אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אופי קיצוני ✔איזון נפשי, איזון מצב הרוח, איזון בחיים, איזון רגשי, יציבות רגשית, שינויים קיצוניים במצבי רוח משתנים בקיצוניות, תנודות קיצוניות במצבי...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
איזון נפשי, איזון מצב הרוח, איזון בחיים, איזון רגשי, יציבות רגשית, שינויים קיצוניים במצבי רוח משתנים בקיצוניות, תנודות קיצוניות במצבי הרוח, מאניה דיפרסיה, הפרעה בי פולארית, ויסות רגשי, מייצבי מצב רוח, מצב רוח יציב, איזון פנימי
מה באמת גורם לאדם להרגיש טוב או רע?

ההרגשה הטובה או הרעה של האדם איננה קשורה ישירות למאורעות שקורים לו, אלא לניגודיות שבין התחושות שהוא חווה. כאשר אדם חווה כאב או סבל, הוא מחפש משהו שיעשה לו טוב כדי להקל על הכאב, אך לעיתים דווקא הניסיון להרגיש טוב יותר הוא זה שיגרום לו בסוף להרגיש רע יותר. הניגוד בין מצבי הטוב והרע הוא שקובע את עוצמת החוויה הרגשית של האדם, ולכן ככל שהמעבר בין התחושות קיצוני יותר, כך האדם סובל יותר בטווח הארוך.

למה קונטרסט רגשי יוצר יותר סבל?

ההסבר של אליעד לעניין הוא באמצעות דוגמה של הסתגלות העיניים לאור ולחושך. אם אדם שוהה זמן רב בחדר חשוך, עיניו מתרגלות לכך, והוא רואה בצורה סבירה. כאשר ידליקו אור בחדר, האדם יראה טוב יותר לזמן קצר, אך אם יכבו את האור שוב, האדם ירגיש שהוא רואה פחות טוב ממה שראה קודם. מדוע? כי ברגע שנחשף לאור, עיניו התרגלו לרמה חדשה של תאורה, וכאשר התאורה חוזרת למצב הקודם, החושך מרגיש חשוך יותר מקודם. כך גם לגבי תחושות חום וקור: אם אדם חם לו מאוד, ואז הוא מכניס את היד למים קפואים, ברגע שהוא יוציא את היד, הוא ירגיש שהאוויר החמים שהיה קודם הוא כעת חם עוד יותר.

איך הניגודיות משפיעה על איזון נפשי ועל מצבי רוח?

אליעד מסביר שהניגודיות הזו גורמת לכך שכאשר אדם נמצא במצב רוח רע (כגון דיכאון), הוא מנסה באופן טבעי לפצות את עצמו במשהו שיעשה לו טוב בצורה קיצונית, כמו ללכת למסיבה, להשתמש בסמים, או לאכול מאכלים מאוד מתוקים. אך הבעיה בכך היא שברגע שההשפעה של הדבר הטוב חולפת, הנפילה למצב הרע תהיה הרבה יותר חדה וקשה. לדוגמה, אדם הסובל מדיכאון ומנסה לפצות עצמו בסמים כדי להרגיש אושר קיצוני, ירגיש נפילה חדה הרבה יותר כאשר השפעת הסמים תחלוף, וכך הסבל שלו יוגבר.

מדוע חיפוש אחרי הטוב הקיצוני יוצר תנודות רגשיות קשות?

כאשר האדם מנסה לפצות את עצמו בצורה מוגזמת כדי להרגיש טוב, הוא בעצם יוצר לעצמו מטוטלת רגשית, שבה הוא נע בין שני מצבים קיצוניים - מאניה ודיפרסיה. במצב המאניה הוא מרגיש טוב בצורה מוגזמת ולא אמיתית, ואז הנפילה לדיפרסיה קשה ועמוקה יותר. כאשר האדם נמצא בדיכאון, כל דבר חיובי נראה לו כפתרון מוחלט למצוקה, ולכן הוא נסחף במהירות לאושר קיצוני שאיננו יציב ואינו אמיתי. הנפילה שבאה לאחר מכן היא כואבת ומחזקת עוד יותר את המצב הדיכאוני.

כיצד אפשר להגיע לאיזון רגשי אמיתי?

הדרך להשגת איזון רגשי איננה על ידי בריחה לקיצוניות ההפוכה בכל פעם שרע, אלא על ידי חיפוש נקודת איזון פנימית. אם רע לאדם, אליעד ממליץ לא לברוח מיד לתחושה טובה קיצונית, אלא לנסות להבין את המצב, להתבונן בו, להטיל ספק, ולנסות להגיע למצב של שלווה פנימית ורגועה יותר. למשל, אם לאדם חם, הוא לא צריך מיד להכניס את היד לקרח, אלא לנסות להסתגל לטמפרטורה הקיימת. אם אדם בדיכאון, הוא לא חייב לחפש מסיבה שתשמח אותו באופן מלאכותי, אלא לנסות להגיע למצב רגשי יציב ורגוע יותר. בצורה כזו הוא מקטין את הקונטרסט ואת הניגודיות הרגשית, ומייצר לעצמו איזון פנימי ויציב לאורך זמן.

