אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה עובדה או פירוש ביחס למה, עובדה ביחס למה, מה הנחות היסוד של העובדה, מה הנחות היסוד של הפירוש, מה זה עובדה עבורך? מה זה פירוש עבורך? איך אתה מגדיר עובדה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨עובדה או פירוש ביחס למה, עובדה ביחס למה, מה הנחות היסוד של העובדה, מה הנחות היסוד של הפירוש, מה זה עובדה עבורך? מה זה פירוש עבורך? איך אתה מגדיר עובדה? איך אתה מגדיר פירוש? איך להבדיל בין עובדה לפירוש? רמות שונות של וודאות, האם משהו הוא עובדה או פירוש? הנחת היסוד הראשונה, איך להיצמד לאמת שלך? ניתוח הנחות יסוד, איך להבין את עצמך? מושכל ראשון, להאמין בהנחות יסוד, אמונה בחושים, אמונה בזיכרון, מה הנחות היסוד שלך? רמות של וודאות, איך אני יודע משהו?
אז הפעם נסביר איך אתה יכול לדעת, האם משהו הוא עובדה או פירוש? ומה ההבדל בין עובדה לפירוש? וכולי.

אז ברמת העיקרון כאשר אתה מנסה להבין האם משהו הוא עובדה או פירוש, לשם כך אתה צריך להגדיר, מהי עובדה עבורך? מה ההגדרה שלך לעובדה? האם יש משהו שמבחינתך הוא עובדה ולא פירוש? איך אתה מגדיר עובדה? איך אתה מגדיר פירוש?

יתכן שהתשובה שלך תהיה, שכן, שמבחינתך הכל זה רק פירוש, כי שום דבר לא מחויב. ואז נשאל, האם אתה בטוח באותה רמת וודאות בכל מה שאתה יודע, או שיש דברים שאתה בטוח בהם יותר מאשר אתה בטוח בדברים אחרים.

הסבר: יתכן שמבחינתך הכל זה רק פירוש, במובן ששום דבר אינו וודאי במאה אחוז. אבל האם מבחינתך הכל זה רק פירוש, במובן שהכל מוטל בספק באותה המידה בדיוק? האם מבחינתך יש לך את אותה רמת ספק באופן שווה, לגבי כל מה שאתה יודע? או שיש דברים שאתה יותר בטוח לגביהם באופן יחסי? האם לדוגמה רמת הוודאות שיש לך לגבי זה שיש לך 2 ידיים, זהה לרמת הוודאות שלך לגבי המספרים שיצאו בהגרלת הלוטו הבאה?

כנראה שהתשובה תהיה שלא. דהיינו, שגם מי שיגיד שמבחינתו הכל פירוש, הרי שהכוונה היא שהוא לא בטוח בשום דבר במאה אחוז. אבל כל אחד חושב, שיש רמות שונות של וודאות לגבי דברים שונים. ויש דבר שהוא יותר עובדה ביחס לדבר אחר שהוא פחות עובדה ויותר פירוש.

ולכן בכל מקרה נגיע לשאלה, מהי עבורך עובדה? מה אתה מגדיר כעובדה? לאו דווקא במובן של מה אתה בטוח במאה אחוז שהוא נכון, אלא מה הופך משהו ליותר וודאי עבורך מאשר משהו אחר? מה הופך משהו עבורך ליותר עובדה ממשהו אחר?

ואז יהיו תשובות אפשריות לדוגמה, כגון: אם אני רואה משהו בעין, הרי שזאת עובדה. או אם אני זוכר שראיתי משהו בעין, הרי שזאת עובדה וכיו"ב. במילים אחרות, עליך להגדיר, מה הופך עבורך משהו לעובדה.

לדוגמה, נניח שנגדיר שמה שאתה רואה בעין, זאת עובדה. אז נניח שאתה רואה שולחן. האם זאת עובדה? תשובה: זה שאתה רואה משהו שעומד מולך, זאת עובדה. זה שהדבר שאתה רואה, שהוא מוגדר כשולחן, זה רק פירוש. כי ההבנה שמדובר בשולחן, את זה אתה לא מבין באמצעות חוש הראיה שלך, אלא בדרך אחרת. באמצעות זה שאתה זוכר שככה מגדירים את מה שאתה רואה.

ולכן אם לדוגמה נגדיר, שמה שרואים בעין זאת עובדה וכל השאר זה פירוש, הרי שאז, לגבי השאלה האם כדור הארץ עגול או האם כדור הארץ שטוח, אז הרי שזה אומר, שהטענה שאומרת שכדור הארץ עגול, זאת לדוגמה, לא עובדה עבורך. כי אתה לא ראית בעין שלך, שכדור הארץ עגול, אלא רק דרך תמונות וכיו"ב. במילים אחרות, תגדיר מהי עבורך עובדה.

דוגמה נוספת: נניח זה שאתה יודע איך קוראים לך, האם זאת עובדה? או פירוש? איך אתה יודע איך קוראים לך? זה הרי מבוסס על זיכרון, שמבוסס על חוש השמיעה. דהיינו, אתה זוכר בזיכרון שלך שאתה שמעת איך קוראים לך. ולכן אתה יודע איך קוראים לך. והרי שהשם שלך שאתה יודע איך קוראים לך, מבוסס על חוש השמיעה ועל הזיכרון שלך, שאלו 2 תהליכים נפרדים.

נניח לדוגמה שאתה דורך על הרצפה ואתה לא מפחד שהיא תיפול ותישמט מתחת לרגליים שלך. איך אתה בטוח בזה שהרצפה לא תיפול? תשובה: זה מבוסס על זיכרון שלך, שהרצפה לא נפלה ועל זה שאתה מניח שמה שקרה הוא ימשיך לקרות, במידה והוא תלוי בחוקי הפיזיקה ושחוקי הפיזיקה לא ישתנו. כי אם לא היית מניח שיש חוקי פיזיקה ולא היית מניח שהם לא ישתנו, אז איך אתה יודע שהרצפה לא תיפול?

או לדוגמה נניח שאתה אוכל כשאתה רעב, האם אתה חושב שאם תאכל לא תהיה רעב? למה אתה חושב את זה? תשובה: זה מבוסס על זיכרון. דהיינו, אתה מניח שהזיכרון שלך צודק.

