אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה ויסות רגשי ✔אדם רגיש מאוד, אנשים רגישים מאוד, רגישות גבוהה, רגישות יתר, קושי בויסות רגשי, טיפול בחוסר איזון רגשי, איך לא להתרגש מכל דבר? איך להיות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
אדם רגיש מאוד, אנשים רגישים מאוד, רגישות גבוהה, רגישות יתר, קושי בויסות רגשי, טיפול בחוסר איזון רגשי, איך לא להתרגש מכל דבר? איך להיות פחות רגיש? איך להפסיק להיות רגיש? איך לא להיות רגיש? למה אני רגיש מדי? למה אני רגיש מאוד?
מהי רגישות יתר ומדוע אנשים מסוימים רגישים מדי?

רגישות יתר מתארת מצב בו אדם מגיב באופן קיצוני לאירועים שונים, הן ברגשות חיוביים והן ברגשות שליליים. אנשים רגישים מאוד נוטים להיפגע בקלות, להיעלב במהירות ולחוות תנודות חדות במצב רוחם. אליעד כהן מסביר כי רגישות זו נובעת מכך שהאדם נותן פרשנויות רבות ומוגזמות לאירועים המתרחשים סביבו, ואינו מפריד בין מה שקורה במציאות (עובדות) לבין הפרשנויות האישיות שלו (פירושים).

כיצד משפיעות עובדות ופירושים על אנשים עם רגישות גבוהה?

לפי אליעד כהן, אדם רגיש מאוד מעניק פרשנות עמוקה ומורכבת לאירועים פשוטים ויומיומיים, מה שמוביל להעצמת הרגשות שלו. כשהאדם מפרש אירועים מעבר לעובדות הממשיות, הוא עלול לחוות סערה רגשית. לדוגמה, אם מישהו ברחוב אומר לאדם רגיש "לך לעזאזל", העובדה היחידה היא שאדם מסוים אמר את המשפט הזה. כל השאר, כגון "הוא שונא אותי", "הוא רוצה לפגוע בי", או "יש לי אויבים", הם רק פירושים סובייקטיביים של האדם הרגיש עצמו.

דוגמאות להבדל בין עובדות לפירושים

אליעד כהן נותן דוגמאות ברורות להבחנה בין עובדות לפירושים:
  • אם אדם מחמיא לך ואומר לך "אתה נחמד", העובדה היחידה היא שנאמרו המילים הללו. הפירושים כמו "הוא מחבב אותי", "אני מוצלח", או "אני אהוב" הם תוספות סובייקטיביות של האדם עצמו ואינם בהכרח נכונים.
  • כשמישהו לא עונה להודעה שלך, העובדה היא שההודעה נשלחה ולא נענתה. הפרשנויות כמו "הוא כועס עלי" או "הוא מתעלם ממני" הן פירושים שלך, שאינם בהכרח משקפים את המציאות.
כיצד תורמת ההבחנה בין עובדות לפירושים לאיזון רגשי?

ההבחנה בין עובדות לפירושים מאפשרת לאדם לנהל טוב יותר את תגובותיו הרגשיות. אדם המתרגל להפריד בין מה שבאמת קורה לבין איך שהוא מפרש את המצב, יכול להפחית את העוצמה הרגשית של תגובותיו. אליעד כהן מסביר שככל שהאדם מתרגל זאת יותר, כך הוא יגיע לאיזון רגשי, ותחושות של מאניה דיפרסיה, כעס פתאומי, עצב עמוק או שמחה קיצונית, יפחתו באופן משמעותי ואף ייעלמו.

הסיבה לכך שהפרשנויות גורמות לרגישות יתר

לפי אליעד כהן, הפרשנויות שאדם מייחס לאירועים הן הגורם המרכזי לרגישות גבוהה. כאשר אדם מתרחק מהעובדות ונותן לדמיון שלו "לרוץ", הוא מתחיל לספר לעצמו סיפורים מוגזמים, המגבירים את עוצמת הרגשות. לדוגמה, כאשר מישהו מביע ביקורת קטנה, האדם הרגיש עשוי לחשוב שמדובר בהוכחה לכך שהוא כישלון או לא ראוי לאהבה. אם אותו אדם היה מסתכל רק על העובדה - שהיא עצמה נייטרלית - הוא היה חווה פחות מתח נפשי.

כיצד ניתן להפחית את הרגישות ולשלוט ברגשות באופן מעשי?

