אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה ידע אקראי ✔ספקות ולוגיקה, איך לצאת מספק באמצעות חשיבה לוגית? איך לדעת מה נכון? איך לדעת מה האמת? איך למצוא תשובה לשאלה באי וודאות? הסקה לוגית,...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
ספקות ולוגיקה, איך לצאת מספק באמצעות חשיבה לוגית? איך לדעת מה נכון? איך לדעת מה האמת? איך למצוא תשובה לשאלה באי וודאות? הסקה לוגית, מידע לוגי, מידע אקראי, תהליכי הסקת מסקנות, מה בטוח נכון? ידע כללי, תהליכי הסקת מסקנות
איך להתמודד עם ספקות באמצעות חשיבה לוגית?

אדם לעיתים נתקל בסיטואציה שבה הוא לא יודע מה נכון לעשות או כיצד לפרש דבר מה. לדוגמה, הוא עשוי לשאול את עצמו מה נכון לומר או איך להבין את כוונת מישהו אחר כשאמר "בוקר טוב". אז איך ניתן לדעת מה נכון או מה אמת בסיטואציה כזו? יש מקרים בהם זה בלתי אפשרי לדעת בוודאות את התשובה הנכונה, משום שמדובר במידע אקראי ולא לוגי.

אליעד מציין שלפעמים, השאלות שאנו שואלים לא בהכרח נתונות להסבר לוגי או הגיוני, ולעיתים יש צורך להבין מהו המידע ה"אקראי" ומהו המידע הלוגי. דוגמה לכך היא שאלה כמו "איך אומרים בסינית 'שולחן'?" - אין דרך לוגית להגיע לתשובה לשאלה הזו ללא מקורות חיצוניים, כי מדובר במידע שנשען על מוסכמות שפה. לעומת זאת, שאלות כמו "האם מישהו מאחר לעבודה כל יום?" ניתנות לתשובה לוגית, כי מדובר בהסקה מתוך עובדות.

ההבדל בין מידע לוגי ומידע אקראי

אליעד מסביר את ההבדל בין מידע לוגי למידע אקראי:

- מידע לוגי הוא כזה שניתן להגיע אליו על ידי חשיבה או הוכחה עצמאית, מבלי להסתמך על ידע חיצוני. לדוגמה, "אם מישהו מאחר לעבודה כל יום, אז הוא לא תמיד מגיע בזמן" - זו הסקה לוגית.

- מידע אקראי הוא מידע שמוסכם על ידי החברה או תלוי במוסכמות שאינן ניתנות להסבר לוגי ישיר, כמו המילה הסינית לשולחן. אין דרך לוגית להסיק את המידע הזה רק מתוך עצמך.

מה לעשות כשאי אפשר לדעת מה נכון?

כאשר אנו לא יכולים לדעת בוודאות את התשובה לשאלה מסוימת, אליעד מציע שנבדוק אם מה שאנחנו חושבים על הסיטואציה הוא "הגיוני" או לא. למשל, אם מישהו אמר לך "בוקר טוב", יכול להיות שאתה חושב שהוא אוהב אותך, אך עליך לבדוק אם זה לא סותר את ההיגיון. אם המחשבה שלך אינה סותרת לוגיקה בסיסית, ייתכן שהיא נכונה, אך זה לא בהכרח אומר שהיא האמת.

ההבדל בין "מה האמת" לבין "האם מה שאני חושב הוא אמת"

לפי אליעד, חשוב להפריד בין השאלה מהי האמת לבין השאלה האם מה שאנחנו חושבים הוא נכון. אנו לעיתים מערבבים בין השניים, ומקבלים את המחשבה שלנו כעובדה. עם זאת, גם אם איננו יודעים מהי האמת, ניתן להסתפק בכך שנדע אם מה שאנחנו חושבים עומד בקריטריונים לוגיים. אם אין סתירה לוגית בהשערה שלנו, אז ייתכן שהיא נכונה.

איך לפתח חשיבה לוגית?

חשיבה לוגית היא היכולת להסיק מסקנות נכונות מתוך מידע נתון, גם אם מדובר במידע מוגבל. כדי לפתח חשיבה לוגית, אליעד מציע ללמוד על מושגים כמו הסקה לוגית, ניתוח סיבתיות והוכחות. כלים אלה מסייעים לנו לנתח מחשבות ולשאול את עצמנו: "האם מה שאני חושב עומד בהיגיון או לא?"

