אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טורדנות כפייתית ✔דחיינות, לדחות דברים, דחיינות כרונית, דחיינות כפייתית, ממה נובעת דחיינות? איך לא לדחות דברים? ✔ מהי דחיינות ולמה אנשים...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
9:37דחיינות, לדחות דברים, דחיינות כרונית, דחיינות כפייתית, ממה נובעת דחיינות? איך לא לדחות דברים?
מהי דחיינות ולמה אנשים דוחים משימות?

דחיינות היא התנהגות שבה האדם נוטה לדחות משימות, גם כאשר הוא מבין את חשיבותן. אליעד כהן מסביר שהאדם בדרך כלל דוחה משימות כי בתת - המודע שלו הוא מרגיש שהן לא יביאו לו תועלת אמיתית. כאשר המשימה נתפסת ככזו שלא תביא לאדם אושר מוחלט או סיפוק עמוק, הוא מוצא סיבות להימנע ממנה. לדוגמה, כאשר אדם רעב מאוד, הוא מיד יחפש אוכל ולא ידחה זאת, מכיוון שהוא בטוח שהאוכל ייתן לו תחושה טובה באופן מיידי וברור. אך כאשר מדובר במשימה אחרת, כמו למידה למבחן או סידור הבית, הוא נוטה לדחות אותה שוב ושוב, כי התועלת נתפסת כפחות ודאית או משמעותית.

מדוע אנשים דוחים דווקא את מה שחשוב להם ביותר?

לדברי אליעד כהן, מהות הדחיינות נובעת מכך שהאדם, בעומק פנימיותו, יודע ששום דבר שהוא יעשה לא יביא לו את האושר האמיתי שהוא מחפש. מניסיונו של האדם בעולם, הוא כבר מבין ששום דבר חיצוני לא מילא אותו באופן מוחלט. לא משנה כמה הישגים יהיו לו, תמיד נשאר חוסר כלשהו. מכיוון שהתת - מודע שלו זוכר את התחושה הזו, האדם מתייחס למשימות וליעדים כאילו הם חסרי ערך אמיתי ולכן דוחה אותם.

מה הפסיכולוגים מציעים כפתרון לדחיינות ומדוע זה לא עובד באמת?

הפסיכולוגים מציעים מגוון של שיטות להתמודד עם דחיינות, כמו חלוקת משימות ליעדים קטנים, הגדרת מטרות, תכנון זמן ועוד. אולם, לפי אליעד כהן, כל השיטות הללו אינן מתמודדות עם הבעיה האמיתית. מי שחושב בהיגיון אמיתי ובריא צריך דווקא כן לדחות משימות שאין בהן ערך ממשי. מדוע? כי עמוק בתוכו, האדם מבין שאין במשימות אלו כדי לספק את הצורך שלו באושר ושלמות אמיתית.

מדוע אסור לדחות דווקא את החיפוש אחר האושר האמיתי?

אליעד כהן טוען שהדבר היחיד שבאמת אסור לדחות הוא את החיפוש אחר האושר האמיתי. חיפוש זה מתמקד בהבנת מהות האושר הפנימי, שהוא מצב שבו האדם מפסיק לרצות להרגיש טוב יותר, וגם אינו חושש להרגיש רע יותר. אושר אמיתי, לדבריו, הוא השגת מצב של שלמות, מצב שבו האדם לא מחפש כלום נוסף כי יש לו את הכל או כי הוא יודע בוודאות מוחלטת שאין יותר מזה. מצב כזה מבטל לחלוטין את הדחיינות, כי האדם רודף אחרי מטרה שמבחינתו היא מוחלטת ואמיתית.

למה האדם מעדיף להיות עסוק בדברים לא משמעותיים?

אליעד כהן מציג את הטענה כי האדם מעדיף להישאר עסוק בדברים קטנים ולא מהותיים כדי לא להתמודד עם השאלות הגדולות של החיים, כגון "למה אני חי?" או "מה התכלית של כל זה?". אנשים רבים אומרים לעצמם שכאשר יסיימו את המטלות הקטנות, הם יתפנו לשאלות המהותיות. אולם הזמן עובר, האדם דוחה שוב ושוב, ולבסוף הוא מוצא את עצמו אחרי חיים שלמים כשהוא עדיין לא נגע בשאלות הללו, ואף עובר "לגור מתחת לאדמה" כשכל ההזדמנויות להבין את עצמו נגמרו.

גם אנשים דתיים, שמאמינים שהחיים בעולם הבא הם התכלית, ימצאו את עצמם ללא תשובה אמיתית. כי גם אם האדם יגיע לעולם הבא וילמד תורה עם אלוהים, עדיין תישאר לו השאלה: למה? מה זה נותן? לפי אליעד, גם פתרון העולם הבא אינו פותר את השאלה האמיתית על תכלית החיים.

מהי הדרך להפסיק להיות דחיין ולחפש את האושר באמת?

אליעד כהן מציע כי הפתרון היחיד לדחיינות הוא להיות איש אמת. כלומר, האדם חייב לשאול את עצמו בצורה כנה: "מה באמת חשוב לי? מה אני באמת רוצה?". כאשר האדם שואל את השאלות הללו בכנות מלאה, הוא מגלה שהדבר היחיד שהוא רוצה באמת זה להיות מאושר מבפנים. לא חשובים לו הכסף, הבריאות, או ההישגים החיצוניים, אלא אך ורק התחושה הפנימית של האושר.

האושר האמיתי הוא מצב שבו האדם לא רוצה להרגיש טוב יותר ולא מפחד להרגיש רע יותר. להגיע למצב הזה ניתן או על ידי מציאת אושר מוחלט או על ידי ההבנה המוחלטת שאין אושר מוחלט. בשני המקרים מדובר בהגעה למצב של מוחלטות פנימית, מצב שמפסיק את הספק המתמיד ואת החיפוש האינסופי.

למה לא כדאי להתייסר בגלל דחיינות?

אליעד מסביר שאין סיבה אמיתית לחוש אשמה או ייסורי מצפון על הדחיינות. האדם צריך להבין שהדחיינות שלו היא תוצאה טבעית מכך שהוא יודע ששום פעולה או משימה לא באמת תעניק לו את השלמות שהוא מחפש. לכן, במקום להאשים את עצמו, עליו להיות כנה ולהכיר בכך שרק חיפוש האושר המוחלט שווה את המאמץ, וזה הדבר היחיד שאותו אסור לדחות.

איך מפסיקים לדחות את הדבר החשוב ביותר?

הדרך המעשית להפסיק לדחות את הדבר החשוב ביותר, שהוא החיפוש אחר אושר אמיתי, היא להתמקד בו כמשימת החיים המרכזית. לא לדחות אותו לזמנים אחרים, אלא להחליט שזה הדבר החשוב ביותר ולפעול להשיגו באופן מיידי וברור. כאשר האדם לא דוחה את המרדף אחר האושר, הוא מגיע לשלמות אמיתית שמנטרלת את הצורך להמשיך ולדחות דברים אחרים.

לסיכום, אליעד כהן מדגיש שהדחיינות המשמעותית ביותר בחיי האדם היא הדחיינות של חיפוש האושר. כאשר האדם מבין זאת ופועל בכנות ובאופן ממוקד למצוא את האושר הפנימי והאמיתי, הוא נפטר מהדחיינות והופך להיות מאושר באמת.
מהי דחיינות וכיצד היא מתבטאת בחיי האדם?

