אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה שמירת מתח בשריר, לשמור על מתח בשריר, אימוץ השרירים או אימוץ המפרקים, time under tension, tut של שרירים, squat box, pause squat, איך לא להיפצע באימון משקולות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
36:44שמירת מתח בשריר, לשמור על מתח בשריר, אימוץ השרירים או אימוץ המפרקים, time under tension, tut של שרירים, squat box, pause squat, איך לא להיפצע באימון משקולות? איך להתאמן בלי להיפצע? כאבים אחרי אימון, נעילת מפרקים
מה המשמעות של שמירת מתח בשריר (Time Under Tension)?

שמירת מתח בשריר, או באנגלית "Time Under Tension" (TUT), מתייחסת לזמן שבו השריר נמצא תחת מאמץ רציף במהלך ביצוע התרגיל. אליעד כהן מסביר שחשוב להבין כי באימון גופני, הגוף מורכב מעצמות, מפרקים ושרירים. השרירים הם אלו שאמורים לשאת את עיקר העומס באימון, ולא המפרקים או הרצועות. כאשר השרירים רפויים ולא מתאמצים, העומס עובר אל המפרקים והרצועות, מה שעלול להוביל לפציעות כמו שברי מאמץ, כאבי גב, כאבי ברכיים ובעיות נוספות.

מדוע העומס עובר למפרקים ולא לשרירים?

הסיבה העיקרית לכך שהעומס עובר למפרקים היא שבמנחים מסוימים, השריר מאבד את יכולת ההתכווצות שלו, או שהמתח בשריר יורד בצורה משמעותית. למשל, כשעושים כפיפת מרפקים ומגיעים ליישור מלא של המרפק, השריר מפסיק להיות מקווץ, ואז המפרק הוא זה שנושא בעומס המשקל. דוגמה נוספת, בזמן סקוואט, כאשר המתאמן עומד זקוף בין חזרה לחזרה, הוא משחרר את המתח בשרירים, ואז העומס עובר לחוליות ולמפרקים.

מהן הסכנות באימוץ המפרקים במקום השרירים?

אליעד מסביר שהמפרקים, הגידים והרצועות אינם מיועדים להתפתח ולהתחזק כמו שרירים. אימוץ יתר של מפרקים עלול להוביל לבעיות רציניות כמו שברי מאמץ, כאבי גב תחתון, כאבים בברכיים, ובעיות בגידים וברצועות. הוא נותן דוגמה לכך שאנשים עושים סקוואט מהר מדי, או נותנים לעצמם "ליפול" למטה בכוונה כדי לחסוך אנרגיה ולהשתמש ברצועות כ"קפיץ". התוצאה היא עומס יתר על המפרקים ועל הגידים שגורם לפציעות וכאבים.

איך נכון לבצע את התרגילים כדי לשמור על מתח בשריר?

כדי לשמור על מתח בשריר, חשוב לבצע תנועות בצורה איטית ומבוקרת. במקום להגיע לנקודות שבהן השריר משוחרר לחלוטין והמפרק נעול, מומלץ לעצור רגע לפני נעילת המפרק. לדוגמה, בתרגיל סקוואט, כאשר מגיעים לנקודה התחתונה, יש לוודא שהשרירים הם אלו שבולמים את התנועה ולא המפרקים. אפשר להשתמש בשיטות כמו "פאוז סקוואט" (Pause Squat), שבה עוצרים רגע בנקודה מסוימת בתנועה, אבל עדיין מקפידים שהשרירים יהיו אלו שמחזיקים את המשקל, ולא הרצועות או המפרקים.

מדוע מתאמנים מתקשים לשמור על מתח בשריר לאורך זמן?

אליעד מציין שהסיבה לכך שרוב האנשים מתקשים לשמור על מתח בשריר לאורך זמן היא חולשה של השרירים. מתאמן חלש שרוצה לבצע סקוואט איטי של 30 שניות בירידה, יתקשה לעשות זאת כי אין לו כוח שריר מספיק. השרירים שלו לא חזקים מספיק כדי להחזיק את המתח המתמשך. לכן הוא "נופל" מהר מדי אל הנקודה הנמוכה, מה שגורם למפרקים ולרצועות לספוג את העומס ולהיפצע.

החשיבות של תנועה מבוקרת והשליטה על התנועה

שליטה בתנועה היא המפתח לשמירת מתח נכון בשריר. כאשר מתאמנים יורדים בצורה מבוקרת ואיטית, השריר מתאמץ יותר, וכך גם מתחזק ומתפתח. אליעד מדגים זאת על ידי ההבדל בין מתאמן שמבצע סקוואט מהיר ללא שליטה (מה שיגרום לעומס על המפרקים) לבין מתאמן שמבצע תנועה איטית ומבוקרת, בה השריר מתאמץ לאורך כל התנועה.

איך להתאמן בלי להיפצע?

כדי להתאמן בלי להיפצע, ההמלצה הברורה היא להימנע מנעילת מפרקים, לבצע תנועות בצורה איטית, לעצור רגע לפני סוף הטווח של התנועה, ולוודא שהשרירים הם אלו שבולמים את התנועה. בנוסף, חשוב להקשיב לגוף ולפתח מודעות האם העומס נמצא בשריר או במפרק. יש לתרגל את ההרגשה של מתח השרירים תוך ביצוע התרגיל.

האם תמיד נעילת מפרק מעמיסה על המפרק?

לא תמיד נעילת מפרקים פירושה עומס על המפרק. אליעד מבהיר שיכול להיות מצב שבו דווקא כשהמפרק נעול עדיין יש עומס על השריר, לדוגמה כאשר המשקל מושך לכיוון מסוים והשריר חייב להישאר מקווץ כדי למנוע מהזרוע לזוז. הכל תלוי בכיוון המשקל ובזוויות השונות.

