אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טיפולים ✔אהבה לא הגיונית, למה אני אוהב אותה? למה אני אוהבת אותו? האם להילחם על הקשר הזה? האם ללכת לטיפול זוגי? התאהבות לא הגיונית, איך נוצרת התאהבות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
12:52אהבה לא הגיונית, למה אני אוהב אותה? למה אני אוהבת אותו? האם להילחם על הקשר הזה? האם ללכת לטיפול זוגי? התאהבות לא הגיונית, איך נוצרת התאהבות? קשר זוגי, למה אני מאוהב בה? למה היא אוהבת אותי? מה זו אהבה?
מה גורם לנו לאהוב אדם שעושה לנו רע?

אליעד כהן מסביר כי האהבה שלנו לאחרים לא תמיד הגיונית כפי שנראה לנו. תאוריה בסיסית אומרת שאנחנו אוהבים את מי שאנחנו חושבים שעושה לנו טוב ושהטוב שלנו תלוי בו. לדוגמה, אם אתה חושב שהטוב שלך תלוי במישהו בשם משה, ככל שהטוב הזה יותר חשוב לך וככל שאתה תלוי בו יותר, כך תאהב יותר את משה.

אולם, לפעמים מתרחשת תופעה שנראית מנוגדת להיגיון הזה: אנשים ממשיכים לאהוב ולהילחם על קשר זוגי עם מישהו שלמעשה עושה להם רע. השאלה שנוצרת היא למה אדם ירצה להילחם על קשר שעושה לו רע, ומדוע הוא ממשיך להיאחז בו אם הוא לא טוב לו?

מדוע אנשים נאבקים על קשר זוגי רע?

אליעד נותן דוגמה של זוגיות שבה האישה רוצה להתגרש כי "לא טוב לה", בעוד שהגבר דווקא רוצה להמשיך בקשר, למרות שגם לו לא טוב. הגבר מציע ללכת לטיפול זוגי כי הוא רוצה "להילחם על הקשר". אם נשאל אותו האם הוא אוהב אותה, התשובה תהיה לרוב שלילית. אם כך, למה הוא נלחם על קשר שהוא אינו אוהב ואינו מרגיש טוב בו?

ההסבר שנותן אליעד הוא שהגבר הזה למעשה לא אוהב את האישה שאיתה הוא נמצא, אלא הוא אוהב דמות דמיונית של מה שהוא היה רוצה שהיא תהיה. הוא נלחם על קשר לא בגלל האדם עצמו, אלא כי הוא מדמיין את האפשרות שהמצב ישתפר, והאישה תהפוך לאותה דמות דמיונית ומושלמת שהוא מפנטז עליה.

האם אנו אוהבים את האדם או את הדימוי שלו?

לפי אליעד כהן, לעיתים קרובות האהבה שלנו אינה מופנית כלפי האדם שאיתו אנחנו נמצאים, אלא כלפי דמות דמיונית שאנו יוצרים בראשנו. למשל, אדם שמאוהב בשחקנית קולנוע לא באמת אוהב אותה כאדם, אלא הוא מאוהב בדמות ובפנטזיה שבנה סביבה. באופן דומה, אדם שנלחם על קשר זוגי רע, למעשה לא נלחם עבור האדם הנוכחי, אלא עבור הדמות האידיאלית שהוא יצר בדמיונו.

הוא נותן דוגמה נוספת של אדם בשם שרה. בן זוגה של שרה לא אוהב אותה, שרה גורמת לו לסבל ואף בוגדת בו, אך הוא מתעקש להילחם על הקשר ולשנות אותה. הסיבה לכך היא שבתוך ראשו קיימת "שרה אחרת" דמיונית, שלידה הוא מרגיש שלם ומאושר. המאבק שלו אינו עבור שרה האמיתית, אלא עבור "שרה הדמיונית".

אם יופיע אדם חדש שדומה לאותה דמות דמיונית שהוא יצר בראשו, בן הזוג יעזוב את שרה בקלות לטובת הדמות החדשה הזו. כלומר, הוא לא באמת רוצה את האדם שאיתו הוא נמצא, אלא הוא רודף אחרי אידיאל דמיוני.

מדוע אנשים נלחמים על אידיאלים דמיוניים בזוגיות?

אליעד מסביר כי הסיבה האמיתית לכך שאנשים מתאהבים בדמויות דמיוניות ובאידיאלים, היא שהם בעצם רוצים להרגיש תחושה של שלמות פנימית. הם מאמינים שהדרך הקלה ביותר להגיע לשלמות הזו היא באמצעות אותה דמות אידיאלית. הם לא באמת אוהבים את הדמות עצמה, אלא משתמשים בה ככלי כדי להגיע לתחושת השלמות שאותה הם מחפשים בתת - מודע שלהם.

הוא מסביר שמה שאנשים באמת רוצים הוא להרגיש טוב, ולכן כאשר הם מדמיינים את עצמם עם הדמות הדמיונית הזו הם חווים תחושה טובה - וזה מה שמניע אותם להילחם עבורה.

האם אפשר לאהוב מישהו בגלל משהו אחר לחלוטין?

עוד נקודה שאליעד מעלה היא שבאופן כללי, כל הרצונות שלנו הם בעצם אמצעי למטרה אחרת. לדוגמה, אדם לא באמת רוצה כסף, אלא הוא רוצה את מה שהוא חושב שהכסף יביא לו. כל רצון מוביל לרצון אחר, עד שלבסוף הרצון הבסיסי הוא פשוט להרגיש טוב.

אליעד טוען שאם אדם ינסה לבדוק למה הוא רוצה להרגיש טוב, הוא יגיע בסוף להבנה שאין סיבה אמיתית נוספת לרצון הזה. אי אפשר לרצות להרגיש טוב בשביל משהו אחר, מכיוון שאם היית מפסיק לרצות להרגיש טוב, לא היית מפסיד שום דבר אחר. הרצון להרגיש טוב הוא הבסיס לכל רצון אחר, והוא עומד מאחורי כל החלטה וכל מאבק בחיינו, כולל המאבקים הבלתי הגיוניים בזוגיות.

מה באמת מניע אותנו באהבה?

הסיבה לכך שאנשים נאחזים בקשרים רעים היא שהם מאוהבים בדימוי או באידיאל שהם מדמיינים, ולא באדם האמיתי. האידיאל הזה נותן להם תחושה טובה, ולכן הם ממשיכים להיאחז בו ולהילחם עבורו, גם כאשר הוא גורם לסבל.

אליעד מסביר כי אם אנשים היו יודעים מראש שאי אפשר לשנות את בן או בת הזוג הנוכחיים, הם לרוב היו מוותרים בקלות. העובדה שהם מאמינים שאפשר לשנות את האדם הופכת את המאבק לאטרקטיבי, כי הם למעשה נאחזים באידיאל שאותו הם מקווים להשיג.

סיכום המסר המרכזי:

בסופו של דבר, אליעד כהן מדגיש את החשיבות להבין שהאהבה שאנו חווים כלפי אדם אחר היא לעיתים קרובות אהבה לדמות דמיונית שיצרנו, ולא לאדם עצמו. ההבנה הזו יכולה לעזור לנו להבין את המניעים האמיתיים מאחורי המאבקים וההתאהבויות שלנו, ולראות בצורה ברורה יותר מה באמת אנו רוצים בחיים ובמערכות היחסים שלנו.
מהו הקשר בין אהבה לטוב שמישהו עושה לנו?

האהבה היא לא תמיד הגיונית, ולפעמים אנחנו מוצאים את עצמנו אוהבים מישהו למרות שלא טוב לנו איתו. יש תיאוריה שמסבירה שבני אדם אוהבים את מי שהם חושבים שעושים להם טוב ושחיים טובים תלויים בהם. כלומר, אם אדם מאמין שהטוב שלו תלוי במישהו, הוא יאהב אותו כל עוד הוא חושב שהקשר עם אותו אדם נותן לו טוב.

מה קורה כשאחד מבני הזוג רוצה להילחם על הקשר והאחר לא?

נניח מצב שבו אישה אומרת שהיא רוצה להתגרש כי לא טוב לה עם בן הזוג. מצד שני, הבן זוג מעוניין להילחם על הקשר ומציע ללכת לטיפול זוגי, מתוך מחשבה שהוא יכול לשנות את המצב. השאלה היא, מדוע אדם יילחם על קשר שמזיק לו? לכאורה, אם הוא לא אוהב את בן הזוג והקשר עושה לו רע, למה להילחם עליו?

התשובה היא שלפעמים הוא לא נלחם על אותו אדם, אלא על דמות דמיונית שהוא מדמיין. כלומר, הוא מאוהב במישהו שהוא חושב שיכול להיות, ורק את הדמות הזו הוא רוצה. יתכן שהוא שונא את בן הזוג הנוכחי, אבל מדמיין שעם דמות אחרת המצב יהיה טוב יותר, ולכן הוא מנסה לשנות את בן הזוג הנוכחי כדי להתקרב לדמות הדמיונית הזו.

