אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה שינוי דפוסי התנהגות ✔שינוי הרגלים, התנהגות כפייתית, OCD, שינוי דפוסי התנהגות, הרגלי התנהגות, שינוי התנהגות, גמילה מהתמכרויות, הפסקת עישון, דיאטה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
שינוי הרגלים, התנהגות כפייתית, OCD, שינוי דפוסי התנהגות, הרגלי התנהגות, שינוי התנהגות, גמילה מהתמכרויות, הפסקת עישון, דיאטה, איך להפסיק לעשן? איך להיגמל מסוכר? שינוי הרגלי אכילה, הרגלי אורח חיים בריא, איך לשנות הרגלי אכילה?
איך לשנות הרגלים בקלות?

שינוי הרגלים יכול להיראות משימה קשה, במיוחד כאשר מדובר בהרגלים שגורמים לאדם סבל או לא מועילים לו, אך אליעד כהן מציע גישה שמבוססת על חקירה פנימית של הסיבות להתנהגות. גישה זו, המתמקדת בשאלה אחת בלבד, יכולה להקל על תהליך השינוי.

מהי הדרך לשנות הרגלים?

כדי לשנות הרגל, על האדם לשאול את עצמו שאלה פשוטה אך מעמיקה: "למה אני עושה את זה?" השאלה הזו מסייעת לאדם להבין את המניע או הסיבה הפנימית שמובילה אותו לפעול בצורה אוטומטית, בלי לחשוב על הפעולה. לדברי אליעד, כל אדם שמיישם את השיטה הזו בצורה מלאה יכול לשנות כל הרגל. השאלה "למה" מציבה את האדם במצב של חקירה פנימית של עצמו, ולא מאפשרת לו להמשיך בפעולה מתוך אוטומטיות.

כיצד להפוך פעולה אוטומטית לפעולה מודעת?

הרגל הוא פעולה אוטומטית, פעולה שאדם עושה מבלי לחשוב עליה, פעמים רבות מתוך דפוסי התנהגות שהפכו לנטייה טבעית. לדוגמה, אדם שמעשן סיגריה או שוטף ידיים פעמים רבות כי זה מרגיע אותו - אלו פעולות שהוא עושה כמעט בלי לחשוב עליהם. הדרך לשבור את הדפוסים האוטומטיים היא על ידי חקירה עצמית, שאלת "למה אני עושה את זה?" שגורמת לאדם להתבונן בפעולה ולעשות אותה מתוך מחשבה.

דוגמאות להמחשת השיטה

אליעד מציע מספר דוגמאות שיעזרו להבין כיצד השיטה פועלת. נניח, אדם שמעשן ורוצה להפסיק לעשן. הוא שואל את עצמו, "למה אני מעשן?" אם התשובה היא "כי משעמם לי", עליו לשאול: "האם העישון באמת פותר את השעמום שלי? האם יש דרך אחרת להתמודד עם שעמום?" החקירה הזו מחייבת את האדם להפעיל שיקול דעת ולבחון אם ההרגל באמת מועיל לו.

אותו הדבר נכון גם לגבי אדם שסובל מהתנהגות כפייתית, כמו שטיפת ידיים חוזרת. כאשר הוא שואל את עצמו "למה אני עושה את זה?", ייתכן שהוא יגלה שהתנהגות זו נובעת מתוך פחד מחיידקים. אז עליו להמשיך ולשאול, "האם החרדה שלי רציונלית? האם יש דרך אחרת להרגיש בטוח?"

בהקשר של אדם שמכור לאוכל לא בריא, הוא יכול לשאול את עצמו, "למה אני אוכל את המזון הזה?" ואם הוא מגלה שהתשובה היא "כי זה מספק אותי רגשית", עליו לשאול: "האם יש דרך אחרת לקבל סיפוק רגשי?" החקירה הזו עוזרת להבין אם ההרגל באמת משפר את מצבו או אם יש אפשרויות אחרות להרגיש טוב.

מה קורה אם לא מצליחים להפסיק את ההרגל למרות שמצאנו את הסיבה?

לפעמים, גם אחרי שמצאנו את הסיבה, עדיין לא מצליחים להפסיק את ההרגל. במקרים כאלו, יש שתי אפשרויות:

1. האדם הגיע לסיבה נכונה, והיא אכן מצדיקה את המשך ההרגל. במצב כזה, אין לאדם באמת בעיה עם ההרגל והוא יכול להמשיך בו מתוך הבנה.

