אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טראומה ✔טיפול בטראומה, חרדת קהל, פחד קהל, בלק אווט, חישכון, התמודדות עם כישלון, פחד מכישלון, מפחד להיכשל, חרדת במה, פחד במה, פוסט טראומה, פחד פוסט...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
טיפול בטראומה, חרדת קהל, פחד קהל, בלק אווט, חישכון, התמודדות עם כישלון, פחד מכישלון, מפחד להיכשל, חרדת במה, פחד במה, פוסט טראומה, פחד פוסט טראומטי, טיפול בפחד, טיפול בחרדה
איך מתמודדים עם טראומה, פחד קהל ו - Blackout בזמן אמת?

הפחד להיכשל, במיוחד בסיטואציות חוזרות, הוא אחד מהאתגרים הנפוצים ביותר שגורמים לחרדת קהל ותחושת טראומה. כאשר האדם נתקל במצב בו נכשל בעבר, כמו הופעה מול קהל, הוא עשוי לחוות מחדש את הכישלון דרך זיכרון שלילי שצף ועולה, מה שמביא לחרדה, לחץ נפשי ואף ל - Blackout (חשיכה או "בלק אאוט"). אליעד כהן מסביר לעומק כיצד לטפל בתופעה זו ומפרט את המנגנונים הפסיכולוגיים שמאחוריה.

האם הכישלון מהעבר באמת משפיע על ההווה?

לכאורה, האדם סבור שהכישלון שהיה בעבר הוא הסיבה לכך שהוא חווה חרדה בזמן ההווה. לדוגמה, אם אדם נכשל בהרצאה קודמת מול קהל וכעת עליו שוב לעמוד מול קהל, הוא עשוי לחוות שוב את הטראומה של הכישלון. אליעד מדגיש כי בפועל, הפחד לא נובע ישירות מהעבר עצמו, אלא משני גורמים עיקריים שמתקיימים בהווה:
  1. מחשבה ש"אני חייב להצליח" או "אני חייב להרשים את הקהל".
  2. מחשבה ש"יש סיכוי סביר שלא אצליח או שלא ארשים את הקהל".
החיבור של שתי המחשבות האלו בהווה הוא הגורם האמיתי לפחד ול - Blackout, ולא הכישלון בעבר עצמו.

כיצד המחשבות בהווה יוצרות את הפחד מכישלון?

אליעד מסביר כי פחד מתרחש רק כאשר האדם רוצה שתוצאה מסוימת תקרה וחושב שקיימת אפשרות שהתוצאה הזאת לא תתרחש. לדוגמה, אדם שעומד מול קהל רוצה מאוד להרשים אותם ובו זמנית מודע לסיכוי שלא יצליח להרשים אותם. הפער הזה בין הרצון למציאות האפשרית מייצר פחד וחרדה.

הסיבה שהכישלון מהעבר עולה במחשבותיו היא משום שהמוח משתמש בעבר כמדד לכך שיש סיכוי סביר שהכישלון יתרחש שוב. אולם, אין זה מחייב שהכישלון אכן יתרחש שוב, אלא רק מעלה את המודעות לאפשרות כזאת.

איך אפשר להפחית את הפחד ולהימנע מ - Blackout?

אליעד מציע שתי דרכים עיקריות להפחתת החרדה ולמניעת Blackout:
  1. להקטין את הצורך המחויב בהרשמת הקהל - כלומר, להבין שההצלחה אינה חובה מוחלטת, ולצמצם את הלחץ הפנימי להצליח.
  2. להגדיל את תחושת הביטחון שתצליח - על ידי חיזוק תחושת המסוגלות והביטחון העצמי בנוגע להצלחה האפשרית.
ככל שהאדם מצליח להפחית את המחויבות להצלחה או להגדיל את הביטחון שלו שיצליח, כך החרדה תפחת באופן משמעותי.

מדוע אי אפשר להיפטר לחלוטין מזיכרונות של כישלון?

אליעד מדגיש שלא ניתן למחוק לחלוטין את הזיכרונות השליליים מהעבר, וטוב שכך. הזיכרון השלילי הוא למעשה מנגנון הגנה שעוזר לאדם ללמוד מטעויות ולהשתפר בעתיד. לדוגמה, אדם שנגע באש וקיבל כוויה, יזכור את החוויה ויימנע מלחזור עליה בעתיד. באותו האופן, אם מישהו נכשל מול קהל, הזיכרון של אותו כישלון יכול לעזור לו להיערך טוב יותר לקראת הפעם הבאה.

הזיכרון אינו בעיה בפני עצמו, אלא הפרשנות והחשיבות שהאדם מעניק לו. המטרה היא לא לשכוח את הזיכרון, אלא לשנות את היחס אליו, כך שלא יעורר חרדה מיותרת.

מה עושים בזמן אמת כשהזיכרון השלילי מופיע?

כשאדם נמצא מול קהל והזיכרון השלילי עולה וגורם ל - Blackout, אליעד מציין שאין דרך להעלים באופן מיידי את...
כן מה אתה שואל?

ש: איך להתמודד עם כישלונות שהיו בעבר בסיטואציות מסוימות.

אליעד: איזה כישלונות היו בעבר?

ש: כישלון שהיה בעבר בסיטואציה מסוימת.

אליעד: מה זה קשור אליך הכישלון הזה, למה אתה צריך להתמודד איתו?

ש: תכף אני אגיד לך בסוף אותו השאלה.

אליעד: מישהו יודע למה שאלתי אותו את מה ששאלתי אותו?

ש: כן למה הוא חושב שזה כישלון.

אליעד: רגע לא, למה כי מה רציתי, איך הוא ישאל את השאלה? שהוא ישאל כישלונות שהיו לי בעבר לא כישלונות שהיו בעבר מה אכפת לך מכישלונות שהיו בעבר, כישלונות שאני נכשלתי בעבר אתה תשאל את זה בגוף ראשון, אתה שאלת את זה "איך להתמודד עם כישלונות" מה אכפת לך שיש כישלונות, "איך להתמודד עם זה שאני חושב שאני נכשלתי בעבר" תהיה ממוקד.

ש: יש לי שאלה אחרת אז.

אליעד: זה כמו "במי רוצה להיות מיליונר" החלפת שאלה.

ש: בא נגיד טוב מה זאת השאלה הזאת, כישלון שהיה לי בעבר בדבר מסוים ובהווה כשאני נמצא באותה הסיטואציה הכישלון מהעבר צף ואז הוא בעצם, אפשר לקרוא לזה טראומה.

אליעד: אוקי.

ש: אז זה בעצם מפריע לי בהווה.

אליעד: זה מה שמפריע לך או "נראה לי שזה מפריע לי בהווה"?

ש: זה מה שנראה לי שמפריע לי בהווה ואני מבין שאין קשר באותו רגע מסוים בין מה שהיה בעבר לבין מה שיכול לקרות כרגע וזה בעצם צף וזה מבלבל.

אליעד: טוב זאת השאלה?

ש: המקרה מהעבר צף, זאת השאלה.

אליעד: אוקי בואו נחזור על מה שהוא שאל הוא שאל כזה דבר, הוא אומר שבעבר היה לו כישלון בהווה זה צף ולמרות שהוא מבין שאין קשר בין מה שהיה בעבר למה שקורה בהווה אף על פי כן זה מונע ממנו, מה זה מונע ממך אמרת?

ש: לא בטוח שאני מבין שאין קשר קודם כל, לא בטוח שאני מבין שאין קשר אבל כן בסיטואציה דומה בהווה זה בעצם צף וזה מציק, וזה מפריע להיות בתוך הסיטואציה.

