אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טרדות ✔אובססיה, התנהגות אובססיבית, אובססיות, הפרעה אובססיבית, התמכרות, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, התמכרויות ✔ובו יתבאר העניין...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨אובססיה, התנהגות אובססיבית, אובססיות, הפרעה אובססיבית, התמכרות, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, התמכרויות
ובו יתבאר העניין של אובססיות / התמכרויות / התנהגות טורדנית כפייתית וכיו"ב. ממה נובעות האובססיות וההתמכרויות? האם הן רעות? האם הן טובות? האם אפשר להיגמל ולהשתחרר מהן? וכיצד? ועוד.

אז מהי אובססיה? אובססיה היא התנהגות של האדם, שהאדם חוזר עליה פעם אחרי פעם, בלי להבין את הסיבה שבגללה הוא חוזר על הפעולה הזאת. ובנוסף, האדם חושב שהפעולה הזאת היא מיותרת, גוזלת ממנו משאבים מיותרים, ואפילו גורמת לו נזק. ולזה האדם קורה אובססיה.

ונחדד שוב פעם. אובססיה היא התנהגות כלשהי של האדם. ז"א כל התנהגות של האדם באשר היא, יכולה להיחשב בעיני האדם לאובססיה. והכל תלוי ביחס של האדם לאותה התנהגות ספציפית שלו. כי אם האדם מרוצה מאותה התנהגות שלו, אז האדם לא יתלונן עליה. ואדרבה, האדם יהיה מרוצה מכך שיש לו אינסטינקטים טובים, ו"טבע שני" טוב וכיו"ב. אבל ברגע שהאדם לא מרוצה מאותה התנהגות, אז היא כבר יכולה להיחשב לאובססיה.

ז"א, ההתנהגות בפני עצמה, היא אינה "אובססיבית" או "לא אובססיבית". התנהגות בפני עצמה, היא רק התנהגות בפני עצמה. השאלה היא, כיצד האדם תופש ומפרש את ההתנהגות שלו. האם הוא מפרש אותה כהתנהגות הכרחית למטרת הישרדות? האם הוא חושב שההתנהגות הזאת מביאה לו תועלת? האם הוא חושב שההתנהגות הזאת מיותרת? האם הוא חושב, שההתנהגות הזאת, גורמת לו לנזק? וכיו"ב.

כי כל התנהגות באשר היא, היא בפני עצמה, היא אינה טובה או רעה. אלא היא הופכת להיות התמכרות / הפרעת התנהגות / אובססיה וכיו"ב, רק בגלל הפרשנות של האדם, את מה שהוא עושה.

ובנוסף, יש כאן עוד היבט. והוא, עד כמה האדם חושב, שהוא בוחר בבחירה חופשית, לעשות את אותו דבר שהוא רגיל לעשות. כי אם האדם חווה שהוא בוחר בכל פעם מחדש, בבחירה חופשית מלאה, לעשות את אותה הפעולה. אז האדם לא יתלונן על פעולה הזאת. כי הוא חווה שהיא נעשית כרצונו החופשי.

אבל אם האדם חווה, שהוא עושה פעולה כלשהי באשר היא, לא ממש מתוך בחירה חופשית. אלא מתוך חוויה של התנהגות כפייתית, שהאדם חווה כאילו נכפה עליו בכפיה לעשות את מה שהוא עושה נגד רצונו, אז האדם יגדיר את ההרגל הזה, כהפרעה טורדנית כפייתית / טורדנות כפייתית / התמכרות / אובססיה וכיו"ב.

וזה כמובן, רק אם האדם לא מרוצה מאותה התנהגות כפייתית. כי אם האדם מרוצה ממנה, אז הוא אולי יגדיר אותה כהתנהגות כפייתית, אבל הוא לא יגדיר אותה כהפרעת אישיות / הפרעת התנהגות וכיו"ב. אלא הוא דווקא יברך על כך, שהוא בלי שום מאמץ, רגיל לעשות את מה שהוא עושה.

כך שראשית כל צריך לזכור, שמי שסובל מהתנהגות אובססיבית / התנהגות טורדנית וכיו"ב, הרי שמצד האמת, הבעיה שלו, היא לא רק ההתנהגות עצמה. אלא היא בעיקר, חוסר שביעות הרצון שלו, מההתנהגות העצמית שלו.

כי אם לדוגמה האדם היה מקבל את עצמו, בלי שום תנאים / אוהב את עצמו, בלי שום תנאים וכיו"ב, הרי שהאדם היה אולי מודע לכך שיש לו אובססיות וכיו"ב, אך הוא לא היה סובל מהן, אלא היה מקבל אותן באהבה. כך שעיקר הבעיה האמיתית של האדם שסובל מאובססיה, היא בכך שהוא לא מקבל את האובססיה שלו באשר היא. כי האהבה העצמית, צריכה להיות בלי שום תנאים באשר הם.

