אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה בריא ✔פיברומיאלגיה, היפוכונדריה, מחשבות שווא סומאטיות, הפרעת סומטיזציה קשה, מחשבות שווא סומטיות, התמודדות עם מחשבות שווא, סכיזופרניה, דלוזיה, פרנויה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
פיברומיאלגיה, היפוכונדריה, מחשבות שווא סומאטיות, הפרעת סומטיזציה קשה, מחשבות שווא סומטיות, התמודדות עם מחשבות שווא, סכיזופרניה, דלוזיה, פרנויה, חרדת בריאות, מחלות פסיכוסומאטיות, איך להפסיק לפחד ממחלות מדומות? הפרעות נפשיות
מהן מחשבות שווא סומטיות על טפילים?

מחשבות שווא סומטיות הן מצב פסיכולוגי שבו אדם משוכנע לחלוטין שיש לו מחלה או בעיה גופנית מסוימת, אף שלמעשה אין לכך בסיס רפואי. דוגמה נפוצה היא אדם המאמין שבגופו ישנם טפילים, כמו תולעים שנמצאות מתחת לעור. במצב כזה, האדם עלול לנסות לחלץ את התולעים המדומיינות מתוך גופו, אף על פי שבדיקות רפואיות אינן מוצאות לכך שום הוכחה. האדם באמת סובל ומרגיש לחץ נפשי חמור מכך, אפילו שהבעיה אינה קיימת בפועל.

מדוע תמיד יש היגיון במחשבות שווא והפרעות נפשיות?

אליעד כהן מדגיש כי אף על פי שמחשבות שווא נתפסות לעיתים כמשהו בלתי הגיוני, תמיד יש מאחוריהן היגיון פנימי כלשהו. ההיגיון הזה אינו תמיד ברור במבט ראשון, אך הוא קיים באופן נסתר. לדוגמה, אדם המאמין שיש לו טפילים עשוי לומר שהתחושה הזו יוצרת אצלו לחץ. אך הלחץ עשוי להיות קשור בכלל לפחדים עמוקים יותר, כגון פחד מאי - ערך עצמי, פחד מנטישה או פחד מהמוות. כלומר, הגוף והנפש מחפשים דרך עקיפה לבטא פחדים וקונפליקטים עמוקים, ולכן נוצרת מחשבת השווא שמספקת הסבר "מוחשי" לתחושת הלחץ או החרדה.

כיצד עוזר ניתוח סיבתיות לחשוף את מקור המחשבה השגויה?

ניתוח סיבתיות הוא שיטה שבודקת האם תוצאה מסוימת באמת נובעת מהסיבה שהאדם טוען לה. לדוגמה, אדם הטוען כי הוא בלחץ ולא נרדם בלילה בגלל תחושת הטפילים מתחת לעורו. בשלב זה יש לשאול, האם חוסר השינה והלחץ אכן נגרמים רק מהאמונה בתולעים? או שישנה סיבה אחרת ועמוקה יותר, כמו תחושת חוסר ביטחון עצמי, דאגה או פחד עמוק? מטרת הניתוח היא למצוא את השורש האמיתי לבעיה, ולא רק לקבל את ההסבר שהאדם נותן לעצמו באופן שטחי.

באילו דרכים אנשים משתמשים במחלה דמיונית כתרוץ לסימפטומים אחרים?

אנשים לעיתים משתמשים במחלות דמיוניות כדי להצדיק בעיות או התנהגויות שקשה להם להתמודד איתן ישירות. למשל, אדם עשוי להמציא שהוא חולה בסרטן כדי להצדיק מדוע הוא אינו יוצא מביתו. ייתכן והאמת היא שיש לו פחד עמוק לצאת לעולם או להתמודד עם אתגרים חברתיים, והמחלה הדמיונית מאפשרת לו להישאר בבית בלי להודות בפחד האמיתי. דוגמה נוספת היא אדם שחוזר בתשובה רק כדי להיפרד מבת זוג לא יהודייה, פעולה שללא תירוץ של חזרה בתשובה היה קשה לו לבצע. בכך הוא משתמש בחזרה בתשובה כדרך עקיפה לפתור את הקושי שלו להתמודד עם פרידה באופן ישיר.

למה אנשים מעדיפים להמציא בעיה רפואית מאשר להתמודד עם המציאות?

יש אנשים המתקשים להתמודד עם המציאות הפשוטה של התמותה, ופחד עמוק מהמוות מוביל אותם להמציא מחלות דמיוניות. במקום להכיר בעובדה שכולנו בסופו של דבר מתים ושאין ביטחון מוחלט בבריאות, הם ממציאים מחלה "שטרם אובחנה", ובכך יוצרים לעצמם הסבר מוחשי לכאבם ולחרדתם. האדם מעדיף "מחלה מדומה" עם היגיון פנימי לכאורה, מאשר להתמודד עם החרדה הקיומית ועם חוסר השליטה שהוא מרגיש בחייו.

כיצד ניתן להתמודד באופן יעיל עם מחשבות שווא והפרעות סומטיות?

הדרך הטובה ביותר להתמודד עם מחשבות שווא סומטיות והפרעות פסיכולוגיות אחרות היא לזהות את ההיגיון הפנימי שלהן ולחשוף את שורש הבעיה האמיתי. ברגע שמזהים ומבינים את הפחדים העמוקים, הצרכים הרגשיים והקונפליקטים הלא פתורים של האדם, ניתן לטפל בהם ישירות. כאשר האדם כבר אינו זקוק למחלה או למחשבת השווא כדרך עקיפה להתמודד עם הפחד או החרדה, הסימפטומים המדומים יכולים להיחלש משמעותית או אפילו להיעלם לחלוטין.

האם הפרעות נפשיות הן חסרות פתרון?

אליעד כהן מסביר בבירור שכל הפרעה נפשית, גם הקשה ביותר כמו סכיזופרניה, פרנויה או מחשבות שווא, יש לה היגיון מסוים, ולכן גם פתרון אפשרי. הטיפול נעוץ ביכולת להבין לעומק את ההיגיון ואת השורשים הפסיכולוגיים של הבעיה, ולא להסתפק בסימפטומים החיצוניים בלבד. על ידי ניתוח יסודי של סיבתיות, התבוננות בפחדים העמוקים וזיהוי האינטרסים הסמויים שהאדם מנסה להשיג דרך ההפרעה, ניתן לטפל בכל בעיה נפשית באופן אפקטיבי ויעיל.
כיצד מתבטאות מחשבות שווא סומטיות על טפילים?

מחשבות שווא סומטיות על טפילים הן מצב שבו אדם משוכנע שיש לו בעיה רפואית דמיונית, כמו תולעים מתחת לעור, אף שלמעשה אין לו שום בעיה רפואית אמיתית. האדם עשוי לנסות לחלץ את התולעים או להיות מוטרד מאוד מכך שהוא מרגיש שיש לו "משהו" שלא באמת קיים.

