אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה ויסות רגשי ✔איזון נפשי, איזון מצב הרוח, איזון בחיים, איזון רגשי, יציבות רגשית, שינויים קיצוניים במצבי רוח משתנים בקיצוניות, תנודות קיצוניות במצבי...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
איזון נפשי, איזון מצב הרוח, איזון בחיים, איזון רגשי, יציבות רגשית, שינויים קיצוניים במצבי רוח משתנים בקיצוניות, תנודות קיצוניות במצבי הרוח, מאניה דיפרסיה, הפרעה בי פולארית, ויסות רגשי, מייצבי מצב רוח, מצב רוח יציב, איזון פנימי
מה באמת גורם לאדם להרגיש טוב או רע?

ההרגשה הטובה או הרעה של האדם איננה קשורה ישירות למאורעות שקורים לו, אלא לניגודיות שבין התחושות שהוא חווה. כאשר אדם חווה כאב או סבל, הוא מחפש משהו שיעשה לו טוב כדי להקל על הכאב, אך לעיתים דווקא הניסיון להרגיש טוב יותר הוא זה שיגרום לו בסוף להרגיש רע יותר. הניגוד בין מצבי הטוב והרע הוא שקובע את עוצמת החוויה הרגשית של האדם, ולכן ככל שהמעבר בין התחושות קיצוני יותר, כך האדם סובל יותר בטווח הארוך.

למה קונטרסט רגשי יוצר יותר סבל?

ההסבר של אליעד לעניין הוא באמצעות דוגמה של הסתגלות העיניים לאור ולחושך. אם אדם שוהה זמן רב בחדר חשוך, עיניו מתרגלות לכך, והוא רואה בצורה סבירה. כאשר ידליקו אור בחדר, האדם יראה טוב יותר לזמן קצר, אך אם יכבו את האור שוב, האדם ירגיש שהוא רואה פחות טוב ממה שראה קודם. מדוע? כי ברגע שנחשף לאור, עיניו התרגלו לרמה חדשה של תאורה, וכאשר התאורה חוזרת למצב הקודם, החושך מרגיש חשוך יותר מקודם. כך גם לגבי תחושות חום וקור: אם אדם חם לו מאוד, ואז הוא מכניס את היד למים קפואים, ברגע שהוא יוציא את היד, הוא ירגיש שהאוויר החמים שהיה קודם הוא כעת חם עוד יותר.

איך הניגודיות משפיעה על איזון נפשי ועל מצבי רוח?

אליעד מסביר שהניגודיות הזו גורמת לכך שכאשר אדם נמצא במצב רוח רע (כגון דיכאון), הוא מנסה באופן טבעי לפצות את עצמו במשהו שיעשה לו טוב בצורה קיצונית, כמו ללכת למסיבה, להשתמש בסמים, או לאכול מאכלים מאוד מתוקים. אך הבעיה בכך היא שברגע שההשפעה של הדבר הטוב חולפת, הנפילה למצב הרע תהיה הרבה יותר חדה וקשה. לדוגמה, אדם הסובל מדיכאון ומנסה לפצות עצמו בסמים כדי להרגיש אושר קיצוני, ירגיש נפילה חדה הרבה יותר כאשר השפעת הסמים תחלוף, וכך הסבל שלו יוגבר.

מדוע חיפוש אחרי הטוב הקיצוני יוצר תנודות רגשיות קשות?

כאשר האדם מנסה לפצות את עצמו בצורה מוגזמת כדי להרגיש טוב, הוא בעצם יוצר לעצמו מטוטלת רגשית, שבה הוא נע בין שני מצבים קיצוניים - מאניה ודיפרסיה. במצב המאניה הוא מרגיש טוב בצורה מוגזמת ולא אמיתית, ואז הנפילה לדיפרסיה קשה ועמוקה יותר. כאשר האדם נמצא בדיכאון, כל דבר חיובי נראה לו כפתרון מוחלט למצוקה, ולכן הוא נסחף במהירות לאושר קיצוני שאיננו יציב ואינו אמיתי. הנפילה שבאה לאחר מכן היא כואבת ומחזקת עוד יותר את המצב הדיכאוני.

כיצד אפשר להגיע לאיזון רגשי אמיתי?

הדרך להשגת איזון רגשי איננה על ידי בריחה לקיצוניות ההפוכה בכל פעם שרע, אלא על ידי חיפוש נקודת איזון פנימית. אם רע לאדם, אליעד ממליץ לא לברוח מיד לתחושה טובה קיצונית, אלא לנסות להבין את המצב, להתבונן בו, להטיל ספק, ולנסות להגיע למצב של שלווה פנימית ורגועה יותר. למשל, אם לאדם חם, הוא לא צריך מיד להכניס את היד לקרח, אלא לנסות להסתגל לטמפרטורה הקיימת. אם אדם בדיכאון, הוא לא חייב לחפש מסיבה שתשמח אותו באופן מלאכותי, אלא לנסות להגיע למצב רגשי יציב ורגוע יותר. בצורה כזו הוא מקטין את הקונטרסט ואת הניגודיות הרגשית, ומייצר לעצמו איזון פנימי ויציב לאורך זמן.

מהי הבעיה בשימוש בדברים שעושים טוב קיצוני (כמו סמים או אוכל מתוק)?