חשיבה לוגית גם על מידע אקראי

לפעמים, אנחנו נתקלים במידע שאין לו הסבר לוגי ישיר, כמו במקרה של שפה או מוסכמות. גם אז, ניתן לבצע "בדיקה לוגית" - כלומר, לבדוק האם ההשערה שלנו יכולה להיות הגיונית, גם אם היא לא בהכרח נכונה.

מה לעשות כשעדיין נשארים עם ספק?

אליעד ממליץ כשיש ספק, לשאול את עצמנו "מה בטוח נכון?" אם אי אפשר לדעת בוודאות את התשובה, אז לפחות נוכל לצמצם את ספקותינו על ידי בדיקה לוגית של מה שאנחנו חושבים. אם נוכל לשלול אפשרויות לא לוגיות, זה יקרב אותנו לתשובה נכונה, גם אם זו לא תשובה שמתקבלת בצורה לוגית.

לסיכום

כדי להתמודד עם ספקות, עלינו לפתח את החשיבה הלוגית שלנו, לבדוק כל מחשבה בצורה מדוקדקת, ולהבין מתי נדרש מידע אקראי ומתי אפשר להסתמך על הסקה לוגית. דרך זו עשויה להקטין את הספקות ולקרב אותנו למענה נכון לשאלות שמעסיקות אותנו.
למה לפעמים לא ניתן לדעת מה נכון?

יש מקרים שבהם אדם מתמודד עם שאלה או התלבטות לגבי מה נכון לעשות, או כיצד לפרש סיטואציה. לדוגמה, מישהו אמר "בוקר טוב" ואדם אחר שואל את עצמו: למה הוא התכוון? האם הוא באמת התכוון לברכה, או שיש לכך סיבה סמויה אחרת? לפעמים, אין דרך לוגית לדעת בוודאות מהי התשובה הנכונה, משום שהמידע עצמו אינו מידע לוגי אלא מידע אקראי.

דוגמה בולטת לכך היא הניסיון לענות על השאלה: "איך אומרים בסינית 'שולחן'?" אפשר לחשוב על העניין כמה שרוצים, אבל בלי לקבל מידע חיצוני (כמו ללכת ולברר באמת איך אומרים 'שולחן' בסינית), לא ניתן להגיע למסקנה לוגית כלשהי. זהו מידע אקראי שנובע ממוסכמות שפה ואינו נובע מחוק לוגי.

איך להבדיל בין מידע לוגי למידע אקראי?

מידע לוגי הוא כזה שניתן להגיע אליו על ידי חשיבה או הוכחה, גם בלי ידע כללי חיצוני. לדוגמה, אם אדם מאחר לעבודה בכל יום, לא ניתן לטעון שהוא תמיד מגיע בזמן. זוהי הסקה לוגית המתבססת על ניתוח העובדות עצמן.

לעומת זאת, מידע אקראי הוא כזה שלא ניתן להסיק אותו רק באמצעות חשיבה פנימית. לדוגמה, השאלה "איך קוראים בסינית לשולחן?" או "למה מישהו אמר 'בוקר טוב'?" איננה בהכרח ברת - הוכחה לוגית. היא יכולה להיות תלויה במידע חיצוני שאינו נובע מחוק או הסבר לוגי.

מה עושים כשאי אפשר לדעת מה נכון באופן לוגי?

לפעמים, התשובה שאנחנו מחפשים שייכת לתחום האקראי, ולכן לא משנה כמה נתאמץ לחשוב בצורה לוגית, לא נצליח לדעת בוודאות את האמת. במקרים כאלה, הדבר הפרקטי שאפשר לעשות הוא לבדוק שמה שאנחנו חושבים אינו סותר את ההיגיון ואינו "בטוח לא נכון" מבחינה לוגית.

לדוגמה, אם מישהו חשב "הוא אמר לי 'בוקר טוב' כי הוא אוהב אותי, " אפשר לשאול את עצמנו: האם זה יכול להיות הגיוני? האם אין כאן סתירה לוגית? כל עוד ההשערה איננה סותרת לוגיקה, ייתכן שהיא נכונה, וייתכן שלא. אבל לפחות נוכל לשלול אפשרויות שסותרות היגיון בסיסי.

מדוע חשוב להפריד בין "מה האמת" לבין "האם מה שאני חושב הוא אמת"?

אנשים נוטים לערבב בין הרצון לדעת מה האמת בכללותה (מה באמת קרה, מה באמת הסיבה לדברים) לבין השאלה הפרקטית יותר: "האם מה שאני חושב כרגע יכול להיות נכון מבחינה לוגית?" השאלה השנייה אפשרית לבדיקה עצמאית בכל רגע, גם בלי להגיע לוודאות מוחלטת של "מה באמת האמת."

