אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה חשיבה ✔גישות טיפוליות, למה הטיפול לא מחזיק מעמד? למה הטיפול לא עובד? טיפול cbt, טיפול נלפ, טיפול רגשי, שינוי חשיבה, טיפול פסיכולוגי, טיפול סי בי...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
10:22גישות טיפוליות, למה הטיפול לא מחזיק מעמד? למה הטיפול לא עובד? טיפול cbt, טיפול נלפ, טיפול רגשי, שינוי חשיבה, טיפול פסיכולוגי, טיפול סי בי טי, טיפול nlp, שינוי התנהגותי, טיפול קוגניטיבי, טיפול התנהגותי
מדוע הטיפול הנפשי לא תמיד מצליח ומה הסיבה האמיתית לכך?

כאשר טיפול נפשי אינו מצליח, אליעד כהן מסביר שאין זה נכון להאשים את המטופל כ"בעייתי" או "גרוע". ההסבר לכך פשוט: תפקיד הטיפול הוא להתאים את עצמו למטופל, אפילו אם המטופל מאתגר או קשה במיוחד. לכן, בכל מקרה של כישלון, האחריות מוטלת על הטיפול עצמו. אם שיטת הטיפול אינה מתאימה או שהגישה של המטפל אינה נכונה למטופל, הטיפול ייכשל.

מה ההבדל בין טיפול שלא הצליח למרות שהיה אמור להצליח לבין טיפול שלא היה אמור להצליח מלכתחילה?

אליעד כהן מבחין בין שני סוגי כישלונות בטיפול: הראשון, כאשר טיפול נכשל למרות שהיה אמור להצליח, והשני, כאשר המטופל מצפה לתוצאות מיידיות מטיפול שלא נועד לכך. הוא נותן כדוגמה אדם שרץ פעם אחת על הליכון, ואז מתלונן שהמשקל לא השתנה. הטיפול, במקרה זה הריצה, לא היה אמור להביא לתוצאות כה מהירות. לכן, לא מדובר בכישלון של הטיפול, אלא בתפיסה מוטעית של המטופל.

מה עושים כשהטיפול עובד ואז מפסיק לעבוד?

מצבים נפוצים הם כאשר מטופלים יורדים במשקל ואז עולים שוב, או מפסיקים לעשן ואז חוזרים לעשן. הסיבה לכך היא שטיפול שהתמקד בשינוי התנהגותי בלבד, כמו להפסיק לעשן על ידי זריקת סיגריות לפח או להפחית באכילה, לא טיפל בשורש החשיבתי של הבעיה. כתוצאה מכך, כשהחשיבה הישנה עדיין קיימת, ההתנהגות הבעייתית חוזרת לאחר זמן.

האם שינוי חשיבתי עדיף על שינוי התנהגותי?

לפי אליעד, שינוי חשיבתי הוא יסודי ויציב יותר לאורך זמן. בעוד ששינוי התנהגותי יכול להביא לתוצאות מהירות, לרוב הן לא מחזיקות מעמד, כי המחשבות הישנות לא השתנו. שינוי מחשבתי, לעומת זאת, משנה את הבסיס הפנימי של ההתנהגות, ולכן התוצאות יהיו יציבות יותר לטווח הארוך.

מדוע גם שינוי חשיבתי יכול להיכשל?

עם זאת, שינוי חשיבה אינו תמיד בטוח. אם המטופל מאמץ חשיבה חדשה בצורה לא מדויקת, למשל באמצעות מנטרות חיוביות מוגזמות או אמונות מוחלפות ללא בדיקה מעמיקה, השינוי יחזיק מעמד לזמן מוגבל בלבד. דוגמה לכך היא חשיבה חיובית מדי, שברגע של משבר עלולה להתערער בגלל שהיא מתעלמת מהשלילי. גם שימוש בעוגנים וטכניקות NLP להחלפת אמונות יכול להוביל לתוצאות זמניות בלבד, כיוון שאלה אינן מבוססות על בירור אמיתי של האמת אלא על התניות זמניות.

איך יוצרים שינוי חשיבה יציב לאורך זמן?

אליעד כהן מדגיש שכדי להבטיח שהשינוי יחזיק מעמד, יש לבחון לעומק את החשיבה החדשה מכל הכיוונים האפשריים. לא מספיק להסתפק בכך שהמטופל "מרגיש טוב" או "מרגיש שזה נכון", אלא יש לבדוק היטב אם כל ההנחות השליליות נשללו לחלוטין, ולהבטיח שהמטופל אינו יכול אפילו לדמיין סיבה הגיונית לחזור להתנהגות הישנה. לדוגמה, אם אדם הפסיק לכעוס ב - 51% בלבד, הטיפול לא יהיה יציב לאורך זמן, כי עדיין קיימת האפשרות לחזור ולכעוס.

כיצד מזהים טיפול טוב?

טיפול טוב לא מסתפק בשינוי ההתנהגות, וגם לא רק בשינוי החשיבה, אלא עוסק באופן יסודי גם בהעלאת האפשרות של חזרת הבעיה ומנטרל אותה מראש. בדומה לאדם שעובר כימותרפיה ונבדק לאחר מכן לוודא שאין פוטנציאל לחזרת המחלה, טיפול נפשי מוצלח חייב לזהות ולטפל גם באפשרות התיאורטית ביותר של חזרת ההתנהגות הבעייתית.

אליעד נותן דוגמה לכך ממישהו שמפחד להיכנס למעלית כי הוא חושש להיתקע. הטיפול לא יסתפק בלומר לו שאין סיבה לפחד, אלא יטפל גם בפחד מהתרחיש הנדיר של היתקעות בפועל במעלית, כדי לוודא שהבעיה לא תחזור אף במקרים חריגים וקיצוניים ביותר.

איך לוודא שטיפול לא ייכשל לאורך זמן?

לסיכום, טיפול מוצלח חייב לטפל הן בשינוי ההתנהגות והן בשינוי חשיבה מעמיק ויסודי, המבוסס על בירור אמיתי של המציאות ולא על החלפת אמונה באמונה אחרת. טיפול טוב מציף בכוונה את הבעיה הישנה ובודק האם המטופל יכול לדמיין באופן הגיוני שהוא חוזר להתנהגות הישנה, ואם כן, הטיפול ימשיך לטפל בנקודה זו עד שהמטופל לא יוכל לראות שום היגיון בשיבה להרגל הישן.
מדוע טיפול עלול להיכשל ולמה לא להאשים רק את המטופל?

כאשר טיפול נפשי לא מצליח, אין להסתפק בהסבר שהמטופל "לא מתאים" או שהוא "בעייתי", משום שטיפול טוב אמור להתאים את עצמו למטופל בכל מצב. הטענה שלפיה המטופל הוא הבעיה אינה נכונה, כי אם המטופל מתקשה, על המטפל להתאים לו שיטה אחרת או גישה שונה. לכן, בכל מצב של כישלון, האחריות נופלת על הטיפול שלא הותאם באופן מספק לצרכים של המטופל.

מה ההבדל בין טיפול שהיה אמור להצליח אך לא הצליח, לטיפול שכלל לא היה אמור לעזור?

ישנם מצבים שבהם הטיפול לא מצליח כי הוא באמת היה אמור לפתור את הבעיה ולא פתר אותה. במצבים כאלה, הטיפול כנראה לא נעשה כראוי או לא התאים למטופל. לעומת זאת, קיימים מצבים שבהם המטופל מצפה להצלחה מיידית, למרות שהטיפול כלל לא נועד לתת תוצאה כה מהירה. דוגמה לכך היא אדם שרוצה לרזות ורץ פעם אחת על הליכון, ואז מתאכזב שאין שינוי מידי במשקל. הטיפול (הריצה) לא היה אמור לתת תוצאות כל כך מהר, ולכן אין לתלות בו את הכישלון.

למה כישלון של טיפול הוא תמיד באחריות הטיפול עצמו?

אם טיפול באמת מתחייב ליצור שינוי ולמרות זאת איננו מוביל לתוצאות, הרי שהוא צריך לבדוק איך להסתגל לאותו מטופל. אם הטיפול טוען ש"זה לא עבד עליו" - המשמעות היא שהטיפול לא הותאם למצבו הייחודי של המטופל. כאשר טיפול מצהיר שהוא מצליח בדרך אחת, אך פוגש מטופל שלא מגיב באותה דרך, על המטפל לשנות את הגישה ולא להסתפק באמירה שהמטופל כשלעצמו "גרוע".

מה קורה כשנראה שהטיפול הצליח ואז הפסיק לעבוד?

יש מצבים שבהם טיפול מתחיל לעבוד בהתחלה, אך אחר כך נפסק. למשל, בדיאטה - אדם יורד במשקל ואז חוזר לעלות. בדוגמה אחרת, מפסיקים לעשן אך חוזרים לעשן כעבור זמן מה, או מפסיקים לכעוס וחוזרים לכעוס. במקרים כאלה, עולה השאלה אם באמת נעשתה עבודה על שורש הבעיה או רק שינוי זמני בהתנהגות.

מה ההבדל בין שינוי התנהגותי לבין שינוי חשיבתי?

