אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה התמודדות עם כישלון ✔טיפול בטראומה, חרדת קהל, פחד קהל, בלק אווט, חישכון, התמודדות עם כישלון, פחד מכישלון, מפחד להיכשל, חרדת במה, פחד במה, פוסט טראומה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
טיפול בטראומה, חרדת קהל, פחד קהל, בלק אווט, חישכון, התמודדות עם כישלון, פחד מכישלון, מפחד להיכשל, חרדת במה, פחד במה, פוסט טראומה, פחד פוסט טראומטי, טיפול בפחד, טיפול בחרדה
איך מתמודדים עם טראומה, פחד קהל ו - Blackout בזמן אמת?

הפחד להיכשל, במיוחד בסיטואציות חוזרות, הוא אחד מהאתגרים הנפוצים ביותר שגורמים לחרדת קהל ותחושת טראומה. כאשר האדם נתקל במצב בו נכשל בעבר, כמו הופעה מול קהל, הוא עשוי לחוות מחדש את הכישלון דרך זיכרון שלילי שצף ועולה, מה שמביא לחרדה, לחץ נפשי ואף ל - Blackout (חשיכה או "בלק אאוט"). אליעד כהן מסביר לעומק כיצד לטפל בתופעה זו ומפרט את המנגנונים הפסיכולוגיים שמאחוריה.

האם הכישלון מהעבר באמת משפיע על ההווה?

לכאורה, האדם סבור שהכישלון שהיה בעבר הוא הסיבה לכך שהוא חווה חרדה בזמן ההווה. לדוגמה, אם אדם נכשל בהרצאה קודמת מול קהל וכעת עליו שוב לעמוד מול קהל, הוא עשוי לחוות שוב את הטראומה של הכישלון. אליעד מדגיש כי בפועל, הפחד לא נובע ישירות מהעבר עצמו, אלא משני גורמים עיקריים שמתקיימים בהווה:
  1. מחשבה ש"אני חייב להצליח" או "אני חייב להרשים את הקהל".
  2. מחשבה ש"יש סיכוי סביר שלא אצליח או שלא ארשים את הקהל".
החיבור של שתי המחשבות האלו בהווה הוא הגורם האמיתי לפחד ול - Blackout, ולא הכישלון בעבר עצמו.

כיצד המחשבות בהווה יוצרות את הפחד מכישלון?

אליעד מסביר כי פחד מתרחש רק כאשר האדם רוצה שתוצאה מסוימת תקרה וחושב שקיימת אפשרות שהתוצאה הזאת לא תתרחש. לדוגמה, אדם שעומד מול קהל רוצה מאוד להרשים אותם ובו זמנית מודע לסיכוי שלא יצליח להרשים אותם. הפער הזה בין הרצון למציאות האפשרית מייצר פחד וחרדה.

הסיבה שהכישלון מהעבר עולה במחשבותיו היא משום שהמוח משתמש בעבר כמדד לכך שיש סיכוי סביר שהכישלון יתרחש שוב. אולם, אין זה מחייב שהכישלון אכן יתרחש שוב, אלא רק מעלה את המודעות לאפשרות כזאת.

איך אפשר להפחית את הפחד ולהימנע מ - Blackout?

אליעד מציע שתי דרכים עיקריות להפחתת החרדה ולמניעת Blackout:
  1. להקטין את הצורך המחויב בהרשמת הקהל - כלומר, להבין שההצלחה אינה חובה מוחלטת, ולצמצם את הלחץ הפנימי להצליח.
  2. להגדיל את תחושת הביטחון שתצליח - על ידי חיזוק תחושת המסוגלות והביטחון העצמי בנוגע להצלחה האפשרית.
ככל שהאדם מצליח להפחית את המחויבות להצלחה או להגדיל את הביטחון שלו שיצליח, כך החרדה תפחת באופן משמעותי.

מדוע אי אפשר להיפטר לחלוטין מזיכרונות של כישלון?

אליעד מדגיש שלא ניתן למחוק לחלוטין את הזיכרונות השליליים מהעבר, וטוב שכך. הזיכרון השלילי הוא למעשה מנגנון הגנה שעוזר לאדם ללמוד מטעויות ולהשתפר בעתיד. לדוגמה, אדם שנגע באש וקיבל כוויה, יזכור את החוויה ויימנע מלחזור עליה בעתיד. באותו האופן, אם מישהו נכשל מול קהל, הזיכרון של אותו כישלון יכול לעזור לו להיערך טוב יותר לקראת הפעם הבאה.

