אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה הרגשת החמצה בחיים ✔מה זה fomo? fear of missing out, מפחד להחמיץ, פחד מהחמצה, חשש מהחמצה, תחושת החמצה בחיים, תחושת החמצה בזוגיות, התמודדות עם תחושת...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
8:41מה זה fomo? fear of missing out, מפחד להחמיץ, פחד מהחמצה, חשש מהחמצה, תחושת החמצה בחיים, תחושת החמצה בזוגיות, התמודדות עם תחושת החמצה, לא מסוגל להחליט, הססנות, קושי להחליט
מה זה FOMO ואיך פחד מהחמצה משפיע על קבלת החלטות?

FOMO הוא ראשי תיבות של הביטוי באנגלית "Fear of Missing Out", שמשמעותו פחד מהחמצה. מדובר בתחושה בה האדם חושש באופן תמידי שאם יבחר בפעולה מסוימת, הוא יחמיץ פעולה אחרת שיכולה להיות טובה או משמעותית יותר. לדוגמה, כשמציעים לאדם לצאת לדייט עם מישהי, הוא יכול לפחד להחמיץ את האפשרות להכיר אחרות, או כשמציעים לו לראות סרט מסוים, הוא חושש שיפספס סרט אחר טוב יותר. התחושה הזאת יוצרת מעגל אינסופי של היסוס, שבו האדם מתקשה להחליט ולעשות בחירות, כיוון שתמיד נדמה לו שהוא יכול להחמיץ משהו טוב יותר במקום אחר.

למה אנשים מרגישים תחושת החמצה תמידית?

אליעד כהן מסביר כי בכל החלטה שאדם עושה, הוא תמיד יחמיץ משהו אחר. זה לא משהו שנתון לדיון או לספק, אלא זו עובדה קיימת שמובנית בתוך כל בחירה. כשאדם בוחר אפשרות אחת, הוא תמיד בהכרח מוותר על האפשרות השנייה, וזה יוצר תחושת חיסרון. אנשים שסובלים מ - FOMO חיים באשליה שיש דרך לא להחמיץ כלל, והם חושבים שאם ידעו בדיוק מה לעשות, לא יחמיצו כלום. אך למעשה, מצב כזה אינו קיים. תמיד יש חיסרון בכל בחירה, ולכן תמיד יש תחושת החמצה כלשהי.

לדוגמה, אדם שמחליט לעבוד במקום מסוים, מיד מתחיל לחשוב שאולי במקום אחר יהיה לו טוב יותר. כשהוא שוקל לעבור למקום אחר, הוא מתחיל לפחד שהוא מחמיץ הזדמנויות דווקא במקום הנוכחי שלו. כך הוא מוצא את עצמו במעגל של חרדות, דאגות וקושי לקבל החלטות, מה שמוביל לחוסר סיפוק תמידי וחרדה מתמשכת.

מה הפתרון האמיתי לפחד מהחמצה?

אליעד כהן מציע פתרון תפיסתי ברור לפחד מהחמצה, ומדגיש כי ישנן שתי דרכים עיקריות להגיע לאושר: להשיג את מה שאתה רוצה או לרצות את מה שכבר השגת. לדבריו, אנשים שמרגישים תמיד שהם מחמיצים משהו הם אנשים שמנסים כל הזמן להשיג את מה שאין להם. גם כשישיגו את הדבר שרצו, הם ירצו מיד את הדבר הבא, ולכן לעולם לא ירגישו מסופקים.

לעומת זאת, אם אדם יבחר בדרך השנייה - לרצות את מה שיש לו, הוא לא יוכל להחמיץ כלום, כיוון שהאושר שלו לא תלוי יותר במה שאין לו, אלא אך ורק ברצון הפנימי שלו לקבל את המציאות כמו שהיא. אם האושר של האדם תלוי בדברים חיצוניים, הוא תמיד יחוש החמצה. אך אם האושר שלו תלוי בהחלטה הפנימית שלו להיות מרוצה מהמציאות כפי שהיא, לא תהיה שום תחושת החמצה, כי לא משנה מה יהיה או לא יהיה לו, הוא תמיד יהיה מרוצה.

האם לקבל את המציאות זה להיות "עבד" לה?

חלק מהאנשים מתנגדים לגישה הזו בטענה שלקבל את המציאות פירושו להיכנע ולהיות "עבד" לה. אליעד כהן מדגיש שמדובר בטעות בהבנת הרעיון. הכוונה שלו היא לא לכניעה פסיבית וחסרת ברירה, אלא לשינוי פנימי עמוק שבו האדם לומד לרצות את המציאות מתוך הבנה שהאושר נמצא בו עצמו, ולא בדבר כזה או אחר שחסר לו.

הוא מבהיר שכאשר אדם מרגיש תחושת החמצה תמידית, המשמעות היא שהוא מחפש את האושר במקום הלא נכון, במקום חיצוני לו. לכן הפתרון הוא שינוי פנימי של הרצון, כך שהאדם יהיה מסופק מהמציאות, ואז לא ירגיש שהוא מחמיץ כלום, כי כל מה שהוא צריך כבר נמצא בתוכו.

כיצד מתמודדים עם הססנות וקושי להחליט?

אנשים שחווים FOMO מוצאים את עצמם פעמים רבות חסרי יכולת להחליט או לבחור כיוון ברור. אליעד מסביר שההססנות הזאת נובעת מהאמונה שאפשר להימנע מהחמצה אם רק תהיה החלטה "נכונה" או "מושלמת". אך כיוון שאין החלטה מושלמת ולכל אפשרות יש חיסרון, תמיד תהיה תחושה של חוסר וודאות.

כדי להשתחרר מההססנות, האדם צריך להפנים שאין אפשרות להימנע לחלוטין מהחמצה. תמיד תהיה אפשרות אחרת, טובה או מושכת יותר. הפתרון הוא להחליט, לבחור דרך וללכת איתה, תוך הפנמת העובדה שהחיים הם לא מרדף אינסופי אחרי שלמות בלתי אפשרית, אלא עניין של ללמוד לרצות את מה שיש לך בהווה.

מה עושים עם תחושת החמצה בזוגיות או בעבודה?

אליעד מביא דוגמאות רבות מתחומים כמו זוגיות ועבודה, בהם הפחד להחמיץ מונע מאנשים לעשות בחירות ברורות. לדוגמה, אדם מפחד להתחייב לזוגיות כי הוא חושש שאולי הוא מחמיץ אפשרויות טובות יותר, או מפחד לעבוד במקום מסוים מחשש שיש מקום עבודה טוב יותר.