דחיינות היא מצב שבו האדם יודע שיש לו משימות או פעולות חשובות שעליו לבצע, ובכל זאת הוא דוחה אותן. לפעמים הוא ממשיך לדחות את הדברים יום אחר יום, חרף ההבנה שעליו לעשותם. דוגמה אחת היא אדם שמוכן להזניח כל דבר אחר כשממש כואבת לו הבטן מרעב, ואז הוא מתמקד אך ורק בחיפוש אוכל ולא דוחה זאת כלל. אך ברגע שמשימה אחרת נדמית לו פחות מועילה, או כשהוא אינו בטוח שהיא תביא לו תחושה טובה אמיתית, הוא מיד דוחה אותה ומוצא תירוצים לעסוק בדברים אחרים.

מדוע האדם דוחה משימות שאינן מביאות לו אושר אמיתי?

האדם דוחה משימות כשהוא מרגיש שהן אינן מספקות לו תועלת אמתית. כאשר האדם בטוח שמשהו יביא לו טוב ממשי, הוא יפעל להשיגו ולא ידחה זאת. אדם רעב יפסיק כל עיסוק אחר כדי להשיג אוכל, כי הוא בטוח שהאוכל יעניק לו תחושה טובה. לעומת זאת, אם האדם חושב שהתועלת שתצמח ממשימה כלשהי אינה מוחלטת, או שהיא לא באמת תספק לו את מה שהוא מחפש, הוא ידחה אותה שוב ושוב.

מהו הקשר בין החיפוש אחרי אושר לבין דחיינות?

הסיבה העמוקה שאנשים דוחים דברים נובעת מתחושה פנימית ששום פעולה חיצונית לא תביא אותם לאושר אמיתי. האדם, מתוך הניסיון שלו בחיים, מבין שלמרות כל הישגיו ומילוי רצונותיו, הוא תמיד נשאר עם תחושת חיסרון מסוימת. התת - מודע זוכר ששום דבר לא ממלא אותו לגמרי, ולכן הוא לא מתאמץ מספיק על משימות שהופכות בעיניו לחסרות ערך מוחלט.

מה אומרים הפסיכולוגים על התמודדות עם דחיינות?

פסיכולוגים, או מה שמכונה כאן "החוכמולוגים וכל שאר המשוגעים", מציעים טכניקות שונות כיצד לא לדחות דברים: איך לחלק משימות, כיצד להניע את עצמך לפעולה, איך להציב יעדים קטנים וכן הלאה. אך לפי הטענה המובאת, מי שמפעיל את השכל שלו באמת, דווקא כן ידחה דברים שאין בהם תועלת ממשית.

למה דווקא צריך לדחות הכל חוץ מהחיפוש אחר האושר?

מכיוון שהאדם מבין ששום דבר בעולם החיצוני לא יביא לו סיפוק שלם, הוא דוחה משימות כאלו באופן טבעי. הדבר היחיד שאסור לדחות הוא את חיפוש האושר עצמו. זה אומר שצריך לברר באופן מהותי מהו הדבר שיגרום לאדם להגיע למצב שבו הוא לא מחפש עוד להרגיש יותר טוב ולא מפחד להרגיש פחות טוב. מהו הדבר הזה שאם יהיה לאדם, גם הצעה ל"גן עדן" לא תסיח את דעתו ממנו? בדיוק אותו הדבר האדם צריך לחפש באמת, ללא דחיינות.

האם באמת קיימת שלמות ומה נדרש כדי להשיגה?

האדם מבין שתמיד נשאר לו חיסרון כלשהו. לכן עליו לבדוק האם קיימת אפשרות להיות במצב של שלמות אמיתית. שלמות כזאת היא מצב שבו לא רוצים להרגיש טוב יותר, ולא מפחדים להרגיש רע יותר. אפשרות אחת היא למצוא אושר מוחלט, ואפשרות אחרת היא להבין בוודאות מוחלטת שאין אושר מוחלט. בשני המקרים מדובר בהגעה למוחלטות ולהפסקת הספק המתמיד.

מדוע האדם למעשה דוחה את החיפוש אחר האושר ומעסיק את עצמו בסידורים אחרים?

האדם דוחה את חיפוש האושר העמוק באמת כי הוא מעדיף להישאר באזור הנוחות של עשיית דברים שגרתיים. כך הוא "עסוק" ולא מתמודד עם השאלה הבסיסית של "למה אני חי?". הוא מתמקד בדברים יומיומיים ואומר לעצמו שיום אחד יפנה זמן לסוגיית האושר, אך זה ממשיך להידחות עוד ועוד. בסופו של דבר, כשמעבירים אותו "דירה" מתחת לאדמה, הוא כבר לא מספיק לשאול את השאלות על תכלית החיים.

בנוסף, יש אנשים דתיים שמדמים לעצמם שהתכלית היא "העולם הבא". הם טוענים שפה אומנם קשה, אבל שם יהיה גן עדן. אך גם ה"עולם הבא" הזה לא פותר את השאלה "מה התכלית?". הרי גם כשהם יגיעו לעולם הבא, הם עדיין עלולים לשאול למה הם לומדים תורה עם אלוהים ומה זה נותן להם. הרעיון הוא שכל עוד האדם לא מוצא את התשובה הסופית, הוא ממשיך להיתלות בהסברים שמרגיעים אותו זמנית.

מהי הדרך להפסיק לדחות את החיפוש אחר האושר ולהיות מאושר באמת?

האדם צריך להפסיק לשקר לעצמו ולשאול בכנות מה באמת חשוב לו. אם מה שהכי חשוב לו הוא להיות מאושר מבפנים, עליו לפעול להשיג זאת באופן מוחלט ולא לדחות זאת. כלומר, לשבת עם עצמו ולהעמיק בשאלה מהו הדבר שיחסל לגמרי את הצורך לרדוף אחר "יותר טוב". רק כך ניתן להיגמל מדחיינות אמיתית.

בסופו של דבר, הטענה היא שהדחיינות העיקרית והמשמעותית ביותר בחיי האדם היא הדחיינות של חיפוש האושר. האדם דוחה את זה כי הוא לכאורה "עסוק" מדי, עד שיום אחד חייו מסתיימים. אולם מי שבאמת מפסיק לדחות את החיפוש אחר האושר, רודף אותו עד הסוף, ומשיג את המצב שבו הוא כבר לא צריך לרדוף אחרי שום דבר. כך הוא הופך לאדם מאושר באמת.

שיהיה לכולם המשך יום של אושר אמיתי ללא שום דחיינות. תודה.
שלום לכולם

היום אני רוצה לדבר על התופעה שקוראים לה דחיינות. מה זה נקרא דחיינות? דחיינות הכוונה שהאדם רגיל לדחות דברים, האדם צריך לבצע משימות - והוא דוחה אותן. וכל אחד ואחד יודע שיש בחיים שלו הרבה מאוד דברים שהוא רוצה לבצע אותם, מבין שהוא צריך לבצע אותם ובכל זאת הוא דוחה אותם. והשאלה היא מהי מהות הדחיינות? למה בעצם אנשים דוחים דברים?

