אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה האם לקנות מניה? ✔האם לעשות שינוי או להמשיך כרגיל? האם כדאי לשנות או לשמור על הקיים? איך לקבל החלטה נכונה? האם להתגרש? האם להתפטר? האם לעזוב את...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
האם לעשות שינוי או להמשיך כרגיל? האם כדאי לשנות או לשמור על הקיים? איך לקבל החלטה נכונה? האם להתגרש? האם להתפטר? האם לעזוב את מקום העבודה? האם להחליף מקצוע? האם לעשות שינוי בקריירה? האם לעבור דירה? האם להיפרד? האם להישאר?
האם לעשות שינוי או להמשיך כרגיל? איך לקבל החלטה נכונה?

אליעד כהן עוסק בשאלות קריטיות של קבלת החלטות, במיוחד כאשר אנשים נמצאים בצמתים משמעותיים בחיים, כמו זוגיות, מקום עבודה, לימודים או קריירה. הוא מסביר כי הרבה פעמים אנשים טועים כשהם מערבבים בין שאלות שונות אשר קשורות למצבים שונים בחיים. לדוגמה, אדם שמתלבט האם להיפרד, אם להתגרש, אם לעזוב מקום עבודה או לעבור דירה, פעמים רבות מנסה לחבר את השאלות הללו לשאלות מהעבר, דבר שמוביל לשגיאות בקבלת ההחלטות.

מהי הטעות הנפוצה בקבלת החלטות?

הטעות הגדולה שמרבית האנשים עושים היא כששואלים את עצמם "האם היה נכון לי להיכנס לקשר הזה?", כשבעצם תשובה לשאלה זו אינה רלוונטית להחלטה הנוכחית אם להישאר בקשר או לא. לדוגמה, אם אישה נמצאת בזוגיות במשך 10 שנים ולא טוב לה כיום, היא עשויה לשאול את עצמה האם היה לה טוב ב - 10 השנים האחרונות, ואז לנסות לשלב את העבר עם ההווה. זוהי שאלה לא רלוונטית, מכיוון שהיא מבוססת על תחושות מהעבר ואינה לוקחת בחשבון את המצב הנוכחי ואת ההשלכות בעתיד.

מהו המבחן הנכון לקבלת החלטה?

אליעד מסביר כי יש להפריד בין שאלות שמצמיחות תשובות מהעבר לבין שאלות שמחייבות התמקדות בעתיד. כל החלטה, בין אם היא קשורה לזוגיות, עבודה, לימודים או תחום אחר, צריכה להתבצע על פי השאלה אם הבחירה הנוכחית תוביל לתוצאה טובה יותר בהמשך, ולא על בסיס תחושות מהעבר. במקום לחפש תשובות לשאלות "מה היה טוב בעבר?", יש להתמקד בעתיד ולבדוק האם המצב הנוכחי משרת את טובתך לעתיד.

האם יש להמשיך בדרך אם היא כבר לא מתאימה?

אליעד נותן את הדימוי של אדם שמגיע לסופר לקנות חלב, ואז מגלה שיש לו בבית מספיק חלב. השאלה אם היה נכון לו לצאת לסופר אינה משפיעה על ההחלטה הנוכחית אם להמשיך או לחזור הביתה. ברגע שהתמונה משתנה, יש לבצע את השינוי המתאים. אם עד עכשיו הייתה החלטה נכונה, זה לא אומר בהכרח שצריך להמשיך בה. כל החלטה צריכה להתבסס על הנתונים הנוכחיים ולא על העבר.

מהם הקריטריונים לקבלת החלטה נכונה?

ההחלטה אם להישאר בקשר, במקום עבודה, במקצוע או בתחום לימודים, צריכה להתבצע על פי השאלה אם המצב הנוכחי משרת את טובתך לעתיד. אם לא, יש לשקול שינוי. אם המצב הנוכחי אינו טוב, חשוב לשקול אם כדאי להפסיקו או לשנות אותו, תוך התמקדות בתועלת העתידית ולא בהיסטוריה.

האם כדאי להישאר במצב לא טוב רק בגלל שהיה טוב פעם?

בהחלט לא. לדוגמה, אם אדם שוקל להמשיך להשקיע בזוגיות או בעסק שכרגע אינם טובים, הוא לא אמור להחליט על פי מה שהיה בעבר. צריך לבחון את המצב הנוכחי ולשאול את עצמך אם המאמץ שכרוך בהשקעה בקשר או בעסק יניב תוצאה טובה יותר בעתיד. אם התשובה היא לא, אז ייתכן ששינוי הוא הצעד הנכון.

ההחלטה צריכה להיות מההווה לעתיד, לא מהעבר להווה

לסיכום, אליעד ממליץ להפריד בין המידע שמתקבל מהעבר לבין ההחלטה הנוכחית. כל מקרה צריך להיבחן בנפרד, ויש לקבל החלטות שמתמקדות בהווה ובמה שצפוי לקרות בעתיד, ולא לשלב את כל השאלות יחד. על כל אחד להחליט לפי המצב הנוכחי ולתכנן את העתיד בהתאם.
האם לעשות שינוי או להמשיך כרגיל? איך לקבל החלטה נכונה?

אליעד עוסק בשאלות קריטיות של קבלת החלטות, במיוחד כשאנשים נמצאים בצמתים בחיים, כמו זוגיות, מקום עבודה, לימודים או קריירה. הוא מציין שמרבית האנשים עושים טעות כאשר הם מערבבים בין שאלות שונות שמיועדות למצבים שונים בחיים. לדוגמה, אדם שמתלבט אם להיפרד או לא, או אם להפסיק את לימודיו או לעזוב מקום עבודה, לעיתים מנסה לחבר את השאלה הנוכחית לשאלות מהעבר.

מהי הטעות הנפוצה בקבלת החלטות?

הטעות הגדולה היא שמישהו שואל את עצמו "האם היה נכון לי להיכנס לקשר הזה?" בעוד שהתשובה לשאלה זו אינה בהכרח רלוונטית להחלטה הנוכחית אם להישאר בקשר או לא. לדוגמה, בחורה שנמצאת בזוגיות במשך 10 שנים ולא טוב לה בשלב הנוכחי, עלולה לשאול את עצמה האם היה לה טוב ב - 10 השנים האחרונות, ואז לנסות לשלב את העבר עם ההווה. אך זו שאלה לא רלוונטית להחלטה הנוכחית, שכן ייתכן שמה שהיה טוב בעבר לא בהכרח מתאים להיום.

מהו המבחן הנכון לקבלת החלטה?

