אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לטפל בחרדה ✔טיפול בטראומה, חרדת קהל, פחד קהל, בלק אווט, חישכון, התמודדות עם כישלון, פחד מכישלון, מפחד להיכשל, חרדת במה, פחד במה, פוסט טראומה, פחד...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
טיפול בטראומה, חרדת קהל, פחד קהל, בלק אווט, חישכון, התמודדות עם כישלון, פחד מכישלון, מפחד להיכשל, חרדת במה, פחד במה, פוסט טראומה, פחד פוסט טראומטי, טיפול בפחד, טיפול בחרדה
איך מתמודדים עם טראומה, פחד קהל ו - Blackout בזמן אמת?

הפחד להיכשל, במיוחד בסיטואציות חוזרות, הוא אחד מהאתגרים הנפוצים ביותר שגורמים לחרדת קהל ותחושת טראומה. כאשר האדם נתקל במצב בו נכשל בעבר, כמו הופעה מול קהל, הוא עשוי לחוות מחדש את הכישלון דרך זיכרון שלילי שצף ועולה, מה שמביא לחרדה, לחץ נפשי ואף ל - Blackout (חשיכה או "בלק אאוט"). אליעד כהן מסביר לעומק כיצד לטפל בתופעה זו ומפרט את המנגנונים הפסיכולוגיים שמאחוריה.

האם הכישלון מהעבר באמת משפיע על ההווה?

לכאורה, האדם סבור שהכישלון שהיה בעבר הוא הסיבה לכך שהוא חווה חרדה בזמן ההווה. לדוגמה, אם אדם נכשל בהרצאה קודמת מול קהל וכעת עליו שוב לעמוד מול קהל, הוא עשוי לחוות שוב את הטראומה של הכישלון. אליעד מדגיש כי בפועל, הפחד לא נובע ישירות מהעבר עצמו, אלא משני גורמים עיקריים שמתקיימים בהווה:
  1. מחשבה ש"אני חייב להצליח" או "אני חייב להרשים את הקהל".
  2. מחשבה ש"יש סיכוי סביר שלא אצליח או שלא ארשים את הקהל".
החיבור של שתי המחשבות האלו בהווה הוא הגורם האמיתי לפחד ול - Blackout, ולא הכישלון בעבר עצמו.

כיצד המחשבות בהווה יוצרות את הפחד מכישלון?

אליעד מסביר כי פחד מתרחש רק כאשר האדם רוצה שתוצאה מסוימת תקרה וחושב שקיימת אפשרות שהתוצאה הזאת לא תתרחש. לדוגמה, אדם שעומד מול קהל רוצה מאוד להרשים אותם ובו זמנית מודע לסיכוי שלא יצליח להרשים אותם. הפער הזה בין הרצון למציאות האפשרית מייצר פחד וחרדה.

הסיבה שהכישלון מהעבר עולה במחשבותיו היא משום שהמוח משתמש בעבר כמדד לכך שיש סיכוי סביר שהכישלון יתרחש שוב. אולם, אין זה מחייב שהכישלון אכן יתרחש שוב, אלא רק מעלה את המודעות לאפשרות כזאת.

איך אפשר להפחית את הפחד ולהימנע מ - Blackout?

אליעד מציע שתי דרכים עיקריות להפחתת החרדה ולמניעת Blackout:
  1. להקטין את הצורך המחויב בהרשמת הקהל - כלומר, להבין שההצלחה אינה חובה מוחלטת, ולצמצם את הלחץ הפנימי להצליח.
  2. להגדיל את תחושת הביטחון שתצליח - על ידי חיזוק תחושת המסוגלות והביטחון העצמי בנוגע להצלחה האפשרית.
ככל שהאדם מצליח להפחית את המחויבות להצלחה או להגדיל את הביטחון שלו שיצליח, כך החרדה תפחת באופן משמעותי.

מדוע אי אפשר להיפטר לחלוטין מזיכרונות של כישלון?

אליעד מדגיש שלא ניתן למחוק לחלוטין את הזיכרונות השליליים מהעבר, וטוב שכך. הזיכרון השלילי הוא למעשה מנגנון הגנה שעוזר לאדם ללמוד מטעויות ולהשתפר בעתיד. לדוגמה, אדם שנגע באש וקיבל כוויה, יזכור את החוויה ויימנע מלחזור עליה בעתיד. באותו האופן, אם מישהו נכשל מול קהל, הזיכרון של אותו כישלון יכול לעזור לו להיערך טוב יותר לקראת הפעם הבאה.

הזיכרון אינו בעיה בפני עצמו, אלא הפרשנות והחשיבות שהאדם מעניק לו. המטרה היא לא לשכוח את הזיכרון, אלא לשנות את היחס אליו, כך שלא יעורר חרדה מיותרת.

מה עושים בזמן אמת כשהזיכרון השלילי מופיע?

כשאדם נמצא מול קהל והזיכרון השלילי עולה וגורם ל - Blackout, אליעד מציין שאין דרך להעלים באופן מיידי את...
כן מה אתה שואל?

ש: איך להתמודד עם כישלונות שהיו בעבר בסיטואציות מסוימות.

אליעד: איזה כישלונות היו בעבר?

ש: כישלון שהיה בעבר בסיטואציה מסוימת.

אליעד: מה זה קשור אליך הכישלון הזה, למה אתה צריך להתמודד איתו?

ש: תכף אני אגיד לך בסוף אותו השאלה.

אליעד: מישהו יודע למה שאלתי אותו את מה ששאלתי אותו?

ש: כן למה הוא חושב שזה כישלון.

