אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה הגיוני ✔ניתוח מחשבה לא הגיונית, תיאור מקרה טיפולי, מאשים את עצמי בהתנהגות של אחרים, לוקח אחריות על התנהגות של אחרים, איך לא להאשים את עצמי? למה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
ניתוח מחשבה לא הגיונית, תיאור מקרה טיפולי, מאשים את עצמי בהתנהגות של אחרים, לוקח אחריות על התנהגות של אחרים, איך לא להאשים את עצמי? למה אני חושב מחשבה לא הגיונית? איך להתמודד עם מחשבות טורדניות? טיפול במחשבות אובססיביות
למה אני חושב מחשבה לא הגיונית כשהכלב שלי נובח?

כאשר אדם יוצא עם הכלב שלו לטיול ומתחיל להיות מוטרד ממה שהשכן חושב עליו, הוא חושב שזו מחשבה לא הגיונית. הוא מרגיש שזה לא אמור לעניין אותו מה שהשכן חושב. כדי להבין את המחשבה הזאת, צריך לחפש את ההיגיון שמאחוריה, כפי שאליעד מסביר פעמים רבות.

השלב הראשון הוא לשאול את האדם מדוע אכפת לו מהשכן. בדרך כלל הוא יענה משהו בסגנון: "אכפת לי כי אולי השכן יכעס עלי בגלל שהכלב שלי נובח". ואז נשאל אותו: "למה אכפת לך אם השכן יכעס?". בתגובה הוא עשוי לענות: "כי אני חושש שתתפתח מריבה".

מדוע אני כל כך מפחד מאלימות?

בשלב הבא אליעד מסביר שצריך להעמיק יותר: "איזו מריבה? למה אתה מפחד שתהיה מריבה?". אז אותו אדם עשוי להשיב שהוא חושש מאלימות. כעת אנחנו מתחילים להבין את ההיגיון הפנימי: אם אדם מאוד חושש מאלימות, כל דבר קטן שמזכיר לו אפשרות של אלימות עלול לגרום לו לפחד מוגזם, גם כשהסיכוי קטן מאוד.

אליעד ממשיך ושואל את האדם: "האם הפחד שלך נובע מכך שהסיכוי לאלימות הוא באמת גבוה, למשל האם השכן שלך באמת מתנהג באלימות, מאיים או רב איתך בעבר, או שהסיבה שאתה חושש היא כי אתה פשוט מאוד לא רוצה אלימות?". האדם עונה לרוב: "אני מבין שהסיכוי לאלימות קטן, אבל אני כל כך לא רוצה שתהיה אלימות, שגם סיכוי קטן ביותר מלחיץ אותי".

ממה נובע הפחד המוגזם שלי מאלימות?

כדי להבין את הפחד מאלימות, צריך לבדוק אם יש מאחורי זה טראומה אישית. למשל:
  • אולי האדם עצמו חווה אלימות בילדותו ולכן חושש לחוות זאת שוב.
  • אולי הוא היה עד להתנהגות אלימה של מישהו אחר, וכעת הוא חושש להיקלע לאותו מצב.
  • אולי הוא חווה בבית שלו הורה שהיה אלים, וכעת כל מצב דומה מלחיץ אותו.
לדוגמה, אדם שראה בילדותו את אביו מכה את אמו, יפחד מכל סימן או רמז קטן לאלימות, כי זה מזכיר לו את הטראומה. אליעד מסביר שכדי להבין את הסיבה לפחד, צריך להיכנס עמוק ולזהות את הסיפור האישי.

למה אני מרגיש אחריות להתנהגות של אחרים?

לפעמים האדם כלל לא מפחד שהשכן יהיה אלים כלפיו, אלא שהוא חושש שהשכן יפגע במישהו אחר, למשל באשתו של השכן, בגלל שהכלב שלו נובח. זה נשמע אפילו פחות הגיוני, כי לכאורה לא ברור מדוע אכפת לו מהשכן ואשתו.

כשבודקים זאת לעומק מתברר שהאדם מרגיש אחריות אישית על ההתנהגות של השכן. מדוע הוא מרגיש אחריות כזו? כי בתוך תוכו הוא מזהה בעצמו דפוס דומה של התנהגות. לפעמים הוא עצמו מתנהג באופן לא יפה לאחרים כשהוא עצבני או כועס, והוא מצדיק את ההתנהגות הזאת בטענה ש"מישהו אחר הכעיס אותי".

לדוגמה, כאשר אדם מתעלל בכלב, וכששואלים אותו מדוע הוא עושה זאת, הוא אומר: "אני לא מפלצת, אני עושה את זה כי בילדותי אנסו אותי". כלומר, הוא מצדיק את ההתנהגות שלו בכך שמישהו אחר עשה לו רע קודם. כך האדם בעצם משכנע את עצמו שהוא לא אשם, ומישהו אחר אחראי להתנהגות הרעה שלו.

איך זה קשור לפחד שלי שהשכן יפגע באשתו?

מכיוון שהאדם עצמו משתמש בתירוץ של "מישהו אחר הכעיס אותי", הוא חושב שגם השכן יכול להשתמש באותו תירוץ. לכן, כשהכלב שלו נובח ומעצבן את השכן, הוא מאמין שהשכן יכול להשתמש בזה כתירוץ לפגוע באשתו, ואז הוא ירגיש אשם כי זה התחיל מהכלב שלו.

האם אני באמת אחראי להתנהגות של אחרים?

אליעד מציע כאן שני מסלולים של התמודדות עם הסיטואציה:
  • אפשרות ראשונה: האדם מקבל אחריות מלאה למעשיו בלבד. כלומר, כל אדם אחראי להתנהגות שלו בלבד. אם השכן יתנהג באלימות כלפי אשתו, זו תהיה אשמת השכן בלבד. היתרון הוא שהוא כבר לא ירגיש אשמה במעשים של אחרים, אך החיסרון הוא שכאשר הוא עצמו יפגע במישהו, הוא לא יוכל להאשים אחרים בכך.
  • אפשרות שנייה: האדם ממשיך להצדיק התנהגות פוגענית שלו בכך שמישהו אחר פגע בו קודם. היתרון הוא שהוא תמיד יכול להאשים אחרים, אך החיסרון הוא שהוא ימשיך לחוש אשמה גם כשאחרים מתנהגים בצורה שלילית, כי הוא מאמין שהכל קשור.
האדם צריך להחליט באיזו גישה הוא מעוניין לנקוט.

איך ניתן להתמודד עם מחשבות טורדניות ואובססיביות?

אליעד מדגים דרך המקרה הזה כיצד אפשר להבין כל מחשבה טורדנית שנראית בהתחלה "לא הגיונית". ברגע שנחקור את המחשבה לעומק ונגלה את ההיגיון הפנימי שלה, נוכל להבין מדוע היא נוצרה ולמצוא לה פתרון. במקרה הנוכחי, הפתרון הוא להבין את הקשר בין ההתנהגות של האדם עצמו לבין הפחד מאלימות של אחרים, ולקבל החלטה מודעת על לקיחת אחריות אישית בלבד.
דוגמה לטיפול במחשבה לא הגיונית על ידי מציאת ההיגיון שבה

שלום חברים, הפעם ניתן דוגמה לטיפול במחשבה לא הגיונית, על ידי מציאת ההיגיון שבה.

נניח שיש אדם שטוען שיש לו מחשבה לא הגיונית. מהי המחשבה הלא הגיונית שלו? בכל פעם שהוא יוצא עם הכלב שלו לטיול, הוא מתחיל להיות מוטרד ממה שהשכן חושב עליו. כלומר, בכל פעם שהוא יוצא מהבית עם הכלב, הוא חווה דאגה בלתי פוסקת בנוגע למה שהשכן חושב עליו. אותו אדם אינו רוצה את המחשבה הזו, כי בעיניו אין שום היגיון בכך שהוא מוטרד מדעתו של השכן.

מציאת ההיגיון במחשבה הלא הגיונית

כפי שהסברנו פעמים רבות, תמיד יש צורך למצוא את ההיגיון שמאחורי המחשבה הלא הגיונית. עלינו לשאול: מה הסיבה לכך שהוא כל כך מוטרד? מה הוא חושב שהשכן עלול לחשוב עליו?