אליעד: בא נגיד שפעם התחלת עם מישהי והיא אמרה לך "לא", עכשיו אתה מתחיל עם מישהי ואתה מפחד שהיא תגיד לך "לא", נכון דומה לזה?

ש: לא.

אליעד: הקמת חברה והיא לא הצליחה אתה מקים עוד חברה ואתה כל הזמן מפחד אולי זה לא יצליח כמו החברה הקודמת נניח.

ש: לצורך העניין בוא נישאר בתוך העניין של בחורה שכבר התחלתי עם בחורה ואני נמצא בתוך סיטואציה או שאתה יודע מה בא ניקח משהו אחר, משהו יותר מעניין שהייתה סיטואציה שהייתי מול קהל ונכשלתי וכרגע כשאני נמצא מול קהל זה עדיין נמצא שם.

אליעד: טראומה כי אתה מפחד שאולי זה יקרה עוד פעם.

ש: כן.

אליעד: מה הפתרון, מה עושים?

ש: אוקי פתרון אחד זה למחוק את זה מהזיכרון לא להיזכר בדבר הזה.

אליעד: יפה, בהנחה שאתה לא יכול למחוק את זה מהזיכרון.

ש: פתרון שני זה להימנע מסיטואציה כזאת.

אליעד: בהנחה שאתה לא רוצה להימנע מסיטואציה כזאת.

ש: לא לפחד ממה שיקרה.

אליעד: איך אפשר לא לפחד ממה שיקרה? זאת השאלה הרי. טוב תקשיב קודם כל מתחילים מהתחלה להגיע לשורש.

ש: להגיע לשורש?

אליעד: להגיע למה? למהות.

ש: להתאמן על זה.

אליעד: על מה?

ש: על לתרגל את הסיטואציה הזאת.

אליעד: קודם כל מתחילים בזה שאתה צריך להגיד את האמת לגבי השאלה, מה האמת? יש כרגע סיטואציה שאתה רוצה להתמודד איתה אתה מפחד להתמודד איתה, למה את מפחד להתמודד איתה? אתה אומר שזה בגלל מה שקרה בעבר, אבל זה לא קשור למה שקרה בעבר, זה לא קשור בכלל וזה לא בגלל זה אתה מפחד. אתה רוצה להצליח במשהו, אתה לא רוצה להיכשל במשהו שזה אותו דבר, אתה חושב שיש סיכוי שתיכשל ולכן אתה מפחד לעשות את הפעולה, למה אתה חושב שיש סיכוי שתיכשל? בגלל מה שהיה בעבר זה מגדיל את זה שתחשוב שיש סיכוי שתיכשל אבל זה לא מחייב את זה שתחשוב שיש סיכוי שתיכשל.

הסיבה שאתה כרגע מפחד לעשות פעולה מסוימת היא לא בגלל הכישלון בעבר היא בגלל שכרגע אתה אומר "אני חייב להצליח" פלוס כרגע אתה מבין שאולי לא תצליח, שניהם ביחד מחייב את זה שתפחד מכישלון ולכן אם אתה רוצה פחות לפחד מכישלון או לא לפחד מכישלון יש לך שתי אפשרויות, אפשרות אחת זה לחשוב שאתה פחות אכפת לך אם תיכשל או תצליח, אפשרות שניה לחשוב שיש פחות סיכוי שתיכשל ויש יותר סיכוי שתצליח. אם תעשה את אחד משני אלה פחות תפחד אם לא תפחד אותו דבר זה הכל. להגיד "אני מפחד בגלל מה שהיה" זאת לא האמת, אתה מפחד בגלל שכרגע אתה לא רוצה להיכשל וכרגע אתה חושב שיש אפשרות שתיכשל זאת הסיבה שאתה מפחד זה לא קשור לעבר.

ש: השאלה שלי היא קצת אחרת.

אליעד: אתה הבנת אותי?

ש: אני הבנתי מה שאמרת.

אליעד: מה הבנת?

ש: זה לא רלוונטי בגלל שהשאלה שלי היא אחרת.

אליעד: בעיניך.

ש: בעיני.

אליעד: ובעיניך גם השאלה שלך אחרת.

ש: ברור לא בעיניך.

אליעד: יפה אז קודם כל תסביר מה אני דברתי.

ש: לא בעיניך כרגע אבל.

אליעד: מה אני הסברתי?

ש: מה שאתה מסביר זה בעצם ההכנה למקרה ואני שואל על מקרה עצמו כשאני נמצא בתוך המקרה.

אליעד: מדהים עכשיו תסביר מה הסברתי.

ש: מה שאתה אומר בעצם זה לשלוט במנגנונים שמשפיעים על ההרגשה שלי.

אליעד: זה מה שאמרתי?

ש: כן.

אליעד: אוקי מה אמרתי בעצם, מה הסברתי ואיזה מנגנונים?

ש: בעיקר מנגנון של פחד שלמצוא את מה שקשור באותו הרגע.

אליעד: שקשור באותו הרגע מנגנון של פחד, אני הסברתי משהו ספציפי כרגע אתה מפחד לדבר בפני קהל כי...

ש: כרגע אתה מתעסק בשאלה שלא אני שאלתי.

אליעד: אל תתחכם אז אף על פי כן.

ש: אתה מתחכם איתי אז אני אתחכם גם איתך.

אליעד: תקשיב רגע.

ש: בוא ניגש לשאלה עצמה.

אליעד: אתה רוצה שאני לא אתן לך תשובה? תקשיב אתה שאלת אותי איך מגיעים לחיפה בסדר? ואני במקום לתת לך תשובה איך מגיעים לחיפה אני אגיד לך איך מגיעים לירושלים, עכשיו מאחר שאנחנו מנהלים דו שיח אז כדי שנמשיך את הדו שיח תסביר לי מה הבנת אותי איך מגיעים לירושלים אחר כך נמשיך לשאלה המקורית שלך לחיפה.

ש: טוב אז תחזור עוד פעם על ההסבר כי אני כבר לא זוכר.

אליעד: אה לא זוכר זה היה הסבר כל כך עמוק שהבנת אותו רק אתה לא זוכר אותו אז אני אסביר לך עוד פעם, חשפנו? לא זוכר, לא זוכר זאת הסיבה, תקשיב עוד פעם תראה "לא זוכר" במרכאות כמובן, תראה זה עובד ככה אתה אמרת שפעם דיברת בפני קהל, קודם כל מה אמרת? אמרת שדיברת בפני קהל היה שם איזה משהו שלא יצא טוב ולכן אתה מפחד לדבר בפני קהל, זה מה ששאלת איך להתמודד, מה שאלת?

ש: השאלה שלי היא בעצם באותו רגע שזה קורה.

אליעד: שמה קורה?

ש: שאני נמצא עכשיו מול קהל, אני מופיע מול קהל.

אליעד: וקופץ לך הזיכרון שפעם נכשלת.

ש: כן איך למנוע את "blackout" באותו רגע.

אליעד: אז אני אסביר לך עוד פעם הסיבה שיש לך "blackout" כרגע היא לא קשורה לזה שנכשלת בעבר, היא לא מחויבת מזה שנכשלת בעבר, הסיבה שיש לך "blackout" כרגע היא נובעת משני דברים, 1. "אני חייב להרשים אותם", 2."יש סיכוי שאני לא ארשים אותם" זה הכל זה אותו דבר. הסיבה שאם אתה עומד מול אנשים ויש לך "blackout" היא בגלל שתי מחשבות, 1. "אני חייב להרשים אותם, אני חייב להצליח", 2. "יש סיכוי שאני אכשל ואני לא ארשים אותם" זה הכל.

ש: איך אתה יודע שזה לא קשור למשהו מהעבר?

