אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לא רוצה אבל עושה - למה כולם עושים תמיד *נגד* רצונם? ✔ האם אדם באמת עושה את מה שהוא רוצה? אחת האשליות הגדולות של האדם היא התחושה... - אליעד כהן...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
10:02לא רוצה אבל עושה - למה כולם עושים תמיד *נגד* רצונם?
האם אדם באמת עושה את מה שהוא רוצה?

אחת האשליות הגדולות של האדם היא התחושה שהוא עושה בדיוק את מה שהוא רוצה. על פי אליעד כהן, למרות שאנשים נוטים לומר "עשיתי בדיוק את מה שרציתי", בפועל, אף אדם לא באמת עושה את מה שהוא רוצה. כל פעולה שאדם עושה מכוונת להשגת מטרה כלשהי. לדוגמה, כאשר אדם משחק משחק להנאתו, הוא לא נהנה מעצם המשחק, אלא מההנאה שהמשחק גורם לו להרגיש. כלומר, אפילו פעולות שנתפסות כנעימות וככיף הן אמצעי למטרה אחרת.

מה באמת מניע אותנו לפעולה?

ההסבר שאליעד נותן הוא שכל פעולה שלנו נעשית כדי להימלט מריקנות קיומית או מדיכאון קיומי. האדם כל הזמן חש חיסרון פנימי, ולמעשה הוא אינו יודע בדיוק לשם מה הוא חי. הוא מחפש תחושת סיפוק, ולכן כל פעולה שלו מכוונת לספק את הרצון שלו למלא את החיסרון. לדוגמה, כשאדם הולך לחדר כושר, הוא לא נהנה מהמאמץ עצמו. אם היה אפשר להשיג את אותה תחושת סיפוק בלי המאמץ, הוא היה בוחר בכך. המאמץ עצמו הוא לא מקור ההנאה, אלא התחושה שהאדם טוב יותר משהוא היה קודם לכן.

מה זאת אומרת לרצות באמת את מה שאתה עושה?

לפי אליעד כהן, לרצות באמת את מה שאתה עושה, פירושו שאתה נהנה מעצם העשייה ולא משום תוצאה עתידית שהעשייה מביאה. הוא נותן דוגמה של אדם שסוחב שק מלט בבניין. אם האדם היה אומר ששיא שאיפותיו הוא רק לסחוב שק מלט ולא משנה לו כלל מה יהיו ההשלכות של הפעולה, לא איכפת לו אם יירו בו או יגרמו לו כאב, הוא רק רוצה להרגיש את השק על גבו - זה אדם שבאמת רוצה את מה שהוא עושה. אדם כזה לא מעוניין בשום תוצאה מלבד העשייה עצמה. הוא לא מנסה להרגיש טוב יותר ולא מחפש שום דבר נוסף. זוהי ההנאה מעצם העשייה בלבד.

האם אנחנו נהנים מהעשייה או מתוצאותיה?

רוב האנשים אינם נהנים מעצם הפעולה שהם עושים. אם היו מקבלים את אותו רגש טוב ללא העשייה עצמה, הם היו מעדיפים זאת. לדוגמה, אדם שעובד בבניין ובונה בית אינו נהנה מעצם סחיבת המלט והקושי הכרוך בכך, אלא מהתוצאה הסופית - הבית הבנוי. מכאן ברור שרובנו מונעים על ידי התוצאה ולא על ידי ההנאה הישירה מהפעולה עצמה.

מהו שחרור מהרצון ולמה הוא חשוב?

אליעד טוען שהמצב האידיאלי מבחינתו של אדם הוא מצב בו הוא אינו רוצה דבר. כל עוד יש לאדם רצון, הוא נמצא במאבק פנימי תמידי. כל פעולה נעשית למען מילוי הרצון, כדי להפסיק לרצות, וכך בעצם הפעולות שלנו הן תמיד אמצעי ולא מטרה. מי שמסוגל להגיע למצב בו הוא משוחרר לגמרי מהרצון להרגיש טוב יותר, מסוגל ליהנות באמת מעצם העשייה עצמה ללא תלות בשום תוצאה או הנאה נוספת.