נניח שהוא משיב: "אני חושב שהשכן עלול לכעוס על כך שהכלב שלי נובח." אז נשאל: "ומה אכפת לך שהכלב שלך נובח ומפריע לשכן?" והוא עשוי להשיב: "אני מפחד שזה יוביל למריבה בינינו."

חקר הפחד

בשלב הבא נעמיק יותר ונשאל: "איזו מריבה? מה מטריד אותך בכך?" והוא ישיב: "אני מפחד שתתפתח אלימות."

כעת יש לנו נקודת אחיזה: אם אדם מפחד מאוד מאלימות, זה מעיד על כך שהוא רגיש מאוד לנושא. כלומר, כל דבר שמזכיר לו אפשרות של אלימות, מפחיד אותו גם אם בפועל אין לכך בסיס.

הבנת המקור לפחד

השלב הבא הוא לבדוק האם החשש שלו נובע מסיכוי גבוה לאלימות, או מהפחד העצום שלו מאלימות, גם אם הסיכוי להתרחשותה הוא מזערי. כאשר שואלים אותו זאת, הוא עשוי להשיב: "אני מבין בהיגיון שלי שהסיכוי לאלימות הוא נמוך מאוד, אבל אני כל כך לא רוצה שזה יקרה, שאני מפחד אפילו מהאפשרות הקטנה ביותר שזה יקרה."

מה גורם לפחד הקיצוני?

כאן אנו בודקים - מדוע הפחד שלו מאלימות כל כך חזק? ייתכן שזה נובע מטראומה אישית, חוויה קשה מהעבר, או פחד מצפייה באלימות כלפי אחרים. לדוגמה:
  • אם בילדותו חווה אלימות, הוא עשוי לפתח פחד קיצוני ממנה.
  • אם היה עד לאדם אחר שעבר התעללות, זה יכול להשפיע עליו בצורה עמוקה.
  • אם ראה הורה מתנהג באלימות, הוא עלול לחשוש לשחזר את הדפוס הזה.
הקשר בין הפחד לאחריות אישית

לעיתים, כאשר מעמיקים בחקירת המחשבה, מגלים שהאדם כלל אינו מפחד מאלימות כלפיו, אלא שהוא מפחד מהאפשרות שהשכן יתנהג באלימות כלפי מישהו אחר בגלל שהוא התעצבן מהכלב. למשל, הוא עשוי לומר: "אני מפחד שהשכן יתעצבן וירביץ לאשתו בגלל שהוא היה עצבני מהנביחות של הכלב שלי."

לכאורה, זה נשמע אפילו פחות הגיוני - הרי מה אכפת לו אם השכן יפגע במישהו אחר? אך כאשר ממשיכים לחקור, מגלים שהסיבה האמיתית לפחד היא שהוא מרגיש אחריות למעשה של השכן. כלומר, בתת המודע שלו, הוא רואה קשר בין הכעס של השכן לבין אלימות אפשרית - וזה מעורר בו אשמה.

השלכת הפחד על המציאות

הסיבה לכך שהאדם מרגיש אחריות למעשה של השכן עשויה לנבוע מדפוסי חשיבה אישיים. למשל, אם הוא בעצמו פוגע לעיתים באנשים כאשר הוא כועס, הוא עשוי להאמין שזו תגובה טבעית אצל אחרים. במקרה כזה, הוא משליך את התנהגותו על השכן ומאמין שגם השכן עשוי להתנהג באלימות בגלל עצבים. ייתכן גם שהוא בעצמו חווה מצבים בעבר שבהם פגע באנשים ולא לקח אחריות, אלא תלה זאת בכך שמישהו אחר עיצבן אותו. למשל: "אני התנהגתי כך כי ההורים שלי עיצבנו אותי" או "אני פגעתי במישהו כי מישהו אחר פגע בי."

בחירה בין לקיחת אחריות להשלכת האשמה

לבסוף, האדם צריך להחליט כיצד הוא רוצה להתייחס לאחריותו למעשי אחרים. יש לו שתי אפשרויות:
  • לקבל שכל אחד אחראי למעשיו. כלומר, אם הוא פוגע במישהו - זו אחריותו, ואם השכן יתעצבן ויפגע במישהו אחר - זו אחריותו של השכן.
  • להמשיך להאמין שהכל קשור זה בזה, ואז להמשיך לחוש אחריות גם על מעשי אחרים.
הבחירה היא בידיו.

סיכום

זו הייתה דוגמה לכך שאפילו מחשבות שנראות לא הגיוניות לחלוטין יכולות להכיל היגיון פנימי עמוק. כאשר חוקרים אותן לעומק, ניתן להבין את שורש הבעיה ולמצוא פתרון אמיתי.