הזיכרון אינו בעיה בפני עצמו, אלא הפרשנות והחשיבות שהאדם מעניק לו. המטרה היא לא לשכוח את הזיכרון, אלא לשנות את היחס אליו, כך שלא יעורר חרדה מיותרת.

מה עושים בזמן אמת כשהזיכרון השלילי מופיע?

כשאדם נמצא מול קהל והזיכרון השלילי עולה וגורם ל - Blackout, אליעד מציין שאין דרך להעלים באופן מיידי את...
כן מה אתה שואל?

ש: איך להתמודד עם כישלונות שהיו בעבר בסיטואציות מסוימות.

אליעד: איזה כישלונות היו בעבר?

ש: כישלון שהיה בעבר בסיטואציה מסוימת.

אליעד: מה זה קשור אליך הכישלון הזה, למה אתה צריך להתמודד איתו?

ש: תכף אני אגיד לך בסוף אותו השאלה.

אליעד: מישהו יודע למה שאלתי אותו את מה ששאלתי אותו?

ש: כן למה הוא חושב שזה כישלון.

אליעד: רגע לא, למה כי מה רציתי, איך הוא ישאל את השאלה? שהוא ישאל כישלונות שהיו לי בעבר לא כישלונות שהיו בעבר מה אכפת לך מכישלונות שהיו בעבר, כישלונות שאני נכשלתי בעבר אתה תשאל את זה בגוף ראשון, אתה שאלת את זה "איך להתמודד עם כישלונות" מה אכפת לך שיש כישלונות, "איך להתמודד עם זה שאני חושב שאני נכשלתי בעבר" תהיה ממוקד.

ש: יש לי שאלה אחרת אז.

אליעד: זה כמו "במי רוצה להיות מיליונר" החלפת שאלה.

ש: בא נגיד טוב מה זאת השאלה הזאת, כישלון שהיה לי בעבר בדבר מסוים ובהווה כשאני נמצא באותה הסיטואציה הכישלון מהעבר צף ואז הוא בעצם, אפשר לקרוא לזה טראומה.

אליעד: אוקי.

ש: אז זה בעצם מפריע לי בהווה.

אליעד: זה מה שמפריע לך או "נראה לי שזה מפריע לי בהווה"?

ש: זה מה שנראה לי שמפריע לי בהווה ואני מבין שאין קשר באותו רגע מסוים בין מה שהיה בעבר לבין מה שיכול לקרות כרגע וזה בעצם צף וזה מבלבל.

אליעד: טוב זאת השאלה?

ש: המקרה מהעבר צף, זאת השאלה.

אליעד: אוקי בואו נחזור על מה שהוא שאל הוא שאל כזה דבר, הוא אומר שבעבר היה לו כישלון בהווה זה צף ולמרות שהוא מבין שאין קשר בין מה שהיה בעבר למה שקורה בהווה אף על פי כן זה מונע ממנו, מה זה מונע ממך אמרת?

ש: לא בטוח שאני מבין שאין קשר קודם כל, לא בטוח שאני מבין שאין קשר אבל כן בסיטואציה דומה בהווה זה בעצם צף וזה מציק, וזה מפריע להיות בתוך הסיטואציה.

אליעד: בא נגיד שפעם התחלת עם מישהי והיא אמרה לך "לא", עכשיו אתה מתחיל עם מישהי ואתה מפחד שהיא תגיד לך "לא", נכון דומה לזה?

ש: לא.

אליעד: הקמת חברה והיא לא הצליחה אתה מקים עוד חברה ואתה כל הזמן מפחד אולי זה לא יצליח כמו החברה הקודמת נניח.

ש: לצורך העניין בוא נישאר בתוך העניין של בחורה שכבר התחלתי עם בחורה ואני נמצא בתוך סיטואציה או שאתה יודע מה בא ניקח משהו אחר, משהו יותר מעניין שהייתה סיטואציה שהייתי מול קהל ונכשלתי וכרגע כשאני נמצא מול קהל זה עדיין נמצא שם.

אליעד: טראומה כי אתה מפחד שאולי זה יקרה עוד פעם.

ש: כן.

אליעד: מה הפתרון, מה עושים?