אליעד: כי אני יודע איך זה עובד במוח תבדוק תראה שזה ככה.

ש: כן אבל עדיין צפה המחשבה הזאת, איך אני מתעלם מהמחשבה ברגע שהיא צפה?

אליעד: אתה לא מתעלם, אתה עושה את מה שאני עושה עכשיו ומתעלם ממה שאתה שאלת, אני עכשיו עונה לו.

אליעד: תסתכל איך אתה יודע? יש לנו שתי רגליים, מה זה פחד? הוא אמר מצב של פחד, "blackout" זה נובע מפחד, בסדר מה זה פחד? פחד זה "אני רוצה שיקרה ככה ואני חושב שיש סיכוי שיקרה אחרת", אם אין סיכוי שיקרה אחרת או אני לא בהכרח שיקרה ככה, אני לא מפחד", אם הוא היה בטוח שהוא יצליח לא היה לו "blackout", אם לא היה אכפת לו אם הוא יכשל גם לא היה לו "blackout". זאת אומרת שלא מחייב את "blackout" שזה הפחד "אני חייב להרשים אותם יש סיכוי שאני לא ארשים אותם", עכשיו מה גורם לכך שהוא חושב שיש סיכוי שהוא לא ירשים אותם? זה מה שהיה פעם אבל המהות זה לא מה היה פעם זה מה כרגע אתה חושב שיש סיכוי שיקרה, אם כרגע אתה תגיע למסקנה שבטוח שתרשים אותם אז לא אכפת לך מה היה פעם או אם תגיע למסקנה "שלא אכפת לי אם אני לא ארשים אותם" גם לא אכפת לך מה היה פעם זהו.

ואם פעם הצלחת נגיד שתמיד נאמת והצלחת אבל אם כרגע אתה אומר "אני חייב להרשים אותם ויש סיכוי שאני לא ארשים אותם" אז אתה תפחד, זה לא משנה מה היה פעם כאילו, זה נכון שמה שהיה פעם ייצר את מה שקורה כרגע מהיבט מסוים אבל ההתמקדות שלו צריכה להיות על שני דברים, מה האמת "האם מחויב שאני ארצה להרשים אותם, האם יש סיכוי שאני לא ארשים אותם" זה הכל, מה האמת? אם האמת היא שאתה חייב להרשים אותם והאמת היא שיש סיכוי שלא תרשים אותם אז אתה חייב לפחד זה מה יש, אם אתה לא רוצה לפחד אז או שתגלה שאתה לא חייב להרשים אותם או שתגלה שבטוח שתרשים אותם לא תגלה את זה תפחד, אם תגלה "אני פחות חייב להרשים אותם" או תגלה "יש יותר סיכוי שאני ארשים אותם ממה שאני חושב שאני ארשים אותם" הפחד יהיה קטן יותר בדיוק.

תקטין את הרגליים יהיה פחות פחד. אם תגיד "לא אני חייב להרשים אותם ואני חושב שיש סיכוי שאני לא ארשים אותם סיכוי גבוהה" אז אתה תפחד זה מה יש, זה לא משנה מה היה אתמול גם אם אתמול נתת את הנאום הכי גדול והצליח לך. ברק אובמה נגיד שהוא נתן נאום והצליח לו אז מה עכשיו כשהוא נואם הוא לא מפחד? הוא מפחד עוד פעם תלוי איפה ואם הוא ידבר במקום שהוא חושב שמעריצים אז הוא לא יפחד, למה? כי הוא אומר "על בטוח שזה זה" תלוי בהקשר. מה הבנת? עכשיו תגיד את זה.

ש: אני מבין שמה שהיה אתמול ומה שהיה היום לפי מה שאני הבנתי ממה שאתה אומר שלא בהכרח יש קשר ביניהם וזה הכל תלוי במחשבה שלי.

אליעד: לגבי?

ש: לגבי מה שהולך לקרות.

אליעד: לגבי מה שקורה והולך לקרות כרגע.

ש: מה שהולך לקרות וקורה כרגע.

