אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טיפול ב ocd ✔שינוי הרגלים, התנהגות כפייתית, OCD, שינוי דפוסי התנהגות, הרגלי התנהגות, שינוי התנהגות, גמילה מהתמכרויות, הפסקת עישון, דיאטה, איך להפסיק...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
שינוי הרגלים, התנהגות כפייתית, OCD, שינוי דפוסי התנהגות, הרגלי התנהגות, שינוי התנהגות, גמילה מהתמכרויות, הפסקת עישון, דיאטה, איך להפסיק לעשן? איך להיגמל מסוכר? שינוי הרגלי אכילה, הרגלי אורח חיים בריא, איך לשנות הרגלי אכילה?
איך לשנות הרגלים בקלות?

שינוי הרגלים יכול להיראות משימה קשה, במיוחד כאשר מדובר בהרגלים שגורמים לאדם סבל או לא מועילים לו, אך אליעד כהן מציע גישה שמבוססת על חקירה פנימית של הסיבות להתנהגות. גישה זו, המתמקדת בשאלה אחת בלבד, יכולה להקל על תהליך השינוי.

מהי הדרך לשנות הרגלים?

כדי לשנות הרגל, על האדם לשאול את עצמו שאלה פשוטה אך מעמיקה: "למה אני עושה את זה?" השאלה הזו מסייעת לאדם להבין את המניע או הסיבה הפנימית שמובילה אותו לפעול בצורה אוטומטית, בלי לחשוב על הפעולה. לדברי אליעד, כל אדם שמיישם את השיטה הזו בצורה מלאה יכול לשנות כל הרגל. השאלה "למה" מציבה את האדם במצב של חקירה פנימית של עצמו, ולא מאפשרת לו להמשיך בפעולה מתוך אוטומטיות.

כיצד להפוך פעולה אוטומטית לפעולה מודעת?

הרגל הוא פעולה אוטומטית, פעולה שאדם עושה מבלי לחשוב עליה, פעמים רבות מתוך דפוסי התנהגות שהפכו לנטייה טבעית. לדוגמה, אדם שמעשן סיגריה או שוטף ידיים פעמים רבות כי זה מרגיע אותו - אלו פעולות שהוא עושה כמעט בלי לחשוב עליהם. הדרך לשבור את הדפוסים האוטומטיים היא על ידי חקירה עצמית, שאלת "למה אני עושה את זה?" שגורמת לאדם להתבונן בפעולה ולעשות אותה מתוך מחשבה.

דוגמאות להמחשת השיטה

אליעד מציע מספר דוגמאות שיעזרו להבין כיצד השיטה פועלת. נניח, אדם שמעשן ורוצה להפסיק לעשן. הוא שואל את עצמו, "למה אני מעשן?" אם התשובה היא "כי משעמם לי", עליו לשאול: "האם העישון באמת פותר את השעמום שלי? האם יש דרך אחרת להתמודד עם שעמום?" החקירה הזו מחייבת את האדם להפעיל שיקול דעת ולבחון אם ההרגל באמת מועיל לו.

אותו הדבר נכון גם לגבי אדם שסובל מהתנהגות כפייתית, כמו שטיפת ידיים חוזרת. כאשר הוא שואל את עצמו "למה אני עושה את זה?", ייתכן שהוא יגלה שהתנהגות זו נובעת מתוך פחד מחיידקים. אז עליו להמשיך ולשאול, "האם החרדה שלי רציונלית? האם יש דרך אחרת להרגיש בטוח?"

בהקשר של אדם שמכור לאוכל לא בריא, הוא יכול לשאול את עצמו, "למה אני אוכל את המזון הזה?" ואם הוא מגלה שהתשובה היא "כי זה מספק אותי רגשית", עליו לשאול: "האם יש דרך אחרת לקבל סיפוק רגשי?" החקירה הזו עוזרת להבין אם ההרגל באמת משפר את מצבו או אם יש אפשרויות אחרות להרגיש טוב.

מה קורה אם לא מצליחים להפסיק את ההרגל למרות שמצאנו את הסיבה?

לפעמים, גם אחרי שמצאנו את הסיבה, עדיין לא מצליחים להפסיק את ההרגל. במקרים כאלו, יש שתי אפשרויות:

1. האדם הגיע לסיבה נכונה, והיא אכן מצדיקה את המשך ההרגל. במצב כזה, אין לאדם באמת בעיה עם ההרגל והוא יכול להמשיך בו מתוך הבנה.

2. אם הסיבה לא מספקת אותו, כלומר, היא אינה משכנעת אותו להפסיק את ההרגל, עליו להמשיך לשאול "למה" עד שיגיע לסיבה האמיתית. זהו שלב קריטי שבו על האדם להמשיך לחקור את עצמו עד שימצא את השורש האמיתי להתנהגות.

כיצד לזהות את הסיבה האמיתית?

אם אדם שואל את עצמו "למה אני עושה את זה?" ומוצא תשובה, אך עדיין לא מצליח לשנות את ההרגל, זהו סימן לכך שהוא לא מצא את הסיבה האמיתית. לעיתים, התשובה הראשונית אינה מספיקה כדי להפסיק את ההרגל, ולכן יש להמשיך לחקור את המניע האמיתי. ברגע שאדם מוצא את הסיבה האמיתית, יש לו שתי אפשרויות:

1. הוא מבין שההרגל לא נחוץ לו ומפסיק אותו.

2. הוא מבין שההרגל חשוב לו וממשיך בו מתוך בחירה מודעת.

סיכום - הדרך להפסיק הרגלים

לסיכום, הדרך לשנות הרגלים היא על ידי חקירה פנימית ושאלת "למה אני עושה את זה?". כאשר האדם מוצא את הסיבה האמיתית, או שהוא מפסיק את ההרגל, או שהוא מבין שהוא ממשיך בו מתוך בחירה מודעת, כי זה הגיוני לו.
איך לשנות הרגלים בקלות?

כאשר אדם רוצה לשנות הרגל מסוים ואינו מצליח בכך, הוא למעשה נמצא במאבק פנימי עם עצמו. הפתרון לכך נמצא במילה אחת: "למה".

כוחה של המילה "למה"

לכל הרגל יש שורש, ולכן על מנת לשנותו, יש להבין את הסיבה שבגללה הוא קיים. כל אדם שמיישם את השיטה הזו בצורה מלאה, כלומר, במאה אחוז, יוכל לשנות כל הרגל שהוא רוצה. השאלה "למה" היא הכלי המרכזי לכך. על האדם לשאול את עצמו:
  • למה אני עושה את זה?
  • למה אני רוצה להמשיך לעשות את זה?
  • האם באמת נכון עבורי לעשות את זה?
  • האם זה מועיל לי או מזיק לי?
כדי להצליח, יש לחקור את השאלה הזו באופן עמוק ולא להסתפק בתשובה שטחית.