אליעד מסביר שחשוב להפריד בין השאלות. השאלה אם היה נכון להיכנס לקשר או לא צריכה להיות נפרדת מהשאלה אם יש להמשיך את הקשר כעת. כל החלטה היא עצמאית, ויש להתמקד בשאלה אם הבחירה הנוכחית תוביל לתוצאה טובה יותר בהמשך. זו גישה שמתמקדת בעתיד ולא בעבר. אם הקשר, העבודה או הלימודים אינם טובים כיום, יש להחליט אם כדאי להפסיקם, תוך התמקדות בתועלת העתידית.

האם יש להמשיך בדרך אם היא כבר לא מתאימה?

הדמיון שמביא אליעד הוא כמו אדם שהולך לסופר לקנות חלב, ופתאום מגלה שיש בבית מספיק חלב. השאלה אם היה נכון ללכת לסופר אינה משפיעה על ההחלטה אם להמשיך או לחזור הביתה. ברגע שהתמונה משתנה, יש לבצע את השינוי המתאים. אם עד עכשיו החלטה הייתה נכונה, זה לא בהכרח אומר שצריך להמשיך בה. יש לבדוק את המצב מחדש ולהחליט על פי הנתונים הנוכחיים.

מהם הקריטריונים לקבלת החלטה נכונה?

ההחלטה אם להישאר בקשר, במקום עבודה, במקצוע, או בתחום לימודים, צריכה להתבצע על פי השאלה האם המצב הנוכחי משרת את טובתך לעתיד. אם לא, יש לשקול שינוי. זאת, בניגוד להסתכלות על העבר ולקשור אותו להחלטות הנוכחיות. לדוגמה, אם אדם קנה מניה והמחיר עלה, השאלה אם כדאי למכור או להחזיק את המניה לא תלויה בהיסטוריה שלה, אלא בהערכה לעתיד.

האם כדאי להישאר במצב לא טוב רק בגלל שהיה טוב פעם?

בהחלט לא. לדוגמה, אם אדם שוקל להשקיע בזוגיות או בעסק שכרגע אינם טובים, הוא לא אמור להחליט על פי מה שהיה בעבר. צריך לבחון את הסיטואציה הנוכחית ואת העתיד, ולשאול אם המאמץ שכרוך בהשקעה בקשר או בעסק יניב תוצאה טובה יותר בהמשך.

