אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טועה ✔גארי יורופסקי / בעד ונגד צמחונות / טבעונות / אכילת בשר / שיטות שכנוע - ביקורת על גארי יורופסקי, למה גארי יורופסקי טועה? למה גארי יורופסקי...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨גארי יורופסקי / בעד ונגד צמחונות / טבעונות / אכילת בשר / שיטות שכנוע - ביקורת על גארי יורופסקי, למה גארי יורופסקי טועה? למה גארי יורופסקי משקר? הפרכה של גארי יורופסקי, למה גארי יורופסקי דמגוג? מהי שטיפת המוח של גארי יורופסקי? תגובה לגארי יורופסקי, אי דיוקים של גארי יורופסקי - חלק 1
כאן במאמר הזה אתן תגובה לגארי יורופסקי ואעביר ביקורת על גארי יורופסקי ואציג אנתח ואראה את חלק מטכניקות השכנוע והרטוריקה שבהן השתמש ומשתמש גארי יורופסקי בהרצאה שלו, שכלפי חוץ נראה שהיא נועדה לקדם את עניין הצמחונות בעולם. ואציג כאן הפרכה של גארי יורופסקי, על ידי זה שאציג אי דיוקים של גארי יורופסקי ועוד כל מיני כשלים לוגיים ושגיאות מחשבתיות של גארי יורופסקי. ועל הדרך כמובן שיתבארו גם טיעונים בעד ונגד אכילת בשר ובעד ונגד אכילת צמחונות.

ואדגים ואראה גם כאן, כיצד צריך לדעת להטיל ספק ולדעת לשאול את השאלות הנכונות, ולא לקבל כאמת מוחלטת, גם לא דברים שלפעמים נשמעים ככאלה...

ואראה ואסביר כיצד המוח מנתח מידע ומבין את מה שאומרים לו. ואתן דוגמאות לטכניקות שכנוע שבוצעו בהרצאה של גארי יורופסקי, גם אם לא באופן מודע, אך בפועל הן כאלו עבור תת המודע של השומעים. ואחד מהשומעים של ההרצאה הזאת, הוא גארי יורופסקי עצמו, שחושב מחשבות לעצמו שהן לא בהכרח אמת. ואז הוא מאמין בהן, ומשכנע בהן גם אחרים.

ההרצאה שלו נקראת בשמות שונים כגון "ההרצאה הכי טובה שתשמעו אי פעם / ההרצאה הכי טובה שתראו בחיים / ההרצאה הכי חשובה שתראו בחיים שלכם" וכיו"ב. והיא אכן דוגמה טובה לאיך המון אנשים לא בודקים את מה שאומרים להם ומאמינים לכל רטוריקה מניפולטיבית.

וכאן במאמר הבא, אסביר האם למה גארי יורופסקי טועה? והאם למה גארי יורופסקי משקר והיכן הוא משקר? ואסביר גם מהי שטיפת המוח של גארי יורופסקי שהוא עושה אותה לאלו ששומעים אותו? ואסביר גם האם ולמה גארי יורופסקי דמגוג והאם ולמה גארי יורופסקי שרלטן? ומה באמת המניעים של גארי יורופסקי? ומה באמת עומד מאחורי ההרצאה הטובה בעולם וכל שאר הכינויים שניתנו להרצאה הזאת ולרעיון הצמחונות והטבעונות באופן כללי.

הציטוטים של ומתוך ההרצאה של גארי יורופסקי שלהלן, הם ע"פ התרגום לעברית של ההרצאה שלו, כפי שפורסמה באינטרנט.

אבהיר, כי חלק מההערות שנכתבו כאן, נכתבו כאן בציניות כמובן ובצורה אבסורדית. והכל לפי ההקשר של המשפט.

ולהלן דוגמאות:


"מונע על ידי תשוקה לצדק"

האם זאת עובדה? האם ניתן להוכיח שזה מה שמניע אותו? אולי יש סיבות אחרות שמניעות אותו? ונניח שאת/ה לא יודע איזה עוד סיבות יכולות להיות לגארי יורופסקי להתנהג כך... האם זה אומר שהכרח שהתשוקה לצדק מניעה אותו?

כמובן שלא אפרט כאן ועכשיו איזה סיבות נוספות יכולות להניע ומניעות אותו, וגם לא אוכיח כאן ועכשיו שלא התשוקה לצדק מניעה אותו, אלא רק אומר שנית, שזה שהיית רוצה לחשוב שהתשוקה לצדק מניעה אותו, וזה שהיית מעדיף לחשוב כך, זה לא אומר שאכן המציאות היא כזו.


"שבירת חוקים, מישו הנוצרי ועד נלסון מנדלה, מרוזה פארקס ועד מרטין לותר קינג, חוקים תמיד נשברו כדי להביא לשינוי ממשי."

האם זאת האמת, ששבירת חוקים לפעמים הביאה שינוי? תשובה: כן. האם זה אומר שהשינוי טוב / הכרחי / מומלץ? תשובה: לא בהכרח.

אלא, שברגע שמזכירים את ישו ואת נלסון מנדלה ועוד דמויות, שבד"כ השומע חושב שהן הביאו שינוי טוב, זה גורם לשומע לחשוב, שגם הדובר, מביא שינוי טוב, למרות שלא בהכרח כך הם פני הדברים. ובאותה המידה בדיוק, הוא היה יכול להביא דוגמה גם מפושעים שהפרו חוקים, ושגם הם גרמו לשינוי גרוע בחברה האנושית. אבל זאת כמובן דוגמה שלא טובה עבורו...


" גארי יורופסקי כבר חווה יותר ממה שרוב האנשים היו רוצים לחוות במהלך החיים שלהם."

מי החליט את זה? האם מישהו שאל את רוב האנשים מה הם היו רוצים לחוות? ומי החליט שהוא חווה יותר מהם? והאם זה טוב יותר שהוא חווה יותר? יש גם הרבה פושעים שחוו יותר חוויות מרוב האוכלוסייה, אז האם זה טוב יותר / רע יותר?


"הוא נעצר יותר מ 10 פעמים ושהה 77 יום בכלא באבטחה מקסימאלית.

הכל למען זכויות בעלי חיים"

יש לשים לב, כי זה שהוא נעצר יותר מ 10 פעמים ושהה 77 יום בכלא באבטחה מקסימאלית, זו עובדה. זה שזה היה ושזה שהכל היה למען זכויות בעלי חיים, זה כמובן לא עובדה אלה פירוש ופרשנות. כי יתכן שהמניעים של גארי יורופסקי, הם לא בהכרח למען זכויות בעלי חיים, אלא אולי יש לו בתוכו מניעים נסתרים כאלו ואחרים.


"היום אנו הולכים לדבר על הקורבנות הנשכחים של העולם - בעלי החיים."

מניפולציה, שנועדה ליצור אצל השומע רגש של אמפתיה כלפי קורבנות ולא סתם קורבנות אלא קורבנות נשכחים... שהם בעלי החיים לטענתו של גארי יורופסקי.

הוא כמובן לא ידבר על הנושא בצורה אובייקטיבית, כגון לדוגמה: בא נבדוק האם זה טוב או רע ובא נראה מה האמת האם באמת כדאי / צריך / אסור וכיו"ב, לאכול בשר. אלא הוא קודם כל מספר לך שיש קורבנות נשכחים... ומיד השומע מגלה אמפתיה. ואז הוא אומר לך, שמדובר על בעלי החיים. אך האם זאת האמת? לא בהכרח...


וההתמכרות העתיקה והחזקה ביותר בעולם - בשר."

גם לשיטתו, האם זאת אכן ההתמכרות החזקה בעולם? לא בהכרח. אז למה לומר שהיא הכי חזקה? תשובה: כי הוא יודע מראש, שהוא תכף הולך לטעון טענות שהן לא בהכרח נכונות. והוא יודע שהשומעים הולכים להתנגד לטענות שלו. אז מראש הוא שותל אצלהם מחשבה שאומרת להם, שמדובר כאן על התמכרות מאוד חזקה. במובן של: אל תתפלא שאתה חושב אחרת, כי מדובר כאן על התמכרות חזקה. אך האם זאת האמת? האם ההתנגדות לדבריו נובעת משום שמדובר כאן על התמכרות חזקה? ואולי ההתנגדות נובעת משום שדבריו לא בהכרח נכונים?!

כמו כן, השימוש במושג התמכרות, הוא סוג של מניפולציה. כי זה שצורכים בשר, זאת עובדה. זה שזאת התמכרות, זה פירוש. וכאשר אומרים לשומע, שמדובר על התמכרות, אוטומטית השומע מפתח רגש של התנגדות כלפי התופעה.

איך ישמע המשפט הבא "ההתמכרות החזקה ביותר של בני האדם, היא לנשום אוויר כדי לחיות". אך האם זאת התמכרות?! אך האם זה רע?!


"אני הולך לאתגר את האמונות שלכם היום, כך שחלקים מסויימים בהרצאה יהיו קשים לעיכול, "

"אני הולך לאתגר" - במובן של תתייחסו ברצינות למה שאני הולך לטעון, גם אם זה שטויות. כי אלו לא שטויות, אלא זה נועד לאתגר אתכם. כי לפעמים האדם שומע טענה טיפשית וקלה, אבל מאחר שאמרו לו שמדובר כאן באתגר... אז הוא מפחד וחושש מהטענה הזאת ומתייחס אליה יותר ברצינות.

לדוגמה נסו לפתור את האתגר הבא: 1+ 1 + 1 =? ועכשיו, אם לא היה כתוב שזה אתגר, האם ההתייחסות הייתה שונה?! ברגע שחושבים שמשהו הוא אתגר, אז גם אם הוא לא מאתגר... אוטומטית מתייחסים אליו יותר ברצינות.

