אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להלקות את עצמך ✔ניתוח מחשבה לא הגיונית, תיאור מקרה טיפולי, מאשים את עצמי בהתנהגות של אחרים, לוקח אחריות על התנהגות של אחרים, איך לא להאשים את עצמי...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
ניתוח מחשבה לא הגיונית, תיאור מקרה טיפולי, מאשים את עצמי בהתנהגות של אחרים, לוקח אחריות על התנהגות של אחרים, איך לא להאשים את עצמי? למה אני חושב מחשבה לא הגיונית? איך להתמודד עם מחשבות טורדניות? טיפול במחשבות אובססיביות
למה אני חושב מחשבה לא הגיונית כשהכלב שלי נובח?

כאשר אדם יוצא עם הכלב שלו לטיול ומתחיל להיות מוטרד ממה שהשכן חושב עליו, הוא חושב שזו מחשבה לא הגיונית. הוא מרגיש שזה לא אמור לעניין אותו מה שהשכן חושב. כדי להבין את המחשבה הזאת, צריך לחפש את ההיגיון שמאחוריה, כפי שאליעד מסביר פעמים רבות.

השלב הראשון הוא לשאול את האדם מדוע אכפת לו מהשכן. בדרך כלל הוא יענה משהו בסגנון: "אכפת לי כי אולי השכן יכעס עלי בגלל שהכלב שלי נובח". ואז נשאל אותו: "למה אכפת לך אם השכן יכעס?". בתגובה הוא עשוי לענות: "כי אני חושש שתתפתח מריבה".

מדוע אני כל כך מפחד מאלימות?

בשלב הבא אליעד מסביר שצריך להעמיק יותר: "איזו מריבה? למה אתה מפחד שתהיה מריבה?". אז אותו אדם עשוי להשיב שהוא חושש מאלימות. כעת אנחנו מתחילים להבין את ההיגיון הפנימי: אם אדם מאוד חושש מאלימות, כל דבר קטן שמזכיר לו אפשרות של אלימות עלול לגרום לו לפחד מוגזם, גם כשהסיכוי קטן מאוד.

אליעד ממשיך ושואל את האדם: "האם הפחד שלך נובע מכך שהסיכוי לאלימות הוא באמת גבוה, למשל האם השכן שלך באמת מתנהג באלימות, מאיים או רב איתך בעבר, או שהסיבה שאתה חושש היא כי אתה פשוט מאוד לא רוצה אלימות?". האדם עונה לרוב: "אני מבין שהסיכוי לאלימות קטן, אבל אני כל כך לא רוצה שתהיה אלימות, שגם סיכוי קטן ביותר מלחיץ אותי".

ממה נובע הפחד המוגזם שלי מאלימות?

כדי להבין את הפחד מאלימות, צריך לבדוק אם יש מאחורי זה טראומה אישית. למשל:
  • אולי האדם עצמו חווה אלימות בילדותו ולכן חושש לחוות זאת שוב.
  • אולי הוא היה עד להתנהגות אלימה של מישהו אחר, וכעת הוא חושש להיקלע לאותו מצב.
  • אולי הוא חווה בבית שלו הורה שהיה אלים, וכעת כל מצב דומה מלחיץ אותו.
לדוגמה, אדם שראה בילדותו את אביו מכה את אמו, יפחד מכל סימן או רמז קטן לאלימות, כי זה מזכיר לו את הטראומה. אליעד מסביר שכדי להבין את הסיבה לפחד, צריך להיכנס עמוק ולזהות את הסיפור האישי.

למה אני מרגיש אחריות להתנהגות של אחרים?

לפעמים האדם כלל לא מפחד שהשכן יהיה אלים כלפיו, אלא שהוא חושש שהשכן יפגע במישהו אחר, למשל באשתו של השכן, בגלל שהכלב שלו נובח. זה נשמע אפילו פחות הגיוני, כי לכאורה לא ברור מדוע אכפת לו מהשכן ואשתו.

