אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להחליף ✔האם לעשות שינוי או להמשיך כרגיל? האם כדאי לשנות או לשמור על הקיים? איך לקבל החלטה נכונה? האם להתגרש? האם להתפטר? האם לעזוב את מקום העבודה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
האם לעשות שינוי או להמשיך כרגיל? האם כדאי לשנות או לשמור על הקיים? איך לקבל החלטה נכונה? האם להתגרש? האם להתפטר? האם לעזוב את מקום העבודה? האם להחליף מקצוע? האם לעשות שינוי בקריירה? האם לעבור דירה? האם להיפרד? האם להישאר?
האם לעשות שינוי או להמשיך כרגיל? איך לקבל החלטה נכונה?

אליעד כהן עוסק בשאלות קריטיות של קבלת החלטות, במיוחד כאשר אנשים נמצאים בצמתים משמעותיים בחיים, כמו זוגיות, מקום עבודה, לימודים או קריירה. הוא מסביר כי הרבה פעמים אנשים טועים כשהם מערבבים בין שאלות שונות אשר קשורות למצבים שונים בחיים. לדוגמה, אדם שמתלבט האם להיפרד, אם להתגרש, אם לעזוב מקום עבודה או לעבור דירה, פעמים רבות מנסה לחבר את השאלות הללו לשאלות מהעבר, דבר שמוביל לשגיאות בקבלת ההחלטות.

מהי הטעות הנפוצה בקבלת החלטות?

הטעות הגדולה שמרבית האנשים עושים היא כששואלים את עצמם "האם היה נכון לי להיכנס לקשר הזה?", כשבעצם תשובה לשאלה זו אינה רלוונטית להחלטה הנוכחית אם להישאר בקשר או לא. לדוגמה, אם אישה נמצאת בזוגיות במשך 10 שנים ולא טוב לה כיום, היא עשויה לשאול את עצמה האם היה לה טוב ב - 10 השנים האחרונות, ואז לנסות לשלב את העבר עם ההווה. זוהי שאלה לא רלוונטית, מכיוון שהיא מבוססת על תחושות מהעבר ואינה לוקחת בחשבון את המצב הנוכחי ואת ההשלכות בעתיד.

מהו המבחן הנכון לקבלת החלטה?

אליעד מסביר כי יש להפריד בין שאלות שמצמיחות תשובות מהעבר לבין שאלות שמחייבות התמקדות בעתיד. כל החלטה, בין אם היא קשורה לזוגיות, עבודה, לימודים או תחום אחר, צריכה להתבצע על פי השאלה אם הבחירה הנוכחית תוביל לתוצאה טובה יותר בהמשך, ולא על בסיס תחושות מהעבר. במקום לחפש תשובות לשאלות "מה היה טוב בעבר?", יש להתמקד בעתיד ולבדוק האם המצב הנוכחי משרת את טובתך לעתיד.

האם יש להמשיך בדרך אם היא כבר לא מתאימה?

אליעד נותן את הדימוי של אדם שמגיע לסופר לקנות חלב, ואז מגלה שיש לו בבית מספיק חלב. השאלה אם היה נכון לו לצאת לסופר אינה משפיעה על ההחלטה הנוכחית אם להמשיך או לחזור הביתה. ברגע שהתמונה משתנה, יש לבצע את השינוי המתאים. אם עד עכשיו הייתה החלטה נכונה, זה לא אומר בהכרח שצריך להמשיך בה. כל החלטה צריכה להתבסס על הנתונים הנוכחיים ולא על העבר.

מהם הקריטריונים לקבלת החלטה נכונה?

ההחלטה אם להישאר בקשר, במקום עבודה, במקצוע או בתחום לימודים, צריכה להתבצע על פי השאלה אם המצב הנוכחי משרת את טובתך לעתיד. אם לא, יש לשקול שינוי. אם המצב הנוכחי אינו טוב, חשוב לשקול אם כדאי להפסיקו או לשנות אותו, תוך התמקדות בתועלת העתידית ולא בהיסטוריה.

האם כדאי להישאר במצב לא טוב רק בגלל שהיה טוב פעם?

בהחלט לא. לדוגמה, אם אדם שוקל להמשיך להשקיע בזוגיות או בעסק שכרגע אינם טובים, הוא לא אמור להחליט על פי מה שהיה בעבר. צריך לבחון את המצב הנוכחי ולשאול את עצמך אם המאמץ שכרוך בהשקעה בקשר או בעסק יניב תוצאה טובה יותר בעתיד. אם התשובה היא לא, אז ייתכן ששינוי הוא הצעד הנכון.