או לדוגמה, נניח שרכב נוסע לכיוון שלך ואתה זז הצידה. למה אתה זז? מה אתה מניח? אתה מניח שיש מולך משהו, שאת זה אתה רואה בעין שלך. אתה גם מניח שהמשהו הזה מתקרב לכיוון שלך, שזה כבר פירוש שהמוח שלך עושה, לפי מה שהוא מנתח את מה שהוא רואה ביחס למה שאתה זוכר שראית לפני רגע. דהיינו, אתה זוכר שלפני רגע ראית משהו בגודל X במרחק Y וכרגע אתה רואה אותו בגודל יותר גדול במרחק יותר קטן, וככה המוח מניח שהמשהו הזה מתקרב אליך. בנוסף, אתה זוכר שראית רכבים נוסעים ומתקרבים וכולי. בנוסף אתה מניח שאם הרכב יגיע לנקודה שבה אתה נמצא, אז אתה תיפגע. אתה גם מניח, שאם תיפגע, אז אתה לא תרצה את זה. ולכן אתה זז הצידה. במילים אחרות, כל מחשבה מורכבת מהמון הנחות יסוד.


ולכן כאשר אתה בא לבדוק, האם משהו הוא עובדה או פירוש, אתה צריך להגדיר מה עבורך זה עובדה? איך אתה מגדיר עובדה? אם נניח אתה מחליט שרק מה שאתה רואה כרגע בעין שלך זאת עובדה, אז מכל נוכל להבין, האם המחשבה שלך, היא משהו שאתה רואה כרגע בעין שלך? ואם אתה רואה את זה לדוגמה בטלוויזיה, אז יהיה נכון לומר, שהעובדה היא, שאתה ראית בטלוויזיה משהו. זה שראית משהו בטלוויזיה, זאת עובדה. זה שמה שראית בטלוויזיה זה אכן קרה, זה כבר פירוש, שאתה מאמין לו.

כאשר אתה בא לבדוק האם משהו הוא עובדה או פירוש, בדוק, האם מבחינתך מה שאתה רואה בעין שלך, זאת עובדה? האם מספיק לך שאתה רואה או שאתה גם צריך לגעת במשהו הזה בחוש המישוש? נניח שאתה במדבר, רואה הרחק ממך מים במדבר, האם מבחינתך זאת עובדה, או שאולי זאת פאטה מורגנה דהיינו, סוג של אשליה אופטית בלבד? איך אתה מחליט מה עובדה?

האם פעם פגשת את ראש הממשלה? האם ראית אותו בעין שלך? איך אתה יודע שהוא ראש הממשלה? באמצעות החושים שלך? מהי עובדה עבורך? האם אתה מפחד לנסוע ברכב, כי אולי הוא יתפרק באמצע הדרך? איך אתה סומך על זה שהמים בברז הם לא רעילים? למה כשאתה שומע את צלצול הטלפון שלך, אתה מניח שזה מישהו שמתקשר אליך מהטלפון שלך? מה כאן עובדה? מה גורם לך להיות בטוח במשהו יותר מאשר במשהו אחר?


ואני מחדד, כל מחשבה מורכבת מחלקים שונים. וכל חלק של מחשבה, יש לך רמת וודאות שונה לגביו. לדוגמה, נניח שאתה רואה שולחן לבן מולך. מה אתה יותר בטוח? שזה שולחן או שהוא לבן? האם יכול להיות שהוא לא שולחן? האם יכול להיות שהוא לא לבן?

ואם מישהו קורא בשם שלך, במה אתה יותר בטוח, שאתה שמעת את השם שלך, או שמישהו קרא לך?

ואם מישהו אומר לך משהו, במה אתה יותר בטוח, שמישהו אמר לך משהו, או שהוא התכוון למה שהוא אמר? ובמה אתה יותר בטוח, ששמעת מישהו שאומר לך משהו, או שהוא אכן אמר לך את מה ששמעת? ובמה אתה יותר בטוח, שאתה זוכר ששמעת שמישהו אמר לך משהו, או שאכן שמעת שמישהו אמר לך משהו? האם כשמישהו מדבר אליך כרגע, האם אתה בטוח שאתה שומע אותו, כמו שאתה בטוח שהוא אמר לך קודם משהו?

והאם אתה בטוח שמשהו קרה לך אתמול, כמו שאתה בטוח שמשהו קרה לך לפני הרבה שנים? והאם אתה בטוח שמשהו קרה לך לפני הרבה שנים, כמו שאתה בטוח שמשהו קרה לפני שנולדת? או שמשהו קרה במקום אחר בעולם? או שמשהו קרה פעם לפני הרבה שנים איפשהו בכדור הארץ?

והמטרה שלי היא להראות שגם כל מחשבה, אפשרי לחלק אותה לחלקים ולראות שיש בתוכה חלקים שונים ברמות שונות של וודאות.


ואחרי שאתה מגדיר מדדים וכלי מדידה, מה עבורך נחשב לעובדה? מה הופך משהו ליותר וודאי עבורך מאשר משהו אחר, עכשיו בהתאם לזה אולי אפשרי לבדוק, על מה שאתה רוצה לדעת, האם זה עובדה או פירוש?

קח את מה שאתה רוצה לדעת אם זה עובדה או פירוש, ותחלק את המחשבה שלך לחלקים ועל כל חלק תנסה לשאול את עצמך, איך אני יודע את מה שאני יודע? מה הנחות היסוד של המחשבה שלך? ובהתאם לזה תנסה להבין, איך להגעת למסקנה כלשהי, והאם היא עובדה או פירוש, לפי מה שאתה מגדיר מה זה עבורך עובדה או פירוש.


נקודה נוספת שצריך להוסיף, היא שיש גם את חוקי הלוגיקה ואת ההסקה הלוגית שגם הם עוזרים לך להסיק מסקנות ולהחליט אם משהו הוא עובדה או פירוש. כי אתה רואה עובדות, לדוגמה על בסיס החושים שלך ועל בסיס הזיכרון שלך וכיו"ב, אבל הניתוח של המידע, מתבצע גם בעזרת השכל שלך, החשיבה הלוגית שלך וכולי. וכמובן שאם יש לך כשל לוגי בחשיבה שלך, או לדוגמה שאתה לא יודע איך לעשות מספיק טוב ניתוח סיבתיות, הרי שזה יכול להוביל אותך למסקנות שגויות. שאתה בטעות תחשוב שמשהו הוא פירוש למרות שהוא עובדה או שתחשוב שמשהו הוא עובדה למרות שהוא פירוש. ולכן חשוב גם ללמוד ניתוח סיבתיות לעומק, כדי לדעת להבדיל בין עובדה לפירוש.


נקודה נוספת שצריכים לקחת בחשבון, זה שאתה צריך להבדיל בין משהו שיש אפשרות לבדוק אם הוא עובדה נכונה או עובדה לא נכונה, לבין משהו שאין אפשרות לבדוק אם הוא עובדה נכונה או לא.