השימוש במשהו שעושה לאדם טוב בצורה מוגזמת וקיצונית יוצר מעגל הרסני שבו הנפילה חזרה למצב הרע היא קשה יותר. לדוגמה, אדם שסובל מנפילת סוכר בדם ואוכל משהו מאוד מתוק, יחווה הקלה מיידית, אך לאחר מכן הסוכר יצנח במהירות, והנפילה תהיה עוד יותר חדה וכואבת. הפתרון, לפי אליעד, הוא לחפש משהו מאוזן, שיתן לו סוכר יציב יותר בגוף, כמו אכילת מזונות שבהם הסוכר מתפרק לאט, וכך התנודתיות מתמתנת.

איך אפשר לשלוט על התנודתיות הרגשית?

לפי אליעד, האידיאל אינו להימנע לחלוטין מתחושות טובות או רעות, אלא לפתח את המיומנות לשלוט בתנודתיות של מצב הרוח. כלומר, האדם יכול להחליט האם הוא רוצה תנודות רגשיות גדולות או קטנות, אך עליו להבין שאם הוא בוחר לחוות טוב קיצוני, הוא בהכרח יסבול גם מרע קיצוני. ולכן, המומחיות שהאדם צריך לפתח היא היכולת לבחור מתי ואיך הוא מתנדנד בין הרגשות השונים, ולשלוט במצב הרוח שלו מתוך מודעות לתוצאות.

כיצד משפיעה ניגודיות על ילדים ועל החיים בכלל?

אליעד מציג דוגמה לילד שעושים עליו חרם בבית הספר, וההורה בתגובה מפנק אותו מאוד בבית. הפינוק הקיצוני בבית גורם לכך שהילד יחווה סבל קשה עוד יותר בחרם, כי הקונטרסט בין האהבה שהוא מקבל בבית לבין החרם בבית הספר הופך להיות קיצוני מדי. כך גם אדם שיוצא לחופש ארוך: הוא נהנה מהחופש, אך בסופו של דבר ירגיש סבל רב יותר כשהוא חוזר לשגרה, כי הקונטרסט בין החופש לבין העבודה הוא גדול מדי. במקום חופשה ארוכה, אולי עדיף לעבוד פחות באופן קבוע וכך להפחית את הקונטרסט הרגשי.

לסיכום, איזון רגשי אמיתי אינו נוצר על ידי בריחה מרגשות רעים לקיצוניים טובים, אלא מתוך הבנה ומודעות לניגודיות הרגשית, ושליטה בתנודות של מצב הרוח.
נושא השיחה: טוב ורע - הבנת הדינמיקה והשלכותיה

בן אדם רוצה להרגיש טוב כשהוא מרגיש רע, ולכן הוא מחפש משהו שישפר את מצבו. זה נשמע הגיוני, אך חשוב להבין את ההשלכות של זה. כאשר אדם מרגיש רע, הוא מחפש משהו שיגרום לו להרגיש טוב, אך פעמים רבות הדבר מוביל לכך שעם הזמן הוא מרגיש רע שוב, וכך הוא נכנס למעגל בלתי נגמר של חיפוש אחר תחושות טובות כדי לפצות על הרע.

מה גורם לאדם להרגיש רע או טוב?

תחושת הרע או הטוב של אדם אינה נובעת ישירות מהמציאות שלו, אלא מהניגודיות והפער בין התחושות השונות. דוגמה לכך היא הסתגלות העיניים לאור ולחושך - אם אדם נמצא בחושך זמן רב, עיניו מתרגלות אליו והוא רואה יחסית טוב. אך אם נדליק אור, הוא יראה טוב יותר, וכאשר נכבה את האור שוב, הוא יראה פחות טוב מכפי שראה קודם. הסיבה לכך היא שהעיניים הסתגלו לאור, וכעת החושך נראה חשוך יותר משהיה לפני כן.

דבר דומה קורה עם תחושות חום וקור - אם אדם טובל את ידו במים קפואים ואז מוציא אותה, פתאום מה שהיה קודם נראה לו חם, אף על פי שלא חל שינוי ממשי בטמפרטורה של המים.

השפעת הקונטרסט על תחושות הטוב והרע

כאשר אדם מרגיש רע, הוא מנסה לפצות את עצמו על ידי יצירת תחושת טוב קיצונית. למשל, אדם בדיכאון עשוי ללכת למסיבה או להשתמש בסמים כדי להרגיש טוב. אך הבעיה היא שככל שהקונטרסט בין התחושות גדול יותר, כך המעבר חזרה לרע יהיה חד יותר. אדם שמשתמש בסמים מרגיש אושר קיצוני, אך כאשר ההשפעה חולפת, הריקנות והכאב מורגשים בעוצמה רבה יותר.

המטוטלת של הרגשות

אדם יכול לבחור כיצד להתמודד עם תחושות הרע. אפשרות אחת היא לברוח לתחושה ההפוכה, כלומר, אם רע לו מאוד - לעשות משהו שיגרום לו להרגיש טוב מאוד. אך החיסרון בכך הוא שהמעבר החד בין המצבים מגביר את התנודתיות של התחושות, כמו במצב של מאניה - דיפרסיה.

אפשרות אחרת היא להימנע מהקפיצות הרגשיות ולנסות להגיע לנקודת איזון. כלומר, כאשר רע לאדם, במקום לברוח להרגשה קיצונית של טוב, הוא יכול לשאוף להיות רגוע ולחפש יציבות רגשית.