והתשובה לשאלה הזאת היא יותר פשוטה ממה שנדמה.

כאשר האדם בטוח שהדבר שאותו הוא רוצה יביא לו תועלת אמיתית, האדם לא דוחה אותו בכלל. לדוגמה בנאדם נגיד רעב, אם הוא ממש ממש גווע ברעב, כל מה שהוא עושה זה אך ורק לחפש אוכל.

לא רק שהוא לא דוחה את חיפוש האוכל, אלא שהוא דוחה את כל הדברים כדי לחפש אוכל. מבחינתו שום דבר בעולם לא מעניין חוץ מאשר לחפש אוכל. למה? כי הוא בטוח שאם הוא ימצא אוכל האוכל הזה יגרום לו להרגיש טוב.

לעומת זאת, כאשר האדם אומרים לו תעשה איזה משהו שאין לו חשק לעשות את זה, שהוא חושב שהדבר הזה לא יביא לו תועלת, לכן הוא דוחה אותו. וזה בעצם ההסבר למה אנשים דוחים דברים.

כי, האדם בתוכו יודע, שמצד האמת שום דבר לא יביא לו את האושר. עוד פעם, נתרכז, האדם בתוך תוכו יודע שמצד האמת לא משנה מה יהיה לו הוא לא יהיה מאושר. למה? כי ככה זה עובד. כל אחד ואחד שיבדוק, יראה, שלא משנה מה שיש לו הוא לא מאושר. וזאת הסיבה שבגללה האדם דוחה דברים. איך זה עובד?

האדם בתוכו חווה שהוא רוצה לעשות איזה דבר. עכשיו, למה האדם עושה את הדבר הזה? כי הוא חושב שאם הוא יעשה את הדבר הזה הוא ירגיש שזה טוב. אלא מה, שאם האדם היה בטוח שהדבר הזה יגרום לו להרגיש טוב אמיתי אז האדם היה עושה אותו. כי מה שהאדם רוצה יותר מכל זה להרגיש טוב אמיתי. ואם האדם היה בטוח שהדבר הזה יגרום לו להרגיש טוב אמיתי הוא היה עושה אותו. אלא מה, שהאדם בטוח שהדבר הזה לא יגרום לו להרגיש טוב אמיתי.

כי מניסיון האדם, מאחר שהאדם הוא לא טיפש, ויש לאדם ניסיון בחיים, למרות שהוא מנסה להתכחש לכך, האדם כבר יודע מראש שלא משנה מה יעשה הוא תמיד ירגיש שחסר לו משהו. וברגע שהתת מודע של האדם זוכר שלא משנה מה יהיה לאדם עדיין האדם ירגיש תמיד שחסר לו משהו, זו הסיבה שבגללה האדם דוחה דברים. ומה הפתרון לדבר הזה?

זאת אומרת, מאחר שהבנו שהאדם בתוך תוכו מבין שכל מה שהוא לא יעשה תמיד, זה אף פעם לא יביא לו אושר, ובגלל זה בעצם האדם דוחה דברים, השאלה נשאלת: טוב, אז מה צריך לעשות האדם כדי לא לדחות דברים?

והפסיכולוגים, החוכמולוגים וכל שאר המשוגעים למיניהם יש להם הרבה הסברים איך להתמודד עם דחיינות. איך האדם יכול לא לדחות דברים. אבל האמת היא, שמי שיש לו שכל אמיתי, אז הוא כן דוחה דברים. מי שיש לו שכל אמיתי - הוא כן דוחה דברים.

הפסיכולוגים מלמדים אותך איך לא לדחות דברים. ואני אומר שמי שיפעיל את השכל שלו ידחה דברים. הדבר היחיד שהאדם לא צריך לדחות אותו זה את האושר. מה זאת אומרת את האושר? הדבר היחיד והחשוב יותר מכל זה שעל האדם לגלות איך בעצם הוא יכול להיות מאושר באמת. זה הדבר היחיד שלא צריך לדחות אותו. והאדם צריך לחפש ולנסות להבין את הדבר הזה באופן מהותי. מה זאת אומרת באופן מהותי? הכוונה היא האדם צריך לנסות לחשוב, מה הוא אותו הדבר שכאשר יהיה לי אותו אני אפסיק לנסות לחפש את החיפוש המתמיד של להרגיש יותר טוב?

מה הוא אותו הדבר שכאשר יהיה לי אותו אני אפסיק לחפש את האושר? מה זה אותו הדבר שכשיהיה לי אותו, גם אם אלוהים עצמו יבוא ויגיד לי תקשיב הנה גן עדן אני אגיד לו עזוב זה לא מעניין אותי. מה זה הדבר הזה? זה הדבר שאותו אסור לדחות. כי האדם יותר מכל רוצה את הדבר הזה ושום טריק לא יעזור לאדם. שום טריקים איך להתמודד עם דחיינות לא יעזרו לאדם.

כי אין מה לעשות האדם הוא חיה אומללה ומסכנה והאדם סובל וכאשר האדם משקיע משאבים בדברים שלא באמת מביאים לו אושר האדם סתם שוחק את הכוחות שלו. כי מה זה נותן לך הרי בכל מקרה הדבר הזה לא מביא לך אושר אז מה זה נתן הדבר הזה. ולכן בשורה התחתונה האדם צריך לא לעבוד על עצמו, לא להיות עם ייסורי מצפון עם זה שיש לו דחיינות אלא פשוט להבין את האמת.

להבין שהסיבה שהוא דוחה דברים, זה משום שבתוכו בתת מודע שלו הוא מבין שהדברים הם לא מביאים לו בכלל תועלת, ופשוט להיות איש אמת, וכאיש אמת לשאול את עצמו מה אני באמת רוצה? כי אם האדם היה בטוח שהוא באמת רוצה את הדבר הזה הוא היה רודף אחריו. וברגע שהאדם לא רודף אחרי משהו זה סימן שהוא לא בטוח שהדבר הזה מספיק טוב. ומה האדם באמת רוצה? האדם באמת רוצה למצוא דבר מסוים שאחריו הוא יוכל לרדוף בלי שום היסוסים. דהיינו, האדם באמת מחפש משמעות, ולכן הדבר היחיד שהאדם צריך לרדוף אחריו זה פשוט לשאול את עצמו מה אני באמת רוצה. ולהבין שמה שהוא באמת רוצה זה להיות מאושר. ולא לדחות את סיפור האושר.

העניין של להיות מאושר פירושו איך אני מביא את עצמי למצב שאני אפסיק לחפש יותר טוב, ושאני לא אפחד להרגיש פחות טוב. כי תמיד האדם רוצה להרגיש טוב ותמיד האדם יפחד להרגיש פחות טוב. עכשיו, האושר פירושו המצב שבו אתה לא רוצה להרגיש יותר טוב ושאתה לא מפחד להרגיש יותר רע. דבר שנקרא שלמות.

ויכול להיות שיש שלמות ויכול להיות שאין שלמות אבל על האדם לבדוק את זה כי כל זמן שהאדם לא בודק את זה הוא תמיד יחפש את זה והדרך היחידה לא לרדוף אחרי האושר, זה רק כי מוצאים אותו או כי מוצאים בוודאות שאין אושר. אבל האדם צריך להגיע למוחלטות. או לדעת במוחלטות שיש או לדעת במוחלטות שאין. ושני הדברים האלה שניהם נחשבים אושר כי שניהם זה חיפוש האושר.

