אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טיפול במחשבות לא הגיוניות ✔ניתוח מחשבה לא הגיונית, תיאור מקרה טיפולי, מאשים את עצמי בהתנהגות של אחרים, לוקח אחריות על התנהגות של אחרים, איך לא...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
ניתוח מחשבה לא הגיונית, תיאור מקרה טיפולי, מאשים את עצמי בהתנהגות של אחרים, לוקח אחריות על התנהגות של אחרים, איך לא להאשים את עצמי? למה אני חושב מחשבה לא הגיונית? איך להתמודד עם מחשבות טורדניות? טיפול במחשבות אובססיביות
למה אני חושב מחשבה לא הגיונית כשהכלב שלי נובח?

כאשר אדם יוצא עם הכלב שלו לטיול ומתחיל להיות מוטרד ממה שהשכן חושב עליו, הוא חושב שזו מחשבה לא הגיונית. הוא מרגיש שזה לא אמור לעניין אותו מה שהשכן חושב. כדי להבין את המחשבה הזאת, צריך לחפש את ההיגיון שמאחוריה, כפי שאליעד מסביר פעמים רבות.

השלב הראשון הוא לשאול את האדם מדוע אכפת לו מהשכן. בדרך כלל הוא יענה משהו בסגנון: "אכפת לי כי אולי השכן יכעס עליי בגלל שהכלב שלי נובח". ואז נשאל אותו: "למה אכפת לך אם השכן יכעס?". בתגובה הוא עשוי לענות: "כי אני חושש שתתפתח מריבה".

מדוע אני כל כך מפחד מאלימות?

בשלב הבא אליעד מסביר שצריך להעמיק יותר: "איזו מריבה? למה אתה מפחד שתהיה מריבה?". אז אותו אדם עשוי להשיב שהוא חושש מאלימות. כעת אנחנו מתחילים להבין את ההיגיון הפנימי: אם אדם מאוד חושש מאלימות, כל דבר קטן שמזכיר לו אפשרות של אלימות עלול לגרום לו לפחד מוגזם, גם כשהסיכוי קטן מאוד.

אליעד ממשיך ושואל את האדם: "האם הפחד שלך נובע מכך שהסיכוי לאלימות הוא באמת גבוה, למשל האם השכן שלך באמת מתנהג באלימות, מאיים או רב איתך בעבר, או שהסיבה שאתה חושש היא כי אתה פשוט מאוד לא רוצה אלימות?". האדם עונה לרוב: "אני מבין שהסיכוי לאלימות קטן, אבל אני כל כך לא רוצה שתהיה אלימות, שגם סיכוי קטן ביותר מלחיץ אותי".

ממה נובע הפחד המוגזם שלי מאלימות?

כדי להבין את הפחד מאלימות, צריך לבדוק אם יש מאחורי זה טראומה אישית. למשל:
  • אולי האדם עצמו חווה אלימות בילדותו ולכן חושש לחוות זאת שוב.
  • אולי הוא היה עד להתנהגות אלימה של מישהו אחר, וכעת הוא חושש להיקלע לאותו מצב.
  • אולי הוא חווה בבית שלו הורה שהיה אלים, וכעת כל מצב דומה מלחיץ אותו.
לדוגמה, אדם שראה בילדותו את אביו מכה את אמו, יפחד מכל סימן או רמז קטן לאלימות, כי זה מזכיר לו את הטראומה. אליעד מסביר שכדי להבין את הסיבה לפחד, צריך להיכנס עמוק ולזהות את הסיפור האישי.

למה אני מרגיש אחריות להתנהגות של אחרים?

לפעמים האדם כלל לא מפחד שהשכן יהיה אלים כלפיו, אלא שהוא חושש שהשכן יפגע במישהו אחר, למשל באשתו של השכן, בגלל שהכלב שלו נובח. זה נשמע אפילו פחות הגיוני, כי לכאורה לא ברור מדוע אכפת לו מהשכן ואשתו.

כשבודקים זאת לעומק מתברר שהאדם מרגיש אחריות אישית על ההתנהגות של השכן. מדוע הוא מרגיש אחריות כזו? כי בתוך תוכו הוא מזהה בעצמו דפוס דומה של התנהגות. לפעמים הוא עצמו מתנהג באופן לא יפה לאחרים כשהוא עצבני או כועס, והוא מצדיק את ההתנהגות הזאת בטענה ש"מישהו אחר הכעיס אותי".

לדוגמה, כאשר אדם מתעלל בכלב, וכששואלים אותו מדוע הוא עושה זאת, הוא אומר: "אני לא מפלצת, אני עושה את זה כי בילדותי אנסו אותי". כלומר, הוא מצדיק את ההתנהגות שלו בכך שמישהו אחר עשה לו רע קודם. כך האדם בעצם משכנע את עצמו שהוא לא אשם, ומישהו אחר אחראי להתנהגות הרעה שלו.

איך זה קשור לפחד שלי שהשכן יפגע באשתו?

מכיוון שהאדם עצמו משתמש בתירוץ של "מישהו אחר הכעיס אותי", הוא חושב שגם השכן יכול להשתמש באותו תירוץ. לכן, כשהכלב שלו נובח ומעצבן את השכן, הוא מאמין שהשכן יכול להשתמש בזה כתירוץ לפגוע באשתו, ואז הוא ירגיש אשם כי זה התחיל מהכלב שלו.

האם אני באמת אחראי להתנהגות של אחרים?

אליעד מציע כאן שני מסלולים של התמודדות עם הסיטואציה:
  • אפשרות ראשונה: האדם מקבל אחריות מלאה למעשיו בלבד. כלומר, כל אדם אחראי להתנהגות שלו בלבד. אם השכן יתנהג באלימות כלפי אשתו, זו תהיה אשמת השכן בלבד. היתרון הוא שהוא כבר לא ירגיש אשמה במעשים של אחרים, אך החיסרון הוא שכאשר הוא עצמו יפגע במישהו, הוא לא יוכל להאשים אחרים בכך.
  • אפשרות שנייה: האדם ממשיך להצדיק התנהגות פוגענית שלו בכך שמישהו אחר פגע בו קודם. היתרון הוא שהוא תמיד יכול להאשים אחרים, אך החיסרון הוא שהוא ימשיך לחוש אשמה גם כשאחרים מתנהגים בצורה שלילית, כי הוא מאמין שהכל קשור.
האדם צריך להחליט באיזו גישה הוא מעוניין לנקוט.