אליעד כהן מציע דרך מעשית להתמודד עם רגישות יתר באמצעות ארבעה צעדים פשוטים וברורים:
  1. בדיקת המציאות:

    כאשר מרגישים תגובה רגשית חזקה, חשוב לשאול "מה באמת קרה?" לעומת "מה אני מפרש שקרה?". שאלה זו עוזרת לראות את המציאות בצורה נקייה יותר וללא הגזמות.
  2. התמקדות בעובדות בלבד:

    יש להשתדל לראות את האירועים "ביבש" - ללא פרשנויות רגשיות, כדי להימנע להיכנס לסערה רגשית.
  3. צמצום השערות והנחות:

    לא למהר להסיק מסקנות על כוונות של אנשים אחרים. רצוי לחכות לעובדות נוספות ולא לקפוץ למסקנות.
  4. סבלנות ותרגול מתמשך:

    אליעד מדגיש ששינוי חשיבה הוא תהליך ארוך שדורש תרגול וסבלנות. ככל שהאדם מתרגל יותר, כך הרגישות והתגובות הקיצוניות יופחתו.
הקשר הפילוסופי של עובדות ופירושים לרגישות יתר

ברמה עמוקה יותר, אליעד כהן מסביר שהמציאות עצמה היא נייטרלית - "האמת היא שלא קורה כלום". זה אומר שהדברים בעולם אינם טובים או רעים בפני עצמם, אלא אנחנו אלו שמדביקים להם משמעות. ככל שהאדם יהיה יותר מחובר לאמת (כלומר, העובדות בלבד ללא תוספות ופירושים), הוא יחווה פחות תנודות רגשיות. כל התגובה הרגשית הקיצונית נובעת מהדמיון ומהסיפורים שאנחנו מספרים לעצמנו, וכשאנחנו מפסיקים לספר לעצמנו סיפורים מוגזמים, התנודות הקיצוניות מתאזנות.

לסיכום: כיצד להגיע לאיזון רגשי ולהפסיק להיות רגיש מדי?

הסוד להתמודדות מוצלחת עם רגישות גבוהה טמון ביכולת להבחין בחדות בין העובדות המציאותיות לפירושים האישיים שאנו מייחסים להן. ככל שאדם יתאמן יותר בהפרדה זו ויתמקד בעובדות בלבד, כך יפחתו הסערות הרגשיות, והוא יצליח לחוות חיים מאוזנים יותר ופחות פגיעים.
איך להתמודד עם אדם רגיש מאוד?

אדם רגיש מאוד הוא מי שנפגע בקלות, מי שהסף הרגשי שלו נמוך מאוד וכתוצאה מכך הוא חווה רגשות בצורה קיצונית. כאשר מדובר ברגשות חיוביים, לרוב אין בעיה, אך כשמדובר ברגשות שליליים, אותם אנשים עלולים להיפגע בקלות ולהתקשות להתמודד עם המצב. השאלה המרכזית היא: איך ניתן להתמודד עם רגישות יתר?

הפתרון: הבחנה בין עובדות לפירושים

אחת הדרכים המרכזיות להתמודד עם רגישות יתר היא להבדיל בין עובדות לבין פירושים. אנשים רגישים נוטים להעניק פרשנויות רגשיות למאורעות בחייהם, וכתוצאה מכך הם מגיבים בעוצמה רבה יותר למצבים שונים.

מהי עובדה ומהו פירוש?

כאשר מתרחש אירוע כלשהו, יש להפריד בין העובדה האובייקטיבית לבין הפרשנות הסובייקטיבית שלו. לדוגמה:

- נניח שמישהו ברחוב קילל אותך ואמר לך: "לך לעזאזל".

- העובדה: אותו אדם אמר את המשפט הזה בקול.

- הפרשנות: "הוא שונא אותי", "הוא רוצה לפגוע בי", "החיים שלי נהרסו", "יש לי אויבים".

כל הפרשנויות הללו אינן עובדות, אלא תוצאה של איך שאנו תופסים את הדברים. אם נלמד להפריד בין העובדה למה שאנחנו חושבים על המצב, נוכל לשלוט ברגשות שלנו טוב יותר.

דוגמאות נוספות להבדלה בין עובדות לפירושים

- מישהו החמיא לך - האם זה אומר שהוא באמת מחבב אותך? לא בהכרח. העובדה היא שהוא אמר מילים מסוימות, אבל כל השאר הם פירושים שלך.

- מישהו לא ענה לך להודעה - העובדה היא שההודעה נשלחה ולא נענתה. הפירוש שלך יכול להיות: "הוא כועס עליי", "הוא לא מכבד אותי", אך אלה רק השערות.

מדוע הבחנה זו מסייעת לרגישות יתר?