אליעד: רגע לא, למה כי מה רציתי, איך הוא ישאל את השאלה? שהוא ישאל כישלונות שהיו לי בעבר לא כישלונות שהיו בעבר מה אכפת לך מכישלונות שהיו בעבר, כישלונות שאני נכשלתי בעבר אתה תשאל את זה בגוף ראשון, אתה שאלת את זה "איך להתמודד עם כישלונות" מה אכפת לך שיש כישלונות, "איך להתמודד עם זה שאני חושב שאני נכשלתי בעבר" תהיה ממוקד.

ש: יש לי שאלה אחרת אז.

אליעד: זה כמו "במי רוצה להיות מיליונר" החלפת שאלה.

ש: בא נגיד טוב מה זאת השאלה הזאת, כישלון שהיה לי בעבר בדבר מסוים ובהווה כשאני נמצא באותה הסיטואציה הכישלון מהעבר צף ואז הוא בעצם, אפשר לקרוא לזה טראומה.

אליעד: אוקי.

ש: אז זה בעצם מפריע לי בהווה.

אליעד: זה מה שמפריע לך או "נראה לי שזה מפריע לי בהווה"?

ש: זה מה שנראה לי שמפריע לי בהווה ואני מבין שאין קשר באותו רגע מסוים בין מה שהיה בעבר לבין מה שיכול לקרות כרגע וזה בעצם צף וזה מבלבל.

אליעד: טוב זאת השאלה?

ש: המקרה מהעבר צף, זאת השאלה.

אליעד: אוקי בואו נחזור על מה שהוא שאל הוא שאל כזה דבר, הוא אומר שבעבר היה לו כישלון בהווה זה צף ולמרות שהוא מבין שאין קשר בין מה שהיה בעבר למה שקורה בהווה אף על פי כן זה מונע ממנו, מה זה מונע ממך אמרת?

ש: לא בטוח שאני מבין שאין קשר קודם כל, לא בטוח שאני מבין שאין קשר אבל כן בסיטואציה דומה בהווה זה בעצם צף וזה מציק, וזה מפריע להיות בתוך הסיטואציה.

אליעד: בא נגיד שפעם התחלת עם מישהי והיא אמרה לך "לא", עכשיו אתה מתחיל עם מישהי ואתה מפחד שהיא תגיד לך "לא", נכון דומה לזה?

ש: לא.

אליעד: הקמת חברה והיא לא הצליחה אתה מקים עוד חברה ואתה כל הזמן מפחד אולי זה לא יצליח כמו החברה הקודמת נניח.

ש: לצורך העניין בוא נישאר בתוך העניין של בחורה שכבר התחלתי עם בחורה ואני נמצא בתוך סיטואציה או שאתה יודע מה בא ניקח משהו אחר, משהו יותר מעניין שהייתה סיטואציה שהייתי מול קהל ונכשלתי וכרגע כשאני נמצא מול קהל זה עדיין נמצא שם.

אליעד: טראומה כי אתה מפחד שאולי זה יקרה עוד פעם.

ש: כן.

אליעד: מה הפתרון, מה עושים?

ש: אוקי פתרון אחד זה למחוק את זה מהזיכרון לא להיזכר בדבר הזה.

אליעד: יפה, בהנחה שאתה לא יכול למחוק את זה מהזיכרון.

ש: פתרון שני זה להימנע מסיטואציה כזאת.

אליעד: בהנחה שאתה לא רוצה להימנע מסיטואציה כזאת.

ש: לא לפחד ממה שיקרה.

אליעד: איך אפשר לא לפחד ממה שיקרה? זאת השאלה הרי. טוב תקשיב קודם כל מתחילים מהתחלה להגיע לשורש.

ש: להגיע לשורש?

אליעד: להגיע למה? למהות.

ש: להתאמן על זה.

אליעד: על מה?

ש: על לתרגל את הסיטואציה הזאת.

אליעד: קודם כל מתחילים בזה שאתה צריך להגיד את האמת לגבי השאלה, מה האמת? יש כרגע סיטואציה שאתה רוצה להתמודד איתה אתה מפחד להתמודד איתה, למה את מפחד להתמודד איתה? אתה אומר שזה בגלל מה שקרה בעבר, אבל זה לא קשור למה שקרה בעבר, זה לא קשור בכלל וזה לא בגלל זה אתה מפחד. אתה רוצה להצליח במשהו, אתה לא רוצה להיכשל במשהו שזה אותו דבר, אתה חושב שיש סיכוי שתיכשל ולכן אתה מפחד לעשות את הפעולה, למה אתה חושב שיש סיכוי שתיכשל? בגלל מה שהיה בעבר זה מגדיל את זה שתחשוב שיש סיכוי שתיכשל אבל זה לא מחייב את זה שתחשוב שיש סיכוי שתיכשל.

הסיבה שאתה כרגע מפחד לעשות פעולה מסוימת היא לא בגלל הכישלון בעבר היא בגלל שכרגע אתה אומר "אני חייב להצליח" פלוס כרגע אתה מבין שאולי לא תצליח, שניהם ביחד מחייב את זה שתפחד מכישלון ולכן אם אתה רוצה פחות לפחד מכישלון או לא לפחד מכישלון יש לך שתי אפשרויות, אפשרות אחת זה לחשוב שאתה פחות אכפת לך אם תיכשל או תצליח, אפשרות שניה לחשוב שיש פחות סיכוי שתיכשל ויש יותר סיכוי שתצליח. אם תעשה את אחד משני אלה פחות תפחד אם לא תפחד אותו דבר זה הכל. להגיד "אני מפחד בגלל מה שהיה" זאת לא האמת, אתה מפחד בגלל שכרגע אתה לא רוצה להיכשל וכרגע אתה חושב שיש אפשרות שתיכשל זאת הסיבה שאתה מפחד זה לא קשור לעבר.

ש: השאלה שלי היא קצת אחרת.

אליעד: אתה הבנת אותי?

ש: אני הבנתי מה שאמרת.

אליעד: מה הבנת?

ש: זה לא רלוונטי בגלל שהשאלה שלי היא אחרת.