ש: אוקי פתרון אחד זה למחוק את זה מהזיכרון לא להיזכר בדבר הזה.

אליעד: יפה, בהנחה שאתה לא יכול למחוק את זה מהזיכרון.

ש: פתרון שני זה להימנע מסיטואציה כזאת.

אליעד: בהנחה שאתה לא רוצה להימנע מסיטואציה כזאת.

ש: לא לפחד ממה שיקרה.

אליעד: איך אפשר לא לפחד ממה שיקרה? זאת השאלה הרי. טוב תקשיב קודם כל מתחילים מהתחלה להגיע לשורש.

ש: להגיע לשורש?

אליעד: להגיע למה? למהות.

ש: להתאמן על זה.

אליעד: על מה?

ש: על לתרגל את הסיטואציה הזאת.

אליעד: קודם כל מתחילים בזה שאתה צריך להגיד את האמת לגבי השאלה, מה האמת? יש כרגע סיטואציה שאתה רוצה להתמודד איתה אתה מפחד להתמודד איתה, למה את מפחד להתמודד איתה? אתה אומר שזה בגלל מה שקרה בעבר, אבל זה לא קשור למה שקרה בעבר, זה לא קשור בכלל וזה לא בגלל זה אתה מפחד. אתה רוצה להצליח במשהו, אתה לא רוצה להיכשל במשהו שזה אותו דבר, אתה חושב שיש סיכוי שתיכשל ולכן אתה מפחד לעשות את הפעולה, למה אתה חושב שיש סיכוי שתיכשל? בגלל מה שהיה בעבר זה מגדיל את זה שתחשוב שיש סיכוי שתיכשל אבל זה לא מחייב את זה שתחשוב שיש סיכוי שתיכשל.

הסיבה שאתה כרגע מפחד לעשות פעולה מסוימת היא לא בגלל הכישלון בעבר היא בגלל שכרגע אתה אומר "אני חייב להצליח" פלוס כרגע אתה מבין שאולי לא תצליח, שניהם ביחד מחייב את זה שתפחד מכישלון ולכן אם אתה רוצה פחות לפחד מכישלון או לא לפחד מכישלון יש לך שתי אפשרויות, אפשרות אחת זה לחשוב שאתה פחות אכפת לך אם תיכשל או תצליח, אפשרות שניה לחשוב שיש פחות סיכוי שתיכשל ויש יותר סיכוי שתצליח. אם תעשה את אחד משני אלה פחות תפחד אם לא תפחד אותו דבר זה הכל. להגיד "אני מפחד בגלל מה שהיה" זאת לא האמת, אתה מפחד בגלל שכרגע אתה לא רוצה להיכשל וכרגע אתה חושב שיש אפשרות שתיכשל זאת הסיבה שאתה מפחד זה לא קשור לעבר.

ש: השאלה שלי היא קצת אחרת.

אליעד: אתה הבנת אותי?

ש: אני הבנתי מה שאמרת.

אליעד: מה הבנת?

ש: זה לא רלוונטי בגלל שהשאלה שלי היא אחרת.

אליעד: בעיניך.

ש: בעיני.

אליעד: ובעיניך גם השאלה שלך אחרת.

ש: ברור לא בעיניך.

אליעד: יפה אז קודם כל תסביר מה אני דברתי.

ש: לא בעיניך כרגע אבל.

אליעד: מה אני הסברתי?

ש: מה שאתה מסביר זה בעצם ההכנה למקרה ואני שואל על מקרה עצמו כשאני נמצא בתוך המקרה.

אליעד: מדהים עכשיו תסביר מה הסברתי.

ש: מה שאתה אומר בעצם זה לשלוט במנגנונים שמשפיעים על ההרגשה שלי.

אליעד: זה מה שאמרתי?

ש: כן.

אליעד: אוקי מה אמרתי בעצם, מה הסברתי ואיזה מנגנונים?

ש: בעיקר מנגנון של פחד שלמצוא את מה שקשור באותו הרגע.

אליעד: שקשור באותו הרגע מנגנון של פחד, אני הסברתי משהו ספציפי כרגע אתה מפחד לדבר בפני קהל כי...

ש: כרגע אתה מתעסק בשאלה שלא אני שאלתי.

אליעד: אל תתחכם אז אף על פי כן.