אליעד:...
הסברים לעמוד זמן אמת לגלות שינוי רצון שורש אני פחות חיזוק שכחה לא לחזור על טעות ככה אני בלק אאוט בלק אווט בלקאאוט התמודדות התמודדות עם כישלון חישכון חרדה חרדה לפני בחינה חרדה לפני מבחן חרדה מכישלון חרדה ממבחן חרדה ממבחנים חרדות חרדות לפני בחינות חרדות לפני מבחן חרדת בחינה חרדת בחינות חרדת במה חרדת כישלון חרדת מבחנים חרדת קהל טיפול טיפול בחרדה טיפול בחרדות טיפול בחרדת בחינות טיפול בטראומה טיפול בטראומות טיפול בפחד טיפול בפחדים טיפול נגד חרדה טיפול נגד חרדות טיפולים טיפולים נגד חרדה טיפולים נגד חרדות טראומה טראומות כישלון כישלונות להיכשל להתמודד להתמודד עם כישלון להתמודד עם כישלונות לחץ מבחינות לחץ ממבחן לחץ ממבחנים לטפל בחרדה לטפל בחרדות לטפל בחרדת בחינות מטופל מטופלים מטפל פוסט פוסט טראומה פוסטים פחד פחד בחינות פחד במה פחד להיכשל פחד להיכשל בבחינה פחד לפני מבחנים פחד מבחינות פחד מטיפול בפחד פחד מכישלון פחד מכישלון בבחינה פחד מכישלונות פחד ממבחנים פחד פוסט טראומטי פחד קהל פחדים
טראומה, מהי טראומה? איך נוצרת טראומה? האם טראומה היא טובה או רעה? מהי טראומה טובה? מהי טראומה רעה? איך להתמודד עם טראומה? למה יש לי טראומה? סוגים של טראומה, איך לטפל בטראומה? איך נוצר זיכרון טראומטי? למה טראומה היא מנגנון הגנה? איך להתמודד עם אירוע טראומטי? מהי טראומה מוגזמת? דמיון מוגזם, זיכרון מוגזם, דמיון לא מדויק, פחד מוגזם, פחד ללכת לספארי, פחד מרעש של זיקוקים, פחד מגנבים, טראומה מגנבים, טראומה מתאונות דרכים, איך אפשרי לטפל בטראומה?
טראומה, מהי טראומה? איך נוצרת טראומה? האם טראומה היא טובה או רעה? מהי טראומה טובה? מהי טראומה רעה? איך להתמודד עם טראומה? למה יש לי טראומה? סוגים של טראומה, איך לטפל בטראומה? איך נוצר זיכרון טראומטי? למה טראומה היא מנגנון הגנה? איך להתמודד עם אירוע טראומטי? מהי טראומה מוגזמת? דמיון מוגזם, זיכרון מוגזם, דמיון לא מדויק, פחד מוגזם, פחד ללכת לספארי, פחד מרעש של זיקוקים, פחד מגנבים, טראומה מגנבים, טראומה מתאונות דרכים, איך אפשרי לטפל בטראומה? וכאן אסביר לגבי טראומה, מהי טראומה? איך נוצרת טראומה? האם טראומה היא טובה או רעה? מהי טראומה טובה? מהי טראומה רעה? איך להתמודד עם טראומה? ועוד. אז ברמת העיקרון, אנשים מאמינים שטראומה זה דבר רע. ומי שסובל מפוסט טראומה זה דבר רע. ולמה אנשים מאמינים בזה? כי טראומה נוצרת בעקבות דבר רע שקורה לאדם במציאות או אפילו בדמיון. לדוגמה, בן אדם שבטעות מכניס את היד לאש והוא חוטף כאב של כוויה, אז נוצרת לו טראומה מלהכניס את היד לאש. או בן אדם שפרצו לו לבית, אז יש לו טראומה מגנבים. או בן אדם שעשה תאונה, שאז יש לו טראומה מתאונות דרכים. או אפילו בן אדם שראה מישהו אחר שקרה לו משהו רע, והאדם ...
טראומה מהי, מה זה טראומה? גורמים לטראומה, מה גורם לטראומה? איך נוצרת טראומה? איך טראומה משפיעה? מה זה פוסט טראומה? מהי טראומה נפשית? מהי פגיעת טראומה? זיכרון טראומטי, זיכרונות טראומטיים, זיכרון של טראומה, זיכרון פוסט טראומה
טראומה מהי, מה זה טראומה? גורמים לטראומה, מה גורם לטראומה? איך נוצרת טראומה? איך טראומה משפיעה? מה זה פוסט טראומה? מהי טראומה נפשית? מהי פגיעת טראומה? זיכרון טראומטי, זיכרונות טראומטיים, זיכרון של טראומה, זיכרון פוסט טראומה
טראומה מהי, מה זה טראומה? גורמים לטראומה, מה גורם לטראומה? איך נוצרת טראומה? איך טראומה משפיעה? מה זה פוסט טראומה? מהי טראומה נפשית? מהי פגיעת טראומה? זיכרון טראומטי, זיכרונות טראומטיים, זיכרון של טראומה, זיכרון פוסט טראומה מהי טראומה ואיך היא נוצרת? טראומה היא חוויה שלילית ועמוקה שהאדם חווה, ... רק בזיכרון כזיכרונות, אלא יש להם השפעות משמעותיות על תחושותיו והתנהגותו של האדם בהווה ובעתיד. כיצד טראומה משפיעה על ההווה והעתיד? אדם שעבר חוויות טראומטיות בעבר עלול להימנע מצעדים מסוימים ... חברתיים, הוא עלול גם להחמיץ הזדמנויות של עבודה או חברות בעתיד. דוגמה נוספת היא אישה שנפגעה מינית. טראומה זו עשויה לגרום לה להימנע מקשרים רומנטיים בעתיד, ולכן היא עלולה להישאר לבד, גם אם זה לא בהכרח רע עבורה. טראומה כזו משפיעה על הדרך בה האדם מקבל החלטות בהווה, וההימנעויות הללו עשויות להוביל לבעיות בעתיד. כיצד טראומה משפיעה על מנגנוני קבלת ההחלטות? המוח האנושי תמיד מנסה להימנע מתחושות רעות ולשמור על תחושת רווחה. אם אדם חווה חוויה טראומטית שגרמה לו סבל, הוא יימנע מאלו ... מסוימים או אפילו בגדים שהוא לבש בזמן האירוע - עשוי לעורר בו פחד או חוסר רצון להתמודד עם אותו זיכרון טראומטי. תהליך היווצרות הטראומה כאשר אדם חווה אירוע טראומטי, המוח מזהה אותו כאיום ומתחיל לחפש ... אם ילד עבר חרם בבית הספר ונלבש חולצה אדומה ביום האירוע, המוח עשוי לקשר את החולצה האדומה עם החוויה הטראומטית, וכך יימנע מלבוש חולצה אדומה גם שנים אחרי המקרה. כיצד טראומה יוצרת פחדים והתנהגויות מגבילות? המוח האנושי יוצר מנגנוני הגנה שמונעים מהאדם להיתקל במצבים שהיו עשויים להזכיר לו את החוויה הטראומטית. לדוגמה: - אם אדם הכניס את ידו לאש ... בבית הספר, הוא עשוי להימנע ממצבים שבהם הוא עשוי להרגיש חשוף לביקורת. מדוע אנשים נמנעים מהתמודדות עם טראומה? ישנן שתי סיבות עיקריות לכך שאדם נמנע מהתמודדות עם טראומה: 1. הפחד שמא אותו דבר שקרה בעבר יקרה ... לא להתמודד עם הזיכרון הכואב, שכן כל חיבור לאירוע מעורר מחדש את הכאב הנפשי והסבל. כיצד להתמודד עם טראומה? אם אדם מרגיש שהעבר משפיע על ההווה ...
למה לטפל בטראומה? טראומה זוגית, טראומה מהאקסים, טראומה מהילדות, טראומה מההורים, איך טראומה משפיעה עליך? למה חשוב לטפל בטראומה? למה לא להדחיק טראומה? איך טראומה משפיעה על החיים שלך? למה לטפל בפוסט טראומה? הדחקת טראומה, טראומת בגידה
למה לטפל בטראומה? טראומה זוגית, טראומה מהאקסים, טראומה מהילדות, טראומה מההורים, איך טראומה משפיעה עליך? למה חשוב לטפל בטראומה? למה לא להדחיק טראומה? איך טראומה משפיעה על החיים שלך? למה לטפל בפוסט טראומה? הדחקת טראומה, טראומת בגידה