אליעד: בעיניך.

ש: בעיני.

אליעד: ובעיניך גם השאלה שלך אחרת.

ש: ברור לא בעיניך.

אליעד: יפה אז קודם כל תסביר מה אני דברתי.

ש: לא בעיניך כרגע אבל.

אליעד: מה אני הסברתי?

ש: מה שאתה מסביר זה בעצם ההכנה למקרה ואני שואל על מקרה עצמו כשאני נמצא בתוך המקרה.

אליעד: מדהים עכשיו תסביר מה הסברתי.

ש: מה שאתה אומר בעצם זה לשלוט במנגנונים שמשפיעים על ההרגשה שלי.

אליעד: זה מה שאמרתי?

ש: כן.

אליעד: אוקי מה אמרתי בעצם, מה הסברתי ואיזה מנגנונים?

ש: בעיקר מנגנון של פחד שלמצוא את מה שקשור באותו הרגע.

אליעד: שקשור באותו הרגע מנגנון של פחד, אני הסברתי משהו ספציפי כרגע אתה מפחד לדבר בפני קהל כי...

ש: כרגע אתה מתעסק בשאלה שלא אני שאלתי.

אליעד: אל תתחכם אז אף על פי כן.

ש: אתה מתחכם איתי אז אני אתחכם גם איתך.

אליעד: תקשיב רגע.

ש: בוא ניגש לשאלה עצמה.

אליעד: אתה רוצה שאני לא אתן לך תשובה? תקשיב אתה שאלת אותי איך מגיעים לחיפה בסדר? ואני במקום לתת לך תשובה איך מגיעים לחיפה אני אגיד לך איך מגיעים לירושלים, עכשיו מאחר שאנחנו מנהלים דו שיח אז כדי שנמשיך את הדו שיח תסביר לי מה הבנת אותי איך מגיעים לירושלים אחר כך נמשיך לשאלה המקורית שלך לחיפה.

ש: טוב אז תחזור עוד פעם על ההסבר כי אני כבר לא זוכר.

אליעד: אה לא זוכר זה היה הסבר כל כך עמוק שהבנת אותו רק אתה לא זוכר אותו אז אני אסביר לך עוד פעם, חשפנו? לא זוכר, לא זוכר זאת הסיבה, תקשיב עוד פעם תראה "לא זוכר" במרכאות כמובן, תראה זה עובד ככה אתה אמרת שפעם דיברת בפני קהל, קודם כל מה אמרת? אמרת שדיברת בפני קהל היה שם איזה משהו שלא יצא טוב ולכן אתה מפחד לדבר בפני קהל, זה מה ששאלת איך להתמודד, מה שאלת?

ש: השאלה שלי היא בעצם באותו רגע שזה קורה.

אליעד: שמה קורה?

ש: שאני נמצא עכשיו מול קהל, אני מופיע מול קהל.

אליעד: וקופץ לך הזיכרון שפעם נכשלת.

ש: כן איך למנוע את "blackout" באותו רגע.

אליעד: אז אני אסביר לך עוד פעם הסיבה שיש לך "blackout" כרגע היא לא קשורה לזה שנכשלת בעבר, היא לא מחויבת מזה שנכשלת בעבר, הסיבה שיש לך "blackout" כרגע היא נובעת משני דברים, 1. "אני חייב להרשים אותם", 2."יש סיכוי שאני לא ארשים אותם" זה הכל זה אותו דבר. הסיבה שאם אתה עומד מול אנשים ויש לך "blackout" היא בגלל שתי מחשבות, 1. "אני חייב להרשים אותם, אני חייב להצליח", 2. "יש סיכוי שאני אכשל ואני לא ארשים אותם" זה הכל.

ש: איך אתה יודע שזה לא קשור למשהו מהעבר?

אליעד: כי אני יודע איך זה עובד במוח תבדוק תראה שזה ככה.

ש: כן אבל עדיין צפה המחשבה הזאת, איך אני מתעלם מהמחשבה ברגע שהיא צפה?

אליעד: אתה לא מתעלם, אתה עושה את מה שאני עושה עכשיו ומתעלם ממה שאתה שאלת, אני עכשיו עונה לו.

אליעד: תסתכל איך אתה יודע? יש לנו שתי רגליים, מה זה פחד? הוא אמר מצב של פחד, "blackout" זה נובע מפחד, בסדר מה זה פחד? פחד זה "אני רוצה שיקרה ככה ואני חושב שיש סיכוי שיקרה אחרת", אם אין סיכוי שיקרה אחרת או אני לא בהכרח שיקרה ככה, אני לא מפחד", אם הוא היה בטוח שהוא יצליח לא היה לו "blackout", אם לא היה אכפת לו אם הוא יכשל גם לא היה לו "blackout". זאת אומרת שלא מחייב את "blackout" שזה הפחד "אני חייב להרשים אותם יש סיכוי שאני לא ארשים אותם", עכשיו מה גורם לכך שהוא חושב שיש סיכוי שהוא לא ירשים אותם? זה מה שהיה פעם אבל המהות זה לא מה היה פעם זה מה כרגע אתה חושב שיש סיכוי שיקרה, אם כרגע אתה תגיע למסקנה שבטוח שתרשים אותם אז לא אכפת לך מה היה פעם או אם תגיע למסקנה "שלא אכפת לי אם אני לא ארשים אותם" גם לא אכפת לך מה היה פעם זהו.