2. אם הסיבה לא מספקת אותו, כלומר, היא אינה משכנעת אותו להפסיק את ההרגל, עליו להמשיך לשאול "למה" עד שיגיע לסיבה האמיתית. זהו שלב קריטי שבו על האדם להמשיך לחקור את עצמו עד שימצא את השורש האמיתי להתנהגות.

כיצד לזהות את הסיבה האמיתית?

אם אדם שואל את עצמו "למה אני עושה את זה?" ומוצא תשובה, אך עדיין לא מצליח לשנות את ההרגל, זהו סימן לכך שהוא לא מצא את הסיבה האמיתית. לעיתים, התשובה הראשונית אינה מספיקה כדי להפסיק את ההרגל, ולכן יש להמשיך לחקור את המניע האמיתי. ברגע שאדם מוצא את הסיבה האמיתית, יש לו שתי אפשרויות:

1. הוא מבין שההרגל לא נחוץ לו ומפסיק אותו.

2. הוא מבין שההרגל חשוב לו וממשיך בו מתוך בחירה מודעת.

סיכום - הדרך להפסיק הרגלים

לסיכום, הדרך לשנות הרגלים היא על ידי חקירה פנימית ושאלת "למה אני עושה את זה?". כאשר האדם מוצא את הסיבה האמיתית, או שהוא מפסיק את ההרגל, או שהוא מבין שהוא ממשיך בו מתוך בחירה מודעת, כי זה הגיוני לו.
איך לשנות הרגלים בקלות?

כאשר אדם רוצה לשנות הרגל מסוים ואינו מצליח בכך, הוא למעשה נמצא במאבק פנימי עם עצמו. הפתרון לכך נמצא במילה אחת: "למה".

כוחה של המילה "למה"

לכל הרגל יש שורש, ולכן על מנת לשנותו, יש להבין את הסיבה שבגללה הוא קיים. כל אדם שמיישם את השיטה הזו בצורה מלאה, כלומר, במאה אחוז, יוכל לשנות כל הרגל שהוא רוצה. השאלה "למה" היא הכלי המרכזי לכך. על האדם לשאול את עצמו:
  • למה אני עושה את זה?
  • למה אני רוצה להמשיך לעשות את זה?
  • האם באמת נכון עבורי לעשות את זה?
  • האם זה מועיל לי או מזיק לי?
כדי להצליח, יש לחקור את השאלה הזו באופן עמוק ולא להסתפק בתשובה שטחית.

מהו הרגל?

הרגל הוא למעשה פעולה אוטומטית שאינה דורשת מחשבה מודעת. הפעולות שמרכיבות הרגלים מבוצעות מתוך הרגל, מתוך אוטומטיות וללא בחינה מודעת. זאת בניגוד לפעולות שמונעות ממחשבה רציונלית ומודעת. לכן, הדרך להשתחרר מהרגלים היא להפוך את הפעולה האוטומטית לפעולה מודעת ומבוססת מחשבה.

איך הופכים פעולה אוטומטית למודעת?

כאשר אדם שואל "למה אני עושה את זה?", הוא מפסיק לפעול מתוך אוטומטיות ומתחיל לחשוב על הסיבה לפעולה. עצם החקירה יוצרת שינוי במנגנון קבלת ההחלטות שלו. במקום לפעול מתוך דפוסים אוטומטיים ולא מודעים, הוא מתחיל להפעיל שיקול דעת.

דוגמאות להמחשת השיטה

ניקח מספר דוגמאות להרגלים בעייתיים ונראה כיצד ניתן ליישם את השיטה:
  • אדם שמעשן ורוצה להפסיק - הוא שואל את עצמו: "למה אני מעשן?". אם התשובה היא "כי משעמם לי", עליו לשאול: "האם העישון באמת פותר את השעמום שלי? האם אין דרך אחרת להתמודד עם שעמום?"
  • אדם שסובל מהתנהגות כפייתית (OCD), כמו שטיפת ידיים חוזרת - הוא שואל: "למה אני עושה את זה?" אם התשובה היא "כי אני מפחד מחיידקים", עליו לשאול: "האם החרדה שלי רציונלית? האם יש דרך אחרת להרגיש בטוח?"
  • אדם שמכור למזון לא בריא - הוא שואל: "למה אני אוכל דברים מזיקים?" אם התשובה היא "כי זה מספק אותי רגשית", עליו לשאול: "האם יש דרך אחרת לקבל סיפוק רגשי?"
מה קורה אם מוצאים סיבה ועדיין לא מצליחים להפסיק את ההרגל?