כיצד חשיבה לוגית עוזרת לצמצם ספקות?

חשיבה לוגית מאפשרת לנתח אם רעיון מסוים או פירוש מסוים סותר את עצמו, או שהוא לכל הפחות אפשרי מבחינה רציונלית. כאשר בודקים באופן עקבי את הלוגיקה של המחשבות, מצמצמים את כמות השגיאות, וכך מצטמצם מספר ההשערות הלא נכונות.

ברגע שמצמצמים ספקות באמצעות חשיבה לוגית, מגדילים גם את הסיכוי למצוא את התשובה הנכונה, גם אם התשובה הסופית אינה בהכרח נובעת ישירות מתהליך לוגי. לפעמים, לאחר סינון לוגי של הסברות השגויות, נותרות פחות אפשרויות, ודרכים נוספות (כמו בירור חיצוני, בדיקה עם אדם נוסף, או איסוף נתונים) עשויות להביא לגילוי האמת האקראית.

איך לפתח חשיבה לוגית ולהשתמש בה בשאלות מעשיות?

חשיבה לוגית מתבטאת ביכולת להסיק מסקנות נכונות משורה של נתונים, בלי קשר לידע חיצוני על העולם. לדוגמה, "איך קוראים לי?" איננו מידע לוגי טהור, אלא מידע שלתוכו נכנס מרכיב אקראי (השם ניתן באופן שרירותי). אבל אם מישהו שואל "האם אני תמיד מגיע בזמן לעבודה?" ישנה דרך לוגית לענות, על סמך עובדות של הגעה בפועל.

מי שרוצה לפתח חשיבה לוגית, יכול ללמוד על מושגים כמו ניתוח סיבתיות, הסקה לוגית, דרכי הוכחה ועוד. ברגע שיש יותר מודעות וכלים לוגיים, אפשר לבחון כל מחשבה בשאלה: "האם היא עומדת בכללי ההיגיון, או שהיא סותרת אותם?"

למה בדיקה לוגית מועילה גם במידע שאינו לוגי?

יש שאלות שלא ניתן להכריע בהן באופן לוגי מלא, משום שהמידע הנחוץ איננו בר - הסקה, אלא נקבע באופן מקרי או נשען על ידע חיצוני. עם זאת, גם בשאלות כאלה יש שלב שבו אפשר לבדוק: "האם מה שאני מניח הוא לפחות לא סותר את ההיגיון?"

במקרים שבהם מתעורר ספק משמעותי, אפשר להיעזר בשתי בדיקות מקבילות:
  • בדיקה לוגית: בחינת ההנחות והאם הן עומדות בהיגיון
  • בדיקה חיצונית: ניסיון לאסוף מידע נוסף או לשאול באופן ישיר, אם הדבר ניתן
כך מצמצמים את האפשרות להחזיק בהנחות שגויות, ומגדילים את הסיכוי להתקרב לתשובה נכונה.

מה כדאי לעשות כשעדיין נשארים עם ספק?

כאשר לא מצליחים למצוא הוכחה לוגית חותכת ולא ניתן לברר את המידע ממקור חיצוני אמין, אפשר לשאול: "מה בכל זאת בטוח נכון?" באופן זה, מתקדמים צעד - צעד. גם אם אי אפשר להגיע לידיעה ודאית לגבי התשובה השלמה, אפשר לפחות לצמצם את גבולות הספק ולשפר את איכות הנחת העבודה הזמנית.

מדוע חשוב לחפש מידע נוסף ולהעמיק בחשיבה לוגית?

לעתים, התשובה שהאדם מחפש כן ניתנת לגילוי באמצעות חשיבה מעמיקה יותר, או שיום אחד יתברר המידע בדרך אחרת. אי אפשר לדעת מראש האם האמת לגמרי בלתי נגישה, או שפשוט לא הגענו אליה עדיין. לכן, מומלץ ללמוד כלים לוגיים, לעבוד על פיתוח חשיבה הסקתית, ולבדוק האם יש מקורות חיצוניים שעשויים להרחיב את הידע ולהקטין ספקות.