ועכשיו ננסה להבין, למה בעצם יש אובססיות / התמכרויות, ואיך הן נוצרות. והעניין הוא, די פשוט. והוא, כי האדם עושה, את מה שהוא רוצה לעשות. ז"א כל עשייה של האדם, מתחילה ונובעת ותלויה, ברצון של האדם. ולא מדובר על דברים שנעשים מעצמם, כגון לדוגמה שהדם זורם בגוף האדם "מעצמו". אלא מדובר על דברים שהאדם עושה אותם. ומה שגורם לאדם לעשות איזה דבר, הוא בעצם הרצון העצמי שלו עצמו.

ומי שחושב שהרצון העצמי שלו, משרת את המטרות שלו, הוא לא יתלונן על אובססיות / התמכרויות וכיו"ב. אבל מי שחושב שהרצון העצמי שלו, לא משרת את המטרות שלו. דהיינו, מי שמרגיש, שהדברים שאותם הוא רוצה ועושה, לא משרתים את מה שהוא "באמת" רוצה, דהיינו, את מה שהוא חושב שהוא רוצה יותר, אז ממילא הוא יקרא לשאר הרצונות והמעשים שלו, התנהגות כפייתית טורדנית וכיו"ב.

ז"א, האדם תמיד עושה רק את מה שהוא רוצה. ואם האדם לדוגמה תולש לעצמו את השיער באובססיביות, הרי שהוא עושה זאת, רק משום שהוא עצמו רוצה לעשות זאת. אלא, שבו זמנית, האדם גם רוצה עוד רצונות אחרים. כגון לדוגמה להישאר עם שערות על הראש.

ואז כאשר יש התנגשות בין הרצונות האלו. אז לרצון אחד שהוא להישאר עם השערות על הראש, לרצון הזה האדם קורא לו רצון בריא. ולרצון השני של האדם, שגורם לו לתלוש את השערות מהראש, לרצון הזה האדם קורא לו רצון אובססיבי / התנהגות כפייתית וכיו"ב. והרצון של האדם להסתפר מידי פעם, האדם קורא לו רצון בריא. ולרצון של האדם לתלוש את השערות מהראש, האדם קורא לו רצון חולני. וכנ"ל, הכל תלוי בשיפוטיות של האדם, את הרצונות שלו ואת התועלת שהוא חושב שהם מביאים לו.

כך שכנ"ל יש להבין. האדם עושה את מה שהוא רוצה. אלא, שיש לו התנגשות בין הרצונות שלו. ואז לאחד הרצונות, האדם קורא לו התנהגות כפייתית. ובאותו הרגע שהאדם המכור, הולך אחרי ההתמכרות שלו, אז באותו הרגע האדם חווה סוג של חופש ושל שחרור, שהוא יכול לעשות את מה שהוא רוצה כרצונו וכיו"ב. אבל אח"כ כאשר האדם מתבונן על מה שהוא עושה, מנקודת המבט של הרצון האחר, אז האדם חווה סבל מההתנהגות הקודמת שלו, שלפני כמה דקות, היא דווקא הסבה לו אושר רב.

ואם האדם לא היה מפיק כל הנאה שהיא מההתמכרות שלו, הרי שהוא לא היה עושה אותה. ואם באותו הרגע שהאדם רוצה לפעול בצורה אובססיבית, אם באותו הרגע האדם באמת היה חושב, שהדבר שאותו הוא רוצה לעשות, הוא מביא לו יותר נזק מאשר תועלת, הרי שהאדם לא היה עושה אותו.

ז"א, האדם עושה תמיד, את מה שהוא חושב באותו רגע, שמביא לו הכי הרבה תועלת ביחס לאותו הרגע. ואם האדם חושב ברגע אחד, שההתנהגות הטורדנית / ההתמכרות, תביא לו סוג של חופש רגשי / שחרור רגשי / ביטחון רגשי / תועלת רגשית וכיו"ב, הרי שהאדם יעשה את אותו הדבר.

למרות שאח"כ כאשר האדם כבר "שבע", אז הוא מבין לדוגמה, שהאכילה הכפייתית שלו, היא רק אכילה רגשית, אך היא מביאה לו יותר נזק מאשר תועלת. אבל באותו הרגע שהאדם אכל את האוכל המשמין שאינו בריא, באותו הרגע ממש, האדם חשב לפחות בתת המודע שלו, שהאכילה, תביא לו יותר תועלת מאשר נזק. ביחס לרצון של האדם באותו הרגע.

כך שחשוב להכיר בכך, שברגע שהאדם עושה את אותה התנהגות טורדנית שלו, באותו הרגע, מבחינתו, הוא משוכנע שהדבר יביא לו יותר תועלת מאשר נזק. ולא שהוא לא יודע שההתנהגות תביא לו נזק. אלא שהוא חושב, שביחס למה שהוא רוצה באותו הרגע, אותה התנהגות אובססיבית, תביא לו יותר תועלת מיידית, מאשר נזק בטווח הרחוק וכיו"ב.