מהי הבעיה בשימוש בדברים שעושים טוב קיצוני (כמו סמים או אוכל מתוק)?

השימוש במשהו שעושה לאדם טוב בצורה מוגזמת וקיצונית יוצר מעגל הרסני שבו הנפילה חזרה למצב הרע היא קשה יותר. לדוגמה, אדם שסובל מנפילת סוכר בדם ואוכל משהו מאוד מתוק, יחווה הקלה מיידית, אך לאחר מכן הסוכר יצנח במהירות, והנפילה תהיה עוד יותר חדה וכואבת. הפתרון, לפי אליעד, הוא לחפש משהו מאוזן, שיתן לו סוכר יציב יותר בגוף, כמו אכילת מזונות שבהם הסוכר מתפרק לאט, וכך התנודתיות מתמתנת.

איך אפשר לשלוט על התנודתיות הרגשית?

לפי אליעד, האידיאל אינו להימנע לחלוטין מתחושות טובות או רעות, אלא לפתח את המיומנות לשלוט בתנודתיות של מצב הרוח. כלומר, האדם יכול להחליט האם הוא רוצה תנודות רגשיות גדולות או קטנות, אך עליו להבין שאם הוא בוחר לחוות טוב קיצוני, הוא בהכרח יסבול גם מרע קיצוני. ולכן, המומחיות שהאדם צריך לפתח היא היכולת לבחור מתי ואיך הוא מתנדנד בין הרגשות השונים, ולשלוט במצב הרוח שלו מתוך מודעות לתוצאות.

כיצד משפיעה ניגודיות על ילדים ועל החיים בכלל?

אליעד מציג דוגמה לילד שעושים עליו חרם בבית הספר, וההורה בתגובה מפנק אותו מאוד בבית. הפינוק הקיצוני בבית גורם לכך שהילד יחווה סבל קשה עוד יותר בחרם, כי הקונטרסט בין האהבה שהוא מקבל בבית לבין החרם בבית הספר הופך להיות קיצוני מדי. כך גם אדם שיוצא לחופש ארוך: הוא נהנה מהחופש, אך בסופו של דבר ירגיש סבל רב יותר כשהוא חוזר לשגרה, כי הקונטרסט בין החופש לבין העבודה הוא גדול מדי. במקום חופשה ארוכה, אולי עדיף לעבוד פחות באופן קבוע וכך להפחית את הקונטרסט הרגשי.

לסיכום, איזון רגשי אמיתי אינו נוצר על ידי בריחה מרגשות רעים לקיצוניים טובים, אלא מתוך הבנה ומודעות לניגודיות הרגשית, ושליטה בתנודות של מצב הרוח.
נושא השיחה: טוב ורע - הבנת הדינמיקה והשלכותיה

בן אדם רוצה להרגיש טוב כשהוא מרגיש רע, ולכן הוא מחפש משהו שישפר את מצבו. זה נשמע הגיוני, אך חשוב להבין את ההשלכות של זה. כאשר אדם מרגיש רע, הוא מחפש משהו שיגרום לו להרגיש טוב, אך פעמים רבות הדבר מוביל לכך שעם הזמן הוא מרגיש רע שוב, וכך הוא נכנס למעגל בלתי נגמר של חיפוש אחר תחושות טובות כדי לפצות על הרע.

מה גורם לאדם להרגיש רע או טוב?

תחושת הרע או הטוב של אדם אינה נובעת ישירות מהמציאות שלו, אלא מהניגודיות והפער בין התחושות השונות. דוגמה לכך היא הסתגלות העיניים לאור ולחושך - אם אדם נמצא בחושך זמן רב, עיניו מתרגלות אליו והוא רואה יחסית טוב. אך אם נדליק אור, הוא יראה טוב יותר, וכאשר נכבה את האור שוב, הוא יראה פחות טוב מכפי שראה קודם. הסיבה לכך היא שהעיניים הסתגלו לאור, וכעת החושך נראה חשוך יותר משהיה לפני כן.

דבר דומה קורה עם תחושות חום וקור - אם אדם טובל את ידו במים קפואים ואז מוציא אותה, פתאום מה שהיה קודם נראה לו חם, אף על פי שלא חל שינוי ממשי בטמפרטורה של המים.