ועל ידי שהאדם נהיה איש אמת ומפעיל את השכל שלו קצת, מה באמת אני רוצה מה הכי חשוב לי? מה זה משנה מה שקורה מסביב? הרי מה שאני באמת רוצה זה להרגיש טוב. על ידי שהאדם מבין בשכל שלו, קצת שכל.

אז האדם נפטר מבעיית הדחיינות שלו. כי הדחיינות הכי גדולה, הדבר שאותו האדם דוחה כל החיים, יש משימה אחת שהאדם כל החיים שלו דוחה אותה. מה היא? המשימה של חיפוש האושר. והאדם כל החיים עושה דברים רק לא לשבת עם עצמו ולשאול למה אני חי. באמת למה אני חי. באמת מנסה להבין, ואומר אני לא פוחד, אני עכשיו חייב להבין מה התכלית.

האדם חי חיים שלמים והוא אומר אני בנאדם יעיל ועובד ביעילות ובנאדם מסודר ומשבח את עצמו בכל מיני שבחים ושיגעונות. והוא לא קולט שהוא משקר את עצמו. למה? כי האדם עובר חיים מסויימים ואין לו פעם אחת הבנה מה הוא עושה כאן. מה התכלית. מה זה נותן.

עכשיו, הדתיים המשוגעים חושבים, שהתכלית זה העולם הבא. אז נגיד שהם הגיעו לעולם הבא, אז כשהם יגיעו לעולם הבא הם ישאלו, מה התכלית שלי בעולם הבא? מה זה נתן להיות בעולם הבא? ומה העולם הבא של הדתיים? ללמוד תורה עם אלוהים.

בקיצור, הם גם פה נדפקו עם התורה שלהם וגם בעולם הבא נדפקו עם התורה של אלוהים. מה יצא להם מזה? כלום. אלא מה, שפה הם משקרים את עצמם ואומרים זה בשביל העולם הבא. ובעולם הבא מה הם יגידו? אה, זה בשביל העולם הבא האחר.

בקיצור מה שנקרא שקר על גבי שקר. בכל מקרה מה שאני בא לומר, שגם סיפור העולם הבא והגן עדן והגהינום, כל הסיפור הזה, הוא לא פותר את השאלה מה תכלית החיים? כי למה בכלל יש פה את ה... מה המשמעות מה זה נותן? למה בכלל כל העולם הזה קיים? מה העניין? ורק מי שמבין את הדבר הזה הוא מאושר באמת.

ולכן, עכשיו נגיד את זה הפוך, האדם צריך להתגבר על הדחיינות שלו. כי האדם כל החיים שלו דוחה את חיפוש האושר. הוא אומר, רק אני אסיים את העבודה, אני אבוא להתבונן על הדברים הפנימיים. אני רק אסיים את זה, אני רק אסיים את זה, ובסוף מעבירים אותו דירה מתחת לאדמה מתחת למצבה.

בסוף האדם עובד קשה מאוד, בסוף מה הוא מקבל כתגמול? הוא מקבל חתיכת קרקע, תביא מעל זה מצבה כדי לוודא שלא יברח, ועכשיו יש לו הרבה זמן לחשוב. והרעיון הוא, שהאדם כדי להתגבר על דחיינות צריך להיות איש אמת. לשאול את עצמך מה באמת אני רוצה מה באמת חשוב לי?

וע"י שהאדם שואל את עצמו מה באמת חשוב לי מה אני באמת רוצה? אז הוא נזכר שמה שהוא בכלל רוצה זה בכלל היות מאושר. לא חשוב לי מה אני ארוויח לא חשוב לי שום דבר חיצוני, לא חשוב לי בריאות לא חשוב לי כסף, לא חשוב לי שום דבר. חשוב לי אך ורק להבין את עצמי. להיות מאושר. להרגיש טוב מבפנים.