אם אדם מוצא סיבה לכך שהוא ממשיך בהרגל אך עדיין רוצה להפסיקו, יש לכך שתי אפשרויות:
  1. הוא הגיע לסיבה הנכונה, והיא אכן מצדיקה עבורו את המשך ההרגל, ולכן אין לו באמת בעיה עם ההרגל.
  2. הוא הגיע לסיבה מסוימת, אך היא אינה מספקת אותו, מה שאומר שזו לא הסיבה האמיתית. עליו להמשיך לשאול "למה" עד שיגיע לשורש האמיתי של ההרגל.
כיצד לזהות את הסיבה האמיתית?

אם אדם חוקר את ההרגל שלו ושואל "למה?" אך עדיין אינו מצליח לשנות אותו, סימן שהוא לא הגיע לסיבה האמיתית. כאשר מוצאים את הסיבה האמיתית, התגובה תהיה אחת משתי אפשרויות:
  • או שהאדם יבין שההרגל אינו נחוץ לו ויפסיק אותו באופן מיידי.
  • או שהוא יבין שההרגל נחוץ לו באמת והוא ירגיש שלם עם כך שהוא ממשיך בו.
סיכום - הדרך להפסיק הרגלים
  1. כאשר רוצים לשנות הרגל, יש לשאול "למה אני עושה את זה?"
  2. יש להמשיך ולחקור את התשובות עד שמגיעים לשורש הסיבה האמיתית.
  3. כאשר מוצאים את הסיבה האמיתית, או שמפסיקים את ההרגל, או שמקבלים אותו מתוך הבנה מודעת.
איך לשנות התנהגות? שינוי הרגלים בחיים, שינוי הרגלים לירידה במשקל, שינוי הרגלים בתת מודע, שינוי הרגלים רעים, פעולות אוטומטיות, איך לשנות הרגלים? איך לשנות הרגלים רעים? כיצד ניתן לשנות הרגלים? איך לעשות שינוי התנהגות? איך לשנות דפוס התנהגות? איך לשנות דפוסי התנהגות? איך להפסיק הרגלים רעים? איך להיפטר מהרגלים רעים? איך להיגמל מהרגלים רעים? איך נפטרים מהרגלים רעים? מה זה הרגל? איך נוצר הרגל? איך להפסיק הרגל? איך לשנות הרגלים בקלות?
אפשרויות לקבל החלטה מאבק פנימי איך לעשות שינוי התנהגות טורדנית כפייתית ליישם להיגמל מהרגלים תשובות הפרעה כפייתית התמכרות לאכילה אוסידי obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול או סי די אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אוכל אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול אורח אורח חיים אורח חיים בריא איך להיגמל איך להיגמל מסוכר איך להפסיק איך להפסיק לעשן איך לשנות איך לשנות הרגל איך לשנות הרגלי אכילה איך לשנות הרגלים אכילה אכילה אובססיבית אכילה כפייתית אכילה רגשית אנורקסיה בולימיה בולמיה בריא בריאות גמילה גמילה מהתמכרויות גמילה מהתמכרות גמילה מעישון דיאטה דיאטות דפוסי התנהגות דפוסי חשיבה הפסקת עישון הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעות אכילה הפרעת אכילה הפרעת התנהגות כפייתית הרגל הרגלי אורח חיים בריא הרגלי אכילה הרגלי התנהגות הרגלים הרזיה השמנה השמנה הרזיה השמנת יתר התמכרויות התמכרות התמכרות לאוכל התמכרות לאכילה התמכרות לסיגריות התמכרות לעישון התנהגות התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית חיים חיים בריאים חשיבה כפייתית טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול בהתמכרויות טיפול בהתמכרות טיפול בהתנהגות טורדנית ירידה במשקל כיצד להיגמל כפייתיות להיגמל להיגמל מהתמכרויות להיגמל מהתמכרות להיגמל מסוכר להיפטר מהתנהגות טורדנית להפסיק להפסיק לעשן להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל בהתמכרויות לטפל בהתמכרות לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית לעשן לרדת במשקל לרזות לשנות לשנות הרגל לשנות הרגלי אכילה לשנות הרגלים לשנות התנהגות מחשבה טורדנית מחשבה כפייתית מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי מכור מכור לסיגריות מכור לעישון מניעת עישון סובל מהפרעה טורדנית סוכר סיגריה סיגריות עודף משקל עישון עישון סיגריות שינוי שינוי דפוסי התנהגות שינוי הרגל שינוי הרגלי אכילה שינוי הרגלים שינוי התנהגות שינויים
