אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה פיטורים ✔האם לעשות שינוי או להמשיך כרגיל? האם כדאי לשנות או לשמור על הקיים? איך לקבל החלטה נכונה? האם להתגרש? האם להתפטר? האם לעזוב את מקום העבודה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
האם לעשות שינוי או להמשיך כרגיל? האם כדאי לשנות או לשמור על הקיים? איך לקבל החלטה נכונה? האם להתגרש? האם להתפטר? האם לעזוב את מקום העבודה? האם להחליף מקצוע? האם לעשות שינוי בקריירה? האם לעבור דירה? האם להיפרד? האם להישאר?
האם לעשות שינוי או להמשיך כרגיל? איך לקבל החלטה נכונה?

אליעד כהן עוסק בשאלות קריטיות של קבלת החלטות, במיוחד כאשר אנשים נמצאים בצמתים משמעותיים בחיים, כמו זוגיות, מקום עבודה, לימודים או קריירה. הוא מסביר כי הרבה פעמים אנשים טועים כשהם מערבבים בין שאלות שונות אשר קשורות למצבים שונים בחיים. לדוגמה, אדם שמתלבט האם להיפרד, אם להתגרש, אם לעזוב מקום עבודה או לעבור דירה, פעמים רבות מנסה לחבר את השאלות הללו לשאלות מהעבר, דבר שמוביל לשגיאות בקבלת ההחלטות.

מהי הטעות הנפוצה בקבלת החלטות?

הטעות הגדולה שמרבית האנשים עושים היא כששואלים את עצמם "האם היה נכון לי להיכנס לקשר הזה?", כשבעצם תשובה לשאלה זו אינה רלוונטית להחלטה הנוכחית אם להישאר בקשר או לא. לדוגמה, אם אישה נמצאת בזוגיות במשך 10 שנים ולא טוב לה כיום, היא עשויה לשאול את עצמה האם היה לה טוב ב - 10 השנים האחרונות, ואז לנסות לשלב את העבר עם ההווה. זוהי שאלה לא רלוונטית, מכיוון שהיא מבוססת על תחושות מהעבר ואינה לוקחת בחשבון את המצב הנוכחי ואת ההשלכות בעתיד.

מהו המבחן הנכון לקבלת החלטה?

אליעד מסביר כי יש להפריד בין שאלות שמצמיחות תשובות מהעבר לבין שאלות שמחייבות התמקדות בעתיד. כל החלטה, בין אם היא קשורה לזוגיות, עבודה, לימודים או תחום אחר, צריכה להתבצע על פי השאלה אם הבחירה הנוכחית תוביל לתוצאה טובה יותר בהמשך, ולא על בסיס תחושות מהעבר. במקום לחפש תשובות לשאלות "מה היה טוב בעבר?", יש להתמקד בעתיד ולבדוק האם המצב הנוכחי משרת את טובתך לעתיד.

האם יש להמשיך בדרך אם היא כבר לא מתאימה?

אליעד נותן את הדימוי של אדם שמגיע לסופר לקנות חלב, ואז מגלה שיש לו בבית מספיק חלב. השאלה אם היה נכון לו לצאת לסופר אינה משפיעה על ההחלטה הנוכחית אם להמשיך או לחזור הביתה. ברגע שהתמונה משתנה, יש לבצע את השינוי המתאים. אם עד עכשיו הייתה החלטה נכונה, זה לא אומר בהכרח שצריך להמשיך בה. כל החלטה צריכה להתבסס על הנתונים הנוכחיים ולא על העבר.

מהם הקריטריונים לקבלת החלטה נכונה?

ההחלטה אם להישאר בקשר, במקום עבודה, במקצוע או בתחום לימודים, צריכה להתבצע על פי השאלה אם המצב הנוכחי משרת את טובתך לעתיד. אם לא, יש לשקול שינוי. אם המצב הנוכחי אינו טוב, חשוב לשקול אם כדאי להפסיקו או לשנות אותו, תוך התמקדות בתועלת העתידית ולא בהיסטוריה.

האם כדאי להישאר במצב לא טוב רק בגלל שהיה טוב פעם?

בהחלט לא. לדוגמה, אם אדם שוקל להמשיך להשקיע בזוגיות או בעסק שכרגע אינם טובים, הוא לא אמור להחליט על פי מה שהיה בעבר. צריך לבחון את המצב הנוכחי ולשאול את עצמך אם המאמץ שכרוך בהשקעה בקשר או בעסק יניב תוצאה טובה יותר בעתיד. אם התשובה היא לא, אז ייתכן ששינוי הוא הצעד הנכון.

ההחלטה צריכה להיות מההווה לעתיד, לא מהעבר להווה

לסיכום, אליעד ממליץ להפריד בין המידע שמתקבל מהעבר לבין ההחלטה הנוכחית. כל מקרה צריך להיבחן בנפרד, ויש לקבל החלטות שמתמקדות בהווה ובמה שצפוי לקרות בעתיד, ולא לשלב את כל השאלות יחד. על כל אחד להחליט לפי המצב הנוכחי ולתכנן את העתיד בהתאם.
האם לעשות שינוי או להמשיך כרגיל? איך לקבל החלטה נכונה?

אליעד עוסק בשאלות קריטיות של קבלת החלטות, במיוחד כשאנשים נמצאים בצמתים בחיים, כמו זוגיות, מקום עבודה, לימודים או קריירה. הוא מציין שמרבית האנשים עושים טעות כאשר הם מערבבים בין שאלות שונות שמיועדות למצבים שונים בחיים. לדוגמה, אדם שמתלבט אם להיפרד או לא, או אם להפסיק את לימודיו או לעזוב מקום עבודה, לעיתים מנסה לחבר את השאלה הנוכחית לשאלות מהעבר.

מהי הטעות הנפוצה בקבלת החלטות?

הטעות הגדולה היא שמישהו שואל את עצמו "האם היה נכון לי להיכנס לקשר הזה?" בעוד שהתשובה לשאלה זו אינה בהכרח רלוונטית להחלטה הנוכחית אם להישאר בקשר או לא. לדוגמה, בחורה שנמצאת בזוגיות במשך 10 שנים ולא טוב לה בשלב הנוכחי, עלולה לשאול את עצמה האם היה לה טוב ב - 10 השנים האחרונות, ואז לנסות לשלב את העבר עם ההווה. אך זו שאלה לא רלוונטית להחלטה הנוכחית, שכן ייתכן שמה שהיה טוב בעבר לא בהכרח מתאים להיום.