מה זה "בוקס סקוואט" (Box Squat) ולמה משתמשים בו?

"בוקס סקוואט" הוא תרגיל שבו המתאמן מתיישב על קופסה או ספסל ואז קם. במצב זה, המטרה היא דווקא לשחרר את השרירים לגמרי ברגע הישיבה ואז לפתח כוח מתפרץ בעת הקימה. בניגוד לתרגיל רגיל, כאן המטרה היא דווקא לשחרר מתח בשריר, להיפך מהשיטה שבה רוצים לשמור על מתח רציף לאורך כל הסט.

מה ההבדל בין סקוואט עם "פאוז" (Pause Squat) לסקוואט רגיל?

בסקוואט עם "פאוז", המתאמן עוצר בתחתית התנועה לזמן קצר, אבל עדיין מחזיק את המתח בשרירים. זה מאפשר לוודא שהשריר הוא זה שעוצר את התנועה, ומפחית את הסיכון לפציעות. בסקוואט רגיל, לעומת זאת, מתאמנים רבים נותנים למפרקים לבלום את התנועה, מה שעלול להוביל לפציעות וכאבים.

האם שמירת מתח בשריר תורמת לגדילת שרירים (היפרטרופיה)?

כן, שמירת מתח רציף בשריר (TUT גבוה) תורמת להיפרטרופיה ולגדילת השריר, מכיוון שהשריר נמצא תחת מאמץ רצוף, ללא מנוחה בין החזרות. זה מגביר את הקושי באימון ויוצר אפקט חזק יותר של גדילה וחיזוק השריר.
בוקס סקוואט, סקוואט בוקס, פאוז סקוואט, סקוואט פאוז, עומס על המפרקים, עומס על הגידים, עומס על הרצועות, פציעות בספורט, פציעות באימונים, פציעות בחדר כושר, כאבי ברכיים אחרי סקוואט, כאבי גב אחרי סקוואט, כאבי ברכיים אחרי דדליפט, כאבי גב אחרי דדליפט, האם לנעול מפרקים? האם להגיע למפרקים נעולים? לנעול או לא לנעול מפרקים, טווח התנועה של התרגיל, איך לעשות את האימון ליותר קשה? איך להעמיס על השרירים? איך לשמור על המתח בשריר? מהי החשיבות של שמירת המתח בשריר? איך לעשות סקוואט בצורה נכונה? לרדת לאט בסקוואט, בלימה באמצעות השרירים, בלימה באמצעות המפרקים, בלימה באמצעות הרצועות, בלימה באמצעות הגידים, למה כואבות הברכיים אחרי סקוואט? למה קורים שברי מאמץ? איך למנוע שברי מאמץ? למה נוצרים שברי מאמץ? איך להימנע משברי מאמץ? סקוואט לאט מול סקוואט מהר, רמאויות בסקוואט, ציטינג בסקוואט, טריקים בסקוואט, לבלום את המשקל עם השרירים, לשלוט בתנועה עם השרירים, איבוד מתח בשריר, איבוד כיווץ בשריר, סוגים של סקוואט, איך לעשות סקוואט נכון?
חווית להפסיק להיות מטרה פציעות בספורט מה זה time under tension סוגים כאבי גב אחרי דדליפט לעשות את האימון ליותר קשה מפרקים שריר הזוקפים לא להיפצע באימון משקולות pause squat squat squat box time under tension tut של שרירים אחרי אימון איך לא להיפצע איך לא להיפצע באימון איך לא להיפצע באימון משקולות איך להתאים איך להתאמן איך להתאמן בלי להיפצע אימון אימון משקולות אימונים אימוץ המפרקים אימוץ השרירים אימוץ השרירים או אימוץ המפרקים אימוץ מפרקים אימוץ שרירים בלי להיפצע טיים אנדר טנשן כאב כאבים כאבים אחרי אימון לא להיפצע לא להיפצע באימון לא להיפצע באימון משקולות להיפצע להיפצע באימון להיפצע באימון משקולות להתאמן להתאמן בלי להיפצע לשמור לשמור על מתח בשריר מפרק מפרקים משקולות מתח מתח בשריר נעילת מפרק נעילת מפרקים סקוואט שמירת מתח שמירת מתח בשריר שמירת מתח שריר שפיפה שריר שרירים
Pullover, פול אובר בשכיבה, איך לגרום לפול אובר לעבוד על שרירי הגב? איך לגרום לפול אובר לעבוד על שרירי החזה? האם פול אובר הוא תרגיל טוב לחזה? האם פול אובר הוא טוב לשרירי הגב? מה ההבדל בין פול אובר כנגד פולי עליון לבין פול אובר בשכיבה כנגד משקולות? פול אובר עם משקולת, פול אובר בשכיבה על ספסל, פול אובר בפולי עליון, פול אובר בשכיבה כנגד משקולות, פשיטת כתפיים
... פול אובר בשכיבה, איך לגרום לפול אובר לעבוד על שרירי הגב? איך לגרום לפול אובר לעבוד על שרירי החזה? האם פול אובר הוא תרגיל טוב לחזה? האם פול אובר הוא טוב לשרירי הגב? מה ההבדל בין פול אובר כנגד פולי עליון לבין פול אובר בשכיבה כנגד משקולות? פול אובר עם משקולת, פול אובר בשכיבה על ספסל, פול אובר בפולי עליון, פול אובר בשכיבה כנגד משקולות, פשיטת כתפיים אז נחלקו החכמים על התרגיל פול אובר בשכיבה, האם הוא עובד יותר על החזה או על ... הגוף, ובין פולי עליון שהידיים מעל הגוף, לבין פול אובר בשכיבה שהידיים קצת מאחורי הגוף. למה כאן פתאום אין הסכמה על איזה שריר התרגיל עובד? והתשובה היא פשוטה. ראשית יש להבין, כי השריר שהכי נמתח עם