שינוי התנהגותי מתמקד בהתנהגות הגלויה, למשל להפסיק לעשן על ידי זריקת הסיגריות לפח או להפסיק לאכול מאכלים מסוימים בדיאטה. שינוי כזה עשוי לעבוד לפרק זמן מסוים, אך לרוב הוא אינו מחזיק מעמד לאורך זמן אם לא נעשה שינוי גם בצורה שבה המטופל חושב. כאשר השורש המחשבתי לא משתנה, מתישהו עלולה לחזור אותה התנהגות ישנה.

מדוע שינוי חשיבה לבדו לא תמיד מספיק?

שינוי חשיבה הוא לרוב יסודי יותר, אך גם בו צריך להיזהר. אם מחליפים אמונה באמונה אחרת בצורה לא מדויקת (כמו שימוש יתר במנטרות חיוביות או עוגנים מסוימים בטיפול), השינוי עשוי להצליח לזמן מה, אך בסופו של דבר עלול להתפרק כאשר עולה ספק לגבי האמונה החדשה. לדוגמה, חשיבה חיובית קיצונית עלולה להישחק כאשר עולה הקול הפנימי שאומר "למה אני כל הזמן מתעלם מהשלילי?". לכן, אם משנים את החשיבה, חשוב לעשות זאת בדרך שיטתית, המבוססת על בחינת האמת ולא רק על החלפת אמונה באחרת.

כיצד להבטיח שטיפול שמבוסס על שינוי חשיבתי יהיה לטווח ארוך?

יש צורך לבדוק שהחשיבה החדשה אכן סגורה מכל הכיוונים, ולא רק יעילה באופן חלקי. נדרשת בחינה יסודית של כל הסיבות שהובילו להתנהגות הבעייתית, ושל כל ההנחות המחשבתיות שגורמות לה. אם חלק מההיגיון הישן עודנו נשמר בלב המטופל, הדבר עלול לגרום לחזרה להתנהגות לא רצויה בעתיד. חשוב להגיע למצב שבו לא נשארת אפשרות שנראית "הגיונית" לחזור להרגל הישן - לא ב - 51% ביטחון בשינוי, אלא בשאיפה לרמה גבוהה הרבה יותר.

איך מזהים טיפול טוב?

טיפול טוב לא מסתפק בכך שהמטופל הפסיק בעיה מסוימת - הוא גם בודק אם קיים פוטנציאל לחזרת הבעיה. הוא "מציף" את האפשרות לחזור להרגל ומנטרל אותה עוד בשלב הטיפול. כך, כפי שבודקים בחולה שעבר כימותרפיה שלא נשאר סיכון מידי לחזרת המחלה, גם בטיפול נפשי יש לחקור ולהחליש כל מחשבה או סיבה שעלולות להחזיר את המטופל לאותה התנהגות לא רצויה.
אליעד: עכשיו, בן אדם הולך לטיפול, והטיפול לא מצליח. נגיד, טיפול נפשי כלשהו. והטיפול לא מצליח. למה הטיפול לא מצליח? בוא נחלק את זה לשתי קטגוריות: קטגוריה אחת, הטיפול לא מצליח, מפני שהוא היה גרוע. ויש קטגוריה שנייה, שהמטופל היה גרוע נכון? אבל זה לא נכון.

כי אם המטופל היה גרוע, אז הטיפול היה צריך להתאים את עצמו, למטופל הגרוע. לכן, אין דבר כזה מטופל מטפל. אם אתה אומר המטופל היה גרוע, אז גם המטפל היה גרוע. אוקי? כי אתה כמטפל אמור לטפל, במטופל הרוגע, אין דבר כזה "תראה, זה לא עובד עליו" אז הטיפול שלך גרוע. אם הטיפול שלך לא עובד אצלו, אז הטיפול גרוע.

עכשיו שימו לב, בוא נחלק את זה לשתי קטגוריות אחרות: נגיד, בן אדם הולך לטיפול והטיפול לא עובד. קטגוריה אחת, שהטיפול היה אמור לעבוד והוא לא עובד. קטגוריה שניה, שהטיפול לא היה אמור לעבוד, ואתה חושב שהוא היה אמור לעבוד, והוא לא עובד.

מה זאת אומרת? נגיד בן אדם שמן מתחיל לרוץ על הליכון במשך שלוש שעות הרגיש שהוא כבר עומד להתמודד נתן את כל כוחותיו. חזר הביתה עלה על המשקל ראה שהוא שוקל אותו הדבר, אז הוא אמר לעצמו "הטיפול היה לא עוזר" עכשיו, מה האמת שזה לא עוזר? זה לא היה אמור לעזור, כי זה היה אמור לעזור, אחרי X פעמים. אתה בראש שלך רצית שזה יעבוד מיד, אז בראש שלך, הטיפול לא טוב, המטפל לא טוב, הקינטיקה שלך דפוקה, יכול להיות מלא דברים.

אבל האמת היא, שטיפול לא היה אמור לעבוד. הטיפול לא התיימר לעבוד אחרי פעם אחת. אף אחד לא התיימר לתת לא את זה.

עכשיו, בא נדבר על מקרים, בהנכחה שהטיפול התיימר שזה יעבוד, וזה לא עבד. אז זה תמיד יהיה על הטיפול, ואף פעם לא על המטופל. כי הטיפול היה אמור להתאם את עצמו למטופל.

עכשיו, בא נניח, שהטיפול עבד. הלכת לטיפול הלכת לאיזה טיפול כלשהו והטיפול עבד, והפסיק לעבוד. לדוגמה, עשית דיאטה ירדת המשקל וחזרת. הלכת לטיפול להפסיק לעשן, הפסקת, וחזרת. הלכת ליפול להפסיק לכעוס, הפסקת, ושוב חזרת לכעוס. בטיפול הפסיק לעבוד.

ממה זה נובא שהטיפול מספיק לעבוד? עכשיו, מה זה אומר? קודם כל יש לנו שני סוגרי טיפולים: יש טיפולים של שנוי התנהגותי, ויש טיפולים של שנוי חשיבה. אוקי? אם בן אדם הולך לשינוי התנהגותי בא נניח, שבחלק גדול מהמקרים זה עובד. הצרה הגדולה בשינוי התנהגותי היא, שאם שנית רק את ההתנהגות שלך, ולא את החשיבה שלך מתישהו, זה לא יעבוד לך.

אם אתה לא הבנת מה החשיבה שגורמת לך לעשות את זה, ושנית רק את ההתנהגות רוב סיכוים שזה לא יחזיק לך מעמד כי לא שנית את, החשיבה שמובילה אותך לזה. רוב הסיכויים.

ולכן, מה זה אומר? שבעיקרון, מה עדיף? שינוי התנהגותי? או שינוי מחשבתי? שינוי מחשבתי. זה יכול להיות יותר אחרון אבל, זה יחזיק לך לאורך זמן. כי שינוי התנהגותי זה נורא פשוט, אתה רוצה להפסיק לעשן? זרוק את הסיגריה לפח. הנה, הפסקת לעשן. אבל, רק שנית את ההתנהגות, לא את החשיבה.

עכשיו, מה קורה עם בן אדם הלך ועשה שינוי מחשבתי, ולא התעסק בכלל בשינוי התנהגותי, והטיפול עבד, והפסיק לעבוד. מה זה אומר?

ש: הוא לא שינה את המחשבה שלו באמת.

אליעד: אבל, הוא שינה את המחשבה שלו, וזה עבד לו אפילו. אז מה זה אומר? שהוא שינה את המחשבה, אבל בצורה לא נכונה. זאת אומרת, שגם בשינוי חשיבה, צריך לדעת גם בן אדם שהולך לטיפול סיביטי, או לטיפול קוגניטיבי, שלשנות את החשיבה, הוא עדיין צריך לדעת, איך שנית את החשיבה שלך, ואיזו מחשביה נכנסה לך במקום.

נגיד, שלבן אדם יש כעסים, והוא הולך לטיפול ובטיפול מלמדים אותי, לראות את חצי הכוס המלאה, ולחשוב חיובי. זה יעבוד לו. בהנחה, שהוא יצלח לחשוב חיובי, זה יעבוד לו עד שזה יפסיק לעבוד לו, כי הנוסחה עצמה, היא מוגבלת. אתה לא יכול להמשיך איתה לנצח, כי מתישהו החשיבה החיובית תגיד לך, "מה אתה משקר? כל הזמן חיבה חיובית, חיובית." יש פה גם שלילי. אוקי?

לכן, יש שיטות יותר טוב נגיד, תבדוק מה היא האמת, תטיל ספק, תראה את האפשריות, וכולה. נגיד, בן אדם הולך לטיפול אנלפי ונגיד, שהטיפול עובד עם עוגנים נעשה לך עוגן כזה, גם אם לא כל שיטות אנפלי חלק מין השיטות. נגיד, משתמשים בעוגנים, אמונות, שותלים לך מחשבות, התניות, וכל מיני דברים כאלה ואחרים ופתאום, אתה שנית את ההרגל. אבל, איך שנית אותו, כי תחפו לך איזו אמונה לראש פעם האמנת שזה רע, עכשיו תאמין שזה טוב. פעם האמנת שזה לא טוב, עכשיו תאמין שזה כן טוב. החליפו לך אמונה, באמונה. יצרו לך איזו התניה, איזו פקודה.