למה תמיד יש היגיון כלשהו גם במחשבות שווא?

יש היגיון בכל הפרעה נפשית, גם אם לא מבינים אותו ממבט ראשון. כאשר מישהו טוען שהוא חולה, לעתים זו דרכו להתמודד עם לחץ נפשי אחר או עם קושי להודות בבעיה אחרת בחייו. מי שטוען שאין היגיון בהתנהגות כזו, פשוט לא רואה את השורש שמניע אותה.

איך ניתוח סיבתיות עוזר להבין את מקור הלחץ?

ניתוח סיבתיות כולל בדיקה האם התוצאה באמת נובעת מהסיבה. לדוגמה, אדם שמאמין שיש לו תולעים מתחת לעור וטוען שזו הסיבה לכך שהוא לחוץ ולא נרדם בלילה. השאלה היא האם חוסר השינה נובע באמת מאמונה בתולעים, או שאולי קיימת בעיה עמוקה יותר, כמו פחד לא מודע להיות חסר ערך או פחד להינטש. האדם עלול להחזיק באמונה בתולעים כדי לא להתמודד ישירות עם פחדיו האחרים.

כיצד מחלה דמיונית יכולה לשמש הסבר או תרוץ לתסמינים אחרים?

ישנם מקרים שבהם אדם טוען שהוא חולה בסרטן, וכתוצאה מכך הוא "נאלץ" להישאר בבית. ייתכן שבמקור הוא לא רוצה לצאת מהבית מפחד או מחוסר רצון להתמודד עם המציאות, ואז המחלה הדמיונית משמשת כתירוץ לתוצאה הרצויה. דוגמה נוספת היא אדם שחוזר בתשובה כדי לפרק זוגיות שקשה לו לסיים בדרכים אחרות. אם בת הזוג אינה יהודייה, הוא משתמש בחזרה בתשובה כהסבר לכך שהוא חייב לעזוב אותה.

למה לפעמים אנשים מעדיפים להמציא בעיה רפואית?

לפעמים האדם חושש מאוד לחלות באמת, ולא מוכן להשלים עם העובדה שבני אדם מתים בסופו של דבר. במקום להתמודד עם החרדה הטבעית של התמותה, הוא ממציא לעצמו מחלה ספציפית ש"עדיין לא אובחנה", וכך כביכול יש לו הסבר יותר "מוחשי" לחששותיו.

כיצד ניתן להתמודד עם מחשבות שווא והפרעות נפשיות בכלל?