ש: אתה מתחכם איתי אז אני אתחכם גם איתך.

אליעד: תקשיב רגע.

ש: בוא ניגש לשאלה עצמה.

אליעד: אתה רוצה שאני לא אתן לך תשובה? תקשיב אתה שאלת אותי איך מגיעים לחיפה בסדר? ואני במקום לתת לך תשובה איך מגיעים לחיפה אני אגיד לך איך מגיעים לירושלים, עכשיו מאחר שאנחנו מנהלים דו שיח אז כדי שנמשיך את הדו שיח תסביר לי מה הבנת אותי איך מגיעים לירושלים אחר כך נמשיך לשאלה המקורית שלך לחיפה.

ש: טוב אז תחזור עוד פעם על ההסבר כי אני כבר לא זוכר.

אליעד: אה לא זוכר זה היה הסבר כל כך עמוק שהבנת אותו רק אתה לא זוכר אותו אז אני אסביר לך עוד פעם, חשפנו? לא זוכר, לא זוכר זאת הסיבה, תקשיב עוד פעם תראה "לא זוכר" במרכאות כמובן, תראה זה עובד ככה אתה אמרת שפעם דיברת בפני קהל, קודם כל מה אמרת? אמרת שדיברת בפני קהל היה שם איזה משהו שלא יצא טוב ולכן אתה מפחד לדבר בפני קהל, זה מה ששאלת איך להתמודד, מה שאלת?

ש: השאלה שלי היא בעצם באותו רגע שזה קורה.

אליעד: שמה קורה?

ש: שאני נמצא עכשיו מול קהל, אני מופיע מול קהל.

אליעד: וקופץ לך הזיכרון שפעם נכשלת.

ש: כן איך למנוע את "blackout" באותו רגע.

אליעד: אז אני אסביר לך עוד פעם הסיבה שיש לך "blackout" כרגע היא לא קשורה לזה שנכשלת בעבר, היא לא מחויבת מזה שנכשלת בעבר, הסיבה שיש לך "blackout" כרגע היא נובעת משני דברים, 1. "אני חייב להרשים אותם", 2."יש סיכוי שאני לא ארשים אותם" זה הכל זה אותו דבר. הסיבה שאם אתה עומד מול אנשים ויש לך "blackout" היא בגלל שתי מחשבות, 1. "אני חייב להרשים אותם, אני חייב להצליח", 2. "יש סיכוי שאני אכשל ואני לא ארשים אותם" זה הכל.

ש: איך אתה יודע שזה לא קשור למשהו מהעבר?

אליעד: כי אני יודע איך זה עובד במוח תבדוק תראה שזה ככה.

ש: כן אבל עדיין צפה המחשבה הזאת, איך אני מתעלם מהמחשבה ברגע שהיא צפה?

אליעד: אתה לא מתעלם, אתה עושה את מה שאני עושה עכשיו ומתעלם ממה שאתה שאלת, אני עכשיו עונה לו.

אליעד: תסתכל איך אתה יודע? יש לנו שתי רגליים, מה זה פחד? הוא אמר מצב של פחד, "blackout" זה נובע מפחד, בסדר מה זה פחד? פחד זה "אני רוצה שיקרה ככה ואני חושב שיש סיכוי שיקרה אחרת", אם אין סיכוי שיקרה אחרת או אני לא בהכרח שיקרה ככה, אני לא מפחד", אם הוא היה בטוח שהוא יצליח לא היה לו "blackout", אם לא היה אכפת לו אם הוא יכשל גם לא היה לו "blackout". זאת אומרת שלא מחייב את "blackout" שזה הפחד "אני חייב להרשים אותם יש סיכוי שאני לא ארשים אותם", עכשיו מה גורם לכך שהוא חושב שיש סיכוי שהוא לא ירשים אותם? זה מה שהיה פעם אבל המהות זה לא מה היה פעם זה מה כרגע אתה חושב שיש סיכוי שיקרה, אם כרגע אתה תגיע למסקנה שבטוח שתרשים אותם אז לא אכפת לך מה היה פעם או אם תגיע למסקנה "שלא אכפת לי אם אני לא ארשים אותם" גם לא אכפת לך מה היה פעם זהו.