ואם פעם הצלחת נגיד שתמיד נאמת והצלחת אבל אם כרגע אתה אומר "אני חייב להרשים אותם ויש סיכוי שאני לא ארשים אותם" אז אתה תפחד, זה לא משנה מה היה פעם כאילו, זה נכון שמה שהיה פעם ייצר את מה שקורה כרגע מהיבט מסוים אבל ההתמקדות שלו צריכה להיות על שני דברים, מה האמת "האם מחויב שאני ארצה להרשים אותם, האם יש סיכוי שאני לא ארשים אותם" זה הכל, מה האמת? אם האמת היא שאתה חייב להרשים אותם והאמת היא שיש סיכוי שלא תרשים אותם אז אתה חייב לפחד זה מה יש, אם אתה לא רוצה לפחד אז או שתגלה שאתה לא חייב להרשים אותם או שתגלה שבטוח שתרשים אותם לא תגלה את זה תפחד, אם תגלה "אני פחות חייב להרשים אותם" או תגלה "יש יותר סיכוי שאני ארשים אותם ממה שאני חושב שאני ארשים אותם" הפחד יהיה קטן יותר בדיוק.

תקטין את הרגליים יהיה פחות פחד. אם תגיד "לא אני חייב להרשים אותם ואני חושב שיש סיכוי שאני לא ארשים אותם סיכוי גבוהה" אז אתה תפחד זה מה יש, זה לא משנה מה היה אתמול גם אם אתמול נתת את הנאום הכי גדול והצליח לך. ברק אובמה נגיד שהוא נתן נאום והצליח לו אז מה עכשיו כשהוא נואם הוא לא מפחד? הוא מפחד עוד פעם תלוי איפה ואם הוא ידבר במקום שהוא חושב שמעריצים אז הוא לא יפחד, למה? כי הוא אומר "על בטוח שזה זה" תלוי בהקשר. מה הבנת? עכשיו תגיד את זה.

ש: אני מבין שמה שהיה אתמול ומה שהיה היום לפי מה שאני הבנתי ממה שאתה אומר שלא בהכרח יש קשר ביניהם וזה הכל תלוי במחשבה שלי.

אליעד: לגבי?

ש: לגבי מה שהולך לקרות.

אליעד: לגבי מה שקורה והולך לקרות כרגע.

ש: מה שהולך לקרות וקורה כרגע.

אליעד:...
רוצה להיות רוצה להצליח הימנעות להשתחרר מרצון התמודדות עם זיכרונות הוא לא מפחד פחד מטיפול בפחד להגיע לשורש סיכוי מטרה למנוע בלק אאוט בלק אווט בלקאאוט התמודדות התמודדות עם כישלון חישכון חרדה חרדה לפני בחינה חרדה לפני מבחן חרדה מכישלון חרדה ממבחן חרדה ממבחנים חרדות חרדות לפני בחינות חרדות לפני מבחן חרדת חרדת בחינה חרדת בחינות חרדת במה חרדת כישלון חרדת מבחנים חרדת קהל טיפול טיפול בחרדה טיפול בחרדות טיפול בחרדת בחינות טיפול בטראומה טיפול בטראומות טיפול בפחד טיפול בפחדים טיפול נגד חרדה טיפול נגד חרדות טיפולים טיפולים נגד חרדה טיפולים נגד חרדות טראומה טראומות כישלון כישלונות להיכשל להתמודד להתמודד עם כישלון להתמודד עם כישלונות לחץ מבחינות לחץ ממבחן לחץ ממבחנים לטפל בחרדה לטפל בחרדות לטפל בחרדת בחינות מטופל מטופלים מטפל פוסט פוסט טראומה פוסטים פחד פחד בחינות פחד במה פחד להיכשל פחד להיכשל בבחינה פחד לפני מבחנים פחד מבחינות פחד מטיפול בפחד פחד מכישלון פחד מכישלון בבחינה פחד מכישלונות פחד ממבחנים פחד פוסט טראומטי פחד קהל פחדים
2 שיטות לטפל בפחד, סיכוי וסיכון, 2 שיטות לטפל בחרדה, הקטנת הסיכוי, הקטנת הסיכון, האם להקטין את הסיכוי? האם להקטין את הסיכוי? האם להטיל ספק בסיכון? האם להטיל ספק בסיכוי? מה הדרך הכי טובה לטפל בחרדה? מה הדרך הכי טובה לטפל בפחד?
2 שיטות לטפל בפחד, סיכוי וסיכון, 2 שיטות לטפל בחרדה, הקטנת הסיכוי, הקטנת הסיכון, האם להקטין את הסיכוי? האם להקטין את הסיכוי? האם להטיל ספק בסיכון? האם להטיל ספק בסיכוי? מה הדרך הכי טובה לטפל בחרדה? מה הדרך הכי טובה לטפל בפחד?
... שיטות לטפל בפחד, סיכוי וסיכון, 2 שיטות לטפל בחרדה, הקטנת הסיכוי, הקטנת הסיכון, האם להקטין את הסיכוי? האם להקטין את הסיכוי? האם להטיל ספק בסיכון? האם להטיל ספק בסיכוי? מה הדרך הכי טובה לטפל בחרדה? מה הדרך הכי טובה לטפל בפחד? מהן שתי השיטות לטפל בחרדה ובפחד? ישנן שתי דרכים עיקריות לטפל בחרדה ובפחד, והשאלה העולה היא איזו שיטה עדיפה. שתי השיטות מתמקדות בהיבטים שונים של פחד: שיטה אחת מתמקדת בטיפול בסיכוי שהפחד יתממש, ... ייתכן שהפחד לא מוצדק. אם הסיכון גבוה, אז ניתן להיערך בהתאם כדי להימנע מהסיכון. איזה שיטה עדיפה לטיפול בחרדה ובפחד? הדרך הטובה ביותר להתמודד עם פחד היא לשלב בין שתי השיטות: השיטה של סיכוי והשיטה של סיכון. עלינו לשאול את עצמנו מה הסיכוי ... איתו בצורה רציונלית. במקרה כזה, ניתן לשאול את עצמך אם יש מקום לפחד או שמא מדובר בהגזמה. מהו הטיפול בחרדה ממקום עבודה? כאשר אדם מפחד שיפטרו אותו, יש לבדוק את הסיכוי לכך ולהבין מה הסיכון הכרוך בזה. מה הסיכוי שיפטרו אותי? מה יקרה אם זה ... במקרים אחרים, ייתכן שיהיה צורך להילחם בפחד ולבחון את הסיכון בצורה רציונלית. סיכוי וסיכון בטיפול בחרדה הטיפול בחרדה ובפחד דורש הבנה של שני היבטים חשובים: מה הסיכוי שהפחד יתממש ומה הסיכון אם זה יקרה. גישה זו מאפשרת לאדם ... אם יש סיבה אמיתית לפחד או שמא מדובר בהגזמה. סיכוי - סיכון טיפול בסיכוי טיפול בסיכון שיטות לטיפול בחרדה שיטות לטיפול בפחדים מהן שתי השיטות לטפל בחרדה ופחד? ישנן שתי דרכים עיקריות לטפל בחרדה ובפחד: דרך אחת מתמקדת בטיפול בסיכוי והדרך השנייה בטיפול בסיכון. השאלה היא, איזו שיטה עדיפה על פני השנייה? מה זה פחד ואיך הוא ... את הסיכון, אפשר להעריך אם הסיכון כל כך גרוע כפי שנדמה או שמא מדובר בהגזמה. איזה שיטה עדיפה לטיפול בחרדה ובפחד? השיטה הטובה ביותר לטיפול בחרדה היא לבחון את המצב באמצעות שתי השאלות: מה הסיכוי שזה יקרה ומה הסיכון אם זה יקרה. כשיש פחד, השלב הראשון הוא להבין את הסיכוי ... או תשבור את הראש. שתי השיטות יכולות לעזור, אך לפעמים עדיף להדליק את האור כדי להימנע מהפחד. איך לטפל בחרדה ממקום עבודה? אם אדם מפחד שיפטרו אותו, יש לבדוק את הסיכוי לכך ולהבין מה הסיכון. מה הסיכוי שיפטרו אותי? מה יקרה אם זה יקרה? ... - מה הסיכון האמיתי במקרה כזה ואיך להתמודד עם זה. סיכוי - סיכון טיפול בסיכוי טיפול בסיכון שיטות לטיפול בחרדה שיטות לטיפול בפחדים ...
חרדות, פחדים, איך לטפל בפחד? איך לטפל בחרדה? איך נוצר פחד? איך נוצרת חרדה? למה יש פחד? למה יש חרדה? איך לנטרל חרדות? איך לנטרל פחד? איך להתמודד עם חרדה? איך להתמודד עם פחד?
חרדות, פחדים, איך לטפל בפחד? איך לטפל בחרדה? איך נוצר פחד? איך נוצרת חרדה? למה יש פחד? למה יש חרדה? איך לנטרל חרדות? איך לנטרל פחד? איך להתמודד עם חרדה? איך להתמודד עם פחד?