איך ניתן להתמודד עם מחשבות טורדניות ואובססיביות?

אליעד מדגים דרך המקרה הזה כיצד אפשר להבין כל מחשבה טורדנית שנראית בהתחלה "לא הגיונית". ברגע שנחקור את המחשבה לעומק ונגלה את ההיגיון הפנימי שלה, נוכל להבין מדוע היא נוצרה ולמצוא לה פתרון. במקרה הנוכחי, הפתרון הוא להבין את הקשר בין ההתנהגות של האדם עצמו לבין הפחד מאלימות של אחרים, ולקבל החלטה מודעת על לקיחת אחריות אישית בלבד.
דוגמה לטיפול במחשבה לא הגיונית על ידי מציאת ההיגיון שבה

שלום חברים, הפעם ניתן דוגמה לטיפול במחשבה לא הגיונית, על ידי מציאת ההיגיון שבה.

נניח שיש אדם שטוען שיש לו מחשבה לא הגיונית. מהי המחשבה הלא הגיונית שלו? בכל פעם שהוא יוצא עם הכלב שלו לטיול, הוא מתחיל להיות מוטרד ממה שהשכן חושב עליו. כלומר, בכל פעם שהוא יוצא מהבית עם הכלב, הוא חווה דאגה בלתי פוסקת בנוגע למה שהשכן חושב עליו. אותו אדם אינו רוצה את המחשבה הזו, כי בעיניו אין שום היגיון בכך שהוא מוטרד מדעתו של השכן.

מציאת ההיגיון במחשבה הלא הגיונית

כפי שהסברנו פעמים רבות, תמיד יש צורך למצוא את ההיגיון שמאחורי המחשבה הלא הגיונית. עלינו לשאול: מה הסיבה לכך שהוא כל כך מוטרד? מה הוא חושב שהשכן עלול לחשוב עליו?

נניח שהוא משיב: "אני חושב שהשכן עלול לכעוס על כך שהכלב שלי נובח." אז נשאל: "ומה אכפת לך שהכלב שלך נובח ומפריע לשכן?" והוא עשוי להשיב: "אני מפחד שזה יוביל למריבה בינינו."

חקר הפחד

בשלב הבא נעמיק יותר ונשאל: "איזו מריבה? מה מטריד אותך בכך?" והוא ישיב: "אני מפחד שתתפתח אלימות."

כעת יש לנו נקודת אחיזה: אם אדם מפחד מאוד מאלימות, זה מעיד על כך שהוא רגיש מאוד לנושא. כלומר, כל דבר שמזכיר לו אפשרות של אלימות, מפחיד אותו גם אם בפועל אין לכך בסיס.

הבנת המקור לפחד

השלב הבא הוא לבדוק האם החשש שלו נובע מסיכוי גבוה לאלימות, או מהפחד העצום שלו מאלימות, גם אם הסיכוי להתרחשותה הוא מזערי. כאשר שואלים אותו זאת, הוא עשוי להשיב: "אני מבין בהיגיון שלי שהסיכוי לאלימות הוא נמוך מאוד, אבל אני כל כך לא רוצה שזה יקרה, שאני מפחד אפילו מהאפשרות הקטנה ביותר שזה יקרה."

מה גורם לפחד הקיצוני?

כאן אנו בודקים - מדוע הפחד שלו מאלימות כל כך חזק? ייתכן שזה נובע מטראומה אישית, חוויה קשה מהעבר, או פחד מצפייה באלימות כלפי אחרים. לדוגמה:
  • אם בילדותו חווה אלימות, הוא עשוי לפתח פחד קיצוני ממנה.
  • אם היה עד לאדם אחר שעבר התעללות, זה יכול להשפיע עליו בצורה עמוקה.
  • אם ראה הורה מתנהג באלימות, הוא עלול לחשוש לשחזר את הדפוס הזה.
הקשר בין הפחד לאחריות אישית

לעיתים, כאשר מעמיקים בחקירת המחשבה, מגלים שהאדם כלל אינו מפחד מאלימות כלפיו, אלא שהוא מפחד מהאפשרות שהשכן יתנהג באלימות כלפי מישהו אחר בגלל שהוא התעצבן מהכלב. למשל, הוא עשוי לומר: "אני מפחד שהשכן יתעצבן וירביץ לאשתו בגלל שהוא היה עצבני מהנביחות של הכלב שלי."

לכאורה, זה נשמע אפילו פחות הגיוני - הרי מה אכפת לו אם השכן יפגע במישהו אחר? אך כאשר ממשיכים לחקור, מגלים שהסיבה האמיתית לפחד היא שהוא מרגיש אחריות למעשה של השכן. כלומר, בתת המודע שלו, הוא רואה קשר בין הכעס של השכן לבין אלימות אפשרית - וזה מעורר בו אשמה.

השלכת הפחד על המציאות

הסיבה לכך שהאדם מרגיש אחריות למעשה של השכן עשויה לנבוע מדפוסי חשיבה אישיים. למשל, אם הוא בעצמו פוגע לעיתים באנשים כאשר הוא כועס, הוא עשוי להאמין שזו תגובה טבעית אצל אחרים. במקרה כזה, הוא משליך את התנהגותו על השכן ומאמין שגם השכן עשוי להתנהג באלימות בגלל עצבים. ייתכן גם שהוא בעצמו חווה מצבים בעבר שבהם פגע באנשים ולא לקח אחריות, אלא תלה זאת בכך שמישהו אחר עיצבן אותו. למשל: "אני התנהגתי כך כי ההורים שלי עיצבנו אותי" או "אני פגעתי במישהו כי מישהו אחר פגע בי."