בכל הפרעה נפשית חשוב לחפש את ההיגיון הפנימי שלה. כאשר מזהים את הסיבה האמיתית למחשבה השגויה - למשל פחד להישאר לבד, פחד מהמוות, רצון להימנע מסיטואציה מסוימת - אפשר לטפל בשורש הבעיה. כשמנטרלים את האינטרס הנסתר, האדם לא צריך עוד את ההסבר הדמיוני שהוא המציא לעצמו, והסימפטומים עשויים להיחלש או להיעלם.
מהי סומטיזציה? פחד ממחלות מדומות, הפרעה דלוזיונלית, פחד ממחלות נפש, דלוזיות סומטיות, מחלה דמיונית, מדמיין שאני חולה, חושב שאני חולה, מדמיין שיש לי מחלה, הפרעות פסיכוגניות, הפרעת סומטיזציה, הפרעת המרה, כאב פסיכוגני, הפרעת גוף דיסמורפית, אמונה שחלק מהגוף פגום, הפרעה דיסמורפית, Body dysmorphic disorder, דאגה יתירה לבריאות גופנית, הפרעת היפוכונדריה, אני היפוכונדר, ניתוח סיבתיות של הפרעות נפשיות, האם התוצאה מתחייבת מהסיבה? איך נוצרת הפרעה נפשית? תסמונת בריקט, בעיה פסיכוגנית, תסמונת הכאב הכרוני, Delusional parasitosis, מחשבת שווא על טפילים בבית, מחלת מורגלונז, הפרעה סומטית, מחלות מדומות, מחלה מדומה, איך להפסיק להיות היפוכונדר? דלוזיות סומאטיות, הפרעות סומטיות, סומטיזציה פיברומיאלגיה, סומטיזציה קשה, הפרעת כאב פסיכוגני, הפרעות כאב, דאבת, מחשבת שווא על טפילים
להתמודד עם הפחדים מחשבה התמודדות לטפל בחולה נפש ביטחון עצמי אמיתי לטפל בהפרעות נפשיות בעיה פסיכוגנית הימנעות סיבתיות להתמודד עם לחצים לשדר ביטחון עצמי איך להפסיק איך להפסיק לפחד איך להפסיק לפחד ממחלות איך להפסיק לפחד ממחלות מדומות איך להתמודד עם מחשבות בעיה נפשית בעיות נפשיות בריא בריאות דלוזיה דלוזיות היפוך היפוכונדר היפוכונדריה היפוכונדריות הפרעה הפרעה נפשית הפרעה פסיכיאטרית הפרעות הפרעות אישיות הפרעות נפש הפרעות נפשיות הפרעות סומטיות הפרעות פסיכיאטריות הפרעת אישיות הפרעת סומטיזציה הפרעת סומטיזציה קשה התמודדות התמודדות עם מחשבות התמודדות עם מחשבות שווא חולה נפש חולי נפש חרדה חרדה ממחלות חרדות חרדת חרדת בריאות חרדת מחלות טיפול בבעיה נפשית טיפול בבעיות נפשיות טיפול בהפרעה נפשית טיפול בהפרעה פסיכיאטרית טיפול בהפרעות אישיות טיפול בהפרעות נפשיות טיפול בהפרעות פסיכיאטריות טיפול בהפרעת אישיות טיפול בחולה נפש טיפול בחולי נפש טיפול במחלה נפשית טיפול במחלות נפש טיפול במחלות נפשיות טיפול במחלת נפש טיפול במחלת רוח להפסיק להפסיק לפחד להפסיק לפחד ממחלות להפסיק לפחד ממחלות מדומות להתמודד להתמודד עם מחשבות לטפל בבעיה נפשית לטפל בבעיות נפשיות לטפל בהפרעה נפשית לטפל בהפרעה פסיכיאטרית לטפל בהפרעות אישיות לטפל בהפרעות נפשיות לטפל בהפרעות פסיכיאטריות לטפל בהפרעת אישיות לטפל בחולה נפש לטפל בחולי נפש לטפל במחלה נפשית לטפל במחלות נפש לטפל במחלות נפשיות לטפל במחלת נפש לטפל במחלת רוח לפחד מחלה נפשית מחלות מחלות מדומות מחלות נפש מחלות נפשיות מחלות פסיכוסומאטיות מחלת נפש מחלת רוח מחשבות מחשבות שווא מחשבות שווא סומאטיות מחשבות שווא סומטיות נפש סומטיזציה סומטיזציה קשה סכיזופרן סכיזופרניה פחד פחד ממחלות פחד ממחלות מדומות פחדים פחדים ממחלות פיברומיאלגיה פסיכוסומאטי פסיכוסומאטיות פסיכוסומטיה פסיכיאטר פסיכיאטריה פרנויה פרנויות קושי קשיים
השמנה ובריאות, תזונה, אוכל לא בריא או אוכל משמין, מהו אוכל לא בריא ולא משמין? מהו אוכל בריא ומשמין? לעלות במשקל ולרזות, לרדת במשקל ולהשמין, אוכל משמין ובריא, לאכול בריא, מה ההבדל בין אוכל לא בריא לאוכל משמין? תפריט דיאטה
השמנה ובריאות, תזונה, אוכל לא בריא או אוכל משמין, מהו אוכל לא בריא ולא משמין? מהו אוכל בריא ומשמין? לעלות במשקל ולרזות, לרדת במשקל ולהשמין, אוכל משמין ובריא, לאכול בריא, מה ההבדל בין אוכל לא בריא לאוכל משמין? תפריט דיאטה
... ובריאות, תזונה, אוכל לא בריא או אוכל משמין, מהו אוכל לא בריא ולא משמין? מהו אוכל בריא ומשמין? לעלות במשקל ולרזות, לרדת במשקל ולהשמין, אוכל משמין ובריא, לאכול בריא, מה ההבדל בין אוכל לא בריא לאוכל משמין? תפריט דיאטה האם אוכל בריא תמיד מרזה ואוכל לא בריא תמיד משמין? רבים נוטים לחשוב שהשמנה ובריאות הן שני דברים שהולכים תמיד ביחד - כלומר, שאדם שמן הוא אוטומטית לא בריא, ושאם אוכלים אוכל לא בריא, בהכרח משמינים, ואילו אוכל בריא מבטיח לנו שנישאר רזים. אליעד מסביר שהחשיבה הזו נפוצה אך אינה מדויקת. למעשה, יש להבחין בין שני גורמים נפרדים לגמרי: האם האוכל הוא בריא או לא, והאם האוכל הוא משמין או לא. האם אוכל יכול להיות בריא ובכל זאת לגרום להשמנה? אליעד מדגים זאת בעזרת דוגמה פשוטה: חסה נחשבת למאכל בריא. אך אם אדם יחליט לאכול במשך כל היום רק חסה, בכמויות אדירות, מעבר למה שהגוף שלו צריך - הוא אכן ישמין. ההשמנה הזאת לא נובעת מכך שהחסה היא אוכל לא בריא, אלא בגלל הכמויות. כלומר, הוא אכל יותר קלוריות מהאנרגיה שהגוף שלו הצליח לשרוף. התוצאה היא השמנה ופגיעה בבריאות, אך לא בגלל האיכות של המזון, אלא בגלל הכמות שלו. האם אוכל יכול להיות לא בריא ובכל זאת להרזות? אליעד מציג את המקרה ההפוך באמצעות דוגמה נוספת: סוכר לבן. אם נניח שסוכר לבן הוא מאכל לא בריא, ואדם יחליט לצרוך רק כפית אחת של סוכר לבן בכל יום ולא יאכל שום דבר נוסף - האם הוא ישמין? התשובה היא לא. אותו אדם דווקא ירד במשקל, אך האם הוא יהיה בריא? ודאי שלא. אמנם הוא יורד במשקל ובאחוזי השומן, אך הגוף שלו לא יקבל ויטמינים, מינרלים, וחומרים מזינים חיוניים אחרים. הוא יאבד מסת שריר ויפגע בבריאות באופן חמור. כלומר, כאן יש לנו דוגמה לאוכל שאינו בריא אבל גם אינו משמין, עקב הכמות הנמוכה. מה בעצם קובע אם נעלה או נרד במשקל? לפי אליעד, יש להפריד באופן מוחלט בין איכות האוכל לבין הכמות שלו. איכות האוכל היא שקובעת אם הוא בריא או לא בריא. מזון בריא הוא כזה שיש בו ויטמינים, מינרלים וערכים תזונתיים גבוהים. לעומת זאת, הכמות היא זו שקובעת אם המזון יגרום לנו להשמין או לרזות. אם נאכל יותר קלוריות ממה שהגוף שורף, נעלה במשקל, אם נאכל פחות, נרד במשקל. מדוע אוכל בריא בדרך כלל עוזר בירידה במשקל? למרות האפשרות לאכול בריא ולהשמין, או לאכול לא בריא ולרזות, המציאות בשטח היא שאנשים שאוכלים אוכל בריא לרוב יורדים במשקל. למה זה קורה? אליעד מסביר שאוכל