... לטפל בטראומה? טראומה זוגית, טראומה מהאקסים, טראומה מהילדות, טראומה מההורים, איך טראומה משפיעה עליך? למה חשוב לטפל בטראומה? למה לא להדחיק טראומה? איך טראומה משפיעה על החיים שלך? למה לטפל בפוסט טראומה? הדחקת טראומה, טראומת בגידה למה כדאי לטפל בטראומה מהעבר גם אם אתה בזוגיות טובה? הרבה אנשים חושבים שכאשר הם נכנסים לזוגיות חדשה וטובה, הם יכולים פשוט לשכוח את הטראומות מהמערכות היחסים הקודמות שלהם. אך אליעד כהן מסביר שלמעשה, הטראומות מהעבר לא נעלמות לבד, וכאשר לא מטפלים בהן הן משפיעות באופן שלילי על מערכת היחסים החדשה. הוא מדגיש שהשאלה האם כדאי לטפל בטראומה מהזוגיות הקודמת היא חשובה מאוד, והתשובה היא חד - משמעית - חייבים לטפל בטראומה. איך טראומה של בגידה בזוגיות קודמת משפיעה על הזוגיות החדשה? אחת הדוגמאות הברורות היא של אישה שבעלה בגד בה בעבר, מה שיצר אצלה טראומה ופחד עמוק מבגידה. גם אם היא נמצאת היום בזוגיות חדשה עם אדם נאמן לחלוטין, הטראומה הישנה תמשיך להשפיע עליה. היא עלולה להפוך להיות חשדנית יותר, קנאית יותר, רכושנית, תלותית ואפילו אובססיבית כלפי בן הזוג החדש שלה. כתוצאה מכך, הזוגיות הופכת ... לגרום לכך שבסופו של דבר בן הזוג באמת יחפש תשומת לב במקום אחר. בכך, הפחד שלה מבגידה חוזרת דווקא יוצר את התנאים שיגבירו את הסיכון לבגידה נוספת. כיצד טראומה כלכלית מזוגיות קודמת יכולה להרוס את הזוגיות החדשה? דוגמה נוספת היא של אדם שחווה ניצול כלכלי מצד בת זוגו הקודמת. הטראומה הזאת גורמת לו להיכנס לזוגיות חדשה מתוך עמדה של חשדנות מוגזמת. הוא מתחיל לחשוד שבת הזוג החדשה גם מנסה לנצל אותו כלכלית, למרות שהיא יכולה להיות אדם הכי טוב ונאמן. החשדנות הזאת יוצרת מתח, חוסר אמון, התנהלות חסכנית יתר על המידה, וכל זה פוגע במערכת היחסים החדשה ומונע את ההצלחה שלה. איך טראומה של השפלה בזוגיות קודמת משפיעה על התקשורת בזוגיות חדשה? אישה שהייתה בזוגיות בה בן הזוג נהג לקלל או להשפיל אותה, עלולה להיות רגישה בצורה קיצונית להערות של בן הזוג החדש, גם אם הוא כלל לא מתכוון להשפיל אותה. כל הערה תמימה יכולה להיתפס בעיניה כהשפלה ופגיעה, מה שיוצר קונפליקטים וחיכוכים מיותרים. הטראומה הישנה גורמת לה לפרש כל משפט דרך הפחדים והרגישויות מהעבר, מה שגורם לפגיעה בזוגיות. למה טראומה מהילדות חייבת טיפול ואיך היא משפיעה על החיים הבוגרים? אליעד כהן מביא גם דוגמה של אדם שהושפל בילדותו ולא טיפל בטראומה הזאת. אותו אדם יכול להפוך בבגרותו להיות רגיש יתר על המידה לכל ביקורת או הערה קטנה. הרגישות הזאת יכולה לגרום לו להתנהגות אגרסיבית ואלימה, מתוך ניסיון להתגונן מפני השפלה חוזרת, וכך הוא פוגע במערכות היחסים שלו ובסביבה שלו. איך טראומה משפיעה על תפיסת המציאות? ההשפעה של טראומה היא כה עמוקה, עד שהיא גורמת לאדם לראות את המציאות בצורה מעוותת, דרך משקפיים של פחד, חשדנות וחוסר אמון. למשל, אישה שחוותה חוויה מינית לא טובה בפעם הראשונה, עלולה לפרש כל מפגש מיני לאחר מכן כמשהו שלילי או אפילו כניצול. כך, הטראומה הראשונה יוצרת שרשרת של טראומות נוספות, והיא עלולה להגיע למצב שהיא בכלל לא תרצה להתקרב לגברים, מתוך פחד וחוסר אמון מוחלט. איך לדעת אם יש לך טראומה שדורשת טיפול? אחת הדרכים הפשוטות לבדוק האם יש לך טראומה, היא לשים לב עד כמה האירוע ה
טראומה מודחקת, זוגיות מתוך טראומה, טראומה בתוך זוגיות, האם יש לי טראומה? האם יש לי פוסט טראומה? האם אני סובל מטראומה? למה לא להדחיק טראומה? איך הטראומה משפיעה עליך? למה לטפל בטראומה? לטפל בפוסט טראומה, הדחקת טראומה, התפרצות טראומה
טראומה מודחקת, זוגיות מתוך טראומה, טראומה בתוך זוגיות, האם יש לי טראומה? האם יש לי פוסט טראומה? האם אני סובל מטראומה? למה לא להדחיק טראומה? איך הטראומה משפיעה עליך? למה לטפל בטראומה? לטפל בפוסט טראומה, הדחקת טראומה, התפרצות טראומה
טראומה מודחקת, זוגיות מתוך טראומה, טראומה בתוך זוגיות, האם יש לי טראומה? האם יש לי פוסט טראומה? האם אני סובל מטראומה? למה לא להדחיק טראומה? איך הטראומה משפיעה עליך? למה לטפל בטראומה? לטפל בפוסט טראומה, הדחקת טראומה, התפרצות טראומה איך טראומה מהעבר משפיעה על הזוגיות? כשאדם נכנס לזוגיות מבלי שטיפל בטראומה קודמת שחווה, הוא למעשה מכניס לתוך הקשר הזוגי בעיה שטרם ... היחסים. אליעד כהן מסביר שכאשר יש טראומה מהעבר, גם אם נדמה שהזוגיות החדשה או הצלחה בתחומים אחרים ... לרוב מדובר באשליה זמנית בלבד. הדחקת הטראומה לא פותרת את הבעיה עצמה, אלא רק מסתירה אותה זמנית. לדוגמה, ... נכנסים למערכת יחסים ללא טיפול בטראומה. תחילה הם עשויים להרגיש שהקשר החדש עוזר להם להתגבר על הבעיה, ... הם אהובים ומוערכים. אולם לאורך זמן, הטראומה המודחקת עלולה להתעורר מחדש ולהשפיע על הקשר בצורה שלילית. למה טראומה מודחקת תמיד תחזור להשפיע? אליעד מדגיש שהסיבה לכך היא שאדם שלא טיפל בטראומה, לא באמת פתר את שורש הבעיה, אלא רק מסתיר אותה. בדיוק כמו אדם ... עדיין קיימת ותפרוץ מחדש. באופן דומה, הטראומה שלא טופלה מחלחלת אל תוך הזוגיות ואל שאר תחומי החיים. דוגמה ... ואף עלול להסתיים, וכעת נוצר מצב של טראומה על טראומה. לא רק שהאישה סוחבת את תחושת חוסר האהבה מילדותה, עכשיו התווספה טראומה נוספת של דחייה ונטישה בזוגיות. איך טראומה משפיעה על ההתנהגות בזוגיות? כשאדם סוחב טראומה, הדבר מתבטא בהתנהגות מוגברת של חשדנות, קנאה, רכושנות ... מונע על ידי פחד פנימי עמוק שמקורו בטראומה, דבר הפוגע בזוגיות וגורם להרס עצמי של מערכות יחסים. לעיתים, ... עצמו אין אפילו מודעות מלאה לאופן שבו הטראומה מנהלת אותו, וכך הוא אינו יכול לשלוט או לעצור את ההתנהגויות ... אליעד היא של אישה שכתוצאה מחוויית סקס טראומטית ראשונה הפכה לא - מינית ופיתחה רתיעה ממיניות. משום שלא ... עם גברים שרצו איתה קשר אינטימי, וכך הטראומה הראשונה הפכה לשרשרת טראומות נוספות, שהפכו את ההתמודדות העתידית שלה למסובכת וקשה עוד ...
PTSD, איך לחיות עם פוסט טראומה? 2 סוגים של פוסט טראומה, פוסט טראומה אמיתית, פוסט טראומה שקרית, איך למחוק פוסט טראומה? האם למחוק טראומה? איך לחיות עם זיכרון טראומטי? 2 סוגים של טראומות, טראומה טובה, טראומה רעה, טיפול טראומה