מהו המבחן הנכון לקבלת החלטה?

אליעד מסביר שחשוב להפריד בין השאלות. השאלה אם היה נכון להיכנס לקשר או לא צריכה להיות נפרדת מהשאלה אם יש להמשיך את הקשר כעת. כל החלטה היא עצמאית, ויש להתמקד בשאלה אם הבחירה הנוכחית תוביל לתוצאה טובה יותר בהמשך. זו גישה שמתמקדת בעתיד ולא בעבר. אם הקשר, העבודה או הלימודים אינם טובים כיום, יש להחליט אם כדאי להפסיקם, תוך התמקדות בתועלת העתידית.

האם יש להמשיך בדרך אם היא כבר לא מתאימה?

הדמיון שמביא אליעד הוא כמו אדם שהולך לסופר לקנות חלב, ופתאום מגלה שיש בבית מספיק חלב. השאלה אם היה נכון ללכת לסופר אינה משפיעה על ההחלטה אם להמשיך או לחזור הביתה. ברגע שהתמונה משתנה, יש לבצע את השינוי המתאים. אם עד עכשיו החלטה הייתה נכונה, זה לא בהכרח אומר שצריך להמשיך בה. יש לבדוק את המצב מחדש ולהחליט על פי הנתונים הנוכחיים.

מהם הקריטריונים לקבלת החלטה נכונה?

ההחלטה אם להישאר בקשר, במקום עבודה, במקצוע, או בתחום לימודים, צריכה להתבצע על פי השאלה האם המצב הנוכחי משרת את טובתך לעתיד. אם לא, יש לשקול שינוי. זאת, בניגוד להסתכלות על העבר ולקשור אותו להחלטות הנוכחיות. לדוגמה, אם אדם קנה מניה והמחיר עלה, השאלה אם כדאי למכור או להחזיק את המניה לא תלויה בהיסטוריה שלה, אלא בהערכה לעתיד.

האם כדאי להישאר במצב לא טוב רק בגלל שהיה טוב פעם?

בהחלט לא. לדוגמה, אם אדם שוקל להשקיע בזוגיות או בעסק שכרגע אינם טובים, הוא לא אמור להחליט על פי מה שהיה בעבר. צריך לבחון את הסיטואציה הנוכחית ואת העתיד, ולשאול אם המאמץ שכרוך בהשקעה בקשר או בעסק יניב תוצאה טובה יותר בהמשך.