ההחלטה צריכה להיות מההווה לעתיד, לא מהעבר להווה

לסיכום, אליעד ממליץ להפריד בין המידע שמתקבל מהעבר לבין ההחלטה הנוכחית. כל מקרה נבחן באופן עצמאי, ויש לקבל החלטות שמתמקדות בהווה ובמה שצפוי לקרות בעתיד, ולא לשלב את כל השאלות יחד. לכן, על כל אחד להחליט לפי המצב הנוכחי ולתכנן את העתיד בהתאם.
קבלת החלטות, טעויות בקבלת החלטות, להחליט לפי העבר, להחליט לפי ההווה, להחליט לפי העתיד, האם למכור את המניה? האם לקנות את המניה? האם להשקיע בעסק? האם להמשיך להשקיע בעסק? האם להשקיע בזוגיות? האם להילחם על הזוגיות? האם להילחם על הקשר? האם לשנות תחום לימודים? האם לעזוב את הלימודים? האם להישאר בלימודים? האם לסיים את התואר? האם לשנות את המקצוע? האם לעשות שינוי בחיים? האם להמשיך כרגיל? האם לשמור על הקיים? האם הקשר הזה מתאים לי? האם הזוגיות הזאת מתאימה לי? האם מערכת היחסים הזאת מתאימה לי? האם המקצוע הזה מתאים לי? האם מקום העבודה מתאים לי? האם תחום הלימודים מתאים לי? בחירת זוגיות, בחירת מקצוע, בחירת קריירה, שינוי בקריירה, שינוי מקום עבודה, האם כדאי לעבור דירה? שינוי מקום מגורים, יעוץ בצומת בחיים, קבלת החלטות בצומת בחיים
האם מקום העבודה מתאים לי למכור את המניה האם לשנות תחום לימודים האם תחום הלימודים מתאים לי יעוץ איך לקבל החלטה נכונה תועלת לשמור על הקיים תוצאות דימוי מחיר איך לקבל החלטה איך לקבל החלטה נכונה איך לקבל החלטות גירושים גירושין דירה האם כדאי לשנות או לשמור על הקיים האם להחליף האם להחליף מקצוע האם להיפרד האם להישאר האם להתגרש האם להתפטר האם לעבור דירה האם לעזוב את מקום העבודה האם לעשות שינוי או להמשיך כרגיל האם לעשות שינוי בקריירה האם לשמור על הקיים החלטה החלטה נכונה החלטות החלטות נכונות החלטיות כיצד לקבל החלטות להחליט להחליף להחליף מקצוע להיפרד להישאר להמשיך להמשיך כרגיל להתגרש להתפטר לעבור דירה לעזוב לעזוב את מקום העבודה לעשות שינויים לפטר לקבל לקבל החלטה לקבל החלטה נכונה לקבל החלטות לשמור לשמור על הקיים לשנות לשנות או לשמור על הקיים מקום עבודה מקצוע עבודה פיטורים קבלת החלטה קבלת החלטות קריירה שינוי שינוי בקריירה שינויים
קבלת החלטות ניהוליות, קבלת החלטות בחיים, טעויות של מנהלים טובים, למה לא להיות זקן? קבלת החלטות בהווה לפי העבר, איך לקבל החלטות בצורה נכונה? לחיות את הרגע בקבלת החלטות, לקבל החלטה הנכונה ביותר לרגע הזה, התחדשות בקבלת החלטות
...נצמד להחלטה הטובה שקיבל אתמול. הנקודה היא שלא משנה כמה ההחלטה הייתה נכונה לזמן שבו התקבלה, תמיד חייבים לבדוק מחדש: האם ההחלטה שקיבלתי בעבר עדיין נכונה ברגע הזה? אם ישנה אופציה חדשה טובה יותר, כדאי מאוד לשנות את ההחלטה, ולא להיצמד בצורה אוטומטית להחלטה הישנה רק כי פעם היא הייתה הכי נכונה. למה רבי נחמן אמר אל תהיו זקנים? אליעד מביא את דבריו של רבי נחמן מברסלב, שאמר במפורש: אני לא אוהב זקנים, אני לא אוהב חסידים זקנים, לא אוהב אנשים זקנים. רבי נחמן נפטר...
שחיקה בעבודה / התחדשות / אושר במקום העבודה / הדרך אל האושר - איך לא להישחק בעבודה?
... בעבודה התחדשות אושר במקום העבודה הדרך אל האושר - איך לא להישחק בעבודה? ובו יתבאר העניין של שחיקה בעבודה ושל עייפות נפשית מהעבודה ועוד. ויתבאר, מהי מהות השחיקה בעבודה? ממה היא נובעת? ואיך להתמודד עם שחיקה במקום העבודה? והעניין הוא, כי האדם רוצה להיות מאושר. וכל מה שהאדם ... של האושר היא הבנה. כי כאשר האדם מבין את המציאות בשלמות, על ידי זה הוא מאושר. וכאשר האדם מתחיל לעבוד באיזה עניין, בדכ האדם חווה סוג של התחדשות. וההתחדשות הזאת, ... וכדי להצליח בכל תחום בחיים, לשם כך צריך להבין את השכל, שלפיו פועל אותו הדבר. וכאשר האדם מתחיל לעבוד באיזו עבודה חדשה, אז הוא צריך ללמוד את העבודה החדשה. ובכל לימוד של האדם, בכל נושא שיש בעולם, האדם בעצם ... להיות מאושר. כי האושר, הוא תוצאה של השכל, שמורכב מכל השכל שיש בעולם. וכאשר האדם לומד איך להצליח במקום העבודה שלו, הדבר הזה הוא תוצאה של תהליכים שכליים ורגשיים ... ועל ידי זה האדם מרגיש סוג של התחדשות, שיוצרת אצלו תחושה של אושר. וכאשר האדם נכנס לחיי השגרה של מקום העבודה שלו, על ידי זה הוא מתחיל לעשות את מעשיו, מתוך הרגל ולא מתוך התבוננות. והמשמעות של זה היא, שככל שעובר הזמן, בדכ האדם מתחיל לעבוד בצורה אוטומטית ולחזור על מה שהוא מורגל לעשות, במקום לחשוב בכל ... מה לעשות ואיך לעשות. וככל שהזמן עובר, כך האדם פחות ופחות משתמש בשכל שלו, כדי לדעת איך לעשות את העבודה, אלא האדם פשוט פועל מתוך הרגל. וכאשר האדם מתחיל לפעול ... אין תובנות, אז אין התחדשות, ואין את השמחה של התובנות החדשות. וכאשר האדם מפסיק להרגיש התחדשות במקום העבודה שלו, על ידי זה נוצרת אצלו תחושה של שחיקה. כי האדם, רוצה ... אותו אל האושר. וכאשר אין התחדשות, אז האדם לא מרגיש שהוא מתקרב אל האושר, ואז האדם מרגיש שחיקה במקום העבודה. ומהותה של השחיקה במקום העבודה, היא בכך שהאדם פועל מתוך הרגל, בלי התחדשות מחשבתית. ואחת מהסיבות שבגללן האדם פועל מתוך הרגל, במקום להתחדש במקום העבודה כל הזמן, היא משום שהאדם לא מבין את החשיבות של העבודה שלו. כי נדמה לאדם, שהאושר נמצא על איזו פסגת הר, באיזה ... של מדיטציה עמוקה, או באיזו ויפאסנה כלשהי. אבל האדם לא מבין, שהדרך אל האושר