בסופו של דבר, כאשר אדם רוצה להבין מה נכון לעשות או איך לפרש מצב מסוים, חשוב שיבדיל בין מידע שניתן לגילוי בדרך לוגית לבין מידע שדורש חקירה חיצונית או שמא נשאר אקראי. במקביל, רצוי לבדוק שלפחות אין סתירות בין החשיבה לבין חוקי ההיגיון, ולנסות לצמצם את הפערים בכל דרך אפשרית.
להגיע רצוי מוגבל עבודה אקראי לצאת מספק לוגיקה רוצה מיומנויות קוגניטיביות לעבודה לשפר יכולות חשיבה אי וודאות איך לדעת איך לדעת מה איך לדעת מה האמת איך לדעת מה נכון איך למצוא איך למצוא תשובה איך למצוא תשובה לשאלה איך למצוא תשובה לשאלה באי וודאות איך למצוא תשובות איך לצאת איך לצאת מספק איך לצאת מספק באמצעות חשיבה לוגית אמת אקראי אקראיות באי וודאות באמצעות באמצעות חשיבה באמצעות חשיבה לוגית בטוח נכון הסקה הסקה לוגית הסקת מסקנות ודאות וודאות חוסר ודאות חוסר וודאות חשיבה חשיבה לוגית ידע ידע אקראי ידע כללי לדעת לדעת מה האמת לדעת מה נכון לוגיקה למצוא למצוא תשובה למצוא תשובה לשאלה למצוא תשובה לשאלה באי וודאות למצוא תשובות לצאת לצאת מספק לצאת מספק באמצעות חשיבה לוגית לצאת מספקות לשאול מה בטוח נכון מה האמת מידע מידע אקראי מידע לוגי מסקנה מסקנות ספק ספקות ספקות ולוגיקה שאלה שאלות תהליך תהליכי הסקת מסקנות תהליכים תשובה תשובה לשאלה
ידע בכל תחום, האם אפשרי להבין בכל התחומים? 2 סוגים של ידע, איך אליעד כהן מייעץ בכל תחום? איך אפשר להבין בכל תחום? מאיפה הידע של אליעד כהן? ביקורת על אליעד כהן, איך אליעד כהן מבין בכל תחום? ידע אקראי, ידע סיבתי, שרלטנות
ידע בכל תחום, האם אפשרי להבין בכל התחומים? 2 סוגים של ידע, איך אליעד כהן מייעץ בכל תחום? איך אפשר להבין בכל תחום? מאיפה הידע של אליעד כהן? ביקורת על אליעד כהן, איך אליעד כהן מבין בכל תחום? ידע אקראי, ידע סיבתי, שרלטנות
... של אליעד כהן? ביקורת על אליעד כהן, איך אליעד כהן מבין בכל תחום? ידע אקראי, ידע סיבתי, שרלטנות האם אפשר להבין בכל תחום? ההבנה האם אפשר להיות אדם שמבין בכל תחום נוגעת לשאלה האם מדובר בידע אקראי או בידע סיבתי. אליעד כהן מתאר שני סוגים של ידע, המנוגדים זה לזה, ומסביר כיצד הם משפיעים על היכולת להבין תחומים שונים. מהו ידע אקראי? ידע אקראי הוא ידע שנלמד על ידי למידה של עובדות ומידע, אך ללא קשר הגיוני בין פרטי המידע. לדוגמה, אם אדם יודע איך אומרים שולחן באנגלית (טייבל), מדובר במידע אקראי. הכינוי שולחן בטיובלי לא מבוסס על היגיון כלשהו, אלא על החלטה אקראית בתהליך השפות. זהו ידע שנלמד במקרה, ולא בהכרח תלוי בהיגיון. אליעד מציין שגם אדם עם חשיבה הגיונית ביותר יכול ... של נושאים. האם אליעד כהן מבין בכל תחום? אליעד כהן מבצע הבחנה בין ידע אקראי וידע סיבתי ומסביר את עקרונות ההבנה הכללית שלו. הוא טוען כי לא כל ידע מבוסס על אקראי, וישנם תחומים שבהם הוא יכול ליישם את ההיגיון שהוא מבין בכל תחום. הוא מציין שהוא לא טוען ... אם הוא שרלטן או נוכל, אם הוא טוען שהוא מבין בכל תחום אם מדובר במידע אקראי או סיבתי, ועוד. כל אלה עוסקות בשאלה האם אפשרי להבין את כל תחום או אם יש כאן חוסר אמינות. האם ניתן ללמוד מכל תחום רק אם מבינים את הידע אקראי? אליעד כהן טוען כי לא ניתן להבין כל תחום רק על ידי למידה אקראית. אם אדם מתייחס לעסקי זוגיות או בעיות נפשיות כאל ידע אקראי בלבד, אז קשה יהיה לו להבין תחומים רבים, כי הוא יהיה תלוי בידע שאינו סיבתי. לעומת זאת, אם אדם מתייחס להיגיון שמאחורי תחום מסוים, הוא יכול להבין גם תחומים שונים ללא למידה ... המוח האנושי, הוא יכול להחיל את ההיגיון הזה על תחומים נוספים. מהו ידע אקראי? מהו ידע סיבתי? האם אפשר להבין בכל תחום? האם אליעד כהן מבין בכל תחום? איך אפשר להיות חכם כמו אליעד כהן? האם אליעד כהן שרלטן? השכל של אליעד כהן, ההבנה של אליעד כהן, האם אליעד ... האם הגיוני שבן אדם יבין בכל תחום? איך להיות חכם כמו אליעד כהן? מידע אקראי, מידע סיבתי, יעוץ רב תחומי, יעוץ בכל תחומי החיים ...