איך להגיע לאיזון רגשי?

כדי להגיע לאיזון, אדם צריך ללמוד להתבונן בתחושותיו ולא לברוח מהן. במקום לפצות את עצמו בטוב קיצוני על הרע שהוא חווה, הוא יכול לנסות לקבל את המציאות כפי שהיא, להקטין את הקונטרסט הרגשי, ולבסס איזון בין התחושות.

השלכות הפרקטיקה על החיים

כאשר אדם מתרגל לפיצוי רגשי חזק, הוא למעשה מכין את עצמו לתחושה רעה חזקה בהמשך. למשל, אם מישהו יוצא לחופשה ארוכה כדי לברוח מהשגרה, הוא עשוי להרגיש נפילה גדולה יותר כאשר הוא חוזר לעבודה. לעומת זאת, אדם שמאזן את עצמו בצורה הדרגתית, יווסת את השפעת התחושות ולא יאפשר להן להשתנות בצורה קיצונית.

מסקנה

האידיאל אינו בהכרח להימנע מתחושות טובות או רעות, אלא לשלוט בהן ולהיות מודע למחיר של תנודתיות גדולה. כאשר אדם מבין שבריחה לרגשות קיצוניים אינה פתרון אמיתי, הוא יכול לבחור אם להתאזן או להכניס ריגושים לחייו מתוך מודעות. השגת איזון רגשי מאפשרת לאדם ליהנות מהחיים מבלי לסבול מתנודות חדות מדי.