אם אתם רוצים ללמוד עוד על טיפול במחשבות לא הגיוניות, פחדים, אובססיות, רגשות אשמה, והתמודדות עם כעסים, אתם מוזמנים להיכנס לאתר ולחפש:
  • איך לטפל במחשבות לא הגיוניות
  • איך להשתחרר מפחדים לא רציונליים
  • איך לא להרגיש אשמה על דברים שלא בשליטתי
  • איך לקחת אחריות על עצמי בלי להאשים אחרים
חפשו מידע נוסף באתר האינטרנט EIP.co.il והעמיקו בנושא. בהצלחה!
הכלב שלי מפריע לשכן, לקיחת אחריות על התנהגות של אחרים, להאשים אחרים בצרות שלך, השכן והכלב, הכלב והשכן, מחשבה טורדנית לא הגיונית
תגובה לענות חקירות אדם צריך הפרעה טורדנית כפייתית אשמה טורדנות צדיקים שונאת את עצמי התמודדות עם מחשבות לא להאשים את עצמך obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול או סי די אובססיביות אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אובססיות אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול אחריות אחריות אישית איך לא להאשים את עצמי איך לא להאשים את עצמך איך להאשים את עצמי איך להאשים את עצמך איך להתמודד איך להתמודד עם מחשבות איך להתמודד עם מחשבות טורדניות אני חושב מחשבה לא הגיונית אני לא אוהב את עצמי אני לא אוהבת את עצמי אני שונא את עצמי אני שונאת את עצמי אשם אשמה האשמה עצמית הגיוני היגיון הלקאה עצמית הסרת אחריות הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעת התנהגות כפייתית התמודדות התמודדות עם מחשבות התמודדות עם מחשבות טורדניות התנהגות התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית התנהגות של אחרים חשיבה כפייתית טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טורדניות טיפול טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול בהתנהגות טורדנית טיפול במחשבות טיפול במחשבות אובססיביות טיפולי טיפולים טירדה טרדות טרוד כעס עצמי לא אוהב את עצמי לא אוהבת את עצמי לא להאשים את עצמי לא להאשים את עצמך לא לכעוס על עצמי לא לכעוס על עצמך לא לשנוא את עצמי לא לשנוא את עצמך להאשים להאשים את עצמי להאשים את עצמך להיפטר מהתנהגות טורדנית להלקות את עצמי להלקות את עצמך להסיר אחריות להתמודד להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות להתמודד עם מחשבות להתמודד עם מחשבות טורדניות לוקח אחריות על התנהגות של אחרים לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית לכעוס על עצמי לכעוס על עצמך למה אני חושב למה אני חושב מחשבה למה אני חושב מחשבה לא הגיונית למה להאשים את עצמי למה להאשים את עצמך לקחת אחריות לקיחת אחריות לשנוא את עצמי לשנוא את עצמך מאשים את עצמי מאשים את עצמי בהתנהגות של אחרים מוטרד מחשבה מחשבה טורדנית מחשבה כפייתית מחשבה לא הגיונית מחשבות מחשבות אובססיביות מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מטופל מטופלים מטפל מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי מקרה טיפולי מתי להאשים את עצמי ניתוח מחשבה ניתוח מחשבה לא הגיונית ניתוח מחשבות סובל מהפרעה טורדנית שונא את עצמי שונאת את עצמי שנאה עצמית תיאור מקרה תיאור מקרה טיפולי
הגיוני או לא הגיוני, חכם או טיפש, 2 סוגים של מידע, מידע הגיוני, מידע לא הגיוני, מידע שנראה הגיוני, מידע שנשמע הגיוני, חכם שנראה טיפש, טיפש שנראה חכם, האם המידע הגיוני? איך לדעת שמשהו נכון? למה לפתח את השכל? מה זה היגיון?
הגיוני או לא הגיוני, חכם או טיפש, 2 סוגים של מידע, מידע הגיוני, מידע לא הגיוני, מידע שנראה הגיוני, מידע שנשמע הגיוני, חכם שנראה טיפש, טיפש שנראה חכם, האם המידע הגיוני? איך לדעת שמשהו נכון? למה לפתח את השכל? מה זה היגיון?
הגיוני או לא הגיוני, חכם או טיפש, 2 סוגים של מידע, מידע הגיוני, מידע לא הגיוני, מידע שנראה הגיוני, מידע שנשמע הגיוני, חכם שנראה טיפש, טיפש שנראה חכם, האם המידע הגיוני? איך לדעת שמשהו נכון? למה לפתח את השכל? מה זה היגיון? מהו ההבדל בין מידע שנשמע הגיוני לבין מידע שהוא באמת הגיוני? אליעד מסביר את החשיבות של הבחנה בין מידע שנשמע הגיוני לבין מידע שהוא באמת נכון. לעיתים, המידע עשוי להיראות הגיוני כי המבנה הלוגי שבו ברור ונשמע מוסבר היטב, אך בפועל יתכן שהוא שגוי. דוגמה לכך היא מקרים שבהם אנשים מציגים רעיונות ... נכונה. האם מבנה לוגי בהיגיון תמיד מצביע על נכונות? לעיתים, מבנה של רעיון או טענה עשוי להיות מאוד הגיוני, אך הוא מבוסס על הנחות יסוד שגויות או מסקנות שגויות. לדוגמה, כאשר מדובר בפרשנויות משפטיות כמו פסקי דין, ייתכן שיש להם מבנה הגיוני עם הוכחות ונימוקים, אך המסקנה המתקבלת אינה נכונה. דוגמה נוספת היא טענות או חוקים כמו תורת הקורונה, שבהם אנשים מייצגים רעיונות שנראים הגיוניים ומבוססים, אך בפועל הם לא נכונים. איך להבין אם המידע נכון? אליעד מציין שעלינו להיזהר מלהניח שמידע שנשמע הגיוני בהכרח נכון. לדוגמה, אם מישהו מקריא מספר מתוך מסמך, הוא עשוי להקריא אותו בצורה הגיונית מאוד, אך טעות קטנה כמו פספוס סימן המינוס יכולה לשנות את המשמעות לחלוטין. כלומר, המידע עשוי להיראות נכון ומאוד הגיוני, אך בפועל יש טעויות שאותן לא תמיד ניתן לזהות על פני השטח. האם כל דבר שנשמע לא הגיוני הוא אכן שגוי? כחלק מהתשובה לשאלה הזו, אליעד מציין שאותו עיקרון עובד גם בכיוון ההפוך. לפעמים, יש רעיונות שנשמעים לא הגיוניים, אך הם עדיין יכולים להיות נכונים. זה קורה כאשר איננו מספיק חכמים להבין את ההיגיון שבבסיסם. לדוגמה, אדם שאומר משהו שנשמע משוגע או לא הגיוני, יכול להיות שמה שהוא אומר נכון, אך אנחנו פשוט לא מצליחים להבין את הלוגיקה או העומק שבדבריו. מה זה היגיון ואיך ... אליעד היא לפתח את השכל ולהשקיע בהבנה מעמיקה של דברים. עלינו לפתח את היכולת להבדיל בין מה שנראה הגיוני לבין מה שנכון. המפתח כאן הוא לא להסתמך על מה ששומעים או על מה שנראה הגיוני על פני השטח, אלא ללמוד כיצד לפתח חשיבה לוגית ולשפוט את המידע בצורה חכמה ומעמיקה יותר. אליעד מסיים את ההרצאה ... להמשיך להעמיק בתהליך הלמידה. מה זה היגיון? איך לפתח את השכל? איך לדעת אם משהו נכון? האם המידע הגיוני? איך לדעת אם משהו נשמע הגיוני? מתי מידע שנשמע הגיוני אינו נכון? ...
פחד לא הגיוני, 2 חלקים בטיפול בפחד לא הגיוני, 2 שלבים בטיפול בחרדה לא הגיונית, ללמוד לחשוב בהיגיון, לחשוב בצורה הגיונית, לבדוק האם הפחד הגיוני, האם הגיוני לפחד? מחשבות מפחידות לא הגיוניות, פרנויה לא הגיונית, פחדים מוזרים