כשבודקים זאת לעומק מתברר שהאדם מרגיש אחריות אישית על ההתנהגות של השכן. מדוע הוא מרגיש אחריות כזו? כי בתוך תוכו הוא מזהה בעצמו דפוס דומה של התנהגות. לפעמים הוא עצמו מתנהג באופן לא יפה לאחרים כשהוא עצבני או כועס, והוא מצדיק את ההתנהגות הזאת בטענה ש"מישהו אחר הכעיס אותי".

לדוגמה, כאשר אדם מתעלל בכלב, וכששואלים אותו מדוע הוא עושה זאת, הוא אומר: "אני לא מפלצת, אני עושה את זה כי בילדותי אנסו אותי". כלומר, הוא מצדיק את ההתנהגות שלו בכך שמישהו אחר עשה לו רע קודם. כך האדם בעצם משכנע את עצמו שהוא לא אשם, ומישהו אחר אחראי להתנהגות הרעה שלו.

איך זה קשור לפחד שלי שהשכן יפגע באשתו?

מכיוון שהאדם עצמו משתמש בתירוץ של "מישהו אחר הכעיס אותי", הוא חושב שגם השכן יכול להשתמש באותו תירוץ. לכן, כשהכלב שלו נובח ומעצבן את השכן, הוא מאמין שהשכן יכול להשתמש בזה כתירוץ לפגוע באשתו, ואז הוא ירגיש אשם כי זה התחיל מהכלב שלו.

האם אני באמת אחראי להתנהגות של אחרים?

אליעד מציע כאן שני מסלולים של התמודדות עם הסיטואציה:
  • אפשרות ראשונה: האדם מקבל אחריות מלאה למעשיו בלבד. כלומר, כל אדם אחראי להתנהגות שלו בלבד. אם השכן יתנהג באלימות כלפי אשתו, זו תהיה אשמת השכן בלבד. היתרון הוא שהוא כבר לא ירגיש אשמה במעשים של אחרים, אך החיסרון הוא שכאשר הוא עצמו יפגע במישהו, הוא לא יוכל להאשים אחרים בכך.
  • אפשרות שנייה: האדם ממשיך להצדיק התנהגות פוגענית שלו בכך שמישהו אחר פגע בו קודם. היתרון הוא שהוא תמיד יכול להאשים אחרים, אך החיסרון הוא שהוא ימשיך לחוש אשמה גם כשאחרים מתנהגים בצורה שלילית, כי הוא מאמין שהכל קשור.
האדם צריך להחליט באיזו גישה הוא מעוניין לנקוט.

איך ניתן להתמודד עם מחשבות טורדניות ואובססיביות?

אליעד מדגים דרך המקרה הזה כיצד אפשר להבין כל מחשבה טורדנית שנראית בהתחלה "לא הגיונית". ברגע שנחקור את המחשבה לעומק ונגלה את ההיגיון הפנימי שלה, נוכל להבין מדוע היא נוצרה ולמצוא לה פתרון. במקרה הנוכחי, הפתרון הוא להבין את הקשר בין ההתנהגות של האדם עצמו לבין הפחד מאלימות של אחרים, ולקבל החלטה מודעת על לקיחת אחריות אישית בלבד.
דוגמה לטיפול במחשבה לא הגיונית על ידי מציאת ההיגיון שבה

שלום חברים, הפעם ניתן דוגמה לטיפול במחשבה לא הגיונית, על ידי מציאת ההיגיון שבה.

נניח שיש אדם שטוען שיש לו מחשבה לא הגיונית. מהי המחשבה הלא הגיונית שלו? בכל פעם שהוא יוצא עם הכלב שלו לטיול, הוא מתחיל להיות מוטרד ממה שהשכן חושב עליו. כלומר, בכל פעם שהוא יוצא מהבית עם הכלב, הוא חווה דאגה בלתי פוסקת בנוגע למה שהשכן חושב עליו. אותו אדם אינו רוצה את המחשבה הזו, כי בעיניו אין שום היגיון בכך שהוא מוטרד מדעתו של השכן.