ועל ידי שהאדם מבין את הדבר את זה, אז הרצון שלו להבין את המציאות, להיות מאושר מבפנים, ואז אין לו שום דחיינות. וכאשר האדם לא דוחה את הרצון שלו להיות מאושר, אז הוא רודף אחריו עד הסוף, תופס אותו, והופך להיות מאושר באמת. ושיהיה לכולם המשך יום של אושר אמיתי ללא שום דחיינות. תודה.
זמן בלי מקום טכניקות סכנה להרגיש טוב להניע את עצמך להתמודד עם ocd החרדים ציר הזמן ייסורים לרצות להרגיש טוב תירוצים obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול או סי די אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול איך לא לדחות איך לא לדחות דברים דחיינות דחיינות כפייתית דחיינות כרונית דחיינים הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעת התנהגות כפייתית התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית חשיבה כפייתית טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול בהתנהגות טורדנית כפייתיות לא לדחות לא לדחות דברים לדחות לדחות דברים להיפטר מהתנהגות טורדנית להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית למה לא לדחות דברים מחשבה טורדנית מחשבה כפייתית מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי ממה נובע ממה נובעת ממה נובעת דחיינות סובל מהפרעה טורדנית
אובססיה, התנהגות אובססיבית, אובססיות, הפרעה אובססיבית, התמכרות, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, התמכרויות
... התנהגות אובססיבית, אובססיות, הפרעה אובססיבית , התמכרות, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, התמכרויות ובו יתבאר העניין של אובססיות התמכרויות התנהגות טורדנית כפייתית וכיוב. ממה ... יתלונן על פעולה הזאת. כי הוא חווה שהיא נעשית כרצונו החופשי. אבל אם האדם חווה, שהוא עושה פעולה כלשהי באשר היא, לא ממש מתוך בחירה חופשית. אלא מתוך חוויה של התנהגות כפייתית, שהאדם חווה כאילו נכפה עליו בכפיה לעשות את מה שהוא עושה נגד רצונו, אז האדם יגדיר את ההרגל הזה, כהפרעה טורדנית כפייתית טורדנות כפייתית התמכרות אובססיה וכיוב. וזה כמובן, רק אם האדם לא מרוצה מאותה התנהגות כפייתית. כי אם האדם מרוצה ממנה, אז הוא אולי יגדיר אותה כהתנהגות כפייתית, אבל הוא לא יגדיר אותה ... אישיות הפרעת התנהגות וכיוב. אלא הוא דווקא יברך על כך, שהוא בלי שום מאמץ, רגיל לעשות את מה שהוא עושה. כך שראשית כל צריך לזכור, שמי שסובל מהתנהגות אובססיבית התנהגות טורדנית וכיוב, הרי שמצד האמת, הבעיה ... שמרגיש, שהדברים שאותם הוא רוצה ועושה, לא משרתים את מה שהוא באמת רוצה, דהיינו, את מה שהוא חושב שהוא רוצה יותר, אז ממילא הוא יקרא לשאר הרצונות והמעשים שלו, התנהגות כפייתית טורדנית וכיוב. זא, ... שהוא להישאר עם השערות על הראש, לרצון הזה האדם קורא לו רצון בריא. ולרצון השני של האדם, שגורם לו לתלוש את השערות מהראש, לרצון הזה האדם קורא לו רצון אובססיבי התנהגות כפייתית וכיוב. והרצון של האדם להסתפר ... שלו ואת התועלת שהוא חושב שהם מביאים לו. כך שכנל יש להבין. האדם עושה את מה שהוא רוצה. אלא, שיש לו התנגשות בין הרצונות שלו. ואז לאחד הרצונות, האדם קורא לו התנהגות כפייתית . ובאותו הרגע שהאדם המכור, ... מאשר תועלת, הרי שהאדם לא היה עושה אותו. זא, האדם עושה תמיד, את מה שהוא חושב באותו רגע, שמביא לו הכי הרבה תועלת ביחס לאותו הרגע. ואם האדם חושב ברגע אחד, שההתנהגות הטורדנית ההתמכרות, תביא לו סוג של חופש רגשי שחרור רגשי ביטחון רגשי תועלת רגשית וכיוב, הרי שהאדם יעשה את אותו הדבר. למרות שאחכ כאשר האדם כבר שבע, אז הוא מבין לדוגמה, שהאכילה הכפייתית שלו, היא רק אכילה רגשית, אך ... הרגע ממש, האדם חשב לפחות בתת המודע שלו, שהאכילה, תביא לו יותר תועלת מאשר נזק. ביחס לרצון של האדם באותו הרגע. כך שחשוב להכיר בכך, שברגע שהאדם עושה את אותה התנהגות טורדנית שלו, באותו הרגע, מבחינתו, ... הכי טוב באותו הרגע. אלא, שאחכ הרצונות המנוגדים שיש באדם מתעוררים. ואז האדם לפעמים כאשר הוא לא מרוצה מההתנהגות שלו, אז הוא קורא לה בשמות שונים, של הפרעת טורדנית התנהגות כפייתית ... להרגיש טוב, אז האדם מחויב לעשות תמיד, את מה שהוא חושב שיגרום לו להרגיש הכי טוב. ולכן, כאשר האדם חושב, שדבר כלשהו, יביא לו יותר תועלת מאשר נזק, אז האדם בצורה כפייתית , מחויב לעשות את אותו הדבר. ... אובססיבית, להרגיש כמה שיותר טוב, כפי מה שהוא חושב שהכי טוב לו באותו הרגע. ובכל רגע ורגע, האדם חושב שהטוב שלו יתמלא בצורה אחרת. ואז האדם פועל בצורה כמעט כפייתית, לעשות תמיד את כל מה שהוא יכול, כדי שהמציאות תהיה כמה שיותר כרצונו. ולפעמים כאשר יש התנגשות בין רצונות שונים, אז לדבר כזה, קוראים אובססיה התנהגות טורדנית כנל. ונחדד: כי גם מי שנראה ... לא עושה את מה שהכי טוב עבורו. אבל תמיד, האדם עושה, את מה שהוא חושב, שהכי טוב עבורו באותו הרגע. ואחרי שהבנו את כל זה, מכאן יש להבין את הדרך להתמודדות עם הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית כפייתית. וכפי שהבנו, ... גורמת לו ליותר נזק מאשר תועלת, הרי שהאדם לא יעשה את אותה התנהגות. גם אם זה אומר, שהוא יוותר על התועלת שבאותה התנהגות, בגלל הנזק שהיא גורמת. ולכן, מי שרוצה להתמודד עם טורדנות כפייתית הפרעה אובססיבית, ... יעשה את אותו הדבר. וכאן צריך להדגיש את הנקודה שהיא אולי החשובה ביותר, והיא, שהאדם מוכרח לבדוק ולגלות, איזה תועלת, ובעיקר איזה תועלת רגשית, מביאה לו אותה התנהגות כפייתית. כי לפעמים האדם חושב, שהוא ... יותר תועלת מאשר נזק. ורק בגלל זה האדם עושה את אותו הדבר. ומאחר שהאדם חסר מודעות עצמית, ולא מבין ולא מודע לעצמו למה באמת הוא עושה את הדבר, אז הוא חושב שזאת התנהגות כפייתית והתנהגות טורדנית. אך לא כך הוא! כי בתת המודע של האדם, יש משהו שגורם לו לחשוב, שאותה התנהגות טורדנית, מביאה לו יותר תועלת מאשר ... שתת המודע של האדם מנסה להשיג באותה התנהגות אובססיבית, עכשיו צריך למצוא תחליף רגשי, לאותו צורך רגשי, שיוצר את אותה התנהגות רגשית של האדם, שהוא קורא לה, התנהגות טורדנית, שגורמת לו לנזק. כי לאדם יש ...
הרגלים / התנהגות כפייתית / טורדנות כפייתית / דפוסי התנהגות / דפוסי חשיבה / הפרעה טורדנית כפייתית - איך לשנות הרגלים?