כך שבכל מקרה, האדם תמיד עושה, את מה שהוא חושב שיגרום לו להרגיש הכי טוב באותו הרגע. אלא, שאח"כ הרצונות המנוגדים שיש באדם מתעוררים. ואז האדם לפעמים כאשר הוא לא מרוצה מההתנהגות שלו, אז הוא קורא לה בשמות שונים, של הפרעת טורדנית / התנהגות כפייתית / התמכרות / אובססיה וכיו"ב. אך מצד האמת, באותו הרגע שהאדם עשה את הפעולה, הוא יותר רצה לעשות אותה, מאשר שהוא רצה לא לעשות אותה.

ומי שיעמיק עוד יבין, כי האדם אובססיבי בצורה כמעט מוחלטת, לכך שהרצון שלו יתמלא תמיד. ז"א האדם אובססיבי לכך שהוא תמיד ירגיש טוב, כמה שיותר טוב. ושהמציאות תהיה כפי מה שהוא רוצה, בכל רגע ורגע, לפי מה שהוא רוצה באותו הרגע. וכל בני האדם בעולם, כולם אובססיביים לכך, שהם ירגישו טוב, שהמציאות תהיה כרצונם, שהם לא יסבלו וכולי.

ולאדם יש את הרצון הבסיסי שלו, שהוא הרצון להרגיש טוב. ובנוסף, יש לאדם רצונות שונים, שהאדם חושב שהם אלו שיגרמו לו להרגיש טוב. ובגלל שהאדם אובססיבי להרגיש טוב, אז האדם מחויב לעשות תמיד, את מה שהוא חושב שיגרום לו להרגיש הכי טוב. ולכן, כאשר האדם חושב, שדבר כלשהו, יביא לו יותר תועלת מאשר נזק, אז האדם בצורה כפייתית, מחויב לעשות את אותו הדבר.

ואם אח"כ יש לאדם רצון נוסף, שהוא חושב שהוא זה שיגרום לו להרגיש טוב. ואם האדם חושב, שהרצון הקודם שלו, לא משרת את הרצון העכשווי שלו, אז האדם יקרא לרצון הקודם שלו, רצון אובססיבי וכולי כנ"ל.

והמסר הוא פשוט, והוא שהאדם בכל מקרה פועל תמיד בצורה אובססיבית, להרגיש כמה שיותר טוב, כפי מה שהוא חושב שהכי טוב לו באותו הרגע. ובכל רגע ורגע, האדם חושב שהטוב שלו יתמלא בצורה אחרת. ואז האדם פועל בצורה כמעט כפייתית, לעשות תמיד את כל מה שהוא יכול, כדי שהמציאות תהיה כמה שיותר כרצונו. ולפעמים כאשר יש התנגשות בין רצונות שונים, אז לדבר כזה, קוראים אובססיה / התנהגות טורדנית כנ"ל.

ונחדד: כי גם מי שנראה שהוא לא עושה את הכל כדי שיהיה לו הכי טוב, הרי שהוא כן עושה את כל מה שהוא יכול, כדי שיהיה לו הכי טוב. אלא, שלפעמים האדם אומר שהוא חושב שאם הוא ישיג דבר כלשהו יהיה לו הכי טוב. אבל באמת בתת המודע שלו, הוא חושב שלא להתאמץ להשיג את הדבר, זה יעשה לו יותר טוב. ואז זה רק נראה שהוא לא עושה את מה שהכי טוב עבורו. אבל תמיד, האדם עושה, את מה שהוא חושב, שהכי טוב עבורו באותו הרגע.

ואחרי שהבנו את כל זה, מכאן יש להבין את הדרך להתמודדות עם הפרעה אובססיבית / הפרעה טורדנית כפייתית. וכפי שהבנו, האדם עושה תמיד את מה שהוא רוצה יותר לעשות כנ"ל. והאדם רוצה לעשות, את מה שהוא חושב באותו הרגע, שיביא לו יותר תועלת מאשר נזק. וכך האדם פועל, לפי מה שהוא חושב, שיביא לו יותר תועלת מאשר נזק. שזה יוצר אצלו את הרצון היחסי לעשות את הדבר (רצון יחסי, כי יש תמיד גם עלות, שיוצרת נזק. ולכן זהו לא רצון מוחלט, אלא רק רצון יחסי). ואז האדם עושה את אותו הדבר.