דיאטה / הרזיה / ירידה במשקל - איך להתגבר על רצון להנאה מיידית?
דיאטה / הרזיה / ירידה במשקל - איך להתגבר על רצון להנאה מיידית?
דיאטה הרזיה ירידה במשקל - איך להתגבר על רצון להנאה מיידית? למה כל כך קשה לשמור על תזונה נכונה לאורך זמן? אחת הסיבות המרכזיות לקושי של אנשים לשמור על דיאטה ולהתמיד בהרגלי אכילה בריאים, כפי שמסביר אליעד כהן, היא הקונפליקט הפנימי בין הרצון להנאה מיידית לבין הרצון להשיג תוצאות ארוכות טווח. האדם מונע באופן טבעי על ידי הרצון ליהנות, וכשהוא אוכל בצורה לא מאוזנת הוא מקבל תשלום במזומן - הנאה וסיפוק מיידי. לעומת זאת, התוצאות החיוביות של דיאטה, כגון בריאות טובה יותר, ירידה במשקל או מראה מושך יותר, הן בבחינת תשלום בצקים דחויים, ולכן קשה יותר לאדם לוותר על ההנאה המיידית של האכילה הלא בריאה. מדוע אנשים חוזרים למשקלם הקודם לאחר ירידה במשקל? הסיבה שאנשים חוזרים לאכילה לא נכונה לאחר שהצליחו לרדת במשקל נעוצה בהיחלשות המוטיבציה הראשונית שלהם. בהתחלה, כשאדם שואף לרדת במשקל, הוא מציב לעצמו מטרה גדולה וחשובה, כמו להיראות טוב או להיות בריא. בשלב זה, ההנאה המיידית נראית לו קטנה ... המוטיבציה שלו להמשיך ולשמור על ההישג יורדת, מאחר שהוא כבר קיבל את תחושת ההצלחה וההערכה שרצה. בשלב זה, ההנאה המיידית חוזרת להיות חזקה יותר, והאדם נוטה לחזור להרגליו הישנים. מה מסתתר מאחורי אכילה רגשית? האכילה הרגשית היא ביטוי של נחמה מפני דיכאון קיומי או תחושת חוסר סיפוק פנימי. לדברי אליעד כהן, כל אדם נמצא ברמה כלשהי של דיכאון מתמיד, המתבטא בכך שהוא תמיד רוצה יותר טוב ומפחד מרע. כאשר האדם אוכל, הוא בעצם מנחם את עצמו ומפיג את תחושת הדיכאון הזו באופן זמני. האכילה מעניקה לו תחושת שחרור, חופש ואהבה, ולכן הוא מתקשה לוותר עליה. מדוע האדם מוכן לסכן את בריאותו למען הנאה? ההנאה, לפי אליעד, חשובה יותר ... לכך שסופו למות, הפחד מפני מוות או מחלות עתידיות אינו מספיק חזק כדי למנוע ממנו ליהנות באופן מיידי. האדם מעדיף ליהנות כרגע, אפילו במחיר של חיים קצרים יותר או פחות בריאים. אדם שחשוב לו בעיקר ליהנות, יעדיף ליהנות כרגע ולהסתכן בהשלכות עתידיות מאשר לוותר על ההנאה כדי להאריך חיים או להיראות טוב יותר בעתיד. כיצד להשתמש בקושי לשמירה על תזונה נכונה כהזדמנות לגילוי עצמי? ההתמודדות עם קשיי התזונה הנכונה מהווה הזדמנות משמעותית לאדם לגלות ... האמיתי אינו תלוי רק בהנאה החיצונית והמיידית, אלא ביכולת של האדם להרגיש טוב עם עצמו באופן פנימי ובלתי תלוי. האדם נדרש לשאול את עצמו שאלות כגון: למה אני באמת אוכל? מדוע האכילה גורמת לי להרגיש טוב? מהו השחרור שאני מחפש? מתוך שאלות אלו, האדם יכול להבין שההנאה האמיתית נמצאת בתוכו, ואינה חייבת להיות תלויה באוכל או בגורמים חיצוניים. מהו האושר האמיתי ואיך הוא ...