אומנם, שנית את החשיבה, ולא רק את ההתנהגות. אבל, שנית את החשיבה בצורה לא מדויקת. זאת אומרת, שכרגע אתה רץ על אמונה, ואם אתה רץ על אמונה, אתה בזמן שאול. מתישהו המוח יגיד לך, מי אמר שזה נכון? אולי זה לא נכון? אם אתה עושה שינוי חשיבה של מנטרות, אתה משנה את החשיבה אבל, אתה משנה את החשיבה בצורה לא נכונה. אתה אמור לדעת, שמתישהו זה יספיק לעבוד לך.

ומה שאני מנסה לומר, גם שבן אדם עושה שינוי חשיבה, הוא צריך לדעת לעשות שינוי חשיבה, לחשיבה הנכונה. אם לא, אז או שזה לא יעבוד לך. או שזה יעבוד לך ויפסיק לעבוד. במקרה הטוב, במקרה הרע, זה גם התפוק לך משהו אחר. במקרה העוד יותר רע אתה תתחרפן עוד יותר.

ש: עוד הפעם אתה יכול להגיד מה שאמרת, שלשנות את זה לחשיבה נכונה.

אליעד: אם אתה רוצה לשנות התנהגות, יש לך איזושהי בעיה, אל תשנה התנהגות וגם אם אתה הולך לשנות את החשיבה, אתה צריך לדעת לשנות לחשיבה נכונה. אם רק תשנה את החשיבה, ולא את החשיבה הנכונה, אתה גם בבעיה.

ש: אז?

אליעד: ואז השאלה מה היא החשיבה נכונה, אבל תהיה מודע לזה שגם שינוי החשיבה. לא כל שינוי חישבה יהיה מספיק טוב. בפרט, יש שינוי חשיבה שעובדים על אמונה, ולא על בירור אמת. "וזה בטוח? וזה במאה אחוז? וזה רק? וזה גם? וזה סגור לך מכל הפינות? ואתה בטוח שזה ככה? והאם יש לך עוד הבתים שזה ככה? והאם להציף את הבעיה?"

מה זה טיפול טוב? טיפול טוב זה גם שפתרת את הבעיה, לא משחררים אותך הביתה. אומרים בוא עכשיו, נציף את הבעיה, ונראה אם ניתן ליצור אותה מחדש. אם ניתן ליצור אותה מחדש, לא מספיק טוב, בא נמשיך את הטיפול.

באיזה מובן? לוודא שזה לא יחזור על עצמו. נגיד, בן אדם עשה כימותרפיה ואתה משחרר אותו הביתה, ואומר הנה עכשיו הכל תקין. יכול להיות, שזה יחזור שוב פעם יכול להיות שיחזור יותר מאוחר, יכולים להיות הרבה דברים.

אבל, לכן, בטיפול הטוב, איך רבי נחמן אמר? לא רק תפתור את הבעיה, תפתור את הפוטנציאל של הבעיה. הוא אומר, לא רק שאתה צריך לפתור את הרע, אלא גם את השורש של הרע, כדי שלא יהיה לך פוטנציאל לעשות עברות.

מה זה אומר? בדרך כלל בא בן אדם כעסן, ואז עוזרים לו לא לכעוס. ועכשיו שואלים אותו: האם זה מכעיס אותך? הוא עונה: לא זה לא מכעיס אותי. ושואלים אותו: האם אתה יכול לכעוס על זה? אם הוא עונה: כן. אז כנראה שמתישהו, הוא יחזור לכעוס על זה.

זאת אומרת, אם אתה מסגול לדמיין את עצמך י ממשיך לעשן, סיכוי גדול שתוכל ליפול לעישון. אתה צריך להציף, זאת אומרת, לקחת את הבעיה שנשארה ולא רק להוריד את הסיכוי שתעשה אותה, אלא לבטל את האפשרות שתעשה אותה.

ש: אז הסימולציה היא...

אליעד: הכוונה היא, לבן אדם יש התנהגות, ועכשיו אנחנו משנים את החשיבה שלו. והוא לא יחזור יותר להתנהגות הזו, אוקי? אבל, השאלה היא, אם הוא לא יחזור לזה ב - 51 אחוזים לא רוצה לחזור לזה. או אולי ב - 99 אחוזים הוא לא רוצה לחזור לזה.

עכשיו, בדרך כלל בטיפול, אם 51 אחוזים אתה לא רוצה לחזור לזה. הנה הטיפול הצליח. אתה לא קופה על עצמך לא לעשות את זה, אתה באמת לא רוצה לעשות את זה, אבל, רק ב - 51 אחוזים. עכשיו, 51 אחוזים זה מספיק. אבל 51 אחוזים זה לא מספיק חזק להחזיק מעמד לאורך זמן.

גם אם אתה אומר לעמך, אני לא רוצה יותר לעשות את זה ב - 51 אחוזים הבנת שזה לא נכון. עדיין, אתה צריך לשאול את עצמך, רגע, אבל אתה יכול לדמיין היגון בלעשות את זה? אתה יכול לדמיין היגון בלכעוס? אתה יכול לדמיין היגיון בלעשן? התשובה היא כן. אז בוא נכסח את ההיגיון הזה. בוא נחליש גם אותו. עד שזה יראה לך, פחות, פחות, הגיוני.

כי על פי הספר, ועל פי מבחן התוצאה, הבן אדם הפסיק את ההתנהגות שלו, השאלה היא למה הוא הספיק אותה? בגלל ה - 51 אחוזים או ב - 99 אחוזים? או ב - 100 אחוזים? וטיפול טוב, הוא לא הסתפק "בשנית את החשיבה והפסקתי" אלא הוא יבדוק את המקומות שקיימים בך, שאתה עדיין מחפש, ושעדיין מציקים לך, וינטרל גם אותם