מציאת ההיגיון במחשבה הלא הגיונית

כפי שהסברנו פעמים רבות, תמיד יש צורך למצוא את ההיגיון שמאחורי המחשבה הלא הגיונית. עלינו לשאול: מה הסיבה לכך שהוא כל כך מוטרד? מה הוא חושב שהשכן עלול לחשוב עליו?

נניח שהוא משיב: "אני חושב שהשכן עלול לכעוס על כך שהכלב שלי נובח." אז נשאל: "ומה אכפת לך שהכלב שלך נובח ומפריע לשכן?" והוא עשוי להשיב: "אני מפחד שזה יוביל למריבה בינינו."

חקר הפחד

בשלב הבא נעמיק יותר ונשאל: "איזו מריבה? מה מטריד אותך בכך?" והוא ישיב: "אני מפחד שתתפתח אלימות."

כעת יש לנו נקודת אחיזה: אם אדם מפחד מאוד מאלימות, זה מעיד על כך שהוא רגיש מאוד לנושא. כלומר, כל דבר שמזכיר לו אפשרות של אלימות, מפחיד אותו גם אם בפועל אין לכך בסיס.

הבנת המקור לפחד

השלב הבא הוא לבדוק האם החשש שלו נובע מסיכוי גבוה לאלימות, או מהפחד העצום שלו מאלימות, גם אם הסיכוי להתרחשותה הוא מזערי. כאשר שואלים אותו זאת, הוא עשוי להשיב: "אני מבין בהיגיון שלי שהסיכוי לאלימות הוא נמוך מאוד, אבל אני כל כך לא רוצה שזה יקרה, שאני מפחד אפילו מהאפשרות הקטנה ביותר שזה יקרה."

מה גורם לפחד הקיצוני?

כאן אנו בודקים - מדוע הפחד שלו מאלימות כל כך חזק? ייתכן שזה נובע מטראומה אישית, חוויה קשה מהעבר, או פחד מצפייה באלימות כלפי אחרים. לדוגמה:
  • אם בילדותו חווה אלימות, הוא עשוי לפתח פחד קיצוני ממנה.
  • אם היה עד לאדם אחר שעבר התעללות, זה יכול להשפיע עליו בצורה עמוקה.
  • אם ראה הורה מתנהג באלימות, הוא עלול לחשוש לשחזר את הדפוס הזה.
הקשר בין הפחד לאחריות אישית

לעיתים, כאשר מעמיקים בחקירת המחשבה, מגלים שהאדם כלל אינו מפחד מאלימות כלפיו, אלא שהוא מפחד מהאפשרות שהשכן יתנהג באלימות כלפי מישהו אחר בגלל שהוא התעצבן מהכלב. למשל, הוא עשוי לומר: "אני מפחד שהשכן יתעצבן וירביץ לאשתו בגלל שהוא היה עצבני מהנביחות של הכלב שלי."

לכאורה, זה נשמע אפילו פחות הגיוני - הרי מה אכפת לו אם השכן יפגע במישהו אחר? אך כאשר ממשיכים לחקור, מגלים שהסיבה האמיתית לפחד היא שהוא מרגיש אחריות למעשה של השכן. כלומר, בתת המודע שלו, הוא רואה קשר בין הכעס של השכן לבין אלימות אפשרית - וזה מעורר בו אשמה.