"את האמונות שלכם" - מי אמר שאלו אמונות אולי אלו אמיתות? ומי אמר שהאמונות הן רק שלכם? אולי גם טענותיו של גארי יורופסקי הן רק אמונות בלבד?

" כך שחלקים מסויימים בהרצאה יהיו קשים לעיכול" - אולי הסיבה שהם יהיו קשים לעיכול, היא משום שהם לא נכונים? מי החליט שהם יהיו קשים לעיקול, בגלל שהם מאתגרים את האמונות של האדם?


"אני לא כאן כדי להיות האויב שלכם" - אולי כן? אולי אתה שונא את אלו שאוכלים בשר והיית מוכן לפגוע בהם כמו כל אויב אחר שלהם? ולמה אתה צריך להקדים הקדמה כזאת? האם באמת אתה בכלל לא האוייב של אלו שחושבים אחרת ממך?


"הדעות שתשמעו היום לא בהכרח משקפות את הדעות של הפרופסור שלכם או המוסד הזה"

או במילים אחרות, אל תתפלאו על כך שמה שאומר לכם יראה לכם לא הגיוני. כי זה לא בהכרח שאני אומר דברים טיפשיים, אלא שפשוט זה לא בהכרח הדעות שאתם מכירים.


"אני לא מנסה להרחיק אתכם מהדת שלכם - אין דת שמכריחה אכילת בשר"

אולי לא מכריחה, אך האם אין דת שמעודדת אכילת בשר? האם אין דת שמקבלת כלגיטימי לגמרי את העניין של אכילת בשר? האם לחשוב שהדת שמקבלת כלגיטימי ואפילו מעודדת לפעמים אכילת בשר, האם לחשוב שהיא מעודדת לבצע משהו לא מוסרי... האם זה לא נקרא להרחיק את האדם מהדת שלו?


"כלל הזהב אומר: "אל תעשה לאחרים מה שלא היית עושה לעצמך." בעלי חיים נכנסים תחת הקטגוריה של "אחרים"."

האם אכן זהו כלל הזהב? האם הוא הוסכם על כולם? האם אין עוד כללי זהב? והאם מי שאמר אותו התכוון לכך שגם בעלי חיים נכנסים תחת ההגדרה של "אחרים"? והאם צמחים ואפילו ישויות דוממות, לא נכנסות תחת ההגדרה של "אחרים"?

האם אכן יש משפט שאומר "אל תעשה לאחרים מה שלא היית עושה לעצמך."? תשובה: כן. האם זהו כלל זהב? האם הוא כלל הזהב היחיד? האם הוא מחייב מישהו במשהו? האם הוא בהכרח מסכים עם הטענות של גארי יורופסקי? תשובה: לא בהכרח, אלו כבר פירושים ולא עובדות.

וכאשר משפט מוגדר ככלל זהב, ממילא הוא מחייב יותר את השומע שלו. אך האם באמת מדובר על כלל זהב?

כאשר מציגים משהו ככלל זהב, והשומעים של המשפט מסכימים עם המשפט, זה גורם לשומעים להסכים יותר עם ההמשך של הטענה שנאמרת אחרי המשפט. דהיינו, להסכים שהמשפט מדובר גם על בעלי חיים.

+ "אל תעשה לאחרים" זה לא בדיוק הציטוט המקורי. אלא זו המשמעות של הציטוט המקורי. כי בציטוט המקורי נאמר "חברך / רעך" (לפחות בחלק מהמקורות). והמשמעות של זה (ע"פ חלק מהפירושים) היא במובן הרחב יותר של "אחרים". ומכאן הוא גזר משמעות רחבה יותר של בעלי חיים.

אך אם הוא היה מצטט את הניסוח המקורי של "רעך / חברך", היה לו הרבה יותר קשה להסביר שמדובר גם על בעלי חיים.

והטריק כאן הוא, לקחת משפט, לדבר על המשמעות שלו ולא בהכרח להתייחס למילים שבו הוא נאמר. ואז מכאן את המשמעות עצמה, לתת לה פירושים נוספים שהם לא בהכרח נכונים.


" "לא תרצח" - הכלל החשוב ביותר - אך במקביל גם זה שזוכה להתעלמות הגדולה ביותר בכל החינוך הדתי"

אם כל החינוך הדתי מתעלם בעיניך מהכלל החשוב ביותר הזה, האם זה לא בעצם אומר שאיפשהו אתה כן מנסה להרחיק אנשים מהדת שלהם?

ושוב, האם זהו הכלל החשוב ביותר? האם אין עוד כללים נוספים? האם אין הסתייגויות לכלל הזה? האם יכול להיות שכמו שמותר להרוג בסיטואציות מסוימות, אז אולי גם מותר להרוג בעלי חיים?


"אין לידו כוכבית האומרת: "אלא אם כן אתם הולכים על 4 ויש לכם פרווה, נוצות, קרניים, מקורים או קשקשים""

האם אין שם כוכבית? תשובה: כן, זאת אכן עובדה. אך האם זה אומר בהכרח שזה כולל בתוכו את הכל, מאחר שאין לידו הבהרה? תשובה: לא. האם החוק של לא תרצח כולל בתוכו גם את האיסור לרצוח נייר טרי ולחתוך אותו לחתיכות? הרי אין כוכבית שאומרת שזה מותר?

+ ברמה המעשית, החוק של לא תרצח, כן יש לידו לפניו ואחריו הרבה מאוד כוכביות שמתארות אכילת בשר של חיה כדבר מאוד טבעי ולגיטימי. כך שנכון שאין כוכבית ממש ליד הלא תרצח שמסבירה שמותר לאכול בשר, אבל יש הרבה מקומות ליד החוק הזה, שמדברות על אכילת בשר כעל דבר לגיטימי.


"אתם יכולים לשמור את החברים, הדעות הפוליטיות והפטריוטיזם שלכם, עדיין לראות את תוכניות הטלוויזיה האהובות עליכם ולהקשיב למוזיקה האהובה עליכם, אפילו אם זה טד נוג'נט.

זאת כמובן לא האמת, כפי שניתן לראות בפועל. כי חלק מהצמחונים, הופכים להיות אוייבים של אלו שלא מסכימים איתם וחלקם כבר לא באמת יכול להמשיך לחיות את החיים כמו קודם לכן. בדיוק כמו שאדם שיגלה שהסביבה שלו פוגעת במשפחתו, שהוא לא יוכל להמשיך לחיות כרגיל. כך גם קורה כאן באמצעות הסוגסטיה והדמיון המודרך וטכניקות השכנוע של גארי יורופסקי, שגורם לאנשים לחשוב שבעלי חיים, הם כמו בני אדם ממש.


"אני אעיר הערות סרקסטיות - אך אמיתיות במהלך ההרצאה"

האם הן יכולות להישמע סרקסטיות? תשובה: כן. אך האם הן גם אכן אמת? תשובה: לא. לטענתו הן אמיתיות, אך לא בהכרח הן אכן כאלו.


" בבקשה תרגישו נוח לצחוק כשאני מדבר בסרקסטיות, רק אל תצחקו בחלקים הרציניים."

ואולי כל החלקים הם שגויים? מי אמר שיש חלקים נכונים? ואולי צריך לצחוק על כל החלקים?

הוא לוקח את הדחף של האדם לצחוק על דבריו, ומנסה לצמצם אותו ולנתב אותו לחלקים מסוימים. ושותל מחשבה אצל השומעים, שלא כל מה שהוא אומר זה מצחיק. למרות שיכול להיות שכל טענותיו הן מצחיקות ושגויות.


" אני הולך לדבר בסביבות 65-70 דקות, ואז אענה על שאלות במשך כחצי שעה, אז תשמרו את השאלות לשלב הזה"

זו טכניקת מניפולציה מאוד טובה. שאומרת לך, תאמין למה שאני אומר כדי להבין אותי, ואת השאלות תשאל אח"כ.

כי יש 2 דרכים להוכיח טענה. 1 - שמתחילים בטענה הראשונה, ואז מיד שואלים עליה שאלות ומבררים האם היא האמת כל האמת ואך ורק האמת. ורק לאחר מכן מתקדמים לטענה הבאה.

אבל למניפולטור, לא כ"כ טובה הדרך הזאת. כי מיד יראו שהוא טועה ומטעה אחרים. לכן הוא מעדיף לבחור בדרך ה 2, שאומרת שקודם כל תקשיב להכל ואחר כך תשאל שאלות. והמניפולציה כאן היא, שכדי להבין את המשך ההרצאה, צריך להסכים לדבריו לפות מבחינה תיאורטית.

וכאשר השומע שומע איזה משפט, והוא צריך להאמין / להניח שהמשפט נכון כדי להבין את המשך ההרצאה, זה בתת מודע גורם לשומע לחשוב שאכן ההנחות יסוד הן אכן אמת. בניגוד לדוגמה למצב שבו הוא טוען טענה ומיד בודקים האם היא אמת או לא.

ובחקר האמת, אמורים לטעון טענה להוכיח שהיא אמת, ורק לאחר מכן לבנות עליה מגדלים, אחרי שהתברר שהיא אכן אמת. אבל אם ממשיכים בדיון בלי לברר את הנחות היסוד הראשונות, אז זה גורם לשומע להאמין לצורך הבנת הדיון, שהטענות הן אכן נכונות. וזה משפיע על השומע, גם בלי שהוא מבין איך המוח שלו הושפע.

טוענים טענה ראשונה שגויה. מבקשים מהשומע להאמין לטענה כדי להבין את הטענה הבאה, שגם היא שגויה. לאחר מכן השומע שואל על הטענה הראשונה, ורואה שהיא אולי נכונה. אבל הוא כבר שכח את זה שגם אם היא אולי נכונה, עדיין זה לא אומר שהחיבור שלה לטענה השנייה הוא נכון.