פחד לא הגיוני, 2 חלקים בטיפול בפחד לא הגיוני, 2 שלבים בטיפול בחרדה לא הגיונית, ללמוד לחשוב בהיגיון, לחשוב בצורה הגיונית, לבדוק האם הפחד הגיוני, האם הגיוני לפחד? מחשבות מפחידות לא הגיוניות, פרנויה לא הגיונית, פחדים מוזרים
... לא הגיוני, 2 חלקים בטיפול בפחד לא הגיוני, 2 שלבים בטיפול בחרדה לא הגיונית, ללמוד לחשוב בהיגיון, לחשוב בצורה הגיונית, לבדוק האם הפחד הגיוני, האם הגיוני לפחד? מחשבות מפחידות לא הגיוניות, פרנויה לא הגיונית, פחדים מוזרים איך מטפלים בפחד לא הגיוני בשיטה רציונלית? כאשר רוצים לטפל בפחד בצורה רציונלית, הכוונה היא לעזור לאדם שמפחד ממשהו לבחון את הפחד שלו באופן הגיוני ולבדוק האם הפחד באמת מוצדק. לדוגמה, אם אדם מפחד ... האם זה באמת מפחיד? האם יש סיבה רציונלית לחשוב שהגוקים יזיקו לך? האם הפחד מוצדק או לא מוצדק? המטרה בשלב הזה היא לבדוק באופן הגיוני את הבסיס לפחד. מהם שני החלקים החשובים בטיפול בפחד לא הגיוני? כאשר אליעד מדבר על טיפול בפחד לא הגיוני, הוא מדגיש שיש שני חלקים שחייבים להתקיים יחדיו כדי שהטיפול יצליח: בדיקה הגיונית האם הפחד עצמו מוצדק או לא מוצדק, כלומר, האם הפחד באמת הגיוני או שהוא תוצר של מחשבה שגויה ולא רציונלית. לימוד האדם לחשוב בצורה הגיונית בחיי היומיום, משום שאם הוא לא רגיל לחשוב בהיגיון, ההסבר שהפחד לא הגיוני פשוט לא יעזור לו. איך בודקים האם הפחד מוצדק או לא? ... את ההיגיון שמאחורי הפחד. התהליך הוא כזה: שואלים שאלות מפורשות לגבי הפחד. אם האדם מפחד מגוקים, לדוגמה, יש לברר איתו באופן הגיוני, למה בדיוק אתה מפחד מהגוקים? מה אתה חושב שיקרה? האם ... כלומר, בשלב הראשון, אליעד מדגיש שחשוב לא רק לשאול שאלות, אלא גם לוודא שהאדם באמת מגיע למסקנה ברורה ומוחלטת שהפחד אינו הגיוני. חשוב להבין שלפעמים אדם יאמר שהוא מבין שהפחד לא הגיוני, אבל בפועל הוא עדיין חושב בצורה עמוקה שיש בפחד משהו ... יום? החלק השני, שלדברי אליעד הוא הכרחי לא פחות, הוא ללמד את האדם לחשוב בהיגיון באופן כללי בחייו. אדם שרגיל לחשוב בצורה לא הגיונית, מתוך דחפים, תחושות או אמונות לא מבוססות, לא יוכל להשתחרר מהפחד שלו רק על ידי כך שמסבירים לו שהפחד אינו הגיוני. למשל, אם מישהו רגיל להאמין למחשבות מוזרות, להניח ... מלא. מה קורה אם רק חלק אחד מתקיים? אליעד מסביר מדוע חייבים את שני החלקים הללו יחדיו בטיפול: אם האדם מבין שהפחד שלו לא הגיוני, אך אינו רגיל לחשוב בהיגיון ביומיום, הוא ימשיך לפחד. המסקנה שהפחד לא מוצדק לא תעזור לו בפועל, משום שהמחשבה הלא הגיונית חזקה ממנו. מצד שני, גם אם האדם רגיל לחשוב בהיגיון ... שהפחד חסר בסיס. לכן שני השלבים חשובים באותה המידה וחייבים לבצע אותם במקביל: גם לוודא שהאדם באמת מבין שהפחד שלו הוא לא הגיוני, וגם להרגיל אותו לחשוב בהיגיון על בסיס יומיומי. איך לדעת בוודאות שהאדם חושב שהפחד לא הגיוני? אליעד מדגיש עוד נקודה חשובה: לפעמים האדם אומר שהפחד שלו לא הגיוני, אך עדיין מרגיש בתוך תוכו שהפחד הגיוני. כלומר, הוא אומר באופן חיצוני אני יודע שהפחד לא הגיוני, אך במחשבות הפנימיות שלו הוא עדיין מייחס חשיבות ... לפחד שלו, ולא רק אומר זאת כדי להרגיע את עצמו או את המטפל. מה קורה כשהאדם מתחיל לחשוב בהיגיון? כשאדם מתחיל לחשוב באופן הגיוני ביומיום, הוא מסוגל לפרק את הפחדים שלו בצורה קלה ...
בעיה לא הגיונית, מחשבה לא הגיונית, OCD לא הגיוני, אהבה לא הגיונית, געגוע לא הגיוני, אובססיה לא הגיונית, התנהגות לא הגיונית, כעס לא הגיוני, דיכאון לא הגיוני, פוביה, פרנויה, פחד לא הגיוני, חרדה לא הגיונית, התמכרות לא הגיונית
בעיה לא הגיונית, מחשבה לא הגיונית, OCD לא הגיוני, אהבה לא הגיונית, געגוע לא הגיוני, אובססיה לא הגיונית, התנהגות לא הגיונית, כעס לא הגיוני, דיכאון לא הגיוני, פוביה, פרנויה, פחד לא הגיוני, חרדה לא הגיונית, התמכרות לא הגיונית
... לא הגיונית, מחשבה לא הגיונית, OCD לא הגיוני , אהבה לא הגיונית, געגוע לא הגיוני, אובססיה לא הגיונית, התנהגות לא הגיונית , כעס לא הגיוני, דיכאון לא הגיוני, פוביה, פרנויה, פחד לא הגיוני, חרדה לא הגיונית, התמכרות לא הגיונית למה קשה להפסיק מחשבות והתנהגויות לא הגיוניות? כל אדם חווה במהלך חייו מחשבות, רגשות והתנהגויות שלעיתים נראות לו לא הגיוניות. אנשים רבים מנסים להפסיק דפוסים כאלה, כמו פחדים לא הגיוניים, כעסים, אובססיות, התמכרויות או געגועים בלתי מוסברים, אך לרוב ללא הצלחה ממשית. הסיבה העיקרית לכישלון היא שהאדם מנסה להפסיק דפוס זה רק מתוך ההבנה שהדפוס לא הגיוני. הבעיה היא, שלצד חוסר ההיגיון, תמיד קיים גם חלק אחר, עמוק יותר, שבאופן נסתר כן רואה היגיון במחשבה או בהתנהגות הזו. לדוגמה, אדם שמנסה להפסיק מחשבות מטרידות, עושה זאת כי הוא תופס אותן כלא הגיוניות. אם הוא היה חושב שהמחשבות הללו הגיוניות, הוא כלל לא היה מנסה להפסיק אותן. כך גם לגבי פחדים: מי שמנסה להפסיק פחד מסוים, עושה זאת כי הוא רואה את הפחד כלא הגיוני. אם הוא היה משתכנע שהפחד הגיוני, הוא לא היה רואה סיבה להפסיק לפחד. המפתח לשינוי הוא ההכרה שדבר אינו קיים אם אין לו שום היגיון פנימי שמחזיק אותו בחיים. לפיכך, הדרך הנכונה להתמודד עם כל מחשבה, רגש או התנהגות לא הגיונית היא לנסות תחילה למצוא את ההיגיון הנסתר שמאחוריה. איך למצוא את ההיגיון במחשבות ובהתנהגויות לא הגיוניות? כאשר אדם רוצה לשנות דפוס התנהגות או מחשבה, הצעד הראשון והחשוב ביותר הוא לשאול את עצמו למה הוא בכל זאת חושב שזה כן הגיוני. למשל: אדם מעשן למרות הידיעה שזה מזיק לבריאותו. ההיגיון הנסתר שלו עשוי להיות שהוא נהנה מהרגיעה שזה מעניק לו, או שהעישון עוזר לו להתמודד עם לחץ. אדם מפחד ... ההיגיון הסמוי מאחורי ההתנהגות, ניתן להבין מה בדיוק מחזיק את הדפוס הזה חי. השאלה החשובה היא: מה החלק שנראה לי הגיוני בהתנהגות הזו?, איזו תועלת אני מקבל מזה?. כיצד להתמודד עם ההיגיון שמחזיק את ההתנהגות? לאחר שהתגלה ההיגיון הפנימי, השלב הבא הוא לבדוק האם אותו היגיון הוא אכן נכון: אם האדם יגלה שהסיבה שההתנהגות או המחשבה הגיוניות היא באמת מוצדקת - הוא יוכל לקבל זאת, ולהפסיק את המאבק הפנימי. במצב כזה, הבעיה נפתרת כי האדם שלם עם ההתנהגות או המחשבה. אם האדם יגלה שהסיבה אינה באמת הגיונית - המחשבה או ההתנהגות יתפרקו מעצמן, כי ההיגיון השגוי כבר לא יחזיק אותן בחיים. אם האדם מגלה שההיגיון מוטעה, אך ההתנהגות לא נעלמת - סימן שקיים היגיון נוסף, עמוק עוד יותר, שטרם זוהה ויש להמשיך לחפש אותו. דוגמאות להתמודדות עם מחשבות ורגשות לא הגיוניים: אם אדם מנסה לשכוח מישהו ולא מצליח, הטעות הנפוצה היא לנסות לשכנע את עצמו שאין סיבה לזכור אותו. אך השיטה האמיתית היא ההפוכה - יש לבדוק מה טוב היה בקשר, מה ... הצרכים העמוקים שגרמו לגעגוע, הוא יוכל לספק אותם בצורה אחרת, והגעגוע יפחת ואף ייעלם. מדוע שכנוע עצמי של זה לא הגיוני לא עובד? רוב האנשים מנסים להתגבר על התנהגויות שליליות או מחשבות מטרידות על ידי כך שהם אומרים לעצמם שהדברים הללו פשוט לא הגיוניים. הם מדלגים על הצעד החשוב - למצוא את ההיגיון הנסתר, ולכן הניסיון הזה נכשל שוב ושוב. אנשים אומרים לעצמם שוב ושוב שזה לא הגיוני לפחד, לא