גאונות ושאלות, שכל ושאלות, פיתוח החשיבה באמצעות שאלות, איך להיות יותר חכם באמצעות שאלות? לשאול כמה שיותר שאלות, איזה שאלות לשאול? כמה שאלות לשאול? למה לשאול שאלות לא הגיוניות? שאילת שאלות, לפתח את השכל באמצעות שאלות
גאונות ושאלות, שכל ושאלות, פיתוח החשיבה באמצעות שאלות, איך להיות יותר חכם באמצעות שאלות? לשאול כמה שיותר שאלות, איזה שאלות לשאול? כמה שאלות לשאול? למה לשאול שאלות לא הגיוניות? שאילת שאלות, לפתח את השכל באמצעות שאלות
... לכן, כדי שתהליך שאילת השאלות יהיה אפקטיבי, חייבים לחפש תשובות שהן אמיתיות, הגיוניות, ומבוססות על ידע והבנה. מה ההבדל בין ידע אקראי לידע סיבתי, ולמה זה חשוב? קיים הבדל חשוב בין שני סוגי ידע: ידע אקראי - ידע פשוט שמפעיל את הזיכרון בלבד, למשל איך אומרים שולחן באנגלית? ידע מסוג זה אינו תורם לפיתוח ההיגיון. ידע סיבתי - ידע שמתבסס על ... על היגיון ועובדות. נסו להסביר את התשובה למישהו אחר - אם אתם מצליחים להסביר, כנראה שהתשובה טובה. שני סוגי ידע: ידע סיבתי וידע אקראי יש להבחין בין שני סוגי ידע: ידע אקראי - לדוגמה, איך אומרים שולחן באנגלית או איך קוראים לבירה של מדינה מסוימת. זהו ידע שמפעיל את הזיכרון אך לא את ההיגיון. ידע סיבתי - מידע ...
פיתוח החשיבה, למה להתעניין במה שלא מעניין אותך? איך למצוא עניין בכל דבר? איך ללמוד מכל דבר? איך לפתח את השכל מכל דבר? להסתכל על השכל שיש בכל דבר, חידות היגיון, תכנים של אליעד כהן שלא קשורים אליך, למה ללמוד מאליעד כהן בכל התחומים?
פיתוח החשיבה, למה להתעניין במה שלא מעניין אותך? איך למצוא עניין בכל דבר? איך ללמוד מכל דבר? איך לפתח את השכל מכל דבר? להסתכל על השכל שיש בכל דבר, חידות היגיון, תכנים של אליעד כהן שלא קשורים אליך, למה ללמוד מאליעד כהן בכל התחומים?
... תחום, אפילו כאלה שלכאורה אינם קשורים לחיי היומיום של האדם. למשל, כשאדם צופה בסרטון על בניית בניין, מעבר לידע הטכני (שהוא מידע אקראי), אפשר למצוא הסברים יצירתיים של שיטות עבודה. באופן דומה, כשמישהו מלמד ... נתקל בנושא חדש, הוא בודק כיצד אפשר לנתח אותו בצורה הגיונית, ולכן הוא מצליח ליצור רושם של הבנה ובקיאות בתחומים רבים, גם בלי ידע אקראי רב. אליעד מעודד את השומעים להפסיק להתייחס לחיים כמשעממים, ולהתחיל לחפש ... מחפשים פתרונות לבעיות ומנתחים תהליכים. כך נוצר רושם של בקיאות כללית, גם בלי שינון מרובה. אם עיקר התוכן מבוסס היגיון ולא ידע אקראי, אפשר ליישם את ההבנות בכל תחום ולמצוא עניין כמעט בכל נושא. בסופו של ...
ללמוד ללמוד, איך ללמוד כל דבר? 2 שיטות ללמוד כל דבר, איך ללמוד מידע חדש? איך להצליח ללמוד כל דבר? איך ללמוד נכון? 2 סוגים של מידע, שיטות איך ללמוד, אוטודידקטיות, הרגלי למידה, אסטרטגיות למידה, איך להיות אוטודידקט?
ללמוד ללמוד, איך ללמוד כל דבר? 2 שיטות ללמוד כל דבר, איך ללמוד מידע חדש? איך להצליח ללמוד כל דבר? איך ללמוד נכון? 2 סוגים של מידע, שיטות איך ללמוד, אוטודידקטיות, הרגלי למידה, אסטרטגיות למידה, איך להיות אוטודידקט?