ההחלטה צריכה להיות מההווה לעתיד, לא מהעבר להווה

לסיכום, אליעד ממליץ להפריד בין המידע שמתקבל מהעבר לבין ההחלטה הנוכחית. כל מקרה צריך להיבחן בנפרד, ויש לקבל החלטות שמתמקדות בהווה ובמה שצפוי לקרות בעתיד, ולא לשלב את כל השאלות יחד. על כל אחד להחליט לפי המצב הנוכחי ולתכנן את העתיד בהתאם.
האם לעשות שינוי או להמשיך כרגיל? איך לקבל החלטה נכונה?

אליעד עוסק בשאלות קריטיות של קבלת החלטות, במיוחד כשאנשים נמצאים בצמתים בחיים, כמו זוגיות, מקום עבודה, לימודים או קריירה. הוא מציין שמרבית האנשים עושים טעות כאשר הם מערבבים בין שאלות שונות שמיועדות למצבים שונים בחיים. לדוגמה, אדם שמתלבט אם להיפרד או לא, או אם להפסיק את לימודיו או לעזוב מקום עבודה, לעיתים מנסה לחבר את השאלה הנוכחית לשאלות מהעבר.

מהי הטעות הנפוצה בקבלת החלטות?

הטעות הגדולה היא שמישהו שואל את עצמו "האם היה נכון לי להיכנס לקשר הזה?" בעוד שהתשובה לשאלה זו אינה בהכרח רלוונטית להחלטה הנוכחית אם להישאר בקשר או לא. לדוגמה, בחורה שנמצאת בזוגיות במשך 10 שנים ולא טוב לה בשלב הנוכחי, עלולה לשאול את עצמה האם היה לה טוב ב - 10 השנים האחרונות, ואז לנסות לשלב את העבר עם ההווה. אך זו שאלה לא רלוונטית להחלטה הנוכחית, שכן ייתכן שמה שהיה טוב בעבר לא בהכרח מתאים להיום.

מהו המבחן הנכון לקבלת החלטה?

אליעד מסביר שחשוב להפריד בין השאלות. השאלה אם היה נכון להיכנס לקשר או לא צריכה להיות נפרדת מהשאלה אם יש להמשיך את הקשר כעת. כל החלטה היא עצמאית, ויש להתמקד בשאלה אם הבחירה הנוכחית תוביל לתוצאה טובה יותר בהמשך. זו גישה שמתמקדת בעתיד ולא בעבר. אם הקשר, העבודה או הלימודים אינם טובים כיום, יש להחליט אם כדאי להפסיקם, תוך התמקדות בתועלת העתידית.

האם יש להמשיך בדרך אם היא כבר לא מתאימה?

הדמיון שמביא אליעד הוא כמו אדם שהולך לסופר לקנות חלב, ופתאום מגלה שיש בבית מספיק חלב. השאלה אם היה נכון ללכת לסופר אינה משפיעה על ההחלטה אם להמשיך או לחזור הביתה. ברגע שהתמונה משתנה, יש לבצע את השינוי המתאים. אם עד עכשיו החלטה הייתה נכונה, זה לא בהכרח אומר שצריך להמשיך בה. יש לבדוק את המצב מחדש ולהחליט על פי הנתונים הנוכחיים.

מהם הקריטריונים לקבלת החלטה נכונה?

ההחלטה אם להישאר בקשר, במקום עבודה, במקצוע, או בתחום לימודים, צריכה להתבצע על פי השאלה האם המצב הנוכחי משרת את טובתך לעתיד. אם לא, יש לשקול שינוי. זאת, בניגוד להסתכלות על העבר ולקשור אותו להחלטות הנוכחיות. לדוגמה, אם אדם קנה מניה והמחיר עלה, השאלה אם כדאי למכור או להחזיק את המניה לא תלויה בהיסטוריה שלה, אלא בהערכה לעתיד.

האם כדאי להישאר במצב לא טוב רק בגלל שהיה טוב פעם?

בהחלט לא. לדוגמה, אם אדם שוקל להשקיע בזוגיות או בעסק שכרגע אינם טובים, הוא לא אמור להחליט על פי מה שהיה בעבר. צריך לבחון את הסיטואציה הנוכחית ואת העתיד, ולשאול אם המאמץ שכרוך בהשקעה בקשר או בעסק יניב תוצאה טובה יותר בהמשך.