הסיבה לכך שאנשים רגישים חווים רגשות חזקים היא שהם מעניקים משמעויות עמוקות לדברים שמתרחשים סביבם. אם אדם מסגל לעצמו הרגל לבחון כל אירוע ולשאול את עצמו: "מה קרה באמת ומה אני רק מפרש?" - הוא יוכל להפחית באופן משמעותי את הסערות הרגשיות שהוא חווה.

הקשר בין עובדות ופירושים לבין איזון רגשי

אנשים רגישים חווים תנודות רגשיות חדות - שמחה קיצונית לצד עצב עמוק, כעס פתאומי או התפרצויות רגשיות. הסיבה לכך היא שהרגשות שלהם מתבססים על פרשנויות ולא על המציאות האובייקטיבית. ככל שאדם לומד להיצמד לעובדות ולהמעיט בפרשנויות, כך הוא מצליח להגיע לאיזון רגשי טוב יותר.

יישום מעשי: איך להפחית רגישות יתר?

1. בחנו את המציאות - בכל פעם שאתם חווים רגש חזק, שאלו את עצמכם: "מה קרה באמת?" ו"מה אני מפרש שקרה?".

2. התמקדו בעובדות - נסו לראות את האירוע בצורה יבשה, ללא תוספות רגשיות.

3. צמצמו הנחות - אל תמהרו להסיק מסקנות על כוונות של אחרים, אלא חכו לעובדות נוספות שיאששו או יפריכו את ההשערות שלכם.

4. התאזרו בסבלנות - תהליך של שינוי חשיבתי דורש זמן, אך ככל שתתרגלו אותו, כך תהפכו לפחות רגישים ופגיעים.