המשקל ומתכווץ כנגד המשקל, הוא השריר שהכי עובד בתרגיל. ואת העיקרון הזה הסברתי במקומות אחרים. אז מה בעצם קורה בתרגיל פול אובר ... את הידיים שלך אל מעל הראש, כאילו אתה בפול אובר. אבל כאשר המרפקים שלך צמודים אחד לשני. אם תעשה את זה, אתה תרגיש את שרירי הגב שלך נמתחים. לעומת זאת, עמוד ישר, כאשר החזה שלך בחוץ, ועכשיו תרים את הידיים לאחור, הרי שעכשיו הרבה פחות תרגיש את הגב שלך ויותר תרגיש את החזה שלך. ולמה? כי בפול אובר שני השרירים עובדים, גם החזה וגם הגב. אלא שהשריר שנמצא יותר למעלה, הוא עובד יותר, כי הוא בולם יותר את המשקל והוא מתאמץ יותר. ולכן, אם בית ... בשונה לדוגמה ממצב של עמידה. ולכן בשכיבה חלק גדול מהאנשים יאמצו יותר את החזה, מאשר את הגב. בגלל שהחזה יחסית נמצא מעל שריר הגב. ועוד אוסיף, כי התרגיל פול אובר, כתרגיל חזה, הוא לא תרגיל אידיאלי. משום שהחזה עובד בעיקר לרוחב של הגוף ולא לאורך של הגוף. וכאן טווח התנועה של שריר החזה, הוא לאורך הגוף, ולא לרוחב של הגוף, כמו כל שאר תרגילי החזה. וטווח התנועה כאן הוא ... את התרגיל בצורה נכונה עבור הגב, הרי שעבור הגב, התרגיל פול אובר הוא תרגיל אידיאלי. משום שהוא משיג טווח תנועה מלא של שרירי הגב הרחב גבי. כי אם תעשה תרגילי מתיחה לשרירי הגב שלך, תמצא את עצמך מהר מאוד בתנוחה שבה הידיים שלך ישרות מעל הראש שלך והראש שלך נמצא בין הידיים שלך. כאשר הידיים שלך הן מעט מעל הראש שלך. שזה בעצם אומר, שבפול אובר, השריר הרחב גבי, מקבל את המתיחה המקסימאלית שלו. ולכן התרגיל הזה הוא אידיאלי ביותר לפיתוח שרירי הגב. ועוד אוסיף, כי יותר קל לבצע פול אובר לשרירי הגב בפולי עליון, מאשר בשכיבה. משום שאין את הצורך והדחף להתייצב על הגב עם השכמות מכווצות. והכי נוח לבצע פול אובר בטווח תנועה מלא, דווקא בפולי עליון, כאשר המתיחה של שריר הגב, מתחילה מאחורי הראש, כשכף היד בסופינציה והמרפקים צמודים קרובים אחד לשני - ולא רק ...
פרפר לשרירי החזה - האם התרגיל מסוכן? מתי התרגיל מסוכן? איך לבצע אותו בצורה נכונה? איך לעשות שכיבות סמיכה בצורה נכונה, בלי לפצוע את הכתף? ניתוח של התרגילים dumbbells fly, פרפר בכבלים, פרפר חזה, פרפר עם משקולות יד, פרפר בשכיבה עם משקולות יד, cable flyes, לחיצת חזה, שכיבות סמיכה, פרפר בקרוס כבל
... לשרירי החזה - האם התרגיל מסוכן? מתי התרגיל מסוכן? איך לבצע אותו בצורה נכונה? איך לעשות שכיבות סמיכה ... נכונה, בלי לפצוע את הכתף? ניתוח של התרגילים dumbbells fly, פרפר בכבלים, פרפר חזה, פרפר עם משקולות יד, פרפר בשכיבה עם משקולות יד, cable flyes, לחיצת חזה, שכיבות סמיכה, פרפר בקרוס כבל והפעם אדבר על התרגיל פרפר לשרירי החזה, שניתן לבצע אותו או בכבלים או עם משקולות חופשיים, או במכונה יעודית וכיוב. ואסביר, האם מתי ולמה התרגיל הזה מסוכן? ואיך לעשות אותו בצורה נכונה בטוחה ובצורה היעילה ביותר עבור שרירי החזה? ואסביר, למה לפעמים יש כאבים בכתף או ביד הקדמית? אחרי תרגיל פרפר לחזה? ועל הדרך אתן גם כמה דגשים לגבי התרגיל שכיבות סמיכה ... על התנועה של הפרפר לחזה. בתנועת הפרפר, אנחנו פותחים את בית החזה, מקרבים את השכמות ומותחים את שרירי החזה. לאחר מכן, אנחנו סוגרים את בית החזה, מרחיקים את השכמות וכל זה באמצעות כיווץ של שרירי החזה. עד כאן התאוריה הכללית. יחד עם זאת, בפועל כאשר פותחים את שתי הידיים לצדדים ומוציאים את החזה קדימה והחוצה, הרי שעל הדרך כשנמתחים שרירי החזה, הרי שיש עוד 2 שרירים נוספים שנמתחים קצת. והראשון הוא שריר הכתף הקדמית והשני הוא שריר היד הקדמית, שגם הוא נמתח קצת בתנועת תרגיל הפרפר לשרירי החזה (במצב של פשיטה במפרק המרפק) . ומאחר שאנחנו רוצים להעמיס על שרירי החזה ומאחר שזה שריר שהוא יחסית גדול, לכן כנראה שאנחנו נרצה להעמיס עליו משקל ובנוסף נרצה גם למתוח אותו כמה שיותר. אבל על הדרך הדבר הזה יכול להיות מסוכן לשריר הכתף הקדמית וגם לשריר היד הקדמית, שלא ימתחו יותר מידי ויקרעו. מה שלפעמים אכן יוצר כאבים בכתף או ביד הקדמית, אחרי תרגיל פרפר לחזה. כך שיש לנו כמה משימות. 