ההחלטה צריכה להיות מההווה לעתיד, לא מהעבר להווה

לסיכום, אליעד ממליץ להפריד בין המידע שמתקבל מהעבר לבין ההחלטה הנוכחית. כל מקרה נבחן באופן עצמאי, ויש לקבל החלטות שמתמקדות בהווה ובמה שצפוי לקרות בעתיד, ולא לשלב את כל השאלות יחד. לכן, על כל אחד להחליט לפי המצב הנוכחי ולתכנן את העתיד בהתאם.
קבלת החלטות, טעויות בקבלת החלטות, להחליט לפי העבר, להחליט לפי ההווה, להחליט לפי העתיד, האם למכור את המניה? האם לקנות את המניה? האם להשקיע בעסק? האם להמשיך להשקיע בעסק? האם להשקיע בזוגיות? האם להילחם על הזוגיות? האם להילחם על הקשר? האם לשנות תחום לימודים? האם לעזוב את הלימודים? האם להישאר בלימודים? האם לסיים את התואר? האם לשנות את המקצוע? האם לעשות שינוי בחיים? האם להמשיך כרגיל? האם לשמור על הקיים? האם הקשר הזה מתאים לי? האם הזוגיות הזאת מתאימה לי? האם מערכת היחסים הזאת מתאימה לי? האם המקצוע הזה מתאים לי? האם מקום העבודה מתאים לי? האם תחום הלימודים מתאים לי? בחירת זוגיות, בחירת מקצוע, בחירת קריירה, שינוי בקריירה, שינוי מקום עבודה, האם כדאי לעבור דירה? שינוי מקום מגורים, יעוץ בצומת בחיים, קבלת החלטות בצומת בחיים
האם המקצוע הזה מתאים לי כדאי לעבור דירה שאלות האם להתגרש האם לעזוב את מקום העבודה עסק להמשיך להשקיע בעסק משמעותי האם לעשות לטעות התלבטויות איך לקבל איך לקבל החלטה איך לקבל החלטה נכונה איך לקבל החלטות גירושים גירושין דירה האם כדאי לשנות או לשמור על הקיים האם להחליף האם להחליף מקצוע האם להיפרד האם להישאר האם להתגרש האם להתפטר האם לעבור דירה האם לעזוב האם לעזוב את מקום העבודה האם לעשות האם לעשות שינוי או להמשיך כרגיל האם לעשות שינוי בקריירה האם לשמור על הקיים החלטה החלטה נכונה החלטות החלטות נכונות החלטיות כיצד לקבל החלטות להחליט להחליף להחליף מקצוע להיפרד להישאר להמשיך להמשיך כרגיל להתגרש להתפטר לעבור דירה לעזוב לעזוב את מקום העבודה לעשות שינוי לעשות שינוי או להמשיך כרגיל לעשות שינוי בקריירה לעשות שינויים לפטר לקבל לקבל החלטה לקבל החלטה נכונה לקבל החלטות לשמור לשמור על הקיים לשנות לשנות או לשמור על הקיים מקום עבודה מקצוע עבודה פיטורים קבלת החלטה קבלת החלטות קריירה שינוי שינוי בקריירה שינויים
לפטר עובד, לפטר ספק, 3 שיקולים האם לפטר עובד, 3 שיקולים לפני שמפטרים ספק, האם לפטר את העובד? האם לפטר את הספק? האם להחליף את העובד? האם להחליף את הספק? החלפת עובד, החלפת ספק, האם להחליף עובד? האם להחליף ספק? האם לפטר עובד? האם לפטר ספק? פיטורי עובדים, ניהול ספקים, ניהול עובדים
... לפני שמפטרים ספק, האם לפטר את העובד? האם לפטר את הספק? האם להחליף את העובד? האם להחליף את הספק? החלפת עובד, החלפת ספק, האם להחליף עובד? האם להחליף ספק? האם לפטר עובד? האם לפטר ספק? פיטורי עובדים, ניהול ספקים, ניהול עובדים והפעם אסביר 3 שיקולים, האם לפטר עובד? האם לפטר ספק? האם להחליף ספק? וכולי. אז כאשר מתלבטים לגבי האם כדאי לפטר את הספק עובד, אפשרי לשאול 3 שאלות: 1 - האם אתה מרוצה מהתוצאות שהוא מביא לך? האם הוא עומד בציפיות שלך, מבחינת ...
ניהול משברים, האם הגיוני להחליף מנהל בזמן משבר עסקי? האם הגיוני שביבי ינהל את משבר הקורונה? איך להתמודד עם משברים בחיים? מי אמור לנהל את משבר הקורונה? האם להחליף את המנהל בזמן משבר? שיקולים בהחלפת מנהל, האם לפטר את המנהל?
ניהול משברים, האם הגיוני להחליף מנהל בזמן משבר עסקי? האם הגיוני שביבי ינהל את משבר הקורונה? איך להתמודד עם משברים בחיים? מי אמור לנהל את משבר הקורונה? האם להחליף את המנהל בזמן משבר? שיקולים בהחלפת מנהל, האם לפטר את המנהל?