מהו הרגל?

הרגל הוא למעשה פעולה אוטומטית שאינה דורשת מחשבה מודעת. הפעולות שמרכיבות הרגלים מבוצעות מתוך הרגל, מתוך אוטומטיות וללא בחינה מודעת. זאת בניגוד לפעולות שמונעות ממחשבה רציונלית ומודעת. לכן, הדרך להשתחרר מהרגלים היא להפוך את הפעולה האוטומטית לפעולה מודעת ומבוססת מחשבה.

איך הופכים פעולה אוטומטית למודעת?

כאשר אדם שואל "למה אני עושה את זה?", הוא מפסיק לפעול מתוך אוטומטיות ומתחיל לחשוב על הסיבה לפעולה. עצם החקירה יוצרת שינוי במנגנון קבלת ההחלטות שלו. במקום לפעול מתוך דפוסים אוטומטיים ולא מודעים, הוא מתחיל להפעיל שיקול דעת.

דוגמאות להמחשת השיטה

ניקח מספר דוגמאות להרגלים בעייתיים ונראה כיצד ניתן ליישם את השיטה:
  • אדם שמעשן ורוצה להפסיק - הוא שואל את עצמו: "למה אני מעשן?". אם התשובה היא "כי משעמם לי", עליו לשאול: "האם העישון באמת פותר את השעמום שלי? האם אין דרך אחרת להתמודד עם שעמום?"
  • אדם שסובל מהתנהגות כפייתית (OCD), כמו שטיפת ידיים חוזרת - הוא שואל: "למה אני עושה את זה?" אם התשובה היא "כי אני מפחד מחיידקים", עליו לשאול: "האם החרדה שלי רציונלית? האם יש דרך אחרת להרגיש בטוח?"
  • אדם שמכור למזון לא בריא - הוא שואל: "למה אני אוכל דברים מזיקים?" אם התשובה היא "כי זה מספק אותי רגשית", עליו לשאול: "האם יש דרך אחרת לקבל סיפוק רגשי?"
מה קורה אם מוצאים סיבה ועדיין לא מצליחים להפסיק את ההרגל?

אם אדם מוצא סיבה לכך שהוא ממשיך בהרגל אך עדיין רוצה להפסיקו, יש לכך שתי אפשרויות:
  1. הוא הגיע לסיבה הנכונה, והיא אכן מצדיקה עבורו את המשך ההרגל, ולכן אין לו באמת בעיה עם ההרגל.
  2. הוא הגיע לסיבה מסוימת, אך היא אינה מספקת אותו, מה שאומר שזו לא הסיבה האמיתית. עליו להמשיך לשאול "למה" עד שיגיע לשורש האמיתי של ההרגל.
כיצד לזהות את הסיבה האמיתית?