ההחלטה צריכה להיות מההווה לעתיד, לא מהעבר להווה

לסיכום, אליעד ממליץ להפריד בין המידע שמתקבל מהעבר לבין ההחלטה הנוכחית. כל מקרה נבחן באופן עצמאי, ויש לקבל החלטות שמתמקדות בהווה ובמה שצפוי לקרות בעתיד, ולא לשלב את כל השאלות יחד. לכן, על כל אחד להחליט לפי המצב הנוכחי ולתכנן את העתיד בהתאם.
קבלת החלטות, טעויות בקבלת החלטות, להחליט לפי העבר, להחליט לפי ההווה, להחליט לפי העתיד, האם למכור את המניה? האם לקנות את המניה? האם להשקיע בעסק? האם להמשיך להשקיע בעסק? האם להשקיע בזוגיות? האם להילחם על הזוגיות? האם להילחם על הקשר? האם לשנות תחום לימודים? האם לעזוב את הלימודים? האם להישאר בלימודים? האם לסיים את התואר? האם לשנות את המקצוע? האם לעשות שינוי בחיים? האם להמשיך כרגיל? האם לשמור על הקיים? האם הקשר הזה מתאים לי? האם הזוגיות הזאת מתאימה לי? האם מערכת היחסים הזאת מתאימה לי? האם המקצוע הזה מתאים לי? האם מקום העבודה מתאים לי? האם תחום הלימודים מתאים לי? בחירת זוגיות, בחירת מקצוע, בחירת קריירה, שינוי בקריירה, שינוי מקום עבודה, האם כדאי לעבור דירה? שינוי מקום מגורים, יעוץ בצומת בחיים, קבלת החלטות בצומת בחיים
בעסקים לשנות אותו החלטה תחושות תחום לימוד הרגשת קבלת החלטות בצומת בחיים האם להישאר לתכנן את העתיד האם מערכת היחסים הזאת מתאימה לי לסיים איך לקבל איך לקבל החלטה איך לקבל החלטה נכונה איך לקבל החלטות בקריירה גירושים גירושין דירה האם כדאי לשנות או לשמור על הקיים האם להחליף האם להחליף מקצוע האם להיפרד האם להישאר האם להתגרש האם להתפטר האם לעבור דירה האם לעזוב האם לעזוב את מקום העבודה האם לעשות האם לעשות שינוי או להמשיך כרגיל האם לעשות שינוי בקריירה החלטה החלטה נכונה החלטות החלטות נכונות החלטיות כדאי לשנות או לשמור על הקיים כיצד לקבל החלטות להחליט להחליף להחליף מקצוע להיפרד להישאר להמשיך להמשיך כרגיל להתגרש להתפטר לעבור לעבור דירה לעזוב לעזוב את מקום העבודה לעשות שינוי לעשות שינוי או להמשיך כרגיל לעשות שינוי בקריירה לעשות שינויים לפטר לקבל החלטה לקבל החלטה נכונה לקבל החלטות לשמור לשמור על הקיים לשנות מקום עבודה מקצוע עבודה פיטורים קבלת החלטה קבלת החלטות קריירה שינוי שינוי בקריירה שינויים
איך לפטר מישהו שאי אפשר לפטר אותו? איך לפטר מנהל בכיר? איך לפטר את המנכל? איך לפטר עובד חיוני? עובד מאיים להתפטר, ניהול עובדים בכירים, עובד רוצה להתפטר, פיטורי עובדים, איך לגרום לעובד להתפטר? תהליך פיטורים, איך לפטר עובד נכון?
איך לפטר מישהו שאי אפשר לפטר אותו? איך לפטר מנהל בכיר? איך לפטר את המנכל? איך לפטר עובד חיוני? עובד מאיים להתפטר, ניהול עובדים בכירים, עובד רוצה להתפטר, פיטורי עובדים, איך לגרום לעובד להתפטר? תהליך פיטורים, איך לפטר עובד נכון?
... לפטר מישהו שאי אפשר לפטר אותו? איך לפטר מנהל בכיר? איך לפטר את המנכל? איך לפטר עובד חיוני? עובד מאיים להתפטר, ניהול עובדים בכירים, עובד רוצה להתפטר, פיטורי עובדים, איך לגרום לעובד להתפטר? תהליך פיטורים, איך לפטר עובד נכון? איך אפשר לפטר עובד בלי לפטר אותו בפועל? אחת השאלות המרכזיות שאליעד מציג היא כיצד ניתן לפטר עובד או מנהל בכיר מבלי לבצע את התהליך באופן ישיר וגלוי. קיימים מצבים רבים שבהם הארגון מעוניין להיפטר מעובד מסוים, אבל לא יכול לעשות זאת ... פוליטיקה פנימית, אילוצים משפטיים, פחד מתגובה חריפה של העובד, או בגלל שהעובד מוגדר כחיוני מדי לחברה. במצבים אלה אליעד מציע פתרון עקיף שמאפשר להוציא לפועל את הפיטורים מבלי לבצע אותם באופן רשמי וישיר. מהן הסיבות לכך שאי אפשר לפטר עובד מסוים באופן ישיר? אליעד מדגים מספר מצבים בהם ארגונים נתקלים בבעיה הזאת: ארגון שרוצה לפטר עובד, אבל העובד חיוני מדי מכדי לפטר אותו. ארגון שמעוניין לפטר עובד, אך חושש מתגובה שלילית של העובד שיכולה לפגוע בחברה. מנהל בכיר, מנכל או עובד חיוני שמאיים להתפטר, והארגון לא יכול להרשות לעצמו לאבד אותו. ארגון שרוצה לפטר עובד בעתיד הקרוב, אך אינו רוצה ליידע אותו מראש מחשש שייצור בלגן או יפגע בפעילות הארגון. איך ניתן לבצע פיטורים באופן עקיף? אליעד מסביר שהתהליך של פיטורים כולל שני מרכיבים עיקריים: מהות הפיטורים - העובד מפסיק לבצע את התפקיד והמשימות שלו בפועל. צורת הפיטורים - העובד מפסיק לקבל שכר, אינו מגיע יותר למשרד ואינו נחשב עוד לעובד מן המניין. הפתרון שאליעד מציע הוא הפרדה בין שני המרכיבים האלו. הארגון יכול ליישם את מהות הפיטורים בלי לבצע את הצורה הרשמית של הפיטורים. כלומר, הארגון יגרום לעובד להיות פחות ופחות חיוני על ידי הפסקה הדרגתית של ביצוע התפקיד שלו בפועל, וזאת באמצעות הכנסה של עובדים חדשים ... סמכויותיו. כך העובד ירגיש שהוא לכאורה מקודם או שהסיטואציה משתפרת עבורו, אך בפועל תפקידו מצטמצם והוא הופך לפחות הכרחי. מהן הדוגמאות המפורטות שאליעד נותן לתהליך פיטורים עקיף? אליעד מביא מספר דוגמאות מפורטות מאוד לאופן שבו הארגון יכול ליישם את השיטה: נניח שהארגון רוצה לפטר עובד בכיר בעוד חודש, אבל לא רוצה לספר לו על כך מראש. כדי להתכונן, הארגון יכול לגייס עובדים חדשים ולהכשיר אותם מראש, כך שכשיגיע הזמן לפיטורים, העובד כבר יהיה מיותר במובן המעשי. אם יש עובד שמאיים שהוא יתפטר, הארגון יכול להיערך מראש על ידי חלוקת התפקיד של העובד בין אנשים אחרים, כך שהפגיעה בארגון תהיה מינימלית אם העובד יחליט לעזוב. במקרה של ...