... משברים, האם הגיוני להחליף מנהל בזמן משבר עסקי? האם הגיוני שביבי ינהל את משבר הקורונה? איך להתמודד עם משברים בחיים? מי אמור לנהל את משבר הקורונה? האם להחליף את המנהל בזמן משבר? שיקולים בהחלפת מנהל, האם לפטר את המנהל? האם הגיוני להחליף מנהיג בזמן משבר? קיימת טענה נפוצה שאומרת כי לא נכון להחליף ראש ממשלה או מנהיג בזמן משבר, משום שלמנהל הקיים יש את הניסיון, ההיכרות עם המצב ואת כלל המידע הדרוש להתמודדות. הטענה מתבססת על כך שככל שיש למנהיג ... הקיים מתפקד בצורה הטובה ביותר, ושהמשבר נוצר מנסיבות שאינן באשמתו. אבל מה קורה כאשר המנהיג עצמו אחראי או שותף לאחריות למשבר? למה בכל זאת כדאי להחליף את המנהיג שיצר את המשבר? אליעד כהן מסביר כי במקרה בו המשבר נגרם או הוחרף בגלל המנהיג עצמו, לא רק שהגיוני להחליף אותו, אלא חובה לעשות זאת במהירות האפשרית. אם ניקח כדוגמה את משבר הקורונה, מנהיג שידע מראש על הסכנה הצפויה אך לא פעל בזמן, לא התארגן מראש, לא דאג ... שבדבר. למשל, אם אדם נוסע ברכב ומגלה שהנהג שיכור או תחת השפעת סמים ומסכן את חייהם - האם הגיוני לתת לו להמשיך בנסיעה עד ליעד או לעצור אותו מיד ולהחליפו? התשובה ברורה: יש לעצור מיד ולהחליף את הנהג השיכור כדי למנוע אסון. כך גם אם מנהל עסק גורם לכישלון, גונב או מרמה ומכניס את העסק למשבר - ברור שצריך להחליף אותו באופן מיידי ולא להמתין לסיום המשבר. ההיגיון אומר שאם המנהל הוא הבעיה עצמה, בלתי אפשרי לצפות שהוא יהיה גם הפתרון. כמה קשה לרכוש את המידע של ... למשבר או לא מנע אותו מראש כנראה אינו בעל תכונות אלו. סביר להניח שהוא פעל מתוך שיקולים אישיים, חוסר אכפתיות או טיפשות - ובמקרה כזה, לא רק שאפשר להחליף אותו, אלא שחייבים לעשות זאת במהירות האפשרית. מה המשמעות של החלפת חשיבה בחיים האישיים? אליעד כהן מדגים את אותו העיקרון גם לחיים האישיים של כל אדם. ... קטנים וגדולים, והראש ממשלה של כל אדם הוא למעשה צורת החשיבה שלו. כשאדם נכנס למשבר, עליו לשאול את עצמו אם המשבר נוצר בגלל החשיבה שלו. אם כן, חובה להחליף את צורת החשיבה שלו. אי אפשר לצפות שדפוס החשיבה שיצר את הבעיה יהיה זה שיפתור אותה. כמו שנהג שיכור אינו יכול לחלץ אותך מהתהום אליה הוא מוביל אותך, כך גם חשיבה שגויה שיצרה בעיות בחייך לא תוכל לפתור אותן. לכן, בעת משבר אישי, חובה לעשות חשבון נפש ולהחליף את דפוס החשיבה שהוביל למשבר. האם החלפת מנהל תמיד עדיפה? אליעד מסכם כי יש כמה מקרים בהם כדאי להחליף מנהיג בזמן משבר: אם המשבר נוצר באשמת המנהיג, חובה להחליפו באופן מיידי. אם המידע שהמנהיג מחזיק ניתן ללמידה מהירה, החלפתו אינה בעייתית. אם המנהיג פועל מתוך אינטרסים אישיים ולא לטובת הכלל, חייבים להחליפו. לעומת זאת, אם המנהיג אינו אחראי למשבר ומתפקד היטב, כדאי להשאיר אותו ולהשתמש בניסיון ובידע שיש לו. האם הפחד משינוי מוצדק? לבסוף, אליעד מתייחס לטענת ... לשמר את המצב הקיים, גם אם הוא רע. הוא מעודד את הקוראים לא לפחד משינוי, במיוחד כשהשינוי הוא לטובה. אסור להיכנע להפחדה ולאיומים של המצב הקיים, ויש להחליף במהירות את צורת החשיבה שמזיקה לנו. לסיכום, כשמנהל נכשל ומוביל למשבר, לא רק שכדאי להחליף אותו - אלא חובה לעשות זאת. זה נכון גם ברמת המדינה וגם ברמה האישית של כל אדם. מי מתאים להיות ראש ממשלה? מתי להחליף את המנהל? האם לפטר את העובד? שינוי צורת החשיבה בזמן משבר איך להתמודד עם משברים בחיים? ביבי נתניהו ומשבר הקורונה האם לגייס מנהל חדש לארגון? האם נכון להחליף מנהיג בזמן משבר? יש טענה נפוצה האומרת כי לא הגיוני להחליף ראש ממשלה או