המושלם, נמצאת בתוך מקום העבודה שלו ממש. ואילו היה יודע האדם, שההצלחה שלו במקום העבודה שלו, היא הדרך שלו להגיע אל השלמות של האושר, על ידי זה האדם היה מייחס חשיבות יותר גדולה לעבודה שלו, וכל הזמן היה מנסה, להשתפר במקום העבודה שלו, כדי להתקרב אל האושר. והאדם לא יודע, שההצלחה שלו בעבודה, היא הדרך אל האושר. משום, שהאדם לא באמת מבין מהו האושר. ... מבין את המציאות, על ידי זה הוא מאושר. ומי שרוצה להבין את המציאות, עליו להבין את החלקים שלה. והעבודה של האדם, היא אחד מהחלקים של המציאות. ומי שלא מסוגל להבין איך להשתפר במקום העבודה שלו, הוא לא יכול להיות מסוגל להבין את המציאות כולה. ועל ... זה היא, שהאדם צריך להבין, שאם הוא מחפש את האושר, אז הדרך אל האושר והשער לגן העדן, הם נמצאים בתוך מקום העבודה שלו, ובתוך חיי היום יום שלו. כי לכל אדם יש מטלות כלשהן. ... אל האושר. והדרך אל האושר, נמצאת בתוך כל דבר ודבר שהאדם עושה. ומי שרוצה להיות מאושר, עליו להתמקצע במקום העבודה שלו ובעיסוקי היום יום שלו. כי בכל דבר, יש אין סוף שכל. והשכל השלם של המציאות, הוא נמצא בתוך כל דבר. ומי שרוצה להיות מאושר, עליו לנסות להשתפר כל הזמן, במקום העבודה שלו. וכמובן שהאדם לא חייב להשתפר ב
קריירה, קידום בעבודה, שינוי תעסוקתי, הכנה לראיון עבודה, ניגוד אינטרסים במקום עבודה, להתקדם בעבודה
קריירה, קידום בעבודה, שינוי תעסוקתי, הכנה לראיון עבודה, ניגוד אינטרסים במקום עבודה, להתקדם בעבודה
קריירה, קידום בעבודה, שינוי תעסוקתי, הכנה לראיון עבודה, ניגוד אינטרסים במקום עבודה, להתקדם בעבודה איך להתנהל נכון מול דילמות בקידום או שינוי תפקיד בעבודה? בהרצאה זו אליעד כהן מתייחס לעומק לדילמה נפוצה: עובד חדש שמרגיש שהתפקיד אליו התקבל אינו מתאים לכישוריו, ושוקל מעבר לתפקיד אחר בארגון תוך זמן קצר. דרך דוגמה מפורטת של עובדת שהתחילה תפקיד חדש לאחרונה ומתלבטת אם לבקש מעבר לתפקיד אחר בארגון, אליעד מראה איך לנתח מצבים של שינוי וקידום בעבודה, וכיצד להתמודד עם קונפליקטים פנימיים וחיצוניים שמתעוררים במצב כזה. ההרצאה מתארת בפרטי פרטים את השלבים שאדם צריך לעבור כאשר הוא שוקל שינוי תעסוקתי או קידום לתפקיד חדש, במיוחד אם מדובר בשינוי מהיר לאחר תחילת תפקיד מסוים. איך מחליטים מה חשוב יותר - כסף או עניין בתפקיד? אליעד פותח בשאלה מהותית: מה חשוב יותר, כסף או עניין בתפקיד? הוא מעלה את האפשרות שייתכן מצב שבו העובד יבחר בתפקיד פחות מעניין עם יותר כסף או תפקיד מאתגר ומעניין יותר עם אותו שכר או פחות. הוא ממחיש את הבחירה הזו כדילמה נפוצה אצל עובדים. אליעד מסביר שלפעמים תפקיד מאתגר נתפס בטעות רק כמשהו שקשה לעשותו, אך בפועל האתגר יכול להתבטא גם ביכולת לבטא יצירתיות ועצמאות, מה שמגביר תחושת סיפוק ומימוש עצמי. מה ההבדל בין עבודה עצמאית לתפקיד מאתגר? אליעד מדגיש שהמושג מאתגר לרוב מתפרש כקושי או סיכון לכישלון, בעוד שהעובדת שמדברת איתו מפרשת את מאתגר כיכולת לעבוד באופן עצמאי ולבטא את עצמה בצורה יצירתית. הוא מבחין בצורה חדה בין אתגר לבין עצמאות, כאשר עצמאות לא בהכרח אומרת שהעבודה קשה, אלא מאפשרת מרחב גדול יותר לביטוי אישי ויצירתיות. הוא משתמש בדוגמה של שיחות נכנסות לעומת שיחות יוצאות, וממחיש כי כאשר העובד הוא יוזם (שיחות יוצאות) העבודה בדרך כלל מעניינת ומספקת יותר מאשר במצב שבו הוא מגיב לפניות (שיחות נכנסות). כיצד להתמודד עם תחושת חוצפה כאשר רוצים לעבור תפקיד? אליעד מתייחס לדילמה של העובדת שחשה חוצפה בכך שהיא רוצה לעבור תפקיד אחרי זמן קצר מאוד ... לנתח אינטרסים של מנהלים ועמיתים לקראת מעבר תפקיד? השלב החשוב ביותר, לפי אליעד, הוא להבין לעומק את האינטרסים של כל הצדדים המעורבים בהחלטה: אינטרס של הבוסית הנוכחית, שעלולה לאבד עובדת טובה שרק נקלטה אינטרס של המנהלת החדשה שמגייסת לתפקיד, והאם היא בכלל מודעת לכישורים של העובדת אינטרס של הנהלת הארגון או מנהלים בכירים יותר, שרואים את טובת ... של הצדדים המעורבים, ולהבין מה מניע אותם לקבל או לדחות את הבקשה שלך. להציע פתרונות יצירתיים שמרככים התנגדויות אפשריות (למשל עבודה משולבת, מעבר הדרגתי, או הצגה של יתרונות המעבר גם למנהלים הנוכחיים). הוא ממחיש כי כאשר מנהלים את השיחה בצורה מנומקת, אמפתית ומדויקת, הסיכויים להגיע לתוצאה טובה עולים מאוד. מה הקשר בין קבלת החלטות בעבודה לתהליכים פנימיים של חשיבה? אליעד מדגיש שמה שנראה על פניו ...
רומן עם הבוס, רומן מחוץ לנישואים, לנהל רומן במקום העבודה, אסטרטגיית מכירות, זוגיות, איך לגרום למישהו לאהוב אותך, איך לגרום למישהו להתאהב בך, איך לגרום לגבר לרצות אותך
רומן עם הבוס, רומן מחוץ לנישואים, לנהל רומן במקום העבודה, אסטרטגיית מכירות, זוגיות, איך לגרום למישהו לאהוב אותך, איך לגרום למישהו להתאהב בך, איך לגרום לגבר לרצות אותך