... רוצים ללמוד, כי קיימים שני סוגים מרכזיים של מידע, ולכל אחד מהם נדרשת שיטת למידה שונה לחלוטין. הסוג הראשון הוא מידע המבוסס על זיכרון (מידע אקראי), והסוג השני הוא מידע המבוסס על היגיון (מידע סיבתי המבוסס על ... מסוימים בעלי היגיון פנימי. למשל, באנגלית הוספת האות S בסוף מילה מסמנת רבים (Table Tables). זהו כלל דקדוקי הגיוני, אך הוא שונה מהמידע האקראי, כמו עצם הבחירה של המילה טייבל. מהו מידע סיבתי המבוסס על היגיון ... קודם כל להבין באיזה סוג של מידע מדובר. קיימים בעולם שני סוגים מרכזיים של מידע שצריך לדעת להבדיל ביניהם בבירור לפני שמתחילים בלמידה: מידע אקראי המבוסס על זיכרון מידע סיבתי המבוסס על היגיון והקדמות כל אחד מסוגי ... ואי הבנה של סוג המידע יכולה לגרום לתסכול וחוסר הצלחה בלמידה. מה זה מידע המבוסס על זיכרון וכיצד ללמוד אותו? מידע המבוסס על זיכרון הוא מידע אקראי שאין לו היגיון פנימי ברור. למשל, אם ניקח דוגמה משפה זרה כמו אנגלית, ... וכך יתרגל שימוש במילה טייבל בהקשרים שונים. יחזור על המשפטים שוב ושוב, עד שהמילה טייבל נקלטת היטב בזיכרון. הסיבה לכך היא שהמוח זוכר מידע אקראי טוב יותר כאשר הוא נחשף אליו במגוון הקשרים וסיטואציות. ככל שבן אדם ... לשפר זיכרון? איך לגשת ללמידת מידע חדש? כשניגשים ללמוד מידע חדש, כדאי קודם לזהות באיזה סוג מידע מדובר: האם זה מידע המבוסס על זיכרון (מידע אקראי שאין לו בהכרח היגיון סיבתי) או מידע המבוסס על היגיון והקדמות (מידע ... זה טייבל ולא משהו אחר. איך לתרגל מידע המבוסס על זיכרון? הדרך הטובה ביותר היא חזרתיות בצורות שונות. חשוב לחזור שוב ושוב על המילה או המידע האקראי , ולהשתמש בו בהקשרים מגוונים: - אם רוצים לזכור את המילה טייבל ... לתמונה שלמה. מדוע אפשר ללמוד כל נושא מורכב בשיטה נכונה? כל נושא, גם המסובך ביותר, ניתן ללמידה אם מקפידים על השלבים: - לזהות אם זהו מידע אקראי - זיכרוני או מידע מבוסס - היגיון. - לפעול בשיטת הלמידה המתאימה: ... שפה חדשה? ללמוד כיצד ללמוד, שיפור מיומנויות למידה, איך ללמוד מילים? איך ללמוד אוצר מילים? איך לומדים אוצר מילים? איך לומדים מתמטיקה? מידע אקראי, מידע סיבתי, מידע מבוסס זיכרון, מידע מבוסס היגיון, למידה עצמית, ...
קריאת אנשים וקריאת ספרים בקלות, גאונות, איך לקרוא מהר? איך לקרוא אנשים כמו ספר? איך לקרוא ספרים במהירות? איך לקרוא אנשים בקלות? איך לקרוא ספר מהר? קריאה מהירה, קריאת מחשבות, איך לקרוא טקסט מהר? שפת גוף, שיפור מהירות קריאה
קריאת אנשים וקריאת ספרים בקלות, גאונות, איך לקרוא מהר? איך לקרוא אנשים כמו ספר? איך לקרוא ספרים במהירות? איך לקרוא אנשים בקלות? איך לקרוא ספר מהר? קריאה מהירה, קריאת מחשבות, איך לקרוא טקסט מהר? שפת גוף, שיפור מהירות קריאה
... הספר במהירות, כלומר, להבין דבר מתוך דבר. מה ההבדל בין מידע אקראי למידע סיבתי? אליעד מפריד בין שני סוגי מידע עיקריים: מידע אקראי מידע שאין בו קשר הגיוני בין הדברים, לדוגמה: רשימת מילים בשפה זרה כמו יפנית או אנגלית - אם תחסר מילה, אי אפשר לדעת מה היא בלי לשנן אותה. ספרי היסטוריה ... לקרוא טקסט מהר? איך לקרוא אנשים כמו ספר? מה ההבדל בין מידע אקראי למידע סיבתי? איך לקרוא ספר ולהבין הכל במהירות? איך לפתח חשיבה גאונית? איך לקרוא שפת גוף? איך לקרוא ספרים במהירות ולהבין אותם? אנשים רבים שואלים את ... בגישה שונה