הפתרון הוא לא לחפש את "המקום הכי טוב" או את "הזוגיות המושלמת", אלא ללמוד לקבל החלטה ולדבוק בה מתוך ידיעה שכל בחירה תמיד כוללת חיסרון. האדם צריך להיות מסוגל לקבל את העובדה שהאושר שלו לא יבוא ממקום העבודה או מהזוגיות, אלא מתוך ההחלטה הפנימית שלו לרצות ולהיות מרוצה ממה שיש לו כרגע.

כיצד להפוך את תחושת ההחמצה לסיפוק ואושר?

המפתח להתמודדות עם תחושת ההחמצה הוא פיתוח היכולת לרצות את מה שיש לך כבר עכשיו. לפי אליעד, תחושת החמצה תמידית היא סימן ברור לכך שהאדם תולה את האושר שלו בדברים חיצוניים ולא ברצונו הפנימי. ברגע שהאדם מבין לעומק שהאושר אינו תלוי בשום דבר חיצוני, אלא רק בבחירה שלו לרצות את המציאות כפי שהיא, הוא משתחרר מתחושת ההחמצה ומוצא סיפוק מתמשך.
מה זה FOMO?

FOMO הוא ראשי תיבות של "Fear of Missing Out", כלומר, פחד מהחמצה. מדובר בתחושה שבה האדם חושש שהוא מחמיץ דברים טובים יותר או חשובים יותר ממה שהוא עושה כרגע.

כיצד פחד מהחמצה משפיע על אנשים?
  • הימנעות מקבלת החלטות - אדם מתקשה לבחור כי הוא מפחד להחמיץ אלטרנטיבה טובה יותר.
  • חוסר סיפוק תמידי - גם אם הוא בוחר, הוא מרגיש רע מהמחשבה שאולי הייתה אופציה טובה יותר.
  • חרדה וחוסר תפקוד - החשש המתמיד מפספוס מוביל לתסכול ולחוסר יכולת להתמקד בדבר אחד.
למה תמיד מחמיצים משהו?
  • בכל בחירה יש ויתור על האפשרות ההפוכה - אם אדם בוחר דבר אחד, הוא בהכרח מוותר על דבר אחר.
  • לכל דבר יש חיסרון - אין בחירה מושלמת, ולכן תמיד יהיה משהו שלא יתקבל.
  • האדם חושב שיש דרך "לנצח את המערכת" - הוא מחכה לרגע שבו ידע מה הדבר הנכון ולא יחמיץ דבר, אבל רגע כזה לא קיים.
מהו הפתרון לפחד מהחמצה?
  • להבין שהאושר אינו תלוי במה שיש לך, אלא ביכולת שלך לרצות את מה שיש.
  • לברר עם עצמך - האם אתה באמת מחמיץ משהו משמעותי, או שהתחושה נובעת מהרגל מחשבתי?
  • לקבל החלטות ולדבוק בהן - במקום להתחרט כל הזמן, לבחור ולהתקדם.
  • להפסיק לחפש שלמות - אין בחירה מושלמת, תמיד יש יתרונות וחסרונות.
כיצד אפשר להשתחרר מהתחושה של החמצה?
  • להפנים שתמיד יש משהו טוב יותר - ולכן אין טעם לרדוף אחרי שלמות בלתי אפשרית.
  • לפתח הרגל להעריך את מה שיש - להתרכז בהווה ולא במה שיכול היה להיות.
  • להבין שהמרדף אחר "מה שיכול היה להיות" מוביל לאומללות תמידית.
האם זה אומר להיות "עבד" למציאות?

לא מדובר על כניעה למציאות מתוך חוסר ברירה, אלא על שינוי גישה:
  • במקום להיאחז במה שאין, ללמוד להיות מרוצה ממה שיש.
  • במקום לחפש פתרון קסם שבו אין החמצה - להבין שהאושר לא תלוי בגורם חיצוני.
  • להבין שאם אדם מרגיש החמצה תמידית, זה סימן שהוא מחפש את האושר במקום הלא נכון.
לסיכום

פחד מהחמצה הוא תחושה טבעית, אך ניתן להשתחרר ממנה על ידי שינוי תפיסתי. במקום להתמקד במה שיכול היה להיות, עדיף להתרכז במה שיש וללמוד לרצות את המציאות כפי שהיא. כאשר אדם מפסיק לקשור את האושר שלו לדברים חיצוניים, הוא מפסיק לפחד מהחמצה, כי הוא מבין שהאושר נמצא בתוכו ולא בדבר שהוא עלול להפסיד.
עכשיו יש תופעה שנקראת FOMO.

ש: מה זה FOMO?

אליעד: FOMO זה ראשי תיבות fear of missing out אתה מפחד להחמיץ דברים.

ש: פחד להחמיץ דברים.

אליעד: כן.

ש: מוכר לי.

אליעד: אתה אומר לבן אדם "אולי תצא עם זאתי, לא אני מפחד להחמיץ את האחרות, אולי תעשה ככה למה שלא תהנה בסרט, אני מפחד להחמיץ סרט אחר".

ש: אוקי החמצה כלשהי.

אליעד: נכון, מה עושים עם זה אתה בא לעשות תרגיל אתה מפחד להחמיץ את התרגיל השני.

ש: אני אתן לך דוגמה ממני לדוגמה.

אליעד: כן דוגמה ממך יש הרבה דוגמאות ועכשיו השאלה מה הפתרון, מה אנחנו צריכים דוגמה לבעיה אני צריך את הפתרון לא את הדוגמאות לבעיה. מה הפתרון?

ש: מה הפתרון למה?

אליעד: לבעיה הזאת בן אדם לא מתפקד או רע לו מאוד מפחד מהחמצה.

ש: אוקי זה לא רק מפחד מהחמצה פחד מהחמצה שגורם לו חוסר תפקוד והוא לא רוצה להיות בחוסר תפקוד.

אליעד: מה שאתה רוצה בסוף פחד מהחמצה הלאה, מפחד להחמיץ אתה אומר לבן אדם "למה שלא תעבוד פה? אני מפחד שאולי אם אני לא אעבוד אני אולי אמצע מקום יותר טוב, אז לך תעבוד שם, לא אולי אם אני אעבוד בכלל יהיה יותר טוב, אז אולי זה" כל דבר מפחד להחמיץ. מה התשובה הפשוטה?

ש: צריך לבדוק אם היתרונות והחסרונות בכל דבר ודבר.

אליעד: אתה הולך סחור סחור.

ש: ללכת עם הדבר שהכי הרבה אתה רוצה.