השפעת הקונטרסט על תחושות הטוב והרע

כאשר אדם מרגיש רע, הוא מנסה לפצות את עצמו על ידי יצירת תחושת טוב קיצונית. למשל, אדם בדיכאון עשוי ללכת למסיבה או להשתמש בסמים כדי להרגיש טוב. אך הבעיה היא שככל שהקונטרסט בין התחושות גדול יותר, כך המעבר חזרה לרע יהיה חד יותר. אדם שמשתמש בסמים מרגיש אושר קיצוני, אך כאשר ההשפעה חולפת, הריקנות והכאב מורגשים בעוצמה רבה יותר.

המטוטלת של הרגשות

אדם יכול לבחור כיצד להתמודד עם תחושות הרע. אפשרות אחת היא לברוח לתחושה ההפוכה, כלומר, אם רע לו מאוד - לעשות משהו שיגרום לו להרגיש טוב מאוד. אך החיסרון בכך הוא שהמעבר החד בין המצבים מגביר את התנודתיות של התחושות, כמו במצב של מאניה - דיפרסיה.

אפשרות אחרת היא להימנע מהקפיצות הרגשיות ולנסות להגיע לנקודת איזון. כלומר, כאשר רע לאדם, במקום לברוח להרגשה קיצונית של טוב, הוא יכול לשאוף להיות רגוע ולחפש יציבות רגשית.

איך להגיע לאיזון רגשי?

כדי להגיע לאיזון, אדם צריך ללמוד להתבונן בתחושותיו ולא לברוח מהן. במקום לפצות את עצמו בטוב קיצוני על הרע שהוא חווה, הוא יכול לנסות לקבל את המציאות כפי שהיא, להקטין את הקונטרסט הרגשי, ולבסס איזון בין התחושות.

השלכות הפרקטיקה על החיים

כאשר אדם מתרגל לפיצוי רגשי חזק, הוא למעשה מכין את עצמו לתחושה רעה חזקה בהמשך. למשל, אם מישהו יוצא לחופשה ארוכה כדי לברוח מהשגרה, הוא עשוי להרגיש נפילה גדולה יותר כאשר הוא חוזר לעבודה. לעומת זאת, אדם שמאזן את עצמו בצורה הדרגתית, יווסת את השפעת התחושות ולא יאפשר להן להשתנות בצורה קיצונית.

מסקנה

האידיאל אינו בהכרח להימנע מתחושות טובות או רעות, אלא לשלוט בהן ולהיות מודע למחיר של תנודתיות גדולה. כאשר אדם מבין שבריחה לרגשות קיצוניים אינה פתרון אמיתי, הוא יכול לבחור אם להתאזן או להכניס ריגושים לחייו מתוך מודעות. השגת איזון רגשי מאפשרת לאדם ליהנות מהחיים מבלי לסבול מתנודות חדות מדי.