דהיינו, יתכן שיש משהו שאתה לא בטוח לגביו כרגע ושעבורך כרגע הוא רק פירוש, כי אתה לא בטוח לגביו. אבל האם להבנתך זה משהו שניתן לבדוק האם העובדה הזאת נכונה, ואז תהיה וודאות האם מדובר על עובדה נכונה או עובדה לא נכונה ואז לא נצטרך לפרש פירושים, כי נדע מה העובדות, או שמא מדובר על משהו שאין אפשרות לדעת מה העובדות ולכן הוא יישאר בגדר פירוש בלבד.

ואני מחדד את זה, כדי שגם כאשר אתה חושב על משהו שהוא רק פירוש כי אין לך וודאות לגביו, הרי שתנסה להבדיל, בין משהו שאתה אולי יכול לדעת מה האמת לגביו על ידי בדיקה וכולי, לבין משהו שאין אפשרות לדעת מה האמת, כמו על טעם וריח אין מה להתווכח וכולי.


נקודה נוספת שצריכים לשים לב, שגם אם משהו להבנתך הוא עובדה, אז אפשרי לדרג, כמה הוא עובדה ביחס למשהו אחר שאתה חושב שהוא עובדה. ולא הכל וודאי באותה המידה, אלא יש רמות שונות של וודאות בכל חלק של מחשבה שאתה חושב. ועליך להיות מסוגל לחלק לחלקים את המחשבה שלך ובהתאם לזה לכל חלק לתת את רמת הוודאות שלו עבורך.


נקודה נוספת שאפשרי לשים לב, היא כאשר אתה חושב משהו, האם ועד כמה אתה מבין מה הנחות היסוד שאתה מניח על כל חלק של מחשבה שלך, שביחס אליו אתה חושב שמשהו הוא עובדה או פירוש. מה הנחות היסוד שלך שבגללן אתה חושב שמשהו הוא נכון או לא נכון.


ומהי הנחת היסוד הראשונה של כל הנחות היסוד? מהו השורש של כל הנחות היסוד? זאת כמובן הנחת היסוד ש יש הבדל בין יש לאין שזה כמובן עוד עניין אחר בפני עצמו.