אליעד: כן אבל הוא עדיין מרגיש רע מזה שהוא מפחד להחמיץ, תראה בסוף הוא הולך עם מה שהוא הכי רוצה אבל הוא עדיין מרגיש רע מזה שהוא מפחד להחמיץ כל הזמן, מה עושים שואלים מה האמת האם זה שאתה הולך ימינה זה באמת אומר שיכול להיות שאתה תחמיץ משהו שמאלה. מה האמת שתלוי אם נאמר שהאושר שלך תלוי בצורה חיצונית אז כן כי כל דבר יש לו חיסרון ואז הבן אדם מחויב שאתה מחמיץ משהו ואם הוא תלוי בזה שאתה רוצה את המציאות אתה לא מחמיץ כלום כי זה לא משנה מה יש לך או מה אין לך.

ש: רגע עצור שנייה זה שלכל דבר יש חיסרון אז יכול להיות שהוא לא מחמיץ שום דבר.

אליעד: לא מההתחלה.

ש: רגע אתה אומר לא האמת היא שיש סיכוי שאתה תחמיץ אבל מי אמר את זה.

אליעד: לא אתה מחמיץ לא יש סיכוי אתה בטוח מחמיץ.

ש: בטוח מחמיץ?

אליעד: מאה אחוז.

ש: למה בטוח מחמיץ?

אליעד: מאחר שבכל דבר יש חיסרון לכן מחויב שכשאתה עושה משהו אתה חסר את ההפך שלו.

ש: סבבה נניח שאתה חסר את ההפך שלו אבל אתה חסר את ההפך שלו בכל מקרה.

אליעד: נכון.

ש: אז מה זה משנה אם אתה, אז תלך לכיוון הזה למה דווקא פה.

אליעד: לא אני אומר שבן אדם שיש לו פחד מהחמצה יש לו הנחת יסוד שיש אפשרות לא להחמיץ, הוא אומר "אני מרגיש רע מזה שאני מחמיץ משהו" כאילו יש לו בראש איזה מחשבה "אבל אם אני אדע מה אני באמת צריך לעשות אני לא אחמיץ" כאילו שהוא מחכה שיפול לו האסימון למצוא מה הוא יעשה והוא לא יחמיץ אין כזאת אפשרות אתה תמיד מחמיץ משהו.

ש: הבנתי בהנחה שאתה עושה איזה משהו מסוים אתה לא עושה משהו אחר.

אליעד: אבל אתה צריך לדעת שמצד האמת תמיד יש חיסרון בכל דבר שתעשה, עכשיו בא נחדד עוד פעם יש שתי דרכים להיות מאושר או שתשיג את מה שאתה רוצה או שתרצה את מה שהשגת, אם אתה חושב שהאושר שלך בנוי על זה שתשיג את מה שאתה רוצה אז אתה תמיד תהיה בתחושה שאתה מחמיץ משהו לעולמי עולמים כל מה שלא יהיה לך אתה תרצה יותר או תרצה משהו שונה מאה אחוז.

ש: עוד פעם.

אליעד: אם אתה חושב שהאושר שלך תלוי בזה שתשיג את מה שאתה רוצה מחויב במציאות שתמיד תרגיש שאתה מחמיץ משהו, גם אחרי שאתה תשיג את הדבר אתה תרגיש "אבל אני מחמיץ את היותר ממנו" יהיה לך מיליון שני מיליון, שלושה מיליון לא משנה תמיד תרצה משהו אחר, יהיה לך את כל הזה תרצה משהו אחר תמיד אתה מחמיץ משהו.

אבל אם אתה הולך לכיוון שאומר שאתה רוצה את המציאות איך שהיא ואתה לומד איך לרצות את המציאות איך שהיא אבל אתה אומר "האושר שלי לא תלוי בזה שאני אשיג את מה שאני רוצה אלא בזה שאני ארצה את מה שהשגתי" אז מההיבט הזה לא שייך להחמיץ אף פעם כי שום דבר האושר לא נמצא בו, האושר נמצא בתוכך אז אתה לא יכול להחמיץ כלום אף פעם.

נגיד אני מחמיץ משהו זה ברמת הצורה אין לי את מה שאני רוצה אני רוצה את זה ששם אבל אם אומרים לך "תקשיב בסוף אם יהיה לך טוב או לא זה תלוי אם אתה תרצה את מה שיש לך ולא קשור למה יש לך, אז אם זה לא קשור למה יש אני גם לא יכול להחמיץ שום דבר כי זה לא קשור למה יש או מה אין".

ש: כלומר, תתכופף בפני המציאות.

אליעד: כלומר, תכפיף את המציאות שתהיה כרצונך, אל תשחק משחקי מילים הסברתי לך תשנה את רצונך וזהו זה הכל, הפחד מהחמצה נובע מזה שבן אדם חושב שהאושר שלו נמצא שם אז מאחר שהוא חושב שהאושר שלו נמצא שם אז הוא אף פעם לא מרוצה והוא תמיד גם חושב שהוא מחמיץ ואז הוא גם לא יודע לקבל החלטות ואז יש לו בעיה כזאת בעיה אחרת וחרדה ותסביכים ועניינים.

אבל אם הוא מבין שזה שהוא רודף אחרי הצורות זה רק בשביל ליצור משמעות אבל מצד האמת בתוכו הוא לא צריך שום דבר והכל בסדר איך שהוא וזה בכלל תלוי ברצון שלו ביחס למציאות אז הוא לא יכול להחמיץ שום דבר אף פעם.

ש: רגע אבל זה נשמע לי קצת פלצף אם בא אליך בן אדם אומר "תשמע אני מחליט", זה נשמע פלצף איזה זה בא בן אדם "אני מרגיש שאני מחמיץ", השאלה האם באמת בכלל הוא מחמיץ האם זה בכלל.

אליעד: עכשיו למה זה נשמע לך פלצף כי אני הסברתי את זה קצר אבל בא בן אדם "שלום אני מרגיש שאני מחמיץ, מה אתה מחמיץ? אני מרגיש שאני מחמיץ שאולי שמה יותר טוב, מה שמה יותר טוב" הוא אומר "ברור", עושים איתו סיבוב ארוך "מה שמה יותר טוב? שמה יותר טוב יותר כסף, אוקי אז מה אם זה יותר כסף, אם יהיה לי יותר כסף אני אהיה יותר מאושר, אתה בטוח שאם יהיה לך יותר כסף אתה תהיה יותר מאושר? וואלה לא בטוח גם אז אני לא אהיה מאושר, אוקי אז מה אתה מחמיץ אתה רוצה שם ולא פה".