בחירה בין לקיחת אחריות להשלכת האשמה

לבסוף, האדם צריך להחליט כיצד הוא רוצה להתייחס לאחריותו למעשי אחרים. יש לו שתי אפשרויות:
  • לקבל שכל אחד אחראי למעשיו. כלומר, אם הוא פוגע במישהו - זו אחריותו, ואם השכן יתעצבן ויפגע במישהו אחר - זו אחריותו של השכן.
  • להמשיך להאמין שהכל קשור זה בזה, ואז להמשיך לחוש אחריות גם על מעשי אחרים.
הבחירה היא בידיו.

סיכום

זו הייתה דוגמה לכך שאפילו מחשבות שנראות לא הגיוניות לחלוטין יכולות להכיל היגיון פנימי עמוק. כאשר חוקרים אותן לעומק, ניתן להבין את שורש הבעיה ולמצוא פתרון אמיתי.

אם אתם רוצים ללמוד עוד על טיפול במחשבות לא הגיוניות, פחדים, אובססיות, רגשות אשמה, והתמודדות עם כעסים, אתם מוזמנים להיכנס לאתר ולחפש:
  • איך לטפל במחשבות לא הגיוניות
  • איך להשתחרר מפחדים לא רציונליים
  • איך לא להרגיש אשמה על דברים שלא בשליטתי
  • איך לקחת אחריות על עצמי בלי להאשים אחרים
חפשו מידע נוסף באתר האינטרנט EIP.co.il והעמיקו בנושא. בהצלחה!
הכלב שלי מפריע לשכן, לקיחת אחריות על התנהגות של אחרים, להאשים אחרים בצרות שלך, השכן והכלב, הכלב והשכן, מחשבה טורדנית לא הגיונית
ההורים שלי או סי די התמודדות עם מחשבות טורדניות הרגשה איך לא להאשים את עצמך ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית טורדנות חששות להעמיק אינטרנט obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול או סי די אובססיביות אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אובססיות אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול אחריות אחריות אישית איך לא להאשים את עצמי איך לא להאשים את עצמך איך להתמודד איך להתמודד עם איך להתמודד עם מחשבות איך להתמודד עם מחשבות טורדניות אני חושב אני חושב מחשבה אני חושב מחשבה לא הגיונית אני לא אוהב את עצמי אני לא אוהבת את עצמי אני שונא את עצמי אני שונאת את עצמי אשם אשמה האשמה עצמית הגיוני היגיון הלקאה עצמית הסרת אחריות הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעת התנהגות כפייתית התמודדות התמודדות עם התמודדות עם מחשבות התמודדות עם מחשבות טורדניות התנהגות התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית התנהגות של אחרים חשיבה כפייתית טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טורדניות טורדנית טורדנית כפייתית טיפול טיפול ב טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול בהתנהגות טורדנית טיפול במחשבות טיפול במחשבות אובססיביות טיפולי טיפולים טירדה טרדות טרוד כיצד להתמודד עם כעס עצמי לא אוהב את עצמי לא אוהבת את עצמי לא הגיוני לא להאשים את עצמי לא להאשים את עצמך לא לכעוס על עצמי לא לכעוס על עצמך לא לשנוא את עצמי לא לשנוא את עצמך להאשים להאשים את עצמי להאשים את עצמך להיפטר מהתנהגות טורדנית להלקות את עצמי להלקות את עצמך להסיר אחריות להתמודד להתמודד עם להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות להתמודד עם מחשבות להתמודד עם מחשבות טורדניות לוקח אחריות על התנהגות של אחרים לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית לכעוס על עצמי לכעוס על עצמך למה אני למה אני חושב למה אני חושב מחשבה למה אני חושב מחשבה לא הגיונית לקחת אחריות לקיחת אחריות לשנוא את עצמי לשנוא את עצמך מאשים את עצמי מאשים את עצמי בהתנהגות של אחרים מהי התנהגות טורדנית מוטרד מחשבה מחשבה טורדנית מחשבה כפייתית מחשבה לא הגיונית מחשבות מחשבות אובססיביות מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מטופל מטופלים מטפל מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי מקרה טיפולי ניתוח ניתוח מחשבה ניתוח מחשבה לא הגיונית ניתוח מחשבות סובל מהפרעה טורדנית שונא את עצמי שונאת את עצמי שנאה עצמית תיאור מקרה תיאור מקרה טיפולי
הפרעת חשיבה, הפרעות נפשיות מוזרות, מחשבות מוזרות, מדמיין שאני חייב לעשות משהו, מחשבות לא הגיוניות, הפרעות מחשבתיות, הפרעות מחשבות שווא, מחשבות לא רציונליות, איך נוצרת הפרעת חשיבה? טיפול בהפרעת אישיות, פסיכיאטריה, OCD
הפרעת חשיבה, הפרעות נפשיות מוזרות, מחשבות מוזרות, מדמיין שאני חייב לעשות משהו, מחשבות לא הגיוניות, הפרעות מחשבתיות, הפרעות מחשבות שווא, מחשבות לא רציונליות, איך נוצרת הפרעת חשיבה? טיפול בהפרעת אישיות, פסיכיאטריה, OCD