1 - להעמיס על שריר החזה ולנסות להגיע למתיחה מלאה וטווח תנועה כמה שיותר גדול. 2 - לנסות לא להעמיס בכלל על שריר הכתף + היד הקדמית. אז איך עושים זאת? אז כדי להוריד עומס משריר היד הקדמית וכדי להגדיל את הסיכוי שהוא לא ימתח יותר מידי ויפצע, לשם כך עלינו פשוט לכופף את המרפק ולעשות את התרגיל של הפרפר לחזה, עם מרפק כפוף (כפיפה במפרק המרפק), כאשר המשקל יותר קרוב לגוף שלנו בגלל שהמרפק כפוף. כי ככל שמפרק המרפק יותר כפוף וסגור, כך בעצם יורד עומס משריר היד הקדמית. וזה משום שהוא אומנם מתארך ונמתח דרך מפרק הכתף, אבל הוא מתקצר דרך הכפיפה במפרק המרפק. וכמובן שאת הבעיה הספציפית הזאת, של העמסה על שריר היד הקדמית, את הבעיה הספציפית הזאת, לא נגיע אליה בתרגיל שכיבות סמיכה (כפיפת מרפקים) לחיצת חזה, ... כפוף ואין עומס יחסית על היד הקדמית. ובנוסף, פעולת קירוב הידיים אחת לשניה, מתבצעת בסיוע של שריר היד האחורית הטרייספס בשונה מבתרגיל פרפר לחזה, שבו תוך כדי קירוב הידיים, הרי שיתכן שגם
השכל של לעשות כושר, איך להתאמן נכון? להתאמץ נכון, איך לנתח דברים? איך להבין דברים? הרמת משקולות, ספורט, חשיבה מופשטת, השגת מטרות, מאמץ יתר, עודף מאמץ, השכל שיש בכל דבר
השכל של לעשות כושר, איך להתאמן נכון? להתאמץ נכון, איך לנתח דברים? איך להבין דברים? הרמת משקולות, ספורט, חשיבה מופשטת, השגת מטרות, מאמץ יתר, עודף מאמץ, השכל שיש בכל דבר
... של לעשות כושר, איך להתאמן נכון? להתאמץ נכון, איך לנתח דברים? איך להבין דברים? הרמת משקולות, ספורט, חשיבה מופשטת, השגת מטרות, מאמץ יתר, עודף מאמץ, השכל שיש בכל דבר מה הקשר בין מאמץ ומנוחה לפיתוח שרירים והשגת מטרות? אליעד כהן מסביר שכשאדם עושה ספורט, ובמיוחד כשמדובר בהרמת משקולות , עליו להבין שלא רק המאמץ חשוב, אלא גם המנוחה. לכאורה, כשמתאמנים רוצים לפתח שרירים, הם חייבים לאמץ אותם עד גבול מסוים, אבל זה לא מספיק. חייבת להיות גם הפסקה, מנוחה, כדי לאפשר לשרירים להתאושש ולהיבנות. אליעד מבהיר שהמנוחה היא חלק בלתי נפרד מתהליך ההתפתחות, ולא סתם הפסקה חסרת תכלית. ... לפגוע בעצמו. המנוחה במקרה זה חיונית כמו המאמץ עצמו, משום שהשריר נבנה דווקא בזמן המנוחה, כשהוא מתאושש מהמאמץ. אליעד נותן את הדוגמה הברורה של אדם שמרים משקולת שוב ושוב, ... שברור שזה לא יוביל לשיפור אלא לפגיעה. איך התהליך של פיתוח שרירים דומה לתהליך של חיפוש האמת? אליעד כהן יוצר הקבלה מעניינת בין אימון ספורטיבי לבין התהליך הרוחני של חיפוש האמת. הוא מדגים שכשם ששריר צריך להתאמץ ואז לנוח, כך גם בתהליך של חיפוש האמת: אם אדם מתאמץ ללא הפסקה, בלי לנוח ולחשוב מחדש, הוא לא ... עמוקה של התהליכים הללו היא המפתח להצלחה אמיתית בכל תחום. איך להתאמן נכון? מהי חשיבה מופשטת? כיצד להימנע ממאמץ יתר? איך להשיג מטרות בחיים? מתי צריך לנוח אחרי אימון? מה ההבדל בין מהות לצורה? איך להטיל ספק בצורה נכונה? ...
משקל חופשי או מכונה ייעודית, מה עדיף? משקולות חופשיים או מכונות יעודיות?
... חופשי או מכונה ייעודית, מה עדיף? משקולות חופשיים או מכונות יעודיות? תשובה: תבדוק איזה שרירים עובדים בכל אפשרות ותבחר באפשרות שבה עובדים השרירים שאתה רוצה להפעיל. אבל אין יתרון לאחד על השני, כי בכל אחת מהאפשרויות, גם במשקולות חופשיים וגם במכונות, יש יתרונות וחסרונות, בגלל קבוצות השרירים שעובדות. וכמובן שצריך גם לקחת בחשבון, את טווחי ... מגיע מלמטה, החלק הכי קשה בתרגיל, יהיה התחלת התנועה, ששם השריר הכי ארוך, בגלל זווית הישום הספציפית במנח הזה. ... ואז לדוגמה החלק הכי קשה בתנועה הזאת, יהיה תמיד בכיווץ של שריר הכתף, כלפי מעלה, כשהשריר הכי קצר. וכפי שכבר הסברתי, יש היגיון בלהשתדל לאמן את השריר, שיהיה לו קשה, בחלקים שונים של התנועה, ולכן לפעמים ...
מהו ההבדל שבין RM1 של הגוף לבין RM1 של השריר? מהן 3 הדרכים להגדיל את ה RM1 שלך? הרמת משקולות תחרותית / שיפור ביצועים / להרים יותר משקל / הרמות כוח / פאוור ליפטינג / כמה אתה מרים / כמה אתה לוחץ