מנהיג במהלך משבר, מאחר שהוא מכיר את המצב בצורה הטובה ביותר. אך האם זה באמת נכון? היתרונות בהשארת מנהיג קיים בזמן משבר אחד הטיעונים ... לעומת מנהיג חדש שיצטרך ללמוד את המצב מחדש. המחשבה היא שמנהל חדש עלול לעשות טעויות בגלל חוסר ניסיון עם הסיטואציה הספציפית. מדוע בכל זאת כדאי להחליף מנהיג בזמן משבר? הבעיה העיקרית עם הטיעון הזה היא שהוא מניח שהמנהיג הקיים תיפקד בצורה מיטבית והוביל את המדינה למצב משברי מתוך נסיבות בלתי נמנעות. אך ... אותו מיד כדי להימנע מתאונה? אם מנהל בארגון גורם לקריסתו בשל חוסר ניהול נכון, האם ההיגיון אומר להשאיר אותו כדי לפתור את המשבר שהוא עצמו יצר, או להחליפו באדם אחר שיוכל להוציא את החברה מהמשבר? אם בעל עסק גונב כספים ומביא את העסק לפשיטת רגל, האם תשאיר אותו להוביל את השיקום או תביא מנהל ישר ומנוסה? ... לפתור את הבעיה, או שנאמץ צורת חשיבה חדשה שיכולה להוביל אותנו לדרך טובה יותר? ההיגיון אומר שאם הדרך שבה פעלנו הובילה אותנו לתוצאה שלילית, עלינו להחליף אותה ולבחון דרכי חשיבה אחרות. סיכום מתי נכון להחליף מנהיג? אם המשבר נגרם שלא באשמתו, ייתכן ויש לו יתרון בפתרונו. אם המנהיג אחראי למשבר או לא טיפל בו נכון - ההיגיון אומר להחליף אותו. אם המידע שהוא מחזיק אינו קריטי ואפשר ללמוד אותו במהירות - החלפתו אינה בעייתית. אם הוא פועל מתוך אינטרסים אישיים ולא מתוך דאגה לציבור - עדיף להחליפו במהירות האפשרית. השלכות לחיים האישיים בדיוק כפי שיש להחליף מנהיג שיצר משבר, כך כל אדם צריך להחליף את צורת החשיבה שלו אם היא מובילה אותו למשברים בחיים. אם דפוסי ההתנהגות שלנו גורמים לנו לכישלונות, עלינו להפסיק לפעול לפי אותה שיטה ולחפש דרכים חדשות ... איך להעריך האם מנהיג מתאים לתפקיד? האם עדיף יציבות או שינוי במצבי קיצון? מי מתאים להיות ראש ממשלה? גיוס עובדים, גיוס מנהלים, יעוץ ארגוני, מתי להחליף את המנהל? מתי להחליף את העובד? האם לפטר את העובד? האם לגייס מנהל חדש? איך לבחור מנהל? נהג שיכור, עובד גנב, ביבי נתניהו ומשבר הקורונה, משאבי אנוש, לא מחליפים ראש ממשלה ...
שינוי הרגלים קשים, שינוי התנהגות קשה, שינוי חשיבה אובססיבית, למי לא להצביע בבחירות? איך להחליף ראש ממשלה? גמילה מהתמכרות, כבוד ראש הממשלה, לנצח את הטרור, איך להיות ראש ממשלה? יעוץ פוליטי, המלחמה בטרור, פוליטיקה
שינוי הרגלים קשים, שינוי התנהגות קשה, שינוי חשיבה אובססיבית, למי לא להצביע בבחירות? איך להחליף ראש ממשלה? גמילה מהתמכרות, כבוד ראש הממשלה, לנצח את הטרור, איך להיות ראש ממשלה? יעוץ פוליטי, המלחמה בטרור, פוליטיקה
... חשיבה אובססיבית, למי לא להצביע בבחירות? איך להחליף ראש ממשלה? גמילה מהתמכרות, כבוד ראש הממשלה, לנצח את הטרור, איך להיות ראש ממשלה? יעוץ פוליטי, המלחמה בטרור, פוליטיקה איך לשנות הרגלים קשים ולהתמודד עם התנהגויות ... הפנימי. באופן פוליטי, כהן מציע שלמעשה, כדי להחליף את ראש הממשלה הפנימי, יש צורך בביטול כבוד כלפי הרגלים רעים, ממש כמו שאדם שמחפש להחליף ראש ממשלה לא יכול להעריך אותו. כלומר, אם אדם רוצה לשנות הרגלים מזיקים, עליו להפסיק לכבד את הרגלים האלה ולתפוס אותם כשליליים לגמרי. לדוגמה, אם אדם רוצה להפסיק ... מפחד מהממשלה הפנימית שלו, הוא לא יכול להצליח להחליף אותה. המועמד להחליף את ראש הממשלה הפנימי צריך להיות חסר פחד ולהיות נחוש, בדיוק כפי שבפוליטיקה מועמד לממשלה לא יכול לכבד את מי שהוא רוצה להחליף. אם אדם לא מתנגד באופן מוחלט לרגלים רעים בתוכו, לא יעזור שום שינוי - הוא ימשיך להסתובב במעגלים בלי להתקדם. סיכום: כיצד לשנות את החיים על פי המודל הפוליטי? 