה:

* אפשרי להשקיע כסף - כדי לשמור על ערך הכסף, מפני שחיקת ערך הכסף בגלל האינפלציה וירידת ערך הכסף.

* אפשרי להשקיע כסף - כדי להתעשר וכדי לעשות כמה שיותר כסף מהכסף הקיים / למנף את הכסף הקיים / לתת לכסף לעבוד בשבילך.

* אפשרי להשקיע כסף - כדי לחסוך כסף לפנסיה / לשעת חרום / ליום שחור / לירושה לילדים / למטרה ספציפית / להגשמת חלום כלשהו.

* אפשרי להשקיע כסף - כדי ליצור מקור הכנסה פאסיבית שלא מצריכה עבודה / שמצריכה פחות עבודה / שמאפשרת לצאת לחופש כלכלי.

* אפשרי להשקיע כסף - בשביל הריגוש שיש באפשרות להתעשר ולהביא את המכה עם מזל או שכל.

* אפשרי להשקיע כסף - בגלל fomo / פחד מהחמצה / פחד לאבד הזדמנות לעשות כסף קל / פחד לפספס את הרכבת ולהישאר מאחור.

* אפשרי להשקיע כסף - בגלל שאסור לתת לכסף להישחק / אסור לתת לכסף לנוח בעובר ושב, אלא חייבים לתת לכסף לעבוד לפחות כדי לשמור על הערך שלו או כדי למנף אותו וכולי.

* אפשרי להשקיע כסף - גם בשביל השעמום וכדי ליצור מקור תעסוקה ועניין חדשים, ליהנות מהמשחק של ההשקעה וכולי.

במילים אחרות: יכולות להיות כל מיני סיבות שונות, לכך שבן אדם ירצה להשקיע כסף. וכל סוג השקעה, יכול להתאים יותר או פחות, לסיבה שבגללה האדם רוצה להשקיע כסף. וכדאי להבין, מה המטרה שבגללה אתה רוצה להשקיע כסף. ובהתאם לזה להתאים את סוג ההשקעה הכספית, למטרות האישיות שלך של ההשקעה הכספית שלך.


16 שאלות לשאול לפני כל השקעה:

עכשיו, אחרי שהבנו מה המטרה / מטרות שבגללן אתה רוצה להשקיע כסף, עכשיו כדאי לשאול גם את השאלות הבאות, ביחס לכל אפשרות השקעה שאתה שוקל אותה.

אז להלן שאלות שכדאי לבחון איתן, כל אפשרות השקעה כספית שעומדת לפניך.

ואתחיל ברמת הכותרות של השאלות ואחר כך אסביר אותן יותר לעומק. להלן השאלות:

מה הסיכוי?

1- כמה כסף אפשרי להרוויח בהשקעה הזאת?

2 - מה הסיכוי להרוויח את הרווח הזה?

3 - תוך כמה זמן אפשרי לפגוש את הכסף / לראות את הרווח הזה?

4 - מה פוטנציאל הצמיחה והגידול של ההשקעה?

מה הסיכון?

5 - כמה כסף אפשרי להפסיד בהשקעה?

6 - מה הסיכוי להפסיד את הכסף בהשקעה?

7 - מה התנודתיות של ההשקעה?

8 - מה הנזילות של ההשקעה?

9 - מה רמת הסטרס של ההשקעה?

10 - מה הסיכוי לעשות טעויות בדרך ולהפסיד כסף?

11 - כמה כאב ראש / התעסקות שוטפת יש בהשקעה?

שאלות כלליות:

12 - כמה הסיכוי / סיכון תלוי במזל או בשכל?

13 - האם הסיכוי הוא תוצאה של ייצור ערך אמיתי או בועה?

14 - מי סוג המשקיעים, שמשקיעים באפיק ההשקעה הזה?

15 - איך ההשקעה תשפיע על ההתפתחות האישית שלך, שאינה קשורה לכסף?

16 - כמה אתה סומך על שיקול דעתך בנושא?


ועכשיו, אסביר יותר לעומק את השאלות האלו:

אז בהתחלה נשאל שאלות על הסיכוי ועל פוטנציאל הרווח של ההשקעה:


1- כמה כסף אפשרי להרוויח בהשקעה הזאת?

מה פוטנציאל הרווח של ההשקעה? כמה כסף אפשרי לעשות בהשקעה הזאת אם היא תצליח? על כמה כסף מדובר? כמה כסף בפועל? מה סכום הכסף שאפשרי להרוויח כאן? מה שיעור הרווח הנומינלי? דהיינו, איזה סכום כספי בפועל אפשרי לעשות כאן? איזה רווח ריאלי אפשרי לעשות כאן? דהיינו, מה יהיה הרווח שתקבל בפועל, פחות ירידת ערך הכסף בגלל האינפלציה? מה אחוז התשואה ביחס להון העצמי? כמה תשואה באחוזים אפשרי לעשות על הכסף, ביחס להשקעה המקורית שלך / ביחס להון העצמי שלך?

איך ההשקעה הזאת במידה והיא תצליח, איך היא תשפיע על העתיד הפיננסי שלך? האם ההשקעה הזאת שומרת על ערך הכסף מפני אינפלציה? האם ההשקעה הזאת יכולה לגרום לך להתעשר בגדול? האם ההשקעה הזאת יכולה לגרום לך להפסיק לעבוד לחלוטין? האם ההשקעה הזאת יכולה להוציא אותך לפנסיה ולא לעבוד יותר לעולם?

במילים אחרות, כמה כסף אפשרי לעשות כאן בפועל? באופן ריאלי? באחוזים? ואיך סכום הרווח הכספי הזה, ישנה לך את החיים?


2 - מה הסיכוי להרוויח את הרווח הזה?

מה אחוז הסיכוי להרוויח בהשקעה? מה הסיכוי שתעשה את הרווח שאתה יכול לעשות בהשקעה הזאת? האם במאה אחוז שתעשה את הרווח המקסימלי? באיזה אחוז סיכוי תעשה רווח קטן? באיזה אחוז סיכוי תעשה רווח גדול? מה הסיכוי שתרוויח סכום כזה או אחר? מה אחוז הסיכוי לרווח X? מה אחוז הסיכוי לרווח Y?


3 - תוך כמה זמן אפשרי לפגוש את הכסף / לראות את הרווח הזה?

תוך כמה זמן תעשה את הרווח? תוך כמה זמן תיפגש עם הכסף? מתי תראה את הכסף? מתי תוכל ליהנות מהרווחים? דהיינו, נניח שאתה יכול להרוויח 10% שנתי על הכסף, ונניח שיש וודאות של 100% שתעשה את הרווח הזה. אבל באיזה טווח זמן תרוויח את הרווח הזה. האם באופן מיידי? האם אתה מתחיל לראות רווחים כבר בהתחלה או רק אחרי הרבה זמן? תוך כמה זמן, תראה את הרווחים? תוך כמה זמן תוכל להשתמש בכסף שתרוויח? האם יש פירות גם לאורך הדרך? לדוגמה הכנסה משכירות / דבידנד / רווחים לאורך הדרך, או רק בסוף הדרך / אחרי הרבה זמן?


4 - מה פוטנציאל הצמיחה והגידול של ההשקעה?

מה פוטנציאל הגדילה של ההשקעה שלך? נניח שההשקעה שלך תצליח, האם ואיך היא תשפיע על ההשקעה הבאה שלך? להיכן אפשרי לצמוח עם ההשקעה הזאת? האם ההשקעה הזאת יכולה להוציא אותך מהלופ? האם ההשקעה הזאת יכולה להוציא אותך ממרוץ העכברים? איך ההצלחה / ההפסד בהשקעה הזאת, יכול להשפיע על ההשקעה הבאה שלך?

לדוגמה, יש השקעות שאתה צובר בהן ידע וניסיון באמצעות ההשקעה, מה שמגדיל את הסיכוי שלך בהשקעה הבאה שלך לעשות עוד יותר כסף, בגלל מה שלמדת בהשקעה הזאת. יש השקעות שהן סוג של כרטיס כניסה לתחום מסוים, אבל הן רק השקעות כרטיס כניסה. אחר כך עוברים מהן להשקעות אחרות. יש השקעות שיש בהן אפקט "ריבית דריבית" ויש כאלו שלא.