בריא או חולה, להודות שאתה חולה, להודות שאתה בריא, יחסי מורה ותלמיד, תמיד יש חיסרון, תמיד יש יתרון, אין שום חיסרון, חולה או בריא, לקחת תרופות, להעמיד פנים, העמדת פנים
בריא או חולה, להודות שאתה חולה, להודות שאתה בריא, יחסי מורה ותלמיד, תמיד יש חיסרון, תמיד יש יתרון, אין שום חיסרון, חולה או בריא, לקחת תרופות, להעמיד פנים, העמדת פנים
בריא או חולה, להודות שאתה חולה, להודות שאתה בריא, יחסי מורה ותלמיד, תמיד יש חיסרון, תמיד יש יתרון, אין שום חיסרון, חולה או בריא, לקחת תרופות, להעמיד פנים, העמדת פנים מה המשמעות של להודות שאתה חולה או בריא? ההרצאה מתמקדת במונחים של בריא וחולה ובמהות ההודאה במצב זה. אליעד כהן פותח את ... במצב של קונפליקט פנימי. המטרה היא להבין שהאדם לא חייב להסתיר את מה שהוא מרגיש. אם אדם מרגיש שהוא לא בריא, הוא יכול להודות בכך ולחפש פתרונות כמו תרופות, ... המורכבות של קבלה עצמית, שכוללת גם את ההבנה שאם יש לך חיסרון או יתרון, אתה יכול להתמודד איתם בצורה בריאה. מה קורה אם אדם מעמיד פנים? אליעד מתאר את הבעיה שבמצב שבו אדם לא מקבל את מצבו האמיתי, אם הוא אומר שהוא בריא למרות שהוא חולה, אז התרופה שהוא מקבל לא תשפיע ... של קבלה מלאה? לסיום, אליעד מחדד את הנקודה שבעצם אם אדם מקבל את מצבו, הוא יכול לקחת את התרופה ולהיות בריא. אם הוא לא מקבל את המצב, הוא יישאר חולה, וזה מונע ממנו להתמודד עם הבעיה. בריא או חולה? ההשלכות של להודות במצב הבריאותי העמדת פנים ומצבים בריאותיים תפקיד התרופות בהחלמה האם קבלה של המצב ...
בריאות נפשית, האם אני שפוי? האם אני בריא נפשית? כמה אני בריא נפשית? איך לדעת כמה מישהו בריא נפשית? מבחן הבריאות הנפשית, איזון נפשי, שעמום והפרעות נפשיות, שעמום גורם למחלות נפש, להרגיש טוב בלי לעשות כלום, להרגיש טוב לבד בלי כלום
בריאות נפשית, האם אני שפוי? האם אני בריא נפשית? כמה אני בריא נפשית? איך לדעת כמה מישהו בריא נפשית? מבחן הבריאות הנפשית, איזון נפשי, שעמום והפרעות נפשיות, שעמום גורם למחלות נפש, להרגיש טוב בלי לעשות כלום, להרגיש טוב לבד בלי כלום
בריאות נפשית, האם אני שפוי? האם אני בריא נפשית? כמה אני בריא נפשית? איך לדעת כמה מישהו בריא נפשית? מבחן הבריאות הנפשית, איזון נפשי, שעמום והפרעות ... טוב בלי לעשות כלום, להרגיש טוב לבד בלי כלום איך אפשר לדעת אם אתה בריא נפשית? אליעד כהן מציג בהרצאה דרך פשוטה אך משמעותית לבדוק עד כמה האדם שפוי ובריא מבחינה נפשית. הוא מתמקד בשאלה ... להרגיש טוב לבד, ללא שום גירויים חיצוניים, היא סימן ברור לשפיות ובריאות נפשית. אליעד מסביר שאדם שמסוגל לשבת עם עצמו בלי לעשות כלום ולהישאר רגוע הוא אדם שביסודו בריא מבחינה נפשית. לעומת זאת, אדם שלא ... ואינו חש צורך לברוח מהמחשבות שעולות, זה סימן ברור לכך שהאדם שפוי ובריא נפשית. ככל שאדם פחות מסוגל לעמוד במצב כזה של שקט ושלווה פנימית, כך הוא צריך לשים לב יותר לבריאותו הנפשית ולהבין שישנם דברים שעליו ... נפשית? שעמום גורם להפרעות נפשיות להרגיש טוב לבד בלי לעשות כלום מבחן בריאות נפשית עצמי מה הקשר בין שעמום ...
עבודה ובריאות נפשית, האם צריך מסגרת בשביל הבריאות הנפשית? חשיבות המסגרת התעסוקתית בתהליך טיפולי, תעסוקה שיקומית, להיות בריא נפשית בלי עבודה, האם צריך ללכת לעבוד? האם חשוב לעבוד? האם צריך מסגרת תעסוקתית כדי להיות בריא נפשית?
עבודה ובריאות נפשית, האם צריך מסגרת בשביל הבריאות הנפשית? חשיבות המסגרת התעסוקתית בתהליך טיפולי, תעסוקה שיקומית, להיות בריא נפשית בלי עבודה, האם צריך ללכת לעבוד? האם חשוב לעבוד? האם צריך מסגרת תעסוקתית כדי להיות בריא נפשית?
... ובריאות נפשית, האם צריך מסגרת בשביל הבריאות הנפשית? חשיבות המסגרת התעסוקתית בתהליך טיפולי, תעסוקה שיקומית, להיות בריא נפשית בלי עבודה, האם צריך ללכת לעבוד? האם חשוב לעבוד? האם צריך מסגרת תעסוקתית כדי להיות בריא נפשית? האם צריך מסגרת תעסוקתית כדי לשמור על בריאות נפשית? אליעד כהן פותח בשאלה האם לבן אדם עם בעיות או הפרעות נפשיות נחוצה מסגרת תעסוקתית, כמו עבודה, כדי לשמור על הבריאות הנפשית שלו. הוא מסביר שהתשובה מורכבת, משום שלדעתו זה חשוב ולא חשוב באותו הזמן. כדי להבין את תשובתו לעומק, אליעד מחלק את הנושא למספר תתי - נושאים ומסביר אותם בצורה מפורטת וברורה. האם בן אדם יכול להישאר בריא נפשית בלי עבודה? אליעד מסביר כי מבחינה עקרונית, בן אדם יכול להישאר בריא נפשית לחלוטין גם בלי מסגרת תעסוקתית או בלי לעשות שום דבר באופן כללי. הוא מדגיש כי אדם שבאמת טוב לו בחיים יכול להתבטל כל היום, לא לעשות שום דבר בעל ערך או משמעות ועדיין להישאר שפוי. הדוגמה שהוא נותן לכך היא שאדם בריא נפשית יכול לצפות כל היום בטלוויזיה בתכנים שליליים, למשל חדשות על מגפת הקורונה, להבין שהכל שטיפת מוח ועדיין להישאר בריא ושפוי. אך כאן מגיעה הסתייגות