האם למידה מתוך אתגר היא רצון אמיתי?

אליעד נותן דוגמה מעולם הלמידה והחינוך. כאשר אדם מעוניין ללמוד מתמטיקה לא בשביל פרנסה אלא כי הוא חש אתגר אישי מהנושא, הוא מונע מרצון אמיתי. הרצון האמיתי כאן הוא לא התוצאה של מקצוע או פרנסה, אלא ההבנה העמוקה עצמה של התחום. האדם שואל את עצמו למה הוא לומד דווקא מתמטיקה ולא תחום אחר, והתשובה היא כי זה הנושא שמאתגר אותו בצורה אישית וייחודית יותר מכל נושא אחר. מבחינתו, לו היה בוחר נושא אחר, היה מרגיש תחושת פספוס. זהו רצון פנימי אותנטי, שלא מושפע ישירות מתוצאה חיצונית או פרנסה.

האם כל רצון חייב להיות קשור לפרנסה?

לא כל רצון חייב להיות קשור לפרנסה. ישנם רצונות שמונעים רק מתוך עניין אישי ואתגר פנימי. לדוגמה, אדם שרוצה ללמוד מתמטיקה ברמה גבוהה עשוי להכיר בכך שאין לו תועלת כלכלית ישירה מהתחום, אך זה לא מפריע לו, כי עצם הלמידה היא המטרה האמיתית. אדם כזה יכול לשלב בין לימודי מתמטיקה ללימודי מחשבים לא מתוך חובה או אילוץ, אלא מתוך רצון אותנטי. לעיתים, פרנסה יכולה להיות יתרון נוסף לרצון הפנימי, אך היא לא תנאי הכרחי לקיומו של רצון אמיתי ואותנטי.

מדוע כל אדם צריך להתבונן ברצון שלו?

אליעד ממליץ לכל אדם להתבונן בעצמו ולחקור לעומק את המניעים שלו. אדם צריך לשאול את עצמו מה הוא באמת רוצה ומה מניע אותו. האם הוא עושה דברים כי הוא באמת רוצה אותם, או שהוא מנסה לברוח מחוסר סיפוק וריקנות קיומית? ההתבוננות הזאת תאפשר לאדם להבין את עצמו בצורה עמוקה יותר ולשאוף להגיע למצב שבו הוא מסוגל ליהנות באמת ובשלמות מעצם העשייה שלו, ללא תלות בשום גורם חיצוני.
לא רוצה אבל עושה - למה כולם עושים תמיד נגד רצונם?

האם כל פעולה שאדם עושה נועדה להשיג מטרה מסוימת?

כל פעולה שאדם מבצע נועדה להשיג מטרה כלשהי, גם אם היא נראית כמו משהו שנעשה לשם הנאה. לדוגמה, כשאדם הולך לחדר כושר, הוא לא נהנה מהמאמץ עצמו, אך הוא עושה זאת מתוך רצון להשיג את התוצאה הרצויה - בריאות טובה יותר או גוף חטוב. כל מה שאדם עושה נועד להשיג משהו - גם אם הוא לא תמיד מודע לכך. המטרה האמיתית מאחורי כל פעולה היא לרוב לספק לאדם פתרון לריקנות הקיומית או לדיכאון הקיומי שבו הוא נמצא. כלומר, אף אדם לא עושה את מה שהוא באמת רוצה, אלא כל פעולה נועדה להשיג משהו אחר - לרוב תחושת סיפוק או הנאה עתידית.

האם אדם באמת עושה את מה שהוא רוצה?

אם אדם היה עושה את מה שהוא רוצה באמת, הוא היה מבצע את הפעולה לשם הפעולה עצמה, ולא מתוך מטרה להשיג תוצאה עתידית. לדוגמה, אם אדם היה נהנה רק מעצם העשייה של עבודה פיזית קשה כמו לסחוב מלט, הוא היה יכול להגיד ששאיפתו היא להיות פועל בבניין ולהרגיש את המאמץ עצמו, ולא את התוצאה של עבודתו. אם העבודה אינה מספקת אותו או לא גורמת לו הנאה, הוא לא באמת רוצה את העבודה עצמה אלא את התוצאה שהיא מביאה.