אם אדם חוקר את ההרגל שלו ושואל "למה?" אך עדיין אינו מצליח לשנות אותו, סימן שהוא לא הגיע לסיבה האמיתית. כאשר מוצאים את הסיבה האמיתית, התגובה תהיה אחת משתי אפשרויות:
  • או שהאדם יבין שההרגל אינו נחוץ לו ויפסיק אותו באופן מיידי.
  • או שהוא יבין שההרגל נחוץ לו באמת והוא ירגיש שלם עם כך שהוא ממשיך בו.
סיכום - הדרך להפסיק הרגלים
  1. כאשר רוצים לשנות הרגל, יש לשאול "למה אני עושה את זה?"
  2. יש להמשיך ולחקור את התשובות עד שמגיעים לשורש הסיבה האמיתית.
  3. כאשר מוצאים את הסיבה האמיתית, או שמפסיקים את ההרגל, או שמקבלים אותו מתוך הבנה מודעת.
איך לשנות התנהגות? שינוי הרגלים בחיים, שינוי הרגלים לירידה במשקל, שינוי הרגלים בתת מודע, שינוי הרגלים רעים, פעולות אוטומטיות, איך לשנות הרגלים? איך לשנות הרגלים רעים? כיצד ניתן לשנות הרגלים? איך לעשות שינוי התנהגות? איך לשנות דפוס התנהגות? איך לשנות דפוסי התנהגות? איך להפסיק הרגלים רעים? איך להיפטר מהרגלים רעים? איך להיגמל מהרגלים רעים? איך נפטרים מהרגלים רעים? מה זה הרגל? איך נוצר הרגל? איך להפסיק הרגל? איך לשנות הרגלים בקלות?
הפרעה טורדנית גמילה התמקדות אוטומט ocd התנהגות טורדנית לזהות שיקול דעת טורדנות כפייתית טיפולים מתוך בחירה איך להיגמל מסוכר obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול או סי די אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אוכל אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול אורח אורח חיים אורח חיים בריא איך להיגמל איך להיגמל מסוכר איך להפסיק איך להפסיק לעשן איך לשנות איך לשנות הרגל איך לשנות הרגלי אכילה איך לשנות הרגלים אכילה אכילה אובססיבית אכילה כפייתית אכילה רגשית אנורקסיה בולימיה בולמיה בריא בריאות גמילה גמילה מהתמכרויות גמילה מהתמכרות גמילה מעישון דיאטה דיאטות דפוסי התנהגות דפוסי חשיבה הפסקת עישון הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעות אכילה הפרעת אכילה הפרעת התנהגות כפייתית הרגל הרגלי אורח חיים בריא הרגלי אכילה הרגלי התנהגות הרגלים הרזיה השמנה השמנה הרזיה השמנת יתר התמכרויות התמכרות התמכרות לאוכל התמכרות לאכילה התמכרות לסיגריות התמכרות לעישון התנהגות התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית חיים חיים בריאים חשיבה כפייתית טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול בהתמכרויות טיפול בהתמכרות טיפול בהתנהגות טורדנית ירידה במשקל כיצד להיגמל כפייתיות להיגמל להיגמל מהתמכרויות להיגמל מהתמכרות להיגמל מסוכר להיפטר מהתנהגות טורדנית להפסיק להפסיק לעשן להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל בהתמכרויות לטפל בהתמכרות לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית לעשן לרדת במשקל לרזות לשנות לשנות הרגל לשנות הרגלי אכילה לשנות הרגלים לשנות התנהגות מחשבה טורדנית מחשבה כפייתית מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי מכור מכור לסיגריות מכור לעישון מניעת עישון סובל מהפרעה טורדנית סוכר סיגריה סיגריות עודף משקל עישון עישון סיגריות שינוי שינוי דפוסי התנהגות שינוי הרגל שינוי הרגלי אכילה שינוי הרגלים שינוי התנהגות שינויים
טקסים אובססיביים, טיפול בתת מודע, קונפליקט רגשי, התנהגות אובססיבית, התנהגות טורדנית, טיפול ב ocd, הפרעת OCD, הפרעה לא הגיונית, התנהגות לא הגיונית, עומד להשתגע, מחשבות מנוגדות
טקסים אובססיביים, טיפול בתת מודע, קונפליקט רגשי, התנהגות אובססיבית, התנהגות טורדנית, טיפול ב ocd, הפרעת OCD, הפרעה לא הגיונית, התנהגות לא הגיונית, עומד להשתגע, מחשבות מנוגדות
... אובססיביים, טיפול בתת מודע, קונפליקט רגשי, התנהגות אובססיבית, התנהגות טורדנית, טיפול ב ocd, הפרעת OCD, הפרעה לא הגיונית, התנהגות לא הגיונית, עומד להשתגע, מחשבות מנוגדות מדוע קונפליקט בין המודע ... במאה אחוז שהמצב מסוכן או לחלופין, שאינו מסוכן, האדם לא היה מבצע בדיקות. ההבדל ברמת הוודאות בין שתי המחשבות הללו הוא שיוצר את הקונפליקט הרגשי ואת הפעולות הכפייתיות. למה אנשים מבצעים בדיקות מסוכנות למרות שהן לא הגיוניות? אנשים מבצעים פעולות שנראות לא ... לא היה טורח לבדוק בכלל. אבל כאשר בתת מודע הוא משוכנע שלא יקרה לו דבר רע, ובמודע הוא חושש שאולי כן יקרה משהו, מתעורר הדחף לבדוק את התנור שוב ושוב, מה שיוצר התנהגות טורדנית וכפייתית. התנהגות זו משמשת למעשה ולידציה, ניסיון בלתי פוסק לאשר את תחושת הביטחון הפנימית, אך במקרים מסוימים הדבר יכול להסתיים בנזק אמיתי, כיוון שלפעמים התת מודע עלול לטעות ולהעריך באופן שגוי את הסיכון האמיתי. מה הקשר בין קונפליקט רגשי להפרעת OCD והתנהגות כפייתית? הקשר הוא ישיר. ההתנהגות הכפייתית ב - OCD נובעת בדיוק מהקונפליקט בין המחשבות בתת מודע לבין הספקות שמעלים במודע. אליעד כהן מסביר שכאשר ... לומד איך ליצור סנכרון בין המחשבות השונות שלו. ההרגל לפתור קונפליקטים קטנים אלה מקטין בהדרגה את הנטייה של המוח להסתבך בקונפליקטים משמעותיים ומורכבים יותר, כגון התנהגות טורדנית וכפייתית (OCD). מה בדיוק ההבדל בין המודע לתת מודע על פי אליעד כהן? לפי אליעד כהן, למעשה ... הוודאות של המחשבות השונות. ככל שהאדם יוצר יותר בהירות לגבי מה שהוא באמת מרגיש וחושב, כך הוא יכול לפתור בקלות רבה יותר את הקונפליקטים הפנימיים שלו ולהפסיק לבצע התנהגויות טורדניות ולא הגיוניות. היבטים נוספים של טיפול ב - OCD דרכי התמודדות עם טקסים אובססיביים שיטות מעשיות לטיפול בקונפליקט רגשי