חשובה - הבעיה מתחילה רק כאשר האדם אינו מרגיש טוב עם עצמו. כאשר לאדם רע, אז חוסר המעש וההתבטלות מייצרים מקום למחשבות שליליות ולבעיות ... המחשבות השליליות שמתעוררות בהם. מה באמת נחוץ לאדם כדי להיות בריא נפשית? הפתרון האמיתי לבעיות נפשיות, לפי אליעד כהן, הוא פיתוח השכל ופתרון הבעיות הרגשיות של האדם. הוא מתאר בפירוט כי אם ניקח אדם שסובל מבעיות נפשיות ונפתח את ... הרגשיות שיש לו - אותו אדם יתרפא במאה אחוז ויהפוך לשפוי ובריא נפשית לחלוטין. אליעד מדגיש כי התהליך השיקומי צריך להיות משולב בין פיתוח חשיבה לבין פתרון רגשי. לדבריו, אדם שיכול באמת, באופן מעשי, לעסוק כל היום בפיתוח שכלי ... אליעד מדגיש שוב ושוב כי הדבר החשוב ביותר לשיקום אמיתי של הבריאות הנפשית הוא פיתוח השכל. הוא מסביר שהשכל הוא השורש לפתרון הבעיות הרגשיות והוא גם השורש להצלחה תעסוקתית. כלומר, אדם שיפתח את השכל שלו יוכל לפתור בעיות רגשיות, יוכל להצליח במקום העבודה ולשמור על שפיות ועל בריאות נפשית באופן יציב ובר קיימא. בסוף דבריו, אליעד כהן ממליץ לאנשים לנצל את הזמן הפנוי שלהם כדי לעבוד על פיתוח החשיבה ופתרון בעיות רגשיות, ורק אם לא מסוגלים לעשות ... אז לחפש מסגרת תעסוקתית מתאימה. האם צריך לעבוד כדי להיות בריא נפשית? חשיבות העבודה לבריאות הנפשית איך פיתוח השכל עוזר לבריאות הנפשית? האם אפשר להישאר בריא נפשית ללא עבודה? מהם היתרונות של מסגרת תעסוקתית? מה קורה כשיש בעיות רגשיות במסגרת תעסוקתית? ...
איך לטפל בהתנגדויות? הטיפול הטוב ביותר בהתנגדויות, איך לשכנע אנשים? אולי ההפך הוא הנכון? איך לענות לאנשים? איך למכור יותר?
איך לטפל בהתנגדויות? הטיפול הטוב ביותר בהתנגדויות, איך לשכנע אנשים? אולי ההפך הוא הנכון? איך לענות לאנשים? איך למכור יותר?
... מישהו אומר אני לא רוצה לאכול ציפס כי זה לא בריא, התגובה הרגילה תהיה להסביר לו מדוע זה לא באמת מזיק, או מדוע ההנאה מהטעם חשובה יותר מהבריאות. דוגמה נוספת: אם לקוח אומר שהמוצר יקר, המוכר ינסה לשכנע אותו ... היסוד של המתנגד. למשל, מי שאומר שהציפס לא בריא, מניח באופן סמוי שמשהו לא בריא הוא רע ושלא כדאי לאכול אותו. מי שמנסה לשכנע אותו אחרת בעצם מסכים עם ... מישהו אומר: אני לא רוצה לאכול ציפס כי זה לא בריא, התגובה תהיה: אתה צודק, בדיוק בגלל שזה לא בריא אתה צריך לאכול את הציפס. אם לקוח אומר: המוצר יקר לי, המוכר יגיד לו: ... שחשוב לשפר. אדם אומר: אני לא צריך ביטוח בריאות כי אני בריא. התגובה תהיה: דווקא כשאתה בריא אתה צריך ביטוח, כי ביטוח עושים לפני שחלילה נהיים חולים. מדוע השיטה ... מישהו אומר אני לא רוצה לאכול ציפס כי זה לא בריא, התגובה הטבעית תהיה לנסות להראות לו שזה לא כזה לא בריא, או שזה לא משנה כי זה טעים, או שצריך ליהנות בחיים. הגישה הרגילה ... מישהו אומר אני לא רוצה לאכול ציפס כי זה לא בריא. התגובה הרגילה היא להסביר לו למה זה לא באמת לא בריא או למה זה לא משנה. אם מישהו אומר המוצר יקר, התגובה היא להסביר למה ... במקרה הזה. כלומר, אם מישהו אומר שציפס לא בריא, הוא בעצם מניח שאם משהו לא בריא אז לא כדאי לאכול אותו, ובמקום לשבור את ההנחה הזו, מנסים להראות לו ... מישהו אומר אני לא רוצה לאכול ציפס כי זה לא בריא, התשובה תהיה נכון, ולכן אתה צריך לאכול ציפס. אם מישהו אומר המוצר ... אותו. אם מישהו אומר אני לא רוצה לקנות ביטוח בריאות כי אני בריא, התשובה תהיה בדיוק בגלל זה אתה צריך ביטוח - כי ביטוח קונים כשאתה בריא, לא כשאתה כבר חולה. למה זה עובד? השיטה הזו עובדת כי היא משנה את ... הוא אומר לך אני לא רוצה לאכול ציפס כי זה לא בריא, עכשיו מה ה - default אומר שמה עושים בדרך כלל כשמישהו אומר לך אני לא רוצה לאכול ציפס כי זה לא בריא אז מה אומרים לו מה האינסטינקטיבי שאתה אומר לו? אומרים לו כל מיני דברים שמסבירים לו למה זה לא משנה שזה לא בריא ואז מה אם זה לא בריא אבל זה טעים. ש: צריך ליהנות בחיים. אליעד: צריך ליהנות בחיים ומי אמר לך שזה לא בריא וזה בכלל בריא ויש מחקרים שאומרים שזה בריא. ש: צריך לאכול את זה דווקא שזה לא בריא. אליעד: שנייה נכון, עכשיו מישהו בא בטענה אתה אומר לילד שלך תעשה ... היה עדיף לו לעשות שיעורים, שאם באמת הציפס לא בריא אז באמת עדיף לו לא לאכול את הציפס. עכשיו אתה בא למכור את המוצר ... אומר לך אני לא רוצה לאכול ציפס כי זה לא בריא אז הוא בעצם רוצה שתסכים איתו שזה שזה לא בריא זה רע ומהסיבה הזאת עדיף שלא יאכל את הציפס ואז אתה עכשיו מתווכח איתו ...
רופא חולה, מורה ותלמיד, האם הרופא חולה? האם הרופא בריא? לאיזה רופא ללכת, הבריאות של הרופא, יחסי רופא וחולה, רופא שרלטן, להתרפא על ידי רופא חולה או בריא, תסמינים של מחלה, חולה רוחני
רופא חולה, מורה ותלמיד, האם הרופא חולה? האם הרופא בריא? לאיזה רופא ללכת, הבריאות של הרופא, יחסי רופא וחולה, רופא שרלטן, להתרפא על ידי רופא חולה או בריא, תסמינים של מחלה, חולה רוחני