... מאויים, מדמיין שאני מוכרח לעשות משהו, מדמיין שאין לי ברירה, מרגיש מוכרח לעשות משהו, טיפול במחשבות שווא, טיפול בהזיות מחשבתיות, טיפול בהפרעת חשיבה, טיפול בהפרעות נפשיות מוזרות, טיפול במחשבות מוזרות, טיפול במחשבות לא הגיוניות, טיפול בהפרעות מחשבתיות, טיפול בהפרעות מחשבות שווא, טיפול במחשבות לא רציונליות, ההיגיון של השיגעון, למה אני אונס את עצמי? למה אני ...
לשכנע עקשנים, הדרכת מטפלים, איך לשכנע אנשים עקשנים? איך לדבר עם חולה סכיזופרניה? איך לטפל באנשים עם סכיזופרניה? איך לשכנע משוגע? שכנוע קשה, חיפוש האמת בטיפול בסכיזופרניה פרנואידית, שיטות שכנוע מתקדמות, טיפול בהפרעות נפשיות
לשכנע עקשנים, הדרכת מטפלים, איך לשכנע אנשים עקשנים? איך לדבר עם חולה סכיזופרניה? איך לטפל באנשים עם סכיזופרניה? איך לשכנע משוגע? שכנוע קשה, חיפוש האמת בטיפול בסכיזופרניה פרנואידית, שיטות שכנוע מתקדמות, טיפול בהפרעות נפשיות
... בטיפול נפשי איך לדבר עם מי שחושב שרודפים אחריו? שלום חברים, הפעם ניתן טיפ חשוב על איך לעזור למישהו שסובל ממחשבות לא הגיוניות, פחדים קיצוניים, פרנויה או כל דבר דומה. הגישה הנכונה לטיפול במחשבות לא הגיוניות כאשר אנו ניגשים לעזור לאדם כזה, יש נטייה טבעית לנסות להוכיח ...
טיפול במחשבות טורדניות, לטפל במחשבות מציקות, OCD, התמודדות עם מחשבות מפריעות, מחשבות לא אמיתיות, להתמודד עם מחשבות מטרידות, מחשבות שווא, מרגיש שקוף, מה חושבים עליך?
טיפול במחשבות טורדניות, לטפל במחשבות מציקות, OCD, התמודדות עם מחשבות מפריעות, מחשבות לא אמיתיות, להתמודד עם מחשבות מטרידות, מחשבות שווא, מרגיש שקוף, מה חושבים עליך?
טיפול במחשבות טורדניות, לטפל במחשבות מציקות, OCD, התמודדות עם מחשבות מפריעות, מחשבות לא אמיתיות, להתמודד עם מחשבות מטרידות, מחשבות שווא, מרגיש שקוף, מה חושבים עליך? איך להתמודד עם תחושת אני שקוף ומחשבות מטרידות? אליעד כהן מסביר כיצד להתמודד עם התחושה שאתה שקוף ועם מחשבות טורדניות שגורמות לך לחשוב שאחרים ... שהם יכולים לקרוא ולהבין את כולם בקלות. זה גורם להם לחשוב שגם אחרים קוראים אותם בקלות כזו. מהו מקורן של מחשבות מטרידות ותחושת השקיפות? לפי אליעד, כל מחשבה טורדנית או מחשבת שווא נובעת מכך ... ודאי. אם אדם מפחד שלא אוהבים אותו, הוא יחפש הוכחות לכך כאילו הן ודאיות. ככל שהמוח עושה זאת יותר, המחשבות נעשות טורדניות יותר והופכות לקבועות. אליעד ... את האולי של האמונה לוודאי כדי להרגיש טוב. המנגנון של הפיכת מחשבות ספק למוחלטות עובד באופן דומה בכל המקרים של מחשבות טורדניות . למה אנשים מאמינים ... בעצמו שהוא אכן משדר משהו אחר, הוא יצליח בכך, אך הוא בדרך כלל אינו בטוח בכך ולכן מרגיש שהוא לא יכול לזייף. איך מטפלים במחשבות טורדניות? אליעד מציע טיפול במחשבות מטרידות באמצעות היצמדות לאמת. כאשר אדם מזהה שמחשבה היא רק מחשבת אולי ולא האמת, עליו לאמן את עצמו להפסיק להפוך את הספק לוודאות. ככל שיתרגל זאת יותר, המחשבות הטורדניות יחלשו. אם האדם מזהה ... בטוח שכולם רואים זאת? וכאשר יבין שהמחשבה הזו אינה אמת מוחלטת, עוצמתה תפחת. כיצד להיפטר מתחושת השקיפות והלחץ ממחשבות טורדניות? אליעד כהן מציע שאדם ... אם לא, עליו להכיר בכך שמדובר רק באפשרות ולא בוודאות. כאשר האדם מפסיק להפוך כל אולי לוודאי, המחשבה כבר לא תהיה טורדנית ומעיקה. ככל שהוא יתרגל לחשוב רק את האמת ולא לתת לאולי להיכנס כוודאות, עוצמת המחשבות תפחת משמעותית. איך לטפל במחשבות טורדניות? האם אנשים יודעים מה אני חושב? איך להשתחרר מתחושת השקיפות? מחשבות שווא OCD התמודדות עם דימוי עצמי שלילי איך להתמודד עם מחשבות לא אמיתיות? איך להשתחרר ממחשבות ...
פחד לא הגיוני, טיפול במחשבות שווא לא הגיוניות, פרנויה לא הגיונית, מחשבות שווא של רדיפה, סכיזופרניה, מחשבות טורדניות לא הגיוניות, דלוזיות, התמודדות עם מחשבות שווא, מחשבות רדיפה, תסמונת זיכרון שווא, תסמונת זיכרון שגוי
פחד לא הגיוני, טיפול במחשבות שווא לא הגיוניות, פרנויה לא הגיונית, מחשבות שווא של רדיפה, סכיזופרניה, מחשבות טורדניות לא הגיוניות, דלוזיות, התמודדות עם מחשבות שווא, מחשבות רדיפה, תסמונת זיכרון שווא, תסמונת זיכרון שגוי