למידע נוסף ניתן להיכנס לאתר ולחפש נושאים כגון: איך לשלוט במצב רוח, איזון רגשי, מאניה - דיפרסיה, כיצד להרגיש טוב לאורך זמן ועוד.
חוסר שקט נפשי, 2 שיטות להרגיש טוב, Mood Disorders, אדם רגיש מאוד, איזון זה הכל בחיים, איזון רגשי לחיים, איזון רמת הסוכר בדם, איך טוב יוצר רע? איך יוצרים איזון? איך להיות מאוזן? איך להיות מאוזנת נפשית? איך להשיג איזון בחיים? איך לייצב את מצב הרוח? איך למצוא איזון בחיים? איך רע יוצר טוב? אין טוב בלי רע, אנשים רגישים מאוד, הטוב עושה לך רע, הניגודיות יוצרת את הטוב והרע, הסבל הוא מהניגודיות ולא מהצורה, הפרעה אפקטיבית ביפולרית, הפרעות אפקטיביות, הפרעות דו קוטביות, הפרעות מצב רוח וחרדה, הפרעות מתמידות במצב הרוח, הפרעת מצב רוח, הפרעת מצב רוח דו קוטבית, חוסר איזון בחיים, חוסר איזון רגשי, טוב קיצוני, טיפול בהפרעות מצב רוח, טלטלה רגשית, יצירת איזון בחיים, יתרון האור מהחושך, יתרונות וחסרונות שימוש בסמים, לברוח אל האיזון, לברוח אל הטוב, לברוח מהרע אל הטוב, להיות מאוזן, למה אני לא מאוזן נפשית? לפני שבר גאון, מאוזן רגשית, מה שעושה לך טוב עושה לך רע? מהו איזון בחיים? מטוטלת רגשית, מצב רוח לא יציב, מצב רוח קיצוני, מצב רוח רע ללא סיבה, מצבי רוח משתנים אצל גברים, מצבי רוח משתנים אצל נשים, מצבי רוח קיצוניים, מציאת איזון בחיים, ניגודיות הטוב והרע, עוצמת הטוב, עוצמת הטוב והרע, עוצמת הרע, פיצוי רגשי, רע קיצוני, שינויי מצב רוח, שינויים חדים במצב הרוח, שינויים קיצוניים במצבי רוח, שינויים קיצוניים במצבי רוח משתנים ללא סיבה, תנודות רגשיות
השפעת סמים דברים שעושים טוב הפרעות מתמידות במצב הרוח פיצוי רגשי רגוע איזון מצב הרוח חרם בבית הספר מצב רוח מתוק פרקטיות מצבי רוח אופי קיצוני איזון איזון בחיים איזון מצב הרוח איזון מצב רוח איזון נפשי איזון פנימי איזון רגש איזון רגשי אישיות קיצונית בחיים דיפרסיה הגזמה הפרעה הפרעה בי פולארית הפרעות הקצנה ויסות רגשי חיים חשיבה מוקצנת חשיבה קיצונית יציבות יציבות רגשית להגזים להוציא מפרופורציה להקצין מאניה מאניה דיפרסיה מייצבי מצב רוח מצב רוח מצב רוח יציב מצבי רוח מצבי רוח משתנים מצבי רוח משתנים בקיצוניות נפש פנימיות קיצוני קיצוניות רגשיות שינוי שינויים שינויים קיצוניים שינויים קיצוניים במצבי רוח שינויים קיצוניים במצבי רוח משתנים בקיצוניות תנודות קיצוניות במצבי הרוח
ויסות רגשי, חוסר ויסות רגשי, רגשות חזקים, רגשות לא הגיוניים, רגשות לא פרופורציונאליים, חוסר איזון רגשי, רגשות עוצמתיים, למה אני כל כך עצבני? למה אני כל כך כועס? למה אני כל כך מפחד? קושי בוויסות רגשי, למה אני כל כך רגיש?
ויסות רגשי, חוסר ויסות רגשי, רגשות חזקים, רגשות לא הגיוניים, רגשות לא פרופורציונאליים, חוסר איזון רגשי, רגשות עוצמתיים, למה אני כל כך עצבני? למה אני כל כך כועס? למה אני כל כך מפחד? קושי בוויסות רגשי, למה אני כל כך רגיש?
ויסות רגשי, חוסר ויסות רגשי, רגשות חזקים, רגשות לא הגיוניים, רגשות לא פרופורציונאליים, חוסר איזון רגשי, רגשות עוצמתיים, למה אני כל כך עצבני? למה אני כל כך כועס? למה אני כל כך מפחד? קושי בוויסות רגשי, למה אני כל כך רגיש? מהם הגורמים שמשפיעים על עוצמת הרגש ... אליעד כהן מסביר את המנגנונים שמאחורי רגשות כגון כעס, עצב, שמחה, ואיך הם משפיעים על האופן שבו אנו תופסים סיטואציות שונות. הוא מדבר על ויסות רגשי, חוסר ויסות רגשי, רגשות חזקים, רגשות לא הגיוניים ורגשות לא ... זה גם נכון לגבי רגשות חיוביים כמו שמחה - אם מצבנו הכללי טוב, אנו נוטים להרגיש יותר אופטימיים ולהגיב בצורה יותר חיובית לסיטואציות. מהו הויסות הרגשי ואיך הוא משפיע על ההתמודדות שלנו עם רגשות? ויסות רגשי הוא היכולת לשלוט על הרגשות שלנו, במיוחד כשמדובר ברגשות חזקות או לא פרופורציונאליות. אליעד מציין כי חוסר ויסות רגשי יכול לגרום לכך שהאדם יגיב בצורה קיצונית או לא רציונלית ... שקרו לנו. ההתבוננות פנימה והבנת הרגש שלנו יכולה לעזור לנו להבין אם הרגש שאנחנו חווים הוא פרופורציונאלי למצב, או שהוא נובע ממקום אחר. ויסות רגשי כעס עוצמת רגשות חוסר ויסות רגשי רגשות לא פרופורציונאליים רגשות לא הגיוניים איך להתמודד ...
מצבי רוח, שינוי רגשי, שינוי תודעתי, להחליף מקצוע, שינוי קריירה, מודעות עצמית, להיות מודע לעצמך, הזדהות רצונית