בקיצור, כשלא מבררים את הדברים באופן מיידי, זה פתח לשרלטנות וטעויות, שלא נובעות מחיפוש הצדק והאמת.

כי בחיפוש האמת, לא מתקדמים לבנות את קומה 2, עד שהיסודות של קומה 1 לא יציבים. ורק אחרי שיש יסודות יציבים לקומה 1, רק אז בונים את קומה 2. אא"כ רוצים לצייר ציור על הנייר... שבו אפשר לבנות את קומה 100, בלי שאפשר לבנות את הקומה הראשונה.

ואל תדאגו, מדובר על "חצי שעה" של שאלות, שזה נשמע המון זמן. למרות שבאמת אולי על כל משפט שהוא אומר, צריך לדון יותר זמן כדי למצוא את האמת. אבל אם לא בהכרח מחפשים את האמת, אז חצי שעה של שאלות... זה די והותר...


"בינתיים, יש לי כמה שאלות רטוריות בשבילכם: האם עבדות - בעלים, קורבן, רווח, שליטה - בלעדית לגזע האנושי?"

השימוש במילה "גזע" אנושי, הוא סוג של מניפולציה. כי אנשים אוטומטית נגד "גזענות" ונגד אפליה על בסיס גזע. אבל האם אסור להעביד רק ישויות שייכות לגזע בני האדם ולגזע בעלי החיים? מה עם הצמחים והדוממים חסרי היכולת להתגונן? האם באמת מדובר על אפליה על רקע גזעי? בקיצור, השימוש במילה "גזע", נועד לגרום לשומע להיות אנטי הטענה של המשפט, למרות שהוא יכול להיות נכון מצד עצמו.

המשפט הזה "האם עבדות - בעלים, קורבן, רווח, שליטה - בלעדית לגזע האנושי?" מול המשפט הזה "האם עבדות - בעלים, קורבן, רווח, שליטה - בלעדית לחברה האנושית?"


"האם שחורים, יהודים, נשים וילדים היו הקורבנות היחידים של הזוועות הללו? האם פרות אינן משועבדות? מה בנוגע לחזירים, תרנגולות, תרנגולי הודו, דגים, כבשים?"

יצירת אמפתיה של השומעים כלפי "שחורים, יהודים, נשים וילדים", ודימוי שהוא לא בהכרח נכון כלפי בעלי חיים באופן כללי. ורק כלפי בעלי חיים ולא לדוגמה כלפי כל שאר הצמחים / דוממים.

האם המשפט הזה "האם שחורים, יהודים, נשים וילדים היו הקורבנות היחידים של הזוועות הללו?" סותר את המשפט הזה "האם עבדות - בעלים, קורבן, רווח, שליטה - בלעדית לגזע האנושי?"? תשובה: לא.

ז"א הרעיון שאסור להעביד בני אדם ורק בני אדם, הוא לא זוועתי בני עצמו, והוא לא בעד התעללות בשחורים, יהודים וכולי. אבל גארי יורופסקי מציג את הדברים, שכאילו שכמו שזה גרוע להעביד בני אדם, כך זה גרוע לחשוב שזה רלוונטי רק לבני אדם. וזו כמובן לא בהכרח האמת.


" אם הם לא משועבדים, אז מה הם? חופשיים?"

מי שהוא לא משועבד, זה לא אומר שהוא חופשי. ומי שהוא לא חופשי, זה לא אומר שהוא משועבד. כי יכול להיות שהמושג חופשי ומשועבד, לא רלוונטיים לגביו. כמו לדוגמה: עיוור שלא רואה שהשמש זורחת, האם זה אומר שהוא רואה את הירח בשמים? ואם הוא לא רואה שעכשיו לילה, האם זה אומר שהוא רואה שעכשיו יום? תשובה: זה לא רלוונטי לגביו.


"האם האוקיינוסים, היערות, האדמה עצמה לא הפכו גם לקורבנות של בעלות?"

שוב פעם יש כאן האנשה שהיא לא בהכרח נכונה. והשימוש במילים "קורבנות" ו"בעלות" אמורות ליצור אמפתיה, שהיא לא בהכרח נכונה. + גם גארי יורופסקי עצמו, לא מפסיק לדרוך על האדמה ולשעבד אותה תחת כפות רגליו. ואם אתה דורך על האדמה שתחת רגליך, מה זה אומר עליך?


"האם אתם באמת חושבים שיש כזה דבר שחיטה הומאנית?"

מי אמר שהשחיטה צריכה להיות הומאנית? ואם כן, מי אמר שאין כזאת?

אבל האם אתם "באמת" חושבים ככה? או שאולי אתם משקרים את עצמכם?

אבל האם באמת לאמיתה אתם חושבים שחייב שהשחיטה תהיה הומאנית? ושאם כן, אז האם באמת לאמיתה אתם חושבים שאין שחיטה כזאת?

בקיצור, מניפולציות נוספות באמצעות שימוש במילה "אמת"


"מה בדיוק ההגדרה שלכם ל"הומאניות?""

ואם מישהו לא יודע להגדיר מהי הומאניות? או אם מישהו לא יודע להגדיר בדיוק מהי הומאניות, האם זה אומר שהוא עושה משהו לא הומאני? האם זה אומר שמה שהוא עושה זה לא הומאני?


"חוץ מהתעללות פיזית ונפשית, עינויים, ביתור ורצח, מה עוד אתם חושבים שקורה לבעלי חיים בבית מטבחיים?"

מה עוד קורה? אבל מי אמר שקורה מה שכבר אמרת שקורה?


"אתם חושבים שמלטפים להם את הבטן או את הישבן?"