למשל, בן אדם מפחד להיכנס למעלית שמא הוא יתקע במעלית, ואז הוא מבין שאין סיכוי שהוא יתקע בעלית, ואז הוא לא מפחד להיכנס למעלית. אבל מה עם הסיכוי אחד לאלף שהוא יתקע במעלית? צריך לטפל גם בזה. בא נניח, שאתה נתקע במעלית ואתה מפחד מזה? צריך לטפל גם בזה. להיות סגור מכל הקצוות.
אתה לא רוצה רוגע אמונות נוסחאות השאלה טכניקות nlp מרגיש ככה טוב הוא בן אדם שמן עישון cbt nlp גישות גישות טיפוליות הטיפול לא עובד הרגשה הרגשת התנהגות חוויה חוויות חווית חשיבה טיפול טיפול cbt טיפול nlp טיפול התנהגותי טיפול לא מחזיק מעמד טיפול נלפ טיפול סי בי טי טיפול פסיכולוגי טיפול קוגניטיבי טיפול רגשי טיפולי טיפולים למה הטיפול לא מחזיק מעמד למה הטיפול לא עובד לשנות את החשיבה לשנות הרגלים לשנות התנהגות מטופל מטופלים מטפל נלפ עובד עובדים פסיכולוג פסיכולוגי פסיכולוגיה פסיכולוגיה קוגניטיבית פסיכולוגיות פסיכולוגים קוגניטיבי רגש רגשות רגשיות שינוי שינוי החשיבה שינוי הרגלים שינוי התנהגות שינוי התנהגותי שינוי חשיבה שינויים תחושה תחושות תחושת
משחקי חשיבה, למה לשחק משחקי חשיבה? 3 סיבות לשחק משחקי חשיבה, איך לפתור בעיות רגשיות באמצעות משחקי חשיבה? איך להיות חכם באמצעות משחקי חשיבה? יתרונות במשחקי חשיבה, פיתוח החשיבה באמצעות משחקי חשיבה, סכיזופרניה ומשחקי חשיבה
משחקי חשיבה, למה לשחק משחקי חשיבה? 3 סיבות לשחק משחקי חשיבה, איך לפתור בעיות רגשיות באמצעות משחקי חשיבה? איך להיות חכם באמצעות משחקי חשיבה? יתרונות במשחקי חשיבה, פיתוח החשיבה באמצעות משחקי חשיבה, סכיזופרניה ומשחקי חשיבה
... חשיבה, למה לשחק משחקי חשיבה? 3 סיבות לשחק משחקי חשיבה, איך לפתור בעיות רגשיות באמצעות משחקי חשיבה? איך להיות חכם באמצעות משחקי חשיבה? יתרונות במשחקי חשיבה, פיתוח החשיבה באמצעות משחקי חשיבה, סכיזופרניה ומשחקי חשיבה למה כדאי לשחק משחקי חשיבה? אליעד כהן מסביר את היתרונות של משחקי חשיבה ונותן שלוש סיבות מרכזיות למה כדאי לשחק בהם. בנוסף, הוא מציין את השפעתם על יכולת החשיבה, הפתרון לבעיות רגשיות ושיפור החשיבה באופן כללי. מהם היתרונות של משחקי חשיבה? היתרון הראשון שמזכיר אליעד כהן הוא שהתעסקות במשחקי חשיבה יכולה להוות אמצעי תעסוקה מצוין, ... ששעמום וחוסר אתגר עלולים להוביל לבעיות נפשיות חמורות יותר, ולכן משחקי חשיבה מספקים אתגרים קוגניטיביים שמונעים מצב נפשי לא טוב. היתרון השני הוא פיתוח השכל. משחקי חשיבה מחייבים את השחקן להפעיל את מוחו באופן מתמיד, מה שמוביל לשיפור החשיבה . אליעד מציין כי פיתוח השכל חשוב מאוד לפתרון בעיות בחיים, וכשיש לאדם חשיבה טובה, יש לו סיכוי גבוה יותר ... על ידי כך שהם מספקים עיסוק שדורש פעולה מתמדת ומאתגרת. אליעד טוען שחשיבה מתמדת במשחקי חשיבה יכולה למנוע תהליכים של בלבול ... אם השכל שלך התפתח? אליעד כהן מסביר שזו אחת היתרונות המרכזיים של משחקי חשיבה בהשוואה לפעילויות אחרות לפיתוח החשיבה . לעיתים אדם עשוי לחשוב שהוא התפתח ... ספרים, אך אין דרך מדויקת למדוד את התפתחות השכל. לעומת זאת, במשחקי חשיבה, אם השחקן מצליח לפתור את המשחקים ... או ברמה קשה יותר, הוא יכול להיות בטוח שהשכל שלו התפתח. איזה משחקי חשיבה כדאי לשחק? המלצה של אליעד היא לשחק כל סוג של משחק חשיבה. כל משחק עוזר לפתח כישורים שונים ... להמשיך לשחק בו. כיצד לבחור את הזמן הנכון לשחק? הזמן הנכון לשחק במשחקי חשיבה הוא כאשר המשחק עדיין מאתגר את ... קשה יותר. משחקים צריכים להיות מאתגרים כדי לספק תועלת מרבית לפיתוח החשיבה. פיתוח חשיבה משחקי חשיבה שיפור המוח פיתוח אישי אתגרים ...
משחקי חשיבה משעממים, למה אני משתעמם לשחק משחקי חשיבה? קשה לשחק משחקי חשיבה, איך לשחק משחקי חשיבה? איך לפתח את החשיבה? למה קשה לי לשחק משחקי חשיבה? מאמץ לשחק משחקי חשיבה, לא אוהב לשחק משחקי חשיבה, פיתוח חשיבה
משחקי חשיבה משעממים, למה אני משתעמם לשחק משחקי חשיבה? קשה לשחק משחקי חשיבה, איך לשחק משחקי חשיבה? איך לפתח את החשיבה? למה קשה לי לשחק משחקי חשיבה? מאמץ לשחק משחקי חשיבה, לא אוהב לשחק משחקי חשיבה, פיתוח חשיבה
... חשיבה משעממים, למה אני משתעמם לשחק משחקי חשיבה? קשה לשחק משחקי חשיבה, איך לשחק משחקי חשיבה? איך לפתח את החשיבה? למה קשה לי לשחק משחקי חשיבה? מאמץ לשחק משחקי חשיבה, לא אוהב לשחק משחקי חשיבה, פיתוח חשיבה למה משחקי חשיבה משעממים אותי? אם ניסית לפתח את החשיבה באמצעות משחקי חשיבה אבל אתה מוצא אותם משעממים, זה בדרך כלל מעיד על אחת משתי בעיות ... עניין. לכן, הפתרון המיידי לאדם שמשתעמם ממשחקי חשיבה הוא דווקא להעלות את רמת הקושי. לדוגמה, אם אדם משחק משחק חשיבה כמו שחמט או סודוקו ומרגיש שזה משעמם אותו, עליו לנסות לשחק מול ... אינו מאתגר את השכל שלך מספיק. מה לעשות אם משחקי החשיבה קשים לי מדי? מצד שני, לפעמים האדם מנסה לשחק ברמה גבוהה יותר ... אפשרות אחת היא לרדת לרמה קלה יותר של משחק החשיבה, כך שהאתגר יהיה פחות מאיים וקל יותר להתמודדות. האפשרות השנייה, ... לשיפור וחיזוק הגוף. אותו עיקרון תקף גם למשחקי חשיבה: הקושי והסבל הם חלק אינטגרלי והכרחי בתהליך הפיתוח של השכל. למה חשוב להתאמץ במשחקי חשיבה למרות הקושי? אליעד מדגיש שאין מנוס מהמאמץ אם רוצים לפתח את השכל. כשאדם בעל שכל מפותח משחק משחקי חשיבה, הוא דווקא נהנה מהקושי והמאמץ עצמו. אדם חכם נהנה מהאתגר, המאמץ ... מבלבלים בין משעמם לי לבין קשה לי. כאשר משחקי חשיבה קשים מדי, אנשים לפעמים מתארים זאת כמשעמם, אך למעשה הם פשוט לא ... לך קל יותר להתמודד איתה ולהמשיך להתמיד במשחקי החשיבה לאורך זמן. איך ללמוד ליהנות ממשחקי חשיבה? הדרך ליהנות ממשחקי חשיבה היא לשנות את התפיסה שלך לגבי הקושי. במקום לראות את הקושי כמטרד, ... השכל עוברת דרך מאמץ וקושי. אם קשה לך לשחק משחקי חשיבה, זה סימן שאתה עושה את העבודה הנדרשת כדי להשתפר. המשך להתאמץ, ובסופו של דבר תגלה שאתה גם נהנה מזה. משחקי חשיבה פיתוח חשיבה התמודדות עם קושי שיפור השכל אתגרים חשיבתיים מה לעשות כשמשחקי חשיבה משעממים אותי? אם אתה מנסה לפתח את השכל שלך באמצעות משחקי חשיבה, אך מוצא את המשחקים משעממים, זה עשוי להיות סימן לכך שהאתגר איננו ... המשחקים שאתה משחק בהם קלים מדי, נסה לשחק משחקי חשיבה ברמה גבוהה יותר. מה לעשות אם משחקי חשיבה קשים מדי? אם עליית הרמה לא עוזרת והמשחקים עדיין משעממים אותך או ...
חשיבה איטית, חשיבה מהירה, חשיבה אנליטית, פיתוח יכולת חשיבה, חושב לאט, לחשוב מהר, סדר במחשבות, כישורי חשיבה, הפרעות קשב וריכוז, חשיבה מסודרת, חשיבה מובנית
חשיבה איטית, חשיבה מהירה, חשיבה אנליטית, פיתוח יכולת חשיבה, חושב לאט, לחשוב מהר, סדר במחשבות, כישורי חשיבה, הפרעות קשב וריכוז, חשיבה מסודרת, חשיבה מובנית