מה זאת אומרת לרצות את מה שאתה עושה?

לרצות את מה שאתה עושה, פירושו ליהנות מעצם העשייה, לא מהתוצאה שהיא מביאה. מדובר על חוויית שיא שנגרמת על ידי העשייה עצמה, ולא על ידי המטרה שהיא משרתת. לדוגמה, אם אדם בוחר לעבוד בבניין כי זה נותן לו הנאה ישירה מהמאמץ, ולא מתוך רצון למשהו אחר, אז הוא באמת רוצה את מה שהוא עושה. אם הפעולה גורמת לו להרגיש טוב והוא לא מונע על ידי רצון למטרה אחרת, הוא לא מונע על ידי דיכאון קיומי, אלא פשוט נהנה מהעשייה.

האם אנחנו פועלים כדי למלא רצון או כדי להפסיק לרצות?

הדברים שהאדם עושה בדרך כלל נועדו למלא רצון פנימי, אך פעמים רבות הוא עושה אותם גם כדי להפסיק לרצות. לדוגמה, אדם שעובד קשה כדי לרכוש פריטים יקרים או לעשות כסף, לא עושה זאת מתוך רצון לעשייה עצמה, אלא כדי למלא רצון או להימנע מריקנות. אם אדם היה יכול להפסיק לרצות ולחיות בצורה של שחרור מוחלט מהרצון, הוא היה יכול ליהנות מעצם העשייה, ולא מהתוצאה שתהיה לה.

מה זה אומר לחקור את הרצון הפנימי?

ישנם אנשים שמעוניינים ללמוד תחום מסוים, כמו מתמטיקה, לא מתוך רצון להשתמש בה בתחום אחר כמו מחשבים, אלא מתוך אהבה או עניין אישי בתחום. האדם שואל את עצמו למה הוא בוחר ללמוד מתמטיקה, ומה מניע אותו ללמוד אותה בצורה מעמיקה. הכוונה כאן היא להבין את המניעים הפנימיים - האם הרצון ללמוד נובע מתוך אתגר אישי או מתוך הצורך להיענות לדרישות מקצועיות? לפעמים הרצון ללמוד הוא תוצאה של אתגר פנימי, תחושת סיפוק שמתקבלת מההבנה העמוקה של נושא מסוים, ולא דווקא מהתוצאה שתהיה לו מכך בחיים המקצועיים.

האם כל רצון צריך להיות בהכרח קשור לפרנסה?

לפעמים הרצון ללמוד ולהתמקצע בתחום מסוים לא קשור ישירות לשאלה של פרנסה, אלא לרצון הפנימי של האדם להתפתח ולהשיג ידע. במקרה של אדם שמעוניין לשלב בין מתמטיקה למחשבים, ייתכן שהוא לא מתעניין בפרנסה ישירה אלא בתהליך הלמידה עצמו. פרנסה עשויה להיות צד נוסף לרצון, אך לא בהכרח הדבר המרכזי. הרצון האמיתי יכול להיות ידע והתפתחות אישית.
כל פעולה שאדם עושה בעולם הוא עושה אותה כדי להשיג מטרה כלשהי, גם אדם שמשחק לכייף, אתה עושה לכייף אתה רוצה לכייף ולא לעשייה, הולך לחדר כושר אבל לא נהנה מהמאמץ. תמיד כל מה שאדם עושה כדי להשיג אושר שנמצא שמה. העיקר, תמיד האדם מנסה להשיג משהו אחר, כל פעולה כדי להשיג משהו אחר אפילו מחשבות בשביל משהו מסויים, כל מה שאדם עושה זה כדי להשיג משהו. כל הפעולות נועדו כדי שאדם ייפתר מהריקנות הקיומית שלו, הוא מנסה להיפתר מהדיכאון הקיומי שבו הוא נמצא. זה בעצם אומר, שאדם אף פעם לא עושה את מה שהוא רוצה. לעשות את מה שאתה רוצה לרצות את עצם העשייה - לרצות את עצם העשייה שאתה עושה את העשייה למען העשייה אם העשייה גורמת לך להרגיש יותר טוב, אז עשית בשביל להרגיש יותר טוב. אדם נהנה ממה שהעשייה גורמת להרגיש, אם העשייה הזאת הייתה גורמת להרגיש רע לא היית נהנה, אתה רוצה שהעשייה תפיק לך הנאה. אם הייתי יכול להפיק את אותה ההנאה בלי לעשות? למה שאעשה את זה? כי אתה רוצה להשיג מטרה. כל מה שאנשים עושים כדי להשיג מטרה כלשהי ואף אחד אחד לא עושה את מה שהוא רוצה או יותר מדוייק לא רוצה את מה שהוא עושה.