... לא הגיוני, טיפול במחשבות שווא לא הגיוניות, פרנויה לא הגיונית , מחשבות שווא של רדיפה, סכיזופרניה, מחשבות טורדניות לא הגיוניות, דלוזיות, התמודדות עם מחשבות שווא, מחשבות רדיפה, תסמונת זיכרון שווא, תסמונת זיכרון שגוי למה אנשים סובלים ממחשבות שווא למרות שהם יודעים שזה לא אמיתי? אליעד כהן מתאר בהרצאתו מצב שבו האדם סובל מאוד ממחשבות לא הגיוניות או דמיוניות, למרות שהוא מודע לכך שהן אינן נכונות. הוא מסביר את הנושא דרך דוגמה קונקרטית: אדם שאומר אין לי יד למרות שבפועל יש לו ... אינה אמיתית, לא תמיד עוזר, במיוחד כשהאדם כבר יודע שמדובר בשקר. לכן יש להציע פתרון אחר שמטפל בשורש הבעיה. איך נוצרות מחשבות דמיוניות וממה נובע הסבל? אליעד כהן מסביר כי הבעיה האמיתית נובעת משני דברים מרכזיים: האדם מתקשה להבדיל ... כשהוא סובל מדמיונות שליליים - כי המוח כבר אינו יודע להבדיל בצורה טובה בין מציאות לדמיון. כיצד מטפלים במחשבות שווא בצורה מעשית? אליעד כהן מסביר שכדי להתמודד עם המצב הזה, יש לעזור לאדם להבין מה המחיר של השקרים העצמיים. הוא ממליץ ... נמנע של ההנאה. אליעד מדגיש כי זוהי האמת הבסיסית והמהותית ביותר שצריך להבין בכל הקשור למחשבות לא הגיוניות , פחדים, דלוזיות ומחשבות רדיפה או טורדניות . מי שמבין זאת יכול להשתחרר מן הסבל או לקבל את הסבל בהשלמה מלאה עם המצב. איך לטפל במחשבות שווא? התמודדות עם מחשבות טורדניות לא הגיוניות למה המוח משקר לעצמו? איך להבדיל בין דמיון למציאות? למה רע לי למרות שהכל בסדר? איך נפטרים מפחד לא הגיוני? מקרה שקרה כך היה היו היה איש והאיש הזה הרגיש רע למה הוא הרגיש רע כי הייתה לו מחשבה רעה ממה היה רע לו מזה שאין לו יד לגיטימי שבן ... על משהו שיקרה נגיד שהוא אומר אני מדמיין שיום אחד חללית תחטוף אותי לא יודע מה סתם איזה משהו כזה לא הגיוני הוא אומר אני מפחד מזה, עכשיו בהנחה שהוא מבין למרות שעל העתיד אתה יכול להגיד אולי החללית תחטוף אותך ולכן בא נגיד על משהו שהוא אומר ... אבל זה מורכב זה מורכב עכשיו תביא אותו שלא יהיה אכפת לו שלא יהיה לו יד זה מאוד מורכב כי זה מטפל ברובריקת ה...? ש: רצון. אליעד: רצון יפה אבל זה עכשיו מאוד מורכב זה בעצם להגיד לו מה אכפת לך שקרה הדבר הזה שאתה מאוד מפחד שקרה זה ... אם זה באמת. ש: אני אז זאת דעתי. אליעד: אני אמצא לך אחר כך אלף אלפי פעמים תיכנס לאתר תכתוב פחד לא הגיוני. ש: התשובה הייתה בדמיון. אליעד: רגע אבל הבנת את התשובה מה הייתה התשובה? ש: כן התשובה הייתה שאם אתה נהנה מדמיונות שקריים אז אתה ...
מחשבות טורדניות, הסחת הדעת ממחשבה טורדנית, אין אפשרות לחשוב על שתי מחשבות בו זמנית, לחשוב על משהו אחר ולא על המחשבה הטורדנית, 2 סוגים של מחשבה טורדנית, 2 שיטות להתמודד עם מחשבה טורדנית, איך לשכוח משהו? טיפול ב OCD
מחשבות טורדניות, הסחת הדעת ממחשבה טורדנית, אין אפשרות לחשוב על שתי מחשבות בו זמנית, לחשוב על משהו אחר ולא על המחשבה הטורדנית, 2 סוגים של מחשבה טורדנית, 2 שיטות להתמודד עם מחשבה טורדנית, איך לשכוח משהו? טיפול ב OCD
מחשבות טורדניות, הסחת הדעת ממחשבה טורדנית, אין אפשרות לחשוב על שתי מחשבות בו זמנית, לחשוב על משהו אחר ולא על המחשבה הטורדנית, 2 סוגים של מחשבה טורדנית, 2 שיטות להתמודד עם מחשבה טורדנית, איך לשכוח משהו? טיפול ב OCD האם אפשר לברוח ממחשבה טורדנית על ידי הסחת הדעת? כאשר מחשבה טורדנית עולה במוחך, קיימת שאלה האם ניתן לברוח ממנה פשוט על ידי כך שנחשוב על משהו אחר. התשובה לשאלה זו אינה חד משמעית, והיא תלויה בסוג המחשבה הטורדנית שמציקה לך. האם אפשר לחשוב על שתי מחשבות בו - זמנית? ... כך שהמחשבה הראשונה יכולה להיעלם אם נחליף אותה במחשבה אחרת. מתי הסחת הדעת יכולה לעזור עם מחשבות טורדניות? הסחת הדעת יכולה להועיל כאשר המחשבה הטורדנית היא אקראית, כלומר, כאשר היא עולה בראשך ללא סיבה או ... מה יקרה אם חוצנים יבשלו לי שקשוקה?, אתה יכול פשוט להסיח את דעתך ולחשוב על משהו אחר, והמחשבה הטורדנית תיעלם. מתי הסחת הדעת אינה פותרת את הבעיה? אם המחשבה הטורדנית קשורה לרגש חזק, דחף פנימי או משהו שמזכיר לך תחושת ... על האובדן רק על ידי הסחת הדעת, כי החסר אמיתי. במקרים כאלה, כשיש דחף רגשי או פיזי שגורם למחשבה הטורדנית, הסחת הדעת לא תעזור לאורך זמן. מה לעשות כאשר הסחת הדעת לא עוזרת? כאשר המחשבה הטורדנית לא נעלמת על ידי הסחת הדעת, יש לחפש את הסיבה העמוקה יותר למחשבה. המחשבה עשויה להיות סימן לדחף רגשי, פחד או חרדה, ולכן יש לטפל בשורש הבעיה. במקרים כאלה, יהיה עליך להתמודד עם הסיבה העמוקה ביותר למחשבה, ולא רק להילחם במחשבה עצמה. איך לטפל במחשבה טורדנית? 1. נסה להסיח את דעתך. אם המחשבה נעלמת, מצוין. 