... ההבדל שבין RM1 של הגוף לבין RM1 של השריר? מהן 3 הדרכים להגדיל את ה RM1 שלך? הרמת משקולות תחרותית שיפור ביצועים להרים יותר משקל הרמות כוח פאוור ליפטינג כמה אתה מרים כמה אתה לוחץ אז RM1 פירושו, המשקל המקסימאלי שבאפשרותך ... בנוסף, יש היגיון לומר, שכדי להרים את המשקל צריך להשתמש בשרירים. ולכן, אם נלחץ את הגוף להשיג RM1 יותר גבוה, אז כנראה שהשריר יגדל ויתחזק, כדי להרים את המשקל הזה. אבל מה האמת? האמת היא שיש כל מיני סוגים של RM1. זא שיש כל מיני דרכים לשפר ולהיות מסוגל להרים ... או להרים יותר משקל באופן כללי. דרך 1 היא, באמצעות זה שהשריר שלך גדל והתחזק. ואז ממילא הוא יכול להרים יותר משקל. דרך 2 היא, באמצעות זה שאתה משפר את הטכניקה שלך ואת שיטת ההרמה שלך. זא השריר שלך לא יותר חזק, אבל הטכניקה שלך, יותר יעילה להרמת המשקל. וכשאני מדבר על טכניקה, הכוונה היא, בין אם היא חוקית מבחינה תחרותית, ובין ... את הגב בזמן לחיצת חזה, או לעשות LOW BAR במקום HIGH BAR בסקוואט ולהשתמש ביותר שרירים, שאלו כמובן טכניקות מותרות תחרותית. אבל כמובן שיש עוד כל מיני שיטות, כגון תנופה של הגוף, או כל מיני מנחים שונים של הגוף, ... שבאפשרותך להרים יותר משקל, באמצעות זה שאתה משתמש לא רק בשרירים של הגוף שלך, אלא גם בעצמות חוליות מפרקים גידים של הגוף שלך, להרים את אותו המשקל. דהיינו, שהעומס של המשקל, נופל, לא רק על השרירים שלך, אלא גם על עוד כל מיני חלקים בגוף שלך. וכמובן גם באמצעות זה, שאתה משתמש בעוד שרירים כדי לבצע את התרגיל, במקום בשריר ספציפי. לדוגמה, תנופה עם הגוף, לתרגיל כפיפת מרפקים של שריר הבייספס וכיוב. וצריך לשים לב, שבעצם כשאתה משפר את ה RM1 שלך, אז, אם אתה בתחרות ולא אכפת לך מהבריאות שלך, אז לא משנה איך תרים ... שה RM1 שלך, אתה משיג אותו אך ורק באמצעות שיפור הכוח של השריר שלך. דהיינו, שאתה יודע לזהות האם המאמץ מגיע מהשריר או מהמפרקים והעצמות שלך. ואתה יודע לנתב את כל המאמץ אך ורק לשרירים שלך. שאז ורק אז, אתה באמת יותר חזק. ואז ורק אז, אתה באמת תפתח את השרירים שלך, בלי לפגוע בבריאות שלך. ובמילים אחרות, לפני שאתה שואף לשפר את ה RM1 שלך, קודם כל תעשה RM20, תלמד להרגיש את השריר שלך. תלמד להשתמש רק בשריר שלך, בשריר הספציפי, בלי לערב שום חלק אחר בגוף שלך. ואז ורק אז תשאף לשיפור ה RM1 של השריר שלך... אם זה עדיין ישנה לך במשהו... ...
dumbbell flyes / cables flyes - מה עדיף פרפר בכבלים מול פרפר בשכיבה מול פרפר במכונה? מה עדיף פרפר בעמידה מול פרפר בשכיבה? ניתוח תנועה של התרגיל פרפר / איך לבצע את התרגיל פרפר בצורה נכונה? פרפר בעמידה בכבלים, פרפר בשכיבה בכבלים, פרפר עם משקולות בשכיבה, פרפר חזה, פרפר בישיבה במכונה, פרפר לכתף קדמית או לשרירי החזה? פרפר לשרירי החזה העליון או שרירי החזה התחתון? פרפר לבייספס או לשרירי החזה?
... בעמידה מול פרפר בשכיבה? ניתוח תנועה של התרגיל פרפר איך לבצע את התרגיל פרפר בצורה נכונה? פרפר בעמידה בכבלים, פרפר בשכיבה בכבלים, פרפר עם משקולות בשכיבה, פרפר חזה, פרפר בישיבה במכונה, פרפר לכתף קדמית או לשרירי החזה? פרפר לשרירי החזה העליון או שרירי החזה התחתון? פרפר לבייספס או לשרירי החזה? וכאן אסביר, האם ומה ההבדל בין ביצוע התרגיל פרפר בשכיבה או בעמידה ובין ביצוע התרגיל פרפר כנגד כבלים או כנגד משקולות חופשיים + אתן דגשים וטיפים לביצוע התרגיל פרפר בצורותיו השונות. אז אתחיל בכך? שכעיקרון אין ממש הבדל בין הצורות השונות של ביצוע התרגיל. ושניהם עובדים על שרירי החזה בצורה שונה. אבל כעת אכנס למספר הבדלים, חלק ידועים וחלקם לא. 1 - כאשר מבצעים את התרגיל פרפר בכבלים או במכונה ייעודית, הרי שהשריר מתאמץ לאורך כל התנועה כולה ויש מאמץ של השריר לכל אורך התנועה בתחילתה ובסופה. לעומת זאת, כאשר מבצעים את התרגיל פרפר כנגד משקולות חופשיים, הרי שבסוף התנועה, כאשר המשקל נמצא בקו ישר עם הידיים, הרי שאין עומס על השרירים, והעומס נמצא על המפרקים, אך לא על השרירים. ולזה כמובן שיש יתרונות וחסרונות לתשומת ליבו של ... 2 - כאשר מבצעים את התרגיל פרפר כנגד כבלים בעמידה בצורה חופשית, הרי שהגוף צריך להתאמץ גם לעמוד זקוף ולא לעוף לאחור, ובכך בעצם מעורבים עוד שרירים מלבד שרירי החזה, שעובדים בצורה איזומטרית. ולזה כמובן יש את ... אומר, שכאשר מבצעים את התרגיל פרפר בכבלים בעמידה, ובלי תמיכה כלשהי לגב, הרי שבעצם ניתן להגיע לטווח תנועה יותר מלא יותר בקלות. ובנוסף, גם השריר עובד יותר לאורך כל התנועה כמו שהוזכר לעיל. ואוסיף דגשים לביצוע התרגיל פרפר בצורות השונות שלו. 1 - צריך לשים לב שמפרק המרפק נעול. אחרת המאמץ יהיה משריר היד הקדמית הבייספס. 