ונמצא אם כן, כי הכל מתחיל ונגמר, במה שהאדם חושב, לגבי...
תכלית התבוננות להתמודד עם הפרעה אובססיבית פסיכיאטר רגע אחד רוחניות הרגלים נזק חוסר שביעות רצון לפעול טיפול ב או סי די obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול או סי די אובססיביות אובססיבית אובססיה אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אובססיות אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול גמילה גמילה מהתמכרויות גמילה מהתמכרות הפרעה הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעות הפרעת התנהגות כפייתית התמכרויות התמכרות התנהגות התנהגות אובססיבית התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית חשיבה כפייתית טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טורדניות טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול בהתמכרויות טיפול בהתמכרות טיפול בהתנהגות טורדנית טירדה טרדות טרוד כפייתיות להיגמל להיגמל מהתמכרויות להיגמל מהתמכרות להיפטר מהתנהגות טורדנית להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל בהתמכרויות לטפל בהתמכרות לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית מוטרד מחשבה טורדנית מחשבה כפייתית מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי מכור סובל מהפרעה טורדנית
דאגות, דאגנות יתר, טרדות, חוסר שקט נפשי, חוסר רוגע, דאגנות כרונית, אני לא רגוע, הפרעת אישיות חרדתית, אין לי שקט נפשי, אני כל הזמן מוטרד, חרדה מוכללת, מחשבות טורדניות, כל הזמן חושב, לא מפסיק לחשוב, איך להפסיק לחשוב? איך להירגע?
דאגות, דאגנות יתר, טרדות, חוסר שקט נפשי, חוסר רוגע, דאגנות כרונית, אני לא רגוע, הפרעת אישיות חרדתית, אין לי שקט נפשי, אני כל הזמן מוטרד, חרדה מוכללת, מחשבות טורדניות, כל הזמן חושב, לא מפסיק לחשוב, איך להפסיק לחשוב? איך להירגע?
... דאגנות יתר, טרדות, חוסר שקט נפשי, חוסר רוגע, דאגנות כרונית, אני לא רגוע, הפרעת אישיות חרדתית, אין לי שקט נפשי, אני כל הזמן מוטרד, חרדה מוכללת, מחשבות טורדניות, כל הזמן חושב, לא מפסיק לחשוב, איך להפסיק לחשוב? איך להירגע? איך להתמודד עם דאגות וחוסר שקט נפשי מתמשך? אדם הסובל מחוסר שקט נפשי, דאגות מתמידות, לחץ או חרדה, מוצא עצמו פעמים רבות מוטרד מכך שהוא מוטרד. אליעד כהן מסביר שתחושת הטרדה יכולה לנבוע ממספר רב של סיבות, כגון מצב כלכלי, מצב בריאותי, מצב משפחתי או פוליטי. אבל מעבר לסיבות האלו, קיימת תופעה עמוקה יותר: האדם מוטרד מכך שהוא אינו מצליח להפסיק להיות מוטרד. מצב כזה גורם לו להרגיש מתוסכל, משום שלמרות כל מאמציו, הוא אינו מצליח להשיג שקט נפשי אמיתי. למה אנשים מוטרדים מכך שהם מוטרדים? לפי אליעד כהן, המטרד הפנימי, כלומר, ההפרעה מכך שאתה מוטרד, נובע מרצון בסיסי לא להיות טרוד בכלל. האדם מנסה ללא הרף להשיג שלווה פנימית, רוגע ושלמות, אך ככל שהוא מתאמץ יותר להירגע, הוא חש מתוסכל יותר מכך שהוא אינו מצליח להשיג את המטרה הזאת. לדוגמה, אדם יכול להיות מצליח מבחינה כלכלית, להשיג את כל מטרותיו בחיים, ועדיין להרגיש מוטרד וחסר מנוחה. הטרדה העיקרית שלו היא עצם העובדה שהוא ממשיך להיות מוטרד ולא מצליח להיפטר מכך. האם אפשר באמת להפסיק להיות מוטרד? המסר החשוב של אליעד כהן הוא שצריך להבין את האמת המהותית: אי אפשר באמת להפסיק להיות מוטרד לחלוטין. המציאות בנויה כך שכל בני האדם באופן טבעי חווים טרדה כלשהי. למה זה קורה? כי כל חיינו מבוססים על הרצונות שלנו, והרצון מטבעו יוצר טרדה. לדוגמה, אדם שרעב מוטרד מכך שהוא רעב ולכן אוכל, אדם שעייף מוטרד מעייפותו ולכן הולך לישון, אדם שאין לו כסף מוטרד מזה ולכן הולך לעבוד. כלומר, החיים עצמם סובבים סביב פתרון של טרדות. אליעד מדגיש כי זה המשחק של החיים: לנסות להגיע למצב של שקט נפשי על ידי פתרון של מה שמטריד אותנו. מדוע אי אפשר להגיע למצב של אפס טרדות? אליעד כהן מסביר שאם האדם יגיע למצב של אפס טרדות, הוא בעצם לא יהיה