2. אם המחשבה חוזרת, סביר להניח שיש לה סיבה עמוקה יותר, ואז יש לחקור את השורש של הבעיה. 3. טיפול נכון דורש לא להילחם במחשבה, אלא להבין את שורשה ולטפל בו בצורה ישירה. אם המחשבה מציקה לך מאוד ואתה מוצא שקשה להימנע ממנה, חשוב לחפש טיפול שיעזור לטפל במקור הבעיה, ולא להסתפק בהסחות דעת. מחשבה טורדנית שליטה במחשבה טיפול ב - OCD התמודדות עם חרדות מכוני גמילה מהתמכרויות האם אפשר לברוח ממחשבה טורדנית באמצעות מחשבה אחרת? כאשר עולה במוחך מחשבה טורדנית, האם אפשר לברוח ממנה פשוט על ידי כך שתחשוב על משהו אחר? התשובה לכך היא מורכבת ותלויה בסוג המחשבה הטורדנית. האם אפשר לחשוב על שתי מחשבות בו - זמנית? המוח האנושי ... לעבור מהר בין מחשבות, אבל לא באמת להחזיק שתיים יחד בו - זמנית. לכן, לכאורה, אם תחליף מחשבה טורדנית במחשבה אחרת, המחשבה הראשונה תיעלם. מתי הסחת הדעת ...
פיברומיאלגיה, היפוכונדריה, מחשבות שווא סומאטיות, הפרעת סומטיזציה קשה, מחשבות שווא סומטיות, התמודדות עם מחשבות שווא, סכיזופרניה, דלוזיה, פרנויה, חרדת בריאות, מחלות פסיכוסומאטיות, איך להפסיק לפחד ממחלות מדומות? הפרעות נפשיות
פיברומיאלגיה, היפוכונדריה, מחשבות שווא סומאטיות, הפרעת סומטיזציה קשה, מחשבות שווא סומטיות, התמודדות עם מחשבות שווא, סכיזופרניה, דלוזיה, פרנויה, חרדת בריאות, מחלות פסיכוסומאטיות, איך להפסיק לפחד ממחלות מדומות? הפרעות נפשיות
... סומטיזציה קשה, מחשבות שווא סומטיות, התמודדות עם מחשבות שווא, סכיזופרניה, דלוזיה, פרנויה, חרדת בריאות, מחלות פסיכוסומאטיות, איך להפסיק ... מוחשי לתחושת הלחץ או החרדה. כיצד עוזר ניתוח סיבתיות לחשוף את מקור המחשבה השגויה? ניתוח סיבתיות הוא שיטה שבודקת האם תוצאה מסוימת באמת נובעת מהסיבה שהאדם טוען לה. לדוגמה, ... ביטחון עצמי, דאגה או פחד עמוק? מטרת הניתוח היא למצוא את השורש האמיתי לבעיה, ולא רק לקבל את ההסבר שהאדם נותן לעצמו באופן ... והפרעות סומטיות? הדרך הטובה ביותר להתמודד עם מחשבות שווא סומטיות והפרעות פסיכולוגיות אחרות היא לזהות את ההיגיון הפנימי שלהן ... והקונפליקטים הלא פתורים של האדם, ניתן לטפל בהם ישירות. כאשר האדם כבר אינו זקוק למחלה או למחשבת השווא כדרך עקיפה להתמודד ... היגיון מסוים, ולכן גם פתרון אפשרי. הטיפול נעוץ ביכולת להבין לעומק את ההיגיון ואת השורשים הפסיכולוגיים של הבעיה, ולא להסתפק בסימפטומים החיצוניים בלבד. על ידי ניתוח יסודי של סיבתיות, התבוננות בפחדים העמוקים וזיהוי האינטרסים הסמויים שהאדם מנסה להשיג דרך ההפרעה, ניתן לטפל בכל בעיה נפשית באופן אפקטיבי ויעיל. מהי סומטיזציה? פחד ממחלות מדומות דלוזיות סומטיות איך להפסיק להיות היפוכונדר? ניתוח סיבתיות של הפרעות נפשיות האם התוצאה מתחייבת מהסיבה? איך נוצרת הפרעה נפשית? כיצד ... עשוי לנסות לחלץ את התולעים או להיות מוטרד מאוד מכך שהוא מרגיש שיש לו משהו שלא באמת קיים. למה תמיד יש היגיון כלשהו גם ... פשוט לא רואה את השורש שמניע אותה. איך ניתוח סיבתיות עוזר להבין את מקור הלחץ? ניתוח סיבתיות כולל בדיקה האם התוצאה באמת נובעת מהסיבה. לדוגמה, אדם שמאמין שיש לו תולעים ... הסבר יותר מוחשי לחששותיו. כיצד ניתן להתמודד עם מחשבות שווא והפרעות נפשיות בכלל? בכל הפרעה נפשית חשוב לחפש את ההיגיון הפנימי שלה. ... רצון להימנע מסיטואציה מסוימת - אפשר לטפל בשורש הבעיה. כשמנטרלים את האינטרס הנסתר, האדם לא צריך עוד את ההסבר הדמיוני ... סכיזופרניה פרנויה מחשבות שווא והזיות ניתוח סיבתיות מהי סומטיזציה? פחד ממחלות מדומות, הפרעה דלוזיונלית, פחד ממחלות נפש, ... הפרעת היפוכונדריה, אני היפוכונדר, ניתוח סיבתיות של הפרעות נפשיות, האם התוצאה מתחייבת מהסיבה? איך נוצרת הפרעה נפשית? ...
אחריות אישית בזוגיות - התמודדות עם קנאה בזוגיות, קנאות זוגית, מה המשמעות של לקיחת אחריות בזוגיות? למה זוגות רבים שוב ושוב על אותם נושאים? מהי התמונה המלאה במערכת יחסים? מה הבעיה בהתמקדות רק בהווה בזוגיות? איך צריך להתמודד עם מחשבות שליליות בזוגיות? האם אפשרי להשתנות עבור בן הזוג? מדוע אין פתרון מוחלט לקונפליקטים בזוגיות? מה הגורם המרכזי למריבות חוזרות בזוגיות? איך אפשר באמת לשפר את התקשורת בזוגיות? האם אפשר להפסיק לריב בזוגיות?