מצבי רוח, שינוי רגשי, שינוי תודעתי, להחליף מקצוע, שינוי קריירה, מודעות עצמית, להיות מודע לעצמך, הזדהות רצונית איך שינוי ... זאת שקובעת אם המצב טוב או רע בעיניו. לדוגמה, אם אדם חווה כאב פיזי חזק או חוויה שלילית קיצונית כמו כוויה או אובדן כספי משמעותי, ההרגשה השלילית שלו נובעת לא רק מהאירוע עצמו, אלא בעיקר מכך שהאדם שופט את האירוע ... הוא חווה תחושת שחרור ושמחה. איך המודעות העצמית יכולה לשנות את התפיסה שלנו ולשפר את מצב הרוח? הדרך שאליעד מציע להתמודד עם המעגל הזה היא באמצעות מודעות עצמית עמוקה. אם אדם מתרגל להיות מודע לרצונות שלו, ... לשינוי תודעתי לאורך זמן? לסיכום, אליעד מלמד שכדי להשיג שינוי רגשי ותודעתי אמיתי ויציב לאורך זמן, האדם צריך לפתח מודעות עצמית גבוהה ביותר. המודעות הזאת מאפשרת לאדם להכיר בצורה מדויקת את הסיבות והגורמים לכל תחושה או מצב רוח שלו. ככל שאדם נעשה מודע יותר, הוא מצליח לראות את כל התהליכים התודעתיים שלו מבחוץ, ובכך להשיג שליטה מלאה כמעט על ... את הפרשנות שלו למציאות, וכך ליצור לעצמו חוויה חיובית וקבועה לאורך זמן. איך לשנות מצב רוח? האם אפשר לשנות תחושה רעה לטובה מידית? מודעות עצמית גבוהה איך להחליף קריירה ולהיות מאושר? מה גורם לשינוי רגשי ...
תובנות ומצבי רוח, איך מצב הרוח משפיע על היכולת השכלית? איך מצב רוח טוב משפיע על היכולת המנטאלית? מצב רוח טוב ויצירתיות, מצב רוח רע וחוסר ריכוז, איך שמחה משפיעה על רמת הריכוז? חוסר ריכוז בגלל חוסר מצב רוח, לא מצליח להתרכז
תובנות ומצבי רוח, איך מצב הרוח משפיע על היכולת השכלית? איך מצב רוח טוב משפיע על היכולת המנטאלית? מצב רוח טוב ויצירתיות, מצב רוח רע וחוסר ריכוז, איך שמחה משפיעה על רמת הריכוז? חוסר ריכוז בגלל חוסר מצב רוח, לא מצליח להתרכז
... ומצבי רוח, איך מצב הרוח משפיע על היכולת השכלית? איך מצב רוח טוב משפיע על היכולת המנטאלית? מצב רוח טוב ויצירתיות, מצב רוח רע וחוסר ריכוז, איך שמחה משפיעה על רמת הריכוז? חוסר ריכוז בגלל חוסר מצב רוח, לא מצליח להתרכז איך מצב הרוח משפיע על יכולת הריכוז והתובנות? אליעד כהן מסביר כיצד מצבי רוח משפיעים על התפקוד השכלי של האדם, ובעיקר על היכולת להגיע לתובנות. כאשר אדם מרגיש במצב רוח טוב, לעיתים הוא חושב שהוא מגיע ליותר תובנות, אך עולה השאלה האם התובנות האלו באמת נכונות, או שאולי הן רק נדמות לו כנכונות בגלל התחושה הטובה שהוא חווה באותו רגע. האם התובנות בזמן מצב רוח טוב באמת נכונות? אליעד מציג כמה אפשרויות לפרש את הקשר בין מצב רוח לבין תובנות. האפשרות הראשונה היא שאין קשר ממשי בין מצב רוח טוב לבין תובנות אמיתיות. כלומר, ייתכן שאדם שחווה מצב רוח טוב מרגיש בטעות שיש לו תובנות חשובות, אך במציאות אין לו תובנות כאלה. דוגמה לכך היא אדם שלקח סמים ומרגיש שהוא מרוכז יותר, אף על פי שבמציאות הוא פחות מרוכז. אפשרות נוספת היא שכאשר האדם נמצא במצב רוח טוב, הוא באמת מגיע לתובנות אמיתיות ונכונות באופן אובייקטיבי. במצב זה, מצב הרוח הטוב משחרר את המוח ממשאבים נפשיים ורגשיים שליליים ומאפשר לו לראות דברים באופן צלול יותר. האם מצב רוח רע מונע את התובנות? אפשרות אחרת שאליעד מעלה היא שכאשר האדם נמצא במצב רוח רע, הוא שקוע במחשבות שליליות ובדאגות, ולכן הוא פחות פנוי להבחין בתובנות שעולות לו. ייתכן מאוד שהתובנות קיימות כל הזמן, אך המצב הנפשי השלילי אינו מאפשר לאדם להכיר בהן. הוא משתמש בדוגמה שאם בזמן שמנסים להתרכז במשהו, מישהו עוקץ את הרגל, קשה יותר להישאר מרוכזים. כלומר, מצב רוח רע הוא כמו הסחת דעת תמידית שמונעת את מיקוד הקשב בתובנות שקיימות באופן טבעי. עם זאת, אליעד גם מבהיר שאין לראות בכך את כל האמת, משום שיכול להיות שגם במצב רוח טוב ישנן הסחות דעת חיוביות, כך שהקשר בין מצב הרוח לרמת הריכוז והתובנות אינו מוחלט. האם מצב רוח טוב מוביל בהכרח לתובנות חדשות? אליעד מוסיף הסבר מעמיק יותר וקובע שרוב התובנות המשמעותיות מגיעות דווקא מתוך הקושי והחיפוש, כלומר, כשהאדם אינו במצב רוח טוב במיוחד. הוא מסביר שאם אדם היה תמיד במצב רוח טוב, הוא לא היה מחפש יותר, ולכן לא היה מגיע לתובנות חדשות כלל. כלומר, התובנות מתאפשרות דווקא בגלל החיפוש שנוצר מתוך המצב הפחות נוח או המטריד. לפי נקודת מבט זו, התפקיד של מצב רוח טוב אינו ליצור את התובנות עצמן, אלא לעזור לאדם להבחין ולהכיר בתובנות שכבר עלו בו במהלך התקופות הקשות יותר. מה הקשר בין שמחה לרמת הריכוז על פי רבי נחמן? אליעד ... שמחה מאפשר