מתי נוצר פער בין ... הגיונית ואיך מזהים אותה כיצד קונפליקט בין המודע לתת מודע מוביל להתנהגות אובססיבית? כאשר אדם חווה קונפליקט בין המודע לבין התת מודע, נוצרת התנהגות אובססיבית או טורדנית. המודע מייצג את מה שהאדם חושב באופן ישיר (זה מסוכן או אולי זה מסוכן), ואילו התת מודע ... סכנה או שיש סכנה - אין צורך בבדיקה או בטקסים אובססיביים. אך כאשר המודע והתת מודע חולקים זה על זה, האדם עשוי לבצע פעולות חוזרות כדי לוודא מי צודק וכך נוצרות מחשבות טורדניות ותחושת עומד להשתגע. מדוע אדם מבצע בדיקות מסוכנות למרות שהוא מרגיש שהן לא הגיוניות? ... לא לגמרי סומך עליו, מה שמייצר דחף לבדוק שוב ושוב. מצב זה יוצר טקסים אובססיביים, כמו לבדוק חום של תנור, גם אם זה עלול להיות מסוכן. כיצד התופעה קשורה לטיפול ב - OCD ובהתנהגות טורדנית? טיפול ב - OCD (הפרעת כפייה טורדנית) כולל הבנה של הקונפליקט הפנימי. כאשר אדם בודק שוב ושוב דברים המוגדרים אולי מסוכנים למרות שהתת מודע משדר שאין באמת סיכון, זוהי פעולה כפייתית. הטקסים האובססיביים הם מעין ולידציה (וידוא) חוזרת כדי להרגיע את המודע. התנהגות זו עלולה ... השונות. כך מקטינים בהדרגה את הדחף של המוח להישאב לקונפליקטים גדולים ומסובכים יותר, כמו טקסים אובססיביים או בדיקות חוזרות ונשנות. היבטים נוספים של טיפול ב - OCD דרכי התמודדות עם טקסים אובססיביים שיטות מעשיות לטיפול בקונפליקט רגשי מתי נוצר פער בין ... מודע זה לא מסוכן? אליעד: אז הוא בודק אם זה מסוכן או לא ואז הוא בעצם עושה דבר מסוכן. ש: עושה דבר מסוכן. אליעד: כן עושה ולידציה כאילו חלק מהטקס אנשים שיש להם OCD חלק מהטקס. ש: מה זה? אליעד: OCD התנהגות כפייתית חלק מהטקס מהטקסיות זה בעצם לבדוק דברים שבתת מודע הם לא מסוכנים ... שהוא אומר אני לא סומך על התת מודע שלי שאמר לי שזה מסוכן אני בספק ואז אני רוצה לבדוק את זה וזה כאב ראש גם כן זה לא רק הקטע של המסוכן לא מסוכן זאת אובססיה, ההתנהגות הכפייתית אתה חייב לבדוק את זה ואתה חייב לבדוק את זה. ש: זאת דוגמה חיה. אליעד: לא זאת דוגמה מתה ...
טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 1
טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 1
טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 1 מהו הפתרון הכללי למחשבות טורדניות וכפייתיות (OCD)? כאשר מתמודדים עם מחשבות כפייתיות או מחשבות טורדניות, יש לבדוק תחילה האם הפתרון למחשבה הטורדנית חייב להיות תלוי בתוכן הספציפי של אותה מחשבה, או שיש פתרון אחד כללי שיכול להתאים לכל המחשבות הטורדניות באשר הן. אליעד כהן מסביר שיש פתרון כללי למחשבות כפייתיות, שלא תלוי בתוכן הספציפי של המחשבה. לכן, מי שרוצה לעזור לאדם אחר שסובל מ - OCD, צריך קודם לבדוק איפה הוא עצמו מתמודד עם מחשבות כפייתיות ולהבין את המנגנון כדי שיוכל לסייע גם לאחרים. איך להבין ולנתח מחשבה טורדנית של פגיעה במשפחה? הבעיה שמתוארת היא של אישה הסובלת ממחשבות מטרידות ומפחידות על כך שהיא רוצה לפגוע בילדתה או בבני משפחתה. ... היא דווקא בגלל שהיא מנסה להילחם בהן ולהעלים אותן בכוח. האם להילחם במחשבה טורדנית יכול לפתור אותה? הניסיון להילחם במחשבות ולנסות לגרש אותן גורם לתוצאה ההפוכה: המחשבות מתחזקות ומטרידות אף יותר. אליעד ... הילדה, אפילו במידה מינימלית. כיצד הקבלה של הצדדים השליליים יכולה לפתור OCD? הפתרון שאליעד מציע הוא לקבל באופן יחסי את העובדה שקיימים בה גם רצונות שליליים ורגשות שליליים במידה מסוימת, כמו בכל אדם אחר. ... שלו, אפילו אם הם שליליים או מטרידים, יש פחות מתח ומאבק פנימי, וכך גם המחשבות הטורדניות נחלשות ומתמעטות. מהו הקשר בין שקרים למחשבות כפייתיות? אליעד מציע פתרון נוסף שמבוסס על העיקרון של אמת מוחלטת. לדבריו, אם האדם משוכנע שהמחשבות הטורדניות שלו הן שקריות לחלוטין, עליו לשאול את עצמו מדוע הוא מאפשר לשקרים כאלו לעלות במוחו. הסיבה לכך היא שהאדם משקר לעצמו גם ... לעצמו את האמת בכל התחומים בחייו, אז באופן אוטומטי המחשבות השקריות והטורדניות יאבדו מכוחן ולא יופיעו יותר. איך עוזרים לאדם שלא מסוגל להכיר בשקר שלו? במקרה שהאדם טוען שהוא כבר מחויב לחלוטין לאמת ועדיין יש לו מחשבות כפייתיות, אליעד ממליץ לשאול האם אותו אדם מאמין שאפשר להיפטר מהמחשבה הזו. אם הוא מאמין שאין דרך להיפטר מהמחשבה, אז עליו פשוט לקבל את ... להילחם או להדחיק אותן. האם טיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי יכול לעזור ל - OCD? לדברי אליעד, טיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי יכול להיות יעיל רק אם הוא תואם את הגישה שמוצגת כאן. כלומר, אם המטפל יוביל את האדם ... או בתרופות בלבד, ייתכן שהבעיה לא תיפתר באמת לאורך זמן. התמודדות עם מחשבות טורדניות שיטות טיפול ב - OCD אמת מוחלטת מול אמת יחסית כיצד להפסיק מאבק פנימי? השפעת השקר על הנפש הבנת הבעיה - מחשבות כפייתיות (OCD) המשתתף מבקש עצה כיצד לעזור לאישה שסובלת ממחשבות כפייתיות
איזה טיפול לבחור? טיפול התנהגותי, טיפול קוגניטיבי, טיפול cbt, איך לבחור מטפל? איזה טיפול הכי מומלץ? איזה טיפול הכי טוב? איך לטפל בפחדים? טיפול ממוקד שינוי, טיפול ב ocd, טיפול הכרתי, טיפול תת הכרתי
איזה טיפול לבחור? טיפול התנהגותי, טיפול קוגניטיבי, טיפול cbt, איך לבחור מטפל? איזה טיפול הכי מומלץ? איזה טיפול הכי טוב? איך לטפל בפחדים? טיפול ממוקד שינוי, טיפול ב ocd, טיפול הכרתי, טיפול תת הכרתי