אומר לו "מה אתה מחמיץ" בודקים ובודקים עד שהוא מגלה שזה בכלל לא קשור לחיצוני זה קשור לפנימי, אומרים לו "אתה רוצה? יפה אז תקבל את זה ואז אתה לא מחמיץ כלום", ברור שעושים איתו סיבוב ארוך הסברתי לך את הנוסחה.

ש: רגע בסדר, שנייה רגע בסדר לפעמים כדי להבין את הנוסחה אני צריך לעשות סיבוב גם כן.

אליעד: נכון.

ש: אני אומר אבל שיכול להיות שבאותו רגע לפחות בזמן מסוים אם לא אספיק לעשות את כל הסיבוב אני אכנס לדיכאון.

אליעד: זה מה יש הוא כבר בדיכאון.

ש: הוא כבר בדיכאון עוד יותר בדיכאון כמו שאמרת לי רק עוד יותר רע.

אליעד: זה מה יש.

ש: מה זה זה מה יש בא אליך בן אדם אתה עושה לו יותר רע?

אליעד: כן.

ש: למה?

אליעד: אתה בא לרופא אומר לו "כואב לי השן" הוא עושה לך עקירה זה לא יותר רע מאשר לפני הכאב עכשיו עוד יותר כואב לך.

ש: אבל אמרת לפני כן שזאת גישה, לא משנה אבל זאת גישה שאמרת של טיפשים.

אליעד: באמת?

ש: כן זה מה שאתה אמרת.

אליעד: לא נכון הטיפשים אמרו שזאת גישה של טיפשים.

ש: אז היית טיפש לפני כן?

אליעד: לא אתה לא הבנת את מה שאמרתי מקודם.

ש: אמרת את זה או לא אמרת את זה?

אליעד: לא אמרתי את זה.

ש: לא אמרת את זה?

אליעד: לא אמרתי את זה.

ש: לא אמרת שזאת גישה של טיפשים?

אליעד: לא.

ש: לא אמרת את זה?

אליעד: לא, לא אמרתי את זה.

ש: יש וידאו.

אליעד: אז מה.

ש: ואם תראה בווידאו שאתה אמרת.

אליעד: לא אמרתי משהו אחר.

ש: מה אמרת?

אליעד: אמרתי שאם יש פתרון יותר טוב זה גישה של טיפשים, אתה מכיר פתרון יותר טוב?

ש: כן אולי יש פתרון יותר טוב.

אליעד: אולי יש פתרון יותר טוב תביא אותו ואם תביא אותו אז הגישה שלי היא גישה של טיפשים סבבה.

ש: הבנתי.

אליעד: בינתיים זה הפתרון, הבנו חוץ מזה מה שהבאתם אז זה היה משהו אחר זה היה "בוא נגיד לו שהיה לך רע קודם וגם עכשיו" ואני אמרתי לו לא בוא נפתור לך את הבעיה.

ש: מה פתרת את הבעיה אתה אמרת לו בכל דבר יש חיסרון.

אליעד: לא נכון אדוני לא נכון אני לקחתי אותו כבר לכיוון, הבנתי אתה נתפסת על לכל דבר יש חיסרון אל תיתפס שלכל דבר יש חיסרון תיתפס לזה שאני מנסה לנתב אותו שהוא יכול ללמוד לרצות את המציאות איך שהיא ואז לא יהיה חיסרון, זה ברור שלהגיד לו "טוב תמיד יש חיסרון" מה עשינו בזה עכשיו לא אני מנסה להגיד לו "תקשיב אדוני אתה יכול ללמוד לקבל את המציאות איך שהיא ואז לא יהיה חיסרון לא תהיה החמצה".

ש: תהיה עבד, זה מה שאתה אמרת.

אליעד: תקבל את זה שאתה עבד בלב שלם.

ש: אבל הוא לא רוצה.

אליעד: עזוב אותי הוא יש לו תסביכים.

ש: רגע שנייה אבל הבן אדם הוא מעדיף, אני נראה לי ככה שהבן אדם בתוך משחק מסוים.

אליעד: הוא חושב שלקבל את המציאות זה נקרא להיות עבד סבבה זאת החשיבה שלו, מה האמת שזה נכון.

ש: לא אבל אני אגיד לך באיזה מובן הוא מתכוון.

אליעד: לא בכל המובנים זה נכון במובן של מה שהוא מתכוון לקבל את המציאות, מה שהוא קורה לזה לקבל את המציאות זה נקרא להיות עבד.

ש: אני אגיד לך למה כי זה כאילו בעוונטה זה לא באמת.

אליעד: נכון אני לא מדבר על זה.

ש1: מה זה בעוונטה לא הבנתי?

ש2: בעוונטה זה כאילו שאתה אומר לעצמך שאתה מקבל אבל אתה לא באמת מקבל כי אם אתה באמת תקבל אז אתה תהפוך להיות המציאות עצמה אתה תהיה אחד איתה.

ש1: אם אתה חושב שאתה אלוהים למה שתצטרך לקבל אתה תשלוט בה למה שתצטרך לקבל.

ש2: זה מה שאמרתי.