התמודדות עם פרידה זוגית, פיטורים ממקום עבודה, פרידה מבחירה, פרידה מחוסר בחירה, רגשי נחיתות, זרקו אותי, התמודדות עם דחייה, לא רוצה אותי, פרידה מרצון, גירושין מרצון, גירושין בכפייה
התמודדות עם פרידה זוגית, פיטורים ממקום עבודה, פרידה מבחירה, פרידה מחוסר בחירה, רגשי נחיתות, זרקו אותי, התמודדות עם דחייה, לא רוצה אותי, פרידה מרצון, גירושין מרצון, גירושין בכפייה
... עם פרידה זוגית, פיטורים ממקום עבודה, פרידה מבחירה, פרידה מחוסר בחירה, רגשי נחיתות, זרקו אותי, התמודדות עם דחייה, לא רוצה אותי, פרידה מרצון, גירושין ... וכך להפחית את תחושת האשמה והחרטה. כאשר הם לא רוצים לפגוע בצד השני - יש אנשים שחוששים לפגוע בצד השני, ולכן מעדיפים שהצד השני יקבל את ההחלטה לפרידה. למה אנשים מעדיפים שיפטרו אותם ממקום העבודה במקום להתפטר בעצמם? אליעד כהן מסביר את התופעה שבה עובדים לא מרוצים ממקום עבודתם, אך אינם מתפטרים בעצמם אלא מעדיפים לפעול באופן שיגרום למעסיק לפטר אותם. זאת מאחר שהם חוששים מתחושת החרטה או מהפחד להתחרט על ההחלטה. העובד עלול להתחיל לזלזל בעבודתו, לאחר לעבודה או לבצע טעויות ... השליטה ויש מי שיעדיפו להימנע מקבלת החלטה קשה, מחרטה או מאחריות. התמודדות עם פרידה בחירה חופשית בקשרים זוגיים רגשות של דחייה בזוגיות איך להימנע מחרטה אחרי פרידה האם להתפטר או לחכות שיפטרו אותי? העדפה בפרידה - להיפרד או שייפרדו ממך? השאלה המרכזית היא האם אדם מעדיף להיות זה שמחליט להיפרד או שהוא מעדיף להיות זה שנפרדים ... כי הם לא רוצים לפגוע בצד השני. לכן, הם עשויים להעדיף שהאדם השני יעשה זאת, כדי שלא יצטרכו לשאת באשמה על כך שהם הרסו את הקשר. השוואה למקום עבודה - אנשים שמעדיפים שיפטרו אותם תופעה דומה מתרחשת בעולם העבודה. יש עובדים שלא מרוצים ממקום עבודתם, אך במקום להתפטר, הם גורמים לכך שיפטרו אותם. הם לא רוצים להיות אלה שמקבלים את ההחלטה, כי הם חוששים מחרטה, מאי ודאות כלכלית או פשוט כי אין להם אומץ לקחת את הצעד. במצב כזה, הם עשויים להפסיק להשקיע בעבודה, להתחיל לאחר או לבצע טעויות, עד שהמעסיק מחליט לפטר אותם. למה אנשים נפגעים מפרידה? כאשר אדם נפרד ממישהו או שמישהו נפרד ממנו, הוא בדרך כלל חווה כאב רגשי. הכאב הזה נובע מכך שהוא מרגיש ... היא למעשה החלטה הדדית, גם אם היא לא התבטאה כך בצורה מפורשת. התמודדות עם פרידה בחירה חופשית בקשרים זוגיים רגשות של דחייה בזוגיות איך להימנע מחרטה אחרי פרידה האם להתפטר או לחכות שיפטרו אותי? עכשיו נניח ששני אנשים נפרדו נניח עכשיו והבן אדם, בא נדבר על נושא של פרידות יש פה כמה היבטים, היבט ראשון מה בן אדם מעדיף יותר ... הבחירה החופשית הוא לא ידע מה לבחור. אליעד: יפה אז יש מצבים שזה בדיוק הפוך. עכשיו אני אתן דוגמה מעבודות בדרך כלל יש את זה במקומות עבודה כשבן אדם לא יודע אם הוא רוצה להתפטר או לא ואז הוא עושה דברים כדי שיפטרו אותו, הוא אומר לי אין אומץ להתפטר אז אני אגלגל את הדברים שאם יפטרו אותי אז יפטרו אותי אבל הפוך אבל לכאורה זאת השפלה עדיף לך שתגיד שלום אני מתפטר אני הולך ואז אתה לא אומר פיטרו אותי אתה אומר לא אני מעדיף שהם יפטרו אותי, יפה זאת אומרת יש מצבים שהבן אדם מרגיש רע מזה שיש לו בחירה חופשית הוא אומר אני לא יודע מה לעשות אז לפעמים בן אדם מעדיף שיקבלו ... כזה הייתה צריכה למלא את רצונו פחות מדי כדי שזה יהיה בדיוק רצונו, אל תסובב את זה היא חשבה שהיא רוצה למלא נכון אבל מה האמת? יפה אבל אם כל כך רצית אותו אז היא צריכה להתפטר מהעבודה לשבת כל היום ולחשוב איך להשיג אותו ולבדוק בדיוק מה הוא רוצה ובדיוק לעשות את רצונו, לא עשית את זה נכון אז למה זרקת אותו למה ...
הפרעות שינה, בעיות שינה, נדודי שינה, סיוטי לילה, סיוטים בשינה, חרדה בלילה, פחד לילה, ביעותי לילה, אינסומניה, להירדם
... על התהליך הנפשי שהוא עבר, החל מהרגע שהוא היה תינוק, ועד הרגע שהוא נמצא בו כרגע. לדוגמה: אדם שיש לו חרדה מפני פיטורים. שהאדם מפחד מכך שיפטרו אותו. וכאשר האדם היה עדיין תינוק, הוא לא היה מעלה בדעתו, לפחד מדבר כזה. כי התינוק, תפישת המציאות שלו היא שונה לגמרי. ובתפישת המציאות של התינוק, פיטורים מהעבודה, זה אירוע שאינו שונה מכל אירוע אחר. ואין לו יותר משמעות או חשיבות כלשהי, יותר מאשר לכל אירוע אחר. ... של האדם הבוגר, שהוא מוטרד מדבר כזה או אחר, היא לא מחויבת המציאות, אלא היא רק אפשרית המציאות בלבד. ופחד מפני פיטורים של האדם הבוגר, הוא פחד שהאדם לא נולד איתו. אלא הוא פחד שהתפתח אצל האדם במשך השנים, בעקבות תפישת המציאות של ... המציאות. ונדמה לאדם, כאילו הוא מוכרח להתייחס למציאות, כפי מה שהוא מתייחס אליה. כגון לדוגמה, מי שסובל מפחד מפני פיטורים, שנדמה לו שהוא חייב לפחד מכך שלא יהיה לו כסף וכיוב. אך לא כך הוא הדבר! כי כאשר האדם היה תינוק, הוא לא חשב ...