קיים. התחושות, הרגשות והחוויות שלנו מבוססות כולן על קיומם של הרצונות שלנו, ולכן אי אפשר להגיע למצב שבו כל הרצונות מסופקים לחלוטין. אם לא יהיה רצון, לא יהיה גם צורך, וכך האדם יאבד את תחושת המשמעות, התכלית ואת תחושת החיים עצמה. האדם חי בזכות התחושה שהוא מוטרד. המוטרד מעוניין לפתור משהו, להגיע לאנשהו, להשיג משהו, וכך הוא מרגיש שהוא חי. האם קבלה של הטרדות תסייע לשקט הנפשי? אליעד כהן ממליץ לקבל את המציאות כפי שהיא. במילים אחרות, לא לכעוס על כך שאתה כועס, לא לפחד מכך שאתה מפחד, ולא להילחץ מעצם הלחץ. המטרה אינה לנסות להפסיק לגמרי להיות מוטרד, אלא להבין ולקבל שזהו מצב טבעי של קיום. כאשר אתה מבין שאין אפשרות להפסיק לחלוטין להיות מוטרד , אתה יכול להירגע לפחות מהמאבק הפנימי נגד הטרדות. אדם שמפסיק להיות מוטרד מכך שהוא מוטרד משיג סוג של שקט פנימי, משום שהוא מפסיק את המאבק הפנימי וחוסך מעצמו את הטרדה הנוספת של חוסר היכולת להירגע. כיצד למצוא את האיזון בין טרדות לשקט נפשי? אליעד כהן מציין כי גם אם אדם יבין לגמרי את מה שאמר, כלומר, יבין לעומק שאי אפשר שלא להיות
שכל ואושר - אין שכל אין דאגות - מה הקשר בין שכל לבין אושר?
שכל ואושר - אין שכל אין דאגות - מה הקשר בין שכל לבין אושר?
... ילד קטן או אדם משוגע, יש לו פחות דאגות משום שהוא פחות מודע למציאות סביבו. עם זאת, הוא מדגיש כי גם אדם משוגע וגם הומלס מוטרדים מדברים מסוימים, גם אם מדובר בטרדות שונות מאלו של האדם הרגיל. היצור היחיד שאין לו טרדות כלל הוא אבן, פשוט משום שאין לה שכל כלל. האם באמת מי שאין לו שכל הוא מאושר? למרות שלמי שאין לו שכל יש פחות דאגות מסוימות, אליעד מסביר שלא השכל הוא הגורם ... בין טוב לרע כלל ולכן לא יכול לסבול, או במצב שבו האדם מבין את המציאות בשלמותה ויודע שהכל אחד. בשני מצבים אלו, האדם לא מוטרד ולא סובל משום שהוא אינו מבחין בין טוב לרע או שהוא מבין שהכל הוא טוב באותה מידה. מדוע נוצרת תחושת סבל אצל האדם? תחושת הסבל, על פי אליעד כהן, נוצרת כאשר ... שאם לאדם לא יהיה שכל בכלל ואם לאדם יהיה שכל בשלמות, הוא יהיה מאושר באמת. ומי שיסתכל באמת, גם להכי משוגע וגם להומלס יש טרדות. ולמי אין בכלל טרדות, לאבן. ולמה אין לאבן טרדות? כי היא אין לה שכל בכלל. ומהצד השני למציאות אין שום טרדות, המציאות כמציאות אינה מוטרדת ממשהו. והאושר אינו או יש שכל או לא, אלא שהסבל של האדם הוא בגלל התגוששות השכל ואין שכל. ומי שיתבונן, למי שאין שכל בכלל, הוא מאושר, כי הוא לא מבין. ואם היה מבין את המציאות בשלמות, גם אז לא היו לו שום טרדות, כי היה מבין את המציאות. אבל הסבל מתחיל, כשאדם אינו מבין את המציאות כפי שהיא, ומתחיל להבדיל בין טוב לרע, וזה אומר סכסוך בין שכל לבין שכל, ואם לא היה ... בשלמות, אין זיגזג. אבל אי אפשר גם להיות בנפרדות ולרצות להבין את האחדות. וזה בסדר לא להשתמש בשכל, אבל אז זה אומר לא להיות מוטרד ממה שיהיה מחר, ולא לשאול שאלות, ולא לדאוג מכלום, כי אין ממה, כאשר שאין שכל. או שתנסה עם השכל להבין עד הסוף. ויש להבין שהאושר אינו תלוי בשום דבר, כי ...
אושר אמיתי, שקט נפשי אמיתי, איך לא להיות מוטרד? איך לא לכעוס משום דבר? איך לא לפחד משום דבר? לא להרגיש רע להרגיש רע, לא לכעוס על הכעס, לא לסבול מהסבל, איך להיות מאושר? הטעמים של המציאות, טוב ורע כטעמים שונים, אני טרוד
אושר אמיתי, שקט נפשי אמיתי, איך לא להיות מוטרד? איך לא לכעוס משום דבר? איך לא לפחד משום דבר? לא להרגיש רע להרגיש רע, לא לכעוס על הכעס, לא לסבול מהסבל, איך להיות מאושר? הטעמים של המציאות, טוב ורע כטעמים שונים, אני טרוד