ואם פעם הצלחת נגיד שתמיד נאמת והצלחת אבל אם כרגע אתה אומר "אני חייב להרשים אותם ויש סיכוי שאני לא ארשים אותם" אז אתה תפחד, זה לא משנה מה היה פעם כאילו, זה נכון שמה שהיה פעם ייצר את מה שקורה כרגע מהיבט מסוים אבל ההתמקדות שלו צריכה להיות על שני דברים, מה האמת "האם מחויב שאני ארצה להרשים אותם, האם יש סיכוי שאני לא ארשים אותם" זה הכל, מה האמת? אם האמת היא שאתה חייב להרשים אותם והאמת היא שיש סיכוי שלא תרשים אותם אז אתה חייב לפחד זה מה יש, אם אתה לא רוצה לפחד אז או שתגלה שאתה לא חייב להרשים אותם או שתגלה שבטוח שתרשים אותם לא תגלה את זה תפחד, אם תגלה "אני פחות חייב להרשים אותם" או תגלה "יש יותר סיכוי שאני ארשים אותם ממה שאני חושב שאני ארשים אותם" הפחד יהיה קטן יותר בדיוק.

תקטין את הרגליים יהיה פחות פחד. אם תגיד "לא אני חייב להרשים אותם ואני חושב שיש סיכוי שאני לא ארשים אותם סיכוי גבוהה" אז אתה תפחד זה מה יש, זה לא משנה מה היה אתמול גם אם אתמול נתת את הנאום הכי גדול והצליח לך. ברק אובמה נגיד שהוא נתן נאום והצליח לו אז מה עכשיו כשהוא נואם הוא לא מפחד? הוא מפחד עוד פעם תלוי איפה ואם הוא ידבר במקום שהוא חושב שמעריצים אז הוא לא יפחד, למה? כי הוא אומר "על בטוח שזה זה" תלוי בהקשר. מה הבנת? עכשיו תגיד את זה.

ש: אני מבין שמה שהיה אתמול ומה שהיה היום לפי מה שאני הבנתי ממה שאתה אומר שלא בהכרח יש קשר ביניהם וזה הכל תלוי במחשבה שלי.

אליעד: לגבי?

ש: לגבי מה שהולך לקרות.

אליעד: לגבי מה שקורה והולך לקרות כרגע.

ש: מה שהולך לקרות וקורה כרגע.