2 - צריך לשים לב שככל שהמשקל יותר רחוק מהגוף, הרי שהמשקל נהיה יותר כבד. לכן אפשרי לשחק עם הזווית במפרק המפרק. 3 - רצוי לנעול את מפרק המרפק, כאשר הוא כפוף מעט ולא כאשר הוא במתיחה מלאה. כדי להקטין את הסיכוי לפציעה. 4 - יש לשים לב למיקום של המשקולות הכבלים, ביחס לגוף שלך. ככל שהידיים יותר למעלה בגובה ... כך אתה עובד יותר על הכתף הקדמית ופחות על החזה. וככל שהידיים יותר בגובה החזה, כך אתה עובד יותר על החזה ופחות על הכתף הקדמית. 5 - בכבלים ובמשקולות חופשיים בשיפועים שונים, אם המשיכה היא מלמטה למעלה, אתה עובד יותר על שרירי החזה העליון. ואם המשיכה היא מלמעלה למטה, אתה עובד יותר על שרירי החזה התחתון, בגלל החלק של השריר שנמתח וממילא מתאמץ הכי הרבה. ...
מכשירים או משקולות חופשיות, משקל חופשי או מכונה ייעודית, מכונות כוח ייעודיות או משקולות חופשיים, משקל חופשי או מכונה ייעודית, משקולות חופשיות או מכשירים ייעודיים, מכשיר יעודי או משקולת חופשית, בניית תוכנית אימון
מכשירים או משקולות חופשיות, משקל חופשי או מכונה ייעודית, מכונות כוח ייעודיות או משקולות חופשיים, משקל חופשי או מכונה ייעודית, משקולות חופשיות או מכשירים ייעודיים, מכשיר יעודי או משקולת חופשית, בניית תוכנית אימון
... או משקולות חופשיות, משקל חופשי או מכונה ייעודית, מכונות כוח ייעודיות או משקולות חופשיים, משקל חופשי או מכונה ייעודית, משקולות חופשיות או מכשירים ייעודיים, מכשיר יעודי או משקולת חופשית, בניית תוכנית אימון איך עדיף להתאמן, במשקולות חופשיות או במכונות ייעודיות? כאשר באים לבנות תוכנית אימונים, אנשים רבים מתלבטים בין אימון בעזרת משקולות חופשיות לבין שימוש במכונות ייעודיות. לפי אליעד כהן, התשובה לשאלה הזאת היא פשוטה וברורה - זה לא משנה. גם אם יש כאלה שטוענים שיש הבדל, עצם האמירה שלהם אינה הופכת את זה ... שהגורם המרכזי שצריך להוביל את ההחלטה הוא הנוחות האישית של המתאמן, ולא העדפה גורפת כלשהי בין שני סוגי האימונים. האם יש הבדל מהותי בין מכונות לבין משקל חופשי? אליעד מדגיש בצורה ברורה שיש הבדל בין האימון במשקולות חופשיות לבין מכונות ייעודיות. ההבדלים קיימים, אבל הם לא הופכים סוג אימון אחד לטוב או פחות טוב מהשני. בכל סוג אימון ישנם יתרונות וחסרונות, וההחלטה תלויה במטרות האימון ובתחושה האישית. למשל, עבודה במשקולות חופשיות לעיתים תדרוש ממך מאמץ רב יותר של שרירי מייצבים, ולכן עשויה להיות מאתגרת יותר. לעומת זאת, אימון במכונות יכול להיות פשוט יותר מבחינת יציבות ותפעול. מה היתרונות והחסרונות של משקולות חופשיות לעומת מכונות ייעודיות? אליעד מפרט דוגמאות שממחישות את ההבדלים: במשקולות חופשיות לרוב מערבים יותר שרירי מייצבים, כי הגוף צריך לייצב את המשקל בעצמו. לעומת זאת, מכונות מאפשרות מיקוד בשרירים ספציפיים תוך הפחתת הצורך בעבודה על שרירי המייצבים. מכונות יכולות להיות פחות טבעיות מבחינת טווח התנועה או ציר התנועה. לפעמים המכונה לא מאפשרת לך להגיע לטווח תנועה מלא של מתיחה או כיווץ של השריר. לעיתים מכונות דווקא מאפשרות גיוון רב יותר, כמו במכשיר קרוס אובר שבו ניתן לשנות את הזוויות בקלות רבה יותר מאשר במשקולות חופשיות. במשקל חופשי לפעמים זה דורש שינוי של זווית הספסל או שימוש במשקולות שונות. מכונות מאפשרות עבודה נוחה יותר כאשר רוצים לבצע דרופסט (סטים יורדים). פשוט וקל לשנות משקל באמצע תרגיל במכונה, בעוד שבמשקולות חופשיות זה יכול להיות מסובך יותר, כי נדרש להחליף את המשקולות עצמן. לעיתים המכונות בחדר הכושר תפוסות או לא זמינות, ואז הבחירה במשקל חופשי היא נוחה ומתבקשת. מצד שני, לפעמים דווקא משקולות חופשיות אינן זמינות, ואז הבחירה במכונה עשויה להיות הפתרון היחידי. האם קיימת עדיפות של אחת השיטות על השנייה? אליעד מסביר שאין באמת עדיפות אובייקטיבית לשיטת אימון אחת על השנייה. אי אפשר להציג רשימה מוחלטת של יתרונות וחסרונות, כיוון שכל תרגיל וכל מכשיר צריכים להיבחן לגופם. מה שחשוב באמת זה להבין מה המטרה, באילו שרירים בדיוק אתה רוצה להתמקד, ואיפה אתה מרגיש הכי נוח ונכון לעבוד. הבחירה בין משקל חופשי למכונה צריכה להיות תמיד מותאמת למטרות הספציפיות של המתאמן ולהרגשה האישית שלו. כיצד לבחור את סוג התרגילים באימון שלך? לפי אליעד, הדבר הכי חשוב הוא להבין את ה