... התנהגות כפייתית טורדנות כפייתית דפוסי התנהגות דפוסי חשיבה הפרעה טורדנית כפייתית - איך לשנות הרגלים? ובו יתבאר העניין של ההרגלים דפוסי ההתנהגות הפרעה טורדנית כפייתית שיש לאדם. ויתבאר, מהם הרגלים? ואיך אפשר לשנות הרגלים? ועוד. ומי ... שהיא נעשית, כאילו ללא מחשבה רצונית. דהיינו, האדם לא מרגיש שהוא בוחר לעשות את הפעולה, אלא שהוא כאילו מוכרח לעשות אותה (= התנהגות כפייתית טורדנות כפייתית). ולכן הפתרון הוא, שכדי להתגבר על הרגל, לשם כך, על האדם לקשר את הפעולה שלו, למחשבה ...
מחשבות אובססיביות וטורדניות - איך להתמודד עם טורדנות כפייתית ועם אובססיביות?
... אובססיביות וטורדניות - איך להתמודד עם טורדנות כפייתית ועם אובססיביות? הדבר הטוב ביותר לעשות עם מחשבות אובססיביות הוא לנסות להבין אותן. לכל התנהגות יש ... זה עצמו הופך את מעשיו לטובים יותר. ברמה המעשית: חקור את האובססיה ואת ההתנהגות הכפייתית הרגלים לעומק. נסה להבין מה הסיבה שהם מתרחשים. כאשר תגיע לשורש העניין, כל ההתנהגויות המיותרות ...
אובססיות / טורדנות כפייתית - איך להתמודד עם הפרעה טורדנית כפייתית / הפרעה אובססיבית?
... טורדנות כפייתית - איך להתמודד עם הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה אובססיבית? אובססיות הפרעה טורדנית כפייתית התנהגות אובססיבית. מה ... דבר יש שורש. על האדם להגיע אל השורש השכלי ואל השכל שמניע את התהליך שבסופו הופך להפרעה טורדנית כפייתית. בכל אובססיה יש שכל ...
התמכרויות, טורדנות כפייתית, גמילה מהתמכרויות, אובססיות, התנהגות טורדנית, התנהגות כפייתית, לשנות הרגלים - איך להיגמל מהתמכרות?
... טורדנות כפייתית, גמילה מהתמכרויות, אובססיות, התנהגות טורדנית, התנהגות כפייתית, לשנות הרגלים - איך להיגמל מהתמכרות? ובו יתבאר העניין של התמכרויות ושל התנהגות אובססיבית והתנהגות טורדנית . ויתבאר, איך אפשר להפסיק התנהגות טורדנית והתנהגות כפייתית? איך להיגמל מהתמכרות? ועוד. ומי שיתבונן יראה, כי אובססיה התמכרות, זאת פעולה שהאדם עושה אותה, מתוך תחושה של כפייה וללא בחירה עצמית. כאשר האדם ... וכדי להיגמל מהתמכרות אובססיה, לשם כך על האדם להפוך את ההתנהגות הטורדנית אובססיה שלו, מהתנהגות לא רצונית, להתנהגות רצונית. ואת זה עושה האדם, על ידי זה שהוא מוצא את נקודות השליטה שלו במצב. דהיינו, על האדם למצוא את ...
OCD / Obsessive Compulsive Disorder / הפרעה טורדנית כפייתית / הפרעה אובססיבית קומפולסיבית / הפרעה נפשית / אובססיות / שינוי הרגלים / לשנות הרגלים / אימון לשינוי / הפרעת חרדה / טורדנות כפייתית
OCD obsessive compulsive disorder הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה אובססיבית קומפולסיבית הפרעה נפשית אובססיות שינוי הרגלים לשנות הרגלים אימון לשינוי הפרעת חרדה טורדנות כפייתית וכאן אבאר את המהות המרכזית של הפרעה טורדנית כפייתית (ocd). ואבאר מהו בעצם המכנה המשותף המרכזי של כל ההפרעות הטורדניות הכפייתיות. ואבאר מהי הנוסחה לטיפול ב ocd ואיך אפשר וצריך להתמודד עם ocd? ומי שיתבונן יראה, כי מהות הבעיה של אלו שסובלים מההפרעה הנפשית של ה ocd, מתבטא בכך שהם עושים פעולות חוזרות ונשנות פעם אחרי פעם בצורה כפייתית שאינה הגיונית ושאינה סבירה. כגון ... שכבר בדקת את זה לפני כמה שניות וכיוב. ואלו שסובלים מההפרעה הטורדנית כפייתית הזאת, מבינים בשכל שלהם ... ההיגיון שיש בכך שהם חוזרים על הפעולה המיותרת שלהם. ו ocd, הכאב שלו, הוא לא רק בכך שהאדם חוזר על ... כמו רובוט בלי בחירה חופשית. והאדם מרגיש ממש שהוא עבד של המחשבות הטורדניות שלו ושל האובססיה שלו. והאדם שסובל מההפרעה הנפשית של ה ocd, נמצא במצוקה מאוד גדולה, לפעמים על סף ... ובנוסף לכל זה, יש גם את תחושת התסכול של האדם שסובל מה ocd. כי הוא לא מבין את ההיגיון של עצמו, ... עמוק וחזק ותחושה של ייאוש ואובדן שליטה. והשאלה היא, איך להתמודד עם ocd? ואיך להתמודד עם הפרעה אובססיבית קומפולסיבית ועם התנהגות טורדנית כפייתית? והתשובה לכך היא, שטיפול ב ocd נעשה על ידי זה שהאדם מברר עם עצמו ... בכך שכבר עשית את הפעולה בפעם הראשונה. ואדם שסובל מ ocd, מה שהוא מנסה להבין, זה מדוע הוא חוזר ... מביצוע חוזר ונשנה של פעולות מיותרות. והרעיון הוא, שה - ocd והאובססיה, מבטאת את העוצמה ואת החשיבות ... את זה שהוא יחזור על הפעולה שהוא עושה, פעם אחרי פעם, בצורה כפייתית שאינה הגיונית. וכאשר האדם מתבונן היטב ... הפעולה בפעם הראשונה. כי האמת צריכה להיאמר, והיא שאם ה ocd מתבצע על פעולה שהיא מאוד חשובה ברמה של ... הדבר פעם אחרי פעם, בגלל החשיבות שלו, ואז ממילא זה כבר לא ocd. וה ocd, הוא רק כאשר האדם עושה פעולה פעם אחרי ... לביצוע הפעולה בפעם הראשונה. ולכן ממילא זה אומר שהדרך לטיפול ב ocd, היא על ידי זה שהאדם מברר עם עצמו ... מובטח לאדם שהוא לא יחזור על ביצוע הפעולות שלו, בצורה טורדנית כפייתית וכיוב. ואת הבירור של ...
טיפול ב OCD, התנהגות כפייתית, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, הפרעה כפייתית, הפרעה התנהגותית, הפרעת אישיות, הפרעה אובססיבית, התנהגות אובססיבית, הפרעת התנהגות, טיפול באובססיה
טיפול ב OCD, התנהגות כפייתית, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, הפרעה כפייתית, הפרעה התנהגותית, הפרעת אישיות, הפרעה אובססיבית, התנהגות אובססיבית, הפרעת התנהגות, טיפול באובססיה