השלכת הפחד על המציאות

הסיבה לכך שהאדם מרגיש אחריות למעשה של השכן עשויה לנבוע מדפוסי חשיבה אישיים. למשל, אם הוא בעצמו פוגע לעיתים באנשים כאשר הוא כועס, הוא עשוי להאמין שזו תגובה טבעית אצל אחרים. במקרה כזה, הוא משליך את התנהגותו על השכן ומאמין שגם השכן עשוי להתנהג באלימות בגלל עצבים. ייתכן גם שהוא בעצמו חווה מצבים בעבר שבהם פגע באנשים ולא לקח אחריות, אלא תלה זאת בכך שמישהו אחר עיצבן אותו. למשל: "אני התנהגתי כך כי ההורים שלי עיצבנו אותי" או "אני פגעתי במישהו כי מישהו אחר פגע בי."

בחירה בין לקיחת אחריות להשלכת האשמה

לבסוף, האדם צריך להחליט כיצד הוא רוצה להתייחס לאחריותו למעשי אחרים. יש לו שתי אפשרויות:
  • לקבל שכל אחד אחראי למעשיו. כלומר, אם הוא פוגע במישהו - זו אחריותו, ואם השכן יתעצבן ויפגע במישהו אחר - זו אחריותו של השכן.
  • להמשיך להאמין שהכל קשור זה בזה, ואז להמשיך לחוש אחריות גם על מעשי אחרים.
הבחירה היא בידיו.

סיכום

זו הייתה דוגמה לכך שאפילו מחשבות שנראות לא הגיוניות לחלוטין יכולות להכיל היגיון פנימי עמוק. כאשר חוקרים אותן לעומק, ניתן להבין את שורש הבעיה ולמצוא פתרון אמיתי.