ואם לא, אז? זה אומר שמתעללים בהם בהכרח?
בעד ונגד אכילת בשר להאמין שיטות לשכנוע נגד צמחונות טיעון יורופסקי אנטי משפחה החזקה ביותר לשאול שאלות לא לקבל אי דיוקים אי דיוקים של גארי יורופסקי אכילת בשר ביקורת ביקורת על גארי יורופסקי ביקורתיות בעד ונגד בעד ונגד צמחונות גארי יורופסקי גארי יורופסקי דמגוג גארי יורופסקי טועה גארי יורופסקי משקר דיוק דמגוג המוח הפרכה הפרכה של גארי יורופסקי טבעונות טבעונים טועה יורופסקי לאכול בשר לדייק למה גארי יורופסקי למה גארי יורופסקי דמגוג למה גארי יורופסקי טועה למה גארי יורופסקי משקר לשקר מהי שטיפת המוח של גארי יורופסקי מוח נגד צמחונות צמחונות צמחונים קרניבורים שטיפת מוח שטיפת מוח של גארי יורופסקי שיטה לשכנוע שיטות שיטות לשכנוע שיטות שכנוע שיטת שכנוע שכנוע שקר שקרים שקרנים תגובה תגובה לגארי יורופסקי תגובות
חלק 2
... שיטות שכנוע - ביקורת על גארי יורופסקי, למה גארי יורופסקי טועה? למה גארי יורופסקי משקר? הפרכה של גארי ... אם לדעתך ככ הרבה שנים טעית וחיית בטעות, אולי גם עכשיו אתה טועה ותגלה את זה רק בעוד 25 שנה? אדם יכול להחזיק ...
חלק 3
... יורופסקי בעד ונגד צמחונות טבעונות אכילת בשר שיטות שכנוע - ביקורת על גארי יורופסקי, למה גארי יורופסקי טועה? למה גארי יורופסקי משקר? הפרכה של גארי יורופסקי, למה גארי יורופסקי ... אבל אם תבואו היום עם ראש פתוח, וזה כל מה שאני מבקש מכם, ראש פתוח, אני אוריד את מחסומי הראייה האלה ואתה כן בא עם ראש פתוח? אתה גארי יורופסקי בודק אולי אתה טועה? ואולי אנשים באים עם האמת והם לא צריכים לפתוח ראש לשטויות שלך? כי ... העיניים של האנשים? ומי אמר שאתה צודק בכלל? ואולי אתה בעצמך עם מחסומי ראיה על העיניים? האם אתה גארי יורופסקי, באמת בא עם ראש פתוח ללמוד ולראות אולי אתה בעצמך טועה ומטעה אחרים? ואולי אתה מנסה לצבור כוח ולהרגיש בעל ערך שעושה משהו עם ...
חלק 4
... יורופסקי בעד ונגד צמחונות טבעונות אכילת בשר שיטות שכנוע - ביקורת על גארי יורופסקי, למה גארי יורופסקי טועה? למה גארי יורופסקי משקר? הפרכה של גארי יורופסקי, למה גארי יורופסקי דמגוג? מהי שטיפת המוח של גארי יורופסקי? תגובה לגארי יורופסקי, אי דיוקים של גארי יורופסקי - חלק 4 עכשיו, תקנו אותי אם אני טועה, אבל קו החשיבה הזה, הליך המחשבה הזה, זה הבסיס של כל צורות האפליה. קבוצה אחת האומרת וחושבת שהיא יותר ...
חלק 5
... בעד ונגד צמחונות טבעונות אכילת בשר שיטות שכנוע - ביקורת על גארי יורופסקי, למה גארי יורופסקי טועה? למה גארי יורופסקי משקר? הפרכה של גארי יורופסקי, למה גארי יורופסקי ...
חלק 6
... יורופסקי בעד ונגד צמחונות טבעונות אכילת בשר שיטות שכנוע - ביקורת על גארי יורופסקי, למה גארי יורופסקי טועה? למה גארי יורופסקי משקר? הפרכה של גארי יורופסקי, למה גארי ...
חלק 7
... יורופסקי בעד ונגד צמחונות טבעונות אכילת בשר שיטות שכנוע - ביקורת על גארי יורופסקי, למה גארי יורופסקי טועה? למה גארי יורופסקי משקר? הפרכה של גארי יורופסקי, למה גארי יורופסקי ... הרפואה, כאשר בסופו של דבר, אתה בסך הכל מאמין לזה שיש יותר מחקרים שאומרים כך או אחרת. ולא גארי יורופסקי, אתה טועה. יש יותר מחקרים שאומרים שאכילת בשר בריאה ולא מזיקה, מאשר ההפך. ... נושמים והמים שאנחנו שותים? בשר, ביצים ומוצרי חלב. מוצרים מן החי לאורך כל היום. גארי יורופסקי, אתה שוב פעם טועה ומטעה. זה בגלל שכולם אוכלים גם ירקות. תבדוק את זה. זה בגלל הירקות. ... סידן ממוצרים מן החי... זה מה שאנשי הבשר והחלב אומרים. קבלו חדשות: אתם לא קבל חדשות אתה גארי יורופסקי, אתה טועה ומטעה. אנשים צורכים ויטמינים, לא בגלל שלא בריא לאכול בשר. ואף אחד ...
חלק 8
... יורופסקי, למה גארי יורופסקי טועה? למה גארי יורופסקי משקר? הפרכה של גארי יורופסקי, למה ... אכלת אותו. אבל גם עכשיו אתה טועה גארי יורופסקי. וכדאי שלא תגלה את זה בעוד 25 שנה. ... למקום טוב יותר? באמת? אז אתה טועה. אולי אתה לא אשם שאתה עדיין לא מכיר משהו אחר שיעשה אותך מאושר. אבל אתה טועה בדרך המחשבה שלך. אז גארי יורופסקי, מי שלא אוכל בשר, ...
חלק 9
... יורופסקי בעד ונגד צמחונות טבעונות אכילת בשר שיטות שכנוע - ביקורת על גארי יורופסקי, למה גארי יורופסקי טועה? למה גארי יורופסקי משקר? הפרכה של גארי יורופסקי, למה גארי יורופסקי דמגוג? מהי ... פתוח, אני באמת מעריך את זה. אתה מתכוון לומר, שאתה מעריך את זה שמאמינים למניפולציות שלך, נכון?! האם אתה מעריך את זה שהראנו לך את האמת שאתה טועה? הא גארי יורופסקי? להלן התייחסות קצרה יחסית למספר נקודות שהובאו בחלק השאלות ...
התמודדות עם חוסר הסכמה, איך ליצור הסכמה? טיפול בהתנגדויות, אסטרטגיה ליצירת הסכמה, להראות למישהו שהוא טועה, להראות למישהו שאתה צודק, לנצח בויכוח, ניהול משא ומתן, שכנוע
התמודדות עם חוסר הסכמה, איך ליצור הסכמה? טיפול בהתנגדויות, אסטרטגיה ליצירת הסכמה, להראות למישהו שהוא טועה, להראות למישהו שאתה צודק, לנצח בויכוח, ניהול משא ומתן, שכנוע
... עם חוסר הסכמה, איך ליצור הסכמה? טיפול בהתנגדויות, אסטרטגיה ליצירת הסכמה, להראות למישהו שהוא טועה, להראות למישהו שאתה צודק, לנצח בויכוח, ניהול משא ומתן, שכנוע מהן שלוש הדרכים המרכזיות להתמודד עם טענה מנוגדת? כשאדם טוען טענה שנראית לנו שגויה, קיימות ... בהן ניתן להגיב. כל אחת מהדרכים הללו שונה במידת הקבלה או השלילה של דברי הצד השני. הגישה הראשונה: לא נכון, אתה טועה במאה אחוז - כאן אנו שוללים לחלוטין את דברי האדם השני ומבהירים לו כי טענתו אינה נכונה בשום אופן. הגישה השנייה: אני מבין את ההיגיון שלך, אבל זה לא נכון - ... הנגדית בצורה חדה וחותכת. לדוגמה, אם מישהו טוען עכשיו יום בעוד שהשעה היא לילה, נענה לו באופן ישיר: לא נכון, אתה טועה לגמרי. זה לא הגיוני בכלל. בגישה זו, המטרה היא להבהיר לצד השני שהוא טועה באופן חד משמעי ולחסום כל אפשרות להאמין שהוא צודק. כיצד פועלת הגישה השנייה - הבנת ההיגיון אך שלילת התוצאה? בגישה השנייה, אנחנו מראים לצד השני שהבנו את ... לומר לו: נכון, עכשיו יום במדינה אחרת שבה השעה היא יום, אך אצלנו כאן השעה לילה. בגישה זו, הצד השני לא מרגיש שהוא טועה, אלא מבין שדבריו נכונים בהקשר אחר. מתי נרצה להשתמש בכל גישה? הבחירה בגישה המתאימה תלויה במטרה שלנו: אם אנחנו רוצים לשמור על יחסים טובים ולהגיע להסכמה, ... בגישה השנייה או השלישית, שבהן אנחנו לא שוללים את הטענות של הצד השני באופן מוחלט. אם המטרה שלנו היא להראות לו שהוא טועה באופן מוחלט, נבחר בגישה הראשונה. שימוש בגישות לשם יצירת הסכמה או הוכחת טעות במצבים שבהם המטרה היא להגיע להסכמה, נעדיף את הגישות שבהן יש הכרה מסוימת בטענות הצד השני. בגישה השלישית, לדוגמה, לא נשדר לאדם שהוא טועה, אלא נוכל להסביר לו שהוא צודק במקרים מסוימים, אך לא במקרים הנוכחיים. לעומת זאת, אם חשוב לנו להראות לצד השני שהוא טועה, נבחר בגישה הראשונה או השנייה, בהתאם למידת החומרה של הטעות שברצוננו להבהיר. דוגמה מעשית - שדדו אותי בדוגמת שדדו אותי, יש שלוש דרכים בהן ניתן להתמודד עם ... נכונה בהקשרים אחרים, אך במקרה הנוכחי היא לא חלה. כיצד לבחור את הגישה המתאימה? במידה ורוצים להראות לצד השני שהוא טועה באופן מוחלט, נבחר בגישה הראשונה ונדגיש את חוסר ההיגיון בטענותיו. אם המטרה היא לשמור על הרמוניה ולהגיע להסכמה, נבחר בגישה השנייה או השלישית, בהתאם למקרה. ... בתקשורת בין אישית הבנת הפרספקטיבה של הצד השני איך להתמודד עם קונפליקטים מורכבים למה לפעמים חשוב להראות לאדם שהוא טועה ולפעמים חשוב רק להגיע להסכמה? שאלה: מדוע בכלל קיימת הבחנה בין מצב שבו אנו רוצים להראות למישהו שהוא טועה לבין מצב שבו אנו רוצים רק שיסכים איתנו? תשובה: לעיתים אנו נקלעים למחלוקת