להיפרד בלי לפגוע, לפטר עובד, לסיים קשר בצורה יפה, איך לפטר עובד בלי לריב? איך להיפרד כידידים? איך לפטר עובד בצורה יפה? איך לפטר מנהל בכיר? איך להתגרש כחברים? איך למנוע נקמנות של עובד? מניעת נקמנות של עובד, איך להתנתק ממישהו?
להיפרד בלי לפגוע, לפטר עובד, לסיים קשר בצורה יפה, איך לפטר עובד בלי לריב? איך להיפרד כידידים? איך לפטר עובד בצורה יפה? איך לפטר מנהל בכיר? איך להתגרש כחברים? איך למנוע נקמנות של עובד? מניעת נקמנות של עובד, איך להתנתק ממישהו?
... בלי לפגוע, לפטר עובד, לסיים קשר בצורה יפה, איך לפטר עובד בלי לריב? איך להיפרד כידידים? איך לפטר עובד בצורה יפה? איך לפטר מנהל בכיר? איך להתגרש כחברים? איך למנוע נקמנות של עובד? מניעת נקמנות של עובד, איך להתנתק ממישהו? איך לפטר עובד בלי לפגוע בו? כאשר אנחנו רוצים לפטר עובד בצורה יפה ומכובדת, בלי לגרום למריבה או נקמנות מצדו, הדבר הראשון שצריך להבין הוא מדוע בכלל עובדים כועסים כאשר מפטרים אותם. לפי אליעד, עובדים כועסים בגלל שתי סיבות מרכזיות: הפיטורים פוגעים באגו שלהם. הפיטורים יוצרים אצלם תחושה שהחיים שלהם עומדים להיות גרועים יותר. כאשר עובד מפוטר, המסר שהוא עלול לקבל הוא: אתה לא מספיק טוב. גם אם המעסיק לא מתכוון לכך באופן ישיר, עובד שמפוטר לרוב מרגיש לא מספיק מוצלח, לא מספיק ראוי, או לא מספיק מתאים לתפקיד. בדרך כלל עובד מפוטר יחפש מישהו להאשים, ויעדיף להטיל את האחריות על האדם שפיטר אותו מאשר להאשים את עצמו. מה גורם לעובד לרצות לנקום לאחר פיטורים? הסיבה לרצון לנקום או לפגוע במעסיק לאחר הפיטורים נעוצה בכאב האישי שהעובד מרגיש. העובד חש שפגעו בו באופן אישי, באגו שלו ובערך העצמי שלו. בנוסף, ... כלומר, המעסיק שפיטר אותו. דוגמה ברורה לכך תהיה מקרה הפוך: אם נציע לעובד שמפוטר תפקיד חדש, בכיר יותר, עם שכר כפול ותנאים מעולים - ברור שהוא לא יכעס על הפיטורים. הסיבה לכך פשוטה: החיים שלו משתפרים בעקבות הפיטורים. אך אם הפיטורים מובילים לכך שהחיים שלו הופכים לגרועים יותר, שאין לו עבודה ואין לו פרנסה, הוא ירגיש מתוסכל וממורמר וינסה לפגוע בחזרה. איך לפטר עובד מבלי לפגוע באגו שלו? כדי לפטר עובד בלי לפגוע באגו, הדבר החשוב ביותר הוא לא להעביר לו את התחושה שהוא אינו מספיק טוב. במקום להגיד לו אתה לא טוב, ולכן אתה מפוטר, יש להעביר את האשמה או האחריות אלינו. לדוגמה, ניתן לומר לעובד משהו כמו: אני מפטר אותך כי אני לא מצליח ... גם אם בפועל ברור לנו שזה לא המצב. איך להשתמש בתלונות של העובד במהלך הפיטורים? אם העובד התלונן בעבר שהמעסיק הוא אדם קשה, שתלטן או לא יודע לפרגן, ניתן להשתמש בדיוק בתלונות האלה כדי להצדיק את הפיטורים בצורה מכבדת. אפשר לומר לו לדוגמה: אתה זוכר שהתלוננת שאני שתלטן או לא מפרגן? חשבתי על זה והבנתי שאתה ... ותלונותיו, ואינו מרגיש חסר ערך או מואשם. כיצד לגרום לעובד להרגיש שהפיטורים הם הזדמנות חיובית? חשוב מאוד לגרום לעובד להרגיש שהחיים שלו הולכים להשתפר בעקבות הפיטורים. במקום להעביר מסר של כישלון, יש להעביר מסר של הזדמנות. ניתן לומר לו משפטים כגון: אתה אדם מוכשר מאוד ... לידי ביטוי במקום אחר טוב יותר, אצל מנהל שידע להעריך אותך נכון. באופן כזה, הפיטורים הופכים מהחלטה שלילית למהלך חיובי, לפחות בתפיסה שלו. במקום להרגיש שהרסו לו את העתיד, העובד מקבל ... לסיכום: איך להיפרד בלי לעורר נקמנות? כדי להימנע מנקמנות ומריבות לאחר פיטורים או סיום קשר, העקרונות החשובים ביותר הם: להימנע מפגיעה ישירה באגו ובערך העצמי של הצד השני. לקחת ... יורד משמעותית, וניתן לסיים את הקשר בצורה יפה, ידידותית ומכובדת. איך לפטר עובד בלי לריב? איך להיפרד בלי לפגוע? איך להתמודד עם עובד ממורמר? איך למנוע נקמנות של עובד? איך לפטר בצורה אתית? איך להיפרד בטוב? איך לסיים קשר מקצועי בצורה יפה? איך לפטר עובד בצורה יפה? שלום חברים, איך ניתן לפטר עובד בצורה מכובדת, מבלי לגרום למריבה או משקעים? הנושא הזה רלוונטי גם לפרידות בכלל, בין אם מדובר בקשרים ...
אליעד כהן - מהו חידוש השכל של האחדות על ידי אליעד כהן?
אליעד כהן - מהו חידוש השכל של האחדות על ידי אליעד כהן?
... כאשר קורה להם אירוע שלילי כמו פיטורים או מחלה, הם עדיין חווים נפרדות, כאב וסבל. כדי לפתור ... ביניהם. עם זאת, כאשר אותו אדם יפוטר או יחלה, האם הוא יהיה מסוגל להסביר לילד באותה קלות ... אך האם בזמן של אירוע שלילי, כמו פיטורים, האדם חווה באופן כה ברור שמדובר באחדות? כפי שאדם לא ... לדוגמה, אם אדם עובר אירוע של פיטורים, מבחינת חוויית האחדות - זה כלל לא שונה מכל אפשרות ... אסון מסוים, או אפילו משהו קטן כמו פיטורים, האם הוא יוכל לראות את האירוע הזה כאחדות גמורה, כשם ... גם באירועים מורכבים או קשים, כמו פיטורים או מחלה. אם אדם באמת יחווה שהכל אחד, הוא ירגיש שכל ... באמת הוא לא חווה את זה כמו אדם, יפטרו אותו, הוא לא יחווה שהכל אחד ולא משנה אם פוטר או לא. ומה צריך לעשות כדי לחזק את חוויית האחדות? בשביל ...