אז: מה פוטנציאל הגדילה והצמיחה של ההשקעה שלך? לדוגמה פוטנציאל גדילה של הקמת עסק שיכול להתפתח למעצמה כלכלית, ביחס לפוטנציאל גדילה וצמיחה של לחסוך כסף בפקמ בבנק?


עד כאן הכל היה בעיקר חשיבה על התרחישים הטובים, על הסיכויים הטובים לעשות כסף בהשקעה. עכשיו ננסה לחשוב גם על התרחישים הרעים / הפחות טובים. ולכן עכשיו נשאל שאלות גם על הסיכון ועל פוטנציאל ההפסד של ההשקעה:

5 - כמה כסף אפשרי להפסיד בהשקעה?

מה הסיכון שיש בהשקעה? כמה כסף אפשרי להפסיד בהשקעה הזאת? איזה סכום כסף אפשרי להפסיד בהשקעה? האם אפשרי להפסיד את כל ההשקעה? האם אפשרי להפסיד רק את הרווחים של ההשקעה? האם אפשרי רק לא להרוויח אבל גם לא להפסיד? האם אפשרי לשמור על הקרן ועל ההון העצמי של ההשקעה? האם יש תרחיש שתהיה חייב יותר כסף מאשר ההשקעה הראשונה שלך? אולי אתה ממונף? אולי לקחת הלוואה לצורך ההשקעה שלך? האם אתה יכול להפסיד יותר כסף מאשר ההון העצמי שלך? האם אתה משעבד נכסים נוספים לטובת ההשקעה הכספית הזאת?

האם אפשרי להפסיד מעבר לשחיקת הכסף על ידי האינפלציה? מה הסיכוי בכלל לאינפלציה? כמה אחוזים מדובר? כמה כסף אפשרי להפסיד באחוזים מהכסף שהשקעת? מה ההפסד הריאלי (בהתחשבות באינפלציה)? מה ההפסד הנומינלי?

איך הפסד בהשקעה הזאת ישפיע על החיים שלך? איך ההשקעה הזאת ביחס להון העצמי שלך שאתה לא משקיע אותו? כמה כסף מההון העצמי שלך באופן כללי, אתה מסכן בהשקעה הזאת? מה יקרה לך בכל מובן שהוא אם תפסיד את הסכום הזה? כמה כסף אתה יכול להרשות לעצמך לאבד?

ונניח שתפסיד כסף, האם ההפסד יהיה רק על הנייר (הפסד על הנייר = אם לא מכרת לא הפסדת), דהיינו, שאם תמשיך להחזיק את ההשקעה הזאת, אז אולי / בוודאות תוכל להחזיר את ההשקעה שלך, או שאם הפסדת, אז הלך הכסף לחלוטין ואין מה לעשות כדי להחזיר את ההשקעה. מה הסיכוי לאבד את הכל?

מה יקרה לך בכל מובן שהוא אם ילך כל הכסף? קצת מהכסף?


6 - מה הסיכוי להפסיד את הכסף בהשקעה?

מה הסיכוי באחוזים, להפסיד את כל הכסף / חלק מהכסף / יותר מכל הכסף? מה הסיכוי שיקרו תרחישים רעים? כמה באמת אתה מבין בזה? מה באמת אתה יודע על זה?


7 - מה התנודתיות של ההשקעה?

מהי רמת היציבות או רמת התנודתיות של ההשקעה?

הסבר: יש השקעות שמביאות X כסף לאורך זמן. אבל התשואה היא רק בממוצע בלבד. דהיינו, שבדרך לתשואה שבסוף הדרך, יש המון תנודתיות ושינויים בערך הכספי של ההשקעה.

לדוגמה אגרת חוב, שבוודאות של כמעט מאה אחוז בעוד X זמן תביא לך תשואה Y, אבל היא יכולה לעלות ולרדת בערך שלה במשך הזמן, גם אם בוודאות בסוף הדרך יגיע הכסף.

או לדוגמה מדד מניות אס אנד פי 500 שלאורך זמן בממוצע עושה X אחוזים לשנה בממוצע, אבל לאורך הדרך הוא יכול לרדת או לעלות בעשרות אחוזים.

כל זה לעומת נכס אחר שאולי מביא פחות תשואה לאורך זמן, אבל אין אפשרות שהוא יפסיד לך כסף באופן נומינלי. לדוגמה פקמ בבנק, שהערך הנומינלי שלו יכול רק לעלות, גם אם הוא נמוך וגם אם תפסיד בו את שחיקת האינפלציה.

ככל שיש יותר שינויים בערך של ההון שלך במשך הדרך, גם אם בסוף במאה אחוז הכסף שלך יהיה שווה יותר, הרי שזה מוגדר כתנודתיות של ההשקעה.

ולמה זה משנה מהי רמת התנודתיות של ההשקעה?

1 - כי יכול להיות שזה יעשה לך לחץ נפשי במשך הדרך, מה שיגרום לך בתרחיש הטוב רק להרגיש רע מירידת ערך הכסף שלך, אבל מה שיגרום לך בתרחיש הרע, למכור את ההשקעה כשהערך שלה יורד, ואז בסיכוי גבוה לאבד את הכסף. בגלל שמכרת בירידות במקום לחכות לעליות שאולי יבואו בהמשך.

2 - בנוסף, יתכן שפתאום תצטרך את הכסף / חלק מהכסף באמצע הדרך מסיבה לא צפויה כלשהי. ואז, כאשר תרצה לממש את הכסף שלך או את חלקו, הרי שיתכן שהשווי שלו יהיה נמוך ותיאלץ להפסיד כסף על ההשקעה או שבכלל יחסר לך כסף ולא יהיה לך מספיק כסף שתצטרך. וזה בגלל שההשקעה תנודתית ולפעמים הערך של ההון שלך יורד, גם אם בסוף הוא יעלה.


8 - מה הנזילות של ההשקעה?

כמה הכסף שלך נשאר נזיל / זמין לשימוש באופן מיידי? מה רמת הנזילות של ההשקעה? כמה ובאיזו מידה הכסף שלך נשאר זמין לשימוש שלך? כמה אתה חופשי להתחרט מחר בבוקר ולצאת מההשקעה? אם מחר לצורך העניין אתה רוצה למכור את המניה שלך / למכור את הבית שלך, כי אתה צריך כסף או כי ככה בא לך, האם באמת זה אפשרי? כמה זה אפשרי? כמה קנס או הפסד תצטרך לשלם אם תרצה לצאת מההשקעה שלך מתישהו לפני שתוכל לצאת ממנה עם רווח? ונניח שהכסף נזיל, איך משפיעה המכירה המיידית שלך של הנכס, על שווי הנכס? האם תיאלץ למכור את הנכס במחיר השוק? או שתצטרך להפסיד כסף, בתמורה לנזילות הזאת?

ונניח שהנכס לא נזיל, האם תוכל לקחת הלוואה כנגד הנכס הזה, במידה ותרצה כסף שכרגע לא נזיל עבורך? או שתהיה חייב לממש את הנכס אם תצטרך כסף? ממי תוכל לקחת הלוואה? באיזה תנאים?

ובאופן כללי, מה הסיכוי שתצטרך להנזיל (להפוך לנזיל) קצת או הרבה כסף לאורך חיי ההשקעה? מה הסיכוי שיקרה משהו בלתי צפוי? האם ואולי יש לך גם קרן חירום? האם יש לך אולי איזו הוצאה צפויה או מה הסיכוי להוצאה בלתי צפויה בהמשך, שתגרום לך להצטרך להשתמש בכסף הזה?


9 - מה רמת הסטרס של ההשקעה?

מה רמת הסטרס של ההשקעה? מהי רמת הלחץ הנפשי שאתה הולך להיות בה לאורך חיי ההשקעה? כמה לחץ נפשי יהיה לך מההשקעה הזאת?

רמת הסטרס של ההשקעה, תלויה בעיקר ברמת הסיכון וברמת התנודתיות של ההשקעה. ככל שיש יותר חוסר וודאות לגבי הסיכוי והסיכון של ההשקעה, ככל שיש יותר תנודתיות בערך של ההשקעה, כך בעצם גדלה רמת הסטרס והמתח הנפשי, של האדם שעושה את ההשקעה. זה לא בהכרח יקרה, אבל בדרך כלל זה מה שקורה.