... טיפול לבחור? טיפול התנהגותי, טיפול קוגניטיבי, טיפול cbt, איך לבחור מטפל? איזה טיפול הכי מומלץ? איזה טיפול הכי טוב? איך לטפל בפחדים? טיפול ממוקד שינוי, טיפול ב ocd, טיפול הכרתי, טיפול תת הכרתי מה ההבדל בין טיפול קוגניטיבי לטיפול התנהגותי? אליעד כהן מציג בהרצאה זו שלושה סוגים של ... לאורך זמן. טיפול קוגניטיבי והתמודדות עם פחדים טיפול התנהגותי לעישון ולהרגלים לא רצויים טיפול CBT משולב למיגור בעיות רגשיות איך לבחור מטפל מתאים? טיפול ב - OCD ובהפרעות כפייתיות טיפול תת הכרתי וכיצד הוא פועל עצות מרבי נחמן על תיקון המחשבה למה כדאי להבין את ההבדל בין טיפול התנהגותי לבין טיפול ... חשיבתית מעמיקה. טיפול קוגניטיבי והתמודדות עם פחדים טיפול התנהגותי לעישון ולהרגלים לא רצויים טיפול CBT משולב למיגור בעיות רגשיות איך לבחור מטפל מתאים טיפול ב - OCD ובהפרעות כפייתיות טיפול תת הכרתי וכיצד הוא פועל טיפול ממוקד שינוי לעומק עצות מרבי נחמן על תיקון המחשבה עכשיו יש דבר שנקרא טיפול ...
מחשבות טורדניות, הסחת הדעת ממחשבה טורדנית, אין אפשרות לחשוב על שתי מחשבות בו זמנית, לחשוב על משהו אחר ולא על המחשבה הטורדנית, 2 סוגים של מחשבה טורדנית, 2 שיטות להתמודד עם מחשבה טורדנית, איך לשכוח משהו? טיפול ב OCD
מחשבות טורדניות, הסחת הדעת ממחשבה טורדנית, אין אפשרות לחשוב על שתי מחשבות בו זמנית, לחשוב על משהו אחר ולא על המחשבה הטורדנית, 2 סוגים של מחשבה טורדנית, 2 שיטות להתמודד עם מחשבה טורדנית, איך לשכוח משהו? טיפול ב OCD
מחשבות טורדניות, הסחת הדעת ממחשבה טורדנית, אין אפשרות לחשוב על שתי מחשבות בו זמנית, לחשוב על משהו אחר ולא על המחשבה הטורדנית, 2 סוגים של מחשבה טורדנית, 2 שיטות להתמודד עם מחשבה טורדנית, איך לשכוח משהו? טיפול ב OCD האם אפשר לברוח ממחשבה טורדנית על ידי הסחת הדעת? כאשר מחשבה טורדנית עולה במוחך, קיימת שאלה האם ניתן לברוח ממנה פשוט על ידי כך שנחשוב על משהו אחר. התשובה לשאלה זו אינה חד משמעית, והיא תלויה בסוג המחשבה הטורדנית שמציקה לך. האם אפשר לחשוב על שתי מחשבות בו - זמנית? המוח האנושי אינו מסוגל לחשוב על שתי מחשבות בו - זמנית. ... לעבור במהירות בין מחשבות שונות, אך לא להחזיק שתיים יחד במקביל. זה מצביע על כך שהמחשבה הראשונה יכולה להיעלם אם נחליף אותה במחשבה אחרת. מתי הסחת הדעת יכולה לעזור עם מחשבות טורדניות? הסחת הדעת יכולה להועיל כאשר המחשבה הטורדנית היא אקראית, כלומר, כאשר היא עולה בראשך ללא סיבה או הקשר ברור. במקרים כאלה, אם אתה חושב על משהו מוזר ולא מחובר למציאות, כמו מה יקרה אם חוצנים יבשלו לי שקשוקה?, אתה יכול פשוט להסיח את דעתך ולחשוב על משהו אחר, והמחשבה הטורדנית תיעלם. מתי הסחת הדעת אינה פותרת את הבעיה? אם המחשבה הטורדנית קשורה לרגש חזק, דחף פנימי או משהו שמזכיר לך תחושת חוסר או פחד, הסחת הדעת לא תעזור. לדוגמה, אם אתה רעב, לא תוכל ... וחזק. גם אם חוויית פרידה ואתה מרגיש את החסר בעקבותיה, לא תוכל להפסיק לחשוב על האובדן רק על ידי הסחת הדעת, כי החסר אמיתי. במקרים כאלה, כשיש דחף רגשי או פיזי שגורם למחשבה הטורדנית, הסחת הדעת לא תעזור לאורך זמן. מה לעשות כאשר הסחת הדעת לא עוזרת? כאשר המחשבה הטורדנית לא נעלמת על ידי הסחת הדעת, יש לחפש את הסיבה העמוקה יותר למחשבה. המחשבה עשויה להיות סימן לדחף רגשי, פחד או חרדה, ולכן יש לטפל בשורש הבעיה. במקרים כאלה, יהיה עליך להתמודד עם הסיבה העמוקה ביותר למחשבה, ולא רק להילחם במחשבה עצמה. איך לטפל במחשבה טורדנית? 1. נסה להסיח את דעתך. אם המחשבה נעלמת, מצוין. 2. אם המחשבה חוזרת, סביר להניח שיש לה סיבה עמוקה יותר, ואז יש ... אלא להבין את שורשה ולטפל בו בצורה ישירה. אם המחשבה מציקה לך מאוד ואתה מוצא שקשה להימנע ממנה, חשוב לחפש טיפול שיעזור לטפל במקור הבעיה, ולא להסתפק בהסחות דעת. מחשבה טורדנית שליטה במחשבה טיפול ב - OCD התמודדות עם חרדות מכוני גמילה מהתמכרויות האם אפשר לברוח ממחשבה טורדנית באמצעות מחשבה אחרת? כאשר עולה במוחך מחשבה טורדנית, האם אפשר לברוח ממנה פשוט על ידי כך שתחשוב על משהו אחר? התשובה לכך היא מורכבת ותלויה בסוג המחשבה הטורדנית. האם אפשר לחשוב על שתי מחשבות בו - זמנית? המוח האנושי אינו מסוגל לחשוב על שתי מחשבות באותו רגע בדיוק. לדוגמה, ... בו - זמנית על פיל ומטוס, לא תוכל לעשות זאת בדיוק באותו שבריר שנייה. המוח יכול לעבור מהר בין מחשבות, אבל לא באמת להחזיק שתיים יחד בו - זמנית. לכן, לכאורה, אם תחליף מחשבה טורדנית במחשבה אחרת, המחשבה הראשונה תיעלם. מתי הסחת הדעת עובדת על מחשבות טורדניות? כאשר המחשבה הטורדנית היא אקראית - כלומר, עלתה ללא סיבה מיוחדת - ניתן להעלים אותה על ידי התמקדות במשהו אחר. לדוגמה, אם עולה בראשך ... ולא מחוברת למציאות, כמו מה יקרה אם חוצנים יבשלו לי שקשוקה?, אתה יכול להסיח את דעתך בקלות על ידי התמקדות במשהו אחר, והמחשבה תיעלם. מתי הסחת הדעת אינה עובדת? אם המחשבה הטורדנית קשורה לרגש מסוים או לדחף פנימי, אי אפשר לברוח ממנה באמצעות מחשבה אחרת בלבד. למשל: - אם אתה רעב, אינך יכול פשוט ... סתם כך, כי החסר אמיתי. - אם משהו מזכיר לך את המחשבה שאתה מנסה להימנע ממנה (כמו אוכל לידך בזמן צום), המחשבה תחזור למרות ניסיונות ההסחה. מה עושים כאשר לא ניתן לברוח ממחשבה טורדנית? אם המחשבה נובעת ממשהו עמוק יותר - כמו פחד, חרדה, דחף או פרנויה - אין טעם לנסות לברוח ממנה באמצעות מחשבה אחרת. במקרה כזה יש לזהות את הסיבה האמיתית למחשבה ולטפל בה ישירות. מה הדרך הנכונה להתמודד עם מחשבה טורדנית? 1. נסה להסיח את דעתך. אם זה עובד והמחשבה נעלמת - מצוין. 2. אם המחשבה חוזרת שוב ושוב, כנראה שיש לה סיבה עמוקה יותר. 3. במקרה כזה, יש לחקור את שורש הבעיה ולטפל בה מהיסוד, ולא רק להילחם במחשבה עצמה. מחשבה טורדנית שליטה במחשבה טיפול ב - OCD התמודדות עם חרדות מכוני גמילה מהתמכרויות לברוח ממחשבה טורדנית, לנטרל