אדם עובד בבניין כדי לבנות בית למה הוא עושה את הפעולות? מה זה נקרא לרצות את מה שאתה עושה - פירושו, שואלים אותו מה שאיפת חייך? אני הדבר הגדול שאני רוצה להשיג בחיים שלי זה לסחוב מלט, ואם זה יגרום לסבול? ומה זה ייתן לך? כלום, אני לא רוצה כלום כל מה שאני רוצה זה להרגיש שק מלט על הכתף ולא איכפת לי טוב או רע או שיירו בי רק תן לי לסחוב את השק מלט הזה ואני לא רוצה שום דבר בחיים - אדם כזה רוצה את מה שהוא עושה. כי כל הרצון שלו את מה שהוא עושה כל כוח הרצון כל השאיפה כל ההשתוקקות שלו הוא כל כך רוצה את מה שהוא עושה עד כדי כך שהוא לא רוצה שום דבר חוץ ממה שהוא עושה והוא לא רוצה שום דבר אחר, הוא שכח שיש בעיות כי הוא שכח את זה, שום דבר לא מעניין אותו כי הוא רוצה רק את זה, עד כדי כך שהוא לא מחפש להרגיש יותר טוב כי הדבר שהוא מבקש הכי בעולם זה לעשות את מה שהוא עושה.

לרצות את מה שאתה עושה זה להינות מעצם העשייה חווה את שיא השלמות מעצם מה שהוא עושה מעצם העשייה עצמה, אם העשייה משיגה מטרה עדיין אתה לא עושה את מה שאתה רוצה, לעשות את מה שאתה רוצה אתה בוחר לעשות את הדבר, אם אתה מוכרח אתה עושה פעולות אתה לא בוחר את זה, מאחר שרע לך אתה עושה את מה שאתה עושה, אתה עובד ואתה קונה עוד דבר כי אתה בדיכאון. מה אתה באמת רוצה? להפסיק לרצות, כל המעשים כדי למלא את הרצון שלו, אתה עושה כי יש לך רצון ואתה ממלא אותו באמצעות העשייה, מבחינתו טוב יותר שאין לו רצון.

כל אחד צריך להתבונן ולהתבונן ולרחם על עצמו, אדם לא נהנה מעצם העבודה אדם נהנה מדבר אחר. אם היו נותנים לו אותה הנאה גם היית עושה? זה אומר שאתה לא נהנה מעצם העשייה. ומי שרוצה להינות ממה שהוא עושה הוא צריך להביא את עצמו לשחרור מוחלט מהרצון שלו להרגיש יותר טוב, אז אתה נהנה מעצם העשייה בלי קשר לשום תוצאה.