אליעד: סבבה זה אותו דבר כשאמרתי לקבל התכוונתי לגלה שאתה אלוהים ואתה שולט בה.
החלטה נכונה בחירה מושלמת חיים להתחרט כאב לפחד המרדף רעיונות עובדה קיימת פחד להחמיץ הישגים fear of missing out fomo איך להתמודד עם רגשות החלטה החלטות החלטיות החמצה החמצה בזוגיות הססן הססנות הרגשה הרגשה של החמצה הרגשה של החמצה בזוגיות הרגשה של החמצה בחיים הרגשת החמצה הרגשת החמצה בזוגיות הרגשת החמצה בחיים התמודדות התמודדות עם רגשות התמודדות עם תחושת החמצה זוגיות חושש חיים חרדת החמצה חשש חשש מהחמצה חששות לא מסוגל להחליט להחליט להתמודד להתמודד עם רגשות להתמודד עם תחושות להתמודד עם תחושת החמצה לחשוש לקבל החלטה לקבל החלטות מה זה fomo פחד פחד להחמיץ פחד מהחמצה פחדים קבלת החלטה קבלת החלטות קושי קושי להחליט קשיים רגש רגשות תחושה תחושה של החמצה תחושה של החמצה בזוגיות תחושה של החמצה בחיים תחושות תחושת החמצה תחושת החמצה בזוגיות תחושת החמצה בחיים
רשימת רגשות ותחושות - רשימה של רגשות ותחושות - רשימה של רגשות - רשימה של תחושות - רשימת תחושות ורגשות - רשימה של תחושות ורגשות
... של הווה הרגשה של הזדהות הרגשה של הזמן הרגשה של הזמן והמקום הרגשה של החמצה הרגשה של החמצה בזוגיות הרגשה של החמצה בחיים הרגשה של החסר הרגשה של הטוב הרגשה של הטוב ...
קבלת החלטות - מה הכי חשוב בתהליך קבלת החלטות? איך לקבל החלטות בצורה נכונה?
קבלת החלטות - מה הכי חשוב בתהליך קבלת החלטות? איך לקבל החלטות בצורה נכונה? החלטות. קבלת החלטות. מהו הדבר החשוב ביותר כאשר אדם מקבל החלטה? תשובה: הדבר החשוב ביותר כאשר מקבלים החלטה, הוא הגדרת התכלית הסופית והמטרה הסופית. אם המטרה הסופית של האדם אינה ברורה לו, הרי שהוא מתקשה לקבל החלטה טובה. החלטה נצרכת כאשר יש אפשרויות בחירה. על האדם ... נוספת? ומה אחכ? ומה יהיה אחרי מה שיהיה אחכ? ככל שהאדם חושב לטווח רחוק יותר, כך ההחלטות שלו טובות יותר. על האדם לחשוב כמה שיותר ... הסוף ועל מה שהוא באמת רוצה להשיג. רק כאשר התכלית הסופית ברורה לחלוטין, רק אז ניתן לקבל החלטה טובה מה לעשות. סיכום: בקבלת החלטות הכי חשוב זה הגדרת היעד הסופי והתוצאה ... להשיג אותה. יש לבדוק את כל אחת מהאפשרויות ולראות האם היא תשיג את התכלית הסופית. כך ההחלטה הופכת ליעילה וטובה. ...
קבלת החלטות, קושי להכיל את חוסר הידיעה ואת הספקות, העצה הטובה ביותר לכל בעיה, לדעת שהכל אחד
קבלת החלטות, קושי להכיל את חוסר הידיעה ואת הספקות, העצה הטובה ביותר לכל בעיה, לדעת שהכל אחד
קבלת החלטות, קושי להכיל את חוסר הידיעה ואת ... אחד למה קשה לאנשים לקבל החלטות בחיים? כאשר אדם מתמודד עם החלטה קשה, כמו לעבור דירה או לא, ... שהם אינם יודעים מהי ההחלטה הנכונה. כאשר האדם נמצא במצב של ... הבעיה שלו היא לא ההחלטה עצמה, אלא החשש שלו מכך שאולי יקבל את ההחלטה הפחות טובה. אליעד מסביר שהשורש ... עמוקה. הוא פשוט היה מחליט, או אפילו מתייעץ סתם, ללא מתח. כלומר, הבעיה אינה בעצם ההחלטה אלא בפחד ובקושי להכיל את המצב ... שהאדם משתחרר מהצורך להחליט נכון, הוא כבר לא מרגיש מאוים או לחוץ. ... לא חייב למצוא את ההחלטה הנכונה. עליו קודם להכיר בכך שאם ... את הלחץ ומאפשרת לו לקבל החלטה רגועה, ללא חרדה וללא תחושת הפסד. מה מקור הסבל בהחלטות קשות? הבעיה האמיתית של האדם ... המצב שבו אין ודאות מוחלטת. אם האדם היה מסוגל לחיות בשלום עם ... חד - משמעית ומוחלטת הוא זה שיוצר אצלו את החרדה והלחץ. ... או רעות באופן מוחלט, הוא יכול להירגע ולהתמודד עם הבעיה ... זו לזו באופן מוחלט, ושאין באמת חשיבות מוחלטת להחלטה שהוא יקבל. לאחר שהאדם משתחרר מהחרדה שההחלטה שלו תהיה שגויה, הוא יוכל לבחון ... או רעה יותר באופן מוחלט. התובנה הזאת מביאה להקלה, לשלווה ... עם ספקות? איך לקבל החלטות קשות? מה לעשות כשלא יודעים מה להחליט? איך להפסיק לפחד מהחלטות? איך לדעת שהכל אחד? ש: לצורך ... שהוא שלם לעזור לי לא להחליט אלא לעשות דברים מה שיקרה. אליעד: ... אומר תקשיב תעזור לי לקבל החלטה מצד האמת הוא לא בא בשביל לקבל החלטה הוא בא בשביל שאני אעזור לו ...
ספקות וחוסר וודאות, איך לא להרגיש מהם רע, ליהנות מחוסר וודאות בקבלת החלטות
ספקות וחוסר וודאות, איך לא להרגיש מהם רע, ליהנות מחוסר וודאות בקבלת החלטות
... וחוסר וודאות, איך לא להרגיש מהם רע, ליהנות מחוסר וודאות בקבלת החלטות איך אפשר ליהנות מספקות וחוסר וודאות בקבלת החלטות? אליעד כהן מסביר שיש מצבים רבים בחיים בהם אדם נתקל בספקות ובחוסר וודאות, וחווה אותם כתחושות ... שאם הכל בסדר, לא משנה מה יקרה, אפשר יהיה להתמודד עם התוצאות, ולכן אין סיבה אמיתית לחשוש. מה עושים אם הביטחון העצמי מתערער כשצריך לקבל החלטה? אליעד מסביר שבעת קבלת החלטות, הרבה אנשים חושבים לעצמם מה יקרה אם אני אעשה טעות? אולי אני לא אבחר נכון? והוא מחדד שיש כאן פרדוקס מסוים: מצד אחד, אם האדם חושש שיטעה, הוא למעשה יוצא מנקודת הנחה שאכן קיימת אפשרות נכונה ואפשרות לא נכונה. אך בפועל, לדבריו של אליעד, אין באמת אפשרות שהיא טעות מוחלטת או נכונה לחלוטין, כי תמיד קיימות אפשרויות והשלכות שונות לכל בחירה, וממילא הכל יכול להיתפס כנכון ... הפנימית. אם אדם מבין שהכל, בכל מצב