חשיבה איטית, חשיבה מהירה, חשיבה אנליטית, פיתוח יכולת חשיבה, חושב לאט, לחשוב מהר, סדר במחשבות, כישורי חשיבה, הפרעות קשב וריכוז, חשיבה מסודרת, חשיבה מובנית מה הקשר בין סדר לבין חשיבה איטית וחשיבה מהירה? חשיבה איטית היא תוצאה ישירה של חוסר סדר במחשבות. ... מאבד את הריכוז שלו, ולכן מתקשה להבין דברים בצורה יעילה וברורה. איך סדר בראש עוזר לפתח חשיבה מהירה? אליעד מדגים כיצד הסדר בראש הוא קריטי לפיתוח חשיבה מהירה. כשיש סדר ברור במחשבות, קל הרבה יותר ... מה שאלו אותנו, מהי התשובה הנדרשת ומהן המסקנות אליהן אנחנו אמורים להגיע. לדברי אליעד, חשיבה מהירה אינה סתם עניין של קצב אלא בעיקר של ... הכל מסודר, ברור לנו מיד היכן נמצא כל רעיון, כל מחשבה, ומה עלינו לעשות בכל רגע נתון. האם חשיבה מהירה יכולה להיות עמוקה? לפי אליעד, בהחלט כן. למעשה, חשיבה מהירה וחשיבה עמוקה אינן סותרות זו את זו, אלא משלימות. כדי ... בלי להבין, גם לא נלמד דבר. לכן, יש ליצור שילוב של שתי השיטות כדי למקסם את היעילות של החשיבה. איך סדר בראש עוזר לקבל החלטות? לסיכום, אליעד ... יכולים לבדוק מיד האם מה שאנחנו מתלבטים לגביו מקדם אותנו לכיוון המטרה או לא. איך לפתח חשיבה מהירה? סדר בראש האם סדר עוזר להפרעות קשב וריכוז? איך לקבל החלטות מהר? חשיבה איטית או חשיבה מהירה? האם עודף סדר הוא בעיה? איך קוראים נכון ספרים? ש: זה עניין של חשיבה איטית. אליעד: אתה חושב בצורה איטית. ש: לא, ... תרגילי ספורט בבוקר אם אתה רץ מהר אתה מתחיל לחשוב מהר. ש: אתה רציני? אליעד: כן יש את לך חשיבה איטית את לא מבינה מה אני מסביר, נו. ש: כאילו ממה זה נובע? אליעד: אתה דיברת איתי פעם על חשיבה איטית? ש: לא. אליעד: אוקי אז תסתכל חשיבה איטית נובעת מזה שאין סדר במחשבות, מה זה חשיבה איטית? כשאתה מתחיל לחשוב על משהו ואז אתה קשה ... סובל מהחוסר קשב והריכוז שלך. עכשיו תסתכל אני דוגמה טובה באופן יחסי אפילו באופן מאוד זה לחשיבה מהירה, אמרת חשיבה איטית אז יש חשיבה מאוד מהירה, למה? כי יש לי בראש מסודר, יש לי ... השאלה מה התשובה, מה המסקנה זה מה זה, עכשיו זה על ידי תרגולים. עכשיו אני מסביר לך עוד פעם חשיבה איטית נובעת מחוסר סדר, בן אדם לא למד איך ... לא למד איך להבין דברים עכשיו מה שאני בעצם אומר שבן אדם יכול לפתח מחשבה מהירה, איך לפתח חשיבה מהירה? על ידי שהוא מתחיל להיות מסודר, לא ...
חשיבה מעוותת, חשיבה דיכוטומית, שחור או לבן, או הכל או כלום, תיקון עיוותי חשיבה, חשיבה קיצונית, חשיבה מוקצנת, אופי קיצוני, הפרעת אישיות קיצונית, עיוות קוגניטיבי בחשיבה דיכוטומית, חושב בצורה קיצונית, הטיות חשיבה, דיכוטומיה
חשיבה מעוותת, חשיבה דיכוטומית, שחור או לבן, או הכל או כלום, תיקון עיוותי חשיבה, חשיבה קיצונית, חשיבה מוקצנת, אופי קיצוני, הפרעת אישיות קיצונית, עיוות קוגניטיבי בחשיבה דיכוטומית, חושב בצורה קיצונית, הטיות חשיבה, דיכוטומיה
חשיבה מעוותת, חשיבה דיכוטומית, שחור או לבן, או הכל או כלום, תיקון עיוותי חשיבה, חשיבה קיצונית, חשיבה מוקצנת, אופי קיצוני, הפרעת אישיות קיצונית, עיוות קוגניטיבי בחשיבה דיכוטומית, חושב בצורה קיצונית, הטיות חשיבה, דיכוטומיה למה אנשים חושבים בשחור ולבן? אליעד כהן מסביר מדוע אנשים נוטים לחשוב בחשיבה דיכוטומית, כלומר, לראות את המציאות כשחור או לבן, הכל או כלום. אנשים כאלו מאופיינים בכך שהם מתקשים לראות את המורכבות, ומעדיפים ... קל יותר לחשוב בצורה דיכוטומית? אליעד מדגיש כי הסיבה המרכזית שחשיבה דיכוטומית מושכת אנשים היא משום שהיא מאפשרת להם להימנע מלחשוב ולהפעיל שיקול דעת. כאשר בן אדם תופס את העולם בשחור ולבן, אין לו ... אבל גם לא טוב במידה אחרת, תלוי מתי ובאיזה הקשר, זה ידרוש ממנו חשיבה עמוקה יותר, מאמץ מחשבתי רב, ובעיקר התמודדות עם אי - וודאות ואי - יציבות. מה המחיר של חשיבה דיכוטומית? למרות הקלות לכאורה בחשיבה דיכוטומית, אליעד מסביר שיש לה מחיר כבד. הוא מדגים כי מי שחושב באופן קיצוני ולא תואם למציאות בסוף ייפגע מכך. למשל, אדם שחושב ... הוא יחיה בתחושת חרדה וחוסר ביטחון מיותר. כיצד ניתן להימנע מחשיבה בשחור ולבן? הדרך הנכונה, על פי אליעד, היא ללמוד להיצמד לאמת כפי שהיא. חשוב ללמוד כיצד לבדוק דברים ולראות את המציאות במורכבותה. ... ללא הגזמות, ולראות את האפור בין הקצוות. אליעד מסביר כי החשיבה הדיכוטומית, בשורשה, היא סוג של שקר עצמי. מי שחושב כך למעשה אומר לעצמו דבר לא נכון, כי הוא מתעקש על כך שהמציאות היא או כך או כך ... שכסף לא מעניין אותו בכלל, ללא נקודת אמצע ריאלית. מה היתרונות בחשיבה מאוזנת ומורכבת? אליעד מדגיש שחשיבה מאוזנת, כזו שרואה את כל הצדדים והגוונים של המציאות, מובילה לחיים טובים ויציבים יותר. כאשר האדם מבין שהאמת מורכבת יותר ולא ... שאינם יודעים כיצד לחשוב נכון להתחיל ללמוד. הדרך להתמודד עם חשיבה דיכוטומית היא לשפר את היכולת לזהות מה נכון ומה לא, ובאיזה מידה. יש להכיר בכך שהמציאות מורכבת, ולהתחיל לחשוב בצורה שכוללת בתוכה את כל ההיבטים השונים. מה הקשר בין חשיבה דיכוטומית להפרעות אישיות? חשיבה דיכוטומית וקיצונית היא לעיתים חלק ממאפיינים של הפרעות אישיות, כמו הפרעת אישיות גבולית, שבה האדם חווה תנודות קיצוניות במצב הרוח ... לבעיות רגשיות ומערכתיות רבות. לסיכום, אליעד ממליץ לאמץ סגנון חשיבה שמכיר במורכבות ובניואנסים של המציאות, ולא להיכנע לנוחות הזמנית של החשיבה הקיצונית. רק כך אפשר יהיה להגיע לאיזון אמיתי ולחיים יציבים ובריאים. איך להימנע מחשיבה דיכוטומית? חשיבה בשחור ולבן הפרעות אישיות וחשיבה קיצונית איך לשפר דפוסי חשיבה? מה המחיר של חשיבה קיצונית? חשיבה מאוזנת ומורכבת דפוסי חשיבה, חשיבה לא נכונה, לא חושב בצורה נכונה, ללמוד לחשוב נכון, איך לחשוב בצורה נכונה? מאניה דיפרסיה, חוסר איזון רגשי, מצבי ... בקיצוניות, איך נוצרת הפרעת אישיות? סיבות להפרעת אישיות, חשיבה בשחור או לבן, רואה רק שחור או לבן, לא רואה אפור, לא רוצה לחשוב, לא אוהב לחשוב, הפרעת חשיבה, הפרעות חשיבה, בעיות
משחקי חשיבה לפיתוח החשיבה, איך משחקי חשיבה מפתחים את החשיבה? איזה משחק חשיבה הכי טוב? מיומנויות חשיבה, מיומנויות שכליות, פיתוח המוח, איך לבחור משחק חשיבה? איזה משחק חשיבה מומלץ? משחקים לפיתוח החשיבה, איך לפתח את המוח?
משחקי חשיבה לפיתוח החשיבה, איך משחקי חשיבה מפתחים את החשיבה? איזה משחק חשיבה הכי טוב? מיומנויות חשיבה, מיומנויות שכליות, פיתוח המוח, איך לבחור משחק חשיבה? איזה משחק חשיבה מומלץ? משחקים לפיתוח החשיבה, איך לפתח את המוח?