... אמיתי, שקט נפשי אמיתי, איך לא להיות מוטרד? איך לא לכעוס משום דבר? איך לא לפחד משום דבר? לא להרגיש רע להרגיש רע, לא לכעוס על הכעס, לא לסבול מהסבל, איך להיות מאושר? הטעמים של המציאות, טוב ורע כטעמים שונים, אני טרוד האם אפשר לחיות בלי להיות מוטרד בכלל? כל אדם חווה בחייו מצבים של טרדה, פחד, כעס וסבל, והשאלה היא איך אפשר להתמודד עם הטרדות האלו ואיך אפשר בכלל לחיות מבלי להיות מוטרד . כדי להבין זאת, חשוב קודם כל להבין למה אנחנו בכלל מוטרדים. לפי אליעד כהן, הסיבה שאנחנו מוטרדים היא כי יש לנו רצונות וציפיות שלא תמיד מתממשים כפי שהיינו רוצים. אדם מוטרד כי הוא רוצה משהו מסוים, אבל הדבר לא קורה כפי שרצה, או שיש לו ספק אם הוא בכלל יקרה בעתיד. ... שלא יתגשם, הוא חווה סבל, פחד ותחושה כללית של חוסר שקט נפשי. אליעד מסביר כי אילו כל מה שרצית היה מתגשם מיד, לכאורה לא היית מוטרד כלל, אך מצד שני גם לא היית חווה שום רגש, לא היית נהנה, ולא היית חש שאתה קיים באמת. הסיבה לכך ... יכול להבין את משמעות הרעש, כך אדם שכל רצונו מתגשם לא יוכל לחוש הנאה, משום שאין לו נקודת השוואה לתחושת האכזבה. למה אנחנו בכלל מוטרדים מהטרדות שלנו? לפי אליעד, הבעיה העיקרית של אנשים היא לא זה שהם מוטרדים , אלא שהם מוטרדים מהעובדה שהם מוטרדים. הם חושבים שאולי יש דרך אחרת לחיות בלי טרדות. אבל אם אדם היה רגיל שהכל תמיד הולך נגד רצונו, הוא לא היה מוטרד בכלל, כי היה מתרגל לכך. הוא סובל בגלל שהוא מכיר גם את האפשרות שכן יתגשמו לו רצונות לפעמים. תחושת הסבל קיימת דווקא משום שלפעמים הדברים מתממשים, וזה יוצר ציפייה. כאשר האדם מבין שאין מצב שבו הוא לא יהיה מוטרד כלל, ושהטרדות הן חלק בלתי נמנע מהקיום האנושי, הוא מתחיל להיות פחות מוטרד מזה שהוא מוטרד. ההכרה בכך שאין מציאות מושלמת ונטולת טרדות מובילה לתחושה של קבלה ושקט נפשי אמיתי, שבו האדם פשוט לא מתרגש יותר מדי מהטרדות שבחייו. איך להפוך את הטרדה והסבל לטעם מיוחד של החיים? אליעד מדגים זאת באמצעות הדימוי של ... השקט הנפשי האמיתי, לפי אליעד, לא טמון בניסיון להגיע למצב של שלווה מוחלטת, אלא דווקא בהבנה העמוקה שאין דבר כזה חיים ללא טרדות. השקט האמיתי הוא מצב שבו האדם לא מוטרד מעצם העובדה שהוא מוטרד. כאשר אדם מקבל את המציאות הזאת, הוא יכול באמת ליהנות ממנה, עם כל המורכבות שבה, מבלי להיות מוטרד ממה שהוא חווה באותו רגע. הנקודה החשובה ביותר היא לקבל את הטרדות כחלק טבעי מהקיום, כמו מחיר שאתה משלם על החיים עצמם. בדיוק כפי שאדם נכנס לסופר וקונה מוצר, ... שלמוצר יש מחיר, וכך גם לחיים - יש מחיר והמחיר הזה הוא הטרדה, הכאב, האכזבה והפחד. כשאדם משלים עם העובדה הזאת, הוא לא סובל מהטרדות שלו, אלא חי איתן בשלום. מה הסוד האמיתי של השקט הנפשי? הסוד של שקט נפשי הוא להבין שהחיים ... ממגוון אינסופי של רגשות ותחושות, חיוביים ושליליים כאחד, וללמוד ליהנות מהם בדיוק כפי שהם. ברגע שאדם לא כועס על עצמו שהוא מוטרד, לא סובל מזה שהוא סובל, ולא מפחד מזה שהוא מפחד, הוא מגיע למצב של חופש פנימי אמיתי, שבו הוא יכול לחיות בשקט נפשי אמיתי ובאושר אמיתי. איך להשיג שקט נפשי אמיתי? איך לא להיות מוטרד משום דבר? איך לא לסבול מהסבל? איך להיות מאושר באמת? למה אי אפשר לקבל הכל? איך ליהנות מרגשות ...
ניתוח תהליך למידה, ניתוח תהליך רגשי, ללמוד על הבוקר, הספר להיות אלוהים, ללמוד אחרי שינה
... על קליטת התכנים? אליעד כהן מסביר שבזמן השינה האדם משתחרר מתהליך מתמשך של מחשבות, טרדות ורגשות שהצטברו במהלך היום. כאשר הוא מתעורר, מוחו עדיין נקי יחסית, ... נוגעים ישירות במהותו העמוקה ביותר של האדם כשהוא טרי ומוכן לקלוט אותם בלי פילטרים של טרדות או דאגות היום - יום. האם הלמידה בבוקר רלוונטית לכל סוגי האנשים או ... כמו אלו שמוצגים בספריו או בהרצאותיו, לפני שהמוח נכנס לשגרה היומיומית של מחשבות, טרדות ומחויבויות שונות. מדוע קל יותר ללמוד בבוקר? ספר להיות אלוהים למידה ...
אושר / להיות מאושר - מה *רע* בלהיות מאושר? למה קשה להיות במצב של אושר?