אפשרי, הוא בסדר או יסתדר, הוא מפסיק להילחץ מהצורך בהחלטה ומהאפשרות לטעות. כשאדם בטוח שהכל לטובה ושבכל מצב הוא ימצא דרך להתמודד, הוא חווה את חוסר ... כמו שכשמשחקים במשחק מחשב ונהנים גם מהקושי והאתגרים, כך ניתן להתייחס לכל ספק וכל החלטה בחיים כאל אתגר מהנה. איך אפשר להפסיק לפחד מטעויות בקבלת החלטות? כדי להפסיק לפחד מטעויות, אליעד ממליץ להבין שאין טעות אמיתית. כל אפשרות שנבחר בה מובילה ... פחד מטעויות הוא פחד מדמיונות ולא ממציאות אובייקטיבית. מי שמבין לעומק שאין באמת טעות מוחלטת משתחרר מהלחץ, מהחרדה ומהחשש, ומתחיל ליהנות מהחוויה של אי - ידיעה, ספק והתלבטות. איך להפסיק לפחד מטעויות? כיצד ליהנות מאי וודאות? איך להפוך התלבטויות למשחק? איך להתמודד עם ספקות בקבלת החלטות? למה אנשים נלחצים מספקות? איך ליהנות מהמתח של חוסר ידיעה? ...
האחדות - התלבטות בתהליך קבלת החלטות, נפרדות מול אחדות, איך לחזור אל האחדות, מה לשאול כדי לחוות אחדות
האחדות - התלבטות בתהליך קבלת החלטות, נפרדות מול אחדות, איך לחזור אל האחדות, מה לשאול כדי לחוות אחדות
... - התלבטות בתהליך קבלת החלטות, נפרדות מול אחדות, איך לחזור אל האחדות, מה לשאול כדי לחוות אחדות למה מתלבטים בתהליך קבלת החלטות? אליעד כהן מסביר את הקושי בתהליך קבלת החלטות, באמצעות דוגמה של אדם שעומד בחנות ומתלבט בין שלושה צבעי חולצות. האדם מתלבט מפני שהוא רואה ... מכאן עולה הבנה שהסיבה להתלבטות היא ההבחנה בנפרדות, ההבחנה שיש הבדל אמיתי בין האפשרויות השונות. ככל שיש יותר נפרדות, יש יותר התלבטות וקושי להחליט. איך אפשר לחזור לתחושת האחדות בתהליך קבלת החלטות? אליעד כהן מסביר כיצד אפשר לחזור לתחושה של אחדות על ידי התבוננות מעמיקה במהות של הדברים. ... של האחדות לעומת נקודת המבט של הנפרדות? נקודת המבט של הנפרדות גורסת שכל אפשרות היא ייחודית, נפרדת, בעלת יתרונות וחסרונות משלה, ולכן קשה להחליט בין האפשרויות. לעומת זאת, נקודת המבט של האחדות רואה את המהות האחת שמאחורי כל האפשרויות. כאשר ... עצמית מובילה לחוויית האחדות? אליעד כהן מדגיש שחוויית האחדות מתאפשרת רק כאשר אדם מוכן לחקור לעומק את ההתלבטות שלו. אם אדם מתלבט בין שתי החלטות, הוא צריך לשאול את עצמו שוב ושוב שאלות כמו: למה זה משנה לי?, מה באמת חשוב לי?, מה עומד ... את הדברים ממבט גבוה יותר, שבו אין באמת הבדל משמעותי בין הבחירות. כתוצאה מכך, ההתלבטות מתפוגגת, והאדם חווה חופש ואחדות. איך להפסיק להתלבט בהחלטות? מהי תחושת האחדות? איך להפסיק לדאוג ממה חושבים עלי? מה זה חקירה עצמית רוחנית? איך להבין שהכל אחד? איך לקבל החלטות בלי להתלבט? ...
התלבטויות, לחץ בקבלת החלטה, חוסר ידיעה יוצר לחץ, סבל של נפרדות, טוב או רע, איך לקבל החלטות מתוך אחדות
התלבטויות, לחץ בקבלת החלטה, חוסר ידיעה יוצר לחץ, סבל של נפרדות, טוב או רע, איך לקבל החלטות מתוך אחדות
... לחץ בקבלת החלטה, חוסר ידיעה יוצר לחץ, סבל של נפרדות, טוב או רע, איך לקבל החלטות מתוך אחדות איך התלבטות יוצרת לחץ ואיך להיפטר ממנו? הסיבה המרכזית לכך שאנשים חווים לחץ והתלבטויות היא בגלל חוסר ודאות וחוסר ... יוצר במוחו בין טוב לרע. איך שינוי נקודת המבט משפיע על קבלת החלטות? אליעד כהן מציע גישה לפתרון הדילמה: להפוך את הטוב והרע לאחד. הוא מדגיש שכאשר אדם מבין לעומק ששתי אפשרויות הן זהות מבחינה מהותית, הוא מפסיק לחוות לחץ וסבל מההחלטה. אם לדוגמה, אדם חושש שיפטרו אותו מהעבודה ומתלבט האם זה טוב או רע, עליו לשאול את עצמו מי החליט בכלל שזו אפשרות רעה. אולי דווקא פיטורים מהעבודה הם טובים, ואולי אפילו מטרת החיים היא למות בסופו של דבר, שכן זה קורה לכולם. בעזרת ... חסרות משמעות בפני עצמן. איך אפשר להגיע להבנה של אחדות מוחלטת בהחלטות יומיומיות? אליעד כהן מביא דוגמה נוספת של אדם שמתלבט היכן לישון בלילה, במקום אחד או במקום אחר. הוא שואל את עצמו איפה כדאי לי לישון, פה או שם? ברגע שהוא מבין שההחלטה לא משנה באמת, כיוון שמדובר בסך הכל במקום לישון, הוא משתחרר מהדילמה. מבחינתו שני המקומות הופכים לאחד - אין ביניהם הבדל אמיתי, ... שהכל זו בסך הכל הגדרה סובייקטיבית ללא משמעות אמתית ומוחלטת. כך האדם יכול להגיע למצב של אחדות, שבו כל דבר נתפס כבעל ערך זהה וכל דילמה נעלמת. למה התכלית של כל דבר היא הדבר עצמו? אליעד כהן מסביר ... ברור שאין לכך משמעות, כי השקלים זהים לחלוטין, ולכן ההחלטה פשוטה וקלה. כאשר תתייחס לכל הדילמות בחיים בדיוק באותה הצורה, תבין שאין משמעות אמיתית לכל התלבטות, וזו דרך נוספת להיפטר מלחצים ... תכלית החיים? איך לשחרר פחדים? מה זה אחדות ונפרדות? איך לקבל החלטה נכונה? איך להיפטר מלחץ נפשי? איך לראות שהכל אחד? התלבטות לדוגמה יש לך נגיד שני שקלים בכיס שקל ושקל ועכשיו אתה צריך לשלם שקל אתה ... אותי או לא יפטרו אותי זה אחד? פשוט תשאל את עצמך מי החליט שזה טוב וזה רע, אם אתה תעשה את זה מספיק פעמים אתה תראה שזאת סתם הגדרה אין לזה משמעות מי החליט שזה רע בכלל אולי זה בכלל טוב, אולי בכלל תכלית החיים זה למות למרות שדרך אגב זה גם הגיוני למה זה הגיוני כי בסוף מתים אז אם כולם מתים ... אז אתה חווה את האחדות עד שבסופו של דבר אתה חווה את זה במוחלטות. תן דוגמה נגיד שבן אדם מתלבט טוב איפה אני אשן אני אשן פה או אשן שם, אשן פה אשן שם? רגע אבל מה זה משנה זה אחד אז זה לא משנה אני אשן ...