... פחדים, איך לטפל בפחד? איך לטפל בחרדה? איך נוצר פחד? איך נוצרת חרדה? למה יש פחד? למה יש חרדה? איך לנטרל חרדות? איך לנטרל פחד? איך להתמודד עם חרדה? איך להתמודד עם פחד? איך נוצרת חרדה? איך לטפל בחרדה? חרדה היא מצב נפשי המהווה תגובה לפחד, אך כשמדובר בחרדה, מדובר לעיתים בתחושת פחד ... מקבל את המחשבה המפחידה, הוא יפחית את חרדותיו. בסופו של דבר, כשהאדם לא יתנגד למחשבות המפחידות ויבין שאין סיבה לחשוש מהן, החרדה תיעלם. איך נוצר פחד? איך לטפל בחרדה? מהי חרדה? איך להתמודד עם פחד? מהו פחד? איך לנטרל פחד? מהם הגורמים לחרדה? ...
חרדה מתסמיני חרדה, חרדה להשתגע, תסמינים של חרדה, התקפי חרדה, טיפול בחרדה, איך לטפל בחרדה? איך לצאת מחרדה? איך להתמודד עם חרדה? תחושת מחנק בגרון, תחושת מחנק בחזה, טיפול בפחדים
חרדה מתסמיני חרדה, חרדה להשתגע, תסמינים של חרדה, התקפי חרדה, טיפול בחרדה, איך לטפל בחרדה? איך לצאת מחרדה? איך להתמודד עם חרדה? תחושת מחנק בגרון, תחושת מחנק בחזה, טיפול בפחדים
... מתסמיני חרדה, חרדה להשתגע, תסמינים של חרדה, התקפי חרדה, טיפול בחרדה, איך לטפל בחרדה? איך לצאת מחרדה? איך להתמודד עם חרדה? תחושת מחנק בגרון, תחושת מחנק בחזה, טיפול בפחדים איך להתמודד עם חרדה מתסמיני חרדה? חרדה היא תוצאה של פחד ממשהו עתידי שיכול לקרות נגד ... נכנס לחרדה נוספת, שמובילה להופעת אותם תסמינים פיזיים, ובכך הוא נכנס למעגל קסמים של חרדה מתסמינים. האם יש פתרון לחרדה מהחרדה? לכאורה, ישנן שתי דרכים עיקריות לטפל בחרדה כזו. הדרך הראשונה היא לשכנע את האדם שהסיכוי שיתנסו בתסמינים שוב קטן יותר ממה שהוא חושב. הדרך השנייה היא לשכנע אותו שגם אם התסמינים יחזרו, אין בהם דבר רע או מסוכן. בדרך ... או למצבים מלחיצים, לא יפחד ממה שעלול לקרות בעתיד ויתנהל בצורה רציונלית יותר, הוא יפחית את הסיכוי שחרדה תשלוט בו. מה ההבדל בין גישה אקטיבית לגישה פסיבית בטיפול בחרדה? ההבדל בין הגישות נמצא בצורת ההתמודדות עם החרדה. בגישה האקטיבית, תינתן לאדם האפשרות ללמוד לשנות את גישתו למציאות - כלומר, ללמוד לקבל אותה בלי להילחם בה. בגישה הפסיבית, ... הפחד באופן מיידי. איך להתמודד עם חרדה? מהי חרדה מהתסמינים? כיצד לשכנע את עצמך שהחרדה לא תחזור? מהי חרדה ממחשבות עתידיות? כיצד לשנות את הרצון שלי מול מציאות? טיפול בחרדה מהתסמינים נגיד בא בן אדם ואומר שיש לו חרדה חרדה ממה החרדה שלו החרדה שלו מכך שפעם הוא היה בחרדה ממשהו היה בלחץ ואז כשהוא היה בלחץ הופיעו לו תסמינים של חרדה כגון לחץ בחזה ... כרצונו של האדם רע שהיא נגד רצונו חרדה זה אותו דבר על העתיד אם יש משהו שבן אדם רוצה שיקרה והוא חושב שיקרה אחרת נהיית לו חרדה לכן בעיקרון יש שתי דרכים לטפל בחרדה ברמה הלוגית או לשכנע את הבן אדם שמה שהוא חושב שיקרה לא יקרה מה שהוא חושב שיקרה נגד רצונו שזה לא באמת יקרה או לשכנע אותו שגם אם זה יקרה זה לא נגד רצונו אז קודם כל שתי ...
חרדות, פחדים, דיכאונות, נוסחה לטיפול בפחדים, נוסחה לטיפול בחרדות, נוסחה לטיפול בדיכאון, הסוד של החרדה, הסוד של הפחד, הסוד של הדיכאון, לטפל בפחד, לטפל בחרדה, לטפל בדיכאון, עצבות, אושר
חרדות, פחדים, דיכאונות, נוסחה לטיפול בפחדים, נוסחה לטיפול בחרדות, נוסחה לטיפול בדיכאון, הסוד של החרדה, הסוד של הפחד, הסוד של הדיכאון, לטפל בפחד, לטפל בחרדה, לטפל בדיכאון, עצבות, אושר
... פחדים, דיכאונות, נוסחה לטיפול בפחדים, נוסחה לטיפול בחרדות, נוסחה לטיפול בדיכאון, הסוד של החרדה, הסוד של הפחד, הסוד של הדיכאון, לטפל בפחד, לטפל בחרדה, לטפל בדיכאון, עצבות, אושר למה אנחנו חווים חרדות, פחדים ודיכאונות? הסיבה המרכזית לחרדות, פחדים ודיכאונות, לפי אליעד כהן, טמונה בכך שהאדם ... התוצאה היא שכאשר לא אוהבים אותו, הוא יחווה סבל נפשי, כי מבחינתו התרחש מצב לא אפשרי ולא הגיוני - מצב שבו אנשים לא אוהבים אותו. איך עובדת הנוסחה לטיפול בחרדות ובפחדים? הטיפול האפקטיבי בחרדות, דיכאונות ופחדים הוא באמצעות זיהוי ונטרול של המנגנון שמחייב את האפשרויות. כאשר האדם קם בבוקר ומרגיש רע, ... שתגיע, אפילו מחשבות על העתיד, ירגישו פחות מאיימות, כי האדם יודע שכל מה שהוא חושב כרגע זו רק אפשרות, לא עובדה מוחלטת. איך ליישם בפועל את הנוסחה לטיפול בחרדה? הטכניקה שמציע אליעד היא ברורה ופשוטה אך דורשת התמדה: לשים לב למחשבות שעולות באופן יומיומי. לשאול באופן מודע: האם זו האמת המוחלטת או רק ... אמיתיות. בעזרת תרגול זה, ניתן בהדרגה להחליש את המנגנון האוטומטי המייצר חרדות ופחדים, וליצור מצב של שלווה נפשית, אושר ואיזון פנימי. איך לטפל בחרדה? למה יש לי פחדים? איך לטפל בדיכאון? מה הסוד של האושר? איך להפסיק מחשבות טורדניות? איך לשנות הרגלי חשיבה? מה גורם לדיכאון וחרדה? ...
נוסחה לטיפול ברע, איך לטפל בתחושה רעה? איך לטפל בזיכרון רע? איך להרגיש טוב? איך לטפל בחרדה? שיטות לטיפול בתחושה רעה, שיטות לטיפול במחשבה רעה, גישות טיפוליות, טיפול עצמי, לעזור לעצמך
נוסחה לטיפול ברע, איך לטפל בתחושה רעה? איך לטפל בזיכרון רע? איך להרגיש טוב? איך לטפל בחרדה? שיטות לטיפול בתחושה רעה, שיטות לטיפול במחשבה רעה, גישות טיפוליות, טיפול עצמי, לעזור לעצמך