לסיכום: אם אתה רוצה לדעת אם משהו הוא עובדה או פירוש, אם אתה רוצה לדעת להבדיל בין עובדה לפירוש, אז תחקור את הנושא של הנחות יסוד ושל ניתוח סיבתיות שזאת בעצם החשיבה הלוגית שבאמצעותה אתה מנתח את מה שאתה מגדיר כעובדות, כדי להסיק דבר מתוך דבר וככה תדע להבין יותר טוב, מהי עובדה ומהו פירוש עבורך. וככה תוכל להיצמד לאמת שלך וכולי.
סיבתיות לפני שנולדת השורש של הכל מהי עובדה עבורך בטוח במאה אחוז הבנה חושים שום דבר לא מחויב איך להיצמד הבדלה טעויות איך אני יודע משהו איך אתה מגדיר עובדה איך אתה מגדיר פירוש איך להבדיל בין עובדה לפירוש איך להבדיל בין פירוש לעובדה איך להבין את עצמי איך להבין את עצמך איך להיצמד איך להיצמד לאמת איך להיצמד לאמת שלך אמונה אמונה בזיכרון אמונה בחושים אמונות אמת אמת שלך ביחס למה האם משהו הוא עובדה או פירוש הבדל הבדלה הבדלים הנחה הנחות הנחות יסוד הנחת היסוד הראשונה הנחת יסוד ודאות זיכרון זיכרונות כמה משהו הוא עובדה להאמין להאמין בהנחות יסוד להבדיל להבדיל בין עובדה לפירוש להבדיל בין פירוש לעובדה להבין להבין את עצמי להבין את עצמך להיצמד להיצמד לאמת להיצמד לאמת שלך להפוך את העובדה לפירוש להפוך את העובדות לפירושים להפוך את הפירוש לעובדה להפוך את הפירושים לעובדות להפוך עובדה לפירוש להפוך פירוש לעובדה להציג עובדה כפירוש להציג פירוש כעובדה מה הנחות היסוד מה הנחות היסוד של העובדה מה הנחות היסוד של הפירוש מה הנחות היסוד שלך מה זה עובדה מה זה עובדה עבורך מה זה פירוש מה זה פירוש עבורך מושכל ראשון ניתוח הנחות יסוד עובדה עובדה או פירוש עובדה או פירוש ביחס למה עובדה או פרשנות עובדה ביחס למה עובדה ופירוש עובדה כפירוש עובדה לפירוש עובדה מול פירוש עובדה פירוש עובדות עובדות או פירושים עובדות ופירושים עובדות לפירושים עובדות מול פירושים עובדות פירושים פירוש פירוש או עובדה פירוש ביחס למה פירוש ועובדה פירוש כעובדה פירוש לעובדה פירוש מול עובדה פירוש עובדה פירושים או עובדות פירושים ועובדות פירושים לעובדות פירושים מול עובדות פירושים עובדות פרשנות או עובדה רמות שונות של וודאות רמות של וודאות
איך מנתחים תהליך? דוגמה לניתוח תהליך, ניתוח הנחות יסוד, איך להיות ממוקד מטרה? איזה שאלה לשאול? הנחת יסוד פנימית, הנחת יסוד חיצונית, איך מנתחים בעיה? איך למצוא פתרון? איך למצוא הנחת יסוד?
איך מנתחים תהליך? דוגמה לניתוח תהליך, ניתוח הנחות יסוד, איך להיות ממוקד מטרה? איזה שאלה לשאול? הנחת יסוד פנימית, הנחת יסוד חיצונית, איך מנתחים בעיה? איך למצוא פתרון? איך למצוא הנחת יסוד?
... דוגמה לניתוח תהליך, ניתוח הנחות יסוד, איך להיות ממוקד מטרה? איזה שאלה לשאול? הנחת יסוד פנימית, הנחת יסוד חיצונית, איך מנתחים ... פתרון? איך למצוא הנחת יסוד? איך מנתחים תהליך ... שאלות נכונות וזיהוי הנחות יסוד , הן פנימיות והן ... לתוצאה הרצויה. מהן הנחות יסוד פנימיות וחיצוניות? ... את החשיבות של זיהוי הנחות היסוד בשאלות שונות. הנחות יסוד פנימיות הן עקרונות ... ומחשבותיו האישיות. הנחות יסוד חיצוניות הן התפיסות ... הנכונות שמבוססות על הנחות היסוד האלה, ולוודא אם הן ... עוזרות להעמיק בניתוח הנחות היסוד של כל פעולה או החלטה. ... זו מחדש, ולבחון את הנחות היסוד של התשובות המתקבלות. ... התשובות נמצאות בהנחות היסוד העמוקות ביותר, ... מה יכול להשתנות בהנחות היסוד שלי?, אנו יכולים ... לאחר מכן לבדוק את ההנחות היסוד המלוות אותה. ככל ... לעומק, נגלה את ההנחות העמוקות והחשובות יותר. לדוגמה, ... לאכול?, יש לברר מהן ההנחות היסודיות שגורמות לו לבחור ... את הבחירה על בסיס הנחות חדשות. כיצד נוכל לפרק בעיות ... שלהן ולזהות את ההנחות שהן מבוססות עליהן. כאשר נפרק את ... איך מנתחים תהליך? מהן הנחות יסוד פנימיות וחיצוניות? איך לשפר את היכולת להנחות פתרון? כיצד להעמיק בשאלות ... וממוקדת. הדיון כלל את הנחות היסוד של תהליכים, כיצד נוכל ... פותרים בעיה. מהן הנחות יסוד פנימיות וחיצוניות ואיך ... אליעד הציג את רעיון ההנחות היסוד כחשוב ביותר בניתוח תהליך. הנחות יסוד פנימיות הן העקרונות ... בעבודתנו, בעוד שההנחות היסוד החיצוניות הן התפיסות ... שאלות שמבוססות על הנחות יסוד, ולוודא אם הן אכן ... המרכזי שלה ולזהות את הנחות היסוד שעליהם היא מבוססת. ... נבדקה על ידי חקירת הנחות היסוד של הפעולה. מהי הדרך ... בין שאלות שנוגעות להנחות יסוד פנימיות ואלה הנוגעות ...
כמה הנחות יסוד יש? כמה הנחות יסוד לחפש? למצוא הנחות יסוד, יותר מהנחת יסוד אחת, ניתוח הנחות יסוד, ניתוח תהליך, פירוק לגורמים, זיהוי הנחות יסוד, בדיקת הנחות יסוד, לפחות שתי הנחות יסוד
כמה הנחות יסוד יש? כמה הנחות יסוד לחפש? למצוא הנחות יסוד, יותר מהנחת יסוד אחת, ניתוח הנחות יסוד, ניתוח תהליך, פירוק לגורמים, זיהוי הנחות יסוד, בדיקת הנחות יסוד, לפחות שתי הנחות יסוד