לאדם משאבים נפשיים ופיזיים רבים יותר, ומאפשר לו להיות יותר ערני וחד, ולזהות טוב יותר את התובנות שכבר קיימות בתוכו. האם אפשר לשלוט במצבי רוח כדי להגיע לתובנות? אליעד מתייחס גם לשאלה האם ניתן לשלוט במצב הרוח, בכדי להבטיח הגעה לתובנות בכל מצב. הוא מציע שהעניין המרכזי אינו מצב הרוח עצמו, אלא רמת הריכוז של האדם. כלומר, אם אדם יצליח להיות מרוכז וקשוב בכל מצב, ללא קשר למצב רוחו, הוא יגיע לתובנות בצורה עקבית. עם זאת, הוא מדגיש שלעתים קרובות, דווקא מצב רוח שלילי הוא שמוביל את האדם לחשיבה עמוקה יותר, מכיוון שהוא מעורר שאלות וקונפליקטים פנימיים שמאלצים אותו לחפש פתרונות חדשים ותובנות חדשות. לכן, באופן פרדוקסלי, מצב רוח רע עשוי להיות גם בעל ערך להתפתחות מנטאלית. האם התובנות ב
בדיקות תוכנה / בקרת איכות - האם התוכנה הרוחנית והמחשבה שלך יציבות בכל מצב?
... תוכנה בקרת איכות - האם התוכנה הרוחנית והמחשבה שלך יציבות בכל מצב? כפי שכבר ביארתי, בכל תהליך שיש בעולם, יכול האדם ללמוד ממנו לחיים האישיים שלו. ובעולם המחשבים קיים מושג שנקרא בדיקות תוכנה. והוא שלפני ... את התוכנה הזאת תהליך של בקרת איכות, והתהליך הזה נקרא בדיקת תוכנה. ובתהליך בדיקת תוכנה, בודקים האם ועד כמה התוכנה אכן יציבה ופועלת בכל מצב. וכמובן שיש את תהליך הבדיקה הפשוט, שבו אותו בודק תוכנה פשוט משתמש בתוכנה בצורה רגילה, ובודק האם באמת התוכנה עושה את מה שהיא צריכה ... שלה במצבי קיצון. לדוגמה: אחת מהבדיקות שעושים כדי לבדוק עד כמה הצמיג של הרכב הוא איכותי, היא שמסובבים אותו במהירות קיצונית וחזקה על משטח כלשהו, ובודקים את גבולות העמידות של הצמיג. כדי לדעת כמה באמת הוא יכול להחזיק מעמד ולשרוד. וכאשר בודקים לדוגמה את היציבות של אתר אינטרנט כלשהו, אז מנסים לדמות תרחיש שבו נכנסים לאותו האתר מאות ואלפי אנשים באותה השנייה. ובודקים האם ועד כמה התשתיות של אותו אתר האינטרנט יציבות. וכך גם בכל מערכת ומערכת, חלק מתהליך בקרת האיכות של המערכת, הוא שמנסים להעמיד את המערכת במצב קיצון כלשהו, כדי לגלות את גבולות המערכת, כדי למצוא את ... שהוא עושה פעולה כלשהי או חושב על משהו כלשהו. ועל האדם להתבונן היטב ולשאול את עצמו, האם הדרך שלי להיות מאושר, האם היא יציבה בכל מצב? ואם האדם יתבונן היטב, הוא יראה שכל זמן שהאושר שלו תלוי בדבר חיצוני כלשהו, הרי שנוסחת האושר שלו לא מספיק יציבה. והאדם עצמו יכול לעשות לעצמו סוג של בקרת איכות ולבדוק את התוכנה שלו, דהיינו, את צורת המחשבה שלו. על ידי זה שהוא מתבונן היטב, ובודק את יציבות צורת המחשבה שלו, במקרי קיצון. כי האדם יכול לקחת את צורת המחשבה שלו, ולנסות לראות האם ועד כמה היא יכולה להתמודד עם האפשרויות השונות ועם הדעות השונות ... שהאדם עושה לעצמו, על ידי האדם בכל פעם משפר יותר ויותר את התוכנה שלו ואת צורת המחשבה שלו. עד שהוא מגיע אל האמת, שהיא יציבה תמיד ושורדת בכל מצב. ועוד באותו העניין נוסיף, שכל מה שנכון לתחום מדעי המחשב, נכון גם לתחום מדעי המחשבה. כי כאשר האדם לומד מדעי המחשב, הוא בעצם לומד ...
יציבות תפישת החיים - איך להשיג?
יציבות תפישת החיים - איך להשיג?
יציבות תפישת החיים - איך להשיג? איך להגיע ליציבות מחשבתית בחיים? אליעד כהן מסביר שהמפתח להשגת יציבות מחשבתית נמצא בחיפוש האמת, שהוא התהליך המרכזי שעל האדם לעבור. אנשים רבים חווים חוסר יציבות במחשבתם ומתוסכלים מכך, משום שהם משנים כל הזמן את דעתם. פעם חושבים שדבר מסוים הוא טוב, ופעם אחרת הוא רע, פעם בטוחים שעליהם ללכת בדרך אחת, ופעם אחרת בדרך אחרת. למרות שהדבר יכול להיראות שלילי, אליעד מבהיר שדווקא חוסר יציבות מחשבתית זו היא סימן חיובי, מאחר שהיא מעידה על כך שהאדם מחפש את האמת ואינו מפחד לשנות את דעותיו. מדוע רוב האנשים יציבים במחשבה שלהם? רוב האנשים בעולם הם יציבים בדעותיהם, אך לא בגלל חוכמה או הבנת המציאות לעומקה, אלא בעיקר מתוך פחד ושקר. היציבות שלהם נובעת מהחשש לפקפק באמונותיהם ולשאול שאלות יסודיות, שמא הדבר יוביל אותם לספקות ולתחושות ... האמת, שואל עצמו כל הזמן: אולי ההפך נכון? אולי אני טועה? אולי ההנחות הבסיסיות שלי שגויות? אדם זה ישנה לעיתים תכופות את דעותיו ויתפתח בעקבות כך. האם חוסר יציבות מחשבתית היא סימן ללמידה? כן, אליעד מבהיר שחוסר היציבות במחשבה הוא סימן שהאדם לומד ומתפתח. עדיף לנסות דרכים חדשות ולשנות את הדעות לעיתים קרובות, מאשר ... שהעולם