לחלוטין - הבנה מהירה של טקסטים. ההבדל בין מידע אקראי למידע סיבתי כדי לקרוא טקסטים מהר ולהבין אותם, חשוב להבין איזה סוג מידע מופיע בטקסט. ישנם שני סוגים עיקריים של מידע: מידע אקראי - מידע שאין בו בהכרח היגיון פנימי או קשרים בין חלקיו. לדוגמה, מילון של מילים ביפנית, רשימה של תאריכים היסטוריים, או לוח זמנים של רכבות. כדי לזכור מידע ... למידה? איך לקרוא ולזכור? קריאת ספרים, סוגי מידע, מידע אקראי? מידע סיבתי? היכולת להבין דבר מתוך דבר, האם אפשר לקרוא מחשבות? איך אפשר לקרוא מחשבות של אנשים? שיטות לקריאה מהירה, טיפים לקריאה מהירה, שיטות לקרוא ...
זיכרון, ריכוז, איך לזכור? איך להתרכז? הפרעות קשב וריכוז, חוסר ריכוז, איך לא לשכוח? ניהול זמן, לנהל את הזמן, זיכרון לטווח קצר, שיטות לזיכרון לטווח ארוך, שיטות ריכוז, שיפור הזיכרון, ADHD
זיכרון, ריכוז, איך לזכור? איך להתרכז? הפרעות קשב וריכוז, חוסר ריכוז, איך לא לשכוח? ניהול זמן, לנהל את הזמן, זיכרון לטווח קצר, שיטות לזיכרון לטווח ארוך, שיטות ריכוז, שיפור הזיכרון, ADHD
... ליצור הקשרים לוגיים וסיבתיים למידע הזה. אם מדובר במידע אקראי, כמו מספר עמוד שבו הפסקנו לקרוא, יהיה קשה לזכור אותו אלא אם נחזור ... לזכור רצפים אקראיים? אליעד מסביר שכאשר צריך לזכור מידע אקראי כמו סדר של פרצופים או מספרים, הדרך היחידה היא להמציא סיפורים או ... המקורי. האם ניתן לזכור מידע ללא מאמץ? אי אפשר לזכור מידע אקראי ללא מאמץ, משום שהמוח שלנו בנוי לזכור דברים שיש להם משמעות או ... לנהל זמן נכון? מה לעשות כשיש עומס משימות? איך לזכור מידע אקראי? למה יש לי הפרעות קשב וריכוז? איך ליצור סדר עדיפויות ברור? ...
איך המוח לומד? האם חזרה יוצרת הבנה? לחזור על חומר כדי להבין אותו, חזרתיות כדרך למידה, סדר הלימוד, באיזה סדר הכי נכון ללמוד? הספר להיות אלוהים, מתאים לכל הרמות, איך ללמוד חומר קשה? מאיפה להתחיל? מאיזה נושא להתחיל
איך המוח לומד? האם חזרה יוצרת הבנה? לחזור על חומר כדי להבין אותו, חזרתיות כדרך למידה, סדר הלימוד, באיזה סדר הכי נכון ללמוד? הספר להיות אלוהים, מתאים לכל הרמות, איך ללמוד חומר קשה? מאיפה להתחיל? מאיזה נושא להתחיל
... להבין אותו טוב יותר? אליעד כהן פותח בשאלה יסודית: האם חזרה מרובה על אותו חומר עוזרת להבנה עמוקה יותר, או שמא היא מיותרת או אפילו פוגעת בלמידה? הוא מסביר שיש הבדל בין חזרה על מידע אקראי לבין חזרה על מידע שיש בו היגיון וסיבתיות. לדוגמה, אם מדובר במידע אקראי לחלוטין כמו שם של אדם או שם של עצם (כמו שולחן), שאין בו היגיון ...
תיקשור, מתקשרים רוחניים, חיזוי עתידות, קריאת מחשבות, ניבוי העתיד, מגידי עתידות, חיזוי העתיד, תקשור עם מלאכים, תקשור עם נשמות, תקשור עם חוצנים, תקשור עם אלוהים, ניבוי עתידות
תיקשור, מתקשרים רוחניים, חיזוי עתידות, קריאת מחשבות, ניבוי העתיד, מגידי עתידות, חיזוי העתיד, תקשור עם מלאכים, תקשור עם נשמות, תקשור עם חוצנים, תקשור עם אלוהים, ניבוי עתידות
... המידע שהם נותנים. איך לבדוק את אמינות המתקשרים באופן מעשי? אליעד ממליץ על בדיקה פשוטה: לתת למתקשר לזהות מספרים או מידע אקראי לחלוטין שאין לו דרך להשיגם בצורה טבעית. למשל, לדרוש מהמתקשר לדעת מה מופיע כרגע על מסך המחשב לאחר שהמחשב ייצר מספרים אקראיים. אם הוא מצליח, זו ...
איך לקרוא אנשים? איך להבין דבר מתוך דבר? איך לדעת מה מישהו רוצה לשאול? איך לקרוא מחשבות? איך להבין אנשים? איך לדעת מה מישהו חושב? למה מישהו לא מתמיד? למה למישהו אין מוטיבציה? ירידה במשקל, דיאטה