אם אתם רוצים ללמוד עוד על טיפול במחשבות לא הגיוניות, פחדים, אובססיות, רגשות אשמה, והתמודדות עם כעסים, אתם מוזמנים להיכנס לאתר ולחפש:
  • איך לטפל במחשבות לא הגיוניות
  • איך להשתחרר מפחדים לא רציונליים
  • איך לא להרגיש אשמה על דברים שלא בשליטתי
  • איך לקחת אחריות על עצמי בלי להאשים אחרים
חפשו מידע נוסף באתר האינטרנט EIP.co.il והעמיקו בנושא. בהצלחה!
הכלב שלי מפריע לשכן, לקיחת אחריות על התנהגות של אחרים, להאשים אחרים בצרות שלך, השכן והכלב, הכלב והשכן, מחשבה טורדנית לא הגיונית
גורמים אמונה אוסידי התנהגות טורדנית צריך להחליט להתמודד עם טורדנות אליעד לאיים להצדיק שורש התמודדות לא לשנוא את עצמך obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול או סי די אובססיביות אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אובססיות אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול אחריות אחריות אישית איך לא להאשים את עצמי איך לא להאשים את עצמך איך להאשים את עצמי איך להאשים את עצמך איך להתמודד איך להתמודד עם מחשבות איך להתמודד עם מחשבות טורדניות אני חושב מחשבה לא הגיונית אני לא אוהב את עצמי אני לא אוהבת את עצמי אני שונא את עצמי אני שונאת את עצמי אשם אשמה האשמה עצמית הגיוני היגיון הלקאה עצמית הסרת אחריות הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעת התנהגות כפייתית התמודדות התמודדות עם מחשבות התמודדות עם מחשבות טורדניות התנהגות התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית התנהגות של אחרים חשיבה כפייתית טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טורדניות טיפול טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול בהתנהגות טורדנית טיפול במחשבות טיפול במחשבות אובססיביות טיפולי טיפולים טירדה טרדות טרוד כעס עצמי לא אוהב את עצמי לא אוהבת את עצמי לא להאשים את עצמי לא להאשים את עצמך לא לכעוס על עצמי לא לכעוס על עצמך לא לשנוא את עצמי לא לשנוא את עצמך להאשים להאשים את עצמי להאשים את עצמך להיפטר מהתנהגות טורדנית להלקות את עצמי להלקות את עצמך להסיר אחריות להתמודד להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות להתמודד עם מחשבות להתמודד עם מחשבות טורדניות לוקח אחריות על התנהגות של אחרים לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית לכעוס על עצמי לכעוס על עצמך למה אני חושב למה אני חושב מחשבה למה אני חושב מחשבה לא הגיונית למה להאשים את עצמי למה להאשים את עצמך לקחת אחריות לקיחת אחריות לשנוא את עצמי לשנוא את עצמך מאשים את עצמי מאשים את עצמי בהתנהגות של אחרים מוטרד מחשבה מחשבה טורדנית מחשבה כפייתית מחשבה לא הגיונית מחשבות מחשבות אובססיביות מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מטופל מטופלים מטפל מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי מקרה טיפולי מתי להאשים את עצמי ניתוח מחשבה ניתוח מחשבה לא הגיונית ניתוח מחשבות סובל מהפרעה טורדנית שונא את עצמי שונאת את עצמי שנאה עצמית תיאור מקרה תיאור מקרה טיפולי
הלקאה עצמית / דיכוי עצמי. איך להתגבר על דיכוי עצמי דיכאון ועצבות, בעקבות טעות?
הלקאה עצמית דיכוי עצמי. איך להתגבר על דיכוי עצמי דיכאון ועצבות, בעקבות טעות? עצבות. טעויות. הלקאה עצמית. רגשות אשמה . דיכוי עצמי. לפעמים האדם ... טעות שאותה הוא ביצע. טעות יכולה לגרום לאדם להרגיש אשם ולהתחיל בהלקאה עצמית. הסיבה היחידה שבגללה האדם נופל לעצבות בגלל ... באמת. היינו האדם אינו מבין את ההיגיון במה שהוא עשה ומשום כך הוא מלקה את עצמו. אם היה האדם מבין את ההיגיון במה שהוא עשה, הרי שהוא לא היה מלקה את עצמו ולא היה כועס על עצמו. כדי להימנע מהלקאה עצמית ומעצבות בעקבות טעויות, על האדם לחקור את השורש של ... זה הוא מסוגל להתקדם קדימה אל מציאות טובה יותר. ברמה המעשית: במקום להלקות את עצמך ובמקום ליפול לעצבות ולרגשות אשם בעקבות טעויות שונות, פשוט תחקור את השכל ואת ...