האם אנחנו באמת אוהבים את בני הזוג שלנו או את הדמות הדמיונית?

מה שהאדם אוהב, במקרה כזה, הוא לא את בן הזוג שהוא נמצא איתו עכשיו, אלא את הדמות שהוא מדמיין שיכול להיות איתה בעתיד. אפילו אם הוא שונא את בני הזוג הנוכחיים, הוא לא תמיד אוהב אותם, אלא את התמונה שדמיין מראש.

האם אהבה היא באמת מה שאנחנו חושבים שהיא?

למעשה, אהבה לא תמיד מכוונת לאדם עצמו אלא לדימוי שאנחנו יוצרים. לדוגמה, אדם שמתאהב בשחקנית קולנוע לא אוהב את השחקנית עצמה, אלא את הפנטזיה שהוא יצר עליה, את הדימוי שהיא מייצגת עבורו. כך גם עם בני זוג - אנחנו עשויים לאהוב את הדימוי של מה שהיינו רוצים שהם יהיו, ולא אותם כפי שהם בפועל.

למה אנשים לפעמים נלחמים על משהו שלא טוב להם?

כשאנשים נלחמים על קשר זוגי למרות שהוא לא טוב להם, זה לא בהכרח בגלל שהם אוהבים את האדם שמולם, אלא כי הם מאוהבים בדימוי שהם יוצרים עליו. הם מדמיינים שאם רק יצליחו לשנות אותו או את מערכת היחסים, הם יגיעו למקום טוב יותר, וזו הסיבה שהם ממשיכים להילחם על הקשר.
עכשיו יש תיאוריה שאומרת שבן אדם אוהב את?

ש: מי שהוא חושב שעושה לו טוב שזה תלוי בו.

אליעד: יפה את מי שהוא חושב שעושה לו טוב ושהטוב שלו תלוי בו עד כאן זה נכון יפה, עכשיו בן אדם אוהב את מי שהוא חושב שעושה לו טוב ושהוא חושב שהטוב שלו תלוי בו זאת אומרת אם אתה חושב שהטוב שלך תלוי במשה אז אתה תאהב את משה כמה אתה רוצה את הטוב שתלוי בו כמה אתה תלוי בזה כמה זה ככה תאהב אותו עד כאן זה נכון, עכשיו בא נדבר רגע אחד על זוגיות לפעמים שני בני זוג רבים אחד לא רוצה את הקשר ואחד רוצה את הקשר עכשיו יש אחד אומר "אני לא רוצה את הקשר" נגיד האישה היא אומרת "אני רוצה להתגרש, למה את רוצה להתגרש? כי הוא לא עושה לי טוב לא טוב לי איתו" אוקי עכשיו הולכים לגבר "אתה רוצה אותה? כן רוצה אותה, למה אתה רוצה אותה טוב לך איתה?" ברוב המקרים הוא יגיד שלא יגיד " לא לא טוב לי איתה גם אני לא טוב לי איתה אבל אני מוכן להילחם על הקשר הזה להילחם אני רוצה להילחם על הקשר הזה בא נלך לטיפול זוגי ונלחם על הקשר הזה".

עכשיו בא נחשוב בן אדם שאומר בא נלך לטיפול זוגי מה הוא חושב שהוא צריך להשתנות או שגם השני צריך להשתנות גם השני אם הוא חושב שרק הוא לא צריך טיפול זוגי נכון עכשיו ככה אם בעצם הוא חושב שגם השני צריך להשתנות והרבה פעמים הוא אומר "אם אני נשאר עם הבן אדם הזה איכשהו אני לא רוצה אותו" זאת אומרת שבעצם הבן אדם השני כרגע עושה לו רע זאת אומרת הוא לא מקבל טוב מהבן אדם השני, מה שאני בעצם מנסה להגיד שלפעמים התיאוריה אומרת שבן אדם אוהב את מה שעושה לו טוב עכשיו בן אדם נלחם על קשר שעושה לו טוב או על קשר שעושה לו רע על מה בן אדם ילחם.

ש: על מה שעושה לו טוב.

אליעד: הקשר שעושה לו טוב אז איך יכול להיות שאנשים רע להם בזוגיות והם עדיין נלחמים על הקשר?

ש: כי בעתיד יכול להיות טוב.

אליעד: אבל עובדתית אתה אוהב את הבן אדם הזה?

ש: כן.

אליעד: אתה לא אוהב אותו לא טוב לך איתו.

ש: לא יודע אם הוא אוהב אותו או לא.

אליעד: לא זה חשוב אתה תרצה להילחם על קשר עם מישהו שאתה אוהב או מישהו שאתה לא אוהב?

ש: מישהו שאתה אוהב.

אליעד: מישהו שאתה אוהב נכון את מי אתה אוהב את מי שעושה לך טוב אז איך יכול להיות שאתה נלחם על קשר עם מישהו שלא עושה לך טוב, שאלתי שאלה פשוטה בן אדם ילחם על קשר.

ש: זה להילחם על אינטרסים אחרים לא על אהבה.

אליעד: לא זה לא נכון אינטרסים אחרים זה נקרא אהבה אינטרסים אחרים זה אומר דברים טובים אחרים דברים טובים אחרים שקשורים לקשר איתו זה אומר שהקשר עושה לך טוב.

ש: כרגע לא עושה לי טוב אבל זה יעשה לי טוב בעתיד.

אליעד: אבל אתה אוהב אותה לא כרגע איך שהיא אתה אוהב אותה.

ש: אתה אוהב אותה ואתה לא יודע שאתה אוהב אותה.

אליעד: שמה?

ש: אתה לוקח את מה שאתה רוצה שיראה התמונה העתידית הזאת את זה אתה אוהב ועל זה אתה נלחם אתה לימדת אותנו.

אליעד: אני יודע שלימדתי את זה אז זאת אומרת, שנייה אז בא נחדד כזה דבר בן אדם אוהב את מה שעושה לו טוב כאשר בן אדם נלחם על הזוגיות והוא מנסה לשנות מישהו שלא עושה לו טוב זה לא בגלל שהוא אוהב, כשאתה נלחם נגיד אתה אומר "אני עכשיו רוצה להסתדר עם אשתי" ואתה נלחם לשנות אותה להשתנות לשנות אותה אתה לא עושה את זה כי אתה אוהב אותה אתה עושה את זה כי אתה אוהב מישהי אחרת שאתה חושב שהיא דומה לה, לא אתה צריך להבין את מי אתה אוהב אתה כשאתה נלחם על הזוגיות איתה אתה לא נלחם על הזוגיות כי אתה אוהב אותה או לא תמיד זה ככה תלוי כמה אתה אוהב אותה.

ש: אז אתה נלחם על האידיאה בעצם?

אליעד: בדיוק אתה התאהבת במישהי ומישהי הזאת זאת לא זאת שאתה נמצא איתה עכשיו בטיפול אתה התאהבת במישהי אחרת שהמישהי האחרת הזאת אתה מדמיין יש דמות בראש שלך שאתה מדמיין את הדמות הזאת אתה מדמיין שאתה עם הדמות הזאת וטוב לך וכשאתה מדמיין את הדמות ההיא הדמיונית ואתה מדמיין שהדמות ההיא איתך מאוד טוב לך, למה אתה מתאהב בדמות הדמיונית כי הדמות הדמיונית כשאתה מדמיין שהיא איתך טוב לך בן אדם יכול להתאהב בדמות דמיונית כי מה בן אדם אוהב את מה שעושה לו טוב וכשהוא מדמיין שהוא נמצא עם הדמות הדמיונית אז טוב לו ולכן כשהוא נלחם על הזוגיות הוא לא נלחם עליה הוא נלחם על מה שהוא רוצה שהיא תהיה כי הוא התאהב.

ש: נכון כן.

אליעד: לא אבל צריך להבין שהאהבה זה לא אליה האהבה זה למישהי אחרת אתה נלחם עבור המישהי האחרת דרכה עכשיו למה דרכה כי אתה חושב שביחס לאלטרנטיבות שלך לשנות אותה זה יותר קל מלהשיג את ההיא שאתה רוצה מאשר להתחיל עם מישהי אחרת, מההתחלה איך קראו לאשתו.

ש: שולה.

אליעד: שולה.

ש: תקווה.