הרזיה, השמנה, דיאטה, דימוי גוף, דימוי עצמי נמוך, דימוי חברתי, שמן או רזה, לרדת במשקל, שמירה על המשקל, לעלות במשקל
הרזיה, השמנה, דיאטה, דימוי גוף, דימוי עצמי נמוך, דימוי חברתי, שמן או רזה, לרדת במשקל, שמירה על המשקל, לעלות במשקל
הרזיה, השמנה, דיאטה, דימוי גוף, דימוי עצמי נמוך, דימוי חברתי, שמן או רזה, לרדת במשקל, שמירה על המשקל, לעלות במשקל למה כולם רוצים להיות רזים? אליעד מסביר תחילה, שלמרות התחושה הרווחת שכולם רוצים להיות רזים, לא בהכרח כולם באמת מעדיפים זאת. הוא נותן דוגמה מתרבויות שונות בהן דווקא אנשים שמנים נחשבים ליפים ומושכים יותר. אליעד מתמקד בשאלה המרכזית: למה יש אנשים שמעדיפים להיות רזים ויש כאלה שמעדיפים להיות שמנים, ומה מניע את ההעדפות האלה? מה באמת מניע אנשים לרצות להיות רזים או שמנים? לפי ההסבר של אליעד, אנשים רוצים להרגיש טוב, וכל אדם יבחר את המראה שיספק לו הרגשה טובה יותר. זה תלוי באסוציאציות השונות של האדם לגבי רזון והשמנה. אליעד נותן דוגמאות שונות לסיבות שבגללן אנשים יעדיפו רזון או השמנה: יש אנשים שרוצים להיות רזים כי בעיניהם, אדם רזה נתפס כבריא יותר, מושך יותר, אסתטי יותר, או בעל שליטה עצמית גבוהה יותר. יש אנשים שרוצים להיות שמנים כי השמנה מסמלת עבורם ביטחון, כוח, ועוצמה. אליעד מציין סיפור של רבי נחמן מברסלב שבו מוזכרת קבוצה שמטרתה לתפוס כמה שיותר מקום בעולם ולכן עוסקת באכילה מופרזת. אליעד מסביר ששומן נתפס כמשהו לא מידתי ושההשמנה יכולה להיות סוג של מרד נגד נורמות חברתיות של מידתיות, בריאות או שליטה עצמית. למה אנשים מתמודדים עם עודף משקל למרות ביקורת חברתית? אליעד מתאר את הדילמה הפסיכולוגית של אדם שסובל מעודף משקל. אם הוא מפסיק לאכול כדי לא להיות שמן, זה גורם לו להרגיש חלש או כנוע מול החברה שמבקרת אותו. כך, האדם ממשיך לאכול למרות שהוא סובל מביקורת, כי לפחות הוא מרגיש שהוא עושה מה שבא לו, ומתנגד לתכתיבים חברתיים. הוא נותן דוגמה של אדם שצוחקים עליו שהוא שמן. אותו אדם ימשיך לאכול כי אם הוא יפסיק
אליעד כהן, מצא את ההבדלים, דיאטה, תזונה בריאה, פסיכולוגים, אימון אישי, שיטות רוחניות, עייפות בעבודה, לעבוד או לנוח
אליעד כהן, מצא את ההבדלים, דיאטה, תזונה בריאה, פסיכולוגים, אימון אישי, שיטות רוחניות, עייפות בעבודה, לעבוד או לנוח
... כהן, מצא את ההבדלים, דיאטה, תזונה בריאה , פסיכולוגים, אימון אישי, שיטות רוחניות, עייפות בעבודה, לעבוד או לנוח איך להפסיק את הקונפליקט בין הרצונות השונים שיש בך? הבעיה המרכזית שאליעד כהן מציג בהרצאה היא שהאדם לעולם אינו רוצה משהו במאה אחוז, וגם ... אותו. לדוגמה, אדם שאומר אין לי מוטיבציה לעשות דיאטה לא באמת מתכוון שהוא אינו רוצה לעשות דיאטה בכלל, אלא שיש בו שני רצונות מנוגדים. הוא רוצה גם לאכול וגם לרזות, אך כרגע, הרצון לאכול מעט יותר חזק ולכן הוא מתוסכל מהמצב. אליעד מתאר את הגישה המקובלת בעולם הפסיכולוגיה והאימון האישי לפתרון בעיות כאלו, אשר מנסות ... הנגדי והעצמת הרצון הרצוי. למשל, אדם שמתקשה לעשות דיאטה ילך לפסיכולוג או מאמן אישי, ושם הוא יעבור תהליך שנועד לגרום לו לרצות לרזות יותר מאשר לאכול . לכאורה, מדובר בפתרון מוצלח, אבל אליעד מדגיש כי בפועל זה לא פתרון אמיתי, כי פשוט מתהפך הקונפליקט הפנימי - במקום לסבול מכך שהוא אוכל יותר מדי, הוא יסבול מזה שהוא כבר לא יכול לאכול בחופשיות כמו בעבר. לדברי אליעד, בכל פעולה או החלטה שאנו לוקחים, אנחנו בהכרח מדכאים רצון אחר שקיים בתוכנו. כשאנחנו עובדים, ... לעומק את הסיבות מאחורי כל רצון. לדוגמה, אדם שרוצה לאכול בחופשיות אך גם לעשות דיאטה, ירשום את כל הסיבות למה זה טוב לאכול בחופשיות (תחושת חופש, הנאה, וכדומה) ואת כל הסיבות למה זה רע (השמנה, חוסר שליטה, תחושת אשם). לאחר מכן עליו לחקור כל סיבה ולהטיל ספק בשאלה: האם זה באמת טוב?, או האם זה באמת רע?. כאשר האדם חוקר ... מצפון ובלי תחושת תסכול על כך שהוא מפספס משהו אחר. איך להפסיק לסבול מהתלבטות בין עבודה למנוחה? אליעד מדגים את הרעיון גם לגבי עבודה ומנוחה. לדוגמה, אדם שסובל מכך שהוא עובד הרבה ומרגיש שהוא ... קונפליקטים פנימיים? לעבוד או לנוח? האם לעשות דיאטה זה טוב? כיצד להתמודד עם עייפות בעבודה? מהי הדרך לשקט נפשי אמיתי? איך לא לסבול משום דבר? האם חייבים תמיד ליהנות? ...
אכילה רגשית, דיאטה, לרדת במשקל, אכילה כפייתית, אכילה אובססיבית, אכילה מתוך שעמום, ליהנות מאכילה, לשמור על המשקל, הפרעות אכילה, הפרעת אכילה
אכילה רגשית, דיאטה, לרדת במשקל, אכילה כפייתית, אכילה אובססיבית, אכילה מתוך שעמום, ליהנות מאכילה, לשמור על המשקל, הפרעות אכילה, הפרעת אכילה
אכילה רגשית, דיאטה, לרדת במשקל, אכילה כפייתית, אכילה אובססיבית, אכילה מתוך שעמום, ליהנות מאכילה, לשמור על המשקל, הפרעות אכילה, הפרעת אכילה מה גורם לאכילה לא מודעת או אכילה מתוך שעמום? במהלך השיחה, הציג אליעד כהן תשובות לשאלות שמתמודדות עם תופעות של אכילה מתוך שעמום או אכילה כשלא מדובר בצורך פיזי של רעב. במקרה של השואל, הוא לא היה רעב אך הוא עדיין מצא את עצמו אוכל. את תחושת האכילה הזו הוא מייחס לעקצוצים שהוא מרגיש לפעמים בגופו, שהפכו לגירוי לאוכל. אליעד עונה שהסיבה לאכילה היא משעמום. כאשר אין משהו אחר שיכול למלא את הזמן או את הצורך הרגשי, אכילה היא פעולה שמספקת הנאה מיידית. כשאליעד נשאל מדוע לא היה בוחר לעשות פעולה אחרת כמו להקיא במקום לאכול, הוא משיב כי אכילה מביאה להנאה מסוימת, ואם זה לא היה ככה, אדם לא היה נוהג לאכול. השואל בעצם מחפש דרך להימנע מהאכילה אבל לא מוצא דרך אחרת לשחרר את הגירוי, ומרגיש שהוא צורך אוכל כתחליף להנאה אחרת. אליעד מסביר, כשאתה משתעמם, כמו במקרה של השואל, אתה מוצא את עצמך אוכל, משום שזו פעילות שמספקת הנאה, ואם היה לך משהו יותר טוב לעשות, היית עובר לפעולה אחרת. אם האדם נמצא במצב שבו הוא לא רעב, אך הוא אוכל כי הוא לא מוצא חלופה אחרת, הדבר נובע ממקום של צורך להרגיש הנאה. השואל מציין שהוא יכול להימנע מאוכל אם יש לו פעילות אחרת מהנה לעשות, אך הוא מרגיש שהאוכל מספק לו את ההנאה הרצויה ברגעים של שעמום. אליעד גם מבהיר שהאוכל הוא פתרון לפני שעמום, והאדם בוחר באוכל על אף שהוא לא זקוק לו, כי הוא מספק תחושת הנאה ושחרור. מה עושים במקרה כזה? השואל שאל את אליעד מה עליו לעשות במקרה שהוא אוכל לא מתוך רעב, אלא מתוך שעמום או ...