למידע נוסף ניתן להיכנס לאתר ולחפש נושאים כגון: איך לשלוט במצב רוח, איזון רגשי, מאניה - דיפרסיה, כיצד להרגיש טוב לאורך זמן ועוד.
חוסר שקט נפשי, 2 שיטות להרגיש טוב, Mood Disorders, אדם רגיש מאוד, איזון זה הכל בחיים, איזון רגשי לחיים, איזון רמת הסוכר בדם, איך טוב יוצר רע? איך יוצרים איזון? איך להיות מאוזן? איך להיות מאוזנת נפשית? איך להשיג איזון בחיים? איך לייצב את מצב הרוח? איך למצוא איזון בחיים? איך רע יוצר טוב? אין טוב בלי רע, אנשים רגישים מאוד, הטוב עושה לך רע, הניגודיות יוצרת את הטוב והרע, הסבל הוא מהניגודיות ולא מהצורה, הפרעה אפקטיבית ביפולרית, הפרעות אפקטיביות, הפרעות דו קוטביות, הפרעות מצב רוח וחרדה, הפרעות מתמידות במצב הרוח, הפרעת מצב רוח, הפרעת מצב רוח דו קוטבית, חוסר איזון בחיים, חוסר איזון רגשי, טוב קיצוני, טיפול בהפרעות מצב רוח, טלטלה רגשית, יצירת איזון בחיים, יתרון האור מהחושך, יתרונות וחסרונות שימוש בסמים, לברוח אל האיזון, לברוח אל הטוב, לברוח מהרע אל הטוב, להיות מאוזן, למה אני לא מאוזן נפשית? לפני שבר גאון, מאוזן רגשית, מה שעושה לך טוב עושה לך רע? מהו איזון בחיים? מטוטלת רגשית, מצב רוח לא יציב, מצב רוח קיצוני, מצב רוח רע ללא סיבה, מצבי רוח משתנים אצל גברים, מצבי רוח משתנים אצל נשים, מצבי רוח קיצוניים, מציאת איזון בחיים, ניגודיות הטוב והרע, עוצמת הטוב, עוצמת הטוב והרע, עוצמת הרע, פיצוי רגשי, רע קיצוני, שינויי מצב רוח, שינויים חדים במצב הרוח, שינויים קיצוניים במצבי רוח, שינויים קיצוניים במצבי רוח משתנים ללא סיבה, תנודות רגשיות
מצב רוח קיצוני בלי סיבה מרחב המקום בריחה חשק למתוק שינויים חוסר וודאות שליטה פתרון השפעת הפרעה אפקטיבית ביפולרית אופי קיצוני איזון איזון בחיים איזון מצב הרוח איזון מצב רוח איזון נפשי איזון פנימי איזון רגש איזון רגשי אישיות קיצונית דיפרסיה הגזמה הפרעה הפרעה בי פולארית הפרעות הקצנה הרגשה ויסות רגשי חיים חשיבה מוקצנת חשיבה קיצונית יציבות יציבות רגשית להגזים להוציא מפרופורציה להקצין למה מצבי רוח משתנים מאניה מאניה דיפרסיה מייצבי מצב רוח מצב רוח מצב רוח יציב מצבי רוח מצבי רוח משתנים מצבי רוח משתנים בקיצוניות נפש פנימיות קיצוני קיצוניות רגש רגשות שינוי שינויים שינויים קיצוניים שינויים קיצוניים במצבי רוח שינויים קיצוניים במצבי רוח משתנים בקיצוניות תחושה תחושות תנודות קיצוניות במצבי הרוח
הפרעת אישיות, למה אני סומך יותר מידי על אנשים? למה אני סומך על מי שלא צריך לסמוך עליו? למה אני נותן שידפקו אותי? למה אני פראייר? למה אני וותרן? מיזנתרופיה, פילנתרופיה, אופי קיצוני, הומופוביה, לסמוך על אנשים, שחור או לבן
הפרעת אישיות, למה אני סומך יותר מידי על אנשים? למה אני סומך על מי שלא צריך לסמוך עליו? למה אני נותן שידפקו אותי? למה אני פראייר? למה אני וותרן? מיזנתרופיה, פילנתרופיה, אופי קיצוני, הומופוביה, לסמוך על אנשים, שחור או לבן
... מידי על אנשים? למה אני סומך על מי שלא צריך לסמוך עליו? למה אני נותן שידפקו אותי? למה אני פראייר? למה אני וותרן? מיזנתרופיה, פילנתרופיה, אופי קיצוני, הומופוביה, לסמוך על אנשים, שחור או לבן למה אני סומך יותר מדי על אנשים? ... לתת אמון גם כשזה לא הגיוני. מה הקשר בין לסמוך יותר מדי לבין חשיבה בשחור או לבן? לפי אליעד כהן, אחת הסיבות המרכזיות לכך שאדם סומך בצורה מוגזמת היא קיומה של חשיבה קיצונית או חשיבה בשחור או לבן. אדם כזה חושב שיש לו רק שתי אפשרויות מנוגדות ... יסמוך על אנשים וייפגע מדי פעם. מה הדמיון בין אדם שסומך על כולם לבין אנשים הומופובים? אליעד משתמש בדוגמאות נוספות להמחשת מנגנון החשיבה של הקצנה לצד אחד מתוך חשש או רתיעה מן הצד השני. הוא נותן דוגמה של אדם הומופוב, כלומר, אדם השונא באופן מוגזם אנשים הומוסקסואלים. הסיבה לכך, לפי ההסבר של אליעד, יכולה להיות שאותו