אליעד:...
שלילי איך להיות בטוח בעצמי טראומות ללמוד מטעויות שיפור הביטחון העצמי זמן הווה תחושה פחד וחרדה לחץ למה מישהי חושבת לבדוק מה האמת בלק אאוט בלק אווט בלקאאוט התמודדות התמודדות עם כישלון חישכון חרדה חרדה לפני בחינה חרדה לפני מבחן חרדה מכישלון חרדה ממבחן חרדה ממבחנים חרדות חרדות לפני בחינות חרדות לפני מבחן חרדת חרדת בחינה חרדת בחינות חרדת במה חרדת כישלון חרדת מבחנים חרדת קהל טיפול טיפול בחרדה טיפול בחרדות טיפול בחרדת בחינות טיפול בטראומה טיפול בטראומות טיפול בפחד טיפול בפחדים טיפול נגד חרדה טיפול נגד חרדות טיפולים טיפולים נגד חרדה טיפולים נגד חרדות טראומה טראומות כישלון כישלונות להיכשל להתמודד להתמודד עם כישלון להתמודד עם כישלונות לחץ מבחינות לחץ ממבחן לחץ ממבחנים לטפל בחרדה לטפל בחרדות לטפל בחרדת בחינות מטופל מטופלים מטפל פוסט פוסט טראומה פוסטים פחד פחד בחינות פחד במה פחד להיכשל פחד להיכשל בבחינה פחד לפני מבחנים פחד מבחינות פחד מטיפול בפחד פחד מכישלון פחד מכישלון בבחינה פחד מכישלונות פחד ממבחנים פחד פוסט טראומטי פחד קהל פחדים
טעויות, איך ללמוד מטעויות? איך לא לחזור על טעות? איך ללמוד מכישלון? איך לא להיכשל שוב? איך לנתח טעות? התמודדות עם כישלון, התמודדות עם טעות, איך לנתח כישלון? מה זה ללמוד מטעויות? ללמוד מניסיון, טעות לעולם חוזרת, איך להצליח בחיים?
טעויות, איך ללמוד מטעויות? איך לא לחזור על טעות? איך ללמוד מכישלון? איך לא להיכשל שוב? איך לנתח טעות? התמודדות עם כישלון, התמודדות עם טעות, איך לנתח כישלון? מה זה ללמוד מטעויות? ללמוד מניסיון, טעות לעולם חוזרת, איך להצליח בחיים?
... איך ללמוד מטעויות? איך לא לחזור על טעות? איך ללמוד מכישלון? איך לא להיכשל שוב? איך לנתח טעות? התמודדות עם כישלון , התמודדות עם טעות, איך לנתח כישלון? מה זה ללמוד מטעויות? ללמוד מניסיון, טעות לעולם חוזרת, איך להצליח ... עקב הסחות דעת כמו פלאפון, הוא יפעל מראש לשנות את סביבתו (כמו הפעלת מצב נא לא להפריע) כדי למנוע הישנות הטעות. איך ללמוד מטעויות? איך לנתח טעות? התמודדות עם כישלון מה זה ניתוח סיבתיות? איך לא לחזור על אותה טעות? מה גורם לטעויות? מה זה אומר ללמוד מטעויות? ללמוד מטעויות ...
טיפול בפחד מכישלון, לקיחת סיכונים, התמודדות עם תחושת כישלון, להתגבר על חרדת כישלון, איך לא לפחד להיכשל? מפחד לקחת סיכונים, התמודדות עם כישלון, מרגיש שאני כישלון, חוסר ביטחון עצמי
טיפול בפחד מכישלון, לקיחת סיכונים, התמודדות עם תחושת כישלון, להתגבר על חרדת כישלון, איך לא לפחד להיכשל? מפחד לקחת סיכונים, התמודדות עם כישלון, מרגיש שאני כישלון, חוסר ביטחון עצמי
... לקיחת סיכונים, התמודדות עם תחושת כישלון, להתגבר על חרדת כישלון, איך לא לפחד להיכשל? מפחד לקחת סיכונים, התמודדות עם כישלון, מרגיש שאני כישלון, חוסר ביטחון עצמי איך פחד מכישלון משפיע על קבלת החלטות? פחד מכישלון ... ולקיחת סיכונים? אליעד מסביר שהצלחה אינה קשורה רק לכישרון מולד או למזל, אלא גם לנכונות שלנו לקחת סיכונים ולהתמודד עם כישלונות בדרך. לדוגמה, אם אדם רוצה ללמוד משהו חדש, עליו להיות מוכן להיכשל כמה פעמים עד שילמד ... מוכנים לקחת סיכון - האם אנחנו מוכנים להתנסות במשהו חדש, לא משנה אם נתקל בכישלון, רק כדי ללמוד ולהתפתח? לדעת להתמודד עם כישלון הוא חלק בלתי נפרד מהדרך להצלחה. מהי הדרך להרגיש חופשי מבלי לפחד להיכשל? בסופו של דבר, ...
מוטיבציה להתמדה לאורך זמן, איך לא להישבר? מתמיד ולא רואה תוצאות, פיתוח זיכרון, איך לזכור דברים? אבנים שחקו מים, רוצה תוצאות מהירות, השגת מטרות, התמודדות עם כישלון, איך להתמיד לאורך זמן? איך לפתח התמדה? שינון
מוטיבציה להתמדה לאורך זמן, איך לא להישבר? מתמיד ולא רואה תוצאות, פיתוח זיכרון, איך לזכור דברים? אבנים שחקו מים, רוצה תוצאות מהירות, השגת מטרות, התמודדות עם כישלון, איך להתמיד לאורך זמן? איך לפתח התמדה? שינון