10 - מה הסיכוי לעשות טעויות בדרך ולהפסיד כסף?

מה הסיכוי שתעשה טעויות בדרך? הרבה משקיעים מפסידים כסף, כי לפעמים ברגע של סטרס, אנשים עושים טעויות בדרך. לדוגמה, קונים כשהבורסה עולה, וכאשר יש מימושים / ירידת ערך מניות, אז הם נכנסים ללחץ ומוכרים, כדי לא להפסיד כסף. ובכך בעצם הם מגדילים את הסיכוי שלהם להפסיד כסף לטווח הרחוק, בהנחה שבטווח הרחוק שוק המניות אמור לתקן כלפי מעלה.

במילים אחרות, מה הסיכוי שתעשה טעויות בדרך, שיגרמו לך לאבד את ההשקעה שלך. זה כמובן תלוי ברמת הסיכון, בכמה כסף אתה יכול להפסיד, בכמה כסף אתה יכול להרוויח, באיזו רמת וודאות, בתנודתיות של ההשקעה, באופי שלך כמשקיע, בפסיכולוגיה שלך, בלחצים הנפשיים שאתה יכול לעמוד בהם, ביחס שלך לכסף, בסיכון שלקחת על עצמך, בניסיון המעשי שלך בתחום הזה / בתחומים אחרים ועוד.


11 - כמה כאב ראש / התעסקות שוטפת יש בהשקעה?

האם ההשקעה שלך היא השקעה פאסיבית / השקעות לעצלנים / השקעה שלא דורשת התעסקות לאורך הדרך, או שהיא מסוג השקעות לחרוצים, השקעה אקטיבית, שדורשת מעקב יום יומי אולי אפילו שעתי, או אולי תחזוקה חודשית או מעת לעת לפי הצורך? כמה תעסוקה נדרשת ממך לאורך הדרך? כמה אתה מבין בתחזוקה של ההשקעה לאורך הדרך? האם אתה חייב להשקיע זמן לאורך הדרך? אולי אפשרי לשלם למישהו שינהל לך את ההשקעה לאורך הדרך? כמה כאב ראש או אולי הנאה, הולכת להיות לך לאורך הדרך של חיי ההשקעה שלך?

בכל אפיק השקעה יש את ההתעסקות האפשרית שלו לאורך הדרך. לדוגמה, יש משקיע פאסיבי בשוק ההון ויש סוחר יומי. יש מי שקונה נכס נדלן ומתעסק עם שוכרים לאורך הדרך ויש מי שנותן לחברת ניהול לנהל את זה או שהוא בכלל מוכר את הדירה למישהו אחר אחרי האכלוס ועובר להשקעה הבאה. כל השקעה מתאפיינת ברמת ההתעסקות השוטפת שהיא מביאה איתה.


ועכשיו, נשאל עוד כמה שאלות כלליות, שיעזרו לך להבין טוב יותר את ההשקעה שלך:

12 - כמה הסיכוי / סיכון תלוי במזל או בשכל?

כמה זה שכל או מזל? האם בהשקעה הזאת אתה סומך יותר על השכל שלך, או על המזל שלך? בדרך כלל, עדיף יותר לסמוך על השכל מאשר על המזל. החלשים סומכים על המזל, החזקים סומכים על השכל שלהם. האם יש היגיון אמיתי לכך שההשקעה שלך תצליח, או שאתה בעיקר סומך על המזל ועל האינטואיציה שלך, שערך הנכס שלך יעלה? האם בדקת את הנושא לעומק, או שאתה רק מאמין ללב שלך או למישהו אחר כלשהו?


13 - האם הסיכוי הוא תוצאה של ייצור ערך אמיתי או בועה?

האם הרווח הכספי שאתה צופה להרוויח, האם הוא תוצאה של יצירת ערך אמיתי לעולם או שהוא תוצאה של בועה / פיקציה וכיו"ב?

נסה להבין, האם אתה הולך לעשות כסף, מכך שאתה מייצר ערך אמיתי למישהו אמיתי (לדוגמה לבנות בית למגורים / להשכיר למישהו בית / לפתח ולמכור מוצר ממשי ללקוחות אמיתיים)? האם אתה הולך לעשות כסף, מכך שלדוגמה אתה שותף בחברה שמייצרת ערך אמיתי (לדוגמה חברה שמייצרת ערך אמיתי ללקוחות אמיתיים)? או שאולי אתה הולך לעשות כסף, מכך שהערך של הנכס שאתה מחזיק יעלה, בגלל FOMO של אנשים, בגלל תופעת העדר, בגלל שכולם מאמינים שהערך של הנכס יעלה, בגלל פחד מהחמצה, בגלל כשל שוק, בגלל אפקט המחסור (לדוגמה ביטקוין) וכיו"ב?

האם ההשקעה הכספית שלך, מייצרת ערך אמיתי למישהו, ויצירת הערך היא זו שמייצרת את הרווח הכספי? או שמדובר על איזו בועה שאולי עושה הרבה כסף, אבל היא מבוססת על "עסקי אוויר" / "לופט געשעפט" / "בקבוק אוויר בשקל" (מרחוב סומסום: https://www.youtube.com/watch?v=pjUjPG3eElc) / "מכירת בורות" (למכור בורות: https://www.youtube.com/watch?v=EVyYDU9zUgI) וכל כיו"ב. מה שמגדיל את הסיכוי לכך שהבועה תתפוצץ לאורך הזמן ותאבד יותר מהערך שלה?

במידה וההשקעה שלך כן מייצרת ערך, האם מדובר על ערך קבוע, לדוגמה מכירת מוצרי מזון, או שאולי מדובר על ערך זמני וטרנדי בלבד, לדוגמה מכירת ספינרים / פוקימון גו / NFT /בייבליידס או משהו טרנדי כלשהו, שסופו לעבור מהעולם, רק עוד לא ידוע מתי?

האם אתה חושב שההשקעה שלך, מייצרת ערך אמיתי לעולם, לדוגמה צורך במקומות דיור / תרופות וכיו"ב, או שאתה משקיע במשהו שמייצר עוד "זבל" בעולם, לדוגמה השקעה במשהו שמבחינתך מספק לאנשים "זבל" כלשהו לצריכה? עד כמה יש ערך אמיתי מאחורי ההשקעה שלך, כך שיש יותר סיכוי שהיא תהיה יציבה?

האם ומה הערך המוסף לעולם, שאתה מביא עם ההשקעה שלך? האם אתה משקיע במשהו שמקדם איזו אג'נדה שאתה מאמין בה / עושה טוב בעולם? או שאתה משקיע במשהו שהופך כסף או זבל לעוד יותר זבל ועוד יותר כסף?


14 - מי סוג המשקיעים, שמשקיעים באפיק ההשקעה הזה?

מה מאפיין ותכונות האופי של המשקיעים בערוץ ההשקעה הזה? האם המשקיעים בערוץ ההשקעה הזה, הם אנשים צעירים? בעלי ניסיון? חכמים? אנשי עסקים? שמבינים את עולם ההשקעות? שכבר חוו ירידות והפסדים בשוק? שמאמינים בכסף קל? שמאמינים בעבודה קשה? אנשים שמחפשים לעשות את המכה? אנליסטים שסומכים על השכל שלהם? מהמרים שסומכים על המזל שלהם? מה האופי של מי שמשקיע בערוץ ההשקעה שאתה רוצה להיכנס אליו?

דרך זה תוכל להבין יותר טוב את המקום שאליו אתה אולי הולך.


15 - איך ההשקעה תשפיע על ההתפתחות האישית שלך, שאינה קשורה לכסף?

איך ההשקעה תתרום להתפתחות האישית שלך באופן שאינו קשור לכסף? איך ההשקעה שלך, תשפיע על המימוש העצמי שלך? על הלמידה שלך? האם היא אך ורק השקעה בכסף שיהפוך לעוד כסף? האם היא בעיקר עבודה שחורה? האם יש בה למידה? האם יש בה התפתחות אישית? מה אתה מקבל מההשקעה הזאת, חוץ מאשר כסף ועוד כסף ועוד יותר כסף? איך ההשקעה הזאת משפיעה על השכל שלך? על האושר שלך? על שמחת החיים שלך? האם ואיך היא משפיעה על האופי שלך? על ההתפתחות האישית שלך?