אדם ... ולהביע שנאה גדולה כלפי הומואים. למה אנשים דתיים מפחדים מנשים לא צנועות? דוגמה נוספת שמביא אליעד כהן קשורה לאנשים דתיים שמביעים התנגדות קיצונית כלפי נשים שמתלבשות בצורה לא צנועה. הוא מסביר שאחת הסיבות המרכזיות להתנגדות המוגזמת הזאת היא שאותם אנשים דתיים בעצמם נמשכים מאוד לנשים כאלה. המשיכה הזו גורמת להם להתנגד בחריפות רבה כדי להתרחק מהדבר שמאיים עליהם פנימית, ולכן הם מגיבים באופן קיצוני כלפי הצד הנגדי. איך ניתן לשנות אופי קיצוני של לסמוך יותר מדי? אליעד מציע שאם אדם מזהה אצלו התנהגות קיצונית, כגון לסמוך יותר מדי על אנשים, הוא צריך לבדוק בתוך עצמו האם קיימת בתוכו חשיבה קיצונית הפוכה שאותה הוא מנסה להימנע מלממש. אם יצליח להבין שהוא לא חייב לבחור בין ... בכלל, ואז יהיה לו קל יותר למצוא את נקודת האיזון הנכונה. מה הקשר בין לסמוך על אנשים לבין הפרעות נפשיות? אליעד כהן מדגיש כי לעיתים התנהגות קיצונית, כמו אמון מוגזם, קשורה להפרעות אישיות או הפרעות נפשיות שונות. אופי מוקצן, חשיבה קיצונית או שחור ולבן, יכולה להיות חלק מהפרעות אישיות שונות כמו אישיות גבולית, ולכן ההבנה של מקור ההתנהגות הקיצונית יכולה לסייע לאדם להתמודד איתה טוב יותר. מה אפשר לעשות כדי להגיע לאיזון? לסיכום, אליעד מציע לאנשים לזהות את נקודת ההקצנה שבה הם נמצאים, לנסות להבין מה מפחיד אותם בקצה השני של הסקאלה, ומתוך כך ... לאזן את עצמם. כאשר האדם יכיר בכך שישנן אפשרויות ביניים, הוא יוכל לסמוך על אחרים בצורה בריאה יותר, לא באופן תמים מדי ולא באופן חשדני וקיצוני. למה אני סומך יותר מדי על אנשים? למה אני חושב בשחור או לבן? איך לשנות אופי מוקצן? מה הקשר בין הומופוביה למשיכה להומואים? למה דתיים מתנגדים לנשים לא צנועות? איך לזהות הפרעת אישיות? אופי לא מאוזן, אופי מוקצן, אופי לא רגיל, אישיות גבולית, אישיות קיצונית, חשיבה בשחור או לבן, חוסר איזון, איך לשנות את האופי? ניתוח התנהגות קיצונית, למה אני מתנהג מוזר? למה אני לא רגיל? למה דתיים מפחדים מנשים? מיזוגיניה, ...
חשיבה מעוותת, חשיבה דיכוטומית, שחור או לבן, או הכל או כלום, תיקון עיוותי חשיבה, חשיבה קיצונית, חשיבה מוקצנת, אופי קיצוני, הפרעת אישיות קיצונית, עיוות קוגניטיבי בחשיבה דיכוטומית, חושב בצורה קיצונית, הטיות חשיבה, דיכוטומיה
חשיבה מעוותת, חשיבה דיכוטומית, שחור או לבן, או הכל או כלום, תיקון עיוותי חשיבה, חשיבה קיצונית, חשיבה מוקצנת, אופי קיצוני, הפרעת אישיות קיצונית, עיוות קוגניטיבי בחשיבה דיכוטומית, חושב בצורה קיצונית, הטיות חשיבה, דיכוטומיה
... תיקון עיוותי חשיבה, חשיבה קיצונית, חשיבה מוקצנת, אופי קיצוני, הפרעת אישיות קיצונית, עיוות קוגניטיבי בחשיבה דיכוטומית, חושב בצורה קיצונית, הטיות חשיבה, דיכוטומיה למה אנשים חושבים בשחור ולבן? אליעד כהן מסביר מדוע אנשים נוטים לחשוב ... כי מי שחושב באופן קיצוני ולא תואם למציאות בסוף ייפגע מכך. למשל, אדם שחושב שהוא הכי טוב בעולם, אבל בפועל אינו כזה, ... או כך או כך באופן קיצוני. לדוגמה, הוא יכול להחליט או שהוא חייב להיות בזוגיות תמידית או שאינו זקוק לאף אחד בכלל, או ... חשיבה דיכוטומית וקיצונית היא לעיתים חלק ממאפיינים של הפרעות אישיות, כמו הפרעת אישיות גבולית, שבה האדם חווה תנודות ... לנוחות הזמנית של החשיבה הקיצונית. רק כך אפשר יהיה להגיע לאיזון אמיתי ולחיים יציבים ובריאים. איך להימנע מחשיבה דיכוטומית? ... ולבן הפרעות אישיות וחשיבה קיצונית איך לשפר דפוסי חשיבה? מה המחיר של חשיבה קיצונית? חשיבה מאוזנת ומורכבת דפוסי חשיבה, חשיבה לא נכונה, לא חושב בצורה נכונה, ללמוד לחשוב נכון, ...
הפרעת אישיות קיצונית, למה יש לי אופי כזה? למה אני כזה? למה אני מאוד שונה? למה אני שונה מאחרים? הפרעות נפשיות, איך נוצרות הפרעות נפשיות? מאניה דיפרסיה, מוחצנות, רגישות יתר, עודף ביטחון עצמי, חוסר ביטחון עצמי, הומופוביה