אליעד: לא תקווה זה לא טוב תקווה התקווה טובה התקווה רעה לא בא נלך על שם אחר קראו לה שרה. עכשיו ככה הוא לא אהב את שרה שימו לב היה לו רע עם שרה שרה מיררה לו את החיים רק ובגדה בו ומיררה לו את החיים הוא אמר "אני חייב לטפל בזוגיות הזאת אני רוצה להילחם על הזוגיות לשנות אותה" אמרו לו "טוב לך עם שרה" הוא אמר "לא טוב לי עם שרה, אז למה אתה נלחם על הזוגיות עם שרה לא טוב לך איתה אתה אוהב אותה? לא אוהב אותה" אז אם הוא לא אוהב אותה, עכשיו זה אולי נראה פשטני אבל אני מנסה לחדד פה משהו בראש שלו יש לו אהבה כלפי שרה אחרת יש לו בראש דמות של מישהי והוא מדמיין שכשהוא עם המישהי הזאת מישהי אחרת שלא קיימת במציאות הוא מדמיין שכשהוא עם המישהי הזאת יהיה לו מאוד טוב ואז הוא מתחיל להתאהב בדמות שהוא מדמיין והוא רוצה להשיג את הדמות שהוא מדמיין הוא לא רוצה את זאתי הוא רוצה את הדמות שהוא מדמיין.

אם עכשיו תבוא איזה מכונת זמן פתאום יוצאת פה שרה חדשה הוא לזאתי "אין בעיה את לכי אני עם החדשה" אם החדשה תרצה אותו בסדר הוא לא באמת רוצה אותה הוא רוצה מישהי אחרת בכלל והוא מאוהב במישהי אחרת, עכשיו הוא אומר לעצמו מה האלטרנטיבות שלי להשיג את המישהי האחרת שאני רוצה הכי קל זה לשים את המשאבים פה כי מישהי אחרת עכשיו איך תשיג את הכל ומה האמת עכשיו נלך עוד אחד יותר עמוק האמת היא שהוא גם לא אוהב גם את שרה העתידית גם אותה הוא לא באמת אוהב הוא רוצה להרגיש תחושת שלמות בכלל והוא חושב שהדרך הכי מהירה להרגיש תחושת שלמות זה באמצעות שרה העתידית או שרה הדמיונית.

ש: זה בתת המודע שלו?

אליעד: כן אתה אוהב משהו אחר למה אתה אוהב את שרה העתידית הדמיונית כי יש משהו אחר שאתה אוהב ואתה חושב שהאלטרנטיבה הכי טובה להשיג את זה זה באמצעות שרה הדמיונית והאלטרנטיבה הכי טובה להשיג את שרה הדמיונית זה באמצעות טיפול זוגי עם שרה אבל מה שבאתי להגיד שזאת נוסחה בן אדם אוהב את מה שהוא חושב שעושה לו טוב אם אתה נלחם על קשר זה לא בגלל או לא תמיד יכול להיות שכן אוהבים אחד את השני אבל יכול להיות שהוא יגיד "כן אני אוהב ואני רוצה לשפר" אבל הבן אדם מתאהב בדמות שהוא נלחם הוא לא נלחם עבור האישה הזאת עבור הגבר הזה הוא נלחם עבור הדמות שהוא רוצה להגיע. לא הבנתי מה אמרת עכשיו מה אמרת?

ש: אני אומר אני נתתי תשובה שבעתיד שהוא חושב שבעתיד יהיה לו טוב איתה.

אליעד: מה שאמרת עכשיו זאת האמת אבל השאלה הייתה, מה שאמרת זאת אמת אמרת למה הוא נלחם כי הוא חושב שיהיה לו טוב עד כאן זאת אמת הוא חושב שאם הוא ילחם יהיה לו יותר טוב מאשר אם הוא לא ילחם עד כאן זאת אמת אבל באתי להגיד משהו אחר באתי להגיד שתפיסתית הוא לא מאוהב בה יכול להיות בן אדם ששונא את האישה הזאת והוא עדיין נלחם על הקשר איתה לא כי הוא מאוהב בה הוא מאוהב במישהי אחרת בכלל שהיא דומה לה השאלה את מי הוא אוהב פה, אתה אומר הוא שונא אותה הוא אומר "אני שונא אותה היא משפילה היא עושה לי רע זה וזה ואני רוצה להילחם על הקשר הזה" למה היא עושה לך רע, עכשיו זה נכון אתה יכול להגיד "כי אני חושב שיהיה לנו יותר טוב" זה נכון אני דיברתי בקומפוננט ברכיב של האהבה את מי תאהב אותה אבל ב - image הוא נלחם כשהוא מסתכל עליה ואומר לה אני רוצה לשנות אותך הוא מנסה הוא משתמש בה בשביל להשיג מישהי אחרת.

יש מישהי אחרת שהוא רוצה והיא מאוד דומה לבחורה שפה ולכן הוא מנסה לשנות אבל הוא לא רוצה אותה רוב האנשים או חלק גדול מהמקרים אם הוא היה יודע שהאישה הזאת תישאר כמו שהיא עכשיו הוא לא היה רוצה אותה נגיד אם היו אומרים לו "אם אתה יודע שכמו שהיא עכשיו לנצח אתה לא יכול לשנות אותה אתה רוצה אותה" נגיד הוא אומר לא זאת אומרת שאתה לא אוהב אותה אז למה אתה נלחם על זה אם אתה לא אוהב אותה למה אתה נלחם את מי אתה אוהב פה מה האהבה שהזינה את האנרגיה של המלחמה האהבה הייתה לדמות אחרת זה הכל.

ש: אם אנחנו הולכים לתת מודע שלו אז זה פשוט אני לא יכול להעמיד את עצמי במקומו ולהגיד אני אוהב מישהי אחרת מדומיינת אני לא יכול להעמיד את עצמי במקומו השאלה אם זאת האמת.

אליעד: זאת האמת שמה?

ש: אם זאת איזושהי פרשנות שזה לא מה שיש לו בראש אתה אמרת רכיב האהבה בסדר אני מבין.

אליעד: מה זאת שאלה אתה אומר מי אמר שמה שאני אומר זה נכון תחקור את זה. עכשיו בא נלך יותר מזה לפעמים בן אדם אוהב מישהו ואמרנו גם את זה המון פעמים בן אדם אוהב מישהו והוא לא באמת אוהב אותו הוא אוהב מישהו אחר והמישהו האחר הזה מזכיר לו, דוגמה נגיד שבן אדם אוהב שחקנית קולנוע בחורה אוהבת שחקן קולנוע למה היא אוהבת אותו הרבה פעמים זה לא בגלל שהוא משחק יפה כי יש לה כל מיני פנטזיות עליו נגיד והפנטזיות עושות לה טוב והוא מזכיר לה את הפנטזיה לכן היא אוהבת אותו לכן הוא אוהב אותה לא בגלל שהוא אוהב אותה הוא פשוט היא הדבר הכי קרוב לפנטזיה שלו לכן הוא אוהב אותה אבל הוא לא אוהב אותה הוא אוהב מישהי אחרת כי היא עוזרת לו להשיג את המישהי האחרת.

רגע אבל מה זה אומר לך אתה יכול לקחת את כל הרצונות שלך ולראות שכל הרצונות שרצית אי פעם אתה תמיד רוצה אותם בשביל משהו אחר ואותו בשבילו וזה בשבילו וזה בשבילו אתה לא רוצה את הכסף אתה רוצה כסף בשביל משהו אתה לא רוצה את המשהו אתה רוצה את המשהו בשביל משהו את כל זה למה אתה רוצה "עכשיו אני רוצה להרגיש" טוב ולמה דווקא את זה ולמה זה טוב ולמה זה זה ולמה אתה כל כך רוצה להרגיש טוב בשביל מה אתה לא יודע למה אם לא היית רוצה להרגיש טוב מה יכל לצאת לך מזה שאתה רוצה להרגיש טוב, האם יכול להיות שלבן אדם יהיה אינטרס לרצות להרגיש טוב האם יכול להיות שלבן אדם יהיה אינטרס לחיות כן למה כי בגלל שהוא רוצה נגיד הוא מפחד שאחרי שהוא ימות יהיה לו רע לכן הוא רוצה לחיות כל דבר למה אתה רוצה לאכול בשביל משהו אחר למה זה בשביל זה.

אבל האם יכול להיות שבן אדם ירצה להרגיש טוב בשביל משהו האם בן אדם יכול לרצות להרגיש טוב בשביל משהו לא זה לא יכול להיות למה כי אם אתה לא רוצה להרגיש טוב אין משהו בשבילו לרצות אתה לא יכול לרצות להרגיש טוב בשביל משהו כי אם אני מוחק לך נגיד הרעיון בוא אל תרצה להרגיש טוב מה אתה מפסיד אתה לא מפסיד שום דבר אם אתה לא רוצה להרגיש טוב אתה לא מפסיד שום דבר לכן לא יכול להיות שבן אדם רוצה להרגיש טוב בשביל משהו.

ש: יש מצב שבשבילו זה הטוב.