... הנחות יסוד יש? כמה הנחות יסוד לחפש? למצוא הנחות יסוד, יותר מהנחת יסוד אחת, ניתוח הנחות יסוד, ניתוח תהליך, פירוק לגורמים, זיהוי הנחות יסוד, בדיקת הנחות יסוד, לפחות שתי הנחות יסוד מדוע תמיד קיימת יותר מהנחת יסוד אחת? כאשר בודקים או מנתחים נושא מסוים ומחפשים את הנחות היסוד שלו, אליעד כהן מסביר נקודה מרכזית: לעולם לא ניתן להסתפק בהנחת יסוד אחת בלבד. לפי אליעד, תמיד ובכל מקרה קיימות לפחות שתי הנחות יסוד, ולעיתים אף יותר. אם אדם סבור שהוא מצא רק הנחת יסוד אחת, ודאי שהוא טועה או שהוא מפספס הנחות נוספות. יכול להיות גם שההנחה האחת שנמצאה בכלל שגויה. אולם מה שבטוח, הוא שלא ניתן להסתפק בהנחה אחת בלבד. הסיבה לכך פשוטה: הנחת יסוד היא רעיון התומך ברעיון אחר או שממנו נגזרת מסקנה כלשהי. כדי שהרעיון יתמוך ברעיון אחר, הם חייבים להיות שני ... לו טוב, הרי שאלו לא שתי הנחות שונות אלא אותה הנחה בדיוק. זהו למעשה אותו רעיון בניסוחים שונים, ולכן זה אינו מועיל או מוסיף מידע חדש. מסיבה זו, חייבים לחפש את שתי ההנחות לפחות, שהן שונות באמת זו מזו. איך מזהים לפחות שתי הנחות יסוד בפועל? אליעד מביא דוגמה מוחשית של שולחן: אם אדם אומר אני רואה שולחן, נדמה שזו הנחת יסוד אחת בלבד. אבל בפועל, כאשר מנתחים זאת לעומק, רואים שיש לפחות שתי הנחות יסוד נפרדות: הנחת יסוד ראשונה: אני רואה משהו. הנחת יסוד שנייה: המשהו שאני רואה הוא שולחן. כך, באופן בלתי נמנע, תמיד קיימות לפחות שתי הנחות שונות, מפני שאם הרעיונות היו זהים לחלוטין, לא הייתה משמעות לאמירה שאחד מהם תומך בשני. המשמעות של תמיכה היא תמיד שיש שני ... להיות לפחות שני חלקים בכל הנחת יסוד? הסיבה העמוקה יותר שאליעד מסביר היא לוגית ופשוטה: כל דבר מורכב חייב להיות מורכב לפחות משני חלקים. עצם המושג ... היה לקרוא לו מורכב. מכיוון שהנחות יסוד הן מטבען רעיונות מורכבים - כל אחת מהן חייבת לכלול לפחות שני מרכיבים. אם ההנחה שלך הייתה פשוטה ולא מורכבת, לא היית צריך למצוא לה שום הנחת יסוד. האם אפשר להגיע ליותר משתי
הסקה מילולית, שאלות חשיבה מילולית, הכנה לפסיכומטרי, חשיבה לוגית, ההבדל בין כל לבין רק, ניתוח הנחות יסוד, מה ניתן להסיק? תרגול חשיבה מילולית, הכנה לפרק המילולי בפסיכומטרי, תרגול הבנה והסקה, פסיכומטרי מילולי
הסקה מילולית, שאלות חשיבה מילולית, הכנה לפסיכומטרי, חשיבה לוגית, ההבדל בין כל לבין רק, ניתוח הנחות יסוד, מה ניתן להסיק? תרגול חשיבה מילולית, הכנה לפרק המילולי בפסיכומטרי, תרגול הבנה והסקה, פסיכומטרי מילולי
... מילולית, שאלות חשיבה מילולית, הכנה לפסיכומטרי, חשיבה לוגית, ההבדל בין כל לבין רק, ניתוח הנחות יסוד, מה ניתן להסיק? תרגול חשיבה מילולית, הכנה לפרק המילולי בפסיכומטרי, תרגול הבנה והסקה, פסיכומטרי מילולי מהי חשיבה ... היא עוזרת בפסיכומטרי? חשיבה מילולית היא מיומנות של ניתוח והבנת משפטים, טענות והנחות יסוד. אליעד כהן מסביר שהיכולת להסיק מסקנות מטענות מילוליות היא קריטית בפרק המילולי בפסיכומטרי, שבו מוצגות טענות מחויבות ... לגבי כל חברי קבוצה מסוימת. לדוגמה, במשפט כל החתולים רודפים אחרי עכברים, מתוארת עובדה מוחלטת לגבי כל החתולים. לעומת זאת, כאשר נאמר רק חתולים רודפים אחרי עכברים, המשמעות משתנה לחלוטין: כאן אנו לא טוענים שכל חתול ... בוודאות מטענות אלו. לפי אליעד, אם יש ספק או אי ודאות, צריך להכיר בכך ולא להניח הנחות שגויות. איך ניגשים לשאלות הסקה כאשר יש ספקות ואי ודאות? כשיש ספק בשאלה מילולית או חוסר ודאות, אליעד מסביר שחשוב קודם כל לכתוב ... מסובכות יותר, משום שעל מנת לענות עליהן נכון יש לבצע ניתוח לוגי מדוקדק ולא להניח הנחות שאינן מוכחות חד - משמעית. הבדל בין כל לרק מה זה הסקה מילולית? איך לתרגל חשיבה מילולית? הכנה לפרק המילולי בפסיכומטרי מה ניתן ...
ניתוח הנחות יסוד של שאלה, גם ורק בהנחות יסוד של שאלה, האם ניתן להשיג מטרה רק בדרך כלשהי? שאלת גם או רק, האם גם או רק? סוגים של שאלות, שאלת האם ואיך, שאלה מסוג האם, שאלה מסוג איך, ניתוח שאלה, הנחת יסוד של גם או רק
ניתוח הנחות יסוד של שאלה, גם ורק בהנחות יסוד של שאלה, האם ניתן להשיג מטרה רק בדרך כלשהי? שאלת גם או רק, האם גם או רק? סוגים של שאלות, שאלת האם ואיך, שאלה מסוג האם, שאלה מסוג איך, ניתוח שאלה, הנחת יסוד של גם או רק
ניתוח הנחות יסוד של שאלה, גם ורק בהנחות יסוד של שאלה, האם ניתן להשיג מטרה רק בדרך כלשהי? שאלת גם או רק, האם גם או רק? סוגים של שאלות, שאלת האם ואיך, שאלה מסוג האם, שאלה מסוג איך, ניתוח שאלה, הנחת יסוד של גם או רק מהן הנחות היסוד המסתתרות בשאלות מסוג גם או רק? בשיחה זו, אליעד כהן עוסק באופן מפורט בניתוח הנחות יסוד של שאלות מסוג גם או רק, בעזרת דוגמאות מחיי היום - יום וניתוח לוגי מעמיק. הוא מבהיר תחילה שהניתוח מיועד להבין לעומק מה מסתתר מאחורי כל שאלה שמתחילה במילים האם ניתן, כאשר שאלה כזו כבר טומנת בחובה כמה הנחות יסוד שלא תמיד ברורות לשואל עצמו. מה משמעות שאלות מסוג האם ניתן? כאשר אדם שואל האם ניתן להשיג סיפוק מיני לא רק באמצעות אקט מיני? הוא קודם כל מניח שיש דבר כזה שנקרא סיפוק מיני, ושאפשר בכלל להגיע אליו. ללא ההנחה הזו, לא הייתה עולה השאלה מלכתחילה. לכן, הדבר הראשון שאליעד עושה הוא לבדוק אילו הנחות יסוד מקדימות השאלה מכילה. הוא מסביר שהשואל כבר מניח: שקיים דבר שנקרא סיפוק מיני. שניתן באופן כללי להגיע לסיפוק הזה. רק אחרי ההנחות האלו ניתן לשאול הלאה. כיצד נבחין בין גם לבין רק בשאלות שלנו? אליעד מסביר בפירוט שאם אדם שואל האם ניתן להגיע לסיפוק מיני רק בדרך של ... שאלה כזו, יש שתי אפשרויות מרכזיות: הוא מניח שייתכן להיכנס לבית רק מהדלת, ומבקש לוודא אם ההנחה הזו נכונה. או שהוא מניח שייתכן שאפשר להיכנס גם בדרכים נוספות מעבר לדלת. אליעד מדגיש שהשואל לא בהכרח מניח באופן חד - משמעי שיש רק ... שאולי קיימת דרך נוספת, והוא שואל בו - זמנית גם אם זה אפשרי וגם כיצד מבצעים זאת. האם תלות פירושה בהכרח רק? בהמשך ההסבר, אליעד מתייחס למושג תלות ומנתח לעומק את משמעותו בשאלות. כשמשהו תלוי במשהו אחר, האם זה אומר שהוא תלוי רק בו? ... אינה בהכרח מעידה על רק. וזו נקודה חשובה שאליעד מבהיר לאורך הדיון. מה המסקנה החשובה לגבי הנחות יסוד בשאלות מסוג זה? המסקנה המרכזית שאליעד מציג בשיחה זו היא שכל שאלה שמתחילה בהאם ניתן או כוללת מילים כמו רק או גם, מכילה בתוכה הנחות יסוד סמויות שיש לחשוף אותן. חשיפת ההנחות הללו מאפשרת להבין לעומק יותר את השאלה עצמה ואת כוונת השואל. לדבריו, כשאנו מתמודדים עם שאלות מסוג זה, חשוב לבדוק היטב מה בדיוק השואל מניח, מה הוא לא מניח, ואילו אפשרויות הוא משאיר פתוחות בעצם ניסוח השאלה. ניתוח הנחות יסוד בשאלות הבדל בין גם לרק מה פירוש תלוי במשהו? איך לזהות הנחות יסוד? האם יש רק דרך אחת להשיג מטרה? ...