הפרעת אישיות קיצונית, למה יש לי אופי כזה? למה אני כזה? למה אני מאוד שונה? למה אני שונה מאחרים? הפרעות נפשיות, איך נוצרות הפרעות נפשיות? מאניה דיפרסיה, מוחצנות, רגישות יתר, עודף ביטחון עצמי, חוסר ביטחון עצמי, הומופוביה
... אישיות קיצונית, למה יש לי אופי כזה? למה אני כזה? למה אני מאוד שונה? למה אני שונה מאחרים? הפרעות נפשיות, איך נוצרות הפרעות נפשיות? מאניה דיפרסיה, מוחצנות, רגישות יתר, עודף ביטחון עצמי, חוסר ביטחון עצמי, הומופוביה למה יש לי התנהגות קיצונית ואופי מוקצן? אליעד כהן מסביר שהסיבה המרכזית להתנהגות מוקצנת או הפרעת אישיות קיצונית נעוצה בדינמיקה של הפכים. אנשים מתאפיינים בהתנהגויות מאוד מוקצנות בתחומים מסוימים כמו פחדנות או אומץ, מוחצנות או מופנמות, ביטחון עצמי מוגזם או חוסר ביטחון קיצוני. התנהגות קיצונית, לדברי אליעד, היא תוצאה של מנגנון הגנה נפשי שמטרתו להסתיר ולדחוק את התכונה ההפוכה שקיימת בתוך האדם. לדוגמה, מי שמאוד מוחצן כלפי חוץ, עשוי לעשות ... עשוי לפעול מתוך עדינות פנימית שהודחקה ומנסה להגן על עצמה מפני פגיעות. דוגמה נוספת היא אדם שמפגין אומץ קיצוני, דווקא משום שבתוך תוכו הוא מפחד מאוד, או שהוא משדר עודף ביטחון עצמי בכדי להסתיר את החרדה העצומה שמקננת בתוכו. מדוע אדם ששונא נשים מאוד הוא לפעמים מכור לנשים? אליעד מביא דוגמאות למצבים שבהם אדם מפגין שנאת נשים קיצונית משום שהוא בעצם מאוד רוצה ומתמכר לנשים. כלומר, השנאה המוחצנת נובעת דווקא מתוך משיכה והשתוקקות פנימית גדולה לנשים. דוגמה דומה היא שנאת הומוסקסואלים הנובעת מנטיות הומוסקסואליות חזקות ולא מודעות, מודחקות בפנים. ההקצנה בשנאה החיצונית מתרחשת כדי להסוות ולדכא את ההפך שנמצא בפנים. כיצד מתבטאת מאניה דיפרסיה ומדוע אדם עובר בין מצבים קיצוניים? אליעד מסביר שמאניה דיפרסיה היא דוגמה בולטת להתנהגות קיצונית של מצבים מנוגדים. אדם שחווה מניה, מצב של היי גבוה, שבו הוא מרגיש גדול, חזק, ואפילו כמשיח, יחווה בהכרח מצב הפוך של דיכאון עמוק, שבו הוא מרגיש חסר ... הוא ייפול עמוק יותר למצב הדיכאוני שמגיע לאחר מכן. מדובר בשני צדדים של אותו המטבע, כאשר האחד הוא התגובה הקיצונית של הנפש למצב ההפוך. למה אני כל כך שונה מאחרים? אליעד מסביר שהשוני של אדם מאחרים, במיוחד כשמדובר בשוני קיצוני, נובע מאותם מנגנוני הגנה נפשיים, הגורמים להקצנת התכונות החיצוניות כדי להסתיר את התכונות הפנימיות. אנשים מתנהגים באופן קיצוני ומאוד לא נורמאלי בדיוק משום שבתוך תוכם הם בדיוק ההפך מכך. למשל, מי שמפגין תוקפנות עצומה, מנסה להסתיר חולשה גדולה, ומי שמאוד שקט, חושש שמא אם ידבר, יחשוף את הפטפטנות הבלתי נשלטת שבתוכו. אליעד מדגיש שהאופי וההתנהגות הקיצוניים הם למעשה מנגנוני הדחקה והגנה של ההפך המוחלט שנמצא בתוך האדם, ברובד הלא מודע. איך נוצרות הפרעות נפשיות? הפרעות נפשיות מתפתחות לפי ההסבר של אליעד, ... והדחקה. כאשר אדם אינו מסוגל להכיל או להודות בתכונה או נטייה פנימית שלו, הוא מתחיל לפתח התנהגות הפוכה וקיצונית במטרה להסתיר ולהדחיק את אותה תכונה. עם הזמן, הקיצוניות הזו עשויה להפוך להפרעה נפשית קלינית, כגון הפרעת אישיות גבולית או הפרעת אישיות מוקצנת אחרת. ההפרעות הנפשיות למעשה נוצרות כאשר המנגנון של הדחקה והגנה יוצא מכלל שליטה, ומגיע למצב שבו האדם כבר לא מסוגל להתמודד בצורה מאוזנת עם הצדדים ... הוא נזרק מקיצוניות אחת לשנייה, והדבר הופך להפרעה נפשית של ממש. כיצד ניתן לטפל בהפרעת אישיות ובהתנהגות קיצונית? אליעד לא מתייחס ישירות לאופן טיפול מדויק בהרצאה, אבל הוא מרמז שהבנת מנגנון ההדחקה והגנה, והמודעות לכך שהקיצוניות החיצונית משקפת דווקא את ההפך ... לכך שהאדם הוא הפוך לחלוטין ממה שהוא מפגין כלפי חוץ, יכולה לעזור לו לזהות את המקור האמיתי של ההתנהגות הקיצונית שלו, ומתוך כך