אליעד: נכון אבל זה נראה מפגר סתם רוצה להרגיש טוב תראה כמה בלגני עכשיו מי שואל למה אני רוצה להרגיש טוב מישהו שמרגיש רע בדרך כלל זאת אומרת אז מה אתה צריך את כל הבלגן הזה בשביל מה לך לרצות להרגיש טוב ולהרגיש רע, עוד פעם מי שאל למה אני רוצה להרגיש טוב ההוא שאמר טוב לי או ההוא שאמר רע לי ההוא שאמר רע לי אם הוא אומר "טוב לי אוקי אז אני רוצה להרגיש טוב וטוב לי אין בעיה, לא למה אני רוצה להרגיש טוב תראה כמה רע זה עושה לי" אבל אם באמת זה עושה לך כל כך רע ואין שום סיבה אל תרצה את זה.

ש: יפה במילים.

אליעד: יפה עכשיו השאלה היא מה האמת שאתה יכול לקחת את הרצונות שלך "למה אני רוצה את זה בשביל זה ולמה אני רוצה את זה בשביל" כל הזמן לעשות את זה עד שבסוף "למה אני רוצה להרגיש טוב".
לא זה לא אתה לא רוצה חקירות להחזיר אקסית שלא רוצה אותי ויש לה מישהו לאהוב אותי אליעד כהן שני בני זוג רוצה בחורה יכולת אישה רוצה להתגרש מה מישהי חושבת להשיג בחורות אהבה אהבה לא הגיונית אוהב אותה אוהבת אותו אוהבת אותי איך נוצר איך נוצרות איך נוצרים איך נוצרת איך נוצרת התאהבות אימון זוגות אימון זוגי אימון זוגיות אימון לזוגות אני אוהב אני אוהב אותה אני אוהבת אותו אני מאוהב אני מאוהב בה אני נמשך אליה אני נמשכת אליו אני רוצה אותה אני רוצה אותו גישור זוגי גישור לזוגות האם להילחם האם להילחם על הקשר האם להילחם על הקשר הזה האם ללכת לטיפול זוגי הגיוני היא אוהבת אותי היגיון התאהבות התאהבות לא הגיונית זוגיות טיפול טיפול זוגות טיפול זוגי טיפול זוגיות טיפול לזוגות טיפולים יועץ זוגי ייעוץ זוגי ייעוץ לזוגות כיצד נוצרות להילחם להילחם על הקשר להילחם על הקשר הזה לטיפול ללכת ללכת לטיפול ללכת לטיפול זוגי למה אני אוהב למה אני אוהב אותה למה אני אוהבת למה אני אוהבת אותו למה אני מאוהב למה אני מאוהב בה למה אני נמשך אליה למה אני נמשכת אליו למה אני רוצה אותה למה אני רוצה אותו למה היא אוהבת למה היא אוהבת אותי מאוהב בה מאמן זוגי מגשר זוגי מה אני אוהב בה מה אני אוהבת בו מה היא אוהבת מה זו אהבה מטופל מטופלים מטפל מטפל זוגי קשר זוגי
טיפולים סותרים, שיטות טיפוליות סותרות, ללכת לכמה טיפולים בו זמנית, טיפולים מנוגדים, טיפול פסיכיאטרי, שימוש בסמים, טיפול קוגניטיבי, טיפול CBT, טיפול NLP, מסרים סותרים, מסרים מנוגדים, בחירת מטפל, בחירת טיפול, טיפולים נפשיים
טיפולים סותרים, שיטות טיפוליות סותרות, ללכת לכמה טיפולים בו זמנית, טיפולים מנוגדים, טיפול פסיכיאטרי, שימוש בסמים, טיפול קוגניטיבי, טיפול CBT, טיפול NLP, מסרים סותרים, מסרים מנוגדים, בחירת מטפל, בחירת טיפול, טיפולים נפשיים
טיפולים סותרים, שיטות טיפוליות סותרות, ללכת לכמה טיפולים בו זמנית, טיפולים מנוגדים, טיפול פסיכיאטרי, שימוש בסמים, טיפול קוגניטיבי, טיפול CBT, טיפול NLP, מסרים סותרים, מסרים מנוגדים, בחירת מטפל, בחירת טיפול, טיפולים נפשיים האם אפשר לעשות כמה טיפולים נפשיים במקביל? אליעד כהן מסביר את השאלה האם אדם יכול ללכת לכמה טיפולים נפשיים שונים בו - זמנית. הוא נותן כדוגמה אדם שנמצא בטיפול פסיכיאטרי שלוקח תרופות, ובמקביל מעוניין לעשות טיפול רגשי, טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT), טיפול תפיסתי או טיפול NLP. השאלה העיקרית שאליעד מתייחס אליה היא אם קיימת סתירה בין טיפולים שונים, ואם אכן כדאי או לא כדאי לעשות כמה טיפולים נפשיים במקביל. מדוע יש מטפלים שמתנגדים לטיפול מקביל בשיטות שונות? אליעד כהן טוען שאפשר וניתן לשלב כל טיפול עם כל טיפול אחר. כדוגמה, הוא מסביר שניתן ללמוד יהדות, נצרות ואסלאם במקביל, לשלב בודהיזם תוך טיפול בסכיזופרניה בכדורים, ואפילו להשתמש בסמים תוך כדי טיפול נפשי אחר. לשיטתו, כל מי שטוען אחרת הוא או טועה או נוכל. הסיבה לכך היא שאם מישהו אומר לך שהטיפול שלו לא יעבוד אם תעשה משהו נוסף (למשל להשתמש ... דתי, חילוני, לקחת או לא לקחת תרופות מסוימות), זה מעיד שהטיפול שלו פשוט לא מספיק טוב. הסברו של אליעד הוא שטיפול טוב באמת יכול לעזור לכל אדם בכל מצב ובכל זמן, ... הנפשי, בהרגליו או בסגנון חייו. דוגמאות נוספות שהוא מביא הן שטיפול טוב יכול לעזור לאדם מכור לסמים וגם לאדם נקי ... א מיני, ליהודי וללא יהודי, לסכיזופרן ולפרופסור. כלומר, אם טיפול הוא מספיק טוב, הוא יעבוד לכולם. מה הסימן שטיפול הוא טוב ויעיל באמת? המדד ל
שיטות טיפוליות, ללכת לטיפול אחר במקביל, טיפולים סותרים, טיפול רגשי, טיפול NLP, טיפול פסיכולוגי, טיפול פסיכיאטרי, טיפול פסיכותרפיה, טיפולי נפשי, טיפול תרופתי, שימוש בסמים, להיות מטפל, בית ספר לטיפול, הסנדלר הולך יחף
שיטות טיפוליות, ללכת לטיפול אחר במקביל, טיפולים סותרים, טיפול רגשי, טיפול NLP, טיפול פסיכולוגי, טיפול פסיכיאטרי, טיפול פסיכותרפיה, טיפולי נפשי, טיפול תרופתי, שימוש בסמים, להיות מטפל, בית ספר לטיפול, הסנדלר הולך יחף
... טיפוליות, ללכת לטיפול אחר במקביל, טיפולים סותרים, טיפול רגשי, טיפול NLP, טיפול פסיכולוגי, טיפול פסיכיאטרי, טיפול פסיכותרפיה, טיפולי נפשי, טיפול תרופתי, שימוש בסמים, להיות מטפל, בית ספר לטיפול, הסנדלר הולך יחף למה מטפלים מסוימים אוסרים ללכת לטיפול מקביל? אליעד כהן מסביר שישנן שיטות טיפוליות רבות שבהן המטפלים מבקשים מהמטופל שלא להשתתף בטיפול אחר במקביל. הסיבה לכך נעוצה בעיקר באמונות שמטפלים מנסים להחדיר למטופל כחלק מהטיפול שלהם. לדוגמה, מטפל פסיכולוגי עשוי לומר שאסור במקביל ללכת לטיפול פסיכיאטרי או לטיפול NLP, כי זה יפריע לתהליך הטיפול. הסיבה האמיתית לכך, מסביר אליעד, היא שטיפול מסוג אחד עשוי להתבסס על אמונה מסוימת, וכאשר המטופל הולך לטיפול נוסף שמבוסס על אמונה הפוכה, נוצרת סתירה שפוגעת בתהליך הטיפולי המקורי. לדוגמה, אם אדם הולך לטיפול פסיכולוגי שבו מלמדים אותו להאמין בעצמו, ובטיפול אחר מלמדים אותו דווקא להטיל ספק בעצמו ולבדוק את עצמו, ייתכן שתיווצר סתירה בין שני הטיפולים. במקרה כזה, האמונה מה
כמה טיפולים צריך? כמה זמן אמור להימשך טיפול? איך לבחור מטפל? בחירת מטפל, תוך כמה זמן אפשר לטפל? כמה פגישות צריך? כמה זמן טיפול פסיכולוגי? כמה זמן אורך טיפול? טיפול קצר מועד, טיפול CBT, אימון אישי, טיפול דינמי
כמה טיפולים צריך? כמה זמן אמור להימשך טיפול? איך לבחור מטפל? בחירת מטפל, תוך כמה זמן אפשר לטפל? כמה פגישות צריך? כמה זמן טיפול פסיכולוגי? כמה זמן אורך טיפול? טיפול קצר מועד, טיפול CBT, אימון אישי, טיפול דינמי