לדעתי יש לחקור את הנושא כדי להיות יותר ממוקד: מה אני רוצה? אני רוצה ללמוד מתמטיקה. למה אני רוצה ללמוד מתמטיקה? כדי לעבוד במחשבים. האם הייתי מדלג על מתמטיקה לטובת המחשבים? לא. הייתי נותן תירוץ שזה טוב למחשבים. למרות שבפועל יש דרישה כזאת במחשבים. אז המטרה אם כן, ללא תירוצים היא ללמוד מתמטיקה ברמה מסויימת. אבל למה אני רוצה ללמוד מתמטיקה ברמה מסויימת? כדי להבין אותה עד הסוף ברמה הזאת. למה להבין אותה ברמה הזאת? אתגר. רצון להבין את העניין הזה. למה לרצות את זה דווקא? ולא דבר אחר? כי זה מאתגר אותי יותר מכל נושא אחר. למה זה מאתגר אותי יותר מכל נושא אחר? אולי נושא אחר יכול לאתגר אותי? אם אנסה נושא אחר אחוש תחושת פספוס. למה שלא אחוש תחושת פספוס בנושא אחר בדומה לכאן? כי נושאים אחרים לא מעניינים אותי. דווקא הנושא הזה מעניין אותי.

ואם אני רק מתחיל ואחרים מתקדמים? אז אפשר ללמוד מהם את החומר, וגם לשאול את המורה, העיקר להבין בשלמות. ויש לי שאלה, אם אני רוצה להבין את המתמטיקה עד הסוף, עד הרמה הזאת שאני לומד אין בעיה אני יכול לשאול שאלות, אבל מה עם הרמות הלאה? אם אפסיק ללמוד את החומר לטובת מחשבים, איך אמשיך את הרמות הבאות? וכי מי אמר שאי אפשר לשלב מתמטיקה ברמה גבוהה עם מחשבים? בעצם זה הרצון הפנימי. לשלב מתמטיקה גבוהה עם מחשבים. יש שאלה והיא, האם יש פרנסה מזה? ואם כן, אז אני לא רוצה בכל מחיר את זה. ויש אם כן לרצון הזה מחיר. לרצון למחשבים אין מחיר וזה בטוח. לרצון למתמטיקה, אין מחיר, כי גם אם אין פרנסה אפשר למצוא מקום שמלמדים את הידע ברמות גבוהות יותר אפילו לשם הידע בלבד. יש רצונות נוספים אבל הם לא מפריעים להשיג את מה שאני רוצה בכל מחיר.
הימנעות המחיר גבוה מידי האם המוצר יקר גוף חטוב מה זה שלמות קשיים למלא את הרצון ריקנות קיומית פרנסה מה זה להתעשר לעשות כסף לא רוצה אבל עושה
המבחן של האושר, מבחן לפני האושר, לימודי מודעות עצמית, לאהוב את המציאות, לקבל את המציאות, להשלים עם המציאות, לוותר למציאות, להילחם במציאות, להיות אלוהים, מהו אושר אמיתי?
המבחן של האושר, מבחן לפני האושר, לימודי מודעות עצמית, לאהוב את המציאות, לקבל את המציאות, להשלים עם המציאות, לוותר למציאות, להילחם במציאות, להיות אלוהים, מהו אושר אמיתי?
...תמיד יהיו שאלות חדשות. הוא מסביר שבשלב מסוים צריך להפסיק לחפש תשובות ולהבין שהשאלה עצמה היא הבעיה. במקום לחפש תשובות, האדם צריך להפסיק לשאול שאלות ולחיות במצב שבו הכל מתקבל כפי שהוא, בלי רצון לשנות או להבין. בסיכומו של דבר, אליעד כהן מדגיש שאושר אמיתי הוא מצב של קבלה מוחלטת של המציאות, מצב שבו האדם לא שואל שאלות ולא מנסה לשנות דבר. אדם כזה יכול לחוות אושר אמיתי ושלם. איך להגיע לאושר אמיתי? מהו המבחן של האושר? האם כדאי להילחם במציאות? איך להפסיק לשאול שאלות? מהי מודעות עצמית אמיתית? האם קבלה מוחלטת...
שעמום ועניין, התחדשות, ריגוש מתמיד, חוסר עניין בחיים, מציאות חדשה כאלוהים, לברוא את העולם