1. אל ... ובא מישהו מן האופוזיציה וטוען שהוא רוצה להחליף אותו. השאלה היא - כיצד ניתן לדעת אם יש לו סיכוי אמיתי להחליף את ראש הממשלה? אחד הסימנים החשובים לכך טמון בשאלה האם הוא מתייחס אל ראש הממשלה בתוארי כבוד או לא. אם מועמד האופוזיציה קורא לראש הממשלה בשמו הפרטי, ייתכן שהוא ... סיכוי לנצח אותו. מי שמכבד את מי שהוא רוצה להחליף, מי שמפחד ממנו, למעשה מנציח את מעמדו של יריבו. כאשר מועמד משתמש בתארים רשמיים וכבדי משקל, הוא למעשה משריש אצל הציבור את הרעיון שאותו אדם הוא באמת ראש הממשלה ... יש בתוכו אופוזיציה - כוח שרוצה שינוי, שמנסה להחליף את הדרך שבה האדם חי ופועל. השאלה הקריטית היא: האם אותו קול אופוזיציוני שבתוך האדם מכבד את הראש ממשלה הפנימי שלו, כלומר, את ההרגלים השליליים, או שהוא מתנגד להם ... בתוכו כבוד כלשהו להרגל העישון, הוא לא יוכל להחליף אותו. רק כאשר תהיה בתוכו התנגדות מוחלטת, כאשר יקום בתוכו קול שלא רק רוצה להיגמל אלא גם בז להרגל, רק אז יש סיכוי אמיתי להשתנות. מצח הנחש מול מצח הרצון רבי נחמן ... אל תסמכו על מועמדים שמכבדים את מי שהם רוצים להחליף. אם מועמד באמת מתכוון לשנות, הוא לא יפחד לקרוא לראש הממשלה בשמו הפרטי ולתקוף אותו ישירות. 2. בחיים האישיים - אם אתה רוצה להחליף הרגלים רעים, אל תכבד אותם. עליך לבוז להם לחלוטין ולא לתת להם שום לגיטימציה. 3. בנחישות אישית - כדי לשנות, צריך כוח. אי אפשר לשנות הרגלים על ידי התחשבות או פשרות. ... מקבל את המצב הקיים. 4. בכל תחום שהוא - כדי להחליף שליט פנימי או חיצוני, צריך לגלות כוח, נחישות ואפס פחד. כל ניסיון לרכך, להתנצל או לפחד - דינו להיכשל. כיצד להצליח לשנות הרגלים? איך לפתח נחישות ועקשנות? הקשר בין ...
סודות הרצון, איך עובד הרצון העצמי? ריגרסיה, לשנות רצונות, רגרסיה, לשלוט ברצון, החלפת רצונות, שינוי הרגלים, שינוי דפוסי חשיבה, שינוי דפוסי התנהגות, להחליף רצונות, רצון שקרי, רצון אמיתי, שכנוע עצמי
סודות הרצון, איך עובד הרצון העצמי? ריגרסיה, לשנות רצונות, רגרסיה, לשלוט ברצון, החלפת רצונות, שינוי הרגלים, שינוי דפוסי חשיבה, שינוי דפוסי התנהגות, להחליף רצונות, רצון שקרי, רצון אמיתי, שכנוע עצמי
... החלפת רצונות, שינוי הרגלים, שינוי דפוסי חשיבה, שינוי דפוסי התנהגות, להחליף רצונות, רצון שקרי, רצון אמיתי, שכנוע עצמי מהם הסודות של הרצון? איך עובד הרצון ... לנו להיפרד מהשקר הזה. האם קל לשנות רצון? אליעד מבהיר כי לא תמיד קל להחליף רצונות. אם הרצון כבר הפך לאמיתות מוחלטת, קשה להחזיר את התפיסה לכך שזה רק רצון יחסי. ... אותו. ש: הרי אם כבר יש רצון אז מה אכפת לך. אליעד: מצד שני גם מאוד קל להחליף רצונות כי הרי זה בסך הכל שקר מה הבעיה לשקר את השקר. ש: זה מאוד קשה להחליף רצונות. אליעד: לך לפעמים. ש: נכון. אליעד: יפה זאת התשובה לפעמים קשה לפעמים קל, מה זה רצון זאת תפיסה יחסית שהפכה להיות מוחלטת אז מהיבט מסוים מאוד קשה להחליף אותה כי יחסי הפך להיות מוחלט, אם אתה שקרן כל כך טוב איך תהפוך אותו מצד שני זה בסך ...
קורונה ולוגיקה, קורונה ונטל ההוכחה, מניפולציות של הקורונה, לוגיקה וסגר הקורונה, יורם לס, האם צריך לעשות סגר קורונה? חוק הקורונה, משבר הקורונה, האמת של הקורונה, שקרים של ביבי נתניהו והקורונה, מי יכול להחליף את ביבי? מכחישי קורונה
קורונה ולוגיקה, קורונה ונטל ההוכחה, מניפולציות של הקורונה, לוגיקה וסגר הקורונה, יורם לס, האם צריך לעשות סגר קורונה? חוק הקורונה, משבר הקורונה, האמת של הקורונה, שקרים של ביבי נתניהו והקורונה, מי יכול להחליף את ביבי? מכחישי קורונה