מה הסיכוי שהיא תגרום לך למימוש עצמי? מה הסיכוי שהיא תביא לך אושר? או שאולי היא תביא לך רק פחד לאבד את הכסף שתרוויח? או רק פחד לאבד את הכסף עד שתרוויח את הכסף?

האם תרוויח משהו ברמה האישית, גם אם תפסיד כסף? לדוגמה, למידה, שכל, מוח, יכולת חשיבה? או שאם הלך הכסף, אז רק נזק יצא מזה?

האם תקבל מההשקעה התעסקות חיובית שאתה נהנה להתעסק איתה גם בלי קשר לכסף, או שאתה עושה את ההשקעה ואת ההתעסקות סביבה רק בשביל הכסף?

מה יוצא לך מההשקעה, שאינו קשור לכסף? במידה ותרוויח וגם במידה ותפסיד את הכל, מה יצא לך שלא קשור לכסף?


16 - כמה אתה סומך על שיקול דעתך בנושא?

כמה אתה מבין את ההשקעה? כמה ניסיון בפועל יש לך בהשקעה הזאת? כמה ידע מקצועי יש לך בהשקעה הזאת? האם אתה מכיר אנשים שהצליחו וגם נכשלו בהשקעה הזאת? האם אתה יודע מה הטעויות שעשו אלו שנכשלו? האם אתה יודע למה ומה הסיבה שהם עשו את הטעויות שהם עשו? האם אתה יודע מה לעשות כדי לא לטעות כמו החכמים שניסו לפניך להצליח אבל טעו?

כמה וודאות יש לך לגבי התרחישים הטובים / הרעים של ההשקעה? כמה אתה יודע מה אתה לא יודע? האם אתה באמת מבין את רמת הסיכון / רמת הסיכוי, של ההשקעה הזאת או שאתה אולי פועל מחמדנות / פחד מהחמצה / פנטזיות שקריות / אופטימיות יתר, ואתה בסיכוי גבוה הולך להידפק בקטן או בגדול?

האם זה כבר קרה לך שהרווחת או שהפסדת כסף / הרבה כסף, בתחום הזה או בתחום אחר? האם אתה מדבר מניסיון או רק מדמיון? האם באמת פעם הפסדת כסף ואתה יודע איך תתמודד עם הפסד כספי, על פי ניסיון שלך, או רק על פי הדמיון שלך? האם יתכן שבזמן אמת תגיב אחרת אם תפסיד כסף? האם יתכן שבזמן אמת לא תדע להתמודד עם תנודתיות בערך ההשקעה שלך? האם יתכן שתראה את ערך הכסף שלך יורד ותמכור בהפסד? האם אתה מדבר מניסיון או מדמיון?

ובאופן כללי, כמה אתה טועה בשיקול דעתך באופן כללי? כמה באופן כללי אתה יכול לסמוך על האינטואיציה שלך באופן כללי? כמה טעויות אתה עושה באופן כללי? כמה פעמים המוח שלך מטעה אותך? כמה פעמים חשבת שמשהו יצליח והוא הצליח או נכשל? כמה אתה באמת יכול לסמוך על עצמך?.


לסיכום:

עולם ההשקעות הוא עולם שלם, עם המון אפשרויות והמון חישובים אפשריים.

מה המטרות והצרכים שלך?

כאשר רוצים להשקיע כסף, כדאי לנסות להבין, מה המטרה האישית שלך בהשקעה הכספית? מה אתה מנסה להשיג בהשקעה הכספית שלך? האם חופש כלכלי מוחלט, או רק עוד כמה שקלים? האם ואיך אתה מצפה שההשקעה הכספית תשנה את החיים שלך? באיזו מהירות? באיזו תנודתיות? באיזו רמת סיכון? באיזו רמת לחץ? באיזו רמת התעסקות? באיזו השפעה על החיים שלך? מה אתה מצפה לקבל מההשקעה שלך? באיזו רמת סיכון? באיזו רמת סיכוי? כמה כסף אתה רוצה לסכן? כמה כסף אתה יכול לסכן?

מה אפשרויות ההשקעה שלך?

עכשיו, אחרי שהבנו את המטרות שלך, עכשיו צריכים לבחון ולראות מה אפשרויות ההשקעה שלך בפועל באופן כללי, לפי כמות הכסף שלך, היכולת שלך לקחת מימון נוסף, לדוגמה משכנתא או הלוואה לכל מטרה וכיו"ב, מה הנכסים שכבר רשומים על שמך, מה המשמעויות המיסויות של כל השקעה (שיקולי מיסים / מס רווחי הון / מס הכנסה / מס רכישה / מס שבח / מס ירושה וכיו"ב) עבורך וכולי.

איך כל אפשרות מתאימה לצרכים שלך?

עכשיו, אחרי שברור מה המטרות שלך ומה האפשרויות שלך, עכשיו צריך לראות על כל אפשרות השקעה, האם ואיך היא מתאימה לצרכים שלך בהשקעה. כי כל כיוון השקעה, יש בו המון אפשרויות שונות, שכדאי להבין מה האפשרות הספציפית הכי טובה עבורך. וככה אפשרי לעשות השקעות חכמות ולקוות לטוב.


וכמובן שכמו תמיד אזכיר ואומר, שההשקעה הכי טובה היא להשקיע בעצמך. דהיינו, לפתח את המוח שלך ואת האופי שלך ואז לייצר ערך אמיתי לאנשים ולעשות מזה הרבה כסף ולהתעשר מזה. במקביל לזה שתהיה מאושר בזכות השיפור שלך בשכל ובאופי שלך.