... לטיפול ברע, איך לטפל בתחושה רעה? איך לטפל בזיכרון רע? איך להרגיש טוב? איך לטפל בחרדה? שיטות לטיפול בתחושה רעה, שיטות לטיפול במחשבה רעה, גישות טיפוליות, טיפול עצמי, לעזור לעצמך איך לטפל בתחושה רעה? ההרצאה עוסקת בניתוח תחושת רע ובדרכים ... הוא לא מדויק, והוא יכול להחמיר את הרגשה שלנו. שיטות טיפול בתחושה רעה כיצד לטפל בחרדה? זיכרונות רעים וטיפול עצמי איך להרגיש טוב? האם המציאות באמת מה שקרה? טיפול ברצון ובמציאות ...
פחד לא הגיוני, חרדה פתולוגית, טיפול בחרדה לא הגיוני, טיפול בפחד לא הגיוני, פרנואיד, פרנויה, איך לטפל בפחד? איך לטפל בחרדה? חרדות לא רציונליות, טיפול בפוביה, הפרעה טורדנית כפייתית
פחד לא הגיוני, חרדה פתולוגית, טיפול בחרדה לא הגיוני, טיפול בפחד לא הגיוני, פרנואיד, פרנויה, איך לטפל בפחד? איך לטפל בחרדה? חרדות לא רציונליות, טיפול בפוביה, הפרעה טורדנית כפייתית
... לא הגיוני, חרדה פתולוגית, טיפול בחרדה לא הגיוני, טיפול בפחד לא הגיוני, פרנואיד, פרנויה, איך לטפל בפחד? איך לטפל בחרדה? חרדות לא רציונליות, טיפול בפוביה, הפרעה טורדנית כפייתית מהם הגורמים לפחדים וחרדות לא רציונליות? במהלך ההרצאה, אליעד מתאר את עקרונות הפעולה של פחדים לא ... ואת המניעים של האדם, כולל ההבנה של חישובי התועלת מול הסיכון. מהן האתגרים בטיפול בחרדה? אליעד עובר לדבר על אתגרים בטיפול בחרדה, במיוחד כאשר מדובר במקרים פתולוגיים. השאלה הגדולה היא איך לעזור לאדם להבין שאין לו מה לפחד, כאשר הפחד הוא חלק מההרגשה שלו. לעיתים, על אף שהפחד בלתי ... שהפחדים שלהם אינם מבוססים על מציאות. מהם הגורמים לפחדים לא רציונליים? כיצד לטפל בחרדה פתולוגית? האם אפשר לפתור פחדים בצורה פשוטה? מהן הדרכים לטפל בפוביה? מהם האתגרים בטיפול בחרדה?
הדרכה למטפלים, מבוא לטיפול בחרדות, מבוא להתמודדות עם פחד, שיטה לטפל בחרדות, איך לטפל בפחדים? נוסחה לטיפול בתחושות רעות, נוסחה לטיפול ברגשות רעים, הדרכה למאמנים אישיים, ללמוד לטפל באנשים, דוגמה לטיפול רגשי קוגניטיבי, חרדת קהל, חרדת במה, פחד במה, פחד קהל, איך לטפל בחרדה? ניתוח סיבתיות, בדיקת סיבתיות
... למטפלים, מבוא לטיפול בחרדות , מבוא להתמודדות עם פחד, שיטה לטפל בחרדות, איך לטפל בפחדים? נוסחה לטיפול בתחושות רעות, נוסחה לטיפול ברגשות רעים, הדרכה למאמנים אישיים, ללמוד לטפל באנשים, דוגמה לטיפול רגשי קוגניטיבי, חרדת קהל, חרדת במה, פחד במה, פחד קהל, איך לטפל בחרדה? ניתוח סיבתיות, בדיקת סיבתיות וכאן אבאר איך בעצם מטפלים בתחושות רעות מסוגים שונים? מהי דרך הטיפול בסוגים שונים של תחושות רעות? ... יש את האפשרות של הפגישה האישית והטיפול האישי. אבל אעפכ זוהי דוגמה לדרך חשיבה ולאיזה שאלות ניתן לשאול כדי להבין את תת המודע של הפחד ואיך לטפל בחרדה ובפחד וכולי. ולצורך העניין הפעם ננתח לדוגמה את אחד הסוגים של החרדה החברתית, שבא לידי ביטוי ב: פחד לנאום חרדת קהל פחד במה פחד ... חושב שיש לו חרדת דיבור בפני קהל, סתם כך בלי סיבה, שסתם כך יש לו בעיה עם עמידה מול קהל ועם דיבור מול קהל, הרי שבעצם אין לאן להתקדם לגבי טיפול בחרדת קהל הזאת. וכן, נכון שבאמת יש היבט שאומר שהחרדה מופיעה סתם כך בלי סיבה ובאופן אקראי לגמרי. אבל התייחסתי לזה במקומות אחרים. וכאן ...
ניתוח מקרה טיפולי, טיפול בחרדה, טיפול בשורש החרדה, טיפול בשורש הבעיה, הבעיה לא נפתרה, מפחד שלא יאהבו אותי, מפחד שלא יעריכו אותי, איך לטפל בחרדה? איך לטפל בפחד?
ניתוח מקרה טיפולי, טיפול בחרדה, טיפול בשורש החרדה, טיפול בשורש הבעיה, הבעיה לא נפתרה, מפחד שלא יאהבו אותי, מפחד שלא יעריכו אותי, איך לטפל בחרדה? איך לטפל בפחד?
... מקרה טיפולי, טיפול בחרדה, טיפול בשורש החרדה, טיפול בשורש הבעיה, הבעיה לא נפתרה, מפחד שלא יאהבו אותי, מפחד שלא יעריכו אותי, איך לטפל בחרדה? איך לטפל בפחד? מדוע מתפתחת חרדה מהחשש לא להיראות טוב? אדם יכול לפתח חרדה עמוקה מהאפשרות שהוא לא ייראה טוב, מתוך החשש שלא יעריכו אותו או לא ... להמשיך ולחקור את עצמו, עד שהוא מגיע למצב שבו התחושה לא אכפת לי היא היחידה שנשארת. איך לטפל בחרדה חברתית? טיפול בפחד מהערכה חברתית הקשר בין חרדה למראה חיצוני איך לבטל רצון בלב שלם? פחד מדחייה חברתית התמודדות עם פחד שלא יאהבו אותי חרדה ממראה ...
טיפול בחרדות לא ברורות, טיפול בדיכאון כרוני, איך להתמודד עם חרדה לא הגיונית? איך להתמודד עם חרדה מוכללת? איך להתמודד עם חרדה כללית? איך לטפל בחרדה? איך לטפל בדיכאון? עצבות, למה אני בדיכאון? למה אני בחרדה?
טיפול בחרדות לא ברורות, טיפול בדיכאון כרוני, איך להתמודד עם חרדה לא הגיונית? איך להתמודד עם חרדה מוכללת? איך להתמודד עם חרדה כללית? איך לטפל בחרדה? איך לטפל בדיכאון? עצבות, למה אני בדיכאון? למה אני בחרדה?