איך נוצר רגש לא הגיוני? השתקפות רגשית, רגשות לא הגיוניים, רגש לא הגיוני, אהבה לא הגיונית, שנאה לא הגיונית, פחד לא הגיוני, כעס לא הגיוני, יראה נפולה, אהבה נפולה, התאהבות לא הגיונית, למה אני מרגיש רגש לא הגיוני? איך נוצרים רגשות?
איך נוצר רגש לא הגיוני? השתקפות רגשית, רגשות לא הגיוניים, רגש לא הגיוני, אהבה לא הגיונית, שנאה לא הגיונית, פחד לא הגיוני, כעס לא הגיוני, יראה נפולה, אהבה נפולה, התאהבות לא הגיונית, למה אני מרגיש רגש לא הגיוני? איך נוצרים רגשות?
... נוצר רגש לא הגיוני? השתקפות רגשית, רגשות לא הגיוניים, רגש לא הגיוני, אהבה לא הגיונית, שנאה לא הגיונית, פחד לא הגיוני, כעס לא הגיוני, יראה נפולה, אהבה נפולה, התאהבות לא הגיונית, למה אני מרגיש רגש לא הגיוני? איך נוצרים רגשות? למה אנחנו מרגישים רגשות לא הגיוניים? הרבה פעמים אנשים חווים רגשות שנראים להם לא הגיוניים, כמו פחד גדול מדי מדבר קטן, אהבה חזקה מדי לדבר פשוט, כעס קיצוני כלפי עניין לא משמעותי, או התאהבות שנראית ... או למה אני כל כך אוהב את זה? בעצם הוא מתייחס לתחושה שרגש זה אינו פרופורציונלי או לא מוצדק באופן רציונלי. אליעד כהן מסביר כי מאחורי כל רגש לא הגיוני עומד תמיד היגיון מסוים, גם אם אותו אדם לא מודע להיגיון הזה. אחת הסיבות המרכזיות לרגשות לא הגיוניים היא שהרגש שאנו חשים כלפי אובייקט מסוים הוא למעשה רגש כלפי אובייקט אחר או אירוע אחר שמשתקף לנו דרך הדבר הזה. זה נקרא השתקפות רגשית. מהי השתקפות רגשית ואיך היא גורמת לרגשות לא הגיוניים? השתקפות רגשית מתרחשת כאשר אדם חווה רגש חזק כלפי משהו לא בגלל אותו הדבר עצמו, אלא בגלל משהו אחר שאותו דבר ... מתארת מצב שבו הפחד הגדול שיש לאדם ממשהו אחד מתלבש ונופל על משהו אחר, פשוט יותר או זמין יותר. לדוגמה, פחד גדול מכישלון אישי יכול להתבטא כפחד לא הגיוני ממשהו שולי. אהבה נפולה היא כאשר האהבה האמיתית כלפי משהו או מישהו מתגלמת באובייקט אחר, פשוט ונגיש יותר. לדוגמה, אדם שמחפש אהבת הורה יכול להתאהב בבן או בת זוג שמזכירים את ההורה שלו. איך מזהים את המקור לרגשות לא הגיוניים? אליעד מציע דרך פרקטית להתמודדות עם רגשות לא הגיוניים. בכל פעם שמרגישים רגש לא הגיוני, ניתן לעצור ולבדוק מה הדבר באמת מזכיר לנו או מה מסתתר מאחורי הרגש הזה. ייתכן שהפחד, הכעס או האהבה הם כלפי משהו אחר לגמרי שהדבר הנוכחי פשוט מזכיר לנו. האם גם רגשות הגיוניים יכולים להיות השתקפות של משהו אחר? נקודה נוספת וחשובה שמציין אליעד היא שגם כאשר רגש נראה לנו הגיוני, עדיין כדאי לבדוק אם הוא אכן רגש אותנטי או שמא הוא בעצם השתקפות רגשית. גם אם אדם כועס עלינו וזה נראה לנו מוצדק והגיוני, אולי הוא בעצם כועס על משהו אחר וזה פשוט משתקף דרכנו. כך גם באהבה - גם אם נראה הגיוני מאוד שמישהו אוהב אותנו, כדאי לבדוק האם האהבה הזו באמת אותנטית, או שהיא למעשה השתקפות של אהבה למשהו או ... שאליעד כהן מסביר, מאפשרת לנו לראות מעבר לרגש המיידי ולהבין טוב יותר את עצמנו ואת האנשים סביבנו. בכל פעם שאנו מרגישים רגש לא פרופורציונלי או לא הגיוני, חשוב לשאול מה באמת מסתתר מאחורי הרגש הזה?. זיהוי המקור האמיתי של הרגשות יכול להוביל להיכרות עצמית טובה ...
נוסחה לגלות את הסיבה של רע לא הגיוני, מה הסיבה של פחד לא הגיוני? מה הסיבה של דיכאון לא הגיוני? מאניה דיפרסיה, טיפול בהפרעות נפשיות לא הגיוניות, מה הסיבה של חרדה לא הגיונית? כעס לא הגיוני, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית
נוסחה לגלות את הסיבה של רע לא הגיוני, מה הסיבה של פחד לא הגיוני? מה הסיבה של דיכאון לא הגיוני? מאניה דיפרסיה, טיפול בהפרעות נפשיות לא הגיוניות, מה הסיבה של חרדה לא הגיונית? כעס לא הגיוני, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית
... לגלות את הסיבה של רע לא הגיוני, מה הסיבה של פחד לא הגיוני? מה הסיבה של דיכאון לא הגיוני? מאניה דיפרסיה, טיפול בהפרעות נפשיות לא הגיוניות, מה הסיבה של חרדה לא הגיונית? כעס לא הגיוני, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית מהי הנוסחה למציאת סיבות לרגשות לא הגיוניים? כאשר אדם חווה בעיה נפשית שנראית לו לא הגיונית, כמו פחד לא הגיוני, חרדה, דיכאון לא מוסבר, או מחשבה טורדנית אובססיבית, ישנה נוסחה ברורה ופשוטה להבין מה הסיבה העמוקה לכך, על פי ההסבר של אליעד כהן. כל חוויה רעה לא הגיונית מקורה למעשה בטוב לא הגיוני שהאדם האמין בו בעבר או עדיין מאמין בו. כאשר אדם מרגיש פחד או חרדה בצורה מוגזמת, הסיבה היא שקודם לכן הוא האמין במשהו חיובי בצורה מוגזמת. יש ... פחות, זה נובע מכך שהוא מאמין שאם יהיה לו כסף, יהיה לו טוב בצורה קיצונית ולא הגיונית. ככל שהאדם חושב באופן מוגזם שחוסר כסף יביא לו אסון, כך הוא מאמין באופן לא ריאלי בכוחו של כסף להביא לו אושר רב. כשבודקים לעומק, מתברר שאותו ... להביא אושר, וכך גם את האמונה שכאשר אין כסף הוא יסבול מאוד. איך קשור הטוב הלא הגיוני לפחדים קיצוניים? הטוב הלא הגיוני הוא למעשה המנוע של הפחדים הלא הגיוניים. למשל, אדם הסובל מחרדה חברתית או מפחד שלא יאהבו אותו, מאמין באופן מוגזם שאהבה מהסביבה תגרום לו אושר עצום, בלתי מוגבל כמעט. לכן כאשר הוא ... ובפחדים מוגזמים? על מנת לטפל בבעיה כזו, צריך לבדוק ולחשוף את הטוב המוגזם הלא הגיוני, ואז לפרק אותו. אם אדם נמצא בפחד מוגזם, הוא צריך לשאול את עצמו מה ההפך החיובי של המצב שאני פוחד ממנו?. למשל, אם אדם חושש מאסון כלכלי, עליו ... שמפחד