מידע נוסף אפשרי לראות כאן: השקעות / שוק ההון / נדלן / קריירה / לימודים אקדמיים / להקים עסק / לעשות כסף / הכנסה פאסיבית / לעשות כסף ועוד כל שאר התכנים שיש באתר. בהצלחה.
לייצר פוטנציאל רווח של ההשקעה מקום ללא זמן חכם איך להפוך תרגילים לפיתוח חשיבה הוצאה להשקיע בבורסה כסף קל מקום בלי זמן תואר אקדמי 16 שאלות למשקיע איך לבחון השקעה איך לבחון השקעה כספית איך להפוך איך להפוך כסף לעוד כסף איך להשקיע איך להשקיע את הכסף איך להשקיע כסף איך למנף כסף איפה להשקיע את הכסף איפה להשקיע כסף בורסה ביטקוין בית השקעות במה להשקיע את הכסף דירה דירה להשכרה דירה להשקעה דירה למגורים הכנסה הכנסה פאסיבית הכנסה פסיבית הכנסות הקמת עסק השקעה השקעה בבורסה השקעה במטח השקעה בנדלן השקעה בשוק ההון השקעה כספית השקעה לפנסיה השקעות השקעות כספיות השקעות למתחילים יועץ יעוץ יעוץ פיננסי כסף כסף בבורסה כסף בשוק ההון לבחון להפוך להקים עסק להרוויח כסף בבורסה להרוויח כסף בשוק ההון להשקיע להשקיע את הכסף להשקיע בבורסה להשקיע בשוק ההון להשקיע כסף למנף למתחילים לעשות כסף בבורסה לעשות כסף בשוק ההון לפתוח עסק לשאול לשאול שאלות לתכנן מה לעשות עם הכסף מה לעשות עם כסף משקיע משקיעים נדלן סוגים סוגים של השקעות עסק עסקים פנסיה פתיחת עסק רכישת ביטקוין רכישת דירה רכישת דירה להשכרה רכישת דירה להשקעה רכישת דירה למגורים רכישת מטח רכישת מניות רכישת קרקע שאלה שאלות שאלות למשקיע שוק ההון תכנון תכנון פיננסי
השקעות כספיות, איך להשקיע את הכסף? איפה להשקיע את הכסף? איך לייצר הכנסה פאסיבית? השקעה בשוק ההון, השקעה במניות, השקעה בנדלן, השקעה במטח, השקעות עסקיות, לעשות כסף, השקעות מומלצות, אפיקי השקעה, איפה להשקיע כסף?
השקעות כספיות, איך להשקיע את הכסף? איפה להשקיע את הכסף? איך לייצר הכנסה פאסיבית? השקעה בשוק ההון, השקעה במניות, השקעה בנדלן, השקעה במטח, השקעות עסקיות, לעשות כסף, השקעות מומלצות, אפיקי השקעה, איפה להשקיע כסף?
השקעות כספיות, איך להשקיע את הכסף? איפה להשקיע את הכסף? איך לייצר הכנסה פאסיבית? השקעה בשוק ההון, השקעה במניות, השקעה בנדלן, השקעה במטח, השקעות עסקיות, לעשות כסף, השקעות מומלצות, אפיקי השקעה, איפה להשקיע כסף? איך להשקיע כסף בצורה חכמה ולהשיג הכנסה פסיבית? כאשר אדם מוצא את עצמו עם כסף פנוי ורוצה להשקיע אותו במטרה לייצר הכנסה פסיבית, נשאלת השאלה איך כדאי להשקיע את הכסף בצורה חכמה. ישנן אפשרויות רבות: השקעה בשוק ההון, נדלן, מניות, או אולי דווקא בפיתוח אישי או עסקי. אליעד כהן מציע גישה שונה על פי האם יש לאדם עסק או לא, ולפי זה ממליץ כיצד להשקיע את הכסף בצורה הטובה ביותר. מה כדאי לעשות אם יש לך עסק? אם יש לך עסק, הדרך הטובה ביותר להשקיע את הכסף היא להשקיע בו. אליעד מדגיש כי כשאתה משקיע בבורסה, אתה בעצם שותף בעסק של מישהו אחר. לדוגמה, אם אתה קונה מניות של חברת אסם, אתה למעשה שותף במכירות שלה. כך ... לך יכולת הרבה יותר גדולה להגדיל את הרווחיות. למשל, אם אתה אינסטלטור ויש לך כסף פנוי, השקעה בעסק שלך יכולה להיות דרך טובה להגדיל את הרווחיות. אפשר להשקיע בשיווק, גיוס עובדים נוספים, פיתוח מוצרים חדשים או שיפור השירות. הדרך הטובה ביותר להרוויח כסף היא לשדרג את העסק שלך, ולא בהשקעה בעסק של מישהו אחר שיכול להיות לא מוכר לך. האם כדאי להשקיע בעסק אחר או בנדלן? לעיתים אנשים מחליטים להשקיע בנדלן מבלי שהם מבינים את השוק לעומק. אליעד מציין כי השקעה בנדלן יכולה להיות רווחית, אך היא דורשת הבנה מעמיקה של השוק. רכישת דירה להשקעה יכולה לכלול סיכון גדול, שכן לעיתים מחיר הרכישה כבר לוקח בחשבון את הרווח של המוכר. אם אינך מומחה בתחום, כדאי להימנע מהשקעות כאלה. השקעה בעסק של מישהו אחר יכולה להיראות כמו רעיון טוב, אך בסופו של דבר, אתה תלוי במנהל העסק ובביצועים של החברה. אם אתה לא מכיר את התחום, יש סיכון בהשקעה כזו. מה לעשות אם אין לך עסק? אם אינך בעל עסק, הדרך הטובה ביותר להשקיע את הכסף היא
השקעה בשוק ההון, השקעה בבורסה, השקעה במניות, איך להשקיע כסף? מה לעשות עם הכסף? דרך לעשות כסף, האם להשקיע בשוק ההון? איך להשקיע בשוק ההון? האם אפשרי לעשות כסף בשוק ההון? האם אפשרי לעשות כסף בבורסה? האם כדאי לעשות כסף בהשקעה במניות? איך להתעשר, איך לעשות כסף בקלות? סיכונים בהשקעה במניות, להפסיד כסף בבורסה, לייצר ערך לעולם, איך עושים כסף? להיכנס לבורסה, תשואה ממוצעת בשוק ההון, השקעה סולידית, לשמור על ערך הכסף, לעשות כסף משוק ההון, חיסכון פנסיוני
השקעה בשוק ההון, השקעה בבורסה, השקעה במניות, איך להשקיע כסף? מה לעשות עם הכסף? דרך לעשות כסף, האם להשקיע בשוק ההון? איך להשקיע בשוק ההון? האם אפשרי לעשות כסף בשוק ההון? האם אפשרי לעשות כסף בבורסה? האם כדאי לעשות כסף בהשקעה במניות? איך להתעשר, איך לעשות כסף בקלות? סיכונים בהשקעה במניות, להפסיד כסף בבורסה, לייצר ערך לעולם, איך עושים כסף? להיכנס לבורסה, תשואה ממוצעת בשוק ההון, השקעה סולידית, לשמור על ערך הכסף, לעשות כסף משוק ההון, חיסכון פנסיוני וכאן נדבר על השקעה בשוק ההון כדרך לעשות כסף. האם להשקיע בשוק ההון? איך להשקיע בשוק ההון? האם אפשרי לעשות כסף בשוק ההון? והאם אפשרי לעשות כסף בבורסה? האם כדאי לעשות כסף בהשקעה במניות? וכולי. ויש לכך כל מיני נקודות מבט. ואפשרי להבדיל בין בן אדם שרוצה לעשות כסף משוק ההון, לבין בן אדם שרוצה להשקיע את הכסף שכבר יש לו, בשוק ההון, כדי ליצור לעצמו סוג של חיסכון פנסיוני. דהיינו, אפשרי להתייחס לעניין השקעה בשוק ההון, מנקודת מבט של בן אדם שרוצה להיכנס לבורסה ולשוק ההון, כדי לעשות יותר כסף יותר בקלות מאשר בעבודה שלו וכולי. ואפשרי להתייחס לעניין השקעה בשוק ההון, מנקודת מבט של בן אדם שמתלבט מה לעשות עם הכסף הפנוי שיש לו ושהוא מנסה לשמור על ערך הכסף רוצה לעשות השקעה סולידית הגדלת ערך הכסף לפנסיה וכיוב. כי מי שיש לו עבודה ותעסוקה כלשהי, שהוא חושב שהוא יכול לעשות בה יותר כסף יותר בקלות מאשר כמה שהוא אולי ירוויח בשוק ההון, הרי שהוא ישקיע את כל כספו, בעבודה שלו. ומי ששואל לגבי השקעה בשוק ההון, הרי שכנראה אין לו עבודה שבה הוא יכול לעשות יותר בקלות יותר כסף, מאשר הכסף שהוא חושב שהוא יעשה בשוק ההון. וכאן נתייחס באופן עקרוני להשקעה בשוק ההון, בעיקר מנקודת המבט של האדם שרוצה לעשות כסף בשוק ההון, כדרך לעשות כסף יותר בקלות יותר מהר, מאשר ... ולא מספיק כסף עבורו. כי מי שבאמת רוצה לעשות כסף, עליו למצוא עסק