הערכה עצמית, להתחיל עם בחורה, סקס, תשוקה מינית, משיכה מינית, אוהבת מניאקים, חיזוק הביטחון העצמי, ביישנות, איך לא להתבייש? איך להעריך את עצמך? איך לאהוב את עצמך? דימוי עצמי, מיניות
הערכה עצמית, להתחיל עם בחורה, סקס, תשוקה מינית, משיכה מינית, אוהבת מניאקים, חיזוק הביטחון העצמי, ביישנות, איך לא להתבייש? איך להעריך את עצמך? איך לאהוב את עצמך? דימוי עצמי, מיניות
... נובע מדימוי עצמי נמוך. לדבריו, אתה לא באמת מפחד מזה שאחרים לא ירצו אותך, אלא בעיקר מזה שאתה עצמך לא מעריך את עצמך מספיק. כלומר, כשאדם לא אוהב את עצמו, הוא זקוק לאישור חיצוני כדי להרגיש טוב. כך, כאשר אתה נדחה, אתה חווה ... האפשרות הטובה יותר לדבריו היא קבלת החסרונות, כיוון שהפסקת השיפוט העצמי משחררת אותך ממעגל של תלות בדימוי העצמי שהחברה מכתיבה. לדוגמה, במקום להלקות את עצמך על בעיית גמגום או חוסר יכולת להציג דברים בצורה מושלמת, תקבל את ...
איך לא להתגעגע? אחרי פרידה, התמודדות עם פרידה קשה, התמודדות עם פרידה מבת זוג, התמודדות עם פרידה מבן זוג, מה לעשות אחרי פרידה? איך להוציא מישהו מהראש? איך לשכוח מישהו? איך לשכוח אקס? חלק 1
איך לא להתגעגע? אחרי פרידה, התמודדות עם פרידה קשה, התמודדות עם פרידה מבת זוג, התמודדות עם פרידה מבן זוג, מה לעשות אחרי פרידה? איך להוציא מישהו מהראש? איך לשכוח מישהו? איך לשכוח אקס? חלק 1
... איתה נכון היה בזה איזה היגיון בלהישאר איתה זה לא שלא היה בזה שום היגיון נכון בסדר אז מה לא לגיטימי אתה צריך להלקות את עצמך על זה. ש: אני מרגיש גם אולי שלפעמים קופצת לי מחשבה שלא הייתי מספיק טוב. אליעד: ומה האמת שאתה ...
אהבה עצמית - איך לאהוב את עצמך? למה שהאדם יאהב את עצמו?
... שהוא חושב בטעות שהמוות טוב יותר מאשר החיים. גם מי שמלקה את עצמו , הוא עושה את זה רק בגלל שזה גורם לו להרגיש טוב עם עצמו = אהבה עצמית. כך שהאדם מטבעו אוהב את עצמו. כאשר ילד נולד הוא אוהב את ... באדם עצמו. על האדם רק לחזור אליה. ילד קטן = חוסר רגשות אשמה = אהבה עצמית שאינה תלויה בדבר. ואיך חוזרים לנקודת ההתחלה? תשובה: על ידי התבוננות פנימית של האדם על עצמו, בצורה שכבר ביארתי ... ויודע על עצמו הכל = מבין את עצמו בשלמות, על ידי זה ההלקאה העצמית נעלמת ובמקומה חוזרת האהבה העצמית שכבר קיימת באדם עצמו מטבע מהותו. כאשר האדם מבין את עצמו = מבין למה הוא רוצה את רצונותיו, למה ... את מחשבותיו, למה הוא בוחר את בחירותיו, על ידי זה הכעס העצמי נעלם, והאדם פתאום אוהב את עצמו בלי סיבה. אין צורך בסיבה כדי לאהוב את עצמך. לאהוב את עצמך, כי ככה, בלי סיבה, כמו שילד אוהב את ...
קבלה עצמית / קבלת העצמי / אהבה עצמית - מהי קבלה עצמית? איך לקבל את עצמך?
... הנל. על האדם לשאול את עצמו שאלות על עצמו. כגון: מדוע אני מתנהג דווקא כך ולא אחרת? מדוע אני רוצה X ולא אחרת? וכולי. ככל שהאדם מבין את עצמו יותר, כך הוא מקבל את עצמו יותר. הבנה עצמית מעלימה האשמה עצמית והלקאה עצמית . הבנה עצמית יוצרת קבלה עצמית. קבלה עצמית יוצרת אהבה עצמית. ...
קבלה עצמית / אהבה עצמית / קבלת הזולת / קבלת המציאות / יכולת הכלה - איך להשיג?
... קיים, ומשום זה הוא אינו מסוגל ליהנות מהרגע הזה כפי שהוא. כאשר האדם אינו מבין את עצמו בשלמות, הרי שהוא כל הזמן כועס על עצמו . אם היה האדם מבין את עצמו בצורה מלאה = מבין את הסיבה האמיתית שבגללה הוא כפי מה שהוא, ...
רגשות / מעשים / אושר - האם אתה מאושר ממה שאתה עושה?