קיים: אנשים מעטים בלבד באמת שואלים שאלות כמו האם העולם קיים? או אולי המציאות לא באמת קיימת? ורק בודדים אף יגיעו להבנה אמיתית של כך. מהי הדרך להגיע ליציבות אמיתית? אליעד מסביר כי הדרך היחידה להשגת יציבות אמיתית היא דרך מציאת האמת המוחלטת. כל עוד האדם לא הגיע לנקודת האמת, הוא תמיד יטריד עצמו בשאלות וספקות, וכל הזמן יחשוב שאולי הוא טועה. האמת היא הדבר היציב היחיד שקיים, משום שאמת מוחלטת לא תלויה בשכל האדם, לא בידיעתו ולא בהבנתו. האדם יכול לצעוק ולחשוב מה ... עדיין. הספקות שיש לאדם, לפי אליעד, הן למעשה הדבר שמוביל אותו להתפתחות, כי הן גורמות לו להמשיך לחפש תשובות ולשאול שאלות. ספקות אלה הן עדיפות בהרבה על פני יציבות שקרית שנובעת מבורות או פחדנות. מהי נקודת מחויב המציאות וכיצד מגיעים אליה? נקודת מחויב המציאות ... מתבצעת על ידי התמודדות חוזרת ונשנית עם שאלות וספקות, שוב ושוב, עד שהאדם מבין שכל ספק נוסף אינו אפשרי, והאמת הופכת להיות וודאית לחלוטין. האם כדאי להיות יציבים בשקר או לחיות בספק תמידי? אליעד כהן מסכם שעדיף לחיות בספקות מתמידים ולהתקדם לעבר האמת, מאשר להיות יציבים בשקר. היציבות השקרית היא סוג של טירוף, כמו אצל משוגע שמחזיק בעקביות בטעות שלו. לעומת זאת, יציבות אמיתית, שנובעת מחיבור עמוק לאמת המוחלטת, היא המצב האידיאלי. אדם שמוכן להתמודד עם ספקותיו ולשאול שוב ושוב, יגיע בסופו של דבר אל האמת המוחלטת ויזכה ביציבות אמיתית ונכונה. איך להגיע ליציבות בחיים? מהי יציבות מחשבתית? כיצד לדעת שהגעת לאמת? מהי מחויב המציאות? למה חשוב לשאול שאלות? האם הספק טוב להתפתחות אישית? איך למצוא את האמת המוחלטת? הפעם נדבר על יציבות בתפיסת המחשבה. אדם שואל: כיצד להגיע ליציבות במחשבה שלו? כלומר, הוא לא מצליח להישאר יציב בראש. כל הזמן משנה דעה. ראשית, חשוב לדעת שזה דבר טוב. כי זה אומר שאתה מחפש את האמת. מי יכול להיות יציב? משוגע, או מי שהגיע לאמת האמיתית. כי הגיע אל התכלית האמיתית. אך רוב בני האדם בעולם יציבים במחשבה שלהם, לא בגלל החכמה, אלא בגלל פחד ושקר. מרוב פחד וחשש להיכנס לספקות על מה שהוא יודע. ... העולם למשל? כמה באמת מבינים שהעולם לא באמת קיים? כמה יישמו זאת? יש הנחות יסוד שלא משנים את דעתם על זה, מרוב טיפשות, מהפחד לשנות את דעתם. מסקנה - אם אין לך יציבות מחשבתית סימן שאתה לומד. נכון שרצוי שלא תחזור על טעויות. תוודא שהדבר הקודם לא נכון. עדיף שתשנה ... שוב חושב אותה, היא אינה זהה. כי ההסתכלות תמיד תהיה מתוך פרספקטיבה אחרת. ואם האדם משנה שוב ושוב את דעתו, זה עדיף מאשר להיות תקוע בשקר. כעת נראה איך להגיע ליציבות. האמת היא הדבר היציב היחיד. על כל דבר אחר אפשר לשנות. אמת אינה תלויה בשכל שלך ולא בידיעתו, ולא במחשבתו. כמה שיצעק אין עולם, האמת לא תשתנה, האמת קבועה. הסיבה שאין לו יציבות היא בגלל שהוא רחוק מהאמת. מי שרוצה
יציבות תפישת החיים - איך להשיג?
יציבות תפישת החיים - איך להשיג?
יציבות תפישת החיים - איך להשיג? מהי המשמעות של חוסר יציבות במחשבה והאם זה חיובי? חוסר יציבות מחשבתית הוא מצב שבו האדם משנה את דעתו לעיתים קרובות. למשל, לפעמים הוא חושב שמשהו הוא טוב ולפעמים הוא חושב שזה רע. אדם כזה מתקשה להגיע להחלטות יציבות ומרגיש מבולבל וחסר ביטחון. על פי אליעד כהן, חוסר יציבות מחשבתית הוא דווקא סימן טוב. מדוע? כי מי שאינו יציב במחשבתו, בעצם מחפש את האמת. רק שני סוגי אנשים הם יציבים לגמרי במחשבתם: האחד הוא משוגע, שאינו מסוגל להבחין כלל בטעותו ולכן הוא בטוח בעצמו באופן עיוור, השני הוא אדם שהגיע להבנה מוחלטת של האמת האמיתית. אך רוב בני האדם בעולם דווקא כן יציבים במחשבתם, לא מפני שהם חכמים ויודעים את האמת, אלא בעיקר מפני שהם פוחדים ומתחמקים מספקות, מפחדים לבדוק את אמונותיהם. אנשים כאלה יציבים כי הם פשוט מסרבים להתמודד עם הסיכוי שהם אולי טועים. הם מעדיפים את הנוחות של האמונה ... רואה בכל פעם את הדברים מפרספקטיבה חדשה. לכן, גם אם נדמה לו שהוא חוזר לאותה דעה, הוא כבר לא אותו אדם, וזו כבר לא אותה דעה בדיוק. מהי יציבות אמיתית ואיך אפשר להגיע אליה? אליעד כהן מדגיש שיציבות אמיתית מגיעה אך ורק דרך האמת. הדבר היחיד שהוא יציב לחלוטין בעולם זו האמת. שקר אפשר לשנות כמה שרוצים. למשל, אפשר להחליט שצבע ירוק הוא אדום או ... יישאר ירוק תמיד. האמת איננה משתנה בגלל אמונות האדם או המחשבות שלו. אפשר לצעוק