בעיות במקום העבודה, להתפטר או להישאר, לחץ מהמשכנתא, פחד מפיטורים, יעוץ אישי, פחד שלא יפטרו אותי, בעיות עם הבוסית, להבין את חוקי המשחק, לשחק לפי החוקים, לנצח במשחק
בעיות במקום העבודה, להתפטר או להישאר, לחץ מהמשכנתא, פחד מפיטורים, יעוץ אישי, פחד שלא יפטרו אותי, בעיות עם הבוסית, להבין את חוקי המשחק, לשחק לפי החוקים, לנצח במשחק
... במקום העבודה, להתפטר או להישאר, לחץ מהמשכנתא, פחד מפיטורים, יעוץ אישי, פחד שלא יפטרו אותי, בעיות עם הבוסית, להבין את חוקי המשחק, לשחק לפי החוקים, לנצח במשחק איך להתמודד עם לחץ כלכלי ... עם הבוסית. האם צריך לפחד מפיטורים או דווקא מכך שלא יפטרו אותך? נקודה נוספת שאליעד מעלה היא הפחד מכך שהעובדת לא תפוטר לעולם, ולכן לא תקבל פיצויי פיטורים . העובדת מתארת את עצמה כמי שנמצאת בסוג של מלכודת - היא לא יכולה לעזוב כי היא צריכה את הכסף, אבל חוששת שהבוסית לעולם לא תפטר אותה כדי לא לשלם פיצויים. אליעד מסביר שזה פחד מיותר ולא הגיוני. הוא מסביר שגם במקרה של פיטורים או התפטרות לא יקרה שום אסון אמיתי - תמיד יש דרך נוספת להתפרנס. אם היא תעזוב, תוכל למצוא עבודה חדשה, ... תשרוד. הוא מסביר שהפחד מפיטורים או מכך שלא תפוטר לעולם, הוא בעצם פחד לא רציונלי שנובע מדמיונות ולא ממציאות אמיתית. ההיגיון הפשוט הוא לבדוק את הדברים ... ומה לא. אם הבוסית מאיימת לפטר אותה או לא מאשרת חופשה - הוא ממליץ לעובדת להבהיר לה שהיא מודעת לזכויותיה על פי חוק, ולא לפחד להשתמש ... חופשה? איך להתמודד עם פחד מפיטורים? איך לנצח במשחק מול הבוסית? להתפטר או להישאר בעבודה? האם חייבים לסבול בגלל משכנתא? ...
פיטורי עובדים בכירים, איך לפטר עובד נכון? פיטורי מנהל בכיר, איך לפטר מנהל בכיר? איך לפטר עובד בכיר? איך לסיים יחסי עובד מעביד? איך להיפרד בצורה יפה? איך לפטר עובד בצורה יפה? איך לפטר ברוח טובה? איך לפטר בלי לריב? יעוץ עסקי
פיטורי עובדים בכירים, איך לפטר עובד נכון? פיטורי מנהל בכיר, איך לפטר מנהל בכיר? איך לפטר עובד בכיר? איך לסיים יחסי עובד מעביד? איך להיפרד בצורה יפה? איך לפטר עובד בצורה יפה? איך לפטר ברוח טובה? איך לפטר בלי לריב? יעוץ עסקי
פיטורי עובדים בכירים, איך לפטר עובד נכון? פיטורי מנהל בכיר, איך לפטר מנהל בכיר? איך לפטר עובד בכיר? איך לסיים יחסי עובד מעביד? איך להיפרד בצורה יפה? איך לפטר עובד בצורה יפה? איך לפטר ברוח טובה? איך לפטר בלי לריב? יעוץ עסקי איך לפטר מנהל בכיר בצורה יפה וברוח טובה? כאשר מפטרים מנהל בכיר או עובד בכיר, יש חשיבות מכרעת לאופן ... לסיים את יחסי העבודה ברוח טובה? הטכניקה המרכזית שאליעד כהן מציג היא יצירת אינטרס משותף לסיום יפה של יחסי העבודה. חשוב לשתול במוחו של המנהל הבכיר שמפוטר, את המחשבה שיש לו אינטרס ישיר שהפרידה תתבצע באופן יפה ומכובד. הדרך לעשות זאת היא על ידי ... קיים סיכון שהוא ינסה לנקום בחברה או לנהוג באופן שלילי כלפיה. הסיבה המרכזית לכך היא שהוא עלול להרגיש שנגרם לו עוול, או שפגעו בערך העצמי שלו. העובד שמפוטר יכול להרגיש תחושת זעם, רצון להחזיר נקמה, או תחושת תסכול. לדוגמה, הוא עלול לחשוב: מכיוון שפיטרו אותי ואין לי יותר מה להפסיד, אני יכול לנסות לפגוע במקום העבודה או במוניטין של החברה. אבל ... זו, נטרלת מראש חלק גדול מהסיכון לעימות או להתנהגות שלילית. כיצד שמירה על האגו של המנהל הבכיר עוזרת לסיום יחסי עבודה טובים? אחד האתגרים המרכזיים בפיטורים של מנהל בכיר הוא תחושת הפגיעה באגו שלו. עובד שמפוטר עלול להרגיש שהערך העצמי שלו ירד, דבר שעלול לגרום לו לנסות לפגוע בחזרה או לפתח רגשות ... לא נובעת מחוסר הערכה אישית או מקצועית כלפיו, אלא מתוך רצון לשנות את אופן שיתוף הפעולה בלבד, הדבר עוזר לו לשמר את התחושה שהוא עדיין בעל ערך רב, ושהפיטורים הם לא עדות לכך שהוא לא מספיק טוב. לדוגמה, אפשר לומר למנהל בכיר: ההעסקה שלך במתכונת ... במפגשים משפחתיים או סביב הילדים, הם מבינים שיש אינטרס הדדי לסיים את הקשר בצורה מכובדת, מתוך הידיעה שהקשר יימשך בצורות שונות בעתיד. לסיכום: איך נכון לפטר עובד או מנהל בכיר? הנקודה המרכזית בפיטורים של עובדים בכירים היא שהפיטורים צריכים להיות מנוהלים מתוך הבנה עמוקה של הפסיכולוגיה האנושית. יש ליצור מצב שבו העובד לא יראה בפיטורים סיום מוחלט, אלא רק שינוי במסגרת היחסים, ובכך לשמור על הכבוד, על האגו ועל האינטרסים של שני הצדדים. המסר המרכזי הוא: אנחנו מעריכים אותך, נשמח לשיתוף פעולה עתידי, ולכן יש לך אינטרס לסיים ברוח טובה ולשמור על יחסים חיוביים. איך לפטר עובד בלי לריב? איך לפטר עובד ברוח טובה? איך להיפרד בצורה יפה? איך לפטר מנהל בכיר? איך לסיים קשר בלי לריב? איך להימנע מנקמה של עובד שפוטר? פיטורי עובד בכיר - איך לעשות זאת בצורה נכונה? שלום חברים, הפעם נדבר על היבט נוסף בפיטוריו של עובד בכיר. כאשר מפטרים עובד בכיר, חשוב שהתהליך יסתיים בדרך מכובדת וחיובית. איך ניתן ... זאת, אם הוא בטוח שהוא עוזב לצמיתות, הוא עלול להרגיש שאין לו מה להפסיד ולנהוג בצורה לא רצויה כלפי מקום העבודה הקודם. שמירה על הערך העצמי של