... טיפולים צריך? כמה זמן אמור להימשך טיפול? איך לבחור מטפל? בחירת מטפל, תוך כמה זמן אפשר לטפל? כמה פגישות צריך? כמה זמן טיפול פסיכולוגי? כמה זמן אורך טיפול? טיפול קצר מועד, טיפול CBT, אימון אישי, טיפול דינמי האם אפשר להתחייב מראש על מספר פגישות לטיפול נפשי? כאשר אדם הולך לקבל טיפול נפשי, טיפול פסיכולוגי, טיפול CBT, אימון אישי או טיפול דינמי, הוא רוצה לדעת מראש כמה פגישות הוא יצטרך וכמה זמן ייקח הטיפול. אליעד כהן מסביר בהרצאתו שהשאלה הזאת היא הגיונית וטבעית, אך התשובה עליה מורכבת. לדבריו, כשאדם משלם ... אחרת ירצה לדעת מראש כמה זמן יימשך הטיפול וכמה כסף הוא יעלה. אך אליעד מסביר שטיפול נפשי הוא לא מוצר רגיל שאפשר לתת עליו אחריות או התחייבות מראש. הוא מדגים זאת באמצעות דוגמה של רכב ... אי אפשר באמת לדעת כמה זמן ייקח הטיפול. מה הבעיה בהתחייבות מראש על זמן הטיפול? אליעד מסביר בפירוט שאם מטפל נפשי מבטיח מראש מספר מדויק של פגישות, הוא בהכרח מטעה או מרמה את המטופל. זאת מכיוון שאין דרך לדעת מראש כמה עמוקות הבעיות, מה באמת השורש שלהן וכמה זמן יידרש לפתרונן. גם אם מדובר בטיפול CBT או טיפול קצר מועד, ואף אם המטפל משתמש בשיטות מוגדרות מראש, עדיין יש משתנים רבים שלא תלויים רק במטפל עצמו, אלא גם במטופל ובתהליך הטיפולי עצמו. אם המטפל קובע מראש מספר מדויק של פגישות - הוא יוצר אשליה. הוא עושה זאת כנראה כדי למשוך ... מקרים כן אפשר לתת הערכה זמן מדויקת לטיפול? לפי אליעד, רק במקרים בהם כל הגורמים תלויים אך ורק במטפל ואין שום תלות במטופל, אפשר לתת הערכה זמן מדויקת מראש. למשל, אם יש פעולה ברורה וידועה מראש שניתן לבצע ללא תלות במטופל, כמו התקנת מנורה או החלפת רכיב ברכב - אז אפשר לתת הערכה מדויקת של הזמן. אך בטיפול נפשי, הריפוי תלוי בשיתוף הפעולה של המטופל, ביכולת שלו להבין, בשורשים הרגשיים שלו ובמורכבות הבעיה. למשל, מטופל יכול להגיע עם חרדה ספציפית, ובמהלך הטיפול מתגלה שהבעיה עמוקה יותר, כמו טראומה מהעבר. במצב כזה, הטיפול יכול להתארך הרבה מעבר לצפוי. לכן, במקרים כאלה, כל התחייבות מראש היא שקרית. כיצד לבחור מטפל אם אי ...
בחירת מטפל, כמה פגישות צריך? כמה שיחות צריך? כמה טיפולים צריך? כמה זמן יקח טיפול? כמה זמן יקח לטפל? כמה זמן יקח לפתור בעיה? איך לבחור מטפל? איך לבחור מאמן? איך לבחור פסיכולוג? איך לבחור יועץ? איך לבחור טיפול? שיטות טיפול, מטפלים
בחירת מטפל, כמה פגישות צריך? כמה שיחות צריך? כמה טיפולים צריך? כמה זמן יקח טיפול? כמה זמן יקח לטפל? כמה זמן יקח לפתור בעיה? איך לבחור מטפל? איך לבחור מאמן? איך לבחור פסיכולוג? איך לבחור יועץ? איך לבחור טיפול? שיטות טיפול, מטפלים
... מטפל, כמה פגישות צריך? כמה שיחות צריך? כמה טיפולים צריך? כמה זמן יקח טיפול? כמה זמן יקח לטפל? כמה זמן יקח לפתור בעיה? איך לבחור מטפל? איך לבחור מאמן? איך לבחור פסיכולוג? איך לבחור יועץ? איך לבחור טיפול? שיטות טיפול, מטפלים למה אי אפשר לדעת מראש כמה פגישות טיפוליות צריך? אי אפשר לדעת מראש כמה פגישות טיפוליות נדרשות כדי לפתור בעיה רגשית או נפשית, מכיוון שטיפול בבעיות כאלו אינו מוצר קבוע ... כמו החלפת מגבים במוסך, שבהם איש המקצוע יודע מראש בדיוק מה הבעיה, הפתרון תלוי רק בו, וקיימים מקרים דומים מהעבר, בטיפול רגשי המצב שונה לגמרי. הבעיה והפתרון תלויים לא רק במטפל אלא גם במטופל ובנסיבות האישיות שלו, ולכן לא ניתן לנבא במדויק את מספר הפגישות הנדרש. למה החלפת חלקים במוסך שונה מטיפול בבעיה רגשית? כאשר אדם מגיע ... כדי להחליף וישרים, הטכנאי יודע בדיוק מה צריך לעשות, הפתרון תלוי אך ורק בו, והלקוח אינו נדרש לשתף פעולה בתהליך הטיפול עצמו. לכן קל מאוד להעריך מראש כמה זמן התהליך ייקח. לעומת זאת, בטיפול רגשי או פסיכולוגי המצב שונה בתכלית. המטפל אינו יכול לדעת בדיוק מה מסתתר בתוך הראש של המטופל, ואינו יכול לספק מוצר מדף מוגמר. גם אם המטפל מומחה ובעל ניסיון, הפתרון דורש שיתוף פעולה מלא של המטופל, שצריך להבין, להפנים וליישם את ... אינו אומר אמת. כדי לדעת מראש תוך כמה פגישות ניתן לפתור בעיה, המטפל צריך לדעת במדויק מה מתרחש במחשבות וברגשות של המטופל, לוודא שהפתרון תלוי רק בו עצמו, ושאין צורך בשום פעולה או הבנה מצד המטופל. בפועל, המציאות שונה: הטיפול תלוי בשיתוף פעולה ובהבנת המטופל, ולכן אי אפשר להבטיח זמן מדויק מראש. מי שמבטיח מספר מדויק של פגישות, עושה זאת כדי להרגיע את המטופל, אך בכך הוא מטעה אותו. איך ההצלחה בטיפול תלויה גם במטופל? בטיפול נפשי או רגשי, המטפל יכול לספק כלים, הסברים, ונוסחאות שונות לפתרון הבעיה, אך המטופל הוא זה שצריך להבין וליישם ... שמפחד מאריה ונבהל מאוד יכול לקבל הסבר שהאריה שהוא רואה הוא בכלל בובה. המטפל יכול להסביר זאת במגוון דרכים, אך אם המטופל לא יבין או לא יפנים את ההסבר, הבעיה לא תיפתר. לפעמים המטופל מבין במהירות, ולפעמים לוקח זמן ... אותה. כיצד לבחור נכון מטפל או יועץ מבלי להסתמך על כמות הפגישות? הגישה הנכונה בבחירת מטפל אינה להתמקד בכמה זמן הטיפול ייקח, אלא לבחור את המטפל שנראה ... ומתאים באופן אישי. חשוב לבחור מטפל כנה, שיגיד מראש שאין אפשרות לדעת בדיוק כמה זמן ייקח התהליך, ושיתמקד בהתאמת הטיפול לצרכים האישיים של המטופל. אין להסתמך על מי שמתחייב לזמן טיפול ספציפי, כי הצהרה כזו מתעלמת מהגורמים האישיים שכל אדם מביא איתו לטיפול. מה חשוב לזכור בנוגע לגודלן של ...
טיפול פסיכולוגי בחרדה, שיטות לטיפול בחרדה ודיכאון, פסיכולוגים, טיפולים פסיכולוגיים, חשיבה חיובית, טיפול בהפרעות חרדה