טיפול ב OCD, התנהגות כפייתית, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, הפרעה כפייתית , הפרעה התנהגותית, הפרעת אישיות, הפרעה אובססיבית, התנהגות אובססיבית, הפרעת התנהגות, טיפול באובססיה מה גורם להתנהגות אובססיבית בכניסה לוואטסאפ? אליעד כהן מסביר על התנהגות כפייתית (OCD) באמצעות דוגמה של בחורה שהרבתה להיכנס לוואטסאפ באופן אובססיבי אחרי כל שיחה עם בחור, אף על פי שלא היה לה מה להגיד לו. ההתנהגות הזו לא הייתה חד - פעמית, אלא חזרה על עצמה ... של בחירת אשליה על פני המציאות - פעולות חוזרות חסרות תכלית שנועדו למלא חסר רגשי כלשהו. איך ניתן לפתור את ההתנהגות הכפייתית? אליעד כהן טוען שהצעד הראשון לפתרון ההתנהגות הכפייתית הוא לזהות ולהכיר בשורש האמיתי שלה. האדם חייב להבין שהפעולה הכפייתית אינה סתם פעולה חסרת היגיון, אלא היא ניסיון למלא חסר רגשי מסוים דרך אשליה ופנטזיה. מרגע שמכירים בכך, נוצרת בחירה אמיתית בין המשך הפעולה חסרת התכלית לבין המימוש האמיתי של ... איך דפוס דומה מופיע בהתנהגויות אחרות כמו בדיקת לייקים בפייסבוק? אליעד מביא דוגמה נוספת של אנשים שבודקים בצורה כפייתית מי עשה להם לייקים בפייסבוק, גם כשאין לכך תכלית אמיתית. זה אותו מנגנון של ניסיון לקבל תחושת ערך דרך בדיקות חוזרות וחסרות תכלית. מי שרוצה להשתחרר מזה צריך להכיר בכך שהצורך ... תלוי באישור חיצוני או למצוא דרך לחזק את תחושת הערך שלו באופן עצמאי. כיצד דוגמת הסאדו (סאדו - מזוכיזם) קשורה להתנהגות כפייתית? אליעד כהן נותן דוגמה של גבר שאוהב סאדו ורוצה להבין למה הוא נמשך לשליטה על בת זוג. התובנה שאליה הגיע אליעד היא שהרצון לשלוט באחר הוא למעשה ביטוי עקיף של רצון לא מודע ... לעצמו - להיות בחוסר שליטה מוחלט. גם כאן האדם בוחר בפנטזיה על פני מציאות ישירה. לסיכום, ההתנהגות האובססיבית והכפייתית נובעת מהעדפת אשליה ופנטזיה על פני התמודדות ישירה ואמיתית עם החיסרון או הרצון הפנימי. הפתרון טמון בהכרת שורש הבעיה ובבחירה מודעת בין מימוש הרצון בפועל לבין שחרור מוחלט של הפנטזיה. טיפול ב - OCD מדוע אנשים מבצעים פעולות חסרות תכלית? איך להפסיק התנהגות כפייתית? למה אנשים מכורים לוואטסאפ? מה גורם לאובססיה לבדוק לייקים בפייסבוק? מה מסתתר מאחורי הרצון לשלוט באחרים? ...
OCD, הפרעה טורדנית כפייתית, מפחד לפגוע באחרים, פוסט טראומה מהילדות, מחשבה טורדנית, הפרעה נפשית, התנהגות כפייתית, פוסט טראומה קשה, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טורדנות כפייתית
OCD, הפרעה טורדנית כפייתית, מפחד לפגוע באחרים, פוסט טראומה מהילדות, מחשבה טורדנית, הפרעה נפשית, התנהגות כפייתית, פוסט טראומה קשה, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טורדנות כפייתית
OCD, הפרעה טורדנית כפייתית, מפחד לפגוע באחרים, פוסט טראומה מהילדות, מחשבה טורדנית, הפרעה נפשית, התנהגות כפייתית, פוסט טראומה קשה, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טורדנות כפייתית מהי ההפרעה הטורדנית כפייתית (OCD) ואיך ניתן להתמודד איתה? ההפרעה הטורדנית כפייתית (OCD) היא מצב שבו מחשבות טורדניות חוזרות על עצמן, המובילות לפעולות כפייתיות שנעשות כדי להקל על החרדה. אחת הדוגמאות המובאות בהרצאה מתארת אדם שמוציא פחית שתייה מהמקרר, ומניח את ידו בטעות על פחית נוספת. המחשבה שמטרידה ... המחשבה הזו חוזרת ומטרידה אותו שוב ושוב, עד שהוא כמעט מרגיש חובה לקנות את הפחית השנייה, למרות שלא באמת עשה שום נזק. כיצד להתמודד עם המחשבות הטורדניות? הגישה כדי להתמודד עם המחשבות הטורדניות היא להתחיל להבין את מה שמוביל לתחושת הנזק או הפחד. בהרצאה, נעשה חיפוש אחר שורש המחשבות, כלומר, להבין למה המחשבה שמישהו ייפגע מפריעה כל ... למה זה מפריע לו. השאלה מתמקדת בתהליך שבו הוא מאמין שנעשית עבירה מוסרית או פיזית, ומנסים להוציא אותו מהסרט הזה. מהו הפתרון להתמודדות עם OCD? הפתרון יכול לכלול עבודה על חקירת מחשבותיו של האדם, על מנת לשאול את השאלות הנכונות ולבדוק את ההנחות שנעשו לגביהן. במקרים של OCD, החקירה מתמקדת בהבנת הסיבה לדאגה, כמו במקרים שבהם אדם מונע לפעול מתוך פחד לפגוע באחרים. הסיבה לכך היא שהפחד והחשש לא מבוססים על מציאות, אלא על ... עשית נזק? אם כן, מה יקרה? המטרה היא להביא את האדם למצב שבו הוא לא יחשוש ממעשים שאין להם השפעה אמיתית. מהן הסיבות הנפשות שמניעות את המחשבות הטורדניות? חלק מהשאלות שהועלו בהרצאה עוסקות בזיכרונות טראומטיים שילד חווה, כמו דאגה לפגוע במישהו אחר, בעקבות טראומה שהייתה לו בילדותו, כמו למשל ... שמפחדים להתנהג בצורה שמזכירה את הסיטואציות מהעבר, לדוגמה, פחד שהאדם יפגע באחרים, כי הוא חושב עליהם בצורה שלילית. כל פעולה שנעשית מלווה במחשבה טורדנית שמביאה לפעולה כפייתית, כמו במקרה של האדם שנגע בפחית השנייה. דרך שיחה, המטרה היא לפתח את המודעות של האדם ולראות מה באמת משבש את ההתנהגות שלו. כיצד הפתרון יכול לשפר את איכות החיים? הפתרון שקשור לחקירה ולבחינה של מחשבות יכול להוביל לשיפור במצבו של האדם. בסופו של דבר, זהו תהליך שמטרתו להבין איך מחשבות טורדניות פוגעות בחיי היום - יום ולמצוא את הדרך לשחרר את האדם מהמחשבות הללו. הדרך להבין אם אדם פועל מתוך פחד אמיתי או מתוך אשליה היא להבין את הזיכרון שבסופו של דבר גורם לו לחשוב שהוא עושה נזק, ולהתמודד איתו. OCD הפרעה טורדנית כפייתית מחשבה טורדנית התמודדות עם מחשבות טורדניות הפרעות נפשיות פוסט טראומה התנהגות כפייתית
בעיות לא הגיוניות, התמכרויות לא הגיוניות, מחשבות טורדניות לא הגיוניות, פחדים לא הגיוניים, חרדות לא הגיוניות, כעסים לא הגיוניים, רגשות לא הגיוניים, OCD לא הגיוני, הפרעות נפשיות לא הגיוניות, טורדנות כפייתית לא הגיונית, פיתוח השכל
בעיות לא הגיוניות, התמכרויות לא הגיוניות, מחשבות טורדניות לא הגיוניות, פחדים לא הגיוניים, חרדות לא הגיוניות, כעסים לא הגיוניים, רגשות לא הגיוניים, OCD לא הגיוני, הפרעות נפשיות לא הגיוניות, טורדנות כפייתית לא הגיונית, פיתוח השכל
... לא הגיוניות, התמכרויות לא הגיוניות, מחשבות טורדניות לא הגיוניות, פחדים לא הגיוניים, חרדות לא הגיוניות, כעסים לא הגיוניים, רגשות לא הגיוניים, OCD לא הגיוני, הפרעות נפשיות לא הגיוניות, טורדנות כפייתית לא הגיונית, פיתוח השכל איך נגמלים מהתמכרויות ומחשבות טורדניות? ההבנה כיצד להיגמל מהתמכרויות, מחשבות טורדניות ו - OCD מתחילה בהבנה של המנגנון שמפעיל אותן. התמכרות היא מצב שבו אדם מבצע פעולה ... כי היא פעולה חיונית לנו. לעומת זאת, כשמדובר בהתמכרות או התנהגות שאינה הגיונית, אדם יתחיל לחפש דרך להפסיק אותה. מה הקשר בין מחשבות טורדניות להתמכרות? מחשבה טורדנית היא מחשבה שהאדם מודע לכך שהיא בלתי הגיונית, אך היא חוזרת שוב ... גם רגשות לא הגיוניים כמו כעסים לא מוסברים או עצבות חסרת סיבה, נובעים מאותו עיקרון של חוסר היגיון פנימי. איך אפשר להפסיק התנהגויות טורדניות וחרדות? המכנה המשותף לכל הבעיות הללו הוא חוסר היגיון. כשאין לאדם ... השכל - כלומר, שיפור היכולת לחשוב בהיגיון ולנתח את המציאות בצורה מדויקת יותר. איך