העובד פיטורים משפיעים גם על התחושה האישית והערך העצמי של האדם. רבים מרגישים תחושת דחייה כאשר הם מפוטרים, דבר שעלול לגרום לרגשות שליליים ולרצון לנקום או להיפרד בצורה לא טובה. לכן, חשוב לגרום ... לו שהפסקת העבודה הנוכחית היא לא סיום הקשר המקצועי, אלא רק שינוי בצורתו, הדבר מסייע לו לשמור על ביטחונו העצמי. במקום שירגיש אני לא טוב מספיק ולכן פיטרו אותי, הוא יחשוב אני עדיין חשוב ובעל ערך, והם רוצים להמשיך לעבוד איתי בהמשך - פשוט בפורמט ... ותקינה. כאשר אדם מבין שהוא עדיין יפגוש את גרושתו או את גרושו באירועים משפחתיים, מפגשים עם הילדים וכדומה - יש לו אינטרס לשמור על תקשורת נעימה. כך גם בפיטורים - אם העובד מרגיש שהקשרים נשמרים, הוא לא ימהר לנקוט בגישה קיצונית אלא יעדיף להמשיך את הקשר בדרכי נועם. לסיכום אם אתם צריכים לפטר עובד בכיר, נסו לגרום לו להבין שהפיטורים אינם ניתוק מוחלט אלא שינוי במבנה היחסים. זה יסייע גם לשמור על מערכת יחסים בריאה, גם ...
חרדה נפשית / הפרעות חרדה / פוביות / פרנויות / פחדים - איך להתמודד על ידי אמירת האמת?
... ושבו אין לו שום רצון מוגדר, שיכול להפחיד אותו, מי שרוצה להגיע לזה, מוכרח לומר לעצמו, את האמת, את כל האמת, ואך ורק את האמת, לגבי מה שמפחיד אותו. ומי שמאיימים עליו בפיטורים, והוא מעיז לשקר לעצמו שהוא מפחד מכך שיפטרו אותו, הוא מרחיק את עצמו מהאמת, ומחזק אצל עצמו את הפחד מפני פיטורים שלו. והאדם צריך לומר לעצמו אך ורק את כל האמת כפי מה שהיא. כגון לדוגמה לגבי פחד מפני פיטורים, שאסור לאדם לחשוב שהוא מפחד מהפיטורים עצמם, אלא עליו לזכור תמיד, שהוא לא מפחד מהפיטורים, אלא מדבר אחר שהוא מפחד שיקרה לו בעקבות הפיטורים. ומצד אחד, קשה לאדם להסתכל לאמת בעיניים על מה שבאמת מפחיד אותו. ...
שיחת שימוע - הכנה לשיחת שימוע, למה רוצים לפטר אותי? למה זימנו אותי לשיחת שימוע? איך להתמודד עם שיחת שימוע? מה לומר בשיחת שימוע? האם יש סיכוי בשיחת השימוע? האם השימוע הוא בנפש חפצה? למה רוצים לפטר אותי? שיחת שימוע לפני פיטורים, פיטורים בעקבות החלפת מנהל חדש, למה המנהל החדש לא מרוצה ממני? מהי הגדרת התפקיד שלי בחברה? התמודדות עם שיחת שימוע, הכנה לשיחת שימוע, איך להתכונן לשיחת שימוע? מה לומר בשיחת שימוע?
... שימוע - הכנה לשיחת שימוע, למה רוצים לפטר אותי? למה זימנו אותי לשיחת שימוע? איך להתמודד עם שיחת שימוע? מה לומר בשיחת שימוע? האם יש סיכוי בשיחת השימוע? האם השימוע הוא בנפש חפצה? למה רוצים לפטר אותי? שיחת שימוע לפני פיטורים, פיטורים בעקבות החלפת מנהל חדש, למה המנהל החדש לא מרוצה ממני? מהי הגדרת התפקיד שלי בחברה? התמודדות עם שיחת שימוע, הכנה לשיחת שימוע, איך להתכונן לשיחת שימוע? מה לומר בשיחת שימוע? ... מבין שככל שהתקדמתי מצופה ממני להגדיל ראש, אשמח להבין באילו תחומים אתה מצפה לכך במיוחד. האם יש מקום להזכיר את העלות הכלכלית של פיטורי עובד ותיק? אליעד מציע שהעובד יזכיר באופן מתון ואסטרטגי כי להחליף עובד ותיק, שכבר בקיא במערכות של החברה, זו עלות גבוהה. הוא מציע לעובד לומר: אני כבר הרבה שנים בחברה ומכיר ... בגישה חברית, ולהבהיר להם שהעובד מעוניין להבין לעומק את הסיטואציה ולפתור את הבעיות בצורה טובה לחברה. איך להגיב אם נראה שההחלטה לפטר כבר התקבלה? גם במקרים שבהם נראה שההחלטה כבר סגורה, אליעד מזכיר שישנם מקרים בהם עובדים הצליחו לשנות את ההחלטה לאחר שהפגינו נכונות אמיתית לשינוי. הוא ממליץ שהעובד יראה נכונות לתקופת ניסיון מוגדרת או לבחון אפשרות להישאר בתפקיד אחר בחברה, גם אם ההחלטה לפיטורים כבר כמעט סופית. איך להתנהל מול המנהל החדש לאחר השימוע? בין אם השימוע יסתיים בהצלחה או יוביל להחלטת פיטורים, חשוב שהעובד ייזום תקשורת טובה יותר מול המנהל החדש. אליעד ממליץ: ליזום פגישות עדכון תקופתיות. לשאול את המנהל כיצד הוא מעדיף להתנהל בתקשורת איתו. להראות נכונות להשתפר ולקבל ... במהלך השיחה כי כאשר שאל שאלות טובות ומדויקות, המנהל שתק, שינה נושא, או חזר על טענות כלליות, דבר שעורר אצלו תחושה שאולי ההחלטה לפטר כבר התקבלה, או שישנם מניעים אחרים שלא נאמרים במפורש. מה המליץ אליעד כהן לעשות לאחר השימוע? אליעד הדגיש כי גם אם נראה שההחלטה כמעט סגורה, עדיין ניתן להשפיע עליה או לפחות להבין ... לעשות את העבודה, אבל חשוב לי שתגדיר את התיעדוף. להבהיר למנהל שיש לו את הרצון ואת הנכונות להשתפר ולשנות גישה: גם אם ההחלטה היא לפטר, אני עדיין רוצה לדעת שהיית מרוצה ושעשיתי כל מה שניתן כדי להצליח. האם כדאי לערב גורמים נוספים בארגון? העובד תיאר כי שוחח גם עם המנהל הקודם שלו, שנמנע מלהתערב ישירות בשימוע אך ... מחדש בצורה ברורה יותר. בנוסף, אליעד הציע לעובד להראות באופן ברור שהוא מוכן ללמוד, לקבל פידבק ולהשתפר, ולהבהיר שגם אם יחליטו לפטר אותו, הוא רוצה להיות בטוח שעשה הכל כדי למנוע זאת. אליעד סיכם את ההצעות באמירה שהגישה חייבת להיות של נתינת שירות: תראה את עצמך כאדם שנותן שירות למנהל ולחברה, ושאתה באמת מוכן ... מנהלים בכירים או HR כדי לקבל נקודת מבט נוספת על המצב. לשמור על