... חשיבה לפיתוח החשיבה, איך משחקי חשיבה מפתחים את החשיבה? איזה משחק חשיבה הכי טוב? מיומנויות חשיבה, מיומנויות שכליות, פיתוח המוח, איך לבחור משחק חשיבה? איזה משחק חשיבה מומלץ? משחקים לפיתוח החשיבה, איך לפתח את המוח? איך משחקי חשיבה מפתחים את החשיבה? משחקי חשיבה הם כלי משמעותי לפיתוח היכולות השכליות, אך חשוב להבין שלא כל משחק חשיבה משפיע באותה צורה על המוח ועל מיומנויות החשיבה. כאשר אדם רוצה לבחור את משחק החשיבה היעיל ביותר לפיתוח השכל, עליו להבין תחילה אילו מיומנויות המשחק דורש ממנו ... משמעותיים בין סוגי המשחקים, כאשר כל משחק מתמקד במיומנויות שונות וביכולות אחרות. מהן שתי הקטגוריות המרכזיות של משחקי חשיבה? ניתן לסווג את משחקי החשיבה לשתי קטגוריות עיקריות, בהתאם לסוג המיומנויות הנדרשות במשחק: משחקים מבוססי ידע ... לכך הן משחקי טריוויה, תשבצים ותשחצים. משחקים מסוג זה תורמים בעיקר לחיזוק הזיכרון ויכולת השליפה של מידע, ופחות מעודדים חשיבה מופשטת ויצירתית. משחקים מבוססי חשיבה טהורה - משחקים הדורשים מהשחקן בעיקר יכולות שכליות, כגון ניתוח מצבים, הסקת מסקנות, חשיבה אסטרטגית ותכנון מהלכים קדימה. משחקים כאלה, כמו שחמט, סודוקו, חידות לוגיות ומשחקי אסטרטגיה, מחזקים את היכולות השכליות ללא תלות משמעותית בידע קודם. איך ניתן להעריך את התרומה של משחק חשיבה לפיתוח המוח? כדי להבין איזה משחק חשיבה תורם יותר לפיתוח המיומנויות הרצויות, יש לבדוק מספר היבטים מרכזיים של המשחק: רמת הידע המקדים הנדרש - ככל שהמשחק דורש יותר ידע חיצוני, הוא מאתגר פחות את החשיבה היצירתית והמופשטת, מכיוון שהשחקן נשען על שליפת מידע מוכר במקום ליצור פתרונות חדשים ויצירתיים. יכולת פתרון בעיות וחשיבה אנליטית - משחקים המחייבים פתרון בעיות, ניתוח מצבים מורכבים, והסקת מסקנות, הם אלו המחזקים באופן משמעותי את היכולות השכליות של האדם. חשיבה לטווח ארוך - משחקים שדורשים מהשחקן לתכנן מהלכים רבים קדימה ולחזות מהלכים של היריב (כמו שחמט ומשחקי אסטרטגיה מתקדמים) תורמים באופן משמעותי לחשיבה האנליטית והאסטרטגית. שימוש בזיכרון - משחקים שמסתמכים בעיקר על זיכרון, כמו משחקי טריוויה ותשבצים, אינם תורמים ישירות לפיתוח החשיבה האנליטית, אך הם בהחלט משפרים את יכולת שליפת המידע והזיכרון. דוגמאות להשוואה בין משחקי חשיבה שונים לדוגמה, ניתן להשוות בין שני משחקי חשיבה נפוצים, כגון תשבץ היגיון ושחמט: תשבץ היגיון - משחק זה משלב בין ידע כללי, ידע ... ורמזים. במהלך המשחק, השחקן נדרש לזכור מילים ולהשתמש בידע מוקדם כדי להשלים את התשבץ. כתוצאה מכך, המשחק הזה מפעיל גם חשיבה לוגית אך גם נשען במידה רבה על ידע וזיכרון. שחמט - משחק זה כמעט ואינו מסתמך על ...
חשיבה מהירה, איך לחשוב מהר? איך לחשוב במהירות? איך לפתח מהירות מחשבתית? לחשוב לאט, חשיבה איטית, כישורי חשיבה, יכולות חשיבה, לפתח את המוח, לשפר את המוח, פיתוח המוח, חיזוק המוח, לפתח את השכל, חושב לאט, חושב מהר, מהירות החשיבה
חשיבה מהירה, איך לחשוב מהר? איך לחשוב במהירות? איך לפתח מהירות מחשבתית? לחשוב לאט, חשיבה איטית, כישורי חשיבה, יכולות חשיבה, לפתח את המוח, לשפר את המוח, פיתוח המוח, חיזוק המוח, לפתח את השכל, חושב לאט, חושב מהר, מהירות החשיבה
חשיבה מהירה, איך לחשוב מהר? איך לחשוב במהירות? איך לפתח מהירות מחשבתית? לחשוב לאט, חשיבה איטית, כישורי חשיבה, יכולות חשיבה, לפתח את המוח, לשפר את המוח, פיתוח המוח, חיזוק המוח, לפתח את השכל, חושב לאט, חושב מהר, מהירות החשיבה איך לפתח חשיבה מהירה באמצעות חשיבה איטית? חשיבה מהירה היא היכולת לפתור בעיות, שאלות, קשיים ואתגרים ... מחשבתית גבוהה יכולים לנתח מצבים במהירות מדהימה, לפעמים במהירות שנראית פחות מהרף עין או כמצמוץ. אבל השאלה החשובה היא - איך אדם יכול להגיע למצב של חשיבה כל כך מהירה? למה חשיבה איטית היא המפתח לחשיבה מהירה? הדרך לפתח חשיבה מהירה עוברת דרך תהליך של חשיבה איטית, מעמיקה ויסודית. כדי לחשוב במהירות, קודם כל צריך לחשוב כמה שיותר לאט. המשמעות של חשיבה איטית היא לא לחשוב באופן שטחי או זריז, אלא לקחת כל ... ככל שהתהליך יהיה איטי ומעמיק יותר, כך המוח לומד לזהות תבניות, וכשאותה סיטואציה מופיעה בעתיד, האדם יצליח לחשוב עליה במהירות גבוהה יותר. איך לפתח חשיבה מהירה בתחום המכירות באמצעות חשיבה איטית? כדי להבין את השיטה, אליעד נותן דוגמה מתחום המכירות. נניח שאדם רוצה לפתח חשיבה מהירה שתעזור לו למכור טוב יותר ללקוחות. הוא רוצה ... יכולתי להגיב אחרת ובאיזו דרך בדיוק? רוב האנשים עושים טעויות בכך שהם מנתחים את עצמם מהר מדי, במטרה להגיע במהירות לתשובה שטחית. אליעד מדגיש כי זו חשיבה מהירה גרועה, מפני שאין בה מספיק עומק והיא לא מאפשרת למוח להטמיע את ההבנה בצורה נכונה. כיצד תרגול איטי עוזר לפתח מיומנות חשיבה מהירה? כדי להבהיר עוד יותר את העיקרון, אליעד נותן ... לתנועה מהירה, כי המוח כבר זוכר את כל השלבים ומבצע אותם באופן אוטומטי ומהיר. כלומר, איטיות ומפורטות מביאות לתוצאה מהירה ומדויקת בהמשך. איך לפתח חשיבה מהירה לפתרון שאלות בפסיכומטרי? אליעד מביא דוגמה נוספת מתחום הלימודים והכנה לבחינה הפסיכומטרית. תלמידים רבים רוצים ללמוד לפתור שאלות מהר יותר, והדרך לעשות זאת היא גם כאן - באמצעות חשיבה איטית ועמוקה. התלמיד צריך: לקחת שאלות פסיכומטרי ... ובזמן אמת הוא יודע לתת תשובות מהירות. היכולת לחשוב מהר מתבססת על היסוד שנבנה במהלך ניתוח איטי וקפדני של התהליכים. למה רוב האנשים לא מצליחים לפתח חשיבה מהירה? אליעד מסביר כי רוב האנשים נוטים לנתח סיטואציות בצורה מהירה, שטחית וחפוזה. זה יוצר מצב שהחשיבה שלהם נשארת איטית ומוגבלת במצבי אמת, משום שהם לא השקיעו מספיק זמן בפירוק המקרים לפרטים הקטנים ביותר. ככל שאדם יעמיק יותר בניתוח איטי ויסודי של כל מצב שהוא רוצה להשתפר בו, ככה החשיבה שלו תתפתח למהירה יותר כשזה יידרש בעתיד. לסיכום, כדי לפתח מהירות מחשבתית חייבים לאמץ דווקא את ההיפך - חשיבה איטית ויסודית ביותר. ככל שתחשבו יותר לאט, תנתחו דברים לעומק, ותשאלו את השאלות הקשות, כך המוח יפתח את היכולת לפעול במהירות גבוהה בסיטואציות עתידיות. איך לפתח מהירות מחשבתית? מהי חשיבה איטית? איך לשפר חשיבה מהירה? איך לחשוב מהר? איך לפתח את המוח? איך לפתור שאלות בפסיכומטרי מהר? איך לשפר מיומנויות מכירה? שלום חברים איך לפתח חשיבה מהירה? איך לחשוב מהר? מהי מהירות מחשבתית? כאשר ... או קושי, הוא מחפש פתרון. לעיתים הוא מוצא את הפתרון תוך שנייה, ולעיתים זה לוקח דקה, שעה, יום, שבוע, חודש, שנה ואף חיים שלמים. השאלה היא - איך לפתח חשיבה מהירה? מהי חשיבה מהירה?
לשחק משחקי חשיבה, איך לשחק משחק חשיבה? סודוקו, שש בש, דמקה, שחמט, קוביה הונגרית, אלגוריתם לפתור משחק, משחקי חשיבה לפיתוח המוח, משחקים לפיתוח חשיבה, כמה לשחק משחק חשיבה? לפתח את השכל
לשחק משחקי חשיבה, איך לשחק משחק חשיבה? סודוקו, שש בש, דמקה, שחמט, קוביה הונגרית, אלגוריתם לפתור משחק, משחקי חשיבה לפיתוח המוח, משחקים לפיתוח חשיבה, כמה לשחק משחק חשיבה? לפתח את השכל