חיפוש האמת, אחדות ההפכים, איך לגלות שהכל אחד? מהי האחדות? איך לפתור ספקות? איך לקבל החלטות?
חיפוש האמת, אחדות ההפכים, איך לגלות שהכל אחד? מהי האחדות? איך לפתור ספקות? איך לקבל החלטות?
... האמת, אחדות ההפכים, איך לגלות שהכל אחד? מהי האחדות? איך לפתור ספקות? איך לקבל החלטות? איך לפתור ספקות ולקבל החלטות לפי אליעד כהן? כאשר האדם ניצב בפני שאלות והתלבטויות, כמו למשל: להתפטר או לא, להתגרש או להישאר, לבחור בדרך אחת או אחרת, הוא חווה ספקות עמוקים. אליעד כהן מסביר שכאשר האדם נמצא במצב זה, הוא בעצם לא יודע מהי האפשרות הנכונה, מהי האמת, ולכן הוא סובל. יש לאדם נטייה טבעית לחפש את האפשרות שתהיה אמיתית, נכונה ומוחלטת, אך התובנה של אליעד בנושא הזה פשוטה מאוד: האפשרות האמיתית, בסופו של דבר, היא שאין באמת הבדל בין האפשרויות השונות. האמת היא שאין באמת מספר אפשרויות, אלא הכל אחד. לפי אליעד כהן, מי שממשיך לחפש אפשרות אחת מוחלטת בין כמה אפשרויות שונות, ימשיך לסבול ולהתלבט. אבל מי שרוצה לדעת מה האמת האמיתית יגלה שהאפשרויות השונות הן רק ביטוי של אותה אפשרות אחת. הוא ממליץ לקחת כל ... נובעת משכל מצומצם, אשר רואה דברים כהפוכים, למרות שהם באמת אחד. איך אהבה ושנאה הן בעצם אחד? אליעד כהן מסביר גם את הנושא של אהבה ושנאה ומראה איך הן מתאחדות בקצה. אהבה מוחלטת היא היכולת להכיל הכל, באופן כזה שאין שום דבר חוץ מהאחדות. שנאה מוחלטת היא לא להכיל שום דבר, וגם במצב כזה, אם שום דבר אינו קיים מחוץ לך, שוב חוזרים לנקודת המוצא של אחדות מוחלטת. כך מתברר שבקצה, אהבה ושנאה הן אחד. מדוע עצלנות וזריזות מובילות לאותה נקודה של אחדות? כהן משתמש גם בדוגמה של עצלנות וזריזות. הוא מסביר שאם האדם יהיה זריז באופן מוחלט, בסופו של דבר הוא ינוח כי הוא ישלים הכל. כך יוצא שהזריזות האינסופית מובילה לעצלנות מוחלטת, כי לאחר השלמת הכל לא נשאר מה לעשות. גם כאן שתי הקצוות מתאחדות בנקודה אחת של אמת מוחלטת . כיצד לבדוק ולהוכיח שהכל אחד לפי אליעד כהן? כדי לבדוק ולהוכיח שהכל אחד, אליעד מציע טכניקה פשוטה: לוקחים כל אפשרות, מקצינים אותה, ואז לוקחים את האפשרות ההפוכה ... של ההפכים דרך השאלה מי ברא את אלוהים?. לדבריו, מצד אחד אפשר להגיד שמישהו ברא את אלוהים, ומצד שני, אפשר להגיד שאף אחד לא ברא אותו והוא תמיד היה קיים. שתיהן אמיתות מוחלטות במידה שווה. האדם שחוקר לעומק יגלה שבסופו של דבר אלוהים לא נברא, וגם נברא באותו הזמן, מכיוון שאלוהים לא יכול להיות מוגבל בתיאור כלשהו. איך שימוש בחיפוש ההפך מוביל להבנת האמת המוחלטת? כהן מציע שכאשר אדם מחפש את האמת, עליו תמיד לשאול האם ההפך הוא הנכון?. בדרך זו, האדם מפתח את שכלו ומגיע להבנה עמוקה שבסופו של דבר, שני ההפכים הם אחד. רק כאשר ... התובנה הזו מובילה את האדם לאושר פנימי ולחוויה של אחדות שלמה. איך לגלות שהכל אחד? איך לפתור התלבטויות וספקות? האם יש סיבה לכל דבר? מי ברא את אלוהים? איך לחפש את האמת המוחלטת? מהי אחדות ההפכים? כיצד לקבל החלטות נכונות? ...
קבלת החלטות - איך להחליט כאשר הכל טוב והכל אחד?
קבלת החלטות - איך להחליט כאשר הכל טוב והכל אחד?
קבלת החלטות - איך להחליט כאשר הכל טוב והכל אחד? איך מקבלים החלטות כאשר הכל טוב באותה המידה? השאלה שאליעד כהן מתייחס ... הכל טוב, אם הכל אחד, איך ניתן לקבל החלטות בחיים כאשר כל האפשרויות נראות טובות ושוות בערכן? האדם שואל את עצמו לפי מה להחליט אם אין הבדל בין שתי האפשרויות, כי הרי לפי תפיסת האחדות, הכל ... עצם זה שהאדם מתלבט ומתחבט בהחלטות, מעידה על כך שהוא עדיין לא באמת הגיע לחוויה האמיתית ... ועדיין חי בשקר. מה מקור החרדה בקבלת החלטות? החרדה בקבלת החלטות נובעת מכך שהאדם מאמין שיש באמת הבדל בין טוב לרע, ולכן כל החלטה הופכת בשבילו לדרמטית וגורלית. הוא חושש שהוא עלול לטעות ולבחור באפשרות הרעה, ובכך ליצור נזק או סבל ... הזו, והוא לא היה מרגיש לחץ עצום להחליט נכון. אם אין לאדם מושג כיצד להחליט, והוא עדיין מתעקש לקבל החלטה טובה, זו אינדיקציה שהוא לא חווה באמת את האחדות, כי ... האחדות אין שום לחץ או מתח סביב ההחלטה. איך להתנהל אם אתה לא יודע להחליט? אליעד כהן אומר בצורה מפורשת שזה לגיטימי לגמרי גם לא להחליט, אם באמת אין לך מושג איזו החלטה טובה יותר. הוא מציין שהלחץ נובע מכך שהאדם בטוח שזו החלטה של חיים ומוות, אך זו תפיסה מוטעית שנובעת מכך שהאדם ... עם אותה שאלה - לפי מה אני צריך להחליט?. העצה שלו היא להיות אותנטי. אם האמת שלך היא שהכל רע, אז ... האחדות, כבר לא נמצא בלחץ סביב ההחלטות שלו, כי הוא יודע שזו לא החלטה גורלית ואין לה באמת משמעות מכרעת. אם הכל אחד, אז גם ... מתאר מצב בו האדם מגיע לשלמות מוחלטת עם כל החלטה שלו כאשר הוא תופס את המציאות כאחדות מלאה. במצב כזה ... גם כאשר הוא אינו יודע בדיוק מה להחליט. הוא פשוט יבחר את מה שיתחשק לו באותו רגע, או שלא יחליט בכלל, כי הוא מבין שהכל בסופו של דבר טוב באותה המידה. אליעד ... כלל. לסיכום, מה העיקרון המרכזי בקבלת החלטות לפי תפיסת האחדות? העיקרון המרכזי שאליעד כהן מלמד הוא ... כלל את הלחץ, החרדה או המצוקה בקבלת החלטות. ההחלטה תהיה עבורו קלה ופשוטה, כי כל ההחלטות טובות באותה המידה. איך להחליט כששתי האפשרויות טובות? מהי תפיסת האחדות של אליעד כהן? ...