ניתוח השאלה איך, ניתוח השאלה האם, לשאול איך או האם, איך לשאול איך? האם לשאול האם? סוגים של שאלות, הנחות היסוד של השאלה, איך לשאול שאלות בצורה נכונה? שאלה נכונה, שאלה לא נכונה, ניתוח הנחות יסוד של שאלה, לשאול האם או איך
ניתוח השאלה איך, ניתוח השאלה האם, לשאול איך או האם, איך לשאול איך? האם לשאול האם? סוגים של שאלות, הנחות היסוד של השאלה, איך לשאול שאלות בצורה נכונה? שאלה נכונה, שאלה לא נכונה, ניתוח הנחות יסוד של שאלה, לשאול האם או איך
... השאלה איך, ניתוח השאלה האם, לשאול איך או האם, איך לשאול איך? האם לשאול האם? סוגים של שאלות, הנחות היסוד של השאלה, איך לשאול שאלות בצורה נכונה? שאלה נכונה, שאלה לא נכונה, ניתוח הנחות יסוד של שאלה, לשאול האם או איך מהן ההנחות שמאחורי השאלה איך? בכל פעם שאדם שואל שאלה שמתחילה במילה איך, הוא מניח באופן אוטומטי שיש אפשרות או דרך כלשהי לבצע או להשיג את הדבר שהוא מעוניין בו. ... רושם של אדם רציני? רק אחרי שהמטרה מוגדרת היטב, אפשר להציע את הדרך הטובה ביותר להשגת אותה מטרה ספציפית. האם כל שאלה של איך מבוססת על אותה הנחת יסוד? כל שאלה שמתחילה באיך נובעת מהנחות יסוד מסוימות: שיש אפשרות להשיג את המטרה. שלא בטוח כמה אפשרויות קיימות, או שיש יותר מאפשרות אחת. שיש צורך לבחור את האפשרות הטובה ביותר מבין כמה ... שיש ספק לגבי קיומן של אפשרויות נוספות? האם הוא צריך לשאול קודם האם המטרה אפשרית בכלל? מהי המטרה המדויקת שעומדת מאחורי השאלה שלו? הבנת ההנחות האלה מאפשרת לשואל לשאול שאלות מדויקות יותר, ולמי שעונה על השאלות - לספק תשובות יעילות ומדויקות יותר. שאלות פתוחות הנחות יסוד איך להשיג מטרות האם אפשר לעשות משהו? סוגי שאלות מהן הנחות היסוד בשאלת איך? כאשר אדם שואל איך, הוא מניח שיש דרך או אפשרות לבצע את הפעולה או להשיג את המטרה שהוא מעוניין בה. לדוגמה, אם אדם שואל איך להגיע ... ביותר. בלי להבין את המטרה, לא ניתן לספק תשובה נכונה ומועילה. האם כל שאלה של איך נובעת מאותו תהליך חשיבה? בבסיס כל שאלה של איך עומדות הנחות יסוד שונות. השואל מניח שיש אפשרות לבצע את מה שהוא רוצה להשיג, ושייתכן שיש יותר מדרך אחת לעשות זאת. כל שאלה של איך כוללת את ההנחה שבין אם יש דרך אחת ובין אם יש יותר, השואל מבקש להבין את הדרך הנכונה ביותר, המתאימה ביותר למטרה שהוא רוצה להשיג. שאלות פתוחות הנחות יסוד איך להשיג מטרות האם אפשר לעשות משהו סוגי שאלות ...
מושכל ראשון מחויב המציאות - מה הם?
מושכל ראשון מחויב המציאות - מה הם?
מושכל ראשון מחויב המציאות - מה הם? מהו מושכל ראשון ומה פירוש הביטוי מחויב המציאות? מושכל ראשון הוא מושג בסיסי בפילוסופיה שאינו דורש הוכחה או למידה מוקדמת, מפני שהאדם יודע אותו באופן אינטואיטיבי ומיידי. אליעד כהן מסביר שמושכל ראשון הוא מושג שנתקל בו כל מי שחוקר את האמת. מדובר בידיעה בסיסית שהאדם יודע מעצמו, ללא צורך בלימוד חיצוני, ושהאדם אינו מסוגל לא לדעתה או לשכוח אותה. כיצד ידיעות של האדם ... אחרות בסיסיות יותר, כמו מהו רעב, מהו שובע, ומהו רצון. כך, כל ידיעה נשענת על ידיעות עמוקות יותר, בסיסיות ומחויבות. איך מגיעים לידיעה של מושכל ראשון? אליעד כהן מתאר תהליך שבאמצעותו האדם יכול להגיע לידיעת המושכל הראשון. התהליך כולל בדיקה של כל הידיעות הקיימות שלו, תוך ניסיון לבחון האם הידיעה הזאת היא הכרחית ... אצלו מלידה, ולכן לא לימדו אותו אותה והוא אף פעם לא יכול לשכוח אותה. אך דווקא בגלל הברור מאליו הזה, קשה לאדם לזהות או להגדיר מהו אותו מושכל ראשון. מהי ידיעת האמת ומה הקשר שלה למושכל הראשון? אליעד כהן מדגיש כי ידיעת האמת, שעליה הוא מדבר לעיתים קרובות, היא למעשה ידיעת הקשר בין המושכל הראשון לשאר הדברים במציאות. האמת נתפסת כדבר הכי יציב במציאות מפני שהיא מבוססת על אותו מושכל ראשון - ידיעה אחת שהיא מחויבת באופן מוחלט ואי אפשר שלא לדעת אותה. אדם שרוצה למצוא את האמת צריך להיות מודע למושכל הראשון. הדרך לעשות זאת היא באמצעות בחינת כל ידיעה, ... להגיע להכרה של המושכל הראשון ולהבין שזו הידיעה היציבה ביותר שקיימת במציאות. הבנה זו מובילה לידיעת האמת ולתפיסת המציאות כישות אחת. מהו מושכל ראשון? מה ההבדל בין מחויב לאפשרי? מהי ידיעת האמת? כיצד לזהות ידיעות בסיסיות? מהו הדבר שאי אפשר לא לדעת? איך בודקים אם ידיעה מחויבת או אפשרית? מהו מושכל ראשון? מושכל ראשון זהו מושג שמי שמחפש נתקל במושג. דבר שאין צורך להוכיח אותו. הדבר שהוא יודע בעצמו בלי ללמוד אותו. העניין של המושכל הראשון נתבונן כי לאדם יש ... ידיעה שיש כדור הארץ כוללת בתוכה ידיעות אחרות שבלעדיהן ידיעה של כדור הארץ לא יכולה להיות קיימת. אם לא היית יודע שובע לא היית יודע רעב. מושכל ראשון זוהי ידיעה שאי אפשר שלא לדעת אותה. כל הידיעות שמלמדים את האדם אדם יכול לא לדעת אותו. אם קיימת אפשרות לא לדעת זהו לא מושכל ראשון. יש דבר אחד שאי