... משחקי חשיבה, איך לשחק משחק חשיבה? סודוקו, שש בש, דמקה, שחמט, קוביה הונגרית, אלגוריתם לפתור משחק, משחקי חשיבה לפיתוח המוח, משחקים לפיתוח חשיבה, כמה לשחק משחק חשיבה? לפתח את השכל איך משחקי חשיבה מפתחים את השכל? הרבה אנשים רוצים להיות ... שהדרך המרכזית לפתח את השכל היא לפתור בעיות, אך יש דרך נוספת וחשובה לא פחות: לשחק משחקי חשיבה. אליעד מדגיש שכל משחק מפעיל את השכל במידה מסוימת, אפילו משחקים פיזיים כמו כדורגל דורשים מחשבה. אך משחקי חשיבה ייעודיים, כמו סודוקו, שחמט, דמקה, שש ... הונגרית, מתמקדים בהפעלת השכל הרבה יותר. הם מאפשרים לאדם להתמודד עם אתגרים מורכבים ולפתח את החשיבה בצורה משמעותית. מהי הדרך הנכונה לשחק משחקי חשיבה? כשאדם משחק משחק חשיבה, קיימים שלבים ברורים שעליו לעבור כדי ... מגיעים לפתרון האידיאלי ביותר של המשחק, כבר אין טעם להמשיך לשחק בו, כי אין התפתחות נוספת של החשיבה. לכן, יש לעבור למשחק הבא ולהתמודד עם ... המשחק. מהי החשיבות של מציאת הנוסחה האידיאלית במשחק? אליעד כהן מסביר שהרעיון המרכזי במשחקי חשיבה הוא לגלות את החוקיות שמאחורי פתרון ... של המשחק. לכן, מציאת הנוסחה האידיאלית היא לא רק הישג נקודתי במשחק, אלא שלב משמעותי בפיתוח החשיבה. לדוגמה, במשחק דמקה, על השחקן לגלות ... שהנוסחה נמצאה, אין טעם לשחק שוב ושוב, אלא כדאי לעבור לאתגר חדש כדי להמשיך לפתח את יכולות החשיבה. כמה זמן מומלץ לשחק משחק חשיבה? אליעד כהן ממליץ לשחק כל משחק חשיבה עד שמגיעים לנוסחה האידיאלית לפתרונו. ... לעבור למשחק אחר, כמו שחמט או דמקה, שבו נוכל להמשיך להתמודד עם אתגרים חדשים ולפתח את יכולת החשיבה שלנו עוד יותר. אליעד מסכם שפרקטית, כל אחד שמעוניין לפתח את השכל, כדאי לו פשוט לחפש משחקי חשיבה באינטרנט, להתחיל לשחק ולשאוף תמיד להגיע להבנת השכל של המשחק באופן עמוק ככל האפשר. פיתוח חשיבה הגברת אינטליגנציה סודוקו אלגוריתמים לפתרון משחקים שחמט איך משחקי חשיבה יכולים לפתח את השכל שלנו? הסיפור מתחיל ... עליו להפעיל את השכל בפתרון בעיות. בנוסף, הסבירו לו שדרך נוספת לפתח את השכל היא על ידי משחקי חשיבה, שבהם יש להפעיל את המוח. מהי הדרך היעילה לשחק משחקי חשיבה? בכל משחק, יש צורך להפעיל את השכל, אבל יש משחקים שדורשים יותר חשיבה לעומת אחרים, כמו משחקים פיזיים שדורשים ... דמקה או קוביה הונגרית. גם משחקים פשוטים יחסית, כמו שש בש, עשויים להיכלל בקטגוריה של משחקי חשיבה. איך לדעת אם אנחנו באמת מבינים את המשחק? כשמשחקים משחק חשיבה, חשוב להבין את חוקי המשחק קודם כל, ואז ... אותם, זה סימן שהבנת את השכל של המשחק. מהם יתרונות המשחקים לפיתוח השכל? כאשר אתה משחק משחקי חשיבה, אתה מתמודד עם אתגרים שמאפשרים לך ... כדאי להמשיך לשחק ולנסות למצוא את הדרך האידיאלית לפתור את המשחק. כמה זמן כדאי לשחק משחקי חשיבה? ההמלצה היא לשחק כל משחק עד שתמצא את ... היא לא לנצח בכל מחיר, אלא להבין את המשחק בצורה מעמיקה ולגלות את הדרך המיטבית לפתרונו. פיתוח חשיבה הגברת אינטליגנציה סודוקו אלגוריתמים ... את הבעיות תהיה יותר חכם, עד כאן הבנו אבל יש עוד דרך להיות יותר חכם הדרך היא לשחק משחקי חשיבה מה זה אומר משחקי
איך לשנות התנהגות? שינוי הרגלים, שינוי חשיבה, שינוי התנהגותי, שינוי דפוס התנהגות חוזר, טיפול בדפוסי התנהגות, שינוי הרגלי חשיבה, שינוי תבניות חשיבה, שינוי צורת חשיבה, תהליכי חשיבה, דפוסי חשיבה
איך לשנות התנהגות? שינוי הרגלים, שינוי חשיבה, שינוי התנהגותי, שינוי דפוס התנהגות חוזר, טיפול בדפוסי התנהגות, שינוי הרגלי חשיבה, שינוי תבניות חשיבה, שינוי צורת חשיבה, תהליכי חשיבה, דפוסי חשיבה
... לשנות התנהגות? שינוי הרגלים, שינוי חשיבה, שינוי התנהגותי, שינוי דפוס התנהגות חוזר, טיפול בדפוסי התנהגות, שינוי הרגלי חשיבה, שינוי תבניות חשיבה, שינוי צורת חשיבה, תהליכי חשיבה, דפוסי חשיבה למה קשה כל כך לשנות התנהגות חיצונית בלבד? אנשים רבים רוצים ליצור שינוי אמיתי בחיים שלהם - להצליח יותר ... ושוב בצורות שונות. איך האמונות והדפוסים הפנימיים משפיעים על ההתנהגות? כל התנהגות חיצונית נובעת מדפוסי חשיבה פנימיים. אם רוצים ליצור שינוי יציב, יש לחקור ולגלות את הדפוסים האלה. לדוגמה, אדם שמנסה להפסיק לעשן ... ללא טיפול בשורש הבעיה, האדם יחזור שוב ושוב לאותה נקודה. איך ניתן ליישם בפועל שינוי אמיתי בהתנהגות ובחשיבה? השינוי המעשי ביותר מגיע משינוי פנימי של החשיבה והאמונות ולא מפעולות חיצוניות בלבד. במקום להישען על פתרונות חיצוניים כמו להכיר אדם עשיר או להסתמך על ... החדשה. איך לאתר את שורשי המחשבה השלילית? שיטות להתמודדות עם פחד מכישלון כלים מעשיים לשינוי דפוסי חשיבה הקשר בין קבלת המציאות לפיתוח חוזק פנימי הפסקת עישון מתוך שינוי פנימי אמיתי למה אנשים מנסים קודם כל ... לא ריפאו כלל. איך שורשי המחשבה משפיעים על ההתנהגות? כל התנהגות חיצונית היא ביטוי של אמונות, דפוסי חשיבה והנחות יסוד עמוקות. אם מגלים את המקור לדפוס, אפשר לשנות את האמונה עצמה ולא רק את הביטוי החיצוני. מי ... שרע לו לא נעלמת. מי שמזהה שאני מרגיש רע כי אני לא רוצה את המציאות כמו שהיא יכול לשאול איך אני משנה את החשיבה שלי כך שאוכל לרצות את המציאות בלי תנאים?. האם לקבל את המציאות בלי תנאים אומר לא לשנות דבר? יש הטועים ... פנימי מוליד שינוי התנהגותי אמיתי? שינוי אמיתי פירושו שלא רק מתחפשים להתנהגות חדשה אלא משנים את שורש החשיבה שממנו ההתנהגות נובעת. במקום להגיד יש לי חבר חזק ואני מסתמך עליו בכל דבר, עדיף לפתח חוזק פנימי משל עצמך. ... להסתפק בפתרון חיצוני (אגיד לעצמי להתעורר מוקדם יותר), אלא להבין את השורש הפנימי. מי שבוחר לטפל בדפוסי חשיבה יגלה שההתנהגות משתנה מעצמה לאורך זמן, ונחסכת ממנו החזרה המתסכלת לאותו הרגל ישן. איך לאתר את שורשי המחשבה השלילית שיטות להתמודדות עם פחד מכישלון כלים מעשיים לשינוי דפוסי חשיבה הקשר בין קבלת המציאות לפיתוח חוזק פנימי הפסקת עישון מתוך שינוי פנימי אמיתי עכשיו בהמשך של הנושא הקודם ... למדנו משהו אחר למדנו שאתה יכול לשנות את ההתנהגות שלך ותוך כדי זה להתבונן על מה שאתה עושה ולשנות את החשיבה שלך, זה נכון אבל בסוף אתה צריך לשנות את החשיבה שלך לא את ההתנהגות שלך. ש: לא זה ברור. אליעד: שום דבר לא ברור אני אומר שמהות היא אם אתה רוצה לשנות התנהגות תבדוק מה שורש החשיבה שיוצרת את ההתנהגות תשנה אותו ויסתדר מעצמו, אם לא תעשה את זה ההתנהגות כנראה תחזור וזה כמו בן אדם נגיד ... אדם שלא מעשן כי אין לו סיגריות אבל זה לא שאתה באמת באופי שלך השתנית. צריך לשנות את האופי את הגישה את החשיבה, רוב האנשים לא מתעסקים בזה רוב האנשים מנסים לשנות את ההתנהגות לא מנסים לשנות את החשיבה. ש: כי הם אולי לא מוצאים מה הסיבה באמת האמיתית שזה. אליעד: נכון ומתישהו הם ינסו ויכשלו וינסו ויכשלו ואז ... במשחק משחקים משנים רצונות זה נכון אבל המהות של הרעיון היא תנסה לשנות את שורשי המחשבה שלך לא את דפוסי החשיבה, לא את דפוסי ההתנהגות דפוסי ההתנהגות הם תוצאה של דפוסי חשיבה. מה רצית להגיד? ש: כאילו זה לא כאילו כללי מדי? אליעד: מה כללי מדי? ש: לרצות את המציאות כאילו לרצות את ...
תורת הידיעה, אפיסטמולוגיה, תורת ההכרה, מעל השכל האנושי, גבולות הידיעה, רציונאליות, חשיבה לוגית, חשיבה לא לוגית, חשיבה לא רציונלית, חשיבה רציונלית, חשיבה לא קונבנציונלית, חשיבה לא קוהרנטית