באופן מוגזם מגבהים אולי חושש שחוקי הפיזיקה ישתנו והוא ייפול. הפחד הלא הגיוני הזה קיים כי כנראה יש לו תקווה לא הגיונית שחוקי הטבע יכולים להשתנות לטובה במצבים אחרים, למשל להעניק לו תחושת ביטחון מוחלט. האדם בעצם משקר לעצמו או חי באשליה חיובית לא הגיונית, מה שגורם לאשליה השלילית להתעצם גם כן. איך שקרים עצמיים יוצרים מחשבות אובססיביות וחרדות? כאשר אדם מרבה לשקר לעצמו לגבי דברים חיוביים ולא ... מחיר של פחד וחרדה מוגזמים בצד השני. מה השיטה של אליעד כהן להפסיק סבל נפשי לא הגיוני? הדרך שאליעד מציע כדי למנוע ולהפסיק סבל נפשי מוגזם היא לאזן את החשיבה. אין להפסיק לחלוטין את התקווה או השמחה, אלא להימנע מהגזמות לא ... את המציאות כפי שהיא, ללא הגזמות לא חיוביות ולא שליליות. מה הסיבה של פחד לא הגיוני? טיפול במחשבה אובססיבית איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה? מה גורם לחרדה לא מוסברת? איך מחשבות חיוביות יוצרות חרדה? מדוע יש לי דיכאון לא הגיוני?
פחדים במערכות יחסים, פחד לא הגיוני בזוגיות, פרנויה בזוגיות, חרדת נטישה לא הגיונית, חרדת דחייה לא הגיונית, פחד גישה לא הגיוני, איך נוצר פחד לא הגיוני? הנאה על חשבון העתיד, טיפול בפחד לא הגיוני, למה אני מפחד להתחיל איתה?
פחדים במערכות יחסים, פחד לא הגיוני בזוגיות, פרנויה בזוגיות, חרדת נטישה לא הגיונית, חרדת דחייה לא הגיונית, פחד גישה לא הגיוני, איך נוצר פחד לא הגיוני? הנאה על חשבון העתיד, טיפול בפחד לא הגיוני, למה אני מפחד להתחיל איתה?
... במערכות יחסים, פחד לא הגיוני בזוגיות, פרנויה בזוגיות, חרדת נטישה לא הגיונית , חרדת דחייה לא הגיונית, פחד גישה לא הגיוני, איך נוצר פחד לא הגיוני? הנאה על חשבון העתיד, טיפול בפחד לא הגיוני, למה אני מפחד להתחיל איתה? למה אני מפחד מדברים שאני יודע שלא יקרו? פחדים לא הגיוניים וחרדות בלתי מוסברות הם תופעה נפוצה אצל אנשים רבים, והסיבה העיקרית לכך נעוצה ... ולכן גם מייצר פחדים לא הגיוניים ותרחישים שליליים שאין להם בסיס מציאותי. לדוגמה, אדם שרוצה מאוד להצליח במערכת ... אחת הסיבות המרכזיות לפחדים לא הגיוניים היא הדמיון. כשאדם רוצה מאוד משהו, הוא מתחיל לדמיין באופן אוטומטי מציאות ... הסיכון שיחווה חרדה ופחדים לא הגיוניים. במקרה שהמציאות לא תואמת את הפנטזיה, התוצאה תהיה אכזבה קשה, חרדות ופרנויות, ... איך להתמודד עם פחדים לא הגיוניים וחרדות בזוגיות? כדי לפתור פחדים וחרדות לא הגיוניים , האדם צריך ללמוד להרגיש טוב עם עצמו ללא תלות חיצונית. הדרך לכך כוללת את ... הוא אינו מפתח פחדים לא הגיוניים או חרדות. במצב כזה, הוא יכול להיות בזוגיות בצורה רגועה ובריאה, בלי חרדות לא ... - איך להיות חופשי מפחדים לא הגיוניים בזוגיות? הדרך לשחרור מפחדים וחרדות בזוגיות היא לא להיתלות בדמיון או הבטחות ... שהם, כך החרדות והפחדים הלא הגיוניים ייעלמו. למה אני כל כך מפחד? פחדים לא הגיוניים בזוגיות הבטחות של פוליטיקאים חרדת נטישה בזוגיות איך להרגיש טוב לבד? למה אנשים ... איך נוצרת פרנויה לא הגיונית? מה גורם לפחדים לא הגיוניים? פעמים רבות אנשים חווים פחדים לא הגיוניים - הם מודעים לכך שאין סיבה ממשית לפחדם, אך בכל זאת הם חשים חרדה, דאגה ולחץ ... מבוססות. איך להימנע מפחדים לא הגיוניים? כדי להפחית חרדות ופחדים לא מציאותיים, על האדם ללמוד להרגיש טוב עם עצמו, בלי ... לסיכום כאשר אדם חווה פחדים לא הגיוניים, הסיבה לכך טמונה לרוב ברצון מוגזם להצלחה ודמיון יתר. הפתרון הוא ללמוד להיות ... להיכנס לאתר ולחפש: פחדים לא הגיוניים, פרנויות, דמיון ומציאות, איך להרגיש טוב לבד, איך להוריד לחץ נפשי, איך לא ...
לעמוד בצפירה, יום הזיכרון לחללי צהל, יום הזיכרון לשואה ולגבורה, לעמוד דום בצפירה, על מי מוטל נטל ההוכחה? מה יותר הגיוני? הגיוני יותר, הגיוני פחות
לעמוד בצפירה, יום הזיכרון לחללי צהל, יום הזיכרון לשואה ולגבורה, לעמוד דום בצפירה, על מי מוטל נטל ההוכחה? מה יותר הגיוני? הגיוני יותר, הגיוני פחות
... בצפירה, יום הזיכרון לחללי צהל, יום הזיכרון לשואה ולגבורה, לעמוד דום בצפירה, על מי מוטל נטל ההוכחה? מה יותר הגיוני? הגיוני יותר, הגיוני פחות מה יותר הגיוני: לעמוד או לשבת בצפירה? הדיון שהובא בהרצאה מתמקד בשאלה האם הגיוני יותר לעמוד או לשבת בזמן הצפירה, במיוחד בהקשר של יום הזיכרון לחללי צהל ויום הזיכרון לשואה ולגבורה. אליעד כהן מעלה את השאלה מה יותר הגיוני לעשות בעת הצפירה - לעמוד או לשבת. הכוונה כאן היא לא רק לשאלה מעשית של התנהגות בזמן הצפירה, אלא גם לשאלה פילוסופית עמוקה יותר על משמעות הפעולה ומה עומד מאחוריה. ... החברה מצפים לכך? אליעד מדגיש כי כאשר לא קיים הבדל מוחלט בין עמידה לשבת, אז כל אדם יכול לבחור את מה שמתאים לו באופן אישי. מה הגיוני יותר כשאנחנו בוחנים את שתי האפשרויות? השיחה נוגעת גם בשאלה האם יש באמת הבדל בין עמידה לשבת, ואם כן - איך עלינו להעריך את ההיגיון שמאחורי כל אחת מהפעולות? יש ... הבא שעלה בהרצאה היה השאלה אם כל הגיונות שווים, או אם יש מקרים בהם עלינו לבחור בגישה מסוימת משום שהיא נחשבת לנכונה יותר, הגיונית יותר או חשובה יותר מבחינה מוסרית. אליעד מציין כי לפעמים אנחנו יכולים לבחור פעולה מסוימת לא מתוך היגיון טהור, אלא מתוך רצון להזדהות עם אחרים, עם תחושת כבוד ... בעמידה או ישיבה בצפירה הבחירה בין עמידה לשבת בזיכרון מהי מחויבות אישית לפעולות חברתיות? האם כל הגיונות שווים? מה יותר הגיוני: לעמוד או לשבת בצפירה? בדיון זה, אליעד מציע מספר תובנות לגבי פעולת העמידה בצפירה, בעיקר בהקשר של יום הזיכרון לחללי צהל ויום הזיכרון לשואה ולגבורה. המיקוד העיקרי הוא בשאלה האם יש היגיון בעמידה בצפירה, ומה יותר הגיוני: לעמוד או לשבת? האם יש מצבים שבהם כל אחת מהפעולות הגיונית באותה מידה, או שמא יש עדיפות ברורה לפעולה אחת? האם יש יותר היגיון בעמידה בצפירה או בשבת? במהלך השיחה, השניים מדברים על איך כל אחת מהפעולות (עמידה או ישיבה) יכולה להרגיש או להיראות בעיני אחרים. נניח שיש אנשים שעומדים בצפירה ויש אחרים שמעדיפים לשבת. השאלה היא מה יותר הגיוני, להימנע מלעמוד או דווקא להימנע מלשבת. בכל אחת מהאפשרויות יש יתרונות וחסרונות. אם נניח שנמצאה היגיון בעמידה, האם זה אומר שההיגיון במנוחה (ישיבה) הוא חסר ערך? ... ואילו הגיונות יש לכל אחת. מה שאנשים רוצים לעשות יכול להיות שונה באופן אישי, וזה לא בהכרח מבוסס על ההיגיון האובייקטיבי. מה הגיוני יותר כשאנחנו בוחנים את שתי האפשרויות? הדיון הזה גם נוגע בשאלה של איך כל אחד מאיתנו בוחר לפעול, ומתי ההיגיון שלנו משתנה. אם נשאל את עצמנו האם באמת יש הבדל בין ...