טיפול פסיכולוגי בחרדה, שיטות לטיפול בחרדה ודיכאון, פסיכולוגים, טיפולים פסיכולוגיים, חשיבה חיובית, טיפול בהפרעות חרדה ובו יתבאר, למה ומדוע, לפעמים, טיפול פסיכולוגי בחרדה, לא באמת עוזר, אלא רק מזיק? ולמה, חלק מהטיפולים הפסיכולוגיים בחרדה ודיכאון וכיוב, ... את האדם לחשוב חיובי, למה גם הן, לא באמת עוזרות לאדם, אלא גם הן רק מזיקות לו? ונבהיר, כי כאשר מדובר על נזק שנגרם לאדם מטיפול פסיכולוגי בחרדה, או מטיפול נגד חרדה מכל סוג שהוא (מלבד הטיפול בחרדה שיתבאר להלן), הרי שהכוונה היא, שלמרות שכלפי חוץ נראה לפעמים שהטיפול בחרדה עובד, והאדם מתרגל להאמין בעצמו, לחזק את האמונה העצמית שלו בעצמו, לחזק את הביטחון העצמי שלו בעצמו וכיוב, הרי שאעפכ נגרם לאדם נזק קשה מאוד, מהטיפולים הפסיכולוגיים האלו. נזק, שבטווח הארוך, מכניס את האדם להתקפי חרדה ולהפרעות חרדה קשות, הרבה יותר מאשר אלו שהיו לו, לפני הטיפול הפסיכולוגי. ולמה לפעמים טיפול פסיכולוגי בחרדה וכיוב, גורמים לאדם נזק ויוצרים אצלו הפרעות חרדה עמוקות בתת המודע שלו? משום, שכל השיטות (מלבד השיטה שאבאר להלן) שיש בעולם לטיפול נגד חרדה, כולן גורמות לאדם להיאחז באיזו ... האדם מתחיל להאמין באיזה דבר, כדי להתגבר על הפרעת החרדה שלו, הרי שבעצם הוא רק מדחיק את החרדה הראשונה שלו, שבגללה הוא הגיע לטיפול פסיכולוגי. ובנוסף, הוא יצר אצל עצמו חרדה חדשה, לאבד את האמונה החדשה שלו, ולחזור לחרדה הבסיסית שלו. ונסביר: כגון לדוגמה אדם שסובל מפחד קהל וכיוב. שבטיפול הפסיכולוגי, האדם לומד לא לפחד מפני ... אז בכך תתגבר על הפרעת החרדה שלך מפני קהל וכיוב. וכלפי חוץ, יש הרבה אנשים שיכולים לספר, שהם מרוצים ואפילו מאוד מרוצים מהטיפולים הפסיכולוגיים שהם טופלו נגד חרדה. ויש הרבה אנשים שיכולים להעיד, שטיפול פסיכולוגי נגד חרדה, עזר להם, והצליח לגרום ... קהל. והאדם לא באמת הפסיק לגמרי ובאופן מוחלט לפחד מהקהל. אלא, שהפחד של האדם לטעות ולהיכשל עדיין קיים. אלא, שהאדם עכשיו אחרי הטיפול הפסיכולוגי, הוא מאמין בעצמו וחושב, ... רוצה זוגיות ואהבה, וגם מבין שאולי ינטשו אותו ואולי יבגדו בו, על ידי זה נוצרת אצל האדם חרדת נטישה חרדת בגידה וכיוב. ולפעמים, טיפול פסיכולוגי נגד חרדה, מלמד את האדם לדעת להיות בטוח בעצמו, ולבטוח בסביבתו, ולא לפחד להיפגע. והטיפול הפסיכולוגי, מתעסק בעיקר בהחלשת ההבנה של האדם, שאולי המציאות לא תהיה כרצונו. כי הטיפול הפסיכולוגי חשיבה חיובית וכיוב, מנסים ... חיובית האדם יחשוב, ולא משנה כמה אמונה עצמית וביטחון עצמי יהיו לאדם, ולא משנה כמה אהבה עצמית האדם יאהב את עצמו, ולא משנה כמה טיפולים פסיכולוגיים האדם יעבור, בסופו של דבר, אי ... את האמונה שלו, ולחזור לסבול מחרדות. כי את האמת, שהמציאות יכולה להשתנות נגד רצונו של האדם, אי אפשר להדחיק על ידי הכחשה עצמית. וטיפול פסיכולוגי בחרדה, שמלמד את האדם להאמין בעצמו ולא לפחד, הוא בעצם לא מעלים לאדם את החרדה בשורשה, אלא רק מטפל בסימפטומים של החרדה שיש לאדם. ואם הפסיכולוגים ... נגד חרדה, אולי היא תעזור לאדם. כי יש אנשים, שתת המודע שלהם, לא נותן להם להדחיק את האפשרות שהמציאות תהיה נגד רצונם. ואז ממילא הטיפול הפסיכולוגי, לא מצליח להוציא את האדם ... לא ממש מצליחים לעזור לו. ואז הם מגדירים שיש לו הפרעת אישיות, ונותנים כל מיני שמות שונים ומשונים להפרעת החרדה שלו, ומציעים לו טיפול תרופתי נגד חרדה וכולי. ונמצא אם כן, כי אחרי טיפול פסיכולוגי בחרדה, האדם סובל עכשיו בתת המודע שלו, משתי חרדות. 1 - החרדה הראשונה, שבגללה הוא הגיע לטיפול הפסיכולוגי. שהיא רק הודחקה, אך לא באמת ...
התחייבות לתוצאות, מי מתחייב לתוצאות? מאה אחוז הצלחה, כמה פגישות צריך? כמה טיפולים צריך? שקרים של יועצים, שקרים של מטפלים, שקרים של מנטורים, שקרים של מאמנים, בחירת יועץ, בחירת מטפל, בחירת מאמן, בחירת מנטור, לבחור יועץ
התחייבות לתוצאות, מי מתחייב לתוצאות? מאה אחוז הצלחה, כמה פגישות צריך? כמה טיפולים צריך? שקרים של יועצים, שקרים של מטפלים, שקרים של מנטורים, שקרים של מאמנים, בחירת יועץ, בחירת מטפל, בחירת מאמן, בחירת מנטור, לבחור יועץ
... לתוצאות, מי מתחייב לתוצאות? מאה אחוז הצלחה, כמה פגישות צריך? כמה טיפולים צריך? שקרים של יועצים, שקרים של מטפלים, שקרים של מנטורים, שקרים של מאמנים, בחירת יועץ, בחירת ... בחירת מנטור, לבחור יועץ האם התחייבות לתוצאות תמיד אמיתית? הרצאה של אליעד כהן עוסקת בסוגיה של התחייבות לתוצאות במסגרת ייעוץ או טיפול, במיוחד בתחום הייעוץ העסקי, הבריאותי או הנפשי. מדובר ... שקריות. ככלל, רבים מעדיפים לקבל ייעוץ ממישהו שמתחייב לתוצאות, כיוון שזה מעניק להם תחושת ביטחון. לעיתים קרובות, יועצים, מאמנים או מטפלים מציעים הצלחה מובטחת כדי למשוך לקוחות. אולם, אליעד טוען ... בתשומת הלב, ההבנה והמעש של מקבל הייעוץ. הוא מביא את הדוגמה של הכנת חביתה - אם תעשה בדיוק את מה שנאמר לך, תקבל חביתה. אך במקרים כמו טיפול בבעיות נפשיות, לא ניתן להבטיח 100% הצלחה כי ישנם ... נכון, יתמיד בשיטה, או לא יפעל בניגוד להנחיות מתוך בחירה חופשית או שגיאה כלשהי. לכן לא ניתן לקחת אחריות על תוצאות שאינן תלויות במטפל בלבד. איך רמאות פועלת בתחום הזה? יש מטפלים או יועצים שמתחייבים לפתרון בעיה נפשית או בריאותית תוך ... שאינם תלויים רק בו, כנראה משתמש במניפולציות כדי לשכנע אותך. שיהיה בהצלחה. תודה רבה. מניפולציות שקרים של מנטורים לקחת אחריות כמה טיפולים צריך ...
אמונה בצדיקים, תפילה במקום תרופות, הרב ברלנד, צדיק גוזר ואלוהים מקיים, חסידות ברסלב, טיפולים כימותרפיים, לחם ומים, חסידות ברסלב, רבי נחמן מברסלב ורופאים, הרב אליעזר ברלנד, אמונה באלוהים, למה אנשים מאמינים ברבנים? נפגעי כתות
... בצדיקים, תפילה במקום תרופות, הרב ברלנד, צדיק גוזר ואלוהים מקיים, חסידות ברסלב, טיפולים כימותרפיים, לחם ומים, חסידות ברסלב, רבי נחמן מברסלב ורופאים, הרב אליעזר ברלנד, אמונה באלוהים, למה אנשים מאמינים ברבנים? נפגעי ... אותו לשאלה הראשונית לגבי האמונה ברבנים שמציעים פתרונות פשוטים, כגון סוכריית מנטוס, במקום טיפולים כימותרפיים מסורתיים. הוא אומר שאם אדם מאמין שכל הכוחות בטיפולים הכימותרפיים נובעים מאלוהים, אזי אותו אלוהים יכול באותה מידה להעביר את אותו הכוח לרפואה לסוכריית מנטוס או לכל דבר אחר. ... שפתרונות כמו תפילה, לחם, מים או אפילו סוכרייה - הם בעלי כוח ריפוי. האם תפילה יכולה להחליף טיפול רפואי? אמונה בצדיקים וריפוי ניסי הרב ברלנד וסוכריית מנטוס רבי נחמן מברסלב על רפואה טבעית למה אנשים מאמינים ברבנים? האם הכל ...
איך לטפל במחשבה טורדנית? איך להתמודד עם התנהגות טורדנית? איך לטפל ב OCD? איך להתמודד עם OCD? מה לעשות עם התנהגות כפייתית? מחשבות טורדניות מה לעשות
איך לטפל במחשבה טורדנית? איך להתמודד עם התנהגות טורדנית? איך לטפל ב OCD? איך להתמודד עם OCD? מה לעשות עם התנהגות כפייתית? מחשבות טורדניות מה לעשות