לסיכום

אם אתם רגישים מאוד או מתמודדים עם אנשים רגישים, חשוב להבין שהרגישות הגבוהה נובעת מפרשנות סובייקטיבית של אירועים ולאו דווקא מהמציאות עצמה. על ידי הבחנה ברורה בין עובדות לפירושים, ניתן למנוע סערות רגשיות ולחיות חיים מאוזנים יותר.
עובדות ופירושים, איך להיות מאוזן רגשית? איך לא להתרגש מדברים? איך לקחת דברים בקלות? טיפול במאניה דיפרסיה, טיפול במצבי רוח קיצוניים, איך להגיע לאיזון רגשי?
עובדות ופירושים עוצמה להיכנס התרגשות להתמודד עם מאניה דיפרסיה איך להתמודד עם רגישות יתר הרגל אליעד כהן לשלוט חשיבה קיצונית חוסר איזון רגשי אדם רגיש אדם רגיש מאוד איזון איזון רגש איזון רגשי איך לא להיות איך לא להיות רגיש איך לא להתרגש איך לא להתרגש מכל דבר איך להיות איך להיות פחות איך להיות פחות רגיש איך להפסיק איך להפסיק להיות איך להפסיק להיות רגיש אני רגיש מאוד אני רגיש מדי אנשים אנשים רגישים מאוד הרגשה הרגשת התרגשות ויסות רגשי חוויה חוויות חווית חוסר איזון חוסר איזון רגשי טיפול טיפול בחוסר איזון רגשי טיפולים לא להיות רגיש לא להתרגש לא להתרגש מכל דבר להיות פחות להיות פחות רגיש להיות רגיש להפסיק להפסיק להיות להפסיק להיות רגיש להתרגש להתרגש מכל דבר למה אני רגיש מאוד למה אני רגיש מדי מאוד רגיש מטופל מטופלים מטפל קושי קושי בויסות רגשי קשיים רגיש רגיש מאוד רגישות רגישות גבוהה רגישות יתר רגש רגשות רגשיות תחושה תחושות תחושת
ויסות רגשי, חוסר ויסות רגשי, רגשות חזקים, רגשות לא הגיוניים, רגשות לא פרופורציונאליים, חוסר איזון רגשי, רגשות עוצמתיים, למה אני כל כך עצבני? למה אני כל כך כועס? למה אני כל כך מפחד? קושי בוויסות רגשי, למה אני כל כך רגיש?
ויסות רגשי, חוסר ויסות רגשי, רגשות חזקים, רגשות לא הגיוניים, רגשות לא פרופורציונאליים, חוסר איזון רגשי, רגשות עוצמתיים, למה אני כל כך עצבני? למה אני כל כך כועס? למה אני כל כך מפחד? קושי בוויסות רגשי, למה אני כל כך רגיש?
ויסות רגשי , חוסר ויסות רגשי, רגשות חזקים, רגשות לא הגיוניים, רגשות לא פרופורציונאליים, חוסר איזון רגשי, רגשות עוצמתיים, למה אני כל כך עצבני? למה אני כל כך כועס? למה אני כל כך מפחד? קושי בוויסות רגשי, למה אני כל כך רגיש? מהם הגורמים שמשפיעים על עוצמת הרגש שלנו? בהרצאה זו, אליעד כהן מסביר את המנגנונים שמאחורי רגשות כגון כעס, עצב, שמחה, ואיך הם משפיעים על האופן שבו אנו תופסים סיטואציות שונות. הוא מדבר על ויסות רגשי, חוסר ויסות רגשי, רגשות חזקים, רגשות לא הגיוניים ורגשות לא פרופורציונאליים. הוא מתאר מצבים שונים בהם אנשים חווים רגשות עזים, לא פרופורציונאליים או לא הגיוניים, ומסביר את המנגנונים שמאחורי ... אם מצבנו הכללי טוב, אנו נוטים להרגיש יותר אופטימיים ולהגיב בצורה יותר חיובית לסיטואציות. מהו הויסות הרגשי ואיך הוא משפיע על ההתמודדות שלנו עם רגשות? ויסות רגשי הוא היכולת לשלוט על הרגשות שלנו, במיוחד כשמדובר ברגשות חזקות או לא פרופורציונאליות. אליעד מציין כי חוסר ויסות רגשי יכול לגרום לכך שהאדם יגיב בצורה קיצונית או לא רציונלית למצבים שונים. הדרך להתמודד עם זה היא להבין את הגורמים שמאחורי הרגשות, כמו למשל חוויות שליליות שצברנו במהלך היום, ולהיות ... יכולה לעזור לנו להבין אם הרגש שאנחנו חווים הוא פרופורציונאלי למצב, או שהוא נובע ממקום אחר. ויסות רגשי כעס עוצמת רגשות חוסר ויסות רגשי רגשות לא פרופורציונאליים רגשות לא הגיוניים איך להתמודד עם כעס למה אני נפגע מהר? למה אני נפגע בקלות? כעס, רוגע, במה תלויה עוצמת הרגש? למה מישהו מוציא עליך את העצבים? למה מישהו ...
מצבי רוח משתנים, מצבי רוח קיצוניים, הפרעה דו קוטבית, מאניה דיפרסיה, מייצבי מצב רוח, מצב רוח לא יציב, מצב רוח תנודתי, מצב רוח רע ללא סיבה, מצבי רוח לא יציבים, ויסות עצמי, חוסר ויסות רגשי, הפרעה אפקטיבית, הפרעת מצב רוח, פסיכיאטריה