שהוא יוכל להרוויח בו עשרות מאות ואלפי אחוזים על ההשקעה הכספית שלו. ולא להסתפק רק ב 10% בשנה. ולכן האמת צריכה להיאמר, שמצד האמת, בלי קשר לכך שמהמון נקודות מבט השקעה בשוק ההון היא סוג של הימור וקזינו, ובלי קשר לכך שיש גם סיכונים בהשקעה במניות ובלי קשר לכך שאפשרי גם להפסיד כסף בבורסה ובלי קשר להמון שאלות של איך כן ומתי כן להשקיע כסף בבורסה, בלי קשר לכל זה, כן צריכים לומר בצורה פשוטה וברורה, שלעשות כסף בבורסה, זאת לא באמת הדרך הנכונה לעשות ... או אפילו סתם להיות מסוגל לספק לאנשים שירות כלשהו, שיש לו הרבה ביקוש וקצת היצע. ורוב ככל החברות בבורסה, שאנשים משקיעים בהן, הן עושות את כספן, בדרך העתיקה ביותר, שהיא כנל, מסחר משא ומתן, במוצרים ובשירותים אמיתיים. ולכן, מי שמחפש ... עצמו כמה שיותר ולפתח את עצמו כמה שיותר, בכל היבט, בכל עניין, בשיפור כל יכולת אישית שיש לבן אדם. לקחת את כל הכסף ולהשקיע אותו בעצמך, להשקיע אותו בעסק של עצמך, בלשפר את עצמך כעסק וכולי. וזוהי ורק זאת הדרך הנכונה לעשות כסף לאורך זמן. ויש שנים שרוב המשקיעים בבורסה מפסידים כספים. ומי שכן עושה כסף בתקופות האלו, אלו רק מי שכן יכול לייצר ערך אמיתי לעולם, לאורך זמן. ...
איך לעשות כסף קל? איך לעשות כסף בקלות? איך להתעשר? איך להיות עשיר? להרוויח כסף באינטרנט, להרוויח כסף מהר, איך לעשות כסף באינטרנט? מסחר בנדלן, השקעה במניות, השקעה בנדלן, השקעה בבורסה, שוק ההון, דרופשיפינג אמזון איביי
איך לעשות כסף קל? איך לעשות כסף בקלות? איך להתעשר? איך להיות עשיר? להרוויח כסף באינטרנט, להרוויח כסף מהר, איך לעשות כסף באינטרנט? מסחר בנדלן, השקעה במניות, השקעה בנדלן, השקעה בבורסה, שוק ההון, דרופשיפינג אמזון איביי
... להרוויח כסף מהר, איך לעשות כסף באינטרנט? מסחר בנדלן, השקעה במניות, השקעה בנדלן, השקעה בבורסה, שוק ההון, דרופשיפינג ... לרדוף אחרי מגוון שיטות וטרנדים שמתחדשים בכל תקופה, כמו השקעה בנדלן, מסחר באינטרנט (למשל אמזון, איביי), השקעה במניות, דרופשיפינג ושוק ההון. הוא ... היא שאין באמת שיטות קלות ואמינות לעשות כסף במהירות בלי להשקיע מחשבה ומאמץ משמעותי. למה אמזון נתפסת ... שלו ולהרוויח. האם כל אדם יכול לעשות כסף בדרופשיפינג או השקעות? אליעד כהן מדגיש נקודה חשובה ... אפשר להרוויח הרבה כסף בדרופשיפינג? מה צריך כדי להצליח בהשקעות? האם יש באמת קיצורי דרך לכסף? ... אנשים מפסידים כסף בבורסה? איך להיות עשיר באמת? האם כדאי להשקיע באמזון ובאיביי? ...
תמא 38, כדאיות כלכלית, השקעה כספית, יזמות, נדלן, לקיחת סיכון כספי, השקעה בעסקים, ניתוח תוכנית טלוויזיה, ייעוץ עסקי, ייעוץ לעסקים, לקיחת סיכונים כלכליים, ניהול סיכונים פיננסיים
... 38, כדאיות כלכלית, השקעה כספית, יזמות, נדלן, לקיחת סיכון כספי, השקעה בעסקים, ניתוח תוכנית טלוויזיה, ייעוץ עסקי, ... הפרויקטים נתקלים בקשיים. בתוכנית נאמר שבאזורים בהם מחירי הדירות גבוהים, קבלנים יהיו מוכנים להשקיע יותר מכיוון שהרווחים ממכירת דירות גבוהים באופן ... וסיכון בקבלת החלטות כלכליות? אליעד כהן מדגים את הנושא בעזרת דוגמה פשוטה: אם יש לך אפשרות להשקיע בעסקה עם 90 אחוז סיכוי להרוויח סכום קטן, לעומת השקעה אחרת עם 80 אחוז סיכוי להרוויח סכום עצום, ... שאם המדינה מגדילה את הרווחיות של קבלנים בפרויקטים של תמא 38, היא בעצם יוצרת תנאים טובים יותר להשקעה גם במקומות שהיום פחות משתלמים. כשהקבלן יודע שהוא יכול להרוויח סכומים גדולים מאוד, אפילו סיכוי קטן יותר להשקעה יכול להפוך להיות כדאי כלכלית. אם קודם לכן ... יתחילו להיכנס גם לאזורים חלשים יותר, אבל גם כאן צריך להביא בחשבון גורמים נוספים כגון זמן, השקעה ראשונית, רמת סיכון, וזמינות של הזדמנויות ... אליעד כהן מסביר שאפשר לראות בתוכנית תמא 38 משל לחיים האישיים. בדיוק כמו שיש אזורים ששם קל לך להשקיע ולחזק את עצמך כי התשואה מיידית וברורה, כך יש אזורים בחייך האישיים שאתה פחות נוטה להשקיע בהם. אם תראה את הערך האפשרי של השקעה באזורים האלו, גם בהם תוכל לקבל תשואה גבוהה יותר. בדיוק כמו הניתוח של תמא 38, אדם יכול לשפר את חייו על ידי זיהוי מקומות שבהם הוא פחות משקיע, והבנה עמוקה יותר של האינטרסים והתועלות שיקבל כתוצאה מההשקעה הזו. אליעד מוסיף שגם בחיים האישיים, לפעמים ... כאשר התשואה הצפויה גבוהה במיוחד. גם אם מדובר בסיכוי נמוך יותר, תשואה גבוהה יכולה להפוך את ההשקעה למשתלמת יותר, אפילו כשמדובר בסיכונים גבוהים ... האישיים. כך הוא לומד להפיק תשואה גבוהה יותר גם מדברים שנראו לו בתחילה פחות רווחיים. האם כדאי להשקיע בתמא 38? איך לנהל סיכונים פיננסיים? איך להעריך כדאיות של השקעה כספית? מה ההבדל בין אזורי ביקוש לאזורים זולים בנדלן? כיצד מנתחים תוכנית טלוויזיה מבחינה כלכלית? מה החשיבות של תשואה וסיכון בהשקעות נדלן? מהם עקרונות ניהול סיכונים פיננסיים? ...
איך להתמיד? לא מצליח להתמיד, השקעה לטווח רחוק, לא רואה תוצאות, השגת מטרות ויעדים, רוצה תוצאות מידיות, החזרת אהבה, השקעה בשוק ההון, חוסר מוטיבציה, לרצות דבר והיפוכו, איזון רגשי, איך ליצור מוטיבציה?
איך להתמיד? לא מצליח להתמיד, השקעה לטווח רחוק, לא רואה תוצאות, השגת מטרות ויעדים, רוצה תוצאות מידיות, החזרת אהבה, השקעה בשוק ההון, חוסר מוטיבציה, לרצות דבר והיפוכו, איזון רגשי, איך ליצור מוטיבציה?
... להתמיד? לא מצליח להתמיד, השקעה לטווח רחוק, לא רואה תוצאות, השגת מטרות ויעדים, רוצה תוצאות מידיות, החזרת אהבה, השקעה בשוק ההון, חוסר מוטיבציה, לרצות דבר והיפוכו, איזון רגשי, איך ליצור מוטיבציה? למה קשה להתמיד ולהשיג מטרות לאורך זמן? ... במטרות ארוכות טווח, חשיבה זו דווקא פוגעת בהצלחה. מדוע חשיבה של שחור ולבן פוגעת בהשגת מטרות לטווח הארוך? כאשר המטרה דורשת השקעה מתמשכת וזמן ארוך להגעה לתוצאות, חשיבה דיכוטומית מובילה לאכזבה ולוויתור מוקדם מדי. לדוגמה, אדם שרוצה לרדת במשקל צריך להשקיע לאורך זמן, לפעמים במשך חודשים ארוכים או אפילו שנה. אם הוא מצפה לתוצאות מיידיות ולא רואה אותן, הוא מתאכזב ואומר: אם אין תוצאות מיידיות אז כנראה אני בכלל לא רוצה את זה. באותה דרך, אדם שמשקיע בשוק ההון ורוצה לראות רווח מידי, עלול לצאת מוקדם מדי ולהפסיד רווחים עתידיים משמעותיים, מכיוון שהוא לא מסוגל לחכות לתוצאות ... מצפה לתגובה מיידית, הוא עלול להתייאש במהירות ולוותר. הדוגמאות הללו מראות בבירור איך חשיבה של שחור ולבן גורמת לאדם להפסיק להשקיע כשהוא לא רואה תוצאות