אפשר לא לדעת. כל ידיעה מבוססת על משהו אחר. הידיעה כדור הארץ על זה שיש כדור הארץ ויש עיגול הידיעה שאדם יודע את קיום כדור הארץ אתה אומר בעצם אני קיים. תמיד יש ידיעות פנימיות יותר. הדבר אותו אי אפשר לא לדעת ושאותו אף אחד לא לימד את האדם גם אי אפשר לא לשכוח אותו ידיעת האמת פירושו ידיעת המושכל הראשון זה ידיעת חיבור המושכל הראשון לשאר הדברים. הדבר היציב ביותר זו האמת. האדם לא מסוגל להגדיר את זה מרוב שזה מתבקש מאליו האדם יודע מרוב שהוא לא ... או אפשרי האם הידיעה הזו נכונה? על כל ידיעה אפשר לא לדעת שאתם קיים, יש אפשרות שלא תהיה קיים זה לא מוכרח שלא תהיה קיים האם הידיעה מחויבת. מושכל ראשון פירושו דבר שלא צריך ללמוד אותו ושאי אפשר לא לדעת אותו והאדם מרוב שאי אפשר לא לדעת אותו האדם לא יודע אותו האדם צריך להיות מודע למושכל הראשון האם זה מחויב ...
מושכל ראשון מחויב המציאות - מה הם?
מושכל ראשון מחויב המציאות - מה הם?
מושכל ראשון מחויב המציאות - מה הם? מהו מושכל ראשון ומחויב המציאות? מושכל ראשון ומחויב המציאות הם מושגים שמתארים את הידיעה הבסיסית ביותר, ידיעה שאינה ניתנת להוכחה ואינה דורשת לימוד משום שאי אפשר לא לדעת אותה. כל ידיעה שיש לאדם, כמו מהו שולחן, מהו כדור הארץ או אפילו הרגשה של רעב, תמיד תלויה בידיעות אחרות. מושכל ראשון, לעומת זאת, הוא הידיעה שעליה מבוססות כל שאר הידיעות ואינה תלויה בשום ידיעה אחרת. למה כל ידיעה תלויה בידיעות אחרות? כל ידיעה שיש לאדם קשורה תמיד לידיעות נוספות. לדוגמה, ... כזה רעב, שיש אני ושיש דבר כזה רצון. מה מייחד את המושכל הראשון מידיעות אחרות? בשונה מידיעות רגילות שניתן ללמוד אותן וניתן גם לשכוח אותן, מושכל ראשון הוא דבר שאדם מעולם לא למד, אי אפשר לשכוח אותו, ולא קיימת אפשרות שלא לדעת אותו. מושכל ראשון הוא הידיעה היסודית והבסיסית ביותר, שכל הידיעות האחרות מבוססות עליה. זהו הדבר היחיד שהאדם יודע מעצמו ללא צורך בלימוד וללא אפשרות של שכחה. לדוגמה, הידיעה שיש כדור הארץ ... מחויבת. המושכל הראשון הוא אותה ידיעה אחת שאינה מאפשרת שום אפשרות אחרת, כלומר, ידיעה שחייבת להיות נכונה תמיד וללא תנאי. איך לגלות מהו מושכל ראשון? כדי לגלות את המושכל הראשון, האדם צריך לשאול את עצמו לגבי כל ידיעה וידיעה שיש לו, האם הידיעה הזו מחויבת או שהיא רק אפשרית. לדוגמה, כשאדם יודע שכדור הארץ עגול, הוא צריך ... שאפשר גם שלא לדעת זאת? כשאדם ממשיך לשאול כך לגבי כל ידיעה וידיעה, הוא מגיע בסופו של דבר לידיעה אחת שלא יכולה להיות אחרת - המושכל הראשון. מושכל ראשון הוא אותו הדבר שאי אפשר לא לדעת אותו, והוא הידיעה הבסיסית שעליה מבוססות כל הידיעות האחרות. מדוע קשה להבחין במושכל הראשון? המושכל הראשון הוא כל כך ברור ומובן מאליו, עד ... נכון. המודעות לידיעה זו יוצרת יציבות נפשית וידיעה ברורה על האמת, שיכולה להשפיע על תפיסת המציאות ועל אופן ההתנהלות של האדם בעולם. לסיכום, מושכל ראשון או מחויב המציאות הוא הדבר היחיד בעולם שאי אפשר לא לדעת אותו, הוא לא דורש לימוד ולא ניתן לשכוח אותו. כל אדם כבר יודע אותו מבלי להיות מודע לכך. הדרך להגיע להבנתו היא לשאול לגבי כל ידיעה אם היא מחויבת או אפשרית, ובסופו של דבר, להבחין בידיעה היחידה שהיא מחויבת המציאות באופן מוחלט. מהו מושכל ראשון? מה זה מחויב המציאות? איך לזהות ידיעה בסיסית? מה ההבדל בין ידיעה אפשרית לידיעה מחויבת? מהי הידיעה היחידה שאי אפשר לא לדעת? איך מגיעים לידיעת האמת? מהו מחויב המציאות מושכל ראשון? פירושו - דבר שאין צורך להוכיח אותו. שהאדם יודע את הדבר הזה בלי שיצטרך ללמוד אותו. ולכל אדם יש הרבה ידיעות. אדם יודע מה זה שולחן, וכן האלה שאר ידיעות. כל ... נוספות מחויבות. לשל ידיעה שאדם רעב, היא כולל ידיעה שיש רעב ויש אני ויש רצון וגם ידיעת רעב. כל ידיעה מבוססת על ידיעות נוספות אחרות. מהו מושכל ראשון? כל הידיעות שמלמדים את האדם הוא יכול גם לא לדעת אותם, אם לא ידע = קיימת אפשרות לא לדעת. אבל במציאות שלנו יש דבר אחד שאותו אי אפשר לא לדעת כי עליו מבוססות כל הידיעות. ... שאתה קיים. בכל הידיעות כולן יש ידיעות פנימיות שכולל אותן. ויש ידיעה אחת שאותה לא לימדו את האדם ובנוסף לזה אי אפשר לשכוח אותו. ידיעת האמת פירושו ידיעת המושכל הראשון. בעצם חיבור המשוכל הראשון לשאר הדברים. מהו הדבר היציב ביותר שיש? האמת. היא מחויבת המציאות. כל אחד ואחד יודע את הידיעה הזו, הוא לא מסוגל להגדיר את זה, כי זה דבר שאי אפשר לא לדעת את זה. כי אין לזה בעצם שום חידוש. ואף על פי כן מי שרוצה לדעת מהו מחויב המציאות או מהו מושכל ראשון, עליו לברר זאת על ידי שישאל מהו הדבר שהוא יודע, האם הוא מחויב המציאות או לא? למשל הידיעה שאתה קיים, אם יש אפשרות שלא תהיה קיים, סימן שאין זה מחויב המציאות, עד שמגיעים ...
אקסיומות, מחויב המציאות, מושכל ראשון, אקסיומה, הנחות יסוד, לוגיקה, מה חייב להיות קיים? מהו אלוהים? מהות המציאות, יש ואין, מהו קיום? מהי מציאות? מהו מחויב המציאות? להוכיח הוכחות
אקסיומות, מחויב המציאות, מושכל ראשון, אקסיומה, הנחות יסוד, לוגיקה, מה חייב להיות קיים? מהו אלוהים? מהות המציאות, יש ואין, מהו קיום? מהי מציאות? מהו מחויב המציאות? להוכיח הוכחות
... מחויב המציאות, מושכל ראשון , אקסיומה, הנחות יסוד, לוגיקה, מה חייב להיות קיים? מהו אלוהים? מהות המציאות, יש ואין, מהו קיום? מהי מציאות? ... של מהות הקיום. אליעד כהן שואל שאלות יסודיות בנוגע למהות העולם, האמונה בקיומם של הדברים, האם כל מה שקיים חייב להיות כאן, ומהו העקרון המחויב במציאות. מהי אקסיומה ומהו מחויב המציאות? אקסיומות הן הנחות יסוד שאותן אנו מקבלים כעובדות או כמציאות מבלי להוכיח אותן. לדוגמה, האקסיומה שהמציאות קיימת, או שהזמן מתקדם בכיוון אחד. כל דבר ...