... מניפולציות של הקורונה, לוגיקה וסגר הקורונה, יורם לס, האם צריך לעשות סגר קורונה? חוק הקורונה, משבר הקורונה, האמת של הקורונה, שקרים של ביבי נתניהו והקורונה, מי יכול להחליף את ביבי? מכחישי קורונה האם סגר הקורונה מבוסס על טיעון הגיוני? אליעד כהן מנתח ... עד לתפיסתו? ברור שלא, כי הנזק מסגירת המדינה יהיה חמור בהרבה מהסיכון הזמני שמסתובב מחבל. כך גם בקורונה, הסיכון המדויק לא ברור, אבל הנזק של הסגר ברור וודאי. מי יכול להחליף את ביבי נתניהו? אליעד כהן משווה את המניפולציה הזו למניפולציה דומה בפוליטיקה: מי שאומר שביבי נתניהו גרוע, מתבקש להוכיח שיש מי שיכול להחליף אותו. אבל אליעד טוען שזהו טיעון מניפולטיבי. לא חייבים להוכיח שמישהו אחר יהיה טוב יותר כדי להחליף מישהו רע. מספיק להוכיח שהנוכחי גרוע כדי להחליפו, אפילו אם לא ברור מי יהיה טוב יותר. הוא מוסיף שכל אדם ממוצע יהיה עדיף על ... את צדקת הצעדים המזיקים (כמו סגר כולל) היא תמיד על מי שדורש לעשות אותם, ולא להיפך. האם סגר הקורונה מוצדק? מניפולציות של סגר הקורונה מהו נטל ההוכחה? האם יש מי שיכול להחליף את ביבי? למה הטענה שצריך סגר היא מניפולציה? שקרים של סגר הקורונה הכחשת ...
להחליף את האגו הקטן באגו גדול של אלוהים, להסתכל לתוך האני
להחליף את האגו הקטן באגו גדול של אלוהים, להסתכל לתוך האני
להחליף את האגו הקטן באגו גדול של אלוהים, להסתכל לתוך האני מהו האגו של האדם ואיך ניתן להחליפו באגו של אלוהים? ההרצאה עוסקת בהבנת האגו האנושי וכיצד ניתן להחליפו באגו של אלוהים. במהלך ההרצאה, אליעד כהן מסביר כיצד האגו האנושי מצמצם את התודעה של האדם ומוביל אותו לפתח תחושות של נפרדות, בעוד שהאגו ... לו לראות את עצמו כאדם נפרד, לא חלק מהיקום. כך, על האדם להכיר בעובדה שהאגו הקטן לא יוכל להוביל אותו להכרה מלאה של מציאותו האמיתית. כחלק מהתהליך, על האדם להחליף את האגו הקטן באגו של אלוהים, כך שהוא לא יתפוס את עצמו כנפרד אלא כחלק אינטגרלי מהכל. תהליך זה דורש לא רק שינוי מחשבתי אלא גם שינוי ... כחלק מהיקום, כחלק מהחיים. תהליך זה דורש לא רק שינוי גישתי, אלא גם עבודה פנימית מעמיקה שתוביל את האדם להשלמה עם עקרונות אלו. האגו הקטן והאגו האלוהי כיצד להחליף את האגו הקטן באגו גדול תהליך ההתבוננות הפנימית מהו האני האמיתי? הפנמת האגו האלוהי ...
צריך או לא צריך, האם באמת צריך להתאמץ להבין את המציאות, להחליף צריך אחד בצריך אחר
צריך או לא צריך, האם באמת צריך להתאמץ להבין את המציאות, להחליף צריך אחד בצריך אחר
... או לא צריך, האם באמת צריך להתאמץ להבין את המציאות, להחליף צריך אחד בצריך אחר האם באמת צריך להתאמץ להבין את המציאות? אנשים רבים חיים בתחושה מתמדת ... הזו כדי להבהיר את הנקודה הפילוסופית שלו בצורה חדה מאוד: כל פעולה שמרגישה הכרחית היא בסך הכל בחירה מודעת או לא מודעת של האדם עצמו. למה כדאי להחליף צריך ברוצה? אליעד מסביר שהחוויה של צריך היא חוויה לא נעימה עבור רוב האנשים. אנשים לא אוהבים להרגיש שהם חייבים לעשות משהו. הוא מדגים זאת בשיחה בה האדם מודה שהוא אינו אוהב את תחושת הכפייה שבמילה צריך. לכן אליעד ממליץ להחליף את המילה צריך במילה רוצה או מעדיף. במקום לומר אני צריך לעשות משהו, עדיף להגיד אני מעדיף ...
האם וכל כמה זמן להחליף תוכנית אימון? איך לגוון באימון? לבלבל את השריר
... וכל כמה זמן להחליף תוכנית אימון? איך לגוון באימון? לבלבל את השריר תשובה: בהנחה שהאימון שלך נכון, דהיינו, שהוא מכסה את כל טווחי התנועה של השרירים השונים, אתה לא צריך להחליף אף פעם תוכנית אימון. ואם אתה רוצה לבלבל את השריר וכיוב, אז תשנה לדוגמה את סדר התרגילים וכיוב, אבל אין צורך וטעם להחליף תוכנית אימון אידיאלית, שמכסה את כל הגוף בצורה נכונה. איך לגוון באימון? תשובה: למה אתה רוצה לגוון באימון? בא לך לגוון? תעשה תרגילים אחרים שונים. אבל ...