תרגילי משקל גוף או משקולות, אימוני משקל גוף, אימון כנגד משקל גוף יתרונות וחסרונות, תרגילים פונקציונליים, פיתוח גוף ללא משקולות, תרגילים כנגד משקל גוף, אימונים כנגד משקל גוף, משקל גוף או חדר כושר, אימון בלי משקולות
תרגילי משקל גוף או משקולות, אימוני משקל גוף, אימון כנגד משקל גוף יתרונות וחסרונות, תרגילים פונקציונליים, פיתוח גוף ללא משקולות, תרגילים כנגד משקל גוף, אימונים כנגד משקל גוף, משקל גוף או חדר כושר, אימון בלי משקולות
... משקל גוף או משקולות, אימוני משקל גוף, אימון כנגד משקל גוף יתרונות וחסרונות, תרגילים פונקציונליים, פיתוח גוף ללא משקולות, תרגילים כנגד משקל גוף, אימונים כנגד משקל גוף, משקל גוף או חדר כושר, אימון בלי משקולות האם אימון במשקל גוף עדיף על אימון עם משקולות? השאלה המרכזית שאליעד כהן מציג כאן היא האם יש יתרונות מיוחדים לאימוני משקל גוף על פני אימונים בעזרת משקולות. אימון במשקל גוף הוא כל אימון שמבוצע ללא ציוד נוסף, כשהעומס על השרירים מגיע מהמשקל של הגוף עצמו. לדוגמה, במקום לעשות לחיצת חזה עם מוט, אפשר לבצע שכיבות סמיכה, במקום להשתמש במכשיר פולי עליון בחדר כושר, אפשר לעשות מתח, וכן הלאה. אליעד מסביר בצורה מפורטת כי בפועל, לשרירים עצמם לא משנה האם המשקל שמופעל עליהם מגיע מהגוף או ממשקל חיצוני. השריר רואה רק את ההתנגדות, כלומר, כמה כוח הוא נדרש להפיק במהלך ביצוע התרגיל. השריר לא יודע להבחין בין סוגי המשקל, בין אם מדובר במשקל של הגוף או במשקולת חיצונית. הדבר היחיד שמשנה לשריר הוא מידת העומס שמופעל עליו. אילו דוגמאות קיימות לאימוני משקל גוף בהשוואה למכשירים? אליעד נותן מספר דוגמאות שממחישות את ההבדלים והשוויונות בין אימוני משקל גוף לאימונים עם ציוד בחדר הכושר: מתח מול פולי עליון: בתרגיל הפולי העליון, האדם יכול לקבוע בדיוק כמה משקל הוא ימשוך: 10, 20, 30 או 50 קילו. בתרגיל המתח, המשקל הוא תמיד משקל הגוף של המתאמן עצמו. לדוגמה, אדם ששוקל ... כזה, עדיף למתחילים להתחיל עם מכשירים שנותנים אפשרות לשליטה במשקל נמוך יותר. תרגיל יד קדמית: אפשר לבצע תרגיל ליד הקדמית ללא משקולות על ידי מיקום הגוף בזווית שתאפשר להפעיל סטרס גבוה על השריר, זאת לעומת שימוש במכשירים או במשקולות חופשיות בחדר הכושר. סקוואט: אליעד מציין שניתן לבצע סקוואט רגיל עם משקל חיצוני, אבל אפשר גם לעשות אותו בצורה קשה מאוד באמצעות משקל גוף בלבד. לדוגמה, סקוואט על רגל אחת בלבד, תוך עמידה על קצות האצבעות, עם הטיית הברכיים קדימה והראש לאחור. דוגמה זו ממחישה כיצד ניתן ליצור עומס משמעותי על השריר ללא צורך בציוד חיצוני. לפי אליעד, ביצוע כזה יכול להרגיש למתאמן קשה כמו
מתיחות לפני אימון, מתיחות תוך כדי אימון, מתיחות אחרי אימון, תרגילי גמישות, למתוח את השרירים, תרגילי מתיחות ואימוני כוח, תרגילי מתיחות ואימון אירובי, חימום לפני אימון, מתיחות באימון כושר, מתיחות ואימון גופני, מתי לעשות מתיחות?
מתיחות לפני אימון, מתיחות תוך כדי אימון, מתיחות אחרי אימון, תרגילי גמישות, למתוח את השרירים, תרגילי מתיחות ואימוני כוח, תרגילי מתיחות ואימון אירובי, חימום לפני אימון, מתיחות באימון כושר, מתיחות ואימון גופני, מתי לעשות מתיחות?
... לפני אימון, מתיחות תוך כדי אימון, מתיחות אחרי אימון, תרגילי גמישות, למתוח את השרירים, תרגילי מתיחות ואימוני כוח, תרגילי מתיחות ואימון אירובי, חימום לפני אימון, מתיחות באימון כושר, מתיחות ואימון גופני, מתי לעשות מתיחות? האם צריך לעשות מתיחות לפני אימון? מתיחות לפני אימון הן פעולה שבה מותחים את השרירים ומביאים אותם לטווח התנועה המלא שלהם. לפי אליעד כהן, באופן עקרוני, לא חייבים לעשות מתיחות לפני אימון כושר. עם זאת, הוא מסביר בפירוט למה לפעמים יש היגיון כן לבצע אותן. הסיבה העיקרית והחשובה לביצוע מתיחות לפני אימון היא שהשרירים במהלך האימון נכנסים לטווחי תנועה שהם לא רגילים אליהם בשגרת היומיום. לדוגמה, אם ביום - יום אתם לא מותחים לגמרי את שרירי