... לטפל במחשבה טורדנית? איך להתמודד עם התנהגות טורדנית? איך לטפל ב OCD? איך להתמודד עם OCD? מה לעשות עם התנהגות כפייתית? מחשבות טורדניות מה לעשות איך להתמודד עם מחשבות טורדניות ומה לעשות עם התנהגות כפייתית? אליעד כהן מסביר בצורה מפורטת מה ... לעצמו ולהמשיך בסבל. למה אנשים מחפשים פתרונות אצל מטפלים ומכשפים? אליעד מתייחס לאנשים שמחפשים פתרונות מהירים וקסומים למחשבות טורדניות ומציין שמטפלים או מכשפים מבטיחים לעיתים פתרונות בטווח זמן קבוע מראש, כמו ארבעה או עשרים טיפולים. לטענתו, אדם שלא מוכן לבדוק בעצמו את האמת או את השקר שבמחשבה הטורדנית שלו יעדיף ללכת לטיפול שיבטיח לו פתרון. אך הוא מזהיר שזה בלתי אפשרי לדעת מראש כמה טיפולים בדיוק יידרשו כי הדבר תלוי ברצינות, ביכולת ובהתמדה של האדם עצמו לבדוק את מחשבותיו. לדוגמה, אליעד מסביר שכמו שהוא יודע בדיוק כמה זמן ייקח לו להחליף מנורה, כי הפעולה ... שליליות? למה השוואה לאחרים מרגיעה? מחשבות כפייתיות טיפול האם המחשבה שלי נכונה? מה השאלה? ש: השאלה היא איך להתמודד עם מחשבות טורדניות. אליעד: איך להתמודד הלאה מה השאלה מה זה איך להתמודד? ש: כאילו איך להיפטר ממנה. אליעד: איך ... מוכן לך למכשף שיבטיח לך שהוא יוציא אותך מזה בשלושה טיפולים זה הכל. ש: זה מה שעושים אנשים. אליעד: נכון לך למכשף שיבטיח לך, זה בדרך כלל אנשים שהם מתקשרים ושואלים אותי כמה טיפולים צריך. ש: מה הקשר? אליעד: מאיפה אני יודע כמה טיפולים צריך מה אני נוכל אם הייתי יודע בוודאות שאתה תעשה את כל מה שאני אומר לך מספיק שתי דקות. ש: גם נוכל אומר את זה. אליעד: לא נכון מתחייבים לך בארבע טיפולים בעשרים טיפולים בחמש עשרה טיפולים ואם לא יעזור לך נשלח אותך לשם. ש: לא חכה בהיגיון יגיד לך תשמע אני לא יודע הוא מנצל יש נוכלים שמנצלים את זה באמת שלא יודעים באמת לא יודעים את הגבול אבל אני לא יודע כמה טיפולים. אליעד: האם אני אמרתי לך שכל הנוכלים בעולם אומרים לך כמה טיפולים זה ייקח אתה שמעת אותי אומר את זה לא אמרתי את זה. ש: מה אמרת? אליעד: אמרתי שאם מישהו אומר לך כמה טיפולים זה ייקח הוא נוכל אלא אם כן זאת בעיה מוגדרת מראש שיודעים מראש, אם זה תלוי בי הפתרון אני יכול להגיד לך כמה זמן זה ייקח תגיד לי להחליף מנורה כמה זמן ייקח אני אגיד לך אני ... לך הם לא יודעים ומסבירים את ההסבר שלך והם ממשיכים בטיפולים. אליעד: אתה צודק זה גם נכון גם זה נכון. ש: דרך האמת להוציא איזה. אליעד: הכל נכון בקיצור מה שבאתי להגיד שאותו בן אדם צריך להתאמץ ללכת לבדוק המחשבה שיש לו היא אמיתית או לא ...
2 גישות טיפוליות, מהי שיטת EIP? טיפול מתוך שלמות, מצא את ההבדלים, השיטה של אליעד כהן, שיטת הטיפול של אליעד כהן, 2 גישות של מורים רוחניים, טיפולים לשינוי הזהות המינית, התאבדות של מטופל, איך לא לגרום למטופל להתאבד? איך לגרום למטופל לא להתאבד? סגנונות של טיפול, גישות של מנטורים לחיים, טיפול מתוך חיסרון, איך לאהוב את עצמך? שנאה עצמית בגלל טיפול, להשתנות מתוך אהבה, לעשות שינוי מתוך אהבה, להשתנות מתוך בחירה, להשתנות מתוך שלמות, טעויות של מורים רוחניים
... גישות טיפוליות, מהי שיטת EIP? טיפול מתוך שלמות, מצא את ההבדלים, השיטה של אליעד כהן, שיטת הטיפול של אליעד כהן, 2 גישות של מורים רוחניים, טיפולים לשינוי הזהות המינית, התאבדות של מטופל, איך לא לגרום למטופל להתאבד? איך לגרום למטופל לא להתאבד? סגנונות של טיפול, גישות של מנטורים לחיים, טיפול מתוך חיסרון, איך לאהוב את עצמך? שנאה עצמית בגלל טיפול, להשתנות מתוך אהבה, לעשות שינוי מתוך אהבה, להשתנות מתוך בחירה, להשתנות מתוך שלמות, טעויות של מורים רוחניים וכאן נסביר על 2 גישות טיפוליות, 2 גישות של מטפלים שהאדם רוצה להיעזר בהם, 2 גישות של יועצים, ... שבין חיים למוות ובין אושר לסבל וכולי. וגישה אחת מובילה את האדם אל האושר והשנייה אל הסבל. ולמרות שנראה ששתיהן כאילו דומות, הן שונות. והעניין הוא, כך: בן אדם בא לטיפול כדי לטפל בבעיה שיש לו. דהיינו, הוא מניח שיש לו בעיה כלשהי. לדוגמה, בן אדם שרוצה לטפל בכך שיש לו בעיה רגשית, של רגישות יתר. דהיינו, שאותו אדם חושב שהוא רגיש יותר מידי והוא רוצה לטפל בבעיה שלו. דהיינו, הוא רוצה להפסיק להיות ... להיות פחות רגיש. ועכשיו המטפל אמור לעזור לאותו האדם להיות פחות רגיש. עד כאן הכל נשמע הגיוני. אבל כאן יש 2 גישות ו2 דרכים איך להסתכל על העניין הזה. ואלו 2 גישות טיפוליות שונות לחלוטין אחת מהשניה, ואני אסביר. ברמת העיקרון, האדם אמר שיש לו בעיה של רגישות יתר. המטפל רוצה לעזור לאדם שתהיה לו פחות רגישות. דהיינו, גם המטפל וגם האדם מסכימים שיש כאן בעיה של רגישות יתר שרוצים לטפל בה. עד כאן הכל נשמע טוב והגיוני. אבל יש כאן 2 גישות שונות. גישה אחת היא הגישה הפשוטה, כפשוטם של דברים, היא בעצם מניחה שלאדם יש רגישות יתר + שרגישות יתר זו בעיה שצריכים לטפל בה. ומכך נובע שנעשה כל מאמץ אפשרי כדי לטפל בבעיה שהגדרנו. הגישה השניה אומרת, שמצד האמת אין שום בעיה, ושזה בסדר גמור ומושלם שיש לאדם רגישות יתר. ושהאדם לא חייב להפסיק את הרגישות יתר שלו. אלא שהאדם בוחר לרצות בבחירה חופשית מלאה, לטפל בכך שיש לו רגישות יתר. ואנחנו רוצים לעזור ... שליטה על רגישות היתר שלו. ואז הוא יוכל לבחור האם כמה מתי ואיך הוא רוצה שתהיה לו רגישות יתר. דהיינו, הגישה הראשונה שהיא הגישה הכללית הפשוטה ביותר של כל היועצים והמטפלים וכולי, היא שכדי לעזור לאדם אנחנו נניח שיש לו בעיה שאנחנו רוצים לטפל בה. הגישה השלמה יותר והנכונה יותר, היא, ... שנאה וכולי. דהיינו, נניח אדם שמכור לפורנו, אז מי שרוצה לעזור לו, מסתכל על ההתמכרות לפורנו כעל דבר גרוע מאוד, כעל אויב, כעל השטן, כעל משהו מאוד גרוע, שצריכים לטפל בו ולהיפטר ממנו. ואני אחדד: אני לא אומר שהגישה הנפוצה היא של אלימות וכעס כלפי המטופל. אני כן אומר שכל הגישות הן באלימות כלפי התופעה שבה רוצים לטפל. דהיינו, אנחנו לא נכעס ולא נשנא את האדם ... אנחנו כן נכעס על תופעת התקפי הזעם לכשעצמה. והגישה הזאת שהיא הגישה הכללית, השורש שלה הוא, התפישה שיש טוב ורע. ושאם הגדרנו משהו כרע, אז אנחנו צריכים להתרחק ממנו ולטפל בו וכולי. והחיסרון המרכזי של הגישה הזאת, ... עם עצמו. דהיינו, נכון שאנחנו לא נכעס על האדם שסובל מהתקפי זעם, אלא ננסה להכיל אותו וכולי. אבל אנחנו נסכים איתו שהתקפי זעם והתקפי עצבים, זאת אכן מחלה שצריכים לטפל בה. ומה יקרה אם אותו אדם יתקשה לטפל בבעיה שלו? מה יקרה אם אותו אדם לא יצליח לטפל ברגישות יתר שלו? אז כמובן שתקרה תופעה הפוכה, ...