אחריות אישית בזוגיות - התמודדות עם קנאה בזוגיות, קנאות זוגית, מה המשמעות של לקיחת אחריות בזוגיות? למה זוגות רבים שוב ושוב על אותם נושאים? מהי התמונה המלאה במערכת יחסים? מה הבעיה בהתמקדות רק בהווה בזוגיות? איך צריך להתמודד עם מחשבות שליליות בזוגיות? האם אפשרי להשתנות עבור בן הזוג? מדוע אין פתרון מוחלט לקונפליקטים בזוגיות? מה הגורם המרכזי למריבות חוזרות בזוגיות? איך אפשר באמת לשפר את התקשורת בזוגיות? האם אפשר להפסיק לריב בזוגיות? מה המשמעות של לקיחת אחריות בזוגיות? אחד הרעיונות המרכזיים שאליעד כהן מציג הוא המשמעות של לקיחת אחריות מלאה בזוגיות. לפי אליעד, לקיחת אחריות מלאה משמעותה להבין שכל מה שקורה לך במערכת היחסים נובע אך ורק ממך. לדוגמה, אם אדם מרגיש פגוע, הוא זה שאחראי לשנות את דפוסי החשיבה וההתנהגות שלו, על מנת לא להיפגע שוב. לפעמים, אם האדם אינו רוצה או אינו יכול לעשות את השינוי הזה, של לקיחת אחריות מלאה על עצמו, אז סביר להניח שהדפוסים יחזרו שוב ושוב, והקונפליקטים יימשכו ללא פתרון. למה זוגות רבים שוב ושוב על אותם נושאים? אליעד מדגיש כי בני זוג רבים שוב ושוב על אותן הבעיות, מכיוון שאף אחד מהם לא באמת לוקח אחריות מלאה על עצמו ועל רגשותיו. במקום זה, הם ממשיכים להאשים את הצד השני, מה שמוביל לכך שהבעיה הבסיסית לעולם אינה נפתרת. אליעד נותן דוגמה של זוג שרב שוב ושוב על קנאה ואמון, כשהם טוענים שהבעיה נמצאת בהתנהגות של הצד השני ... חברתי, שבו בן הזוג משוחח עם אנשים אחרים, מה שמעורר קנאה או פגיעה בצד השני. במקום להאשים, הצד הפגוע צריך להזכיר לעצמו את כל אותם הרגעים שבהם הוא היה במקום הראשון עבור בן הזוג. מה הבעיה בהתמקדות רק בהווה בזוגיות? בעיה נוספת שאליעד מצביע עליה היא ... שוכח את כל הדברים הטובים שהיו בעבר, ולכן לא מצליח להעריך נכון את היחסים. איך צריך להתמודד עם מחשבות שליליות בזוגיות? לפי אליעד, לפעמים, הפתרון למחשבות שליליות הוא לא להתעמת איתן בצורה ישירה ולא להאשים את בן הזוג. במקום זאת, יש להפעיל את השכל ולהסתכל על הדברים בפרספקטיבה רחבה יותר. לדוגמה, אם אדם מרגיש שבן הזוג שלו מתעניין במישהו אחר, במקום מיד להתעמת איתו ... שבני זוג ינסו לדבר אחד עם השני מתוך הבנה, תוך הסתכלות אובייקטיבית, מבלי להטיל את האחריות על הצד השני. הוא מדגיש כי שיח נקי ללא כעס, הוא הדרך היחידה להגיע להבנה אמיתית במערכת היחסים. איך לקחת אחריות מלאה בזוגיות? מדוע זוגות רבים על אותם דברים? איך להתמודד עם קנאה בזוגיות? למה קשה להשתנות בזוגיות? האם אפשר להפסיק לריב בזוגיות? איך לשפר תקשורת זוגית? מהי אהבה אמיתית בזוגיות? ...
למה אני מרצה אחרים? איך לא לרצות אחרים? איך לנתח תהליך רגשי? למה אני חושב ככה? איך לשנות הרגלים? איך לשנות חשיבה? איך להתמודד עם OCD? הדרכת מטפלים, סיבה רגשית, סיבה שכלית, איך לשכנע מישהו?
למה אני מרצה אחרים? איך לא לרצות אחרים? איך לנתח תהליך רגשי? למה אני חושב ככה? איך לשנות הרגלים? איך לשנות חשיבה? איך להתמודד עם OCD? הדרכת מטפלים, סיבה רגשית, סיבה שכלית, איך לשכנע מישהו?
... אני מרצה אחרים? איך לא לרצות אחרים? איך לנתח תהליך רגשי? למה אני חושב ככה? איך לשנות הרגלים? איך לשנות חשיבה? איך להתמודד עם OCD? הדרכת מטפלים, סיבה רגשית, סיבה שכלית, איך לשכנע מישהו? למה אנשים מרצים אחרים ואיך להפסיק לרצות? אנשים רבים סובלים מתופעה נפוצה שבה הם מרגישים צורך לרצות אחרים. הם מנסים לרצות את ... בזה מסיבות רגשיות, כמו פחד מביקורת, חשש מדחייה, רצון להימנע מתחושת אשמה או פחד מכישלון. אליעד ממליץ על בדיקה עצמית עמוקה כדי להבין מהו האינטרס האמיתי שמוביל את האדם לרצות אחרים. לדוגמה, אם חברים מציעים לו לצאת איתם והוא מסכים למרות שלא ... יותר ממני בנושא מסוים, או שפשוט נוח לי להאמין בזה כי זה מאפשר לי לא לקחת אחריות מלאה על התוצאות האפשריות של ההחלטה שלי? ייתכן שהאדם מרגיש מוגן כשהוא מאפשר למישהו אחר להחליט בשבילו, כי אז אפשר יהיה להאשים את האחר במקרה של כישלון. שלושת התנאים ההכרחיים להקשבה לאחרים - מהם? לפי אליעד, קיימים שלושה תנאים הכרחיים לכך שאדם יקבל עצה או יפעל לפי הנחיה של אדם אחר: האדם חושב ... שיש סיבה רגשית שבגללה האדם פועל לפי עצות של אחרים, כמו פחד מנטילת אחריות או פחד מכישלון. איך להבדיל בין אמת לשקר בחשיבה שלי? אליעד מדגיש את הצורך לערוך חקירה פנימית עמוקה בנוגע למחשבות שלנו. לדוגמה, אדם שמרגיש בדידות בגלל שהוא יושב בבית ... שהוא עושה או מה שהוא חושב הוא נכון, רק כדי להימנע מתחושות קשות של אשמה, כישלון או בדידות. אליעד