קבלת החלטות - איך לקבל החלטות בצורה נכונה? מהי קבלת החלטות נכונה?
קבלת החלטות - איך לקבל החלטות בצורה נכונה? מהי קבלת החלטות נכונה? כאשר האדם מקבל החלטה, עליו לנסות לראות, שההחלטה שאותה הוא מקבל, תשיג עבורו את התוצאה, שאליה הוא רוצה להגיע. יחד עם זאת, קיים משהו חשוב שאליו צריך לשים לב, בעת קבלת החלטות. והוא, שעל האדם לנסות להסתכל, לא רק על המטרה שאותה הוא רוצה להשיג, אלא גם על מה שיקרה אחרי השגת המטרה. כאשר האדם צריך לקבל החלטה, כדאי לו לנסות להסתכל, לא רק על, האם הוא הולך להשיג את המטרה הקרובה, אלא גם על מה שיקרה, אחרי השגת המטרה. כי באמת, גם אחרי שהאדם משיג את המטרה שלו, עדיין יש ... יותר, הרי שעל ידי זה קבלת ההחלטות שלו נכונה יותר. בנוסף, בתהליך קבלת החלטות, רצוי לאדם להיות מודע, גם לתהליך הכללי שכחלק ממנו הוא רוצה להשיג את המטרה שלו. כי כל השגת מטרה, היא בעצם חלק מתהליך גדול יותר בחיים של האדם. ועל האדם לנסות להשתדל לקבל החלטות נכונות, ביחס למטרה שלו כרגע, מתוך הסתכלות רחבה יותר על החיים שלו באופן כללי. לסיכום: הסתכלות נכונה ורחבה יותר על המטרה, דהיינו, להסתכל על מה שיקרה גם אחרי ... הדבר הזה מאפשר לאדם לקבל החלטות נבונות יותר. ...
אם אין בחירה חופשית אז מה צריך לעשות, איך להחליט כשאין בחירה חופשית
אם אין בחירה חופשית אז מה צריך לעשות, איך להחליט כשאין בחירה חופשית
... אין בחירה חופשית אז מה צריך לעשות, איך להחליט כשאין בחירה חופשית מה המשמעות של אין בחירה חופשית ומה עושים עם זה? אליעד כהן מסביר ... הזאת מראה שהאדם לא הבין לעומק את הרעיון של היעדר בחירה. הרי אם הייתה לאדם הבנה אמיתית וברורה שהוא לא מחליט שום דבר, הוא בכלל לא היה שואל את השאלה הזאת מלכתחילה. איך אפשר להבין שאין בחירה חופשית ... שאין בחירה חופשית? אליעד מסביר שהסיבה שאדם שואל את השאלה הזאת היא בגלל שהוא עדיין לא הפנים באמת שהוא לא מחליט שום דבר. לפי אליעד, כל שאלה של מה אני צריך לעשות עכשיו? מבטאת למעשה את האמונה הסמויה של האדם בכך שהוא חושב שהוא מחליט משהו. כי אם באמת הייתה קיימת הבנה מוחלטת שהוא אינו מחליט, אז לא הייתה שום שאלה. השאלה מתעוררת רק במקום שבו האדם עדיין לא השלים עם כך שאין לו באמת ... שאין לו בחירה חופשית לא יכול לשאול שאלות כמו מה אני צריך לעשות?, כי שאלות כאלה מניחות מראש שהוא זה שמחליט מה לעשות או שיש לו יכולת להחליט. אם הוא היה מבין עד הסוף שאין לו שום יכולת החלטה, הוא לא היה יכול אפילו להעלות את השאלה הזאת במוחו. אדם כזה היה מתייחס לכל דבר ... יש בחירה חופשית? איך להבין שאין לי שליטה על החיים? מה לעשות כשמבינים שאין בחירה חופשית? האם האדם באמת מחליט? איך להפסיק לשאול שאלות? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מה זה fomo? fear of missing out, מפחד להחמיץ, פחד מהחמצה, חשש מהחמצה, תחושת החמצה בחיים, תחושת החמצה בזוגיות, התמודדות עם תחושת החמצה, לא מסוגל להחליט, הססנות, קושי להחליט
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: הרגשת החמצה בחיים, האם אפשר לדעת הכל? איך להיות מאושר? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש משמעות לחיים? אולי אנחנו במטריקס? האם יש או אין אלוהים? למה העולם קיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה לא להתאבד? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? בשביל מה לחיות? למה יש רע וסבל בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? מי ברא את אלוהים? איך להיות הכי חכם בעולם? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? מה המשמעות של החיים? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש אמת מוחלטת? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש בחירה חופשית? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם לדומם יש תודעה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: הרגשת החמצה בחיים, איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשתול מחשבות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך להיות מאושר ושמח? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעריך את עצמך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בזוגיות? איך להאמין בעצמך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לחנך ילדים? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשנות תכונות אופי? איך למצוא זוגיות? איך לשפר את הזיכרון? איך לנהל את הזמן? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפרש חלומות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא ייעוץ אישי מומלץ, מאמן אישי לנוער, מאמן אישי להפרעות קשב וריכוז בנושאי הרגשת החמצה בחיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3613 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 05:06:22 - wesi1