גישה מקצועית ועניינית ולא להפוך את העניין לאישי. גם אם ההחלטה לפיטורים כבר התקבלה, חשוב לסיים בתחושה שעשית את כל מה שניתן כדי לשפר את המצב. איך להתכונן לשימוע בעבודה? מה לשאול את המנהל בשיחת שימוע? איך להתמודד עם טענות לחוסר מוטיבציה? האם ... חדש בעבודה? איך לשמור על העבודה לאחר שימוע? איך להתמודד עם שיחת שימוע? מה לשאול בשיחת שימוע בעבודה? כיצד להתנהל מול מנהל שרוצה לפטר? איך להפוך ביקורת להזדמנות בעבודה? איך להוכיח מוטיבציה בעבודה? האם כדאי לערב מנהלים אחרים בשימוע? מה לעשות כשמנהל חדש מזמן עובד לשימוע בטענה של חוסר מוטיבציה? בשיחה בין אליעד ... או שאני פשוט לא מבין מה מצופה ממני? האם הבעיה לדעתך היא חוסר רצון או חוסר הבנה? אליעד מדגים שאם הוא היה יועץ של המנהל החדש שרוצה לפטר את העובד, הוא היה מתחיל בברור הציפיות: איך אתה רואה את התפקיד של העובד?, האם העובד מבין מה אתה מצפה ממנו? כיצד להתנהל מבחינת תקשורת עם המנהל החדש? העובד מודה שאינו יוזם מספיק ... הרחבה להבהיר שמדובר בעובד ותיק, שהושקע בו הרבה, ושהחלפתו תעלה הרבה כסף לבדוק האם יש רצון לשמר אותו בתפקיד אחר מה לעשות אם המכתב פיטורים כבר מוכן? אליעד מזכיר שגם במקרים שבהם הפיטורים כבר כמעט חתומים, עדיין ניתן להשפיע על ההחלטה. הוא מספר שיש גם אנשים שפוטרו על הנייר אך המשיכו לעבוד בעקבות שיחה פתוחה, עניינית ואמיתית שהציגה את רצונם להשתפר ולהתאים עצמם. כיצד לדבר עם HR? כדאי לפנות לגורמי HR בגישה חברית: לבקש להבין איך הם רואים ...
רשימת פחדים / רשימת חרדות - רשימת חרדות ופחדים - רשימה של חרדות / רשימה של פחדים - רשימת פחדים וחרדות
... ממבחנים חרדה ממוות חרדה ממחויבות חרדה ממחויבות חרדה ממשית חרדה מפיגועים חרדה מפני... חרדה מפני איבוד שליטה חרדה מפני המוות חרדה מפני מוות חרדה מפני פיטורים חרדה מציקה חרדה מראיון עבודה חרדה משגעון חרדה משום דבר חרדה משתקת חרדה מתמשכת חרדה מתסמיני חרדה חרדה נוסטלגית חרדה נוצרת חרדה נמצאת חרדה נפשית ... פחד מעבירות פחד מעולם הבא פחד מעין הרע פחד מעכבישים פחד מעמידה פחד מעמידה בפני קהל פחד מפורצים פחד מפחד פחד מפחדים פחד מפחיד פחד מפיגועים פחד מפיטורים פחד מפיצוצים פחד מפני... פחד מפני אובדן פחד מפני איבוד פחד מפני איבוד שליטה פחד מפני גנבים פחד מפני החיים פחד מפני המוות פחד מפני הפחד פחד מפני הצלחה פחד מפני השיגעון פחד מפני כישלון פחד מפני כישלונות פחד מפני מחלה פחד מפני נטישה פחד מפני סבל ממושך פחד מפני פחד פחד מפני פיטורים פחד מפני פרידה פחד מפני קהל פחד מפני שיגעון פחד מפני שינוי פחד מפעולה פחד מפעולה לא הגיונית פחד מפציעה פחד מפרידה פחד מפרידה זוגית פחד מקיצוניות ... פחד קליני פחד רגשי פחד רוחני פחד רצוני פחד שורשי פחד שיבגדו בי פחד שיצחקו עליך פחד שיקרה משהו רע לילדים פחד שכלי פחד של האדם פחד של ילדים פחד שלא יפטרו אותי פחד תמידי חרדת בגידה חרדת בגידה זוגית חרדת בחינה חרדת בחינות חרדת בחינות טסט חרדת ביצוע חרדת ביצוע אצל בחורות חרדת ביצוע אצל גברים חרדת ביצוע ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על האם לעשות שינוי או להמשיך כרגיל? האם כדאי לשנות או לשמור על הקיים? איך לקבל החלטה נכונה? האם להתגרש? האם להתפטר? האם לעזוב את מקום העבודה? האם להחליף מקצוע? האם לעשות שינוי בקריירה? האם לעבור דירה? האם להיפרד? האם להישאר?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: פיטורים, האם אפשר לדעת הכל? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? איך להיות מאושר? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה המשמעות של החיים? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מי ברא את אלוהים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? בשביל מה לחיות? למה יש רע בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? האם לדומם יש תודעה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם הכל אפשרי ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: פיטורים, איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להשיג איזון נפשי ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם גירושין? איך לפרש חלומות? איך למצוא זוגיות? איך לשפר את הזיכרון? איך להיות מאושר ושמח? איך ליצור אהבה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לנהל את הזמן? איך לשתול מחשבות? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בראיון עבודה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך להעביר ביקורת בונה? איך לא להישחק בעבודה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לקבל החלטות? איך להצליח בזוגיות? איך להאמין בעצמך? איך לשנות תכונות אופי? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קואצ'ר אישי, מאמן אישי קשב וריכוז, מטפל קוגניטיבי התנהגותי בתחום פיטורים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2188 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 05:32:37 - wesi1