או ויכוח עם אדם אחר, לדוגמה במצב אבסורדי שבו הוא מתעקש שעכשיו יום בעוד ברור לנו ... כלומר, המטרה היא לגשר בין הדעות ולהגיע להבנה משותפת. לעומת זאת, יש מצבים אחרים שבהם חשוב לנו להוכיח לצד השני שהוא טועה, אפילו באופן חד - משמעי, בין אם זה כדי להראות שהוא טועה בפני אחרים, ובין אם זה כדי לערער אותו או להבהיר לו את גודל טעותו בלי להשאיר לו פתח מחשבה שהוא צודק. בשני המקרים הללו, הצורך שונה: במקרה הראשון, אין לנו עניין להוכיח לו שהוא טועה לגמרי, אלא רק לגרום לו להסכים, במקרה השני, אנו רוצים שהוא יבין שטעה ושיצא עם תחושה ברורה שעמדתו לא נכונה כלל. מהן שלוש הדרכים המרכזיות להתמודד עם טענה ... דרכים עיקריות. ניתן לחשוב על שלוש הגישות הללו כשלוש רמות של שלילה או קבלה של דבריו: הגישה הראשונה: לא נכון, אתה טועה במאה אחוז - כאן פשוט אומרים לו שכל מה שהוא אומר אינו נכון בשום אופן. הגישה השנייה: אני מבין את ההיגיון שלך, אבל זה לא נכון - כאן מכירים בכך שיש סיבה ... לא חלה. כיצד פועלת הגישה הראשונה - שלילת הטענה במאה אחוז? שאלה: מה בדיוק קורה בגישה הקיצונית שבה אומרים לאדם אתה טועה בלי להשאיר לו שום מרחב לחשוב שאולי יש היגיון בדבריו? תשובה: בגישה הראשונה מתמקדים בהפרכת העמדה הנגדית בצורה חזקה וחותכת. לדוגמה, אם מישהו אומר עכשיו יום למרות שהשעה היא חצות לילה, עונים לו באופן ישיר: לא נכון, אתה טועה לגמרי. זה לא הגיוני בכלל. אין שום מקרה שבו אתה יכול להיות צודק. במקרים מסוימים, אנשים בוחרים בדרך זו כאשר הם רוצים להבהיר לצד השני שהוא טועה באופן חד - משמעי ולחסום כל אפשרות של מחשבה ההפוכה. הקצנה של גישה זו יכולה ללכת רחוק עד כדי אמירות כמו: מה שאמרת הוא כל כך לא הגיוני, שקשה בכלל להבין איך ... שעתיים ואין לך שעון ולכן נראה לך שלא עבר מספיק זמן, אבל למעשה כרגע לילה. במילים אחרות, בגישה זו מוכיחים לו שהוא טועה, אך שומרים על סוג של אמפתיה או התייחסות חיובית לדרך החשיבה שלו. אפשר אפילו להגיד: אני מבין את ההיגיון שבדבריך, אבל עדיין זו טעות. כך האדם השני מרגיש ... שאלה: מדוע דווקא גישה זו מתוארת לעיתים כהאידיאלית ומה הרעיון שהיא מיישמת? תשובה: בגישה השלישית לא אומרים לאדם אתה טועה, אלא משתמשים בטכניקה שממקמת את דבריו בהקשר אחר. בפועל, אומרים לו: נכון, אתה צודק, אבל רק במצב מסוים או במקום אחר. למשל, אם מישהו טוען: עכשיו יום, כשאנו ... כך, הצד השני יוצא עם תחושה שדבריו אינם בהכרח שגויים לגמרי, אלא פשוט לא רלוונטיים למקרה הנוכחי. במקום להגיד לו: אתה טועה, אומרים: אתה צודק בנסיבות אחרות. זה מונע ממנו לחוש שהוא לגמרי טעה ועוזר ליצירת הסכמה ותחושת הרמוניה. יחד עם זאת, אם הצד השני מתעקש לטעון טענה מוחלטת ... סיבה כזאת או אחרת, אבל זה לא תואם למציאות. מתי נרצה להשתמש בכל גישה וכיצד לשלב בין הרצון להסכים לרצון להראות שהאחר טועה? שאלה: איך יודעים באיזו משתי הווריאציות להשתמש - האם אנו רוצים בכלל שירגיש שטעה או רק שיסכים איתנו? ומה קורה אם כן אנו רוצים שיבין שהוא טועה? תשובה: כאשר המטרה שלנו היא להגיע להבנה משותפת וליצור תחושה חיובית בין הצדדים, נשתמש בגישה של אתה צודק, אבל רק במקרה אחר (הגישה השלישית), או בגישה השנייה שבה אנו מבינים את ההיגיון שלו אך מסבירים מדוע הוא טועה. בשני המקרים הללו, האדם השני לא יצא עם תחושה חזקה שהוא הובס או הושפל. אם המטרה שלנו היא להראות שהאדם השני טועה באופן מפורש - למשל, אם חשוב לנו לערער אותו או להוכיח לצופים אחרים שהוא משמיע דבר חסר היגיון - נבחר בגישה הראשונה הקיצונית. נגיד לו מפורשות: מה שאמרת זה ... להיפגע או להתבצר בעמדה שלו. דוגמה נוספת היא שדדו אותי: גישה ראשונה: לא נכון, לא שדדו אותך, זה לא קרה בכלל, אתה טועה לגמרי. גישה שנייה: אני מבין שאתה חושב ששדדו אותך כי לא מצאת את הארנק, אך למעשה הארנק נמצא בכיס השני שלך. ההיגיון שלך מובן, אבל בפועל אתה טועה. גישה שלישית: נכון, אולי שדדו אותך במקומות אחרים או שזה קורה לאנשים שונים, אבל במקרה הנוכחי זה לא רלוונטי אלי. אולי נכון ששוד מתרחש בעולם, אבל לא אני זה ששדד אותך. כאן, זה לא מה שקרה. נוסף על כך, כאשר רוצים להראות למישהו שהוא טועה לחלוטין ואין שום קצה חוט של היגיון בדבריו, גם ההצגה של ההיגיון שעומד מאחורי טענתו נחשבת לא רצויה. במקרה כזה, מדגישים רק את חוסר ההיגיון: זה אפילו לא ... אם אכן היא מוחלטת. בהקשר המעשי, הבחירה באחת משלוש הדרכים תלויה בשאלה עד כמה חשוב לנו: שנעשה שקט מהר ולהראות לו שהוא טועה טוטאלית (גישה ראשונה). לנסות לגשר על הפער ולהחזיר את האדם השני לתפיסתנו, אך להראות לו שאנו מבינים אותו (גישה שנייה). להשאיר לו כבוד מלא ולהגיד לו כן, ... שלישית). בסיכומו של דבר, ההבנה שבכל גישה יש דרגת שלילה שונה של דברי האדם השני חשובה מאוד. לפעמים נדגיש שהצד השני טועה ב - 100 אחוז. לפעמים נרצה לומר לו, אתה לא
דיבייטינג / שכנוע - רק צודק / רק טועה / גם צודק - שינוי עמדות, NLP, תורת המשחקים, מניפולציות, סוגסטיה, השפעה, לשתול מחשבות, ניהול משא ומתן, רטוריקה, טכניקות שכנוע, איך לשכנע? איך להשפיע? סודות השכנוע, כושר שכנוע
... שכנוע - רק צודק רק טועה גם צודק - שינוי עמדות, NLP, תורת המשחקים, מניפולציות, סוגסטיה, השפעה, לשתול מחשבות, ... דעתו. לדוגמה: נניח שמישהו חושב שדבר כלשהו הוא רע, ואתה חושב שאותו הדבר הוא טוב. אפשרות 1 - לשלול לגמרי את דעתו, ולומר לו שהוא טועה לגמרי, ושהדבר הוא טוב ולא רע. אפשרות 2 - להסכים עם דבריו, שאכן הדבר הוא רע ולא טוב. ... גם צודק. אבל שאעפכ הדבר הוא גם טוב ושהוא לא רק רע. ואם ננסח את האפשרויות בצורה של גם רק. אז האפשרויות הן: 1 - לומר לו שהוא רק טועה ושאתה רק צודק. 2 - לומר לו שהוא רק צודק, ואחכ לנסות לשכנע אותו שהוא רק טועה ורק אתה צודק. 3 - לומר לו שהוא אכן גם צודק, אבל גם אתה צודק. ועכשיו נסביר את ... מטבעו רוצה שיתנו לו לגיטימציה. והאגו של האדם רוצה להרגיש שהוא צודק. וברגע ששוללים לגמרי את מה שהאדם אומר, שאומרים לו שהוא רק טועה ושרק ההפך של דבריו הוא הנכון, זה יוצר אצלו זעזוע גדול בדבריו, גורם לו להתבלבל, מכניס ... המבט הזו, מומלץ להתייחס לדעה של היריב, כאילו שמחויב המציאות שהוא רק לא צודק, ושאין שום אפשרות בעולם שהוא צודק. ושהוא רק טועה ושהוא לא צודק, אפילו לא בטיפה אחת קטנה. והדבר הזה מערער אצל האדם את הביטחון שלו בדעה ... להחזיק בדעה שלו שהוא רק צודק. ולכן מנקודת המבט הזו, הכי מומלץ זה לנקוט את העמדה ההפוכה והמנוגדת לגמרי לדבריו, ולומר לו שהוא רק טועה ולא גם צודק. ואחרי שהוא כבר איבד את הביטחון העצמי שלו בעצמו, עכשיו אפשר להציג לו ... חיסרון מאוד גדול. והוא, שלפעמים הגישה הזאת יוצרת בדיוק את התוצאה ההפוכה והנגדית. וישנם מקרים, שבהם, אתה חושב שהשני גם צודק וגם טועה. והוא חושב שהוא רק צודק ושרק הוא צודק. ואם תאמר לו שהוא רק טועה, זה ימנע ממנו להסכים איתך, שהוא גם צודק וגם טועה , והוא ימשיך להחזיק בדעתו שהוא ואך ורק הוא צודק. וההסבר הוא, שלפעמים האדם מרגיש ... ולהיות מוכן לסבול ולהיות מוכן לעשות כמעט הכל, כדי להמשיך להיות צודק, כדי לשמור על האגו שלו. ואם לדוגמה אתה חושב שמישהו הוא רק טועה ושרק אתה צודק. אז מהיבט מסוים, אם תסכים איתו שהוא גם צודק, אז זה ישמור על האגו שלו. ואז הוא לא ירגיש מאוים. ואז אחכ יהיה יותר קל לשכנע אותו שהוא לא רק צודק אלא גם צודק וגם טועה, או רק טועה. ובכל מקרה, כאשר שוללים לגמרי את קיומו העצמי ואת דעתו האישית של האדם השני, לפעמים זה ... שלו, והוא יותר מסוגל להבין את הדעה הנגדית לדעה שלו. ולפעמים זה גורם לו עוד יותר להתעקש על הדעה שלו, אפילו אם הוא הבין שהוא טועה. והכל זה רק כדי להגן על הכבוד האבוד שלו. מה שנקרא נצחנות