איך לקרוא אנשים? איך להבין דבר מתוך דבר? איך לדעת מה מישהו רוצה לשאול? איך לקרוא מחשבות? איך להבין אנשים? איך לדעת מה מישהו חושב? למה מישהו לא מתמיד? למה למישהו אין מוטיבציה? ירידה במשקל, דיאטה
... אולם אליעד מדגיש כי כבר מהפרטים הבסיסיים הללו ניתן להבין הרבה מעבר למה שנאמר בצורה ישירה. כאשר מישהו נותן מידע מסוים בסיפור שהוא מספר, אף פעם אין מדובר במידע אקראי. כל פרט שנמסר הוא בעל משמעות ומטרה, במיוחד כשאדם מוסיף פרשנות אישית או מדגיש נקודות מסוימות מעבר ...
האם אפשר לתקשר עם מתים? איך לדעת על מתקשר עם מתים אם הוא באמת מתקשר עם מתים או שהוא נוכל? האם כדאי ללכת למתקשרים עם מתים? האם כדאי לתקשר עם מתים? מתי כדאי ללכת לתקשור עם מתים? איך עובד סיאנס אמיתי?
האם אפשר לתקשר עם מתים? איך לדעת על מתקשר עם מתים אם הוא באמת מתקשר עם מתים או שהוא נוכל? האם כדאי ללכת למתקשרים עם מתים? האם כדאי לתקשר עם מתים? מתי כדאי ללכת לתקשור עם מתים? איך עובד סיאנס אמיתי?
... נותן שיטה מעשית לבדוק האם מתקשר עם מתים הוא אמיתי. הוא מסביר שצריך לשאול את המתקשר על מידע אקראי, ספציפי ביותר, שרק האדם שמת יכול לדעת, כמו מספר אקראי ארוך ומורכב, או מספר של כספת שאף אחד אחר לא יודע. אם המתקשר מצליח לספק את המידע הזה בצורה ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על ספקות ולוגיקה, איך לצאת מספק באמצעות חשיבה לוגית? איך לדעת מה נכון? איך לדעת מה האמת? איך למצוא תשובה לשאלה באי וודאות? הסקה לוגית, מידע לוגי, מידע אקראי, תהליכי הסקת מסקנות, מה בטוח נכון? ידע כללי, תהליכי הסקת מסקנות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: ידע אקראי, איך לעשות יותר כסף? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לנהל את הזמן? איך להאמין בעצמך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך לשתול מחשבות? איך להצליח בזוגיות? איך לחנך ילדים? איך להיות מאושר ושמח? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפרש חלומות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למצוא זוגיות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשפר את הזיכרון? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשנות תכונות אופי? איך להעריך את עצמך? איך ליצור אהבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: ידע אקראי, איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להיות מאושר? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? למה יש רע וסבל בעולם? האם באמת הכל לטובה? איך להנות בחיים? האם לדומם יש תודעה? מה המשמעות של החיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש או אין אלוהים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מי ברא את אלוהים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם הכל אפשרי? האם יש אמת מוחלטת? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם אפשר לדעת הכל? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? האם יש משמעות לחיים? איך להיות הכי חכם בעולם? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לחיים, מאמן אישי מומלץ, מאמן אישי למציאת זוגיות בנושא ידע אקראי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2656 שניות - עכשיו 25_05_2025 השעה 13:13:22 - wesi1