החזה, הגב, הירך הקדמית או האחורית, אז במהלך האימון כאשר השרירים הללו יימתחו עם משקל נוסף, יש סכנת פציעה או נזק לשרירים, כיוון שהם לא רגילים לטווחים הללו. מתיחה מקדימה מאפשרת לגוף להכיר מראש את טווח התנועה החדש, ובכך מפחיתה את הסיכון לפציעה כמו התכווצות, קרע או מתיחה של שריר. עם זאת, מתיחות אינן תחליף לחימום של ממש. גם אם מתחתם את השריר לפני האימון, עדיין חובה לבצע חימום הדרגתי עם משקלים קלים לפני עבודה במשקלים גבוהים יותר. לדוגמה, אם אתם עושים תרגיל שמצריך מתיחה מלאה של השריר, חשוב לפני כן לבצע כמה חזרות עם משקל נמוך בטווח התנועה הרצוי, ולהתקדם למשקלים גבוהים בהדרגה, כדי שהשריר יתרגל באופן בטוח. האם כדאי לעשות מתיחות תוך כדי אימון? מתיחות תוך כדי אימון הן פעולה שבה מותחים את השרירים בין סט לסט או בין תרגילים שונים. אליעד מסביר כי הדבר תלוי מאוד בסוג התרגיל ובטווח התנועה שבו אתם מתאמנים: אם אתם מתאמנים בטווח תנועה מלא, שבו כל חזרה ממילא מגיעה למתיחה מקסימלית של השריר (מצב של אי - ספיקה פסיבית), אין יתרון נוסף בביצוע מתיחות ... במקרה זה, מתיחה נוספת היא בעצם כמו לעשות עוד חזרה ללא משקל, ולכן לא מוסיפה שום יתרון. לעומת זאת, אם אתם מתאמנים בטווחי תנועה חלקיים שבהם השריר נמצא במצב מקוצר (אי - ספיקה אקטיבית), אז מתיחה בין סטים ...
נעילת מפרקים - האם לנעול את המפרק או לא לנעול את המפרקים בכל חזרה?
נעילת מפרקים - האם לנעול את המפרק או לא לנעול את המפרקים בכל חזרה? אז קודם כל, כמעט תמיד בהתחלת החזרה הראשונה ובסוף החזרה האחרונה, אתה בעצם תהיה עם מפרקים נעולים. היתרון שבנעילת מפרקים , הוא כדי להרגיל את המפרקים לעומס הזה. יתרון נוסף הוא, שזה מאפשר לך לתת לשרירים לנוח בין חזרה לחזרה. יחד עם זאת, החיסרון הוא שאתה מעמיס על המפרקים שעלולים להיפצע. חיסרון נוסף הוא, שאתה נותן לשריר שלך לנוח בין חזרה לחזרה. בקיצור, תהיה מודע לנל ותפעל בהתאם למטרות שלך. ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על שמירת מתח בשריר, לשמור על מתח בשריר, אימוץ השרירים או אימוץ המפרקים, time under tension, tut של שרירים, squat box, pause squat, איך לא להיפצע באימון משקולות? איך להתאמן בלי להיפצע? כאבים אחרי אימון, נעילת מפרקים
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: חיזוק שריר, איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? כעס ועצבים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? מועקות נפשיות וייאוש? דיכאון? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: חיזוק שריר, איך לפרש חלומות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשנות תכונות אופי? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להיגמל מהימורים? איך להעריך את עצמך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם גירושין? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להאמין בעצמך? איך ליצור אהבה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בזוגיות? איך לחנך ילדים? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לשתול מחשבות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצר העולם? איך להיות מאושר? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? האם המציאות היא טובה או רעה? למה יש רע וסבל בעולם? למה יש רע בעולם? מה המשמעות של החיים? למה לא להתאבד? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? האם לדומם יש תודעה? מהי תכלית ומשמעות החיים? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? האם באמת הכל לטובה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש או אין אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש בחירה חופשית? האם הכל אפשרי? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להיות הכי חכם בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי למציאת זוגיות, מאמן אישי להפרעות קשב וריכוז, אימון אישי לימודים בנושאי חיזוק שריר - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 0.8926 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 08:07:46 - wesi1