מצבי רוח משתנים, מצבי רוח קיצוניים, הפרעה דו קוטבית, מאניה דיפרסיה, מייצבי מצב רוח, מצב רוח לא יציב, מצב רוח תנודתי, מצב רוח רע ללא סיבה, מצבי רוח לא יציבים, ויסות עצמי, חוסר ויסות רגשי, הפרעה אפקטיבית, הפרעת מצב רוח, פסיכיאטריה
... רוח משתנים, מצבי רוח קיצוניים, הפרעה דו קוטבית, מאניה דיפרסיה, מייצבי מצב רוח, מצב רוח לא יציב, מצב רוח תנודתי, מצב רוח רע ללא סיבה, מצבי רוח לא יציבים, ויסות עצמי, חוסר ויסות רגשי , הפרעה אפקטיבית, הפרעת מצב רוח, פסיכיאטריה מהו פתרון ודאי למצבי רוח משתנים ולמאניה דיפרסיה? אליעד כהן מסביר מהי מאניה דיפרסיה (הפרעה דו - קוטבית) ...
רגישות יתר, עצבנות יתר, פגיעות יתר, כועס מהר, נפגע מהר, מתרגש מהר, מה טוב בכעס? מה טוב בלהיות רגיש? מה טוב בלהיות עצבני? מה טוב ברע? מה טוב בלהרגיש רע?
רגישות יתר, עצבנות יתר, פגיעות יתר, כועס מהר, נפגע מהר, מתרגש מהר, מה טוב בכעס? מה טוב בלהיות רגיש? מה טוב בלהיות עצבני? מה טוב ברע? מה טוב בלהרגיש רע?
רגישות יתר, עצבנות יתר, פגיעות יתר, כועס מהר, נפגע מהר, מתרגש מהר, מה טוב בכעס? מה טוב בלהיות רגיש? מה טוב בלהיות עצבני? מה טוב ברע? מה טוב בלהרגיש רע? מה טוב בכעס? מה טוב ברגישות יתר? ההרצאה עוסקת בנושאים של רגשות כמו כעס, רגישות יתר, עצבנות ותחושות של פגיעות יתר. במהלך ההרצאה, נשאלת השאלה - מה טוב בכעס? ומה טוב ברגישות? הצורך להרגיש רע, הכעס, הרגישות והפגיעות נראים ... של טוב שמסתתרים בהם, אם מבינים את המהות הפנימית של רגשות אלו. מה המשמעות של רגישות יתר? אליעד מסביר את מהות הרגישות המוגברת ואת השפעתה על אדם. המושג רגישות יתר מתאר מצב בו אדם חש תחושות חזקות ועמוקות מכל מילה או פעולה שמבוצעת כלפיו. תופעה זו אינה בהכרח שלילית, כי גם ברגישות יתר יש יתרון - היא מאפשרת לאדם להרגיש את העולם בצורה חיה ומוחשית יותר. כאשר אדם פגיע ורגיש יותר, הוא גם מסוגל להרגיש את הדברים בצורה כנה יותר. אך כל רגישות כזו, אם היא מוגזמת, עשויה לגרום לסבל פנימי. האם רגישות יתר היא תמיד דבר רע? רגישות יתר יכולה להתבטא בכך שאדם נפגע בקלות ממילים או מעשים של אחרים. הוא עשוי להרגיש פגוע מכל מילה שנאמרת לו או מכל פעולה של אחרים. אליעד מציין שהרבה ... תמיד מדובר בהשפעה אובייקטיבית. אליעד שואל האם כל אדם שרגיש יותר הוא באמת יותר רגיש, או שאולי הוא פשוט מרגיש את מה שהוא צריך להרגיש כדי להגיע לתובנות של חיים עמוקים יותר. מה טוב בצמצום ובצמצום רגשי? ההרצאה נוגעת גם בשאלה של ... חוכמה. הוא מסביר שיכולת החוכמה נובעת פעמים רבות דווקא מתוך הרגשות, ואדם שאינו רגיש כלפי עצמו או כלפי אחרים, לא תמיד מצליח להבין את עולמו הפנימי בצורה מלאה. ההבנה הרגשית מאפשרת לאדם להבין את המקום של חוכמה אמיתית ולהגיע ... בכיצד לאהוב את כולם אלא גם בהכרה של השפעת הבחירות שלנו על חיינו. מה טוב בכעס? רגישות יתר - למה זה קורה? כיצד להתמודד עם כעסים? הקשר בין רגשות לחוכמה האם רגשות תמיד רעים? האם יש טוב בצמצום רגשי? ...
הספר להצליח בכוח המחשבה - איזון בחיים, איזון נפשי, חוסר איזון, קיצוניות - מה *רע* באיזון? איך לחיות בצורה טובה ו*לא* מאוזנת? איך לחיות על הקצה?
הספר להצליח בכוח המחשבה - איזון בחיים, איזון נפשי, חוסר איזון, קיצוניות - מה *רע* באיזון? איך לחיות בצורה טובה ו*לא* מאוזנת? איך לחיות על הקצה?