מידיות. הוא מגיע עם מוטיבציה גבוהה מאוד, מתאכזב כאשר אין תוצאות מהירות, ואז מחליט לנטוש לחלוטין את ... באופק. כאשר האדם מבין שאין הכרח בתוצאה מיידית ושלא כל צעד צריך להיות מושלם, הוא מסוגל להתמודד עם אי הצלחה זמנית, ולהמשיך להשקיע לאורך זמן. אליעד מדגיש שהיכולת הזו היא חיונית למטרות מורכבות כמו השקעות כספיות ארוכות טווח, יחסים רומנטיים, הצלחה בלימודים או השגת יעדים בעבודה. כאשר האדם לומד לשמור על איזון רגשי, הוא ... את סיכוייו להשיג את מטרותיו בסופו של דבר. איך להתמיד במטרות? איך ליצור מוטיבציה? מה גורם לחוסר התמדה? איך להצליח בהשקעה לטווח רחוק? למה אני רוצה תוצאות מידיות? איך לאזן בין רצונות מנוגדים? איך לשמור על סבלנות לאורך זמן? למה אנשים לא מצליחים להתמיד ולהשיג את המטרות שלהם? הרבה פעמים בחיים אנשים מתקשים להשיג את המטרות שלהם, למרות שהם מנסים ומשקיעים מאמצים רבים. הסיבה המרכזית שאליעד מצביע עליה היא צורת החשיבה של שחור ולבן, או הכל או כלום. מה זה בדיוק חשיבה של שחור ... להוביל לתוצאות טובות במקרים האלה. מדוע חשיבה של שחור ולבן מזיקה במטרות לטווח ארוך? הבעיה מתרחשת בעיקר כאשר המטרה דורשת השקעה וסבלנות לאורך זמן. לדוגמה, אדם שרוצה לרדת במשקל צריך להשקיע באימונים לאורך שנה, ורק אז יראה תוצאות. אבל אדם שחושב בשחור ולבן ומחפש תוצאות מיידיות, יכול להתייאש מהר מאוד, כשהוא לא רואה תוצאות בטווח הקצר. במצב כזה הוא מרגיש תסכול, מתאכזב, ולבסוף אומר לעצמו: אני בכלל לא רוצה את זה. דוגמה נוספת היא אדם שמשקיע בשוק ההון. הוא רוצה להרוויח כסף מיד, וכאשר הוא לא מרוויח באותו יום, הוא מתייאש ומוותר על ההשקעה. אבל בפועל, אם היה מחכה וממשיך להשקיע, בטווח הארוך הוא היה מרוויח. אותו דבר קורה ביחסים רומנטיים - כשגבר מחזר אחרי אישה, זה יכול לקחת זמן עד שהיא תיענה לו. ... איזון רגשי וממחשבה של שחור ולבן, ולכן אדם שנאבק בהתמדה צריך לתרגל איזון רגשי כדי לאפשר לעצמו להשיג מטרות שדורשות זמן, השקעה וסבלנות. איך להתמיד במטרות? איך ליצור מוטיבציה? מה גורם לחוסר התמדה? איך להצליח בהשקעה לטווח רחוק? למה אני רוצה תוצאות מידיות? איך לאזן בין רצונות מנוגדים? איך לשמור על סבלנות לאורך זמן? יש הרבה פעמים ... תהסס לא יעבוד לך. לעומת זאת יש מקרים שבשביל להשיג את המטרה יכול להיות שהשגת המטרה היא כרוכה בזמן נגיד לדוגמה אתה צריך להשקיע ואחרי שנה תצליח נגיד בן אדם צריך להשקיע ואחרי שנה להצליח לדוגמה נגיד אתה רוצה לרדת במשקל תתאמן עוד שנה תיראה איך שאתה רוצה, עכשיו לפעמים יש מטרות שהשגת המטרה ... להשיג את זה ואז כשהוא לא מצליח להשיג את זה נשבר אמר אני לא רוצה את זה בכלל, עכשיו מה האמת שכדי להשיג את המטרה אתה צריך להשקיע לטווח רחוק בן אדם נכנס לבורסה אמר אני רוצה להרוויח כסף היום ראה לא מרוויח כסף היום יצא אמר לא רוצה יותר לגעת בזה אבל מה ...
3 גישות בניהול עובדים, 3 דרכי התמודדות עם עובד שלא מבצע את המשימות שלו, מה לעשות עם עובד שלא עומד במשימות שלו? איך לנהל עובדים? השקעה בעובדים בארגון, השקעה בהון האנושי שבארגון, גישות ניהוליות, יעוץ למנהלים, אימון למנהלים
3 גישות בניהול עובדים, 3 דרכי התמודדות עם עובד שלא מבצע את המשימות שלו, מה לעשות עם עובד שלא עומד במשימות שלו? איך לנהל עובדים? השקעה בעובדים בארגון, השקעה בהון האנושי שבארגון, גישות ניהוליות, יעוץ למנהלים, אימון למנהלים
... שלא עומד במשימות שלו? איך לנהל עובדים? השקעה בעובדים בארגון, השקעה בהון האנושי שבארגון, גישות ניהוליות, יעוץ למנהלים, אימון ... גם היעילה והמשתלמת ביותר לטווח ארוך, היא להשקיע בבניית היכולות, הידע, והמוטיבציה של העובד, כך שהוא עצמו יבחר לבצע ... בגישה זו, אליעד כהן מדגיש את החשיבות של השקעה בהון האנושי בארגון. בניית היכולת של העובד לעשות את המשימה ... בכוחות עצמו. למרות שהשיטה הזאת דורשת השקעה רבה יותר של זמן ומאמץ ראשוני, היא מייצרת תועלת משמעותית ... איך לנהל עובדים? ללמד את העובד לחשוב, להשקיע בעובדים, להשקיע בהון האנושי, חשיבות ההון האנושי שבארגון, השקעה בעובדים, שיטות לניהול עובדים, גישות בניהול עובדים, לפטר עובד, ...
קורונה ושוק ההון, איך הקורונה משפיעה על שוק ההון? האם הירידות בבורסה בגלל הקורונה הגיוניות? למה הבורסה נופלת בגלל הקורונה? מהי השקעה בבורסה? למה הבורסה עולה? איפה להשקיע את הכסף? השקעה בשוק ההון, לעשות כסף בבורסה
קורונה ושוק ההון, איך הקורונה משפיעה על שוק ההון? האם הירידות בבורסה בגלל הקורונה הגיוניות? למה הבורסה נופלת בגלל הקורונה? מהי השקעה בבורסה? למה הבורסה עולה? איפה להשקיע את הכסף? השקעה בשוק ההון, לעשות כסף בבורסה
... משפיעה על שוק ההון? האם הירידות בבורסה בגלל הקורונה הגיוניות? למה הבורסה נופלת בגלל הקורונה? מהי השקעה בבורסה? למה הבורסה עולה? איפה להשקיע את הכסף? השקעה בשוק ההון, לעשות כסף בבורסה האם הירידות בבורסה ... להיקלע לקשיים. חוסר הוודאות הרב לגבי עתיד הכלכלה והחשש שהמשבר יימשך עוד זמן רב, מייצרים פחד בקרב משקיעים רבים, שגורם להם למכור את המניות שלהם. עם זאת, לפי ... שיפור אמיתי ומשמעותי ברווחי החברות, אלא בעיקר בשל תופעת עדר. תופעת העדר מתרחשת כאשר אנשים נכנסים להשקעות לא מתוך ניתוח אמיתי של ערך החברה, אלא משום שכולם מסביבם משקיעים. במצב כזה, המשקיעים נכנסים כי הם רואים שהבורסה עולה, לא משום שהם באמת ... וביציבות שלהן לטווח ארוך. מדוע העליות בבורסה אינן הגיוניות לפי אליעד כהן? אליעד מסביר את מהות ההשקעה בבורסה באמצעות דוגמה פשוטה: כאשר אדם מקים עסק ... מניות או אגרות חוב של העסק שלו. כאשר העסק מרוויח, מי שהשקיע בעסק מרוויח איתו, וכאשר העסק מפסיד, גם המשקיעים סופגים הפסדים. כך פועלת הבורסה בבסיסה - מנגנון לשיתוף רווחים וסיכונים בין עסקים למשקיעים. בעולם אידיאלי, הבורסה אמורה לעלות אך ורק כאשר ... היא שהעליות בבורסה לא נובעות תמיד מהצלחה כלכלית אמיתית של חברות, אלא בעיקר מתופעת העדר: אנשים משקיעים בבורסה פשוט כי כולם משקיעים. אם כולם קונים, גם אני אקנה - זו התפיסה שמניעה את העליות האלה. למה אנשים ממהרים לברוח מהבורסה כשיש ירידות? אליעד כהן מסביר כי כאשר ההשקעה נעשית מתוך מחשבה שטחית של רווח קל ומהיר, המשקיעים אינם בעלי אורך נשימה והם נבהלים במהירות רבה כאשר ... שיש ירידות חדות כמו במשבר הקורונה, הם נבהלים וממהרים למכור את המניות שלהם ולצאת מהשוק. לעומת זאת, משקיעים בעלי ראייה ארוכת טווח, כאלה שבאמת מאמינים ביציבותן של החברות בהן הם משקיעים, לא נוטים לברוח בקלות. במקרים רבים, בעלי עניין ... מידה. הבורסה מושפעת מתופעות פסיכולוגיות של עדר ופחות מהערך הכלכלי האמיתי של החברות. האם הגיוני להשקיע בבורסה בזמן הקורונה? למה הבורסה עולה בלי קשר לרווחים? מה זו תופעת העדר בבורסה? מתי לקנות מניות בזמן משבר? מהי השקעה נכונה בבורסה? איך להתמודד עם ירידות בשוק ההון? עליות וירידות בבורסה, האם להשקיע את הכסף בבורסה? מהי השקעה בבורסה? איך לעשות כסף? מפולת בבורסה בגלל ...