להתחיל להגיע לאיזון רגשי ולא להיזרק באופן אוטומטי ומוגזם אל הצד השני. הבנה זו מאפשרת לאדם לפתח איזון נפשי ורגשי, לאפשר לעצמו להיות שלם יותר ולהפסיק את הקיצוניות שגורמת לסבל רב. למה אני שונא נשים? איך נוצרת הפרעת אישיות? מה גורם למאניה דיפרסיה? מדוע אני קיצוני בהתנהגות שלי? איך להיות מאוזן רגשית? למה אני שונה מאחרים? שנאת נשים, התמכרות לנשים, התנהגות קיצונית, אופי קיצוני, התנהגות לא נורמאלית, אופי לא נורמאלי, הפרעת אישיות גבולית, הפרעת אישיות קלינית, הפרעות קליניות, איך נוצרת הפרעת אישיות? אישיות מוקצנת, אופי מוקצן, איך נוצרת הפרעה נפשית? איך לטפל בהפרעת אישיות? למה אני קיצוני? אובססיה קיצונית
קיצוניות - מה *טוב* בקיצוניות? מי מפחד מקיצוניות? מהי קיצוניות אמיתית וטובה?
... אמיתית וטובה? קיצוניות. מה הבעיה בקיצוניות? מי מפחד מקיצוניות? ומהי קיצוניות אמיתית וטובה? שאלה: תכונת האמת, האם היא קיצונית? האם מישהו בגלל זה מתנגד לאמת? הפחד מקיצוניות הוא רק של השקר. אמת = קיצוניות = שלמות. שקר = חוסר שלמות = התפשרות. השקר רוצה שיקבלו גם אותו. מה הוא עושה? הוא מתנגד לקיצוניות. האמת היא קיצונית. ברגע שהיא מתגלה, באותו הרגע השקר הגיע אל קיצו. האמת והשקר אינם יכולים לחיות ביחד. או זה או זה. הטוב והרע אינם ... או זה או זה. השכל והדמיון אינם יכולים לחיות ביחד. או זה או זה. הדמיון הרע השקר, מאוד מפחדים מקיצוניות. ברגע שהאדם יהיה קיצוני באמת, באותו הרגע כבר לא יהיה יותר שקר דמיון רע. אז כיצד זה יכול להיות שבני אדם קיצוניים מתנהגים בצורה רעה? אם הקיצוניות היא ככ טובה, כיצד קיצוניות יוצרת רע? תשובה: קיצוניות רעה = קיצוניות שקרית = קיצוניות שאינה קיצונית. קיצוניות טובה = קיצוניות אמיתית = קיצוניות קיצונית באמת. הסבר: המציאות כמציאות מכילה בתוכה את כל הדעות המנוגדות זו לזו. המציאות מקבלת את כולם. המציאות אינה מתנגדת ... מסקנה: מצד השכל האמיתי = השכל של המציאות = האמת = יש מקום לכולם לחיות ביחד ויש זכות קיום שווה לכל הדעות המנוגדות. האמת הקיצונית דהיינו, האמת המלאה, דהיינו, הבנה מלאה של המציאות, האמת הקיצונית הזאת יש לה יכולת הכלה לכל דעות השונות שבתוכה. כל הדעות השונות, הן רק חלקים של השכל הכולל של המציאות עצמה. ... אמיתי = אין צורך לוותר להתפשר, מאחר שרואים את הטוב שיש בכל דבר = אמת = טוב. קיצוניות רעה, נובעת רק משום שהיא לא מספיק קיצונית. זא כאשר לא נדבקים אל האמת בקיצוניות שלמה, אלא רק בקיצוניות חלקית, על ידי זה האדם אינו רואה את התמונה המלאה של ... חלק מהתמונה המלאה, זה גורם לו להתרחק מהאחדות של המציאות, ולהתקרב אל השינויים של המציאות = שקר דמיון רע. ברגע שהאדם אינו קיצוני מספיק בלראות את כל האמת של המציאות שמכילה בתוכה את כולם, משם נוצר הרע וכולי. לסיכום: אין טוב מקיצוניות אמיתית. ... כל זמן שהקיצוניות באה על חשבון דעה אחרת, הרי שהיא אינה רואה עדיין את התמונה המלאה בשלמות. מה עושים? נהיים עוד יותר קיצוניים = לפרק את השקר ולהתקרב אל האמת. להקצין = להתקרב אל האמת. קיצוניות מושלמת = אמת מושלמת = הבנה מלאה של כל המציאות = טוב = שלום. ...
התאבדות / ייאוש - למה התאבדות *לא* נובעת מייאוש אמיתי? למה לא להתאבד?
... האושר, משום שהוא מבין שהאושר זמין עבורו כבר כרגע. התאבדות לדוגמה נובעת מהרמה הכמעט קיצונית של ייאוש. אבל עדיין לא מדובר על ייאוש אמיתי ועל קיצוניות אמיתית. אם אותו אדם שהתאבד היה מתייאש לגמרי, הרי שהוא לא היה מתאבד. ונסביר את העניין. אדם רוצה ברצון פנימי ...
שלום / מלחמה / גוג ומגוג - מה *טוב* במלחמה וכיצד ממנה צומח השלום?
... שיש באדם רבות זו עם זו, זה גורם לדעות עצמן להקצין = להתחדד בתוך האדם עצמו. כדי שדעה תגן על עצמה ותקצין את עצמה עליה לחזק את עצמה בנקודה האמיתית שבה. המלחמה גורמת ... יצמח השלום. משום שהמלחמה גורמת לכל אחד מהצדדים להקצין את עמדותיו. והקצנת עמדות אפשרית רק על ידי היאחזות באמת. כאשר מחפשים את האמת עד הסוף, בסופו של דבר רואים את התמונה ...