העולם לא קיים ועדיין העולם ימשיך להתקיים. לכן, מי שרוצה יציבות אמיתית חייב להגיע לאמת מוחלטת, כלומר, נקודה שבה הוא כבר לא יכול לשאול את עצמו אולי ... הם טובים מכיוון שהם מראים לאדם שהוא עדיין צריך להתפתח ולחפש את האמת. אליעד כהן מסביר שעדיף להיות בספק ולהתקדם לעבר האמת מאשר להיות יציב בשקר. מי שמספיק פעמים ישאל את עצמו אולי ההפך הוא נכון?, בסופו של דבר יגיע למצב של מחויב ... זה מצב שבו אי אפשר לשאול יותר אם ההפך הוא נכון, כי מתברר שגם ההפך עצמו זהה לדבר עצמו. כך, לאחר הרבה ספקות, האדם מגיע לוודאות מוחלטת וליציבות מחשבתית אמיתית שנובעת מתוך האמת. מה עדיף: יציבות שקרית או ספקות מתמידים? אליעד כהן מבהיר כי עדיף שיהיו לאדם ספקות מתמידים מאשר יציבות מדומה. יציבות מדומה, כמו זו של האדם המשוגע שתקוע באותו שיגעון כל חייו, היא שלילית ומגבילה. אדם שחי ביציבות שקרית הוא אדם תקוע, שלא מתקדם לעבר האמת. לעומת זאת, אדם שנמצא בספק מתמיד ושואל שאלות, מתקדם לאמת אמיתית ובסופו של דבר מגיע ליציבות אמיתית. מהי נקודת הוודאות המוחלטת? נקודת הוודאות המוחלטת או נקודת האמת היא מצב שבו ... מסוגל להגיע אליה. בסופו של דבר, המסקנה המרכזית של אליעד כהן היא כי הספק הוא הדרך לאמת, ועדיף להיות מלא ספקות ולהתקדם לאמת מאשר להיות יציב בשקר כלשהו. איך להשיג יציבות מחשבתית? מה זה מחויב המציאות? האם ספקות הם דבר טוב? איך להגיע לאמת המוחלטת? האם לשנות את דעתי זה חיובי? אדם שמשנה כל פעם משנה את מחשבתו פעם הוא חושב שזה טוב ופעם חושב שזה רע, ללא יציבות כל הזמן הדעה משתנה. השאלה מה לעשות? אדם שהוא לא יציב זה דבר טוב. אם אתה לא יציב במחשבה זה אומר שאתה מחפש את האמת. 2 אנשים בעולם יציבים אחד משוגע, השני זה מישהו שהגיע לאמת. רוב בני האדם בעולם ברובם הם יציבים במחשבה שלהם, רובם זה לא בגלל שהם חכמים בגלל שהם שקרנים גדולים ופחדנים גדולים להיכנס ... מה שהם יודעים. ואולי אני טועה? אולי ההוכחות שלי לא נכונות? לפחות הוא מנסה להגיע לאמת כלשהי. הדבר גורם לכך שרוב האנשים בעולם נמצאים ביציבות. למרות שאם אדם חשב פעם כך עכשיו הוא חושב אחרת, ישנן הנחות יסוד שאדם לעולם הוא לא ... אחרת ועכשיו כמו פעם. זה לא נכון, כי אף פעם אדם לא מגיע לאותה נקודה. עכשיו אתה מסתכל על הדברים בפרספקטיבה אחרת. אדם צריך לדעת שאם אין יציבות זה טוב יותר מאשר להיות יציב מתוך שקר. איך להגיע ל
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איזון נפשי, איזון מצב הרוח, איזון בחיים, איזון רגשי, יציבות רגשית, שינויים קיצוניים במצבי רוח משתנים בקיצוניות, תנודות קיצוניות במצבי הרוח, מאניה דיפרסיה, הפרעה בי פולארית, ויסות רגשי, מייצבי מצב רוח, מצב רוח יציב, איזון פנימי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: ויסות רגשי, דיכאון? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: ויסות רגשי, איך לנהל את הזמן? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לקבל החלטות? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לפרש חלומות? איך להאמין בעצמך? איך לשנות תכונות אופי? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לעשות יותר כסף? איך ליצור אהבה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחנך ילדים? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להיות מאושר ושמח? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשתול מחשבות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש או אין אלוהים? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה העולם קיים? למה יש רע וסבל בעולם? בשביל מה לחיות? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש אמת מוחלטת? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם באמת הכל לטובה? האם יש בחירה חופשית? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה המשמעות של החיים? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות מאושר? האם הכל אפשרי? למה יש רע בעולם? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להנות בחיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מורה רוחני מומלץ, טיפול הוליסטי, מאמן עסקי בנושא ויסות רגשי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2969 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 08:59:56 - wesi1