PTSD, איך לחיות עם פוסט טראומה? 2 סוגים של פוסט טראומה, פוסט טראומה אמיתית, פוסט טראומה שקרית, איך למחוק פוסט טראומה? האם למחוק טראומה? איך לחיות עם זיכרון טראומטי? 2 סוגים של טראומות, טראומה טובה, טראומה רעה, טיפול טראומה
... איך לחיות עם פוסט טראומה? 2 סוגים של פוסט טראומה, פוסט טראומה אמיתית, פוסט טראומה שקרית, איך למחוק פוסט טראומה? האם למחוק טראומה? איך לחיות עם זיכרון טראומטי? 2 סוגים של טראומות, טראומה טובה, טראומה רעה, טיפול טראומה מהם סוגי הפוסט טראומה וכיצד מתמודדים איתם? הרצאה זו של אליעד כהן עוסקת בפוסט טראומה (PTSD) ובדרכים להתמודד איתה. אליעד מציין שישנם שני סוגים עיקריים של פוסט טראומה: פוסט טראומה אמיתית ופוסט טראומה שקרית, ומסביר כיצד ניתן להתמודד עם כל אחד מהם. מהי פוסט טראומה ואיך היא פוגעת באדם? פוסט טראומה מתארת מצב שבו אדם חווה אירוע טראומטי, כגון פציעה או תקיפה, ומגיב אליו בתגובה פוסט - טראומטית. אליעד מביא דוגמה של אדם שנשך אותו כלב, ומאז הוא מפחד ... הכלב - זוהי דוגמה לפוסט טראומה. הכוונה כאן היא שכאשר קורה משהו רע, הזיכרון של אותו אירוע ... מהו ההבדל בין פוסט טראומה אמיתית לפוסט טראומה שקרית? אליעד מסביר את ההבדל בין פוסט טראומה אמיתית לפוסט טראומה שקרית על ידי דוגמאות מעשיות. פוסט טראומה אמיתית היא טראומה שמובילה לתגובה הגיונית ומועילה, כמו לדוגמה פחד מהכנסת ... מהאדם להיכוות שנית. טראומה שקרית, לעומת זאת, היא כאשר אדם מפחד מדברים שאינם מסכנים ... מציורים של כלבים, זו כבר טראומה שקרית - הציור לא יכול להזיק לו. כיצד להתמודד עם פוסט טראומה שקרית? כדי להתמודד עם פוסט
טראומה זה לא תירוץ, טריגרים של טראומה, טראומה של בגידה, למה יש טראומה? החוקיות של הטראומה, איך להשתחרר מטראומה? איך לטפל בטראומה? ממה נובעת טראומה, האם אפשר להתגבר על טראומה? טיפול בטראומה, חלק 1
טראומה זה לא תירוץ, טריגרים של טראומה, טראומה של בגידה, למה יש טראומה? החוקיות של הטראומה, איך להשתחרר מטראומה? איך לטפל בטראומה? ממה נובעת טראומה, האם אפשר להתגבר על טראומה? טיפול בטראומה, חלק 1
טראומה זה לא תירוץ, טריגרים של טראומה, טראומה של בגידה, למה יש טראומה? החוקיות של הטראומה, איך להשתחרר מטראומה? איך לטפל בטראומה? ממה נובעת טראומה, האם אפשר להתגבר על טראומה? טיפול בטראומה, חלק 1 מהי טראומה ומהו מצב של פוסט טראומה? אליעד כהן מסביר שטראומה מתרחשת כאשר קורה לאדם דבר רע, ופוסט טראומה מתארת את ההשלכות המאוחרות של האירוע הזה על החיים של האדם. הטראומה היא לא עצם האירוע, אלא ההשפעה שנשארת לאחר מכן. לדוגמה, אדם שהיה במלחמה ונפל לידו ... שישמע רעש חזק. האירוע עצמו הסתיים, אך האדם עדיין סובל בגלל ההשפעות הרגשיות של האירוע מהעבר. אליעד מדגיש שלא כל אירוע טראומטי חייב להשפיע על האדם בצורה חזקה ויש אנשים שחווים אירועים קשים מאוד, אך אינם מפתחים טראומה. האם כל טראומה חייבת להשפיע על האדם? אליעד מסביר שטראומה לא חייבת להשפיע על כל אדם. הוא נותן דוגמה של חיילים במלחמה שנפל לידם פגז: חלקם ... מציג דוגמה נוספת של ילד שקיבל סטירה מאביו, ישנם אנשים שאירוע כזה לא ישפיע עליהם כלל בעתיד, אף על פי שהוא עשוי להיחשב לטראומטי. מה קובע אם טראומה תשפיע או לא תשפיע על האדם? ההשפעה של טראומה, לפי אליעד, אינה תלויה במה שקרה בעבר, אלא בשני גורמים עיקריים: עד כמה האדם מפחד שהאירוע הטראומטי יחזור שוב בעתיד? עד כמה האדם לא רוצה שהאירוע יחזור על עצמו? לדוגמה, אדם שנשך אותו ... כבר לא מפחד מחושך כי הוא מבין שאין איום ממשי. הסיבה היא שינוי התפיסה: האדם לא מפחד יותר שמשהו רע באמת יקרה לו, ולכן הטראומה לא משפיעה יותר. איך אפשר לטפל בטראומה ובטריגרים שלה? אליעד מציע גישה טיפולית המבוססת על בדיקת שני מרכיבים: לבחון מה הסיכוי שהאירוע הטראומטי יחזור על עצמו. לבחון עד כמה האירוע, גם אם יקרה שוב, הוא באמת גרוע כפי שהאדם ... אדם שננשך על ידי כלב צריך לבדוק האם כלב באמת ינשוך אותו שוב והאם אם יקרה נשיכה נוספת, זה באמת נורא כפי שהוא מפחד. למה טראומה אינה תירוץ לבעיות בהווה? אליעד כהן מדגיש שאנשים משתמשים לעיתים בטראומה כתירוץ להימנע מהתמודדות עם בעיות בהווה. הוא מדגים זאת עם דוגמאות כמו טראומות ילדות שהיו בעבר אך אינן משפיעות עוד. אם באמת האירוע הטראומטי בעבר הוא הסיבה לסבל, מדוע טראומות מסוימות שהיו בילדות כבר לא משפיעות? התשובה היא שיש עניין לא פתור בהווה שגורם ...
טראומה - מהי טראומה? מהי פוסט טראומה? איך נוצרת טראומה? מהן השיטות לטיפול בטראומה? מהי הדרך הכי טובה לטיפול בטראומה? איך מטפלים בטראומה? שיטות לטיפול בטראומה? מהי שיטה לטיפול בטראומה? חרבות ברזל, טיפול ב PTSD, טיפול בפוסט טראומה, מהי טראומה דמיונית? מהו אירוע טראומטי? איך לטפל בטראומה? סוגים של טראומה
טראומה - מהי טראומה? מהי פוסט טראומה? איך נוצרת טראומה? מהן השיטות לטיפול בטראומה? מהי הדרך הכי טובה לטיפול בטראומה? איך מטפלים בטראומה? שיטות לטיפול בטראומה? מהי שיטה לטיפול בטראומה? חרבות ברזל, טיפול ב PTSD, טיפול בפוסט טראומה, מהי טראומה דמיונית? מהו אירוע טראומטי? איך לטפל בטראומה? סוגים של טראומה אז טראומה היא מצב שבו בעבר קרה לבן אדם דבר ... רע. או לדוגמה חייל שחווה קרב קשה, שכל דבר שמזכיר לו את הקרב, מעורר אצלו את הטראומה. או לדוגמה אישה שחוותה אונס, שאז היא עשויה לחוות טראומה לדוגמה במערכת יחסים זוגית רגילה ואוהבת וכיוב. אז מהי התבנית המחשבתית של הטראומה? והתבנית היא, שקרה לאדם משהו ... כמו כל דבר אחר, מורכב מהמון פרטים וכיוב, הרי שבעצם יש קווי דמיון בין האירוע הטראומטי לבין האירוע האחר שאינו טראומטי לכשעצמו. ואז בעצם האדם נזכר באירוע הטראומטי, דרך קווי הדמיון של האירוע האחר ... יומי. ואז האדם מגיב רגשית בצורה רעה, כאילו קורה לו כרגע, מה שקרה לו באירוע הטראומטי ההוא. ואחדד, כי לצורך העניין ננתח טראומה שמשתקפת דרך אירוע אחר בהווה, אבל טראומה יכולה להיות גם ביחס לזיכרון של העבר או ביחס לדמיון של העתיד, של מקרים שאינם הטראומה עצמה. דהיינו, שהאדם נזכר בטראומה מהעבר, כאשר הוא חושב על אירוע אחר בעבר בעתיד. ואוסיף גם, כי יכולה גם להיות טראומה דמיונית, דהיינו, שהאדם דמיין ... שלו. ואז כל דבר שמזכיר לו את מה שקרה לו בדמיון שלו, יכול לעשות לו תופעה של טראומה. או אפילו בן אדם שחלם חלום ... לאדם משהו במציאות בפועל, אבל האדם פירש לא נכון את האירוע ואז נוצר לו אירוע טראומטי, דהיינו, אירוע רע שירדוף אותו בכל פעם שהוא ייזכר באירוע הרע שקרה לו בדמיון. אז ניתן בעצם להבין, כי המהות של טראומה, היא כוח הדמיון, שהאדם מוצא קווי ...