2 סיבות למה מאמץ לא מביא תוצאות, התמדה לאורך זמן, למה אני מתמיד ולא רואה תוצאות? האם אני בדרך הנכונה? האם לוקח זמן להשגת המטרה? האם להחליף דרך? האם להמשיך להתמיד? האם אני בדרך האידיאלית? מוטיבציה להתמדה, איך להשיג מטרות?
2 סיבות למה מאמץ לא מביא תוצאות, התמדה לאורך זמן, למה אני מתמיד ולא רואה תוצאות? האם אני בדרך הנכונה? האם לוקח זמן להשגת המטרה? האם להחליף דרך? האם להמשיך להתמיד? האם אני בדרך האידיאלית? מוטיבציה להתמדה, איך להשיג מטרות?
... ולא רואה תוצאות? האם אני בדרך הנכונה? האם לוקח זמן להשגת המטרה? האם להחליף דרך? האם להמשיך להתמיד? האם אני בדרך האידיאלית? מוטיבציה להתמדה, איך להשיג מטרות? למה אני מתמיד ולא רואה תוצאות? אליעד כהן מציג בהרצאתו שתי ... של השאלות הללו, תוכל להבין מה עליך לעשות: להמשיך להתמיד בסבלנות, להחליף דרך או לשפר את הדרך שבה אתה פועל. בכל אחת מן האפשרויות הללו, התובנה שתגיע אליה תעזור לך להבין כיצד להמשיך קדימה בצורה אפקטיבית יותר. איפה ... למה אני מתמיד ולא רואה תוצאות? האם אני בדרך הנכונה להשגת מטרות? מתי להחליף דרך להשגת המטרה? האם הדרך שלי אופטימלית? איך לשמור על מוטיבציה לאורך זמן? ...
בעיות / פתרונות - איך לא להחליף בעיה אחת בבעיה אחרת? איך לפתור בעיות באמת?
... פתרונות - איך לא להחליף בעיה אחת בבעיה אחרת? איך לפתור בעיות באמת? בעיות. איך לצאת מכל ... עצמי, ואז כדי להשיג ביטחון עצמי הוא חושב להתעשר ולעשות כסף רב. גם הוא החליף מחלה אחת במחלה אחרת. מדוע מדובר כאן על להחליף מחלה אחת באחרת? משום שלא משנה מה יעשה האדם, הוא תמיד ירגיש חסר. ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על האם לעשות שינוי או להמשיך כרגיל? האם כדאי לשנות או לשמור על הקיים? איך לקבל החלטה נכונה? האם להתגרש? האם להתפטר? האם לעזוב את מקום העבודה? האם להחליף מקצוע? האם לעשות שינוי בקריירה? האם לעבור דירה? האם להיפרד? האם להישאר?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: להחליף, איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לחנך ילדים? איך לעשות יותר כסף? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפרש חלומות? איך לא להישחק בעבודה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשתול מחשבות? איך לנהל את הזמן? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך להאמין בעצמך? איך לקבל החלטות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בראיון עבודה? איך להצליח בזוגיות? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: להחליף, איך להתמודד עם בדידות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: בשביל מה לחיות? האם באמת הכל לטובה? מה המשמעות של החיים? איך להיות מאושר? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם הכל אפשרי? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? האם יש משמעות לחיים? איך להיות הכי חכם בעולם? מי ברא את אלוהים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה לא להתאבד? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קואצ'ר לילדים, טיפול אישי מומלץ, אימון אישי קואצ'ינג בתחום להחליף - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3008 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 12:48:52 - wesi1