... איך לא להישבר? מתמיד ולא רואה תוצאות, פיתוח זיכרון, איך לזכור דברים? אבנים שחקו מים, רוצה תוצאות מהירות, השגת מטרות, התמודדות עם כישלון , איך להתמיד לאורך זמן? איך לפתח התמדה? שינון איך להתמיד לאורך זמן גם כשלא רואים תוצאות? אליעד כהן מסביר בהרצאה שלו את הסוגיה המוכרת והנפוצה של אנשים שמתמידים ... לא להישבר בהתמדה? שיטות לזכור דברים לאורך זמן איך לפתח התמדה? האם שינון עוזר לזיכרון? מה עושים כשלא רואים תוצאות? איך להתמודד עם כישלון? התמודדות עם חוסר הצלחה ...
איך להפוך כישלון להצלחה? איך להצליח אחרי כישלון? ללמוד מטעויות, בפעם הבאה תצליח יותר, חכם לומד מניסיונם של אחרים, איך ללמוד מהניסיון? איך לא לטעות שוב? ניתוח טעויות, ללמוד מכישלון, התמודדות עם כישלון, הצלחה אחרי כישלון
איך להפוך כישלון להצלחה? איך להצליח אחרי כישלון? ללמוד מטעויות, בפעם הבאה תצליח יותר, חכם לומד מניסיונם של אחרים, איך ללמוד מהניסיון? איך לא לטעות שוב? ניתוח טעויות, ללמוד מכישלון, התמודדות עם כישלון, הצלחה אחרי כישלון
... לא לטעות שוב? ניתוח טעויות, ללמוד מכישלון, התמודדות עם כישלון, הצלחה אחרי כישלון איך אפשר להצליח אחרי כישלון? כשאנשים חווים כישלון, בין אם זה בזוגיות, במבחן נהיגה ... המעשית מכך. לסיכום, מהן הנקודות המרכזיות בהתמודדות עם כישלון בדרך להצלחה? הכישלון עצמו אינו ערובה להצלחה עתידית ואינו מעלה את סיכויי ההצלחה אוטומטית. ניתוח הכישלון ... ניתן להעלות את הסיכוי להצלחה עתידית. כיצד להתמודד עם כישלון וללמוד ממנו? הדרכים ללמוד מניסיון אישי ומניסיון של אחרים הכישלון לא מבטיח הצלחה - איך להימנע מטעויות ... לא לחזור על אותן טעויות ולהצליח בעתיד. כיצד להתמודד עם כישלון וללמוד ממנו? הדרכים ללמוד מניסיון אישי ומניסיון של אחרים הכישלון לא מבטיח הצלחה - איך להימנע מטעויות ...
כישלון והצלחה, איך ללמוד מכישלון? איך להפוך כישלון להצלחה? איך ללמוד מטעויות? איך ללמוד מניסיון? איך לא להיכשל שוב? למידה מניסיון, למידה מניסיון אישי, התמודדות עם כישלון, מכישלון להצלחה, איך ללמוד מהכישלון? איך ללמוד להצליח?
כישלון והצלחה, איך ללמוד מכישלון? איך להפוך כישלון להצלחה? איך ללמוד מטעויות? איך ללמוד מניסיון? איך לא להיכשל שוב? למידה מניסיון, למידה מניסיון אישי, התמודדות עם כישלון, מכישלון להצלחה, איך ללמוד מהכישלון? איך ללמוד להצליח?
... והצלחה, איך ללמוד מכישלון? איך להפוך כישלון להצלחה? איך ללמוד מטעויות? איך ללמוד מניסיון? איך לא להיכשל שוב? למידה מניסיון, למידה מניסיון אישי, התמודדות עם כישלון , מכישלון להצלחה, איך ללמוד מהכישלון? איך ללמוד להצליח? איך ללמוד מכישלון ולהפוך אותו להצלחה? כיצד אפשר ללמוד מכישלון ... הוא לא דבר שנשאר רק כזיכרון רע, אלא הוא מקור ללמידה ולשיפור. השאלה המרכזית היא איך לומדים מהכישלון ומה ניתן לעשות כדי למנוע את הכישלון הבא. כאן הוא מציע כלים לשיפור והתמודדות עם כישלון. מהו כישלון? כישלון הוא מצב שבו אדם מנסה להשיג מטרה מסוימת, אך במקום להשיג את המטרה הרצויה, הוא משיג תוצאה אחרת ...
לסלוח לעצמך, איך לסלוח לעצמך על כל דבר? איך להסיר אחריות מעצמך? איך לא להאשים את עצמך בשום דבר? איך לא לכעוס על עצמך? איך לא לשנוא את עצמך? איך לקבל את עצמך בלי תנאים? איך לאהוב את עצמך בלי תנאים? שנאה עצמית ואחריות אישית
לסלוח לעצמך, איך לסלוח לעצמך על כל דבר? איך להסיר אחריות מעצמך? איך לא להאשים את עצמך בשום דבר? איך לא לכעוס על עצמך? איך לא לשנוא את עצמך? איך לקבל את עצמך בלי תנאים? איך לאהוב את עצמך בלי תנאים? שנאה עצמית ואחריות אישית