טראומה זה לא תירוץ, טריגרים של טראומה, טראומה של בגידה, למה יש טראומה? החוקיות של הטראומה, איך להשתחרר מטראומה? איך לטפל בטראומה? ממה נובעת טראומה, האם אפשר להתגבר על טראומה? טיפול בטראומה, חלק 2
טראומה זה לא תירוץ, טריגרים של טראומה, טראומה של בגידה, למה יש טראומה? החוקיות של הטראומה, איך להשתחרר מטראומה? איך לטפל בטראומה? ממה נובעת טראומה, האם אפשר להתגבר על טראומה? טיפול בטראומה, חלק 2
טראומה זה לא תירוץ, טריגרים של טראומה, טראומה של בגידה, למה יש טראומה? החוקיות של הטראומה, איך להשתחרר מטראומה? איך לטפל בטראומה? ממה נובעת טראומה, האם אפשר להתגבר על טראומה? טיפול בטראומה, חלק 2 למה יש טראומה ואיך היא נוצרת? כאשר אדם חווה אירוע טראומטי, כמו לדוגמה אדם שאכל ביצה עם תולעים, נוצרת אצלו תגובה רגשית חזקה וזיכרון שלילי מאוד משמעותי. הטראומה לא נוצרת רק מהחוויה עצמה, אלא בעיקר מהמשמעות שהאדם ... שהוא עבר הייתה קשה יותר, כך ההימנעות שלו תהיה גדולה יותר, כי עצם הזיכרון מעורר בו תחושות של סבל וחרדה. מה באמת גורם לאדם להימנע בעקבות טראומה? ישנן כמה סיבות עיקריות להימנעות בעקבות טראומה: חשש מפני חזרה של האירוע הטראומטי - למרות שהאדם יכול לראות שאין תולעים בביצה עכשיו, ... שאולי החוויה תחזור בצורה אחרת. הוא לא באמת חושב שזה יקרה בדיוק באותה הצורה, אלא חושש שהתחושה או התוצאה הסופית תהיה זהה. החוויה הטראומטית קשורה למשמעות אחרת עמוקה יותר - לדוגמה, אדם שאכל ... מוכן היה לאכול את אותו דבר אילו היה מדובר בנחשי גומי למשל, סימן שהבעיה אינה רק תחושת הגועל, אלא המשמעות שהוא העניק לאירוע בעבר. האם הטראומה מתבססת רק על אירועי עבר? הטראומה אכן קשורה לעבר, אך לא רק לעבר. האדם נמנע מהזיכרון לא רק כי הוא לא רוצה להיזכר במה שהיה, אלא גם כי הוא חושש שהמשמעות שהעניק לאירוע בעבר עדיין רלוונטית להווה. המשמעות שהוא נתן לאותו אירוע טראומטי יכולה עדיין להיות רלוונטית ופעילה בחייו. כלומר, הפחד ... נעלם רק כי עכשיו אין תולעים מולו. האפשרות שהוא יכול להיות חולה עדיין קיימת, ולכן הזיכרון מחזיר את הפחד הזה בכל פעם מחדש. איך להשתחרר מטראומה באופן מעשי? כדי להשתחרר מטראומה, יש לעבור על כמה שלבים מרכזיים: לזהות במדויק את המשמעות האמיתית של האירוע הטראומטי - מדוע האדם באמת מפחד ממנו. האם הוא מפחד מהאירוע ... שהוא מעניק לו בהווה. אם האדם יבין שהזיכרון עצמו אינו הסיבה לסבל, אלא הפרשנות שלו לזיכרון היא הבעיה, הוא יוכל להתחיל להתמודד עם הטראומה. לבדוק האם המשמעות שהאדם נותן לאירוע עדיין רלוונטית עבורו - ייתכן שהמשמעות שהעניק בעבר כבר לא תקפה היום, והוא יכול להרפות ממנה. מהי הטעות העיקרית בהתמודדות עם טראומה? הטעות העיקרית בהתמודדות עם טראומה היא שהאדם חושב שהוא נמנע בגלל הפחד שהאירוע יחזור על ... הוא נמנע בגלל המשמעות הרגשית שהוא נתן לאירוע. אם הוא לא יבדוק מה המשמעות שהוא העניק לאותו אירוע, הוא לעולם לא יצליח להשתחרר באמת מהטראומה. לדוגמה, האדם שאכל תולעים ונמנע מאכילת ביצים לא יוכל ... זוכר. רק כאשר האדם יבחן את המשמעות הזו, יבין את שורש החרדה שלו, ויעבוד על שינוי המשמעות שהוא העניק לאירוע, הוא יוכל להשתחרר באופן מלא מטראומה. איך מתמודדים עם טראומה? טיפול בטראומה נפשית טריגרים של טראומה איך להשתחרר מזיכרון
טיפול בטראומה, טיפול בפחדים בגלל טראומה, טיפול בחרדות אחרי טראומה, שחרור מטראומה, איך לטפל בטראומה? טראומה כתירוץ, טראומה אמיתית, הקש ששבר את גב הגמל, טראומה כסיבת פחדים
טיפול בטראומה, טיפול בפחדים בגלל טראומה, טיפול בחרדות אחרי טראומה, שחרור מטראומה, איך לטפל בטראומה? טראומה כתירוץ, טראומה אמיתית, הקש ששבר את גב הגמל, טראומה כסיבת פחדים
... בטראומה, טיפול בפחדים בגלל טראומה, טיפול בחרדות אחרי טראומה, שחרור מטראומה, איך לטפל בטראומה? טראומה כתירוץ, טראומה אמיתית, הקש ששבר את גב הגמל, טראומה כסיבת פחדים האם טראומה היא באמת הסיבה לכל הפחדים שלך? לעיתים, אנשים שחוו טראומה משמעותית, כמו שוד, תאונה או תקיפה, נוטים להשתמש בטראומה שלהם כתירוץ לפחדים אחרים שמלווים אותם ביום - יום. לדוגמה, אדם שעבר תאונת דרכים ופיתח תחושה שהוא אינו יכול לסמוך על עצמו יותר, עלול להסביר לעצמו שזאת הסיבה ... שקיים גם אצל מי שלא חווה טראומה. במילים אחרות, הטראומה הופכת לסוג של הסבר קל ונוח לפחדים אחרים שאולי לא קשורים אליה באופן ישיר. כיצד להבחין בין טראומה אמיתית לתירוץ? אליעד כהן מסביר שלפעמים הטראומה היא אכן הגורם הישיר לפחד ספציפי. למשל, אדם ששדדו אותו ברחוב מסוים ומאז הוא מפחד ללכת בדיוק ברחוב הזה - זהו פחד שנובע ישירות מהטראומה שחווה. הוא באמת התחיל לפחד מהרחוב המסוים הזה רק לאחר האירוע הטראומטי. לעומת זאת, אם האדם הזה התחיל לפחד מדברים נוספים, כמו להתחיל עם נשים או לפתח פחד ממחלות, שהם פחדים כלליים ונפוצים גם בלי קשר לאירוע שחווה, אזי הטראומה אינה הגורם הישיר. במצב כזה, הטראומה הופכת להיות רק תוספת ולא שורש הבעיה. האם הטראומה היא באמת השורש של הפחד? אליעד מדגיש שחשוב לבדוק כל פחד באופן אובייקטיבי, ולנסות להבין אם הוא באמת נובע מהטראומה או שהוא פחד עצמאי לחלוטין. לדוגמה, אדם שנכשל בעבר במבחן ומאז מפחד ממבחנים, לא בהכרח מפחד בגלל תאונת דרכים שעבר בעבר, למרות שהטראומה מהתאונה אולי השפיעה על הביטחון העצמי שלו. אמנם הטראומה יכולה לתרום לפחד על ידי החלשת הביטחון העצמי, אך היא לא חייבת להיות הגורם הבלעדי או העיקרי לפחד הזה. מה לעשות אם מזהים שהטראומה היא רק תירוץ? אם מבינים שהטראומה משמשת כתירוץ לפחדים אחרים, הטיפול צריך להתמקד בפחד עצמו ולא רק בטראומה. יש לבדוק בצורה עניינית את הפחד הספציפי (למה אני מפחד להיכשל במבחן?), ובמידה ואכן מתברר שיש קשר ישיר לטראומה (כמו חוסר אמון בעצמך שנוצר בעקבות הטראומה), יש לטפל נקודתית בנושא זה. אך אם הפחד אינו קשור ישירות לטראומה, צריך לטפל בו כבעיה נפרדת לחלוטין. האם הטראומה היא תמיד הקש ששבר את גב הגמל? אליעד מסכים שטראומה יכולה להיות הקש ששבר את גב הגמל, כלומר, אירוע אחד שהוביל לשבירה נפשית או לתגובה קיצונית. עם זאת, חשוב לזכור שהקש הזה הוא רק האחרון ברצף של קשיים ופחדים שכבר ...