חיזוק השכל עוזר להתמודד עם התמכרויות ו - OCD? ככל שאדם מפתח את השכל ומבין את הסיבות שמובילות אותו לפחד, להתנהג בצורה כפייתית או לחזור שוב ושוב על פעולות מסוימות, הוא מחליש את המנגנונים שגורמים ... החרדות וההתנהגויות הלא רצויות, משום שהן מתקיימות על בסיס חוסר הבנה מעמיקה של המצב. איך לפתח את השכל ולצאת ממעגלים טורדניים? פיתוח השכל אינו קשור לצבירת ידע כללי או לימוד טריוויה. מדובר ביכולת ... אפשר להיכנס לאתרים שמספקים מידע בנושא ולהתמקד בניתוח תודעתי מעמיק של ההתנהגות האישית. בשורה התחתונה, איך להפסיק התמכרויות, מחשבות טורדניות וחרדות? הדרך להפסיק התמכרויות, מחשבות טורדניות, פחדים וחרדות לא הגיוניים היא על ידי חיזוק ההיגיון והשכל. ככל ... בסופו של דבר, מחוסר היגיון ומחוסר הבנה מעמיקה של הסיבות שמובילות אליהם. איך לפתח חשיבה רציונלית ולשפר את ההיגיון איך להתמודד עם OCD ומחשבות טורדניות שיטות להתמודדות עם חרדות ופחדים לא הגיוניים מה גורם לנו להתמכר לדפוסים מחשבתיים והתנהגותיים? איך לפתח חשיבה הגיונית איך להתמודד עם OCD ופחדים לא הגיוניים התבוננות עצמית וחיזוק יכולות הניתוח המחשבתי איך נגמלים מהתמכרויות, מחשבות טורדניות ו - OCD? כדי להבין איך להיגמל מהתמכרות, מחשבות טורדניות או OCD, צריך להבין את המנגנון שמפעיל אותן. התמכרות היא מצב שבו אדם מבצע פעולה ... ממנה כי היא חיונית לנו. לעומת זאת, אדם שמכור להתנהגות מסוימת ורואה אותה כלא הגיונית - יחפש דרך להפסיק אותה. מה הקשר בין מחשבות טורדניות להתמכרות? מחשבה טורדנית היא מחשבה שהאדם מודע לכך שהיא בלתי הגיונית אך עדיין חוזרת שוב ... גם רגשות לא הגיוניים כמו כעסים לא מוסברים או עצבות חסרת סיבה, נובעים מאותו עיקרון של חוסר היגיון פנימי. איך אפשר להפסיק התנהגויות טורדניות וחרדות? המכנה המשותף לכל הבעיות הללו הוא שהן מבוססות על חוסר היגיון. ... השכל - כלומר, שיפור היכולת לחשוב בהיגיון ולנתח את המציאות בצורה מדויקת יותר. איך חיזוק השכל עוזר להתמודד עם התמכרויות ו - OCD? ככל שאדם מפתח את השכל ומבין את הסיבות שמובילות אותו לפחד, להתנהג בצורה כפייתית או לחזור שוב ושוב על פעולות מסוימות, כך הוא מחליש את המנגנונים שגורמים ... החרדות וההתנהגויות הלא רצויות, משום שהן מתקיימות על בסיס חוסר הבנה מעמיקה של המצב. איך לפתח את השכל ולצאת ממעגלים טורדניים? פיתוח השכל אינו קשור לצבירת ידע כללי או לימוד טריוויה. מדובר ביכולת ... דפוסים לא רציונליים. כדי ללמוד איך לפתח את השכל, אפשר להיכנס לאתר ולחפש מידע בנושא. בשורה התחתונה, הדרך להפסיק התמכרויות, מחשבות טורדניות, פחדים וחרדות לא הגיוניים היא על ידי חיזוק ההיגיון והשכל. ככל ... מסוגל להשתחרר מהם ולהחזיר לעצמו שליטה על חייו. תחשבו על זה בהיגיון. בהצלחה. איך לפתח חשיבה רציונלית ולשפר את ההיגיון איך להתמודד עם OCD ומחשבות טורדניות שיטות להתמודדות עם חרדות ופחדים לא הגיוניים מה גורם לנו להתמכר ...
וורקוהוליזם / Workaholic / עבודה כפייתית - איך להתמודד עם התמכרות לעבודה?
... Workaholic עבודה כפייתית - איך להתמודד עם התמכרות לעבודה? ניהול זמן. וורקוהוליזם. עבודה כפייתית. Workaholic. איך מתמודדים עם התמכרות לעבודה? וורקוהוליזם = התמכרות לעבודה = אובססיה לעבודה = עבודה כפייתית. עבודה כפייתית = מגבילה את האדם ליהנות ממגוון רחב של תחומים נוספים בחיים = ביצוע פעילות מתוך תחושה של כפייה. כדי להתמודד עם כל התמכרות התנהגות אובססיבית וכל טורדנות כפייתית בכלל ועם וורקוהוליזם בפרט, על האדם לחקור את השורש ואת הסיבה של העבודה הכפייתית. הסיבה שהעובד הכפייתי מכור לעבודה, היא משום שהעבודה מספקת לו צרכים רגשיים שהוא לא יודע היכן למצוא אותם במקום אחר. קיימות 2 אפשרויות לסיפוק צרכים רגשיים עי העבודה. 1 - העבודה חוסכת מהאדם את ... לאחר מכן נסה לספק לו מענה רגשי אמיתי עבור הצורך האמיתי שלו. כאשר תצליח לספק מענה רגשי אמיתי לאדם במקום אחר, הוא יעזוב את העבודה. כאשר האדם מגיע לשורש ולסיבה שבגללה הוא באמת עובד, באותו הרגע העבודה הכפייתית נעלמת מעצמה. להגיע אל השורש = להבין לא רק מדוע אתה עובד ככ קשה, אלא גם מדוע בכלל הסיבה עצמה קיימת. זא נניח שהאדם עובד כדי לברוח מ X. נסה להבין מדוע הוא בורח מ X. נסה להגיע לשורש הראשון שהוא זה שיוצר את המצב של העבודה הכפייתית. זא אל תסתפק בלהבין שהאדם הוא וורקוהוליק בגלל שהוא אינו רוצה לחזור הביתה. אל תעצור כאן. נסה להבין מדוע הוא אינו רוצה לשוב הביתה. גם כאן אל תעצור בכך שהוא אינו רוצה לחזור ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על דחיינות, לדחות דברים, דחיינות כרונית, דחיינות כפייתית, ממה נובעת דחיינות? איך לא לדחות דברים?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: טורדנות כפייתית, איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשתול מחשבות? איך ליצור אהבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך להאמין בעצמך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך למצוא זוגיות? איך להעריך את עצמך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשפר את הזיכרון? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשנות תכונות אופי? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לחנך ילדים? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך לפרש חלומות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: טורדנות כפייתית, איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בדידות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה יש רע בעולם? האם לדומם יש תודעה? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה המשמעות של החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? אולי אנחנו במטריקס? האם יש אמת מוחלטת? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה לא להתאבד? האם יש משמעות לחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לעסקים, מאמן אישי לילדים, מאמן אישי בתל אביב בתחום טורדנות כפייתית - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2930 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 15:25:56 - wesi1