איזון - מה טוב ב*חוסר* איזון? ומהו איזון טוב באמת?
... - מה טוב בחוסר איזון? ומהו איזון טוב באמת? מי החליט שאיזון זה טוב? מה טוב בחוסר איזון? ומהו איזון אמיתי? שאלה: האם האמת היא מאוזנת? תשובה: האמת היא אינה מאוזנת, היא אחת וקיצונית. האמת היא אחת. והאיזון הוא טוב רק כאשר הוא נובע ממקום של אמת. פירוש: איזון מתפרש לפעמים כוויתור על שלמות. האדם רוצה X ובשם האיזון הוא ...
חרדת בחינות / פחד ממבחנים / בלק אאוט / חישכון - איך לעבור מבחנים בשלום?
... כי להרגיש טוב, זה חשוב עבורו, יותר מהבחינה ויותר מהתוצאות של הבחינה ויותר מכל דבר אחר. בנוסף, חרדה מפני בחינה, נובעת משום שהאדם מוציא מפרופורציה, את ההשלכות של הבחינה על חייו. הדמיון של האדם מתעתע בו, וגורם לאדם לתחושה דמיונית, שיוצרת אצל האדם את האשליה, כאילו ...
אמת בלתי תלויה. כיצד לזהות אמת אובייקטיבית ובלתי תלויה?
... הנכון, עדיין מגיעים לאותה המסקנה = אמת מוחלטת. הדרך להגיע אל האמת הזאת, היא על ידי הקצנה. להקצין משהו = להבין אותו בקיצוניות בשלמות = להגיע אל השורש שלו שממנו הוא נובע. כאשר האדם מקצין משהו ומגיע לשורש שלו, בסוף הוא מגלה שגם ההפך של אותו הדבר מוביל לאותה הנקודה. ...
בריאת העולם / המפץ הגדול / העולם קדמון - מהי האמת? איך והאם נברא העולם?
... יכול להשתנות מקצה אל קצה. האדם ברגע אחד יכול להיות במקום אחד... ואחרי רגע להיות במקום אחר בתוך החלום בלי לשים לב לשינוי הקיצוני ... זה שחולם את החלום (האני שחיצוני לחלום, ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איזון נפשי, איזון מצב הרוח, איזון בחיים, איזון רגשי, יציבות רגשית, שינויים קיצוניים במצבי רוח משתנים בקיצוניות, תנודות קיצוניות במצבי הרוח, מאניה דיפרסיה, הפרעה בי פולארית, ויסות רגשי, מייצבי מצב רוח, מצב רוח יציב, איזון פנימי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: אופי קיצוני, איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אופי קיצוני, איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לנהל את הזמן? איך להיות מאושר ושמח? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך למצוא זוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך לקבל החלטות? איך לשנות תכונות אופי? איך לפרש חלומות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם גירושין? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לא להישחק בעבודה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להעריך את עצמך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש אמת מוחלטת? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? בשביל מה לחיות? איך להנות בחיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מה המשמעות של החיים? האם אפשר לדעת הכל? האם יש משמעות לחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם באמת הכל לטובה? מי ברא את אלוהים? האם יש או אין אלוהים? למה לא להתאבד? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם הכל אפשרי? האם יש בחירה חופשית? האם המציאות היא טובה או רעה? למה יש רע וסבל בעולם? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצר העולם? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה העולם קיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להיות מאושר? אולי אנחנו במטריקס ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קואצינג מומלץ, אימון אישי למנהלים, קאוצינג בנושאי אופי קיצוני - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3125 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 06:52:13 - wesi1