... הרי שיש בו גם רע, בדיוק משום שאין בו רע. ונסביר: מי שיתבונן בעניין יראה, כי האדם בכל חייו מתעסק בשני סוגים של דברים. או בטרדות ממה שקרה בעבר, או בטרדות ממה שיקרה בעתיד. וכל עיסוקו של האדם, הוא תמיד בעבר ... הוא חסר את המשמעות, וממילא הוא לא שלמות, וממילא הוא לא אושר. ואם נתבונן עוד בעניין נראה, כי האדם לא מאושר, או בגלל שהוא מוטרד ממשהו שקרה בעבר, או בגלל שהוא מוטרד ממה שיקרה בעתיד. ולכאורה, אם האדם ישתחרר מכל בעיות העבר, ומכל טרדות העתיד, הרי שהוא יהיה מאושר. אלא, שאם נשחרר את האדם ... חייו של האדם יהיו חסרי משמעות. כי כאשר אין לאדם שום חרטות על העבר, וכאשר האדם מתעלם לגמרי מהעבר, וכאשר האדם בנוסף גם לא מוטרד בשום צורה מהעתיד, הרי שאז האדם חי רק את הרגע, שזה ...
סוד *השקר* של חשיבה חיובית - מהו הסוד שבגללו חשיבה חיובית היא *שקר*? חלק 1
... כן מרגיש שמחה מכך שהוא השיג איזו מטרה, הרי שגם אז האדם לא מרגיש סוג של שמחה שלמה. כי גם באותו הרגע יש לאדם טרדות על הראש, וגם אז האדם בתוך תוכו חווה פחד לאבד את מה שהוא השיג. כי כל דבר שהאדם מצליח להשיג אותו, באותו הרגע האדם משיג איתו גם פחד. פחד מפני האיבוד של הדבר שאותו האדם השיג. כי ...
לחיות את הרגע - למה כן / לא לחיות את הרגע?
לחיות את הרגע - למה כן / לא לחיות את הרגע?
... אין זמן, ואין אפשרות לחוות תחושות כמו טוב ורע, רצונות או שאיפות. כך, מצד אחד, האדם שלא חי את הרגע אף פעם לא יהיה מרוצה, כי הוא תמיד יהיה טרוד במה שקרה או במה שיקרה, ומצד שני, מי שחי אך ורק את הרגע יאבד את כל המשמעות שבחייו. כיצד אפשר לחיות גם את הרגע וגם את תחושת הזמן? לפי אליעד, הדרך לפתור ... שתהיה זהות אישית, צריך השוואה בין רגעים שונים. מה היתרונות והחסרונות של לחיות את הרגע? מצד אחד, אם אדם לא חי את הרגע כלל, הוא תמיד יהיה מוטרד - מהעבר או מהעתיד, ולעולם לא ירגיש מסופק. מצד שני, אם היה חי לחלוטין את הרגע, הוא היה מאבד את כל המשמעות שבקיום. שלמות האושר נמצאת באיזון - כאשר אדם ... יבין את הנאמר. כמו כן יש גם חסרונות ללא לחיות רק את הרגע, כי כשאדם לא חי את הרגע הוא אף פעם לא מרוצה, כי תמיד יהיו לו רצונות, ותמיד יהיה מוטרד ממה שהיה או שיהיה. אם יש רק רגע אחד של המציאות, לא יהיה בו לא טוב ולא רע ולא כל רצון, יש בו שלמות, יש בו חוויה של שלמות, הרבה יותר טוב מאשר טוב, והרבה יותר טוב מאשר רע. השלמות היא לא טוב ולא רע, אבל, יש שם משהו, וכשבן אדם יהיה שם, הוא יבין שזה טוב. כי ברגע, אין טרדות מה יהיה או מה היה יש שקט נפשי, שלמות. כך שיש יתרונות גם בלחיות את הרגע, וגם בלא לחיות את הרגע. והשאלה הנשאלת היא מה עושים. כפי שנאמר אדם צריך לחיות גם ...
התאהבות, איך להתאהב? לאהוב בחורה, למצוא אהבה, לאהוב את עצמך, לאהוב מישהו, מהי אהבה? משיכה מינית, משיכה רגשית, רומנטיקה, איך נוצרת אהבה? אימון לזוגיות, למצוא זוגיות
התאהבות, איך להתאהב? לאהוב בחורה, למצוא אהבה, לאהוב את עצמך, לאהוב מישהו, מהי אהבה? משיכה מינית, משיכה רגשית, רומנטיקה, איך נוצרת אהבה? אימון לזוגיות, למצוא זוגיות
... באנרגיות חיוביות. תשובה: אחד ההסברים הוא שבהתאהבות יש אפשרות לחוות הפחתה משמעותית של טרדות, כי כשיש אופוריה, פחות חושבים על מה שהיה או על מה שיהיה, וממוקדים מאוד ברגע. זה חלק מהתחושה הנעימה של ... לזכור מכל התהליך הזה? תשובה: להבין שההתאהבות ברובד עמוק היא תשוקה לתחושה של ערך, חופש מטרדות, וביטחון פנימי. לבדוק למה בדיוק אנו מחפשים את הדמות הספציפית - מה אנו מאמינים שנקבל דרכה. לזכור שאין ... בסיטואציה אינטימית עם זה אתה כאילו חווה סוג של חיבור לכאן ועכשיו, קוראים לזה אני אל מוטרד ממה שהיה או מה שיהיה זאת אומרת שמה שאתה רוצה זה לא להיות מוטרד ממה שהיה וממה שיהיה. ש: בהחלט. אליעד: יפה. ש: וזאת משמעות ההתאהבות הזאת? אליעד: לא בהיבט הזה אחד הדברים שיש בהתאהבות זה כשאתה אוהב אתה לא מוטרד לא ממה שהיה ולא ממה שיהיה אתה כאילו חופשי להסתכל על הקיר וליהנות ממנו בלי להיות מוטרד מהצבע שלו, ככל שאתה יותר אוהב ככה פחות מטרידים אותך הדברים. ש: גם יש לי איזה סרט פנימי שמאכיל אותי כמה היא נפלאה כמה זה איזה עתיד וורוד הולך להיות ...