טיפול ב Ocd, מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מעיקה, מחשבה מציקה, מחשבה אובססיבית, התמכרויות, שינוי הרגלים, לשנות הרגלים, גמילה, איך להיגמל? לשלוט במחשבות
טיפול ב Ocd, מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מעיקה, מחשבה מציקה, מחשבה אובססיבית, התמכרויות, שינוי הרגלים, לשנות הרגלים, גמילה, איך להיגמל? לשלוט במחשבות
טיפול ב ocd, מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מעיקה, מחשבה מציקה, מחשבה אובססיבית, התמכרויות, שינוי הרגלים, לשנות הרגלים, גמילה, איך להיגמל? לשלוט במחשבות איך לשלוט במחשבות טורדניות ואובססיביות? ההרצאה עוסקת במגוון של נושאים הקשורים לשליטה במחשבות טורדניות, אובססיביות וכפייתיות, כמו גם בטכניקות להתמודדות עם התמכרויות ושינוי הרגלים. עיקר ההרצאה מתמקדת בניתוח של המנגנונים שמפעילים את המחשבות הללו וכיצד ניתן ללמוד לשלוט בהן. מהן מחשבות טורדניות ואובססיביות? מחשבות טורדניות הן מחשבות חוזרות ונשנות, שאותן לא מצליחים להפסיק, גם אם הם מציקות. מחשבות אלה עשויות להיות קשורות לפחדים, חרדות או חוויות רגשיות, והן לא תמיד תואמות את המציאות. לדוגמה, אדם שמחשבתו נשלטת על ידי פחד שהוא יגרום נזק למישהו, גם אם הוא לא רוצה בכך. מהי הדרך להתמודד עם מחשבות טורדניות? על פי אליעד, הדרך להתמודד עם מחשבות טורדניות היא לזהות את מה שהן מספקות לנו. המחשבות האובססיביות עשויות להיראות כמטרד, אך יש להבין מה הן נותנות לנו. לדוגמה, פחד מהכישלון ... הוא להכיר בתועלת שהמחשבה מספקת לנו. אם אנו מבינים את התועלת, יש לנו את האפשרות לבחור אם אנו רוצים לשלם את המחיר שמגיע עם המחשבה הזו או לא. האם ניתן לשלוט במחשבות טורדניות? אליעד טוען כי ניתן לשלוט במחשבות טורדניות, אם כי זה דורש עבודה והתמודדות עם רגשות פנימיים. לדוגמה, אם אדם חושב כל הזמן על רעיונות מסוימים שמטרידים אותו, על מנת לשנות זאת ... ומה המחיר שהוא מוכן לשלם עבור מחשבה זו. אם הוא מוכן לשלם את המחיר, אז יש להמשיך בחשיבה הזו, אם לא, יש לחפש אלטרנטיבות אחרות שיביאו לתחושות דומות מבלי להיכנס למחשבות הטורדניות. מה הקשר בין ריגושים ומחשבות טורדניות? ההסבר שמציג אליעד הוא שכאשר אדם חווה מחשבה טורדנית, הוא לעיתים מרגיש שהמחשבה מספקת לו רגש חיובי, אולי תחושת ביטחון או שליטה, ולפעמים גם פחד. אליעד מציין כי המוח שלנו יודע כיצד ... הן יאבדו מכוחן, וזהו תהליך של שינוי גישה פנימית. אליעד מציע גם להרגיש את המחיר של המחשבה, כלומר, לבדוק אילו רגשות אנחנו מרוויחים או מפסידים מהן. האם יש פתרון למחשבות טורדניות? לסיום, אליעד מציין כי פתרון אמיתי למחשבות טורדניות הוא לבחור לא להיאחז בהן. לפעמים, אנחנו לא יודעים אם אנחנו באמת רוצים להיפטר מהמחשבה או רק מהתחושות שהיא מייצרת. כדי לשנות הרגלים או מחשבות, יש להבין את מהות הרגש שכרוך במחשבות הללו ולבדוק אם יש דרך אחרת להרגיש את אותו רגש מבלי להיתקע במחשבות הטורדניות. טיפול ב - OCD מחשבות אובססיביות שינוי הרגלים שליטה במחשבות התמכרויות ...
טיפול ב OCD, התנהגות כפייתית, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, הפרעה כפייתית, הפרעה התנהגותית, הפרעת אישיות, הפרעה אובססיבית, התנהגות אובססיבית, הפרעת התנהגות, טיפול באובססיה
טיפול ב OCD, התנהגות כפייתית, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, הפרעה כפייתית, הפרעה התנהגותית, הפרעת אישיות, הפרעה אובססיבית, התנהגות אובססיבית, הפרעת התנהגות, טיפול באובססיה
טיפול ב OCD, התנהגות כפייתית, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, הפרעה כפייתית, הפרעה התנהגותית, הפרעת אישיות, הפרעה אובססיבית , התנהגות אובססיבית, הפרעת התנהגות, טיפול באובססיה מה גורם להתנהגות אובססיבית בכניסה לוואטסאפ? אליעד כהן מסביר על התנהגות כפייתית (OCD) באמצעות דוגמה של בחורה שהרבתה להיכנס לוואטסאפ באופן אובססיבי אחרי כל שיחה עם בחור, אף על פי שלא היה לה מה להגיד לו. ההתנהגות הזו לא הייתה חד - ... של בחירת אשליה על פני המציאות - פעולות חוזרות חסרות תכלית שנועדו למלא חסר רגשי כלשהו. איך ניתן לפתור את ההתנהגות הכפייתית? אליעד כהן טוען שהצעד הראשון לפתרון ההתנהגות הכפייתית הוא לזהות ולהכיר בשורש האמיתי שלה. האדם חייב להבין שהפעולה הכפייתית אינה סתם פעולה חסרת היגיון, אלא היא ניסיון למלא חסר רגשי מסוים דרך אשליה ופנטזיה. מרגע שמכירים בכך, נוצרת בחירה אמיתית בין המשך הפעולה חסרת ... איך דפוס דומה מופיע בהתנהגויות אחרות כמו בדיקת לייקים בפייסבוק? אליעד מביא דוגמה נוספת של אנשים שבודקים בצורה כפייתית מי עשה להם לייקים בפייסבוק, גם כשאין לכך תכלית אמיתית. זה אותו מנגנון של ניסיון לקבל תחושת ערך דרך בדיקות חוזרות וחסרות תכלית. מי שרוצה להשתחרר ... באישור חיצוני או למצוא דרך לחזק את תחושת הערך שלו באופן עצמאי. כיצד דוגמת הסאדו (סאדו - מזוכיזם) קשורה להתנהגות כפייתית? אליעד כהן נותן דוגמה של גבר שאוהב סאדו ורוצה להבין למה הוא נמשך לשליטה על בת זוג. התובנה שאליה הגיע אליעד היא שהרצון לשלוט באחר הוא למעשה ... - להיות בחוסר שליטה מוחלט. גם כאן האדם בוחר בפנטזיה על פני מציאות ישירה. לסיכום, ההתנהגות האובססיבית והכפייתית נובעת מהעדפת אשליה ופנטזיה על פני התמודדות ישירה ואמיתית עם החיסרון או הרצון הפנימי. הפתרון טמון בהכרת שורש הבעיה ובבחירה מודעת בין מימוש הרצון בפועל לבין שחרור מוחלט של הפנטזיה. טיפול ב - OCD מדוע אנשים מבצעים פעולות חסרות תכלית? איך להפסיק התנהגות כפייתית? למה אנשים מכורים לוואטסאפ? מה גורם לאובססיה לבדוק לייקים בפייסבוק? מה מסתתר מאחורי הרצון לשלוט באחרים? ...