הרצון לצאת צודק וכיוב. ועד כאן הסברתי את האפשרות שבה אומרים לאדם שהוא רק טועה ושרק אתה צודק. ועכשיו נסביר עוד אפשרות נוספת, והיא, להסכים עם האדם לגמרי שהוא רק צודק, ואחכ משם לנסות להוביל אותו להבנה של הדעה שלך, שהיא יכולה להיות שהיריב שלך גם צודק וגם טועה, או רק טועה. והאפשרות הזאת אומרת, שאם אתה לא מסכים עם מישהו, אז באפשרותך לגרום לו להבין שאתה מסכים איתו לגמרי, ושהוא רק צודק. ואחכ לנסות להביא אותו להסכמה שונה, שבה הוא יבין שהוא גם טועה ולא רק צודק. או שהוא יסכים שהוא רק טועה ורק אתה צודק. והיתרונות של השיטה הזאת הם, שברגע שאתה מסכים עם היריב שלך לגמרי, זה ... יכול להיות מוכן לחשוב שהוא בעצם משנה את דעתו, כאשר אתה עצמך אומר לו את דעתך המקורית, שהיא שונה מדעתו. זא, שאם תגיד לאדם שהוא טועה, הוא לא רוצה לצאת טועה, ואז הוא יתנגד לדעתך. אבל אם תסכים איתו שהוא צודק, אז תהיה הזדהות רגשית. ואז כאשר ... לזה, שזה כאילו הוא עצמו משנה את דעתו שלו עצמו, מתוך בחירה חופשית שלו עצמו, ולא מתוך כניעה של האגו שלו. כי אם תגיד לו שהוא טועה, אז אם הוא יסכים לשנות את דעתו, זה יהיה מתוך זה שהוא נכנע לדעתך, וזה פוגע לו באגו ... יש לאדם ספקות בדעה שלו עצמו. ואז אם תסכים איתו לגמרי, זה יגרום לו לאבד את האמון שלו בך. זא שלפעמים האדם עצמו חושב שאולי הוא טועה. ואם תאמר לו שהוא גם צודק וגם טועה, לפעמים זה מגדיל את הסיכוי לכך שהוא יסכים איתך, יותר מאשר אם תגיד לו שהוא רק צודק, ושאחכ תנסה לומר לו שהוא גם טועה או רק טועה. כי לפעמים האדם עצמו לא בטוח בעצמו, והוא עצמו חושב שהוא גם טועה או אולי אפילו רק טועה. ואם תסכים איתו, זה יגרום לו לא להסכים איתך. כי לפעמים האדם עצמו לא מסוגל לחשוב שהוא עצמו טועה. אבל הוא כן יהיה מסוגל לחשוב על אדם אחר שחושב כמותו, שאותו האדם האחר, הוא זה שטועה. ואז אם תאמר לו את מה שהוא עצמו חושב, זה יגרום לו לחשוב שאתה
איך להעביר ביקורת? איך להסביר למישהו שהוא טועה? איך להסביר לילד שהוא טועה? הדרכת הורים, איך לטפל במחלות נפשיות? איך לגרום למישהו להקשיב לביקורת שלך? איך לעזור למישהו לראות שהוא טועה? איך לדבר עם אנשים?
איך להעביר ביקורת? איך להסביר למישהו שהוא טועה? איך להסביר לילד שהוא טועה? הדרכת הורים, איך לטפל במחלות נפשיות? איך לגרום למישהו להקשיב לביקורת שלך? איך לעזור למישהו לראות שהוא טועה? איך לדבר עם אנשים?
... להעביר ביקורת? איך להסביר למישהו שהוא טועה? איך להסביר לילד שהוא טועה? הדרכת הורים, איך לטפל במחלות נפשיות? איך לגרום למישהו להקשיב לביקורת שלך? איך לעזור למישהו לראות שהוא טועה? איך לדבר עם אנשים? איך להעביר ביקורת לאדם שלא מוכן להקשיב? כאשר אדם אינו מוכן להקשיב לביקורת, הדרך היעילה ביותר היא להיכנס למחשבה שלו ולא להילחם בו. אם מישהו מסרב ... מתעקש לא להקשיב להערה, אפשר להוביל אותו בעדינות למצב שבו הוא יזהה בעצמו את הטעות שלו. חשוב להיכנס איתו לתהליך של חיפוש האמת, לא מתוך מטרה להוכיח לו שהוא טועה, אלא מתוך רצון לעזור לו לגלות מה נכון. מדוע זו טעות לחשוב שהאדם השני טועה? אחת הטעויות הגדולות ביותר היא להניח בוודאות שהאדם השני טועה. אם אדם בא לבקר מישהו מתוך ביטחון מלא שהוא עצמו צודק, אז זו כבר טעות בפני עצמה. הסיבה לכך היא שביקורת כזו מגיעה ממקום של גאווה, התנשאות, וביטחון מופרז בצדקתנו. אם אתה בטוח לחלוטין שהאדם השני טועה, אתה בעצמך נמצא בטעות גדולה יותר. לדוגמה, אם יש אדם שסובל מסכיזופרניה, וחושב מחשבות מוזרות שנראות לך מנותקות מהמציאות, אתה עלול לחשוב שהוא משוגע לחלוטין ושאין שום ... שמסכים עם הטענות שלו, היית מנסה לבדוק את הדברים לעומק ולברר את האמת. זו בדיוק הגישה שאתה צריך לאמץ כשאתה מעביר ביקורת: להטיל ספק בעצמך, לחשוב אולי אני טועה? אולי האדם הזה יודע משהו שאני לא יודע? גישה זו מונעת התנגדות ועוזרת לצד השני להיפתח לשיחה אמיתית. איך להעביר ביקורת בצורה נכונה? הדרך הנכונה להעביר ביקורת היא לבוא ממקום של כבוד לאדם השני, בלי לנסות לכפות עליו את דעתך או להוכיח לו בכוח שהוא טועה. אתה צריך להגיע אליו בגישה של כבוד אמיתי, מתוך רצון כנה לברר את האמת ולא מתוך ניסיון לשלוט או לרמוס אותו. אם האדם מרגיש שאתה מגיע אליו ממקום אמיתי, כנה, לא שיפוטי, ... למה אתה רוצה את זה?, איך היית רוצה להתנהג? השאלות האלה מכוונות אותו לחשוב בעצמו על ההתנהגות שלו, וכך הוא יהיה יותר פתוח להקשיב ולהבין בעצמו איפה הוא טועה, מאשר אם תכפה עליו לשמוע את הביקורת. איך להעביר ביקורת בלי לפגוע? הדרך להעביר ביקורת בלי לפגוע באדם השני היא לא להגיד לו ישירות שהוא טועה, אלא לנסות להבין יחד איתו מדוע הוא חושב כך. המטרה היא ליצור דו - שיח שבו אתה לא נמצא בעמדה מתנשאת או תוקפנית, אלא מתוך רצון אמיתי להקשיב, להבין ולהגיע למסקנה ... להטיל ספק בעצמך כשאתה מבקר מישהו אחר? נקודה קריטית נוספת היא היכולת שלך להטיל ספק בעצמך כשאתה מבקר מישהו אחר. אם אתה לא מסוגל אפילו לרגע להניח שאולי אתה טועה, אתה בעצמך נמצא בבעיה. כדי להעביר ביקורת אפקטיבית ואמיתית, אתה חייב להיות פתוח לרעיון שאולי הצד השני צודק, ואולי הוא יודע דברים שאתה לא יודע. גישה זו מאפשרת דו - ... ולא תוקפני, שבו הצד השני לא מרגיש מאוים או מותקף. באופן כזה יש סיכוי אמיתי להקשבה ולהבנה הדדית. איך להסביר ביקורת בלי לפגוע? איך להסביר למישהו שהוא טועה? איך לעזור לאדם להקשיב לביקורת? איך לדבר עם ילדים שלא מקשיבים? הדרכת הורים להעברת ביקורת איך לטפל בהתנגדות של אנשים לביקורת? איך לדבר בצורה נעימה עם אנשים? ...
כולם טועים, האם יכול להיות שכולם טועים? אחרי רבים להטות, האם יכול להיות שכולם משוגעים? האם יכול להיות שכולם חיים בשקר? האם יכול להיות שכולם טיפשים? ללכת אחרי הרוב, כל הדתיים טועים, כל החילונים טועים, אולי אתה טועה? אולי אני טועה?
כולם טועים, האם יכול להיות שכולם טועים? אחרי רבים להטות, האם יכול להיות שכולם משוגעים? האם יכול להיות שכולם חיים בשקר? האם יכול להיות שכולם טיפשים? ללכת אחרי הרוב, כל הדתיים טועים, כל החילונים טועים, אולי אתה טועה? אולי אני טועה?
... טועים, כל החילונים טועים, אולי אתה טועה? אולי אני טועה? האם יכול להיות שכל העולם טועה? אליעד כהן פותח בשאלה עמוקה - האם יכול להיות שכל בני האדם, ללא יוצא מן הכלל, חושבים על משהו שהוא לחלוטין נכון, הגיוני וחכם, אבל במציאות זו ... הרי לא ייתכן מצב שבו כל האנושות יחד טועה, כי זה בלתי סביר לחשוב שכולם יאמצו דעה מוטעית בו - זמנית. אך אליעד כהן מציע להסתכל על הנושא מזווית שונה. הוא נותן כדוגמה את הדתיים. הדתיים ... המוסלמי, כל העולם שאינו מוסלמי הוא טועה לחלוטין, וגם נוצרים או יהודים יכולים לחשוב אותו הדבר לגבי האחרים. אם אדם מסוגל להבין ולראות שיכולות להיות קבוצות גדולות מאוד של אנשים ... להעלות בדעתך את האפשרות שגם אתה טועה? מדוע שלא תוכל להיות האפשרות שכל העולם כולו טועה? האם יכול להיות שגם אתה טועה? הנקודה המרכזית שאליעד כהן מדגיש היא הצורך להטיל ספק. אם כל כך קל להבין מדוע אחרים טועים, אם ברור לך למה דתות אחרות טועות, למה פוליטיקאים ... הדתיים טועים? האם ייתכן שכל העולם טועה? האם גם אתה טועה? למה כולם חושבים אותו דבר? האם החילונים טועים? ...
מנהיגות ואחריות אישית, על מי אסור לסמוך? למה לא לסמוך על מי שאף פעם לא טועה? האם ביבי נתניהו הוא אלוהים? במי לא לתת אמון? למי לא להאמין? סוגים של מנהלים, לקיחת אחריות של אלוהים, אלוהים טוב שדרכו להיטיב, במי לחשוד?
מנהיגות ואחריות אישית, על מי אסור לסמוך? למה לא לסמוך על מי שאף פעם לא טועה? האם ביבי נתניהו הוא אלוהים? במי לא לתת אמון? למי לא להאמין? סוגים של מנהלים, לקיחת אחריות של אלוהים, אלוהים טוב שדרכו להיטיב, במי לחשוד?