... עם הבוס, רומן מחוץ לנישואים, לנהל רומן במקום העבודה, אסטרטגיית מכירות, זוגיות, איך לגרום למישהו לאהוב אותך, איך לגרום למישהו להתאהב בך, איך לגרום לגבר ... רומן? אליעד מסביר לעומק על אסטרטגיה לגרום למישהו לרצות לנהל איתך רומן, בדגש על רומן עם הבוס במקום העבודה. העיקרון המרכזי שהוא מציג הוא פשוט: כל החלטה שבן אדם לוקח מבוססת על שקלול היתרונות והחסרונות שהוא מוצא בהחלטה הזאת. לכן, אם רוצים לגרום לאדם לרצות משהו, צריך לגרום לו לראות יותר יתרונות ופחות חסרונות. איך לזהות ... ולרשום באופן ברור ומסודר את היתרונות והחסרונות האפשריים מנקודת מבטו של הבוס. לדוגמה, ברומן במקום העבודה יש יתרונות כמו ריגוש, הנאה ותחושת סיפוק, ומצד שני יש חסרונות משמעותיים, כגון סיכון לפגיעה במקום העבודה, פחד מעזיבה או פגיעה ביחסי עבודה עתידיים. אליעד מדגיש שהניתוח חייב להיות דרך העיניים של האדם האחר ולא מנקודת מבט אישית. כיצד להבליט ... במצב הקיים, וכמה הריגוש יהפוך את חייו לטובים יותר. להקטין את החסרונות: אם הבוס מפחד שתעזבי את העבודה אם הרומן יסתיים רע, צריך להבטיח ולשכנע שאת לא תעזבי או שתעזבי באופן מסודר ולא תפגעי בעסק. לדוגמה, אם הבוס חושש שברגע שהרומן ייגמר האווירה בעבודה תיהרס, יש לשכנע אותו שזה דווקא יבטיח לך מוטיבציה גבוהה יותר להישאר בעבודה, כי כבר נוצר ביניכם קשר קרוב יותר. אליעד מסביר שצריך ליצור אצלו חיבור אסוציאטיבי בין ... אפשר להשתמש בזה לטובתך על ידי כך שתשכנעי אותו שהרומן דווקא יגרום לך להיות נאמנה יותר לעסק ולהישאר בו יותר זמן. כך הפחד הופך ליתרון משמעותי. מהי אסטרטגיה יעילה לשכנוע? אליעד מציע שיטת פעולה ברורה: זהי מה ... סיום הרומן, צריך לשכנע אותו באופן ברור שגם במקרה של פרידה, מערכת היחסים ביניכם תישאר חיובית ומקצועית. מהי ההקבלה בין שכנוע הבוס לבין ניהול רגשות פנימיים? אליעד מרחיב ואומר שכל התהליך הזה של שכנוע הבוס דומה ... וכיצד לבצע היפוך מחשבתי אפקטיבי שיאפשר לנו להתקדם ולהשיג את מטרותינו. איך לדעת אם האסטרטגיה עובדת? אליעד מציע מבחן פשוט: שאלי את עצמך האם לאחר שתנהלי את הרומן תישארי בעסק לזמן ארוך יותר מאשר אם לא היה ... סימן שהאסטרטגיה נכונה, ואת יכולה להשתמש בטיעון זה בשכנוע שלך. איך להתמודד עם התנגדות טבעית לשינויים? אליעד מסביר שבני אדם נוטים לא לקחת סיכונים אם הם מרגישים שיש להם הרבה מה להפסיד. לכן, אם הבוס חושב שמראש את כבר בדרך לעזוב או שאינך נאמנה מספיק לעסק, הוא יחשוש יותר מהשינוי. לכן, המשימה שלך היא לגרום לו להאמין באופן ברור ונחרץ שהרומן דווקא יבטיח את יציבותך והישארותך לטווח ארוך ... איך להפוך פחד ליתרון? כיצד לשכנע מישהו לרצות אותך? מה לעשות כשהבוס מפחד מרומן? איך לנהל רומן במקום העבודה? ...
הכוונה עצמית, למצוא כיוון בחיים, הכוונה מקצועית, הכוונה תעסוקתית, הכוונה ללימודים, בחירת מקום עבודה, בחירת קריירה, איפה לגור, לעבור לגור בחול, לעבוד בחול
הכוונה עצמית, למצוא כיוון בחיים, הכוונה מקצועית, הכוונה תעסוקתית, הכוונה ללימודים, בחירת מקום עבודה, בחירת קריירה, איפה לגור, לעבור לגור בחול, לעבוד בחול
... עצמית, למצוא כיוון בחיים, הכוונה מקצועית, הכוונה תעסוקתית, הכוונה ללימודים, בחירת מקום עבודה, בחירת קריירה, איפה לגור, לעבור לגור בחול, לעבוד בחול איך לדעת מה לעשות בחיים בצורה ברורה ופשוטה? כדי להחליט מה לעשות בחיים, אליעד מציע קודם כל לשאול את עצמנו שאלה בסיסית ופשוטה: למה אנחנו בכלל רוצים לעשות משהו? אנשים רבים מחפשים כיוון בחיים או הכוונה מקצועית בלי להבין מהי הסיבה האמיתית שעומדת מאחורי הרצון שלהם לעשות שינוי. אליעד מסביר שבלי להבין את הסיבה האמיתית, יהיה קשה מאוד לקבל החלטה נכונה, כי בעצם האדם לא יודע מה המטרה שלו. לדוגמה, אם אדם מתלבט בין סוגים שונים של עבודה, הוא חייב לשאול את עצמו: מה המטרה שלשמה אני בכלל רוצה לעבוד? אם המטרה היא להרוויח כסף, אז צריך לבדוק איזו עבודה תניב את הכסף הרב ביותר. אם המטרה היא לבטא את עצמו, אז יש לבדוק איזו עבודה מאפשרת ביטוי עצמי טוב יותר. למה חשוב להבין את המטרה לפני שמחליטים על הכיוון? הדגש של אליעד הוא על השאלה למה? כשלב ראשון והכרחי בתהליך קבלת ההחלטה. הוא מדגים זאת בצורה ברורה דרך דוגמאות מהחיים הפשוטים: אם אדם רוצה ללמוד משהו, עליו לשאול למה ... שבו אפשר להכיר הרבה אנשים. אם המטרה היא מקצוע טוב או משכורת גבוהה, כדאי לבחור בתחום שיכול לספק זאת. אם הסיבה ללימודים היא סתם להעביר את הזמן בבוקר, ... הוא נותן דוגמה פשוטה: אדם שמתלבט בין שתי עבודות שנותנות את אותו סכום כסף. במקרה כזה, אומר אליעד, אין באמת הבדל מהותי בין שתי האפשרויות, כי הן משרתות ... התחיל החיפוש. האם תמיד יש משמעות אמיתית לשינוי מקום המגורים? אליעד מתייחס ספציפית להתלבטויות סביב שינוי מקום המגורים, למשל מעבר מתל אביב לירושלים או מעבר לחול. הוא מציע להתייחס לפרקטיקה של החיים: למשל, אדם ... פשוט על ידי מעבר למקום מגורים קרוב יותר לעבודה. הוא מדגים את המשמעות של חיסכון בזמן ומאמץ, מה שיכול להביא ליותר זמן פנוי, מנוחה, והנאה מהחיים. ... כמו לעבור לחול. איך להתמודד עם החשש מפני מעבר דירה או שינויים בחיים? אליעד מדבר גם על החששות הנלווים לשינוי. הוא מסביר שזה טבעי לחשוש, אבל אסור לפחד לקבל החלטה. הוא מראה שאם האדם מפחד מכישלון או להיות לבד, עדיין עדיף שינסה לעשות משהו חדש, כי התוצאה הכי ... שלא חייבים להתחייב לטווח ארוך: אפשר לשכור דירה לתקופה קצרה יחסית, ולבחון את התחושות. אם אחרי זמן קצר האדם מרגיש שזה לא מתאים לו, תמיד אפשר לשנות שוב. כיצד להתחיל בפועל את תהליך השינוי? אליעד מציע פתרונות מעשיים וברורים להתחלת השינוי. הוא אומר שצריך להתחיל בצעד קטן: למצוא דירה באזור קרוב למרכז או למקום העבודה, לחסוך זמן יקר בנסיעות, ובמקביל, להתחיל לעסוק בפעילויות יצירתיות או תחביבים שמעניינים את האדם. ... ומסביר שאפשר לעסוק בתחביבים אלו במקביל לעבודה פרקטית שמכניסה כסף. הוא מדגיש שהשינוי הראשון צריך להיות מעשי ובר ביצוע, ולא פנטזיה גדולה מדי שלא ברור איך להתחיל לממש אותה. איך לשלב בין עבודה, תחביבים והגשמה עצמית? אליעד ממליץ להתחיל מ