שעמום ועניין, התחדשות, ריגוש מתמיד, חוסר עניין בחיים, מציאות חדשה כאלוהים, לברוא את העולם
...יותר עניין. אליעד מגיב לטענה זו ואומר, הלוואי שלכולם יהיה משעמם כמו שלי משעמם, כי מה שאחרים מגדירים כעניין, אצלו כבר מוגדר כשעמום. כלומר, רמת העניין שלו כל כך גבוהה, עד שאפילו הריגוש שאחרים חווים הוא בשבילו שעמום. מה המשמעות של הגעה לאחדות לפי אליעד כהן? אליעד מסביר שבכל השיטות והגישות הקיימות להתפתחות אישית ורוחנית, אדם יכול להגיע עד נקודה מסוימת בלבד. כל הטכניקות, המדיטציות והתרגילים השונים יכולים להוביל אותך עד למצב של חוויה מסוימת, אך בסוף החוויה הזאת נעצרת במקום. כאשר אתה מגיע לשם, לתובנה או...
חופש ושעבוד, משועבד להרגיש חופשי, חופשי להרגיש משועבד, לא רוצה להרגיש צמצום, איך להרגיש בנוח להיות משועבד? איך לא לרצות להרגיש חופשי? לא אוהב שאומרים לי מה לעשות, איך להיות חופשי? חופש פנימי, חופש רוחני
חופש ושעבוד, משועבד להרגיש חופשי, חופשי להרגיש משועבד, לא רוצה להרגיש צמצום, איך להרגיש בנוח להיות משועבד? איך לא לרצות להרגיש חופשי? לא אוהב שאומרים לי מה לעשות, איך להיות חופשי? חופש פנימי, חופש רוחני
...מוגבל. הוא מסביר שחופש אמיתי מתרחש כאשר האדם מבין שאין הבדל אמיתי בין מצב שבו הוא מוגבל לבין מצב שבו הוא כביכול חופשי. חופש אמיתי הוא המצב שבו האדם מרגיש בנוח להיות משועבד, והוא מסוגל לקבל כל מצב באותה נוחות נפשית. לפי אליעד, כשאדם מבין לעומק שאין באמת יתרון מוחלט לחופש על פני שיעבוד, הוא משתחרר מהתלות ברצון להיות חופשי. איך להרגיש בנוח גם כשמשועבדים? אליעד מסביר שעל מנת להרגיש בנוח עם שיעבוד, יש להבין שהבעיה היא לא השיעבוד עצמו, אלא חוסר הנוחות שלנו כלפיו. הוא מביא דוגמה של אדם שמרגיש מוגבל כשהוא...
איך נוצרת התמכרות? איך לא להתמכר? איך ליצור עוגן? איך ליצור התמכרות? איך ליצור לעצמך התניה? איך לגרום לעצמך להתמכר? איך להיקשר רגשית? איך לא להיקשר רגשית? איך ליצור התניה? אורגזמה, שכנוע עצמי, אוטוסוגסטיה, דמיון מודרך, הפסקת עישון, יצירת עוגן, יצירת התניה
...ביותר שהדבר מספק לך. לדוגמה, נניח שאתה מעשן, תנסה להימנע מהרגעים הספציפיים במהלך העישון, שעושים לך ממש טוב. דהיינו, תהנה מהעישון, אבל לא יותר מידי. נסה ליהנות מהעישון, אבל פחות, בצורה פחות ממכרת. ולמתקדמים, יש כאן טכניקת מניפולציה ושכנוע עצמית (ושניתן להפעיל אותה כמובן גם על אחרים, רק שזה עוד יותר מורכב), שאומרת שבאפשרותך לזהות את הרגע הספציפי שבו אתה ממש מרגיש טוב, ובאפשרותך להשתמש בו, לא רק כדי לנטרל אותו כדי לא להתמכר למשהו, אלא באפשרותך להשתמש בו כדי לשתול לעצמך מחשבה, כדי כן להתמכר למשהו. ואיך...
לעשות שינוי בחיים, מאיפה להתחיל להשתנות? מאיפה להתחיל לעשות שינוי? להתחיל מהקשה ביותר, איך להצליח במהירות? איך להשיג תוצאות מהירות? תיקון הכללי, תיקון המחשבה, מהקל אל הכבד, מהכבד אל הקל, להתחיל מהסוף, מוטיבציה למאמץ קשה