... ואחריות אישית, על מי אסור לסמוך? למה לא לסמוך על מי שאף פעם לא טועה? האם ביבי נתניהו הוא אלוהים? במי לא לתת אמון? למי לא להאמין? סוגים של ... לקיחת אחריות של אלוהים, אלוהים טוב שדרכו להיטיב, במי לחשוד? מדוע לא כדאי לסמוך על מי שאף פעם לא טועה? החיים שלנו מלאים במצבים שבהם אנחנו סומכים על אחרים - בעסקים, בזוגיות, ... להימנע מהם. אם אדם מעולם לא אמר טעיתי או עשיתי טעות, כדאי לחשוד בו. הכוונה היא שאין אדם שלא טועה - כל אחד עשוי לטעות, ובמיוחד כשמדובר במשימות מורכבות. אם אדם לא יכול להוציא ... רמאי. הקשר בין אלוהים לאמונה באנשים הסיפור הזה מזכיר את התפיסה הדתית על אלוהים, שתמיד טוב ואינו טועה. במקרים של רע בעולם, מייחסים את זה לחטאים של בני האדם, אבל כל טוב שנעשה ... הוא לא לסמוך על אדם שאף פעם לא מודה בטעויות. הכוונה היא שכאשר אדם עשוי לטעות (כפי שכל אדם שטועה מעיד על כך שהוא עושה דברים בפועל), חובה לבדוק אם הוא מסוגל להודות בטעות או ... אחרים. מדוע אדם שלא מודה בטעויות עלול להתגלות כרמאי? ההיגיון אומר שהסיכוי שאדם באמת אף פעם לא טועה שואף לאפס. אם מישהו מציג את עצמו כמי שאינו טועה לעולם, סביר יותר להניח שהוא מרמה מאשר שהוא מושלם. ברגע שאנו מזהים שהוא משקר ... עליו. איך זה קשור לאמונה באלוהים? יש תפיסה רווחת הרואה באלוהים ישות שתמיד עושה רק טוב ואינה טועה לעולם. כאשר קורים לאדם דברים רעים, מייחסים זאת לחטאיו או למחדליו, וכאשר ... באלוהים בדרך שתוארה, ונוטים גם להאמין באותו מנהיג באופן דומה, כמקור יחיד להצלחות ולא כמי שטועה כשמשהו נכשל. מהי המשמעות של נצחנות אינה סובלת את האמת לפי רבי נחמן? רבי נחמן אומר שהנצחנות אינה מאפשרת לאדם להודות באמת כאשר מראים לו שהוא טועה . אדם שמחויב להישאר צודק בכל מחיר, גם לנוכח עובדות, לא יודה בטעות. הוא נצמד ... האם אלוהים עושה רע? למה יש רע בעולם? למה דתיים מצביעים לביבי? למה רק לא ביבי? אלוהים אף פעם לא טועה, ביבי נתניהו אף פעם לא טועה, האם לסמוך על מישהו? הכל לטובה, טעויות של מנהל, אחריות אישית של מנהל, ... זוג, אישיות נרקיסיסטית, נרקיסיזם בזוגיות, בת זוג נרקיסיסטית, בן זוג נרקיסיסט, מישהו שאף פעם לא טועה, מי שלא עושה לא טועה? תכונת הנצחנות, הנצחנות אינה סובלת את האמת, רצון לצאת צודק, רצון לנצח, ...
ההרצאה של גארי יורופסקי, למה גארי יורופסקי טועה? הפרכה לגארי יורופסקי, בעד ונגד צמחונות, בעד ונגד אכילת בשר, גארי יורופסקי שרלטן, גארי יורופסקי משקר, גארי יורופסקי מניפולטור
... של גארי יורופסקי, למה גארי יורופסקי טועה? הפרכה לגארי יורופסקי, בעד ונגד ... בשר, גארי יורופסקי שרלטן, גארי יורופסקי משקר, גארי יורופסקי מניפולטור למה גארי יורופסקי טועה? אליעד כהן מתייחס בהרצאה ... היא: האם אתה בטוח שאתה צודק ב - 100%? האם קיימת אפשרות, אפילו הקטנה ביותר, שאתה טועה? אליעד מציג זאת כנקודת חולשה ... להמשיך לטעון בלהט מוחלט שהדרך שלו היא היחידה הנכונה. למה השאלה האם אתה בטוח שאתה לא טועה קריטית בדיון מול גארי יורופסקי? אליעד טוען שאם גארי יורופסקי יודה שיש אפילו סיכוי מזערי שהוא טועה, כל הבסיס למאבק שלו יחלש ... גארי יורופסקי? הבעיה המרכזית לפי אליעד היא חוסר הנכונות של יורופסקי להכיר באפשרות שהוא טועה. כאשר יורופסקי אינו מוכן כלל ... כמו נזקי אכילת בשר או תועלות הצמחונות, צריך לשאול את האדם קודם כל האם קיימת אפשרות שאתה טועה? עצם ההסכמה לכך שקיימת אפשרות ... לאמיתי, ומאפשרת להגיע להבנה טובה יותר של הצד השני. האם גארי יורופסקי מודע לכך שאולי הוא טועה? אליעד מציין שיורופסקי כנראה ... דיון אפקטיבי, האדם חייב להכיר באפשרות שאולי הצד השני גם צודק או לפחות שיש אפשרות שהוא טועה בעצמו. אם גארי יורופסקי יסרב לכך ... שמנצל את רגשות האנשים כדי לשכנע אותם בעמדתו באופן חד - צדדי ולא הוגן. למה גארי יורופסקי טועה? האם גארי יורופסקי מניפולטור? ...
השכל, אין שכל, אולי השכל טועה, מחויב המציאות, לא לדעת שום דבר, הוכחות לוגיות, לוגיקה, ראיה רחבה, הוכחה מוחלטת
השכל, אין שכל, אולי השכל טועה, מחויב המציאות, לא לדעת שום דבר, הוכחות לוגיות, לוגיקה, ראיה רחבה, הוכחה מוחלטת
... אין שכל, אולי השכל טועה, מחויב המציאות, לא לדעת שום דבר, הוכחות לוגיות, לוגיקה, ראיה רחבה, הוכחה מוחלטת האם אפשר להיות בטוח שהשכל אינו טועה? אליעד כהן מדבר על השאלה העמוקה והמאתגרת של ספקות בשכל. הוא מסביר שכאשר אדם מגיע לתובנות מסוימות, תמיד קיימת האפשרות לשאול את עצמו אולי אני טועה? גם לאחר שהוא מרגיש שהוא מבין דבר לעומקו. לטענתו, השכל האנושי תמיד יכול לטעות. ככל שאדם יותר מתבסס על שכל והוכחות לוגיות, כך הספק לגבי אמיתות ההוכחות האלה עולה יותר. ... נכונה? או אולי השכל שלך טועה? שאלות אלו, לטענתו, לא רק מערערות את הביטחון העצמי של האדם אלא מצביעות על קיומו של ספק אינהרנטי בכל טיעון או הסבר. לפי אליעד, ככל שאדם יותר משוכנע בטענות שלו, כך קל ... אותו בטיעון של אולי אתה טועה?, אותו אדם יענה שאכן הוא אולי טועה, כי הוא לא יודע בוודאות שום דבר. כך, אדם שמודה בחוסר ידיעה מוחלט הוא למעשה מוגן לחלוטין מפני ספקות. מה קורה לשכל כאשר לוקחים אותו עד לקצה? אליעד מסביר שכאשר אדם משתמש ... מודה מלכתחילה שהוא אולי טועה ואולי לא. בכך, אדם שנמצא בנקודה זו, לא רק שאינו יכול להיפגע, אלא אף נמצא במקום של יצירתיות ופתיחות מוחלטת לשאלות, רעיונות ודרכי חשיבה חדשות. לסיכום, מה הדרך להתמודד עם ... שכלי או לוגי. אולי השכל טועה? מהי הוכחה מוחלטת? איך להתמודד עם ספקות בשכל? מה המשמעות של הכל אחד? איך לדעת הכל על ידי לא לדעת שום דבר? ...
איך לרפא סכיזופרניה? איך להפוך משוגע לחכם? איך לרפא מחלות נפש? איך לשכנע משוגעים? איך לשכנע אנשים? איך להשפיע על אנשים? איך לגרום למישהו להסכים איתך? איך להתמודד עם חולי נפש? איך לטפל בהפרעת אישיות? אולי אני משוגע? אולי הוא צודק?
איך לרפא סכיזופרניה? איך להפוך משוגע לחכם? איך לרפא מחלות נפש? איך לשכנע משוגעים? איך לשכנע אנשים? איך להשפיע על אנשים? איך לגרום למישהו להסכים איתך? איך להתמודד עם חולי נפש? איך לטפל בהפרעת אישיות? אולי אני משוגע? אולי הוא צודק?
... במקום ניסיון לשכנעו שהוא טועה. הרעיון המרכזי הוא שלא נכון לנסות לשכנע אדם ... באמת צודק ואולי המטפל טועה, או אולי שניהם טועים. חשוב לבדוק את הטענות ... יש סיכוי שהמטופל צודק ואני טועה? שאלות אלו יוצרות דיאלוג פתוח, מקרבות את ... של ניסיון לשכנע אדם שהוא טועה (אתה מדמיין, אתה משוגע), הגישה היעילה ... האפשרות שהמטופל צודק והמטפל טועה, או ששניהם טועים, ולכן אין לבוא בגישה של ... לנסות לשכנע את המטופל שהוא טועה? כאשר אדם סכיזופרן אומר, לדוגמה, שעוקבים ... נכונה היא להגיד לו: אתה טועה, אף אחד לא עוקב אחריך. גישה זו לא יעילה כי ... ככל שמנסים לשכנע אדם שהוא טועה, כך הוא פחות פתוח להקשיב או לשנות את דעתו. ... את עצמו: למה אני בטוח שהוא טועה? האם אני באמת יודע שאין הליקופטר שעוקב ... פתוח לאפשרות שהוא עצמו טועה והמטופל צודק, או ששניהם טועים. עצם הגישה ... לברר ביחד איפה כל צד אולי טועה, איפה הוא צודק, ומה אפשר ללמוד מהאחר. רק ... האדם בכך שמשכנעים אותו שהוא טועה. במקום זאת, יש לבוא בגישה של בירור האמת יחד ... צודק ואולי המטפל הוא זה שטועה. כאשר אדם סכיזופרן טוען, לדוגמה, שעוקבים ... אפשרות שהמטופל צודק והמטפל טועה, שהמטפל צודק והמטופל טועה, או ששניהם טועים (או ששניהם צודקים בדרך ... אליו בגישה של אני צודק, אתה טועה, אתה חייב לעשות שיעורים, אפשר באמת לבדוק ... בטוח שהוא צודק לגמרי והשני טועה, אין אפשרות לדיאלוג. אבל אם באמת בודקים יחד ... האם אני בטוח שאני לא טועה?. ייתכן שבמהלך השאלות והבדיקות אנשים יגלו ...