... גם את עצמך. לא רק את מה שקורה מעצמו תאהב, אלא גם את מה שאתה אישית עושה. חוסר אושר = הלקאה עצמית רגשות אשם תחושה של כישלון חוסר שביעות רצון כעס עצמי ספקות וחוסר וודאות מתמדת לגבי הבחירות של האדם בחיים וכיוב. הסיבה שבגללה האדם לא מספיק מקבל את עצמו, היא רק בגלל שהוא לא מסתכל על עצמו בצורה נכונה ואמיתית. אדם לא מקבל את עצמו, משום שיש לו צפיות מעצמו שלפעמים אינן בכלל בשליטתו. האדם מאשים את עצמו בחינם, על דברים שהוא לא היה יכול לעשות אחרת. האדם מעביר על עצמו ביקורת מיותרת, משום שנדמה לו שהוא היה יכול להיות טוב יותר וכיוב. כאשר האדם מסתכל על עצמו בעין ... לגבי היכולות האמיתיות שלו, על ידי זה הוא תמיד מי שהוא, ותמיד טוב לו עם עצמו, ללא שום כעס עצמי הלקאה עצמית רגשות אשמה, אלא רק אהבה עצמית אין סופית שאינה תלויה בדבר. ...
נקמה / סליחה - ממה נובע רצון לנקמה? איך לסלוח למי שפגע בך ולוותר על הנקמה?
... רע למי שנתפס בעיניו כמי שעשה לו רע. נקמה = תחושה של כעס עצמי תסכול עצמי של האדם ממשהו שאירע לו. תחושה שיוצרת רצון לנקמה. בנקמה יש משהו טוב. ... בו? תשובה: על ידי אהבה עצמית. הרצון לנקמה נובע אך ורק מחוסר אהבה עצמית של האדם לעצמו. כאשר האדם אוהב את עצמו באמת, הוא אוהב גם את כולם באותה המידה ... את המציאות. האדם נוקם רק בגלל שכבודו נפגע. כבודו נפגע = לא אוהב את עצמו מספיק ובאמת. מי שאוהב את עצמו באמת, לא ניתן לפגוע בכבודו. לאהוב את עצמך באמת = ...
סליחה / לדון לכף זכות - איך לסלוח וללמד זכות? איך להתגבר על רצון לנקמה?
... = על טעויות שעשית. במקום רגשות אשמה, הלקאה עצמית, כעס עצמי וכולי, במקום כל אלו להרגיש אהבה עצמית וקבלה עצמית = לאהוב את עצמך = לסלוח לעצמך. לסלוח לסביבתך = על מה שפגעו בך. במקום ...
יצרים / יצר הטוב / יצר הרע - מהי מהותם של היצר הטוב ושל היצר הרע?
... = שלמות = טוב אמיתי. לעומתו היצר הרע = חשיבה שלילית = פסימיות = ביקורת שלילית = חוסר הערכה עצמית = כעס עצמי = הלקאה עצמית = רגשות אשם = שנאה = מלחמה = פירוד = מחלוקת = עצבות = דיכאון = תחושה של חסר = טוב שקרי = רע. היצר הטוב של האדם יוצר טוב עבור האדם. היצר הרע ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על ניתוח מחשבה לא הגיונית, תיאור מקרה טיפולי, מאשים את עצמי בהתנהגות של אחרים, לוקח אחריות על התנהגות של אחרים, איך לא להאשים את עצמי? למה אני חושב מחשבה לא הגיונית? איך להתמודד עם מחשבות טורדניות? טיפול במחשבות אובססיביות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: להלקות את עצמך, מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם עצבות? כעס ועצבים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בדידות? דיכאון? איך להתמודד עם לחץ? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: להלקות את עצמך, איך לא להישחק בעבודה? איך לחנך ילדים? איך לנהל את הזמן? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפרש חלומות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לקבל החלטות? איך לשפר את הזיכרון? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך ליצור אהבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך למצוא זוגיות? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להיגמל מהימורים? איך להעביר ביקורת בונה? איך להיות מאושר ושמח? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? איך להיות מאושר? האם יש או אין אלוהים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם באמת הכל לטובה? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש משמעות לחיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא פסיכותרפיה הוליסטית, מאמן מכירות, מאמן אישי לילדים בנושאי להלקות את עצמך - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2969 שניות - עכשיו 19_07_2025 השעה 01:49:20 - wesi1