כסף ואושר, להשיג חופש אישי, תלות בכסף, חופש במקום העבודה, חייב להשיג כסף, לחיות כמו הומלס, למצוא חופש רגשי, טיפול בחרדה, מפחד לגור ברחוב, ביטחון כלכלי, להרגיש חופש פנימי
כסף ואושר, להשיג חופש אישי, תלות בכסף, חופש במקום העבודה, חייב להשיג כסף, לחיות כמו הומלס, למצוא חופש רגשי, טיפול בחרדה, מפחד לגור ברחוב, ביטחון כלכלי, להרגיש חופש פנימי
... ואושר, להשיג חופש אישי, תלות בכסף, חופש במקום העבודה, חייב להשיג כסף, לחיות כמו הומלס, למצוא חופש רגשי, טיפול בחרדה, מפחד לגור ברחוב, ... ביטחון כלכלי וחרדות, תוך עיסוק בשאלות של תלות בכסף ובחופש הפנימי. אליעד מציע גישה מעמיקה שמטרתה להבין את הקשרים בין הרצון לחופש, תחושת נוחות ומחויבות פנימית לעבודה ולהשגת כסף. מהו חופש אישי וכיצד נוכל להשיג אותו? אליעד מסביר כי אנשים פעמים רבות מרגישים מחויבים או משועבדים לכסף, מבלי להבחין בכך שהכפיפות לכסף נובעת מתוך פחדים או חששות פנימיים. הוא מדגיש את הרעיון שמי שמרגיש צורך תמידי להשיג כסף כדי לשמור על רמת חיים או ביטחון כלכלי, למעשה משועבד למערכת של רגשות פחד. הוא מציע לחשוב על החיים ... מדובר בתחושת נוחות שקשורה יותר לדימוי עצמנו ולמטרות שאנו מכתיבים לעצמנו. השאלה המרכזית היא האם אנחנו צריכים כסף כדי לחיות כפי שאנחנו חיים עכשיו, או אם זהו פחד מהשינוי שגורם לנו להיתלות במחשבה הזאת. איך להתגבר על פחדים ולחוות חופש פנימי? אליעד מדבר גם על הפחדים שמובילים אנשים להימנע משינויים משמעותיים בחיים. הוא מציין את הפחד מלגור ברחוב, את הפחד מהכישלון, את הפחד מאיבוד ...
מערכות יחסים בעבודה, קונפליקטים בעבודה, יחסי אנוש, תקשורת בין אישית, קונפליקט בעבודה, קונפליקט במקום העבודה, בעיות במקום עבודה
מערכות יחסים בעבודה, קונפליקטים בעבודה, יחסי אנוש, תקשורת בין אישית, קונפליקט בעבודה, קונפליקט במקום העבודה, בעיות במקום עבודה
... יחסים בעבודה, קונפליקטים בעבודה, יחסי אנוש, תקשורת בין אישית, קונפליקט בעבודה, קונפליקט במקום העבודה, בעיות במקום עבודה איך להתמודד עם אנשים בעייתיים בעבודה? קונפליקטים במקום העבודה הם תופעה נפוצה, ובדרך כלל הם נגרמים כתוצאה מהתנהגויות שנתפסות על ידינו כשליליות אצל עמיתים לעבודה. אנשים מוצאים את עצמם נאלצים לעבוד לצד אדם שהם רואים בו תכונות שליליות כמו מניפולטיביות, חוסר אמינות, שקרים או אפילו התנכלות ישירה. אליעד כהן מסביר שהקושי המרכזי בקונפליקט במקום העבודה הוא שלא תמיד אפשר פשוט להימנע או להתרחק מהאדם הבעייתי. ולכן, אם מחליטים להישאר באותו מקום עבודה, יש צורך למצוא דרך לשנות את החוויה האישית שלנו מהמצב. האם אפשר להימנע לחלוטין מקונפליקטים בעבודה? בפועל, לא ניתן להימנע לחלוטין מקונפליקטים, כיוון שיחסים בין אנשים לעיתים קרובות יוצרים מתח שנובע מחוסר התאמה בין רצונות, אינטרסים ואישיות שונות. אם אנחנו חייבים לעבוד עם אותו אדם שנתפס בעינינו כבעייתי, הפתרון לא יהיה בהכרח לנסות למצוא בו דברים חיוביים בצורה מלאכותית. לפי אליעד, גישה כזו אינה עובדת לאורך זמן. במקום זאת, הדרך הנכונה והיעילה יותר היא לבדוק ולחקור מדוע בדיוק ההתנהגות שאנו מתייגים כרעה יכולה להיתפס גם כטובה עבורנו. איך אפשר לשנות את הפרשנות לגבי התנהגות שלילית? אליעד כהן מדגיש שהשינוי האמיתי לא מגיע מניסיון מלאכותי לחשוב חיובי על האדם השני, אלא דרך שינוי משמעותי בתפיסת ההתנהגות השלילית עצמה. למשל, אם אדם משקר או עושה ... שזה מחזק אצלנו את יכולת הזיהוי של מניפולציות, מפתח אצלנו חוסן רגשי, או מלמד אותנו כיצד להתמודד עם מצבים מורכבים יותר בעתיד. לדוגמה, אם יש עמית לעבודה שנוהג לרכל או לשקר, אפשר לראות בכך הזדמנות ללמוד כיצד לנהל את התקשורת בצורה נכונה יותר. ייתכן שאותה התנהגות פוגעת רגשית, אך אינה משפיעה ישירות על איכות העבודה שלנו. לכן, במקום לכעוס על עצם ההתנהגות, אפשר ללמוד להתעלם ממה שלא באמת מפריע באופן מהותי, ולפתח יכולת להתמודד עם קונפליקטים בצורה בוגרת. מה לעשות כאשר מרגישים מאוימים בעבודה? לפעמים הקונפליקט נובע מתחושת איום ממשית או מדומה. אליעד מציע להגדיר במדויק ממה אנו חוששים ולבדוק האם התחושה מוצדקת או שזו רק פרשנות שלנו. כאשר אדם חושב שמישהו רוצה לפטר אותו או לפגוע בו מקצועית, עליו לבדוק היטב את העובדות. ייתכן שמדובר רק בפרשנות סובייקטיבית או ברכילות שאינה מבוססת מספיק. ... אולם במידה ואנחנו מזהים שהתחושה של איום אינה מבוססת היטב, הפתרון יהיה ללמוד לשחרר את הפחד ולא לתת לאותה תחושה להשתלט עלינו. לדוגמה, אם אדם חושש מפיטורים בעקבות רכילות ששמע, עליו לבדוק את האמת בצורה ישירה או להתמקד בביצועים שלו, כך שגם אם יש כוונות שליליות, הן לא יוכלו לפגוע בו בצורה ממשית. איך להתמודד עם התנהגות לא הוגנת במקום העבודה? כאשר אדם אחר מתנהג בצורה לא הוגנת, שקרנית או מניפולטיבית, אליעד כהן מסביר שחשוב קודם כל לבדוק האם ההתנהגות הזאת פוגעת ישירות בעבודה שלנו או רק גורמת לנו אי נוחות רגשית. אם מדובר בפגיעה ישירה ואמיתית, אפשר לנקוט בצעדים מעשיים כדי למנוע את הפגיעה. אך אם מדובר רק בכעס רגשי, הפתרון הוא ללמוד לקבל את העובדה שאין לנו שליטה על התנהגותם של אחרים, אלא רק על הדרך שבה אנחנו מגיבים. מה לעשות אם המציאות לא משתנה ואי אפשר לשפר את המצב? אליעד מבהיר שאם אדם מגיע למסקנה שאין שום דרך לשנות את המציאות או לשפר את המצב שבו הוא נמצא, עליו להחליט באופן ברור - או לשנות את הפרשנות שלו להתנהגות השלילית, או לעזוב את מקום העבודה. אין טעם