דוגמה לטיפול בהפרעה נפשית קשה, דוגמה טיפול במחשבות שווא, אולי אני תרנגול? טיפול ב OCD קשה, טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול בסכיזופרניה, ניתוח סיכוי סיכון, מה הסיכוי שמשהו יקרה? איך לטפל בחולי נפש?
דוגמה לטיפול בהפרעה נפשית קשה, דוגמה טיפול במחשבות שווא, אולי אני תרנגול? טיפול ב OCD קשה, טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול בסכיזופרניה, ניתוח סיכוי סיכון, מה הסיכוי שמשהו יקרה? איך לטפל בחולי נפש?
... לטיפול בהפרעה נפשית קשה, דוגמה טיפול במחשבות שווא, אולי אני תרנגול? טיפול ב OCD קשה, טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול ... שווא ופחדים לא הגיוניים? בהרצאה זו אליעד כהן נותן דוגמה מפורטת ומעשית כיצד אפשר לטפל בהפרעות נפשיות קשות, מחשבות שווא, OCD קשה, הפרעת אישיות גבולית ואף סכיזופרניה. הדוגמה ... ששאל את השאלה לא שמע אותו אומר כן, אלא שמע אותו אומר משפט מוזר וחסר הקשר כמו אני תרנגול. פחד זה גורם לו לבצע פעולות כפייתיות ולהתעסק באופן אובססיבי במחשבה זו, מתוך פחד ... אפסי לחלוטין. איך מסבירים בצורה לוגית שהסיכוי לא הגיוני? אליעד כהן מדגים בצורה לוגית וברורה כיצד להסביר לאדם הסובל מהמחשבה הכפייתית שאין סיכוי שהפחד שלו יתממש בפועל: תחילה יש ... ישמע מילה שדומה מבחינה צלילית, לא ביטוי ארוך, מוזר וחסר קשר לחלוטין לשאלה שנשאלה. איך הטיפול הלוגי הזה עוזר להתגבר על המחשבות הכפייתיות? הסבר הגיוני ומפורט שכזה יכול לעזור מאוד לאדם הסובל מ - OCD או ממחשבות כפייתיות ופחדים חסרי היגיון. כאשר האדם מבין לעומק ובאופן ... ומפורטים, אשר מפרקים לגורמים את החשש הבלתי - סביר של האדם. בשיטה זו, לפי אליעד כהן, ניתן לטפל גם בהפרעות נפשיות קשות, OCD קשה, סכיזופרניה, והפרעות אישיות גבוליות. כאשר ... הוא חסר סיכוי לחלוטין להתרחש במציאות, אז הוא יכול להשתחרר ממנו ולחיות בצורה הרבה יותר רגועה ובריאה נפשית. איך מטפלים במחשבות כפייתיות? טיפול ב - OCD קשה האם יש סיכוי שמשהו בלתי הגיוני יקרה? איך ...
OCD חזרתיות, התנהגות חזרתית, למה אני חוזר על אותה הפעולה שוב ושוב? למה יש לי צורך לחזור שוב ושוב? אובססיה חוזרת ונשנית, שטיפת ידיים חוזרת ונשנית, חשיבה כפייתית, איך להפסיק לסגור את הדלת? טיפול ב OCD של חזרתיות, OCD אצל ילדים
OCD חזרתיות, התנהגות חזרתית, למה אני חוזר על אותה הפעולה שוב ושוב? למה יש לי צורך לחזור שוב ושוב? אובססיה חוזרת ונשנית, שטיפת ידיים חוזרת ונשנית, חשיבה כפייתית, איך להפסיק לסגור את הדלת? טיפול ב OCD של חזרתיות, OCD אצל ילדים
OCD חזרתיות, התנהגות חזרתית, למה אני חוזר על אותה הפעולה שוב ושוב? למה ... ידיים חוזרת ונשנית, חשיבה כפייתית, איך להפסיק לסגור את הדלת? טיפול ב OCD של חזרתיות, OCD אצל ילדים מה הסיבה האמיתית לפעולות חוזרות ונשנות (OCD)? אליעד כהן מסביר שאנשים הסובלים מ - OCD עם חזרתיות, נוטים לחזור על פעולות מסוימות שוב ושוב מתוך צורך ... ביטחון. כיצד לטפל ב - OCD של חזרתיות הקשורה לצורך בוודאות? אליעד מציע שתי דרכי טיפול מרכזיות לטיפול ב - OCD של חזרתיות הקשורה לוודאות: הדרך הראשונה היא ללמוד לקבל את חוסר ... של פעולות חוזרות ונשנות (OCD)? אליעד כהן מסכם ואומר שהצעד הראשון בטיפול הוא תמיד זיהוי ברור של ... אצל ילדים? מה גורם להתנהגות כפייתית? למה אני סוגר את הדלת שוב ושוב? איך מתמודדים עם טקסים של OCD? מה לעשות עם התמכרות לבדיקת הטלפון? האם אפשר להחלים מ - OCD? איך לטפל בתנועות חזרתיות בילדים? איך לטפל בחזרה על משפטים אצל ... לאינסטגרם, איך לצאת מ ocd? טיפול ב ocd חמור, האם אפשר להחלים מ ocd? האם סגרתי את הדלת? למה אני סוגר את הדלת שוב ושוב? התנהגויות ... מחלת האנשים החכמים, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, פעולות טקסיות שוב ושוב, שטיפת ידיים כפייתית, איך להתמודד עם טקסים של OCD? איך להתמודד עם טקסים טורדניים דתיים? איך להתמודד עם טקסים אובססיביים? ocd טקסים, איך להתמודד עם פעולות טקסיות? איך לטפל בפעולות כפייתיות? איך לטפל בפעולות טקסיות באופן חזרתי? ממה נובע ביצוע פעולות ... על אותן פעולות, נוירוזה כפייתית, צורך בשטיפת ידיים חוזרת ונשנית, מקלחת חוזרת ונשנית בדיקה חוזרת ...
משיכה מינית, אובססיה מינית, להימשך לבחורה, טיפול ב OCD, התמודדות עם OCD, מחשבה טורדנית, התמכרות מינית, דחף מיני, העדפה מינית, טיפול באובססיה, איך לטפל באובססיה?
משיכה מינית, אובססיה מינית, להימשך לבחורה, טיפול ב OCD, התמודדות עם OCD, מחשבה טורדנית, התמכרות מינית, דחף מיני, העדפה מינית, טיפול באובססיה, איך לטפל באובססיה?
... מינית, אובססיה מינית, להימשך לבחורה, טיפול ב OCD, התמודדות עם OCD, מחשבה טורדנית, התמכרות מינית, דחף מיני, העדפה מינית, טיפול באובססיה, איך לטפל באובססיה? מהי המשמעות של אובססיה מינית וכיצד להתמודד איתה? המשתתף בשיחה מציין ... להילחם בו, אלא לפתח גישה שונה שתאפשר לו לשחרר את הרצון ולהתפנות לחוויות אחרות. מהי אובססיה מינית? כיצד להתמודד עם OCD? מהו דחף מיני? כיצד לשחרר מתח מיני? מה הקשר בין רצון ואובססיה? האם ניתן לשנות דפוסים מנטליים? אתה בטוח שאתה פה, אוקי בוא תוכיח שאתה פה על זה ...
טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 2
טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 2
טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 2 מה גורם למחשבות טורדניות וכיצד לטפל בהן? בסיכום מפורט של הרצאתו של אליעד כהן בנושא טיפול במחשבות טורדניות ו - OCD , אליעד מציג ומנתח דוגמה אמיתית של אישה הסובלת ממחשבות טורדניות שמטרידות אותה ומציקות לה, במיוחד מחשבה מטרידה שבה היא חוששת לפגוע בילדה שלה. אליעד משתמש בדוגמה זו כדי להדגים ולפרט את תהליך הטיפול והניתוח ... שעל המטפל לשאול את המטופל עם מחשבה מטרידה? אליעד מסביר שהשאלה הראשונה שצריך לשאול את המטופל כאשר מופיעה מחשבה טורדנית, היא מה הוא מרגיש באותו הרגע בדיוק כשהמחשבה מופיעה. למשל, האישה בדוגמה חשה פחד, חרדה, תחושה שהיא משתגעת ורצון לקפוץ מהגג. אליעד מסביר שיש להבין ... האדם מרגיש באופן רגשי ופיזי, כדי להבין מה עומד מאחורי המחשבה ומה תפקידה של המחשבה בחיי המטופל. האם כל מחשבה טורדנית משרתת מטרה מסוימת בחיים? אליעד מציין נקודה מהותית בטיפול במחשבות טורדניות, שהמחשבה המטרידה משרתת תמיד מטרה מסוימת, גם אם האדם לא מודע לכך. למשל, בדוגמה שהוצגה, ייתכן שהאישה מרגישה אשמה או שהיא מרגישה שהיא רעה, והמחשבה ... נותן לה, כדי לחשוף את התפקיד של המחשבה ולנתק את האדם מהאמונה שהוא חייב לחשוב אותה. האם יש פתרון מוחלט למחשבה טורדנית, או רק פתרונות יחסיים? אליעד מדגיש שיש הבדל בין פתרון מוחלט לפתרון יחסי. פתרון מוחלט יהיה שהמחשבה לא תוכל כלל להופיע. לדבריו, זה בלתי אפשרי כי ... להוביל את המטופל לתהליך של הבנה, מדוע הוא חושב את המחשבה ואיזו תועלת נסתרת הוא מפיק ממנה. כיצד לטפל במחשבה טורדנית שמקורה בטראומה או באירוע מהעבר? אליעד מסביר שאם המחשבה מקורה בטראומה (למשל טראומה שהאישה חוותה בגיל שלוש), צריך לחזור אחורה לאותו אירוע ולברר ... ומה הקונפליקט שיצר את המחשבה. ברגע שמצליחים להבין את הקונפליקט הזה, ניתן לפרק את המבנה הפנימי שיוצר את המחשבה הטורדנית. האם יכול להיות שהמטופל לא באמת רוצה לוותר על המחשבה הטורדנית? אליעד מציין נקודה חשובה נוספת: אם האדם לא מוכן להטיל ספק במה שמטריד אותו, סימן שהמחשבה עדיין משרתת אותו או נותנת לו תחושת ביטחון או וודאות ... שהפחד האמיתי של המטופלת הוא שהיא תבצע את מה שהיא חושבת, אך למעשה, המחשבה אינה מחייבת פעולה. אנשים עם מחשבות טורדניות לרוב בטוחים שהמחשבה תוביל לפעולה, אך חשוב מאוד להבהיר שהמחשבה עצמה לא חייבת לגרום למעשה. המטרה היא ליצור הבנה עמוקה שאפשר לחשוב משהו ללא צורך לממש אותו. מהי החשיבות של להטיל ספק במחשבה הטורדנית? אליעד מדגיש את החשיבות הגדולה של להטיל ספק במחשבה. הוא מסביר שכדי להיפטר ממחשבה טורדנית חייבים להטיל בה ספק באופן אמיתי ויסודי. אם המטופל עדיין נאחז בוודאות שיש במחשבה אמת, הוא לא יצליח להשתחרר ממנה. לכן, המטפל חייב לעזור למטופל ... תהליך זה מחייב סבלנות, העמקה והכוונה מדויקת מצד המטפל, תוך מתן מקום לרגשות ולפחדים של המטופל. איך לטפל במחשבה טורדנית? האם מחשבות טורדניות מובילות לפעולה? האם מחשבה רעה משרתת מטרה חיובית? כיצד להיפטר ממחשבות כפייתיות? איך להתמודד עם פחד לפגוע במישהו קרוב? האם אפשר לשלוט במחשבות? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על שינוי הרגלים, התנהגות כפייתית, OCD, שינוי דפוסי התנהגות, הרגלי התנהגות, שינוי התנהגות, גמילה מהתמכרויות, הפסקת עישון, דיאטה, איך להפסיק לעשן? איך להיגמל מסוכר? שינוי הרגלי אכילה, הרגלי אורח חיים בריא, איך לשנות הרגלי אכילה?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: טיפול ב ocd, איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להאמין בעצמך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להצליח בזוגיות? איך לשנות תכונות אופי? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם גירושין? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשפר את הזיכרון? איך למצוא זוגיות? איך ליצור אהבה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: טיפול ב ocd, איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה יש רע וסבל בעולם? למה יש רע בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם באמת הכל לטובה? בשביל מה לחיות? איך להיות מאושר? האם הכל אפשרי? איך להיות הכי חכם בעולם? מה המשמעות של החיים? למה העולם קיים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להנות בחיים? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצר העולם? האם יש או אין אלוהים? מי ברא את אלוהים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? אולי אנחנו במטריקס? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש אמת מוחלטת? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם לדומם יש תודעה? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? איך נוצר העולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן שיווקי, אימון עסקי, ייעוץ טיפולי בנושא טיפול ב ocd - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4414 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 09:31:19 - wesi1