... להצליח בכוח המחשבה - איזון בחיים, איזון נפשי, חוסר איזון, קיצוניות - מה רע באיזון? איך לחיות בצורה טובה ולא מאוזנת? איך לחיות על הקצה? מה רע באיזון ואיך לחיות חיים שלמים בקיצוניות? אליעד כהן עוסק בהרצאה זו בנושא איזון בחיים, ובמיוחד במהות של איזון נפשי וחוסר איזון. ההרצאה מבוססת על הספר להצליח בכוח המחשבה (עמוד 42), שאליעד כתב בעצמו. הוא מסביר שרוב האנשים בעולם תופסים את האיזון כמצב הרצוי ביותר, ומאמינים כי החיים המאוזנים הם חיים טובים ובריאים. למרות זאת, אליעד מתאר כי חיים באיזון הם בעצם אשליה, כי הם מחייבים את האדם להתפשר ולהגביל את רצונותיו האמיתיים. למה רוב האנשים חושבים שאיזון זה טוב? אליעד מסביר שרוב האנשים מאמינים באיזון כי כך נמנעים ממצבים של מאבקים פנימיים בין רצונות מנוגדים. לדוגמה, אדם שרוצה לאכול אוכל לא בריא אבל גם רוצה להישאר בריא, מנסה לשמור על איזון - הוא אוכל קצת אוכל לא בריא, עושה ספורט, ומאמין שכך הוא חי חיים טובים ומאוזנים. עם זאת, לפי אליעד, זהו פתרון של טיפשים ושקרנים. הוא מכנה את הפתרון הזה פשרה, שבה האדם לא ממלא את רצונותיו עד הסוף, וכתוצאה מכך לעולם לא מגיע לסיפוק אמיתי. האדם חי חיים של כאילו, ולא מבטא באמת אף רצון במלואו. הוא מדגים זאת דרך דוגמה פשוטה של אדם שאוכל מעט ממתקים ושומר על איזון, ואומר שבפועל האדם לא נהנה משום מצב - הוא תמיד סובל במידה מסוימת. מה רע באיזון בחיים האישיים והמשפחתיים? אליעד מביא דוגמה נוספת של אדם שמנסה לאזן בין עבודה למשפחה. האדם עובד באופן מתון כדי להיות עם המשפחה, אך ... אחר ולא משיג אף אחד מהם בצורה שלמה. לפי אליעד, המצב הזה נוצר בגלל תפיסות שקריות של יועצים, פסיכולוגים, גורואים ורבנים, שמעודדים את האדם לחיות חיים מאוזנים. הוא מאשים גם את האנשים עצמם שמאמינים בשקרים אלה וממשיכים לסבול. מדוע חוסר איזון עדיף לפעמים על איזון מדומה? אליעד אומר שאולי עדיף שאדם יחיה חיים קצרים בחוסר איזון מוחלט ויספק את רצונותיו עד הסוף, אפילו במחיר חייו, מאשר לחיות חיים ארוכים של פשרות ואומללות. מבחינתו, חוסר איזון אמיתי הוא החופש לבטא כל רצון בשלמות, גם אם הוא מסוכן או הרסני. הוא מביא כדוגמה אדם שיבחר לאכול עד שימות, וטוען שיכול להיות שזה טוב יותר מאשר לחיות 80 שנה בחיים פושרים של פשרות. אז מהו איזון אמיתי? אליעד מציע פתרון אחר לגמרי - איזון אמיתי פנימי. מדובר באיזון שאינו נובע מפשרה, אלא מתוך הבנה עמוקה של הרצונות המנוגדים שבתוך האדם. הוא טוען שהדרך להשיג איזון אמיתי היא לחקור לעומק את הרצונות ולשאול למה באמת אני רוצה את הדבר הזה?. לדבריו, אם האדם יתבונן מספיק עמוק, הוא יגיע לשורש הרצונות שלו ויבין מדוע הרצונות שלו נראים מנוגדים. האיזון האמיתי הוא מצב שבו האדם מצליח להכיל את שני הרצונות המנוגדים שלו בו זמנית, לא מתוך התפשרות אלא מתוך שלמות פנימית אמיתית. אליעד ... כזו, הוא חווה מצב שבו הוא עצמו זה שבוחר את הרצונות שלו - כולל את הניגודים שבהם - ואינו מרגיש שהם נכפים עליו מבחוץ. במצב זה האדם אינו זקוק יותר לאיזון כפוי של פשרה, אלא חי חיים שלמים באמת, שבהם כל רצונותיו מתממשים באופן מלא מבפנים. אליעד קורא לכך לחיות בקיצוניות ובאיזון בו - זמנית, כי האדם באמת מסוגל להכיל את כל הקיצוניות שבתוכו, בלי צורך להתפשר. איך מגיעים למצב של
איזון / חוסר איזון - מה טוב / רע באיזון ובחוסר איזון? איך להגיע לאיזון אמיתי?
איזון חוסר איזון - מה טוב רע באיזון ובחוסר איזון? איך להגיע לאיזון אמיתי? מהו איזון? איזון הוא כאשר האדם לא מושך את ... לא יותר מידי לצד אחד ולא יותר מידי לצד אחר, אלא הכל לפי ההיגיון ולפי מה שנכון לאותו הרגע. מה טוב באיזון? האיזון מאפשר לאדם להינצל מהמלחמה שיש בין הכוחות השונים, על ידי זה שהוא מתייחס לכל אחד ואחד מהם בצורה מאוזנת, ולא מקפח אף אחד מהם. אך מי שיתבונן בעניין יראה, כי גם באיזון יש לפעמים חיסרון. והוא שעם כל הכבוד לאיזון, הוא לא באמת נותן מענה מושלם לכל אחד ואחד ... שיש באדם. לדוגמה: אדם שרוצה מאוד לאכול אוכל מתוק ומשמין ומהצד השני רוצה גם לא להשמין. אצל אדם כזה