הנוסחה הסודית של אליעד כהן, איך לגלות למה רע לך? איך נוצרת מחשבה שלילית? איך נוצרת התנהגות שלילית? איך נוצר פחד לא הגיוני? איך נוצר חוסר ביטחון עצמי? איך נוצרת הפרעת אישיות? אין רע בלי טוב, מאניה דיפרסיה, איך לקרוא אנשים?
הנוסחה הסודית של אליעד כהן, איך לגלות למה רע לך? איך נוצרת מחשבה שלילית? איך נוצרת התנהגות שלילית? איך נוצר פחד לא הגיוני? איך נוצר חוסר ביטחון עצמי? איך נוצרת הפרעת אישיות? אין רע בלי טוב, מאניה דיפרסיה, איך לקרוא אנשים?
... הסודית של אליעד כהן, איך לגלות למה רע לך? איך נוצרת מחשבה שלילית? איך נוצרת התנהגות שלילית? איך נוצר פחד לא הגיוני? איך נוצר חוסר ביטחון עצמי? איך נוצרת הפרעת אישיות? אין רע בלי טוב, מאניה דיפרסיה, איך לקרוא אנשים? איך לגלות את מקור המחשבות השליליות? ההרצאה של אליעד כהן מציגה נוסחה פשוטה להבנת מקורות המחשבות השליליות והתנהגויות שליליות, תוך הבנת הקשר שבין מחשבות חיוביות לא הגיוניות למחשבות שליליות לא הגיוניות. אליעד מתאר כיצד כל מחשבה שלילית, כאשר היא לא הגיונית, נוצרת ממחשבה חיובית לא הגיונית שמזינה אותה. כדי להבין את מקור המחשבות השליליות שמציקות לאדם, יש לבחון את המחשבה החיובית המנוגדת שלה. מהו הקשר בין טוב ורע? אליעד מסביר שהרע והטוב הם ... כך שבלי רע, לא ניתן להבין או להעריך את הטוב. זהו העיקרון החשוב להמשך ההסבר: רע טוב, וההפך גם נכון. כל מחשבה שלילית, שהיא לא הגיונית, נשענת על מחשבה חיובית לא הגיונית. איך זה פועל במציאות? כיצד מחשבה חיובית לא הגיונית יכולה ליצור פחד לא הגיוני? לדוגמה, אדם שמפחד מאריה בובה - מדובר בפחד לא הגיוני. כדי שהפחד הלא הגיוני הזה יתממש, עליו להחזיק במחשבה חיובית לא הגיונית כלשהי. כלומר, לפני שהתפוסה אני מפחד מאריה בובה תיווצר, האדם צריך להחזיק במחשבה חיובית ומוגזמת, כמו אני לא יכול להרגיש בטוח במצבים כאלה, שתביא בסופו של דבר לפחד המוגזם. דוגמה לחוסר ביטחון עצמי אם אדם מרגיש חוסר ביטחון עצמי כשהוא אמור להיות בטוח בעצמו, הדבר נובע ממחשבה חיובית לא הגיונית בה הוא בטוח יותר מדי על משהו אחר, כגון מקרה שהוא לא יכול להתמודד עמו, אך הוא משער שהוא יצליח בו. או אפילו במצבים שבהם הוא מאמין שבעתיד יצליח בו יותר ממה שנכון מציאותית. כשיש עודף ביטחון עצמי לא הגיוני, הדבר יכול להוביל באופן טבעי לחוסר ביטחון עצמי בסיטואציות שבהן לא היה אמור להרגיש כך. ההפך של כולם נגדי אם אדם מרגיש כולם נגדי, חשוב לבדוק את ההפך - כולם ... מאוחר, כשהציפיות לא מתממשות. הקשר בין מניה לדיפרסיה הקשר בין המניה לדיפרסיה מדגים את השיטה של אליעד. אדם שמח מאוד ללא סיבה הגיונית (מניה) עלול לחוות אחר כך דיכאון (דיפרסיה) כאשר המצב לא עומד בציפיותיו הגבוהות והמוגזמות. כל התלהבות יתר במצבים חיוביים יכולה להוביל לכאב רגשי חזק בהמשך כאשר הם לא מצליחים להתממש כפי שציפה. הנוסחה להתמודד עם מחשבות שליליות כדי להתמודד עם מחשבות שליליות לא הגיוניות, יש להפוך את המחשבה השלילית לחיובית ולבחון מה ההפך החיובי לא הגיוני שמזין אותה. אם אדם נמצא בדיכאון או חרדה לא הגיונית, עליו לחפש זיכרונות או תחושות חיוביות מוגזמות שמזינות את רגשותיו השליליים. תהליך זה עוזר לנטרל את המחשבות השליליות על ידי הצמדת המחשבה החיובית לאמת ולמציאות מאוזנת יותר. השטן וההיגיון השטן בתיאור של אליעד הוא מטאפורה לכוח שמנסה לגרום לאדם להרגיש רע לא הגיוני. כדי להשיג זאת, השטן יתחיל במחשבה חיובית לא הגיונית שמפגיעה בהיגיון של האדם, ובכך מאפשרת את התפשטות המחשבות השליליות. הדוגמה שהביא אליעד הייתה של פחד מבובה של אריה. הוא מסביר שהשטן חודר אל ההיגיון שלנו על ידי כך שהוא גורם לנו לחשוב מחשבות חיוביות לא הגיוניות (כגון אני כל כך אוהב את עצמי או כולם אוהבים אותי) שיביאו בעקבותיהם מחשבות שליליות לא הגיוניות. המנגנון של הפרעות נפשיות אליעד מסביר שברוב ההפרעות הנפשיות יש אלמנט של עודף - למשל, אדם שנראה אלים כלפי אחרים עשוי להיות כזה בגלל פחד מיותר לפגוע בהם. כל התנהגות שלילית נובעת במקרים רבים מהמחשבה החיובית המוגזמת שמזינה אותה. לדוגמה, דיכאון או חרדה נובעים לעיתים ממחשבות חיוביות לא הגיוניות שמפחיתות את האיזון הנפשי. סיכום הנוסחה המוצגת בהרצאה של אליעד כהן טוענת כי כל מחשבה שלילית לא הגיונית נובעת מהמחשבה החיובית הלא הגיונית שמזינה אותה. כדי להתגבר על תחושות רעות או שליליות, יש להבין את המקור של המחשבה החיובית המוגזמת שמובילה אליה. אליעד מציע לשאול את עצמנו את השאלות הנכונות: ... נוצרות מחשבות שליליות? מהי השיטה של אליעד כהן? איך להתמודד עם פחדים וחרדות? איך לשפר ביטחון עצמי? איך להתמודד עם דיכאון לא הגיוני? מהו הקשר בין מניה לדיפרסיה? איך אפשר להבין כשיש לאדם מחשבה שלילית שמציקה לו? בשאלה זו עוסקים ברעיון של זיהוי מחשבות שליליות והבנת המקור שלהן. עולה כאן ... תחושת אני לא שווה או אין לי ביטחון עצמי - מאיפה היא באה ומה מזין אותה? כדי להסביר זאת, מוצגת נוסחה שלפיה כל מחשבה שלילית לא הגיונית, נובעת מכך שיש לאדם מחשבה חיובית לא הגיונית שמקיימת אותה. במילים אחרות, כל רע לא הגיוני מתקיים בזכות טוב לא הגיוני שמאפשר לו להתקיים. מדוע מדברים על רע בעולם כדוגמה להמחשת הרעיון? כאן מובא סיפור על אנשים ששואלים: למה יש רע בעולם?. חלק אומרים שהרע קיים כדי שאנשים יוכלו ...
טעויות בחיזור, רצון לגיטימי בזוגיות, רצון לא לגיטימי בזוגיות, לרצות שבהן זוג ישתנה למעני, לרצות שהבת זוג תשנה למעני, רוצה שהיא תרצה רק אותי, רוצה שהוא ירצה רק אותי, איך לא לגרום למישהו לאהוב אותך? חוסר הדדיות בזוגיות
טעויות בחיזור, רצון לגיטימי בזוגיות, רצון לא לגיטימי בזוגיות, לרצות שבהן זוג ישתנה למעני, לרצות שהבת זוג תשנה למעני, רוצה שהיא תרצה רק אותי, רוצה שהוא ירצה רק אותי, איך לא לגרום למישהו לאהוב אותך? חוסר הדדיות בזוגיות