... הידיעה, אפיסטמולוגיה, תורת ההכרה, מעל השכל האנושי, גבולות הידיעה, רציונאליות, חשיבה לוגית, חשיבה לא לוגית, חשיבה לא רציונלית, חשיבה רציונלית, חשיבה לא קונבנציונלית, חשיבה לא קוהרנטית מהם המושגים המרכזיים בתורת הידיעה והאפיסטמולוגיה? תורת הידיעה, ... יכולים לחשוב, ולהגיע להבנה, תוך בחינה של מה שמוגדר כרציונאלי ולא רציונאלי. מהי השפעת החשיבה הלוגית על המובחנות בין יש ואין? במהלך ההרצאה, אליעד הביא דוגמאות לשאלות שקשורות לשימוש בחשיבה לוגית, בעיקר בהקשרים של הבחנות בין נפרדות לחיבור, ולמה האמונה שהשכל שלנו ... אם נלמד לחשוב בצורה לא לוגית, נוכל להתקרב יותר להבנה של הגבולות שמציב השכל. מהי חשיבה לא לוגית, ואילו יתרונות יש בה בהבנת גבולות הידיעה? ההסבר של אליעד בנוגע לחשיבה לא לוגית היה על איך היא עוזרת להרחיב את גבולות הידיעה. הוא הציע דוגמאות כמו החשיבה על יש מצלמה ויש אין מצלמה במצבים מסוימים, תוך הצעה לחקור את האפשרות שגם זה ... לוגית, אנחנו נוגעים במקומות בהם השכל האנושי לא מצליח להחיל את הכללים המוכרים לו. חשיבה כזו מאפשרת גישה מעבר למגבלות השכל. כיצד אפשר לחשוב באופן לא לוגי כדי להרחיב ... הידיעה? אליעד הסביר כיצד ניתן להתנסות בהבנה של המושגים, תוך שימוש בשאלות מאתגרות את החשיבה הקונבנציונלית. הוא טוען כי כל פעם שגופנו שואל שאלה, הוא בעצם בוחן את עצמו ... חדשני שיאפשר לו להבין ולהרגיש את הגבולות של השכל האנושי. מהו תהליך פריצת המוח האנושי לחשיבה לא קונבנציונלית? ההסבר של אליעד על תהליך פריצת המוח נוגע בהבנת איך אפשר ... ושהאמת עצמה עשויה להיות מורכבת יותר ממה שנדמה לנו בהתחלה. הגישה שביקש לפתח היא החשיבה שאינה מנסה להוכיח דברים בצורה חד משמעית אלא מספקת מקום לשאלות ולספקנות. תורת הידיעה אפיסטמולוגיה רציונאליות חשיבה לוגית חשיבה לא רציונלית פריצת הגבולות של השכל הבדל בין יש ואין ...
חשיבה חיובית - למה חשיבה חיובית היא חשיבה שלילית? למה *צריך* *גם* חשיבה שלילית?
חשיבה חיובית - למה חשיבה חיובית היא חשיבה שלילית? למה צריך גם חשיבה שלילית? ובו יתבאר, מדוע גם חשיבה חיובית, גם היא בעצמה חשיבה שלילית? ויתבאר גם, מדוע צריך ומוכרח שתהיה לאדם גם חשיבה שלילית? ועוד. ויש כאן כמה נקודות למחשבה. והנקודה הראשונה למחשבה, היא שאם יש לאדם חשיבה חיובית אמיתית, הרי שעליו לראות את החיובי שיש גם בחשיבה שלילית. כי גם לחשיבה שלילית, יש את זכות הקיום שלה. וגם להסתכל על חצי הכוס הריקה וגם לחפש מה רע, גם בזה יש משהו טוב. ומי שיש לו חשיבה חיובית אמיתית, הוא יודע מה הדבר הטוב שיש, בכך שהאדם חושב בצורה שלילית ורואה את הרע במקום לראות את הטוב. ותכף נבאר, מהו הדבר הטוב בחשיבה שלילית ומדוע חשיבה שלילית הכרחית לצורך קיום העולם. אך בטרם נעשה זאת, נחדד ונאמר, כי כאשר האדם מדבר על כמה טוב לחשוב חיובי, עליו להבין, שבעצם בכך הוא מדבר שלילי על החשיבה השלילית. כי כאשר האדם מעריץ ככ את החשיבה החיובית בלבד, הרי שבעצם בכך, הוא מדבר רע על חשיבה שלילית. ולחשוב חיובי באמת, פירושו, למצוא את הטוב שיש, גם בחשיבה חיובית וגם בחשיבה שלילית. ואם נדמה לאדם שחשיבה חיובית, טובה יותר מאשר חשיבה שלילית, הרי שזה אומר שאין לאדם מספיק חשיבה חיובית. כי כאשר יש לאדם חשיבה חיובית מלאה, הרי שהוא אמור למצוא את הטוב שיש, גם בחשיבה שלילית. והסיבה שבגללה צריך ומוכרח שתהיה לאדם גם חשיבה שלילית, היא משום, שאם האדם יחשוב רק חיובי, הוא יגלה שהוא השיג את התוצאה ההפוכה של מה שהוא רוצה להשיג, דהיינו, את ההפך של האושר. והעניין הוא, כי כאשר רע לאדם, אז ... לאדם, שאם הוא יתחיל לחשוב חיובי ולראות את חצי הכוס המלאה, ולחפש את הטוב שיש בכל דבר, אז על ידי זה הוא ירגיש יותר טוב. ואכן כאשר האדם מתחיל לחשוב בחשיבה חיובית, בדכ הוא מתחיל להרגיש יותר טוב. אבל יש כאן סוד, שאותו לא יודעים אלו שמלמדים את האדם לחשוב רק בחשיבה חיובית. והוא, שמי שיצליח לחשוב אך ורק חיובי, יגלה שרע לו, בדיוק כמו מי שחושב בחשיבה שלילית מאוד גדולה. והעניין הוא, כי כל הקיום של העולם, תלוי בכך שיהיה בעולם גם רע ושהאדם גם יחשוב בחשיבה שלילית. כי כל הפעולות שאותן עושה האדם, שורשן ברצון של האדם. כי האדם בוחר לעשות פעולות, אחרי שהוא רוצה לעשות אותן. וכדי שיהיה לאדם רצון לעשות פעולה כלשהי, לשם כך ... ואם האדם יצליח לחשוב רק חיובי תמיד, האדם יגיע למצב שבו, הוא ירגיש ריקנות קיומית אמיתית. כי הוא יגלה, שלמרות שכאילו לא רע לו כי הוא כבר לא חושב חשיבה שלילית, עדיין גם לא טוב לו, כי הוא לא מבין מה התכלית של הקיום שלו. כי כדי ליהנות בחיים, לשם כך על האדם להשתתף במשחק של החיים. ולהשתתף במשחק של החיים, פירושו, שהאדם כן רוצה דברים וכן מציב לעצמו מטרות וכן מנסה להשיג אותן וכולי. ומי שיצליח לחשוב רק בחשיבה חיובית בלבד, דהיינו, לא יראה שום רע בשום דבר, הרי שממילא הוא גם לא ירצה שום רצון, וממילא הוא גם לא ישתתף במשחק של החיים וגם לא ייהנה ממנו. וכדי להשתתף במשחק של ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על גישות טיפוליות, למה הטיפול לא מחזיק מעמד? למה הטיפול לא עובד? טיפול cbt, טיפול נלפ, טיפול רגשי, שינוי חשיבה, טיפול פסיכולוגי, טיפול סי בי טי, טיפול nlp, שינוי התנהגותי, טיפול קוגניטיבי, טיפול התנהגותי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: חשיבה, איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להעביר ביקורת בונה? איך ליצור אהבה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לקבל החלטות? איך להאמין בעצמך? איך לשתול מחשבות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לנהל את הזמן? איך למצוא זוגיות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם גירושין? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפרש חלומות? איך להעריך את עצמך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשפר את הזיכרון? איך להשיג ביטחון עצמי? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לא להישחק בעבודה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להיגמל מהימורים? איך לעשות יותר כסף? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: חשיבה, איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה יש רע בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם הכל אפשרי? האם יש או אין אלוהים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה המשמעות של החיים? איך להיות מאושר? איך להנות בחיים? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם המציאות היא טובה או רעה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה לא להתאבד? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? אולי אנחנו במטריקס? למה העולם קיים? האם לדומם יש תודעה? האם יש משמעות לחיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם אפשר לדעת הכל? מי ברא את אלוהים? האם באמת הכל לטובה? בשביל מה לחיות? למה יש רע וסבל בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן עסקי מומלץ, אימון אישי לקשב וריכוז, קואצ'ר לילדים בנושא חשיבה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2500 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 06:05:14 - wesi1