דימוי עצמי בעבודה, ערך עצמי בעבודה, להעריך את עצמך, תחרותיות בעבודה, רגשי נחיתות בעבודה, קושי במקום עבודה, מרגישה טיפשה, מרגישה לא חכמה, תחרות במקום עבודה, קריירה, עבודה בהייטק
דימוי עצמי בעבודה, ערך עצמי בעבודה, להעריך את עצמך, תחרותיות בעבודה, רגשי נחיתות בעבודה, קושי במקום עבודה, מרגישה טיפשה, מרגישה לא חכמה, תחרות במקום עבודה, קריירה, עבודה בהייטק
... עצמי בעבודה, ערך עצמי בעבודה, להעריך את עצמך, תחרותיות בעבודה, רגשי נחיתות בעבודה, קושי במקום עבודה, מרגישה טיפשה, מרגישה לא חכמה, תחרות במקום עבודה, קריירה, עבודה בהייטק למה את מרגישה טיפשה בעבודה ואיך להתמודד עם התחושה הזו? אליעד כהן מסביר איך להתמודד עם רגשות של דימוי עצמי נמוך ותחושת טיפשות במקום העבודה, במיוחד בסביבה תחרותית כמו תחום ההייטק. הוא מתחיל בשאלה למה בכלל את מרגישה ... להיות מספר סיבות, למשל, כאשר עובדים אחרים מבצעים משימות מהר יותר או טוב יותר ממך. במקרה כזה, את עשויה להרגיש שאת לא ... כי חשוב מאוד להיצמד לאמת. אם אכן עובדים אחרים יעילים או זריזים יותר ממך, זאת עובדה. אבל השאלה המרכזית היא - אז מה? נניח שאת באמת הכי איטית או הכי פחות מוכשרת במשימה ... של זה? אליעד מביא דוגמה מעולם העבודה: אם אדם אחר יכול לבצע משימה בשעה אחת ואת עושה את אותה משימה בחמש שעות, אפשר ... נמצאת במקום האחרון בשרשרת המזון בעבודה, כל עוד את מקבלת את השכר שלך ומבצעת את העבודה. אם את סובלת מהרגשה שאת בתחתית הסולם, אז ייתכן שהבעיה האמיתית היא הרצון להיות ... איך להתמודד עם הרגשה של נחיתות מקצועית מול עמיתים לעבודה? אליעד מציע גישה של שינוי פרספקטיבה. במקום להרגיש רע שאת הכי איטית או שאת בתחתית, הוא מציע לבדוק מה היתרון ... שלך לעומת אחרים. לדוגמה, אם את עובדת בקצב איטי יותר, יכול להיות שאת גם פחות מתאמצת ופחות לחוצה. זה בעצם יתרון שלך. עובדים אחרים, שנמצאים אולי בראש שרשרת המזון, עובדים הרבה יותר קשה, לחוצים, וחלקם אפילו מקנאים ביכולת שלך לעבוד באווירה רגועה ופחות תובענית. אליעד נותן דוגמה ממשית להמחשת הרעיון: בעבודה שלך יש אנשים נשואים עם מחויבויות כלכליות גדולות יותר ממך, ולכן הם חייבים להרוויח יותר ולעבוד קשה יותר. לעומת זאת, את יכולה להרשות לעצמך לעבוד לאט יותר או להתאמץ פחות. אז מה יותר כדאי לך - להיות בעמדה שלך, עם פחות לחץ ופחות כסף, ... רק בך ובסדרי העדיפויות שלך. האם העובדים שמצליחים יותר ממך באמת נהנים מהעבודה? אליעד מציג שאלה מעניינת נוספת: האם העובדים האחרים באמת כל כך אוהבים את העבודה כפי שזה נראה? הוא מעלה טענה שלפעמים אנשים
התמודדות עם פרידה זוגית, פיטורים ממקום עבודה, פרידה מבחירה, פרידה מחוסר בחירה, רגשי נחיתות, זרקו אותי, התמודדות עם דחייה, לא רוצה אותי, פרידה מרצון, גירושין מרצון, גירושין בכפייה
התמודדות עם פרידה זוגית, פיטורים ממקום עבודה, פרידה מבחירה, פרידה מחוסר בחירה, רגשי נחיתות, זרקו אותי, התמודדות עם דחייה, לא רוצה אותי, פרידה מרצון, גירושין מרצון, גירושין בכפייה
... עם פרידה זוגית, פיטורים ממקום עבודה, פרידה מבחירה, פרידה מחוסר בחירה, רגשי נחיתות, זרקו אותי, התמודדות עם דחייה, לא רוצה אותי, פרידה מרצון, גירושין מרצון, גירושין בכפייה האם עדיף להיפרד או שייפרדו ממך? אנשים מתמודדים עם פרידות זוגיות במגוון דרכים, והשאלה המרכזית היא האם עדיף להיות הצד שמחליט להיפרד או הצד שנפרדים ממנו. במבט ראשון, רוב האנשים יעדיפו להחליט בעצמם על הפרידה כי כך הם חווים שליטה ובחירה חופשית. כאשר האדם מחליט בעצמו להיפרד, הוא מרגיש שהמציאות לא נכפית עליו. לעומת זאת, אם נפרדים ממנו, הוא חש דחוי ופגוע, כיוון שההחלטה נכפתה עליו ולא הייתה שלו. לדוגמה, אליעד כהן מציג מקרה מתוך הסדרה סיינפלד, שבו גורג מחליט להיפרד מבת זוגו. כאשר הוא מגיע לדבר איתה על כך, היא מקדימה אותו ומודיעה שהיא רוצה להיפרד ממנו. במצב זה, גורג מרגיש שהוא מאבד שליטה ומנסה למנוע את הפרידה, אפילו שזו הייתה כוונתו המקורית. הוא מסביר לגרי שהוא לא יכול להיפרד ממנה אחרי שהיא זו שהחליטה לעזוב אותו, ולכן הוא מחליט להישאר איתה רק כדי שיוכל להיפרד ממנה בעצמו בעתיד, וכך להחזיר לעצמו את תחושת השליטה. אך האם זה תמיד נכון שהאדם יעדיף להיות הצד שמחליט להיפרד? לא בהכרח. קיימים מצבים שבהם אנשים מעדיפים שיפרדו מהם, ולא שהם יחליטו על כך בעצמם, וזאת מכמה סיבות: כאשר הם מתקשים לקבל החלטות - אנשים מסוימים חווים קושי רב בקבלת החלטה רגשית מורכבת כמו פרידה. במקרה זה, הם מעדיפים שמישהו אחר יקבל את ההחלטה במקומם. כך הם פטורים מתחושת האחריות ומהקושי של קבלת ההחלטה. כאשר הם רוצים להימנע מחרטה - אנשים עשויים לחשוש שיתחרטו על ההחלטה שלהם בעתיד, ולכן מעדיפים שהצד השני יחליט על הפרידה. כך, הם יכולים לומר לעצמם שזו לא הייתה החלטתם, וכך להפחית את תחושת האשמה והחרטה. כאשר הם לא רוצים לפגוע בצד השני - יש אנשים שחוששים לפגוע בצד השני, ולכן מעדיפים שהצד השני יקבל את ההחלטה לפרידה. למה אנשים מעדיפים שיפטרו אותם ממקום העבודה במקום להתפטר בעצמם? אליעד כהן מסביר את התופעה שבה עובדים לא מרוצים ממקום