לעשות שינוי בחיים, מאיפה להתחיל להשתנות? מאיפה להתחיל לעשות שינוי? להתחיל מהקשה ביותר, איך להצליח במהירות? איך להשיג תוצאות מהירות? תיקון הכללי, תיקון המחשבה, מהקל אל הכבד, מהכבד אל הקל, להתחיל מהסוף, מוטיבציה למאמץ קשה
...לו הכי קל להשתנות, לעומת התחומים שידרשו ממנו את המאמצים הגדולים ביותר. מאיפה עדיף להתחיל - מהקל או מהקשה? אליעד כהן מדגיש כי אם האדם שואף להגיע לתוצאות המהירות והמשמעותיות ביותר, עליו דווקא להתחיל מן המשימה הקשה ביותר ברשימה. למרות הקושי הגדול, השינוי בתחום המאתגר ביותר יביא עימו את ההתקדמות המשמעותית ביותר. ככל שהמשימה קשה יותר, כך היא דורשת שינוי עמוק יותר באישיותו ובחשיבתו של האדם. וכאשר הוא מצליח לעשות שינוי עמוק כל כך, כל המשימות האחרות ברשימה יהפכו לקלות בהרבה. לדוגמה, אם אדם מרגיש שקשה לו...
השואה ואלוהים, איפה היה אלוהים בשואה? למה אלוהים עשה את השואה? התכלית של התכלית של המציאות
...נתקלים בתשובה חסרת מענה. הרצון הראשוני חייב היה להיווצר ללא סיבה קודמת, ולכן הוא חסר תכלית לחלוטין. מכאן שהעולם כולו הוא שילוב של סדר ואי - סדר, של תכלית וחוסר תכלית בו זמנית. אליעד מסביר שגם אם נאמין כי קיימת תכלית למציאות, תמיד נשאלת השאלה מדוע בכלל יש תכלית, ומי החליט על קיומה. העובדה שאין לכך תשובה הגיונית מעידה על כך שהמציאות מורכבת באופן מהותי מסתירה פנימית - מצב של תכליתיות מוחלטת וחוסר תכלית מוחלט בו זמנית. האם שאלות על תכלית המציאות הן בכלל הגיוניות? אליעד מציין כי עצם השאלה למה יש תכלית...
איך לזהות מניפולציות? איך לזהות שקרים? למה מישהו אומר משהו? מה הוא באמת רוצה? מה הוא באמת חושב? איך לקרוא אנשים? אחד בפה ואחד בלב, תת מודע, אומר דבר ומתכוון להפך שלו, דבר והיפוכו, אומר הפוך ממה שחושב, איך לגלות שקרים? בגידות
איך לזהות מניפולציות? איך לזהות שקרים? למה מישהו אומר משהו? מה הוא באמת רוצה? מה הוא באמת חושב? איך לקרוא אנשים? אחד בפה ואחד בלב, תת מודע, אומר דבר ומתכוון להפך שלו, דבר והיפוכו, אומר הפוך ממה שחושב, איך לגלות שקרים? בגידות
...דוגמה לכך היא מצב שבו מישהו אומר רוצה את האמת? או אני אגיד לך את האמת, ובפועל מסתיר את העובדה שהוא לא באמת כן. לעתים, עצם הדגשת המילה האמת מלמדת על ניסיון להסתיר משהו. למה חשוב לשאול למה הוא אומר את זה? כדי להבין אם אדם מתכוון למה שהוא אומר או אם הוא מסתיר את ההיפך, חשוב להתחיל בשאלה הפשוטה: למה הוא אמר את המשפט הזה?. אם מישהו מציין האוכל היה מצוין, חבל על הזמן, לפעמים זה באמת כך, אך לפעמים ההדגשה המוגזמת באה לכסות על תחושה הפוכה (למשל שהאוכל היה גרוע). באותה מידה, אדם שיאמר אני אוהב אותך יכול להתכוון...
גארי יורופסקי / בעד ונגד צמחונות / טבעונות / אכילת בשר / שיטות שכנוע - ביקורת על גארי יורופסקי, למה גארי יורופסקי טועה? למה גארי יורופסקי משקר? הפרכה של גארי יורופסקי, למה גארי יורופסקי דמגוג? מהי שטיפת המוח של גארי יורופסקי? תגובה לגארי יורופסקי, אי דיוקים של גארי יורופסקי - חלק 8