טיפול בחרדות לא ברורות, טיפול בדיכאון כרוני, איך להתמודד עם חרדה לא הגיונית? איך להתמודד עם חרדה מוכללת? איך להתמודד עם חרדה כללית? איך לטפל בחרדה? איך לטפל בדיכאון? עצבות, למה אני בדיכאון? למה אני בחרדה? איך להתמודד עם חרדה ודיכאון כשלא יודעים מה הסיבה? אנשים רבים מתמודדים עם תחושות של חרדה כללית או דיכאון, אך ... הזו ללא פתרון. הגישה הנפוצה והאינטואיטיבית אומרת שכדי לטפל בחרדה, חייבים למצוא את המקור שלה. אך מה עושים כאשר המקור הזה אינו ברור? כיצד מטפלים בחרדות כשהמקור אינו ברור? אליעד מציע גישה אחרת: במקום להתעקש על מציאת המקור המדויק של ... הגדולות והעמוקות יותר. כיצד דוגמת המזגן עוזרת להבין את הטיפול בחרדות? אליעד משתמש בדוגמה פשוטה של מזגן שלא פועל, אך הסיבה אינה ברורה. כאשר לא יודעים מה בדיוק מקולקל במזגן, הוא ממליץ לבדוק קודם כל את הדברים הפשוטים והברורים - למשל האם ... בלי לדעת באופן ישיר את מקור התקלה הראשית. באותו אופן, בטיפול בחרדות ודיכאון, מומלץ להתחיל מהדברים הקטנים ביותר שידועים לנו, ורק בהמשך להגיע לטיפול בחרדות הלא ברורות. איך מתמודדים עם דיכאון בלי סיבה ברורה? במקביל לחרדה, אליעד מדבר גם על אנשים שסובלים מדיכאון, אבל אינם מצליחים להצביע על הסיבה המדויקת לתחושותיהם. הוא ... גם עם הבעיות הגדולות, שהיו עד כה מודחקות. מהו המסר המרכזי בטיפול בחרדות ודיכאון? המסר המרכזי שאליעד מעביר הוא שאין צורך להתעקש על מציאת המקור העמוק ביותר של החרדה או הדיכאון לפני שמטפלים בהם. הדרך הנכונה והיעילה יותר היא לטפל קודם כל ...
איך לטפל בחרדה כללית / תחושה רעה כללית במשך היום? ממה נובעת תחושת חרדה כללית ואיך אפשר להתמודד איתה? האם החרדה היא תוצאה של פחדים מוגזמים או שיש לה בסיס מציאותי? האם החרדה מוגזמת? האם חרדה יכולה להוביל לשיגעון? האם דמיונות ופנטזיות יכולים להוביל לשיגעון? למה לא מספיק רק להבין בשכל את החרדה? איך להבדיל בין פחד רציונלי לבין פחד מוגזם? איך להתמודד עם דמיונות אובססיביים? למה ידיעה שכלית לא מספיקה לשינוי רגשי? איך להתמודד עם פחד שהוא מציאותי ולא מוגזם
... לטפל בחרדה כללית תחושה רעה כללית במשך היום? ממה נובעת תחושת חרדה כללית ואיך אפשר להתמודד איתה? האם החרדה היא תוצאה של פחדים ... החרדה אינה בהכרח בעיה פסיכולוגית, אלא תגובה טבעית למצבים מסוימים. עם זאת, היא הופכת לבעיה כאשר האדם אינו יודע להבדיל בין פחד רציונלי לבין פחד מוגזם. לכן המפתח לטיפול בחרדה הוא הבנה עמוקה ומפורטת של הפחדים, בידול ברור בין מציאות לדמיון, והפסקת הבריחה לדמיונות שמנתקים את האדם מהמציאות. ... הדמיונות, כך תחזק את החיבור שלך למציאות, וזה יפחית משמעותית את הסיכון לחרדה ולהרגשת שיגעון. אתה חייב לחזק את השכל שלך ולא את הדמיון. למה ידיעה שכלית לא מספיקה לטפל בחרדה? האדם: אז אולי פשוט תגיד לי עכשיו מה הסיבה לחרדה וזה יפתור את הבעיה. אליעד כהן: זה לא מספיק רק לדעת את התשובה ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טיפול בטראומה, חרדת קהל, פחד קהל, בלק אווט, חישכון, התמודדות עם כישלון, פחד מכישלון, מפחד להיכשל, חרדת במה, פחד במה, פוסט טראומה, פחד פוסט טראומטי, טיפול בפחד, טיפול בחרדה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: לטפל בחרדה, דיכאון? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לטפל בחרדה, איך להתמודד עם גירושין? איך להעריך את עצמך? איך להיות מאושר ושמח? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך לשפר את הזיכרון? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להיגמל מהימורים? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך לנהל את הזמן? איך לעשות יותר כסף? איך לקבל החלטות? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור אהבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בזוגיות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה העולם קיים? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה לא להתאבד? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? בשביל מה לחיות? האם אפשר לדעת הכל? האם לדומם יש תודעה? למה יש רע בעולם? מה המשמעות של החיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם באמת הכל לטובה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות מאושר? האם יש משמעות לחיים? איך להנות בחיים? מי ברא את אלוהים? אולי אנחנו במטריקס? האם יש או אין אלוהים? האם יש בחירה חופשית? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לאורח חיים בריא, אימון אישי לנוער, מאמן לזוגיות בנושא לטפל בחרדה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4219 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 15:49:01 - wesi1