למה העובד התפטר? איך לדובב מישהו? איך ליצור אמון? בעיות במקום עבודה, פיטורי עובד, אימון למנהלים, יעוץ למנהלים, אוירה חיובית במקום עבודה, עובדים מתפטרים
למה העובד התפטר? איך לדובב מישהו? איך ליצור אמון? בעיות במקום עבודה, פיטורי עובד, אימון למנהלים, יעוץ למנהלים, אוירה חיובית במקום עבודה, עובדים מתפטרים
... העובד התפטר? איך לדובב מישהו? איך ליצור אמון? בעיות במקום עבודה, פיטורי עובד, אימון למנהלים, יעוץ למנהלים, אוירה חיובית במקום עבודה, עובדים מתפטרים למה עובד מתפטר למרות שקיבל את מה שרצה? כאשר עובד מודיע שהוא מתפטר, זה עשוי להפתיע במיוחד אם לכאורה הוא קיבל לאחרונה את כל מה שביקש. אליעד כהן מסביר כי כשעובד אומר קיבלתי את מה שאני רוצה, המנהל יכול לטעות כשהוא מניח שזה באמת כל מה שהעובד רצה. לפעמים העובד אומר שהוא רוצה העלאה בשכר או תפקיד חדש, וכאשר הוא מקבל זאת, הוא עדיין מתפטר. הסיבה לכך היא שהרצון הגלוי של העובד (אני רוצה יותר כסף) לא בהכרח מבטא את הרצון העמוק יותר שלו. אולי מה שהעובד באמת רוצה הוא תחושת משמעות, או הכרה, או אולי בכלל תנאים אחרים לחלוטין שהוא לא חשף בפני המנהל. לדוגמה, אם עובד מקבל העלאה בשכר וגם תפקיד בכיר יותר ועדיין מחליט לעזוב, יתכן שהוא מרגיש שהתפקיד החדש גדול עליו, או שהוא מרגיש שהאתגר נגמר ואין לו לאן להתפתח עוד. יכול להיות ... יותר עבורו מחוץ לחברה. ייתכן גם שהוא מלכתחילה לא באמת רצה להישאר, אלא רק בדק את גבולות היכולת שלו להשיג תנאים טובים יותר לפני שהוא עוזב. איך מבררים את הסיבה האמיתית להתפטרות של עובד? כאשר עובד אומר שהוא עוזב בגלל סיבה כמו סיבות משפחתיות, חשוב לבדוק שתי שאלות עיקריות שאליעד מדגיש שוב ושוב: האם הסיבה שהוא מציין נכונה? האם הסיבה מחייבת את התוצאה? לדוגמה, אם עובד טוען שהסיבה להתפטרות היא סיבות משפחתיות, המנהל יכול לשאול: אם הייתי נותן לך עכשיו עוד כסף, או אפילו מענק מיוחד, האם היית נשאר? אם העובד משיב שכן, אז הסיבה המשפחתית כנראה לא הייתה מחויבת המציאות, אלא רק תירוץ לכסות על סיבה אחרת. אם העובד מתעקש שהסיבה היא משפחתית, אפשר לנסות לברר עוד יותר לעומק: מה בדיוק המצב המשפחתי? מה הבעיה הספציפית? אולי אנחנו יכולים ... לך לפתור אותה?. אם יתברר שאפשר לעזור לו בבעיה המשפחתית, והעובד עדיין בוחר לעזוב, אז ברור שיש משהו אחר מאחורי ההתפטרות. אליעד מדגיש שלעיתים העובד משתמש בטיעון ההתפטרות כתכסיס במשא ומתן, כדי לבדוק כמה הוא חשוב לחברה ועד כמה החברה מוכנה להשקיע בו. במקרים כאלו, מנהל ... אמיתית יכול אולי למנוע את ההתפטרות, אבל גם עלול לתת לעובד כוח מוגזם. איך הזמן שבו מזמנים את העובד לשיחה משפיע על הרגשתו? לפי אליעד כהן, עצם התגובה המהירה להתפטרות עשויה לשדר ל
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על האם לעשות שינוי או להמשיך כרגיל? האם כדאי לשנות או לשמור על הקיים? איך לקבל החלטה נכונה? האם להתגרש? האם להתפטר? האם לעזוב את מקום העבודה? האם להחליף מקצוע? האם לעשות שינוי בקריירה? האם לעבור דירה? האם להיפרד? האם להישאר?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: האם לקנות מניה?, איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? דיכאון? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: האם לקנות מניה?, איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לקבל החלטות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לפרש חלומות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשפר את הזיכרון? איך להעביר ביקורת בונה? איך לנהל את הזמן? איך להיות מאושר ושמח? איך לחנך ילדים? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם גירושין? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשתול מחשבות? איך להיגמל מהימורים? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לא להישחק בעבודה? איך לעשות יותר כסף? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם הכל אפשרי? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם המציאות היא טובה או רעה? למה העולם קיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? האם באמת הכל לטובה? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצר העולם? אולי אנחנו במטריקס? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש בחירה חופשית? האם לדומם יש תודעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע בעולם? למה לא להתאבד? בשביל מה לחיות? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? מה המשמעות של החיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מומחה, מאמן אישי להפרעות קשב וריכוז, מאמן אישי למנהלים בנושאי האם לקנות מניה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 1.9727 שניות - עכשיו 20_07_2025 השעה 09:57:52 - wesi1