לחיות באיזון פירושו, לאכול באופן הגיוני בלי להשמין. לכאורה זה טוב. כי לרעוב זה לא פתרון, ולהשמין זה לא פתרון, אז אוכלים בצורה מאוזנת. אלא שבמקרה כזה לדוגמה, האדם לא באמת נותן מענה לרצון שלו לאכול יותר. כי הוא מאזן אותו ולא מאפשר לו לבוא לידי ביטוי בשלמות כפי מה שהוא. אז מהו איזון נכון? תשובה: יש שני סוגים של איזון. איזון כפוי ואיזון אמיתי פנימי. כאשר יש בתוך האדם כוחות שונים שכל אחד מהם מושך אותו לכיוון אחר, במקרה כזה גם אם האדם חי באיזון כלפי חוץ, הרי שטוב יותר יהיה אם הוא יגיע גם לאיזון פנימי ולא רק לאיזון חיצוני. כאשר כלפי חוץ האדם חי באיזון, הרי שחשוב גם לשים לב לכך, שהכוחות והרצונות השונים שיש בתוך האדם, שגם הם יהיו בהרמוניה ושיחיו בשלום זה לצד זה. גם בתוך האדם ולא רק כלפי חוץ. איזון אמיתי הוא, כאשר האדם מסוגל להכיל את כל הרצונות שלו באמת, ולהגיע למצב כזה, שבו האיזון שלו כלפי חוץ, נובע מכך שהכוחות השונים שבתוכו מאוזנים. ואיך מגיעים לאיזון פנימי? תשובה: על ידי הבנה. מלחמה נוצרת ... וככל שהאדם מבין את עצמו ואת המציאות טוב יותר, כך הספקות שלו נעלמים, התמונה מתבהרת והמאבקים נעלמים. וזהו איזון אמיתי. לסיכום: על האדם לנסות להבין את עצמו ואת המציאות טוב יותר. ועל ידי זה הכוחות השונים שבתוכו יהיו באיזון אמיתי. ...
איזון - מה טוב ב*חוסר* איזון? ומהו איזון טוב באמת?
איזון - מה טוב בחוסר איזון? ומהו איזון טוב באמת? מי החליט שאיזון זה טוב? מה טוב בחוסר איזון? ומהו איזון אמיתי? שאלה: האם האמת היא מאוזנת? תשובה: האמת היא אינה מאוזנת, היא אחת וקיצונית. האמת היא אחת. והאיזון הוא טוב רק כאשר הוא נובע ממקום של אמת. פירוש: איזון מתפרש לפעמים כוויתור על שלמות. האדם רוצה X ובשם האיזון הוא מדחיק את הרצון שלו. האם זאת השלמות להדחיק את הרצון? מי החליט שזה טוב? מי החליט שזה האיזון הנכון? השלמות היא האיזון הנכון. האדם צריך לממש את הפוטנציאל האישי שלו בצורה מלאה ומושלמת. ושום שיקול של איזון לא אמור למנוע מהאדם להגיע אל השלמות. איזון שפירושו להתפשר על השלמות, אינו איזון נכון. הוא ויתור ופשרה שאינה נצרכת. מהו האיזון הנכון? איזון נכון = היצמדות לאמת שנראית כבלתי מאוזנת = שלמות. הסבר: מה טוב באיזון? איזון = שלום בין גורמים שונים = הימנעות ממחלוקת = שלמות. מתי צריך איזון? תשובה: כאשר ישנם גורמים שכל אחד מושך לכיוון אחר. במקרה כזה נוצר הצורך לאזן ביניהם כדי שלא תפרוץ מלחמה. כמו כן כאשר ישנם מספר גורמים שחסרים אחד את השני, דהיינו, שכל אחד מהם בלבד אין בו את הטוב שנמצא באחרים ושימוש רק באחד יחסיר את הטוב של האחרים. במקרה כזה מגיע הצורך לאיזון. האיזון הטוב הוא האיזון כאשר יש שלמות ואין צורך באיזון. הסבר: כאשר האדם נצמד לאמת האחת והבלתי מאוזנת , על ידי זה הוא מגיע אל השלמות. כאשר הכל מושלם, כבר אין צורך באיזון. זא יש איזון של שלמות. האמת היא איזון שאינו נובע מפשרה ומוויתור, אלא משום שאין שום קונפליקט בין שום דבר לשום דבר. אז ממילא אין צריך איזון. הצורך באיזון נובע מפירוד. כאשר יש לאדם תכונות מנוגדות רצונות שונים, שכל אחד מהם מושך אותו לכיוון אחר, במקרה כזה הוא מחפש
תלותיות, תלות רגשית, איך לא להיות תלוי רגשית? איך להשתחרר מתלות רגשית? איך להוציא מישהו מהראש? איך להתמודד עם תלותיות רגשית? למה אני תלוי רגשית? איך להפסיק להיות תלוי רגשית? ממה נובעת תלות רגשית? טיפול בתלותיות רגשית
תלותיות, תלות רגשית, איך לא להיות תלוי רגשית? איך להשתחרר מתלות רגשית? איך להוציא מישהו מהראש? איך להתמודד עם תלותיות רגשית? למה אני תלוי רגשית? איך להפסיק להיות תלוי רגשית? ממה נובעת תלות רגשית? טיפול בתלותיות רגשית