... ירצה רק אותי, איך לא לגרום למישהו לאהוב אותך? חוסר הדדיות בזוגיות האם הגיוני לרצות זוגיות? לרצות זוגיות זו שאיפה לגיטימית וטבעית. השאלה אינה האם זה הגיוני לרצות קשר זוגי, אלא איך עושים את זה ומה הדרך להשיג זאת. כל אדם יכול לרצות קשר רומנטי, שיכול ... ביותר, אבל כאשר הם אינם מספקים תמורה או יחס דומה, יש בכך חוסר איזון. האם הגיוני לצפות למערכת יחסים מושלמת מבלי לתת יחס דומה? שאלה זו מתארת את הקונפליקט המרכזי בזוגיות. הגיוני לאדם לרצות יחס טוב מהצד השני, אך לא תמיד הגיוני או לגיטימי מצידו לצפות לתוצאה כזו מבלי לתרום לכך בשום אופן. הרצון למצוא מישהו שיאהב וייתן לך את ... אך הוא לרוב לא עובד, כי הוא לא מתמקד בשיפור עצמי או בהשקעה אמיתית. האם הגיוני לרצות בלי לעבוד כדי לקבל מה שרוצים? זה לגיטימי לרצות, אך הבעיה היא שלא תמיד אפשר להשיג את מה ... תקשורת נכונה בין בני זוג התמודדות עם תלונות והאשמות במערכות יחסים האם הגיוני לרצות זוגיות? שאלה: האם באמת הגיוני לרצות להיות בזוגיות? תשובה: כן, יש בזה היגיון. מותר לאדם לרצות קשר זוגי ומותר לאדם להחזיק בכל ... כלומר, עצם הרצון עצמו הוא לגיטימי גם אם הוא נראה מוזר או קיצוני. האם הגיוני לצפות לקבל את הטוב המוחלט ולתת את הרע המוחלט? שאלה: האם טבעי או הגיוני לרצות שבן הזוג יעניק יחס מושלם, בזמן שאני אתייחס אליו בצורה מזלזלת? תשובה: כן, גם זה הגיוני ברמה של מותר לרצות. אדם יכול לצפות לזכות ביחס הטוב ביותר למרות שהוא בעצמו לא משתדל לתת בחזרה. ... על מנת שהם (הדורשים) לא יצטרכו לזוז מאזור הנוחות. זו עצלנות וניצול. למה הגיוני לרצות בלי לעבוד ולמה עדיין זו טעות לנהוג כך? שאלה: מה רע בכך שאני רוצה לקבל את מה שאני רוצה בלי ... נכונה בין בני זוג התמודדות עם תלונות והאשמות במערכות יחסים עכשיו האם הגיוני שאתה תרצה להיות בזוגיות זה הגיוני כזה דבר? ש: הגיוני. אליעד: איזה היגיון יש בזה? ש: יש היגיון. אליעד: אז למה שמישהו יעשה כזה דבר הגיוני, האם הגיוני שאתה תצפה מהבת זוג שלך שהיא מה תיתן לך לדוגמה? ש: יחס. אליעד: יחס הגיוני, האם הגיוני שאתה תצפה מכך שהיא תיתן לך את היחס הכי טוב בעולם הגיוני? ש: הגיוני. אליעד: הגיוני, האם הגיוני שאתה תצפה לכך שהיא תיתן לך את היחס הכי טוב בעולם ושאתה תתייחס אליה בצורה הכי מזלזלת בעולם האם זה הגיוני שאתה תרצה כזה דבר? ש: כן. אליעד: נכון הגיוני, האם הגיוני שאתה האם זה לגיטימי שאתה תרצה שהיא תיתן לך את היחס הכי טוב בעולם ואתה תיתן לה את היחס הכי גרוע בעולם האם זה הגיוני תשובה כן זה הגיוני. עכשיו ולמה נתתי דווקא את הדוגמה הזאת כדי לקחת את הדבר שהוא כביכול הכי לא הגיוני ולהגיד שגם הוא הגיוני, לא משנה מה אתה מצפה מהבן זוג מהבת זוג לא משנה מה מצפים זה
איך לבחור ראש ממשלה? למה מצע פוליטי לא חשוב? האם הגיוני רק ביבי? האם הגיוני רק לא ביבי? במי לבחור בבחירות? למי להצביע בבחירות? איך לדעת במי לבחור? איך לבחור מנהל? איך לבחור מנכל? האם הגיוני להצביע לפי אישיות? איך לבחור מנהיג?
איך לבחור ראש ממשלה? למה מצע פוליטי לא חשוב? האם הגיוני רק ביבי? האם הגיוני רק לא ביבי? במי לבחור בבחירות? למי להצביע בבחירות? איך לדעת במי לבחור? איך לבחור מנהל? איך לבחור מנכל? האם הגיוני להצביע לפי אישיות? איך לבחור מנהיג?
... לבחור ראש ממשלה? למה מצע פוליטי לא חשוב? האם הגיוני רק ביבי? האם הגיוני רק לא ביבי? במי לבחור בבחירות? למי להצביע בבחירות? איך לדעת במי לבחור? איך לבחור מנהל? איך לבחור מנכל? האם הגיוני להצביע לפי אישיות? איך לבחור מנהיג? איך לבחור ראש ממשלה? הרבה פעמים בבחירות, אנחנו מוצאים את עצמנו שואלים האם עלינו ... המרכזי להצביע עבורו. למי להצביע בבחירות איך לדעת במי לבחור פוליטיקה ייעוץ ארגוני איך לבחור מנהל האם הגיוני להצביע בבחירות למישהו רק מתוך הערצה אליו או מתוך שנאה למועמד אחר? יש מקרים שבהם אנשים בוחרים להצביע למועמד בלי קשר ... למשל, יש הטוענים רק ביבי כי הם מעריצים את נתניהו, או רק לא ביבי כי הם לא סומכים עליו. מצד אחד, נראה הגיוני יותר לבחון מה כל מפלגה מתחייבת, ולהצביע למי שעמדותיו תואמות את ההשקפה האישית. לדוגמה, אדם דתי לא יבחר מפלגה שמבטיחה ... יש לו ניסיון והצלחות קודמות בניהול מורכב. לא תמיד נכון לבחור במנהל הראשון רק כי המראיין מסכים איתו. לעתים הגיוני יותר להעדיף אדם מחושל ומנוסה, שסומכים עליו כי יודע להתאים את עצמו למציאות המשתנה ולקבל החלטות מושכלות. מדוע יש אנשים ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על ניתוח מחשבה לא הגיונית, תיאור מקרה טיפולי, מאשים את עצמי בהתנהגות של אחרים, לוקח אחריות על התנהגות של אחרים, איך לא להאשים את עצמי? למה אני חושב מחשבה לא הגיונית? איך להתמודד עם מחשבות טורדניות? טיפול במחשבות אובססיביות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: הגיוני, מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש אמת מוחלטת? האם יש משמעות לחיים? איך להנות בחיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להיות מאושר? האם לדומם יש תודעה? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה יש רע וסבל בעולם? האם הכל אפשרי? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה המשמעות של החיים? האם אפשר לדעת הכל? אולי אנחנו במטריקס? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצר העולם? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מי ברא את אלוהים? האם יש או אין אלוהים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: הגיוני, איך לפרש חלומות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לקבל החלטות? איך לשתול מחשבות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להאמין בעצמך? איך לעשות יותר כסף? איך להשיג ביטחון עצמי? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בזוגיות? איך להעריך את עצמך? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בראיון עבודה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשנות תכונות אופי? איך ליצור אהבה? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך להיגמל מהימורים? איך לחנך ילדים? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למצוא זוגיות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן פרטי, אימון אישי להרזיה, קואצ'ר לזוגיות בנושאי הגיוני - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2344 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 09:35:18 - wesi1