נותן דוגמה נוספת: אדם שמרגיש צורך עז שאביו יאהב אותו. עליו לבדוק עם עצמו האם הוא באמת מאמין שחייב את האהבה הזו, או שזו רק תחושה רגשית שנועדה ... או מחשבה שמפריעים לנו, בשני ההיבטים - הרגשי והשכלי. אדם שסובל מ - OCD, לדוגמה, יכול לנתח את ההרגלים שלו, לבדוק מה הוא באמת חושב, מה הוא באמת מרגיש ולמה ההרגל הזה נותן לו תחושת ביטחון או הקלה רגשית. המטרה היא להבין אם קיימת סיבה אמיתית ... הפעולה, או שמדובר רק בצורך רגשי שניתן לפתור בדרכים אחרות. איך להדריך מטפלים לטיפול אפקטיבי בריצוי ובחרדות? אליעד מציע למטפלים לשים דגש על חקירת התהליך הרגשי והחשיבתי של המטופלים, כדי לזהות מהי התועלת הרגשית שמניעה אותם. חשוב שהמטפל יעזור למטופל להבין לעומק את המניעים שמאחורי ההתנהגות שלו, כדי שהמטופל יוכל לקבל החלטות ממקום מודע ואמיתי יותר, ולא מתוך פחד או דחף בלתי נשלט לרצות אחרים. למה אני מרצה אחרים? איך להפסיק לרצות אחרים? איך לזהות אינטרסים רגשיים? איך לשנות הרגלים שליליים? איך להתמודד עם פחד מכישלון? איך לשכנע מישהו? איך להתמודד עם OCD? ...
געגועים לעבר, איך להפסיק להתגעגע? איך לא להתגעגע? איך להפסיק געגוע? איך נוצר געגוע? למה אני מתגעגע אליה? למה אני לא מצליח לשכוח אותה? איך להוציא מישהו מהראש? למה אני חושב עליה? איך לשכוח את האקסית? התמודדות עם פרידה
געגועים לעבר, איך להפסיק להתגעגע? איך לא להתגעגע? איך להפסיק געגוע? איך נוצר געגוע? למה אני מתגעגע אליה? למה אני לא מצליח לשכוח אותה? איך להוציא מישהו מהראש? למה אני חושב עליה? איך לשכוח את האקסית? התמודדות עם פרידה
... למה אני לא מצליח לשכוח אותה? איך להוציא מישהו מהראש? למה אני חושב עליה? איך לשכוח את האקסית? ... להתגבר על פרידה כואבת? מה לעשות כשמתגעגעים לאדם שנפטר? איך להתמודד עם תחושת החמצה? מדוע אדם ממשיך להתגעגע ... להתגבר על פרידה כואבת? מה לעשות כשמתגעגעים לאדם שנפטר? איך להתמודד עם תחושת החמצה? מדוע אדם ממשיך להתגעגע ... למה אני לא מצליחה לשכוח אותו? איך להוציא מישהי מהראש? למה אני חושבת עליו? איך לא להתגעגע לאקסית? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על ניתוח מחשבה לא הגיונית, תיאור מקרה טיפולי, מאשים את עצמי בהתנהגות של אחרים, לוקח אחריות על התנהגות של אחרים, איך לא להאשים את עצמי? למה אני חושב מחשבה לא הגיונית? איך להתמודד עם מחשבות טורדניות? טיפול במחשבות אובססיביות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: טיפול במחשבות לא הגיוניות, איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם בדידות? מועקות נפשיות וייאוש? דיכאון? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: טיפול במחשבות לא הגיוניות, איך להצליח בראיון עבודה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להיות מאושר ושמח? איך לפרש חלומות? איך להצליח בזוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לא להישחק בעבודה? איך לשתול מחשבות? איך לחנך ילדים? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לקבל החלטות? איך להאמין בעצמך? איך לשנות תכונות אופי? איך לשפר את הזיכרון? איך להעביר ביקורת בונה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך להיגמל מהימורים? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך למצוא זוגיות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש אמת מוחלטת? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להנות בחיים? האם יש בחירה חופשית? האם יש משמעות לחיים? האם הכל אפשרי? האם יש או אין אלוהים? למה העולם קיים? מי ברא את אלוהים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם אפשר לדעת הכל? בשביל מה לחיות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה יש רע וסבל בעולם? מה המשמעות של החיים? איך נוצר העולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להיות הכי חכם בעולם? האם לדומם יש תודעה? למה יש רע בעולם? אולי אנחנו במטריקס? האם באמת הכל לטובה? למה לא להתאבד? איך להיות מאושר? האם המציאות היא טובה או רעה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי להרזיה, אימון עסקי, אימון אישי לעסקים בתחום טיפול במחשבות לא הגיוניות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4219 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 21:52:36 - wesi1