... תלות רגשית, איך לא להיות תלוי רגשית? איך להשתחרר מתלות רגשית? איך להוציא מישהו מהראש? איך להתמודד עם תלותיות רגשית? למה אני תלוי רגשית? איך להפסיק להיות תלוי רגשית? ממה נובעת תלות רגשית? טיפול בתלותיות רגשית מהו המנגנון שגורם לתלות רגשית וכיצד להשתחרר ממנו? תלות רגשית היא מצב שבו אדם מרגיש ... אליעד כהן מדגיש נקודה נוספת, מעניינת וחשובה: גם הרצון להפסיק להיות תלוי בדברים הוא עצמו סוג של תלות. כאשר אדם אומר שהוא רוצה להיות חופשי מכל תלות, בעצם גם זה סוג של תלות, מכיוון שהוא תלוי ברעיון של לא להיות ... מודע אם לבחור בתלות או להשתחרר ממנה בהתאם לרצונו. תלות רגשית איך לא להיות תלוי רגשית? תהליך חקירה פנימי תלות בזוגיות כיצד להשתחרר מתלות רגשית? איך לא להיות תלוי רגשית? מהו המנגנון של התלות הרגשית ואיך להשתחרר ממנה? ההרצאה מתחילה בשאלה אם אפשר לא להיות תלוי בשום דבר, והתשובה שניתנת היא שזו שאלה שאי ... להוכיח או להפריך בצורה מוחלטת. השאלה האמיתית היא איך אפשר להיות פחות תלוי בדברים או פחות תלוי במצבים מסוימים, וזו שאלה שכל אחד יכול לבדוק על עצמו. ההסבר המרכזי הוא שהתלות הרגשית נובעת משני מנגנונים במוח: 1. ... אחרות למלא אותו. בהרצאה נדונה גם נקודה נוספת: גם הרצון להפסיק להיות תלוי הוא עצמו סוג של תלות, כי גם כאן ישנו רצון להיות עצמאי ולעיתים הרצון הזה יכול להיות מוגזם. לכן, יש לקחת את הזמן לחקור את עצמך ולהבין את ... באמת בוחר להיות תלוי ומתי אתה בוחר לא להיות תלוי. תלות רגשית איך לא להיות תלוי רגשית תהליך חקירה פנימי תלות בזוגיות כיצד להשתחרר מתלות רגשית ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אדם רגיש מאוד, אנשים רגישים מאוד, רגישות גבוהה, רגישות יתר, קושי בויסות רגשי, טיפול בחוסר איזון רגשי, איך לא להתרגש מכל דבר? איך להיות פחות רגיש? איך להפסיק להיות רגיש? איך לא להיות רגיש? למה אני רגיש מדי? למה אני רגיש מאוד?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: ויסות רגשי, איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם לחץ? דיכאון? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? מועקות נפשיות וייאוש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: ויסות רגשי, איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בזוגיות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לא להישחק בעבודה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להעריך את עצמך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לחנך ילדים? איך לקבל החלטות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לפרש חלומות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לעשות יותר כסף? איך לשנות תכונות אופי? איך להיגמל מהימורים? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לנהל את הזמן? איך להעביר ביקורת בונה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להיות מאושר? למה יש רע בעולם? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצר העולם? האם יש או אין אלוהים? האם אפשר לדעת הכל? למה לא להתאבד? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש אמת מוחלטת? האם יש משמעות לחיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה המשמעות של החיים? האם באמת הכל לטובה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להנות בחיים? מי ברא את אלוהים? האם יש בחירה חופשית? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? אולי אנחנו במטריקס ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי מומלץ, מאמן רוחני, מטפל התנהגותי קוגניטיבי בנושאי ויסות רגשי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 0.7813 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 21:00:51 - wesi1