... חולה, מורה ותלמיד, האם הרופא חולה? האם הרופא בריא? לאיזה רופא ללכת, הבריאות של הרופא, יחסי רופא וחולה, רופא שרלטן, להתרפא על ידי רופא חולה או בריא, תסמינים של מחלה, חולה רוחני מהי המשמעות של השאלה האם הרופא עצמו חולה או בריא? ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בשאלה הפילוסופית והמעשית של האם יש חשיבות אם הרופא עצמו חולה או בריא כאשר הוא מטפל בחולה. זהו נושא שמעלה את השאלה לגבי האמינות של טיפול רפואי והקשר בין החולה לרופא. כיצד השפעתה של מחלה על חולה משפיעה על מערכת האמונות ... להתרפא, או לחילופין, הוא עשוי לסבול מאמונה שהרופא עצמו לא יכול לעזור לו משום שהוא חולה בעצמו. תוצאה של מצב כזה היא שהחולה לא תמיד יוכל לזהות אם הרופא בריא או חולה, ושישנה השפעה ישירה של המצב הרפואי על ההבנה של החולה את בריאותו של הרופא. האם הרופא חייב להיות בריא על מנת להצליח לרפא את החולה? הנושא המרכזי בהרצאה הוא האם הרופא חייב להיות בריא פיזית כדי להיות מסוגל לרפא חולה. אליעד מציין כי אם הרופא סובל מאותו סוג של מחלה כמו החולה, האם יש בכך ניגוד אינטרסים או חוסר יכולת להצליח בטיפול? האם מצב הרוח של הרופא או מצב בריאותו משפיעים על האפקטיביות של הטיפול? הוא מציע שייתכן כי לא תמיד יש קשר ישיר בין בריאותו של הרופא לבין יכולתו לרפא. מה המשמעות של חולה רוחני? חלק מהשיחה מתמקד בהגדרה של חולה רוחני ואיך מצב רוחני משפיע על הבריאות הפיזית של אדם. אליעד מציע כי מחלה רוחנית עשויה להיות משפיעה על הגוף באופן פיזי. למעשה, חולה רוחני יכול להרגיש שהוא סובל גם אם אין לו סימפטומים ... שסבל או סובל מאותה מחלה שהוא עצמו סובל ממנה, מתוך הנחה שהרופא יוכל להבין אותו טוב יותר. אולם, אליעד מעלה את השאלה האם זה בהכרח נכון. יש מקום לשאול אם בריאות הרופא באמת משפיעה על יכולתו לספק טיפול יעיל. מהן ההשלכות של גישה ספקנית כלפי טיפול רפואי? בהרצאה עולה גם הנושא של חוסר אמון כלפי רופאים או טיפולים ... או מתוך תחושת חשדנות כלפי הרפואה. הוא מציע כי לעיתים חולה יבחר להתנסות בטיפולים לא קונבנציונליים כי הוא מרגיש שאינו מקבל תשומת לב מספקת ממערכת הבריאות הרגילה. האם יש מקום לתרופות שהרופא עצמו לא השתמש בהן? אליעד מציין כי גם אם הרופא לא השתמש בתרופה שהוא ממליץ עליה, אין בהכרח בכך הוכחה לכך שהתרופה ... אחרות. ככל שלחולה יש פחות אלטרנטיבות, הוא עשוי להיות יותר פתוח לקבל טיפול אפילו אם הוא לא משוכנע לגבי האפקטיביות שלו. רופא חולה האם יש קשר בין בריאות הרופא ליכולת הריפוי שלו? חולה רוחני השלכות של אמונה על טיפול רפואי האם רופא יכול לרפא אם הוא סובל ממחלה דומה? תסמינים של מחלה רוחנית ...
קשר זוגי לא בריא, חוסר התאמה זוגית, בחירת בן זוג, קשר זוגי בריא, יצירת קשר זוגי, לפתח קשר זוגי, למצוא בן זוג, למצוא זוגיות, יצירת זוגיות, בעיות בזוגיות, טיפול זוגי, אימון זוגי, אימון לזוגיות
קשר זוגי לא בריא, חוסר התאמה זוגית, בחירת בן זוג, קשר זוגי בריא, יצירת קשר זוגי, לפתח קשר זוגי, למצוא בן זוג, למצוא זוגיות, יצירת זוגיות, בעיות בזוגיות, טיפול זוגי, אימון זוגי, אימון לזוגיות
... זוגי לא בריא, חוסר התאמה זוגית, בחירת בן זוג, קשר זוגי בריא, יצירת קשר זוגי, לפתח קשר זוגי, למצוא בן זוג, למצוא זוגיות, יצירת זוגיות, בעיות בזוגיות, טיפול זוגי, אימון זוגי, אימון לזוגיות למה נמשך קשר זוגי לא בריא למרות חוסר ההתאמה? כאשר אדם נמצא במערכת יחסים לא בריאה, לעיתים קרובות מתעורר קונפליקט פנימי משמעותי. מצד אחד, האינטואיציה אומרת שהקשר אינו מתאים, ומצד שני, יש אינטואיציה נוספת שמושכת להישאר. אליעד מסביר שהסיבה ... פחות רגשות אשמה, להכיר בערך של המורכבות, ולראות את הזוגיות כמסגרת של צמיחה והתפתחות, ולא רק כמקום של התאמה מושלמת ומנוחה. איך להתמודד עם קשר זוגי לא בריא? מה עושים כשאין התאמה זוגית? למה קשה למצוא בן זוג מתאים? איך לפתור קונפליקטים בזוגיות? האם אפשר למצוא בן זוג מושלם? איך לפתח מודעות עצמית בזוגיות? למה ...
איך לגרום למישהו לאכול בריא? תזונה פליאוליתית, תזונה פליאוליתית, תזונת פליאו, דיאטת האדם הקדמון, איך לשכנע מישהו לעשות דיאטה? איך לשכנע מישהו לשמור על התזונה? אכילת בשר, איך לשכנע אנשים?
איך לגרום למישהו לאכול בריא? תזונה פליאוליתית, תזונה פליאוליתית, תזונת פליאו, דיאטת האדם הקדמון, איך לשכנע מישהו לעשות דיאטה? איך לשכנע מישהו לשמור על התזונה? אכילת בשר, איך לשכנע אנשים?
... לגרום למישהו לאכול בריא? תזונה פליאוליתית, תזונה פליאוליתית, ... הקדמון, איך לשכנע מישהו לעשות דיאטה? איך לשכנע מישהו לשמור על התזונה? אכילת בשר, איך לשכנע אנשים? איך לשכנע מישהו לאכול בריא? אליעד כהן מסביר כיצד לשכנע אנשים לעבור לתזונה בריאה יותר, במיוחד כאשר מדובר בשינוי הרגלי תזונה ... ללא בשר. הוא מתחיל בכך שמציין את הקושי בשכנוע, במיוחד כשמדובר בשינוי בתפיסת עולמו של אדם שחשבת שהתזונה שלו כבר נכונה ובריאה. מה המצב הנוכחי של אותו אדם? השלב הראשון הוא להבין האם אותו אדם מודע לכך שהתזונה שלו לא בריאה. אם הוא חושב שהתזונה שלו בריאה, יהיה קשה מאוד לשנות את דעתו. אליעד מציע לשאול את האדם איך הוא יודע שהתזונה שהוא אוכל היא בריאה, ולנסות להבין את הבסיס להנחה שלו. לדוגמה, אם אדם אומר שהוא אוכל בריא, אך בפועל הוא אוכל מזון מעובד או בשר מטוגן עם הרבה מלח, השאלה שתשאל היא איך הוא יודע שהאוכל שהוא אוכל בריא. איך לשכנע מישהו על ידי דוגמה אישית? ... במיוחד כשמדובר בתזונה, תחום שאינו בקונצנזוס רפואי ברור. לדוגמה, רוב הרופאים לא יסכימו שתזונה נטולת בשר או מלח היא בהכרח בריאה יותר. יש להציג את הדברים בצורה מדויקת יותר, כמו יש מחקרים שמראים שזו לא תזונה בריאה, ויש גם כאלה שטוענים שזה מועיל. כדאי לבדוק ... האמיתית לשכנוע היא להנחות את האדם לערוך ניסוי אישי ולא להסתמך על דעות לא מבוססות או מניפולציות. איך לשכנע מישהו לאכול בריא? מהי תזונת פליאו? האם בשר מזיק לבריאות? איך לשכנע לשמור על תזונה בריאה? האם מלח מזיק לבריאות? איך לגרום למישהו להתחיל לאכול בריא? אליעד כהן מסביר כיצד לשכנע