האם יש מושכל ראשון? האם יש נטייה מולדת? האם יש בחירה חופשית? האם יש דעה מולדת? רצון חופשי, חופש הבחירה, נטייה טבעית
האם יש מושכל ראשון? האם יש נטייה מולדת? האם יש בחירה חופשית? האם יש דעה מולדת? רצון חופשי, חופש הבחירה, נטייה טבעית
... יש מושכל ראשון? האם יש נטייה מולדת? האם יש בחירה חופשית? האם יש דעה מולדת? רצון חופשי, חופש הבחירה, נטייה טבעית האם יש דעות ונטיות מולדות או שהכל ... איתו הוא מוגבל על ידי עצם העובדה שאינו בוחר אותו. אם אין בחירה חופשית, אין משמעות לשאלה אם משהו מולד או לא, כי בכל מקרה אין לאדם שליטה עליו. האם שפה היא מולדת או ... לא בהכרח שוללת בחירה חופשית. העובדה שמשהו מולד לא אומרת שאין אפשרות לשנות או להשפיע עליו. זה רק אומר שהנטייה הבסיסית קיימת באופן טבעי, אך האדם עדיין יכול לנסות להתנגד ...
אמונה בחושים, להאמין לחושים, להטיל ספק בחושים, אין הבדל בין יש לאין, יש חיסרון בכל דבר, יש יתרון בכל דבר, מאה אחוז שלמות, החיים כמשחק, תמיד יש חיסרון, טוב או רע
אמונה בחושים, להאמין לחושים, להטיל ספק בחושים, אין הבדל בין יש לאין, יש חיסרון בכל דבר, יש יתרון בכל דבר, מאה אחוז שלמות, החיים כמשחק, תמיד יש חיסרון, טוב או רע
אמונה בחושים, להאמין לחושים, להטיל ספק בחושים, אין הבדל בין יש לאין, יש חיסרון בכל דבר, יש יתרון בכל דבר, מאה אחוז שלמות, החיים כמשחק, תמיד יש חיסרון, טוב או רע מהם חמשת הנושאים המרכזיים בהרצאה של אליעד כהן על אמונה בחושים וחשיבותה? הרצאה זו עוסקת במושג האמונה בחושים ובתפיסת מציאות באמצעותם. במהלך השיחה, אליעד כהן מציע רעיונות עמוקים על האמונה בחושים, היכולת להטיל ספק ... רק מה שחושים שלנו מסוגלים להרגיש ולראות. כל החוויות שלנו הן נובעות מהתפיסה החושית שלנו, וכל חוויות מציאות הן תולדה של צורת קליטת המידע ופרשנותו. מהו הדיון אודות אמונה בחושים וההשפעה של הימצאות ... מה שמהווה מציאות עבורנו הוא תוצאה של מה שאנחנו קולטים בחושים. שאלת המפתח הייתה האם אם אנו לא קולטים דבר מסוים, האם הוא קיים בכלל. הכוונה היא לבחון אם יש לנו אפשרות להאמין במה שלא ניתן לראות או לשמוע. ... רואים או חווים, כל דבר למעשה יכול להתפרש בדרכים שונות. לדוגמה, במהלך השיחה הזכירו את הדימוי של בקבוק שנמצא בחדר. זה גרם לכך שכל אחד מהמשתתפים יכול להתרכז אחרת, בהנחה שהחפצים או האובייקטים בסביבה ... להציג את הרעיון שאדם יכול להרגיש חיסרון גם כשנראה שאין בעיה. כל חיסרון יכול להתפרש בדרכים שונות, וההבנה של זה יכולה לשנות את הדרך שבה אדם רואה את עצמו ואת העולם. אמונה בחושים הבדל בין יש לאין ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על עובדה או פירוש ביחס למה, עובדה ביחס למה, מה הנחות היסוד של העובדה, מה הנחות היסוד של הפירוש, מה זה עובדה עבורך? מה זה פירוש עבורך? איך אתה מגדיר עובדה? איך אתה מגדיר פירוש? איך להבדיל בין עובדה לפירוש? רמות שונות של וודאות, האם משהו הוא עובדה או פירוש? הנחת היסוד הראשונה, איך להיצמד לאמת שלך? ניתוח הנחות יסוד, איך להבין את עצמך? מושכל ראשון, להאמין בהנחות יסוד, אמונה בחושים, אמונה בזיכרון, מה הנחות היסוד שלך? רמות של וודאות, איך אני יודע משהו?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: אשליות אופטיות, איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להשיג איזון נפשי? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? דיכאון? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אשליות אופטיות, איך למצוא זוגיות? איך לשתול מחשבות? איך להיות מאושר ושמח? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לחנך ילדים? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להעריך את עצמך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם גירושין? איך לקבל החלטות? איך לשנות תכונות אופי? איך לעשות יותר כסף? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להיגמל מהימורים? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בראיון עבודה? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להעביר ביקורת בונה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשכנע אנשים ולקוחות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש הבדל בין חלום למציאות? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה העולם קיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה יש רע בעולם? בשביל מה לחיות? למה לא להתאבד? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? האם הכל אפשרי? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? איך נוצר העולם? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה יש רע וסבל בעולם? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? האם המציאות היא טובה או רעה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש בחירה חופשית? האם יש משמעות לחיים? האם לדומם יש תודעה? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קואצ'ר אישי, קואצ'ר, מאמן אישי קשב וריכוז בנושא אשליות אופטיות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 1.2539 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 16:38:48 - wesi1