לקחת אחריות, דיאטה, לשמור על המשקל, לרדת במשקל, ירידה במשקל, לא אוהב להתאמץ, שונא להתאמץ, ללכת לחדר כושר, לא מחפש עבודה, חיפוש עבודה, מסיר אחריות, לקיחת אחריות, הסרת אחריות
לקחת אחריות, דיאטה, לשמור על המשקל, לרדת במשקל, ירידה במשקל, לא אוהב להתאמץ, שונא להתאמץ, ללכת לחדר כושר, לא מחפש עבודה, חיפוש עבודה, מסיר אחריות, לקיחת אחריות, הסרת אחריות
... אחריות, דיאטה, לשמור על המשקל, לרדת במשקל, ירידה במשקל, לא אוהב להתאמץ, שונא להתאמץ, ללכת לחדר כושר, לא מחפש עבודה, חיפוש עבודה, מסיר אחריות, לקיחת אחריות, הסרת אחריות למה אנשים לא לוקחים אחריות על חייהם? אחת ... שאלת לקיחת האחריות. בשיחה מוצגת דוגמה של אדם שטוען שהוא לא מספיק אחראי, ויש לו תחושה של אי - נוחות לגבי התפקוד שלו בחיים, במיוחד בתחום של חיפוש עבודה ושמירה על משקל הגוף. במהלך השיחה, מתברר כי אותו אדם מגדיר אחריות כתשומת לב לדברים. הוא מרגיש שהוא אינו אחראי משום שישנם דברים שהוא חושב שצריך לעשות (למשל, לחפש עבודה או לרדת במשקל), אבל הוא לא עושה אותם. כאן אליעד מציג נקודת מבט שונה, ואומר שלמעשה האדם הזה דווקא אחראי מאוד, אבל הוא אחראי על דברים אחרים, למשל על השקט הנפשי שלו ועל הנוחות ... בכלל? אליעד טוען שזה בלתי אפשרי לא להיות אחראי בכלל, מכיוון שכל אדם, גם כשהוא לא עושה משהו מסוים, עושה זאת מתוך אחריות מלאה לדבר אחר שהוא כן עושה. למשל, אדם שלא יורד במשקל ולא הולך לחדר כושר, אחראי על ההנאה שלו מלאכול בלי הגבלה, ואחראי על כך שהוא לא צריך להתמודד עם הסבל של אימונים. הוא תמיד נמצא במצב של אחריות כלשהי, רק שזו אחריות המופנית למקומות שהוא אולי לא מחשיב כחשובים מספיק. כך נוצר מצב שהאדם חווה קונפליקט פנימי: הוא תופס עצמו כחסר אחריות ביחס למטרות חיצוניות (עבודה, דיאטה), אבל הוא אחראי מאוד ביחס למטרות פנימיות (נוחות, רוגע, חופש). מדוע אנשים סובלים מהחלטות שלהם? האדם בשיחה טוען שהוא סובל מכך שהוא לא משיג את המטרות שלו, למשל את הירידה במשקל או מציאת עבודה. אליעד מדגיש שהסבל שלו לא נובע מכך שהוא לא משיג את המטרות, אלא מכך שהוא משקר לעצמו וחושב שהמצב אמור להיות שונה. הסבל לא נובע מחוסר ההישגים, אלא מהפער בין הרצון לבין המציאות. האדם רוצה שינוי אבל לא רוצה להתאמץ למענו, ולכן הוא נשאר במקום, ומרגיש סבל כתוצאה מהקונפליקט בין שני הרצונות המנוגדים האלו. האם החיים יכולים להיות מושלמים? נושא נוסף שאליעד מתייחס אליו הוא המושג של מושלמות. הוא מציין כי אי אפשר להגיע למצב מושלם, שכן בכל מצב יש תמיד חיסרון כלשהו. גם אם אדם יגיע למשקל האידיאלי שלו, הוא יצטרך להתאמץ כדי לשמר את המצב הזה, והמאמץ עצמו כבר יהפוך להיות חיסרון חדש. הוא מדגים זאת בצורה ברורה: אדם שרוצה לרדת במשקל, ייאלץ להתאמץ כל חייו כדי לשמר את המשקל הרצוי, או שיהיה עליו להתמודד עם הסבל מהעלייה המחודשת במשקל. כך או כך, אין פתרון מושלם שמבטל את כל החסרונות. למה אנשים נמנעים ממאמץ? אליעד מסביר שאנשים נמנעים ממאמץ לא מתוך חוסר אחריות, אלא מתוך בחירה אחראית מאוד, המודעת ... של כל החלטה. למשל, אותו אדם שלא רוצה ללכת לחדר כושר אחראי מאד לכך שלא יכאב לו, שלא יהיה לו קשה, ושלא יצטרך להתמודד עם מאמץ פיזי. מנגד, יש לכך מחיר: הוא לא יורד במשקל, דבר הגורם לו סבל. הקושי של האדם הוא בכך שהוא לא מצליח לקבל החלטה שלמה, הוא לא מוכן לוותר על ההנאה של הנוחות, אך גם לא מוכן לקבל לחלוטין את המחיר שהוא משלם עליה. האם אפשר ליהנות מוויתור על מטרות? אליעד מתייחס לאנשים שמתמכרים להנאה מסוימת, אפילו אם מדובר בהנאה מוויתור על מטרה כלשהי. הוא מביא כדוגמה אנשים שמכורים לתחושת השליטה בזמן דיאטה, ונהנים מזה שהם מצליחים להתאפק ולא לאכול, למרות שברור שהם עדיין רוצים לאכול. בשלב מסוים הם עשויים להתעייף ולהפסיק להתאפק, כי ההנאה מהוויתור נגמרת, והם חוזרים למצב הקודם. מה עושים עם הקונפליקט בין מטרות סותרות? המסר שאליעד מעביר הוא שבסופו ... במקום לחשוב במונחים של חוסר אחריות, יש לראות כל פעולה כבחירה מודעת ואחראית, גם אם היא לא עולה בקנה אחד עם מטרות אחרות שיש לאדם בחייו. איך לוקחים אחריות? איך לרדת במשקל בלי להתאמץ? למה אני שונא להתאמץ? למה אני לא מחפש עבודה? איך להתמודד עם מטרות סותרות? האם אפשר להגיע לשלמות? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על שינוי הרגלים, התנהגות כפייתית, OCD, שינוי דפוסי התנהגות, הרגלי התנהגות, שינוי התנהגות, גמילה מהתמכרויות, הפסקת עישון, דיאטה, איך להפסיק לעשן? איך להיגמל מסוכר? שינוי הרגלי אכילה, הרגלי אורח חיים בריא, איך לשנות הרגלי אכילה?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: שינוי דפוסי התנהגות, האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות מאושר? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם באמת הכל לטובה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מה המשמעות של החיים? האם יש או אין אלוהים? למה לא להתאבד? האם יש הבדל בין חלום למציאות? אולי אנחנו במטריקס? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להנות בחיים? האם יש בחירה חופשית? האם יש משמעות לחיים? בשביל מה לחיות? למה יש רע וסבל בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? מי ברא את אלוהים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: שינוי דפוסי התנהגות, איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להאמין בעצמך? איך להיות מאושר ושמח? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשנות תכונות אופי? איך להיגמל מהימורים? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשפר את הזיכרון? איך להעביר ביקורת בונה? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בראיון עבודה? איך לפרש חלומות? איך לחנך ילדים? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לקבל החלטות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בזוגיות? איך לעשות יותר כסף? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור אהבה? איך לשתול מחשבות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? דיכאון ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לעסקים, מומלץ, מאמן שיווקי בתחום שינוי דפוסי התנהגות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3281 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 13:24:48 - wesi1