ליקוטי מוהרן ח"א לג, לימוד ליקוטי מוהרן, רבי נחמן מברסלב, איך ללמוד ליקוטי מוהרן? שיעור בליקוטי מוהרן? להבין ליקוטי מוהרן, איך לומדים ליקוטי מוהרן? פירוש לליקוטי מוהרן, חלק 1
ליקוטי מוהרן ח"א לג, לימוד ליקוטי מוהרן, רבי נחמן מברסלב, איך ללמוד ליקוטי מוהרן? שיעור בליקוטי מוהרן? להבין ליקוטי מוהרן, איך לומדים ליקוטי מוהרן? פירוש לליקוטי מוהרן, חלק 1
... נקודה מרכזית נוספת שאליעד מדגיש היא ההבנה שהשם יתברך נמצא בכל מצב ובכל מצב אפשר להתחבר אליו. הוא נותן דוגמה לאדם שטוען שאין לו זמן ללמוד רוחניות, בגלל העיסוקים הרבים שלו או טרדות החיים. אדם כזה, לטענתו, כופר למעשה באלוהים שלו. מדוע? כי אם הדבר החשוב לך הוא הכסף, או ההצלחה, או כל דבר אחר, אז ... הפרדה בין הדברים. הוא יסביר שהמקום שבו הכי קשה לך לראות את האמת, זה המקום שבו יש הכי הרבה פוטנציאל לגילוי האלוהות. לכן, כשאדם חושב שאין לו זמן או יכולת להתעסק ברוחניות בגלל הטרדות והעומסים של החיים, זה בדיוק המקום שבו הוא יכול למצוא את השם יתברך. השלום האמיתי מתגלה דווקא במקומות שבהם האדם ...
הדחקה ועומס רגשי, טיפול עקיף בהדחקה, הדחקה ועומס נפשי, איך לטפל בהדחקה באופן עקיף? איך לדעת מה אני מדחיק? איך נוצרת הדחקה? טיפול בהדחקה בלי הצפה רגשית, שיטות לטיפול בהדחקה, למה אני מדחיק? טיפול בהצפה בהדחקה, איך לא להדחיק?
הדחקה ועומס רגשי, טיפול עקיף בהדחקה, הדחקה ועומס נפשי, איך לטפל בהדחקה באופן עקיף? איך לדעת מה אני מדחיק? איך נוצרת הדחקה? טיפול בהדחקה בלי הצפה רגשית, שיטות לטיפול בהדחקה, למה אני מדחיק? טיפול בהצפה בהדחקה, איך לא להדחיק?
... הדחקה ואיך היא נוצרת? הדחקה היא מצב שבו אדם נתקל במשהו שמציק לו, מטריד אותו, או מעורר בו אי - נעימות משמעותית, כמו טראומה או רגשות שליליים אחרים. במצב כזה, האדם נמנע מלטפל ... כבר יהיה מסוגל להתמודד איתן. לדוגמה, אם לאדם יש בעיות קטנות כמו טרדות יומיומיות, הוא צריך לטפל בהן אחת אחרי השנייה כדי להוריד את העומס הכללי, ואז הבעיה הגדולה שהוא הדחיק ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אובססיה, התנהגות אובססיבית, אובססיות, הפרעה אובססיבית, התמכרות, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, התמכרויות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: טרדות, למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה העולם קיים? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? האם יש בחירה חופשית? האם לדומם יש תודעה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם הכל אפשרי? האם יש או אין אלוהים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה לא להתאבד? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה יש רע וסבל בעולם? האם אפשר לדעת הכל? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצר העולם? מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: טרדות, דיכאון? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? מועקות נפשיות וייאוש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך ליצור אהבה? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם גירושין? איך להעביר ביקורת בונה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להאמין בעצמך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לחנך ילדים? איך למצוא זוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לא להישחק בעבודה? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להיות מאושר ושמח? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לקבל החלטות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפרש חלומות? איך להצליח בזוגיות? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי מומלץ, פסיכותרפיה הוליסטית, מאמן רוחני בתחום טרדות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2500 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 10:57:35 - wesi1