אנשים לעבור לתזונה בריאה יותר, ומדגיש את הקושי בשכנוע, במיוחד כאשר ... לשכנע את אביו לשנות את התזונה שלו לתזונת פליאו, או לפחות להפחית אכילת בשר, מאחר שהוא משוכנע שאכילת בשר ומלח מזיקים לבריאות. מהי השאלה האמיתית שצריך לשאול בשכנוע לתזונה בריאה? אליעד מדגיש כי לפני שניגשים לשכנע אדם ... שאלות בסיסיות: האם האדם אותו רוצים לשכנע בכלל מודע לכך שהתזונה שלו מזיקה? האם האדם אותו רוצים לשכנע מסכים שזה חשוב להיות בריא יותר? אם האדם חושב שהוא כבר אוכל בריא, יהיה קשה מאוד לשכנע אותו אחרת. לפי אליעד, קודם כל חשוב להבהיר לאדם שזה בכלל חשוב להיות בריא. אחר כך, יש להבהיר לו שהמזון שהוא אוכל באמת אינו בריא כפי שהוא חושב. אם מישהו אומר שהוא אוכל בריא, אבל בפועל הוא אוכל מזונות מעובדים או בשר מטוגן ועתיר מלח, אליעד מציע לשאול אותו איך בדיוק הוא יודע שמה שהוא אוכל בריא, ולנסות להבין את הבסיס להנחה שלו. האם ... מסביר שאדם עשוי להביא דוגמה אישית ולומר: הפסקתי לאכול בשר ואני מרגיש הרבה יותר טוב, או הפסקתי לאכול מלח וזה פתר לי בעיות בריאות. אולם, אליעד מדגיש שדוגמה כזו אינה ... להיווכח בעצמו בתוצאות השינוי. למה חשוב לא לנסות למכור אמת מוחלטת בתזונה? אליעד מדגיש שאחד הקשיים המרכזיים בשכנוע לתזונה בריאה נובע מכך שבריאות היא נושא מורכב וסובייקטיבי. הוא ... אינן בקונצנזוס רפואי ברור. הוא מסביר, למשל, שרוב הרופאים בעולם לא בהכרח יסכימו שתזונה נטולת בשר או נטולת מלח היא בהכרח בריאה יותר, לכן יש להציג את הדברים בצורה מדויקת יותר: יש מחקרים מסוימים שטוענים שזה לא בריא, ויש אנשים שניסו את זה ומרגישים טוב ...
דיאטה, לרדת במשקל, תזונה נכונה, ירידה במשקל, הפרעת אכילה, לאכול בריא, לשמור על המשקל, לרזות, השמנה, הרזיה
... לרדת במשקל, תזונה נכונה, ירידה במשקל, הפרעת אכילה, לאכול בריא, לשמור על המשקל, לרזות, השמנה, הרזיה ובו יתבאר העניין של דיאטה ושל תזונה נכונה. ויתבאר, למה קשה לאדם לעשות דיאטה ולשמור על המשקל? ולמה קשה לאדם, לאכול בריא ולשמור על תזונה נכונה? ומה צריך האדם לעשות, כדי להתמודד עם השמנה וכדי לרזות ולרדת במשקל? ותוך כדי זה יתבאר גם, מה ... מחפש, ועוד. ובעניין הרזיה ירידה במשקל ותזונה נכונה, יש בעניין הזה שני היבטים. ואחד, הוא ההיבט הרפואי הבריאותי, והשני הוא ההיבט הנפשי. זא לפעמים קשה לאדם לעשות ספורט, ולאכול אוכל בריא, משתי סיבות. והסיבה הראשונה היא, צרכים פיזיים של הגוף. כגון לדוגמה שהגוף של האדם צריך אוכל מסוים, כי יש בו רכיבים ... ולשמור על תזונה נכונה. כי הסיבה המרכזית שבגללה קשה לאדם לעשות דיאטה או לשמור על המשקל, היא לאו דווקא סיבה בריאותית רפואית פיזית, אלא היא דווקא סיבה של בריאות נפשית. כי לפעמים יש לאדם הפרעות אכילה. והפרעת אכילה יכולה להיות בגלל הפרעה נפשית, שגורמת לאדם לאכילה רגשית. ואכילה רגשית פירושה, שהאדם אוכל מסיבות רגשיות, ולא מסיבות בריאותיות הישרדותיות. וכידוע לכל, לא חסרות סיבות רגשיות, לכך שהאדם יאכל אוכל לא בריא, ולכך שהאדם יפסיק את הדיאטה שלו, ויאכל כמה שבא לו. כי האכילה, היא מספקת לאדם, סוג של אהבה, וסוג של תחושת שובע כללית, ... נכונה, היא כמובן רגשית. אבל הסיבה הרגשית החזקה ביותר שבגללה האדם מרגיש שהוא ממש מוכרח לאכול את האוכל שאינו בריא עבורו, והסיבה הרגשית החזקה ביותר, לכך שהאדם מרגיש, שממש כאילו אין לו בחירה חופשית, ושהוא ממש אוכל בצורה כפייתית של ... והאדם אוכל בצורה לא מאוזנת, גם כדי להוכיח לעצמו, שהוא מלך, שהוא יכול לעשות כרצונו, גם אם רצונו הוא נגד בריאותו. כי העשיר ניכר בכך שהוא מבזבז את כספו, גם על מה שלא מביא לו תועלת. והמלך, יודעים שהוא מלך, דווקא כאשר הוא עושה ... בלי מגבלה כלשהי. ולפעמים המצב מתהפך. דהיינו, שהאדם מרגיש שכבר כאילו אין לו בחירה חופשית לאכול בצורה בריאה. והאדם יותר מרגיש שהוא מוכרח לאכול לא בריא, יותר מאשר שהוא מרגיש, שהוא מוכרח לאכול בצורה בריאה. זא בהתחלה נראה לאדם שהוא מוכרח לאכול בצורה בריאה. ואז האדם לא רוצה לאכול תזונה נכונה, כי זה מגביל את החופש שלו. אבל כאשר האדם מרגיש, שהוא משועבד לזה שהוא אוכל בצורה לא בריאה , גם אז האדם חווה שהחופש האישי שלו נלקח ממנו. ואז האדם מנסה לעשות דיאטה ולאכול תזונה נכונה, כדי להרגיש שהוא חופשי לעשות ... לאוכל ולהשמנה, אז האדם רוצה דווקא לעשות את ההפך, ולהוכיח לעצמו, שהוא חופשי, ושהוא לא מוכרח לאכול בצורה לא בריאה, אלא שהוא כן יכול לאכול בתזונה נכונה וכולי. ואז האדם עושה דיאטה, ואז יש לאדם מוטיבציה לעשות דיאטה, כאשר הוא מרגיש ... ידי זה שהאגו של האדם מתנפח, מכך שהוא מרגיש, שהוא הצליח להיות חופשי ולעשות כרצונו, בכך שהוא לא אוכל מזון לא בריא. ואחכ, האדם שוב פעם מרגיש שהוא משועבד, לכך שהוא צריך לאכול רק בצורה בריאה . ואז האדם שוב פעם רוצה לאכול בצורה לא בריאה וכולי. וכך זה חוזר על עצמו, מדיאטה אחת לדיאטה אחרת וחוזר חלילה על עצמו, פעם אחרי פעם, כידוע לכל. והכל תלוי, היכן האדם מרגיש יותר חופשי. אם האדם מרגיש יותר חופשי כאשר הוא אוכל כרצונו, אז הוא יאכל כרצונו, גם אם זה לא בריא. ואם האדם מרגיש יותר חופשי, כאשר הוא אוכל רק תזונה בריאה, אז הוא יאכל רק תזונה בריאה וכולי. ומי שיתבונן היטב יראה, כי יש כאן בעיה רצינית, מלכודת רצינית, ופרדוקס אישי רציני, שהוא זה שמונע מהאדם לעשות דיאטה, ... ירצה את כל הרצונות כולם במינונים שונים ובעוצמות שונות. דהיינו, מוכרח שהאדם ירצה גם לאכול כרצונו אוכל לא בריא, ושהאדם בו זמנית ובמקביל, ירצה לא לאכול כרצונו אוכל לא בריא, אלא לאכול רק אוכל בריא. ומוכרח שהאדם ירצה את כל הרצונות בו זמנית בבת אחת. כי האדם רוצה את הכל בבת אחת, כדי להרגיש את השלמות. אלא, שזה לא ... על המשקל שלו. ושמתוך המקום הזה, מתוכו האדם בוחר בבחירה חופשית, כן לשמור על המשקל שלו, וכן לאכול בצורה בריאה. זא, כל זמן שהאדם יחשוב שהוא מוכרח לעשות משהו, ושאסור לו לעשות משהו, הוא אוטומטית, ירצה לעשות את ההפך. ולכן האדם מוכרח ...