NLP, נלפ, מה זה NLP? בעד NLP, נגד NLP, נלפ טוב, נלפ רע, בעד ונגד טיפול NLP, טיפול פסיכולוגי, טיפול CBT, לימודי NLP, מהו NLP? הסוד, קורס NLP master, ללמוד NLP, נלפ מאסטר, ביקורת NLP, nlp חוות דעת, nlp טכניקה, חלק 1
NLP, נלפ, מה זה NLP? בעד NLP, נגד NLP, נלפ טוב, נלפ רע, בעד ונגד טיפול NLP, טיפול פסיכולוגי, טיפול CBT, לימודי NLP, מהו NLP? הסוד, קורס NLP master, ללמוד NLP, נלפ מאסטר, ביקורת NLP, nlp חוות דעת, nlp טכניקה, חלק 1
... נלפ, מה זה NLP? בעד NLP, נגד NLP, נלפ טוב, נלפ רע, בעד ונגד טיפול NLP, טיפול פסיכולוגי, טיפול CBT, לימודי NLP, מהו NLP? הסוד, קורס NLP master, ללמוד NLP, נלפ מאסטר, ביקורת ... ולמה אליעד כהן מתנגד להגדרתו כשיטה ברורה? בשיחה, אליעד כהן מתייחס לנושא של טיפול בשיטת NLP ומציג דיון רחב לגבי היתרונות והחסרונות שלה. השאלה המרכזית שעולה היא האם טיפול ב - NLP באמת יכול לעזור, ומדוע קשה לקבוע בצורה חד - משמעית אם השיטה הזו ... לצפות, ואם הפסיכולוג עובד בשיטת CBT, אז יש מתודה ברורה ומוכרת שמתארת את הטיפול. כאשר אדם הולך ללמוד מדיטציית ויפאסנה, הוא יודע פחות או יותר מה יעשה שם - יישב, ינשום ויתרגל התבוננות פנימית. לעומת זאת, כאשר מישהו הולך לטיפול NLP, אין לו מושג ברור מה בדיוק יקרה בפועל בטיפול. יכול להיות שיהיו שם טכניקות ודברים שונים לחלוטין בין מטפלים שונים, אף שכולם משתמשים באותו שם, NLP. האם NLP חידשה משהו או שהיא רק מותג ... לא לעשות כלום? בשלב מסוים, אליעד מציג את השאלה האם בכלל כדאי לנסות שיטות טיפול, במיוחד אם לא ברור אם הן יעילות. הוא מספר סיפור של רבי נחמן על אדם שחלה במדבר ... אם לא בטוחים במה בדיוק מדובר, עדיף קודם כל להבין היטב לפני שמחליטים לנסות טיפול. האם NLP הוא רעיון טוב או רע? אליעד מדגיש ש - NLP איננה בהכרח טובה או רעה. השיטה ... אחת ברורה ומוגדרת היטב, ולכן אמירה כמו NLP עוזרת היא כללית מדי. אם בוחרים בטיפול NLP, יש לבדוק היטב לאיזה מטפל הולכים ומה בדיוק הטיפול כולל. קיימות שיטות שונות שלכל אחת מתודה ברורה יותר או פחות, וחשוב להשוות ולבדוק ... לשיטה כזו היא להגדיר בצורה מדויקת מאוד לאן הולכים, מה עושים שם, ומה הטיפול כולל בפועל. האם שיטות טיפול כלליות יכולות להתאים לכל מצב? האם מתודולוגיה מוגדרת היא תנאי להצלחת הטיפול? כיצד להשוות בין סוגי טיפולים שונים לפני שמקבלים החלטה? האם בהכרח טיפול עוזר פירושו שהוא גם נכון? מדוע כל שיטה יכולה להימצא מועילה לאדם מסוים ולא לעזור לאדם אחר? האם הטיפול ב - NLP טוב או לא טוב? בשיחה עלה דיון סביב השאלה האם טיפול בשיטת NLP יכול להיות מועיל או מזיק. אחת הדוברים ציינה מקרה בו חברה שלה ניסתה כל מיני טיפולים, כולל טיפול תרופתי עם כדורים פסיכיאטריים שגרמו לה לתופעות לוואי גבוהות, ואילו ה - NLP הצליח יותר לעזור לה. יחד עם זאת, הודגש מיד שיש גם אנשים שהלכו לטיפול NLP וזה לא עזר להם כלל, בדיוק כפי שיש אנשים שהלכו לכל מיני טיפולים אחרים, ואפילו למכשפים או לרבנים, וטענו שעזר להם. לא ניתן להסיק על סמך סיפור ... לקבוע חד משמעית ש - NLP היא שיטה טובה? התשובה קשורה לכך שייתכן שמישהו הלך לטיפול כלשהו - יהיה זה NLP או כל דבר אחר - וזה עזר לו, אך לא בהכרח יעזור גם לאחרים. בכל ... אינה הוכחה חד משמעית שהשיטה עצמה טובה או יעילה באופן גורף. האם בכלל עדיף לא לטפל או לנסות כל דרך אפשרית? הועלתה אפשרות כי אולי עדיף לא לעשות כלום מאשר לנסות טיפול שאיננו בטוחים ביעילותו. סופר סיפור על אדם במדבר שהיה חולה ואין לו תרופות, והתחיל ... סגורה או לעמוד מאחורי אמירה כמו NLP עוזרת או NLP לא עוזרת. לדוגמה, יש שיטות טיפול אחרות (CBT למשל) שגם הן אולי לא המציאו רעיונות חדשים לחלוטין, אך עדיין יש בהן מסגרת עבודה די ברורה, כך שניתן להגיד מה יעשה מטפל בשיטה הזו ומה אמורים לחוות בתהליך. האם יש צורך לחקור לעומק את השיטה לפני שממליצים ... להמליץ למישהו לנסות NLP, ראוי להסביר לו היטב לאיזה מטפל הוא הולך ומה בדיוק הטיפול שהוא עומד לקבל. אמירה כללית כמו NLP יכול לעזור היא בעייתית מכיוון שאין בה פירוט ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אהבה לא הגיונית, למה אני אוהב אותה? למה אני אוהבת אותו? האם להילחם על הקשר הזה? האם ללכת לטיפול זוגי? התאהבות לא הגיונית, איך נוצרת התאהבות? קשר זוגי, למה אני מאוהב בה? למה היא אוהבת אותי? מה זו אהבה?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: טיפולים, איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: טיפולים, איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשתול מחשבות? איך ליצור אהבה? איך להיגמל מהימורים? איך למצוא זוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לקבל החלטות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לחנך ילדים? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפרש חלומות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך לנהל את הזמן? איך לשפר את הזיכרון? איך לשנות תכונות אופי? איך להיות מאושר ושמח? איך להעביר ביקורת בונה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם גירושין? איך לעשות יותר כסף? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם הכל אפשרי? האם יש או אין אלוהים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? אולי אנחנו במטריקס? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם אפשר לדעת הכל? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? האם לדומם יש תודעה? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מי ברא את אלוהים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להיות מאושר? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע בעולם? איך נוצר העולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה העולם קיים? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? למה לא להתאבד? למה יש רע וסבל בעולם? בשביל מה לחיות? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי בסקייפ, אימון אישי, מאמן אישי לחיים בנושא טיפולים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3906 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 08:20:40 - wesi1