ווינר או לוזר, מצליחן או מפסידן, תוצאות מהירות, התמדה לאורך זמן, השקעה לטווח ארוך, השקעה לטווח קצר, איך חושב מצליחן? אופי של אנשים מצליחים, לרצות תוצאות מהירות, לרצות תוצאות במהירות, האם להתמיד לאורך זמן? מה רע בהתמדה?
ווינר או לוזר, מצליחן או מפסידן, תוצאות מהירות, התמדה לאורך זמן, השקעה לטווח ארוך, השקעה לטווח קצר, איך חושב מצליחן? אופי של אנשים מצליחים, לרצות תוצאות מהירות, לרצות תוצאות במהירות, האם להתמיד לאורך זמן? מה רע בהתמדה?
... או לוזר, מצליחן או מפסידן, תוצאות מהירות, התמדה לאורך זמן, השקעה לטווח ארוך, השקעה לטווח קצר, איך חושב מצליחן? אופי של אנשים מצליחים, לרצות תוצאות מהירות, לרצות תוצאות במהירות, האם להתמיד לאורך זמן? מה רע בהתמדה? האם אנשים מצליחים משקיעים לטווח ארוך או מחפשים תוצאות מהירות? הרבה אנשים חושבים שלוזרים (מפסידנים) מחפשים תוצאות מהירות, ואילו ווינרים (מצליחנים) משקיעים לטווח הארוך מתוך הבנה שהצלחה דורשת התמדה וזמן. לדוגמה, יש אנשים שחושבים שמשקיע מצליח בבורסה הוא אדם שמשקיע במניות לטווח ארוך מתוך הבנה שתוצאות אמיתיות מגיעות אחרי שנים. לעומת זאת, יש אנשים שנחשבים לוזרים כי הם מחפשים רווחים מהירים, ולכן משקיעים בצורה לא חכמה ומאבדים את כספם. דוגמה נוספת היא אדם ... במשקל: יש מי שמוגדר כלוזר, כי הוא רוצה לרזות מהר ועושה דיאטות קיצוניות שיכולות להזיק לגופו או לגרום לו להישבר מהר. לעומת זאת, אדם מצליחן נתפס כמי שמוכן להשקיע לאורך זמן ולשמור על סבלנות עד שיגיע לתוצאות. אך אליעד ... וכמה שיותר מהר, עם כמה שפחות מאמץ ועלויות, והם תמיד יעדיפו את הדרך המהירה והיעילה ביותר. אלא שלפעמים אין ברירה, והדרך היחידה להשיג תוצאות טובות היא באמצעות השקעה לאורך זמן. במצב כזה, האדם המצליח יהיה מוכן להשקיע לטווח ארוך, לא בגלל שזו בחירה אידאלית, אלא כי זו ... הנכונה של מצליחן היא שילוב של שני דברים: הוא רוצה את התוצאות הטובות ביותר במהירות הגבוהה ביותר, אך אם יתברר לו שאין דרך מהירה יותר, הוא יהיה מוכן גם להשקיע את הזמן הנדרש, גם אם זה ייקח שנים ארוכות. לדוגמה, אם ... להשיג את המטרה. אם כן - הוא חייב לבחור בה, ואם אין דרך מהירה יותר, הוא ישקיע זמן ואנרגיה בדרך הארוכה, פשוט כי אין ברירה אחרת. מדוע לוזרים נכשלים גם כשהם משקיעים לטווח ארוך? אליעד מדגיש נקודה נוספת: לפעמים לוזרים משקיעים לטווח ארוך, אבל דווקא אז הם עושים זאת בצורה לא נכונה. הם מחכים בסבלנות זמן רב למרות שיכלו לקבל את אותן תוצאות או אפילו טובות יותר בזמן קצר יותר. לכן, להיות סבלני ולהשקיע לטווח ארוך כשאפשר להשיג תוצאה טובה ומהירה יותר זו חשיבה ... מסכם את ההסבר בצורה פשוטה: מצליחן הוא מי שתמיד רוצה להשיג תוצאות במהירות וביעילות, אבל מוכן גם להתמיד לאורך זמן אם אין ברירה אחרת. לוזר הוא מי שלפעמים משקיע לטווח ארוך כשיש אפשרות מהירה יותר, ולפעמים מוותר מהר מדי כשאין אפשרות אחרת מלבד השקעה לטווח ארוך. איך חושב מצליחן? מה ההבדל בין ווינר ...
אקראיות, סיבתיות, זיכרון אקראי, סיבה ותוצאה, הכל צפוי מראש, השקעה בשוק ההון, השקעה בבורסה, דטרמיניזם, בחירה חופשית, האם לכל דבר יש סיבה? האם הכל אקראי?
אקראיות, סיבתיות, זיכרון אקראי, סיבה ותוצאה, הכל צפוי מראש, השקעה בשוק ההון, השקעה בבורסה, דטרמיניזם, בחירה חופשית, האם לכל דבר יש סיבה? האם הכל אקראי?
... אקראי, סיבה ותוצאה, הכל צפוי מראש, השקעה בשוק ההון, השקעה בבורסה, דטרמיניזם, בחירה חופשית, האם לכל דבר יש סיבה? האם הכל אקראי? האם יש אקראיות או שלכל דבר יש ... בעתיד בוודאות. הוא נותן דוגמה של השקעות בבורסה - משקיעים יכולים לנסות לחזות אם מניה תעלה או תרד, והם עשויים להרגיש שיש סיבות לכך שהיא עולה או יורדת, אבל במציאות ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על השקעות למתחילים, מה לעשות עם הכסף? 16 שאלות למשקיעים, תכנון פיננסי, יעוץ פיננסי, איך להשקיע כסף? איפה להשקיע כסף? איך להפוך כסף לעוד כסף? איך למנף כסף? איך לבחון השקעה כספית? סוגים של השקעות, השקעה בשוק ההון, השקעה בבורסה, רכישת מניות, השקעה בנדלן, רכישת דירה למגורים, רכישת דירה להשקעה, רכישת דירה להשכרה, רכישת קרקע, רכישת מטח, השקעה במטח, רכישת ביטקוין, השקעה לפנסיה, איפה להשקיע את הכסף? בורסה, שוק ההון, הכנסה פאסיבית, השקעות כספיות, להקים עסק
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: השקעה, למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה המשמעות של החיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש משמעות לחיים? איך להנות בחיים? אולי אנחנו במטריקס? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? האם הכל אפשרי? האם יש או אין אלוהים? האם אפשר לדעת הכל? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם באמת הכל לטובה? למה יש רע בעולם? למה יש רע וסבל בעולם? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? למה העולם קיים? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להיות הכי חכם בעולם ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: השקעה, איך למצוא זוגיות? איך לנהל את הזמן? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעריך את עצמך? איך לקבל החלטות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשתול מחשבות? איך ליצור אהבה? איך לשפר את הזיכרון? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לעשות יותר כסף? איך לא להישחק בעבודה? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? דיכאון? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? כעס ועצבים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קאוצינג, מאמן אישי טלפוני, מאמן אישי בסקייפ בנושא השקעה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4453 שניות - עכשיו 04_07_2025 השעה 20:02:12 - wesi1