... אחריות מלאה על כל פרט ופרט, כולל הרגשות שלך. איך להתמודד עם רגשות אשמה האם כדאי לקחת אחריות או להסיר אחריות איך לא לכעוס על עצמך איך לקבל החלטות בלי להצטער התמודדות עם כישלון והפקת לקחים איך אפשר להשתמש בהסרת אחריות כדי לסלוח לעצמך? כדי לא לכעוס על עצמך, אפשר לבחון האם באמת ... שונאים את עצמנו ולא נשארים בכלא פנימי של האשמות. איך להתמודד עם רגשות אשמה האם כדאי לקחת אחריות או להסיר אחריות איך לא לכעוס על עצמך איך לקבל החלטות בלי להצטער התמודדות עם כישלון והפקת לקחים הסרת אחריות חלקית, לקיחת אחריות חלקית, למה אני שונא את עצמי? איך להתמודד עם כישלון? למה אני כועס על עצמי? איך לקחת אחריות רגשית? איך להאשים את עצמי? שנאה עצמית והסרת אחריות, שנאה עצמית ... איך להסיר אחריות מעצמי? איך לא להאשים את עצמי בשום דבר? איך לא לכעוס על עצמי? איך לא לשנוא את עצמי? איך לקבל את עצמי בלי תנאים? איך לאהוב את עצמי בלי תנאים? התמודדות עם כישלון
גישות טיפוליות, למה הטיפול לא מחזיק מעמד? למה הטיפול לא עובד? טיפול cbt, טיפול נלפ, טיפול רגשי, שינוי חשיבה, טיפול פסיכולוגי, טיפול סי בי טי, טיפול nlp, שינוי התנהגותי, טיפול קוגניטיבי, טיפול התנהגותי
גישות טיפוליות, למה הטיפול לא מחזיק מעמד? למה הטיפול לא עובד? טיפול cbt, טיפול נלפ, טיפול רגשי, שינוי חשיבה, טיפול פסיכולוגי, טיפול סי בי טי, טיפול nlp, שינוי התנהגותי, טיפול קוגניטיבי, טיפול התנהגותי
... טיפול נפשי והתאמתו למטופל שינוי התנהגותי מול שינוי חשיבתי התמודדות עם כישלון זמני בטיפול כיצד לחזק מנגנוני חשיבה לאורך זמן הצפת הבעיה וביטול הפוטנציאל לחזרתה מדוע טיפול עלול להיכשל ולמה לא להאשים רק את המטופל? כאשר ... טיפול נפשי והתאמתו למטופל שינוי התנהגותי מול שינוי חשיבתי התמודדות עם כישלון זמני בטיפול כיצד לחזק מנגנוני חשיבה לאורך זמן הצפת הבעיה וביטול הפוטנציאל לחזרתה אליעד: עכשיו, בן אדם הולך לטיפול, והטיפול לא מצליח. נגיד, ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טיפול בטראומה, חרדת קהל, פחד קהל, בלק אווט, חישכון, התמודדות עם כישלון, פחד מכישלון, מפחד להיכשל, חרדת במה, פחד במה, פוסט טראומה, פחד פוסט טראומטי, טיפול בפחד, טיפול בחרדה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: התמודדות עם כישלון, האם יש או אין אלוהים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם באמת הכל לטובה? למה יש רע בעולם? למה יש רע וסבל בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? למה העולם קיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להיות מאושר? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה לא להתאבד? אולי אנחנו במטריקס? האם הכל אפשרי? בשביל מה לחיות? האם יש אמת מוחלטת? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה המשמעות של החיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש בחירה חופשית? מי ברא את אלוהים? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש משמעות לחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: התמודדות עם כישלון, כעס ועצבים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להשיג איזון נפשי? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם אכזבות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך למצוא זוגיות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך ליצור אהבה? איך להעריך את עצמך? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיגמל מהימורים? איך לשתול מחשבות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לקבל החלטות? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להיות מאושר ושמח? איך להעביר ביקורת בונה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם גירושין? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשפר את הזיכרון? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחנך ילדים? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להאמין בעצמך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לנוער, מטפל התנהגותי קוגניטיבי, אימון אישי ועסקי בנושאי התמודדות עם כישלון - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3438 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 23:31:54 - wesi1