דיאטה, חוק סימון מוצרי מזון, לשמור על הבריאות, רפורמת סימון המזון, שומן רווי, נתרן, סוכר, פחמימות, חלבונים, שומנים, לשמור על המשקל, לאכול בריא, ערכים תזונתיים, סימון אדום, סימון ירוק, סמל אדום, סמל ירוק, בריאות הציבור, דיאטה קטוגנית
דיאטה, חוק סימון מוצרי מזון, לשמור על הבריאות, רפורמת סימון המזון, שומן רווי, נתרן, סוכר, פחמימות, חלבונים, שומנים, לשמור על המשקל, לאכול בריא, ערכים תזונתיים, סימון אדום, סימון ירוק, סמל אדום, סמל ירוק, בריאות הציבור, דיאטה קטוגנית
... חוק סימון מוצרי מזון, לשמור על הבריאות, רפורמת סימון המזון, שומן רווי, נתרן, סוכר, פחמימות, חלבונים, שומנים, לשמור על המשקל, לאכול בריא, ערכים תזונתיים, סימון אדום, סימון ירוק, סמל אדום, סמל ירוק, בריאות הציבור, דיאטה קטוגנית מהו חוק סימון מוצרי מזון וכיצד ... נמוכה. מטרת החוק היא להקל על הצרכנים בבחירת מזון בריא יותר, כך שמוצרים עם עיגול אדום ייחשבו לפחות בריאים ומוצרים עם עיגול ירוק ייחשבו לבריאים יותר. כיצד חוק סימון המזון עשוי להטעות את הציבור? למרות ... עשויים להניח שברגע שמופיע סימון ירוק, המוצר בהכרח בריא, וזה כמובן לא בהכרח נכון. כך למשל, לא תמיד המוצר עם עיגול ירוק הוא בריא, ולפעמים דווקא המוצר עם העיגול האדום עשוי להיות בריא יותר, תלוי בהקשר התזונתי הכללי. הסימון האדום יכול להרתיע ... להם להימנע ממוצר, אף אם המוצר עצמו יכול להיות בריא כשנבחן בהקשר התזונה הכוללת. האם שומן רווי באמת מזיק? ... על מוצרים עתירי שומן רווי מניח ששומן זה מזיק לבריאות, אך קיימות דעות וגישות תזונתיות השונות מכך. לדוגמה, ... מסוימות. לעיתים, שומן רווי, כמו שמן קוקוס, נחשב לבריא למרות היותו מכיל שומן רווי בכמות גבוהה. כך, הסימון האדום ... הסוכרים וחשיבותם בתזונה. כיצד ניתן לבחור תזונה בריאה באמת? כדי לבחור תזונה בריאה, חשוב לא להסתמך רק על העיגולים האדומים והירוקים. יש לקרוא את ... רע? סוכר בתזונה - יתרונות וחסרונות איך לבחור מזון בריא? מהו חוק סימון מוצרי מזון וכיצד הוא משפיע על הצרכנים? חוק ... מכילים. מטרת החוק היא להקל על הצרכנים בבחירת מזון בריא יותר. עיגול אדום מסמן שתכולת אחד הרכיבים גבוהה מהרף ... רבים עלולים לחשוב כי מוצר עם סימון ירוק הוא בהכרח בריא, אף על פי שאין זה בהכרח נכון. בנוסף, הסימון האדום גורם ... על מוצרים עתירי שומן רווי מניח כי רכיב זה מזיק לבריאות , אך קיימות דיאטות, כמו הדיאטה הקטוגנית, הטוענות כי ... לדוגמה, שמן קוקוס עשיר בשומן רווי אך נחשב בריא לפי מחקרים מסוימים. מה הבעיה עם סימון מוצרים עתירי נתרן? ... המתפרקות לסוכר בגוף. כיצד ניתן לבחור תזונה בריאה באמת? במקום להסתמך רק על העיגולים האדומים והירוקים, יש לקרוא ... רע? סוכר בתזונה - יתרונות וחסרונות איך לבחור מזון בריא? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על פיברומיאלגיה, היפוכונדריה, מחשבות שווא סומאטיות, הפרעת סומטיזציה קשה, מחשבות שווא סומטיות, התמודדות עם מחשבות שווא, סכיזופרניה, דלוזיה, פרנויה, חרדת בריאות, מחלות פסיכוסומאטיות, איך להפסיק לפחד ממחלות מדומות? הפרעות נפשיות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: בריא, איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? דיכאון? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: בריא, איך לחנך ילדים? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לעשות יותר כסף? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להיות מאושר ושמח? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך ליצור אהבה? איך לשתול מחשבות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשנות תכונות אופי? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בזוגיות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להאמין בעצמך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לקבל החלטות? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם אפשר לדעת הכל? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם הכל אפשרי? האם יש או אין אלוהים? איך להיות מאושר? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה יש רע וסבל בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש בחירה חופשית? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? בשביל מה לחיות? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? איך להנות בחיים? האם יש משמעות לחיים? למה העולם קיים? האם יש אמת מוחלטת? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? מי ברא את אלוהים? מה המשמעות של החיים? אולי אנחנו במטריקס? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה לא להתאבד? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי בטלפון, מאמן אישי לבני נוער, מטפל רוחני בנושא בריא - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2500 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 07:36:44 - wesi1