לנצח את המציאות, לנצח את עצמך, לצאת צודק, מריבות עם המציאות, מלחמה עם המציאות, קרב עם המציאות, להיכנע למציאות, לנצח את האמת, שלום עם המציאות, ללמוד מודעות עצמית
לנצח את המציאות, לנצח את עצמך, לצאת צודק, מריבות עם המציאות, מלחמה עם המציאות, קרב עם המציאות, להיכנע למציאות, לנצח את האמת, שלום עם המציאות, ללמוד מודעות עצמית
... או בקבלת המצב או בניסיון כן לשנות אותו בצורה שלווה, בלי כעס ומלחמה. למה כדאי להודות בטעות מול המציאות? אליעד טוען כי מי שכל הזמן מתעקש להוכיח שהמציאות טועה, מעניש את עצמו. דווקא האדם שמוכן להודות אני טועה והמציאות צודקת הוא האדם שמשתחרר מהסבל. זה לא בהכרח אומר שהמציאות תמיד באמת צודקת, אלא שהאדם מוכן לקבל שהוא אינו יודע ... יש או אין הבדל, או אני לא בטוח אם אני צודק, עצם ההודאה הזו מורידה ממנו את העול של להילחם במציאות. הבעיה המרכזית נוצרת כאשר האדם בטוח לחלוטין שהמציאות טועה, מבלי יכולת לבסס את הוודאות שלו. דוגמה לכך היא אנשים שטוענים כולם אומרים שזה נכון, ואליעד מסביר שאין זה באמת מוכיח שזה ... זו היא ההכרה בכך שאין באמת הבדל מהותי בין המצבים השונים של המציאות, ושאדם אינו באמת יודע להבחין אם יש הבדל או לא. אם האדם מתבטל מול האמת הזו ואומר אני טועה והאמת צודקת, הוא יחווה שלום פנימי. אך אם האדם מתעקש להמשיך להאמין שהוא צודק, הוא ימשיך לחיות במתח ובכאב. מדוע הרצון ... משהו נפרד, הוא ממשיך לחיות בקונפליקט פנימי. אליעד מדגיש שכל ניסיון לצאת צודק במלחמה עם המציאות מוביל לתסכול וסבל. עדיף לבדוק את האמת ולראות שאולי האדם טועה ולא צודק, ובכך לחוות שקט פנימי. למה חשוב לבדוק תמיד את האמת לפני שנכנסים לוויכוח? איך לשלוט ברצון שלנו במקום לריב עם ... מריבה עם המציאות, לא משנה כמה הוא מרגיש שהוא צודק או כמה הוא בטוח בצדקתו - במאבק מול המציאות עצמה, גם ניצחון הוא הפסד. אם אדם מתעקש אני צודק והמציאות טועה, הוא עלול לסבול, משום שהמציאות לא משתנה בגלל תחושת הצדק שלו. גם אם הוא יציג טיעונים משכנעים, במבחן המעשי הוא עדיין ... לכן, במקום לחפש להיות צודק מול מה שקורה, כדאי להתמקד או בקבלת המצב או בניסיון כן לשנות אותו, אך ללא כעס וריב עם המציאות עצמה. למה עדיף לפעמים לומר אני טועה ולא אני צודק מול המציאות? אדם שחותר כל הזמן להוכיח שהמציאות טועה , למעשה מעניש את עצמו. ככל שהוא משוכנע שזה לא הוגן או לא מגיע לי - כך הוא נשאר בסבל. כשאדם מודה שהמציאות צודקת, או לפחות מוכן להודות שאינו בטוח בצדקתו, הוא מפסיק להילחם ומפנה אנרגיה לפתרונות. ההבנה שייתכן שאני טועה פותחת פתח לקבלת הדברים כפי שהם, ומאפשרת לחוות שלווה במקום רוגז, כעס או תסכול. מהי האמת שמרגיעה כל מחלוקת מול המציאות? ... לריב עם המציאות? כיצד לפתח מודעות עצמית כדי לזהות עמדות נוקשות? מהו ההבדל בין קבלת המציאות לשינוי מציאות? אליעד: שאלה - בוויכוח מה עדיף, להיות צודק, טועה או שזה לא משנה? התשובה שתלוי באיזה ויכוח. ובאיזה ויכוח גם אם אתה צודק, זה לא עוזר לך? שגם אם אתה חושב שאתה צודק או ... צודק, אתה בכל מקרה מפסיד. לפעמים אדם רב עם המציאות וחושב שהוא צודק. באמת? את מי אתה מעניש? בכך שאתה חושב שאתה צודק, אתה מעניש את עצמך. עדיף להגיד שאתה טועה והמציאות צודקת, מאשר להגיד שאתה צודק. יש אמת, מה האמת זה כבר שאלה אחרת אבל יש אמת. ולמה אדם רחוק מהאמת? באופן יחסי ... הבדל... בגלל שהוא אומר שהאמת הזו לא צודקת. אוקי, תישאר צודק אבל אתה רחוק מהאמת. אם אדם היה אומר לאמת, למציאות, מה שאת אומרת את צודקת ומה שאני חושב אני טועה, אם הוא היה מתבטל בפני האמת, אז ממילא היו לו חיים טובים, הכל מושלם. אין שום שאלה, שום בעיה, הכל בסדר. איפה מתחילה הבעיה? כשאדם אומר - מה פתאום, שאני אגיד שאני טועה והיא תמיד צודקת? אוקי, תישאר צודק. תשחק אותה ותגיד שאתה צודק וכולי, אבל בינתיים רע לך. בן אדם מתלונן למה אין לי ולמה ... כולם אומרים, מי אמר שאם אומרים זה משנה? אני בא להסביר לכם שלפעמים אתה יוצא צודק בוויכוח אבל אתה צריך לבדוק מול מי אתה מתווכח, כי לפעמים עדיף לך לצאת טועה ולא צודק. לדוגמה בוויכוח מול המציאות, עדיף שתחשוב שאתה טועה ולא שתחשוב שאתה צודק. אם תחשוב שאתה טועה, אולי תגיד למציאות את צודקת ואז תהיה צדיק, כי מבחינתך הכל בסדר. אבל אם אתה אומר לא, אני הצודק - אז אתה בבעיה. הרצון ...
טיימינג של שכנוע עקיף - איך לגרום למישהו לא להסכים עם עצמו, באמצעות שימוש במשחק מילים? איך לגרום למישהו לשנות את דעתו, באמצעות זה שמוציאים את דבריו מהקשרם? איך לגרום למישהו לחשוב מחשבה שהוא לא רוצה לחשוב? איך לגרום למישהו לחשוב שהוא טועה? האם זה משנה מתי ובאיזה רגע, האדם השני יתחיל לחשוב את מה שאנחנו רוצים שהוא יחשוב? איזה נזק יכול להיגרם, אם מישהו יסכים איתנו מוקדם מידי?
... לחשוב מחשבה שהוא לא רוצה לחשוב? איך לגרום למישהו לחשוב שהוא טועה? האם זה משנה מתי ובאיזה רגע, האדם השני יתחיל לחשוב את מה שאנחנו רוצים שהוא ... לגרום למישהו לשנות את דעתו, באמצעות זה שתגרום לו לחשוב שהוא טועה, בצורה זמנית, באמצעות מניפולציות כלשהן. ואסביר, כיצד לגרום למישהו לבדוק את ... בנושא של טיימינג. דהיינו, מתי אסור לך לגרום למישהו לחשוב שהוא טועה, לפני הזמן. ושיש טיימינג מסוים, שבו האדם השני צריך לחשוב את הדעה שאתה רוצה ... את דעתו ולא לחשוב משהו מסוים, עליך לנסות לגרום לו לחשוב שהוא טועה ולגרום לו לחשוב את ההפך של דעתו, גם באופן זמני באופן עקיף בהומור וכיוב. ... אותו לא נכון, הרי שתוך כדי זה בעצם, הוא לרגע אחד, חשב שהוא טועה ולא הסכים עם הדעה של עצמו. לדוגמה: נניח שמישהו אומר: אני לא רוצה ללכת לעבוד ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על גארי יורופסקי / בעד ונגד צמחונות / טבעונות / אכילת בשר / שיטות שכנוע - ביקורת על גארי יורופסקי, למה גארי יורופסקי טועה? למה גארי יורופסקי משקר? הפרכה של גארי יורופסקי, למה גארי יורופסקי דמגוג? מהי שטיפת המוח של גארי יורופסקי? תגובה לגארי יורופסקי, אי דיוקים של גארי יורופסקי - חלק 1
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: טועה, דיכאון? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם אכזבות? כעס ועצבים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם עצבות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: טועה, איך לשפר את הזיכרון? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשנות תכונות אופי? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשתול מחשבות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם גירושין? איך לקבל החלטות? איך להיגמל מהימורים? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לחנך ילדים? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בזוגיות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך להעביר ביקורת בונה? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה העולם קיים? האם הכל אפשרי? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם אפשר לדעת הכל? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? מי ברא את אלוהים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה המשמעות של החיים? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש או אין אלוהים? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להנות בחיים? האם יש בחירה חופשית? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לביטחון עצמי, מאמן אישי להצלחה, מטפל טוב בתחום טועה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2500 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 21:57:34 - wesi1