...עקומה עם מסקנות עקומות, לא סומכים עליך. ולו רק משום שבהחלט ניסינו לאכול חלק מהמאכלים האלו, והם בהחלט לא טעימים / מזינים וכולי, כמו הדבר האמיתי. עכשיו, למרבה הצער, טימאנו את המוצרים האלה אף אחד לא טימא שום דבר. הדבר היחיד שטמא כאן בכל הסיפור, זו צורת המחשבה שלך גארי יורופסקי. שלקחה תהליך טבעי לגמרי, שבו בני האדם אוכלים בשר, כחלק משרשרת המזון שיש בטבע, והפכה את זה לתהליך טמא וכולי. והכל בראש שלך בלבד גארי יורופסקי. ואל תחשבו שאני לא רואה את הפרצופים שלכם מכאן. איך זה, שכאשר אני מדבר על חיקויי בשר...
👈 הספר "להיות אלוהים"    (2 חלקים, 336 פרקים - 656 עמ')
👈 400 ש"ח בלבד!    ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש או אין אלוהים? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצר העולם? אולי אנחנו במטריקס? האם באמת הכל לטובה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש בחירה חופשית? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להיות מאושר? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? למה יש רע בעולם? איך נוצר העולם? האם יש משמעות לחיים? מה המשמעות של החיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש אמת מוחלטת? איך להנות בחיים? למה לא להתאבד? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מי ברא את אלוהים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
שריר חוצה גבר חזק טעויות בדייטים סמים ממריצים לריב עם אנשים הזדהות פתאום מפחד פחד ממקום סגור חוסר ביטחון עצמי עובדות ופירושים תאמין בעצמי לא אוהב אנשים שמאחרים אהבת חינם ללמוד להיות מאושר אושר מהחיים לאתגר בחורה יחסינו לאן ואקסים למה העובד לא רוצה להחליט? החלטה בחוסר וודאות התמודדות של אנשי מכירות איך להתמודד עם פחד של ילדים מפני הקורונה? ליצור מוטיבציה לעצמי מוטיבציה לפעילות גופנית ולספורט למכור את הרכב עיצוב חומר שיווקי כעס ילדים להעניש ילד אוטיסט אימפוטנציה רוחנית סדנת מודעות עצמית פסיכיאטריה האם יש הפרעה נפשית אצל ילדים? איך להתנהג לאקס? מה לכתוב לאקס? שומן משביע מספר החזרות הספר להיות אלוהים להוכיח שאלוהים קיים הארה רוחנית הארה שלמה האם כדאי להפוך להיות אלוהים? מילון מושגים בספר להיות אלוהים כסף נזיל בורסה בארצות הברית סודות משמעות החיים איך לדעת מהי מטרת החיים? משפטים חיובים לגרום למישהו ליהנות האם אפשר להרגיש רע אם אין בחירה חופשית? רצון עצמי ובחירה חופשית האם אלוהים היה חייב לברוא את העולם? האם יש בורא לעולם? עוד נושאים ...
האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי להפרעות קשב וריכוז, מאמן אישי לבני נוער, מאמן אישי לביטחון עצמי בנושא אני לא רוצה שום דבר - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.9219 שניות - עכשיו 06_09_2026 השעה 11:17:15 - wesi1