2 גורמים לטראומה, 2 סיבות לטראומה, 2 סוגים של טראומה, איך נוצרת טראומה? למה יש לי טראומה? איך להבין את הטראומה? מה גורם לטראומה? זיכרון טראומטי, זיכרון שלילי, פחד מטראומה, אפשרויות של טראומה, טיפול בטראומה, פוסט טראומה
2 גורמים לטראומה, 2 סיבות לטראומה, 2 סוגים של טראומה, איך נוצרת טראומה? למה יש לי טראומה? איך להבין את הטראומה? מה גורם לטראומה? זיכרון טראומטי, זיכרון שלילי, פחד מטראומה, אפשרויות של טראומה, טיפול בטראומה, פוסט טראומה
... גורמים לטראומה, 2 סיבות לטראומה, 2 סוגים של טראומה, איך נוצרת טראומה? למה יש לי טראומה? איך להבין את הטראומה? מה גורם לטראומה? זיכרון טראומטי, זיכרון שלילי, פחד מטראומה, אפשרויות של טראומה , טיפול בטראומה, פוסט טראומה מהי טראומה ואיך היא נוצרת? טראומה היא מצב פסיכולוגי שבו אדם חווה אירוע שלילי משמעותי מהעבר, וכתוצאה מכך הוא נמנע מלבצע פעולות או להימצא במצבים המזכירים לו את אותו אירוע טראומטי. לדוגמה, אם כלב נשך אדם, האדם עלול לפתח פחד מכלבים ולהימנע מקרבתם. אם אדם חווה בגידה בקשר זוגי, הוא עשוי לפתח פחד מזוגיות ולהימנע מכניסה למערכות יחסים חדשות. מהן שתי הסיבות המרכזיות להיווצרות טראומה? קיימות שתי סיבות עיקריות שיכולות לגרום לטראומה: פחד מהישנות האירוע - האדם חושש שמה שקרה לו בעבר יחזור ויתרחש בעתיד. לדוגמה, אדם שננשך על ידי כלב בעבר מפחד שכל כלב שהוא יפגוש עלול לנשוך אותו שוב. הוא למעשה חושש מהסכנה ... לא משום שהוא באמת מפחד שהכלב ינשוך אותו שוב, אלא כדי שלא יעלה לו הזיכרון של אותו אירוע טראומטי. כיצד שתי הסיבות יכולות להתקיים יחד בטראומה אחת? בפועל, ישנם מקרים רבים שבהם שתי הסיבות שהוזכרו מופיעות ביחד ויוצרות טראומה מורכבת יותר. האדם גם חושש שהאירוע השלילי יתרחש בשנית בעתיד וגם סובל מתחושת סבל נפשי כאשר הוא נזכר באירוע עצמו. לדוגמה, אדם שננשך על ידי כלב יכול להרגיש פחד אמיתי שהכלב ינשוך ... תחושת כאב נפשי חזקה בכל פעם שהוא נזכר באירוע עצמו. השילוב של שני הגורמים האלו הופך את הטראומה למורכבת וקשה יותר לטיפול. מדוע חשוב להבין מהי הסיבה המדויקת לטראומה? הבנת הסיבה המדויקת לטראומה - אם מדובר בפחד מחזרה של האירוע או ברצון להימנע מהזיכרון - חיונית כדי לבחור את שיטת הטיפול המתאימה ביותר. הטיפול בטראומה חייב להתאים לגורם המרכזי שמפעיל את האדם וגורם לו להימנע. אם הגורם המרכזי הוא פחד מהישנות האירוע, הטיפול יתמקד בהפחתת הפחד והתחזקות הביטחון העצמי של האדם. אם הגורם המרכזי הוא ... רגשי, המאפשרות להתמודד עם הזיכרון ולהפחית את עוצמתו הרגשית השלילית. איך אפשר לטפל בטראומה? כדי לטפל בטראומה, מומלץ מאוד לזהות תחילה את הגורם העיקרי שלה, כפי שהוסבר. לאחר מכן ניתן להשתמש בשיטות טיפול שונות בהתאם: אם הטראומה היא כתוצאה מפחד שהאירוע יקרה שוב - טיפול מתאים יכול לכלול חשיפה הדרגתית לגירוי המאיים, תרגילי נשימה, הרגעה, והתמודדות עם פחדים בצורה הדרגתית ומבוקרת. אם הטראומה היא כתוצאה מהרצון להימנע מזיכרונות שליליים - הטיפול יכול לכלול עיבוד מחדש של הזיכרון, טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT), טיפול EMDR, או טיפול פסיכולוגי הממוקד בשינוי המשמעות שהאדם מייחס לאירוע הטראומטי. אם הטראומה מורכבת משני הגורמים יחד - הטיפול יתמקד בשילוב של חשיפה מבוקרת יחד עם עיבוד רגשי של הזיכרון ה
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טיפול בטראומה, חרדת קהל, פחד קהל, בלק אווט, חישכון, התמודדות עם כישלון, פחד מכישלון, מפחד להיכשל, חרדת במה, פחד במה, פוסט טראומה, פחד פוסט טראומטי, טיפול בפחד, טיפול בחרדה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: טראומה, איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? כעס ועצבים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: טראומה, איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשפר את הזיכרון? איך להעריך את עצמך? איך לשנות תכונות אופי? איך למצוא זוגיות? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשתול מחשבות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לקבל החלטות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך ליצור אהבה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפרש חלומות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להתמודד עם גירושין? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצר העולם? אולי אנחנו במטריקס? האם באמת הכל לטובה? האם לדומם יש תודעה? איך להנות בחיים? האם הכל אפשרי? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להיות הכי חכם בעולם? למה יש רע וסבל בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש או אין אלוהים? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? למה העולם קיים? האם יש משמעות לחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם אפשר לדעת הכל? למה לא להתאבד? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם המציאות היא טובה או רעה? בשביל מה לחיות? איך להיות מאושר? מה המשמעות של החיים? מי ברא את אלוהים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן עסקי, קאוצינג, מטפל בנושאי טראומה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4551 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 06:08:44 - wesi1